~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :
~


11 Νοεμβρίου
Μηνά Μεγαλομάρτυρος (†304). Των αγίων Μαρτύρων Βικεντίου διακόνου (1) (†304), Βίκτωρος († β’ αι.). Δράκωνα καί Στεφανίδος. Των Οσιων Θεοδώρου ομολογητού, ηγουμένου των Στουδίου και Μαξίμου «του δια Χριστόν σαλού».
(1)Ο άγιος Βικέντιος γεννήθηκε στην Ουέσκα της Ισπανίας και από νεαρή ηλικία αφιερώθηκε στα γράμματα. Ψυχή φλεγόμενη από τη θεία φλόγα προσκολλήθηκε, από τα εφηβικά του χρόνια, στον επίσκοπο της Σαραγόσης, Ουαλέριο. Ο Ουαλέριος εκτιμώντας την αγνότητα, τη σύνεση και τον ευσεβή ζήλο του Βικέντιου τον χειροτόνησε διάκονο. Επειδή δε ο ίδιος αν και μορφωμένος πολύ, δεν είχε την ευκολία του λόγου συχνά χρησιμοποιούσε τον Βικέντιο ως δάσκαλο του Θείου Λόγου. Γι` αυτό, συχνά, ο Ουαλέριος, χαριτολογώντας έλεγε ότι ο άγιος Βικέντιος είναι η φωνή του στην Εκκλησία. Με το πέρασμα του χρόνου ο Βικέντιος βελτίωνε την ευφράδειά του, αύξανε την θερμότητα του ζήλου του και την ακούραστη προσπάθειά του να προσελκύσει στους κόλπους της αληθινής Εκκλησίας τους ειδωλολάτρες. Τα περισσότερα βράδια του τα διέθετε για την κατήχηση και τον διαφωτισμό των συνανθρώπων του. Όταν το πληροφορήθηκε αυτό ο Δακιανός, που διετέλεσε διοικητής επί Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, διέταξε και έφεραν τον Βικέντιο αλυσοδεμένο, στην Σαραγόση της Βαλέντιας. Παρόλες τις απειλές που δέχθηκε ο άγιος ομολόγησε την πίστη στον Ιησού Χριστού και μπροστά στον έπαρχο. Γι` αυτό το λόγο διατάχθηκε να τον μαστιγώσουν μέχρι να ματώσουν οι σάρκες του. Κατόπιν τον έδεσαν σε σιδερένια κλίνη, κάτω από την οποία ήταν αναμμένη φωτιά. Με αυτόν τον μαρτυρικό τρόπο παρέδωσε ο άγιος Βικέντιος το πνεύμα στον Κύριο.  ~   
Σήμερα 11/11/2015 εορτάζουν:
Άγιος Μηνάς «ὁ ἐν τῷ Κοτυαείῳ» ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Βίκτωρ ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Βικέντιος ο Διάκονος Ιερομάρτυρας, Όσιος Θεόδωρος ο Ομολογητής ηγούμενος Μονής Στουδίου
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
11/11/  Απολυτίκιο Άγ. Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου - 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/HK_zKunr4u0?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC ,


***  Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Ο Σόϊμπλε, με τις του δηλώσεις έδωσε ουσιαστικά το μήνυμα για το κούρεμα των καταθέσεων στις Ελληνικές Τράπεζες. Είναι δόλιος και εχθρός της Ελλάδος, οδηγώντας ουσιαστικά σε νέα ασφυξία, παρόμοια με αυτή που προκάλεσε το περασμένο καλοκαίρι....
Μόνο που αυτή τη φορά θα επιτεθεί με σφοδρότητα κατά των πολιτών αρπάζοντας τις καταθέσεις του.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λοιπόν, δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι επιθυμεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να καταβληθούν 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
«Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισ. ευρώ, τα οποία συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Γερμανός.
Όσοι διαβάζουν πίσω από τις γραμμές και μπορούν να καταλάβουν την πανουργία του Σόιμπλε, τα λόγια του αυτά ένα πράγμα σημαίνουν: επειδή τα 10 δις δεν πρόκειται να καταβληθούν και η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα (γιατί δεν θα αφήσουν να γίνει), πάμε για ξέσκισμα των καταθέσεων του λαού!
Προφανώς την επόμενη εβδομάδα! Το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το ξέσκισμα και ποιοι καταθέτες θα πληγούν (από 100.000 και πάνω ή ακόμη και όσοι έχουν 20.000 ή 30.000 ευρώ) δεν είναι βέβαιον.indobserver.blogspot.gr/

