~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 :
~


3 Οκτωβρίου
Ιερομαρτύρων Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (1), επισκόπου και πολιούχου Αθηνών (†96) και των μαθητών αυτού και μαρτύρων Ρουστικού, Ελευθερίου και Δαμάριδος. Διονυσίου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας και των μαθητών αυτού καί διακόνων: Φαύστου, Γαίου, Ευσεβίου και Χαιρήμονος. Οσίου Ιωάννου του Χοζεβίτου, επισκόπου Καισαρείας Παλαιστίνης. Μαρτύρων Θεαγένους, Θεοκτίστου καί Θεοτέκνου.
(1)Ο Διονύσιος καταγόταν από την πόλη των Αθηνών. Έζησε και μαρτύρησε τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Δομετιανός. Διακρίθηκε για τη φιλοσοφική του κατάρτιση κα τη βαθιά του καλλιέργεια. Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και μέλος της Βουλής του Αρείου Πάγου. Το κήρυγμα όμως του Αποστόλου Παύλου άγγιξε την παιδευμένη και ευαίσθητη ψυχή του και βαπτίσθηκε. Αργότερα διαδέχθηκε στον επισκοπικό θρόνο των Αθηνών τον ευσεβή Ιερόθεο. Υπήρξε συγγραφέας πλήθους θεολογικών συγγραμμάτων. Επιβραβεύθηκε από το θεό για τη χριστιανική του δράση με το χάρισμα να επιτελεί θαύματα. Περιόδευσε σε πολλά μέρη της Δύσης, όπου κήρυξε τον ευαγγελικό λόγο και ερμήνευσε τις ιερές γραφές. Όταν έφθασε στο Παρίσι συνελήφθη και αργότερα αποκεφαλίσθηκε. Μαζί του μαρτύρησαν και δύο μαθητές του, ο Ρουστικός και ο Ελευθέριος. Ο ηγεμόνας της περιοχής έδωσε εντολή να μη θάψει κανείς τα άγια λείψανα των μαρτύρων, όμως κάποιοι χριστιανοί τα φύλαξαν και όταν δεν υπήρχε πλέον φόβος τα ενταφίασαν με τιμές.
~
03/10 Απολυτίκιο Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (Πολιούχου Αθηνών) - 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/_QHXttOisgc?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,


 *** Ο «Γολγοθάς» μόλις τώρα ξεκίνησε...
«Μαύρα» σύννεφα μαζεύονται ξανά πάνω από την Ελλάδα και λέξεις που είχαμε ξεχάσει τους τελευταίους δύο μήνες επανέρχονται με εφιαλτικό τρόπο στο προσκήνιο. Grexit, «κούρεμα» στις καταθέσεις, χρεοκοπία, αδυναμία εφαρμογής του προγράμματος έχουν αρχίσει και εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, παρά το γεγονός πως όλοι πιστεύαμε ότι μετά τη 12η Ιουλίου και την υπογραφή του Μνημονίου, θα είχαν εξαφανιστεί.Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί δύσκολοι γρίφοι που δεν έχουν εύκολες λύσεις για την ελληνική κυβέρνηση. Μετά το όχι και τόσο πετυχημένο ταξίδι στις ΗΠΑ, ξεκινά ο πραγματικός «Γολγοθάς» για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση. Και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κάθε μέρα που θα έρχεται θα είναι όλο και πιο «σκληρή».
Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, φυσικά, το κρίσιμο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία συνδέεται πλέον άμεσα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των δύσκολων μέτρων που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή. Οι δανειστές ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα επισημαίνοντας με έμφαση ότι αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών μέσα στους επόμενες δύο μήνες, ο κίνδυνος του bail in επανέρχεται από τις αρχές του 2016. Την ίδια στιγμή σε παρασκηνιακό επίπεδο γίνεται μεγάλη «μάχη» για το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν, καθώς και για τη θέση που θα πάρουν οι μέτοχοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
Η αγωνία για την τύχη των τραπεζών έρχεται να προστεθεί στα όσα πρέπει να εφαρμοστούν μέσα σε λίγους μήνες. Σε πολύ σκληρά φορολογικά μέτρα, σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αλλαγές εξαιρετικά επώδυνες, που σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους θα προκαλέσουν πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αυξάνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των δανειστών, οι οποίοι συναρτούν τη συζήτηση για απομείωση του ελληνικού χρέους, με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.
Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο δρόμο που καλείται να διαβεί η κυβέρνηση και η χώρα ολόκληρη. Αλλά που θα καθορίσει και το μέλλον των επόμενων γενεών.
***  Νέο φορολογικό σοκ: Προκαταβολή φόρου έως 100% και... αναδρομικά!

