~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Ανθολογόντας τα γραφόμενα Δετυτέρα 05 Αυγούστου 2013

Ανθολογόντας  τα  γραφόμενα  Δετυτέρα  05  Αυγούστου  2013  :


**  Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟwww.pentapostagma.gr :
-Γέροντα,ποιά εικόνα της Παναγίας την αποδίδει περισσότερο;        
-H Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα,μια φορά την είδα εκεί στο Καλύβι στην Παναγούδα,αν σου το πω σε πόσους θα το πεις;                    
-Σε κανέναν Γέροντα.                         
-Λοιπόν,είδα σε όραμα ότι θα πήγαινα μακρινό ταξίδι και έπρεπε να ετοιμάσω τα χαρτιά μου,Διαβατήριο,συνάλλαγμα κλπ.αλλά οι υπάλληλοι δεν μου έκαναν τα χαρτιά.Εκεί ήταν πολλοί άνθρωποι,όμως δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει.Ποιός θα με βοηθήσει,λέω,μα δεν βρίσκεται κανένας,για να ενδιαφερθεί.Είχα μία αγωνία!Και ξαφνικά παρουσιάζεται μία Γυναίκα με λαμπερό πρόσωπο,ντυμένη στα χρυσαφένια.Είχε μια ωραιότητα!Άστραφτε ολόκληρη!<<Μην ανησυχείς ,εγώ θα σε βοηθήσω,ο Γιός μου είναι Βασιλιάς>>,μου λέει και με κτύπησε απαλά στο ώμο.Παίρνει τα χαρτιά,και με μια κίνηση τα βάζει στον κόρφο Της.Ω!τι κίνηση ήταν εκείνη!Ύστερα μου είπε<<Θα περάσετε δύσκολες μέρες>>και μου ανέφερε κάτι που έπρεπε να κάνω κι εγώ.Μετά από καιρό είδα την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα σε ένα βιβλίο και την αναγνώρισα.   

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ-ΛΟΓΟΙ ΣΤ. ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/emfanisi-ths-panagias-ston-geronta-paisio.html#ixzz2b7kLWMrL  , .-

εξαφάνιση των μελισσών**  Τα μυκητοκτόνα οδηγούν στην σταδιακή εξαφάνιση των μελισσών
Η δραστική μείωση του πληθυσμού των μελισσών στην Αμερική, που οδηγεί σε τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή, έχει δραστηριοποιήσει τους επιστήμονες που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα ακριβή αίτια της. Νέα μελέτη κατάφερε να αναδείξει ορισμένες από τις πιο πιθανές αιτίες των μαζικών θανάτων των μελισσών, αποδεικνύοντας ότι τα μυκητοκτόνα και τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα οφείλονται για αυτήν την μαζική εξαφάνιση. Τα συγκλονιστικά αποτελέσματα αυτής της μελέτης αποδεικνύουν ότι η σταδιακή εξάλειψη των μελισσών θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να αποφευχθεί στο μέλλον. 
Οι επιστήμονες προσπάθησαν εντατικά να ανακαλύψουν τα αίτια της αποκαλούμενης Διαταραχής Κατάρρευσης της Αποικίας των Μελισσών (σ.σ. pentapostagma.gr - Colony Collapse Disorder (CCD) η οποία έχει ήδη οδηγήσει στον αφανισμό περίπου 10 εκατομμυρίων κυψελών, με συνολικό κόστος στην Αμερικανική οικονομία ύψους 2δις δολαρίων σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εξαετίας.. Στην πλειονότητα των μελετών ενοχοποιήθηκαν πρωταρχικά τα ζιζανιοκτόνα, τα παράσιτα που είναι φορείς ασθενειών καθώς και η κακή διατροφή..
Όμως, σε μία πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Maryland και του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α (US Department of Agriculture) ανακάλυψαν ότι για τη δραστική μείωση του πληθυσμού των μελισσών οφείλεται ο συνδυασμός ζιζανιοκτόνων και μυκητοκτόνων που μολύνουν τη γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες ώστε να θρέψουν τις αποικίες τους... 
Τα συγκεκριμένα ευρήματα, αν και αποτελούν μία πρωτοποριακή εξήγηση για τον μεγάλοαριθμό θανάτων μελισσών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ακριβή αίτια της Διαταραχής Κατάρρευσης της Αποικίας των Μελισσών – που οδηγεί στον στιγμιαίο θάνατο ενός ολόκληρου μελισσιού..
Οι ερευνητές συνέλεξαν γύρη από μελίσσια της Ανατολικής Ακτής των Η.Π.Α για την επικονίαση καλλιεργειών βατόμουρου, πεπονιού και άλλων καλλιεργειών και τη χρησιμοποίησαν για να θρέψουν υγιείς μέλισσες: ως αποτέλεσμα οι μέλισσες ήταν πολύ πιο ευάλωτες στην μόλυνση από το παράσιτο με την επιστημονική ονομασία Nosema ceranae. Το συγκεκριμένο παράσιτο σχετίζεται άμεσα με τη Διαταραχή Κατάρρευσης των Αποικιών – πιο συγκεκριμένα η γύρη ήταν μολυσμένη κατά μέσο όρο με εννέα διαφορετικά ζιζανιοκτόνα και μυκητοκτόνα, και μάλιστα οι επιστήμονες ανακάλυψαν 21 διαφορετικά αγροτικά χημικά σε μόλις ένα δείγμα.
Το πιο ανησυχητικό στοιχείο ήταν ότι οι μέλισσες που τρέφονταν με γύρη που ήταν μολυσμένη με μυκητοκτόνα εμφάνιζαν έως και τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από το παράσιτο. Ενώ είναι ευρύτατα χρησιμοποιούμενα και θεωρήθηκαν ακίνδυνα μέχρι σήμερα, τα μυκητοκτόνα ενοχοποιούνται άμεσα για τη μείωση του πληθυσμού των μελισσών..
Ο Dennis vanEngelsdorp, o κύριος συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε σχετικά: “Υπάρχουν ολοένα και αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μυκητοκτόνα ενδέχεται να επηρεάζουν άμεσα τους πληθυσμούς των μελισσών και πρέπει πλέον να επαναξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η ετικετοποίηση των γεωργικών χημικών”.
pentapostagma.gr

