~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015  :
~


Ελαιομάζεμα  και πατέντα ραβδιστικού 2015 : https://youtu.be/XS7NRZmjPGo .-
 
~Καρούτα Ηλείας  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  2015 : https://youtu.be/EEeV_snlgCs .-

~ ΠΥΛΟΣ ΜΕΘΩΝΗ 2015 :   https://youtu.be/vwEY3UjLqmY .- 


24 Νοεμβρίου
Ιερομαρτύρων Κλήμεντος του αποστολικού πατρός και επισκόπου παλαιάς Ρώμης (†101) και Πέτρου πατριάρχου Αλεξανδρείας (1) (†311). Ερμογένους επισκόπου Ακραγαντίνων. Μαρτύρων Αλεξάνδρου του εν Κορίνθω, Ευγενίου, Θεοδώρου του Αντιοχέως, Μερκουρίου του Ρώσου, Προκοπίου και Χριστοφόρου. Φιλουμένου, Χριστόφορου και Χρυσογόνου. Οσίων Γρηγορίου του εν τη «Χρυσή Πέτρα», Καρίωνος, Μάλχου και Μάρκου του Τριγλινού.
(1)Ο Πέτρος ήταν άνδρας που διακρινόταν για την παιδεία, τον ζήλο και την αρετή του, γι` αυτό και διαδέχθηκε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεωνά. Το 306 προέδρευσε στη Σύνοδο, η οποία συνήλθε στη Λυκόπολη Αιγύπτου για να δικάσει τον επίσκοπο Μελέτιο. Μετά την συνοδική του καταδίκη, ο Μελέτιος κατήγγειλε τον Πέτρο στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό Γαλέριο. Ο Πέτρος, προκειμένου να συλληφθεί από τον έπαρχο Αλεξανδρείας, κάλεσε τους αρχιερείς του, τον Αχιλλά και τον Αλέξανδρο και τους ανήγγειλε ότι θα τον διαδεκτούν. Εν συνεχεία για να μην τον δουν οι πιστοί, έφυγε κρυφά από την οικία του και παρεδώθηκε. Οι στρατιώτες τον έφεραν κρυφά στον τόπο της εκτελέσεώς του και τον αποκεφάλισαν, τον Νοέμβριο του 311. Ο Αγιος Πέτρος άσκησε το ποιμαντικό του έργο στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας επί δώδεκα έτη.
Σήμερα 24/11/2015 εορτάζουν:
Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Ρώμης, Άγιος Πέτρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, Άγιος Ερμογένης επίσκοπος Ακραγαντίνων
~ Η χάρις του Θεού δεν έγκειται εις τους χρόνους, αλλά εις τον τρόπον, και εις το έλεος του Κυρίου.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
~ Απολυτίκιο Άγ. Κλήμεντος Επισκόπου Ρώμης - 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , https://youtu.be/652z0b10KDY?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC  .-


***  Πιέσεις στις τιμές του ελαιόλαδου και στη Μεσσηνία         
     
Με τη συγκοµιδή ελιάς στις περισσότερες περιοχές να έχει ξεκινήσει µε καλές προϋποθέσεις, η εξέλιξη στο µέτωπο των τιµών αντανακλά για µια ακόµη φορά την αδύναµη διαπραγµατευτική θέση του Έλληνα ελαιοπαραγωγού.
 Χωρίς τα πράγµατα να έχουν γίνει ανησυχητικά, η αλήθεια είναι ότι όσο προχωρά η ελαιοκοµική περίοδος τόσο η εικόνα των τιµών παραγωγού δείχνει στοιχεία υποχώρησης. Το φαινόµενο θα µπορούσε να θεωρηθεί συγκυριακό, από τη στιγµή που τα δεδοµένα στη διεθνή αγορά δεν έχουν αλλάξει δραµατικά και η διεθνής ζήτηση για καλό ελαιόλαδο (extra παρθένο) συνεχίζει να είναι ισχυρή.
  Έξω η εικόνα παραγωγής στηρίζει το ελαιόλαδο
Στους περίπου 280.000 τόνους, ελαφρώς πιο κάτω από πέρυσι, εκτιµάται πως θα ανέλθει η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην Ελλάδα, ενώ και στην Ισπανία, οι αρχικές προβλέψεις για «επιστροφή» σε επιδόσεις άνω των 1,6 εκατ. τόνων, έχουν προσγειωθεί στη ζώνη των 1,250 εκατ. τόνων. Πτωτικά κινείται, επίσης, η Τουρκία, στους 150.000 τόνους, από 200.000 τόνους πέρυσι, όπως κι η Τυνησία, µε 145.000 τόνους από 185.000 τόνους το 2014 και µόνο η Ιταλία αναµένεται να έχει αύξηση παραγωγής.
  Τιμές προϊόντος
Πάνω από  το «ψυχολογικό φράγµα» των 3 ευρώ που θέτουν οι ελαιοπαραγωγοί «άνοιξε» η αγορά ελαιόλαδου στην Κρήτη,  παρά τις πιέσεις κυρίως λόγω των γνωστών εισαγωγών λαδιού από Τυνησία.
 Το πρώτο ελαιόλαδο πουλήθηκε στα Χανιά σε τιµή παραγωγού στα 3,5 ευρώ για οξύτητες µέχρι 0,3 για να ακολουθήσουν πτωτικές τάσεις.
Την Πέµπτη 19 Νοεµβρίου οι τιµές παραγωγού στα Χανιά ήταν στα 3,10 – 3,20 ευρώ. Χαµηλότερα οι τιµές στο Ηράκλειο όπου διαµορφώθηκαν στα 3 ευρώ και σε ορισµένες περιπτώσεις στα 2,90 ευρώ το κιλό.
Στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τους ειδικούς, η φετινή παραγωγή κρίνεται ως ικανοποιητική ποσοτικά και πολύ καλή ποιοτικά. Και στην περιοχή μας, όμως, ενώ, τα πρώτα λάδια πουλήθηκαν σε πολύ καλή τιμή, το τελευταίο διάστημα αρχίζουν να υποχωρούν  κάτω από 3,4 ευρώ το κιλό.
Αυτή η πίεση θα συνεχιστεί, έστω και αν όχι σε αυτή την ένταση. Το ζητούμενο είναι όμως, οι μηχανισμοί άμυνας των ελαιοπαραγωγών και των οργανώσεών τους, αναζητώντας μια δίκαιη τιμή ισορροπίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα έως τον τελικό καταναλωτή.
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι την εποχή αυτή οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε ευάλωτη θέση, καθώς πρέπει να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, κόστος συγκομιδής και ελαιοτριβείου.
Άλλο ένα ερώτημα σχετίζεται με τις επιπτώσεις που τυχόν θα έχει το νέο φορολογικό καθεστώς στη συμπεριφορά όχι μόνο των παραγωγών, αλλά και των ελαιοτριβείων, άρα και στην εμπορική διακίνηση του προϊόντος. Ταυτόχρονα, έλλειψη ρευστότητας χαρακτηρίζει και τον κλάδο της τυποποίησης λόγω των capital controls, της άμεσης πληρωμής βοηθητικών υλών και συσκευασίας με τις συνήθειες καθυστερήσεις είσπραξης από τις πωλήσεις τους.
Αν οι τιμές παραγωγού καθορίζονταν μόνο από τα ισοζύγια προσφοράς και ζήτησης, τότε θα μπορούσαμε να προβλέψουμε, με σχετική πάντοτε επιφύλαξη, ότι η περίοδος 2015 – 2016 θα είναι μια φυσιολογική χρονιά, για παράδειγμα, για την Ισπανία, ίσως και για την Ιταλία.
Για την Ελλάδα, όμως; Αναλαμβάνοντας το ρίσκο των απρόβλεπτων εξωγενών παραγόντων, θα μπορούσαμε με κάθε επιφύλαξη να γράψουμε ότι μέχρι την άνοιξη του 2016 οι τιμές θα κυμανθούν περί τα σημερινά επίπεδα. Δηλαδή, ανάλογα με τις ποιοτικές και τοπικές ιδιαιτερότητες και τη χρονική συγκυρία, μια διακύμανση για τα έξτρα γύρω από τα 3,25 – 3,40 ευρώ και τα βιομηχανικά (λαμπάτνε) βάσης 5ο τα 2,55 – 2,65 ευρώ.
 Αυτό δεν αποκλείει ειδικές περιπτώσεις στιγμιαίων αναταράξεων, οι οποίες όμως είναι ό,τι χειρότερο και πιο επικίνδυνο για όλους τους σοβαρούς μετόχους της αγροδιατροφικής αλυσίδας, από τους ελαιοπαραγωγούς μέχρι τους τυποποιητές και τους καταναλωτές.
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
Με πληροφορίες από κείμενο Βασίλη Ζαμπούνη στην εφημερίδα "Ύπαιθρος χώρα".
  
