~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  14  Οκτωβρίου  2015 :
~

~   14 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Σιλβανού. Μεγαλομαρτύρων: Γερβασίου και Ναζαρίου (†α΄ αι.), Κελσίου, και Προτασίου. Πέτρου του Αυσελάμου. Οσίων Κοσμά του ποιητού του Αγιοπολίτου (1) (†787). Γρηγορίου επισκόπου Άσσου (Μυτιλήνης ). Θεράποντος επισκόπου Αλαμανίας. Ιγνατίου (του Αγαλλιανού), επισκόπου Μηθύμνης. Ιωάννου επισκόπου Δαμάσκου και Νικολάου απλού, του Ρώσου. Οσίας Παρασκευής της νέας, της «Επιβατηνής».
(1)Ο Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός ανατράφηκε από τον ευσεβή Σέργιο, που ήταν πατέρας του Ιωάννη του Δαμασκηνού. Ο Σέργιος ήταν υπουργός οικονομικών του Χαλίφη των Αράβων. Ο Ιωάννης και ο Κοσμάς είχαν αγάπη και έφεση προς την μάθηση τόσο αυτή που αφορούσε τις επιστημονικές γνώσεις όσο και τα ιερά γράμματα. Γι` αυτό το λόγο ο Σέργιος προσπαθούσε να τους βρει ένα σοφό δάσκαλο. Η ευκαιρία που έψαχνε παρουσιάστηκε όταν οι Άραβες σε μία λεηλασία που έκαναν στη Σικελία έπιασαν αιχμάλωτο τον μοναχό Κοσμά από την Καλαβρία. Ο Σέργιος τον ελευθέρωσε και του πρόσφερε την φιλοξενία του με αντάλλαγμα να διδάξει τους υιούς του. Ο Κοσμάς ήταν άνδρας με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, είχε σπουδάσει Θεολογία, Φιλολογία, Μαθηματικά και ήταν ικανός να διδάξει φιλοσοφία και ρητορική. Γνώριζε επίσης μουσική και ποίηση. Υπό την καθοδήγησή του ο Ιωάννης και ο Κοσμάς πρόκοψαν λαμπρά. Μετέβησαν στα Ιεροσόλυμα, όπου έγιναν δεκτοί από τη Μονή τού Αγίου Σάββα. Ο Κοσμάς μετά από προτροπή του Πατριάρχη των Ιεροσολύμων χειροτονήθηκε το 743 επίσκοπος της Μαϊουμά. Διετέλεσε τα καθήκοντά του με επιμέλεια και ευσυνειδησία.
~   14/10 Απολυτίκιο Αγ. Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κέλσιου - 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/hZVf3mPGQfM?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,
  


*** «Κούφιες» δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας για τα θανατηφόρα στη Νέα Είσοδο         
     
Έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής του «Ανοιχτού Δήμου», Μανώλη Μάκαρη
 Η Νέα Είσοδος είναι από τους δρόμους της Καλαμάτας που έχουν μοιράσει… απελπισία σε δεκάδες οικογένειες, αφού εκεί συμβαίνουν τακτικά σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, κυρίως λόγω υπερβολικής ταχύτητας.
Μπροστά στο φαινόμενο αυτό το «Θάρρος» έχει ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, έτσι ώστε, ει δυνατόν, να πάψουμε να θρηνούμε συμπολίτες. Ακόμα κι ένα τροχαίο να μειωνόταν, θα ήταν κέρδος.
Το θέμα έφερε και πάλι στην επικαιρότητα ο επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες", κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Παρεμβαίνοντας, ζήτησε να υλοποιηθούν μια σειρά από μέτρα, έτσι ώστε η Νέα Είσοδος να σταματήσει να είναι δρόμος- καρμανιόλα ζωών.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αντί να ακούσει την πρόταση ως "καμπανάκι" αφύπνισης, προτίμησε να ψάξει για δικαιολογίες. Έτσι, σχολίασε ότι η ευθύνη του συγκεκριμένου δρόμου έχει ασαφή αρμόδιο, αλλά μάλλον ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε, δε, ότι υπάρχει εν όψει μια παρέμβαση από την πλευρά της, ύψους 800.000 ευρώ, όπου θα γίνει διευθέτηση των ομβρίων, αλλά και επέμβαση στην άσφαλτο.
Από την άλλη, παρατήρησε ότι με την ολοκλήρωση του περιμετρικού ο συγκεκριμένος δρόμος θα πάψει να είναι πλέον η είσοδος της πόλης, οπότε και θα μειωθούν τα ατυχήματα. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι για την αστυνόμευση υπεύθυνη είναι η Τροχαία και κανείς άλλος. Επιπρόσθετα, συνέστησε αυτοέλεγχο από τους οδηγούς, ενώ είπε ότι τα όποια μέτρα "ασπιρίνες" έχουν απορριφθεί από τους αρμόδιους ως ανεπαρκή.
Παρά τις… λογικές και τυπικές παρατηρήσεις του δημάρχου, το θέμα είναι ότι στο συγκεκριμένο δρόμο χάνονται ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό που θα περίμενε κανείς από το Δήμο Καλαμάτας, άσχετα αν έχει ή όχι την αρμοδιότητα, είναι μια εμπεριστατωμένη μελέτη από ειδικούς επιστήμονες για τον τρόπο που θα επιτύχουμε μείωση των τροχαίων.
Κρατώντας ανά χείρας τη μελέτη θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το αρμόδιο υπουργείο και να ζητήσει επιτακτικά την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πόλη θα ήταν με το μέρος του. Ψάχνοντας, όμως, ως άλλοι… δημόσιοι υπάλληλοι για το «ποιος έχει αρμοδιότητα», δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα. Ο πρώτος πολίτης του Δήμου είναι υπεύθυνος και για όσα συμβαίνουν στην επικράτειά του. Έτσι, τουλάχιστον, έλεγε στο παρελθόν. Και επ’ αυτού συμφωνούμε απόλυτα.  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Χορωδιακή… καταιγίδα από σήμερα στην Καλαμάτα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων          
     
Μια εκδήλωση με 1.500 χορωδούς, μέλη 39 χορωδιών από 13 χώρες, που θα προβάλει παγκοσμίως την Καλαμάτα, είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Το διαγωνισμό διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur και θα αποτελέσει όχι απλώς ευκαιρία αύξησης της τουριστικής κίνησης σε μια πολύ δύσκολη από οικονομικής πλευράς περίοδο, αλλά και ένα «παράθυρο» της Καλαμάτας στον κόσμο, ενώ θα προβάλει τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμά μας, τον τρόπο διατροφής και τα προϊόντα μας ανά την υφήλιο.
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Π. Νίκας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ξεκινά μία εκδήλωση για την οποίαν είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε όλοι υπερήφανοι - κι εμείς και όσοι θα έχουν την ευθύνη του Δήμου στα χρόνια τα οποία θα έρθουν -, διότι η εκδήλωση αυτή θα γίνεται κάθε δύο χρόνια. Αναφέρομαι στη μεγάλη συνάντηση χορωδιών, μιαν εκδήλωση η οποία ξεπερνά τα όρια της πατρίδος μας. Είναι ίσως η σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες, μία συνάντηση χορωδιών από πολλές χώρες του κόσμου, από τη μία άκρη της Γης μέχρι την άλλη».
Ο κ. Νίκας προσέθεσε κάτι σημαντικό: «Θα έχουμε περίπου 8.000 διανυκτερεύσεις σε μία δύσκολη τουριστικά περίοδο. Βεβαίως, εκτός από τα ξενοδοχεία, σκεφθείτε πόσα άλλα επαγγέλματα θα ωφεληθούν από την παρουσία τόσων ανθρώπων στην πόλη της Καλαμάτας».
  Εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα, στις 5.00, με μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μέχρι την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Εκεί θα διεξαχθεί εκδήλωση καλωσορίσματος με μουσικό πρόγραμμα.
Στη συνέχεια, στις 21.00, η Καλαμάτα θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους φιλοξενούμενους τον τόπο και τον πολιτισμό μας, στην Τέντα, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία έναρξης. Στη συναυλία αυτή θα τραγουδήσουν και ξένες χορωδίες, ενώ προβλέπεται επισκέπτες και οικοδεσπότες να τραγουδήσουν μαζί!
Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, στο Μέγαρο Χορού και στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, πλαισιωμένος από Συναυλίες Φιλίας, στις οποίες θα τραγουδούν ελληνικές και ξένες χορωδίες, καθώς και από δύο συναυλίες gala, στο Μέγαρο Χορού, αύριο Πέμπτη στις 22.00 και μεθαύριο Παρασκευή, την ίδια ώρα (οι δύο συναυλίες gala θα έχουν εισιτήριο).
Το πρωί του Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σε συνεννόηση με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, θα διεξαχθεί το κομμάτι του διαγωνισμού που είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική μουσική.
Και το βράδυ, στις 9.00, στην Τέντα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και βραβεύσεων. Α.Π.

