~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Tο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 28 Ιανουαρίου  2013 :
                    ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ     ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !!!!

Ομορφιές της  Ελλάδος  μας !!
Στην Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  2012
Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ στον ΑΘΩ
Από  το πλοίο η Αθωνική  Πολιτεία
Στην Ι.Μονή Γρηγορίου στο Άγιο Όρος
Στην Ουρανούπολη μπαίνοντας  για το Άγιο Όρος
Λιμάνι Ουρανούπολης Χαλκιδική
Φωτογραφίες  από  επισκέψεις  στο  Περιβόλι  της ΠΑΝΑΓΙΑΣ !!

***  Τατιάνα Παπαμόσχου: "Τα πράγματα είναι άθλια και στην τέχνη" :
 Τατιάνα Παπαμόσχου: "Τα πράγματα είναι άθλια και στην τέχνη"  * "Τα πράγματα είναι άθλια και στην τέχνη" μας λέει η ηθοποιός Τατιάνα Παπαμόσχου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σημασία αν ανήκεις στους έμπειρους ηθοποιούς. Μιλήσαμε μαζί της με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην παράσταση "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Οργουελ, που από τις 10 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή "Ζωή Λάσκαρη" στον Πολυχώρο "Αθηναΐς", σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και δραματουργική επεξεργασία της Καλαματιανής θεατρολόγου Δήμητρας Πετροπούλου.
Πρόκειται για μια «πολιτική παράσταση που καθηλώνει το κοινό», όπως μας λέει η Τατιάνα Παπαμόσχου.
 - Είσαι μόνιμη συνεργάτρια του Σταύρου Τσακίρη πια;
«Είμαι οπαδός Τσακίρη, θα έλεγα! Είναι η πέμπτη συνεχόμενη συνεργασία μας από το 2006 (στην παράσταση "Ο άνθρωπος ελέφαντας") που ήταν η πρώτη μας φορά. Είμαι πολύ πιστή στον ίδιο σκηνοθέτη λοιπόν. Και στη "Φάρμα των ζώων" μαζί λοιπόν, μια παράσταση που δεν ξεφεύγει από το κείμενο του Οργουελ αλλά έχει μια διαφορά - με την έννοια ότι δεν παρουσιάζεται σαν μια ακριβή αναπαράσταση. Αλλωστε η φάρμα είναι μια παραβολή που σαφώς απεικονίζει την ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά που τώρα πια στα μάτια μας απεικονίζει πολλές ιστορίες... καθώς και την ιστορία της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Ως προς το ανέβασμα της παράστασης, είμαστε επί σκηνής 4 ηθοποιοί - παρουσιαστές που αφηγούμαστε ουσιαστικά αυτή την ιστορία στο κοινό και που στεκόμαστε σ' αυτήν με ποικίλους τρόπους, αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν γινόμαστε ουσιαστικά οι ήρωες της φάρμας. Ολο αυτό γίνεται μαζί με μουσική, που παίζει ουσιαστικό ρόλο, έχοντας το δικό της μερίδιο αφήγησης και δεν είναι απλώς ένα χαλί που μας ακολουθεί. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για μας, γιατί μετράμε πάνω στη μουσική. Αν δηλαδή θα τραγουδούσαμε θα το λέγαμε όπερα».
 - Είναι μια παράσταση με πολλή εικαστική δουλειά;
«Η παράσταση είναι εντελώς αφαιρετική και σίγουρα αυτό που συμβαίνει επί σκηνής έχει πολλές φορές στοιχεία εικαστικά, που λειτουργούν. Αν και για να πω την αλήθεια εμείς πάνω από τη σκηνή δεν έχουμε πλήρη αντίληψη για το τι βλέπει το κοινό».
 - Οι πρώτες αντιδράσεις κοινού και κριτικών είναι παραπάνω από θετικές και μιλούν για μια πολιτική παράσταση.
«Είναι πολιτική παράσταση, ναι! Χωρίς να έχει φτιαχτεί με τη σκέψη να γίνει μια πολιτική παράσταση - δηλαδή δεν έγινε απλώς έτσι για να γίνει. Ο συνδυασμός του αποτελέσματος από την κάθε φάση της παράστασης οδηγεί εκεί όπου αποφασίζεις ότι δεν θέλει τίποτα περιττό η παράσταση.
Πέραν αυτού που αισθανόμουν εγώ από την αρχή γι' αυτή την παράσταση, μου το επιβεβαιώνουν και αρκετοί άνθρωποι, φίλοι και γνωστοί, αλλά και άγνωστοι, ηλικίας από 19 που είναι ο γιος μου μέχρι 70. Ολοι λένε ότι τους ταρακούνησε, τους ξύπνησε το ενδιαφέρον, τους καθήλωσε. Κι αυτό το ακούσαμε από πολλούς θεατές».
 - Και σας είδε και πολύς κόσμος ήδη…
«Ναι, ήταν πολύς ο κόσμος πράγματι, αφού σε κάποια στιγμή αναγκαστικά έφευγε κόσμος γιατί δεν χωρούσε. Σε κάθε παράσταση υπήρχε απίστευτη ησυχία στο κοινό, που στην αρχή μας έκανε να αναρωτιόμαστε... μήπως βαριούνται, μήπως κοιμούνται; Μετά το τέλος της κάθε παράστασης ξεσπούν όμως σε έναν τέτοιο ενθουσιασμό, που καταλαβαίνεις ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι απλώς καθηλωμένοι! Βέβαια είναι μια παράσταση που δεν σε τρομάζει, δεν σε καταθλίβει· αντίθετα σου δίνει μια δυναμική, σε αφυπνίζει.
Επίσης την ώρα της παράστασης προβάλλονται κείμενα από το "1984" του Οργουελ, που έχουν γραφεί μισό αιώνα πριν και που ισχύουν απόλυτα σήμερα και με τα οποία σου γίνεται συνείδηση πια ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν το κάναμε εμείς! Δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά προφανώς ήταν προσχεδιασμένο κι έχει ξανασυμβεί πολλές φορές, αλλά δεν το ξέρουμε και κανείς δεν θα μας το πει επίσημα ποτέ».
