~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016

  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016  :
~

 ~  5 Φεβρουαρίου
Μάρτυρος Αγαθής της παρθένου (1) (†251). Νεομάρτυρος Αντωνίου του Αθηναίου (†1774). Πολύευκτου πατριάρχου Κων/πόλεως (2) (†570) και Θεοδοσίου, του εν Σκοπέλω.
(1)Η αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έμεινε ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη. O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι` αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό πού την αξίωσε με το στέφανο του μαρτυρίου. Παρέδωσε το πνεύμα της μετά από φρικτά βασανιστήρια.
(2)O όσιος Πολύευκτος ο νέος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Όταν τον Απρίλιο του 956 απεβίωσε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Θεοφύλακτος, χειροτονήθηκε διάδοχος του. Ήταν κάτοχος μεγάλης θεολογικής παιδείας και διακρινόταν για τη σεμνότητά του, το ήθος του, την εγκράτεια και αντικειμενικότητα του χαρακτήρα του. Το 957 βάπτισε στην Κωνσταντινούπολη την Ρωσίδα ηγεμονίδα Όλγα. Επί πατριαρχίας του εκτίσθησαν εις το Άγιος Όρος οι μονές Μεγ. Λαύρας Βατοπεδίου και Ιβήρων. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου του 970.  ~ 
Περί Θρησκείας
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΣτήν πραγματικότητα, ἡ χριστιανική θρησκεία μεταβάλλει τόν ἄνθρωπο καί τόν θεραπεύει. Ἡ κυριότερη, ὅμως, προϋπόθεση, γιά νά ἀντιληφθεῖ καί νά διακρίνει ὁ ἄνθρωπος τήν ἀλήθεια, εἶναι ἡ ταπείνωση. Ὁ ἐγωισμός σκοτίζει τό νοῦ τοῦ ἀνθρώπου, τόν μπερδεύει, τόν ὁδηγεῖ στήν πλάνη, στήν αἵρεση. Εἶναι σπουδαῖο νά κατανοήσει ὁ ἄνθρωπος τήν ἀλήθεια. Στίς αἱρέσεις πᾶνε ὅλοι οἱ μπερδεμένοι. Μπερδεμένα παιδιά μπερδεμένων γονέων.

Σήμερα 05/02/2016 εορτάζουν:

Αγία Αγάθη, Όσιος Θεοδόσιος ὁ ἐξ Ἀντιοχείας, Όσιος Πολύευκτος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Άγιος Αντώνιος ο Αθηναίος

Βιογραφία
Αγία ΑγάθηΗ Αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο ή την Κατάνη της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δέκιου (249 - 251 μ.Χ.). Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε Αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη.
Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, μένει ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη.
O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η Αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι' αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό που την αξίωσε της τιμής του μαρτυρίου.
Παρέδωσε το πνεύμα της το 251 μ.Χ. μετά από φρικτά βασανιστήρια και ενώ βρισκόταν στη φυλακή, λαμβάνοντας έτσι το στέφανο του μαρτυρίου.
Η Σύναξη της Αγίας Μάρτυρος Αγάθης ετελείτο στο Μαρτύριό της, το οποίο βρισκόταν στο έβδομο του Βυζαντίου (Σικελία). Τα ιερά λείψανά της μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο των αυτοκρατόρων Βασιλείου Β' (976 - 1025 μ.Χ.) και Κωνσταντίνου Η' (1025 - 1028 μ.Χ.).
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Αγία ΑγάθηἮχος γ’. Θείας πίστεως.
Ῥόδον εὔοσμον τῆς παρθενίας, νύμφη ἄφθορος τοῦ Ζωοδότου, ἀνεδέδειξαι Ἀγαθὴ πανεύφημε· τῶν ἀγαθῶν τὴν πηγὴν γὰρ ποθήσασα, μαρτυρικῶς ἐν τῷ κόσμῳ διέπρεψας· μάρτυς ἔνδοξε, λιταῖς σου θείαις ἀγάθυνον τοὺς πόθῳ μεγαλύνοντας τοὺς ἄθλους σου.
 
~  Απολυτίκιο Αγ. Αγάθης - 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/RpyUPNwpU2o  .-

 
Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας

Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομ....
 
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάνν....
 
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη

Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου
***  Προς πεζοδρόμηση όλη η οδός Ιατροπούλου

Μια παλαιότερη υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής φαίνεται πως ετοιμάζεται να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «ξεκινούν οι διαδικασίες σύνταξης της μελέτης για πεζοδρόμηση του υπολοίπου τμήματος της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι τη Νέδοντος. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος διάδρομος για τους πεζούς, ο οποίος θα συνδέει την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου με το Μέγαρο Χορού και τα πάρκινγκ. Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, το θέμα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση». Α.Π. - 

