~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28  Ιουλίου  2013 :

Ένα  χαρούμενο και ξέγνιαστο  Καλοκαίρι  γιά  όλους  μας !!

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Καλαμάτα: Η πιο όμορφη παραλιακή γραμμή          
        Της Σάντρας Βούλγαρη
«Τι ώρα κλείνετε;» ρωτάω τη σερβιτόρα του μικρού καφέ απέναντι από το ξενοδοχείο Pharae στην Παραλία της Καλαμάτας. «Μα δεν κλείνουμε, είμαστε ανοιχτοί όλο το εικοσιτετράωρο» μου απαντάει εκείνη.
Η Καλαμάτα, μια πόλη που δεν κοιμάται, μου αρέσει η προοπτική. Ό,τι ώρα κι αν θελήσω, μπορώ να απολαύσω μια από τις πιο όμορφες παραλιακές «γραμμές» της Ελλάδας χωρίς να αισθανθώ μόνη.
Πράγματι στον παιδότοπο που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, δίπλα στο Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας, γονείς και παιδιά το ξενυχτάνε, οι μεν χαλαρώνοντας με ένα ποτό, τα δε παίζοντας στα τραμπολίνα, φουσκωτά, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια κ.λπ.
Λίγο πιο εκεί στο Λιμάνι ένα καραβάκι έχει φτάσει γεμάτο με φρέσκα ψάρια και πουλάει. Καφετέριες, «φαγάδικα» όλων των ειδών, ταβερνούλες κρυμμένες κάτω από τα δέντρα, ό,τι κι αν επιθυμήσεις απλωμένο μέχρι την άκρη του λιμανιού. Ακόμη και οι ρομαντικοί μπορούν να βρουν την ησυχία τους, ακολουθώντας την προβλήτα έως το τέλος της.
Η Παραλία εκτείνεται μέχρις πέρα έως το ξενοδοχείο «Φιλοξένια» και έχει πολλές επιλογές για βραδινές εξόδους, φυσικά και για μπάνιο το πρωί. Δε συζητώ για τη θέα του Ταΰγετου που ορθώνεται πανύψηλος και μαγευτικός καθώς βυθίζεσαι στη θάλασσα της Καλαμάτας.
Για απογευματινή έξοδο θα σύστηνα μια βόλτα στην κεντρική πλατεία στην Αριστομένους. Απαραίτητη επίσκεψη στο Σιδηροδρομικό Πάρκο, ένα υπαίθριο μουσείο μοναδικό στο είδος τους. Από εκεί και πέρα, είναι ωραίο απλώς να περιπλανιέσαι στην πόλη.
Η Καλαμάτα έχει μια σειρά από υπέροχα νεοκλασικά κτήρια. Τις αρκετές φορές που έχω περπατήσει βράδυ από το κέντρο που ησυχάζει προς την παραλία που δεν κοιμάται, μου αρέσει κάθε φορά να τα ξεχωρίζω: κάποια φωτισμένα, κάποια όχι, κάποια ακατοίκητα, εγκαταλελειμμένα, κάποια με ανοιχτό ένα παράθυρό τους... Αγαπημένη πόλη η Καλαμάτα σε όσους τη «νιώσουν».
(από τη χθεσινή «Καθημερινή»). 

*** «Τρέχουν» οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας         
           Το Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι διαμορφωμένος ένας από τους ορόφους του
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προχωρούν οι εργασίες μετασκευής του παλαιού νοσοκομείου σε νέο Δημαρχείο Καλαμάτας και έχει μεγάλη σημασία η εντατικοποίησή τους, δεδομένου ότι η κρατική χρηματοδότηση ρέει ομαλά, καθώς έφθασε στο Δήμο η 12η κατανομή για το 2013 ύψους 121.003,59 ευρώ.
Έχει ήδη γίνει η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτηρίου, τόσο με προσθήκη νέων αντισεισμικών τοιχίων όσο και με την ενίσχυση του περιβλήματος των εξωτερικών τοίχων με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (gunite).
Ορισμένες κολώνες έχουν ενισχυθεί με επιπλέον οπλισμό και μανδύες και συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης άλλων με μανδύες και ανθρακονήματα (με αυτά γίνεται περίδεση της κολώνας όπως με τα τσέρκια), αφού προηγηθεί έλεγχος με αποκάλυψη του οπλισμού. Εξωτερικά, ολοκληρώνονται οι εργασίες επιχρισμάτων.
Εσωτερικά, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες τοποθέτησης των καναλιών κλιματισμού και αερισμού του κτηρίου. Για το δροσισμό και τη θέρμανση θα τύχει εκμετάλλευσης η γεωθερμία και η διοχέτευση ψυχρού και θερμού αέρα θα γίνεται με αντλίες θερμότητας.
Επίσης, τοποθετούνται ως κατώφλια στα παράθυρα τα παλαιά μάρμαρα του κτηρίου, πολύ καλής ποιότητας, που αφαιρέθηκαν, έτυχαν επεξεργασίας και επανατοποθετήθηκαν.
Συνεργεία υδραυλικών και τεχνιτών γυψοσανίδας θα αρχίσουν σε λίγες ημέρες να εργάζονται στο εσωτερικό του κτηρίου, καθώς αυτό δε θα σοβατισθεί. Πίσω από τις γυψοσανίδες θα διέρχονται όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και η δομημένη καλωδίωση.
Όπως παρατήρησε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας ήδη το κτήριο διαμορφώνεται και μέχρι το Σεπτέμβριο υπολογίζεται να είναι πλήρως έτοιμος και διαμορφωμένος ένας από τους ορόφους. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση η αναμνηστική μαρμάρινη πλακέτα με τα ονόματα των ευεργετών που συνέβαλαν στην κατασκευή του νοσοκομείου, ώστε να μη χαθεί η ιστορική μνήμη του κτηρίου.
 
