~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014   :***  Video   http://youtu.be/97zPgiDeIas ,: ΜΗ Μ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΟΥ


 
~ Video Φωτογραφίες  ΠΑΤΡΑ-ΣΙΚΕΛΙΑ  11-18 Αυγούστου 2014 : http://youtu.be/VCRQb5aBJsA ,
~* Φώτο άλμπουμ  βίντεο Ν. Ιταλία - Σικελία  11-18 Αυγ.   2014 : http://youtu.be/ffxOp_ekP-o ,

** Αποκαλύψεις «φέρνει» ο τρίτος θάλαμος του τύμβου της Αμφίπολης
Αποκαλύψεις «φέρνει» ο τρίτος θάλαμος του τύμβου της Αμφίπολης Η βασίλισσα του Κάτω Κόσμου ρίχνει νέο φως στο ψηφιδωτό του τάφου Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή, είναι η εικόνα που αναπαριστά το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε σε όλο το μεγαλείο του στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Η γυναικεία νεανική μορφή, με κόκκινους ανεμίζοντες βοστρύχους, φοράει λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους. Φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού της χεριού.https://www.facebook.com/pages/%CE%91... Παγκόσμιο θαυμασμό προκαλούν τα εντυπωσιακά ευρήματα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.-Archaeologists unearth marble treasures as Macedonian tomb excavated Fresh light is being shed on the size of an ancient Macedonian tomb after archaeologists took new steps in excavating the site.-Grecia: ad Anfipoli una tomba senza precedenti, mistero sul defunto Ad Anfipoli, la più grande tomba greca mai scoperta svela tesori e fa ipotizzare la sepoltura di persone legate ad Alessandro Magno in questa città dell’antica Tracia. Dopo due sfingi acefale, sabato scorso gli archeologi hanno portato alla luce due cariatidi, a mezzo busto, che sembrano simbolicamente vietare l’ingresso.-Túmulo de Anfípolis: arqueólogos penetraram na terceira câmara Quem foi enterrado no imenso túmulo de Anfípolis, na região grega da Macedónia? A resposta a esta pergunta pode estar para breve, tanto mais que os arqueólogos penetraram agora na terceira câmara funerária.Neue sensationelle Funde im makedonischen Grab Die Wissenschaftler kommen dem Geheimnis eines riesigen Grabes aus der Zeit von Alexander dem Großen in Nordgriechenland immer näher. Inzwischen sind die Archäologen in die dritte Grabes-Kammer vorgedrungen. In der zweiten Kammer haben sie zwei Frauenstatuen vollständig freigelegt.-Les archéologues grecs progressent dans la mise au jour du tombeau d’Amphipolis En Grèce, chaque jour qui passe apporte son lot d‘émerveillement sur le site d’Amphipolis dans le nord du pays. C’est là que les archéologues ont mis au jour à la mi-août un immense tombeau antique. Depuis, ils ont découvert là deux sphinx, de précieuses mosaïques et deux cariatides, des statues de femmes.  Video  :  http://youtu.be/0Ap2M83pbJQ , .


~  ΑΜΦΙΠΟΛΗ τύμβος  ανασκαφών σε 1ο  βίντεο 25-10-2014 : http://youtu.be/-g1lN7yRDos ,
~* Αμφίπολη τύμβος ανασκαφών  1ο βίντεο  26/10/2014  :  http://youtu.be/QrdzfmgabpY   ,

~** ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ - ΜΗ Μ' ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΟΥ - VIDEO : http://youtu.be/4xMvhquNB08 ,.
*** ΤΟΥΣ  ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ  :
 Προκλητική επιχείρηση αφελληνισμού  της νήσου Στρογγύλης κοντά στην Τουρκία
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινή γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αντιλαμβάνεται την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων έναντι της Τουρκίας
Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις καταγγελίες των κατοίκων και φαντάρων της Στρογγύλης, για την «εκκένωση» του νησιού με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Καταγγελίες που ζητούσαν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, μέχρι να τις... πνίξουν, εσκεμμένα όπως πολλοί είπαν, τα συστημικά ΜΜΕ στο χείμαρρο της επικαιρότητας.
Ξεκινήσαμε μια άτυπη διαδικασία... σιωπηρής παράδοσης της Στρογγύλης στους Τούρκους ή την είχαμε ήδη δώσει με συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία φρόντισε να το κρατήσει μυστικό και όταν κάτι πήγε να αχνοφανεί στον ορίζοντα, επεδίωξε να το πνίξει και να το αγνοεί επιδεικτικά ώσπου να ξεχασθεί;