***  Ένα «Ρεμπέτικο» πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Καλαμάτας         
     
Ώρες έχουν απομείνει μέχρι την πρεμιέρα της φετινής παραγωγής του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, αφού αύριο Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, ανεβαίνει το έργο του Κώστα Φέρρη «Το ρεμπέτικο», με τις παραστάσεις να είναι καθημερινές, εκτός Τρίτης, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο (έναρξη στις 21.30).
Όπως εξήγησαν οι άνθρωποι του ΜΕΘ, δεν είναι απλά ένα θεατρικό, αφού στην παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική, κάτι που κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο, ενώ ουσιαστικά αποτέλεσε ένα ρίσκο, που δείχνει πλέον να έχει κερδηθεί.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά μεγάλη παραγωγή στην οποία συμμετέχουν 34 ηθοποιοί του ΜΕΘ, ενώ επί σκηνής ζωντανά θα παίζει 9μελής ορχήστρα.
Η σκηνοθεσία είναι της Κλεώνης Φλέσσα, η μουσική διδασκαλία του Στάθη Γυφτάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου και η χορογραφία του Σπύρου Ρουμελιώτη.
Παίζουν οι: Αδαμοπούλου Βανέσσα, Αναγνωστοπούλου Λούλα, Βέλλης Λεωνίδας, Βενιζελέα Ολυμπία, Γεωργακοπούλου Ιωάννα, Γιαννακοπούλου Ελένη, Δημόπουλος Δημήτρης, Δουλάμης Λίνος, Δούση Έστερ, Θεοδωρακάκου Μαρία, Θεοδοσόπουλος Πάνος, Κλάδης Παύλος, Κουτσουμπός Κώστας, Λαζάρου Γεωργία, Λαζάρου Μαρία, Λυκούση Μαρία, Μάκαρη Μελιάννα, Μαραμπέα Μαρία, Μαυρέα Άστρη, Μαυροειδής Παναγιώτης, Μπελογιάννη Γωγώ, Μπιτσώνης Βασίλης, Μπούνα Εύη, Μπούνας Αντώνης, Νταλαγιάννη Δέσποινα, Παναγοπούλου Έλενα, Παπαβασιλείου Μύλη, Παπαδόπουλος Γιώργος, Ρουμελιώτης Σπύρος, Σιψά Χρυσούλα, Σπυρακόπουλος Παναγιώτης, Στεφανόπουλος Βασίλης, Τζιωρτζίδη Αναστασία και η μικρή Λυμπεροπούλου Νικολέττα.
Μουσικοί: Πηνελόπη Κοκορογιάννη, Τάκης Καντζιλιέρης, Αθανασακόπουλος Δημήτρης, Βέλλης Λεωνίδας, Δελλής Αντώνης, Καλογερόπουλος Δημήτρης, Μαυροειδής Παναγιώτης, Πυλιώτης Αναστάσιος, Θεοδοσόπουλος Πάνος.   Π.Μπ.

*** Εργασίες στην οδό Αρτέμιδος

Προχθές, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (τμήματα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)», έγινε απομάκρυνση του αποτμήματος του κορμού και του ριζικού συστήματος των δύο ευκαλύπτων που βρίσκονταν στη νησίδα της οδού Αρτέμιδος, νοτίως της συμβολής της με την οδό Αγίου Γεωργίου. Επίσης, έγινε καθαίρεση της νησίδας. Για τη συνέχιση των εργασιών και προκειμένου να εφαρμοσθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλεισθεί η κυκλοφορία σε μία λωρίδα, σε καθένα από τα δύο ρεύματα της οδού Αρτέμιδος, από τη συμβολή της με την Αγίου Γεωργίου μέχρι τη συμβολή της με τις οδούς Μεσσήνης, Είρας και 23ης Μαρτίου. Επομένως, απομένει ένα ρεύμα σε κάθε κατεύθυνση για την κυκλοφορία των οχημάτων. Σημειώνεται, δε, ότι για κάποιες ώρες ενδεχομένως θα αποκλείεται πλήρως η κυκλοφορία στο ρεύμα καθόδου. Τα ανωτέρω θα ισχύσουν για διάστημα μερικών ημερών. Για την αποφυγή ατυχήματος, παρακαλούνται οι οδηγοί να δείχνουν μεγάλη προσοχή, να μειώνουν ταχύτητα και να σέβονται την εργοταξιακή σήμανση, δεδομένου μάλιστα ότι στο εργοτάξιο θα εισέρχονται και εξέρχονται φορτηγά. Σκοπός των παρεμβάσεων, για τη διενέργεια των οποίων ήταν αναγκαία η κοπή των ευκαλύπτων και οι λοιπές εργασίες, είναι να αποκτήσει το μέγιστο πλάτος της η οδός Αρτέμιδος στην κάθοδό της, με τρία ρεύματα κυκλοφορίας, ένα αριστερά προς την οδό 23ης Μαρτίου (όπως ήδη έχει μετονομασθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οδός Σταδίου), ένα ευθεία προς την οδό Αρτέμιδος και ένα δεξιά προς την οδό Μεσσήνης, ώστε να αποτρέπεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι καθυστερήσεις. - 

***  Προχωρεί η φιλοτέχνηση συμπλέγματος αγαλμάτων που θα εγκατασταθεί στην Καλαμάτα  

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία φιλοτέχνησης συμπλέγματος αγαλμάτων για την εθνεγερσία, που θα εγκατασταθεί στη νότια απόληξη του πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα που οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Πρόκειται για σύμπλεγμα αγαλμάτων που παριστάνει την Ελλάδα να στεφανώνει τον αγωνιστή του 1821. Τα αγάλματα αυτά, δωρεάς της Καλαματιανής εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου, σμιλεύει ο γλύπτης Νικόλαος Ι. Γεωργίου. Τα γλυπτά θα είναι ολόγλυφα και το σύμπλεγμα αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όσον αφορά στη δημιουργία του, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τοποθετηθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2016. Σημειώνεται ότι η δωρήτρια βρέθηκε στην Καλαμάτα για την εορτή της Υπαπαντής και ενημέρωσε το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, με σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες επίσης επιδείχθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Η διαμόρφωση του χώρου έχει ξεκινήσει, με σκυροδέτηση της υποδομής για την τοποθέτηση του συμπλέγματος αγαλμάτων. Για την ανάδειξη του σημείου αυτού, θα γίνουν, επίσης, φυτεύσεις και εγκατάσταση φωτισμού. Α.Π. - 