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν τις επόμενες ημέρες οι επιχειρήσεις και οι αγρότες για να πληρώσουν επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους. Από την επόμενη εβδομάδα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ θα αρχίσει να αναρτά στο Taxisnet τα συμπληρωματικά εκκαθαριστικά σημειώματα με τις αυξημένες προκαταβολές φόρου για τα εισοδήματα του 2014. Για τους αγρότες η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε αναδρομικά από 27,5% σε 55% και για τις επιχειρήσεις από 80% σε 100%.
Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαϊδου ενεργοποιούνται οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που προβλέπουν:
Αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος:
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου από 55% αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015. Ένα χρόνο αργότερα αγγίζει το 100% για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής.
Για τα εισοδήματα που προκύπτουν στο φορολογικό έτος 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% ( από 27,5%). Για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το φορολογούμενο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ. Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης. Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.
Για όλα τα νομικά πρόσωπα η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% ( για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη τα οποία αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά).
2. Κατάργηση της έκπτωσης επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά.
Κατάργηση για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά της έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου (με βάση την εμπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος του υπόχρεου φυσικού προσώπου) μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης.
Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1217/2015 κοινοποιούνται οι διατάξεις του ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α'94) που αφορούν σε θέματα φορολογίας εισοδήματος (τροποποίηση του ν.4172/2013) και παρέχονται οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
1. Με βάση τις διατάξεις των περιπτώσεων δ' και ε' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν.4336/2015 αντικαθίσταται το πρώτο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 69 του ν.4172/2013 και προστίθεται νέα παράγραφος 38 στο άρθρο 72 του ν.4172/2013 αντίστοιχα. Με τις νέες διατάξεις ορίζονται οι συντελεστές προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν φυσικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 69 του ν.4172/2013 ως εξής:
i) 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014,
 ii) 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015,
 iii) 100% για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής.
2. Με βάση τις διατάξεις της περίπτωσης η' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν.4336/2015, η παράγραφος 8 του άρθρου 26 του ν.4172/2013, όπως είχε προστεθεί με την παρ.2 του άρθρου 2 του ν.4328/2015 (ΦΕΚ Α'51), καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά. Συνεπώς, για τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την ημερομηνία αυτή και μετά, καταργείται η ειδική έκπτωση της δαπάνης για προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων του άρθρου 26 του ν.4172/2013 που προβλέπονταν για τις επιχειρήσεις επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης της εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε.» (Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.).
3. Με βάση τις ίδιες ως άνω διατάξεις της περίπτωσης η' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν.4336/2015, το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 67 του ν.4172/2013, όπως είχε προστεθεί με την παρ.4 του άρθρου 2 του ν.4328/2015, καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά. Συνεπώς, για τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την ημερομηνία αυτή και μετά, καταργείται η έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου (με βάση την εμπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος του υπόχρεου φυσικού προσώπου) μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης.
4. Με βάση τις διατάξεις της περίπτωσης θ' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν.4336/2015, η παράγραφος 34 του άρθρου 72 του ν.4172/2013, όπως είχε προστεθεί με την παρ.8 του άρθρου 2 του ν.4328/2015 καταργείται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο φορολογικό έτος 2014. Συνεπώς, για εισοδήματα που προκύπτουν στο φορολογικό έτος 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα της παρ.1 του άρθρου 69 του ΚΦΕ, υπολογίζεται με συντελεστή 55%.
Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το φορολογούμενο.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη ΔΗΛΕΔ, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.
Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης (σχετ. η Απόφαση ΓΓΔΕ - ΠΟΛ.1132/25.6.2015 και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 84 Α / 18-07-2015).
Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.
Τα παραπάνω ισχύουν και για τις δηλώσεις που ενώ υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, οδηγήθηκαν στις Δ.Ο.Υ. για έλεγχο, για τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4334/2015 (ΦΕΚ Α'80/16.7.2015) και του ν.4330/2015 (ΦΕΚ Α'59/16.6.2015) καθώς και για τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ. .
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