 - ...Ή αν το μάθουμε σε κάποια στιγμή, θα το ξεχάσουμε εύκολα πάλι.
«Ακριβώς, κι αυτό είναι και το τόσο γλυκό τέλος της "Φάρμας", ότι αφού έχει γίνει επανάσταση, θυσίες, κόποι, έχουν χαθεί άνθρωποι, μετά από λίγα χρόνια έχουν ξεχαστεί, και οι καινούργιες γενιές δεν θυμούνται καν τι έγινε κάποτε, αλλά κάτι ξέρουν αμυδρά».
 - Οι καλλιτέχνες όλο και πιο πολύ πια συμμετέχετε σε παραστάσεις που είναι ας πούμε... μη κλασικού ανεβάσματος. Πιστεύεις ότι ο κόσμος πια είναι ώριμος και τις αναζητά;
«Πολλές φορές αναρωτιέμαι κι εγώ αν είναι θέμα του πότε είναι έτοιμο το κοινό... κι αν ετοιμάζεται επειδή τώρα βρεθήκαμε σε μια δυσκολία. Ηθελα να πιστεύω πάντα ότι οποτεδήποτε μπορεί να ήθελε κάποιος να δει κάτι μη συμβατικό, αρκεί αυτό το μη συμβατικό να μην είναι δήθεν. Ενδεχομένως τώρα, το ότι περνάμε από μια μεγάλη ανακατάταξη που τα πάντα διαλύονται γύρω του, να τον κάνει να επιδιώκει καινούργια πράγματα, καινούργιες επαφές και καινούργιο τρόπο ζωής. Αρχίζουν πια οι άνθρωποι και συσπειρώνονται περισσότερο... ή ξαναβρίσκουν τους φίλους τους ή επικοινωνούν πιο ουσιαστικά. Οπότε με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αποζητούν και στο θέατρο κάτι άλλο. Οχι για το αν θα είναι απλώς "περίεργο" ή "διαφορετικό", αλλά αν θα είναι πραγματικό».
 - Είσαι μια έμπειρη και καταξιωμένη ηθοποιός. Ανασφάλεια έχεις για την επαγγελματική σου πορεία;
«Σαφώς και έχω ανασφάλεια, και μάλιστα τεράστια - και πίστεψέ με δεν σημαίνει τίποτα αν είσαι έμπειρος ή αν μετράς χρόνια πολλά ή λιγότερα στο χώρο. Ολοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και τα πράγματα είναι άθλια, μην κοροϊδευόμαστε. Πλέον δεν πάμε για να δουλέψουμε και να πληρωθούμε κανονικά, αλλά να κάνουμε μια δουλειά κι ότι βγάλουμε να το μοιραστούμε. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πάμε για να πάρουμε 300 ευρώ το μήνα και αν. Οπότε λες κιόλας, μωρέ μήπως να κάτσω σπίτι μου και να μην κουνηθώ γιατί δεν συμφέρει;».
 - Πρέπει όμως να μένουμε σπίτι;
«Είναι πολύ μεγάλο το ερώτημα… μακάρι να ήξερα την απάντηση! Σίγουρα αυτό που φαίνεται εκ πρώτης είναι ότι όχι, δεν θα πρέπει να μένουμε σπίτι - αλλά από την άλλη δεν ξέρεις και τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να κάνεις! Αυτό το μούδιασμα του κόσμου, που το βλέπουμε όλοι και απορούμε γιατί δεν έχουμε ξεσηκωθεί με τόσα χαράτσια και άλλα βάρη που μας φορτώνουν, νομίζω ότι συμβαίνει γιατί, και να βγεις στο δρόμο, δεν σου λέει κανείς ότι θα βγει κάτι απ' αυτή σου την αντίδραση. Οταν είσαι στο "ζω - δεν ζω", απέχεις μακράν από το να σκεφτείς πώς θα φτιάξεις μια καινούργια κοινωνία. Αυτή τη στιγμή ζούμε έναν πόλεμο, απλά δεν βλέπουμε ότι μας βομβαρδίζουν και πάντα ελπίζουμε ότι η λύση θα ξεπροβάλει από τη γωνία ξαφνικά».
  Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 Ο πλανήτης μας, μια φάρμα ζώων… Τίποτα δεν μπορεί να σωθεί από ένα κόσμο που καταρρέει. Είναι μόνο μια ανορθόδοξη παράσταση για το τι σημαίνει «θεατρική απόλαυση».
Κρατώντας τον καμβά του μύθου της «Φάρμας των ζώων» και αποσπάσματα από το «1984» του Οργουελ, αλλά και το νήμα της παράδοσης των ραψωδών, των τροβαδούρων, των αφηγητών με τη συνεχή παρουσία της μουσικής, ο Σταύρος Τσακίρης παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση, αλλιώς. Μια θεατρική πράξη αλλιώτικη από τις συνήθεις.
Δίχως ρόλους, δίχως διαχωρισμούς, δίχως αναπαραστάσεις, σε έναν χώρο όπου «αφαιρούνται» τα αντικείμενα και «προστίθενται» η μουσική, κινούμενες εικόνες και σχέδια που δίνουν μια σύγχρονη διάσταση στην αισθητική απεικόνιση νοημάτων και συμβολισμών, και κυρίως 4 άνθρωποι που «αφηγούνται» μια ιστορία. Την ιστορία του Τζ. οργουελ. Εν έτει 2013. Οπου η φάρμα είναι ο πλανήτης και ο διαχωρισμός μας από τα υπόλοιπα ζώα είναι αποδεδειγμένα μια τερατώδης παρεξήγηση. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, όσο υπάρχουν νόμοι «κατασκευασμένοι» από ανθρώπους, και έτσι δεν γίνεται, παρά να στεκόμαστε εμπόδιο στο φυσικό μας προορισμό σ’ αυτόν τον πλανήτη.
Στην εποχή μας που η ιστορία τελειώνει, η δημοκρατία πεθαίνει, οι κυβερνήσεις παραπαίουν χωρίς σκοπό, όταν το θέατρο ταυτίζεται με το «ψέμα»… τότε υποχρεώνεσαι να βλέπεις την αλήθεια. Η ζωή σου σαν φάρμα ζώων…
Η παράσταση παίζεται στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» στον Πολυχώρο «Αθηναΐς».
Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης. Μουσική: Μίνως Μάτσας. Σκηνικά- Flash animation: Αλέξανδρος Ψυχούλης. Κοστούμια-μάσκες: Γιάννης Μετζικώφ. Δραματουργός: Δήμητρα Πετροπούλου. Κίνηση: Αποστολία Παπαδαμάκη. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη. Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Ιωάννου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βασιλάκης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Ρένος Χαραλαμπίδης.