 
Ποια είναι η νήσος Στρογγύλη για την οποία εκείνο το διάστημα είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με πρωτεργάτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαιτίας της γνωστής εισήγησης του, να χαρακτηρισθεί αρχαιολογικός χώρος;
Γιατί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αυθαίρετα και μπαίνοντας σε αρμοδιότητες άλλου υπουργείου έκανε αυτήν την απρόσμενη κίνηση;
Γιατί ο τότε αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναίρεσε αμέσως την «αρχαιοποίηση» της νήσου Στρογγύλης;
Ευτυχώς που έβαλε ο Θεός το χέρι του είπαν πολλοί, γνώστες των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί στο Καστελλόριζο για την τύχη της Στρογγύλης, τα τελευταία πολλά χρόνια.
Ποτέ κανείς δεν έδωσε απαντήσεις για το καυτό αυτό θέμα που αφορά την εθνική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και τα νησιά της.
Αντιθέτως, δημιουργήθηκε σύγχυση για το τι ακριβώς συμβαίνει στο ανατολικότερο σημείο της Ελληνικής επικράτειας.
Το εξαιρετικά μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται πολύ κοντά στο Καστελλόριζο. Ανήκει διοικητικά στο δήμο Μεγίστης και γεωγραφικά στο σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελλόριζο), το οποίο απαρτίζεται από 14 νησίδες εκ των οποίων οι τρεις μεγαλύτερες (Μεγίστη, Ρω και Στρογγύλη) κατοικούνται και ανήκουν στο δίκτυο «Natura», κάτι που αυτόματα συνεπάγεται περιορισμένη και υπό όρους οικονομική εκμετάλλευση).
Στη νότια πλευρά της Στρογγύλης υπάρχει φάρος για τους ναυτιλομένους. Το σημείο αυτό ήταν το ανατολικότερο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι τη στιγμή της εισόδου της Κύπρου σε αυτή.
Μετά από όσα προηγήθηκαν, στο νησί δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, παρά μόνο μικρό απόσπασμα καταδρομέων του Ελληνικού Στρατού και ένας Φαροφύλακας.
Ο χαρακτηρισμός της νήσου Στρογγύλης ως «αρχαιολογικός χώρος» φαίνεται πως ολοκληρώνεται για τη χώρα μας με το πλήρες... γκριζάρισμα της περιοχής και της παράδοσής της στους Τούρκους με διαφορετική μέθοδο.
Όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, η ΑΟΖ θα σταματούσε να υπάρχει για την Ελλάδα στο σημείο, καθώς σε αρχαιολογική περιοχή απαγορεύεται η οικονομική δραστηριότητα. Άρα, χάνεται αυτόματα και το δικαίωμα ανακήρυξης ΑΟΖ. Ποια είναι τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την ανθελληνική διαδικασία;
Αυτό το ερώτημα που από το Σεπτέμβριο του 2013 απασχολεί τους Έλληνες δεν απαντήθηκε ποτέ για τη νήσο Στρογγύλη. Ισως, γιατί καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Γιατί από τη στιγμή που η Στρογγύλη δεν μετετράπη σε «αρχαιολογικό χώρο» σύμφωνα με τις επιθυμίες του κ. Βενιζέλου, χάθηκε και η παραμικρή ελληνική ταυτότητα στο νησί;

