~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18  Φεβρουαρίου  2016  :
~
                                                                        ΠΑΤΡΑ
 ~  18 Φεβρουαρίου
Λέοντος πάπα Ρώμης (1) (†461), Θωμά Α` και Ιωάννου, πατριαρχών Κων/πόλεως. Αγαπητού (2) επισκόπου Σινάου του ομολογητού και θαυματουργού (†δ΄αι.). Μαρτύρων Αγρίππα, Βικτωρίνου, Δωροθέου και Θεοδούλου. Λέοντος και Παρηγορίου των εν Πατάροις και Πιουλίου.
(1) O άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και υπεμάχους της ορθόδοξης πίστης. Έζησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Μαρκιανού. Διακρινόταν για την μεγάλη θεολογική του κατάρτιση, το ήθος του χαρακτήρα του και την αγνότητα του βίου του. Διετέλεσε επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του στις εργασίες της Δ` Οικουμενικής Συνόδου, όταν απέστειλε τέσσερις αντιπροσώπους, καθώς και επιστολή στην οποία με πλήρη ακρίβεια στηριζόμενος στην αποστολική παράδοση, καθόρισε τις δύο φύσεις του Χριστού. Η θεολογική του επέμβαση βοήθησε στη διεξαγωγή των συζητήσεων και στη συγγραφή των τελικών όρων της Συνόδου. Παράλληλα υπήρξε και συγγραφεύς πολυγραφότατος. Σήμερα, σώζονται αρκετές επιστολές, γραμμένες με γλαφυρότητα αλλά και δύναμη λόγου. Εκοιμήθη οσιακά σε βαθύτατο γήρας.
(2) O άγιος Αγαπητός γεννήθηκε στη Καππαδοκία και σε νεαρή ηλικία εισήλθε σε κάποιο μοναστήρι της περιοχής. Επί βασιλείας Λικινίου στρατεύθηκε και όταν καταδιώχθηκαν οι Χριστιανοί υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Επειδή όμως θεράπευσε κάποιο δαιμονισμένο μέλος συγγενικής οικογένειας του Μεγ. Κωνσταντίνου, ο Αγαπητός κατόρθωσε να απαλλαγεί από το στρατό και να επιδοθεί στη μελέτη και διδασκαλία του Ιερού Ευαγγελίου. Όταν ο επίσκοπος Σινάου, πληροφορήθηκε την αρετή του τον χειροτόνησε ιερέα. Μετά το θάνατο του επισκόπου ο λαός και ο κλήρος εξέλεξαν ως διάδοχό του, τον Αγαπητό. Εργαζόμενος για τη σωτηρία του ποιμνίου του εκοιμήθη οσιακά.  ~ 

Σήμερα 18/02/2016 εορτάζουν:

Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης, Άγιοι Λέων και Παρηγόριος οι Μάρτυρες οι εν Πατάροις της Λυκίας Αθλήσαντες, Όσιος Αγαπητός ο Ομολογητής και θαυματουργός Επίσκοπος Συναού
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Για τον Άγιο Φλαβιανό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως βλέπε στις 16 Φεβρουαρίου.
~ Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
Θείας πίστεως, ὀρθοδοξία, ὑπεστήριξας, τὴν Ἐκκλησίαν, ὡς πολύφωνον τοῦ πνεύματος ὄργανον ἐκ γὰρ Δυσμῶν ἀναλάμψας ὡς ἥλιος, αἱρετικῶν τὴν ἀπάτην ἐμείωσας, Λέων Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~ Απολυτίκιο Αγ. Λέοντος Πάπα Ρώμης - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/MaF7j9dmKv8 .-


Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΛΑΜΠΡΟ!
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΗ σελήνη, η οποία μεγαλώνει και πάλι μικραίνει, είναι τύπος του ανθρώπου, ο οποίος άλλοτε πράττει καλά κι άλλοτε αμαρτάνει, και κατόπιν με τη μετάνοια επανέρχεται στην ενάρετη ζωή. Λοιπόν δε χάθηκε ο νους όποιου αμάρτησε, καθώς νομίζουν μερικοί, όπως της σελήνης το σώμα δεν λιγόστεψε, αλλά μόνο το φώς της. Αποκτά λοιπόν πάλι ο άνθρωπος τη λαμπρότητά του με τη μετάνοια, όπως η σελήνη μετά το λιγόστεμά της ξαναντύνεται πάλι το φώς. Γιατί λέει η Γραφή: «Εκείνος πού πιστεύει στο Χριστό, κι αν πεθάνει, θα ζήσει» «και θα γνωρίσει ότι Εγώ ο Κύριος μίλησα και θα το κάνω».
~
Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων
 
Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες

Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες
 
Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος
 
Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου εν τοις Διακονίσσης

Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελισ....
 
Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει

Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει
 
Όσιος Μαρτινιανός

Όσιος Μαρτινιανός
 
Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας

Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
Βιογραφία
Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης πίστης. Έζησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Μαρκιανού και Πουλχερίας. Διακρινόταν για την μεγάλη θεολογική του κατάρτιση, το ήθος του χαρακτήρα του, την αγνότητα του βίου του. Διετέλεσε επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης.
Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του στις εργασίες της Δ' Οικουμενικής Συνόδου, όταν απέστειλε τέσσερις αντιπροσώπους, ως και επιστολή στην οποία με πλήρη ακρίβεια και βάσεις της αποστολικής παραδόσεως, καθόριζε τις δύο φύσεις του Χριστού, η οποία βοήθησε στη διεξαγωγή των συζητήσεων ως και στη συγγραφή των τελικών όρων της Συνόδου (για την ακρίβεια η επιστολή του Αγίου Λέοντος είχε σταλεί τρία χρόνια πριν στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φλαβιανό (βλέπε 16 Φεβρουαρίου) και ανεγνώσθη στη Σύνοδο. Είναι δε γνωστή ως «Τόμος τοῦ Λέοντος»).
Παράλληλα υπήρξε και συγγραφεύς πολυγραφότατος. Σήμερα, σώζονται αρκετές επιστολές, γραμμένες με πλήρη γλαφυρότητα αλλά και δύναμη λόγου.
Εκοιμήθη οσιακά σε βαθύτατο γήρας στις 10 Νοεμβρίου 460 μ.Χ. και η Σύναξή του ετελείτο στη Μεγάλη Εκκλησία.
Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή της βιογραφίας του, αυτή του Σ. Ευστρατιάδη. Σύμφωνα με αυτήν, ο Άγιος Λέων γεννήθηκε στην Ρώμη στα τέλη του 4ου μ.Χ. αιώνα. Διετέλεσε διάκονος των Πάπων Καλλίστου και Σήξτου πριν ανεβεί στον θρόνο την 29η Σεπτεμβρίου του 440 μ.Χ. Υπήρξε από τους απολυταρχικότερους Πάπες και υποστήριξε με πείσμα το παπικό πρωτείο. Την αγιοκατάταξη του την οφείλει στην επιστολή που έστειλε στην Δ' Οικουμενική Σύνοδο εναντίον των Μονοθελητών και Μονοφυσιτών και η οποία έχει δεκτή με ενθουσιασμό από τους παρευρεθέντες πατέρες. Κοιμήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 460 μ.Χ.
~
***  Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης         
      
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 8:20 πρωί της Πέμπτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας άντρας με δύο γυναίκες. To αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε πασίγνωστο λαϊκό τραγουδιστή, ενώ κινούνταν επί της Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Ιασωνίδου ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός.
Ο άντρας διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν νεκρός είναι ο πασίγνωστος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης
Και οι δύο γυναίκες είναι σοβαρά τραυματισμένες.
Πηγή:iefimerida.gr
 
***  Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Τριφυλία          
      
Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά στην Τριφυλία και οι κάτοικοι επέστρεψαν στα χωριά τους. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας,  ευχαρίστησε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία για την ως τώρα υπεράνθρωπη προσπάθεια τους. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να σβήσει εντελώς η φωτιά.
Άνιση μάχη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δίνουν από χθες το βράδυ πυροσβέστες που έχουν φτάσει από όλη την Πελοπόννησο στην ορεινή Τριφυλία και πιο συγκεκριμένα κοντά στου Σελλά.
Στο σημείο επιχειρούν πάνω από 80 πυροσβέστες ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν ρίψεις ανά διαστήματα αφού οι άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.
Από χθες το βράδυ εκκενώθηκαν τα χωριά γύρω από του Σελλά και οι πυροσβέστες προσπαθούν να μην αφήσουν τη φωτιά να περάσει μέσα από το χωριό.  

***  Τo… κάποτε που μεταφέρθηκε στο σήμερα…

Βλέποντας τη φωτογραφία, το βλέμμα εγκλωβίζεται στο λεωφορείο «παλαιάς κοπής» και κάλλιστα σκέπτεται κανείς το πώς ταξίδευαν κάποτε οι άνθρωποι… Όμως, ο εικονιζόμενος δρόμος δεν είναι άλλος από τον «κολοσούρτη», όπως αποκαλούνταν, και μέσω του οποίου από την Καλαμάτα σε επτά ώρες βρισκόσουν στην… Αθήνα.Όσοι έτυχε να ταξιδέψουμε το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα, τον ξαναθυμηθήκαμε… Έτσι, για να εκτιμήσουμε το σήμερα… Α. -

***  24χρονη έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα σε τροχαίο στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 


 
 
 
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 24χρονη στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες) Μια κοπέλα 24 χρονών έχασε τη ζωή της σήμερα στις 6 το πρωί όταν επέστρεφε στο σπίτι της στην παραλία της Καλαμάτας. Το δυστύχημα συνέβη, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε μαντρότοιχο καταστήματος στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Γεωργίου Φτερη. - 

