~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28η Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28η  Οκτωβρίου  2015 :
~
28 Οκτωβρίου
Της φωτοφώρου Σκέπης της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας. Ιερομαρτύρων Κυριακού επισκόπου Ιεροσολύμων και Αθανασίου του εκ Σπάρτης (Ατταλείας [†1653]). Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης, Αφρικανού, Μαξίμου, Τερεντίου, Πομπηίου, Φωκά. Των αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων των εν Ρεθύμνη: Αγγελή, Γεωργίου, Μανουήλ και Νικολάου (†1824). Οσίων Αθανασίου του νέου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Στεφάνου επισκόπου του Σαβαίτου. Φιρμιλιανού επισκόπου Καισαρείας. Μελχίωνος πρεσβυτέρου. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Σερβίας και Φεβρωνίας.
~  Απολυτίκιο Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ,
 https://youtu.be/7WU_NqgOmxo?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 .-


~Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ», Όσιος Στέφανος ο Σαββαΐτης, Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη οι σύζυγοι και τα παιδιά τους Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και ΕυνίκηΑγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ», Όσιος Στέφανος ο Σαββαΐτης, Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη οι σύζυγοι και τα παιδιά τους Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη
Όσιος Αθανάσιος Α' Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Άγιος Αρσένιος Αρχιεπίσκοπος ΣερβίαςΆγιος Αρσένιος Αρχιεπίσκοπος Σερβίας
 Σύναξη της Παναγίας Ελευθερώτριας στην ΑθήναΣύναξη της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Αθήνα 
Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη οι σύζυγοι και τα παιδιά τους Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη οι σύζυγοι και τα παιδιά τους Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη
Άγιοι Νεομάρτυρες Αγγελής, Μανουήλ, Γεώργιος και Νικόλαος «ἐκ Μελάμπων Κρήτης» Άγιοι Αφρικανός, Μάξιμος, Πομπήιος, Τερέντιος και άλλοι τεσσαράκοντα Μάρτυρες  Όσιος Στέφανος ο Σαββαΐτης  Άγιος Δημήτριος Μητροπολίτης ΡοστόφΌσιος Διομήδης
               
             
***   75 χρόνια από το μεγαλόπρεπο ΟΧΙ στους Ιταλούς!
Ελληνοϊταλικός Πόλεμος


Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου - Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία - Ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη
~ Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο του Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά.
~ Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, Ελληνικές κοινότητες γιορτάζουν την Επέτειο του Όχι.

- Περίπου στις 3 τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου του 1940 η τότε Ιταλική Κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, δια του Ιταλού Πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος και το επέδωσε ιδιόχειρα στον Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.
- Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς έστρεψε το βλέμμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre», (προφέρεται από τα γαλλικά, αλόρ, σε λα γκερ, δηλαδή, Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταμών ιταλικών αιτημάτων.
~ O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».
~ Ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ». Σημειώνεται πως αυτούσια η λέξη «ΟΧΙ» παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ως τίτλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Ελληνικό Μέλλον» του Ν. Π. Ευστρατίου στις 30 Οκτωβρίου του 1940.

~ Δύο ώρες μετά την παραπάνω επίδοση, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος με εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη ενεπλάκη στον πόλεμο.
Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», το οποίο ακολούθησε, και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατήγαγε εις βάρος των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει.
Η Ελλάδα γιορτάζει με την 28η Οκτωβρίου την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.
Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη εορτή με κάθε λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία.
Κατά στην επέτειο του «ΟΧΙ», τηλεόραση και ραδιόφωνο προβάλλουν επετειακές εκπομπές μνήμης και κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην «τραγουδίστρια της νίκης» Σοφία Βέμπο, η οποία με τα πατριωτικά της τραγούδια εμψύχωνε τους στρατιώτες και μετέδιδε τον ενθουσιασμό της προέλασης των ελληνικών δυνάμεων στη Βόρεια Ήπειρο. Σχετικό επίσης επετειακό υλικό παρουσιάζει και όλος ο ελληνικός έντυπος τύπος (εφημερίδες και περιοδικά).
~
Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασµός στις 28 Οκτωβρίου 1941. Γίνονταν ομιλίες από τους φοιτητές, ενώ μίλησε για την επέτειο την παραμονή και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει µάθηµα την ηµέρα της επετείου με αποτέλεσμα να απολυθεί από το Πανεπιστήμιο. Στην δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγµατος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΕΠΟΝ και ΠΕΑΝ. Υπήρχε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίοι όμως δεν παρενέβησαν. Εκδηλώσεις και διαδηλώσεις εκείνη την ημέρα έγιναν και σε άλλες πόλεις. Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν ολιγοπληθείς συγκεντρώσεις, ανέβαινε κάποιος σε μια καρέκλα, έβγαζε ένα σύντομο λόγο, και κατόπιν διαλύονταν, για να αποφύγουν επέμβαση των καραμπινιέρων. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι έγινε στις 28 Οκτωβρίου 1943[εκκρεμεί παραπομπή]. Σύμφωνα με τον Ηλία Βενέζη γιορτάστηκε η επέτειος στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Κοτζιά (ο Βενέζης ήταν τότε υπάλληλος της τράπεζας). Κατέφθασαν όμως οι Γερμανοί, που είχαν την ευθύνη της αστυνόμευσης πλέον, υποχρέωσαν όσους συμμετείχαν να σταθούν με τα χέρια ψηλά μέχρι το βράδυ, ενώ έστειλαν και είκοσι περίπου από αυτά τα άτομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κάποια δεν επέστρεψαν.
Για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.

***  ΤΟ  ΕΠΟΣ  ΤΟΥ 1940 
Το έπος του 1940 φορτώθηκε και στις πλάτες των ζώων
 Στο φωτογραφικό αρχείο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών αποτυπώνεται το πώς φορτώθηκε στην κυριολεξία στις πλάτες των ζώων το έπος των Ελλήνων του 1940. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με τα γαϊδούρια και τα άλογα που μετέφεραν τα πυρομαχικά εν μέσω χιονοθύελλας στους δύσβατους ορεινούς όγκους της Πίνδου.