*** Εκπαίδευση σημαίνει έρωτας          
      
 
 
Ο Έλληνας φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης είχε σχολιάσει, μεταξύ άλλων ότι "για να υπάρξει πραγματική εκπαίδευση με την αυστηρή έννοια του όρου υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται αντικείμενο επένδυσης και πάθους και από τους εκπαιδευτές και από τους εκπαιδευόμενους. Και για να τα πω καθαρά, αν δεν υπάρχει έρωτας με την εκπαίδευση, δεν υπάρχει εκπαίδευση.
Εάν κάποιος μαθαίνει στο σχολείο, είναι διότι διαδοχικά τουλάχιστον έναν καθηγητή σε κάθε τάξη -και στο πανεπιστήμιο ακόμα- τον ερωτεύεται, και τον ερωτεύεται διότι ο ίδιος ο καθηγητής είναι ερωτευμένος με αυτό που διδάσκει. Για να τα πω επίσης καθαρά και για να γίνω πλήρως απεχθής σ’ αυτούς που με ακούνε, σήμερα οι εκπαιδευτικοί ασχολούνται με τις εκπαιδευτικές τους διεκδικήσεις, οι οικογένειες ασχολούνται με το να πάρει το παιδί ένα χαρτί και τα παιδιά ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την επένδυση των πραγμάτων που μαθαίνουν. Λοιπόν, δεν είναι δυνατό να υπάρξει εκπαίδευση".
Αυτός, δυστυχώς, είναι ο κανόνας σήμερα στην Ελλάδα. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. Στο νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, εδώ και χρόνια, γίνονται πρωτόγνωρα πράγματα, χάρις στο μεράκι της  διευθύντριας του νηπιαγωγείου Γαρυφαλλιάς Τεριζάκη, του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού, του Συλλόγου γονέων αλλά και των μαθητών.
Εκεί τα νήπια μαθαίνουν τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας  ψηφίζοντας για τον τρόπο διεξαγωγής της χριστουγεννιάτικης γιορτής τους. Επίσης, όπως μάθαμε οι μικροί μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μεταμόρφωσαν το κτήριο του νηπιαγωγείου, χάρις σε δωρεά του ιδρύματος καπετάν Βασίλη, έφτιαξαν τον αύλειο χώρο.
 «Όταν ανέλαβα την ευθύνη του νηπιαγωγείου, έκρινα ότι θα μας ωφελούσε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, να ενστερνιστούμε τις αρχές της αειφορίας», αναφέρει στο "Θάρρος", η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Γαρυφαλλιά Τεριζάκη.
Μπορεί οι μαθητές να είναι μικροί σε ηλικία, ώστε να αντιληφθούν το εύρος των αρχών της αειφορίας, όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία του περιβάλλοντος, η αγωγή υγείας, μπορούν ωστόσο να μυηθούν σταδιακά σε αυτές βιωματικά.
Τελευταία δραστηριότητα που έγινε ήταν χθες με την πραγματοποίηση διττής εκδήλωσης, και με ομιλήτρια την Κλινική Παιδοψυχολόγο, Σωτηρία Τακτικού, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Θεματολογία της ήταν "βοηθώντας τα παιδιά να γίνουν Αυτοδύναμα, με όρια και έλεγχο στην συμπεριφορά τους" αλλά και "Θεμελιώνουμε τα παιδιά για να διαχειριστούν μόνα τους τις συγκρούσεις, απαντώντας ενάντια σε κάθε μορφή εκφοβισμού- bulling".
H επόμενη ερώτηση που απευθύναμε στην κυρία Τεριζάκη ήταν σε μια κοινωνία που κυριαρχεί η μετριοκρατία, που  βρίσκει τη δύναμη και το κουράγιο να υλοποιεί τέτοια πρωτοποριακά προγράμματα. Η απάντησή της ήταν αυθόρμητη: "Ανέκαθεν μου άρεσε να κάνω καινούργια πράγματα, να πειραματίζομαι. Το κλειδί είναι, όμως, η άποψη που έχω ότι για να αλλάξεις την κοινωνία ξεκινάς από τα παιδιά και συνεχίζεις με τους γονείς. Είναι ένα λιθαράκι. Από την άλλη, δεν θέλω και να με… καταπιεί η πόλη της επαρχίας. Αγαπώ αυτό που κάνω και προσπαθώ, με τη βοήθεια της ομάδας, να το υλοποιήσω. Εξάλλου, στη διαδικασία της εκπαίδευσης είμαστε όλοι μαθητές".
Βέβαια, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με…ροδοπέταλα. Όταν ξεβολεύεις μια κοινωνία, σίγουρα θα συναντήσεις και αντιδράσεις. Όμως, για την ίδια, καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη.
 «Μυστικό»  της επιτυχίας στη λειτουργία του εν λόγω αειφόρου νηπιαγωγείου είναι η καλή σχέση με τους γονείς, που καθιστά όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία «κοινότητα» με την πραγματική έννοια του όρου. Μία φορά τον μήνα γονείς και εκπαιδευτικοί συναντιόνται και οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους, που μπορεί να περιλαμβάνουν από bazaar μέχρι ομαδική εργασία για μια παρέμβαση εκπαιδευτικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
  ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ
 Ποιοι είμαστε
Αυτό που πάντα αναζητούσαμε και πάντα θέλαμε να πετύχουμε ήταν ένα χαρούμενο σχολείο. Ένα σχολείο όπου ο μαθητής θα άφηνε πίσω του ό,τι στενάχωρο σκοτείνιαζε τη σκέψη και την ψυχή του και χάνονταν σε ένα κόσμο όπου μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και να πετύχει το οτιδήποτε.
Θέλαμε ένα σχολείο που κάθε μαθητής θα ανακάλυπτε τον καλύτερο του εαυτό και θα μάθαινε να τον ξεπερνά. Θα βλέπει ευκαιρίες στα προβλήματα του και θα νιώσει τη δύναμη της επιλογής του.
Όταν το παιδί θα κοιτάζει τα σύννεφα θα βλέπει ελέφαντες και όταν θα στέκεται μπροστά μας θα μπορεί χωρίς φόβο να ορθώσει το λόγο του για να στηρίξει τις πράξεις και τις σκέψεις του.
Το Σχολείο που πάντα φανταζόμασταν και θέλαμε ήταν ένα σχολείο εξωστρεφές. Που θα αγκάλιαζε και θα αγκαλιάζονταν από την κοινωνία. Που θα είχε τις πόρτες ανοιχτές για τον επιστήμονα, τον αγρότη, αλλά και τον τυχαίο, περαστικό ποδηλάτη να μπει μέσα και να πει την ιστορία του, έτσι ώστε με τα μάτια αυτών των ανθρώπων οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.
Νιώθαμε έντονα την ανάγκη να αφήσουμε τη φύση να μας διδάξει. Να χρησιμοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις στις διδασκαλίες μας και πάνω από όλα την καρδιά. Να παίζουμε θέατρο, να τραγουδάμε και να δημιουργούμε με ότι υλικό έχουμε στη διάθεση μας.
Θέλαμε οι μαθητές να προσπαθούν κάθε στιγμή να φτάνουν όπου δε μπορούν-φράση του Νίκου Καζαντζάκη από το βιβλίο “Αναφορά στον Γκρέκο”-, ξεπερνώντας το όρια των φόβων τους και του ίδιου του εαυτού τους.
Σκεφτόμασταν πως αν μάθεις στα πιτσιρίκια να βλέπουν τον κόσμο με εικαστικότητα, δε θα δεχθούν ποτέ ένα μολυσμένο περιβάλλον και αν μάθεις στα παιδιά να αγαπούν, τότε μεγαλώνοντας θα αγαπούν τη διαφορετικότητα.
Έτσι δημιουργήθηκαν τα Σχολεία της Φύσης και των Χρωμάτων. Μέσα από την ανάγκη να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο. Δε λέμε ότι τα καταφέρνουμε πάντα το ίδιο καλά. Το σίγουρο είναι ότι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
   ΑΡΧΕΣ
Δημοκρατικότητα
Στα Σχολεία της Φύσης και των Χρωμάτων οι δάσκαλοι και οι μαθητές λειτουργούν ισότιμα στην πορεία του σχολείου. Κάθε εβδομάδα γίνεται το Συμβούλιο του Σχολείου κατά τα πρότυπα του Summerhill, μέσα από το οποίο λύνονται όλες οι διαφορές, ψηφίζονται κανόνες και αποφασίζεται η πορεία της λειτουργίας του Σχολείου. Από τον Διευθυντή μέχρι και το πρωτάκι, η κάθε ψήφος είναι ίση.
  Προσφορά
Στα σχολεία της Φύσης και των Χρωμάτων οι μαθητές μαθαίνουν να προσφέρουν και να φροντίζουν το ένα το άλλο. Ομάδες παιδιών φτιάχνουν καθημερινά χυμό για τους συμμαθητές τους και μια φορά την εβδομάδα φτιάχνουν ολοκληρωμένο πρωινό. Παράλληλα μέσα από ώρες που τους δίνονται προσφέρουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα τους σε μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά.
  Ενασχόληση με τη φύση
Η φύση είναι ο μεγαλύτερος και ο πολυτιμότερος δάσκαλος των μαθητών. Μας διδάσκει υπομονή, γιατί όλα στη φύση θέλουν τον χρόνο τους και μας διδάσκει πως να συνυπάρχουμε ισσοροπημένα μέσα σε μια κοινωνία που η διαφορετικότητα δεν είναι θέμα ταμπού, αλλά ανάγκη. Με την πρώτη ευκαιρία πεταγόμαστε έξω από τις τάξεις και χαιρόμαστε μια όμορφη μέρα, παίζοντας και μαθαίνοντας.
  Ελεύθερο παιχνίδι μέσα και έξω από την τάξη
Το σχολείο είναι ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές μας είναι ελεύθεροι να παίζουν μέσα και έξω από τις τάξεις. Το περιβάλλονέχει προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να αποτελεί χώρο έρευνα και παράλληλα χαλάρωσης και εκτόνωσης. Στο Σχολείο λερωνόματε και αυτό είναι εντάξει. Χτυπάμε και αυτό είναι εντάξει. Δημιουργούμε φανταστικά παιχνίδια και εκπληκτικούς κόσμους με ότι υλικά βρεθούν μπροστά μας. Πειρατές, βοσκοί και νίντζα... όλοι έχουν μια θέση κοντά μας.
  Εξωστρέφεια
Τα Σχολεία της Φύσης και των Χρωμάτων είναι σχολεία ανοιχτά προς στη κοινωνία. Δικτυώνονται με άλλα σχολεία, είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές και βρίσκονται σε διαρκή διάδραση με το περιβάλλον τους. Μαθαίνουν από αυτό και διδάσκουν σε αυτό. Στα σχολεία μας δεν υπάρχουν τείχη. Μπορεί να έρθει όποιος θέλει και να μοιραστεί την δική του ιστορία και μέσα από αυτήν οι μαθητές να ανακαλύψουν ένα κομμάτι του εαυτού τους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  150 ευρώ για τους πολιτικούς γάμους στο Δήμο Μεσσήνης και για το 2016          
       
