~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη 10  Σεπτεμβρίου  2014  :

*** Άνθιμος: Γιατί δεν θέλω μουσουλμανικές σπουδές στο Α.Π.Θ.
anthimos-thesalonikis
Τους λόγους για τους οποίους τάσσεται απόλυτα κατά της διδασκαλίας του Ισλάμ στην θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. εξηγεί στο dogma.gr ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Ο μητροπολίτης κάνει λόγο για εθνικό ζήτημα και εξηγεί πως σύμφωνα με την δική του άποψη το κακό που θα γίνει στην πόλη θα είναι μεγάλο.
Μάλιστα δεν διστάζει να μιλήσει και για τους μητροπολίτες της Θράκης τους οποίους κατηγορεί για εισπήδηση στην εκκλησιαστική του επαρχία.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στο dogma.gr:
Σχετικό  Βίντεο : http://youtu.be/SFbBibfnO44 ,.-


***  Σκηνές Αποκάλυψης: Ακρίδες σκόρπισαν τον τρόμο στη Μαδαγασκάρη! (video)
akrides
Την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης κατέκλυσαν δισεκατομμύρια ακρίδες, προσφέροντας σκηνές αποκάλυψης, παρόμοιες με αυτές που περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη.
Και μπορεί το ασυνήθιστο φαινόμενο να περίμενε να το δει κανείς σε ταινία τρόμου, ωστόσο οι κάτοικοι του Ανταναναρίβο στην πραγματικότητα έγιναν μάρτυρες της ετήσιας μετανάστευσης των ακριδών.
Η οργάνωση μάλιστα των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία (FAO), προειδοποιεί ότι οι τεράστιες ακρίδες θα μπορούσαν να προκαλέσουν απειλή για τη ζωή 13 εκατομμυρίων ανθρώπων.
«Τέτοιος αριθμός ακριδών είναι ικανός να εξαλείψει τις καλλιέργειες τροφίμων, επηρεάζοντας τη βόσκηση των ζώων και άρα τη ζωή των αγροτών», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της οργάνωσης, υπογραμμίζοντας πως το φαινόμενο οφείλεται στις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή.  Βίντεο : 1.- http://wapo.st/1lA2Ytn
2.- http://www.washingtonpost.com/posttv/world/clouds-of-locusts-cover-madagascars-capital/2014/08/29/6ad457f8-2f97-11e4-be9e-60cc44c01e7f_video.html ,.
~*  newsbomb.gr

***  Υπαίθριος πωλητής δείχνει τον πιο «ψαγμένο» τρόπο για να κόψετε έναν ανανά
ananasΟ ανανάς είναι ένα υπέροχο φρούτο, όμως το καθάρισμα του αποτελεί μεγάλο μπελά! Ο συγκεκριμένος Φιλιππινέζος υπαίθριος πωλητής ωστόσο, φαίνεται πως έχει κόψει αμέτρητους ανανάδες στη ζωή του, αφού η τεχνική που χρησιμοποιεί του επιτρέπει να καθαρίζει ολόκληρο το φρούτο σε λιγότερο από 1 λεπτό.
Σχετικό  Βίντεο :  δείτε  το ,  https://www.youtube.com/watch?v=1rEQYG_prWE&feature=player_embedded

***  Μητροπολίτης Κονίτσης Ἀνδρέας: «Ἡ πατρίδα περιφρονεῖ τούς ἥρωες, ἡ θυσία τῶν ὁποίων μᾶς ἔκανε νὰ ζοῦμε σήμερα ἐλεύθεροι»
101_2533
Πραγματοποιήθηκαν τὴν Κυριακὴ 31 Αὐγούστου οἱ ἐκδηλώσεις γιὰ τὴν ἐπέτειο τῆς νίκης τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ κατὰ τὴν περίοδο τοῦ συμμοριτοπολέμου 1946-49. Πλῆθος κόσμου ἀπὸ διαφορετικὲς περιοχὲς κατέφθασε στοὺς πρόποδες τοῦ Γράμμου καὶ συγκεκριμένα στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη Κονίτσης γιὰ νὰ ἀποτίσει φόρο τιμῆς στοὺς ἡρωικοὺς πεσόντες.
Μετὰ τὸ πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας καὶ τοῦ Μνημοσύνου τελέστηκε μπροστὰ στὸ ἡρῶο ποὺ βρίσκεται στὸν περίβολο τοῦ ναοῦ τρισάγιο στὴν μνήμη τῶν παλληκαριῶν ποὺ θυσιάστηκαν γιὰ νὰ σώσουν τὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τὸ «σιδηροῦν παραπέτασμα».
Ἀκοῦστε τὸν λόγο τοῦ Μητροπολίτου Κονίτσης Ἀνδρέα γιὰ τοὺς Γραμμομάχους καὶ ὄχι μόνο.
Δεῖτε καί φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὴν ἐκδήλωση…
Σχετικό  Βίντεο  , Δείτε  το : https://www.youtube.com/watch?v=P4aYwpCC64c&feature=player_embedded
101_2530
orthodoxia-ellhnismos.gr

*** Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ
im_timiou_prodromou_sikis2ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
«Το κήρυγμα του Βαπτιστού επίκαιρο όσο ποτέ στις ημέρες μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, αναφερόμενος στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και του συμφώνου συμβίωσης για ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο κήρυγμα του, που έκανε ανήμερα της εορτής του Τιμίου Προδρόμου, στο ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Σερρών.
Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ζωή του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν πρωτίστως αυστηρώς με τον εαυτό του, ενώ είχε την τόλμη να ελέγχει τις αμαρτωλές και ανήθικες πράξεις του Ηρώδη, γιατί οι πολιτικοί ηγέτες και οι άρχοντες πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα εις τον λαό.
Είπε μεταξύ άλλων:
«το κήρυγμα του Βαπτιστού είναι επίκαιρο όσο ποτέ στις ημέρες μας, γιατί και σήμερα αν θέλουμε να είμεθα ειλικρινείς γίνονται πράγματα τα οποία αλλοιώνουν τον νόμο του Θεού. Και μάλιστα με βούλα κυβερνητική και νομική. Και σήμερα εις την πατρίδα μας δυστυχώς άλλα και εις ολόκληρον τον κόσμο καθιερώνονται πράγματα πρωτόγνωρα εις την ζωή των ανθρώπων ωσάν να είναι μία κατάστασις φυσιολογική και σωστή. Θέλουν να μας πείσουν ότι η αμαρτία είναι μία άλλη επιλογή κοντά στις άλλες επιλογές των ανθρώπων.
Αλλ’ όμως όσοι τα κάνουν αυτά αμαρτάνουν ενώπιον του Θεού. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταπατά τον νόμο του Θεού. Κανείς δεν έχει το ηθικό ανάστημα να υψώνεται πάνω από τον Θεόν και να καταλύει νόμους, αιώνιους οι οποίοι ασφαλίζουν τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του. Διότι ο νόμος του Θεού τον άνθρωπο υπηρετεί , ο νόμος του Θεού τον άνθρωπο ασφαλίζει , ο δρόμος του Θεού δείχνει στον άνθρωπο τον δρόμο τον άγιο , τον σωστό, ο οποίος τον οδηγεί εις την βασιλεία των ουρανών. Θα είχα πολλά να ειπώ για όλα αυτά που συμβαίνουν και εις την πατρίδα μας δυστυχώς. Το ένα μετά το άλλο και τα οποία είναι αντίθετα με τον νόμο του Θεού. Καταργήθηκε η τείνει να καταργηθεί η αργία της Κυριακής . Ο άνθρωπος έγινε αριθμός , λογιστική μονάδα, κέρδος , χάθηκε η αξία του ανθρώπου , δεν μας νοιάζει ο άνθρωπος, το κέρδος μας ενδιαφέρει, δεν μας νοιάζει αν καταπατηθεί ο νόμος του Θεού , αν υπονομευθούν οι οικογένειες… Πότε θα βρεθούν οι οικογένειες γύρω από το τραπέζι; πότε θα εκκλησιαστεί ο άνθρωπος; πότε θα ηρεμήσουν οι ψυχές, θα γαληνέψουν οι συνειδήσεις; Όταν τρέχει μία εβδομάδα ολόκληρη για τον άρτον τον επιούσιον και την μία Κυριακή που του απομένει να συνεχίζεται αυτό το άγχος, αυτή η αγωνία; Μήπως μας περίσσεψαν τα χρήματα και δεν έχουμε πώς να τα σπαταλήσουμε και πρέπει και την Κυριακή να είναι ανοιχτα τα μαγαζιά; Και όχι μόνο τούτον. Και άλλοι νόμοι ακούγονται, που θέλουν τα άνομα να τα καθιερώσουν και να τα φέρουν εις το φως της νομιμότητος, να βάλουν δυναμίτιδα εις τον θεσμό της οικογένειας όπως τον ξέραμε, ως την ένωση ενός ανδρός και μιας γυναικός , αυτό είναι το φυσιολογικόν, αυτό είναι το οποίον μας παρεδόθη από τον Θεόν, κάθε άλλη παρέκκλισις αποτελεί αμαρτία ενώπιον του Θεού. Και ενώπιον της ψυχής μας.
Και η εκκλησία διαμαρτύρεται , όχι διότι θέλει να θορυβεί , ούτε επειδή θέλει να αποσπά τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά επειδή διασώζει το προφητικόν κήρυγμα, προειδοποιεί, αγωνιά, φοβάται, ενδιαφέρεται όπως κάθε καλή μητέρα. Διότι γνωρίζει ότι ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος και καταστροφικός. Λοιπόν, στώμεν καλώς, Τα μάτια μας ανοιχτά, να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις του γένους μας, να αξιοποιήσουμε την δύναμη της πίστεως για να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και να βρούμε στην ζωή και πάλι νόημα. Καταπατώντας τον νόμο του Θεού , προβάλλοντας την αθεΐα, την σαρκολατρεία , όλη αυτήν την κατάντια δεν θα έρθει στην ζωή μας ούτε η χαρά , ούτε και η χάρις του Θεού. Γι αυτό σας είπα ότι το κήρυγμα του βαπτιστού είναι σήμερον περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρον. Η εκκλησία προειδοποιεί, η εκκλησία καταθέτει τον λόγο της με αγάπη. Δεν αποδοκιμάζει, δεν ραπίζει, αλλά από αγάπη όπως κάνετε και εσείς οι φυσικοί γονείς , δείχνει τον δρόμο που οδηγεί εις την αγιοσύνη, Κανείς δεν δεσμεύει την ελευθερία μας , ούτε ο Θεός , ούτε πολύ περισσότερον η εκκλησία. Έχουμε τις επιλογές αλλά έχουμε και την ευθύνη των επιλογών μας. Με τις ευχές του τιμίου Προδρόμου να κάνουμε τις καλές και άγιες επιλογές στην ζωή μας.. O Tίμιος Πρόδρομος να σκεπάζει την ζωή όλων μας, αμήν»
ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΤΖΗ-ΛΕΚΚΟΥ