1. Με τις διατάξεις της περίπτωσης α' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν.4336/2015 καταργείται το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 71 του ν.4172/2013, καθώς το ποσοστό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε από 80% σε 100% με τις διατάξεις της περίπτωσης α' της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του ν.4334/2015, δεν διαφέρει πλέον για τις τραπεζικές ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα σε σχέση με τα λοιπά νομικά πρόσωπα.
2. Με τις διατάξεις της περίπτωσης β' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του ίδιου ως άνω άρθρου και νόμου τροποποιείται η παράγραφος 2 του άρθρου 71 του ν.4172/2013, ώστε το ποσοστό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος της παραγράφου 1 (100%) να ισχύει και για τα κέρδη που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες των περιπτώσεων β' (προσωπικές εταιρείες), γ' (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα), ε' (κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα) και στ' μόνο για τις κοινοπραξίες των προσωπικών εταιρειών του άρθρου 45.
 3. Με τις διατάξεις της περίπτωσης γ' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του ίδιου ως άνω άρθρου και νόμου τροποποιείται η παράγραφος 36 του άρθρου 72 του ν.4172/2013, όπως αυτή προστέθηκε με την περίπτωση β' της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 και συγκεκριμένα, ορίζεται ότι το ποσοστό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 71 (ήτοι, κεφαλαιουχικές εταιρείες που συστήθηκαν στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών, κοινοπραξίες, νομικές οντότητες του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε. πλην εκείνων που ορίζονται ρητά στην παρ.2 του άρθρου 71, τραπεζικές ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα) είναι εκατό τοις εκατό (100%) για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά. Ειδικά, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 71 (ήτοι, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες των περ.β', γ', ε' και στ' μόνο για τις κοινοπραξίες των προσωπικών εταιρειών του άρθρου 45) το ποσοστό της προκαταβολής ορίζεται σε πενήντα πέντε τοις εκατό (55%) για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, σε εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και μετά το ποσοστό της προκαταβολής που βεβαιώνεται μετά την σταδιακή αύξηση είναι 100%.
 4. Με τις διατάξεις της περίπτωσης στ'.i της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του ίδιου ως άνω άρθρου και νόμου προστίθεται νέα παράγραφος 39 στο άρθρο 72 του ν.4172/2013, με την οποία τροποποιείται ο χρόνος καταβολής και ο αριθμός των δόσεων του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2014 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι η καταβολή του φόρου, σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν.4172/2013, γίνεται σε πέντε (5) ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 21η Αυγούστου 2015 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015.
Η ισχύς των διατάξεων της περίπτωσης αυτής αρχίζει, με βάση την περ.στ'.ii της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν.4336/2015, από την επομένη ημέρα της δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ήτοι, από τις 15.08.2015 και μετά) και αφορά δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από την ημερομηνία αυτή και μέχρι την 20η Αυγούστου 2015. Για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν μετά την 20η Αυγούστου 2015, με βάση τις μεταγενέστερες παρατάσεις που δόθηκαν με τις ΠΟΛ.1183/20.8.2015 και ΠΟΛ.1198/3.9.2015 ΑΥΟ και όσον αφορά στην καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, ισχύουν τα αναφερόμενα στην ΠΟΛ.1186/25.8.2015 εγκύκλιό μας και στο ΔΕΑΦΒ 1112197 ΕΞ 2015/27.08.2015 έγγραφό μας, με τα οποία έγινε δεκτό, ότι οι διατάξεις της παρ.39 του άρθρου 72 του ν.4172/2013 δεν καταλαμβάνουν τις υπόψη δηλώσεις και περαιτέρω, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης (31 Αυγούστου 2015) θα είναι και ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης.
5. Με τις διατάξεις της περίπτωσης ζ' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του ίδιου ως άνω άρθρου και νόμου καταργείται η παράγραφος 1 του άρθρου 21 του ν.4321/2015, από τότε που ίσχυσε, ώστε να επανέλθουν σε ισχύ οι διατάξεις της περίπτωσης ιγ' του άρθρου 23 του ν.4172/2013, όπως αρχικά είχαν τεθεί και αφορούσαν στη μη έκπτωση των δαπανών που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο ή που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 του ίδιου νόμου.
6. Με τις διατάξεις της περίπτωσης η' της παραγράφου 11 της υποπαραγράφου Δ.1 της παραγράφου Δ του ίδιου ως άνω άρθρου και νόμου, καταργείται το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 68 του Κ.Φ.Ε. όπως αυτό είχε προστεθεί με την παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ν.4328/2015, για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Συνεπώς, για τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την ημερομηνία αυτή και μετά, καταργείται η έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση) μέσα στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης.
Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (100%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός του φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον φορολογούμενο. Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης βάσει της Απόφασης ΓΓΔΕ - ΠΟΛ.1198/3.9.2015 και η πρώτη δόση καταβάλλεται ως την τελευταία εργάσιμη του μήνα εκκαθάρισης.
Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.
Τα παραπάνω ισχύουν και για τις δηλώσεις που ενώ υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, οδηγήθηκαν στις Δ.Ο.Υ. για έλεγχο, για τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4334/2015 (ΦΕΚ Α'80/16.7.2015) και του ν.4330/2015 (ΦΕΚ Α'59/16.6.2015) καθώς και για τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ.
 