Το έπος του 1940 φορτώθηκε και στις πλάτες των ζώων
1940epos
Οι συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ολέθριες για τα ζώα, που μόνο υφίστανται και δεν επιλέγουν. Πέθαιναν και αυτά από τους βομβαρδισμούς, τις πολεμικές συρράξεις, τις ασθένειες, την ασιτία ή σφάζονταν από τους ανθρώπους για να γίνουν η τροφή τους.
 Πινακίδα έξω από το σπίτι του Μεταξά*** Σήμερα   ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 28η  Οκτωβρίου όπως κάθε  χρόνο ...:
 Μια από τις επίσημες αργίες του ελληνικού κράτους είναι και η 28η Οκτωβρίου. Αλήθεια, όμως, τι γιορτάζουμε;
-  Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι η μέρα αυτή σημάδεψε την Ελλάδα από τον πόλεμο του 1940 και έμεινε γνωστή ως επέτειος του "ΟΧΙ", αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που γιορτάζουμε;

-Οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης.
- Στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα γιορτάζει την είσοδο της στον πόλεμο του '40!
-  Στην πραγματικότητα ο εορτασμός αφορά όλο το έπος του 1940 και τις επιτυχίες της χώρας μας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ουσιαστικά η ημερομηνία αυτή είναι η ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο!
-  Πως έγινε αυτό; Με το ΟΧΙ του τότε πρωθυπουργού-δικτάτορα της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά στις αξιώσεις των Ιταλών.
***  Τι έγινε στις 28 Οκτωβρίου του 1940
- Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία, μέσω του πρέσβη της στην Αθήνα, επέδωσε τελεσίγραφο στον Ι. Μεταξά με το οποίο ζητούσε ελεύθερη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
- Παράλληλα απαιτούσε να της παραχωρηθούν κάποια σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. κάποια αεροδρόμια, λιμάνια κλπ που θα βοηθούσαν τις επιχειρήσεις της στην γύρω περιοχή.
- Ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας μας, απάντησε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι, το οποίο αντανακλούσε και την θέληση του μεγαλύτερου μέρους του λαού, ήταν κάτι σαν λαϊκή απαίτηση.
~ Πρωτοσέλιδο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Τα ακριβή λόγια του Μεταξά ήταν: "Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο", όμως οι εφημερίδες της εποχής δεν άργησαν να γράψουν για το περίφημο "ΟΧΙ" του Πρωθυπουργού στους Ιταλούς.
- Η κίνηση αυτή του Μεταξά σηματοδότησε την είσοδο της, ουδέτερης μέχρι τότε, χώρας μας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός εξέδωσε το παρακάτω διάγγελμα.
Προς τον ελληνικόν λαόν:
Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι επεδείξαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην, προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημας το δικαίωμα να ζώμεν ως ελεύθεροι Έλληνες μου εζήτησεν σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν, την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της. θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
- Έλληνες,
τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας, την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τας ιεράς μας παραδόσεις.
-  Νυν υπέρ πάντων ο αγών
Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως
Ιωάννης Μεταξάς
~ Αντίστοιχο διάγγελμα έβγαλε και ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Β', ενώ μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρύσανθος.
~  Πότε ξεκίνησε να γιορτάζεται η 28η Οκτωβρίου
- Η επέτειος του ΟΧΙ ξεκίνησε να γιορτάζεται από την πρώτη κιόλας χρονιά παρά το γεγονός ότι η χώρα μας τελούσε υπό Ιταλο-γερμανική κατοχή.
- Οι πρώτοι δύο εορτασμοί έγιναν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Πλατεία Συντάγματος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από του Ιταλούς. Ωστόσο, το 1943 ο εορτασμός που έγινε στην πλατεία Κοτζιά συνοδεύτηκε από συλλήψεις μιας και την αστυνόμευση είχαν αναλάβει πλέον οι Γερμανοί.
- Ο πρώτος επίσημος εορτασμός έγινε στις 28 Οκτωβρίου του 1944 οπότε έγινε και η πρώτη παρέλαση παρουσία του τότε Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Από τότε ο εορτασμός επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη γίνεται μεγάλη στρατιωτική παρέλαση καθώς η γιορτή σχεδόν συμπίπτει τόσο με την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς όσο και με τον εορτασμού του πολιούχου της πόλης Αγ. Δημητρίου.
*** Βίντεο  : 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 (ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΠΟΣ) : https://youtu.be/pixF8AxA37U  .-
~** Βίντεο  2  :  ΚΑΤΟΧΗ 1941-1944 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ , https://youtu.be/nU2SNS2DS4o .-
 ~** Βίντεο  3  : 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940. Ο Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ,  https://youtu.be/P2awRQFiChs  .-

*** 75η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Καλαμάτα
      
Για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Καλαμάτα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων θα διεξαχθούν εορταστικές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν σήμερα.
Μεταξύ άλλων, χθες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Στις 11.00 έγινε κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, επί της κεντρικής πλατείας, στους ανδριάντες των Ηρώων και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη και στις 12.00 ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Ηρώων επί της πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Στις 13.00 θα διεξήχθη εορταστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», για τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και Οργανισμών.
Την εορταστική εκδήλωση επιμελήθηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.
  Σήμερα
Ώρα 7.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης και θα παιανίσει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 8.00: Έπαρση σημαίας στο χώρο της πλατείας 23ης Μαρτίου, κατά την οποία θα αποδοθούν τιμές από στρατιωτικό άγημα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
Ώρα 10.15: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Κακούρη, φιλόλογο του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, με τίτλο «Το ΟΧΙ του χθες και η ανάγκη του ΟΧΙ του σήμερα».
Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, Οργανώσεων και Κοινού από το Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Ακολούθως οι εκπρόσωποι Αρχών και Οργανώσεων και το κοινό θα μεταβούν στο χώρο της παρέλασης, επί της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί.
Ώρα 17.31: Υποστολή σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