***  Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στην χώρα μας. Η Ελλάδα στο στόχαστρο των ξένων Μυστικών Υπηρεσιών
secret_kostasxan
Προβληματισμός έχει ξεσπάσει στην Ελληνική κυβέρνηση, αλλά χωρίς να θέλουν να το δείξουν, από τις διεθνείς εξελίξεις και κυρίως από τις πολεμικές συγκρούσεις στην Συρία, Λιβύη, Ιράκ, όπου η Ελλάδα αρχίζει να αισθάνεται περικυκλωμένη από πολλά θερμά μέτωπα ,που μπορούν άμεσα και να μας επηρεάσουν.
Όμως η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ τρέμει κυριολεκτικά και έχουν χάσει τον ύπνο τους από το φλέγον Ουκρανικό πρόβλημα ,αφού με την άστοχη και σχεδόν εχθρική εξωτερική πολιτική μας προς την Ρωσία, καταφέραμε να στοχοποιηθούμε από την Ρωσία.
Η ΕΥΠ έχει προειδοποιήσει την Ελληνική κυβέρνηση ότι η χώρα μας έχει γίνει κέντρο από πολλές ξένες Μυστικές Υπηρεσίες και δεν μας παρακολουθούν μόνο! Η χώρες αυτές είναι, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, ΙΣΡΑΗΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, Αλβανία, Σκόπια, Ιράν, και μετά από αρκετά χρόνια σχεδόν από το 1989-90 οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας μας έχουν σε στενή παρακολούθηση, με ένα καλό και οργανωμένο σχέδιο, που έχει σαν σκοπό να πλήξουν την Συγκυβέρνηση και να φέρουν μια πολιτική αστάθεια στην χώρα μας, όπου θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε δυσμενή θέση και τις χώρες της ΕΕ. Ως γνωστόν η Ελλάδα κρέμεται σε μια κλωστή λόγω της δυσμενής οικονομικής κρίσης που έχει φέρει την χώρα μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας!
Το σχέδιο τον Ρώσων είναι απλό, Ελλάδα και Βουλγαρία είναι αυτή την στιγμή ο πιο αδύναμος οικονομικός κρίκος στις χώρες της ΕΕ, μια κοινωνική αναταραχή, αλλά και πολιτική αστάθεια ,θα κλονίσει και τα γερά οικονομικά θεμέλια των χωρών του βορρά! Δεν είναι τυχαίο ότι το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα που προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ, θα έπληττε περισσότερο την Ελλάδα! Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα έρχονται, δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα Ρωσικά τουριστικά γραφεία χρεοκοπούν στην μέση του καλοκαιριού, πλήττοντας τον Ελληνικό τουρισμό! Το οργανωμένο σχέδιο τον Ρώσων στην Βουλγαρία θα έλεγα ότι πάει πολύ καλά.
Η Βουλγαρία είναι μια χωρά που ιστορικά συνδέεται γεωπολιτικά με την Ρωσία παρά με την χώρες της Δύσης, η Βουλγαρία είναι μέλος της ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ωφεληθεί οικονομικά, και οι ρυθμοί της ανάπτυξης της είναι χειρότεροι και από την Αλβανία.Η Βουλγαρική κοινωνία βράζει από την συνεχιζόμενη εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργία.
Στο πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση είναι αδύναμη και μετά από την ομη παρέμβαση τον Βρυξελών για την ακύρωση του αγωγού South Stream με την Ρωσία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκρούονται σφόδρα με την κυβέρνηση, γιατί έχουν καταλάβει ότι έχουν μπει στη μέση της αντιπαραθέσεις της ΕΕ και ΗΠΑ με την Ρωσία, βάζοντας σε κίνδυνο τα εθνικά τους συμφέροντα! Εδώ στην Ελλάδα ο Υπουργός Άμυνας Αβραμόπουλος που όλο τυχαία θα γίνει ο νέος επίτροπος της χώρας μας στις Βρυξέλες, αλλά όχι μόνο αυτό, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα θέλουν τον Αβραμόπουλο να τον προωθούν στην θέση του αντιπροέδρου της ΕΕ, γιατί άραγε? Μήπως της καλής και υπακοής διαγωγής που έδειξε η Συγκυβέρνηση στις εντολές τις Γερμανίας! Ο Υπουργός Άμυνας αυτές τις μέρες βρίσκεται εκτάκτως στην Αμερική, έχοντας συναντήσει με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας.
