~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 :
~ Φωτογραφικές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια της  τότε  εποχής .."παιδικά παιχνίδια" ....από τα παλιά  :
 ~ 14 Ιανουαρίου
Απόδοσις εορτής των Θεοφανείων. Των εν Σινα και Ραϊθώ οσιομαρτύρων Παύλου του εκ Παλαιών Πατρών, Αδάμ καί των συν αυτοίς 31 (1). Μάρτυρος Αγνής. Νεομάρτυρος Ιωάννου, του Χρυσοχόου (†1802). Οσίων των εν ασκήσει λαμψάντων Νείλου Σιναΐτου και Θεοδούλου του υιού αυτού. Σάββα (2) πρώτου αρχιεπισκόπου Σερβίας και Συμεώνος, των κτιτόρων της εν Άθω σεβασμιότατης Μονής του Χιλανδαρίου και Στεφάνου, του κτίσαντος την Μονήν του Χηνολάκκου.
(1)Ήταν ασκητές σε σπηλιές του όρους Σινά, ονομαστοί για το μοναστικό τους βίο. Κοντά τους κατοικούσαν και Σαρακηνοί, οι οποίοι όταν επί πατριαρχίας Πέτρου Αλεξανδρείας πέθανε ο αρχηγός τους, ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να σφάζουν και να σκοτώνουν τους αναχωρητές πατέρες, οι οποίοι επέδειξαν θαυμαστή καρτερία. Πέθαναν προσευχόμενοι και ευχαριστώντας το δίκαιο μισθαποδότη Θεό, ο οποίος τους αξίωσε να γίνουν μάρτυρές Του. Λίγες μέρες μετά την σφαγή των πατέρων του όρους Σινά, οι αλλόθρησκοι αποφάσισαν και το θάνατο των αναχωρητών που ασκούνταν στην έρημο της Ραϊθούς. Όταν ο ηγούμενος της μονής, Παύλος, διαισθάνθηκε τον κίνδυνο, συγκέντρωσε όλους τους αδελφούς στον καθολικό της μονής και προσπάθησε να τους ετοιμάσει με λόγια συγκινητικά και γενναιόφρονα για το επερχόμενο μαρτύριο. Την ώρα της προσευχής οι βάρβαροι μπήκαν στην εκκλησία και σκότωσαν και τους τριάντα τρεις πατέρες χαρίζοντάς τους το στέφανο του μαρτυρίου.
(2) Ήταν δευτερότοκος γιος του βασιλιά της Σερβίας Συμεών. Σε ηλικία 17 ετών εκάρη μοναχός στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Αργότερα έφθασε στο Άγιο Όρος και ο πατέρας του Συμεών μαζί με άλλους Σέρβους ιδιώτες οι οποίοι έκτισαν το σερβικό μοναστήρι του Χιλανδαρίου. Λόγω της αγίας βιωτής του και των πολλών χαρισμάτων εξελέγη πρώτος αρχιεπίσκοπος Σερβίας. Παρέδωσε το πνεύμα του θεάρεστα και ειρηνικά στο δίκαιο Θεό.  ~

Σήμερα 14/01/2016 εορτάζουν:

Αγία Νίνα Ισαπόστολος, Άγιοι Τριάντα Τρεις Πατέρες εν Ραϊθώ αναιρεθέντες
~
Τα παιδιά που δε θηλάζουν
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΤα παιδιά που δε θηλάζουν και δε μεγαλώνουν στην αγκαλιά της μάνας τους, γίνονται βλαμμένα, δε στέκουν σταθερά στη ζωή τους και όταν μεγαλώσουν μετά το μπουκάλι του γάλακτος, πιάνουν το μπουκάλι της μπύρας.
~
Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος

Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος
 
Αγία Τατιανή

Αγία Τατιανή
 
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης

Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός

Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Αγία Νίνα Ισαπόστολος 
~
Αγία Νίνα ΙσαπόστολοςΑγία Νίνα ΙσαπόστολοςΟι Άγιοι Ζαβουλών και Σωσσάνη μαζί με την Αγία ΝίναΟι Άγιοι Ζαβουλών και Σωσσάνη μαζί με την Αγία ΝίναΒιογραφία
Η Αγία Νίνα (ή Νίνω) γεννήθηκε στην Καππαδοκία, όπου κατοικούσαν πολλοί Γεωργιανοί και φέρεται ως συγγενείς του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ο πατέρας της, Ζαβουλών, ευσεβής και φημισμένος στρατιωτικός, πριν ακόμα νυμφευθεί, είχε φύγει από την πατρίδα του Καππαδοκία, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό. Η μητέρα της, Σωσάννα, ήταν αδελφή του Επισκόπου Ιεροσολύμων Ιουβεναλίου. Ο πατέρας της, φλεγόμενος από αγάπη προς τον Θεό, έγινε, με την συγκατάθεση της συζύγου του, μοναχός στην έρημο του Ιορδάνη. Η μητέρα της Αγίας Νίνας τοποθετήθηκε ως διακόνισσα στο Ναό της Αναστάσεως. Την Αγία Νίνα την παρέδωσαν στην ευλαβέστατη Γερόντισσα Νιοφόρα, για να την αναθρέψει.
Όταν η Αγία Νίνα μελετούσε το Ευαγγέλιο και έφθασε στο κεφάλαιο που έγραφε για την σταύρωση του Κυρίου, ο λογισμός της σταμάτησε στον χιτώνα του Χριστού. Αναρωτήθηκε που αν βρίσκεται άραγε η επίγεια πορφύρα του Υιού του Θεού. Της είπαν, λοιπόν, ότι κατά την παράδοση, αυτή φυλασσόταν στην πόλη Μιτσχέτη της Ιβηρίας (Γεωργίας). Τη μετέφερε εκεί ο ραβίνος της πόλεως που ονομαζόταν Ελιόζ, ο οποίος την είχε παραλάβει από το στρατιώτη που την κέρδισε στην κλήρωση κάτω από τον Σταυρό. Τα λόγια αυτά χαράχτηκαν βαθιά στην καρδιά της. Και παρακάλεσε την Θεοτόκο να την αξιώσει να πάει στην Χώρα των Ιβήρων, για να προσκυνήσει τον χιτώνα του Υιού και Θεού της. Η Παναγία άκουσε την προσευχή της και εμφανίσθηκε στον ύπνο της Αγίας. Την προέτρεψε να πάει στην Ιβηρία να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Χριστού και της πρόσφερε ένα Σταυρό από κληματόβεργες, που θα ήταν η ασπίδα και ο φύλακάς της. Η Αγία ξύπνησε και είδε στα χέρια της το θαυμαστό Σταυρό. Τον ασπάσθηκε, έκοψε μια κοτσίδα από τα μαλλιά της, την έπλεξε στον Σταυρό και πήγε να συναντήσει αμέσως το θείο της Επίσκοπο Ιουβενάλιο. Εκείνος διέκρινε το θέλημα του Θεού και της έδωσε την ευχή του. Έτσι μετά από εντολή της Θεοτόκου, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Γεωργία, περί τον 3ο Αιώνα μ.Χ. Η αποστολική της δράση και το χάρισμα της θαυματουργίας οδήγησαν τους βασιλείς της Γεωργίας Μιριάν (265-342 μ.Χ.) και Νάνα στην αλήθεια του Χριστού.
Η Αγία βρήκε τον τόπο, όπου είχε εναποτεθεί ο χιτώνας του Χριστού, στον κήπο των ανακτόρων και εκεί ανήγειρε το Ναό του Αγίου Στύλου.
Η Αγία Νίνα κοιμήθηκε οσίως με ειρήνη και ο Θεός την δόξασε διατηρώντας το τίμιο λείψανό της άφθαρτο.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ήχος πλ α' . Τον συνάναρχον λόγον
Ως ωραίοι οι πόδες σου οι ζηλώσαντες ακολουθήσαι ταίς τρίβοις των αποστόλων Χριστού, Νίνα σκεύος Παρακλήτου παμφαέστατον’ όθεν τιμώντες σε πιστώς, Γεωργίας φρυκτωρέ φωτόλαμπρε, σε αιτούμεν’ ημών τα σκότη λιταίς σου της αγνωσίας πόρρω σκέδασον.
***  Απέφυγε τα χειρότερα στην ολισθηρή παγίδα της Τέντας         
      
Απέφυγε τα χειρότερα ο νεαρός μπασκετμπολίστας του Ακάδημου, Θανάσης Σουλιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο περιθώριο του αγώνα με το Γύθειο. Πιο συγκεκριμένα ο 18χρονος παίκτης υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο, πέφτοντας θύμα του ολισθηρού παρκέ της Τέντας, που μετατρέπεται σε παγίδα εξαιτίας της υγρασίας και των νερών που διαπερνούν το φθαρμένο κάλυμμα όταν βρέχει.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι μετά από πολλά χρόνια …γκρίνιας και άλλα ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν, ο Δήμος εξήγγειλε ότι η αλλαγή του πανιού έχει μπει σε προτεραιότητα και μάλιστα με ιδίους πόρους.
Καλύτερα να μην πω «να το δούμε και να μην το πιστεύουμε» και κακοκαρδίσω τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα, Νίκο Μπασακίδη, αλλά να ευχηθούμε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο όσο γίνεται πιο γρήγορα και φυσικά να μην ξαναζήσουμε άλλους τραυματισμούς, εξαιτίας των προβληματικών αθλητικών υποδομών. 

***  Δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής και εγκατάσταση φ/β σταθμού οι στόχοι του 2016 στο Γ.Ν. Μεσσηνίας          
      
Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του 2016 ανακοίνωσε ο Γ. Μπέζος
 Σε απολογισμό έργων και δράσεων κατά το 2015 προχώρησε χθες ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, με τους συνεργάτες του, ενώ προσδιόρισε με ακρίβεια τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη στοχοθεσία για το έτος 2016.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι μεγάλες παρεμβάσεις.
Κωδικοποιημένα τα έργα που ολοκληρώθηκαν την περσινή χρονιά έχουν ως εξής:
-Ολοκλήρωση έργου αυτοπαραγωγής οξυγόνου, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ
-Ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ
-Ολοκλήρωση του έργου «Προμήθεια-εγκατάσταση αντλιών θερμότητας», συνολικού προϋπολογισμού 1.373.000 ευρώ
-Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των δύο (2) νέων Περιφερειακών Ιατρείων Πεταλιδίου και Μεθώνης, συνολικού προϋπολογισμού 540.000 ευρώ
-Ολοκλήρωση του έργου εγκατάστασης κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης με τις πιο σύγχρονες κάμερες
-Μεταφορά του ΕΚΑΒ από το ΤΕΠ στην πόλη της Καλαμάτας
-Ολοκληρώθηκε η μελέτη της προσθήκης ενός ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική
-Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την υλοποίηση του έργου «Αυτοπαραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω ΑΠΕ- Αντικατάσταση Φωτιστικών Σημείων με LED- Αυτονόμηση Εξωτερικού Φωτισμού μέσω ΑΠΕ»
-Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού και λειτουργία νέων ειδικοτήτων, όπως αγγειοχειρουργικής, ρευματολογίας, γαστρεντερολογίας, δερματολογίας και παιδο-ορθοπαιδική
-Έναρξη του έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Γ.Ν Κυπαρισσίας
-Αντικατάσταση και επισκευή των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών.
  12 στόχοι
Όσο για το 2016, ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας έθεσε δώδεκα μεγάλους στόχους, τονίζοντας ότι έρχονται να υπηρετήσουν το μεγάλο στρατηγικό στόχο της Διοίκησης του νοσοκομείου για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, που είναι να καταστεί το κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Νότιας Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, οι δώδεκα μεγάλοι στόχοι για το 2016 είναι οι εξής:
-Ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
-Δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής στο Γ.Ν Καλαμάτας
-Ολοκλήρωση του λειτουργικού ανασχεδιασμού των ΤΕΠ
-Χρηματοδοτική διασφάλιση της προσθήκης του νέου ορόφου
-Αναβάθμιση του δικτυακού και πληροφοριακού εξοπλισμού
-Εγκατάσταση φ/β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Γ.Ν Καλαμάτας
-Ολοκλήρωση της αναδιαρύθμισης του ισογείου τη Νοσηλευτικής Μονάδας της Κυπαρισσίας
-Συγκέντρωση και λειτουργία όλων των Διοικητικών Υπηρεσιών στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
-Ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ ολοκληρωμένης πρότασης ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στα πρότυπα του Γ.Ν Καλαμάτας
-Αναβάθμιση νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα
-Ολοκλήρωση της κατασκευής του Π.Ι Βλαχόπουλου
-Κτηριακή, ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Μελιγαλά και Γαργαλιάνων.

