~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015  :
~
Ο  νέος  χρόνος  να΄ ρθει  για  όλους  μας γεμάτος  Υγεία , Ευτυχία , Αγάπη , Ανθρωπιά ,Ευημερία , Εργατικότητα , Δημιουργικότητα , Αλληλεγγύη , ,Αλληλοσυνεργασία , Αλληλοκατανόηση , Ειρήνη , με πολλές  Ευχές για όλες τις προσδοκίες και  επιθυμίες όλων των Ανθρώπων , πάντα υπό την σκέπη της Πλατυτέρας Παναγιά μας ,,, μητέρα  όλων μας !
ΧΡΟΝΙΑ  ΜΑΣ  ΠΟΛΛΑ  !
~31 Δεκεμβρίου
Απόδοσις εορτής των Χριστουγέννων. Ιερομάρτυρος Ζωτικού του ορφανοτρόφου (1) († δ΄αι.). Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας (†449). Μαρτύρων Βουσίριδος, Γαυδεντίου, Νέμης Ολυμπιοδώρας. Οσίων Γαΐου, Γελασίου, Γεωργίου του εν Κύπρω, «του μαχαιρωμένου».
(1)Σήμερα τιμούμε την μνήμη του αγίου Ζωτικού του Ορφανοτρόφου, ο οποίος καταγόταν από την Ρώμη. Προερχόταν από ευγενή οικογένεια, η οποία τον ανέθρεψε με πολλή ευσέβεια και παιδεία. Τα φιλανθρωπικά του αισθήματα και ο ενάρετος εν γένει βίος που τον διέκριναν, τον έκαναν ξεχωριστό υπηρέτη του Χριστού. Γι` αυτά τα χαρίσματα του ο Ζωτικός, ήταν πολύ αγαπητός στον Μεγάλο Κωνσταντίνο, ο οποίος όταν έκτισε την Κωνσταντινούπολη και την ανάδειξε σε πρωτεύουσα του κράτους, προσκάλεσε σε αυτή τον Ζωτικό με άλλους ευσεβείς άντρες, για να έχει εκεί πολύτιμους εργάτες της χριστιανικής πίστης. Διακρίθηκε για την περιποίηση που έδειχνε στους λεπρούς, τους οποίους πλησίαζε χωρίς φόβο και τους πρόσφερε την βοήθειά του. Μετά το θάνατο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο υιός του Κωνστάντιος, ακολούθησε άλλους δρόμους και έτσι κακομεταχειρίστηκε τον Ζωτικό. Ο φιλάνθρωπος αυτός άνδρας πέθανε με ταλαιπωρίες και κακουχίες, αλλά με πλήρη αγάπη προς τον Θεό, δοξάζοντας Τον για όσα του συνέβησαν.

~ Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας (1 Ιανουαρίου) βίος: http://youtu.be/wmqUBguhETk ,
ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ: http://youtu.be/1tYtSKAaFmA ,
1/01 Απολυτίκιο Αγ. Βασιλείου - 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/-zoHF9q5Pvg ,
~
Τα λίγα λόγια φέρνουν προκοπή
Όσιος Εφραίμ ο ΣύροςΕκείνος που λέει πολλά λόγια, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε αδελφούς, θα προκαλέσει πολλές φιλονικίες και πολλή αντιπάθεια εναντίον του. Αν όμως δύσκολα ανοίγει τα χείλη του, θα γίνει αγαπητός.
Σήμερα 31/12/2015 εορτάζουν:
Οσία Μελάνη η Ρωμαία, Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος, Άγιες Δέκα Παρθένες
~ Βίος Αγίου ~ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: http://youtu.be/wT737YKARGA ,

~ ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ μέρος 1ο : http://youtu.be/8B3ZMghuOZE ,

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορα....
 