*** Καμίνι οι επόμενες ημέρες          
          
Όσοι έχετε άδεια (σε όσους ισχύει ακόμα το μέτρο), είστε τυχεροί. Και εμείς οι υπόλοιποι σήμερα θα τη γλυτώσουμε. Κάτι με τα κλιματιστικά, κάτι με την παραλία. Από αύριο αρχίζουν, όμως, τα ζόρικα. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις που καταγράψαμε από τις ιστοσελίδες, η θερμοκρασία σήμερα στην Καλαμάτα θα φτάσει στους 38, αύριο στους 39 και την Τρίτη στους 40 βαθμούς Κελσίου!
Προετοιμαστείτε, λοιπόν, για ένα καυτό τριήμερο... Α.Π.   
~*  «Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Τρίτη. Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Υποχώρηση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη.
 
*** Παραδίδονται τμήματα των παρεμβάσεων στις οδούς Κρήτης και Φαρών 

   Θα παραδοθεί σε χρήση τις προσεχείς ημέρες το πρώτο τμήμα του μεγάλου πεζοδρομίου της οδού Φαρών, μεταξύ Ναυαρίνου και Κρήτης, όπως ανέφερε χθες απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Οι εργασίες για το μεγάλο έργο κατασκευής άνετων πεζοδρομίων, πλάτους 5 – 7 μέτρων, στη δυτική πλευρά της οδού Φαρών και στη νότια της οδού Πλάτωνος, που προχωρούν σταδιακά από πλευράς κατάληψης του χώρου, θα σταματήσουν για το μήνα Αύγουστο. Όσον αφορά στην Κρήτης, όπου εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής της οδού με δημιουργία νησίδας στο μέσον, αναμένεται μέχρι το Δεκαπενταύγουστο να έχει γίνει ασφαλτόστρωση. Επιπλέον, στον κόμβο της Λυκούργου θα γίνει διάστρωση με αντιολισθηρό δάπεδο βιομηχανικού τύπου. Α.Π.
 
*** Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε χθες το Φεστιβάλ Δρόμου (Φωτογραφίες)         
    
Συνεχίστηκε χθες στο πάρκο του ΟΣΕ το Φεστιβάλ Δρόμου, άτομα όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο σημείο, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αλλά και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες.
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του φεστιβάλ όπου θα γίνουν τα εξής:
Χορός – Θέατρο
- Forum theatre workshops
- Θέατρο δρόμου, παραστάσεις
- Εμβόλιμες χορευτικές παραστάσεις (εναλλάξ)
- Jugglers shows
- Circus shows
- Έκθεση φωτογραφίας
- Έκθεση Ζωγραφικής
- Βιντεοπροβολές
- Βίντεο box!
- Έκθεση bazaar
- Re:think project
- Τουρνουά basket
   
 
 
 
 
  
 
 
Σύντομο ιστορικό:
Το Φεστιβάλ Δρόμου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 στην πλατεία Φραγκόλιμνας, σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και με την υποστήριξη των Ποδηλατών Καλαμάτας. Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην Αγορά της Καλαμάτας, στο Πάρκο του ΟΣΕ, στην πλατεία Όθωνος, πέρασε ξανά από την πλατεία Φραγκόλιμνας και το Καλοκαίρι του 2012, επέστρεψε στο Πάρκο του ΟΣΕ πιο δυναμικά από ποτέ και εφόσον πλέον έγινε ένα διεθνές φεστιβάλ.  
 
*** Αφιέρωμα στα 50 χρόνια του συνθέτη Χρήστου Λεοντή απόψε στο Κάστρο          
            Της Μαρίας Νίκα
 «Τη βραδιά αυτή θα τη θυμούνται οι Καλαματιανοί για πολλά χρόνια… » ήταν τα λόγια του Χρήστου Λεοντή, όταν προχθές η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής, Λέττα Πετρουλάκη, επικοινώνησε μαζί του για το αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί στον ίδιο, σήμερα Κυριακή στις 9.00 στο Κάστρο της Καλαμάτας.
Για τη μουσική βραδιά που διοργανώνει η Πειραματική, μίλησε χθες η πρόεδρός της πλαισιωμένη από μέλη του Δ.Σ.
«Τα τραγούδια που θα ακουστούν δεν έχουν ημερομηνία λήξης, είναι τραγούδια δεμένα πολλές φορές με κομμάτια από τη ζωή μας» σημείωσε η Λέττα Πετρουλάκη, κάνοντας λόγο για ένα αφιέρωμα στα 50 χρόνια της μουσικής διαδρομής του συνθέτη. Πρόσθεσε ότι η ίδια είχε την τύχη πριν από χρόνια, ως πρωτοετής φοιτήτρια, να παρακολουθήσει συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, όπου ο μεγάλος συνθέτης παρουσίασε τους νεαρούς τότε συναδέλφους του Χρήστο Λεοντή και Μάνο Λοΐζο, φίλους που έκαναν τα πρώτα τους βήματα.
«Από τότε ο Χρήστος Λεοντής έκανε πολλούς δίσκους, έγραψε μουσική ποιοτική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, υπήρξε μόνιμος συνεργάτης στο Θέατρο Τέχνης… Η συναυλία της Κυριακής θα περιλαμβάνει τραγούδια από την εποχή που ξεκίνησε μέχρι τον τελευταίο του μουσικό δίσκο, που είναι το Πρωινό Άστρο, σε λυρική ποίηση του Γιάννη Ρίτσου».
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ιωάννα Φόρτη, που ασχολείται κυρίως με το λυρικό ποιητικό τραγούδι, και ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο οποίος τραγουδά περισσότερο ρεμπέτικο και παραδοσιακό. Οι τρεις αυτές διαφορετικές φωνές, παρατήρησε η πρόεδρος της Πειραματικής, μπορούν να αγκαλιάσουν όλη την γκάμα των τραγουδιών του Χρήστου Λεοντή.
Όλα τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν είναι μελοποιημένη ποίηση των Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Βαγγέλη Γκούφα, Μήτσου Ευθυμιάδη, Μαριαννίνας Κριεζή, Φ. Γκ. Λόρκα, του Μεσσήνιου Δημήτρη Λέντζου και άλλων ποιητών. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ ανάμεσα στους μουσικούς θα βρίσκεται και ο Μάνος Αβαράκης, που θα παίξει φυσαρμόνικα, γνωστός στους Καλαματιανούς, αφού υπήρξε για χρόνια καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και πολλά παιδιά της περιοχής μαθήτευσαν δίπλα του. Θα απαγγείλει η Ουρανία Μπασλή, σύζυγος του Χρήστου Λεοντή.
Κλείνοντας, η Λέττα Πετρουλάκη κάλεσε το καλαματιανό κοινό να ανηφορίσει αύριο βράδυ στο Κάστρο για «να ακούσουμε κάτι που θα ξυπνήσει το νου και θα ευφράνει την καρδιά μας».
Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και 7 ευρώ το φοιτητικό, μειωμένο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ μέγας χορηγός είναι η Μίνα Σπυροπούλου - Καρέλια.
Video: 

