~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 :

 

***  Μένει στα συρτάρια ο δρόμος Καλαμάτα-Κιτριές         
     
Απάντηση του Δημάρχου στον Μ. Αντωνόπουλο
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το δρόμο Καλαμάτα- Κιτριές, ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, έφερε στην επιφάνεια ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος. Σε παρέμβασή του προς τη Δημοτική Αρχή ζήτησε να μάθει αν βρίσκεται στο σχεδιασμό της η συνέχιση της μελέτης οδοποιίας για το Καλαμάτα - Κιτριές.
Όπως ανάφερε, μεταξύ άλλων, «το έργο είχε ενταχθεί από το 1997 με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών της ΝΑ Μεσσηνίας. Τώρα που εμφανίζονται πολλά προβλήματα με την υφιστάμενη οδό λόγω θαλάσσιας διάβρωσης, η συνέχιση του έργου θα λύσει πολλά προβλήματα, αλλά και θα έχουμε και αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην περιοχή τους θερινούς μήνες, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξή της".
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μελέτη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφού μεγάλο τμήμα της καταλαμβάνει μεγάλα κομμάτια δυτικά του ήδη υπάρχοντος δρόμου, με αποτέλεσμα το κόστος της απαλλοτρίωσης να εκτινάσσεται στα ύψη, δεδομένης και της υψηλής εμπορικής αξίας των ακινήτων της περιοχής.
Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι ζητήματα επί της εγκυρότητας της μελέτης προκύπτουν και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη διαβούλευση.
Ολοκληρώνοντας, σχολίασε ότι λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η συγκεκριμένη μελέτη θα παραμείνει στα συρτάρια των υπευθύνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο εφικτό είναι στο μέλλον να προχωρήσει ο δρόμος προς τη Μάνη. 

*** Παίρνει δάνειο ο Δήμος Καλαμάτας για να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές του
      
Σε περίπτωση που δεν αποδώσει η χθεσινή συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό υποσχέθηκε ο δήμαρχος Παν. Νίκας
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Δημήτρη Οικονομάκου.
Όπως σχολίασε, πρόσφατα είναι τα γεγονότα στο κλειστό της "Τέντας" με τον τραυματισμό αθλητή, την άθλια κατάσταση του παρκέ του γηπέδου, αλλά και τα χρονίζοντα προβλήματα με το κάλυμμα. Επίσης, σημείωσε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπάσκετ στην οδό Νέδοντος, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.
Για τον κ. Οικονομάκο μια Δημοτική Αρχή πρέπει να επενδύει στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, αφού αποτελούν βάθρα για την ανάπτυξη της παιδείας και ένα είδος άμυνας σε όλη την ξενόφερτη μόδα που μας πλασάρουν, απ' τα ναρκωτικά μέχρι τις καφετέριες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Νίκας παραδέχτηκε ότι οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας είναι σε κακή κατάσταση και δεν αρμόζουν σε μια πόλη στην οποία ζουν 25.000 περίπου νέοι. Βέβαια, για τον ίδιο ο λόγος είναι η ανύπαρκτη πολιτική από την πλευρά της Πολιτείας. Ενισχύοντας τον ισχυρισμό του, σημείωσε ότι ενώ για την αλλαγή του καλύμματος της Τέντας απαιτούνται περίπου 400.000 ευρώ, η κυβέρνηση το 2013 και το 2014 έδωσε στο Δήμο 31.000 ευρώ.
Επίσης, καυτηρίασε το γεγονός ότι ο τέως υπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Αργολίδας με τη Ν.Δ., Ι. Ανδριανός, φρόντισε να "γεμίσει" την περιοχή του με γήπεδα, όντας και πάλι υποψήφιος, και να αδιαφορήσει για την υπόλοιπη χώρα. Το ίδιο έγινε και παλιότερα, συμπλήρωσε, όταν οι περισσότεροι υπουργοί ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα. «Φτιάχτηκαν γήπεδα τα οποία για να λειτουργήσουν πρέπει να παίζουν μόνο γέροι και γριές, αλλά και πάλι δε μαζεύονται δύο ομάδες!».
Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε ότι κάποια πράγματα θα κρίνονταν στη χθεσινή συνάντηση του ιδίου με το νέο υπουργό Σ. Κοντονή. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα, ο Δήμος θα προχωρήσει σε σύναψη δανείου, για να επέμβει ο ίδιος.
Πάντως, τόνισε ότι στα γήπεδα μπάσκετ του Νέδοντα γίνονται και βανδαλισμοί από τους χρήστες ή άλλους αγνώστους και αυτό πρέπει να καταδικαστεί.