***  Ήθελαν θύματα οι πέντε της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ»!          
      
Διακήρυξη στο ίντερνετ που καλεί τους «Έλλην σε ιερό πόλεμο»
Θύματα πιθανότατα ήθελαν στα επόμενα τρομοκρατικά τους κτυπήματα οι πέντε της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ», καθώς είχαν ήδη ετοιμάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς δεκαπλάσιας ισχύος από αυτούς της Παρασκευής που έπληξαν στόχους σε Καλαμάτα και Μυστρά, περιτυλιγμένους με βολίδες από μονόβολα φυσίγγια.
Οι πέντε διώκονται πλέον με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, μετά τη δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, βάσει του 187Α του Ποινικού Κώδικα για τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Σήμερα θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.
Σε ιστοσελίδα που είχαν δημιουργήσει και είχε άμεση σχέση ο 52χρονος Καλαματιανός, έχει δημοσιευθεί πολυσέλιδη «Διακήρυξη ιερού Πολέμου» με τίτλο «Η Ελλάς υπό κατοχή», αλλά χωρίς να υπάρχει ημερομηνία ανάρτησης του κειμένου.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται στο κλείσιμο της διακήρυξης αυτής (παρατίθενται αυτούσια): «ΦΩΤΙΑ και ΜΑΧΑΙΡΙ. Στους Βυζαντινούς Οβριούς Βάκχους ή Βλάχους και Σλαβομογγόλους. Η Ελλάς διψά για αίμα μιαροί βυζαντινοί για το δικό σας αίμα και των παιδιών σας. Μόνο έτσι θα ξεπληρωθούν όλα όσα έπραξαν οι πρόγονοί σας και οι απόγονοί τους, Εσείς. Αιώνες τώρα μιαροί Βυζαντινοί Οβριοί Βάκχοι με το “πατρίς οικογένεια ορθοδοξία” σφάζατε, καταστρέφατε, βιάζατε, αρπάζατε, βασανίζατε, γενοκτονούσατε εις βάρος της Ελλάς, εις βάρος των Έλλην, μα και σε λαούς που δεν σας αποδέχονταν και δεν σας προσκυνούσαν και ήταν φιλέλλην. Η Ελλάς Ανήκει Μόνο Στους Έλλην Έλλην Γεννιέσαι Δεν Γίνεσαι, όσες χιλιάδες χρόνια κι αν Αποικείτε Μιαροί στην Ελλάς, Έλλην Δεν θα Γίνετε ΠΟΤΕ. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω οι Έλλην. Θάνατος στους Βυζαντινούς Οβριούς Βάκχους».
Η επιτυχία της Ασφάλειας Καλαμάτας δεν έχει προηγούμενο, καθώς πανελλαδικά είναι η πρώτη φορά που μέσα σε 24 ώρες εξιχνιάζεται τρομοκρατική ενέργεια, όπως και πρώτη φορά στην Ελλάδα συλλαμβάνονται οι δράστες τρομοκρατικής ενέργειας εντός του πλαισίου του αυτοφώρου.
  Ήθελαν θύματα;
Οι πυροτεχνουργοί «πάγωσαν», όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τούς έδειξαν τους τέσσερις αυτοσχέδιους μηχανισμούς που βρήκαν στο πατρικό σπίτι του 52χρονου στην Καλαμάτα. Εκτός του ότι ήταν πολύ μεγαλύτερης ισχύος από εκείνους που είχαν τοποθετήσει και εξερράγησαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά, διαπίστωσαν ότι είχαν τυλίξει τους μεταλλικούς σωλήνες με πλαστική ταινία, όπου είχαν εγκλωβίσει βολίδες από μονόβολα φυσίγγια (χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνων). Η εκτόξευση με την έκρηξη αυτών των βολίδων δε θα άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους, καθώς – σύμφωνα με τους ειδικούς – διαπερνούν ακόμα και αλουμίνιο. Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο κατά πάσα πιθανότητα και ανθρώπινες ζωές.
Επόμενος στόχος τους, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, ήταν το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, καθώς εντοπίσθηκαν το Σάββατο νωρίς το απόγευμα την ώρα που εξέταζαν το χώρο κάτω από τα γραφεία της Εισαγγελίας, κοντά στο χώρο εισόδου του υπογείου γκαράζ. Ελάχιστα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έδωσαν τέλος στη δράση τους, προσαγάγοντάς τους αρχικά και εν συνεχεία συλλαμβάνοντάς τους.
Οι κατηγορίες πλέον που τους αποδίδονται είναι οι βαρύτερες του Ποινικού Κώδικα, καθώς ο εισαγγελέας τούς παραπέμπει με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Έτσι, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για την τέλεση των εγκλημάτων της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών. Τη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από 3 άτομα που επιδίωκαν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, κατοχή όπλων κ.ά.
  «Ομάδα ΕΥ»
Και οι πέντε παρουσιάζονται ως μέλη της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ», ενώ ηγετικός ρόλος αποδίδεται στον Καλαματιανό. Η τοποθέτησή τους είναι θρησκοϊδεολογική και τα πρώτα τους χτυπήματα, σε τράπεζα και σύμβολο του Βυζαντίου, ήταν «χτυπήματα σφραγίδα».
Μάλιστα, στους αστυνομικούς ο 52χρονος παρουσιάσθηκε και ως διαχειριστής ιστοσελίδας που αφορά στη συγκεκριμένη ομάδα. Στη δε πρώτη σελίδα της υπάρχει πολυσέλιδη διακήρυξη, η οποία ξεκινά με την εξής παράγραφο, με την οποία στην πραγματικότητα είχαν προαναγγείλει τη δράση τους (επίσης παρατίθεται αυτούσια):
«Έψιλον ΕΥ “Ομάδα Έψιλον” ως Έλλην τείνουν να αναλάβουν ενεργό δράση ως Πολεμιστές για την Ανεξαρτησία της Ελλάς, για την Πάταξη και Εξόντωση των Ξένων Εισβολέων οι οποίοι αποκαλούντο και βαφτίζονται εκ των μιαρών εταίρων του πολιτικού συστήματος “μετανάστες ή πρόσφυγες”, οι Εισβολείς Οθωμανοί και τα Μπάσταρδογεννήματα του Βυζαντίου. Η Πελοπόννησος “Νήσος των Έλλην Πελασγών” ανεξαρτητοποιείτε από την Οβρική Βυζαντινή και Οθωμανική ξενόδουλη Αθήνα. Το ίδιο και το αυτό και όλη η υπόλοιπη Ελλάς όπου οι μόνοι άποικοι αυτής της Γαίας θα είναι Μόνο Έλλην και Φιλέλληνες όπου τηρούν τους ιερούς κανόνες της Ελλάς, των Έλλην».
Σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Δεν υπάρχουν συμφέροντα θρησκευτικά, πολιτικά ή προσωπικά. Δεν υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις και οργανώσεις Βυζαντινών Οβριών και Οθωμανών “Μουσουλμάνων”. Υπάρχουν Μόνο οι Έλλην και η Ελλάς ενάντια στους αιώνιους Βυζαντινούς και Οθωμανούς εχθρούς μας. Όλοι οι Έλλην και ομάδες αυτών πρέπει να αναλάβουν εμπόλεμη ενεργώ δράση για την εξόντωση όλων των ξένων εισβολέων και τον αφανισμό του βυζαντινού πολιτικού συστήματος και ψευδοκράτους που καταπατά την Ελλάς και καταδυναστεύει τους Έλλην. Φωτιά και Μαχαίρι στους Βυζαντινούς & Οθωμανούς. Η Ελλάς Ανήκει Μόνο Στους Έλλην. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω οι Έλλην…».