***  Ανοιχτή επιστολή περί εθελοντών και ενεργών πολιτών

Ένα μικρό «ιστορικό» κείμενο με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της έκθεσης με τίτλο «Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Αlterna Messinia 2016» από τους διοργανωτές, κύριο Χάρη Βγενή και κύριο Νίκο Κουρή. Οι υπογράφοντες το παρόν κείμενο βρεθήκαμε να συζητούμε σε μια Ομάδα Εργασίας (Ο.Ε.) ελεύθερης και εθελοντικής διαβούλευσης, υπό τη σκέπη και το συντονισμό του Γραφείου Υποψηφιότητας “Kalamata21”, που είναι το ανεξάρτητο όργανο στο οποίο ανατέθηκε η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 εκ μέρους της πόλης της Καλαμάτας και είναι μια διοικητική δομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, «Φάρις». Ο τομέας ενασχόλησης αυτής της ομάδας ήταν ο «Εναλλακτικός Τουρισμός», με συντονιστή τον Παναγιώτη Ανδριανόπουλο. Σύμφωνα με τα πρακτικά των συζητήσεων, παρουσιάστηκαν πολλές ιδέες, που συζητήθηκαν διεξοδικά, έως ότου ξεχώρισαν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για τελική επεξεργασία. Αυτές οι προτάσεις ήταν οι εξής: -η αξιοποίηση του Νέδοντα ως περιαστικού άλσους -η διεύρυνση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 23ης Μαρτίου (έχει γίνει ήδη ο σχεδιασμός και θα πραγματοποιηθεί) -να δημιουργηθεί ένα καλεντάρι εναλλακτικών δραστηριοτήτων (είναι ήδη έτοιμο και αναζητείται ο επίσημος διαχειριστής) -και τέλος, ως πιο άμεσα υλοποιήσιμη ιδέα, φάνηκε ότι είναι η πρόταση για διοργάνωση μιας συνάντησης – «έκθεσης» των φορέων «Εναλλακτικού Τουρισμού» που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας. Έγινε αρκετή συζήτηση, κυρίως για τις δυνατότητες που είχε μια εθελοντική ομάδα, χωρίς πόρους, να διοργανώσει κάτι τέτοιο. Ξεπεράστηκαν, όμως, οι αρχικοί μας φόβοι, αφού διαπιστώσαμε τη θέληση για εθελοντική προσφορά. Επιπλέον, σκοπός μας ήταν να απευθυνθούμε και στο Δήμο για μια μικρή οικονομική ενίσχυση. Αποφασίστηκε, τελικά, η συνάντηση να γίνει προς το τέλος της άνοιξης και ο χώρος να είναι η κεντρική πλατεία και το Πνευματικό Κέντρο. Συστάθηκε τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Ανδριανόπουλο, Ευθύμιο Αλεξόπουλο, Ηλία Καλφακάκο και Νάνσυ Κανελλοπούλου, η οποία ξεκίνησε να διερευνά τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή της. Όλα έβαιναν καλώς, ώσπου οι κύριοι Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής έκαναν την ως άνω «ανακοίνωση». Για την ολοκλήρωση της μικρής ιστορίας πρέπει να αναφέρουμε ότι οι κύριοι Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής συμμετείχαν ενεργά στις διαβουλεύσεις της ομάδας μας, σύμφωνα με τα πρακτικά. Μάλιστα, ο πρώτος είχε πει από την πρώτη στιγμή που συμμετείχε στην εθελοντική ομάδα, ότι θα ήταν σημαντικό να γίνει μια έκθεση, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού. Από εκεί και πέρα και ενώ η ομάδα αφιέρωσε πολλές ώρες στο θέμα και είχε καταλήξει σε οργανωτική επιτροπή κ.τ.λ., τότε αποφάσισε με το συνεργάτη του να ενεργήσουν από μόνοι τους. Συγκεκριμένα: 04/11/15 Ξεκινούν οι συναντήσεις της Ο.Ε. Εναλλακτικός Τουρισμός 11/11/15 Στο πλαίσιο της Ο.Ε. αναφέρονται διάφοροι τρόποι προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Μεσσηνία. Διαμορφώνεται μια πρόταση για «έκθεση εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων». Ο κ. Βγενής είναι παρών. 02/12/15 Συζητείται από την ομάδα η παραπάνω πρόταση και σχηματοποιείται συγκεκριμένα με πιθανές ημερομηνίες και περιεχόμενο. 16/12/15 Αποφασίζεται ο σχηματισμός μιας υπο-ομάδας εργασίας, που θα αναλάβει να οργανώσει την «έκθεση» αυτή. Ο κ. Βγενής είναι παρών και παρότι η ομάδα έχει αποφασίσει την «έκθεση», αυτός αντιπροτείνει οι ενέργειες και οι απαιτούμενοι πόροι να επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός βίντεο με αντίστοιχο περιεχόμενο. 23/12/15 Συναντιέται η υπο-ομάδα εργασίας για να σχηματοποιήσει την πρόταση και να καλέσει και άλλους να πάρουν μέρος στην υπο-ομάδα. 27/12/15 Ο συντονιστής της Ο.Ε. σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (του οποίου ο κ. Βγενής είναι πρόεδρος) στο λιμάνι, ενημερώνεται άτυπα από τον κύριο Χάρη Βγενή ότι η «έκθεση» θα διοργανωθεί από αυτόν και το συνεργάτη του, κύριο Νίκο Κουρή. 15/01/16 Ο κ. Βγενής σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνει την πρωτότυπη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Αlterna Messinia 2016. Είναι ξεκάθαρο από όλους μας ότι δεν είμαστε αντίθετοι στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων (αφού, άλλωστε, εμείς ΠΡΩΤΟΙ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ αποφασίσαμε να επωμιστούμε το βάρος της διοργάνωσης). Αντίθετα, χειροκροτούμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε. Θεωρούμε άτυχο αλλά και προσβλητικό να προετοιμάζεται μία εκδήλωση από αιρετό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω και με την προσωπική επαγγελματική του ιδιότητα, ενώ έχει αποφασιστεί ήδη, παρουσία του, από μια εθελοντική ομάδα πολιτών της πόλης (η οποία συντάχτηκε ουσιαστικά έπειτα από κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου) η διοργάνωση εκδήλωσης με τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα και σκοπό. Καλούμαστε από την πόλη να προσφέρουμε εθελοντικά για έναν ανώτερο σκοπό (την ανάληψη της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τη γενικότερη ανάδειξη της πόλης μας) και οι προσπάθειές μας τελικά μηδενίζονται, καθώς οι ιδέες της ομάδας τελικά υλοποιούνται ατομικώς από μέλη της, εν αγνοία της. Ο κ. Βγενής, ενώ προσπαθούσε να πείσει την Ο.Ε. να μην οργανώσει την «έκθεση», ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες της. Η πόλη μας καλεί τους πολίτες να προσφέρουν εθελοντικά και ταυτόχρονα αιρετοί, με την επαγγελματική τους έστω ιδιότητα, υλοποιούν ατομικά αυτά που έχουν αποφασιστεί από τις ομάδες εργασίας στις οποίες είναι οι ίδιοι μέλη. Με αυτό τον τρόπο αποθαρρύνονται οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά, εθελοντικά και ανιδιοτελώς στα κοινά της πόλης. Οι εθελοντικές ομάδες πρέπει να αποτελούν γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Δήμου και πολιτών. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και θα πρέπει να διατηρούνται, από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να ασχολούνται με τα κοινά και να προωθείται έτσι η συμμετοχική δημοκρατία στην πόλη μας. Παναγιώτης Ανδριανόπουλος Θύμιος Αλεξόπουλος Ηλίας Καλφακάκος Νάνσυ Κανελλοπούλου Τάσος Κασσανδρινός Βασίλης Κατσούλης Ντίμη Κουτρούλη Γιώργος Κωνσταντινόπουλος - 