***  Στην ανηφόρα η ανεργία στην Πελοπόννησο

Την… ανιούσα παίρνει η ανεργία στην Πελοπόννησο Σταθερά στο 25% βρίσκεται η ανεργία και τον Ιούλιο φέτος, όπως και ήταν τον Ιούνιο, όταν ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.196.736 άτομα, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ. Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο 2015 ανήλθε σε 25% έναντι 26,3% τον Ιούλιο 2014 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 25% τον Ιούνιο 2015. Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα της πολύ υψηλής ανεργίας στις ηλικίες 15 - 24 ετών (48,6% τον Ιούλιο 2015 από 49,5% τον Ιούλιο 2014) και 25 - 34 ετών (32,2% από 35,1%). Ακολουθούν οι ομάδες 35 - 44 ετών (22,5% από 22,7%), 45 - 54 ετών (19,7% από 20,3%). Αυξημένο είναι το ποσοστό όσων χάνουν τη δουλειά τους σε ηλικίες πάνω από 55, δηλαδή λίγο πριν από τη σύνταξη. Τα άτομα που απολύονται, δεν μπορούν να βρουν πάλι εργασία. Συγκεκριμένα: 55 - 64 ετών (17,8% από 16,6%) και 65 - 74 ετών (11,4% από 11,3%). Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (27,1% τον Ιούλιο 2015 από 27% τον Ιούλιο 2014), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (26,6% από 25,6%) και η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,2% από 26%). Ακολουθούν, η Αττική (24,8% από 27%), η Μακεδονία- Θράκη (24,7% από 27,1%), η Κρήτη (24,7% από 23,5%) και το Αιγαίο (18,4% από 20,8%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.591.407 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 33.506 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2014 (αύξηση 0,9%) και μειώθηκαν κατά 508 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2015 (αμελητέα μεταβολή). Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 71.421 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο πέρυσι (μείωση 5,6%) και κατά 1.863 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο εφέτος (μείωση 0,2%). Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.296.280 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί μειώθηκαν κατά 10.248 άτοκα σε σχέση με τον Ιούλιο 2014 (μείωση 0,3%) και κατά 1.984 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2015 (μείωση 0,1%) Η ανεργία στις γυναίκες (29,4% τον Ιούλιο 2015 από 30% τον Ιούλιο 2014) παραμένει σημαντικά υψηλότερη από την ανεργία στους άνδρες (21,5% από 23,3%).Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - 

***  Για τη Δευτέρα μετατέθηκε η δίκη του ανηλίκου για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη         
     
Νέα ημερομηνία για τη Δευτέρα όρισε χθες το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, προκειμένου να ξεκινήσει σε δεύτερο βαθμό η δίκη του ανηλίκου (τότε) για τη δολοφονία και τη ληστεία, το Φεβρουάριο του 2014, του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Ο 18χρονος σήμερα Έλληνας έχει καταδικασθεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας σε 15 χρόνια κάθειρξης για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου.
Να σημειωθεί ότι το πρώτο δικαστήριο του έχει αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.
Ο συγκατηγορούμενός του, ένας 25χρονος Γεωργιανός, αθωώθηκε το Μάιο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας από όλες τις κατηγορίες που τον ήθελαν φυσικό αυτουργό της δολοφονίας και της ληστείας. Ωστόσο, έχει κατατεθεί αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης και η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει εισηγηθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Ανώτατου Δικαστηρίου να γίνει δεκτή και να επαναληφθεί η δίκη. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου για το αν θα δεχτεί την πρόταση για αναίρεση ή όχι.
  Νομικό κώλυμα
Το νομικό κώλυμα που τέθηκε από μέλος της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων δεν επέτρεψε χθες να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης για τον ανήλικο και έτσι ορίσθηκε νέα ημερομηνία για τη Δευτέρα.
Σε ό,τι αφορά την πρωτόδικη απόφαση, είναι χαρακτηριστικό πως εκλαμβάνει ως δεδομένη την παρουσία στο έγκλημα του Γεωργιανού που αθωώθηκε, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη σκιαγράφηση των προσωπικοτήτων τους: «Ο Γεωργιανός ήταν, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, σκληρός και οξύθυμος άνθρωπος, που τσακωνόταν συχνά, ενώ ο ανήλικος, άτομο περιορισμένων ικανοτήτων, που δε συμπεριφερόταν ούτε αντιλαμβανόταν τα πράγματα σύμφωνα με την ηλικία του, αλλά φερόταν όπως ένα παιδί 14 περίπου ετών. Σύμφωνα δε με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του ψυχιάτρου, ο οποίος εξετάσθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο ανήλικος είναι ένα άτομο με νοητική υστέρηση, η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποσοτικά. Μόνος φίλος του ανηλίκου ήταν ο Γεωργιανός, ο οποίος ήταν και το ισχυρό πρόσωπο στη μεταξύ τους σχέση».
  Κεντρικό ρόλο
Η απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Κυπαρισσίας περιγράφει αναλυτικά πώς διεπράχθη το έγκλημα, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που είχε. Αποδίδει κεντρικό ρόλο στο Γεωργιανό, περιγράφοντας: «Όταν εισήλθαν στην οικία, ο Γεωργιανός με τον αρχιμανδρίτη κατευθύνθηκαν στην κουζίνα, όπου ο αλλοδαπός τού ζήτησε χρήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν διατεθειμένος να ενδώσει στις τυχόν ερωτικές του επιθυμίες. Ο ανήλικος παρέμεινε στο διάδρομο και από το σημείο εκείνο δεν είχε οπτική επαφή με το χώρο της κουζίνας. Στη συνέχεια ο Γεωργιανός πράγματι περιήλθε σε ερωτικές περιπτύξεις με τον αρχιμανδρίτη, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ παραμείνει εντελώς γυμνός, όμως περίπου δέκα λεπτά αργότερα, λόγω διαφωνίας του με τον αρχιμανδρίτη σχετικά με το ποσό της αμοιβής του για την ερωτική τους συνεύρεση, διαπληκτίσθηκε μαζί του.
Ο αρχιμανδρίτης εξήλθε από το χώρο της κουζίνας, ενώ δε βρισκόταν στην πόρτα που συνδέει αυτή με το διάδρομο όπου βρισκόταν ο ανήλικος, έχοντας το πρόσωπο του στραμμένο προς τον ανήλικο, δέχθηκε επίθεση από πίσω από τον Γεωργιανό, ο οποίος, έχοντας ανθρωποκτόνο σκοπό, αφού τον έπιασε από τον αριστερό ώμο με το αριστερό του χέρι, με το δεξί κατέφερε σε αυτόν πολλαπλά (τουλάχιστον τρία) βίαια χτυπήματα με σιδηρογροθιά στο κεφάλι».
Και καταλήγει η απόφαση: «Από τα παραπάνω περιστατικά αποδεικνύεται με σαφήνεια ότι ο Γεωργιανός, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αποφάσισε να αποκτείνει τον αρχιμανδρίτη, ότι η πρόθεσή του δε ήταν ανθρωποκτόνος συνάγεται αναμφιβόλως από τη σφοδρότητα των κτυπημάτων τα οποία κατάφερε κατά του θύματος επανειλημμένως στο κεφάλι, αλλά και από τον εν συνεχεία πνιγμό του δια του πουκαμίσου του. Ο ανήλικος, εν γνώσει της θανατηφόρου αυτής πρόθεσης του ανωτέρω και με την πρόθεση να επιτευχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα, παρέσχε σε αυτόν απλή συνδρομή, βοήθεια, στην τέλεση και κατά τη διάρκεια της τέλεσης της ανθρωποκτονίας αυτή».
Βέβαια, από τη στιγμή που ο Γεωργιανός έχει αθωωθεί, το έγκλημα έχει μείνει χωρίς κεντρικό δράστη και μόνο με απλό συνεργό ενός αγνώστου… Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ενθουσιώδη «τιτιβίσματα» των Βρετανών από το ΑΒΤΑ στην Πύλο (φωτογραφίες)

 Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2015 11:31 Τιτιβίζουν… συνεχώς οι Βρετανοί που συμμετέχουν στο μεγάλο Συνέδριο της ΑΒΤΑ στην Costa Navarino (CN), με πολύ θετικά σχόλια για την περιοχή. Δείχνουν, λοιπόν, ενθουσιασμένοι, αν συμπεράνουμε από τα σχόλιά τους, αν και χθες που τα «ψαρέψαμε» δεν είχαν συμπληρώσει ακόμα 24 ώρες στη Μεσσηνία.Επιμέλεια: Βίκυ Βετουλάκη - 
 
 
 
 
 
 

***  Να μην αργήσει το Επισιτιστικό

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιούχων για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα. Οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό επίπεδο και αν όλα πάνε καλά, από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος. Δυστυχώς, ορισμένοι συνάνθρωποί μας έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό το πρόγραμμα, το οποίο δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Β.Β. - 

*** Hacker μολύνουν μέσω email υπολογιστές και ζητούν λύτρα για ξεκλείδωμα, οδηγίες από την Αστυνομία          
      
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την επανεμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall» στη χώρα μας.
  Το συγκεκριμένο λογισμικό, που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
  Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή «μολυσμένες» ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, «κλειδώνει» όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει «μολυνθεί» από τον ιό, ενώ για να «ξεκλειδωθούν» τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), διότι σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
  Το λογισμικό κυκλοφορεί στην 3η έκδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015 παγκοσμίως και γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι τόσο για την τρέχουσα έκδοση, όσο και για την προηγούμενη (v2.0), ενώ υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για την απομάκρυνση του ίδιου του κακόβουλου λογισμικού, δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος αποκρυπτογράφησης των αρχείων, λόγω της πολύ ισχυρής κρυπτογράφησης (2048-bit RSA key), που χρησιμοποιείται.
  Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να «αυτοδιαδίδεται» μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος, στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα, όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.
  Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος «bitcoin» (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στο χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.
  Οι χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως οι διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καλούνται να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές, καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.
  Συγκεκριμένα:
  ·         Οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία, η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς.
·         Συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links).
·         Να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή από «ιούς».
·         Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.
·         Να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση τους.
·         Ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας συστήνεται στους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καθότι τα αντίγραφα αποτελούν το μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.
  Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·         Τηλεφωνικά: 210-6476464 ή 11188
·         Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·         Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα iOS - Android: CYBERKID
·         Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR .
 
***   Κρίσιμες ώρες για το Ελληνικό φάρμακο – Η τρόικα μεθοδεύει την κυριαρχία των πολυεθνικών στο σύστημα υγείας         
     
Τι ζητούν οι δανειστές με το Μνημόνιο ΙΙΙ και γιατί αυτό έχει επιπτώσεις στους ασθενείς, τα Ταμεία και την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία
 Στο αποκορύφωμά τους βρίσκονται οι πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών προκειμένου – στο πλαίσιο του Μνημονίου ΙΙΙ – να ληφθούν, ως «προαπαιτούμενα»,  μέτρα που οδηγούν στην απαξίωση το Ελληνικού φαρμάκου προς όφελος των εισαγομένων σκευασμάτων των πολυεθνικών εταιριών.
Tι ζητά η Τρόικα: Ζητά να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση ένα νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων που, εφόσον εφαρμοστεί,  θα διαλύσει τις τιμές των γενοσήμων φαρμάκων, σε επίπεδα που δεν θα είναι δυνατή η παραγωγή τους. Πολλά Ελληνικά φάρμακα θα βγουν από την αγορά.
Γιατί αυτό είναι κακό για τον ασθενή και τα Ταμεία; Είναι πολύ κακό. Πολλά οικονομικά Ελληνικά φάρμακα, που την τελευταία πενταετία μείωσαν τις τιμές τους κατά 60% και επιπλέον,  πωλούνται σήμερα σε τιμή 70% φθηνότερη των εισαγόμενων «πρωτότυπων»,  με το νέο  “haircut” που απαιτεί η τρόικα, θα βγουν από την αγορά, γιατί δεν θα αντέξουν τα Ελληνικά εργοστάσια να τα παράγουν.
Αναπόφευκτα, ασθενείς και τα Ταμεία θα στερηθούν φτηνών φαρμακευτικών θεραπειών.
Στο κενό που θα δημιουργηθεί, οι οικονομικές θεραπείες που εξασφαλίζουν τα Ελληνικά φάρμακα θα υποκατασταθούν από πολύ ακριβά  εισαγόμενα, για τα οποία η τρόϊκα δεν ζητά μείωση τιμών!
Έτσι, ενώ ακούγεται ότι «είναι καλό να φτηναίνουν τα φάρμακα», στην ουσία ακριβαίνουν γιατί όταν βγουν από την αγορά τα ήδη φτηνά Ελληνικά, θα μείνει το μονοπώλιο των εισαγομένων ακριβών φαρμάκων.
Πρόκειται για «χειρουργική» παρέμβαση της τρόικα υπέρ των μεγαλοεισαγωγέων. Πρόκειται λένε οι εκπρόσωποι των Ελληνικών εργοστασίων, για ξεκάθαρη εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, που δεν γίνεται αμέσως κατανοητή σε όσους δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά φαρμάκου διεθνώς.
Τι επίπτωση έχει αυτό για την Ελληνική παραγωγή; Πολύ μεγάλη. Η Ελλάδα παράγει κυρίως «ουσιωδώς όμοια φάρμακα», τα γνωστά “γενόσημα”.
«Τα φάρμακά μας –λένε οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας- είναι οικονομικά. Αποζημιώνονται από τα Ταμεία με έκπτωση τουλάχιστον 70% της τιμής του πρωτότυπου. Τα Ελληνικά φάρμακά είναι ποιοτικά και ασφαλή. Τα εμπιστεύονται εδώ και 50 χρόνια γιατροί και ασθενείς. Τα αναγνωρίζουν τα συστήματα υγείας όλης της Ευρώπης και συνολικά 85 χωρών διεθνώς.
Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία απασχολεί περίπου 12.000 άμεσα εργαζόμενους και πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων που δραστηριοποιούνται γύρω από τη φαρμακοβιομηχανία.
Επενδύουμε σε τεχνολογία αιχμής, σε έρευνα και καινοτομία. Αποτελούμε το δεύτερο εξαγωγικό κλάδο της χώρας. Συμβάλουμε στα δημόσια έσοδα, στην οικονομία και την ανάπτυξη.
Τι θέλει η τρόικα; Να απαξιωθεί το Ελληνικό φάρμακο; Να διαλυθεί η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ; Να αποβιομηχανιστεί η χώρα ;»
Τι ζητά η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία σήμερα από την κυβέρνηση: Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής παραγωγής φαρμάκου ζητούν,
1. Να αντισταθεί η κυβέρνηση στις παράλογες απαιτήσεις της τρόϊκα
2. Να ετοιμάσει και να παρουσιάσει στο επόμενο τρίμηνο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής πολιτικής για το φάρμακο που – εντός του κλειστού προϋπολογισμού για τη φαρμακευτική δαπάνη – θα κατανέμει τη συμμετοχή Ελληνικών και εισαγόμενων φαρμάκων προς όφελος του Έλληνα ασθενή, των φορολογούμενων και της εγχώριας παραγωγής. Όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και στην Ελλάδα ( στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών και του κλειστού ετήσιου προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης)  η φαρμακευτική πολιτική και η κατανομή των δαπανών σε εισαγόμενα και Ελληνικά φάρμακα πρέπει να είναι εθνική υπόθεση
Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία δηλώνει ότι μπορεί να καλύψει τις φαρμακευτικές ανάγκες της χώρας κατά 70% στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και κατά 50% στη νοσοκομειακή, τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να εισάγουμε ότι μπορούμε να παράγουμε».
Πηγή:  http://www.7imeres.gr .-
 