 
*** Παραδίδονται τμήματα των παρεμβάσεων στις οδούς Κρήτης και Φαρών
   Θα παραδοθεί σε χρήση τις προσεχείς ημέρες το πρώτο τμήμα του μεγάλου πεζοδρομίου της οδού Φαρών, μεταξύ Ναυαρίνου και Κρήτης, όπως ανέφερε χθες απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Οι εργασίες για το μεγάλο έργο κατασκευής άνετων πεζοδρομίων, πλάτους 5 – 7 μέτρων, στη δυτική πλευρά της οδού Φαρών και στη νότια της οδού Πλάτωνος, που προχωρούν σταδιακά από πλευράς κατάληψης του χώρου, θα σταματήσουν για το μήνα Αύγουστο. Όσον αφορά στην Κρήτης, όπου εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής της οδού με δημιουργία νησίδας στο μέσον, αναμένεται μέχρι το Δεκαπενταύγουστο να έχει γίνει ασφαλτόστρωση. Επιπλέον, στον κόμβο της Λυκούργου θα γίνει διάστρωση με αντιολισθηρό δάπεδο βιομηχανικού τύπου. Α.Π. - 
 
***Ένας δικός μας άνθρωπος, παρουσίασε τις ιδέες του στο «Θερμοκήπιο» νεοφυών επιχειρήσεων         
     Δέκα καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, δέκα φιλόδοξες ομάδες και 6+6 μήνες για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα, υπηρεσίες ή εφαρμογές που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα σε ένα ιδιότυπο θερμοκήπιο…
Το Aephoria.net Greenhouse αποτελεί το τέταρτο και πιο ουσιαστικό στάδιο του πρωτότυπου προγράμματος εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Aephoria.net, την ομάδα του οποίου αποτελούν η Οργάνωση Γη, το ελculture και το Ίδρυμα Κ2. Μέσα στις επιχειρηματικές ιδέες που επιλέχθηκαν είναι και μία δική μας, του Σωτήρη Λυμπερόπουλου, γνωστός και ως radiki.com, τον οποίο είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα στο «Θ».
Οι δέκα ομάδες που θα οδηγηθούν στο Aephoria.net Greenhouse στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 δεν επελέγησαν τυχαία, αλλά πέρασαν από μια διαδικασία τριών σταδίων, η οποία και ολοκληρώθηκε εορταστικά στις 4 Ιουλίου στο Κέντρο της Γης στο Ίλιον. Οι αιτήσεις συμμετοχής ήταν συνολικά 38 και από αυτές στο δεύτερο στάδιο, το λεγόμενο «σπορείο», προχώρησαν 26 ομάδες, οι οποίες είχαν στη διάθεσή τους μία εβδομάδα για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχειρηματική πρόταση.
«Στο “σπορείο” παρουσιάστηκε στις ομάδες η 3bl ανάλυση (ανάλυση των τριών πυλώνων), η οποία βασιζόμενη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης βοηθά στην κατάρτιση ενός business plan το οποίο να περιλαμβάνει και το κοινωνικό - περιβαλλοντικό όφελος μιας επιχειρηματικής ιδέας» εξηγεί στο «Βήμα» η κυρία Αναστασία Πενταγιώτη, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Οργάνωσης Γη. Στη διάρκεια της εβδομάδας επιτυχημένοι επαγγελματίες μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις απόψεις τους για τον τρόπο με τον οποίο μια ιδέα γίνεται χρηματοδοτικά ελκυστική και ενσωματώνει περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.
  Ανοιχτές παρουσιάσεις, φαγητό και κρασί
Στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου της Γης μέσα στο Κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον οι 26 ομάδες μπροστά σε ένα κοινό περίπου 400 ατόμων παρουσίασαν τις επιχειρηματικές  προτάσεις τους. Οι τέσσερις επιτροπές που έκριναν τελικά ποιες είναι οι δέκα ιδέες που θα προχωρήσουν στο Greenhouse ήταν η μόνιμη επιτροπή του Aephoria.net και τρεις ακόμη εναλλασσόμενες συμβουλευτικές επιτροπές που αποτελούνταν από ακαδημαϊκούς και ανθρώπους της αγοράς με δικαίωμα ερωτήσεων για την πληρέστερη παρουσίαση των ιδεών των ομάδων.
Ανάμεσα στα κριτήρια της επιλογής ήταν, φυσικά, η αναφορά στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, η διείσδυση στην αγορά και η καινοτομία της ιδέας. «Φυσικά έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες στην τελική επιλογή, οι οποίοι σχετίζονται και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ομάδων και τον βαθμό ολοκλήρωσης της ιδέας τους» συμπληρώνει η κυρία Πενταγιώτη.
Αυτό που έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση σε όλους τους ανθρώπους του προγράμματος και τους εισηγητές ήταν η αλληλεγγύη που επέδειξαν και οι 26 ομάδες σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας, αλλά και το ευχάριστο κλίμα που επικράτησε στην εκδήλωση της Demo Day. Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησαν μουσική και φαγητό, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων της Γης με jazz-funk μουσική, φαγητό με βιολογικά υλικά που μαγειρεύτηκε την ώρα της εκδήλωσης και πολύ κρασί από το Κτήμα Βασιλίσσης.
  Οι σπόροι μπαίνουν στο θερμοκήπιο
Τα αρωματικά φυτά της ελληνικής γης, τα φύκια ως πρώτη ύλη, ο εκσυγχρονισμός του παραδοσιακού περιβολιού, τα «πράσινα» βιοκαύσιμα, το οικολογικό scooter-sharing, η εκτροφή μυγών για ανακύκλωση απορριμμάτων αλλά και η εντατική αξιοποίηση άδειων ή εγκαταλελειμμένων κτηρίων βρίσκονται στη βάση μερικών από τις 10 επιχειρηματικές ιδέες που προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο. «Στο Αephoria.net πιστεύουμε ότι οι πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του 21ου αιώνα καλούνται να συνδυάσουν την επιχειρηματική καινοτομία με την τεχνολογία και να συμπεριλάβουν στο στρατηγικό σχεδιασμό τους τις σύγχρονες περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις» επισημαίνει η υπεύθυνη Επικοινωνίας.