Ο λόγος αυτής της επίσκεψης είναι ο πανικός της Συγκυβέρνησης με την συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, που μας έχει φέρει σε άμεση αντιπαράθεση με την Ρωσία, και δεύτερον, να παρακαλέσουμε σαν επαίτες την Αμερική να μας παραδώσουν ότι άχρηστο οπλικό τους σύστημα τους περισσεύει, αφού λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για αγορά πυρομαχικών στο Ελληνικό Στρατό! Εντωμεταξύ η Ρωσία δεν έχει ξεχάσει την περίοδο 2004-2009 όπου ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλής! Γιατί την περίοδο αυτή οι σχέσεις μας με την Ρωσία ήταν πολύ καλές, με μεγάλες οικονομικές συμφωνίες στον τομέα του τουρισμού, ενέργειας, εξαγωγών και αγορά οπλικών συστημάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η φιλορωσική στάση της τότε Κυβέρνησης Καραμανλή, εκνεύρισε τόσο πολύ την ΗΠΑ, όπου πράκτορες της CIA παρακολουθούσαν το πρωθυπουργικό γραφείο, και διαφόρους Υπουργούς!
Σε διάφορα δημοσιεύματα γραφτήκαν ότι η Ρωσία προειδοποίησε την ΕΥΠ, και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του! Μάλιστα πολύ θα θυμόμαστε ότι την περίοδο τον εκλογών 2008-9, ο Καραμανλής στις προεκλογικές ομιλίες του να δηλώνει ότι αν κερδίσει η ΝΔ θα εφαρμόσει σφιχτή οικονομική πολιτική και λιτότητα, αφήνοντας άφωνους και τους ιδίους τους συνεργάτες του στην ΝΔ. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε προεκλογική περίοδο αν θέλεις να κερδίσεις τις εκλογές, δεν τολμάς να αναφέρεις στην Ελλάδα τον όρο λιτότητα! Παρά κάνεις το αντίθετο τάσεις στον λαό τα πάντα, όπως πχ λεφτά υπάρχουν! Παπανδρέου! Και βγαίνεις πρωθυπουργός! Σίγουρα θα σας είχε παραξενέψει το ότι μας παρακολουθούν χώρες όπως το Ιράν, Αλβανία, Σκόπια! Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Η Αλβανία έχει αρχίσει δειλά να μας παρακολουθεί μετά τον πόλεμο στο Κόσσοβο, όταν χάρις το ΝΑΤΟ κατάφεραν να κάνουν το Κοσσυφοπέδιο ανεξάρτητο κράτος! Τότε τους μπήκε η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και σε αυτό βοήθησαν η μαχητές του UCK όπου κάποια στελέχη τους επάνδρωσαν το Αλβανικό Στρατό, και τις μυστικές υπηρεσίες! Ξαφνικά η Αλβανία θέτει θέμα για την δήθεν περιουσίες τον Τσαμιδον στην Ελλάδα, και εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα, από την Ήπειρο μέχρι και τα Ιόνια νησιά! Φυσικά για όλα αυτά βοήθησαν τους Αλβανούς και έβαλαν το χεράκι τους ποιοι άλλοι?! η Τουρκία!
Η Τουρκία τα τελευταία 10 χρονιά συνεργάζεται με τον Αλβανικό Στρατό ,μάλιστα η Αλβανία έχει παραχωρήσει και ναυτικές βάσεις στην Τουρκία απέναντι από την Κέρκυρα και τώρα που σε αυτή την περιοχή βρέθηκε και μεγάλη φλέβα πετρελαίου, η Αλβανία έχει αρχίσει να αμφισβητεί και τα θαλασσιά σύνορα μας! Τα Σκόπια μας παρακολουθούν κυρίως στην Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να εγείρουν θέμα για δήθεν χαμένα εδάφη που τα έχει προσαρτήσει η Ελλάδα, για δήθεν Μακεδονική μειονότητα, και προσπαθούν εδώ και χρονιά να κάνουν με αποτυχία κάποια προβοκάτσια!
Το Ιράν έχει αρχίσει να μας παρακολουθεί όταν ξεκινήσαμε τα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια με το Ισραήλ στην Κρήτη και Πελοπόννησο. Είχαν γραφτεί διαφορά δημοσιεύματα ότι το Ισραήλ μας ζητήσει την βοήθεια μας, γιατί διαθέτουμε αντιαεροπορικά ρωσικά ιδία με αυτά του Ιράν, όπως π χ τα Tor M1, και το έδαφος μας ταιριάζει με τις πυρηνικές βάσεις που θέλουν να χτυπήσουν στο Ιράν.
Η Γερμάνια άρχισε να μας παρακολουθεί από την εποχή της πρωθυπουργίας Σημίτη! Και κύριος τους ένοιαζε να κερδίσουν κερδοφόρα συμβόλαια από την Ελληνική Κυβέρνηση προς χάριν της Γερμανικής βιομηχανίας πχ siemens, και όταν τους πήραμε χαμπάρι, Γερμανοί πράκτορες φυγάδευσαν άρον τον Χριστόφορο!
Τώρα η δράση τον Γερμανών πρακτόρων είναι να παρακολουθούν την Ελλάδα γιατί ανησυχούν για κοινωνική αναταραχή και εξέγερση του Λαού. Και δεύτερον παρακολουθούν και τον Σύριζα γιατί ανησυχούν ότι μάλλον θα ανεβεί στην εξουσια σύντομα. Φυσικά στον Σύριζα το γνωρίζουν, όπως ξερόυν ότι και η ΕΥΠ τους παρακολουθούν, αλλά και η CIA!
Δυστυχώς η πατρίδα μας κινδυνεύει και έχει γίνει θύμα για τα ξένα συμφέροντα και η εδώ πολιτική μας, όπως π χ η Συγκυβέρνηση μας προβάλλει την ανασκαφή στην Αμφιπόλη μπας και ανεβεί η δημοσιότητα του Σαμαρά!   Σπύρος Πρίφτης   email: sp.barber@hotmail.gr