 
Μήπως τελικά η Στρογγύλη δεν είναι πια Ελληνική;
Η ελληνική κυβέρνηση διατήρησε στο νησί τη δύναμη των καταδρομέων (αφού καταγγέλθηκε εντονότατα από παντού η φημολογία και μόνο περί πρόθεσης απομάκρυνσής τους), φρόντισε όμως να... απαγορεύσει τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις, αλλά και τη μόνιμη κατοικία στο νησί από Έλληνες;
Και προς πλήρη επιβεβαίωση των παραπάνω, το Newsbomb.gr αποκαλύπτει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που συνέβη πρόσφατα στη Στρογγύλη, για το οποίο θα πρέπει να ντρέπονται όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε μια ενέργεια ντροπιαστική για τα εθνικά μας συμφέροντα, κυρίως για το πατριωτικό αίσθημα των ακριτών που ζουν στο Καστελλόριζο.
Ενα γεγονός που αποτελεί ακράδαντη επιβεβαίωση ότι το νησί βρίσκεται σε σύγχυση ιδιοκτησίας και υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.
Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει την εντολή που δόθηκε από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην απλωθεί η Ελληνική σημαία στο νησί Στρογγύλη, σε μια στιγμή σπουδαία για τον τόπο, που σήμερα μόνο λίγοι καταδρομείς κατοικούν.
Ποιον Έλληνα πατριώτη θα ενοχλούσε μια σημαία 150 τετραγωνικών σε ένα ελληνικό νησί; Μια τεράστια ελληνική σημαία απλωμένη σε ελληνική επικράτεια;
Μήπως ξεφεύγουμε από τα όρια της λογικής;
Αποκαλύπτουμε μια απλή ιστορία που οδηγεί τον κάθε Έλληνα να διεκδικήσει από την ελληνική κυβέρνηση μια απάντηση για το αν η Στρογγύλη είναι ακόμα ελληνική ή όχι.
Τι συμβαίνει στο νησί των κομάντος και γιατί δεν επιτρέπεται το αυτονόητο, να επισκεφθούν το νησί Έλληνες;
Το χρονικό της ντροπής...
Εδώ και καιρό το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτιζόταν με χρήματα Ελλήνων χορηγών πάνω στην Στρογγύλη. Το Newsbomb.gr θα φέρει σύντομα στη δημοσιότητα όλο το παρασκήνιο και το ρεπορτάζ για τους Έλληνες που προσφέρουν στον τόπο και στο έθνος αποκαλύπτοντας ποιοι είναι αυτοί. Έλληνες που έδωσαν χρήματα να χτιστεί η εκκλησία, που προσέφεραν τα χρήματα να επισκευασθούν τα σκάφη του στρατού που ήταν ανύπαρκτα στην περιοχή, που συνέδραμαν οικονομικά για να αγοράσουν ρουχισμό στο στρατό και σημαίες για την τοποθέτησή τους στο νησί.
Έλληνες υπερήφανοι που σήμερα φροντίζουν με ιδιωτική πρωτοβουλία για το έθνος την πατρίδα και τα σύνορά μας, αυτά που όφειλε να είχε διασφαλίσει το κράτος...
Όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ως είθισται έπρεπε να γίνουν τα θυρανοίξια στο μικρό ναό, σύμφωνα με τους κανόνες της ελληνορθόδοξης παράδοσης.
Και για το λόγο αυτό, είχε προγραμματιστεί η άφιξη στο νησί του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας, του υπουργού Αμυνας, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αμυνας, ώστε μαζί με άλλους επισήμους και μη, να παραβρεθούν μαζί με το στρατό στην εορταστική αυτή τελετή στη νήσο Στρογγύλη.
Μάλιστα, καθώς επρόκειτο να παραβρεθεί και ο μητροπολίτης Σύμης ο οποίος είναι υπερήλικας είχε παραγγελθεί ειδικό ιδιωτικό ελικόπτερο (δεν θα πληρωνόταν από χρήματα του δημοσίου αλλά από ιδιώτη ) για να τον μεταφέρει στο νησί ώστε να είναι εκεί σε μια πολύ σημαντική στιγμή για το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολή του.
Με πρωτοβουλία ιδιωτών και όχι χρήματα του δημοσίου, είχαν παραγγελθεί σημαίες για την ημέρα της γιορτής, ώστε να απλωθούν στο νησί και να παραμείνουν εκεί για πάντα.
Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι η μεγαλύτερη σημαία που είχε παραγγελθεί για να τοποθετηθεί στην πλαγιά του νησιού ήταν 150 τετραγωνικά και θα κάλυπτε 10 επί 15 μέτρα του εδάφους της Στρογγύλης.
Φαίνεται όμως ότι μια εκδήλωση υπέρ της Ελλάδας και της θρησκείας μας σε ελληνικό έδαφος απέναντι από την Τουρκία δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση...
Ξαφνικά όλα απαγορεύθηκαν...
Εντολή άνωθεν, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, απαγόρευσε και την προσγείωση του ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο και την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας των 150 τετραγωνικών μέτρων αλλά και την επίσημη επίσκεψη των υπουργών άμυνας και εμπορικής ναυτιλίας στο νησί.
«Καμία τελετή, κανείς υπουργός και κανένας κάτοικος δεν θα πατήσει στο νησί στα θυρανοίξια του ναού...».
Αυτή ήταν η εντολή - διαταγή που είχε σταλεί από την Αθήνα, παγώνοντας όσους επρόκειτο να παραβρεθούν και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την εντολή είχε δώσει ο υπουργός εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για λόγους που μόνο εκείνος μπορεί να γνωρίζει και που θα πρέπει να τους εξηγήσει στον ελληνικό λαό...
Στο Καστελόριζο οι κάτοικοι έκλαιγαν που τους απαγορεύτηκε, ουσιαστικά, η πρόσβαση στη Στρογγύλη σε μια ευλογημένη στιγμή για τον τόπο τους. Την ώρα που έφευγαν τα σκάφη για να μεταφέρουν μετά από πολλές διαπραγματεύσεις τουλάχιστον τον στρατιωτικό ιερέα και ορισμένους στρατιώτες, τον μητροπολίτη Σύμης, το μηχανικό που έχτισε το εκκλησάκι και κάποιους από τους χορηγούς όλης αυτής της διαδικασίας, η κόρη του φαροφύλακα ξέσπασε σε λυγμούς καθώς επιθυμούσε διακαώς να βρεθεί στο νησί για τη στιγμή αυτή.
Οι 70 καταδρομείς που βρίσκονται στην Στρογγύλη ήταν οι μοναδικοί που παραβρέθηκαν τελικά στα θυρανοίξια . Αυτοί έψαλαν, αυτοί μετέφεραν τον ηλικιωμένο μητροπολίτη , αυτοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αυτοί προφανώς πληγώθηκαν όταν απαγορεύθηκε να απλωθεί η ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή του υπουργείου Αμυνας που μας μετέφερε το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε στο νησί, τόνισε ότι όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή, δεν έκρυψαν το θυμό και τη ντροπή που τους κυρίευσε, δακρύζοντας οι περισσότεροι που δεν μπόρεσαν να απλώσουν την ελληνική σημαία στην πλαγιά του νησιού.
Την ώρα της τελετής οι στρατιώτες ήταν πραγματικά συγκινημένοι, ακούγοντας το στρατηγό τους, να δηλώνει υπερήφανος για τους κομάντος του και να τους μιλά για την αξιοπρέπεια και την ελληνική περηφάνια που εκείνη τη στιγμή όλοι την ένιωσαν στον υπέρτατο βαθμό, εκτός -βέβαια- από εκείνους που απαγόρευσαν να απλωθεί η ελληνική σημαία σε ένα ελληνικό νησί που βρίσκεται απέναντι από την Τουρκία.
«Τι είναι αυτά που αγνοούμε δηλαδή εμείς; Ούτε η ελληνική σημαία δεν μπορεί να ανέβει;» ρώτησε κάποιος από την ομάδα που παραβρέθηκε στα θυρανοίξια και ήταν ένας από τους Έλληνες χορηγούς που βοήθησαν οικονομικά για την ανέγερση της εκκλησίας αλλά και την προσφορά ενίσχυσης στο στρατό.
Ετσι λοιπόν, προστέθηκε άλλη μια σελίδα ντροπής για το έθνος από τους κυβερνώντες αυτής της χώρας. Μια ταπεινωτική ενέργεια που πλήγωσε τις καρδιές όσων παραβρέθηκαν σε μια περίοδο που η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο και τα ανοικτά της Κύπρου, γνωρίζοντας -φυσικά- ότι έχει να κάνει στην Ελλάδα με πολιτικούς που δεν τολμούν σηκώσουν την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος.
Άλλη μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητά απαντήσεις.
Σε ποιον ανήκει η Στρογγύλη τελικά κ. υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδας;