 *** Αλλαγή δεδομένων στη Νέα Δημοκρατία: Δεν θα γίνει τελικά το debate
arxigoi-nd-ks
Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα στα γραφεία της ΝΔ αλλά και των βουλευτών και στελεχών του κόμματος από μέλη και ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης που διαμαρτύρονται για την εικόνα που δίνεται προς τα έξω με αφορμή την εκλογή νέου αρχηγού.
Ως «απαράδεκτη, υποτιμητική και εξοργιστική» κρίνουν την εικόνα της ΝΔ πολλά μέλη και ψηφοφόροι μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια αλληλοσπαραγμού μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία. Οι καυγάδες και τα πρόσφατα «γαλλικά» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιδείνωσαν το κλίμα στο εσωτερικό του ΝΔ και τώρα γίνονται προσπάθειες για να δοθεί ένα τέλος.
Οχι στο debateΑποτελεί αμετάκλητη απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, να μη πραγματοποιηθεί το debate υποψηφίων. Ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος εκτιμά ότι αν η διαφωνία και αντιπαράθεση μεταξύ των δελφίνων για την ηγεσία μεταφερθεί και στον δημόσιο λόγο, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη συνοχή και την ενότητα της ΝΔ και θα προσδώσει στη διαδικασία διαδοχής έναν ευτελιστικό χαρακτήρα.
Σήριαλ με την επιλογή εταιρείας
Την ίδια ώρα σκληρό παρασκήνιο κρύβεται κάτω από τα «γαλλικά» του κ. Μεϊμαράκη κατά την χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, εναντίον του Ανδρέα Παπαμιμίκου, προέδρου της επιτροπής και του Κώστα Τσιμάρα, γενικού διευθυντή της ΝΔ.
Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος επιμένουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ είχε προαποφασίσει την επιλογή της εταιρείας που θα διενεργήσει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού και ότι είχε επιλέξει κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Αφήνουν μάλιστα αιχμές εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ ότι είχε στόχο να ελέγξει και τα τελικά αποτελέσματα, μέσω της φιλικής του εταιρείας.
Οπως αναφέρουν πηγές από τη λεωφόρο Συγγρού, επιβάλλεται η επιλογή της εταιρείας να γίνει με δημόσιο διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση σε κάποια εταιρεία, επειδή πρόκειται για δημόσιο χρήμα το οποίο δίδεται στα κόμματα με κρατική χρηματοδότηση.
Τελικά, αργά χθες το βράδυ αναρτήθηκε στο σάιτ της ΝΔ ο διαγωνισμός για την ανεύρεση εταιρείας και η επιλογή της θα γίνει τις προσεχείς ημέρες. Επιβάλλεται, επίσης, να γνωμοδοτήσει ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.
Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.
«Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας, πριν από λίγο, με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.  Πηγή: iefimerida.gr  Tagged ,

***  “Άφεση…αναλήψεων” δίνει o Τσακαλώτος στην Εκκλησία: Την εξαιρεί από τα capital controls
 arxiepiskopos-athinon-ieronumos
Στην εξαίρεση της Εκκλησίας της Ελλάδος από την εφαρμογή των capital controls προχώρησε η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτεται από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.
Παρότι ο περιορισμός της κίνησης κεφαλαίων ισχύει για όλους τους πολίτες της χώρας, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μισθωτούς, η Εκκλησία πέτυχε την εξαίρεσή της από το οδυνηρό μέτρο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, οι Μητροπόλεις θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις έως 10.000 ευρώ τον μήνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως 20.000 ευρώ. Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου αναφέρει, μάλιστα, την απόφαση του «αξιοτίμου υπουργού Οικονομικών» -προφανώς αναφέρεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο- και αποκαλύπτει ότι έχει δημοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ, ενώ έχει εκδοθεί και δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΚ.
Όλη η εγκύκλιος:
Πρωτ. 4705
Αριθμ. Διεκπ. 2122
Αθήνησι 29η Σεπτεμβρίου 2015
Διά του παρόντος διαβιβάζομεν Υμίν την υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001258ΕΞ 2015/Χ.Π.2672 απόφασιν του Αξιοτίμου κ. Υπουργού Οικονομικών, υπό τον τίτλον «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων», δημοσιευθείσαν εις το υπ’ αριθμ. 2100/ 25.9.2015 Φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, τεύχ. Β΄, ως και το από 28.9.2015 σχετικόν Δελτίον Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, συμφώνως προς τα οποία (παράγρ. 1, εδ. ιθ και κ), κατ’ εξαίρεσιν των επιβληθέντων περιορισμών κινήσεως κεφαλαίων, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών διά τας Ιεράς Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως, εξ ενός πιστωτικού ιδρύματος και εξ ενός λογαριασμού, επί τη προσκομίσει υπευθύνου δηλώσεως του νομίμου εκπροσώπου αυτων, ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψιν εντός του τρέχοντος μηνός εξ άλλου λογαριασμού του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Αι ως άνω συναλλαγαί θα διεκπεραιούνται απ’ ευθείας διά του δικτύου των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.Πηγή:iefimerida.gr   ,  Tagged , , ,