***  Χαμός! Φτιάχνουν και τζαμί στο Σχιστό
hotsp
~ Όλες οι εργασίες για την δημιουργία του hot spot στο Σχιστό, έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία βέβαια δεν ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν και… τζαμί.
Στον χώρο που αναμένεται να φιλοξενήσει 1.200 πρόσφυγες, έχουν στηθεί δυο μεγάλες σκηνές, οι οποίες θα λειτουργούν σαν τζαμί, ώστε να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι.
Παράλληλα στην περιοχή ανακαινίστηκαν δυο κτήρια, τα οποία θα φιλοξενήσουν 250 άτομα, ενώ ακόμη 950 μετανάστες θα μείνουν σε σκηνές.
Το hot spot περιλαμβάνει επίσης δυο ιατρεία και έναν χώρο συγκέντρωσης για φαγητό.
Το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα υπάρχουν τζαμί και στα υπόλοιπα hot spot…

***  Τρέμουν οι Τούρκοι! Τους διέλυσαν...
teena
tdyo~ Το τέταρτο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε χτες, στην καρδιά της Τουρκίας, με 28 νεκρούς και 61 τραυματίες.
Η Άγκυρα θρηνεί σήμερα, καθώς δέχτηκε χτύπημα πολύ κοντά στα κτήρια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, του γραφείου του πρωθυπουργού και των αρχηγείων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής, γεγονός που πλήττει ακόμα πιο πολύ την υπερηφάνεια των γειτόνων μας.
ttessst
Τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν γεμίσει τραυματίες όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε παγιδευμένο όχημα με εκρηκτικά.
Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι μόλις λίγα λεπτά σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη. κάτι που δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία για την ώρα.
ttria~  «Άκουσα μία τεράστια έκρηξη. Υπήρχε καπνός και μία πολύ έντονη οσμή, ακόμα και βρισκόμασταν πολλά τετράγωνα μακριά», δήλωσε μάρτυρας της επίθεσης.
Ωστόσο υποψίες κινεί η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, να απαγορεύσει την μετάδοση πληροφοριών σε όλα τα ΜΜΕ, κίνηση που ουσιαστικά βυθίζει στο «σκοτάδι» τόσο την ίδια την Τουρκία , όσο και την Ευρώπη.
Ανάληψη ευθύνης δεν υπάρχει ακόμα, με τα σενάρια να μην αποκλείουν την επίθεση από τρομοκράτες τους Ισλαμικού Κράτος αλλά και αντίποινα από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι είναι «στα μαχαίρια» με την Άγκυρα.
~ «Οι θάνατοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας εξαντλούν την υπομονή μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος  Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απέδωσε αμέσως την ευθύνη του χτυπήματος στους «εχθρούς» της χώρας.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουμλούς, ανέφερε: «αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις, σαν να ελέγχονται από το ίδιο σημείο, προσπαθώντας να εκφοβίσουν την Τουρκία», σχολιασμός που στιγματίζει έμμεσα τους τζιχαντιστές και τους Κούρδους.
Τα διεθνή ΜΜΕ ωστόσο, σχολιάζουν πως πλέον ο κ. Ερντογάν βρήκε την αφορμή που έψαχνε για εισβολή στην Συρία…
 Δείτε τα βίντεο: Patlama anı  , https://youtu.be/VxAG5A2VpvI . -
και  Turkey: Deadly blast hits central Ankara , https://youtu.be/PYPzic_orYQ  .- 

***  ΣΟΚ! Το ΥΠΕΞ πενθεί μαζί με τους Τούρκους...
ypex
~  Σάλο προκάλεσε η αδιανόητη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία αναρτήθηκε μέσω twitter και αναφερόταν στο αιματοκύλισμα που έλαβε χώρα χθες στην Άγκυρα.
"Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας για τα θύματα της έκρηξης στην Άγκυρα. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την φρικτή τρομοκρατική επίθεση".
Κατανοούμε τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων, οι επίσημες όμως ανακοινώσεις θα έπρεπε να λείπουν την ώρα που η ηγεσία της Τουρκίας ασκεί εξωφρενικές πιέσεις στη χώρα μας, με τις ανήθικες και αισχρές προκλήσεις. Που είναι το μήνυμα συμπόνιας που θα έπρεπε να εκδώσει η τουρκική κυβέρνηση για την απώλεια των τριών αξιωματικών, που αντί να είναι αρωγοί στην προσπάθεια εντοπισμού των θυμάτων, δυσχέραιναν την κατάσταση με την έκδοση ΝΟΤΑΜ. Ή μήπως οι Τούρκοι συμπονούν για τη σφαγή εκατομμύρια Ελλήνων, Κυπρίων, Αρμένιων και Κούρδων;
Ο Υπουργός εξωτερικών θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα προβεί σε παρόμοια δήλωση. Εκτός του ότι προσβάλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, βλάπτει σε μεγάλο την εθνική κυριαρχία της χώρας μας...