πηγή newsbomb -

*** ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ! Γυναίκα στη Σιβηρία πήγε στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΥΜΝΗ! (βίντεο) 
Φορώντας μόνο ένα τουρμπάνι στο κεφάλι και κρατώντας ένα μωρό στην αγκαλιά… μία γυναίκα από τη Σιβηρία πήγε ολόγυμνη στην εκκλησία Το απίστευτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει μία γυμνή γυναίκα να περπατάει στους δρόμους της παγωμένης Σιβηρίας κρατώντας στην αγκαλιά της ένα μωρό που κλαίει γοερά. Ενώ όλοι οι περαστικοί φορούν γούνες και καπέλα για να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος, εκείνη πήγαινε στην εκκλησία γυμνή προκειμένου να «ξορκίσει» το πνεύμα του κακού από το οποίο θεωρεί ότι έχει καταληφθεί. Σύμφωνα με τους Times της Μόσχας, η γυναίκα σταμάτησε στην είσοδο της εκκλησίας και έκανε δεκάδες μετάνοιες πριν περάσει το κατώφλι της. Το μωρό δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει, πιθανότατα λόγω του τρομερού κρύου, ενώ εκείνη απτόητη σταμάτησε έξω από μια εκκλησία και έκανε τρεις μετάνοιες. Όταν μπήκε στο εσωτερικό, είπε στους έκπληκτους μάρτυρες ότι θέλησε να ξορκίσει τα κακά πνεύματα. Η γυναίκα λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική ενώ το παιδί το πήραν οι κοινωνικές υπηρεσίες. -
Naked women walks to church in Snowy Siberia   , Βίντεο : http://youtu.be/IXfHdg6n8Hg ,.
 

***  ΗΠΑ-Αποκεφάλισε τη μάνα του και έπαιζε μπάλα με το κεφάλι της..(Εικόνες )

Με απίστευτη φρικαλεότητα δολοφόνησε ένας Αμερικανός μία ηλικιωμένη γυναίκα στη Νέα Υόρκη, καθώς την αποκεφάλισε και κλωτσούσε το κεφάλι της στο δρόμο.

To θύμα Patricia Ward
Ο άνδρας αποκεφάλισε τη γυναίκα μέσα στο διαμέρισμά της, στο Λονγκ Αιλαντ και στη συνέχεια την έσυρε στο δρόμο, όπου κλωτσούσε το κεφάλι της για αρκετά μέτρα, πριν τελικά βάλει τέλος στη ζωή του, πηδώντας μπροστά στο τρένο.

Η γυναίκα, περίπου 60 ετών, βρέθηκε στο δρόμο από περαστικούς, οι οποίοι αρχικά θεώρησαν ότι πρόκειται για φάρσα με αφορμή του Χάλοουιν, για να διαπιστώσουν όμως με φρίκη, όταν έπιασαν το ακέφαλο σώμα, την τραγική αλήθεια.

«Κοίταξα από το παράθυρό μου και είδα το σώμα στο δρόμο. Το κεφάλι της γυναίκας ήταν στην απέναντι πλευρά», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Νικ Γκόρντον. «Υπήρχε παντού αίμα», συμπλήρωσε σοκαρισμένος ο άνδρας. Ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία του θύτη και του θύματος, αλλά τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως πρόκειται για γιο και μητέρα.


***  Μυστήριο με αγόρι που δεν πεινάει και δεν διψάει.Άφησε άφωνους τους γιατρούς
Μυστήριο με αγόρι που δεν πεινάει και δεν διψάει
Έχει να φάει εδώ και ένα χρόνο – Άφησε άφωνους τους γιατρούςΜέσα σε μια νύχτα ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή του, αλλά και σε εκείνη των γονιών του, οι οποίοι τρελάθηκαν από την αγωνία και το φόβο τους όταν ξαφνικά ο γιος τους σταμάτησε να τρώει.Αν αναρωτιέστε ποιο παιδί θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα χάμπουργκερ, ένα παγωτό ή μία μερίδα τηγανιτές πατάτες, σας απαντάμε ότι υπάρχει. Το όνομα αυτού είναι Λάντον Τζόουνς. Ο 12χρονος Αμερικανός δεν συγκινείται καν όταν τα βλέπει μπροστά του, καθώς πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια. Δεν πεινάει, ούτε διψάει ποτέ. Και έτσι αρνείται να φάει και να πιει το οτιδήποτε.Πρόκειται για μία τόσο σπάνια ασθένεια, που οι γιατροί εκτιμούν ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που πάσχει από αυτή. Αυτά τα περίεργα συμπτώματα εμφανίστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο Λάντον ξύπνησε το πρωί της 14ης Οκτωβρίου του 2013, νιώθοντας ζαλάδα και ένα βάρος στο στήθος. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι είχε φλεγμονή στον αριστερό πνεύμονα, η οποία αντιμετωπίστηκε. Αλλά τότε, εντελώς ξαφνικά, σταμάτησε να τρώει.Τον τελευταίο χρόνο, οι γονείς του τον έχουν πάει σε γιατρούς σε πέντε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ. Έχει κάνει αμέτρητες εξετάσεις, από εγκεφαλογραφήματα μέχρι ψυχιατρικές εκτιμήσεις και οι ειδικοί έχουν ερευνήσει το ενδεχόμενο να πάσχει από μία πλειάδα ασθενειών, ανάμεσά τους και πιθανές διατροφικές διαταραχές. Μία μία όμως οι πιθανές εκτιμήσεις απορρίπτονταν και επισήμως ακόμη δεν έχει γίνει διάγνωση για την περίπτωσή του.Το ίδιο διάστημα, οι γονείς του έχουν δοκιμάσει κάθε τρόπο για να τον πείσουν να φάει, από παρακάλια μέχρι απειλές, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Το αγόρι συνεχίζει να χάνει βάρος, πάνω από 15 κιλά έως τώρα και έχει φτάσει να ζυγίζει πλέον μόλις 30 κιλά. Εξαιτίας της ασθένειας δεν μπορεί να κάνει καμία από τις αγαπημένες του ασχολίες, ενώ έχει χάσει δεκάδες ημέρες μαθημάτων στο σχολείο.Για τους γιατρούς που έχουν μετατραπεί σε ντετέκτιβ στην περίπτωσή του, η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως ο Λάντον υποφέρει από μία σπάνια δυσλειτουργία υποθαλάμου. Πρόκειται για μία περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει μία πλειάδα λειτουργιών του σώματος, ανάμεσά τους η πείνα και η δίψα, η αρτηριακή πίεση και ο ύπνος. Ανάμεσα στις συνέπειες μίας τέτοιας δυσλειτουργίας είναι ο υποσιτισμός, οι γενετικές διαταραχές και οι όγκοι. -
 
*** Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ - "ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ"! Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν τον πόλεμο με την Τουρκία» 
Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την 16μηνη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ προχώρησε πριν λίγο σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αμυντικό ρεπορτάζ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.Από τα πολλά και ενδιαφέροντα που είπε ξεχώρισε το επεισόδιο που τότε είχε αποκαλύψει το defencenet.gr με την διείσδυση τουρκικού UAV στην Κάλυμνο τον περασμένο χειμώνα αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαμε φτάσει κοντά σε μια πολύ θερμή ελληνοτουρκική κρίση. Ενώ υπάρχουν και πηγές που αναφέρονται σε διείσδυση ελικοπτέρου με ειδικές δυνάμεις...Το επεισόδιο είχε γίνει τη νύκτα της 10ης προς 11η Φεβρουαρίου και μάλιστα είχε απογειωθεί ζεύγος αεροσκαφών F-16 Block 52+ από την 115 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να αναγνωρίσει το τότε άγνωστο ίχνος που εντοπίστηκε από το εθνικό σύστημα Αεράμυνας ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν τουρκικό UAV.Όπως αποκάλυψε ο ίδιος αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της θητείας του στο υπουργείο.Όπως χαρακτηριστικά είπε κτυπούσε το τηλέφωνό του τη νύκτα από το κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αναγκάζοντας τον να πάρει ο ίδιος τηλέφωνο τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ξυπνώντας τον μάλιστα για του αναφέρει το σοβαρό συμβάν λέγοντάς του να δώσει εντολή για απομάκρυνση του UAV αλλιώς θα η κατάσταση θα επιδεινωνόταν ραγδαία."Μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα" είπε ο υπουργός. "Του απάντησα ότι θα πρέπει να έχει ανοικτό το τηλέφωνό του όπως εγώ. Αλλά αν ήθελαν σύγκρουση θα την είχαν . Μια σύγκρουση που θα πήγαινε τις δύο χώρεςς πίσω 50 χρόνια. Δεν θα είμασταν όμως εμείς αυτοί που θα προκαλούσαμε την σύρραξη. Αλλά είμασταν έτοιμοι για όλα".Ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην αντικατάσταση της πυραυλακάτου "Καβαλούδης"στη δύναμη της UNIFIL και αντικατάστασή της από μια φρεγάτα όπως και την αποστολή ενός υποβρυχίου και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το S-113 "Πρωτεύς" για την άσκηση Active Endeavour.Όπως είπε ο υπουργός η συμφωνία για την φρεγάτα είχε υπογραφεί πολύ πριν οι Τούρκοι στείλουν το ερευνητικό τους σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς η UNIFIL είχε ζητήσει την παροχή μιας φρεγάτας και όχι της ΤΠΚ που διατηρούσε μέχρι σήμερατο ΠΝ και δεν έχει να κάνει με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ.«Πρέπει να εκπέμπουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία γιατι εάν επικρατήσει το άγχος και η αβεβαιότητα μπορεί να δημιουργήσουμε μια τρύπα την οποία θα εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και γενικότερα με τη στάση της Τουρκίας.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε πως οι Τούρκοι την παρούσα περίοδο δεν μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς έχουν ήδη ανοικτά τρία άλλα μέτωπα: Αυτά είναι οι Κουρδοι, η Συρία και η ISIS είπε.Ερμηνεύοντας τις τουρκικές κινησεις ο υπουργός είπε πως όλα αυτά τα κάνουν για να σύρουν την Κύπρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην κρίση στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην διαθέσει τις βάσεις στο Καστέλι και στην Σούδα για επιχειρήσεις αμερικανικών UAV πάνω από την περιοχή.Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσέγγισε με διαφορετική φιλοσοφία τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά αναφορικά με τις δυνατότητες της ΠΑ.Πιο ειδικά ο Α/ΓΕΑ μιλώντας σε εκδήλωση είπε πως «Έχουμε επιχειρησιακές ικανότητες να κάνουμε μεγάλη ζημιά έχουμε στρατηγικά πλεονεκτήματα που μας δίνουν τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες τέτοιες που όποιος τολμήσει θα σπάσει τα μούτρα του»Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε πως η ουσία είναι αυτή αλλά το μήνυμα που μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά ίσως δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι. - 

*** Ρώσοι πίσω από το “κτύπημα” εναντίον των υπολογιστών του Λευκού Οίκου.. 
Ρώσοι πίσω από το “κτύπημα” εναντίον των υπολογιστών του Λευκού ΟίκουΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση χάκερς εναντίον του Λευκού Οίκου βρίσκονται Ρώσοι. Δεν έγινε γνωστό εάν πρόκειται για πολίτες της Ρωσίας ή για υπηρεσίες της ρωσικής κυβέρνησης αλλά αναμένεται νέα σύγκρουση για το θέμα μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται επίσης νέος γύρος φραστικών επιθέσεων με αφορμή την Ουκρανία.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: “Σουρωτήρι” ο Λευκός Οίκος… Εντοπίστηκε “είσοδος” στους υπολογιστές του
Ύποπτη διαδικτυακή δραστηριότητα εντοπίστηκε σε δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιείται από τον Λευκό Οίκο, ενώ ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων REUTERS επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα αυτών που θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για αυτή τη δραστηριότητα, η οποία εντοπίστηκε σε δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του Εκτελεστικού Γραφείου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
«Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης πρόσφατων απειλών, εντοπίσαμε ανησυχητική δραστηριότητα στο μη απόρρητο δίκτυο EOP. Εξετάζουμε σοβαρά οποιαδήποτε τέτοιου είδους δραστηριότητα. Στην προκειμένη περίπτωση λάβαμε άμεσα μέτρα για την αξιολόγηση και τον περιορισμό της», δήλωσε ο αξιωματούχος.