Το ποσό των 150 ευρώ θα συνεχίσουν να καταβάλλουν και το 2016 όσοι τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχει αύξηση στα τέλη.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό παραμένει αμετάβλητο από το 2011 και με την τότε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καθοριστεί στα 150 ευρώ ανά γάμο, όταν η τέλεση γίνεται κατά τις ώρες και ημέρες που δε λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου (απογευματινές ώρες - Σαββατοκύριακα- αργίες), για την κάλυψη των δαπανών στολισμού, καθαριότητας χώρου, υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλου ο οποίος είναι απαραίτητος και απασχολείται με τη διαδικασία τέλεσης πολιτικών γάμων.
Σε περιπτώσεις απόρων, ατόμων με αναπηρίες και πολυτέκνων, το τέλος ορίζεται σε 50 ευρώ.
Όπως αναφερόταν στην απόφαση που επικαιροποιήθηκε, για τη χορήγηση των σχετικών αδειών και ιδιαίτερα για την τέλεση των πολιτικών γάμων είναι απαραίτητα:
-Η απασχόληση προσωπικού του Δήμου, πέραν του ωραρίου, αφού οι γάμοι τελούνται συνήθως απογεύματα και αργίες.
-Η διάθεση κατάλληλου χώρου για την υποδοχή των νεόνυμφων και την τέλεση των γάμων.
-Η κατάλληλη, σύμφωνα με την περίσταση, προετοιμασία του χώρου. 

***  Ο καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι ήταν στην Πάτρα

Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, Αμπντεσλάμ Σαλάχ φέρεται να είχε επιβιβασθεί την 1η Αυγούστου σε πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι του Μπάρι και να επέστρεψε την 5η του ίδιου μήνα, αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο. «Έφθασε στο Μπάρι την 1η Αυγούστου με έναν φίλο του, με αυτοκίνητο. Επιβιβάσθηκε με το ΙΧ για την Πάτρα και από εκεί εξαφανίσθηκε για πέντε ημέρες, φτάνοντας, ίσως , στην Συρία», έγραψε η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, που έχει προφανώς πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές. Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλά «ξαναεμφανίσθηκε» μετά από πέντε ημέρες, επιστρέφοντας από την Πάτρα στο Μπάρι, πάντα με πορθμείο. Στην συνέχεια φέρεται να διέσχισε την Ιταλία και στην συνέχεια να επέστρεψε στο Βέλγιο. Ο φίλος του, με τον οποίο ταξίδευε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, είναι ο 26χρονος Βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής Αχμέντ Νταχμανί, ο οποίος συνελήφθη προχθές Σάββατο στην Αττάλεια της Τουρκίας. Την 6η Αυγούστου, το αυτοκίνητό τους πήρε κλήση στην περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία. Μπορεί, δηλαδή, ο Σαλά να επέστρεψε στο Βέλγιο όχι απευθείας από την Γαλλία, αλλά περνώντας από την Αυστρία. Οι εισαγγελίες του Μπάρι και της Ρώμης διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, αλλά και για τυχόν «ιταλικές διασυνδέσεις» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, απάντησε: «Επρόκειτο για ευρωπαίους πολίτες με κοινοτικά διαβατήρια και ελευθερία διέλευσης. Πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού, δεν ήταν καταζητούμενοι, δεν ήταν φυγόδικοι, προς σύλληψη. Όταν οι πολίτες έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα». «Οι ιταλικές αρχές κατάφεραν πάντως να εξακριβώσουν ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλά πέρασε από το Μπάρι με φέρι», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας. iefimerida.gr - 