***   Ανοιξε ο Ταΰγετος έκλεισε ο Λαγκούβαρδος :
Ανοιξε ο Ταΰγετος έκλεισε ο Λαγκούβαρδος
Χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στον Ταύγετο ενώ λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου Λαγκούβαρδου έχει κλείσει ο δρόμος στη Τριφυλία

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
"Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά, απο το 28ο έως το 42ο χλμ της Ε.Ο Καλαμάτας - Σπάρτης.
-Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε απο το 4ο έως το 4,2 χλμ της επαρχιακής οδού Μαραθούπολης-Φιλιατρών, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου Λαγκούβαρδου."

*** Εσπασαν την τζαμαρία της Ανοιχτής Συνέλευσης στην Καλαμάτα :
Εσπασαν την τζαμαρία της Ανοιχτής Συνέλευσης στην Καλαμάτα  * Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια στα γραφεία της Ανοιχτής Συνέλευσης, στην οδό Μαυρομιχάλη, στην Καλαμάτα -πιθανότατα τη νύχτα μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής.
Τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης ενημερώθηκαν περί τις 11 το πρωί της Κυριακής, από περίοικους που είδαν τη τζαμαρία στα γραφεία σπασμένη, αλλά -όπως μέλη της κίνησης είπαν στην "Ε"- δεν άκουσαν κάτι στη διάρκεια της περασμένης νύχτας.
"Τέτοιες ενέργειες μας κάνουν ακόμα περισσότερο αποφασισμένους" ήταν η απλή δήλωση που έγινε από μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης στην "Ε".  -  Πηγή ενημέρωσης  εφημερίδα  "Ελευθερία  " Μεσσηνίας  2013