 ***  Αθώοι οι δύο Ρομά για την αρπαγή της μικρής Μαρίας         
      
Σήμερα την επιμέλεια της μικρής έχει αναλάβει το Χαμόγελο του Παιδιού - Οι δύο αθίγγανοι ισχυρίζονται ότι τους λείπει πολύ η μικρή Μαρία, γιατί τη θεωρούν δικό τους παιδί
Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τους δύο Ρομά για την αρπαγή της μικρής Μαρίας, η περίπτωση της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2013, ενώ το θέμα είχε πάρει και ευρωπαϊκές διαστάσεις.
Το κοριτσάκι με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια είχε εντοπιστεί σε αστυνομικό έλεγχο που είχε γίνει σε οικισμό αθίγγανων στην περιοχή Φαρσάλων. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε,  η πραγματική οικογένειά της έμενε σε καταυλισμό στη Βουλγαρία.
Το Δικαστήριο έκρινε την Τρίτη αθώους, λόγω αμφιβολιών για την πράξη της αρπαγής ανηλίκου, το ζεύγος των αθιγγάνων με τους οποίους ζούσε μέχρι τότε η μικρή Μαρία, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στην γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή, για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον δικηγόρο των Ρομά, Γιώργο Κατσαβό, εκείνος ανάφερε πως η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της στους πελάτες του, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι Ρομά ισχυρίζονται ότι τους λείπει πολύ η μικρή Μαρία, γιατί τη θεωρούν δικό τους παιδί, ενώ θα ήθελαν πολύ, αν και γνωρίζουν ότι αυτό είναι αδύνατο, να την είχαν κοντά τους.
Σημειώνεται πως με απόφαση του τμήματος Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας την επιμέλεια της μικρής ανέλαβε τελικά η οργάνωση Το Χαμόγελο του Παιδιού, που φιλοξενεί το εφτάχρονο σήμερα κοριτσάκι σε έναν από τους ξενώνες της. www.protothema.gr  .-

***  Στην Καλαμάτα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Την Καλαμάτα θα επισκεφτεί ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Μέχρι τώρα έχουν επισκεφθεί τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα οι υποψήφιοι πρόεδροι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ μετά την επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα θα απομένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως είχε έρθει στα τέλη Αυγούστου, τις ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο στις 7.30 το απόγευμα, ενώ θα συναντηθεί με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και των παραγωγικών τάξεων. - 

*** Ένταση εργασιών στα έργα του ΕΣΠΑ στην Καλαμάτα          
     
Άρχισε η δαπεδόστρωση στο έργο ανάπλασης της πλατείας του Ιερού Ναού Ανάστασης. Στο αντίστοιχο έργο στον Ιερό Ναό Ανάληψης έχει γίνει ασφαλτόστρωση του τμήματος που προορίζεται για χώρος στάθμευσης, ενώ προχωρούν οι εργασίες προετοιμασίας της σκυροδέτησης και η διαμόρφωση κηπαρίων.
Επίσης, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Χορού εγκαταστάθηκαν καλωδιώσεις και σωληνώσεις και προχωρούν οι ετοιμασίες για τη σκυροδέτηση, ενώ σε καλή φάση βρίσκεται το έργο αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης από αμίαντο, στην Καλαμάτα.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση ιστών και φωτιστικών σωμάτων στο τμήμα της οδού Αρτέμιδος, από την οδό Κιλκίς μέχρι την οδό Είρας. Στο συγκεκριμένο οδικό  τμήμα θα πραγματοποιηθούν και σήμερα εργασίες εγκατάστασης βάσεων και φρεατίων.
Οι σχετικές εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό». Ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος από τη διασταύρωση με την Ευαγγελιστρίας μέχρι το Μέγαρο Χορού, όπου εγκαταστάθηκαν 56 κολώνες, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στη Νέα Είσοδο, όπου τοποθετήθηκαν 68 κολώνες από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα παραπάνω είναι έργα εκτελούμενα μέσω ΕΣΠΑ.