***   Ο καιρός  σήμερα  στην Καλαμάτα

 Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 24/11/2015 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Η διεθνής κοινότητα…υποκλίνεται στο μεσσηνιακό ελαιόλαδο

Ποιος καλύτερος τόπος από την Ελλάδα για την ανακοίνωση της πιο πρόσφατης μελέτης για τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του έξτρα παρθένου ελαιολάδου; Και σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης πόσο αναζωογονητικό είναι να βλέπει κανείς ανεξάρτητες ελληνικές επιχειρήσεις να δρουν υποστηρικτικά σε μια πρωτοβουλία με τόσο μακρόπνοα οφέλη για τον κόσμο της υγείας. Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, ο Δρ. Μαγιάτης και η Δρ. Μέλλιου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μοιράστηκαν τα ευρήματα μιας έρευνας που ξεκίνησε πέρυσι από τον κ. Άρη Κεφαλογιάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Gaea Τρόφιμα ΑΒΕΕ και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis. Η έρευνα αυτή συγχρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Καπετάν Βασίλης με έδρα την Καλαμάτα την οποία εκπροσωπούσε στο συνέδριο ο κ. Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής. Αυτή η έρευνα σε ανθρώπους κατέγραψε την επίδραση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου πλούσιου στις φαινολικές ενώσεις ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη όταν προστίθεται στο διαιτολόγιο υγειών ανθρώπων. Τα ευρήματα αυτής της προοδευτικής έρευνας για ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις παρουσιάστηκε αρχικά στο πρόσφατο συνέδριο της OIS (Διεθνούς Εταιρείας Eλαιοκανθάλη) που διεξήχθη στην Ουμπέντα της Ισπανίας στις 29-30 Οκτωβρίου 2015. Η ερευνήτρια Roberta Holt από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis ήταν παρούσα και περιέγραψε την έρευνα που διεξήχθη σε ανθρώπους στους οποίους δόθηκαν 40 ml εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη. Η ελαιοκανθάλη είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της όμοιες με αυτές της ιβουπροφαίνης. Ο Δρ. Gary Beauchamp, επίσης ιδρυτικό μέλος της OIS, έκανε αυτήν τη διαπίστωση το 2005 στο Κέντρο Χημικών Αισθήσεων Monell. Αυτές οι δύο ενώσεις οι οποίες βρέθηκαν σε σημαντικές ποσότητες μόνο σε πρώιμης συγκομιδής εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου είναι οι δύο κύριες αντιοξειδωτικές ενώσεις με ήδη αναγνωρισμένη δράση κατά της οξείδωσης της LDL. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά: Το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (κορωνέικη ποικιλία, ΠΟΠ Καλαμάτα) με αυξημένη περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη (300 mg ανά κιλό) και ελαιασίνη (175mg ανά κιλό) είχαν παρόμοια επίδραση στην αντιδραστικότητα των αιμοπεταλίων όσο μια δόση 400mg ιβουπροφαίνης σε 4 από τους 9 συμμετέχοντες. Αυτό φανερώνει μια δραστικότητα τριάντα φορές πιο ισχυρή. Η Διεθνής Εταιρεία ελαιοκανθάλης ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 και αποτελεί έμπνευση του Δρ. Amerigo ένθερμα επιθυμεί να στηρίξει έρευνες για την πρόληψη ασθενειών μέσω της διατροφής, βασιζόμενη στην κατανάλωση εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου πλούσιου σε ελαιοκανθάλη. Τα μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης είναι κορυφαίοι στους αντίστοιχους τομείς τους, από την επιστημονική, ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τη γαστρονομία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το μάρκετινγκ. Ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Κάππας προσκλήθηκαν στο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης για αυτήν την ειδική παρουσίαση. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας ανοίγουν τον δρόμο για επιπλέον έρευνες και μια μεγαλύτερη έρευνα σε ανθρώπους για τη σε μεγαλύτερο βάθος ανάλυση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων έτσι ώστε να κατανοηθεί καλύτερα η επίδραση της ελαιοκανθάλης στην ανθρώπινη υγεία, όχι μόνο για την πρόληψη ασθενειών αλλά και για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία τους. Δεν είναι όλες οι φαινολικές ενώσεις ίσες σε αποτελεσματικότητα και οι συγκεκριμένες ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται. Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες συνεχίζουν να ερευνώνται και να επιβεβαιώνονται από συνεχιζόμενες έρευνες υπό την αιγίδα του Δρ. Μαγιάτη και της ομάδας του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα προληπτικά και θεραπευτικά οφέλη όλων των φαινολικών ενώσεων που περιέχονται στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο θα ανακαλυφθούν εν καιρώ καθώς χρηματοδοτείται περισσότερη έρευνα έτσι ώστε να αποκαλυφθούν τα μυστικά του τιμημένου ελαιόδεντρου. Ο Δρ. Paul Breslin, ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ολεοκανθάλης, μελέτησε τις επιδράσεις της ελαιοκανθάλης σε καρκινικά κύτταρα σε τρυβλίο petri. Έβαλε καθαρή ελαιοκανθάλη πάνω σε καρκινικά κύτταρα και μέσα σε 30 λεπτά όλα τα καρκινικά κύτταρα πέθαναν ενώ τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάστηκαν δυσμενώς. Απαιτείται χρηματοδότηση και επιπλέον έρευνα προτού χρησιμοποιηθεί η ελαιοκανθάλη για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία αυτής της ασθένειας, αλλά τα πρωταρχικά αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Στη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου 2015, ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε πως η Gaea θα είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία ελαιολάδου που θα αναγράψει τον ισχυρισμό υγείας στην ετικέτα της, όπως επιτρέπει ο κανονισμός 432/2012 της Ε.Ε. Η διαμάχη που μαίνεται τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα για το πώς θα υλοποιηθεί αυτός ο κανονισμός τελείωσε. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες λαμβάνει το παγκόσμιο κύρος που του αξίζει. Τα νέα αυτά καταφτάνουν σε μια πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα και τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς εν μέσω της πιο βαθειάς οικονομικής κρίσης των τελευταίων 60 ετών. Ωστόσο, ο πραγματικός νικητής είναι οι απαιτητικοί καταναλωτές ανά τον κόσμο που μπορούν τώρα να αγοράσουν με σιγουριά και ασφάλεια. Η Διεθνής Εταιρεία Ελαιοκανθάλης θα πραγματοποιήσει το επόμενο διεθνές της συνέδριο στην Ελλάδα και θα παρουσιάσουν τον νέο διαγωνισμό εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Η υγεία σε συνδυασμό με την γαστρονομία υπόσχεται στο συνειδητοποιημένο σε θέματα υγείας και απαιτητικό κοινό μια νέα κατηγορία εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου με αποδεδειγμένες ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες που θα ικανοποιεί επίσης και τον ουρανίσκο. Η ιδέα της τροφής ως φάρμακο επιτέλους επιστρέφει, σύμφωνα με τις συστάσεις του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής Ιπποκράτη πριν από περίπου 2,500 χρόνια, εδώ στην Ελλάδα. «Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου». - 