***  Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον υποσιτισμό των μαθητών :
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον υποσιτισμό των μαθητών
*  Ο υποσιτισμός μαθητών, τα κενά στα σχολεία, η μεταφορά των μαθητών και οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων στη συνάντηση που είχε με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας ΚΚΕ Δημήτρης Οικονομάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Τάσος Νιάρχος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Παναγιώτης Κουφαλάκος.
 Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Το θέμα του υποσιτισμού στα σχολεία σωστά αναδείχθηκε από την Ενωση Γονέων και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα. Το υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή τόσο εδώ όσο και αλλού προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα. Η πραγματική δυσφήμηση για τη Καλαμάτα και για τις άλλες πόλεις είναι ότι το 2013 πεινάνε παιδιά στα σχολεία συνέπεια των πολιτικών των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της αγγελικά πλασμένης ΕΕ. Σε μια εποχή με τεράστια ανάπτυξη τεχνολογίας και επιστήμης τα παιδιά πεινάνε στο όνομα του κέρδους, των τραπεζών και των εφοπλιστών.
Το ΚΚΕ δεν διαφωνεί ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ένα κίνημα αλληλεγγύης για τη λύση του προβλήματος μακριά όμως από ΜΚΟ, φιλεύσπλαχνες επιχειρήσεις που ξεπλένουν την εικόνα τους και έχουν απαλλαγή από την εφορία ή και δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία. Μπορούν να βρεθούν λύσεις μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και με τη βοήθεια των δήμων. Το ΚΚΕ ζητά όμως να παρέμβει άμεσα το κράτος δίνοντας μόνιμη και ουσιαστική λύση: Αμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.
Η Περιφέρεια σε συνεργασία με δήμους και φορείς να καλύψουν τώρα την κρατική άρνηση χορήγησης έκτακτου κονδυλίου στους δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων, καθώς και να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα θέρμανσης.
Τέλος για το ζήτημα της μεταφοράς το ΚΚΕ εκτιμά ότι θα έχουμε νέα προβλήματα μέσα στο χρόνο και ειδικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αν δεν λυθεί σε μόνιμη βάση από το υπουργείο".