Το πρόγραμμα του Aephoria.net Greenhouse περιλαμβάνει για ένα εξάμηνο - με δυνατότητα παραμονής για ακόμη ένα, αν κριθεί απαραίτητο από τις δύο πλευρές - παροχή χώρου εργασίας, νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, συμβουλευτικών υπηρεσιών από δίκτυο μεντόρων, υπηρεσιών επιχειρηματικού σχεδιασμού, ανάδειξη περιβαλλοντικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας και παροχή συμβουλών για εύρεση χρηματοδότησης. Οι ομάδες που επελέγησαν και τα projects που «τρέχουν» είναι τα εξής:
  Daphnis & Chloe. Νεοϊδρυθείσα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων επιλέγοντας αυτοφυή και καλλιεργούμενα αρωματικά φυτά από όλη την Ελλάδα με στόχο τη διάθεσή τους στο εξωτερικό.
  Ελληνικό Περιβόλι. Δημιουργία θεματικού πάρκου με κέντρο το ελληνικό περιβόλι με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.
  Ballast Water Treatment. Ανάπτυξη συστήματος για τον καθαρισμό του έρματος πλοίων για την αποφασιστική εξάλειψη μικροοργανισμών οι οποίοι μεταφέρονται από λιμάνι σε λιμάνι κατά τις διαδικασίες ερματισμού και αφερματισμού. Οι μικροοργανισμοί αυτοί έχουν την τάση να διαταράσσουν το οικοσύστημα της περιοχής και να προκαλούν οικολογικές αλλαγές.
  Πράσινα βιοκαύσιμα. Παραγωγή του biodiesel με βιολογικούς - άρα φιλικούς προς το περιβάλλον - καταλύτες με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και τον άνθρωπο.
  Προϊόντα από φύκια. Παραγωγή καινοτόμων προϊόντων με πρώτη ύλη το φύκι και άλλα υλικά τα οποία έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.
  SCOOTe. Συνδυασμός της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης - ηλεκτροκίνητα σκούτερ - με την πλατφόρμα του car sharing για την παροχή μιας φιλικής προς το περιβάλλον λύσης στο πρόβλημα της αστικής κινητικότητας.
  The Gaia Sisterhood. Διεθνές, διαδραστικό, οικολογικό web media site με virtual ομάδα μαμάδων, γιαγιάδων και θείων ως κεντρικούς ήρωές του, που έχει στόχο να κάνει απλά και με χιούμορ κατανοητές μερικές συχνά «πολύπλοκα» παρουσιασμένες οικολογικές πραγματικότητες που πιθανώς φοβίζουν, όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάλειψη φυσικών πόρων και η υπερεντατική αλιεία. Στόχος του είναι να παρουσιαστούν οι έννοιες αυτές με τρόπο που θα ενδυναμώσουν, θα εμπνεύσουν και θα συνδέσουν το κοινό με ένα κίνημα θετικής αλλαγής πορείας προς ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο.
  Beewise. Εναλλακτικός και ευέλικτος τρόπος ενοικίασης που στηρίζεται στο γεγονός ότι από τη μια μεριά πολλοί πολίτες - κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης - αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλά άδεια ή/και εγκαταλελειμμένα σπίτια/κτίρια.
  Flyfarms. Βιομηχανική εγκατάσταση εκτροφής μυγών που ανακυκλώνουν απορρίμματα από ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι προνύμφες των μυγών σε κατάλληλο στάδιο του βιοκύκλου τους συλλέγονται και αποξηραίνονται, ώστε να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για παραγωγή βιοκαυσίμων και ζωοτροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες.
  Radiki.com. Συνδυάζοντας τη λαϊκή σοφία με τη σύγχρονη τεχνολογία αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της βρώσιμης χλωρίδας, που διασφαλίζει τη μέγιστη ποιότητα των χόρτων που φτάνουν στο τραπέζι μας.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης- 
 
*** Τραγική η κατάσταση με τους κάδους-πηγάδια          
           Μια απίστευτη μπόχα αναδύεται από τους κάδους- πηγάδια στα πιο πολλά σημεία της Καλαμάτας. Η Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα να βρει λύση, γιατί οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Χθες είδαμε καταστηματάρχη να πλένει μόνος του τον κάδο, για να περιορίσει έστω λίγο την μπόχα.
Π.Μπ. - 
 
 
 
 
*** Προβολή της Καλαμάτας από τον τηλεοπτικό σταθμό "Star" (βίντεο)      
  
Στην Καλαμάτα βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού "Star".
  Ο απεσταλμένος του σταθμού Νίκος Τσιλιπουνιδάκης παρουσίασε στους τηλεθεατές του κεντρικού δελτιού ειδήσεων ,εικόνες από τον τρόπο διασκέδασης των νεαρών Καλαματιανών.
Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
  
*** Κέρδισαν την αποδοχή της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας γιατροί του Νοσοκομείου της Καλαμάτας
Πραγματικά εντυπωσίασαν με την πληρότητα και τα όσα παρουσίασαν στη μελέτη τους έπειτα από αρκετή έρευνα οι γιατροί της Ωτορινολαρυγγικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Οι κύριοι Κώστας Αποστολόπουλος (διευθυντής) και Ξενοφών Κόχυλας (επιμελητής) προχώρησαν σε μια σημαντική επιστημονική παρατήρηση στη χειρουργική τακτική, την οποία και γνωστοποίησαν, κερδίζοντας την αποδοχή της ιατρικής κοινότητας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θυροειδούς που έγινε στο Τορόντο του Καναδά. Σχετική ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος έγινε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό “Best”. Σημειωτέον πως ήταν οι μοναδικοί εκπρόσωποι από τη χώρα μας και το επίτευγμά τους αποτελεί τιμή για τη Μεσσηνία και το νοσοκομειακό χώρο. Α.Π. 
 
*** Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο αμφιθέατρο του κάστρου -Δείτε όλες τις συναυλίες και τα θεατρικά στην Καλαμάτα          
          
«Μετακόμιση τώρα» με την  Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Σε ένα μελωδικό ταξίδι πέρα από όρια και σύνορα, που μόνο η μαγική φωνή και η ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία μπορούν να μας ταξιδέψουν, μας προσκαλεί η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και δίνει ραντεβού με το κοινό της Καλαμάτας την Πέμπτη 1η Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, στις 9.30 το βράδυ, υπό τη διοργάνωση της κοινωφελούς επιχείρηση «Φάρις».
Μαζί της οι καταξιωμένοι σολίστες: Ευριπίδης Ζεμενίδης-κιθάρα -τραγούδι, Βαγγέλης Στεφανόπουλος- πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος-τύμπανα, Παρασκευάς Κίτσος -μπάσο, Νίκος Πασσαλίδης-μπουζούκι, ούτι.
Από σήμερα Παρασκευή ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων
στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00, εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
-  Δείτε εδώ τις προγραμματισμένες περιοδείες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για να έρθουν στην Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία.

Συναυλίες
Πασχάλης Τερζής: 10 Ιουλίου, δημοτικό στάδιο Καλαμάτας
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: 13 Ιουλίου, δημοτικό στάδιο Καλαμάτας
Γιάννης Πλούταρχος: 20 Ιουλίου, Καλαμάτα
Λευτέρης Πανταζής- Χάρης Κωστόπουλος: 26 Ιουλίου, Καλαμάτα
Τριαντάφυλλος: 27 Ιουλίου, Καλαμάτα
Μίλτος Πασχαλίδης (με Χρήστο Λεοντή): 28 Ιουλίου, Καλαμάτα
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: 1 Αυγούστου, δημοτικο στάδιο
Νίκος Οικονομόπουλος: 3 Αυγούστου, Καλαμάτα
Νίκος Μακρόπουλος:  6Αυγούστου, Καλαμάτα
Σταμάτης Γονίδη:ς 9 Αυγούστου, Καλαμάτα
Χρήστος Μενιδίατης- Πάνος Καλίδης- Λένα Παπαδοπούλου: 10 Αυγούστου , Καλαμάτα
Βασίλης Καρράς: 17 Αυγούστου, Καλαμάτα
Θάνος Μικρούσικος (με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ) : 19 Αυγούστου, Καλαμάτα
Πάνος Κιάμος: 24 Αυγούστου, Καλαμάτα
Πάολα: 31 Αυγούστου, Καλαμάτα
Θέατρο
«Ελένη» του Ευριπίδη: 5 Ιουλίου Κάστρο Καλαμάτας
Τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε μία νέα ανάγνωση που προτείνει ο Βασίλης Νικολαϊδης με μια πολύ δυνατή διανομή.
Συγκεκριμένα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται η Πέμυ Ζούνη και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ενώ μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν η Νίκη Παλληκαράκη στο ρόλο της Θεονόης, ο Αντώνης Καρυστινός στο ρόλο του Θεοκλύμενου και ο Νίκος Αρβανίτης στο ρόλο του Τεύκρου.
Τα παιδιά θα έρθουν στις 8: 16 Ιουλίου, Καρδαμύλη
Το έργο των Αλέξανδρο Ρήγα , Δημήτρη Αποστόλου μας στέλνει χαμογελαστά ψυχραιμία για ότι κι αν γίνει.
  Βαφτίσια: 10 & 11 Αυγούστου, Καλαμάτα
Ο Νίκος Μουτσινάς, η  Ζέτα Μακριπούλια , η Τζένη Διαγουπή και ο Θανάσης Αλευράς προσκαλούν το ελληνικό κοινό στα πιο επεισοδιακά βαφτίσια.
  "Μήδεια" με το Γιώργο Κιμούλη Δευτέρα 12 Αυγούστου - Τρίτη 13 Αυγούστου: Καλαμάτα, Θέατρο Κάστρου, στις 21:15.
 Πλούτος του Αριστοφάνη: 20, 21 Αυγούστου, Κάστρο Καλαμάτας
Η φετινή παράσταση επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό , με τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και να πρωταγωνιστεί στον Πλούτο του Αριστοφάνη  , πάνω σε δική του καινούρια μετάφραση.
«ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»: 22 Αυγούστου, Κάστρο Καλαμάτας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Κοινός λόγος: 30 Αυγούστου, Καλαμάτα
Η παράσταση διερευνά και φέρνει στο φως  τη σχέση ανάμεσα στο λόγο των Τραγικών και  το λόγο των Ανωνύμων , με τη βοήθεια ενός θιάσου από γυναίκες ηθοποιούς.
Μάικ ο Φασολάκης, 1 Σεπτεμβρίου, Καστρο Καλαμάτας
Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου, Μουσική επιμέλεια - σύνθεση: Θάνος Παπανικολάου, Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα, Χορογραφίες: Αλέξανδρος Γιαννής, Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βανέσα Αδαμοπούλου
 