*** Αίγυπτος: Φαραωνικός ναός 3.400 ετών βρέθηκε κάτω από σπίτι στο Κάιρο. 
citytalk_7565
Ιδιώτες που έκαναν παράνομη ανασκαφή κάτω από ένα σπίτι στα νότια του Καΐρου έφεραν στο φως έναν φαραωνικό ναό ηλικίας 3.400 ετών, βυθισμένο κάτω από υπόγεια ύδατα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Μαμντούχ αλ Νταμάτι."Η αστυνομία αρχαιοτήτων έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επτά πρόσωπα έκαναν ανασκαφή" κάτω από το σπίτι του ενός στην περιοχή Μπαντρασίν, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας. Από την ανασκαφή αυτή ανακαλύφθηκε ένας ναός, βυθισμένος κάτω από νερά βάθους εννέα μέτρων. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν μάλιστα εξοπλισμό καταδύσεων για να μπορέσουν να φτάσουν στον ναό.Το μνημείο ανάγεται στην εποχή του φαραώ Τούθμωσις Γ΄ (1479-1425 π.Χ.). Στο χώρο βρέθηκαν επτά τοιχογραφίες καλυμμένες με ιερογλυφικά, ένα άγαλμα από ροζ γρανίτη, ύψους δυόμισι μέτρων, καθώς και βάσεις από κίονες, επίσης από ροζ γρανίτη. Το υπουργείο τόνισε ότι θα συνεχίσει την ανασκαφή.Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, επειδή η ζώνη όπου πραγματοποιούσαν την ανασκαφή δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων.Σημειώνεται ότι στις αρχές της περιόδου της 18ης δυναστείας, υπό τη βασιλεία του Τούθμωσις Γ΄, η Αίγυπτος γνώρισε τη χρυσή εποχή της, επεκτείνοντας τα σύνορά της μέχρι και τη σημερινή Συρία. Για τον λόγο αυτό, κατά τη σύγχρονη εποχή ο φαραώ απέκτησε το προσωνύμιο "Ναπολέοντας της Αιγύπτου".Οι παράνομες ανασκαφές και το εμπόριο αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο είναι συχνό φαινόμενο, το οποίο εντάθηκε μάλιστα μετά την εξέγερση του 2011 και την εκδίωξη του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία. - 

*** Πουλήθηκαν σε δημοπρασία... και το υπουργείο Πολιτισμού κοιμάται όρθιο! 
Του Γιώργου Λεκάκη συγγραφέα - λαογράφου Από το epirus-ellas Σε επίσημη δημοπρασία δημοπρατήθηκε - τον περασμένο Δεκέμβριο - από τον οίκο Christie's, μια αρχαία μακεδονική ασπίδα, κάποιου επίσημου αξιωματικού του Μακεδόνος βασιλέως Δημήτριου Α΄, η οποία φυσικά επέρασε σε ξένα χέρια, όπως και ένα πανάρχαιο κυκλαδικό ειδώλιο, και ένα πανέμορφο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο, και ένα αρχαίο χάλκινο κράνος, και ένα ακέφαλο άγαλμα κόρης. Και το ελληνικό (;) υπουργείο Πολιτισμού (;) δεν πήρε είδηση! Κι όλα αυτά, παρ' όλο που ο συγκεκριμένος ... πολυπροβεβλημένος οίκος, διαφήμιζε διαδικτυακώς τα προς δημοπρασίαν αντικείμενά του, πολύ καιρό πριν! Ούτε η Δίωξις Ηλεκτρονικού Εγκλήματος... αντιλήφθηκε ότι κάποιοι πωλούσαν αρχαία μας παρανόμως μέσω διαδικτύου!... Όλα αυτά, παρ' όλο που όχι μόνον έχουν παρανόμως εξαχθεί από την χώρα μας, αλλά και ενώ απαγορεύεται διεθνώς η πώλησις αρχαίων αντικειμένων! Με το σχετικό θέμα της πώλησης αρχαίων αντικειμένων η στήλη και ο γράφων έχουν ασχοληθεί πολύ. Αλλά η ασθένεια του ύπνου στις καθ' ύλην αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες είναι βαθειά και χρονία. Ο οίκος, για να κάνει την δουλειά του και να επιτύχει υψηλότερη τιμή, δηλ. κέρδος, έλεγε, ούτε λίγο, ούτε πολύ πως η συγκεκριμένη προς δημοπρασίαν ασπίδα ήταν του ιδίου του Μακεδόνος βασιλέα Δημήτριου Α΄ του Πολιορκητού (337-283 π.Χ.)! Αυτό βέβαια μπορεί να είναι ένα διαφημιστικό τέχνασμα για τους υποψηφίους αγοραστές του αρχαίου κειμηλίου, οι οποίοι αγοράζοντάς το παρανομούν όσο και ο πωλητής του. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν έκαμαν απολύτως τίποτε για να μη χαθεί αυτή η σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά!.. Ούτε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά εκδήλωσαν κάποιο άλλο ενδιαφέρον, έστω να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την συνεχιζόμενη κλοπή του ελληνικού πλούτου, από τους «πολιτισμένους» ισχυρούς...
     Μια ασπίδα αξίας 131.000 δολλ.