*** Αθίγγανος έπεσε πάνω σε τρακτέρ στο μπλόκο Ασπροχώματος         
     
Λίγο πριν από τις 8.00 χθες βράδυ αθίγγανος παρέσυρε με το όχημά του κώνους στον κόμβο του Ζαφείρη, εν συνέχεια χτύπησε σε 4 παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και έπεσε πάνω σε ένα τρακτέρ.
Από το συμβάν προκλήθηκε μικρή ένταση.  Φωτό Αρχείου 

***  Καθολική η συμμετοχή στη γενική απεργία και στην Τριφυλία 

Πρώτη φορά στα χρονικά, χθες, η συμμετοχή στη γενική απεργία που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ και επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, λόγω του Ασφαλιστικού, ήταν καθολική στην Τριφυλία. Στις τρεις μεγάλες πόλεις, Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, «ρολά» κατέβασαν όλα τα εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις βιοτεχνικές και άλλες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία και περίπτερα! Ακόμα και σε μικρή Τοπική Κοινότητα, με λιγοστούς κατοίκους και με καφενείο και ένα παντοπωλείο, τα δύο αυτά καταστήματα παρέμειναν κλειστά! «Δεν πάει άλλο! Ως εδώ! Μας τελειώνουν, μας πεθαίνουν!», έλεγαν επαγγελματίες της περιοχής εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Κλείσαμε τα μαγαζιά μας για μία μέρα για να μη μας τα κλείσουν για πάντα!», συμπλήρωναν με πρόδηλη την αγωνία τους για τις επιχειρήσεις και τις ζωές τους, καθώς, όπως λένε, εάν τυχόν η κυβέρνηση εμμείνει στο Ασφαλιστικό, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί, τότε τα «λουκέτα» στην αγορά το ένα θα μπαίνει μετά το άλλο, μετά και όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, τα οποία συνεχίζει και αυξάνει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Φύλλο δεν «κινούνταν» χθες στην αγορά της Τριφυλίας, κάτι που καταδεικνύει και αναδεικνύει ότι ο εμπορικός κόσμος δεν αντέχει άλλα βάρη, δεν μπορεί να υποστεί κι άλλα επώδυνα μέτρα. Σημειώνεται, δε, πως τρία λεωφορεία με επαγγελματίες μετέβησαν στην Αθήνα και συμμετείχαν δυναμικά στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για την απόσυρση του Ασφαλιστικού. Στην Κυπαρισσία, από νωρίς το πρωί, έμποροι, επαγγελματίες και αγρότες από το μπλόκο του Καλού Νερού είχαν συγκεντρωθεί έξω από δύο σούπερ μάρκετ γνωστών αλυσίδων. Ύστερα από συγκέντρωση που έκαναν στην είσοδο της Κυπαρισσίας, έμποροι και επαγγελματίες μετέβησαν στο Καλό Νερό και, αφού έκαναν πορεία πάνω στη γέφυρα, ενώθηκαν με το μπλόκο των αγροτών! Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, στο μπλόκο των αγροτών στο Καλό Νερό, σημείωσε: «Υπήρχε άμεση συμμετοχή από όλα τα καταστήματα στη σημερινή πανελλαδική απεργία. Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε γονατίσει. Ήταν καθολικό το κλείσιμο και η απεργία από όλους. Τα ξημερώματα πήγαμε στα δύο πολυκαταστήματα της πόλης. Υπήρχε συμπαράσταση και συμμετοχή από τους φίλους αγρότες. Το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να περάσει, έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα όλοι, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας και να έχουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις, εάν αυτό δε γίνει εφικτό»! -