*** Κινδύνεψε να πεθάνει επειδή έτρωγε τα μαλλιά  της :
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά το χειρουργείο, η μικρή δεν τρώει πια τα μαλλιά της επειδή φοβάται και δεν θέλει να ξαναπάει στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα της έκανε τώρα γνωστό το συγκεκριμένο περιστατικό, ώστε να αφυπνιστούν κι άλλοι γονείς που μπορεί το παιδί τους να πάσχει από το ίδιο σύνδρομο (Rapunzel Syndrome).

*** Άλλος ένας άγγελος στον Παράδεισο....
Ο Αζίζ απεβίωσε το πρωί της άφιξης του πατέρα του.
«Ο χρόνος που παρέμεινε στο όρος Sinjar του προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα. Χρειαζόταν ειδική θεραπεία, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο της συριακής πόλης, Καμισλί».   Αργοπεθαίνοντας στην έρημο :(((
"ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΖΙΖ...! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ YEZIDIS ΓΟΝΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΝΙΝΑΒΑ... ΣΠΑΡΑΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!   "ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΖΙΖ...! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ YEZIDIS ΓΟΝΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΝΙΝΑΒΑ... ΣΠΑΡΑΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!  Stoxos.gr ,   Ένα τετράχρονο χαριτωμένο αγοράκι έμελλε στη σύντομη ζωούλα του να βιώσει όχι μόνο την φρίκη του ισλαμιστικού πολέμου στο Ιράκ αλλά και την εγκατάλειψη των ίδιων των γονιών του που τον εγκατέλειψαν στον αργό, επώδυνο και μοναχικό θάνατο της καυτής ερήμου. Δ. Πορφύρης / Π.Σταφυλά Όταν οι Yezidis εγκατέλειπαν αλλόφρονες κατά χιλιάδες το Ιράκ λόγω της επέλασης του "Ισλαμικού Κράτους", μεταξύ...