***  Με μία υπάλληλο λειτουργεί (;) το Τμήμα έκδοσης Αδειών Κυκλοφορίας

«Κόλαφος» για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας "Κόλαφος" για τη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αποτελεί το έγγραφο του Συλλόγου Υπαλλήλων, στο οποίο φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Διοικητήριο δεν μπορούν να εκτελέσουν ούτε τις στοιχειώδεις καθημερινές εργασίες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι "τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου γίνονται καθημερινά αποδέκτες παραπόνων σχετικά με ελλείψεις σε εξοπλισμό γραφείου, σε σημείο που να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να δέχονται από πολίτες γραφική ύλη, προκειμένου οι τελευταίοι να εξυπηρετηθούν, ή να μετακινούνται σε άλλο γραφείο για να εκτυπώσουν ένα έγγραφο ή σε άλλη γραμματεία για μια φωτοτυπία. Το πρόβλημα αυτό το οποίο έχει τεθεί σε όλους τους αρμοδίους, τόσο προφορικά όσο και με υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά παραμένει άλυτο. Αντ' αυτού, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κλήθηκε να υποβάλει τις απόψεις του μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας (σ.σ. ο Δημήτρης Φαββατάς), που ως συνδικαλιστικό στέλεχος και εκφράζοντας και τη θέση του συλλόγου μας, αναφέρθηκε σε αυτό στον Τοπικό τύπο». Πέρα, όμως, από τα συγκεκριμένα προβλήματα, χθες σε δηλώσεις του ο κ. Φαββατάς σχολίασε ότι το Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας εδώ και δύο μήνες περίπου λειτουργεί με μια υπάλληλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται οξύ πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες που η υπάλληλος αρρώστησε, το Τμήμα δε λειτούργησε! Α.Π. - 

***   Σήμερα το στερνό αντίο στον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας Παναγιώτη Τσάκο         
     
Σήμερα το μεσημέρι θα πουν το στερνό αντίο στον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Τσάκο, που χθες σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή, συγγενείς, συνεργάτες, γνωστοί, φίλοι και ο λαός της πόλης που υπηρέτησε.
Το άγγελμα του θανάτου του πρώην δημάρχου Κυπαρισσίας σκόρπισε θλίψη στους κατοίκους.
Ο Παναγιώτης Τσάκος γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1926. Μαχητής της ζωής και αγωνιστής για την Κυπαρισσία, την υπηρέτησε ως δραστήριος πολίτης με παρουσία και συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις σε δύσκολες περιόδους, ενώ έχει βάλει τη σφραγίδα του σε μια σειρά έργα που συνέβαλαν στην ανάπτυξή της. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στο αγώνα για την επανίδρυση του Νομού Τριφυλίας.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, ενώ διετέλεσε δήμαρχος για 11 χρόνια. Εξελέγη και ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου τον Ιούνιο του 1975, επανεξελέγη δήμαρχος το 1978 και το 1982. Μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του, όσο οι δυνάμεις του το επέτρεπαν, η παρουσία του στην πόλη ήταν έντονη και διακριτική, με έμπρακτο ενδιαφέρον για το κοινό καλό, την προκοπή και ευημερία.
Η νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος θα τελεστεί στις 3.00 σήμερα μετά το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία. 

***  Άρχισε χθες στη Μεσσηνία το συνέδριο της ΑΒΤΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του διεθνούς τουρισμού βρίσκεται από χθες η Μεσσηνία, καθώς ξεκίνησε το συνέδριο της ΑΒΤΑ, της μεγαλύτερης ένωσης τουριστικών πρακτόρων και εταιρειών της Αγγλίας, με την εκδήλωση καλωσορίσματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου το απόγευμα στη μαρίνα της Πύλου. Νωρίτερα το μεσημέρι, στην Costa Navarino, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΑΒΤΑ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του επίσημου φορέα υλοποίησης του έργου, διοργάνωσε δίωρο σεμινάριο μεταφοράς τεχνογνωσίας για τους τοπικούς φορείς και τις επιχειρήσεις, με ομιλητές εκπροσώπους της ΑΒΤΑ, αλλά και ελληνικούς φορείς και επαγγελματίες του χώρου. Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι άνθρωποι του τουρισμού για τις τάσεις της αγοράς, αλλά και τα νέα δεδομένα του χώρου. Την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΑΒΤΑ, Noel Josephides. Να σημειωθεί πως το συνέδριο της ΑΒΤΑ, "The Travel Convention", θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο του Costa Navarino σήμερα και αύριο. -

***  3 άτομα «τρύπωσαν» σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης τρία άτομα μπήκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου. Τα τρία άτομα τράπηκαν σε φυγή όταν γείτονας από διπλανό διαμέρισμα όταν επέστρεφε στο σπίτι του αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες. - 

***  Έκρυβε στο σπίτι του στην Καλαμάτα 284 γραμμάρια χασίς 

  Ποσότητα χασίς βάρους 284 γραμμαρίων έκρυβε ένας 60χρονος στο σπίτι του σε συνοικισμό της Καλαμάτας. Σε κατ’ οίκον έρευνα που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν το ημιαποξηραμένο χασίς και το κατέσχεσαν, όπως και μια ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 60χρονος, που έχει απασχολήσει και παλιότερα τις Αρχές, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.Β.Β. - 

***  Τουρισμός και αγροτικά προϊόντα το… διαβατήριο ανάπτυξης  

Ο Βρετανός πρέσβης στο Δημαρχείο Καλαμάτας Μιλώντας άριστα τα ελληνικά, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζων Κίττμερ, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ευχήθηκε στους Έλληνες πολίτες δύναμη και κουράγιο, για την έξοδο από την ύφεση, τονίζοντας πάντως ότι η χώρα, αλλά και ειδικότερα η Καλαμάτα και η Μεσσηνία, έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον πρέσβη της Βρετανίας με θέρμη, σημειώνοντας ότι είναι χαρά του και τιμή του να βρίσκεται στο γραφείο του ο κ. Κίττμερ και προσθέτοντας ότι «έχουμε συνείδηση της προσφοράς της Μεγάλης Βρετανίας στο σύγχρονο πολιτισμό» αλλά και ότι οι δύο χώρες ήταν πάντα στην ίδια πλευρά σε αγώνες που δόθηκαν, αναφερόμενος προφανώς στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στις εμπορικές σχέσεις που είχε η περιοχή μας με τη Βρετανία στο παρελθόν, ιδιαίτερα με την εξαγωγή των τοπικών προϊόντων και ειδικότερα της σταφίδας, ενώ τόνισε ότι σήμερα χιλιάδες νέοι πηγαίνουν για τις σπουδές τους στη χώρα του κ. Κίττμερ. Σημείωσε ακόμη ότι συζήτησε με το Βρετανό πρέσβη για την ανάπτυξη συνεργασίας της περιοχής μας με τη Βρετανία, σε ό,τι αφορά κυρίως τους τομείς του τουρισμού και του επιχειρείν. Τέλος, πρότεινε την πραγματοποίηση μιας συνάντησης στην περιοχή μας, με Βρετανούς επενδυτές, προκειμένου να συζητηθεί η ανάπτυξη της συνεργασίας στους δύο παραπάνω τομείς. Η περιοχή της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας έχει πολλά πλεονεκτήματα, τόνισε ο κ. Κίττμερ και αναφέρθηκε σε αγροτικά προϊόντα τα οποία έχουν μεγάλη φήμη όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά σε όλο τον κόσμο. Αναφέρθηκε ακόμη στον τουρισμό, τονίζοντας ότι χρόνο με το χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα όλο και περισσότεροι Βρετανοί τουρίστες, κάτι που δείχνει, όπως σχολίασε, ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Α.Π. - 

***  Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη

Μετά από 3.5 χρόνια η Βίκυ Σταμάτη θα αφεθεί ελεύθερη αφού πρώτα καταβάλει 50.000 ευρώ σαν εγγύηση, πόσο μάλιστα που όπως δήλωσε η ίδια είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσει. Ακόμα υπάρχει μια σειρά περιοριστικών μέτρων ενώ να σημειωθεί ότι ήταν η 7η αίτηση αποφυλάκισης που είχε κάνει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. - 