*** Αρχίζουν οι Βιβλιοδρομίες 2016

Με τίτλο «Συγγραφείς απ’ τον τόπο μας» δίνεται η εκκίνηση των Βιβλιοδρομιών για το σχολικό έτος 2015-2016 για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Μια γιορτή που αγαπά το λογοτεχνικό βιβλίο και έχει ως σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Με καταγωγή από την Καλαμάτα μέχρι τα Φιλιατρά, από την Κυπαρισσία μέχρι τη Μάνη, συγγραφείς «συναντιούνται» φέτος στη γιορτή των Βιβλιοδρομιών. Συγγραφείς που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε διάφορα όμορφα μέρη της Μεσσηνίας έχουν κάτι να μας «πουν» μέσα από την πένα τους. Ιστορίες που «μιλούν» για τον τόπο μας, ιστορίες που μιλούν για αληθινά γεγονότα, ιστορίες γεμάτες περιπέτεια και ευαισθησία, αφήνοντας μια αίσθηση φαντασίας και περιπλάνησης... Τι περιμένετε, λοιπόν; Η γιορτή των Βιβλιοδρομιών ξεκινά! Ο κάθε μαθητής καλείται να διαβάσει ένα βιβλίο από τα τέσσερα προτεινόμενα βιβλία της τάξης του. Το δε φυλλάδιο με τα προτεινόμενα βιβλία, τους όρους συμμετοχής, καθώς και τα βραβεία, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά (www.bougas-school.gr), καθώς και στο βιβλιοπωλείο “Bookmark” (πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12). Το Σάββατο 2 Απριλίου, δε, στις 10.00 το πρωί, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, θα πραγματοποιηθεί μια γιορτή γεμάτη εκπλήξεις και παιχνίδια για τους βιβλιοδρόμους. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ Α’ τάξη -«Ποιήματα για παιδιά», Σοφία Φίλντιση, εκδ. Πατάκη -«Το κόκκινο μπαλόνι της μασκαρούς Χαράς», Κάτια Πινό, εκδ. Παρρησία -«Κατσαριδολογίες», Ιωάννα Τασσοπούλου, εκδ. Ίτανος –«Στης γιαγιάς μου την αυλή», Βασιλική Μουρίκη, εκδ. Έλυτρον (για τις εκδόσεις Έλυτρον απευθυνθείτε στο σχολείο)Β’ τάξη -«Ποιήματα για παιδιά», Σοφία Φίλντιση, εκδ. Πατάκη -«Τα χελωνάκια του Παύλου», Σοφία Καλαντζάκου, εκδ. Πατάκη -«Το άτακτο αστεράκι», Μαρία Σταθέα -«Ο άνθρωπος που χόρταινε με τα ψέματα-Ο Νικήτας και η πριγκίπισσα Πανώρια», Μαρ-Μορ, εκδ. Νόηση (για τις εκδόσεις Έλυτρον απευθυνθείτε στο σχολείο)Γ’ & Δ’ τάξη -«Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η Σονάτα της Φανής», Γεωργία Γαλανοπούλου, εκδ. Πατάκη –«Τα χειρόγραφα του Πύργου», Αθηνά Μπίνιου, εκδ. Πατάκη -«Το κατόρθωμα του Δάκρυ», Αθηνά Μπίνιου, εκδ. Πατάκη -«Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά», Γεωργία Γαλανοπούλου, εκδ. ΠατάκηΕ’ & Στ’ τάξη -«Αργκάνταελ: Ταξίδι στην άλλη γη», Κατερίνα Γυφτάκη-Μπεκ, εκδ. Παπαδόπουλος –«Ο κουρσάρος της Πρώτης», Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, εκδ. Καλειδοσκόπιο –«Ο θησαυρός του Ταϋγέτου», Μαρία Ρουσάκη, εκδ. Μίνωας –«Σώστε την πόλη μας», Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη, εκδ. Ψυχογιός. - 