*** Αστυνομικός με χειροπέδες έπειτα από μήνυση νεαρού τσιγγάνου

Με χειροπέδες βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένας 47χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην Αθήνα μαζί με έναν 21χρονο τσιγγάνο, με τον οποίο ήρθαν στα χέρια στο χωριό Ασπροπουλιά. Οι δύο άνδρες διαπληκτίσθηκαν και ο νεαρός τσιγγάνος κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστυνομικού, ότι τον απείλησε με ένα ξύλο και του επιτέθηκε ο σκύλος του. Τελικά, αμφότεροι συνελήφθησαν και χθες κατέληξαν στον εισαγγελέα. Β.Β. - 

***  Στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Υπαπαντής

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου. Ο δε δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα παραθέσει προς τιμήν του γεύμα ανήμερα της εορτής. - 

*** Περιμετρικός Καλαμάτας: Στην τελική ευθεία πριν από τον τερματισμό… (φωτογραφίες και βίντεο)       
 
 
Πρόκειται για ένα από τα πιο συζητημένα έργα στην πόλη της Καλαμάτας… Ο λόγος για την περιμετρική οδό, ένα έργο το οποίο έχει πάρει αρκετές αναβολές, αλλά πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να παραδοθεί προς χρήση.
Αν όλα πάνε καλά, σε 8 μήνες θα δοθεί στην κυκλοφορία. καθώς από την προηγούμενη Δευτέρα (4 Ιανουαρίου) οι εργαζόμενοι, που ξεπερνούν τους 70, έχουν πιάσει δουλειά και, μάλιστα, με υπερεντατικούς ρυθμούς.
Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες από το Praktiker μέχρι και τη μεγάλη γέφυρα του Νέδοντα, ενώ μέχρι το Καλάμι και λίγο πιο ανατολικά ο δρόμος έχει προχωρήσει και έχει πέσει χαλίκι.
Χθες βρεθήκαμε στον περιμετρικό και τον διασχίσαμε από την αρχή του, που είναι στην εθνική οδό Καλαμάτας- Αθήνας (πίσω από το Praktiker). Συνεχίσαμε στη γέφυρα που περνά πάνω από την υπάρχουσα εθνική οδό, προχωρήσαμε στο Καλάμι, πίσω από το εργοστάσιο του Καρέλια και έπειτα στην περιοχή της Αγιάννας. Μετά ακολουθεί η γέφυρα του Νέδοντα και ουσιαστικά αυτό είναι το κομμάτι που θέλουν πρώτα να τελειώσουν οι άνθρωποι του Μορέα, για να συνεχίσουν ανατολικά.
Η περιμετρική συνεχίζει νότια της πύλης του στρατοπέδου, όπου συναντάται με την εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, περνά βόρεια της οδού Περιβολακίων και συνεχίζει ανατολικά και νότια, περνώντας από το γήπεδο των Γιαννιτσανίκων, όπου και ενώνεται με τη Βασ. Γεωργίου, με απόληξη στην οδό Λακωνικής, λίγο μετά τη διασταύρωση για Ελαιοχώρι.
Σχετικά με το πρόβλημα στη χρηματοδότηση, που ουσιαστικά πάγωσε τις εργασίες, μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει λυθεί, αλλά υπάρχουν υποσχέσεις ότι σύντομα θα κλείσει η νέα σύμβαση και έτσι οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου.
Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι το έργο Λεύκτρο –Σπάρτη, όπου αυτή τη στιγμή εκτελούνται τα ασφαλτικά, που θα παραδοθεί πριν από τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, όπως μας είπαν άνθρωποι του εργοταξίου, αυτό θα γίνει λίγο μετά το Πάσχα.
  