*** Δεν θα έρθει τελικά σήμερα στην Αθήνα ο Μοσκοβισί 

Μια σημαντική επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στην Αθήνα δε θα γίνει, αφού απεβίωσε η μητέρα του Πιερ Μοσκοβισί. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία της επίσκεψης. - 

***  Ενός ευρώ… ντροπή           
     
 Οδηγός των ΚΤΕΛ Κορίνθου κατέβασε προχθές το μεσημέρι 10χρονο μαθητή που μόλις είχε τελειώσει την σχολική του μέρα στην Αρχαία Κόρινθο, καθώς δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του ενός ευρώ που του ζήτησε. Μάλιστα, απευθυνόμενος στο παιδί τού ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο με την αιτιολογία ότι «δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα».
Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κορινθίας, Παναγιώτης Μάρκελος, επιβεβαίωσε το γεγονός και μίλησε για λυπηρό περιστατικό, για το οποίο ντρέπεται, σημειώνοντας ότι επικοινώνησε με τον οδηγό, ο οποίος απολογητικά του είπε ότι θόλωσε» το μυαλό του.
Τις προηγούμενες μέρες το παιδί επικαλείτο την επερχόμενη παραλαβή της μαθητικής του κάρτας, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, και μπορούσε να επιβιβάζεται στο λεωφορείο χωρίς πρόβλημα.  Α.Π. 

***  Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα νέα ηγετικά κλιμάκια 

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε την Τρίτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) και αποφάσισε αλλαγές στα ηγετικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν η στρατηγική της χώρας για τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Ειδικότερα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε: 1. Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχου, καθώς και Υποστρατήγου σε θέση Αντιστρατήγου, ως εξής: Στρατός Ξηράς - Τον Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ. - Τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Θωμαΐδη ως Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ. - Τον Υποστράτηγο Ιωάννη Παπαθεοδοσίου ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ. Πολεμικό Ναυτικό - Τον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ ως Αρχηγό Στόλου. - Τον Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ ως Διοικητή ΣΕΘΑ. - Τον Αντιναύαρχο (Μ) Γεώργιο Χριστόπουλο ΠΝ ως Διοικητή ΔΔΜΝ. Πολεμική Αεροπορία - Τον Aντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Παρασχόπουλο ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ. 2. Τη διατήρηση στη θέση τους των Αντιστρατήγων, Αντιπτεράρχων, καθώς και Υποπτεράρχου σε θέση Αντιπτεράρχου, ως εξής: Στρατός Ξηράς - Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού. - Τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο ως Διοικητή 1ης Στρατιάς. - Τον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ / NRDC - GR. - Τον Αντιστράτηγο Αλέξανδρο Οικονόμου ως Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ. - Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Ζαχαριάδη ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ. - Τον Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη ως Διοικητή Δ΄ ΣΣ. = Τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπαλαφούτη, ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ. Πολεμική Αεροπορία - Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας. - Τον Aντιπτέραρχο (ΜΗ) Γεώργιο Βορρόπουλο ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ. - Τον Υποπτέραρχο (Ι) Συμεών Αστρεινίδη ως Διοικητή ΔΑΥ. Παράλληλα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ορίστηκαν ο νέος πρόεδρος, ο νέος εισαγγελέας και οι αντιπρόεδροι του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου ως εξής: - Γκολέμης Νικόλαος, Αναθεωρητής Γ΄, Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, προάγεται στον βαθμό του Αναθεωρητή Α΄. - Ζαφειρόπουλος Δημήτριος, Αναθεωρητής Γ΄, Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, προάγεται στον βαθμό του Αναθεωρητή Α΄. - Χαριζόπουλος Κωνσταντίνος, Αναθεωρητής Β΄, Α΄ Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. - Τούνης Σπυρίδων, Αναθεωρητής Γ΄, προάγεται στον βαθμό του Αναθεωρητή Β΄ και τοποθετείται ως Β´ Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. - Γώγος Κωνσταντίνος, Αναθεωρητής Γ΄, προάγεται στον βαθμό του Αναθεωρητή Β΄ και τοποθετείται ως Γ´ Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. -