***  Πρωτοφανής σε όγκο απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)         
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πρωτόγνωρη ήταν η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για τα δεδομένα της Καλαμάτα, τόσο σε συμμετοχή όσο και σε όγκο στις πορείες.
Για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο της πόλης παρέλυσε από τις χιλιάδες των διαδηλωτών, αλλά και από τους αγρότες που κατέλαβαν με τα τρακτέρ τους την κεντρική πλατεία.
Κλειστά ήταν όλα τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, που συμμετείχαν κι αυτά στην απεργία, ενώ και αρκετά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατέβασαν ρολά...
Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκαν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις . Η πρώτη από το Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, καθώς και πολλών φορέων της πόλης, ενώ η δεύτερη στην πλατεία 23ης Μαρτίου από το ΠΑΜΕ. Παράλληλα, οι αγρότες από το μπλόκο του Ασπροχώματος κατέλαβαν την κεντρική πλατεία λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ενώ και η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας πραγματοποίησε συγκέντρωση στα Ψαράκια.
Στη συνέχεια ακολούθησαν πορείες με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών στις κεντρικές οδούς της πόλης  Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους»  φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας  Video 1 :  Πορεία Καλαμάτα Ασφαλιστικό , https://youtu.be/uiGltzRFChw  .-
Βίντεο 2 : Πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας ΠΑΜΕ   , https://youtu.be/O2DVXGG3Rpc .-
Βίντεο 3 : Συγκέντρωση Εργατικό κέντρο , https://youtu.be/NKpskbt1lMA .-
Βίντεο 4 : Μεταφορικές Καλαμάτα 4-2-2016 , https://youtu.be/xQexLWlW438 .-
Βίντεο 5 : Σχολές οδηγών 4-2-2016 Καλαμάτα , https://youtu.be/ra5I5KDo7co .-
Βίντεο 6 : Πορεία ΠΑΜΕ Καλαμάτα , https://youtu.be/kaiv9z7OnP4 .-

***  Νέος ιός – λογισμικό υποκλέπτει δεδομένα από τον υπολογιστή σας

Προειδοποίηση για έναν «κρυφό κατάσκοπο», που μπορεί να εισβάλει στον υπολογιστή και να υποκλέψει τα πάντα, απευθύνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο λόγος για το κακόβουλο λογισμικό τύπου «Δούρειος Ίππος» (Trojan). Αυτό υποκλέπτει πληροφορίες χρηστών (usernames, mails, passwords), λαμβάνει στιγμιαίες εκτυπώσεις της οθόνης (printscreens), αποκτά πρόσβαση στην κάμερα, κατεβάζει και εκτελεί αρχεία, ενημερώνει την παραμετροποίησή του και «σιωπηλά» προωθεί σε απομακρυσμένο διακομιστή - εξυπηρετητή τις πληροφορίες που συλλέγει. Επίσης, μπορεί να εισέρχεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές «καμουφλαρισμένο», σαν κανονικό πρόγραμμα. Το λογισμικό διαδίδεται μέσω μολυσμένων και ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και για να εκτελεστεί πρέπει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή να είναι ήδη εγκατεστημένο το πρόγραμμα «Java Runtime Environment». Κάποια από τα μέτρα προστασίας που μπορούν να λάβουν οι πολίτες είναι: -Να χρησιμοποιούν τείχη προστασίας (firewall) -Να χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης, η ανάκτηση των οποίων να καθίσταται δύσκολη -Να χρησιμοποιούν ενημερωμένα «αντιικά» προγράμματα προστασίας, γνήσια λογισμικά προγράμματα και να πραγματοποιούν τακτικές αναβαθμίσεις «updates» -Να παραχωρούν το χαμηλότερο επίπεδο δικαιωμάτων σε χρήστες και προγράμματα, όπου απαιτούνται, προκειμένου να εκτελεστεί μία διεργασία -Να απενεργοποιούν τη λειτουργία «AutoPlay», προκειμένου να παρεμποδίζεται η αυτόματη εκτέλεση αρχείων στο δίκτυο και στους δίσκους, καθώς και να ενεργοποιούν την επιλογή ανάγνωσης «read-only» στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται δικαίωμα εγγραφής «write access» -Να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την προέλευση των οποίων και το περιεχόμενο δε γνωρίζουν, και να ρυθμίσουν το διακομιστή των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος ή να διαγράφονται αυτόματα τα μηνύματα με συνημμένα αρχεία τύπου exe, .vbs, .jar, .bat, .scr, που χρησιμοποιούνται ευρέως για διάδοση ιών. - 

***  Πέθανε η ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη

Έφυγε από τη ζωή, η Νατάσα Μανίσαλη, σε ηλικία 55 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένη τον Αύγουστο του 1961, η ηθοποιός, έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό, μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega «Eμείς κι εμείς». Η σειρά προβλήθηκε από το 1994 μέχρι το 1998 και χάρισε το γέλιο με της περιπέτειες μίας παρέας που ζούσε στο Μετς. Η ηθοποιός ενσάρκωνε την «καπάτσα» της παρέας, τη Νατάσα Σαριτζόγλου, που εργαζόταν στις δημόσιες σχέσεις μιας δισκογραφικής εταιρίας. Συμμετείχε επίσης και μία άλλη επιτυχία, στους «Μικρομεσαίους», στον ρόλο της αδερφής του Παύλου Ευαγγελόπουλου, «Μπέτυ Πετρίδου». Η σειρά έφερε τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Διλιανίδη και προβλήθηκε από το 1992- 1993 στο Mega. - 

***  Ξεκινά η συντήρηση του δρόμου Στούπα – Άγιος Νίκων

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο διαγωνισμός και αναδείχθηκε μειοδότης για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση –συντήρηση 1ης επαρχιακής οδού (τμήμα Στούπα- Αγ. Νίκων)», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και μειοδότης αναδείχθηκε ο εργολάβος Ευστάθιος Τζικάκης, με μέση έκπτωση 50,09%. Κατά του πρακτικού της δημοπρασίας δεν κατατέθηκε καμία ένσταση. Να σημειωθεί πως τα τεύχη του διαγωνισμού έλαβαν συνολικά 28 εργολήπτες και κατέθεσαν προσφορά 6 από αυτούς.Β.Β. - 