*** Επιστημονική ημερίδα στην Καλαμάτα το προσεχές Σάββατο από τα Παιδικά Χωριά SOS

Επιστημονική ημερίδα διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS το προσεχές Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα «Παιδιά και οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Προσεγγίσεις, Θεσμοί, Δράσεις», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και ελεύθερη είσοδο. Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν αναλυτικά επιλεγμένες θεματικές, όπως το φαινόμενο της παιδικής φτώχειας, με έμφαση στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, οι κοινωνικές πολιτικές για ευάλωτους πληθυσμούς στην ιστορική αλλά και τρέχουσα διάστασή τους, η οικογένεια ως θεσμός, ως ταυτότητα και ως «διαφορά», η εκπαίδευση και η εξωοικογενειακή φροντίδα. Θα γίνει, επίσης, αναφορά στην ουσιαστική συμβολή των οργανωμένων εθελοντικών δράσεων, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων που υλοποιούν κοινωνικά προγράμματα, με στόχο την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Τέλος, θα παρουσιαστεί η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο υποστηρίζει σημαντικό αριθμό οικογενειών και παιδιών, προάγοντας στην πράξη την κουλτούρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού και έχοντας καταστεί «σημείο αναφοράς» στο χώρο της παιδικής προστασίας χάρη στη διαρκή υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Να σημειωθεί πως στην ημερίδα θα συμμετάσχουν έγκριτοι επιστήμονες, εμπειρογνώμονες του χώρου της κοινωνικής πολιτικής, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, με κοινό στόχο τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και ειδικότερα των παιδιών και των νέων. 

***  Χρήση του Google Maps χωρίς σύνδεση στο Internet
Λάβετε οδηγίες κατεύθυνσης βήμα-βήμα, αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα μέρη, ακόμα και όταν είστε off line Περίπου το 60% του παγκόσμιο πληθυσμού ζει σε περιοχές χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ακόμα όμως κι όταν η σύνδεση είναι εφικτή μπορεί να είναι προβληματική. Αυτό σημαίνει ότι η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία δεν είναι ακόμα εφικτή- ή είναι δύσκολη - για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί πολλά προβλήματα, ειδικά όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Έτσι, η Google, μέσω των γνωστών χαρτών της, ανακοίνωσε ότι «κάνει βήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν την κατεύθυνσή τους και να πάνε στον προορισμό τους ακόμα κι όταν δεν έχουν σύνδεση». Πλέον, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο χαρτών για μία περιοχή στο κινητό σας και την επόμενη φορά που θα είστε εκτός σύνδεσης, είτε είστε σε μία εθνική οδό είτε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, η εφαρμογή Google Maps θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Και ενώ πριν μπορούσατε απλά να δείτε μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, τώρα μπορείτε να λάβετε οδηγίες βήμα-βήμα,να αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια. Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό πακέτο χαρτών ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα και στη συνέχεια να πατήσετε «λήψη» στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+». Μόλις το κατεβάσετε, το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση «εκτός σύνδεσης» αυτόματα, όταν αναγνωρίσει ότι είστε σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση. Όταν η σύνδεση είναι και πάλι εφικτή, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε στην πλήρη εκδοχή του Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείτε -εφόσον οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται στην περιοχή που κινείστε. Από προεπιλογή, το κατέβασμα των χαρτών γίνεται όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον ασύρματης σύνδεση Wi-Fi, προκειμένου να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις δεδομένων. protothema.gr - 

***  Παραιτήθηκε ο Κάτσαρης συνεχίζει ο Νίκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου         
     
Ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κάτσαρης Παναγιώτης παραιτήθηκε χθες  10 Νοεμβρίου παραχωρώντας τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα του περιφερειακού σχήματος Νίκου Δονάτο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ
Υλοποιώντας την απόφαση της ιδρυτικής συνέλευσης της «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ» μετά από 14 μηνών θητεία, ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κάτσαρης Παναγιώτης παραιτήθηκε στις 10-11-2015 παραχωρώντας τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα του περιφερειακού σχήματος Νίκου Δονάτο. Με την παραίτηση αυτή τονίζουμε ότι το διαφορετικό ήθος της Αριστεράς, η συνέπεια λόγων και έργων, η μη προσκόλληση σε θέσεις ευθύνης και όποιας "εξουσίας" υπηρετείται και με την εναλλαγή σε αυτές. Για μας η Αριστερά δεν έχει μόνο καθήκον να αντιπαλεύει τα μνημόνια που εξαθλιώνουν την Ελληνική κοινωνία αλλά και να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας και πολιτικού ήθους – συνέπειας. Με την πρακτική μας αυτή δίνουμε το παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.