** Σοκάρουν οι υποστηρικτές των εκτρώσεων: «Οι γονείς μπορούν να τερματίζουν τη ζωή του παιδιού τους ακόμη και όταν είναι τριών χρονών»
 Οι απόψεις που εκφράζονται από τους υποστηρικτές και το λόμπι υπέρ των εκτρώσεων έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.. Στην Αμερική, οι  συγκεκριμένες απόψεις είναι τόσο εξοργιστικές και η κοινή γνώμη τόσο απαθής και μπερδεμένη, που οποιαδήποτε οπτική στο ζήτημα των εκτρώσεων θεωρείται "εναλλακτική", "διαφορετική" και "ριζοσπαστική".
Σε εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού MSNBC, η παρουσιάστρια Melissa Harris-Perry υποστήριξε ότι «η ζωή ενός παιδιού ξεκινά μόνο όταν οι γονείς «αισθάνονται» ότι αυτό συμβαίνει»..
Ας είμαστε ξεκάθαροι: Δεν μιλάμε καν για υποστήριξη των εκτρώσεων. Έχουμε να κάνουμε με την στυγνή δολοφονία παιδιών μετά τη γέννησή τους.. Όταν γεννηθεί ένα παιδί, ο τερματισμός της ζωής του δεν μπορεί να νοείται ως «επιλογή» - αποτελεί φόνο τόσο από νομικής όσο και από ηθικής άποψης..
«Πότε ξεκινά η ζωή (ενός παιδιού); Θεωρώ ότι η απάντηση εξαρτάται κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό από τα ίδια τα αισθήματα των γονέων. Είναι ένα ισχυρό συναίσθημα – αλλά δεν συνιστά επιστήμη..», δήλωσε η Harris-Perry αφήνοντας άναυδο το κοινό στις 21 Ιουλίου στην εκπομπή της στο MSNBC.
Βέβαια, δεν μένει απλώς σε «εναλλακτικές θεωρήσεις» - Παράλληλα υποστηρίζει με θέρμη την δολοφονία νεογέννητων μωρών (σ.σ. pentapostagma.gr – ο «όρος» που προσπαθούν να επιβάλλουν για αυτήν την αποτρόπαια και απάνθρωπη πράξη είναι έκτρωση μετά την γέννηση (“post-birth abortion”), ενώ παράλληλα επιτίθεται κατά της βιολογικής κανονικότητας και επιστήμης που υποστηρίζει ότι ένα ζωντανό μωρό που αναπνέει, έχει καρδιακό παλμό και φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία είναι ζωντανό, και όχι νεκρό…
Όμως, οι απάνθρωποι υποστηρικτές των εκτρώσεων γίνονται ακόμη πιο προκλητικοί και στυγεροί: υποστηρίζουν πλέον ότι είναι απολύτως φυσιολογικό για τους γονείς να δολοφονούν τα παιδιά τους ακόμη και στην ηλικία των 3 ετών..
Οι συγκεκριμένες αντιλήψεις, δείχνουν την απόλυτη διαστροφή των υποστηρικτών των εκτρώσεων, και την πλήρη αποστροφή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής… 
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/sokaroun-oi-yposthriktes-twn-ektrwsewn-oi-goneis-mporoun-na-termatizoun-th-zwh-tou-paidiou-tous-akomh-kai-otan-einai-3-xronwn.html#ixzz2b7mKplT0
** http://www.ehd.org/prenatal-images-index.php