 Κατά τον οίκο Christie's, η χάλκινη ασπίδα κατασκευάσθηκε στην ελληνιστική περίοδο (την χρονολογεί μάλιστα συγκεκριμένα στο β΄ μισό του 3ου αι. π.Χ.) και το χαρακτηριστικό της ήταν ότι σφυρηλατήθηκε από ένα μόνον φύλλο! Στο κέντρο της εδέσποζε ένα μακεδονικό αστέρι, με 24 ακτίνες, περικυκλωμένο από την επιγραφή: «BA \ S \ Ι \ L \ E \ W \ \ S \ \ D \ HMHTPIOY», που αποδίδεται ως «βασιλέως Δημητρίου». Προφανώς, λοιπόν, ανήκε σε κάποιον ανώτερο αξιωματικό του Δημητρίου, στον οποίο ο βασιλιάς εδώρισε την ασπίδα. Βάσει παρόμοιων σχεδίων σε άλλες ασπίδες, αυτές οι ασπίδες χρησιμοποιούνταν από μέλη της στρατιωτικής ελίτ του βασιλέως. Η μακεδονική ασπίδα αρχικώς είχε εσωτερικά εξαρτήματα, που της επέτρεπαν να φορεθεί με τέτοιον τρόπο, που θα προστάτευε τον ώμο του πολεμιστού, και θα του επέτρεπε να κρατά την σάρισά του (το γνωστό μακρύ μακεδονικό δόρυ) και με τα δύο χέρια! Περιεβάλετο από 7 ομοκέντρες «καμάρες», η καθεμιά με επίκεντρο από 8άκτινα αστέρια, 3 ομόκεντρες ζώνες κατά μήκος της άκρης (69,8 εκατ. διάμετρο) και ήταν κυρτόμορφη. Η ασπίδα αυτή ανήκε σε ιδιωτική συλλογή... κάποιου... κάπου στο Έσσεν της Βόρειας Γερμανίας, γύρω στο 1920. Ίσως είναι από τα αρχαιολογικά κειμήλια που έκλεψαν οι Γερμανοί από την χώρα μας, κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τον οποίο μας χρωστάνε ακόμη χρήματα, και σφυρίζουν αδιάφορα... Από το Έσσεν η ασπίδα «κατέβηκε» σε άλλον ιδιοκτήτη στην «πόλη-πλυντήριο» της αρχαιοκαπηλίας, το Μόναχο! Αρχικώς εκτιμήθηκε σε 20.000 δολλ. λόγω της κακής της καταστάσεως. Αλλά εν τέλει επωλήθη. 131.000 δολλ. τηλεφωνικώς σε Ευρωπαίο συλλέκτη! Και ένα κυκλαδικό ειδώλιο αξίας 185.000 δολλ. Επίσης επωλήθη ένα κυκλαδίτικο μαρμάρινο γυναικείο ειδώλιο (ύψους 32,4 εκατ.!), της... Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου, δηλ. περίπου του 2600-2500 π.Χ. Επάνω του είχε μια σημαντική ποσότητα της χρωστικής του ουσίας, με την οποία ήταν βαμμένο, που αποδεικνύει ότι αυτά τα ειδώλια δεν ήταν λευκά... Ίχνη χρώματος είχαν και τα μαλλιά της γυναικός αυτής, στο πίσω μέρος της κεφαλής της. Το ειδώλιο αυτό είχε πωληθεί για 22.000 δολλ. στις 25.1.1979 στην Νέα Υόρκη - πώληση πάλι από τον οίκο Κρίστι'ς. Τώρα εκτιμήθηκε 150.000 δολλ., και εν τέλει επωλήθη 185.000 δολάρια σε έναν Αμερικανό συλλέκτη. Θυμίζω, όπως έχω ξαναγράψει σε αυτήν την στήλη[1], ότι από τα 1.600 γνωστά κυκλαδίτικα ειδώλια, που υπάρχουν εκτεθειμένα επίσημα παγκοσμίως, μόνο τα... 143 έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του επίσημου αρχαιολόγου! Και κυκλαδικό αγγείο αξίας 245.000 δολλ. Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη τον περασμένο Μαρτίο και ένα τέλειο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο (κανάτα κρασιού), χρονολογημένο το 600-575 π.Χ., έναντι 245.000 δολλ.! Είναι ζωγραφισμένη με σκηνές από το ζωικό και το φυτικό βασίλειο. Ήταν, λέει, στην κατοχή κάποιου Ν. Κουτουλάκη στην 10ετία του 1960... Ποιος είναι αυτός; Από πού κι ως πού το κατείχε; Το είχε δηλώσει στην Εφ. Αρχαιοτήτων; Ήταν αυτή σύμφωνη και ενήμερη ότι πωλείται αυτό το μελανόμορφο; Αναπάντητα ερωτήματα, που πρέπει να κάνει κάποιος ευαίσθητος εισαγγελέας βέβαια, και όχι εγώ... Και ακέφαλο άγαλμα αξίας 173.000 δολλ. Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη ένα ακέφαλο σε φυσικό μέγεθος ελληνικό μαρμάρινο άγαλμα (ύψους 78,7 εκατ.) κόρης, της ύστερης κλασικής περιόδου, χρονολογημένο περί το 340-330 π.Χ.. Η ευαίσθητη κόρη του εν λόγω αγάλματος κρατά δυο περιστέρια (σώζονται σπασμένα), στον χιτώνα της. Το άγαλμα εκτιμήθηκε σε 80.000 δολλ. κι επωλήθη για 173.000 δολλ. σε έναν Αμερικανό συλλέκτη μέσω τηλεφώνου. Και αρχαίο κράνος αξίας 185.000 δολλ. Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη και ένα αρχαϊκό κορινθιακό χάλκινο κράνος (ύψους 21,6 εκατ.), χρονολογημένο περίπου στα τέλη του 7ου αι. π.Χ. Επωλήθη - «μόλις» όπως λέει ο οίκος στην ιστοσελίδα του - 22.705 λίρες στο Λονδίνο (Axel Gutmann - πώληση του Κρίστι'ς), στις 28.4.2004, λόγω της καταστάσεώς του. Ωστόσο, τώρα εκτιμήθηκε 50.000 δολλ. Έγινε παρατεταμένη «μάχη», για την απόκτησή του και τελικώς επεκράτησε μια τηλεφωνική προσφορά 185.000 δολλ. από έναν Ρώσο συλλέκτη! Και νομίσματα Από τον ίδιο οίκο, σε άλλη δημοπρασία επωλούνταν και αρχαία μακεδονικά νομίσματα, τα οποία επωλήθσαν 280 δολλ., ενώ είχαν εκτιμηθεί 200 δολλ.! Ήταν μακεδονικό τετράδραχμο (158-149 π.Χ.), που εικόνιζε στον εμπροσθότυπο την θεά Άρτεμη την Ταυροπόλο στο κέντρο ασπίδος, περικυκλωμένη από διάφορες συνθέσεις με το μακεδονικό αστέρι, και στον οπισθότυπο είχε ένα, αυλό ή δοξάρι, με κουδούνια (όπως τα νυν δοξάρια της λύρας με τα γερακοκούδουνα) - εάν είναι δοξάρι είναι άλλη μια απόδειξις ότι οι αρχαίοι Έλληνες το εγνώριζαν όπως πρώτος περιγράφει ο Ηράκλειτος[2] - και έγραφε «ΔΚ Μακεδόνων Πρώτης». Και όλο αυτό, περικυκλωμένο από στεφάνι αμπέλου. Σκέψη... Αλήθεια, οι οίκοι αυτοί που τόσο εύκολα κοστολογούν κάθε αρχαίο ελληνικό αντικείμενο, κρίνοντας βέβαια από το μέγεθός του και όχι από την συναισθηματική-ιστορική αξία του, έχουν πει στους... συναδέλφους τους, των Οίκων Αξιολόγησης, πόσο πρέπει να κοστολογήσουν όλον τον πολιτιστικό πλούτο που έχει η Ελλάς, πριν την βαθμολογήσουν, κατατάξουν, κρίνουν, διασύρουν; Η Ιταλία σκέφτεται να κάνει μήνυση στους Οίκους αυτούς, διότι δεν έχουν προσμετρήσει στην αξία της χώρας, την αξία των μνημείων της... Οι Έλληνες πολιτικοί κυβερνώντες - χείριστοι χειριστές της καταστάσεως - τι σκέπτονται να κάνουν; Κλείνοντας, προς όλους τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους του υπ. Πολιτισμού που έχουν ταχθεί να φυλάττουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και τον υπάλληλό μου, τον υπουργό Πολιτισμού, ένα έχω να ειπώ: «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!». Οι καιροί και η Ιστορία καταγράφουν... Γιώργος Λεκάκης xronos.gr -