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
***  Μαύρη Θύελλα: Πλήρης νηνεμία στα μεταγραφικά…δεν ανησυχεί ο Ράλλης         
           Μπορεί οι συζητήσεις της διοίκησης της Καλαμάτας με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους να είναι καθημερινές ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα με τον κόσμο να ανησυχεί και μάλιστα έντονα για το αν μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει το πρωταθλητισμό και την άνοδο. Ό,τι έχει γίνει στο διάστημα αυτό επικεντρώνεται στο επίπεδο των προφορικών συμφωνιών με παίκτες του περσινού κορμού και το ίδιο ισχύει με κάποιους Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές (Αθανασόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος, Α. Καλογερόπουλος), που πάντως ακόμη δεν έχουν κληθεί να υπογράψουν.
Ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας, Γιώργος Ράλλης, δεν ανησυχεί για την στασιμότητα που παρατηρείται και κυρίως την αρνητική εξέλιξη των μεταγραφικών διαπραγματεύσεων, δηλώνοντας στο «Θ»… «Ουσιαστικά η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει. Στο ρόστερ έχουμε σημαντικό αριθμό παικτών και δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε. Αυτοί που ξέρουν περιμένουν και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε παλαιά λάθη. Έχουμε συνεχείς επαφές με παίκτες και σύντομα θα έρθουν οι ανακοινώσεις. Άλλωστε, η ομάδα έχει ένα σημαντικό κορμό και υπολογίζουμε ότι δεν χρειαζόμαστε πάνω από 6 -7 μεταγραφές συν τους μικρούς που θα έρθουν μέσα από την διαδικασία των δοκιμών», τόνισε ο κ. Ράλλης, ο οποίος δεν δείχνει να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την ισχυροποίηση άλλων σωματείων του Ομίλου… «Σίγουρα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα και υπάρχουν ομάδες που φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσουν. Εμένα προσωπικά δεν με φοβίζει το γεγονός αυτό, η Καλαμάτα θα είναι αξιόμαχη και θα διεκδικήσει το πρωταθλητισμό έχοντας όμως να αντιμετωπίσει αρκετούς και υπολογίσιμους αντιπάλους» ανέφερε ο πρόεδρος της Καλαμάτας που είναι σαφές ότι καλείται να ξεπεράσει μια σειρά δυσκολιών έτσι ώστε να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες στην ομάδα.
Μιλώντας για δυσκολίες αναφερόμαστε κυρίως στην έλλειψη ανθρώπων που θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθειά του. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα στο οικονομικό κομμάτι και θα χρειαστεί μεγάλη βοήθεια από τους φιλάθλους κατά την διάρκεια της σεζόν αλλά και τώρα μέσα από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν σε λίγες μέρες.
  ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΟΛΟΒΟΥΡΗΣ… ΗΡΘΕ Ο ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κλείνοντας, και όσον αφορά το καθαρά μεταγραφικό μέρος, χθες έγιναν συζητήσεις με δύο κεντρικούς αμυντικούς όμως και πάλι δεν υπήρξε εξέλιξη. Αντιθέτως εξελίξεις υπήρξαν στο θέμα του Κολοβούρη, που εκτός απροόπτου, δεν θα συνεχίσει στην Μαύρη Θύελλα, γεγονός το οποίο υποχρεώνει το τεχνικό τιμ να ψάξει για έναν επιπλέον τερματοφύλακα.
Στον αντίποδα, παίκτης της Καλαμάτας θα πρέπει να θεωρείται, μια και επήλθε η συμφωνία με την ομάδα του και τον ίδιο, ο 18χρονος αμυντικό Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, που προέρχεται από τον Πανιώνιο Καλαμάτας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα στο Στάδιο μαζί με ένα πολυμελές γκρουπ νεαρών παικτών –μεταξύ αυτών ίσως και κάποιοι ξένοι οι οποίοι έχουν προταθεί από μάνατζερ- το οποίο θα περάσει από τις ειδικές «δοκιμασίες» του Νίκου Κακαλέτρη για περίπου μία εβδομάδα.  Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
Το φεγγάρι του  Ιούλη 2013
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
 ~   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20 -21  Ιουλίου  2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος από 14  έως  20  Ιουλίου  2013   ,   Τρίτη   23  Ιουλίου  2013 ,
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/23-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  23  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .- 