***  Παρουσιάζεται η μελέτη για τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα 

Με ανοικτή εκδήλωση στον Πύργο θα παρουσιάσουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΕΡΓΟΣΕ, τη μελέτη για τη «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα» στους φορείς και τους πολίτες της περιοχής. Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο Διοικητήριο του Πύργου (Μανωλοπούλου 47) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, και στελέχη του οργανισμού. Η παρουσίαση της μελέτης είχε συμφωνηθεί κατά τη στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με την ηγεσία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα στις 13 Νοεμβρίου 2015. «Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα, που έχει κλείσει εδώ και τόσα χρόνια, είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για τη Δυτική Ελλάδα και ιδίως για την Αχαΐα και την Ηλεία. Η ΕΡΓΟΣΕ τήρησε τη δέσμευσή της και θα παρουσιάσουμε τη σχετική μελέτη στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή 14/2» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας. Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε στην Πάτρα με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την πορεία εκπόνησης της μελέτης για τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, καθώς και την επέκτασή της προς Κυπαρισσία και Καλαμάτα. Ο Κώστας Νικολούτσος τόνισε απευθυνόμενος προς τον Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, πως η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος, η οποία έχει κλείσει εδώ και χρόνια, είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα όχι μόνο για την Ηλεία, αλλά για όλη την δυτική Πελοπόννησο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ είπε ότι θα παρουσιαστεί σύντομα η μελέτη για το τμήμα Πάτρα – Πύργος και Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, πρόσθεσε ότι στα σχέδια της διοίκησης του ΟΣΕ είναι να παρουσιαστεί η μελέτη για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής από Πύργο προς Κυπαρισσία και Καλαμάτα. - 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Για το πρώτο διπλό κόντρα στη Τσεντεβίτα ο ΠΑΟ
***  Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague έχει ως εξής:
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 4/2/2016
Πράσινος «σίφουνας» και πρώτο «διπλό» στο Ζάγκρεμπ
 ~ Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Παναθηναϊκός   60-78 , ( 22-39) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :  13-18 , (22-39) , 36-60, 60-78 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Πέρεθ- Πέρεθ (Ισπανία), Γκέλερ (Βέλγιο)
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Βέλικο Μρσιτς): Πούλεν 5 (1), Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίλεπιτς 16 (4), Ζάνετς 8, Ουόκερ 7 (2), Μούσα, Μπιλάν 9, Μαζαλίν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 8 (2), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10 (2), Καλάθης 10 (2), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 8.
Βίντεο από τον αγώνα :
~   Δηλώσεις  νέου  μπασκετμπολίστα  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 04/02/2016 : https://youtu.be/iHQffJgN1Qk   .-                                                                                                           ~ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   60-78  04/02/2016: https://youtu.be/EaStL7wFvGo .-
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 69-66 .- ^

Μάλαγα (Ισπανία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)  64-82  .- ^

Παρασκευή, 5/2/2016
 Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)   73-77 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ   6-0 12
Λοκομοτίβ Κούμπαν  4-2  10
Αναντολού Εφές 3-3  9
Ερυθρός Αστέρας 3-3  9
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   3-3   9
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-4   8
Μάλαγα   2-4   8
Νταρουσάφακα  1-5  7

6ος Όμιλος
Πέμπτη, 4/2/2016
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  74-70  .- ^
Παρασκευή, 5/2/2016
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)  68-77 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  59-94 .- ^
Πρίντεζης και Χάκετ επανέφεραν τον Ολυμπιακό στο σωστό δρόμο
Ολυμπιακός-Κίμκι (Ρωσία)   89-77 , (38-43) .-
Τα  δεκάλεπτα : 20-24 ,(38-43) , 62-60 ,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5. Χάντερ 10(10ριμπ.), Παπαπέτρου 14(3/5τρ.), Στρόμπερι 5(1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 30(3/3β., 9/13διπ., 3/5τρ., 9ριμπ.), Μάντζαρης, Χάκετ 14(1), Λοτζέσκι 5(1), Αθηναίου.
ΚΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Ράις 14(2/7τρ.), Σβεντ 11(1/8τρ.), Ντράγκιτς 11(1/3τρ.), Όγκοστιν 13, Κοπόνεν(0/3τρ.), Βιάλτσεφ 7(2/2τρ.), Σοκόλοφ 3, Μόνια 12(4/5τρ.), Τοντόροβιτς 1, Χάνεϊκατ 5(1/1τρ.).
Video   από τον αγώνα  :
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΙΜΚΗ Ρωσίας 89-77  στo  ΤΟΠ16  5-2-2016 : https://youtu.be/cXv7916b1ug .- ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΙΜΚΗ  δηλώσεις 89-77  05/02/2016: https://youtu.be/OlhMcRmvx2s .-                                                                                                           ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΙΜΚΙ Ρωσίας   89-77  05/02/2016 δηλώσεις:  https://youtu.be/-PjBthLCXAQ  .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Κίμκι 4-2  10
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-2   10
Λαμποράλ Κούτσα    4-2  10
Ρεάλ Μαδρίτης 3-3   9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3-3  9
Μπάμπεργκ  3-3   9
Μπαρτσελόνα 2-4  8
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-5  7