** Πώς προστατεύονται τα παιδιά θύματα κακοποίησης;
~ Δυστυχώς, από το 2006 μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία
.
~ * Σοκάρει η παιδική κακοποίηση στην Ελλάδα του 2012
Συγκλονιστικές μαρτυρίες παιδιών που έζησαν τον εφιάλτη στο ίδιο τους το σπίτι
16 Σεπ 2012
.
«Η ιστορία της παιδικής ηλικίας δείχνει ότι τα παιδιά υπήρξαν σχεδόν σε όλες τις ιστορικές περιόδους θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης από τους “ενάρετους” ενηλίκους. 
Διαχρονικά και διατοπικά, η κοινωνική θέση των παιδιών ήταν υποβαθμισμένη, καθιστώντας τα ευάλωτα σε κάθε μορφής θυματοποίηση: από την εργασιακή εκμετάλλευση έως τη σεξουαλική κακοποίηση και τις σύγχρονες μορφές εμπορίας (trafficking)», μας λέει η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βάσω Αρτινοπούλου.
«Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσα από σωρεία διεθνών συμβάσεων και άλλων κειμένων, συστάσεων και νομικών οριοθετήσεων από τους διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς δεν αμφισβητείται στο επίπεδο της ρητής αναφοράς τους», επισημαίνει. «Οι θεωρητικές προσεγγίσεις και τα ερευνητικά δεδομένα για το ζήτημα αυτό συνεπικουρούν την αναγκαιότητα της θεσμικής προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών. Εδώ και τριάντα χρόνια, το ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών κυριαρχεί στην ατζέντα των θεσμοποιημένων οργάνων, των επιστημονικών συνεδρίων και παραμένει ένα από τα πιο καίρια αντικείμενα μελέτης στο πλαίσιο των επιστημών του ανθρώπου.