***  Ρουμάνος πήγε να κλέψει τη Δημοτική Αστυνομία Σπάρτης  : 
Ρουμάνος πήγε να κλέψει τη Δημοτική Αστυνομία Σπάρτης  *  Τα κατασχεμένα της Δημοτικής Αστυνομίας Σπάρτης έβαλε στο... μάτι ένας 32χρονος Ρουμάνος, που “τρύπωσε” στο Δημαρχείο της λακωνικής πρωτεύουσας την Παρασκευή. Επιχείρησε να... μείνει μέσα στο κτήριο ενώ οι υπάλληλοι αναχωρούσαν, με στόχο να δράσει ανενόχλητος με το συνεργό του. Εγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη γύρω στις 5 το απόγευμα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και καταζητείται.
 Είχε κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας από γραφείο του Δημαρχείου, η οποία περιείχε 300 ευρώ και χρυσαφικά, καθώς επίσης διάφορα αντικείμενα, τα οποία είχαν κατασχεθεί ως προϊόντα παραεμπορίου από τη Δημοτική Αστυνομία.
Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.-
***   Σύμφωνα με τον Πετράκο, η κυβέρνηση επανεξετάζει την παραμονή του Χημείου στην Καλαμάτα   :
Σύμφωνα με τον Πετράκο, η κυβέρνηση επανεξετάζει την παραμονή του Χημείου στην Καλαμάτα * Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος συμφώνησε με την αναγκαιότητα παραμονής του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα και υποσχέθηκε να παρέμβει για να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την επισκευή των αποθηκών του Τελωνείου. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Θανάση Πετράκου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μέργος υποσχέθηκε παρέμβαση για την ανάληψη χρημάτων από καταθέσεις επιχειρηματιών που έχουν πάρει πυρόπληκτα δάνεια.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γεώργιο Μέργο και του έθεσε:
- Την απαράδεκτη ενέργεια των τραπεζών στην Καλαμάτα οι οποίες υφάρπαξαν χρήματα την Παρασκευή 25/1/2013 από τους καταθετικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών πυρόπληκτων δανείων και του ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου την Δευτέρα το πρωί για να επιστρέψουν οι τράπεζες τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταθετών τους. Ο κ. Μέργος απάντησε ότι θα υπάρξει παρέμβαση άμεσα.
- Την ανάγκη να παραμείνει το Γενικό Χημείο του Κράτους στην Καλαμάτα διότι επιτελεί σημαντικό και αναντικατάστατο έργο σε πολλά επίπεδα και επιπλέον ζήτησε την παρέμβασή του για να υπογραφεί άμεσα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του υπουργείου Οικονομικών ώστε να αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας την ολοκλήρωση της επισκευής των αποθηκών του Τελωνείου οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να λειτουργεί η υπηρεσία σε επαρκή, κατάλληλο και ιδιόκτητο χώρο χωρίς να επιβαρύνει το Δημόσιο. Ο γενικός γραμματέας συμφώνησε με την αναγκαιότητα παραμονής του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα και υποσχέθηκε να παρέμβει για να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την επισκευή των αποθηκών του Τελωνείου".
*** Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αμφισβητούν το δήμαρχο Τριφυλίας :
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αμφισβητούν το δήμαρχο Τριφυλίας  * Σφοδρότατη κριτική εκ των έσω δέχθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και η ηγετική ομάδα του δήμου από συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι ανοικτά διαφώνησαν με αρκετές από τις μέχρι τώρα επιλογές του. Η δριμεία αυτή κριτική έρχεται να επιβεβαιώσει τις έντονες κόντρες που υπάρχουν στον συνδυασμό του δημάρχου, οι οποίες πλέον γίνονται φανερές και προς τα έξω καταδεικνύοντας ότι ένας σημαντικός αριθμός συμβούλων διαφωνεί με τις πολιτικές του κ. Κόλλια.
 Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε στην συνεδρίαση ήταν η δήλωση που έκανε στο τέλος της ο δημοτικός σύμβουλος και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Καλκαβούρας: «Ακούσαμε το δήμαρχο να λέει χαίρομαι πάρα πολύ, ότι τώρα υπάρχουν τόσες πολλές προτάσεις, ότι γίνονται κριτικές, υπονοώντας ότι δύο χρόνια δεν έγινε τίποτα. Αυτό είναι λάθος μέγα, γιατί εσωτερικά πάντα υπήρχε αυτό το πράγμα, άλλο αν κάποιοι δεν το άκουγαν και τώρα πλέον όλα τα πράγματα θα βγαίνουν στο φως στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου».
Ολα αυτά, ενώ προηγουμένως ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Μπασδάνης είχε ζητήσει την απόσυρση αρκετών θεμάτων, όπως αυτό του ορισμού επιτροπών και της κατανομής της γ' και δ' δόσης της ΣΑΤΑ κι ενώ είχε ανοίξει η συζήτηση για τις υπηρεσίες που κλείνουν στην Τριφυλία, την μεγάλη ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου και την τραγική κατάσταση του λιμανιού.
Στην κριτική που ασκήθηκε προς το δήμαρχο τον χορό άνοιξε ο Γιάννης Καλκαβούρας αναφερόμενος στα προβλήματα του ΚΥ Γαργαλιάνων που έχει ξεμείνει από αναλώσιμα, ενώ παρατηρείται και έλλειψη γιατρών. Κάλεσε το δήμαρχο να πάρει θέση, ενώ ακόμη σε πιο υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στην τοποθέτηση υπαλλήλων στις τεχνικές υπηρεσίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από τους 4 ηλεκτρολόγους που έχει ο δήμος, 2 είναι στα Φιλιατρά και 2 στην Κυπαρισσία. Αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τις άλλες δημοτικές ενότητες και αν έτσι αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος την ισόρροπη ανάπτυξη.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Βασιλόπουλος σημείωσε πως ο δήμος δυστυχώς δεν έχει φτιάξει ούτε αυτά που περνούν από το χέρι του. "Ο δήμος δεν είναι αποδοτικός, δεν είναι αποτελεσματικός, πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης και δράσης, να αποβάλει τα παλιά κατεστημένα, πρέπει να κάνει καινούργια αρχή και εγώ θα είμαι εκεί να κρατώ τη σημαία" τόνισε. Ακόμη ανέφερε πως δεν υπάρχει πολιτική απόφαση να ομογενοποιηθεί ο δήμος και δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτή τη δομή. "Με αυτή τη νοοτροπία, όλα τα δημαρχεία ανοιχτά, θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο του δήμου" είπε και πρόσθεσε πως κάποιοι έχουν το βλέμμα τους στις επόμενες εκλογές.
Η κριτική συνεχίστηκε από τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο, ο οποίος στάθηκε στο θέμα της μη πληρωμής των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων."Εχουν απαξιωθεί πλήρως από την δημοτική αρχή, τους καταντήσαμε χειρότερους και από επαίτες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι πληρώνονται κανονικά. Γιατί να μην πληρώνονται και αυτοί που βάζουν και από την τσέπη τους για τα χωριά τους" ανέφερε και σημείωσε ότι από τους μεγαλοοφειλέτες ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ. "Τι κάνατε 2 χρόνια τώρα, είμαστε ο δεύτερος δήμος της Μεσσηνίας αλλά ο τελευταίος σε λειτουργία" σημείωσε και μίλησε ακόμη για παζάρι που γίνεται με τις καρέκλες. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται πίσω από τις πλάτες μας, με κλειστές πόρτες» είπε, για να καταλήξει λέγοντας πως "αν έχετε ίχνος σεβασμού να παραιτηθούν όλοι".