«…Αν μιαροί βυζαντινοί και ανθέλληνες νομίζετε πως έχετε να κάνετε με ανούσιους τύπου “τρομοκράτες” κάνετε λάθος άλλωστε οι τρομοκράτες στην Ελλάς είστε όλοι εσείς, το ίδιο το Οβρικό Βυζαντινό πολιτικό σύστημα και κράτος. Αν πάλι πιστεύετε πως έχετε να κάνετε με παιδαρέλια απατάστε καθώς οι Έλλην Έψιλον ΕΥ είναι ηγέτες μα πάνω από όλα πολεμιστές. Γνωρίζοντας πως έχετε στερημένη εγκεφαλική νόηση τινός ενός προβάτου λόγο διαδικτυακού αυνανισμού και ζαβλακομάρας θα αρχίσετε να αερολογείτε τα εξής “μαλακίες, τι να κλάσουν, με τι χρήμα, με τι όπλα, σιγά μην τα βάλουν με ολόκληρη αστυνομία, στρατούς, κ.α. πολλά”. Ως Έψιλον ΕΥ “Ελλάνιοι Υιοί” έχουμε το μεγαλύτερο υπέρ όπλο στον κόσμο τινός τη γνώσει, τη νόηση πολλών χιλιάδων Έλλην προγόνων. Όσο περί όπλων έχετε εσείς μιαροί, τα όπλα σας, όπλα μας. Τα πάντα μπορούν να στραφούν εναντίων σας μιαροί, ως και οι πέτρες και το χώμα που πατάτε».
  Προφίλ συλληφθέντων
Συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι δόθηκε στα γραφεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου από το γενικό αστυνομικό διευθυντή, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Διαμαντή Μητρόπουλο, τον αστυνομικό διευθυντή Λακωνίας Σταύρο Τουφεξή, το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Βασίλη Τσιγαρίδη και το διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Ζ. Αγρανιώτη.
Ποιο είναι, όμως, το προφίλ των συλληφθέντων και πώς έδρασαν;
Ο 52χρονος Καλαματιανός ζούσε για αρκετά χρόνια στην Κύπρο, ενώ είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει από την Κύπρο. Θεωρείται ότι είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα, την οποία δημιούργησε το 2009.
Μέλη της ομάδας ήταν: Ένας 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Δράμα, ένας 25χρονος από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής που έχει κάνει και ειδικός φρουρός και τώρα εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας, ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και ένας 34χρονος κτηνοτρόφος από το Καλλίφυτο Δράμας.
  Πώς έδρασαν
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, δύο άτομα, που φορούσαν σκούρες στολές παραλλαγής, άρβυλα και κουκούλες «full face», κατευθύνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έχουν βγει από ένα αυτοκίνητο μάρκας Nissan και ο ένας φορά τσαντάκι μέσης και ο άλλος έχει δεμένο ένα τσαντάκι στο μηρό του.
Ο ένας τοποθετεί και πυροδοτεί τον εκρηκτικό μηχανισμό και ο άλλος γράφει με σπρέι το σύμβολό τους. Δέκα λεπτά πριν από τις 6.00 τα ξημερώματα μια δεύτερη έκρηξη σημειώνεται στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά. Κάτοικος της περιοχής βλέπει ένα αυτοκίνητο μετά την έκρηξη να αποχωρεί από το Μυστρά και οι πινακίδες του παραπέμπουν στη Δράμα.
Και στα δύο σημεία οι δράστες σχεδιάζουν με μαύρο σπρέι το ίδιο σύμβολο, που αποτελείται από ένα σταυρό και δύο αντίρροπα έψιλον. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το ίδιο σύμβολο σχεδιασμένο και σε ένα πέτρινο εικονοστάσι στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης.
Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί διαπιστώνουν από υλικό κάμερας ασφαλείας την παρουσία του ίδιου αυτοκινήτου στην Καλαμάτα, ενώ οι συνάδελφοί τους στη Σπάρτη βρίσκουν στο σημείο της έκρηξης στο άγαλμα του Παλαιολόγου τμήματα εφημερίδας στα οποία ήταν τυπωμένες αγγελίες με τηλέφωνα της Δράμας.
Έτσι, οι έρευνες των Αρχών και στις δύο περιοχές επικεντρώθηκαν σε αυτοκίνητα με τέτοιες πινακίδες και ξένα άτομα με την περιοχή.
  Βολιδοσκοπούσαν το Δικαστικό Μέγαρο
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τα πέντε άτομα εντοπίσθηκαν να επεξεργάζονται με επιμονή τους χώρους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και συγκεκριμένα την πλευρά που είναι η είσοδος του υπόγειου πάρκινγκ και λίγο πριν από τη γωνία Ψαρών και Σόλωνος.
Ακολουθήθηκαν και κοντά στο Πάρκο του ΟΣΕ συνελήφθησαν πρώτα τα τρία άτομα και μετά τα άλλα δύο.
Αρχικά αρνήθηκαν ότι έχουν ένα αυτοκίνητο Nissan και ισχυρίσθηκαν ότι βρίσκονται στην Καλαμάτα για διακοπές και φιλοξενούνται από τον 52χρονο. Ωστόσο, στην τσέπη του 34χρονου κτηνοτρόφου βρέθηκε το κλειδί του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το οποίο και τελικά εντοπίσθηκε έξω από το σπίτι του 52χρονου Καλαματιανού. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το Nissan είχε νοικιαστεί και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε προέρχονταν από αυτοκίνητο Σκόντα που είχε ο 34χρονος.
Και οι πέντε είχαν φτάσει στην Καλαμάτα την προηγούμενη Κυριακή με δύο αυτοκίνητα, το Nissan και το Σκόντα (αυτό από το οποίο πήραν τις πινακίδες) και έμεναν στο πατρικό σπίτι του 52χρονου. Ο 52χρονος διατηρεί δεσμούς με το Αγρίνιο και βρισκόταν εκεί μέχρι να έρθουν στην Καλαμάτα την προηγούμενη Κυριακή. Ήθελαν να ξεκινήσουν τη δράση τους από την Καλαμάτα, θεωρώντας την περιοχή ιστορική, καθώς από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση. Είχαν εξοπλισθεί ώστε να κατασκηνώσουν μόνιμα στο βουνό και θα κατέβαιναν μόνο για τις επιθέσεις τους. Στο στόχαστρο είχαν βάλει το Δικαστικό Μέγαρο, το αστυνομικό κτήριο, την εφορία, τράπεζες κ.ά.
  Ευρήματα
Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του 52χρονου στην Καλαμάτα, όπου βρήκαν: 4 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έτοιμους για χρήση, ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, βάρους 3 κιλών, ένα κυνηγετικό όπλο με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, 3 καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων, στρατιωτικό εξοπλισμό και μικροποσότητα χασίς, βάρους 10,2 γραμμαρίων.
Στο αυτοκίνητο μάρκας Nissan βρέθηκαν πολλά φυσίγγια. Συνολικά κατασχέθηκαν 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Επίσης, 3 τόξα και 2 βαλλίστρες, 43 βέλη, 2 γεμιστήρες πιστολιού, 2 τσεκούρια, σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδερογροθιά και 2 γκλομπς, 89 καπνογόνα-βεγγαλικά, 3 συσκευές ενδοεπικοινωνίας, στρατιωτικός και επιχειρησιακός εξοπλισμός (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ, θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.ά.) και ένα μαύρο σπρέι.
Ακόμα και από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων στη Δράμα κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και κινητά τηλέφωνα.
Τέλος, κατασχέθηκαν 3 κουκούλες full face, είδη ρουχισμού για τη διαβίωσή τους στο βουνό, διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και, φυσικά, τα δύο αυτοκίνητα.
Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών πλέον είναι πολυεπίπεδες και εξετάζονται σε βάθος όλα τα στοιχεία. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η δικογραφία να συμπληρωθεί και με άλλα στοιχεία.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Μηχανάκι τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
 