Γνωρίζουμε πια ότι η ενδοοικογενειακή βία έχει συχνά αποδέκτες τα παιδιά σε όλες της τις μορφές (σεξουαλική, σωματική, ψυχολογική, λεκτική, παραμέληση) και ασκείται από εκείνους που ασκούν το γονεϊκό ρόλο. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά-θύματα βίας στο οικογενειακό τους περιβάλλον εμφανίζουν πλήθος από ψυχοσωματικές και άλλου τύπου διαταραχές, από νυχτερινή ενούρηση έως απόπειρες αυτοκτονίας. Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτά τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στην εμπλοκή τους σε παραβατικές πράξεις και συχνά από θύματα γίνονται δράστες.
Όλες σχεδόν οι έρευνες δείχνουν ότι η κακοποίηση είναι διαταξική και αγγίζει όλα τα κοινωνικά στρώματα, με περισσότερη ίσως συχνότητα σε κοινωνικά αποκλεισμένες κοινωνικές και πληθυσμιακές ομάδες. 
Περισσότερη έρευνα χρειαζόμαστε στην εκτίμηση κάποιων ευάλωτων κατηγοριών παιδιών, όπως είναι για παράδειγμα τα παιδιά με αναπηρίες ή/και τα έγκλειστα σε ιδρύματα παιδιά.
«Πώς όμως αντιμετωπίζουμε σήμερα στη χώρα μας τα όποια περιστατικά κακοποίησης δημοσιοποιούνται; Πώς προστατεύονται τα παιδιά θύματα κακοποίησης; Πώς διαχειριζόμαστε το κοινωνικό φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας; Μέσα από ποιο θεσμικό πλαίσιο και κυρίως με ποιους φορείς και επαγγελματίες; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα», παρατηρεί η κ. Αρτινοπούλου, “που μπορεί κάποιος να διατυπώσει προκειμένου να διαγράψει το θεσμικό πλαίσιο παροχής βοήθειας και προστασίας των κακοποιημένων παιδιών σήμερα” και προσθέτει: “Εάν εξαιρέσει κανείς την ύπαρξη ελάχιστων και κεντρικών μονάδων για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών (όπως στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”), όπου έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι επαγγελματίες διαγιγνώσκουν, πίσω από τις όποιες σωματικές βλάβες, περιστατικά κακοποίησης, δεν υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης. Ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας απουσιάζουν, όπως επίσης η ευρύτερη χρήση των επιστημονικών εργαλείων εκτίμησης και διάγνωσης.
Στις βαθμίδες της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχει ούτε ειδική εκπαίδευση των παιδαγωγών ούτε βεβαίως επαγγελματίες, όπως παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά., που θα μπορούσαν να διαγνώσουν και να χειριστούν ένα παρόμοιο περιστατικό κακοποίησης, που συχνά είναι εμφανές στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. 
Ακόμα και στην περίπτωση που διαγνωσθεί το περιστατικό, δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένη η λειτουργική σχέση του σχολείου με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ώστε να παραπέμπονται τα περιστατικά και να τυγχάνουν κατάλληλης μεταχείρισης και αντιμετώπισης.
Στη χώρα μας δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας του επίσημου κοινωνικού ελέγχου που να ασχολείται ad hoc με παιδιά-θύματα κακοποίησης ή την ενδοοικογενειακή βία, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Παρόμοια περιστατικά αντιμετωπίζονται από κοινού με άλλα κοινωνικά προβλήματα στο πλαίσιο των κοινωνικών υπηρεσιών της νομαρχιακής ή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπάρχει παντελής έλλειψη κοινωνικο-υποστηρικτικών δομών όπου θα μπορούσε να καταφύγει το κακοποιημένο παιδί, η κακοποιημένη μητέρα και να δεχθεί την κατάλληλη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλη υποδομή. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε ξενώνες όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τα θύματα κατά το διάστημα της κρίσης. Αυτή η παντελής έλλειψη κοινωνικο-υποστηρικτικών δομών από την πλευρά της πολιτείας καλύπτεται σήμερα από τη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του εθελοντισμού, που είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη, ωστόσο δεν μπορεί να υποκαθιστά την ευθύνη μιας ευνομούμενης πολιτείας».
«Διαπιστώνουμε έτσι», συμπεραίνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, «ότι στο επίπεδο της θεωρίας και της θεσμικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των παιδιών, η Ελλάδα δεν διαφοροποιείται έντονα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντίθετα, στο επίπεδο της πρόληψης και της αντιμετώπισης της κακοποίησης των παιδιών, η χώρα μας προκλητικά …αδιαφορεί -μέσω της θεσμικής και κοινωνικής της αδράνειας- για την εφαρμογή όλων των συστάσεων των σχετικών διεθνών οργανισμών, που αφορούν τη δημιουργία και ανάπτυξη κάθε μορφής κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την αρωγή των παιδιών θυμάτων κακοποίησης!».  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/02/2006  , disabled

** Οστρακιά στα παιδιά. Συμπτώματα, επιπλοκές, θεραπεία, συμβουλές σε γονείς
Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος 1 Οκτ.  2009  
        