*** Συνεχίζεται η εγκληματική δράση στο Καλό Νερό - Φόλα σε οικόσιτο σκυλάκι
   
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει στην ευρύτερη περιοχής της Τριφυλίας η εγκληματική δράση ασυνείδητων που ρίχνουν φόλες για να θανατώσουν αδέσποτα, ακόμη και οικόσιτα ζώα, με νέα κρούσματα, μετά τα προ ημερών στη Μαραθόπολη. Τις τελευταίες μέρες στο Καλό Νερό θανατώθηκε με τραγικό τρόπο οικόσιτο σκυλάκι, ενώ ακόμα ένα σώθηκε στο παραπέντε.
Όπως είπε στο «Θ» κάτοικος του Καλού Νερού, την Κυριακή το πρωί, γύρω στις 9.30, κάτοικος σε γειτονιά της παραλίας είδε ότι ο σκύλος του, που τον είχε δεμένο στην αυλή, ήταν εμβολιασμένος και διέθετε το σχετικό ατομικό βιβλιάριο υγείας, δεν ήταν καλά. Έντονα ανήσυχος κάλεσε γείτονά του και αφού έδωσαν στον άτυχο σκύλο τις πρώτες βοήθειες, τον μετέφεραν σε κτηνίατρο στην Κυπαρισσία. Δυστυχώς, όμως, παρά τις προσπάθειες του κτηνίατρου, το άτυχο σκυλάκι κατέληξε έπειτα από λίγη ώρα. Όπως, δε, γνωμάτευσε ο κτηνίατρος, είχε καταναλώσει ισχυρό δηλητήριο – φόλα.
Ο ιδιοκτήτης, με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου, συντετριμμένος από το τραγικό συμβάν, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου.
Αυτό, όμως, δυστυχώς, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στην περιοχή του Καλού Νερού. Νωρίς το πρωί της Τρίτης κάτοικος του Καλού Νερού έβγαλε βόλτα τον οικόσιτο σκύλο του και μόλις έξω από την πόρτα του σπιτιού του κάτι έφαγε και ατόνησε πλήρως. Ευτυχώς η αντίδραση του ιδιοκτήτη ήταν άμεση. Καθώς διέθετε στο σπίτι του ενέσεις και φάρμακα, του έκανε ένεση και του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και το σκυλάκι σώθηκε.
Τα δύο αυτά συμβάντα ξυπνούν στο Καλό Νερό τραγικές μνήμες από το Νοέμβριο του 2013, όταν στις 13 του μήνα εκείνου η τοπική κοινωνία σοκαρίστηκε από την εγκληματική ενέργεια ανθρωπόμορφων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά είχαν πει κάτοικοι της περιοχής, που πυροβόλησαν δύο αδέσποτους σκύλους.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Μαθήματα ιστορίας…

Πολύ όμορφη η χθεσινή φωτογραφία έξω από το ναό των Αγίων Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Μαθητές Δημοτικού Σχολείου της πόλης μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου τους. Βέβαια, το μέγα θέμα είναι τι μαθαίνουμε στα παιδιά. Κι αυτό γιατί, συνειδητά ή μη, ο ιστορικός λόγος είναι μια σύνθεση που αντανακλά ιδέες, εκφράζει προτιμήσεις και ίσως ακόμη υπηρετεί εξουσίες και σκοπιμότητες. Τα κριτήρια της επιλογής και διάταξης των περιστατικών και η μορφή της αφηγηματικής τους παρουσίασης δεν μπορεί ποτέ να είναι ούτε «οριστικά» ούτε «αντικειμενικά» Και γι’ αυτό ακριβώς η Ιστορία μπορεί να ξαναγράφεται... Α.Π. -

***  Ενθουσιασμός για το Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας (φωτογραφίες)
      
 
Στο χώρο του Ασκληπιείου της Αρχαίας Θουρίας ξεναγήθηκαν χθες από τη δρα Ξένη Αραπογιάννη τα μέλη της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ο Σύλλογος επισκέφθηκε τη Μεσσηνία αποκλειστικά και μόνο για να γνωρίσουν τα μέλη του την Αρχαία Θουρία, με την οποία έμειναν κατενθουσιασμένοι.
Η Εταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ξεναγήθηκε, επίσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.