Το σημείο που θα συνδέσει την εθνική οδό με τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Αυτή τη στιγμή ο δρόμος σταματά εκεί και τα διερχόμενα αυτοκίνητα καταλήγουν σε Μεσσήνη και Καλαμάτα μέσω παρακαμπτηρίων
 
Στο ρεύμα προς Καλαμάτα σταματά η άσφαλτος που έχει πέσει, όπως και η νησίδα που συνδέει το σχεδόν έτοιμο τμήμα με τα έργα που είναι σε εξέλιξη
 
Το πρώτο ουσιαστικά εντυπωσιακό έργο που βλέπει κάποιος όταν διασχίζει την περιμετρική είναι η γέφυρα που περνά πάνω από την παλιά εθνική οδό και μεταφέρει την κίνηση προς Καλάμι


Χωματουργικές εργασίες στο σημείο που οδηγεί στο Καλάμι και εκεί περνά η νέα οδός. Είναι φανερό ότι πρέπει να απομακρυνθεί μια ακόμα μεγάλη ποσότητα χώματος, ώστε να φτάσει το σημείο στα επίπεδα του δρόμου
 
Μια γενική εικόνα στο ύψος του εργοστασίου Καρέλια. Τα περισσότερα τεχνικά και χωματουργικά έργα έχουν ολοκληρωθεί στο σημείο
 
Μηχανήματα εκτελούν με εντατικούς ρυθμούς χωματουργικές εργασίες. Η φωτογραφία είναι από σημείο λίγο πριν από την Αγιάννα
 
Πλέον η γέφυρα του Νέδοντα έχει πάρει την τελική της μορφή και οι σοβαρές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί
 
Από τα τελευταία δύσκολα σημεία του περιμετρικού πίσω από το μοναστήρι του Προφήτη Ιωήλ. Στο βάθος φαίνεται η Βασ. Γεωργίου    Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 Βίντεο  , Περιφερειακός Καλαμάτας - Kalamata bypass , https://youtu.be/EvPkXRUsQJo  .- {Βίντεο προσομοίωσης του υπό κατασκευή τμήματος του Περιφερειακού Καλαμάτας. Όψη από αέρος του αυτοκινητοδρόμου, όπως θα φαίνεται ολοκληρωμένος. Design: Κων/νος Μήτσης, Τοπογράφος - Κοινοπραξία Μορέας.}.-

***   «Τρελαίνει» κόσμο ο Κατρούγκαλος!          
      
«Για την ώρα, η αντίδραση του κόσμου είναι να βγει στους δρόμους» ήταν η επισήμανση που έγινε στον Γιώργο Κατρούγκαλο, με τον υπουργό Εργασίας να απαντά: «Να βγει. Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω κι εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις... Κι εγώ για αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους Θεσμούς. Προσπαθώ, όμως, να ισορροπήσω ταυτόχρονα ανάμεσα στην ανάγκη να έχει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυτά τα χαρακτηριστικά και να τιθασεύσω τα ελλείμματα που υπάρχουν. Και η βασική μας διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η δική μου μεταρρύθμιση είναι αναδιανεμητική και κοινωνικά μεροληπτική για τους “από κάτω”».  “Τρελαίνει” κόσμο ο Κατρούγκαλος, λένε πρώην σύντροφοί του στην Τριφυλία.  Η.Γ. 

*** Η ταινία “Ο Νοτιάς” από σήμερα και στην Καλαμάτα          
     
Πανελλήνια πρεμιέρα σήμερα για μια ταινία που περιμένουν εδώ και καιρό αρκετοί φίλοι του κινηματόγραφου, πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την ταινία “Ο Νοτιάς”.
Λίγα λόγια για την ταινία
Υπόθεση:
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
Είδος: Κομεντί,
Διάρκεια: 100’.
Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.
  Πέμπτη: 22:00, από Παρασκευή έως Τετάρτη: 19:15* & 22:00.
*Παρασκευή & Σάββατο στην Αίθουσα 2
  Βίντεο ,  ΝΟΤΙΑΣ - trailer , .. https://youtu.be/53N5DtXzsA0 .- { Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
Είδος: Κομεντί, Διάρκεια: 100’.
Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.} .-

***  52 κιλά ελαιολάδου στο Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας 

Ποσότητα 52 κιλών φετινού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, που προέρχεται από εκμισθωμένα δημοτικά ελαιοπερίβολα, παραδόθηκε προχθές στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας και χθες στο Δημοτικό Παντοπωλείο. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τέσσερα δημοτικά ελαιοπερίβολα εκμισθώθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας σε ιδιώτες, έπειτα από πλειοδοτική δημοπρασία. Δύο από αυτά βρίσκονται στα Γιαννιτσάνικα και από ένα στις Τοπικές Κοινότητες Άριος και Αρφαρών. Οι δε μισθωτές έχουν την υποχρέωση να παραδίδουν στο Δήμο κάθε χρόνο ποσοστό επί του παραγομένου ελαιολάδου, το οποίο διατίθεται στους δικαιούχους του Δημοτικού Παντοπωλείου. - 

***  Ακίνητο ψάχνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας         
     
Ακίνητο που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αλλά και για τη φύλαξη υλικού έκτακτης ανάγκης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, αναζητά η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και γι’ αυτό έχει προκηρύξει μειοδοτική δημοπρασία.
Αυτή θα είναι μειοδοτική, φανερή και προφορική, και θα γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη, ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον με γραπτή αίτηση, η οποία θα αποσταλεί μέχρι 22 Ιανουαρίου 2016.
Το προς μίσθωση ακίνητο πρέπει:
-Να βρίσκεται στην Καλαμάτα
-Να είναι χώρος ισόγειος, συνολικής επιφάνειας 100-120 τ.μ., με εύκολη πρόσβαση ως την είσοδο του κτηρίου φορτηγών αυτοκινήτων.
-Να είναι απολύτως νόμιμο, σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις ή να έχει ενταχθεί και τακτοποιηθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία περί τακτοποίησης αυθαιρέτων (Ν.4178/13)
-Οι χώροι θα πρέπει να είναι προστατευμένοι και ασφαλείς έναντι πιθανής διάρρηξης. Οι ιδιοκτήτες που προσφέρουν ακίνητο με τυχόν προβλήματα ασφαλείας, υποχρεούνται να τοποθετήσουν κιγκλιδώματα με δική τους ευθύνη και έξοδα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας
-Να διαθέτει παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος
-Επίσης, το προσφερόμενο ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει ή ο ιδιοκτήτης να αναλάβει την υποχρέωση να κατασκευάσει με δικές του δαπάνες σύστημα πυροπροστασίας
-Το ακίνητο δε θα πρέπει να έχει υποστεί βλάβες από σεισμό.   Β.Β.

