~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015 :
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ , και  ΑΝΘΡΩΠΙΑ σ΄όλους τους Εορτάζοντάς !!
6 Δεκεμβρίου
Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων (1) της Λυκίας, του Θαυματουργού (†330), Αέρος επισκόπου Ιεροσολύμων. Μάρτυρος Νίσερ (2). Νεομάρτυρος Νικολάου του Καραμάνου, του εν Σμύρνη (†1657). Οσίων Αντωνίου και Νείλου, του εν Κύπρω.
(1)Έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στην αρχή αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή. Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α` Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα. Προικισμένος με το χάρισμα της θαυματουργίας έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του. Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα λόγω σφοδρών ανέμων και επικαλέστηκε το όνομα του αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το θαυματουργό Άγιο.
(2)Ο Άγιος Νισέρ έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού και επειδή ήταν χριστιανός οδηγήθηκε στους Ιούλιο και Αιλιανό. Όταν ρωτήθηκε αν επιμένει στη λατρεία του Χριστού, ο Νισέρ απάντησε καταφατικά και έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου την πίστη του στον ένα και μοναδικό Θεό. Τότε, διατάχθηκε ο βασανισμός του. Τον γύμνωσαν και με πυρακτωμένα σφαιρίδια μαστίγωσαν το σώμα του. Στη συνέχεια τον φυλάκισαν. Αλλά, όταν και πάλι τον ανέκριναν, συνέχισε να ομολογεί τον Κύριο. Έτσι διατάχθηκε πάλι ο βασανισμός του. Αφού τον βασάνισαν τον έριξαν στην πυρά.  ~ 
Σήμερα 06/12/2015 εορτάζουν:
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός, Άγιος Νικόλαος Καραμάνος ο Νεομάρτυρας

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΌταν έχουμε αυτογνωσία, τότε γίνεται η «πνευματική διάσπαση» του ατόμου μας. Έτσι απελευθερώνεται η ενέργεια και ξεπερνάμε την βαρύτητα της φύσεώς μας και διαγράφουμε πνευματική τροχιά.
 ~
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 
Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλής του Προδρόμου και βαπτιστο Ιωάννου

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο
~
Ὁ Νικόλαος, πρέσβυς ὢν ἐν γῇ μέγας,
Καὶ γῆς ἀποστὰς εἰς τὸ πρεσβεύειν ζέει.
Ἕκτῃ Νικόλεώ γε φάνη βιότοιο τελευτή.
Βιογραφία
Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 - 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά.
Στην συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, αρχικά με το αξίωμα του Ιερέα στα Πάταρα και συνέχεια με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή.
Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα.
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 330 μ.Χ. Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα - λόγω σφοδρών ανέμων - και επικαλέστηκε το όνομα του αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το θαυματουργό Άγιο.
Περί των Ιερών Λειψάνων του Αγίου
Ο τάφος του Αγίου Νικολάου στη Βασιλική του Μπάρι, ανοίχθηκε αναγκαστικά το 1953 μ.Χ., κατά την διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών, την νύκτα της 5ης προς 6ης Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή από τον Πάπα, με Πρόεδρο τον τότε Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι Ερρίκο Νικόδημο, στην οποία ανατέθηκε η κανονική αναγνώριση των λειψάνων του τάφου. Παράλληλα ο αναγνωριστικός έλεγχος και η καταμέτρηση των οστών ανατέθηκε στον Καθηγητή της Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Λουΐτζι Μαρτίνο και τον βοηθό του Γιατρό Αλφρέντο Ρουγγίερι.
Τα Λείψανα μέσα στη λάρνακα έπλεαν σέ ένα διαυγές, άχρωμο και άοσμο υγρό, το οποίο είχε βάθος τρία περίπου εκατοστά. Η εξέταση του υγρού αυτού από τα Ινστιτούτα Χημείας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Μπάρι απέδειξε, ότι επρόκειτο για καθαρό νερό, ελεύθερο από άλατα και στείρο από μικροοργανισμούς! Η έρευνα απέδειξε, ότι το υγρό αυτό προήρχετο από τις μυελοκυψέλες των σπογγωδών οστέων!
Η τρίτη ιστορικά ανακομιδή έγινε την νύκτα της 7ης προς 8ης Μαΐου 1957 μ.Χ., με σκοπό νέα αναγνώριση, καταμέτρηση, ανατομική και ανθρωπολογική μελέτη, πριν την οριστική κατάθεση στην λάρνακα, μετά το πέρας των αναστηλωτικών εργασιών. Στην ιατρική ομάδα συμμετείχε την φορά αυτή και ο Γιατρός Λουΐτζι Βενέζια. Τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής εξετάσεως των Ιερών Λειψάνων υπήρξαν εντυπωσιακά. Διαπιστώθηκε, ότι ανήκαν σέ ένα και το αυτό άτομο και μάλιστα σε άνδρα που είχε ύψος 1.67 περίπου, τρεφόταν κυρίως με φυτικά προϊόντα και πέθανε σε ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών. Το άτομο αυτό ανήκε στην λευκή Ινδοευρωπαϊκή φυλή.
Η κατάσταση ορισμένων οστών έδειξε ακόμη, ότι το άτομο στο οποίο ανήκαν, πρέπει να είχε υποφέρει πολύ κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, που του άφησαν σημάδια στην υπόλοιπη ζωή του. Η αγκυλωτική σπονδυλοαθρίτιδα και η διάχυτη ενδοκρανιακή υπερόστωση, πρέπει να κληρονομήθηκαν από κάποια υγρή φυλακή, όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία.
Η ιχνογραφική ανάπλαση του προσώπου, με την μέθοδο της υπερσκελετικής αναπλάσεως των μαλακών μερών της κεφαλής, απέδωσε επίσης θεαματικά αποτελέσματα. Τα σχετικά ιχνογραφήματα που δημοσίευσε ο Καθηγητής Μαρτίνο, βρίσκονται σε συμφωνία με τις παλαιότερες απεικονίσεις του Αγίου, εκείνη της Αγίας Μαρίας της Πρώτης (στη Ρώμη, 8ος ή 9ος αιώνας μ.Χ.) και αυτή του Παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου, στον Ναό του Αγίου Μάρκου (στη Βενετία, ψηφιδωτό του 12ου αιώνα μ.Χ.).
Δηλαδή, με τις εξετάσεις των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους, αποδείχθηκε επιστημονικά η μυροβλυσία του και επίσης ότι η πάροδος του χρόνου δεν άμβλυνε την μνήμη των βασικών χαρακτηριστικών της μορφής του, όπως τα διέσωσε η Ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση (πρόσωπο ασκητικό, ευγενικό, με αρμονικές αναλογίες, υψηλό και πλατύ μέτωπο, μεγάλα μάτια - ελαφρά βαθουλωτά - έντονα ζυγωματικά, φαλάκρα). (Βλ. Αντ. Μάρκου, «Τα Λείψανα του Αγ. Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και οι ιστορικές τους περιπέτειες»· Περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Λευκωσίας, φ. 44/1994, σελ. 98 - 106· αγγλική έκδοση από το Κέντρο Παραδοσιακών Ορθοδόξων Σπουδών Έτνας Καλιφορνίας, 1994). 