***  "Ελλάδα Τέλος" Ο Πρωθυπουργός "Ζήτησε" Παγκόσμια Κυβέρνηση
"Ελλάδα Τέλος" Ο Πρωθυπουργός "Ζήτησε" Παγκόσμια Κυβέρνηση       Σαν άλλος… Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε και αυτός την ανάγκη για τη δημιουργία Παγκόσμιας Κυβέρνησης… Τι δεν καταλαβαίνεις… Η Ελλάδα στην Πυρά, όπως ορίζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, με τον κυβερνήτη της χώρας να προσφέρει χείρα βοηθείας απλόχερα…
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΠΙΑ!!...

...
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: « ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ »
Βίντεο 1 , ANAKHΡΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 2 , https://youtu.be/_Jma_281cGw .-

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ…
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ… ANAKHΡΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ TAΞΗΣ!!!
Βίντεο 2 , ANAKHΡΥΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ TAΞΗΣ , https://youtu.be/C_ZNrHHtHjg .-
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΝ «ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ» ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Βίντεο 3 , ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.mp4  , https://youtu.be/lBln-RklD8k

***  Έλεγχοι για μικροτσίπ σε δεσποζόμενα ζώα ξεκινούν στην Καλαμάτα          
     
Συνάντηση χθες για το θέμα της καλύτερης διαχείρισης των αδέσποτων
Ο Δήμος Καλαμάτας προέβη ήδη σε προμήθεια scanner, με τη βοήθεια των οποίων ανιχνεύεται η ύπαρξη microchip σε σκύλους, που οδηγεί σε ταυτοποίηση του ζώου και του ιδιοκτήτη του.
Ο νόμος καθιστά υποχρεωτική την τοποθέτηση microchip στα ζώα αυτά και η απουσία του επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ. Τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, θα γίνεται έλεγχος σε δεσποζόμενα ζώα, για την ύπαρξη του microchip ή όχι, αλλά και σε αδέσποτα, ώστε να ανευρεθεί ο ιδιοκτήτης τους, που τα εγκατέλειψε. Ο έλεγχος θα γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία.
Από την άλλη πλευρά, πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 5 ιδιοκτήτες σκύλων γιατί είτε τα ζώα δεν έφεραν την ειδική σήμανση είτε διετάρασσαν την κοινή ησυχία με τα γαβγίσματά τους.
Χθες, επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο μεταξύ εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τον έλεγχο της κατάστασης σχετικά με τα αδέσποτα και τα ανεπαρκώς δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
Όπως σημείωσε, αργά το μεσημέρι, ο δήμαρχος, παραμένει μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά και ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπισή του με το χώρο βραχείας φιλοξενίας, που λειτουργεί σε δημοτική έκταση στο τέρμα της οδού Αρτέμιδος, βορείως της οδού προς Σπάρτη (δυτικά του Νέδοντα), καθώς και με τις άλλες δράσεις διαχείρισης στο πλαίσιο συνεργασίας με το Φιλοζωικό Όμιλο, με ένα πρόγραμμα για την περισυλλογή, περίθαλψη, καταγραφή και στείρωση των αδέσποτων ζώων που διαβιώνουν εντός των ορίων του Δήμου, αλλά και με την παροχή τροφής και νερού σ’ αυτά.
Όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο στην περιοχή μας εντείνεται, διότι είναι διαπιστωμένο πλέον ότι διερχόμενοι από την Καλαμάτα αφήνουν εδώ αδέσποτους σκύλους.
Στο δε Δήμο Καλαμάτας έφθασε έγγραφο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με το οποίο γίνεται αναφορά στην ύπαρξη πολλών αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του ΚΔΑΥ Καλαμάτας.
Ο Δήμος, εφαρμόζοντας το νόμο, προσπαθεί να διασπά αγέλες και να αντιμετωπίζει την επιθετικότητα των σκύλων, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του χώρου βραχείας φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.
Τέλος, αίτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων υπέβαλε το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή.
Με έγγραφό του, ο Π. Νίκας ζητεί «τη συνδρομή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ενεργειών διαχείρισης (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμός, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων)».
Ο δήμαρχος τονίζει πως «οι χειρισμοί που αποσκοπούν στην ορθολογική διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων είναι υψηλού κόστους, με το Δήμο Καλαμάτας να διαθέτει το έτος 2014 το ποσό των 14.916 ευρώ (από δημοτικούς πόρους) για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, καθώς και το ποσό των 15.000 ευρώ (από δημοτικούς πόρους) για την προμήθεια ζωοτροφών (σκυλοτροφής)».
Στο έγγραφο καταγράφεται η προσπάθεια του Δήμου, σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, για την περισυλλογή, περίθαλψη, καταγραφή και στείρωση των αδέσποτων ζώων που διαβιώνουν εντός των ορίων του, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας.
Σημειώνεται, δε, πως στα αδέσποτα που επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, παρέχονται τροφή και νερό.
  