*** Παγκόσμιο σοκ...
petrelaio arabia
- Μεγάλη ζημιά προκαλούν οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, και αυτό φαίνεται από την απόφασή της να βγει στις διεθνείς αγορές ομολόγων. Μέχρι και 50% του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει το χρέος του κράτους στα επόμενα πέντε χρόνια, από 6,7% που προβλέπεται για φέτος και 17,3% το 2016. Ήδη κάποια διεθνή ιδρύματα έχουν προσεγγίσει το βασίλειο για το πως θα προσεγγίσει τις διεθνείς αγορές
«Τα επίπεδα του χρέους είναι ακόμα πολύ χαμηλά, η έξοδος στις διεθνείς αγορές χρέους θα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες χωρίς να απορροφηθεί ρευστότητα από τις εγχώριες τράπεζες», ανέφερε η Monica Malik, επικεφαλής οικονομολόγος στην Abu Dhabi Commercial Bank.
«Η Σαουδική Αραβία δεν βρίσκεται σε κρίση», ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος. «Μπορούμε να δανειστούμε, έχουμε αποθέματα, εργαζόμαστε πάνω σε ένα πρόγραμμα για την παραγωγή εσόδων».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την έκθεση ομολόγων από τη Σαουδική Αραβία, το οποίο καλεί να αντιμετωπίσει τη κρίση που αντιμετωπίζει με δανεισμό, καθώς και με περιορισμό των δαπανών και τόνωση των εσόδων.

***  Απίστευτη εξέλιξη: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κατοχή της Κύπρου!
eisbolh kyprou
-  Μια δήλωση η οποία αναμένεται να προκαλέσει... ταραχή στην Τουρκία έκανε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την παρουσία αξιωματικών του κατοχικού στρατού, στη δεξίωση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος δήλωσε: “Γνωρίζετε ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε μία διαδικασία η οποία οδηγεί σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία”, και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κατοχή.
“Κάποια μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας εμφανίστηκαν με στολή και αυτό είναι κάτι που δεν θα παραβλέπαμε”, είπε. “Αντιλαμβάνομαι ότι έγινε λάθος, αλλά θα σας παραπέμψω στις τουρκικές αρχές επ` αυτού”, συμπλήρωσε.

***  Κόκκινος συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις - Κάτι συμβαίνει...
tethores
-  Η ΧΙΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πραγματοποίησε την Τρίτη άσκηση Τακτικού Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων (ΤΣ/ΙΜΑ), στα πλαίσια της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Το αντικείμενο της άσκησης αφορούσε «το ΤΣ/ΙΜΑ κατά την Εσπευσμένη Επίθεση».
Οι ασκήσεις μικρών κλιμακίων (επιπέδου Λόχου, Ίλης, Πυροβολαρχίας), είναι πολύ σημαντικές για το ΓΕΣ, διότι αποτελούν τη βάση εκτέλεσης των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Δείτε τις φωτογραφίες:
tethores1
tethores2
tethores3
tethores4