 
Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης όταν ένα μηχανάκι ενώ κινείτο στην οδό Μακεδονίας τυλίχθηκε στις φλόγες.
Αμέσως ο  οδηγός του δικύκλου άρχισε να καλεί σε βοήθεια και καταστηματάρχης της περιοχής έσπευσε με πυροσβεστήρα, ενώ στο σημείο έφθασαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο ενώ το μηχανάκι που ήταν καινούργιο καταστράφηκε ολοσχερώς. 

*** Ένταση μεταξύ Κατρούγκαλου και στελεχών του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (βίντεο)         
      
   
Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας όταν προσήλθε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στελέχη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν την διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης για το ασφαλιστικό. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και υπήρχε μεγάλη αναστάτωση.
Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: 
O Υπουργός Εργασίας, ως πολιτικό προσωπικό της εξουσίας του κεφαλαίου και με τη συναίνεση και υποταγή της πλειοψηφίας της Διοίκησης του εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, είχε το θράσος να παρευρεθεί μαζί με τους παρατρεχάμενους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2 σε  στημένη συνάντηση   επικοινωνιακού τύπου με ελάχιστους εργατοπατέρες για να ζητήσει, από την εργατική τάξη υπομονή, συναίνεση και  υποταγή.
      Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την ανοχή του Προέδρου του εργατικού κέντρου, προσπάθησαν να εμποδίσουν τις συγκροτημένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της λαϊκής συμμαχίας να μπουν στην αίθουσα όπου θα μιλούσε ο Υπουργός.
     Δεν τα κατάφεραν. Ύστερα από την δυναμική αντίσταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σπάσαμε τις αστυνομικές αλυσίδες και μπήκαμε στην αίθουσα.
    Ο Αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου και επικεφαλής του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας απευθύνθηκε στον Υπουργό λέγοντας:
«Υπουργέ Ντίλερ της ιδιωτικής ασφάλισης και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, βάλτο καλά στο νού σου.
Δεν σου επιτρέπουμε να μας θεωρείς Ηλίθιους.
Δεν έχουμε απορίες , γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις σας.
Εμείς εδώ έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε .
Να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη.
Το ταξικό μας χρέος είναι στις 12 του Νοέμβρη να νεκρώσουμε τα  πάντα .
Γι αυτό δεν σας επιτρέπουμε να μας καθυστερείτε με φλυαρίες, ότι ΔΗΘΕΝ διαπραγματεύεστε για μας.
  Έχετε αναλάβει εργολαβικά να τελειώσετε το βρόμικο έργο πού ξεκίνησαν το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ η ΝΔ ,σε απόλυτη σύμπραξη με το ΠΟΤΑΜΙ τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Την ίδια ημέρα (12 Νοέμβρη), που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει προκηρύξει απεργία, εσείς διοργανώνετε στο Μέγαρο Μουσικής συνέδριο με θέμα :
«Ιδιωτική Ασφάλιση : Είναι θέμα πολιτικής ή ανάγκη». Κύριος Εισηγητής στο συνέδριο είστε ο ίδιος.
Γι αυτό  αδειάστε μας τη γωνιά, μη μας ενοχλείτε.»
Ο πρόεδρος του ΕΚ αλλά και οι εργατοπατέρες επέμεναν να αφήσουμε τον Υπουργό να μιλήσει.
Κάτω από την πίεση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων πού ήταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, Ο Υπουργός με την συνοδεία του αποχώρησαν από την αίθουσα.
   Το ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Video:  Κατρούγκαλος - ΠΑΜΕ Καλαμάτα , https://youtu.be/C7yTyDNyLX0  .-
 