***  Δύο κομπίνες «νέας κοπής» στην Καλαμάτα          
     
Στην πρώτη περίπτωση, 37χρονος κατάφερε να ξεγελάσει και αποσπάσει χρήματα από δύο επιχειρηματίες της Καλαμάτας, πουλώντας τους άδεια κουτιά, αλλά τελικά τον πρόδωσε ο γραφικός του χαρακτήρας. Εμπλέκοντας δε και ανυποψίαστους ταξιτζήδες, έχοντας τουλάχιστον ένα συνεργό, απέσπασε από τον έναν επιχειρηματία 1.520 ευρώ και από το δεύτερο 1.150 ευρώ, σε μια καλοστημένη κομπίνα, που όταν την ανακάλυπταν ήταν αργά και ο 37χρονος μακριά.
Στη δεύτερη περίπτωση, έκπληκτος έμεινε ένας εργολάβος ιδιωτικών έργων στην Καλαμάτα, όταν είδε φορτηγά εταιρείας μεταφορών να… φορτώνουν τα μηχανήματά του με σκοπό να μεταφερθούν στην Αθήνα. Αυτό που ανακάλυψε στη συνέχεια ήταν ότι η μεταφορική εταιρεία είχε πέσει θύμα απατεώνα, ο οποίος και είχε δώσει την εντολή για τη μεταφορά.
37ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Έστελνε κενά δέματα δήθεν με ανταλλακτικά και εισέπραττε ποσά 
Ο γραφικός χαρακτήρας πρόδωσε τον 37χρονο που κατάφερε να ξεγελάσει και να αποσπάσει χρήματα από δύο επιχειρηματίες της Καλαμάτας, πουλώντας τους άδεια κουτιά.
Εμπλέκοντας και ανυποψίαστους ταξιτζήδες της Καλαμάτας, έχοντας προφανώς και τουλάχιστον ένα συνεργό, ο 37χρονος απέσπασε από τον έναν επιχειρηματία 1.520 ευρώ και από το δεύτερο 1.150 ευρώ, σε μια καλοστημένη κομπίνα, που όταν την ανακάλυπταν ήταν αργά και ο 37χρονος μακριά.
Η μέθοδος
Στόχος του 37χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές με απάτες και δεν κατάγεται ούτε έχει σχέση με τη Μεσσηνία, ήταν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διαθέτουν και συνεργεία, ή μεγάλα συνεργεία.
Οι απάτες έγιναν τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, ενώ τώρα ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά από τα εγκληματολογικά της Αθήνας ο γραφικός χαρακτήρας του 37χρονου  και σχηματίσθηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Καλαμάτας.
Στις 24 Απριλίου ο 37χρονος τηλεφώνησε σε συνεργείο μεγάλης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Καλαμάτα και συστήθηκε ως αδελφός συνεργάτη της επιχείρησης. Είχε φροντίσει νωρίτερα να εξασφαλίσει πραγματικά ονόματα συνεργατών και ανάγκες της επιχείρησης, ώστε να μην κινήσει υποψίες. Τους είπε ότι θα τους στείλει το ανταλλακτικό που έχουν ζητήσει, αλλά επειδή δεν μπορεί να πάει ο ίδιος, θα το στείλει με ταξί.
Ο  37χρονος είχε φροντίσει να βρίσκεται στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπου υπάρχουν και καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Κάλεσε ταξί, έδωσε ένα σφραγισμένο δέμα με εντολή να το πάει στη συγκεκριμένη επιχείρηση, να εισπράξει 1.520 ευρώ και να επιστρέψει για να του τα δώσει. Πράγματι το ταξί παρέδωσε το πακέτο, πήρε τα χρήματα, επέστρεψε στο σημείο που τον είχε καλέσει ο 37χρονος και του παρέδωσε το υποτιθέμενο αντίτιμο.
Όταν, όμως, στην αντιπροσωπεία άνοιξαν το δέμα, τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη, καθώς το μόνο που περιείχε ήταν κενά CD!
Είχε και συνεργό
Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη περίπτωση τρεις ημέρες αργότερα, στις 27 Απριλίου. Με το ίδιο κόλπο απέσπασε από άλλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Καλαμάτας 1.150 ευρώ. Μόνο που αυτή τη φορά το πακέτο δεν είχε CD. Ήταν τελείως άδειο.
Το ίδιο κόλπο επιχείρησε να κάνει στις 2 Μαΐου και σε συνεργείο αυτοκινήτων, όμως δεν έγινε πιστευτός και έτσι η απάτη απέτυχε.
Μαζί με τα πακέτα ο 37χρονος έστελνε και υποτιθέμενα τιμολόγια, τα οποία φυσικά και ήταν πλαστά.
Από εκεί, όμως, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το γραφικό του χαρακτήρα και να σχηματισθεί δικογραφία, που ήδη απεστάλη στην Εισαγγελία Καλαμάτας.
Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι ο 37χρονος δε δρούσε μόνο του, αλλά είχε τουλάχιστον ένα συνεργό, καθώς, όταν «μυριζόταν» ότι η δουλειά «στράβωνε», εξαφανιζόταν και τα ταξί δεν έβρισκαν κανέναν στο σημείο συνάντησης. Αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι ο συνεργός παρακολουθούσε το ταξί από την αρχή της «αποστολής» του μέχρι να επιστρέψει με τα χρήματα.
Απατεώνας ανέθεσε σε μεταφορική να του…πάει τα μηχανήματα Καλαματιανού εργολάβου
Δεν πίστευε στα μάτια του χθες ένας εργολάβος ιδιωτικών έργων στην Καλαμάτα, όταν είδε φορτηγά εταιρείας μεταφορών να… φορτώνουν τα μηχανήματά του με σκοπό να μεταφερθούν στην Αθήνα. Αυτό που ανακάλυψε στη συνέχεια, ήταν ότι η μεταφορική εταιρεία είχε πέσει θύμα απατεώνα, ο οποίος είχε δώσει την εντολή για τη μεταφορά.
Από την έρευνα της Αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι άτομο, το οποίο έδωσε πλαστά στοιχεία, παρουσιάσθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας στην Αθήνα και τους είπε ότι θέλει να μεταφέρει κάποια μηχανήματά του από την Καλαμάτα. Εκδόθηκε κανονικά φορτωτική και η εταιρεία χθες πήγε να εκτελέσει το έργο που είχε αναλάβει.
Ευτυχώς που γείτονας αντιλήφθηκε τη φόρτωση των μηχανημάτων και ενημέρωσε τον εργολάβο, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δε βρισκόταν στο χώρο που ήταν τα μηχανήματα. Πήγε δε το σημείο, για να πληροφορηθεί με έκπληξη ότι κάποιος τους έχει αναθέσει τη μεταφορά των μηχανημάτων στην Αθήνα.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Δημήτρης Σταύρου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση. Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Ξέφραγο αμπέλι ο «πεζόδρομος»           
      