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
~  Απολυτίκιο Αγ. Μελανής - 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,
 https://youtu.be/2fJEHWunVhE?list=PL39609B35298A9A5A  .-


*** Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Ο κόσμος πλέον αγοράζει με μέτρο… και την ελπίδα         
     
Ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει την αλλαγή του χρόνου με το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Βρίσκεται κρεμασμένο στο δέντρο κάθε σπιτιού και ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία ελπίδα του κατόχου πριν φύγει η χρονιά, αφού η κλήρωση γίνεται λίγες ώρες πριν από το νέο έτος.
Οι λαχειοπώληδες συνήθως είναι άνθρωποι χαρούμενοι και φωνακλάδες, αφού πρέπει να πείσουν τους περαστικούς ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξει, πολύ ή λίγο, η ζωή τους.
Η ιστορία του Κρατικού Λαχείου ξεκινά από πολύ παλιά, ενώ με την ονομασία που κυκλοφορεί σήμερα, δηλαδή Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης, θεσπίστηκε το 1967 και ήρθε να αντικαταστήσει το «Λαχείο Συντακτών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Λαχείο Συντακτών» ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 1928. Στην αρχή ήταν κάτι σαν τους σημερινούς λαχνούς στις χοροεσπερίδες, αλλά τα δώρα που μοίραζε ήταν εξωπραγματικά για τα τότε δεδομένα. Έτσι, κάθε χρόνο κλήρωνε σπίτια, αυτοκίνητα, οικόπεδα, εισιτήρια και πολλά ακόμα δώρα.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, το λαχείο γινόταν όλο και πιο περιζήτητο και αγαπητό από τον κόσμο. Το 1932, για παράδειγμα, εισπράχθηκαν 2.500.000 δραχμές.
Όπως αναφέρει το Τμήμα Αρχειακών Μελετών του «Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία», το λαχείο άντεξε και στην Κατοχή, αφού συνέχισε να κυκλοφορεί. Όσο περνούν τα χρόνια, τα δώρα μεγαλώνουν και ο κόσμος το αγοράζει όλο και πιο πολύ.

Κάθε χρόνο πολλές δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα περνούσαν στα χέρια βιοπαλαιστών, κομμωτριών, μπακαλόπαιδων, φτωχών παπάδων, ιδιωτικών υπαλλήλων, φοιτητών, συνταξιούχων, εργατών με πολυμελείς οικογένειες, ακόμη και στο «σοφέρ της βασιλίσσης»!
Με τα έσοδα των λαχείων η ΕΣΗΕΑ περιέθαλπε με υπερεπάρκεια τα μέλη της, ενώ διέθετε τεράστια ποσά για κοινωφελείς σκοπούς. Ανήγειρε εκκλησίες σε ακριτικές περιοχές, πραγματοποίησε εκστρατείες στο εξωτερικό και πολλά ακόμα.
Το τέλος αυτού του λαχείου φτάνει όταν η Χούντα ανακοινώνει ότι «τα πάσης φύσεως αδικαιολόγητα προνόμια πρέπει να καταργηθούν». Επικαλούμενοι «λόγους κοινωνικής ισότητος και κοινωνικής πολιτικής», οι συνταγματάρχες επιτέθηκαν ολομέτωπα στο δημοσιογραφικό κόσμο, κάνοντας λόγο για «διακριτικήν και μονομερή μεταχείρισιν» και προνόμια οικονομικής φύσεως.
Πολλοί τότε, βέβαια, υποστήριξαν ότι αυτό ήταν απλά το πρόσχημα, ώστε να προωθηθεί Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο (Ειδικόν Κρατικόν Λαχείον Κοινωνικής Αντιλήψεως), το οποίο εκδόθηκε μόλις καταργήθηκε εκείνο των Συντακτών και είναι αυτό που κυκλοφορεί ακόμα.
Πάντως, το ενδιαφέρον του κόσμου έχει πλέον μειωθεί, ενώ σπάνια κάποιος θα αγοράσει ολόκληρη πεντάδα. Χθες το πρωί βρεθήκαμε στο κέντρο της Καλαμάτας και μιλήσαμε με λαχειοπώληδες σε σημεία που πωλείται το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο:
  