~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

*** Οδοιπορικό μέ3σα από Βίντεο  στο  Περιβόλι της Παναγιάς ΄-Άγιοιν Όρος  2013 :
  ΣΤΟ  ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ ΤΟ  2013 από 14  έως 20  -07-2013:
~** 551 Αεροδρόμειο  Καλαμάτας  2013: http://youtu.be/8uM10qY_5Rc ,
~** 539 Αεροδρόμειο Μακεδονίας απογείωση 2013: http://youtu.be/BPElNc98FSQ ,
~ + π. Παντ. Κάρτσωνας ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ :http://youtu.be/vjy2G9PT-UE ,
~**450  Άγιο Όρος  διαδρομές  Ι Μ  Φιλοθέου  Ιβήρων  2013: http://youtu.be/cGaljDRqqXU ,
~**531 Αεροδρόμειο Μακεδονίας 2013: http://youtu.be/yXnjlgPnNy4 ,
~** 525 Αεροδρόμειο Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/aVKvuc4F4dY  ,
~** 537 Αεροδρόμειο Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/34uIIJNZ9B8 ,
~**526  Αεροδρόμειο Μακεδονίας 2013: http://youtu.be/2aIGlD1ATrc ,
~** 543 Αεροπλάνο μέσα  στα  σύννεφα  2013: http://youtu.be/k6rJP1TG4Dc  ,
+ ΨΑΛΛΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ) :http://youtu.be/vUHw0Zvo-tw  ,
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Εν πλω δυτικά του Όρους : http://youtu.be/iTC_NCQ2y5U  ,
*** 352 Ι .  Μ .  ΙΒΗΡΩΝ   2013:  http://youtu.be/nvy-y_7JSVQ ,
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΆΘΩΣ' ''ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ ' : http://youtu.be/xXccaRdUEjM  ,
~* 364 Ι Μ  ΙΒΗΡΩΝ εντός   2013: http://youtu.be/Kfnen4l1_dg   ,
~* 498 Ι Μ  Φιλοθέου  εντός  Ναού  2013: http://youtu.be/piKxWkG2Hu0  ,
Ι Μ  ΦΙΛΟΘΕΟΥ  καθεδρικός Ι Ν   2013: http://youtu.be/uGNjJEKU02c ,
~ 550 Καλαμάτα 2013 προσγείωση αεροπλάνου: http://youtu.be/6ih9mUxGk_s  , 
~ 546 Καλαμάτα   Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/oiVBuIrj1DM , 
~ 451 ΚΑΡΥΕΣ   Ι Μ  Φιλοθέου  διαδρομή  2013: http://youtu.be/Qzbz7CVNDhU ,
~ 538 απογείωση Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/uiNTs4-aVWM ,
~ 529 Απογείωση αεροπλάνου Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/YwTfAb6ga3g  ,
~ 522 Διαδρομή Ιβήρων Καρυές 2013: http://youtu.be/SvdeP3iylyE  ,
~ 534 Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/AK9smf-FXsY ,
~ 540 Θεσσαλονίκη  Καλαμάτα  αεροπ   ταξίδι  2013: http://youtu.be/39s4Lp29Upk ,
~ 535 Θεσσαλονίκη 2013: http://youtu.be/whV92zh76Zs ,
~ 427 Ι Μ   Ιβήρων  Άγιο Όρος  2013: http://youtu.be/MXrFPRAFweg  ,
 ** 548 Μεσσηνιακός κόλπος από αεροπλάνο 2013: http://youtu.be/tXFAN0X3Q1s ,
** 499  I. Ναός Ι Μ   Φιλοθέου  2013: http://youtu.be/ZZEu_AZDtTA ,
** 549 Προσγείωση  Καλαμάτα από  Μεσσηνιακό  κόλπο  2013: http://youtu.be/xw3WIcmKb0o  , 
** 541 Πετώντας πάνω από ΚΑΛΑΜΑΤΑ: http://youtu.be/a-EFZJc7UQk ,
** πετώντας πάνω  από Αλόννησο  και  Σκιάθο  2013: http://youtu.be/JS9XDU5_UlU  
** 544 Προσγείωση  στην Καλαμάτα  2013: http://youtu.be/QhTKEJWzDW4 ,
**  Προσγείωση  απογείωση  Θεσσαλονίκη 2013 http://youtu.be/wZ0UscEvX18 ,
** 547 προσγείωση  στην Καλαμάτα  2013: http://youtu.be/yDo5G-4lY1E ,
** 690 Πτήση  Καλαμάτα  Θεσσαλονίκη  14 -7-2013: http://youtu.be/rhCWrtsfyz8 ,
** 501 Στην Ι Μ  ΦΙΛΟΘΕΟΥ  2013: http://youtu.be/qJ5xjVOq3q0  ,
** 545 Στο  αεροδρόμιο  Καλαμάτας 2013: http://youtu.be/h-sFgMM5cns ,
** 523  Φιλοθέου Ιβήρων  Καρυές  διαδρομή  2013: http://youtu.be/h19ws10m6HQ  
~** 691  Καλαμάτα  Θεσσαλονίκη  πτήση  14 07  2013: http://youtu.be/XQOfaYIprZA ,
~** 693 Αεροπορικό ταξίδι 2013: http://youtu.be/pWsx3v0k6kc ,
~** 694 Μιά όμορφη πτήση 2013: http://youtu.be/cEkjI0ZDsiA ,
~** 695 Πέταγμα με αεροπλάνο 2013: http://youtu.be/oS0xdiVLP1A ,
~** 696  Αεροπορική πτήση  2013: http://youtu.be/EqCKtgWHDY4 ,
~** 697  Η  Ελλάδα  από ψηλά  2013: http://youtu.be/J54edyRiMmo ,
44 ~** 6987 Πάνω  από την Σκιάθο  2013: http://youtu.be/At4NgKKbI3M ,
~** Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος μέρος πρώτο 
** 703 Αεροδρόμειο Μακεδονίας Από ψηλά Θεσσαλονίκη  2013: http://youtu.be/B0kfxb2Uogg ,
** 704 Θεσσαλονίκη από ψηλά 2013: http://youtu.be/ImiGsgeAtb4 ,
** 705 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αεροδρόμειο 2013 προσγείωση: http://youtu.be/YBI4wZEPJds ,
** 706 Αεροδρόμειο Θεσ/νίκης Προσγείωση 2013: http://youtu.be/8vGllu1F06w ,
** 707 Salonika Airport Αεροδρόμειο 2013: http://youtu.be/nnfHHvlcgIo  ,
711*** ΑΡΝΑΙΑ  Χαλκιδικής  2013: http://youtu.be/NJ0ob2qe_Ts , 
776 *** Δυτικά  με πλοίο Αθωνικής πολιτείας  2013: http://youtu.be/3rcw1ekSKrI ,
764 *** ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  Χαλκιδικής  2013 Πύργος: http://youtu.be/tlijDqlKrkU  ,
773 *** ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ 2013  επιβίβαση  γιά Άγιο Όρος: http://youtu.be/AS_V4wQ-Ju4  ,
775 *** Ουρανούπολη από το πλοίο 2013: http://youtu.be/GJLq6dxKo4E ,
772 *** Ουρανούπολη Χαλκιδικής 2013 ταβέρνα: http://youtu.be/JYp7wxbQqm0 ,
784 *** Παράλια Ουρανόπολης από πλοίο   2013: http://youtu.be/EksaOZDYL9g ,