***  Η ελληνική διαπραγματευτική τακτική το 2015 «διαπρέπει» στο Χάρβαρντ 

 Την πρώτη θέση σε λίστα του Χάρβαρντ με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015 καταλαμβάνει εκείνη που ακολούθησε η Ελλάδα τον περασμένο χρόνο, με τελικό αποτέλεσμα το τρίτο μνημόνιο. Η λίστα με τις «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015» εμφανίζεται στο ιστολόγιο του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Στη σχετική περιγραφή, γίνεται αναφορά στον «πολεμικό τόνο» που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, στο δημοψήφισμα και στο τελικό αποτέλεσμα που ήταν «ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του να αναγκαστούν να αποδεχθούν ένα ακόμα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη». «Το μάθημα; Ένας συμβιβαστικός τόνος θα σε πάει πολύ μακρύτερα από την αντιπαράθεση [σημ.: brinksmanship: ριψοκίνδυνη διπλωματία, πολιτική των άκρων] όταν έχεις τολμηρά αιτήματα» καταλήγει. Newsroom ΔΟΛ - 

***  Αιφνίδιος ο θάνατος της 90χρονης στο Αβραμιού

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος της υπέργηρης που βρέθηκε νεκρή προχθές το απόγευμα από συγγενείς της στο χωριό Αβραμιού. Η άτυχη γυναίκα δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες και όταν την αναζήτησαν οι οικείοι της, τη βρήκαν νεκρή στο δωμάτιό της. Η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε έδειξε ότι η γυναίκα πέθανε από παθολογικά αίτια. - 

***  Κατάληψη ξανά σε σχολείο της Μεσσηνίας 

«Το μέλλον το δικό μας δεν είναι παιχνίδι δικό σας» είναι το σύνθημα – μήνυμα στο πανό που ανάρτησαν χθες το πρωί οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, προχωρώντας σε κατάληψη! Οι μαθητές προέβησαν σε αυτή τη δυναμική αντίδραση και μορφή κινητοποίησης για μια σειρά από υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, αλλά και με τις βεβιασμένες αλλαγές και ανατροπές που επήλθαν στην ύλη και τα μαθήματά τους στη μέση της χρονιάς, αφού προηγουμένως ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της μαθητικής τους κοινότητας. Οι ίδιοι μιλούν για δίκαια αιτήματα και προβλήματα, γενικά για την Παιδεία και συγκεκριμένα για το Επαγγελματικό Λύκειο, ενώ τονίζουν τις αδικίες που υφίστανται σε σχέση με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου. Με την κατάληψη και τον αγώνα τους, ενώνουν τις δυνάμεις και τη φωνή τους με τους συμμαθητές τους στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, που έχουν ξεσηκωθεί, διεκδικώντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα, να δρομολογήσει – νομοθετήσει λύσεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους. Μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, Στέλιος Κορωναίος, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε την κατάληψη, γιατί έχουμε ένα σοβαρό αίτημα, το οποίο είναι ότι έχουν αλλάξει την ύλη στον Τομέα της Οικονομίας, Γ’ Οικονομίας. Τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν μέχρι τις Πανελλήνιες και τα φροντιστήρια και όλα τα λεφτά που έχουν χαλάσει για την προετοιμασία έχουν πάει στράφι και πρέπει να χαλάσουν τώρα τα διπλάσια λεφτά. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να αλλάξει πάλι την ύλη, να τους βάλει την προηγούμενη, ώστε να μπορέσουν να γράψουν Πανελλήνιες. Το επόμενο βασικό αίτημά μας είναι ότι έχει σταλεί ένα χαρτί που λέει ότι τα παιδιά των ΕΠΑΛ δεν μπορούν να περάσουν σε Στρατιωτικές Σχολές και τα παιδιά του Γενικού μπορούν να περάσουν με πολύ λιγότερα μόρια, από τα παιδιά του ΕΠΑΛ, σε διάφορες Σχολές. Αυτό είναι άδικο και πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Εμείς θέλουμε να μας αλλάξουν την ύλη και να κάνουν ό,τι πιο καλό μπορούν για εμάς». - 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ :
 Αναλυτικό πρόγραμμα:
Τέσσερα ακόμα εισιτήρια Κυπέλλου κλείνουν σήμερα
ΤΡΙΤΗ  12--1-2016  :
Στους «8» με γκολ του Ναπολεόνι στο 91' ο Ατρόμητος
Ατρόμητος - Πλατανιάς (0-0) 2-1 .-  ^ ( Ράμος στο 34΄,  ο Μπιτόλο ισοφάρισε στο 42΄ ,  ο Ναπολεόνι  για το 2-1 στο 91΄ . ).-
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Μπάλας, Πίτου Γκαρσία, Λε Ταλέκ - Αποστολόπουλος
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης (74΄ Στόιτσεφ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Μπάλλας (60΄ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Λημνιός (46΄ Μπρίτο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί, Δημήτρης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνάτιτς, Μουνάφο, Γονδουλάκης (82΄ Στανισάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος (75΄ Ανγκούλο), Μενδρινός (67΄ Ντίνας), Ράμος.