Κατερίνα Κονταργύρη
«Φέτος καθυστέρησε να κυκλοφορήσει το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, αφού προηγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Λαϊκό. Από τη Δευτέρα έχει αυξηθεί πολύ η κίνηση, ενώ ο κόσμος το προτιμά και για δώρο, αφού υπάρχει και ειδική συσκευασία. Και φέτος η τιμή είναι 5 ευρώ και ο πρώτος λαχνός μοιράζει 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ο περισσότερος κόσμος διαλέγει το λαχείο που θα πάρει, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν λαχεία με διαφορετικά νούμερα, αφού τα πολλά χρήματα τα παίρνει ένας λαχνός και όχι η πεντάδα».
  Άννα
«Ο κόσμος τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει να αγοράζει λαχεία, αφού το έχει και σαν γούρι, όμως σπάνια κάποιος θα πάρει μια πεντάδα».
  
Ευαγγελία Γαϊτάνη
«Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα με την κίνηση στα λαχεία, αλλά το παλεύουμε. Ο κόσμος αγοράζει λαχείο, αφού είναι η ελπίδα του για κάτι καλύτερο. Η κλήρωση είναι σήμερα 31 Δεκεμβρίου. Ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός ο κόσμος επιλέγει πόσα θα αγοράσει, ενώ στην επιλογή του αριθμού στην αρχή αγοράζουν τυχαία, αλλά όσο πλησιάζει η κλήρωση, ζητούν νούμερα που έχουν συνδέσει μη ημερομηνίες. Το μαγαζί που έχω το έχω συνεχίσει από τον πατέρα μου και ουσιαστικά από το ’70 βλέπω τον κόσμο να αγοράζει λαχεία. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι κάθε χρόνο όλο και μειώνεται η κίνηση. Βέβαια, σε αυτό σημασία έχουν παίξει και οι υποχρεώσεις του κόσμου, που είναι πολύ μεγάλες.
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία».
  
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
«Φέτος η κίνηση ούτε κλαίει ούτε γελάει. Κάνω αυτή τη δουλειά από το 1964 και σε σχέση με το παρελθόν, δεν υπάρχει καμία σχέση. Πλέον η μείωση ξεπερνά το 80%. Ο κόσμος στις μέρες μας αγοράζει ένα, το πολύ δύο λαχεία. Ψάχνει νούμερα ελπίζοντας, εμείς ελπίδα πουλάμε και εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και χαρά και, πάνω από όλα, να είμαστε καλά».
  
Γιώργος Αβραμίδης
«Αυτές τις ημέρες έχει κίνηση στο λαχείο, όμως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το παρελθόν. Έχει τεράστια διαφορά με παλιά».
  
Ευθύμιος Πατσάς
«Η κίνηση στο λαχείο είναι χειρότερη από πέρυσι. Όσοι το αγοράζουν, πλέον το κάνουν για το καλό, αφού είναι μια συνήθεια χρόνων. Ο κόσμος σπάνια θα πάρει μια πεντάδα, κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά λαχείου.
Τέλος, να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και ευτυχία».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Η τελευταία πρόγνωση του καιρού για το 2015. Αλυσίδες να έχουν όσοι κινηθούν σε Ε.Ο. Καλαμάτας Τρίπολης και Σπάρτης         
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Πέμπτη 31/12/2015 {με  χιονισμένο τον Ταϋγετο από πολύ πρωϊ } προβλέπεται άστατος.   Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενή βροχή ή χιονόνερο. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.   Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.   Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.  Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.  Στο Μεσσηνιακό Κόλπο μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρωινές ώρες θα πνέουν ΒΑ άνεμοι που θα ξεπερνούν τα  7 μποφόρ σε ριπές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και ενδεχομένως στα παράλια που θα δέχονται τον ΒΑ άνεμο.  Στο ορεινό όγκο του Ταΰγετου αλλά και σε σχεδόν σε όλα τα ορεινά της Μεσσηνίας (περισσότερο στο Βόρειο έως Ανατολικό κομμάτι), θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, μέχρι περίπου τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες. Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας-Σπάρτης και Καλαμάτας Τρίπολης να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
***  Προσοχή στους δρόμους!          
      