*** Μεγάλωσε το παιδάκι σας και θα πάει σχολείο;
Φτιάξτε μόνοι σας με την κούνια του ένα υπέροχο γραφείο!
!
Το παιδάκι σας μεγάλωσε και σε λίγες μέρες θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο σχολείο σαν πρωτάκι, που ανυπομονεί να γνωρίσει το κόσμο των γραμμάτων.
Εάν πιάνουν τα χέρια σας και σας αρέσουν οι κατασκευές τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε το γραφείο του παιδιού με τα χεράκια σας!
Πριν σπεύσετε να παραπονεθείτε ότι μια τέτοια κατασκευή είναι ιδιαιτέρως απαιτητική να σας πούμε ότι δεν θα χρειαστείτε και πολλά υλικά καθώς ουσιαστικά θα μεταμορφώσετε την παλιά κούνια-κρεβάτι του παιδιού.
Για ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση, φτιάξτε αυτή τη κατασκευή συντροφιά μαζί με το παιδί.
Τι θα χρειαστείτε    παλιά κούνια    μπογιά μαυροπίνακα    κιμωλίες
 
Αφαιρέστε το μπροστινό κάγκελο της κούνιας.
Εν συνεχεία βάψτε το κάτω μέρος όπου ακουμπούσε το στρώμα του παιδιού με την μπογιά μαυροπίνακα και αφήστε το έπιπλο να στεγνώσει καλά.
Μόλις το έπιπλο στεγνώσει κρεμάστε γύρω του γαντζάκια για να τοποθετεί το παιδί τις σημειώσεις και το πρόγραμμά του!  mikroimegaloi

***  «Πατέρας και κόρη» - "Father And Daughter"
2000 Academy Award for Animated Short Film
 
Μια από τις πιο όμορφες ταινίες μικρού μήκους που έχετε δει.
Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' ένα κορίτσι και τον πατέρα της.  
Η ιστορία είναι συγκινητική, και η μουσική καταπληκτική.
Για να μην αναφέρουμε την κίνηση, η οποία είναι τόσο όμορφη.
 Αυτή η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων ήταν η νικήτρια των Όσκαρ του 2000.
Κέρδισε επίσης πάνω από 20 βραβεία και θεωρείται η πιο επιτυχημένη από την σειρά των έργων του σκηνοθέτη Michael Dudok De Wit.
Βίντεο  :  http://youtu.be/pePhP-qRzSc ,.-    ,   
antikleidi


***  ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ: «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΑ»
ta-mikra-paidia-den-einai-alogaΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ: «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΑ»
Ο μεγιστάνας των ακινήτων και τηλεοπτικός αστέρας, Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά των εμβολίων που χορηγούνται στα μικρά παιδιά στις ΗΠΑ… Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για την επικινδυνότητα των εμβολίων, για τις οποίες προειδοποιεί ο Τραμπ… Αυτές θέλουν τους εμβολιασμούς να δημιουργούν αυτισμό…
Σε μια σειρά από tweets, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο Τραμπ, σχετικά με τους κινδύνους των εμβολίων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα μικρά παιδιά δεν είναι άλογα»
Δείτε τα tweets που ανέρτησε
Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump
Follow
I am being proven right about massive vaccinations—the doctors lied. Save our children & their future.
4:30 PM – 3 Sep 2014
Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump
Follow
No more massive injections. Tiny children are not horses—one vaccine at a time, over time.
4:29 PM – 3 Sep 2014
Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump
Follow
I’m not against vaccinations for your children, I’m against them in 1 massive dose.Spread them out over a period of time & autism will drop!
6:10 PM – 4 Sep 2014
Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump
Follow
So many people who have children with autism have thanked me—amazing response. They know far better than fudged up reports!
6:11 PM – 4 Sep 2014