***  Η πολυπράγμων Έλενα Πέγκα μιλά στο «Θάρρος»          
      
Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε μέχρι την πρεμιέρα της φετινής κεντρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με τη διασκευή της νουβέλας του Αυστριακού συγγραφέα Στέφαν Τσβάιχ «Ο φόβος», στις 27 Νοεμβρίου (την ερχόμενη Παρασκευή) και το αφιέρωμα του «Θάρρους» φτάνει σήμερα στο τέλος του.
Στα προηγούμενα δημοσιεύματά μας ασχοληθήκαμε τόσο με το συγγραφέα όσο και με τις απόψεις των τεσσάρων ηθοποιών – πρωταγωνιστών, Διαμ. Καραναστάση, Κατερίνας Μισιχρόνη, Κατερίνας Μαούτσου και Παν. Σούλη, ενώ στο σημερινό μας συνομιλούμε με την πολυπράγμονα Έλενα Πέγκα, η οποία, εκτός από τη διασκευή και τη μετάφραση, σκηνοθετεί και την παραγωγή, που «ανεβαίνει» για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Στο εισηγητικό της σημείωμα, που αποτέλεσε το έναυσμα για τη συνέντευξη που ακολουθεί, η κα Πέγκα αναφέρει πως «στο έργο “Φόβος” του Τσβάιχ με ενδιαφέρουν τα κλασικά ερωτήματα που θέτει. Γιατί η ηρωίδα φοβάται την τιμωρία; Ποιες κοινωνίες εκθρέφουν το φόβο; Πρόκειται για το φόβο του σώματος; Το έργο γράφτηκε στην Βιέννη του 1913 σε μια κοινωνία που καλλιεργούσε την άρνηση των ενστίκτων. Σήμερα, εκατό χρόνια μετά, είμαστε λιγότερο συντηρητικοί; Τι ρόλο παίζει η κοινωνία στην επιλογή μας να είμαστε ή να μην είμαστε με έναν άνθρωπο και πώς; Τι κάνουμε με τις απαγορευμένες ερωτικές μας επιθυμίες; Πόσο διακινδυνεύουμε να διαταράξουμε την κανονικότητα της ζωής; Πώς ορίζουμε την απαγόρευση; Τι φοβόμαστε;».
  Συνέντευξη
 -Γιατί επιλέξατε τον Στέφαν Τσβάιχ ως συγγραφέα για την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ και γιατί επιλέξατε και το "Φόβο" ως έργο;
Επέλεξα έναν αγαπητό κλασικό συγγραφέα και ένα έργο που μέσα από μια ιστορία συζυγικής απιστίας θέτει πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις των δύο φύλων και τα ανθρώπινα αισθήματα. Η συνύπαρξη και η μοναξιά μέσα στις σχέσεις, το ψέμα και η αλήθεια, η τιμωρία και η συγχώρεση είναι ζητήματα που μας απασχολούν και σήμερα, και όσο πιο κλειστή είναι μία κοινωνία, τόσο πιο μεγεθυμένα προβάλλουν.
Από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, ο Τσβάιχ ήταν σύμβολο: σύμβολο του κοσμοπολίτη συγγραφέα που σε όλους τους πολιτισμούς νιώθει σαν το σπίτι του, του φλογερού ειρηνιστή, που είναι βαθιά συνδεδεμένος με την πολιτισμική ενότητα της Ευρώπης, σύμβολο του ακούραστου ταξιδιώτη, που αναζητά διαρκώς νέα ταλέντα, νέες φιλίες. Συγγραφέας φτασμένος, είχε ήδη μεταφραστεί σε όλον τον κόσμο. Το κοινό αγαπούσε όχι κάποιο μόνο, αλλά όλα τα έργα του. Αναγνώστες σε όλο τον κόσμο περίμεναν τα βιβλία του ανυπόμονα. Έπαιρνε καθημερινά περισσότερα γράμματα από όσα έπαιρνε ο Γκαίτε.
Ο «Φόβος» είναι μια θαυμάσια νουβέλα γραμμένη το 1915 στον απόηχο της «Μαντάμ Μποβαρύ» του Φλωμπέρ (1856), της «Άννα Καρένινα» του Τολστόι (1877), του «Κουκλόσπιτου» του Ίψεν (1879) και της «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ (1888). Ανάμεσα στα έργα που αναφέρω και στο «Φόβο», έχει μεσολαβήσει η εμβληματική μορφή του Σίγκμουντ Φρόιντ και η επιρροή του είναι ιδιαίτερα έντονη στο συγκεκριμένο κείμενο.
Στο «Φόβο» ο Τσβάιχ έχει μια εξίσου ενδιαφέρουσα κεντρική ηρωίδα με τη Νόρα του Ίψεν, την Ιρένε, αλλά επιλέγει να μας την παρουσιάσει μέσα από το φόβο, εστιάζοντας έτσι στο αίσθημα του φόβου ως ατομικό βίωμα, αλλά και στις κοινωνικές συνιστώσες του.
Μαζί με την Ιρένε, ο αντρικός χαρακτήρας του Φριτς, ο σύζυγός της, παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Και ο Φριτς τελεί υπό το κράτος του φόβου. Ούτε η Ιρένε ούτε ο Φριτς φοβούνται επειδή είναι από φύση φοβιτσιάρηδες. Φοβούνται επειδή ζουν σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων, δέσμιοι της τάξης τους και των συμβάσεων της κοινωνίας, γιατί χρειάζονται ασφάλεια και αποδοχή.
  -Διασκευάσατε το αρχικό κείμενο. Οι παρεμβάσεις σας σε τι συνίστανται;
Το αρχικό κείμενο είναι μια μικρή νουβέλα. Από αυτήν έχω φτιάξει ένα θεατρικό έργο για τέσσερα πρόσωπα. Αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια παρέμβαση, καθώς η αφήγηση έγινε δράση και ο λόγος από γραπτός έγινε προφορικός. Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης φτιάχνει με τη φαντασία του τις σκηνές, τα πρόσωπα, τους χώρους, τους χρόνους, τις ατμόσφαιρες. Στο θέατρο όλα αυτά ζωντανεύουν σε μία εκδοχή. Θέλησα να είμαι όσο γίνεται πιστή στο δράμα που πραγματεύεται ο Τσβάιχ, αλλά το παρουσιάζω στη σκηνή συμπυκνωμένο. Το δράμα που παρουσιάζει έχει μεγάλη σκληρότητα, αλλά ο τρόπος που το αποδίδει, έχει μεγάλη ευαισθησία. Αυτό με συγκίνησε.
  -Στο σημείωμά σας για την παράσταση, αναρωτιέστε αν εκατό χρόνια μετά είμαστε λιγότερο συντηρητικοί; Τι ρόλο παίζει η κοινωνία στην επιλογή μας να είμαστε ή να μην είμαστε με έναν άνθρωπο και πώς; Τι κάνουμε με τις απαγορευμένες ερωτικές μας επιθυμίες; Τι πιστεύετε; Είμαστε, τελικά, συντηρητικοί και καταπιέζουμε τα ένστικτά μας και τον πόθο μας ή έχουν όλα αυτά αμβλυνθεί;
Πιστεύω πως όλα αυτά έχουν αμβλυνθεί. Δεν είμαστε ούτε συντηρητικοί ούτε καταπιεσμένοι, αλλά και τα ένστικτά μας έχουν αμβλυνθεί και οι πόθοι μας. Έχουμε απομακρυνθεί από το σώμα μας, από την πηγή της ζωτικότητάς μας, από την φύση. Ζούμε μηχανικά, με απάθεια, με ασυνέχεια, χωρίς συγκίνηση. Με ευκολία επιδεικνύουμε σκληρότητα γιατί έχουμε αναισθητοποιηθεί.
  -Το έργο αναφέρεται σε ένα «ιψενικό» τρίγωνο. Με το σκεπτικό ότι η σημερινή εποχή έχει αποκτήσει ελευθεριότητα, ξεπερνώντας την ελευθερία, αν η Ιρένε ζούσε σήμερα, θα υπέφερε τόσο όσο την εποχή που γράφηκε το έργο;
Στο έργο αυτό η ηρωίδα υποφέρει από το φόβο. Νομίζει πως φοβάται την τιμωρία, ενώ η τιμωρία της είναι ο ίδιος ο φόβος. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Τιμωρούμαστε όταν φοβόμαστε.
  Η παράσταση
Η παράσταση, συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ και του Γ. Λυκιαρδόπουλου, θα παραμείνει στην Καλαμάτα έως τις 27 Δεκεμβρίου. Θα μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη (θέατρο «Αυλαία»), όπου θα παραμείνει από τις 7 έως τις 17 Ιανουαρίου και στις 21 Ιανουαρίου θα καταλήξει στην Αθήνα (θέατρο Βασιλάκου).
  Ταυτότητα
Για τη μετάφραση η Έλενα Πέγκα συνεργάστηκε με την Μαριλένα Καβάζη και για τη διασκευή με την Ορσία Σοφρά.
Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Αντ. Δαγκλίδη, η μουσική του Ορέστη Τάνη, οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου και η επιμέλεια κίνησης της Ίριδας Νικολάου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, οι φωτογραφίες ανήκουν στον Τάσο Βρεττό και το μακιγιάζ στον Αχιλλέα Χαρίτο.
  Η σκηνοθέτις
Η Έλενα Πέγκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θέατρο και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Wesleyan στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και σενάριο – συγγραφή θεατρικών έργων στο University of Southern California του Λος Άντζελες. Στις ΗΠΑ έζησε 10 χρόνια, όπου ξεκίνησε την καριέρα της ανεβάζοντας έργα σε πρωτοποριακά θέατρα της Νέας Υόρκης. Στην Ελλάδα επέστρεψε τη δεκαετία του ’90, και συνέχισε να γράφει θέατρο, πεζογραφία και σενάρια, αλλά και να σκηνοθετεί.
Ξεχώρισε γρήγορα για τις νεωτεριστικές, ανατρεπτικές και προκλητικές δουλειές της. Γράφει και σκηνοθετεί έργα με σύγχρονο λόγο και προβληματισμό και έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, τούς Δελφούς, το Αμόρε, το Θέατρο Του Νέου Κόσμου, τα Δημήτρια και πρόσφατα με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
Έργα της έχουν μεταφραστεί (και κάποια έχουν επίσης εκδοθεί) στα Ολλανδικά, Σουηδικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, και έχουν παρουσιαστεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη, στη Λισαβόνα, στην Ολλανδία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Γαλλία, στο Λονδίνο.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά Φεστιβάλ στο εξωτερικό. Ήταν υπότροφος στην Μπιενάλε της Βόννης το 1998, στο Theater Treffen στο Βερολίνο το 2001 και στο IMEC στην Καέν της Γαλλίας το 2014. Έχει συνεργαστεί για δύο χρονιές με το Kitchen Center for Performing Arts της Νέας Υόρκης και τη βραβευμένη χορογράφο Rose Anne Spradlin το 1996 και το 1997.
Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Menagerie Theatre του Cambridge της Αγγλίας το 2005 και το 2011.
Έγραψε το σενάριο για τη βραβευμένη ταινία του Λάκη Παπαστάθη «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον» (Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο το 2001). Έχει διδάξει γραφή θεατρικού έργου στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και αλλού.
Τα θεατρικά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Νεφέλη και τα πεζά της από τις Εκδόσεις Άγρα. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τα διηγήματα της με τίτλο «Σφικτές Ζώνες και Άλλα Δέρματα» (Εκδόσεις Άγρα).
Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε καλλιτεχνική διευθύντρια της Καλαμάτας Υποψήφια Πόλη για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Η φύση πάντα κερδίζει          
      