«Έχει παραγίνει η κατάσταση  με τον “πεζόδρομο” της Αριστομένους», μας επισήμανε χθες επαγγελματίας της περιοχής. Όπως είπε, μόνο χθες κατέγραψε να περνούν ένα αυτοκίνητο εταιρείας ταχυμεταφορών, ένα φορτηγάκι ΙΧ (αγροτικό), ένα επιβατικό αυτοκίνητο, που την τελευταία στιγμή έστριψε στην Κολοκοτρώνη, επειδή παρεμποδιζόταν η διέλευσή του από σταθμευμένο όχημα χρηματαποστολής, ένα άλλο αυτοκίνητο που ανέβαινε τον πεζόδρομο, ενώ σταθμευμένο με τα αλάρμ σε λειτουργία ήταν όχημα έξω από υπερκατάστημα.    Χ.Χ. 
 
***  Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας          
     
Τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας τίμησαν και φέτος το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο Καλαμάτας με το Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο χώρο του Γηροκομείου, ενώ ακολούθησε εκδήλωση.  


***  Κάστρο αγνώστου ταυτότητας και ιστορίας…          
       
Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Καλαμάτα συγγενείς από την Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στη γενέτειρα θέλησαν να επισκεφθούν και το Κάστρο. Όπως μου έλεγαν, παραξενεύτηκαν που δε βρήκαν πληροφοριακό υλικό, αλλά και γκρίνιαξαν, διότι, λόγω της ηλικίας τους, δεν υπήρχαν κουπαστές ώστε να μπορούν να ανέβουν ή να κατέβουν πιο εύκολα τα σκαλιά.
Πάντως, για να μη με στενοχωρήσουν, μου είπαν ότι συνάντησαν και έναν Καναδό υπήκοο, ο οποίος είχε εκστασιαστεί με την Καλαμάτα και η μόνη λέξη που έλεγε, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχαν, ήταν "beautiful"…   Α.Π. 
***  Απορρίπτουν την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη         
     
Εκπρόθεσμη κρίθηκε τελικά η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη από την αντίστοιχη επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έφθασε τρέχοντας στη Συγγρού λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα.
Η ανακοίνωση για τους υποψηφίους και η διαπίστωση για τον Α. Γεωργιάδη
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου
      Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
         Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της. 
 
*** Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Κορίνθου λόγω έργων 
Από τη σήραγγα του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Αρτεμίσιο από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στη σήραγγα Αρτεμισίου και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας. - 
 