*** Μεγάλη τουρκική πρόκληση: Βεβήλωσαν ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Καππαδοκία και γυρίζουν ερωτικό σίριαλ!
ekklhsia
Και η ανοχή έχει τα όρια της, όμως οι προκλήσεις των Τούρκων φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό!
Όπως διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», οι Τούρκοι δεν δίστασαν να μετατρέψουν σε… τηλεοπτικό στούντιο μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Καππαδοκία, προκειμένου να γυρίσουν ερωτικό σίριαλ!!!
Πρόκειται για την ιστορική εκκλησία της Κοιμήσεως της Παναγιάς στη Νεάπολη της Καππαδοκίας, στην οποία οι Τούρκοι σκοπεύουν να γυρίσουν τόσο ερωτικές, όσο και σκηνές σκληρής βίας! Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου στα πλαίσια της παραγωγής «Emanet» που ετοιμάζει το κανάλι της Τουρκίας Fox.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της τουρκικής σειράς, πρόκειται για «μια επώδυνη ερωτική ιστορία», με πρωταγωνιστές τον ηθοποιό και μοντέλο Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ, γνωστό στη χώρα μας από τη συμμετοχή του στο σίριαλ «Σιλά» και την Οζλέμ Γιλμάζ που έπαιζε στη σειρά «Μοιραίος Έρωτας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά τουρκικά σίριαλ, που προαναφέραμε, «αποθεώθηκαν» από το ελληνικό κοινό, όταν προβλήθηκαν από τη συχνότητα του Mega.
Μάλιστα, οι Τούρκοι ουσιαστικά μπήκαν παράνομα στον ιστορικό αυτό χώρο, αφού δεν δίστασαν να καταστρέψουν τις σιδερένιες προστατευτικές μπάρες που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό περίγυρο της εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του «Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας Πολιτιστικών Κτισμάτων» της Καππαδοκίας, το οποίο προχώρησε σε καταγγελία στην τοπική εισαγγελία.
Πάντως τα γυρίσματα συνεχίζονται κανονικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, αφενός μεν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και αφετέρου ότι η Ελλάδα δυστυχώς  όχι απλά δεν έχει πλέον φωνή να προστατέψει τα ιστορικά της μνημεία, αλλά ούτε καν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα πιστεύω της, για τα οποία κάποιοι άλλοι στο παρελθόν έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους…