Στην αδυναμία είσπραξης εσόδων αναφέρθηκε η Μαρία Πανουσιοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη ΔΕ Αυλώνας δεν έχουν εκδοθεί λογαριασμοί για την ύδρευση. "Ολο κάτι φταίει και έχουμε φτάσει στον τρίτο χρόνο" ανέφερε και τόνισε πως οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν σωστά και οι αντιδήμαρχοι θα έπρεπε να είναι στα γραφεία τους από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Για να καταλήξει πως από την στιγμή που η οικονομική υπηρεσία δεν έχει λειτουργήσει σωστά ως προς τα έσοδα και τα έξοδα θα έρθει το 2014 και θα είμαστε στα ίδια. "Εγώ με αυτή τη λογική δεν θα συμβιβαστώ" κατέληξε.
Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε πως υπάρχουν αιτίες για αυτή την κατάσταση του δήμου, όπως οι υφέρπουσες και φανερές αντιπαλότητες που υπάρχουν μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων: "Από την μια έχουμε τα 3 δεσποτάτα (εννοώντας Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους) και από την άλλη είναι 3 μικροί και εγκαταλειμμένοι".
Απαντώντας ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων υπεραμύνθηκε της επιλογής του για αποκεντρωμένη διοίκηση. "Δεν μπορούμε να μην είναι ανοιχτές οι υπηρεσίες στις δημοτικές ενότητες και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες με μετακινήσεις. Αυτή ήταν η κρατούσα αντίληψη όταν ξεκινήσαμε και αυτή εφαρμόσαμε" τόνισε, ενώ για το θέμα του προσωπικού είπε ότι παρέχει υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη.
Για τα θέματα του δήμου και της περιοχής είπε πως δεν εφησυχάζουν ποτέ, ενώ τόνισε πως για να πάει ο δήμος καλύτερα χρειάζεται συνεργασία, συνύπαρξη, ορμήνια και επισημάνσεις λαθών. Για να καταλήξει λέγοντας πως τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρουν οι εκλογές, αλλά ο κόσμος, πώς θα μπορέσουν να στηρίξουν τους πολίτες και να κάνουν το δήμο καλύτερο.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι σε αυτή την σκληρή κριτική που ασκήθηκε μόνο ο δήμαρχος σήκωσε το γάντι, αφού κανείς από τους αντιδημάρχους δεν πήρε το λόγο αφήνοντας έτσι ουσιαστικά τον κ. Κόλλια μόνο του στο «κάδρο» της αρνητικής κριτικής που ασκήθηκε.
***  Η Μητρόπολη Τριφυλίας τίμησε τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο για την προσφορά καθημερινού γεύματος σε 50 απόρους :
Η Μητρόπολη Τριφυλίας τίμησε τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο για την προσφορά καθημερινού γεύματος σε 50 απόρους  * Τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο τίμησε χθες το απόγευμα η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας στην ετήσια εκδήλωση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της, όπου έκοψαν την βασιλόπιτα και έγινε ο απολογισμός της δράσης του.
 Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας με θερμά λόγια από καρδιάς για τον κ. Κωνσταντακόπουλο αναφέρθηκε στην γνωριμία τους, στην συνεργασία που ανέπτυξαν και σημείωσε ότι η βοήθειά του προς το Φιλόπτωχο Ταμείο είναι σημαντική και συνεχής, αφού πέρα από την χρηματική βοήθεια σε καθημερινή βάση προσφέρει 50 μερίδες φαγητού για το συσσίτιο της Μητρόπολης, έχοντας μέχρι τώρα προσφέρει 18.000 μερίδες φαγητού. Σημείωσε πως από την γνωριμία μαζί του όπως και με τους συνεργάτες του και ο ίδιος διδάχτηκε. "Σπούδασα μαζί τους αφού τους διακρίνει η τιμιότητα, η ευσυνειδησία και η αστραπιαία συνεργασία" είπε χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε στον Γιώργο Χατζηιωσήφ επισημαίνοντας την άψογη συνεργασία που έχουν. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Κωνσταντακόπουλο και του πρόσφερε μια αγιογραφία με την Αγία Σκέπη και τους Αγίους Χαράλαμπο και Σαμψών πάνω από την Costa Navarino. Τόνισε τέλος πως το παράδειγμά του θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι.
Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη, τόνισε πως όλο αυτό που κάνουν δεν είναι μόνο από τον ίδιο αλλά και από τα αδέρφια του και τις συζύγους τους. Τόνισε επίσης ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να δώσει σήμερα κανείς στην Ελλάδα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και αυτό κάνουν μέσα από τον τουρισμό.
Η βραδιά πλαισιώθηκε από την χορωδία των κατηχητικών σχολείων της Κυπαρισσίας που ήταν αφιερωμένη στην ευγνωμοσύνη και την φιλανθρωπία, ενώ έγινε απολογισμός εσόδων και εξόδων του Φιλόπτωχου Ταμείου. Κ. Μπούρας .-
***  Προς στάση πληρωμών 5 δήμοι της Μεσσηνίας επειδή δεν έχουν εγκρίνει προϋπολογισμό :
Προς στάση πληρωμών 5 δήμοι της Μεσσηνίας επειδή δεν έχουν εγκρίνει προϋπολογισμό * Οι δήμοι της Μεσσηνίας δυσκολεύονται να συντάξουν προϋπολογισμό καθώς φέτος για πρώτη φορά είναι αναγκασμένοι να απεικονίσουν πραγματικά οικονομικά στοιχεία και όχι… προεκλογικές δεσμεύσεις. Ενώ λοιπόν υποχρεούνται να έχουν εγκρίνει τον προϋπολογισμό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μόνο ο Δήμος Μεσσήνης έχει εγκρίνει προϋπολογισμό.
 Οι υπόλοιποι πέντε Δήμοι, Καλαμάτας, Οιχαλίας, Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης και Πύλου - Νέστορος, κινδυνεύουν να κηρύξουν βραχυπρόθεσμη στάση πληρωμών αφού σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών: "Σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού, εκτός εάν αυτό οφείλεται σε αποχρώντες αντικειμενικούς λόγους που γνωστοποιούνται αμελλητί στον υπουργό Οικονομικών και αναγνωρίζονται ως τέτοιοι με απόφασή του, καμία δαπάνη, πλην των πληρωμών αποδοχών προσωπικού και απόδοσης των επ’ αυτών κρατήσεων, δεν θεωρείται νόμιμη". Οι πέντε δήμοι δεν προλαβαίνουν να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό πριν το τέλος του μήνα καθώς δεν έχουν συγκαλέσει ακόμα δημοτικά συμβούλια για την ψήφισή του. Ετσι σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις οι δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών καθώς δεν θα εγκρίνονται οι δαπάνες από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών θα υπάρχει αυτόματη περικοπή των δημοτικών δαπανών σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση 10% από τα προϋπολογισμένα έσοδα και έξοδα, Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει: "Εάν με την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δεύτερου και τρίτου τριμήνου κάθε οικονομικού έτους, διαπιστωθεί ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων εσόδων και δαπανών που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 5 είναι μικρότερο από τους στόχους που έχουν τεθεί από το δήμο για την περίοδο που αντιστοιχεί μέχρι τη λήξη του αντίστοιχου τριμήνου κατά περισσότερο από 10%, το οικείο συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού, εντός προθεσμίας 15 ημερών, μειώνοντας στο πραγματικό τους ύψος τους επιμέρους κωδικούς και αντιστοίχως το σκέλος των δαπανών, ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός".-
    Γενική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΚαλαμάταςΓενική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας
* Γενική συνέλευση των μελών του διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας σήμερα στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονική Καλαμάτας. Θέμα της συνέλευσης είναι η παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης όπως εκδηλώνονται με νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων, φορολογικό, ανεργία, αφαίρεση κοινωνικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία, περιστολή αγωνιστικών κινητοποιήσεων με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές.