Αγριεύει για τα καλά από σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων… Επειδή αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει λόγω της παραμονής Πρωτοχρονιάς να ταξιδέψουν σήμερα, καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.    Ας ελπίσουμε και οι κρατικές υπηρεσίες να είναι καλά προετοιμασμένες, ώστε να αποφευχθεί η αντίστοιχη περυσινή ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς, που για ώρες ήταν αποκλεισμένοι στη χιονισμένη και παγωμένη εθνική οδό.   Κ. Γαζ.

***  Παναγιώτης Νίκας: Υπάρχουν δουλειές, αλλά οι καφετέριες είναι καλύτερες         
      
Σε μία δήλωση - εκτίμηση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις προχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, έπειτα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρου Μπρεδήμα, σημείωσε ότι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων δεν έχει την ένταση που περιγράφεται σε διάφορα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Πρόσθεσε, δε, ότι η κοινωνική υποστήριξη πρέπει να παρέχεται από το κράτος μόνο σε εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε εκείνους που μπορούν να δουλέψουν. Και εξήγησε ότι δουλειές υπάρχουν, ειδικότερα στη Μεσσηνία, στις ελιές, ιδίως τώρα, όπως είπε, που έχουν επιστρέψει στη χώρα τους οι Αλβανοί.
Ο δήμαρχος μίλησε για νέους που περνούν τη μέρα τους ξαπλωμένοι στις καφετέριες, τη στιγμή που στα χωριά οι παραγωγοί ψάχνουν με αγωνία εργάτες για να μαζέψουν τις ελιές. Σχολίασε, δε, ότι η εικόνα με τους νέους που γυρνούν στην πόλη και κάθονται στις καφετέριες εντυπωσιάζει και τους τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι δεν πρέπει «να καταντήσουμε κράτος που να σιτίζει μόνιμα ανθρώπους που μπορούν να εργαστούν», πρόσθεσε ωστόσο ότι η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση είναι θετική και ειδικότερα μίλησε για τη διάθεση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για τους κοινωνικά αδύνατους, αλλά και για τα κουπόνια που προσφέρονται σε έχοντες ανάγκη, προκειμένου να πηγαίνουν και να ψωνίζουν με αξιοπρέπεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα σούπερ μάρκετ.
Με την άποψη του δημάρχου είναι πολύ εύκολο να διαφωνήσει κάποιος. Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι για δεκαετίες ζούσαμε  σε χειμερία νάρκη, μια εικονική πραγματικότητα και τώρα ήρθε η ώρα της ευθύνης. Δυστυχώς, είμαστε ένας λαός που συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται είτε σε πρόωρο γήρας είτε σε εφηβικό παλιμπαιδισμό.
Πότε φοβισμένοι, με σύνδρομο κατωτερότητας απέναντι στους Ευρωπαίους και πότε μάγκες κι ό,τι προκύψει. Η παλικαριά, η κόντρα, είναι μοναχική επιλογή, με το κόστος να μετράει προσωπικά. Όταν πρόκειται για κάτι συλλογικό, υπάρχουν ευθύνες.
Η εξυπνάδα είναι να αποφύγεις τη χειραγώγηση, να οδηγήσεις εσύ τα πράγματα, αλλά γι’ αυτό χρειάζεται έγκαιρη προνοητικότητα. Έγιναν λάθη, αλλά ακόμα και περιττώματα μπορεί ν’ αποτελέσουν μια καλή κοπριά για ν’ ανθίσει κάτι άλλο. Ας διαμαρτυρόμαστε, ελπίζοντας ότι κάποιο αυτί μπορεί ν’ ακούσει…  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Παρατείνεται έως 31/12/16 η αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο

Έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 παρατείνεται η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με επίκληση της ανάγκης περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η σχετική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 183 στις 30 Δεκεμβρίου. naftemporiki.gr - 