 ***  Ξεκίνησε η ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Ικανοποίηση εξέφρασε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, σχετικά με την πρόοδο των έργων που έχουν υπογραφεί να εκτελεστούν μέσω ΕΣΠΑ Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το έργο ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού. Προχθές, συνεργείο του εργολάβου προέβη σε αποτυπώσεις υψομέτρων και χαράξεις και χθες έγινε η έναρξη των εργασιών. Το φυσικό αντικείμενο της προαναφερθείσας Πράξης αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, προβλέπονται:. Βιοκλιματικός σχεδιασμός. Περίφραξη του αυλείου χώρου του Μεγάρου (με εξαίρεση τη βόρεια πλευρά του) για προστασία του κτηρίου και έλεγχο της προσβασιμότητας. Κατασκευή στην οδό Αρτέμιδος εσοχής – λωρίδας προσωρινής στάσης αυτοκινήτων για τη διευκόλυνση της αποβίβασης - επιβίβασης του κοινού. Για τη σύνδεση του χώρου του Μεγάρου με τον κεντρικό ιστό της πόλης διαμορφώνεται ζώνη κίνησης πεζών στο νότιο και βόρειο τμήμα του ευρισκόμενου επί του ποταμού Νέδοντα δημοτικού χώρου στάθμευσης. Μονοδρόμηση με κατεύθυνση ανατολή – δύση του δημοτικού δρόμου στα νότια. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και διευρυμένου πεζοδρομίου. Φύτευση με δεντροστοιχίες, θάμνους και χλοοτάπητα. Ο φωτισμός του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου γίνεται με φωτιστικά σώματα πολλαπλών δεσμών και του ευρύτερου χώρου με φωτιστικά κορυφής. Φωτιστικά κηποχώματος τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία των χώρων φύτευσης. Υδάτινο στοιχείο με τη μορφή επιφανειακής ροής νερού νότια του κτηρίου και στη ζώνη υποδοχής πεζών. Όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά, η προσβασιμότητα ΑμεΑ από τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού προς το κτήριο διασφαλίζεται από ράμπες. Ζώνες όδευσης τυφλών. Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι έχει ήδη υπογραφεί το συμφωνητικό για την ανάπλαση στην πλατεία Ανάληψης και τις επόμενες ημέρες αρχίζει και το συγκεκριμένο έργο, μαζί με τις παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό στις οδούς Αρτέμιδος και Νέας Εισόδου. Το φυσικό αντικείμενο στην πλατεία Ανάληψης βασίζεται σε πέντε άξονες: αντικατάσταση της τσιμεντένιας δαπεδόστρωσης που περιβάλλει το ναό, ανάδειξη και ταυτόχρονη επέκταση του πρασίνου (υψηλού και χαμηλού), χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τις ανάγκες της εκκλησίας και των πιστών, γενική επισκευή και αντικατάσταση στέγης του κτίσματος που βρίσκεται στη νότια πλευρά του καμπαναριού και νέος φωτισμός. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
 
 ***   Γιορτή μπύρας στην Καλαμάτα
Για ακόμα μια φορά οι επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος του πεζόδρομου της Αμφείας ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν τους Καλαματιανούς να απολαύσουν γνωστές αλλά και νέες ξεχωριστές μπύρες. Συγκεκριμένα, από χθες τα 10 καταστήματα της περιοχής ξεκίνησαν τη γιορτή μπύρας, που θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά από το μεσημέρι. Στον πεζόδρομο, οι φίλοι της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πάνω από 200 ετικέτες από όλο τον κόσμο, ενώ 30 εξ αυτών θα είναι ελληνικές. Ακόμα θα προσφέρονται συνοδευτικά σνακ, ενώ οι Καλαματιανοί θα δοκιμάσουν μια διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης γουρνοπούλας, αφού θα είναι ψημένη με μπύρα. Π.Μπ. - 
 
***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .-  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
***  Ο Σαββίδης αποβάλει από την Τούμπα τους εχθρούς του ΠΑΟΚ
«Υπόσχεση προς τους πραγματικούς οπαδούς»
Ο Σαββίδης αποβάλει από την Τούμπα τους εχθρούς του ΠΑΟΚ
~  Έξαλλος ο Ιβάν Σαββίδης, «τελειώνει» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τους οποίους χαρακτηρίζει «εχθρούς» της ομάδας.
Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ξεκαθαρίζει ότι η αποβολή τους από την οικογένεια του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη καθ'οδόν και αυτό «είναι μια υπόσχεσή μου προς τους πραγματικούς οπαδούς και φιλάθλους μας, ότι θα είναι περήφανοι μα και ασφαλείς στην Τούμπα. Και μέχρι σήμερα εκπληρώνω όλες τις υποσχέσεις μου» τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Μετά από μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, θα ήθελα σήμερα να μπορώ μόνο να εκφράσω την περηφάνια μου γι’ αυτή την ομάδα. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να νιώθω μόνο χαρά, τιμή, ανυπομονησία να δω ξανά αυτόν τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα -εν ριπή οφθαλμού- sold out, θα ήθελα να μπορώ να εκφράσω μόνο την ευγνωμοσύνη μου στους φιλάθλους μας, που υποστήριξαν υποδειγματικά την ομάδα στον αγώνα, που ανέχτηκαν τις προκλήσεις των αντιπάλων οπαδών, που έδειξαν ποιές είναι οι πραγματικές ΠΑΟΚτσήδικες αρχές και αξίες.
Δυστυχώς κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, δεν μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ίσως δεν αισθάνονται ότι το αξίζω…
Δυστυχώς, δεν είναι μόνον εναντίον μου και εναντίον του οράματός μου. Στέκονται απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ οπαδών του ΠΑΟΚ, απέναντι στην οικογένεια στην οποία ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν.
Αυτό είναι το τέλος για εκείνους. Έχουμε τα μέσα για να τους αποβάλουμε και λαμβάνουμε τα μηνύματα των αυθεντικών και σοβαρών οπαδών να προχωρήσουμε σ´ αυτή την αποστολή.
Τους θεωρούμε το ίδιο εχθρούς, όπως οποιονδήποτε άλλον προβοκάτορα εναντίον του ΠΑΟΚ. Από το ματς εναντίον του Ολυμπιακού θα δουν ένα άλλο πρόσωπο.
Είναι μια υπόσχεσή μου προς τους πραγματικούς οπαδούς και φιλάθλους μας, ότι θα είναι περήφανοι μα και ασφαλείς στην Τούμπα.
Και μέχρι σήμερα εκπληρώνω όλες τις υποσχέσεις μου.
Με τιμή,   Ιβάν Σαββίδης»    Newsroom ΔΟΛ