 Οστρακιά στα παιδιά. Συμπτώματα, επιπλοκές, θεραπεία, συμβουλές σε γονείς
Τι προκαλεί οστρακιά;
Η οστρακιά οφείλεται σε ένα μικρόβιο που λέγεται β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος. Το μικρόβιο αυτό παράγει μια ουσία (τοξίνη) η οποία προκαλεί το χαρακτηριστικό εξάνθημα στα ευαίσθητα παιδιά. Δεν αναπτύσσουν όλα τα παιδιά οστρακιά. Επιπλέον, ούτε όλοι οι στρεπτόκοκκοι προκαλούν οστρακιά. Μπορεί δυο αδελφάκια να μολυνθούν από τον ίδιο στρεπτόκοκκο, το ένα παιδί να εμφανίσει οστρακιά ενώ το άλλο παιδί όχι.
Συμπτώματα οστρακιάς; 
Το άρρωστο παιδί με οστρακιά μπορεί να παρουσιάσει πυρετό, πόνο στην κοιλιά, εμετούς ή πονόλαιμο. Το εξάνθημα εμφανίζεται δυο μέρες μετά, ξεκινά από το λαιμό και το πρόσωπο ενώ αφήνει ανεπηρέαστη την περιοχή γύρω από το στόμα. Επίσης το εξάνθημα παρουσιάζεται πρώτα κάτω από τις μασχάλες και στους βουβώνες. Στη συνέχεια επεκτείνεται σε όλο το σώμα. Το εξάνθημα αποτελείται από μικρές κόκκινες κηλίδες οι οποίες δίνουν την εντύπωση του βελούδου. Εξαφανίζεται αν το πιέσετε με το χέρι. Γύρω από τις αρθρώσεις στα παιδιά με οστρακιά μπορεί να παρατηρήσετε κόκκινες γραμμές, που λέγονται σημείο Pastia. Το εξάνθημα διαρκεί 4-5 μέρες και σταδιακά εξαφανίζεται ξεφλουδίζοντας το δέρμα. Η γλώσσα στα παιδιά με οστρακιά στην αρχή είναι άσπρη, στη συνέχεια γίνεται κατακόκκινη και η επιφάνεια της μοιάζει με την επιφάνεια της φράουλας για αυτό λέγεται μοροειδής γλώσσα. Οι αμυγδαλές παιδιού με οστρακιά είναι κόκκινες και καλυμμένες με πύο. Επίσης οι αδένες στο λαιμό μπορεί να είναι διογκωμένοι.
Χρόνος επώασης οστρακιάςΟ χρόνος που χρειάζεται για να εκδηλώσει την οστρακιά ένα παιδί που ήρθε σε επαφή με το μικρόβιο είναι 2-7 μέρες.
Πότε μεταδίδει το μικρόβιο το άρρωστο παιδί με οστρακιά;
Το άρρωστο παιδί με οστρακιά  μεταδίδει το μικρόβιο με τις εκκρίσεις της μύτη ή του λαιμού. Επίσης ένα παιδί μπορεί να μολυνθεί αν έρθει σε επαφή με το δέρμα αρρώστου με μολυσματικό κηρίον (μόλυνση του δέρματος από στρεπτόκοκκο) ή αν μοιραστεί μαζί με το άρρωστο παιδί την ίδια πετσέτα ή άλλα ρούχα.
Πόσο διαρκεί η οστρακιά;
Ο πυρετός σε παιδί με οστρακιά συνήθως υποχωρεί σε 3-4 μέρες. Το εξάνθημα της οστρακιά εξαφανίζεται σε 5-6 μέρες. Την υποχώρηση του εξανθήματος της οστρακιάς ακολουθεί το ξεφλούδισμα δέρματος, το οποίο διαρκεί 5-10 μέρες.
Επιπλοκές οστρακιάς;
Οι κυριότερες επιπλοκές της οστρακιάς είναι:
1. Ρευματικός πυρετός (προσβάλλει τις αρθρώσεις, καρδιά).
2. Απόστημα γύρω στις αμυγδαλές.
Θεραπεία οστρακιάς - Συμβουλές σε γονείς
Γονείς, ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές για να βοηθήσετε το άρρωτο παιδί με οστρακιά:
• Αντιπυρετικά, κατά προτίμηση παρακεταμόλη για το πυρετό.
• Φροντίστε έτσι ώστε το άρρωστο παιδί με οστρακιά να μην έρχεται σε στενή επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ειδικά αν υπάρχουν βρέφη.
• Να μην χρησιμοποιούν οι άλλοι τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού με οστρακιά.
• Να πλένετε προσεκτικά τα χέρια σας όταν φροντίζετε το άρρωστο παιδί.
• Προσφέρετε στο παιδί μπόλικα υγρά, μαλακά φαγητά γιατί συνήθως τα παιδιά αυτά δυσκολεύονται να καταπιούν.
• Αν το παιδί είναι μεγάλο, μπορεί να κάνει γαργάρες με κάποιο αντισηπτικό φάρμακο.
• Σιγουρευτείτε ότι το παιδί παίρνει το αντιβιοτικό το οποίο συνέστησε ο παιδίατρος.
• Χρειάζεται οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το παιδίατρο του παιδιού, ο οποίος ίσως ζητήσει να γίνουν κάποιες εξετάσεις (όπως καλλιέργεια εκκρίσεων από τις αμυγδαλές) για να επιβεβαιώσει την παρουσία του μικροβίου. Μαζί με το αντιβιοτικό μπορεί να συνταγογραφήσει κάποια φάρμακα για την περιποίηση του δέρματος.