***  Βόμβα για τις συντάξεις...
syntakseis psalidi
- Τα χτυπήματα εναντίον των συνταξιούχων συνεχίζονται... Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν μειώσεις ωστόσο η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να εντείνει την αβεβαιότητα. Ακόμα και σε περίπτωση που βρεθούν ισοδύναμα, η μείωση των επικουρικών συντάξεων σε αυτή την περίπτωση θα είναι 6%. Ωστόσο, εάν τα ισοδύναμα δεν βρεθούν, οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 8%. Το "τσεκούρι" όμως δεν σταματά εκεί. Στο δημόσιο αναμένεται να υπάρξει μείωση στο μέρισμα του ΜΤΠΥ.
Για όλους τους δικαιούχους, άσχετα από το Ταμείο Ασφάλισης έρχεται τσεκούρι στις συντάξιμες αποδοχές, άσχετα από το εάν είναι ήδη στη σύνταξη ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Την ίδια μοίρα έχουν όλοι, άσχετα από το εάν έχουν εργαστεί 15 ή 35 χρόνια. Ρόλο δηλαδή θα παίξει η ηλικία συνταξιοδότησης. Δηλαδή εάν κάποιος ένστολος υπηρέτησε 35 ή 37 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 53 η 55 ετών θα έχει μεγάλες απώλειες καθώς απέχει πλέον από τα νέα όρια ηλικίας των 62 και των 67. Θα διασωθούν μόνον όσοι παίρνουν πενιχρές συντάξεις κοντά στα 800 ευρώ.

***  Σας εξηγούμε τι είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά…
noikokuria
-  Υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία χρωστάνε πολλά χρήματα σε έναν ή περισσότερους, και τους είναι δύσκολο να πληρώνουν τις δόσεις.
~ Έτσι δημιουργούνται και τα κόκκινα δάνεια.
Ουσιαστικά το νοικοκυριό είναι πχ μια οικογένεια που ζει σε ένα σπίτι.
Αυτή λοιπόν, χρωστάει σε δάνεια, κλπ αλλά οι γονείς δεν δουλεύουν και δεν έχει έσοδα (ή μπορεί να έχει ελάχιστα έσοδα).
Έτσι δεν μπορεί το νοικοκυριό αυτό να πληρώνει τις δόσεις των δανείων, γιατί είναι πολλές και μεγάλες για "τα κυβικά του".
Έτσι είναι υπερβολικά χρεωμένο αυτό το νοικοκυριό, δηλαδή υπερχρεωμένο, γι' αυτό και ονομάζεται έτσι.    Πηγή  WWW.ti-einai.gr  .-

*** Ο Τσίπρας οργισμένος στρέφεται κατά του MEGA
tsipras3
-  Συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι πίσω από την καταγγελία της Όλγας Γεροβασίλη κρύβεται ο θυμός του πρωθυπουργού, αφού είναι πρωτοφανής η αντικυβερνητική συμπεριφορά του μεγάλου καναλιού απέναντι του, ειδικότερα μετά από την συνταγματική κατοχύρωση του νέου νόμου σχετικά με τις συχνότητες.
«Μας κάνουν βρώμικο πόλεμο, αλλά δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς», υπογράμμισε στο newsbomb.gr. Και στη συνέχεια παρέθεσε μια σειρά παραδειγμάτων. Μεταξύ άλλων, ειπώθηκε πως αναπαράγονται συκοφαντίες κατά τις κυβέρνησης, χωρίς να φαίνονται πουθενά οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης, ενώ δεν είναι λιγοστές οι φορές που τα θέματα είναι ανυπόστατα θέματα, με μόνο απώτερο σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα.
Παρ’ όλα αυτά, η δυνατότητα απάντησης, όπως προβλέπει η στοιχειώδης δεοντολογία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, από την πλευρά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, απορρίφθηκε.
Να σημειωθεί, βέβαια, πως στον Άδωνι Γεωργιάδη δόθηκε κανονικά και με το νόμο το βήμα να διαγγείλει ότι αναρχοαυτόνομοι τον εμπόδισαν να μιλήσει στο Βόλο.
Σε σχετικό ρεπορτάζ, επίσης, κοινοβουλευτικός συντάκτης αποκάλυψε ότι κάποιος βουλευτής της Ν. Δ. του δήλωσε ότι ο Πανούσης δε σκέφτεται να επιστρέψει σο πανεπιστήμιο επειδή φοβάται για τη ζωή του. Έτσι, απλά.. του έκανε μια δήλωση κάποιος και απλά την αναπαρήγαγε, χωρίς να διασταυρώσει αν είναι έγκυρη ή όχι.
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα άρχισαν μετά την ψήφιση του νόμου για τις συχνότητες, κάποιοι ολιγάρχες βλέπουν ότι χάνουν τα διαπλεκόμενα προνόμιά τους και αντιδρούν. Έχουν γνώση οι φύλακες, δεν θα υποκύψουμε. Αυτή τους η αντικυβερνητική υστερία θα συνεχιστεί αλλά ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων συνεργάτης του πρωθυπουργού.