***  Απαλλάχτηκε από δύο επιπλέον περιπτώσεις υπεξαίρεσης ο πρώην διευθυντής της Εμπορικής Φιλιατρών         
     
Από δύο επιπλέον περιπτώσεις υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας απαλλάχτηκε, λόγω παραγραφής επειδή ήταν πλημελληματικής μορφής ή επειδή δεν αποδείχτηκε η κατηγορία, πρώην διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών ο οποίος έχει καταδικασθεί για υπεξαίρεση, απάτη και πλαστογραφία.
Ο συγκεκριμένος έχει καταδικασθεί τελεσίδικα σε 15 χρόνια κάθειρξης, για 125 υπεξαιρέσεις και 72 πλαστογραφίες και έχει εκτίσει την ποινή του.
Το ποσό που υπεξαιρέθηκε από την Εμπορική Φιλιατρών ανέρχεται περίπου σε 4.600.000 ευρώ, σύμφωνα με την τράπεζα και σε 3,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πρώην διευθυντή. Ωστόσο, σύμφωνα με το νομικό τμήμα της τράπεζας, η συνολική ζημιά που υπέστη το πιστωτικό ίδρυμα είναι αστρονομική και ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, χθες στην απολογία του για αυτές τις δύο περιπτώσεις ο κατηγορούμενος είπε πως από την πρώτη στιγμή ομολόγησε τις πράξεις του και δεν είχε κανένα λόγο να κρύψει κάποια. Αρνήθηκε ότι έχει υπεξαιρέσει τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και, μάλιστα, ανέφερε ότι κατά την αρχική υπόθεση κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, για να σπεύσουν να δηλώσουν στην τράπεζα ότι είχαν εξαπατηθεί και να ζητήσουν αποζημίωση.
Συμπλήρωσε δε ότι 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά που πήραν κάποιοι από την τράπεζα ως αποζημιώσεις, δεν υπεξαιρέθηκαν ποτέ.
Τέλος, είπε ότι αναγνώρισε το λάθος του, πλήρωσε ό,τι έκανε, έχει κατασχεθεί όλη του η περιουσία και πλέον προσπαθεί να ξεχάσει, να σταθεί όρθιος και να στηρίξει την οικογένειά του.  Β.Β. 

*** Εκσυγχρονίζεται η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με σειρά παρεμβάσεων
     
Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, που υπάγεται στην Εταιρεία «Βιομηχανικά Σφαγεία - Αγορά Καλαμάτας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΒΙΣΦΑΚΑ Α.Ε.ΟΤΑ)», αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη και την περιοχή της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε τις κατευθύνσεις για τον εκσυγχρονισμό της Κεντρικής Αγοράς, ως εξής: Ενεργειακή αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων. Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος παρατηρητηρίου τιμών – Wi Fi. Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος ασφαλείας. Εργασίες μόνωσης της στέγης (πέραν όσων έχουν εκτελεσθεί). Χρωματισμοί – Συντηρήσεις χώρων. Δημιουργία κεντρικού διαδρόμου. Εργασία συντήρησης και διαμόρφωσης με σκίαστρα του βόρειου χώρου της ΚΑΚ. Κατασκευή ράμπας ΑμεΑ.  Εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Επισημαίνεται πως ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμόζεται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κάθε Σάββατο, μεταξύ 8.00 και 12.00. Εφαρμογή νέου κανονισμού λειτουργίας. Εσωτερική κυκλοφοριακή μελέτη. Διαφήμιση. Ασφάλιση των χώρων της ΚΑΚ. Εκπόνηση μελέτης Master Plan.