***  Νικήτρια διαγωνισμού χριστουγεννιάτικης ζωγραφιάς         
     
Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 διοργάνωσε διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης ζωγραφιάς, στον οποίο προσκλήθηκαν παιδιά έως 12 ετών να ζωγραφίσουν την Καλαμάτα τα Χριστούγεννα.   Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Δήμητρα Πόταρη, μαθήτρια στο Καλλιτεχνικό Στέκι. Η ζωγραφιά της χρησιμοποιείται στη χριστουγεννιάτικη κάρτα (e-card) του Γραφείου Υποψηφιότητας και το βραβείο της, μια ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις», μπορεί να το παραλάβει από το Γραφείο (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου).   Α.Π. 

***  Γράμμα στον Άγιο Βασίλη          
   
Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί ξέρω πως μόνο εσύ θα το διαβάσεις και μόνο εσύ θα με ακούσεις. Συγχώρεσέ με αν κάνω ορθογραφικά λάθη, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω στο σχολείο για πολύ καιρό, γιατί με πήραν οι γονείς μου και φύγαμε από το σπίτι, και στην τσάντα μου δε χωρούσαν τα βιβλία μου και τα καινούρια μου μολύβια.
Πριν φύγουμε, μάλιστα, από το σπίτι, με αγκάλιασαν και οι δύο, με φίλησαν και κλαίγοντας μου ζήτησαν συγγνώμη γιατί δεν μπόρεσαν να μου δώσουν όλα αυτά τα οποία ήθελαν, και πως κάποια στιγμή στο μέλλον όταν θα καταλάβω, ελπίζουν να τους συγχωρήσω. Εγώ, πάντως, να ξέρεις πως τους έχω συγχωρέσει ήδη, αν και δεν καταλαβαίνω τι κακό έκαναν. Και αυτά δε στα λέω για να σου δείξω πως είμαι καλό παιδί και για να μου φέρεις δώρο.
Δώρο δε θέλω φέτος. Γιατί δεν έχω διεύθυνση, δεν έχω σπίτι για να έρθεις. Κάθε ημέρα που περνάει δε ξέρω πού θα είμαι, σε ποια πόλη, σε ποια χώρα. Κάθε βράδυ, μόνο, κοιτάζω τον ουρανό με την ελπίδα να σε δω και να σου φωνάξω, αλλά ξέρω πως σε σκηνές χωρίς καμινάδες δεν πηγαίνεις, αλλά μόνο σε σπίτια. Αυτό που θέλω, λοιπόν, να σου ζητήσω δεν είναι ούτε καινούριο ποδήλατο ούτε παιχνίδια.
Αυτό που θέλω, όχι για εμένα, αλλά για τους γονείς μου, είναι μια καινούρια διεύθυνση, ένα σπίτι, και μέσα σε αυτό, ένα γραφείο για να βολέψω τα βιβλία του σχολείου και τα καινούρια μου μολύβια. Μόνο αυτό. Ξέρω πως εδώ που βρίσκομαι τώρα δε θα με βρεις, αλλά ελπίζω πως όταν φτάσουμε στον προορισμό μας, να μας περιμένει ένα μικρό, ζεστό σπιτάκι. Για εμένα και τους γονείς μου. Σε ευχαριστώ πολύ.  Για την αντιγραφή και μόνο…
   Α.Π. 

***  Tα Θεοφάνεια το «Δέντρο που έφερνε τα δώρα…»

Για την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, μεταφέρεται το «Δέντρο που έφερνε τα δώρα...» στο Αγρόκτημα Φοίφα. Όπως αναφέρουν στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Το “Δέντρο που έφερνε τα δώρα...”, η αληθινή ιστορία ενός κλασσικού παραμυθιού, που δε σας το λέμε ακόμα... Πάντα η αποκάλυψη της αλήθειας τρομάζει αυτούς που την έχουν καταχραστεί... όμως σε έναν κόσμο που αναζητά την αλήθεια, όλα είναι καλύτερα... Με τη νέα χρονιά προσπαθούμε να "καθαιρέσουμε" τα κακώς κείμενα που μας επηρέασαν αρνητικά και να διαμορφώσουμε μια νέα θετική σκέψη... για αυτά που θέλουν να έρθουν σε εμάς... Εμείς, όμως, δε θα μείνουμε μόνο στην ιστορία.... Αφήγηση παραμυθιού και εργαστήριο πάνω στις αληθινές ιστορίες των κλασσικών παραμυθιών... για μικρά και μεγάλα παιδιά». -