***  Έκτακτο! «Πόλεμος» για Δωδεκάνησα και Λήμνο! Το κρύβουν όλοι…
dwdk
~  «Μάχη» δίνει η Ελληνική πλευρά ώστε να συμπεριληφθούν στις περιπολίες της Συμμαχικής Δύναμης, η Λήμνος και τα Δωδεκάνησα, σε αντίθεση με τις θέσεις της Τουρκίας, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ακράδαντα πως βάση της Συνθήκης των Παρισίων, τα Δωδεκάνησα είναι «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» .
Όλα θα κριθούν στις 26 Φεβρουαρίου, κατά τον σχεδιασμό των Συμμαχικών περιπολιών, με την Ελλάδα να «τρέχει και να μην φτάνει» για να αποδείξει πως τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην κυριαρχία της.
Ωστόσο, το αν θα δεχτεί το ΝΑΤΟ την θέση της Ελλάδας είναι αμφίβολο, ύστερα από το φιάσκο των Τούρκων να επιβάλλουν στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, την μη προσγείωση στην Ρόδο!
Ο Αλέξης Τσίπρας από μόνος του ουσιαστικά έθεσε τη Ρόδο αποστρατικοποιημένη.
Οι αντιδράσεις στα Δωδεκάνησα από πολίτες αυξάνονται καθημερινά, ενώ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος της Ρόδου, έστειλαν χτες κοινή επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ώστε να ενημερωθούν για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…
Αναμένουμε…

***  Δύο νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από τον ιό της γρίπης

Η ραγδαία αύξηση των ασθενών έχει θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα Το κύμα της φονικής γρίπης που πλήττει τη χώρα έφτασε και στην Καλαμάτα. Δύο από τα τρία άτομα, 37 και 38 ετών περίπου, που βρίσκονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου, έχασαν τη μάχη με τη ζωή. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, ως αιτία θανάτου περιγράφεται το στέλεχος Η1Ν1, που δημιούργησε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους. Από εκεί και πέρα, ακόμη 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω σοβαρών επιπλοκών από τη γρίπη, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η ραγδαία αύξηση των νεκρών έχει θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας, δεδομένου ότι το φαινόμενο δεν έχει ακόμη φτάσει στην κορύφωσή του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους έχουν καταλήξει 96 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά. Επιπλέον, ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση 112 ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Ο ειδικοί αποδίδουν τη σφοδρότητα με την οποία πλήττει το κυρίαρχο για φέτος στέλεχος Α(Η1Ν1) όχι μόνον τους χρονίως πάσχοντες, αλλά ακόμη και νέους, υγιείς, ανθρώπους, στο γεγονός ότι παραμένει χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας. «Μας εντυπωσιάζει η επιθετικότητα του ιού», παραδέχεται στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι η δυναμική πορεία του ιού θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ακόμη εβδομάδες. Επιπλέον, ο ειδικός εφιστά την προσοχή των πολιτών, επισημαίνοντας ότι «η γρίπη λειτουργεί σαν μία “πόρτα” που επιτρέπει την είσοδο βακτηρίων όπως είναι ο σταφυλόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος στον οργανισμό. Γι’ αυτό και οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται απαραίτητα το γιατρό τους, προκειμένου να τους χορηγηθεί αντιβίωση εκτός των αντιιικών φαρμάκων». Στο μεταξύ, το φετινό κύμα της γρίπης δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές του συστήματος υγείας, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης κρεβατιών εντατικής φροντίδας. Είναι ενδεικτικό ότι η λίστα αναμονής ασθενών για ΜΕΘ μετρούσε χθες 46 ασθενείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υγείας τους. Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε μονάδες όλης της χώρας 310 άνθρωποι, οι οποίοι νόσησαν βαριά μετά από μόλυνσή τους από τον ιό Α(Η1Ν1).Η γρίπη είναι… Οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).Πώς μεταδίδεται η γρίπη; Η γρίπη μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού (βήχας, φτέρνισμα) ή με την άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα ή μολυσμένες επιφάνειες.Πώς μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί από την εποχική γρίπη; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. Δυστυχώς και παρά τις συστάσεις των ειδικών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, παραμένει ανεμβολίαστο, με το ποσοστό να κυμαίνεται τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στους επαγγελματίες υγείας στο απογοητευτικό ποσοστό του 10% περίπου. Επιπλέον, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών και των άλλων μέτρων προφύλαξης για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης της γρίπης. Σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 μέρες) -κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών- χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου, ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.Πότε πρέπει να γίνεται αντιγριπικός εμβολιασμός; Η καλύτερη περίοδος για τον εμβολιασμό είναι το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος κάθε έτους. Σε περίπτωση που δε γίνει κατά την περίοδο αυτή, μπορεί να γίνει καθ' όλο το διάστημα που υπάρχουν κρούσματα γρίπης στην κοινότητα.Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο; Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Παιδιά και ενήλικοι με άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, ανοσοκαταστολή, μεταμόσχευση οργάνων, αιμοσφαιρινοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή νευρομυϊκά νοσήματα. Όσοι φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη. Οι έγκυες και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια.Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο; Άτομα με ιστορικό σοβαρής αλλεργίας σε αυγά ή σε κάποιο από τα συστατικά του εμβολίου (για άτομα υψηλού κινδύνου πρέπει να προηγείται επικοινωνία με αλλεργιολογικό τμήμα). Άτομα με ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Άτομα με ιστορικό συνδρόμου Guillain - Barre. Άτομα με πυρετό πρέπει να περιμένουν να υποχωρήσει ο πυρετός πριν κάνουν εμβόλιο. -Με στοιχεία από το ΑΠΕΕπιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - 