Πολιούχος: Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Γαλαξείδι, Δελφοί, Κοζάνη, Οινούσσες, Πολύγυρος, Πάργα, Νέα Αλικαρνασσός Κρήτης, Σύρος, Ακρολίμνη Πέλλας, Μεγάλος Βάλτος Κορίνθου, Αστακός, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Κως
Ιερά Λείψανα: Η δεξιά του Αγίου βρίσκεται στoν Ναό Αγίου Γεωργίου του Νέου Βουκουρεστίου.
Ο αριστερός βραχίονας του Αγίου βρίσκεται στον ομώνυμο ρωμαιοκαθολικό Ναό του Ρίμινι Ιταλίας.
Απότμημα του αριστερού βραχίονος του Αγίου βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό Βόλου.
Μέρος των Λειψάνων του Αγίου βρίσκεται στην ομώνυμη ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Μπάρι Ιταλίας.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας Ευβοίας και Φανερωμένης Σαλαμίνος, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Μόσχας, στον ομώνυμο Ναό Αγίας Πετρουπόλεως και στη Λαύρα Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.
Ένας εκ των οδόντων του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Νικολαος Αρχιεπισκοπος Μυρων Της Λυκιας, Ο Θαυματουργος

***  Με 153 «ναι» ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός

Ψηφίστηκε τις πρώτες ώρες της Κυριακής από τη Βουλή ο Προϋπολογισμός του έτους 2016. Υπέρ τάχθηκαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ καταψήφισαν 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Απόντες ήταν οι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος) και Γιώργος βαγιωνάς (ΝΔ), των οποίων η επιστολική ψήφος δεν έγινε δεκτή. Πάντως και οι δύο ανέφεραν στην επιστολή τους ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν «όχι». Θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη «να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις συντάξεις ακόμη και μόνη της, έχοντας στο πλευρό της τον ελληνικό λαό. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, είπε ότι εκτίθεται με τη στάση της απέναντι στους πολίτες που δεν τρώνε κουτόχορτο. Τσίπρας: Θα υπερασπιστούμε τις συντάξεις και μόνοι μας Υπερασπιζόμενος τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, επειδή συσσωρεύεται σε αυτό που υπήρχε πριν». Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα επιμέρους στοιχεία του προϋπολογισμού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «υποφέρουν τα λαϊκά στρώματα». Τσακαλώτος: Δύσκολος προϋπολογισμός, κανείς δεν πανηγυρίζει Ο προϋπολογισμός υπακούει στους στόχους ενσωματώνοντας τις αναδιανεμητικές μέριμνες της κυβέρνησης τόνισε ο Γ. Σταθάκης. Μίλησε δε για επιστροφή στην ανάπτυξη από το α' εξάμηνο του 2016. Σταθάκης: Επιστροφή στην ανάπτυξη από το α' εξάμηνο του 2016 Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι «προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης» και «φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές για τους στρατιωτικούς. Καμμένος: Ο προϋπολογισμός είναι προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα αλαζονικό συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός». Για τον προϋπολογισμό είπε ότι συντάχθηκε στις σουίτες του Hilton και δήλωσε πως η ΝΔ θα τον καταψηφίσει. Πλακιωτάκης: Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε στις σουίτες του Hilton Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2016 είναι «προϋπολογισμός του αχρείαστου μνημονίου» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά. Γεννηματά: Προϋπολογισμός αχρείαστου μνημονίου Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως ο προϋπολογισμός είναι «ανοικτή επίσημη ομολογία του ταξικού προσανατολισμού της κυβέρνησης να υπηρετήσει το Κεφάλαιο». Κουτσούμπας: Ο προϋπολογισμός δείχνει τους στόχους της «Αριστεράς του Κεφαλαίου» Η χώρα χρειάζεται μαχαίρι στις σπάταλες και ενίσχυση της παραγωγής, ανέφερε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2016 άδικο, γκρίζο και αδιαφανή. Θεοδωράκης: Γκρίζος, αδιαφανής και άδικος ο προϋπολογισμός Έκκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση και μετά να φέρει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σε διαφορετική περίπτωση «η κυβέρνηση θα καταρρεύσει». Β. Λεβέντης: Ματαιοπονούν όσοι ψάχνουν αποστάστες στην Ένωση Κεντρώων in.gr - 