Τις κακογουστιές και ατέλειες που δημιουργούμε διορθώνει η φύση, όταν τις δίνεται η δυνατότητα.
Έτσι, στην περιοχή της Ψαρών, «έντυσε» την ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ και κάποια στιγμή θα την καλύψει.  Γιατί όχι; Αισθητικά είναι πολύ καλύτερα.  Β.Β. 

***  Συγγνώμη ζητούν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ. Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης. -

*** 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Αναβάλλεται το συλλαλητήριο, ένσταση για να γίνει το ντέρμπι
Οι αποφάσεις στο ΔΣ του Παναθηναϊκού Αναβάλλεται το συλλαλητήριο, ένσταση για να γίνει το ντέρμπι
Αναβάλλεται υπό τους φόβους προβοκάτσιας το συλλαλητήριο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη έξω από τη Λεωφόρο, όπως ανακοίνωσαν οι Πράσινοι μετά το ΔΣ του συλλόγου το βράδυ της Δευτέρας.
Σε αυτό συζητήθηκε επίσης το θέμα με τις συνομιλίες Κοντονή με την πλευρά του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ και των θυγατρικών της.
Επίσης λήφθηκε η απόφαση αναβολής του προγραμματισμένου για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου συλλαλητηρίου. Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως κατόπιν σοβαρών πληροφοριών που μεταφέρθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. περί δράσεων οργανωμένης προβοκάτσιας. Υπό τον κίνδυνο να αμαυρωθεί η ειρηνική διαδήλωση και να δοθεί τροφή στους απανταχού πολέμιους του συλλόγου, ομοφώνως κρίθηκε σκόπιμο να μετατεθεί σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω.
Στο διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού της κυβέρνησης στα θέματα του Αθλητισμού, κ. Κοντονή. Χθες διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Υφυπουργού ότι η προσπάθεια πάταξης της βίας και της διαφθοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.
Σήμερα ακούσαμε τον κ. Κοντονή να λέει σε συνέντευξή του ότι στο κρίσιμο δίωρο του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου συνομίλησε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποδεχθεί ο Υφυπουργός κλήσεις από παράγοντες των ομάδων, τη στιγμή που μόνον ο διαιτητής αποφασίζει την τύχη του κάθε αγώνα, πολλώ δε μάλλον να συνομιλήσει με παράγοντα, ο οποίος ως κακουργηματικά διωκόμενος έχει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες ενέργειες γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς συμβάλλει ο Υφυπουργός στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Ένσταση για τη διεξαγωγή του ματς θα ζητήσει ο ΠΑΟ
 Την ακύρωση του φύλλου αγώνος που συνέταξε ο διαιτητής Παππάς και τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εντός των επερχόμενων 15 ημερών, όπως, άλλωστε, ορίζει ο νόμος, θα ζητήσει την Τρίτη ο Παναθηναϊκός από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Όπως έγινε γνωστό από τους «πράσινους», η ΠΑΕ θα στείλει επιστολή προς τη Super League και τα αρμόδια όργανα, με την οποία θα ζητά να ακυρωθεί το φύλο αγώνα του ντέρμπι, που δε ξεκίνησε ποτέ.
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εκτιμούν ότι η ένσταση που θα καταθέσουν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι το κενό που υπάρχει στο νόμο σχετικά με την απόφαση του Παππά να αναβάλλει το ντέρμπι, καθώς και το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν διεκόπη, είναι στοιχεία που μπορούν να τους δικαιώσουν.
Το πιθανότερο είναι πως η ένσταση θα εκδικαστεί την Παρασκευή 27/11, ημερομηνία που αναμένεται να απολογηθεί η ΠΑΕ για τα όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, εξήγησε το λόγο που αποφασίσθηκε να αναβληθεί το συλλαλητήριο της Τετάρτης. «Είχαμε συγκεκριμένες και πολλές πληροφορίες ότι πρόκειται να έχουμε προβοκάτσιες οι οποίες θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και θα αμαύρωνε και τη διαδήλωση που θέλαμε να κάνουμε αλλά και τον Παναθηναϊκό», τόνισε εξερχόμενος από το δ.σ. της ΠΑΕ και συνέχισε: «Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αναβάλουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης και θα την κάνουμε μόλις μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ασφάλεια και ηρεμία. Είναι και πρόσφατα τα επεισόδια που είχαμε το Σάββατο».
Δήλωση για το ίδιο θέμα έκανε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς: «Είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα που έχουμε λάβει σχετικά με τη συμμετοχή του συλλαλητηρίου, ωστόσο όπως είπε και ο πρόεδρος, οι πληροφορίες που έχουμε θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρές και δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε το μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεσμευόμαστε ωστόσο ότι το συλλαλητήριο αυτό θα γίνει σε σύντομη χρονική στιγμή και θα είναι απόλυτα οργανωμένο και θωρακισμένο έτσι ώστε να μην μπορέσει κανένας να το αμαυρώσει. Ο Παναθηναϊκός και όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι ενωμένη και δυνατή θα παραμείνει, ώστε να δώσει το ηχηρό της μήνυμα και στη πολιτεία και σε όλους εκείνους που θέλουν να βλάψουν τον Παναθηναϊκό μας».