***  Πρόσκληση Δήμου Καλαμάτας στους επαγγελματίες για την «Κόκκινη Νύχτα»

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι το ξημέρωμα, τιμές χαμηλές, μουσικές, χορευτικές, εικαστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, κεράσματα και πολλές άλλες εκπλήξεις υπόσχεται η «Κόκκινη Νύχτα» της Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Η «Κόκκινη Νύχτα» θα σηματοδοτήσει τη λήξη των χειμερινών εκπτώσεων, καθιστώντας για άλλη μια φορά την Καλαμάτα επίκεντρο της εμπορικής κίνησης στη Νότια Πελοπόννησο και ευρύτερα. Θα είναι μια βραδιά αφιερωμένη στους εμπόρους και τους καταναλωτές, ούτως ώστε να τονωθεί η αγορά της πόλης και να δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να κάνουν συμφέρουσες αγορές και να διασκεδάσουν! Έρχεται, δε, να συμπληρώσει τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι «Λευκές Νύχτες», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη τα προηγούμενα τρία χρόνια, το τελευταίο Σαββατόβραδο του Αυγούστου. Για την καλή προετοιμασία της «Κόκκινης Νύχτας», που θα διαρκέσει από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως το ξημέρωμα της Κυριακής, ο Δήμος Καλαμάτας απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους επαγγελματίες που επιθυμούν να διοργανώσουν μιαν εκδήλωση στην περιοχή τους, να ενημερώσουν τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο, τηλ. 693 6634454, έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ώστε να συμπεριληφθεί στο συνολικό πρόγραμμα και να προβληθεί κατάλληλα. - 
 
***   Επιμορφωτικά σεμινάρια ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας: Τεράστιο το ενδιαφέρον, μέχρι σήμερα οι αιτήσεις         
     