*** Ζευγάρι Αλβανών θα πληρώσει το 1/3 της οφειλής του με ρύθμιση στα υπερχρεωμένα         
     
Δύο θετικές αποφάσεις εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για αιτήσεις υπερχρεωμένων  νοικοκυριών. Η πρώτη αφορά ζευγάρι Αλβανών που, αν τηρήσει τη ρύθμιση, θα γλυτώσει από τα 2/3 της οφειλής του, ενώ η δεύτερη 60χρονο άνεργο, για τον οποίο ρυθμίζεται η οφειλή αλλά θα πληρωθεί στο σύνολό της.
  Γλυτώνουν πάνω από τα μισά
Η πρώτη απόφαση αφορά ζευγάρι Αλβανών που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα από το 1997 και έχουν 3 παιδιά. Ο 57χρονος άντρας ασχολείται με αγροτικές εργασίες και εξασφαλίζει ετήσιο εισόδημα 3.600 ευρώ. Η 46χρονη γυναίκα είναι άνεργη και έχει επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ. Μοναδικό εισόδημα είναι αυτό του 57χρονου και λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν χάσει το 50% των εισοδημάτων τους. Το 2008 είχαν οικογενειακό εισόδημα 27.052,68 ευρώ και το 2014 μόλις 8.733,63 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας ύψους 800 ευρώ το μήνα, ενώ δέχονται και την οικονομική βοήθεια από τα δύο ενήλικα παιδιά τους.
Έχουν οφειλές από 5 στεγαστικά δάνεια, συνολικού ύψους 206.551,17 ευρώ.
Το ζευγάρι έχει μια μονοκατοικία που δηλώνει ως κύρια κατοικία, 129 τ.μ. και οικόπεδο 487 τ.μ., ενώ έχει μπει υποθήκη για τα δάνεια. Η αξία του ακινήτου υπολογίσθηκε στα 87.796,76 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχισθεί ρύθμιση που τους είχε επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια με την ένταξή τους στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Κατά την πρώτη απόφαση το δικαστήριο είχε επιβάλει να πληρώνει ο καθένας 50 ευρώ, αλλά αυτοί κατέβαλαν 25 ευρώ το μήνα. Με τη νέα αυτή απόφαση ορίζεται να καταβάλουν 50 ευρώ ο καθένας για άλλους 41 μήνες, ενώ για να ισχύσει η ρύθμιση πρέπει να καταβάλουν και τη διαφορά που προκύπτει για τους 19 μήνες που κατέβαλλαν 25 ευρώ ο καθένας.
Τέλος, για τη διάσωση του σπιτιού, το δικαστήριο αποφάσισε ύστερα από 5 χρόνια χάριτος και για διάρκεια 25 ετών, να καταβάλει ο καθένας 117,06 ευρώ το μήνα.
Εάν ολοκληρώσουν τη ρύθμιση, θα έχουν καταβάλει συνολικά 73.236 ευρώ και για το υπόλοιπο της οφειλής θα απαλλαχθούν.
  Ρυθμίζει αλλά θα τα πληρώσει
Η δεύτερη απόφαση αφορά 60χρονο άνεργο με ένα ενήλικο άνεργο παιδί. Έως τις αρχές του 2015 ο 60χρονος λάμβανε επίδομα ΟΑΕΔ, ενώ η 55χρονη σύζυγός του απολύθηκε το 2011 από τον ιδιωτικό τομέα όπου εργαζόταν. Η οικογένεια δέχεται την οικονομική συνδρομή συγγενών για να ανταπεξέλθει. Το οικογενειακό τους εισόδημα το 2010 ήταν 21.204,11 ευρώ, ενώ το 2013 ήταν 9.804,18 ευρώ.
Ως οφειλές έχουν ένα στεγαστικό δάνειο 14.523,81 ευρώ και ένα καταναλωτικό δάνειο 22.552,76 ευρώ. Η οικογένεια μένει σε μια παλιά μονοκατοικία 116,20 τ.μ., η αντικειμενική αξία της οποίας υπολογίσθηκε στα 129.464,17 ευρώ και είναι η κύρια κατοικία τους.
Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές και ότι δεν κρίνεται να γίνει επαναπροσδιορισμός της απόφασης.
Σε ό,τι αφορά τη διάσωση του σπιτιού τους, το δικαστήριο αποφάσισε έπειτα από 2 χρόνια χάρη, να καταβάλει για διάρκεια 20 ετών 154,48 ευρώ το μήνα και στην ουσία θα αποπληρώσει το σύνολο του χρέους του.  Της Βίκυς Βετουλάκη   

***  Μελιτζάνα-γίγας στη Θουρία (φωτογραφίες) 

 
Μια τεράστια μελιτζάνα μάς έστειλε φίλος της στήλης, καθώς ζυγίζει 1.970 γραμμάρια, ενώ σε μήκος φτάνει τους 26 πόντους. Να σημειωθεί ότι το μοναδικό λίπασμα που χρησιμοποιεί ο κύριος Παναγιώτης Χριστόπουλος, που στο μποστάνι του μεγάλωσε αυτή η τεράστια μελιτζάνα, είναι φύλλα από ελιές, ένα απολύτως φυσικό ενισχυτικό δηλαδή. Π.Μπ. -

***  Χρηματοδότηση έργων με κατανομή από ΣΑΕΠ

Τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΑΕΠ αποδέχθηκε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και αφορά 16 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 7.674.500 ευρώ, που θα υλοποιηθούν είτε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είτε από τους πυρόπληκτους Δήμους. Τα έργα που αφορούν στη Μεσσηνία είναι: -«Κατασκευή τεχνικών έργων στο δρόμο Δώριο - Αγ. Γεώργιος - Χρυσοχώρι και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων», με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ -«Συμπληρωματικά έργα στην Λιμνοδεξαμενή Πολιανής», με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ -«Ανάπλαση μονοπατιών Νέδουσας Δήμου Καλαμάτας», με προϋπολογισμό 390.000 ευρώ -«Επισκευή κτηρίου Μπάρκα στη Χώρα, Δήμου Πύλου – Νέστορος», με προϋπολογισμό 374.500 ευρώ -«Αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου της Ι.Μ. Αγίου Νικήτα στου Σελλά Τριφυλίας», με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ -«Ανάπλαση προαύλιου χώρου στον Ιερό Ναό Αγ. Σωτήρος Χριστιανών Δήμου Τριφυλίας», με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ Υπόλογο για τα έργα θα είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου. - 