AΘΛΗΤΙΚΑ  καί  ....   μέσα από Βίντεο :
~** ΠΑΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-0  24΄Ίλιτς  γκόλ   :
 ~** ΠΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ  2-0  γλόλ  Ίλιτς   :
 ~*** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤ. ΤΡΟΠΟΛΗΣ  0-1  14΄ Sankare :
PLATANIAS -ASTERAS TRIP 0-2  34΄  Navaro
 Πλατανιάς - Αστέρας Τρ 0-3  35΄ Περόνε :
 ~** ΠΑΟΚ –ΞΑΝΘΗ 0-1  γκόλ 45+1΄Ονουάτσι :
 *** ΠΑΝΘΡΑΚ-  ΟΣΦΠ  0-1 το γκόλ ¨:
 ~*** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -ΠΑΟ  0-1  Ζέκα  γκόλ :
~** AΤΡΟΜΗΤ - ΠΑΟ  0-2  γκόλ Μπουμσόνκ :
*** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ –ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-2 ΓΚΌΛ 90΄Καραμάνου ΅:
Το  γκόλ στο  90 ΄ του Καραμάνου  του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ της Αθήνας .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ  1-2  δηλώσεις  γκόλ :
*** ΠΑΟ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0 ημίχρονο::
ΠΑΟ-ΑΤΡΟΜ 0-0 στο ημίχρ,:
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης2-2,(1-1) .- ^
Διαιτητής :Σιδηρόπουλος ,
Τα γκόλ : 17΄  Γιαννίτσης ,24΄ Κυβελίδης , 53΄ Κυβελίδης .- 73΄Διαμαντάκος ..
Κάρτες : Τάτος, Βελλίδης, Οικονομόπουλος, κόκκινη Παπαστεριανός , Τσουμάνης , Κυβελίδης ,
Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Πετρούσης, Αγρίτης, Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης, Γκέσιος, Στάμου(Γιάντσης) , Κυβελίδης, Αθανασίου(Σταμογιάνος)  . -
Άρης (Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Τάτος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας(Ρένια ), Μαργαρίτης, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος(Τριανταφυλάκος), Κοέλιο ,(Καραγιάννης ),  .-