***  Πρωτοχρονιά στα «λευκά» και η Μεσσηνία! Πολύ χιόνι στα χωριά του Ταϋγέτου (φωτογραφίες)         
      
«Λευκή» ξημέρωσε και η παραμονή πρωτοχρονιάς και για τους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα βρίσκεται σε «λευκό κλοιό» καθώς τα χιόνια έχουν φθάσει έως και την Άνω Βέργα. Παράλληλα πολύ είναι το χιόνι στα χωριά του Ταϋγέτου καθώς και στους ορεινούς όγκους της Πυλίας και της Τριφυλίας. Καλό θα είναι όσοι μετακινηθούν προς αυτές τις περιοχές να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στην Καλαμάτα είναι 5 βαθμοί ενώ στη Νέδουσα του Ταϋγέτου βρίσκεται στους -2!
Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό από τον Κώστα Μενούνο στο www.kalamata.meteoclub.gr
 
***
~

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
 Εύχομαι από καρδιάς σε όλους και σε όλες καλή και δημιουργική Χρονιά με προσωπική και οικογενειακή Υγεία και ευτυχία. Το 2016
να είναι μια χρονιά που θα στηρίξουμε όλοι με τις πράξεις μας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο..Με το καλό να έρθει η νέα χρονιά για όλους και να μας φέρει όλα αυτά, που δε μας έφερε η προηγούμενη.Κυρίως να μας φέρει υγεία και να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε όλους τους στόχους μας .....με πολύ Δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς (επίπεδα )...
  
***   Αναλυτικά  το πρόγραμμα  στο ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκας :

Σάββατο 2 Ιανουαρίου  2016
====================
  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός
    ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια
   Ηρακλής-Καλλονή
 
Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016

====================
  Πλατανιάς-ΑΕΚ
   Ξάνθη-ΠΑΟΚ
  Λεβαδειακός-Ατρόμητος
    Πανιώνιος-Ολυμπιακός
 
Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  2016
====================
 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
 
***  Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (2-3/1/2016) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
 Ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ και τζάμπολ σε Ζηρίνειο, Αλεξάνδρειο, Καβάλα, Τρίκαλα
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-Ρέθυμνο
(Ψαριανός, Δεσλής, Αναστόπουλος Α. - Παπαγεωργίου)

Ζηρίνης 17:00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κολοσσός Ρόδου
(Σώμος, Πουρσανίδης Γ, Μπίκας - Μουζάκης Στ.)

Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Αρκαδικός
(Σχινάς, Τζαφλέρης, Μαγκλογιάννης - Μπακάλης)

Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Λαύριο
(Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Τσούνας - Μιναρετζόπουλος)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου  2016
 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΣΕΦ 12:30 Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών
(Ανδρικόπουλος, Πουρσανίδης Κ., Λόρτος - Δούκας)

Ήλιδας 17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ
(Φούφης, Μάνος, Συμεωνίδης - Θεοδοσόπουλος)

ΟΑΚΑ 18:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
(Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Μητσόπουλος - Ντάβαρης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Β. Αγ. Ν-Η ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ
Παναθηναϊκός 22 11 11-0 5-0 6-0 897-722
Ολυμπιακός 21 11 10-1 6-0 4-1 931-715
ΑΕΚ 20 11 9-2 5-1 4-1 852-771
Αρης 19 11 8-3 5-1 3-2 847-730
Κόροιβος Αμ. 17 11 6-5 2-3 4-2 776-827
ΠΑΟΚ 16 11 5-6 3-2 2-4 800-770
Κολοσσός Ρ. 16 11 5-6 3-2 2-4 835-846
Ρέθυμνο 15 11 4-7 4-2 0-5 804-838
Κηφισιά 15 11 4-7 1-5 3-2 768-811
Απόλλων Πατρών 15 11 4-7 2-4 2-3 787-847
Τρίκαλα 15 11 4-7 3-2 1-5 813-841
Αρκαδικός 14 11 3-8 2-3 1-5 736-869
Λαύριο 14 11 3-8 1-4 2-4 758-874
Καβάλα 12 11 1-10 1-5 0-5 729-872