***  Δρομολογούνται εξελίξεις στη μείζονα μειοψηφία της Μεσσήνης;
      
Εξελίξεις στους κόλπους της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης φαίνεται να δρομολογεί η απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης αναίρεσης που είχε υποβάλει ο επικεφαλής του συνδυασμού, Στ. Αναστασόπουλος, κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου.
Πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, αναφέρουν πως συναντήθηκαν την Παρασκευή τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού, χωρίς να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον και την πορεία που θα ακολουθηθεί μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις.
Μάθαμε, επίσης, ότι δόθηκαν γενικές κατευθύνσεις ως προς τους τομείς που θα ασκείται αντιπολίτευση, προκειμένου να μην υπάρχει αλληλεπικάλυψη «αρμοδιοτήτων», ενώ όπως αποφασίστηκε, η συνάντηση θα επαναληφθεί πολύ σύντομα, προκειμένου να είναι παρόντες όλοι οι αιρετοί του συνδυασμού.
Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο και για ακροθιγή συζήτηση της επιστολής που έστειλε μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης προς τον τέως δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης, Στάθη Αναστασόπουλο, ο τέως αντιδήμαρχος Ι. Τσούσης για τη διακρίβωση των αιτίων που οδήγησαν στην ήττα του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές. Εκεί, υπήρξε δυσθυμία, αλλά διατυπώθηκαν απόψεις υπέρ της συζήτησης.
Μας μεταφέρθηκε ακόμη πως είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στη θέση του ο κ. Αναστασόπουλος ή θα αποχωρήσει. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τον θέλει να παραμένει, αλλά στην αντίθετη περίπτωση θα τεθεί θέμα διαδοχής, που πιθανόν να επιφέρει εσωστρέφεια στους κόλπους της παράταξης.  Χ.Χ.

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Θρήνος για το θάνατο του Δημήτρη Νινιού         
      
Θρήνος στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο για το θάνατο του Δημήτρη Νινιού.
Δεν θα ξαναδούμε τον Δημήτρη στα μεσσηνιακά γήπεδα να σημειώνει πανέμορφα γκολ και να  πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.
Ο Δημήτρης Νινιός αγωνίστηκε σε αρκετές τοπικές ομάδες όπως τον ΠΑΟ Καλλιθέας, τον Αίαντα Καλαμάτας, τον Ατρόμητο Πλατέος και χαιρόσουν να τον βλέπεις να παίζει με πάθος και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του.
Ο Δημήτρης Νινιός άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης στο Νοσοκομείο  Καλαμάτας σε ηλικία 31 ετών. Την τελευταία διετία έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Τον προηγούμενο Μάιο, διεξήχθη φιλικός αγώνα μεταξύ της Καλαμάτας και ομάδας φίλων και συμπαικτών του Δημήτρη Νινιού στο Γήπεδο Μεσσηνιακού, όπου η αθλητική οικογένεια έδειξε την αγάπη της.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα και ώρα 2.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη.

*** Το πρόγραμμα για  το Κύπελλο Ελλαδας με σημειωθέντα  αποτελέσματα :
Livescore: Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός (2-0), ΠΑΟΚ - Πανθρακικός (0-0), Παναιτωλικός - Πανιώνιος (0-2)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1 .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 29/10
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Αχαρναϊκός 1-0-0 1-0 3
2. Ηρακλής 0-0-0 0-0 0
3. ΠΑΣ Γιάννινα 0-0-0 0-0 0
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0-1 0-1 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζάκυνθος- Εργοτέλης 2-2  .- ^
Τον έπιασε… «πελάτη»
Παναιτωλικός-Πανιώνιος  1-2 , (0-2) .- ^
Τα  γκόλ : 10’ με τον Ανσαριφάρντ,  31΄ Χαλκιαδάκη,  .-
Παναιτωλικός (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Καμαρά (17' Μαρκόβσκι), Κουτρομάνος, Κούσας, Βιγιαφάνιες, Παπάζογλου, Μπεχαράνο (59' Ρουσκουσέδα), Πάουλο, Ρομέρο (59' Κάπελ), Μύγας, Ουάρντα.
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Ρισβάνης (83' Οικονόμου), Μητρόπουλος, Βιγιάλμπα, Χαλκιαδάκης, Τασουλής, Ανσαριφάρντ (72' Καραμάνος), Καθάριος (63' Σιώπης), Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Μασούρας.       
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Πανιώνιος  1-0-0 2-1 3
2. Εργοτέλης 0-1-0 2-2 1
3. Ζάκυνθος 0-1-0 2-2 1
4. Παναιτωλικός 0-0-1 1-2  0
 
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Δεν την… πάτησε ο ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός   2-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : 72΄Πέλκας , 86΄Μάκ  .-
Διαιτητής του αγώνα   είναι ο Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τους Ευθυμιάδη και Γκάγκα, ενώ τέταρτος είναι ο Τζήλος.
ΠΑΟΚ : Ο Ιγκόρ Τούντορ επιλέγει τους Γλύκο, Βίτορ, Μαλεζά, Σκόνδρα, Σάμπο, Χαρίση, Γκολάσα, Κοροβέση, Ζάιρο, Πέλκα, Αθανασιάδη.
Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με τους Πασχαλάκη, Χρήστου, Πουτουρίδη, Μπουγαίδη, Παπαγεωργίου, Ηλιάδη, Σέττι, Παπαχρήστο, Ροτζέριο, Μπαϊκαρά, Νικόλτση.
Αναπληρωματικοί για το "Δικέφαλο του Βορρά" είναι οι Σιαμπάνης, Μακ, Κόστα, Ροντρίγκες, Σαββίδης, Αντόνις.
Στον πάγκο του Πανθρακικού κάθονται οι Τζελέπης, Ψάλτης, Μουδούρογλου, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Φερνάντες, Ρίζος.-
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά 29/10
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΠΑΟΚ   1-0-0  2-0 3
2. Πανθρακικός 0-0-1  0-2  0
3. Ολυμπιακός Βόλου 0-0-0 0-0 0
4. Χανιά 0-0-0 0-0 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Κέρκυρα-Παναχαϊκή 1-1  .- ^
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός   3-0  , (2-0) .- ^
Τα  γκόλ  : 24΄ πεν.  Νίνης , 26΄ Ταυλαρίδης , 77΄ Κλωναρίδης ,
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λαγός, Λουντ, Νίνης, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης .-
Λεβαδειακός: Βερέμκο, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Μάγκας, Μίνγκα, Ρομέου, Θέος, Μάρκοβιτς, Χατζηλάμπρος, Έντουιν, Μουλόπουλος.
Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό είναι οι: Γιαννακόπουλος, Βέμερ, Αγγελόπουλος, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Καλτσάς, Λάμπρου.
Στον πάγκο για τον Λεβαδειακό είναι οι: Μοσχονάς, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μάντζιος, Καψάσκης, Ντομοβτσίσκι, Παππάς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1.Παναθηναϊκός   1-0-0  3-0  3
2. Κέρκυρα 0-1-0 1-1 1
3. Παναχαϊκή 0-1-0 1-1 1
4. Λεβαδειακός 0-0-1 0-3 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1 .- ^
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός-Πλατανιάς  2-2   , (0-1) .-
Τα  γκόλ  : 29΄Ράμος , 47΄Ερνάνι , 78΄Μπανανά , 91΄ Ερνάνι .-
Διαιτητής ο Θεσπρωτός Κομίνης, με βοηθούς τους Καλφόγλου και Βλάσση.
Η ενδεκάδα για τους νταμπλούχους: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Τζανδάρης, Τσόρι, Ερνάνι, Κολοβός, Φινμπόγκασον   .-    
Η ενδεκάδα για τον Πλατανιά: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Ζίλβαν, Ράμος, Τσουράκης, Πάγκαλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Απόλλων Σμύρνης 1-0-0 3-1 3
2. Ολυμπιακός 0-1-0 2-2  1
3. Πλατανιάς 0-1-0  2-2   1
4. Παναιγιάλειος 0-0-1 1-3 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Καλλιθέα-Λαμία 2-1  .- ^
Ατρόμητος-Βέροια 2-2  .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Καλλιθέα 1-0-0 2-1 3
2. Ατρόμητος 0-1-0 2-2 1
3. Βέροια 0-1-0 2-2 1
4. Λαμία 0-0-1 1-2 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1  .- ^
Πανελευσινιακός-Λάρισα 29/10
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΑΕΚ 1-0-0 1-0 3
2. Λάρισα 0-0-0 0-0 0
3. Πανελευσινιακός 0-0-0 0-0 0
4. Ξάνθη 0-0-1 0-1 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Πανσερραϊκός-Κισσαμικός 0-0  .- ^
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή  4-0  , (1-0) .-
Τα  γκόλ  :  21΄ Λανθαρότε ,  49΄  και 71΄ πεν. Σκούρτη , 87΄ Φερνάντες .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Αστέρας Τρίπολης  1-0-0 4-0  3
2. Κισσαμικός 0-1-0 0-0 1
3. Πανσερραϊκός 0-1-0 0-0 1
4. Καλλονή 0-0-1  0-4  0