Τα  βίντεο  από  γκόλ του αγώνα :
 ~** ΚΕΡΥΡΑ -ΑΡΗΣ  1-1  γκόλ ισοφάρισης :
 http://youtu.be/cWOIm0arbYM  ,
 ~** ΚΕΡΥΡΑ -ΑΡΗΣ  2-2  γκόλ   :
 ~** ΚΕΡΚΥΡΑ -ΑΡΗΣ  2-2 Ισοφάριση   :
Στο  79΄ το γκόλ ισοφάρισης με Καραγιάννη του Άρη  Θεσσαλονίκης .- 
 ~** ΚΕΡΚΥΡΑ -ΑΡΗΣ  2-2  δηλώσεις  προπονητών .. :


***


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  81-62, (44-30) .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 22-11 , 44-30 , 59-47, 81-62 .-

 Ο Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):
Ούκιτς , Λάσμε , Διαμαντίδης , Μπράμος , Γιαννόπουλος , Βασ. Ξανθόπουλος , Σκορδίλης , Σχορπιανίτης ,Καπόνο , Γκίστ ,Τσαρτσαρής , {Μπάνκς , Ματσιούλης,},Χαραλαμπόπουλος ,   .-
Άρης Θεσσαλονίκης (Βαγγέλης Αγγέλου) :  Χάντς , Κώστ.  Χαρίσης ,Λευτέρης  Μποχορίδης , Πάσαλιτς , Τσακαλέρης, Σταϊκόπουλος , Μιχ. Πελεκάνος , Ασιμακόπουλος ,Βεργίδης, Λεζέκοφ,   Θεοδορίδης ,  .- 

***Για  την Β΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο :
ΒΥΖΑΣ  Μαγάρων - ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ   0-3 .- ^

*** Στην  Γ΄ εθνική  Νότιος  Όμιλος  στην 11η  αγωνιστική :
*** KΑΛΑΜΑΤΑ  - ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0 .-
 **ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0  28/01/2012
Το  γκόλ  στο  27΄ του Θ.  Φούτση  :


  !
*** Για την Β΄τοπική ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο :
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ -   Παπαφλέσσας Χώρας 3-2  .- ^
***Στην Γ΄ εθνική της ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΕΚ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ 1-2 .- ^

***

 ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ,  ΕΛΛΑΔΑ :
  
*** Ζαγόρι  Ιωαννίνων     :
 *** Καρπενησιώτης  ποταμός     :
~   *** ΚΑΒΑΛΑ καί Ιχθυόσκαλα 2013   : http://youtu.be/xEpbjIskHUU  , *** ΚΑΛΑΜΑΤΑ και παστό λουκάνικο   : http://youtu.be/k6HvsDQig_k  , *** ΚΕΡΚΥΡΑ και σαπούνι  : http://youtu.be/9ynQyPOQ3fE  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :

***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.
 *** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 και 20Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ και μαθαίνουμε ! ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.-
   ~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-
~***  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/24012013. html  ,  Χειμωνιάτικη Πέμπτη με Νοτιάδες στην ενημέρωση 24/01/2013
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/26-2013.html  , Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/26-27-2013.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 26 καί 27 Ιανουαρίου 2013 .,-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/27-2013.html , Βροχερή χειμωνιάτικη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html  , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html ,  Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-

****

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2247  video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =665  video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      635  video.-

                                             ***Σύνολο  :  3537  βίντεο ανηρτημένα .-

***  http://www.bing.com/images/search?q=++STAMOS-ARFARA-GREECE+&form=MSNH01&mkt=el-gr&setlang=el&x=77&y=17#x0y2372  ,

*** http://www.bing.com/images/search?q=www.in.gr&form=MSNH01&mkt=el-gr&setlang=el&x=90&y=12#x0y2060   ,