***  ΒΕΡΟΙΑ  -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  0-0  .- ^

*** Αθλητικές  μεταδόσεις  από τηλεόραση :
Tρίτη 24/11/201515:00 OTE Sport 2
Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός
Youth League
19:00 OTE Sport 1
Ζενίτ - Βαλένθια
Champions League
19:00 OTE Sport 3
Μπάτε Μπορίσοβ - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Champions League
21:35 OTE Sport 1
Λεπτό προς λεπτό
Champions League
21:45 OTE Sport 5
Μπαρτσελόνα - Ρόμα
Champions League
21:45 OTE Sport 2
Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός
Champions League
21:45 OTE Sport 7
Πόρτο - Ντινάμο Κιέβου
Champions League
21:45 OTE Sport 6
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι
Champions League
21:45 OTE Sport 3
Άρσεναλ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ
Champions League
21:45 OTE Sport 8
Λιόν - Γάνδη
Champions League

*** «Απάντηση» Κοντονή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια
«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» «Απάντηση» Κοντονή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια
 Με αφορμή όλα όσα ντροπιαστικά έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τις συλλήψεις αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, προέβη σε γραπτή δήλωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο νόμος υπάρχει και πλέον εφαρμόζεται!
«Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας.
Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.
Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.
Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».

*** Ενδιαφέροντα  Βίντεο  :
~Ποδόσφαιρο σε Ελλάδα  σε Ισπανία  Ντέρμπι 21/11/2015: https://youtu.be/kL3x3_xECps .-
~ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παναθηναϊκού για αναβολή και διακοπή αγώνος ντέρμπι  ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 21/11/ 2015: https://youtu.be/OrJXPRcxLnQ.-
~ΠΑΕ  ΠΑΟ για  επεισόδια  και διακοπή ποδοσφαιρικού   αγώνα ΠΑΟ ΟΣΦΠ  21/11/2015: https://youtu.be/cnOuWbfwTDI .-
~  ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ δύο σταθμά  αναφορές επεισόδια αγώνες  2015: https://youtu.be/y58ulX0PmGg .-
~Επεισόδια  Διαιτητής αγώνας ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  21/11/2015: https://youtu.be/i_A9y_2Qut0 .-
~ΦΥΛΟ αγώνα  ΠΑΟ- ΟΣΦΠ  21/11/2015 : https://youtu.be/1-ke84UxXBk .-
~Ρεπορτάζ από επεισόδια ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  21/11/2015: https://youtu.be/1m_n-DuykRA .-
~**Ανακοίνωση ΠΑΕ Παναθηναϊκού για διακοπή ΠΑΟ-ΟΣΦΠ  22/11/2015: https://youtu.be/_YzENs7FJsc
~**Αναφορά σε γεγονότα αγώνων επεισοδιακών 2015: https://youtu.be/QxaW6tYoNMg
~**ΑΠΟΨΕΙΣ αθλητικών  παραγόντων  για επεισοδοσφαιρικό  αγώνα 21/11/2015 ΠΑΟ-ΟΣΦΠ : https://youtu.be/a1w5CLIKUqs
  ~Γήπεδο Λεωφόρου 21/11/2015 επεισόδια : https://youtu.be/ahTK8-8TGkg .-

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-  
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-   
 ~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .-  
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .-                                                                                                                     ~ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 10  Νοεμβρίου  2015:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-11-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-12-2015.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-13-2015.html  .-  
~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-14-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα  μας  Σ/Κ 14, 15-11-2015 , ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/14-15-11-2015-arfara-news.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  14  και  15  Νοεμβρίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/14-15-2015.html .-
~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-16-2015.html     
 ~ Ημερήσια  εκδρομή Ελευσίνα -Αθήνα 15//11/2015 :
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2015
 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/15112015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA   NEWS     στο  αγιάζει της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-17-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-     
  ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-16-2015.html .-~
~ Ημερήσια  εκδρομή Ελευσίνα -Αθήνα 15//11/2015 :
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2015
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/15112015.html .-    

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA   NEWS     στο  αγιάζει της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-17-2015.html .-      
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-nwes-18-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  18  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/18-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Νοεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-19-2015.html   .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        

***  ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ
Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος
Μια καλή λέξη, τον άλλοτε ακάθαρτο εκείνο ληστή, τον έκανε καθαρό και άγιο και τον έβαλε στον Παράδεισο. και μια λέξη ανάρμοστη έφραξε στον Μωυσή τη γη της επαγγελίας. Να μην νομίσουμε, λοιπόν, μικρή αρρώστια τη φλυαρία· γιατί οι φιλοκατήγοροι και φλύαροι αποκλείουν τον εαυτό τους από τη βασιλεία των Ουρανών. Ο άνθρωπος πού έχει κακή γλώσσα, κι αν ακόμη προκόψει στην εδώ ζωή, όμως εκεί δε θα προκόψει, αλλά θα σκοντάψει και θα τον συλλ...άβουν ως θήραμά τους οι κακές τιμωρίες και θα τον καταστρέψουν. Σωστά έλεγε κάποιος σοφός, ότι είναι καλύτερο να πέσεις από ψηλά στο έδαφος, παρά από γλώσσα. Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε τον Απόστολο Ιάκωβο, που γράφει: «Κάθε άνθρωπος ας είναι γρήγορος ν’ ακούσει και αργός να μιλήσει».
Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος

*** Να προσεύχεσαι με το ταπεινό και άκακο φρόνημα τον νηπίου
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
Όταν παρασταθείς ενώπιον του Θεού να προσευχηθείς, έτσι να θεωρείς τον εαυτό σου σαν το μυρμήγκι, και σαν τα ερπετά της γης, και σαν βδέλλα, και ταπεινό σαν το παιδάκι που ψελλίζει. Να μην πεις στο Θεό λόγια που προδίδουν τις γνώσεις σου, αλλά να τον πλησιάσεις, και να σταθείς ενώπιον του με το ταπεινό και άκακο φρόνημα του νηπίου, για να αξιωθείς να προστατευθείς και να καθοδηγηθείς από την πατρική... εκείνη πρόνοια, που έχει ό πατέρας για τα παιδάκια του γιατί έχει λεχθεί ότι «ο Κύριος φυλάσσει τα νήπια» (Ψ. 114 6).
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