***  Απατεώνες στην Καλαμάτα ζητούν χρήματα από οικογένειες για δήθεν ατυχήματα συγγενών τους 

Τουλάχιστον δέκα περιστατικά εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης οικογενειών συνέβησαν στην Καλαμάτα τις προηγούμενες ημέρες, από άτομα που τηλεφωνούν ακόμα και νυχτερινές ώρες σε σπίτια και προσποιούνται ότι είναι από το Νοσοκομείο ή την Αστυνομία λέγοντας πως συγγενικά πρόσωπα των οικογενειών βρίσκονται σε κίνδυνο και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης και διακομιδής στην Αθήνα. Προτάσσουν την ανάγκη αγοράς υλικών για το χειρουργείο, με την αιτιολογία ότι στο Νοσοκομείο δεν υπάρχουν και ζητούν διάφορα ποσά. Σε μερικές, μάλιστα, περιπτώσεις ζήτησαν έως και 9.000 ευρώ. Για να γίνουν δε πειστικοί, δίνουν στα υποψήφια θύματα να μιλήσουν στο τηλέφωνο με το δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο συνεχώς κλαίει και ζητάει βοήθεια. Τους λένε, δε, ότι σε λίγη ώρα θα φτάσει στο σπίτι τους ασθενοφόρο για να παραλάβει τα χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας υπερήλικας έδωσε το ποσό των 1200 ευρώ. Από την Παρασκευή το απόγευμα, στο Νοσοκομείο άρχισαν να καταφτάνουν συγγενείς ζητώντας με αγωνία να μάθουν τι συμβαίνει στα συγγενικά τους πρόσωπα, για να διαπιστώσουν, τελικά, πως πρόκειται για απάτη. - 

***  Βόμβα χειρός με ακτίνα πυρός χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)          
       
 
 
 
  
 
 