** Αιγαίο και Βραζιλία: Οι δύο ειδήσεις που πήγαν άκλαυτες
02/08/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την προηγούμενη Τετάρτη, 31 Ιουλίου, δύο σημαντικές και φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ειδήσεις πέρασαν μέσα στην απόλυτη σιωπή.
Φυσικά.
Το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής  βρισκόταν στη δεύτερη από τις τρεις ταραχώδεις ημέρες συνεδρίασής της σε Ολομέλεια, συζητώντας δύο σημαντικά για τη χώρα και την κοινωνία νομοσχέδια (για τον τουρισμό και τα αυθαίρετα) επί των οποίων δύσκολα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς – αλλά στην Ελλάδα διαφωνούμε για να διαφωνούμε (με το θέμα θα ασχοληθούμε σε επόμενο σημείωμα).
Έτσι, οι δύο σημαντικές ειδήσεις πήγαν άκλαυτες.
Την Τετάρτη, λοιπόν, 31 Ιουλίου, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (4 F-4 και 2 F-16), πέταξαν πάνω από τους Φούρνους και αναχαιτίστηκαν από τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Την ίδια μέρα, στη μακρινή Βραζιλία, σημειώνοντας σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, καθώς οι πρώτοι ζητούσαν την παραίτηση του κυβερνήτη του Σάο Πάολο, κατηγορούμενου για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Η αστυνομία προέβη σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν  τις αρχές για υπερβολική χρήση βίας και να ζητούν να διαλυθεί ο παραστρατιωτικός βραχίονας της βραζιλιάνικης αστυνομίας.
Τι είναι αυτό που συνδέει τα δύο γεγονότα, τα οποία εξαφανίστηκαν από την ειδησεογραφία (και οπωσδήποτε δεν συνδέθηκαν);
Όσον αφορά στο πρώτο:
Όλοι γνωρίζουμε ότι για να αντιμετωπίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, εκτός από αεροπόρους και αεροπλάνα χρειαζόμαστε και καύσιμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται σε όσους εμφανίζονται διατεθειμένοι να τον πιστέψουν πως θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση.
Ως εδώ, καλά.
Εξακολουθεί, όμως, να μην απαντά στο ερώτημα «τι θα γίνει αν αποτύχει στη διαπραγμάτευσή του και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ – και επομένως χωρίς δυνατότητα να εισάγει φάρμακα, καύσιμα και πρώτες ύλες».
Ο ίδιος ο πρόεδρός του, όπως και όλα τα στελέχη και όπως προκύπτει και από την Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, δηλώνουν πως είναι «έτοιμοι να αναμετρηθούν με την χειρότερη εκδοχή» ή «με οποιαδήποτε εξέλιξη», ότι θα αντιμετωπίσουν «τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε», ενώ καταλήγουν με την (επαναλαμβανόμενη) βεβαιότητα ότι «σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει».
Αυτό το τελευταίο ακούγεται ασαφές (άλλωστε όσοι επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνουν για την «καλύτερη εκδοχή» και δε νομίζω να δεσμεύονται για τη «χειρότερη»), αλλά όπως φαίνεται δεν λέγεται τυχαία.
Με δεδομένο, ότι για να αναχαιτίζονται τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο χρειάζονται καύσιμα και με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει να καταληφθεί η χώρα από τους Τούρκους, τα πράγματα αναμένεται να εξελιχθούν ως εξής:
Για να αγοράσουμε καύσιμα όταν δεν θα μπορούμε να τα εισαγάγουμε, θα πρέπει να πληρώνουμε μετρητοίς.
Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την αναστολή καταβολής μισθών και συντάξεων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα (από τα περίφημα «αυτά που βγάζουμε») για τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων μας.
Οπότε, θα μπουν όλοι στα συσσίτια και… τα σκυλιά δεμένα.