Θρίαμβος του Άρη στο Καζάν, βαριά ήττα ο ΠΑΟΚ
***  ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ - ΑΡΗΣ 73-74 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ραντοϊκοβιτς (Κροατία), Μπαουμάνις (Λετονία)
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 42-50, 64-64κ.α., 73-74
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 19, Πονκρασόφ 2, Παραχούσκι, Κόλομ 12, Λικχόντεϊ 2, Μπάνιτς, Γκουμπάνοφ 9, Πάνιν, Καϊμακόγλου 14 (2), Γουίλιαμς 4, Μιλάκινς 11 (3).
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 6 (2), Γουάιτ 10 (2), Γουότερς 10, Ζάρας, Χάγκινς 16, Κόεν 5 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 20 (2).
*
** ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας 80-100  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-27, 28-55, 61-72, 80-100
Διαιτητές: Περέα (Ισπανία), Μάκιτς (Σλοβενία), Μπάλακ (Ισραήλ)
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 14, Λιάπης 2, Βασιλειάδης 11 (3), Κακαρούδης 4, Τσόχλας 2, Δέδας 5 (1) Μαργαρίτης 8, Κώττας 2, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς 17 (2), Χάτσερ 15 (2), Μπάλαμπαν
 ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γιαγκιζέρ Ουλούγκ): Σίλει 6 (1), Γουόλτερς 27 (3), Ακιόλ 12 (2), Ατσούρ 12 (4), Ντάρντεν 10, Λάμπε 18 (3), Μέρφι 15 (3), Ραντόσεβιτς
***  ΑΕΚ - Νίζνι 87-70  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-26, 47-46, 66-60, 87-70
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαντζαρίνι (Ιταλία), Ρέιτερ (Γερμανία), Λόπες (Πορτογαλία)
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε 6, Παπαντωνίου 3 (1), Χέρστον 12, Μιλόσεβιτς 17 (2), Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 2, Ουόρεν 14 (2).
ΝΙΖΝΙ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 7 (2), Γκριγκόριεφ 13 (2), Μπαμπούριν 10 (1), Βικτόροφ, Ίβλεφ 2, Μαχαλμπασιτς 10, Κβοστόφ 11 (2), Μπέρζινς 1, Στρέμπκοφ 13 (4), Ποπόφ, Κιρντιάσκιν 3.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του EuroCup, έχει ως εξής:
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (1η)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-Μπιλμπάο (Ισπανία)
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία)
Τρέντο (Ιταλία)-Ναντέρ (Γαλλία)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Μπρίντιζι (Ιταλία)
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)-Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία)
Λε Μαν (Γαλλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου
Ουλμ (Γερμανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Νανσί (Γαλλία)-Σαραγόσα (Ισπανία)
Βενέτσια (Ιταλία)-Σαρλερουά (Βέλγιο)

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (2η)4oς ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Άρης 73-74
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)  75-71 .- ^
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία) 64-78 .- ^
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας (Τουρκία) 80-100
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Αβτοντόρ Σαρατόφ (Ρωσία)  81-97 .- ^
Ζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)  75-84 .- ^
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

ΑΕΚ-Νίζνι Νόβγκογκραντ (Ρωσία)  87-70 .- ^
Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Κράσνι Βόλγκογκραντ (Ρωσία)  99-90 .- ^
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)  85-79 .- ^

~*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-                                                                                                              
~Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  22 Οκτωβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-22-2015.html ,.-                 
~   ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ Πέμπτη  22  Οκτωβρίου  2015     Εκδρομές - Διαδρομές - Διασκέδαση στις  Ελληνικές Ομορφιές !!  Φωτογραφίες  και Βίντεο !! :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/22-2015.html .-                                                                                                                            
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 23  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-23-2015.html .-                                                                                                                   
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-        
~ Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html   .-                                           
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  24  και 25  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr  .=                                                   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  24  Οκτωβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-24-2015.html .-                                                                                                
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  25  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-25-2015.html .-                                                                                                        
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-26-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-                       
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  27  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-27-2015.html .-
~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015 : ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .-    
  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28η  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-28-2015.html .-                              
~
***    Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios ,

11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
 https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 Arfara-Messinias 2  ,  
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4434  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2635   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2618 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9690   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4593 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 559 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.404   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  476. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
~