Τύχη βουνό είχαν για άγνωστο διάστημα εργάτες, γονείς, παιδιά και γενικά οι χρήστες του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Κι αυτό, διότι χθες το πρωί βρέθηκε στους χώρους του μια χειροβομβίδα, αγγλικής κατασκευής,  παλιά μεν, αλλά σε άριστη κατάσταση, όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί που την εξέτασαν, μέλη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.
Μάλιστα, όπως είπαν, σε περίπτωση που έσκαγε, η χειροβομβίδα είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο έκρηξης.
Μέχρι αργά το απόγευμα ο χώρος στο Πάρκο ήταν αποκλεισμένος, ενώ υπήρχαν εκεί η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο. Επίσης, ειδικά μηχανήματα «σκάναραν» την ευρύτερη περιοχή.
Το πιθανότερο σενάριο είναι οι ειδικοί να μεταφέρουν τη χειροβομβίδα στο κοντινότερο πεδίο βολής, ώστε να την εξουδετερώσουν. Από το σημείο, δε, που βρέθηκε χθες το πρωί, λίγο πριν είχαν περάσει οι μαθητές σχολείου της πόλης. Όσο για το πώς βρέθηκε στην άκρη του Πάρκου (σ.σ. στην οδό Ψαρών), είτε πετάχτηκε από κάποιον που την είχε βρει σε κάποιο μέρος (σ.σ. το πιθανότερο) είτε την "ξέθαψαν" οι διάφορες εργασίες που γίνονται στο Πάρκο και την παρέσυραν τα νερά της βροχής στο συγκεκριμένο σημείο.
Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χειροβομβίδα φαίνεται να είναι παλιά, ενδεχομένως και από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ίσως και τη Μάχη της Καλαμάτας, που έλαβε χώρα στο λιμάνι, τον Απρίλη του 1941.
Το σημείο επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να δει το εύρημα από κοντά, αλλά και για να δώσει οδηγίες, ώστε προσωπικό του Δήμου να διενεργήσει επιστάμενο έλεγχο στο Πάρκο για την ανεύρεση τυχόν άλλων επικίνδυνων τέτοιων αντικειμένων.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν άνθρωποι που έχουν δουλέψει στο Πάρκο, την εποχή που κατασκευαζόταν, στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από τις σιδηροδρομικές γραμμές είχαν βρεθεί σφαίρες, πιθανότατα από την περίοδο του Πολέμου.
Επίσης, ο δήμαρχος εξέφρασε την ανακούφισή του για το γεγονός ότι δε σημειώθηκε κάτι άσχημο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς ο Θεός φύλαξε τους εργαζόμενους που βρήκαν τη χειροβομβίδα και δε συνέβη κάτι. Φαίνεται ότι είναι παλιά, από τον πόλεμο. Εμείς θα κάνουμε μια έρευνα στο πάρκο».
Σημειώνεται ότι η χειροβομβίδα βρέθηκε από εργάτρια του Δήμου, στο πλαίσιο εργασιών στις σιδηροδρομικές γραμμές, για τον καθαρισμό από τη βλάστηση. Ήταν χωμένη σε φύλλα και, όπως είπε εργαζόμενος στο Πάρκο, πιθανότατα να ήταν σε πιο πάνω σημείο και να παρασύρθηκε από τα νερά, όταν σχηματίζεται ρυάκι ανάμεσα στις γραμμές, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων.
Η εργάτρια δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό το αντικείμενο και άρχισε να την περιεργάζεται, όταν το είδαν όμως οι συνάδελφοί της φοβήθηκαν, της εξήγησαν περί τίνος πρόκειται και το τοποθέτησαν στη βάση του μνημείου για τους συμμάχους που πολέμησαν στη Μάχη της Καλαμάτας.
Των Αντώνη Πετρόγιαννη, Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Βίντεο  :  1.-  Χειροβομβίδα Καλαμάτα , https://youtu.be/P8W2AmCZGXk  .-
2.-  Χειροβομβίδα Καλαμάτα- Έλεγχος βλήματος και μεταφορά ,  https://youtu.be/UmJRoEffZrY .-
3.-  Χειροβομβίδα Καλαμάτα- Έλεγχος σημείου , https://youtu.be/XLuZ4ukk4Xo  .-

***   Απαιτούν τη συνέχιση λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων σε Φιλιατρά & Κοπανάκι         
      
  
 