*** Μεϊμαράκης Vs Σαμαράς: Ένας «άγνωστος πόλεμος» με παρελθόν και… μέλλον στη Ν.Δ. 

Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η σχέση των οποίων παραπέμπει σε πολικές θερμοκρασίες. Η μάχη για τη διαδοχή έχει ξυπνήσει μίση και πάθη από το παρελθόν, υπενθυμίζοντας στους πιο μυημένους ότι οι δυο πολιτικοί ποτέ δεν είχαν και τις καλύτερες των σχέσεων. «Λυκοφιλία» ήταν αναφέρει ιστορικό στέλεχος της κεντροδεξιάς που παρατηρεί με προσοχή τον πόλεμο των δύο πλευρών που μαίνεται στο παρασκήνιο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, όντας πρόεδρος της Ν.Δ. κατά παραχώρηση του Αντ. Σαμαρά μετά την παραίτησή του λόγω της συντριπτικής υπεροχής του «ΟΧΙ» έναντι του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, ζήτησε να αρθούν οι αποσπάσεις 87 υπαλλήλων του κόμματος και να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι Μεσσήνιοι και, άρα, πολιτικοί φίλοι και υποστηρικτές του Αντ. Σαμαρά και ορισμένοι βρίσκονται σε θέσεις – κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό και, άρα, εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Ν.Δ. Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είναι έξαλλος με πολλά και «καρφώνει» συνεχώς τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν του άφησε ούτε οικονομικό απολογισμό και αναφέρεται συνεχώς στην κακή οικονομική κατάσταση της Ν.Δ. Ούτε καν… μιλιούνται Την ημέρα της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών δε μίλησαν στη Βουλή, όχι γιατί δεν είδε ο ένας τον άλλον, αν και πέρασαν δίπλα, αλλά διότι δεν ήθελαν. Ο ένας μισεί τον άλλον, άσχετα εάν την επόμενη μέρα έσπευσαν να χαιρετηθούν για να τους πιάσει ο φακός… Παιχνίδια της στιγμής! Η ένταση παραμένει, καθώς βλέπει ο μεν Βαγγ. Μεϊμαράκης σαμαρικούς βουλευτές να στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα και ο δε Αντ. Σαμαράς να ακούει συνεχώς καταγγελίες για την περίοδο που ήταν πρόεδρος. Αυτά, όμως, είναι δυο από τα πολλά παρασκηνιακά επεισόδια, καθώς η ένταση κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα και αποτυπώνεται τόσο στην Κ.Ο. όσο και στον κομματικό μηχανισμό. Η επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποστηρικτών -βουλευτών, μελών της Πολιτικής Επιτροπής, μελών και στελεχών- του Αντ. Σαμαρά να συμπορευτεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα εξόργισε το επιτελείο του Βαγγ. Μεϊμαράκη και τον ίδιο. Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είδε Άννα Ασημακοπούλου, Σίμο Κεδίκογλου, Νότη Μηταράκη (κουμπάρο του Αντ. Σαμαρά), Ανδρέα Κατσανιώτη να συμπορεύονται με τον Απ. Τζιτζικώστα και τον Κώστα Καραγκούνη να παραιτείται από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, θέση στην οποία ήταν τα τελευταία έτη επί προεδρίας Αντ. Σαμαρά. Ακόμα και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο χρεώνει στον Αντ. Σαμαρά και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η μεγάλη κόντρα του Βαγγ. Μεϊμαράκη με το γραμματέα της Ν.Δ. Η προϊστορία της κόντρας  Η κόντρα τους έρχεται από το 1984, όταν ο Β. Μεϊμαράκης αποφάσισε κατ’ εντολήν του Κ. Μητσοτάκη να διαλύσει τις οργανώσεις «Κένταυροι» και «Ρέιντζερς», τις οποίες στήριζε ο Αντ. Σαμαράς. Η στιγμή, όμως, που θυμάται ακόμα ο Αντ. Σαμαράς ήταν ακριβώς τέτοιες μέρες, πριν από έξι χρόνια, όταν ο Βαγγ. Μεϊμαράκης όχι απλά τάχθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη στην εσωκομματική αναμέτρηση, αλλά καταλόγισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, ότι «πρόδωσε το δάκρυ του εθνάρχη» και δε δίστασε να μιλήσει για το «αμαρτωλό 1993». Ο Αντ. Σαμαράς ποτέ δεν του το συγχώρησε και αμέσως μετά την αναρρίχησή του στην ηγεσία της Ν.Δ. ο Βαγγ. Μεϊμαράκης έμεινε στο περιθώριο. Όμως, ως πρωθυπουργός επέλεξε να βάλει το μέγα τακτικιστή Μεϊμαράκη στην προεδρία της Βουλής και το καλοκαίρι τον όρισε πρόεδρο με απόφασή του. «Είναι αχάριστος. Ποτέ του δεν τίμησε τον Αντ. Σαμαρά ειλικρινά. Τον έκανε πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Ν.Δ. Τι άλλο μεγαλύτερο δώρο υπήρχε από αυτό; Πού ήταν όταν ο Σαμαράς έδινε μάχη με την κυβέρνησή του;» λένε πικρόχολα οι υποστηρικτές του, απαντώντας στα σενάρια της πλευράς Μεϊμαράκη, ότι όλο το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού ανά την επικράτεια βοηθάει τον Απ. Τζιτζικώστα και εν μέρει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στόχος του Σαμαρά τα «τζάκια» Εάν δει κανείς τις δυο λίστες με τα 50 άτομα που υπογράφουν τις δυο υποψηφιότητες θα διαπιστώσει ότι όλοι σχεδόν είναι υποστηρικτές του Αντ. Σαμαρά και αρκετοί πολιτικοί φίλοι του Ανδρέα Παπαμιμίκου. «Κι αυτό τι σημαίνει;» απαντάνε από την πλευρά Σαμαρά, εμμένοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν εμπλέκεται, αν και δεν μπορεί να το πιστέψει η πλευρά Μεϊμαράκη που ξέρει ότι η «αλεπού Σαμαράς» έχει βγει, όπως λένε, «στη γύρα» και το υποψήφιο θύμα είναι όχι μόνο ο Μεϊμαράκης, αλλά και ευρύτερα οι οικογένειες της Ν.Δ. Τι εννοούν; Οτι εκ των πραγμάτων μια νίκη του Απ. Τζιτζικώστα αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για τον Μεϊμαράκη που χάνει, αλλά και για το καραμανλικό σύστημα ευρύτερα που τον στηρίζει και, άρα, για τον Κώστα Καραμανλή, την οικογένεια Μητσοτάκη, λόγω ήττας Κυριάκου, αλλά και κτύπημα στην Ντόρα Μπακογιάννη, διότι εάν κερδίσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθυστερεί κατά πολύ τα όποια πολιτικά σχέδια για την κεντρική πολιτική σκηνή του γιου της Κώστα Μπακογιάννη…. Και είμαστε ακόμα στην αρχή, αφού έχουμε εβδομάδες έως τις εκλογές για το νέο πρόεδρο της Ν.Δ. και πολλοί προβλέπουν να γενικεύεται η σύγκρουση του Βαγγ. Μεϊμαράκη με τον Αντ. Σαμαρά.  ΠΗΓΗ: www.moriasnews.gr .  -

***  Η Ελλάδα… η χειρότερη χώρα της Ε.Ε. για τους νέους  

Η παγκόσμια οικονομική κρίση τελείωσε; Όχι για τους νέους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας (ILO), οι νέοι σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται ακόμα να βρουν δουλειά. Η σχετική έκθεση του ILO δείχνει ότι ο αριθμός των νέων ως ποσοστό στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό κατέγραψε άνοδο κατά 11,6% μεταξύ του 1991 και του 2014, καθώς αυξήθηκε αντίστοιχα η εγγραφή των νέων στα πανεπιστήμια και τα κολέγια. Ωστόσο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων μεταξύ των νέων έχει αυξηθεί. Ύστερα από μια περίοδο γρήγορης αύξησης μεταξύ του 2007 και του 2010, τα παγκόσμια ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων έχουν «σταθεροποιηθεί» στο 13% και δεν έχουν ακόμα ανακάμψει στα προ κρίσης ποσοστά του. Πρωταθλήτριες στην Ευρώπη για το 2014 είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Σλοβακία. Α.Π. - 

***  Επίθεση Νίκα σε Σαμαρά με στόχους Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη 

«Καρφί» Νίκα στην κυβέρνηση Σαμαρά Με στόχο (;) τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ. Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις το… γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι, λέει ο λαός. Έτσι, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, στην προσπάθειά του να παρέμβει στις εσωκομματικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου, θυμήθηκε την κυβέρνηση Σαμαρά. Κάνοντας ένα ακόμα βήμα, θα λέγαμε και τους υποψηφίους που φαίνεται να στηρίζει ή όχι ο πρώην πρωθυπουργός. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, είναι στο… κόκκινο. Αυτό, όμως, δε μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία όσων είπε ο πρώτος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σε μια αποστροφή της παρέμβασής του για την ανάγκη σύναψης του δανείου ύψους πέντε (5) εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να γίνουν διάφορα σημαντικά έργα στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας σχολίασε ότι η κυβέρνηση που υπήρχε το Δεκέμβριο του 2014 (Σαμαράς- Βενιζέλος) «δώρισε» στο «γαλάζιο» δήμαρχο Αμαρουσίου και σημερινό πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλη, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου ο Δήμος του να πάψει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή στη διαχείριση των οικονομικών του. «Κι όμως, αυτή είναι η ελληνική Πολιτεία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν υπήρξε και καμία καταγγελία από κανέναν φορέα της Αυτοδιοίκησης ή κόμμα. Όσα ακούγονται, λοιπόν, για ίση αντιμετώπιση των Δήμων είναι λόγια του αέρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Α.Π. - 