***  Για  την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό το Σ/Κ :
 
6η αγωνιστική (3-4-5/10/15)
Καλλονή- Βέροια
ΑΕΚ-Ατρόμητος
Παναιτωλικός-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Πανθρακικός- Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς
Ξάνθη-Παναθηναϊκός
***    Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ Πρόγραμμα 2015-2016   
 2η αγ. 4/10/2015, 16:00-15η αγ. 31/1/2016, 15:00
Καλαμάτα-Ηρακλής Ψαχνών
 Παναρκαδικός-Λεβάντε
 Δόξα Ν. Μανωλάδας-Λουτράκι
 Κανάρης Νενήτων-Χαλκίδα
 Βύζας Μεγάρων-Παναργειακός
 Αιολικός-Σπάρτη
 Παμβουπρασιακός-Ερμιονίδα
*** Στο  Μεσσηνιακό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  Σ/Κ :

Α΄ Τοπικό :
4η αγωνιστική Σ/Κ 3 και 4  Οκτωβρίου  2015 : Εθνικός Μ. – Σπερχογεία
Μιλτιάδης – Ολυμπιακός Κ.
Μεσσηνιακός – Θουρία
Πάμισος Μ. – Διαβολίτσι
Δώριο – ΑΟ Φαραί
Πύλος – Ανδρούσα
Απόλλων Κ. – Κυπαρισσία
Αρφαρά – Τ. Άγρας
~** Α1  Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας :
2η αγωνιστική Ασπρόχωμα – Χώρα
Ομόνοια – Ηρακλής Κ.
Κεραυνός Κ. – Κορώνη
Εράνη Φ. – ΑΕ Αβίας
Αναγέννηση Π. – Χανδριναϊκός
Μεθώνη – Νέος Άρις
Αίαντας Κ. – Πεταλίδι

~**  Β΄ Τοπικό   10/10/2015
1ος  όμιλος
1η αγωνιστική
Πλατύ – ΑΕ Γαργαλιάνων
Ηρακλής Κυπ. – Άμφεια
Θύελλα Μερ. – ΑΕ Αιθαίας
ΑΟ Πατίστα – Αστέρας Μ.
ΑΟ Φυτειάς – Καλό Νερό
Κοπανάκι – Πανιώνιος
2ος  όμιλος
1η αγωνιστική
Βλαχόπουλο – ΑΟ Στενωσιάς
Ακαδ. Παμίσου – Δόξα Κ.
Ατρόμητος Κ. – Παναθηναϊκός Κ.
ΑΕΚ Κ. – Θύελλα Χαρ.
ΑΕ Μάνης – Ανάληψη
Πράσινα Π. – Καλλιθέα

Γ΄ Τοπικό   10/10/2015
1ος όμιλος
1η αγωνιστική
ΑΟ Λεΐκων – Ίκαρος Κ.
ΑΟ Βέργας – Θύελλα Π.
Αστ. Βαλύρας – Ερμής Κ.
ΠΑΟΚ – Πανευαϊκός
 2η αγωνιστική
ΑΟ Βέργας – ΑΟ Λεΐκων
Ίκαρος Κ. – Αστ. Βαλύρας
2ος όμιλος
1η αγωνιστική
ΑΕ Λογγάς – Νέστωρ Πύλου
ΑΣ Φυτειάς – Άρις Κ.
ΑΟ Χατζή – ΑΟ Νέδουσα
Θησέας Κ. – Δαναός


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-
~~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~ ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
***  
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
 *** 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.317   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

***
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
*** 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4379 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                               
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2592 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2590 video. -                 

 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9547   βίντεο   .-
~