 
Θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τα Α.Τ. και κινητοποιήσεις…
«Στα όπλα», για να μην πάρουν τα όπλα στις τοπικές τους κοινωνίες, για τις ζωές και τις περιουσίες τους, βρίσκονται οι κάτοικοι των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, απαιτώντας τη συνέχιση λειτουργίας των εκεί αστυνομικών τμημάτων.
Χθες και προχθές διεξήχθησαν ενημερωτικές συζητήσεις – συγκεντρώσεις στα Φιλιατρά και το Κοπανάκι αντίστοιχα, όπου τόσο ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων όσο και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και κάτοικοι εκδήλωσαν την απόλυτη αντίθεση και τη σφοδρή αντίδρασή τους στην πρόταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, η οποία περιλαμβάνει «λουκέτο» στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, καθώς και σε εκείνο των Γαργαλιάνων.
Στο τραπέζι των συζητήσεων τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του Δήμου, με την τεράστια γεωγραφική έκταση, τον πληθυσμό και το πλήθος μεταναστών και λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την περιοχή, τέθηκαν οι μορφές αντίδρασης και κινητοποίησης, ώστε να γίνει αισθητό το μήνυμα των τοπικών κοινωνιών από την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ για το θέμα των αστυνομικών τμημάτων, όπως είπε ο κ. Κατσίβελας, θα συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης, θα ετοιμαστεί φάκελος με την πρόταση και το αίτημα του Δήμου και σύσσωμης της κοινωνίας της Τριφυλίας για την αναγκαιότητα παραμονής σε λειτουργία των υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων! Παράλληλα, δε, θα ζητηθεί από όλους τους βουλευτές, τους πολιτικούς και τα κόμματα να λάβουν επίσημη θέση για τα προωθούμενα «λουκέτα».
Μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών, Παναγιώτης Φαρμάκης, ο οποίος συγκάλεσε την ανοιχτή συνεδρίαση του Τ.Σ., σημείωσε: «Οι υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η Αστυνομία, δεν είναι εταιρείες να λειτουργούν και να στελεχώνονται με γνώμονα τους ισολογισμούς και τις μειώσεις δαπανών-προσωπικού. Όπως ένα πλοίο ή ένα λεωφορείο που εκτελεί την άγονη γραμμή για να εξυπηρετήσει τους πολίτες, που μερικές φορές αυτό επιδοτείται, έτσι και ο σκοπός της Αστυνομίας πρέπει να παραμείνει στο "Να εξυπηρετεί", ανεξαρτήτως χρηματικού κόστους και καιρικών συνθηκών.
Ο Δήμος Τριφυλίας αποτελείται από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Ενότητες της Μεσσηνίας με συνολικό πληθυσμό 27.373 κατοίκους (απογραφή 2011). Η πόλη των Φιλιατρών είναι η 2η σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας μετά την Καλαμάτα, με πληθυσμό 6.791 κατοίκους, χωρίς να υπολογίζουμε τη δραματική αύξηση του εργατικού πληθυσμού τις περιόδους συγκομιδής της ελιάς και άλλων κηπευτικών. Δε νοείται η 2η σε πληθυσμό πόλη στη Μεσσηνία να στερείται του αστυνομικού της τμήματος. Πέρυσι, τέτοια εποχή, το Τοπικό Συμβούλιο των Φιλιατρών ζήτησε επίσημα την αναβάθμιση της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος και, αντ’ αυτού, ένα χρόνο μετά καλούμαστε να διαπραγματευτούμε την παραμονή του. Απαντούμε προς κάθε υπεύθυνο αυτών των παράλογων και επικίνδυνων, για την ασφάλεια των πολιτών, αποφάσεων: "Δε διαπραγματευόμαστε". Απαιτούμε την παραμονή του αστυνομικού τμήματος στα Φιλιατρά, και από την πλευρά μας έχουμε λύσεις για το στεγαστικό και τις άλλες ανάγκες λειτουργίας του τμήματος αυτού».
Η συνεδρίαση στα Φιλιατρά συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ και στο τέλος θα εκδιδόταν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Το απόγευμα της Πέμπτης διεξήχθη σύσκεψη δημοτικών και τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων συλλόγων, παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας, καθώς και του αντιδημάρχου Δ.Ε. Δωρίου του Δήμου Οιχαλίας, στο δημοτικό κατάστημα Κοπανακίου, όπου όλοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν δυναμικά και μαζικά για να μην μπει «λουκέτο» στο εκεί Α.Τ. «Όχι μαύρο στη ζωή μας», επισήμανε ο κ. Κατσίβελας, προσθέτοντας ότι «εδώ δε μαζευτήκαμε για πλάκα. Για να αυτοϊκανοποιηθούμε…», ενώ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι το Α.Τ. Κοπανακίου έχει αντιμετωπίσει 5 ληστείες, έχει εξιχνιάσει 2 ληστείες μετά φόνου και πολλές χασισοφυτείες.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Αλέκος Κουτρουμπής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία του Α.Τ. και πρέπει να το απαιτήσουν με κάθε αγώνα, επειδή η περιοχή είναι πολύ μεγάλη, και της Δ.Ε. Αετού και της Δ.Ε. Δωρίου δίπλα, και χωρίς Αστυνομία θα μείνουν οι κάτοικοι έρμαιο των κακοποιών, προσθέτοντας πως κάθε Κυριακή στο Κοπανάκι για το παζάρι μπαίνει χιλιάδες κόσμος και η Αστυνομία πρέπει να είναι παρούσα!
«Να βγούμε στο δρόμο, να σηκώσουμε μπαϊράκι», σημείωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού, Αντώνης Λόντος.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κοπανακίου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι το Α.Τ. Κοπανακίου υπάρχει περίπου 80 χρόνια και αστυνομεύει περί τις 30 κοινότητες και εάν κλείσει, θα υπάρξει σοβαρό θέμα έλλειψης ασφάλειας και αύξηση της εγκληματικότητας.
Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δωρίου, Θανάσης Κόλλιας, είπε πως από κοινού και δυναμικά πρέπει να δράσουν με συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς η αναγκαιότητα της ύπαρξης Α.Τ. είναι αναμφισβήτητη. 

***   Από το Ιστορικό Κέντρο ξεκίνησαν φέτος τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
 
Το βράδυ του Σαββάτου οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου της Αμφείας πραγματοποίησαν μια εκδήλωση που ουσιαστικά αποτελεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων στο σημείο αλλά και στην πόλη.
Σύντομο χαιρετισμό έκανε εκ μέρους του δημάρχου ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης ενώ στη συνέχεια φωταγωγήθηκε ο πεζόδρομος και τον ουρανό φώτισαν πυροτεχνήματα.
Video: 1.-  Πεζόδρομος Αμφείας- Χριστούγεννα 2015  , https://youtu.be/G4Kqzbcu9LA  .-
2.-  Αμφείας- Χριστούγεννα 2015 ,  https://youtu.be/oX48KnLAtH0 .-
 
~*** Ξεκινάει αύριο η δίκη για τη δολοφονία Σγούρου - Κομμάτη 

  Ξεκινάει αύριο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η δίκη για τη διπλή δολοφονία πέρυσι τον Αύγουστο στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο. Η δίκη είχε ορισθεί αρχικά για τις 9 Νοεμβρίου, όμως μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία για τις 7 Δεκεμβρίου. Δράστες της φρικτής δολοφονίας είναι δύο 19χρονοι από τον Κάμπο Μάνης και την Καλαμάτα, οι οποίοι έχουν αποδώσει τα αίτια του εγκλήματος στη μεταξύ τους αγοραπωλησία αναβολικών στεροειδών. Β.Β. - 