Για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον για τα επιμορφωτικά σεμινάρια των προγραμμάτων κατάρτισης του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας είναι τεράστιο, αφού λίγες ώρες πριν κλείσει η φόρμα εγγραφών οι αιτήσεις έχουν φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.
Σήμερα, δε, είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων και για αυτό το λόγο μιλήσαμε με το διευθυντή Κατάρτισης του ΚΕΚ, Παναγιώτη Τζαβάρα.
  -Πείτε μας για το ενδιαφέρον που υπάρχει μέχρι τώρα.
Το ενδιαφέρον είναι πολύ έντονο. Ήδη κατά τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας της ιστοσελίδας για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έχουμε δεχτεί κοντά στις χίλιες αιτήσεις. Η φόρμα υποβολής είναι πολύ φιλική στο χρήστη, η διαδικασία απλή και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα ως τώρα.
  -Πόσες είναι οι διαθέσιμες θέσεις;
Μόνο για την Καλαμάτα οι διαθέσιμες θέσεις είναι περίπου 700. Να σημειώσουμε ότι θα υλοποιηθούν και τμήματα στην Κυπαρισσία, στη Μεσσήνη, στα Φιλιατρά, στη Μικρομάνη, στο Μουζάκι, στο Βασιλίτσι και στη Βαλύρα. Επίσης, συνεχίζουμε να στηρίζουμε και ειδικές ομάδες, όπως το ΚΕΦΙΑΠ και το Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας.
  -Ποια τμήματα προτιμούν οι ενδιαφερόμενοι;
Τα δημοφιλέστερα τμήματα με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι: τα διαδικτυακά εργαλεία, η κατασκευή κοσμήματος, η κοπτική – ραπτική, η παρασκευή καλλυντικών, το πλέξιμο χειρός και η χειροτεχνία ντεκουπάζ.
  -Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής;
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 18/2. Δεν εξετάζουμε καμιά παράταση, διότι υπάρχει ήδη μεγάλος όγκος αιτημάτων.
  -Πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή;
Για την υποβολή αίτησης θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας www.kekmessinias.gr και να πατήσει «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Αυτόματα θα ανοίξει μια φόρμα, όπου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία ταυτότητάς του, τον ΑΜΚΑ του και κατόπιν να επιλέξει το πρόγραμμα κατάρτισης που τον ενδιαφέρει. Να σημειώσουμε ότι κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία και μόνο αίτηση.
  Τμήματα
Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν αναλυτικά είναι:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αγιογραφία
Ανάπτυξη  εφαρμογών διαδικτύου (ηλεκτρονικό επιχειρείν)
Αρχές διοίκησης φιλοξενίας-ξενοδοχειακά (hospitalitymanagement)
Αστικοί λαχανόκηποι
Γραφιστική - επεξεργασία εικόνας - εταιρική ταυτ/τα (photoshop)
Πρακτικές εφαρμογές Η/Υ και διαδικτυακά εργαλεία
Εκμάθηση έγχορδων λαϊκών  οργάνων (μπουζούκι - κιθάρα)
Ζωγραφική
Θεατρικό εργαστήρι
Ιστορία τέχνης
Κατασκευή κοσμημάτων
Κοπτική-ραπτική
Μεσογειακή μαγειρική
Μηχανογραφημένη λογιστική
Παρασκευή καλλυντικών
Πλεκτική χειρός
Τυροκομική
Χειροτεχνία ντεκουπάζ (decoupage)
  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Υφαντική και πλέξιμο
Κοπτική-ραπτική
 ΜΕΣΣΗΝΗ
Αγιογραφία
Χαρακτική-ζωγραφική
 ΒΑΛΥΡΑ
Θεατρικό εργαστήρι
 ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ
Πληροφορική και χρήση νέων τεχνολογιών
 ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ
Μεσογειακή μαγειρική
 ΜΟΥΖΑΚΙ
Παραδοσιακοί χοροί
 ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Παραδοσιακοί χοροί
 ΚΕΦΙΑΠ
Θεατρικό εργαστήρι
Χειροτεχνία
 Β’ ΚΑΠΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Θεατρικό εργαστήρι
 -Επίσης, θα λειτουργήσει πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια της ελιάς σε διάφορες αγροτικές περιοχές.
-Η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι δωρεάν.
-Οι νέοι και οι άνεργοι προηγούνται κατά τη διαδικασία επιλογής καταρτιζομένων.
-Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν διάρκεια 60-80 ώρες.
-Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν:
1. ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Νέδοντος 135, από 9.00 έως 14.00.
2. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: ΔΑΟΚ, από 10.00 έως 12.00 (κα Καζάκου Φωτεινή).
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
 ***  Σε ανοικτή συνάντηση στο Πάρκο του ΟΣΕ καλούν οι φιλόζωοι της Καλαμάτας 

ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ενημέρωση για όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς Ανοικτή συνάντηση για την προσεχή Κυριακή στις 5.00 μ.μ. στο Πάρκο του ΟΣΕ (χώρος πατινάζ) αποφάσισαν οι φιλόζωοι της Καλαμάτας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στις 31/12/2015 ανήρτησε στη Διαύγεια την υπ. αριθμ. 546/2015 απόφασή του, για τον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου ΟΣΕ, με ΑΔΑ 7ΒΜ7ΩΕΕ-3Ν7. Εκεί, λοιπόν, αναφέρει ότι απαγορεύεται η διέλευση δεσποζόμενων ζώων και μάλιστα ορίζει και πρόστιμο 50 ευρώ. Αυτή, λοιπόν, η απόφαση είναι αντισυνταγματική και προσβάλλει κατάφωρα βασικά συνταγματικά δικαιώματα, τα οποία σαφώς προστατεύονται από το Ν. 4039/2012 και την 4235/2014 τροποποίησή του. Σας ενημερώνουμε, λοιπόν ότι αυτό δε θα περάσει. Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ακύρωσης κατά της εν λόγω απόφασης, καθώς και αναστολή εκτέλεσης. Για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να ενισχύσει την προσπάθειά μας οικονομικά και με την παρουσία του, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 21/2 και ώρα 5.00 μ.μ., θα γίνει ανοιχτή συζήτηση εντός του Πάρκου ΟΣΕ, στο χώρο του πατινάζ. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι αναγκαία, ώστε να αποτραπεί αυτή η απόφαση, που προσβάλλει όλους μας ως ανθρώπους και επιπλέον ως φιλόζωους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε, καλώντας στο τηλ. 6943-875663 (κα Κωνσταντίνα) κατά τις ώρες 10.00-14.00 και 18.30-21.00». - 