***  ΕΥΡΩΠΗ: Ευρωλίγκα - Top 16
Αγωνιστική ημέρα: 1

29.12. 19:00ΚίμκιΤΣΣΚΑ Μόσχας 91-89, (41-51) .-^
 

29.12.2015  21:00ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόνα   74-62 ,(39-26) .-  ^
 

29.12. 21:45ΟυνικάχαΝταρουσάφακα   70-62, ( 29-32) .- 
 

30.12. 19:00Αναντολού ΕφέςΕρυθρός Αστέρας  85-84  .-
 

30.12. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΛαμποράλ Κούτσα   68-89.-
 

30.12. 20:00ΣεντέβιταΛοκομοτίφ Κουμπάν  75-89 .-
 

30.12.2015   21:00ΦενερμπαχτσέΠαναθηναϊκός   82-75  .-
 

30.12. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπάμπεργκ   82-79  .-

*** 1η  αγωνιστική  , Τρίτη 29/12/2015 :
Με το δεξί ο Ολυμπιακός στο «TOP16», 74-62 την «Μπάρτσα»
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   74-62 , (39-26) .-^
Τα δεκάλεπτα : 14-14 , (39-26) , 56-40 , 74-62 .-
Βίντεο  από τον αγώνα :
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 74-62  ΤΟP  16    αγων  29/12/2016: https://youtu.be/1EnZN9u5RnA .-
Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Βιατόρ (Ισπανία), Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο)
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8, Σπανούλης 11, Στρόμπερι 8, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 6, Χάκετ 8, Αθηναίου 2.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8, Λαγουάλ, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 1, Σατοράνκσι 12, Βεζένκοφ 3, Ερικσον, Σάμιουελς 7, Όλεσον 5, Περπέρογλου 3, Τόμιτς 16.


~ ΚΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  91-89, ( 41-51) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-29 , (41-51) , 69-71 , 91-89 .-
Βίντεο  από τον αγώνα :
~ΚΙΜΚΙ-ΤΣΣΚΑ    91-89  ΤΟΠ 16 29/12/2015 1η  αγων. : https://youtu.be/_Kq_Ns-jfhc .-
Τα δεκάλεπτα: 21-29, 41-51, 69-71, 91-89
Χίμκι: Ράις 22 (5 ασίστ), Σβεντ 28 (4τρ., 5 ασίστ), Ντράγκιτς 7, Όγκουστιν 12, Κοπόνεν 7, Βιάλτσεφ, Σοκόλοφ 2, Μόνια 5, Τοντόροβιτς, Χάνικατ 4, Ντέιβις 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 20 (6ασίστ), Τεόντοσιτς 18 (3/9 τρίποντα, 7 ασίστ), Φριτζόν 9, Νίκολς 5, Κορόμπκοφ 2, Φρίλαντ 8, Χίγκινς 16, Κουρμπανόφ 5, Χάινς 6.

~ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα-Νταρουσάφακα Τουρκίας 70-62 , ((29-32) .-
Τα δεκάλεπτα  : 14-16, (29-32), 54-53 , 70-62 .- ^
Βίντεο  από  τον αγώνα  :          
~ ΜΑΛΑΓΑ-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ   70-62   ΤΟΠ 16 1η  αγων   29/12/2015: https://youtu.be/1cc0pOah2ws .-                                                                                                             Τα δεκάλεπτα: 14-16, 29-32, 54-53, 70-62.Μάλαγα: Τζάκσον 20(3/4τρ), Ντίαθ, Χέντριξ 13(8ρ), Τόμας 7(1), Ντιέθ 2, Σουάρεθ 2, Σμιθ 6(2), Νέντοβιτς 3(1), Βάθκεθ 2, Κουζμίνσκας 15(2), Νέλσον, Κούλι Νταρουσάφακα: Γουιλμπέκιν 9(1), Γιαγκμούρ 5(1), Ρέντινγκ 5(1), Ερντέν 15(11ρ), Μαρκοϊσβίλι, Γκόρντον 7(1), Αρσλάν 1, Σλότερ 2, Χαραγκόντι 9(5ρ), Μπιέλιτσα 3(1), Πρέλντζιτς 4
Νίκη με σπρώξιμο για Εφές!
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ -ΕΡΥΘΡΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ  85-84  , (44-54) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 25-23  , (44-54) , 61-72 , 85-84 .-
Τα δεκάλεπτα: 25-23, 44-54, 61-72, 85-84
Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 2, Οσμάν 5 (1), Μπατούκ, Σάριτς 12 (1), Κορκμάζ 7 (1), Γκρέιντζερ 13 (1), Ερτέλ 6 (1), Ντίμπλερ 13 (3), Ντάνστον 21, Ντουβερίογλου.
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λάζιτς 10 (2), Μίσιτς 6 (1), Τέγιτς 2, Σιμόνοβιτς 10 (2), Γκούντουριτς 5 (1), Γιόβιτς 8, Μίλερ 12, Τσίρμπες 22, Στίματς 6.

~ ΖΑΓΚΛΊΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ -ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ  68-89.- ^    
Τα  δεκάλεπτα  : 14-33 , (40-55) ,

~ΣΕΝΤΕΒΙΤΑ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΦ ΚΟΥΜΠΑΝ     75-89 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 21-1`8, 33-38 ,

Ο ΠΑΟ το «πάλεψε» στην Πόλη, αλλά ηττήθηκε από τη Φενέρ
~ ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  82-75  , (46-43) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 28-18 , (46-43) , 62-58 , 82-75 .-
Τα δεκάλεπτα: 28-18, 46-43, 62-58, 82-75
Διαιτητές: Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Λατίσεβιτς (Λετονία), Πέτεκ (Σλοβενία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 2, Ούντο 16, Αντιτς 12 (3), Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Σλούκας 4, Βέσελι 12, Κάλινιτς, Ντίξον 9 (1), Ντάτομε 15 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10, Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 14 (3), Παππάς 6, Φελντέιν, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 14, Καλάθης 9 (1), Κούζμιτς 3.
~ ΡΕΑΛ Μανδρίτης -ΜΠΑΝΜΠΕΡΚ  82-79  .- ^
Τα  δεκάλεπτα  :
***  Σε αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής στη φάση των "16" της Euroleague σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα :
5ος Όμιλος
Μάλαγα (Ισπανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 70-62
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 85-84
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 82-75
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία) 75-89
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μάλαγα 1-0 2
Αναντολού Εφές 1-0 2
Φενερμπαχτσέ 1-0 2
Λοκομοτίβ Κούμπαν 1-0 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 1
Νταρουσάφακα 0-1 1
Ερυθρός Αστέρας 0-1 1
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 0-1 1

6ος Όμιλος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 74-62
Κίμκι (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 91-89
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 82-79
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 68-89    
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 2
Κίμκι 1-0 2
Λαμποράλ Κούτσα 1-0 2
Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1 1
Μπαρτσελόνα 0-1 1
Μπάμπεργκ 0-1 1
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-1 1

***

~    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  19  και  20  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/19-20-2015.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-19-2015.html .-
   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS     στο αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή   20  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-20-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-21-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/21-2015.html .- 
Η  Εφημνερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22  Δεκεμβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-22-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-23-2015.html . -                                      
Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-24-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 25  Δεκεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-25-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS   στο  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Σάββατο  26  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26  και  27  Δεκεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/26-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή    27  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-7-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα 28  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-nwes-28-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-
~            
                                                                                                                                                            
~***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~    

   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                      


                                                                                                                 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4460 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2711 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9885  βίντεο   .-