***

***  Αθλητική   ενημέρωση  :

*** Πανελλήνιο μαθήματα ζωής από τον Γιώργο Λαζαρίδη          
     
«Ο αθλητισμός στάθηκε η αφορμή να κάνω πράγματα που δεν πίστευα ότι μπορούσα να καταφέρω, να ξεπεράσω τα ίδια τα όριά μου»
Εκατοντάδες ήταν οι Μεσσήνιοι που «έζησαν» τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην ιστορική διαδρομή Μαραθώνας-Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συμμετοχή 43.000 δρομέων από 100 χώρες.
Την παράσταση έκλεψε, όμως, ο Καλαματιανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμα φορά το μεγαλείο και τη δύναμη ψυχής, καταφέρνοντας να τερματίσει στην πρώτη του συμμετοχή. Μαζί με το συνοδό του Διονύση Μάλαμα κάλυψαν τη διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων, σε 4 ώρες και 43 λεπτά.
Παράλληλα, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είχε φέτος μία από τις πολυπληθέστερες αποστολές, η οποία αποτελούνταν από 234 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα, η Γεωργία Πουλοπούλου και η Σταυρούλα Μπάκα είχαν και εξαιρετική αγωνιστική παρουσία, τερματίζοντας αντίστοιχα στην 46η και 47η θέση των γυναικών.
Στα, δε, 5 χιλιόμετρα ξεχώρισε και φέτος η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, του Ακρίτα πια, καταλαμβάνοντας την 6η θέση!
Η συμμετοχή, όμως, του Γιώργου Λαζαρίδη, όπως προαναφέραμε, ήταν αυτή που εντυπωσίασε περισσότερο και ανάγκασε αθηναϊκές εφημερίδες να δημοσιεύσουν ρεπορτάζ για τη μοναδική του προσπάθεια, το σθένος και τη δύναμη της ψυχής του. Πολλές φορές διαβάζουμε για τις απεριόριστες δυνάμεις του ανθρώπου, αλλά όσοι βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα κατάλαβαν από κοντά τι σημαίνει αυτή η πρόταση.
«Βλέποντας τον Γιώργο την Κυριακή να κάνει τη διαδρομή του Μαραθωνίου, αναρωτήθηκα γιατί εγώ παράτησα τις προπονήσεις και παραιτήθηκα της προσπάθειας» σκέφθηκε ένας εκ των χιλιάδων θεατών, φίλος του Γιώργου Λαζαρίδη.
«Ήταν για μένα μία ακόμη πρόκληση, στην οποία δύσκολα θα έλεγα όχι», σχολιάζει ο 42χρονος αθλητής από την Καλαμάτα, σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Καθημερινή" που υπογράφει η Ιωάννα Φωτιάδη.
Όπως σημειώνει, η ιδέα «πέφτει» στο τραπέζι το καλοκαίρι από φίλο του, παθιασμένο δρομέα. «Ήμουν στην αρχή επιφυλακτικός, καθώς οι αθλητικές υποχρεώσεις μου είναι αυξημένες», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης, που ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα για αγώνες τένις σε Ιταλία και Πολωνία.
Ωστόσο, οι δύο φίλοι ξεκινούν δειλά τις προπονήσεις, έως 21 χιλιόμετρα, στην παραλία της Καλαμάτας.
Μάλιστα, ο Γιώργος επέλεξε να προχωρήσει στο τολμηρό εγχείρημα με το καθημερινό του αμαξίδιο, αν και διαθέτει αγωνιστικά που θα έκαναν τη διαδρομή πιο εύκολη. Το συγκεκριμένο αμαξίδιο, βαρύ και άνευ ταχυτήτων, κινείται βασιζόμενο στη δύναμη των χεριών του αναβάτη. «Αυτά είναι τα καθημερινά μου πόδια», εξηγεί ο 42χρονος, που κινείται με αμαξίδιο έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα το 1993.
«Στόχος μου εξαρχής ήταν να τερματίσω», αναφέρει ικανοποιημένος, «για μένα αυτό είχε μεγάλη συμβολική αξία».
Τα περασμένα δύο χρόνια, 2013 και 2014, ο Γιώργος πέρασε έναν προσωπικό «μαραθώνιο υγείας». «Από αυτήν την περιπέτεια βγήκα πιο δυνατός και επέστρεψα δριμύτερος στο άθλημα», ομολογεί.
Για τον 42χρονο αθλητή, που ασχολείται με τον αθλητισμό και πρωταθλητισμό από το 2004 (είχε συμμετάσχει στην Παραολυμπιάδα του 2008), «κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία για νέο άλμα».
  Ενθάρρυνση και αγάπη
Μετά το πέρας του Μαραθωνίου επέστρεψε στην Καλαμάτα γεμάτος ενέργεια, «καθώς εισέπραξα τόσο πολλή ενθάρρυνση και αγάπη από γνωστούς και αγνώστους». Έτσι, φλερτάρει με την ιδέα να ξαναδώσει το «παρών» στην επόμενη διοργάνωση Μαραθωνίου.