Ηρακλής - Βέροια (1-0) 1-0 (72΄ Βέλλιος ) .-
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Σκόρερ: 72’ Βέλλιος
 Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (76’ Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60’ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88’ Πορτουλίδης).
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76’ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφκσι (72’ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης και Αμπντούν (79’ Μελικιώτης).

ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-0  .- ^ ( 43΄ ο Γιόχανσον ,ο Ντιέγκο Μπουονανότε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 85΄. ) .-
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70' Σοϊλέδης), Κορδέρο (27' λ.τ. Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (76' Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζιμπούρ.
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77' Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81' Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54' Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-Α.Ε. Λάρισα  3-0  .- ^  (  13’ Στανισάβλεβιτς, 28’ Χαμντανί, 84’ Μάσα).-
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)
Σκόρερ: 13’ Στανισάβλεβιτς, 28’ Χαμντανί, 84’ Μάσα
 Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78’ Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57’ Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (69’ Γκρόσιο).
Λάρισα (Ράικο Ντόστανιτς): Kαβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61’ Χοτζάλι), Κρητικός, Μαρουκάκης (78’ Κάπος), Μπουντόπουλος (Χάμος), Ροβίθης.

Σ-έξι Ολυμπιακός στους «8», πέρασαν ΑΕΚ, Αστέρας, Ηρακλής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ 6-0 , (3-0).- ^ {Οι Ζντιέλαρ (4'), Κασάμι (12', 45'), Σεμπά (36'), Πουλίδο (73') και Φουστέρ (90’) τα γκολ των νικητών.}.-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κασάμι - Μπριλάκης, Λίμα
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί (46' Σάλιακας), Μποτία, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Κασάμι (46' Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι, Σεμπά, Πουλίδο.
ΧΑΝΙΑ (Λυρώνης): Πρίφτης, Παγώνης (46' Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης (46' Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Μ. Νύκταρης (72' Σάντερσον).

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-01-2016 :
  Ηρακλής - Βέροια (1-0)  και  1-0 .-
 ΑΕΚ - Λεβαδειακός (1-0)  και  2-0  .-
  Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα (3-0)  , και 3-0  .-
  Ολυμπιακός - Χανιά (4-1) και 6-0  .-


ΠΑΟ με... ήττα στους «8», ανατροπή και πρόκριση για ΠΑΟΚ
ΠΕΜΠΤΗ  14-01-2016 :
  Πανιώνιος - Εργοτέλης (1-0) και  1-0 .-  ^
  ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής (1-2) και  3-0  .- ^
  Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (2-1)   και 0-1 .- ^
* Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

ΠΑΟΚ-ΚΑΛΛΟΝΗ 3-0 .- ^ { οι Αθανασιάδης (58΄), Μακ (64΄) και Μπερμπάτοφ (81΄).}'
Διαιτητής: Κομίνης.
Κίτρινες κάρτες: Μακ, Μίκιτς
 ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Λέοβατς ( 46′ Μυστακίδης), Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Χαρίσης, Τσίμιροτ (75' Τζιόλης), Μακ, Ζάιρο (59' Μπερμπάτοφ), Πέλκας, Αθανασιάδης
 Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς (46' Τσαμπούρης), Αναστασίαδης, Ουκά, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46' Καλτσάς), Γιουκαρής, Ξύδας (70' Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον.
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-0 .- ^  { Μπακασέτας (21`), } .-
.Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Κίτρινες : Πίτσος, Δωματάς
 Συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαϊας, Σιώπης, Καθάριος (77` Κόρμπος), Χαλκιαδάκης (88` Πινιώτης), Ανσαριφάρντ (72` Καραμάνος), Μπακασέτας, Βιγιάλμπα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Κούρτι (46` Γαρεφαλλάκης), Αυγενικού (68` Φουκαράκης), Μπουρσέλης, Κούτρης, Δωματάς (73` Καμαρά), Μάνος.

ΠΑΟ με... ήττα στους «8», ανατροπή και πρόκριση για ΠΑΟΚ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  0-1  .- ^ { στο 93΄ ο Φερφελής με κεφαλιά}.- 
Διαιτητής: Δ.Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Μπεργκ, Βέμερ – Σκόνδρας, Καρανίκας
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ (69΄ Λαγός), Καλτσάς, Κλωναρίδης (69΄ Πέτριτς), Μπεργκ (81΄ Μπουμάλ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ (74΄ Φερφελής), Καρανίκας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ηλιάδης (52΄ Γιάκος), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Μανιάς, Ίλιτς (60΄ Νικολιάς)

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  63-74 , (34-38) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 14-16 ,(34-38) ,48-54, 63-74 .-
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague έχει ως εξής:
Ο ΠΑΟ ήταν... αλλού, οι Σέρβοι άλωσαν το ΟΑΚΑ
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  63-74 .- ^
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)  85-79 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-18 ,37-45 , 51-60, 85-79 .-
Μάλαγα (Ισπανία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)  90-67 .- ^

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου  2016
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 3-0   6
Λοκομοτίβ Κούμπαν 2-1  5
Μάλαγα   2-1   5
Αναντολού Εφές 1-1 3
Ερυθρός Αστέρας   1-2   4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2   4
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 1-2  4
Νταρουσάφακα 0-2 2

6ος Όμιλος
 Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου  2016

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 93-82 .- ^

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 21:45
Κίμκι (Ρωσία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0 4
Μπαρτσελόνα 1-2 4
Μπάμπεργκ 1-1 3
Λαμποράλ Κούτσα 1-1 3
Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 3
Κίμκι 1-1 3
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-2 2