*** Περὶ ἀνεξικακίας...
Ὅσο φέρνουμε διαρκῶς στὸ νοῦ μας τὰ κακὰ ποὺ τυχόν μας προξένησαν οἱ ἀδελφοί μας, ἔλεγε ὁ Ὅσιος Μακάριος, τόσο ἀπομακρύνουμε τὸν Θεὸ ἀπ᾿ αὐτόν. Ὅταν τὰ λησμονοῦμε παρευθύς, δὲν τολμοῦν οἱ δαίμονες νὰ μᾶς πειράξουν.
Γεροντικόν

*** Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Ο Θεός από κάθε άνθρωπο που είναι βαπτισμένος ζητάει αυτά τα τρία: Από την ψυχή ορθή πίστι, από την γλώσσα την αλήθεια και από το σώμα την σωφροσύνη.
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

***  Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
Ενδομύχως, μέσα στο βάθος της καρδιάς σας, να θέσετε το: «οίμοι του αθλίου». Όταν ακούη αυτό ο διάβολος, φεύγει μακριά. Αυτός κάμνει την κατοικία του, όπου είναι η υπερηφάνεια, η κενοδοξία, η ανθρωπαρέσκεια, το μίσος, ο φθόνος, η κακία, η πονηρία.
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

***  Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
Να προσεύχεσαι χωρίς αγωνία, ήρεμα, με εμπιστοσύνη στην αγάπη και στην Πρόνοια του Θεού. Μην κουρασθείς να προσεύχεσαι.
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

***   Άγιος Πέτρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας
Ἄρρηκτος ἦν τὴν πίστιν ὁ τμηθεὶς Πέτρος,
Ὃς εἶδε Χριστοῦ τὴν στολὴν ἐρρηγμένην.
... 
Βιογραφία
Ο Άγιος Πέτρος συνδύαζε θερμότατο ζήλο και ανώτερη λαμπρή μόρφωση. Και γρήγορα κατέλαβε σπουδαία θέση στην εκκλησία της Αιγύπτου, αφού διαδέχτηκε τον αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Θεωνά.
Το έτος 306 μ.Χ. προήδρευσε σε Σύνοδο πού καταδίκασε και καθήρεσε τον επίσκοπο Λυκοπόλεως Μελέτιο. Αλλά αυτός για να εκδικηθεί τον Πέτρο τον κατάγγειλε στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό Γαλέριο, όταν αυτός κήρυξε διωγμό κατά των χριστιανών. Τότε ο ευσεβής αρχιεπίσκοπος, έδειξε τη μεγάλη και λαμπρή διαγωγή του. Προκειμένου να συλληφθεί από τον έπαρχο Αλεξανδρείας, κάλεσε τους πιο άξιους πρεσβυτέρους της αρχιεπισκοπής του, τον Αχιλλά και τον Αλέξανδρο. Τους ανήγγειλε ότι έφτασε το τέλος του και όρισε διαδόχους του. Κατόπιν, για να μη αντιληφθεί τη σύλληψη του ο χριστιανικός λαός, που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά στην πόρτα του, βγήκε και παραδόθηκε στους στρατιώτες από μια τρύπα, που ανοίχτηκε στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Έπειτα τον πήγαν κρυφά στον τόπο της θανατικής εκτέλεσης, όπου τον αποκεφάλισαν τον Νοέμβριο του 311 μ.Χ. αφού ποίμανε την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας 12 χρόνια.
Από κάποιο σύγγραμμα του «περὶ θεότητας» διασώθηκαν μερικά κομμάτια. Σώζονται επίσης Κανόνες από τη συγγραφή του «περὶ Μετανοίας», που έγραψε όταν οδηγούσε στην επιστροφή χριστιανούς, που κατά τους διωγμούς δεν μπόρεσαν να μείνουν σταθεροί στην πίστη. Επίσης η ευσεβής οξυδέρκεια του Πέτρου, είχε διακρίνει τις αιρετικές τάσεις του νεαρού τότε διακόνου Αρείου και τον αφόρισε. Αλλά ύστερα τον δέχτηκε πάλι, αφού δήλωσε μετάνοια και ζήτησε δημόσια συγνώμη.
------Τμήματα της Κάρας του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Διονυσίου Αγίου Όρους και Κλειστών Αττικής.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Tῆς θείας γνώσεως εὔσημοι σάλπιγγες καὶ τῶν τῆς πίστεως θεσμῶν ἐκφάντωρες ἱερομάρτυρες Χριστοῦ ἐδείχθητε τοῖς ἐν κόσμῳ, Κλήμη παναοίδιμε, τῆς ζωῆς κλῆμα εὔκαρπον καὶ Πέτρε θεόσοφε, εὐσεβῶν πέτρα ἄρρηκτε· διὸ ὡς τῶν ἀρρήτων ἐπόπται, ῥύσασθαι πάσης ἡμᾶς βλάβης.
Άγιος Πέτρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας - Ι.Μ. Διονυσίου, Άγιον Όρος

***   Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Ρώμης
Βληθεὶς ὁ Κλήμης εἰς βυθὸν σὺν ἀγκύρᾳ,
Πρὸς Χριστὸν ἥκει, ἄγκυραν τὴν ἐσχάτην.
...      Ο Άγιος Κλήμης ήταν Ρωμαίος αριστοκράτης από βασιλικό γένος, γιος του Φαύστου και της Ματθιδίας. Ο Κλήμης σπούδασε όλες τις επιστήμες της ελληνικής παιδείας, αντάμωσε τον Απόστολο Πέτρο και διδάχθηκε απ' αυτόν την αληθινή πίστη και θεογνωσία, οπότε έγινε θερμός κήρυκας του Ευαγγελίου και συνέγραψε αρκετά συγγράμματα.
Βιογραφία
Ο Κλήμης υπήρξε τρίτος επίσκοπος Ρώμης, αφού διαδέχθηκε τον Ανέγκλητο, περίπου το έτος 92 μ.Χ. Ποίμανε με υπέρμετρο ζήλο την Εκκλησία της Ρώμης, στα βαρεία εκείνα χρόνια των διωγμών. Συνελήφθη από το Δομετιανό και εξορίστηκε σε πόλη έρημο κοντά στη Χερσώνα. Εκεί, έδεσαν στο λαιμό του μια σιδερένεια άγκυρα και τον έριξαν στη θάλασσα, όπου παρέδωσε την αγία ψυχή του (101 μ.Χ).
Αξίζει, όμως, να σημειώσουμε ότι ο Κλήμης δεν υπήρξε μόνο σοφός κατά τη γραμματική μόρφωση, αλλά ανήκε σ' αυτούς που ο Θείος Παύλος ονομάζει «σοφοὺς εἰς τὸ ἀγαθόν, ἀκεραίους δὲ εἰς τὸ κακόν» (Προς Ρωμαίους, ιστ' 19). Συνετούς, δηλαδή, όταν κάνουν το καλό, και συγχρόνως αμέτοχους από κάθε κακό.
----Μέρη Κάρας του Αγίου βρίσκονται στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, στη Μονή Ίνκερμαν Σεβαστουπόλεως Κριμαίας και στη ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Αγίου Πέτρου Ρώμης.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Πετράκη Αθηνών.