***  Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζοδρομίων στο Ασπρόχωμα

 Ολοκληρώθηκε από συνεργείο εργολάβου η κατασκευή πεζοδρομίων στο Ασπρόχωμα, στο εναπομείναν τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού. Η κατασκευή έγινε στο πλαίσιο εργολαβίας με τίτλο «Κατασκευή πεζοδρομίων και ρειθροκρασπέδων στην Καλαμάτα», ύψους 20.000 ευρώ, με το Δήμο να παρέχει τα υλικά και τον εργολάβο την εργασία. Ειδικότερα, σε συνέχεια της κατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Ευαγγελιστρίας στη Βέργα και στην οδό Μεσογείων (ενώνει τις οδούς Ναυαρίνου και Κρήτης, στο συνοικισμό Νικηταρά), σκυροδετήθηκε πεζοδρόμιο στο δυτικό άκρο της παλιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας, στο Ασπρόχωμα, από τη θέση «Γεφύρι Παπά» και προς νότο, μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη. Σημειώνεται ότι θα γίνει φύτευση δέντρων από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι τον κόμβο προς Μεσσήνη. - 

***  92 οχήματα κλάπηκαν μέσα σε ένα μήνα στην Πελοπόννησο         
     
Χειροπέδες σε 613 άτομα έβαλαν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας το Νοέμβριο και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν 5 για ληστεία και απόπειρες, 68 για κλοπή και απόπειρες, 60 για ναρκωτικά, 2 για μαστροπεία, 123 για παράβαση Ν. Περί Αλλοδαπών, 14 για παράβαση Ν. Περί Όπλων, 7 για παράβαση Ν. Περί Παιγνίων, 1 για παράβαση του Ν. Περί Αρχαιοτήτων, 9 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, 6 για παράβαση του Ν. Περί Αθλητισμού, 4 για απάτη, 3 για πλαστογραφία, 1 για παραχάραξη, 3 για παράβαση Ν. Περί Προστασίας Περιβάλλοντος, 14 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 9 για λαθρεμπόριο, 2 για παράβαση του Ν. Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, 15 για Γ.Ο.Κ., 135 για Κ.Ο.Κ., 3 για ενδοοικογενειακή βία, 39 για καταδιωκτικά έγγραφα, 4 για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, 1 για ανυποταξία και 85 για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, Υγειονομικού Κανονισμού κ.λπ.).
Εξαρθρώθηκαν:
-Μία συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στη Μεσσηνία. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα άτομα, όλα τους μέλη της συμμορίας
-Μία εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, ληστείες και κλοπές στη Μεσσηνία. Συνελήφθησαν 3 μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, μία περίπτωση ληστείας και μία περίπτωση κλοπής.
Κατασχέθηκαν συνολικά: Ηρωίνη 4.291,2 γραμμάρια, κοκαΐνη 0,3 γραμμάρια, χασίς 4.609,25 γραμμάρια, σπόροι κάνναβης, 5 δενδρύλλια κάνναβης, 138 ναρκωτικά χάπια, 4 τσιγαριλίκια κάνναβης, 5 ζυγαριές, 5 τριβεία κάνναβης, 5 πιστόλια – περίστροφα, 1 τυφέκιο, 24 κυνηγετικά όπλα, 929 φυσίγγια  διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες κ.λπ., 5 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ., 5 αρχαία αντικείμενα, 186 βεγγαλικά-κροτίδες-παιδικά αθύρματα κ.α., ποσό 7.995 ευρώ, 18 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, λαθραίος καπνός  2.659 γραμμάρια, 2.405 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, καλώδιο ρεύματος 100 μέτρα, 8 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητοί υπολογιστές, 2 παιγνιομηχανήματα, 22 κινητά τηλέφωνα, κ.ά.
Τέλος, το Νοέμβριο κλάπηκαν 92 οχήματα και βρέθηκαν 32. 
 
***  Κάλεσμα σε πορεία σήμερα για το θάνατο του Αλέξη         
      
Φέτος συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η Ανοιχτή Αυνέλευση καλεί το λαό της Καλαμάτας να δώσει δυναμικά το παρόν στη συγκέντρωση και πορεία,  σήμερα Κυριακή  6 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  : 