***  Καρακύκλας: Ο Ακρίτας πρέπει να εξυγιανθεί!         
      
Σε σημείο καμπής βρίσκεται ο Ακρίτας Καλαμάτας, καθώς  μια υποβόσκουσα «μάχη» ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, αναδύθηκε στην επιφάνεια, και ανάλογα με τους χειρισμούς αυτό που θα γεννηθεί θα έρθει σαν φυσική ροή εξέλιξης προς τα εμπρός και τα σύγχρονα δεδομένα ή ως αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης…
«Ο Ακρίτας πρέπει να εξυγιανθεί»,  δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Θ» ο πρόεδρος του συλλόγου, Χαράλαμπος Καρακύκλας, ο οποίος θα δώσει σήμερα το μεσημέρι ανοιχτή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα εκθέσει αναλυτικά τις παθολογίες και  προοπτικές του συλλόγου.
Ντέρμπι με Μεσσηνιακό εν όψει…
Χωρίς την Νάνσυ Πανταζοπούλου, η οποία δεν συμμετέχει στις υποχρεώσεις της γυναικείας ομάδας το τελευταίο διάστημα και την Αφροδίτη Ορφανέα, η οποία ταλαιπωρείται από τραυματισμό και αναμένεται να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, συνεχίζεται η προετοιμασία του Ακρίτα. Το καλαματιανό συγκρότημα, μετά από μια μακρά εορταστική διακοπή που λόγω ρεπό, διευρύνθηκε κατά μια εβδομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, καλείται να ξαναμπεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς, έχοντας απέναντί της μια δύσκολη πρόκληση: το τοπικό ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό που θα διεξαχθεί στο Κλειστό της Παραλίας, την Κυριακή 6 μ.μ.. Μιλώντας για την επικείμενη αναμέτρηση ο προπονητής του Ακρίτα, Μπάμπης Μυτσκίδης τόνισε στο «Θ» τα εξής:
«Και βάση βαθμολογικής θέσης, ο Μεσσηνιακός είναι το φαβορί. Οι στόχοι είναι διαφορετικοί για τις δύο ομάδες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι χαμένο παιχνίδι για εμάς, Θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε πίσω τα προβλήματά μας και να μείνουμε όσο γίνεται ανεπηρρέαστοι από το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχουμε να αγωνιστούμε. Δουλέψαμε  ικανοποιητικά, χωρίς πολλές απουσίες και τα κορίτσια θα προσπαθήσουν την Κυριακή για το καλύτερο» καταλήγει ο έμπειρος τεχνικός του Ακρίτα.  Χ.Ε.