***   Κάλεσμα για αναδάσωση στον Ταΰγετο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν την προσεχή Κυριακή, 21/2, στην αναδάσωση του Ταϋγέτου, η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου» στην περιοχή Προφήτης Ηλίας περιοχής Τουριστικού Περιπτέρου. Ειδικότερα, θα φυτευτούν φυτάρια Μαύρης Πεύκης, προσφορά του Δασαρχείου Καλαμάτας. Ώρα αναχώρησης από τα γραφεία του Συλλόγου στις 8.30 το πρωί. Οι εθελοντές θα πρέπει να φορούν κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, διότι το ύψος στο σημείο φύτευσης είναι στα 1.200 μέτρα. Στο τέλος θα προσφερθεί παραδοσιακή φασολάδα με τα συναφή της από το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου». Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6977716580, 6944574797. Να σημειωθεί πως, λόγω της σημαντικότητας της συγκεκριμένης δράσης, η προγραμματισμένη εξόρμηση στο Μαίναλο ακυρώνεται. - 

***   Ανάδειξη εργολάβων για τις επισκευές σε Πολυκλαδικό και δρόμο Σέλιτσα – Άνω Βέργα         
      
Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής 
Η ανάδειξη εργολάβων για τις επισκευές στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού και η τσιμεντόστρωση του δρόμου από Σέλιτσα προς Άνω Βέργα ήταν δύο από τα θέματα που συζήτησε στη συνεδρίαση της Τρίτης η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.
Αρχικά τα μέλη της Επιτροπής αποδέχθηκαν δωρεά του γλύπτη – ζωγράφου Χρήστου Λάμπρου για έργο του που αναφέρεται στο χορό.
Καρναβάλι
Ακολούθως εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Δαπάνες απομάκρυνσης από το ΚΔΑΥ του υπολείμματος των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας». Ο διαγωνισμός θα είναι προϋπολογισμού 25.215 ευρώ με το ΦΠΑ.
Εγκρίθηκαν, επίσης, οι όροι διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Ασφάλιση μεταφορικών μέσων του Δήμου έτους 2016». Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Για το διαγωνισμό που αφορά στη διοργάνωση του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας», η Οικονομική Επιτροπή έκανε αποδεκτή την προσφορά της εταιρείας Γραφικές Τέχνες Παναγιώτης Δ. Δημόπουλος και Σία ΟΕ όσον αφορά σε εκτυπώσεις ύψους 3.683,85 ευρώ με το ΦΠΑ, καθώς και του Χρήστου Κουτσαϊμάνη, σχετικά με ηχητική κάλυψη, τοποθέτηση – επίβλεψη εξέδρας, τοποθέτηση – επίβλεψη πύργου ανυψώσεων φώτων και ηχείων κ.λπ., ύψους 33.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας AG Group Security Γιαννακάς Α. για παροχή υπηρεσιών φύλαξης.
Επισκευές σε Πολυκλαδικό
Από την Οικονομική Επιτροπή στην προχθεσινή της συνεδρίαση εγκρίθηκε η ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απευθείας ανάθεση του έργου «Επισκευή εγκαταστάσεων κλειστού γυμναστηρίου Πολυκλαδικού Λυκείου», προϋπολογισμού 12.500 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο εργολάβος Παναγιώτης Παρ. Καλλιντέρης, που προσέφερε έκπτωση 30%.
Οι παρεμβάσεις στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού περιλαμβάνουν χρωματισμούς, τοποθέτηση μεταλλικών θυρών από γαλβανισμένη λαμαρίνα, επενδύσεις τοίχων με πλακίδια, καθαιρέσεις, στεγανοποίηση ταρατσών, επισκευή κατακόρυφων στοιχείων σκυροδέματος, εργασίες γείωσης και υαλοπίνακες.
Τέλος, αναδείχθηκε εργολάβος και για εκτέλεση με απευθείας ανάθεση του έργου «Τσιμεντόστρωση τμήματος οδού, από Σέλιτσα προς Άνω Βέργα», προϋπολογισμού 12.500 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ», κατόπιν κληρώσεως, καθώς η εταιρεία αυτή και ο Ιωάννης Π. Λαμπρόπουλος είχαν προσφέρει αμφότεροι έκπτωση 20%.
Το έργο προβλέπει τσιμεντόστρωση του τμήματος από Σέλιτσα προς Άνω Βέργα, για ευχερή σύνδεση της κοινοτικής οδού με το νέο δρόμο Άνω – Κάτω Βέργας.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο προϋπολογισμού 612.000 ευρώ, με τίτλο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», είχε ενταχθεί στα ΟΠΑΑΧ. Είναι ένα σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου – σε συνδυασμό με την παραπάνω τσιμεντόστρωση - δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Η διαδρομή συντομεύεται από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ γίνεται και ασφαλέστερη. 