***  ΣΑΒΒΑΤΟ  05/12/2015  : 
Σέντρα σε Τρίπολη, Ξάνθη και Πανθρακικός - Ολυμπιακός
 Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 1-2
(44΄ πεν. Γιάννου - 58΄ Βέλλιος, 66΄ Μπουλούτ)
Ξάνθη-Πλατανιάς 0-2
(28΄ Μιλούνοβιτς, 60΄ Ανγκούλο)
Πανθρακικός-Ολυμπιακός 3-4
(15΄, 91΄ Ντιγκινί, 87΄ Ηλιάδης - 14΄ Ντορκμάζ, 48΄ πεν. Φρορτούνης, 66΄ πεν. Φινμπόγκασον, 80΄ Σεμπά)
Βίντεο  από αγώνες Σαββάτου  05/12 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-2   12η  αγων  τα γκόλ  05/12/2015 : https://youtu.be/6X8K-kQFhfM  .-
ΞΑΝΘΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-2  12η  αγων   05/12/2015  γκόλ δηλώσεις  :  https://youtu.be/KGo7E3lG-D0 .-
^ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Α΄ ήμίχρ.  1-1 τα γκόλ  12η  αγων. 05-12-2015 :  https://youtu.be/v36_x2VH0ew .-
Πανθρακικός-ΟΣΦΠ 3-4 2ο γκόλ πεν  Ολυμπιακού 5-12-2015 : https://youtu.be/lEypeZQWh9A .-
Πανθρακικός-ΟΣΦΠ 3-4 3ο γκολ ΟΣΦΠ  5/12/2015 : https://youtu.be/WDe7DwIi340 .-
Πανθρακικός- ΟΣΦΠ 3-4 4ο γκολ ΟΣΦΠ πεναλ  5-12-2015 : https://youtu.be/9NB9nXXx0TA .-
Πανθρακικός-ΟΣΦΠ 3-4 2ο γκόλ Πανθρακ 5/12/015 : https://youtu.be/tfu1UeJXGVk .-
Πανθρακικός- ΟΣΦΠ 3-4  3ο γκολ Πανθρακ  5/12/2015 : https://youtu.be/xdwe5w73RDY ­.-

~ ΚΥΡΙΑΚΗ 06/12/2015 :
 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος  2-1, (1-0) .- ^
Τα  γκόλ :

17:15 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Καλλονή     , (0-0) .-

17:15 (Ιωάννινα) ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός    , (0-0) .-

19:30 (Βέροια) Βέροια - Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ  07/12/2015 : 19:30 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός - Ατρόμητος

  ***   Ποδόσφαιρο - Football League : Πρόγραμμα  αγώνων Β΄ Εθνική :
11η Αγωνιστική
06/12/2015ΠανελευσινιακόςΖάκυνθος
06/12/2015ΚισσαμικόςΟλυμπιακός Βόλου
06/12/2015ΑχαρναϊκόςΤρίκαλα
06/12/2015ΛαμίαΑναγέννηση Καρδίτσας
06/12/2015ΛάρισαΚασσιόπη
07/12/2015XανιάΠανσερραϊκος
07/12/2015ΚαλλιθέαΕργοτέλης
07/12/2015Αγροτικός ΑστέραςΑπόλλων Σμύρνης
07/12/2015ΠαναχαϊκήΠαναιγιάλειος

~ Για αποτέλεσμα στη Χαλκίδα σήμερα η Καλαμάτα, αποχωρεί και ο Ίλιεφ         
     
Μια ακόμη δύσκολη αποστολή περιμένει σήμερα την Καλαμάτα που στις 3 μ.μ. θα δοκιμαστεί στη Χαλκίδα, απέναντι στον τοπικό Αθλητικό Όμιλο, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Οι γηπεδούχοι έχουν αρετές στο δυνατό και ψηλό παιχνίδι, αλλά και αδυναμίες, που μπορούν να εκμεταλλευθούν  οι «μελανόλευκοι» εφόσον διατηρήσουν το καλό τους πρόσωπο, συνδυάζοντας αυτή τη φορά και ουσία, δηλαδή ευστοχία στις επιθετικές τους ενέργειες. Βασικά κίνητρα για το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα θα είναι για τους παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη η ανάγκη να αποδείξουν ότι η ήττα στο Λεβάντε ήταν άδικη και φυσικά το βαθμολογικό κέρδος, αφού αν η Καλαμάτα γυρίσει με …άδεια χέρια θα βρεθεί κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού του 3ου Ομίλου.
Η Μαύρη Θύελλα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χθες το πρωί στο Στάδιο της Παραλίας και όπως είχε προϊδεάσει ο κ. Μπίλης επεφύλασσε μια έκπληξη στην ανακοίνωση της αποστολής, στην οποία δεν περιλαμβάνεται ο Βούλγαρος Μπόγιαν Ίλιεφ, ο οποίος και αναμένεται να ακολουθήσει το δρόμο του συμπατριώτη του Κραστότσεφ, αλλά και του Χαλκιαδάκη, αποχωρώντας από την ομάδα. Με αυτό το δεδομένο, αλλά επίσης, τις απουσίες του τιμωρημένου Τσιμικλή και του τραυματία Δούμουρα, καθώς επίσης και την επάνοδο του Λένγα, ο οποίος εξέτισε, το πιθανότερο σχήμα που θα παρατάξει σήμερα ο Λεωνίδας Μπίλης θα αποτελείται από τους Θωμά κάτω από τα δοκάρια, Γαλανόπουλο-Λένγκα στα στόπερ, Καλαγκάνη-Νινιό στα άκρα της άμυνας, τους Ρήγα, Κερμενίδη, Τορεζάνι στη μεσαία γραμμή και πιο μπροστά τον Αγγελόπουλο και τους Αθανασόπουλο-Παναγιωτόπουλο στην πρώτη γραμμή κρούσης.
Τη 18άδα συμπληρώνουν οι Παλιούρας, Κουντάνης, Γιακουμής, Λίπι, Οδεμισιώτης, Κωνσταντινίδης και Κολημήτρας.
 