*** Θριάμβευσε με 3-0 της Καλαμάτας ο Τσικλητήρας Πύλου στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης         
      ΤΣΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-0  .-^
Ο Τσικλητήρας Πύλου θριάμβευσε με 3-0 της Καλαμάτας χθες στο Δημοτικό Στάδιο Πύλου στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης Κυπέλλου Μεσσηνίας και πήρε έτσι πανάξια πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας συγκροτούν ο Τσικλητήρας Πύλου και ο Πανθουριακός (η ημερομηνία διεξαγωγής θ’ ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από την ΕΠΣΜ).
Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι «ροσονέρι» της Πύλου προκρίνονται για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, καθώς την περυσινής σεζόν κατέκτησαν το τρόπαιο, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι  του Απόλλωνα Καλαμάτας, κάνοντας φοβερή πορεία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, όπου αποκλείστηκαν στην ημιτελική φάση από τη Θύελλα Παραλίας.
Πολλοί που δεν βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Πύλου, ίσως θεωρούν έκπληξη τόσο τη νίκη του Τσικλητήρα Πύλου, όσο και την έκταση του σκορ.
Ο Τσικλητήρας Πύλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο β΄ ημίχρονο κυριάρχησε, και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός σημειώνοντας τρία γκολ.
Από την άλλη πλευρά η Καλαμάτα φάνηκε μόνο στο α΄ ημίχρονο, όπου και έχασε δύο αξιόλογες ευκαιρίες.
Στο β΄ ημίχρονο η Μαύρη Θύελλα είχε αμυντικά κενά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε άριστα η ομάδα της Πύλου. Σίγουρα ένα σημαντικό στοιχείο του ματς ήταν ο δυνατός αέρας, όπου στο α΄ ημίχρονο ήταν υπέρ της Καλαμάτας, ενώ στο β΄ υπέρ του Τσικλητήρα Πύλου.
Ο αγώνας εκτός από τα τρία γκολ είχε αρκετές αξιόλογες φάσεις και μπορούμε να πούμε ότι αποζημίωσε τους 350 και πλέον φιλάθλους  που βρέθηκαν τόσο στην κερκίδα, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Πύλου. Με τον Τσικλητήρα Πύλου έκανε ντεμπούτο και το δεύτερο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα, που δεν είναι άλλο από τον έμπειρο επιθετικό Γιώργο Γραμματικόπουλο, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους «ροσονέρι».
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Τσικλητήρα Πύλου ήταν ο αρχηγός τους, Φώτης Διακουμής, που σημείωσε δύο γκολ, ενώ ήταν μια διαρκής απειλή για τα καρέ της Καλαμάτας.
Στο Β΄ ημίχρονο ήταν σημαντική η βοήθεια που πρόσφερε ο έμπειρος μέσος Σωτήρης Τσάτσος. Βέβαια και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Τσικλητήρα Πύλου έκαναν μεγάλη προσπάθεια και επιβραβεύτηκαν από την εντυπωσιακή νίκη – πρόκριση.
Στην Καλαμάτα τώρα έπαιξαν αρκετά από τα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ θα σταθούμε στον νεαρό επιθετικό Γιώργο Μουλιάτο, που έκανε ντεμπούτο, καθώς πέρασε ως αλλαγή στο 54΄ στη θέση του Κολημήτρα, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του.
  ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
8΄ ο Γιώργος Γραμματικόπουλος δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Άγγελος Σταυράκης απέκρουσε χωρίς δυσκολία.
13΄ ο Σωτήρης Τσάτσος δυνατό σουτ, ο Άγγελος Σταυράκης μπλόκαρε.
15΄ ο Άρης Γαλανόπουλος ωραία σέντρα, η μπάλα πέρασε από το αμυντικό δίδυμο του Τσικλητήρα Πύλου, όσο και από τον πορτιέρο Φώτη Μίντζηρα, οι επερχόμενοι όμως Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος δεν πρόλαβαν να πλασάρουν.
27΄ ο Ανδρέας Χατζηλιόντας ωραίο γύρισμα, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος έκανε το πλασέ, ο Τόνι Χοτζάι κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Νίκο Λιόλιο, που γύρισε στον Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έκανε το πλασέ μόλις άουτ.
41΄ ο Χρήστος Παναγιωτόπολος δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μόλις άουτ.
44΄ ο Άρης Γαλανόπουλος εκτέλεσε πλάγιο, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος έκανε το πλασέ, ο Φώτης Μίντζηρας απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του. Ήταν η πιο κλασική ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο.
48΄ ο Άγγελος Σταυράκης έδιωξε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τον δυνατό άνεμο που φυσούσε, στρώθηκε στον Φώτη Διακουμή, που πλάσαρε, ο Γιάννης Κανταρτζής όμως έδιωξε σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή.
50΄ ο Σωτήρης Τσάτσος εκτέλεσε κόρνερ, ο Άγγελος Μπαστακός γυριστή κεφαλιά, ο Άγγελος Σταυράκης μπλόκαρε.
57΄ Ο Δημήτρης Ανταλής ωραία σέντρα, ο Νίκος Λιόλος απέκρουσε λανθασμένα πάνω στον Φώτη  Διακουμής, ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο αρχηγός του Τσικλητήρα Πύλου πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, ενώ το γκολ πανηγύρισαν έξαλλα και οι πολυάριθμοι φίλαθλοι της ομάδας της Πύλου.
60΄ ο Σωτήρης Τσάτσος μπροστινή μπαλιά, ο Δημήτρης Μικελάτος απέφυγε ωραία τόσο τον Γιάννη Κανταρτζή, όσο και τον πορτιέρο Άγγελο Σταυράκη και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους τους Τσικλητήρα Πύλου.
Ένα σαφές προβάδισμα για το συγκρότημα της Πύλου, όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση.
73΄ ο Γιώργος Μουλιάτος σέντρα, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γυριστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μόλις άουτ.
75΄ ο Νίκος Νικολόπουλος, ωραίο γύρισμα, ο Φώτης Διακουμής πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ πέτυχε το τελικό 3-0. Περιττό να πούμε ότι και αυτό το γκολ πανηγυρίστηκε με ξεχωριστό τρόπο από τον Τσικλητήρα Πύλου.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη, που είχε βοηθούς τους Μάριο Καρβούνη και Χρήστο Γεωργαντά.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Νίκος Κακαλέτρης, Κώστας Παλαμάρας): Μίντζηρας, Δούνιας, Ανταλής, Χοτζάι, Μπαστακός, Μουράτι, Διακουμής (77΄ Ψώνης), Νάτσης (85΄ Μπίζος), Γραμματικόπουλος, Μικελάτος (72΄ λ. τρ. Βασιλόπουλος), Τσάτσος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Λεωνίδας Μπίλλης, Ιωσήφ Λουκάς): Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Κανταρτζής, Κασμοιρίδης, Τσιμικλής (86΄ Κακαλής), Νικολόπουλος (54΄ Γιακουμής), Ρήγας, Παναγιωτόπουλος, Χατζηλιόντας, Κολημήτρας (54΄ Μουλιάτος).
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Νίκος Κατσιγιάννης, παρατηρητής διαιτησίας ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, ενώ γιατροί οι Νίκος Γιουρτούμας και Ευάγγελος Μιχαήλ.
-          Από τον ημιτελικό δεν μπορούσε να λείψει ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος είχε κοντά του αρκετούς αντιδημάρχους καθώς και δημοτικούς συμβούλους.
-          Στο Δημοτικό Στάδιο Πύλου διακρίναμε και τον α΄ αντιπρόεδρο της ΕΠΣΜ Άγγελο Γεωργόπουλο.

*** Στις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής Στην Α1 βόλεϊ ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ο Παμβοχαϊκός... προσγείωσε τον «Δικέφαλο» στο Βραχάτι
Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-15, 25-23, 25-19)
Ηρακλής - Ορεστιάδα 3-2 (26-24, 08-25, 25-22, 27-29, 15-11)
Παναχαϊκή - Κηφισιά 1-3 (21-25, 18-25, 25-23, 22-25)
Εθνικός Αλεξ. - Άρης 3-0 (25-22, 26-24, 25-21)
Παναθηναϊκός - Λαμία 3-0 (25-21, 28-26, 25-20)
Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ 3-1 (25-23, 20-25, 25-20, 25-20)


 ~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :   ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-     Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/11-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                                                
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-    
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιανουαρίου  2016  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-13-2016.html .-  
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-   
  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-14-2016.html .-  
~                                                                                                                                                                                                
 
  ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html  
1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
1./~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος:
 http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-  
   2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-