***  Στη φάση του Eurocup  :
«Αυτοκτόνησε» ο Αρης, «ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για τους «16» του Eurocup
~*  Νεπτούνας-Άρης  72-68  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-41, 50-50, 72-68.
Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούιν 18 (2), Σίκσνιους 3, Μαζέικα 16 (1), Μπάντερ 11 (3), Ζαβάκας 16 (1), Πλέστεντ 2, Γκραντ 2, Μπιρούτα, Μπουτκεβίτσιους 4.
Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς 5 (1), Γουάιτ 14 (1), Γουότερς 16 (2), Δίπλαρος, Ζάρας 11 (2), Χάγκινς 10, Κοέν, Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 5 (1).
~*  ΠΑΟΚ-Βαλένθια  75-72. .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 39-33, 58-55, 75-72.
ΠΑΟΚ: Τέπιτς 8 (7ρ.), Λιάπης 4, Κακαρούδης 7, Τσόχλας 9, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 10, Ντούβνιακ 9, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 18.
Βαλένθια: Στέφανσον 4, Ντιό 5, Λούτσιτς 5, Ντούμπλιεβιτς 12, Βίβες 19, Μαρτίνεθ 9, Σαν Εμετέριο, Σούρνα 7, Χάμιλτον 9, Σίκμα 2.

  *** Για  το κύπελλο  Ελλάδας 2οι  αγώνες  :
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός και με τη βούλα...
Χθές Τετάρτη 03/02/2016  , :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-1  .- ^  { 1ος αγώνας  0-5 }  .-
Τα γκόλ  : Ο Ιγκλέσιας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 20' και ο Ντα Κόστα με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 53'.
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Αλόκο, Τριανταφυλλόπουλος, Μουκάμ, Δημούτσος (54’ Χαμντανί), Ντουντού, Ιγκλέσιας, Μάσα (72’ Ίγκορ), Τσοκάνης, Γιάννου (76’ Ιωαννίδης).
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Τσιμίκας (46’ Σάλιακας), Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Μπουχαλάκης (90' Λάτσι), Κασάμι, Σεμπά, Κολοβός, Φουστέρ (90' Μανθάτης), Πουλίδο.
Livescore: Ηρακλής - ΑΕΚ (0-1) για τα... τυπικά της 4άδας
 ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ  0-1  , (0-0) .- ^  { 1ος  αγώνας  1-4 }  .-
Το  γκόλ  : Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 50ο λεπτό.
Διαιτητής: Θάνος
 Κίτρινες: Ζουκουλίνι
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (14΄ λ.τρ. Χουάντερσον), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68΄ Πασσάς), Μπουλούτ (77΄ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3΄ λ.τρ. Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (68΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (68΄ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ (10/2) 19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-0

ΠΕΜΠΤΗ (11/2)
19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-1
*** ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ  ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ  :  
ΑΟ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1970
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Για να θυμόμαστε την ιστορία του ποδοσφαίρου, από την γειτονική Λάμπαινα , πριν 46 χρόνια. Να είστε γεροί και δυνατοί.
Οι φωτογραφιζόμενοι λαμπαινέοι είναι τώρα οικογενειάρχες και τους διακινούμε ευχάριστα συναισθήματα.
 Το κάθε χωριό τότε είχε την ομάδα του και κατά συνέπεια υπήρχε  επικοινωνία, ψυχαγωγία, συλλογικότητα, ομαδικότητα, σχέσεις αλληλεγγύης. Τώρα όλα μειώνονται με πρώτο το δημογραφικό  και δεν μπορεί πλέον να επανέλθει το ευχάριστο παρελθόν, της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάμπαινας. Ας τους θυμηθούμε όλοι μας. Λαμπαινέοι, βαλυραίοι, οικογενειές τους, γνωστοί και φίλοι.,
 ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ ΟΡΘΙΟΙ
1.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ 
2. ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
3. ΚΕΦΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ή ΜΑΚ ΦΑΡΛΑΝΤ
 4.ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΑΚΗΣ
 5.ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
6.ΓΙΑΝΝΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ ΚΑΘΙΣΤΟΙ
7.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
8. ΓΙΑΝΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
9.ΚΟΥΡΑΒΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
10.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 11.ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ και
 12.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ)
 

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ  :
Παρασκευή 05/02/2016 12:00 OTE Sport 7 HD
ATP 250
Σόφια, προημιτελικά
15:00 Novasports 4
ATP 250
Μονπελιέ, προημιτελικά
18:00 OTE Sport 6 HD
ATP 250
Σόφια, προημιτελικά
19:30 Eurosport 1
Καζακστάν - Κροατία
Euro 2016
 19:30 OTE Sport 8 HD
Μπόχουμ - Φράιμπουργκ
Bundesliga 2
 19:45 Novasports 2
Ζάλγκιρις - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 59-94 .- ^
Euroleague
 20:30 Novasports 3
Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε 73-77 .- ^
Euroleague
 21:00 OTE Sport 5 HD
Bundesliga All Star Game
 21:30 Eurosport 1
German Masters
3η μέρα, Βερολίνο
21:30 OTE Sport 2 HD
Μάλαγα - Χετάφε
La Liga
 21:30 OTE Sport 1 HD
Γκλάντμπαχ - Βέρντερ
Bundesliga
 21:45 ΕΡΤ2
Ολυμπιακός - Χίμκι  89-77 .- ^
Euroleague
 21:45 Novasports 2
Ρεάλ Μαδρίτης - Λαμποράλ Κούτσα
Euroleague
 22:00 Eurosport 2
Αζερμπαϊτζάν - Τσεχία
Euro 2016
 22:30 Novasports 1
Μπελενένσες - Μπενφίκα
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
02:30 FOX Sports
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins
NHL
 04:30 OTE Sport 4 HD
Ντάλας Μάβερικς - Σαν Αντόνιο Σπερς
ΝΒΑ
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :   http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .- 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~
Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-
~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :     
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-   
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
 ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .- 
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-                                                     ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  30  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-30-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-  
 ~