*** Κύπρος: Οι Τούρκοι καταστρέφουν τις εκκλησίες στα κατεχόμενα, ενώ ετοιμάζεται το τζαμί στην Αθήνα

Εξαθλίωση, που υφίστανται οι ορθόδοξες εκκλησίες στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, μετά την τουρκική εισβολή, αποκαλύπτει ο Δανός συγγραφέας και φωτογράφος, Χένρικ Κλάουσεν, σε βιβλίο του, που παρουσιάζει σε σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Αλήθεια».
Σύμφωνα με τον Δανό συγγραφέα, η κατάσταση των εκκλησιών στα κατεχόμενα «μόνο θλίψη μπορεί να μας φέρει.
 Κατεστραμμένες εκκλησίες, κατεστραμμένα κοιμητήρια, εκκλησίες που μετατράπηκαν σε τζαμιά, είναι η σημερινή κατάσταση στο κατεχόμενο βόρειο μέρος της Κύπρου».Στο βιβλίο αναφέρεται πως μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974, ήρθαν στην κατοχή τους περίπου 500 εκκλησίες ή άλλα χριστιανικά μνημεία, πολλά εκ των οποίων μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Επιπλέον σημειώνει πως μετά την εισβολή, δεν υπήρχε για πολλά χρόνια πρόσβαση στις εκκλησίες στα κατεχόμενα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή τους κατάσταση, καθώς δεν μπορούσαν να γίνουν εργασίες συντήρησής τους ή να προστατευθούν από λεηλασίες και κλοπές. Τονίζεται πως αυτά τα προβλήματα είναι τεκμηριωμένα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλα διεθνή Ινστιτούτα, «αλλά η διεθνής κοινότητα έκανε μικρή προσπάθεια για να καταστήσει την Τουρκία υπεύθυνη για τα προβλήματα αυτά».
Στο βιβλίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Δημητρίου, επιχειρείται σύγκριση για το πώς διατηρούνται στις ελεύθερες περιοχές τα τζαμιά.
Αναφέρει ο συγγραφέας:
«Μετά που είδαμε πώς αντιμετωπίζονται οι εκκλησίες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, κάποιος θα αναρωτηθεί δικαίως, αν οι Κύπριοι, στο ελεύθερο τμήμα του νησιού, συμπεριφέρονται στα τζαμιά με ανάλογο τρόπο, δηλαδή αφήνοντάς τα να αποσυντεθούν, προχωρώντας σε βανδαλισμούς ή κλοπές. Η απάντηση είναι “όχι”. Υπάρχουν 17 αρχαία τζαμιά στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα οποία είναι όλα προστατευόμενα από την κυβέρνηση και συντηρούνται από το κράτος. Έντεκα από αυτά αρχικά κτίστηκαν ως εκκλησίες και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε τζαμιά, κάτω από την οθωμανική κυριαρχία. Η κυβέρνηση της Κύπρου δεν έχει μετατρέψει τα τζαμιά ξανά σε εκκλησίες και διευκολύνει ενεργά τη χρήση τους από τους μουσουλμάνους».
Άλλο κεφάλαιο του βιβλίου, αναφέρεται στις κλοπές από τις εκκλησίες στα κατεχόμενα. Όπως επισημαίνεται, εκτιμάται πως έχουν κλαπεί από 15 έως 20 χιλιάδες εικόνες, χιλιάδες βιβλία, καθώς τοιχογραφίες και ψηφιδωτά. Ο Χένρικ Κλάουσεν αναφέρει πως υψηλά ιστάμενοι Τούρκοι αξιωματούχοι (σσ. όχι Τουρκοκύπριοι), όχι μόνο έδειξαν ανοχή σε αυτές τις κλοπές, αλλά τις ενθάρρυναν ανοιχτά με σκοπό να «διώξουν» τη χριστιανική τέχνη από το κατεχόμενο μέρος του νησιού. Αυτά που έχουν κλαπεί, έχουν πωληθεί στη μαύρη αγορά και για τον λόγο αυτό, σημειώνει, οι τιμές της ελληνικής / βυζαντινής τέχνης σε γενικές γραμμές έχουν κατρακυλήσει αισθητά.
Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου του ο Χένρικ Κλάουσεν γράφει: «Η Κύπρος δεν είναι απλά ένα νησί στη Μεσόγειο με ευχάριστο κλίμα, όμορφες παραλίες και συναρπαστικές εκκλησίες. Το νησί περιλαμβάνει επίσης μία από τις πιο περίπλοκες και ανεπίλυτες συγκρούσεις στην Ευρώπη. Είναι ένα πεδίο έντασης μεταξύ Ανατολής και Δύσης, και έχει ζήσει μερικές από τις χειρότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία.
Αυτό το βιβλίο περιγράφει την ιστορία της Κύπρου, δίνοντας έμφαση στην μεταπολεμική εποχή μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο έως και την τουρκική εισβολή. Πολλές από τις φωτογραφίες τεκμηριώνουν την έντονη αντίθεση μεταξύ του χριστιανικού νότου και του πολιτισμικά λεηλατημένου βόρειου μέρος, όπου 500 εκκλησίες είναι άδειες και εγκαταλελειμμένες, οι περισσότερες εκ των οποίων σε φάση αποσύνθεσης.
Το βιβλίο παρέχει, επίσης, μία επισκόπηση των προβλημάτων από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου. Εκτός από τις εκτενείς φωτογραφικές αποδείξεις, παραθέτει επίσης μία ευρεία επιλογή από πρωτότυπες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της μυστικής έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1976, σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 
e-typos.com

***

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =   http://www.youtube.com/stamos01 ,               3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =      http://www.youtube.com/stamatios01 ,       2020     video.-  Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =       http://www.youtube.com/vlasiskal , =            2077   video.- 
Σύνολον                                                                                                  7744    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    628.–
***  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   219 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ ,.-

*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .- 
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .-  
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.- 
  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._- 
 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~