***  "Έφυγε" από τη ζωή ο Χρήστος Τομαράς         
    
 Ο Θεός επιλέγει καλούς ανθρώπους να κάνουν σπουδαία έργα. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΤΟΜΑΡΑΣ άφησε μια κληρονομιά με σπουδαία έργα. Ο Χρήστος Τομαράς κοιμήθηκε εν Κυρίω στο Σικάγο, στις 14 Οκτωβρίου 2015, στις 13:15 π.μ. ώρα Ελλάδος.
  Το Χρήστο ΤΟΜΑΡΑ θα τον θυμόμαστε για την αγάπη του στον Ελληνισμό, την επιχειρηματική του εφευρετικότητα, τη μεγάλη του επιμονή να ολοκληρώνει τα έργα που αναλαμβάνει και τη γενναιοδωρία του. Με την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, έχτισε μια καριέρα επιτυχημένου επιχειρηματία ως ιδιοκτήτης των τροφίμων «ΚΡΟΝΟΣ» και στις επενδύσεις «ΤΟΜΑΡΑΣ». Αφοσιωμένος στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του έκανε πολλές πράξεις καλοσύνης και καλλιέργησε το πνεύμα της φιλανθρωπίας και της βαθιά αγάπη για όλους. Ήταν αφοσιωμένος Χριστιανός Ορθόδοξος, κάνοντας την πίστη του πράξη. Ο Χρήστος Τομαράς ήταν Ευεργέτης σε πολλές εκκλησίες και Ελληνορθόδοξα Ιδρύματα συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Ιακώβου RETREAT CENTER της μητρόπολης του Σικάγου. Ήταν ενεργό μέλος Leadership 100 και Dedicated Άρχων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
  Γεννήθηκε στον Πειραιά. Κατάγεται από το Καρτερόλι της Μεσσηνίας, το οποίο έχει βοηθήσει ποικιλοτρόπως. Ο Χρήστος Τομαράς αντιπροσωπεύει τον Ελληνισμό ενώ αγκαλιάζει τα ιδανικά της Αμερικής. Ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στην αμερικανική ήπειρο (ΣΑΕ), ενέπνευσε τους ομογενείς όλων των ηλικιών να είναι περήφανοι για τον πολιτισμό και την κληρονομιά. Δημιούργησε προγράμματα για την ελληνική νεολαία και έδωσε Χορηγίες σε ειδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο κ. Τομαράς υπήρξε γενναιόδωρος και στους ομογενείς για τη βελτίωση της ζωής τους.
  Το πάθος του για την εκπαίδευση, τον οδήγησε να καθιερώσει το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών (PHSF). Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία μιας εκπαίδευσης κολλεγίων, ίδρυσε το PHSF έτσι ώστε οι Ελληνοαμερικανοί προπτυχιακοί φοιτητές να παίρνουν τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονταν για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους. Το όραμα και η γενναιοδωρία του βοήθησαν πάνω από 300 άξιους φοιτητές να λάβουν υποτροφίες συνολικού ύψους άνω των 2 εκατ.
  Ο Χ. Τομαράς υπήρξε Ιδρυτικό μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και βασικός υποστηρικτής της μέχρι τέλους. Διατέλεσε επί σειράς ετών Α΄Αντιπρόεδρος της Αμφικτυονίας. Κυρίως όμως έχει υπηρετήσει ως ηγέτης ενός αριθμού οργανώσεων πολιτών, Κοινοτήτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της PanMessenian Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Trustees του Κολλεγίου Ανατόλια και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Γεωργίας. Ο κ. Τομαράς έχει λάβει αμέτρητα βραβεία όπως το τιμητικό «Ellis Island Medal of Honor» και την τιμητική διάκριση «Honorary Doctor of Humanities” από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ- Ιερός Σταυρός της Θεολογικής Σχολής.
  Το πέρασμα του Χρήστου Π.. Τομαρά αφήνει ένα μεγάλο κενό στις καρδιές της ελληνικής Ομογένειας, της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και της Ελλάδας. Το παράδειγμα του μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε εμείς με καλές πράξεις, ενθυμούμενοι το παράδειγμά του, τα επιτεύγματά του και τα λόγια της σοφίας που έχει μοιραστεί μαζί μας.
Ο Κύριός σε καλοδέχεται Καλέ και πιστέ υπηρέτη στη Βασιλεία του. Προσευχόμαστε για την αθανασία της ψυχή σου. Η Μνήμη σου να είναι Αιώνια.
*ΑΠΟΔΟΣΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PHSF ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΖΙΓΟ  

***  Δημόσιο έργο στις αυλές (;) ημετέρων…

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς. Κατά το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σημείωσε ότι σε εργολαβία που εκτελείται μέσω του προγράμματος «Μπαλτατζής» στην Άμφεια, ύψους 300.000 ευρώ, μέσω μιας μελέτης που είχε εκπονήσει ο πρώην Δήμος Θουρίας, το μεγαλύτερο τμήμα του έργου γίνεται προς «εξυπηρέτηση»… ψηφοφόρων του δημάρχου, σε ιδιωτικούς χώρους. Ο κ. Νίκας έδωσε αμέσως εντολή στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη να διεξαγάγει σχετική έρευνα και τα αποτελέσματά της να ανακοινωθούν στην επόμενη συνεδρίαση, αφού η καταγγελία είναι δημόσια και αρκετά σοβαρή. Α.Π. - 

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
 ***  Αρχίζει προετοιμασία για το ματς με Παναργειακό η Μαύρη Θύελλα          
     
Μετά το χθεσινό ρεπό η Καλαμάτα αρχίζει σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας την προετοιμασία της για τον 4ο φετινό της αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Θα υποδεχθεί τον Παναργειακό την Κυριακή στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με μοναδικό στόχο φυσικά την κατάκτηση ενός ακόμη 3πόντου και τη διατήρηση του απόλυτου σερί 3x3 στα εντός έδρας ματς. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι στο Λουτράκι που σφραγίστηκε με λευκή ισοπαλία η τοπική μας ομάδα αναμένεται να παραταχθεί πάνοπλη, καθώς επιστρέφουν μετά τον τραυματισμό τους οι Κερμενίδης-Παναγιωτόπουλος, ενώ ελπίδες έχει και ο Βούλγαρος επιθετικός Κραστότσεφ.  

Livescore: Τραμπζονσπόρ-Άρης (37-31 20'), ΠΑΟΚ-Ζολνόκι (37-32 20'), ΑΕΚ-Κράσνι (37-43 20')
***  Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Euro Cup για τη σεζόν 2015-16 έχει ως εξής:
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (1η)
1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου  20015
Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία)
Μπιλμπάο (Ισπανία)-Ναντέρ (Γαλλία)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Τρέντο (Ιταλία)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015
Λε Μαν (Γαλλία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου
Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία)-Μπρίντιζι (Ιταλία)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015
Νανσί (Γαλλία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου
Ουλμ (Γερμανία)-Βενέτσια (Ιταλία)
Σαραγόσα (Ισπανία)-Σαρλερουά (Βέλγιο)

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (2η)
4oς ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Άρης 19:00    , (37-31) .-
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Μπάνβιτ (Τουρκία)

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου
ΠΑΟΚ-Ζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία) 19:00     , (37-32) .-
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
Αβτοντόρ Σαρατόφ (Ρωσία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου
ΑΕΚ-Κράσνι Βόλγκογκραντ (Ρωσία) 19:00    , (37-43) .-
Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)
Νίζνι Νόβγκοραντ (Ρωσία)-Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
~** Το σύστημα διεξαγωγής του Eurocup
Έξι όμιλοι των έξι ομάδων έχουν διαμορφωθεί στην κανονική περίοδο στο EuroCup (οι τρεις πρώτοι της Δυτικής Περιφέρειας και οι τρεις τελευταίοι της Ανατολικής), με την τελευταία αγωνιστική (10η) να έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου. Την πρόκριση στη φάση των «32» εξασφαλίζουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο. Από τις 24 ομάδες του EuroCup και τις 8 που θα αποκλειστούν από την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας θα προκύψουν οι 8 όμιλοι της φάσης των «32» (5 Ιανουαρίου-10 Φεβρουαρίου).
~
***  Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της Football League :
Κέρκυρα-Καλλιθέα 1-0
Λάρισα-Λαμία 3-0
Απόλλων Σμύρνης-Ζάκυνθος 3-2
Παναιγιάλειος-Αχαρναϊκός 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας 0-0
Τρίκαλα-Κισσαμικός 2-2
Εργοτέλης-Χανιά 0-1
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
Πανελευσινιακός-Παναχαϊκή 18:30

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/09-2015.html .-
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  10  και  11  Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/ .-                                                      
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-10-2015.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-     
 ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-11-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα   12  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-12-2015.html .-
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  13  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-13-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  14  Οκτωβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-14-2015.html .-  \                                                                                                                                                                                                                            
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4385  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2603 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2606 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9580   βίντεο   .-

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 / 540 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529 / 882 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.321   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

~
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
***
  ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 
***