712 *** ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ  Χαλκιδικής 2013  ^:http://youtu.be/Ai1lPkssv1g ,
***871  Αρσανάς  Ι Μ  Χιλιανδαρίου 2013 Γιοβάνιτσας: http://youtu.be/OH2fPxvdmus ,
*** 879 Αρσανάς Ι Μ  Ζωγράφου  2013: http://youtu.be/uXlAuWmeBVU ,
*** 827 Αρσανάς Κωνσταμονίτου 2013: http://youtu.be/eNl7pYciLIs , 
*** 915 Αρσανάς Μονής Δοχειαρίου  2013: http://youtu.be/9QxFmWrx-W8 ,
*** 956 Αρσανάς Μονής Δοχειαρίου  2013: http://youtu.be/lIsPSLmiE8Y  ,
*** 987 ΔΑΦΝΗ  γιά Ι Μ  ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  2013: http://youtu.be/YWeb7BHRvhw ,
*** 941 Ι Μ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ 2013: http://youtu.be/iAt-cwbRjH0 ,
*** 818 ΑΡΣΑΝΑΣ ΓΙΟΒΑΝΙΤΣΑΣ πλησιάζοντας 2013: http://youtu.be/hpnSdfJoW9Y ,
*** 887 ΑΡΣΑΝΑΣ Ι Μ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2013: http://youtu.be/hXmLKJW4CYQ ,
*** 857 Αρσανάς Γιοβάνιτσας  2013: http://youtu.be/Z3p0O6OZ7aE , 
896 Αρσανάς Κωνσταμονίτου 2013: http://youtu.be/OppToLVuQog ,
894 Αρσανάς Ι Μ Κωνσταμονίτου 2013: http://youtu.be/x8jRlWXlzP0 ,
882 Αρσανάς Μονής Ζωγράφου Βουλγάρικο) 2013: http://youtu.be/u-172FWecgQ ,
825 Αρσανάς Σέρβικου Γιοβάνιτσας 2013: http://youtu.be/00daXbRc8Jg ,
973 Ι Μ  ΑΓΙΟΥ  ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ  Ρώσικη )  2013: http://youtu.be/y4ZVEFvizM8,,
919 Ι Μ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2013: http://youtu.be/PFO00YlgMmc  ,
985 Ι Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 2013: http://youtu.be/oZCSJe8NBKQ ,
934 Ι Μ Ξενοφώντος 2013: http://youtu.be/aQEHOM8_uoI  ,
015 Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  2013 από ξενώνα: http://youtu.be/aevSE5o3j2E ,
927 Ι Μονής Δοχειαρίου 2013: http://youtu.be/dy-wvb-W1dA ,
~ 950 ΙΜ   Αγίου Πασντελεήμωνα   2013: http://youtu.be/fFNciuWI0No ,
~ - Στην Ι Μ  Σίμωνος Πέτρας  2013: http://youtu.be/l1CFtIsdc3Q ,
 ** ενημέρωση  1 γιά Σκήτη Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/UbuuUFc69YQ , 
** ενημέρωση  2  γιά Σκήτη Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/TApEJCm3C0g ,
** ενημέρωση  3  γιά Σκήτη Αγία  Άννα  2013: http://youtu.be/Z3XvGbSKVow ,
 ** ενημέρωση  5  γιά  Αγία  Άννα  2013: http://youtu.be/ulNIW51doKs  , 
** ενημέρωση  6  γιά Αγία Άννα   2013: http://youtu.be/cG73UO2r4dg , 
** ενημέρωση  7  γιά Αγία Άννα  2013: http://youtu.be/qMUvjfK8TxE  ,
~  211 Από Άγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννας: http://youtu.be/m19hspnBKus ,
~ 170 Αρσανάς Σκήτης Αγίας Άννης 2013: http://youtu.be/g1LFS_iZuFE ,
~ 216 Ι. Κ Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίων  2013: http://youtu.be/CMs-WqGkScA ,
~*113  Άγιο Όρος  2013: http://youtu.be/-nhp4IBRhfc ,
~* 203 Ι Καλύβα Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίων) Σκήτη  Αγίας Άννας  2013 : http://youtu.be/VTIiD5z9N_4 ,
~* 139 Ι Μ  Αγίου Παύλου  2013 : http://youtu.be/tqWg5RL6ptQ ,
 ~* 118  Ι Μ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 2013: http://youtu.be/1bcUWZmU0ms ,
 ~* 351 Ι Μ ΙΒΗΡΩΝ 2013: http://youtu.be/UUgCZx3rn80,
~* 122 Ι Μ  Σίμωνόπετρας , Γρηγορίου  , Διονυσίου  2013: http://youtu.be/I0iA_Ca9RuQ ,
~* 054 Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥ 2013: http://youtu.be/j59YQDFQQjI,
~* 137 Ι Μ Διονυσίου 2013: http://youtu.be/cTuUJFxkMMQ,
~* 132 Ι Μ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  2013: http://youtu.be/owSImMXp3Xw
~* 015 Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ  2013 από ξενώνα: http://youtu.be/sUqWCxdrluE ,
***334   Ι Μ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ  2013: http://youtu.be/c1osyDgo88I ,
**055  Ι Μονή Σίμωνος Πέτρας 2013: http://youtu.be/zbXPcFj4M_E ,
** 212 Κυριακό Αγίας Άννης  πίσω η Ι Κ  των Μουτεβελαίων 2013: http://youtu.be/ZVkzJtxzaBc ,
** 163 ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ 2013: http://youtu.be/RFLLeqpob4c ,
**  156 Νέα Σκήτη  και  Σκήτη Αγίας Άννης  2013: http://youtu.be/2rMw9D_Op68 ,
** 062 Σίμωνος Πέτρας  Ι Μ  Σίμωνόπετρας 2013: http://youtu.be/I5uvhZMJxwc ,
** 166 ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 2013: http://youtu.be/Ildfb1lh3Po ,
** 077 Σπήλαιο Αγίου Οσίου Σίμωνος 2013: http://youtu.be/f_ZT0hc2JCI 


* ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-   
Περιοχή Σκήτης Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος   2013
Ιερές Καλύβες  στην ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ  2013
Ιερά  Καλύβα  Αγίου Γεωργίου "Καρτσωναίϊκα" Σκήτης Αγίας Άννης  2013
Ιερές Καλύβες μοναχών Σκήτης Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος  2013
Κοιμητήριον (νεκροταφείο) Σκήτης Αγίας Άννης και  Οτεοφυλάκειον 2013
εδώ εκοιμήθηκαν οι αδελφοί Καρτσωναίου και  Αφοί Μουτεβελαίοι  της Σκήτης Αγίας Άννης και εδώ τα  λείψανά  τους ...  στο Άγιον Όρος 2013
Ιερά  Καλύβα Αγίου Γεωργίου Σκήτης Αγίας Άννης  2013
 
~