***Στράτος Διονυσίου , Ο  ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ,Βίντεο :  http://youtu.be/HVVcnB51Quk


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
 Foto -Θέατρο στην Αρχαία Μεσσήνη
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3742    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2182     video.-               
 3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2186    video.- 
Σύνολον                                                        8110    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2622  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    689.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   246 .-                                 
 ~** http://www.twitter.com/stamos01/ , 
~**  https://www.facebook.com/ingossip.gr .-

Φωτογραφία Αρχαιολογικός χώρος Μεσσήνης*** ~ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014   Σάββατο 18 Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-18-2014.html .-
 ~  Ενημέρωση της Κυριακής  19  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/19-2014.html ,.-                     
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  18  και  19  Οκτωβρίου  2014: :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/18-19-2014.html .-
~ Άρωμα ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-           
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014    Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος 2ο Δεύτερο ! :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  22  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/10/22-2014.html .-
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Πέμπτη  23  Οκτωβρίου  2014   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/23-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης από εφημερίδα μας ,Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/10/24-2014.html ,.-
~ ΣΙΚΕΛΛΙΑ και Ελληνόφωνα χωριά Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ  11/10  -  18/10/2014
,
  Παρασκευή  24 Οκτωβρίου  2014  ,  Μέρος Γ΄   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/1110-18102014-24-2014.html ,.-
~΄Αρωμα  ενημέρωσης  Σάββατο  25  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/10/25-2014.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  25  και 26 Οκτωβρίου  2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/25-26-2014.html .-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Κυριακή 26 Οκτωβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/10/26-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , http://youtu.be/8_E0hhCFY2c
η  εφημερίδα  μας ,
Δευτέρα  27  Οκτωβρίου  2014    :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/10/27-2014.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,
 η Εφημερίδα  μας 
Τρίτη  28  Οκτωβρίου  2014    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/28-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  29  Οκτωβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/29-2014.html 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  30  Οκτωβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/30-2014_30.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.htm ,.- 
~
 Stratos Dionisiou - O paliatzis  Βίντοε  : http://youtu.be/8_E0hhCFY2c ,

~ Stratos Dionisiou - O Taxitzis  , Βίντεο : http://youtu.be/ANnYx8o13xE ,

~ Stratos Dionisiou - Afilotimi  , Βίντεο : http://youtu.be/fO0LVjIK664 ,