*** Χάσαμε το μέτρο…
       
Το εθνικό φρόνημα παρελαύνει και κλίνει… πρώτη φορά επ’ αριστερά. Ενδόξως ή αδόξως, θα φανεί την επόμενη Τετάρτη, 25η Μαρτίου. Επί του παρόντος, το βέβαιο είναι πως τα F-16 σκίζουν υπερηφάνως τον αττικό ουρανό σε πυρετώδεις πρόβες, ο Πάνος Καμμένος και η Ρένα Δούρου συμπράττουν στη μετάλλαξη της στρατιωτικής παρέλασης σε εθνικοπατριωτικό πάρτυ, το ΠΑΣΟΚ την βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ από… αριστερά και ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτιέται εάν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν καταλήξει σε προγραμματική συμφωνία επί των εμβατηρίων της πανήγυρης.
Λογική η απορία, όταν η αριστερά μας δε γνωρίζει τί – και γιατί – ποιεί η δεξιά μας. Κι όταν η επανάσταση, αντί της κατάργησης των παρελάσεων, περιορίζεται στην αλλαγή θέσης της… εξέδρας των επισήμων.
«Ελληνικέ λαέ, ο μακρύς ιστορικός βίος μας, ο πλήρης δοκιμασιών, αγώνων, εξάρσεων και υπηρεσιών προς την ανθρωπότητα, αποτελεί τίτλον τιμής και ευγενείας διά την Ελληνικήν φυλήν.
Αλλά της δημιουργεί και την μόνιμον και ιεράν υποχρέωσιν της Ιστορικής μνήμης. Όχι μόνον διά λόγους ευγνωμοσύνης προς εκείνους, εις τας θυσίας των οποίων οφείλομεν την διακεκριμένην θέσιν μας εν τη ιστορία των ανθρωπίνων πράξεων, αλλά και διά λόγους συνειδητοποιήσεως του αισθήματος ευθύνης των εκάστοτε ενσαρκωτών του Ελληνισμού.
Μέρος της υποχρεώσεως ταύτης εκπληρούμεν σήμερον. Σεμνυνόμεθα διά την πολεμικήν αρετήν μας, η οποία διαλάμπει διά των αιώνων. Δεν επιδιώκομεν την καλλιέργειαν πολεμοχαρών διαθέσεων. Έχομεν αποδείξει κατά την διαδρομήν του χρόνου ότι αγαπώμεν την ειρήνην και ότι γνωρίζομεν και δυνάμεθα να την αξιοποιήσωμεν με υψηλά πολιτιστικά επιτεύγματα. Η πολεμική αρετή μας υπήρξεν δημιούργημα των ιστορικών συγκυριών αφ’ ενός, και του αισθήματος αξιοπρέπειας των Ελλήνων αφ’ ετέρου.
Ουδείς λαός έχει υποστεί όσας ημείς επιβουλάς. Το βασικόν γνώρισμα του Εθνικού χαρακτήρος μας είναι ότι προτιμώμεν την θυσίαν από την ταπείνωσιν. Χρέος μας είναι να διαφυλάξωμεν εσαεί και να αναπτύξωμεν το λαμπρόν τούτο γνώρισμά μας. (...)
Τούτο αποτελεί ακλόνητον απόδειξιν της αναγκαιότητός της και της ολοψυχίας Ενόπλων Δυνάμεων και λαού, χάρις εις την οποίαν διαγράφεται λαμπρόν το μέλλον της Ελλάδος (...)». Γεώργιος Παπαδόπουλος, 29-8-1972     Α.Π. 

*** Επιχειρηματικό άνοιγμα του Πεδουλάκη στην Καλαμάτα
     
Όσοι συναντήσατε αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα κάποιον που …έμοιαζε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, σας λύνουμε την απορία ότι ήταν πράγματι ο παλιός γκαρντ του Παναθηναϊκού και πρώην προπονητής του ΠΑΟ και της ρωσικής Ούνιξ Καζάν. Φυσικά ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Μπούχαλης, δεν είχε τέτοιο δίλημμα, αφού είναι γνωστός φανατικός φίλαθλος των «πρασίνων» (εξού και πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού Καλαμάτας) και έσπευσε να προσθέσει στη συλλογή του ένα ακόμη αναμνηστικό φωτογραφικό στιγμιότυπο με άρωμα τριφυλλιού...
Όπως μάθαμε η σύζυγος του Πεδουλάκη κατάγεται από τη Μέλπεια και επομένως έχει παλιούς δεσμούς με την περιοχή μας, οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να γίνουν ακόμη πιο στενοί, καθώς ετοιμάζεται να κάνει επιχειρηματικό άνοιγμα στην πόλη μας…