Αυτή τη «στήριξη» του λαού έχει κατά νου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απλά, όταν θα συμβεί, θα μας θυμίσει πως είχαμε προειδοποιηθεί για τη «χειρότερη εκδοχή» με την οποία θα εκαλούμεθα να αναμετρηθούμε όλοι.
Πάμε τώρα στη δεύτερη είδηση, αυτή που αφορά στη Βραζιλία.
Εκεί, έχουν κλείσει δύο μήνες διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς, οι διαδηλωτές  ψεκάζονται με σπρέι πιπεριού και υφίστανται τη βία του παραστρατιωτικού σκέλους της αστυνομίας, ενώ αναφορές στη φτώχεια και στη διαφθορά έκανε και ο Πάπας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.
Ναι, αλλά τον Δεκέμβριο του 2012, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Βραζιλία και μας είπε πως «ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της επίσκεψης στη Βραζιλία είναι να αξιολογηθεί η εμπειρία για το πώς η χώρα, 10 χρόνια πριν, κατάφερε από τα πρόθυρα της κοινωνικής κρίσης, στην οποία την είχαν οδηγήσει ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές, να οδηγηθεί σε μια συντεταγμένη δημοκρατική έξοδο από την κρίση, με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και παραγωγική ανασυγκρότηση».
Έτσι ακριβώς.
Μάλιστα, από τη Βραζιλία ο ΣΥΡΙΖΑ μας ενημέρωσε πως «αυτή η μεγάλη σύμμαχος χώρα», «δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια τον Ελληνικό λαό».
Όπως και συνέβη.
Επίσης την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, πληροφορηθήκαμε ότι ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας (και δέκα ακόμη χωρών) στο ΔΝΤ Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, δεν στήριξε την απόφαση του Ταμείου για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι η εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος κρίνεται «μη ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς».
Προφανώς, προς μεγάλη ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ (που παρ’ όλα αυτά ασκεί την κριτική του εκ του ασφαλούς και στρογγυλοκαθισμένος πάνω στη δόση).
Δυστυχώς, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δέκα χώρες διευκρίνισαν πως δεν είχαν δώσει τέτοια εντολή στον Μπατίστα.
Και την επομένη, 1 Αυγούστου, η Βραζιλία, ανακάλεσε τον Μπατίστα από εκπρόσωπό της στο ΔΝΤ, με τον υπουργό των Οικονομικών της χώρας Γκίντου Μαντέγκα να τηλεφωνεί στην κ. Λαγκάρντ για να της δηλώσει ότι ο κύριος αυτός ενεργούσε αυτοβούλως και χωρίς την έγκριση της χώρας του.
Επί όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει το παραμικρό.
Σ’ αυτούς τους δύο μήνες των διαδηλώσεων, έχει εκδώσει ανακοινώσεις ων ουκ έστιν αριθμός, αλλά ούτε μία για τη Βραζιλία (αν εξαιρέσουμε μια ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΡΙΖΑ, όπου απλώς συνδέονταν τα γεγονότα στη Βραζιλία με αυτά στο… Πάρκο Γκεζί στην Τουρκία, όπως ακριβώς είχε πράξει και ο Ερντογάν)!
Αλλά όταν δύο τόσο σημαντικές ειδήσεις χάνονται από το προσκήνιο (αν και οι δημοσιογράφοι έχουν την υποχρέωση της έγκαιρης προειδοποίησης), είναι βέβαιο ότι μας περιμένουν ακόμη περισσότερα δεινά…
Υ.Γ. Την Πέμπτη, 1 Αυγούστου, η Βουλή της Ουρουγουάης ενέκρινε τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας και αν και η Γερουσία δώσει την έγκρισή της, τότε η χώρα αυτή θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα ελέγχει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης. Η έγκριση δόθηκε χάρη στις ψήφους του Frente Amplio (FA, Αριστερά στην Εξουσία), η οποία έχει την πλειοψηφία στη Γερουσία της Ουρουγουάης. Βλέπω νέο σύμμαχο στον ορίζοντα για τον ΣΥΡΙΖΑ… 