***   Γ΄ Εθνική στον 3ο  Όμιλο στο ποδόσφαιρο πρόγραμμα  :
10η αγ. 6/12/2015, 15:00
  Αιολικός-Ηρακλής Ψαχνών
 Παμβουπρασιακός-Βύζας Μεγάρων
 Ερμιονίδα-Κανάρης Νενήτων  3-0  .- ^ χθές .-
 Σπάρτη-Δόξα Ν. Μανωλάδας
 Παναργειακός-Παναρκαδικός
 Χαλκίδα-Καλαμάτα
 Λουτράκι-Λεβάντε
***
*** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας πρόγραμμα αγώνων :
Α΄ Τοπικό 13η αγων.  :   Σάββατο  05-12-2015  :
  13η αγωνιστική
Δώριο – Τ. Άγρας  4-1 .- Σα
Μεσσηνιακός – Ανδρούσα  1-1 .- Σα
Μιλτιάδης – ΑΟ Φαραί   1-1  .- Σα
Κυριακή  06/12/2015  :
Πάμισος Μ. – Κυπαρισσία
Σπερχογεία – Απόλλων Κ.
Πύλος – Αρφαρά
Εθνικός Μ. – Διαβολίτσι
Ολυμπιακός Κ. – Θουρία
Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ  :
 11η αγωνιστική
Εράνη Φ. – Μεθώνη   3-0  .- Σα
Κεραυνός Κ. – Αίαντας Κ.  1-1 .- Σα
Ομόνοια – Πεταλίδι  3-0 .- Σα
ΑΕ Αβίας – Κορώνη  1-1 .-  Σα
Κυριακή 06/12/2015 :
Ασπρόχωμα – Νέος Άρις
Ηρακλής Κ. – Χανδριναϊκός
Χώρα – Αναγέννηση Π.
Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας :
9η αγωνιστική  1ος  όμιλος :
 Πανιώνιος – Αστέρας Μ.  1-2 .- (Τετάρτη  02/12/2015).-
  Πλατύ – Αστέρας Μ. 1-3.-     Σα
ΑΕ Αιθαίας – Καλό Νερό  0-3 .- Σα
ΑΕ Γαργαλιάνων – Κοπανάκι  1-3 .-     Σα
Ηρακλής Κυπ. – ΑΟ Φυτειάς  1-0 .- Σα
Θύελλα Μερ. – ΑΟ Πατίστα  1-2 .- Σα
Άμφεια – Πανιώνιος
9η αγωνιστική  2ος  όμιλος :
Ακαδ. Παμίσου – ΑΕ Μάνης  1-5  .- Σα
Βλαχόπουλο – Θύελλα Χαρ.
Παναθηναϊκός Κ. – Ανάληψη
Δόξα Κ. – Καλλιθέα
ΑΟ Στενωσιάς – Πράσινα Π.
Ατρόμητος Κ. – ΑΕΚ Κ.
Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜ  :
 6η αγωνιστική 1ος  όμιλος :
Ερμής Κ. – ΑΟ Λεΐκων  1-0 .-  (Τετάρτη 02/121/2015)
 Ίκαρος Κ/ -  Ερμής Κ.   1-3  .- (7η  αγων. Σα 05/12/2015 )
  7η αγωνιστική
Θύελλα Π. – ΑΟ Λεΐκων
Ίκαρος Κ. – Ερμής Κ.
ΑΟ Βέργας – Πανευαϊκός
Αστ. Βαλύρας – ΠΑΟΚ
6η αγωνιστική 2ος  όμιλος :
ΑΟ Νέδουσα – ΑΕ Λογγάς  2-3 .- Δευτέρα  30/11/2015
 7η αγωνιστική
Νέστωρ Πύλου – ΑΟ Νέδουσα  3-1 .-  Σα
ΑΟ Χατζή – Θησέας Κ.  2-3 .-  Σα
ΑΣ Φυτειάς – Δαναός
Άρις Κ. – ΑΕ Λογγάς

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  2-4  .-
Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ-ΘΗΣΕΑΣ Κ.   -
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου   3-5  .-

~ ΜΙΚΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΝΕΩΝ  -ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  0-2 .-
~ ΜΙΚΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1-4 .-

***    Μπάσκετ - Α1 : Πρόγραμμα :
9η Αγωνιστική
05/12/2015ΆρηςΚηφισιά 81-68 .- ^  
05/12/2015ΑρκαδικόςΛαύριο   98-90 .-^ 
05/12/2015Απόλλων ΠατρώνΠΑΟΚ  69-68 .- ^
05/12/2015ΡέθυμνοΚαβάλα  84-74 .- ^
05/12/2015Κολοσσός ΡόδουΚόροιβος  94-73 .- ^
06/12/2015ΟλυμπιακόςΑΕΚ
07/12/2015ΠαναθηναϊκόςΤρίκαλα

***

~  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                                       
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-                                                                                                   
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html                                                                                                                                  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                                      
 ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-                                                                                                       
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-                                                                                                                        
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-                                                                                                           
  ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                                    
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-
~ 
     ------------------   
***  ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 

~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-29-2015.html .-                                                                                                                      
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-30-2015.html .- 
 *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
*** A
ναρτήθηκε από   ~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~