*** «Στράβωσε» ο Βέλγος πρωθυπουργός
Δυσαρεστήθηκε που δεν έλαβε πρόσκληση για την «μίνι σύνοδο κορυφής»

Δυσαρεστημένος λόγω της μη πρόσκλησής του στη «μίνι σύνοδο κορυφής» που διοργανώνεται σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.
«Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πρόβλημα και το είπα στο υπουργείο Εξωτερικών, που το διαβίβασε στον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ χθες το βράδυ» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir».
Ο Σαρλ Μισέλ δηλώνει αποφασισμένος να προβάλει τις αντιρρήσεις του στη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επισημαίνοντας σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής: «Η κατάσταση της Ελλάδας ενδιαφέρει πολλές χώρες, πρόκειται για ευρωπαϊκή υπόθεση. Υπήρχαν άλλες πιθανές λύσεις: Πχ μία συνάντηση με τους τέσσερεις προέδρους (της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), που θα έκαναν στη συνέχεια λεπτομερή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η μέθοδος που υιοθετήθηκε δεν φαίνεται αποτελεσματική, δημιουργεί ένα πρόβλημα».
Ο Σαρλ Μισέλ δεν είναι ο μόνος δυσαρεστημένος ηγέτης, σημειώνει τέλος η βελγική εφημερίδα.

***  «Ανάγκη να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της η Ελλάδα» 
Φ. Ολάντ: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να τους κρατήσουμε στην ευρωζώνη

Την ανάγκη να σεβαστεί η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της υπογράμμισε, κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι στη σημερινή συνάντηση για την Ελλάδα πρέπει να επισημανθεί η ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις και συγκεκριμένα αυτές που απορρέουν από την απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. «Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι προωθεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει και η Ευρώπη πρέπει να διαθέσει στην Ελλάδα τα χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Επίσης, επισήμανε ότι η χώρα του κάνει τα δέοντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που ισχύουν για όλες τις χώρες.
Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι δεν τον σοκάρει και ότι το ζητούμενο είναι οι πλούσιοι στην Ελλάδα να πληρώνουν φόρους.

*** Στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Στο νοσοκομείο «Υγεία» για προγραμματισμένες εξετάσεις εισήχθη ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα των περασμένων βουλευτικών εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο «Υγεία» με συμπτωματική βραδυκαρδία και του είχε τοποθετηθεί βηματοδότης.

*** Η Τουρκία κατασκευάζει όπλα λέιζερ!
dokimi nautikou oplou leizer ston persiko kolpo
Η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει τα δικά της όπλα λέιζερ, σχεδιασμένα να εγκατασταθούν σε πολεμικό πλοίο και να καταστρέφουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναγνώρισης.
Το έργο επιμελείται το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK), σε συνεργασία με την Aselsan και πανεπιστήμιο Bilkent.
Οι εργασίες για το έργο που είναι προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.
Ο προγραμματισμός προβλέπει δύο πιλοτικά μοντέλα λέιζερ, από τα οποία θα επιλεγεί το καλύτερο και θα τεθεί σε λειτουργία.
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί μηχανικοί έχουν δοκιμάσει με επιτυχία το πρώτο πρωτότυπο όπλο λέιζερ High Power Laser Weapons System. Είχαν τη δυνατότητα να χτυπήσουν με επιτυχία το στόχο, παρά την κίνηση της πλατφόρμας, πάνω στην οποία είχε εγκατασταθεί (με προσομοίωση της κίνησης του πλοίου). Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε εργαστήρια του TÜBİTAK.
Σχέδια για τη δημιουργία όπλων λέιζερ, εκτός από την Τουρκία, έχουν εκπονηθεί από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Κίνα.
 Τα τελευταία χρόνια, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει εστιάσει την προσοχή της στο σχεδιασμό και την κατασκευή δικών της προϊόντων.
Η Τουρκία παρέχει επί του παρόντος στην άμυνα το 54% των αναγκών της. Μέρος της παραγωγής των τουρκικών εταιρειών, εξάγονται, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τακτικής αναγνώρισης ελικόπτερα και άλλα ελαφρά όπλα.
Οι τουρκικές εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα της αεροναυπηγικής και άμυνας αύξησαν τις εξαγωγές τους κατά 18,7 τοις εκατό, σε 1,64 δις δολάρια το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της συνέλευσης των Τούρκων Εξαγωγέων.
Τα τούρκικα προϊόντα έχουν απήχηση στην αφρικανική αγορά, όπου προωθούνται από επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων.
 Πηγή: echedoros

***


  ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4102   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2403    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 404   video.- 
Σύνολον                                                    8909  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3608.-
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 375. -
~ ttps://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    911/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .- 
** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                      
 ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.- 
~ ps://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ    

 ***  ***  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
   
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .- ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .- ~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .- ~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .- ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- ~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-

~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .- ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
 ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-  

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .- 
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html  ,                                               
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-

  ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~