«Στον αθλητισμό χρωστάω πολλά», καταλήγει, «στάθηκε η αφορμή να κάνω πράγματα που δεν πίστευα ότι μπορούσα να καταφέρω, να ξεπεράσω τα ίδια τα όριά μου».
Το σημαντικότερο όλων ίσως είναι ο βαθμός αυτονομίας που απέκτησε, «παίρνω το αυτοκίνητό μου, έρχομαι στο αεροδρόμιο της Αθήνας και επιβιβάζομαι στο αεροπλάνο με προορισμό κάποιο διεθνές τουρνουά...».
Έχοντας στο ενεργητικό του 10 χρόνια αθλητισμού, αλλά και βιώματα από εποχές που η αναπηρία δεν ήταν τόσο αποδεκτή στην Ελλάδα, είναι πλέον σε θέση να δίνει συμβουλές και σε νεότερους.
«Με προσεγγίζουν πολλά παιδιά, ενώ πριν από δύο μήνες ιδρύσαμε στην Καλαμάτα ένα Σωματείο για Άτομα με Αναπηρία, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Κάθε χρόνο και καλύτερα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Επέστρεψαν από το Κατάρ οι 3 ομάδες Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, αφού διαγωνίσθηκαν ως μέλη της Ελληνικής Αποστολής στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έλαβε χώρα στην πόλη της Ντόχα. Σύμφωνα με τον προπονητή των ομάδων και καθηγητή Πληροφορικής, πατέρα Σωτήριο Μαστέα, οι επιδόσεις των ομάδων ήταν βελτιωμένες σε σχέση με τον περυσινό διαγωνισμό, στο Σότσι της Ρωσίας. Οι θέσεις κατάταξης ήταν: 34η θέση στον τελικό, ανάμεσα σε 88 ομάδες ή 19η θέση μεταξύ 50 χωρών, 24η θέση στον 3ο προκριματικό και 23η και 24η θέσεις στο 2ο προκριματικό. Οι μαθητές που εκπροσώπησαν φέτος το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ήταν, με αλφαβητική σειρά, οι: Βαγενάς Νικηφόρος, Ζερβάκης Θεόδωρος, Καπετανάκης Αναστάσιος, Ρίζος Ιωάννης, Ροδίτης Μιχαήλ, Σκουρτσίδης Λεωνίδας, Σταθοπούλου Ιωάννα και Σταθουλόπουλος Αριστείδης. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας ενίσχυσε οικονομικά τις ομάδες του 6ου Γυμνασίου, καλύπτοντας μέρος των εξόδων της αποστολής με 1.000 ευρώ. Φυσικά, τα μέλη των ομάδων του 6ου Γυμνασίου ανήρτησαν τη σημαία του Δήμου Καλαμάτας στο χώρο των αγώνων! - 

***

***  ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                               
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/30-2015.html .- 
-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-  
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                                              
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                        
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-          
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-   
 ~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .-    
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .-  
~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                             
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-                         
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .-
~ ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .- 
~ ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 10  Νοεμβρίου  2015:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-10-2015.html .-
~ ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-11-2015.html .- 
~                                                                                                                                                                                                                                                     
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4620 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.436   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

~STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4438  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2656 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2642   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9729  βίντεο   .-
*** 
~