** Δράση κατά της βίας σε βάρος παιδιών ζητεί η UNICEF
«Πρέπει να κάνουμε το αόρατο ορατό»

Η βία κατά των παιδιών συχνά είναι αόρατη, σιωπηλή και σπάνια καταγγέλλεται, δήλωσε σήμερα η UNICEF ανακοινώνοντας μια πρωτοβουλία που προτρέπει τους απλούς πολίτες, τους νομοθέτες και τις κυβερνήσεις να μιλήσουν πιο δυναμικά για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.
Η πρωτοβουλία βασίζεται στην αυξανόμενη δημόσια οργή που ξέσπασε μετά από φρικτές επιθέσεις κατά παιδιών, όπως η δολοφονική επίθεση εναντίον της 14χρονης Malala Yousafzai τον περασμένο Οκτώβριο στο Πακιστάν, η θανάσιμη επίθεση σε 26 μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Newtown του Connecticut το Δεκέμβριο και οι ομαδικοί βιασμοί κοριτσιών στην Ινδία και τη Νότια Αφρική φέτος.
 
«Σε κάθε χώρα, σε κάθε πολιτισμό, υπάρχει βία κατά των παιδιών», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Anthony Lake. «Όποτε και όπου τα παιδιά πλήττονται, η οργή και ο θυμός μας, πρέπει να φαίνονται και να ακούγονται. Πρέπει να κάνουμε το αόρατο ορατό».
Αυτό είναι το βασικό μήνυμα με το οποίο εγκαινιάζει η UNICEF την πρωτοβουλία «Τέλος στη Βία κατά των Παιδιών».

Η πρωτοβουλία καλεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη βία κατά των παιδιών, να συμμετάσχουν σε παγκόσμια, εθνικά ή τοπικά κινήματα για τον τερματισμό της και να φέρουν νέες ιδέες για συλλογική δράση με αυτό το στόχο. Έχουμε τη δύναμη για την καταπολέμηση της βίας τώρα, διακηρύσσει η UNICEF, καθώς η οργάνωση υψώνει τη φωνή της σε όλο τον κόσμο για να ενισχύσει τις πολλές προσπάθειες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία παρουσιάζεται με ένα δυνατό τηλεοπτικό σποτ με αφηγητή τον Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της UNICEF Liam Neeson, που οδηγεί τον θεατή μέσα από μια σειρά σκηνές αόρατης βίας. 

«Επειδή δε μπορείτε να δείτε τη βία κατά των παιδιών δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί,» λέει ο Neeson. «Κάντε το αόρατο ορατό. Βοηθήστε μας να κάνουμε τη βία κατά των παιδιών να εξαφανιστεί. Ελάτε μαζί μας. Μιλήστε».
Η ανάγκη να αναληφθεί επειγόντως συλλογική δράση υπογραμμίζεται επίσης από τα περιορισμένα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τα οποία τονίζουν την κλίμακα και την έκταση της βίας. Για παράδειγμα, περίπου 150 εκατομμύρια κορίτσια και 73 εκατομμύρια αγόρια κάτω των 18 ετών έχουν υποστεί σεξουαλική βία και εκμετάλλευση, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας (trafficking) κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του 2005.

Η βία δεν προκαλεί μόνο σωματικά τραύματα, αλλά σημαδεύει επίσης βαθιά την ψυχή των παιδιών. Επηρεάζει τη σωματική και ψυχική τους υγεία, θέτει σε κίνδυνο την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να κοινωνικοποιηθούν και υπονομεύει την ανάπτυξη τους.

Η εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των παιδιών θα ξεδιπλωθεί και στην Ελλάδα με πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει στο επόμενο διάστημα η UNICEF Ελλάδος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων μέσα και έξω από το σχολείο και την προώθηση μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών στη χώρα μας.

Η προστασία των παιδιών βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της UNICEF. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ ορίζει ότι κάθε παιδί οπουδήποτε και να ζει έχει το δικαίωμα να προστατεύεται από κάθε μορφή βίας. 

newsbeast  ,  To hamomilaki                          

 **

*** ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
 ~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20 -21  Ιουλίου  2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος από 14  έως  20  Ιουλίου  2013   ,   Τρίτη   23  Ιουλίου  2013 ,
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/23-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  23  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-

 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογόντας τα γραφόμενα Δετυτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-
 
 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~