***   Την Κυριακή το 1ο Forum Τουρισμού στην Κυπαρισσία         
      
Το 1ο Forum Τουρισμού για την Τριφυλία, με θέμα «Τουριστική συνείδηση και δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής», θα διεξαχθεί την Κυριακή, από τις 10.00 το πρωί, στην Κυπαρισσία, έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων!
Ο τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο ανταγωνιστικό και πιο ελπιδοφόρο τομέα της ελληνικής οικονομίας. Η Τριφυλία μπορεί να είναι τουριστικός προορισμός. Με αυτές τις σκέψεις η Ένωση αποφάσισε τη διοργάνωση του 1ου Forum, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.
Ομιλητές θα είναι: η Έλενα Γκίγκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino, με θέμα «Χαμογελάω γιατί υπάρχει λόγος. Συναισθηματική νοημοσύνη και γλώσσα του σώματος», ο Δημήτριος Πετρόπουλος, καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας, Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα «Συνύπαρξη αγροτικού και τουριστικού προϊόντος», ο Βασίλης Πουλόπουλος, διδάκτωρ μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με θέμα «Τεχνολογία – τουρισμός, το αύριο είναι εδώ», ο Ιωάννης Κριτσωτάκης, διδάκτωρ Εμπορικών Επιστημών και συγγραφέας, με θέμα «Πελάτης: ποιος είναι και πώς θα τον κερδίσω».
Στο 1ο Forum έχουν κληθεί εκπρόσωποι του υπoυργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΣΕΠΕ και όλων των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο του τουρισμού (πρακτορεία τουρισμού, καταστήματα εστίασης, καφέ, συγκοινωνιακά μέσα κ.ά.).
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί μπουφές φιλοξενίας με τοπικές γεύσεις.
«Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του τουρισμού στην Τριφυλία, φιλοδοξούμε την καθιέρωση του forum ως ετήσιου τουριστικού γεγονότος και την προσαρμογή του τριφυλιακού τουριστικού προϊόντος στις νέες προκλήσεις. Σ’ αυτή την προσπάθεια αξίζει να είμαστε όλοι μαζί», σημειώνει σχετικά η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας. 

~

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Στην Πύλο και φέτος το Κύπελλο Μεσσηνίας (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κύπελλο Μεσσηνίας κατέληξε στην Πύλο. Στο σημερινό τελικό του θεσμού της ΕΠΣΜ που διεξήχθη σε εορταστικό κλίμα στο ενωσιακό αθλητικό κέντρο του Κορδία, παρουσία περίπου 1.400 φιλάθλων, ο Τσικλητήρας επικράτησε με 1-0 απέναντι στον Πανθουριακό. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 44’ ο Γραμματικόπουλος.
  Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος» 
Σχετικά Βίντεο :
ΤΕΛΙΚΟΣ Κύπελλο ΕΠΣΜεσσηνίας ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  Α΄ημίχρον 1-0   17/02/2016: https://youtu.be/MLCGJQ_rCic .-                                         Κυπελλούχος 2015-16  ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ  17/02/2016 : https://youtu.be/PndiGhMwkVY .-                                     

***  ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
Για τo πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αντερλεχτ
Επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό, σήμερα, Πέμπτη, με το πρώτο ματς στη φάση των «32» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στις Βρυξέλες την Αντερλεχτ  (20:00, ΟΤΕ Sport2) και στόχος είναι να επιστρέψουν με αποτέλεσμα που θα τους δώσει το προωβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης .-
Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να επαναλάβε τον προ τριετίας θρίαμβό του, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 3-0, με τρία γκολ του Κώστα Μήτρογλου και τον Ρομπέρτο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.
Ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Ρομπέρτο θα είναι στην εστία,  Μποτία και Ντα Κόστα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Σαλίνο και Μαζουακού να είναι οι δυο μπακ. Οι Μιλιβόγεβιτς και Ζντιέλαρ θα είναι οι δυο κεντρικοί μέσοι, με τους Σεμπά και Ντουρμάζ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Φορτούνη, πίσω από τον Ιντέγε, ο οποίος θα είναι η επιθετική αιχμή των νταμπλούχων Ελλάδος.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Τσόρι, Κασάμι, Πουλίδο, Βούρος και Χουτεσιώτης. Εκτός είναι οι Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Πάρντο και Ερνάνι.
~***  Το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων στη φάση των «32» του Europa League έχει εξής:
ΤΡΙΤΗ
 Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 2-0 .-^
ΠΕΜΠΤΗ
 Αντερλεχτ (Βέλγιο)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-0  , (0-0).- ^
 Βαλένθια (Ισπανία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία)  1-1 , (0-1) .- ^
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 2-0  , (1-0) .- ^
Μίντιλαντ (Δανία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία) 2-1  , (1-1) .- ^
Αουγκσμπουργκ (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Κράσνονταρ (Ρωσία)
Γαλατασαράϊ (Τουρκία)-Λάτσιο (Ιταλία)
Σιόν (Ελβετία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σάλκε (Γερμανία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Σεβίλη (Ισπανία)-Μόλντε (Νορβηγία)  3-0 ,(1-0) .- ^
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία)  1-0  , (0-0).- ^
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-Βασιλεία (Ελβετία)  3-2   ,( 2-1) .- ^
Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 24 και 25 του μήνα.

*** Στην 19η αγωνιστική Α1  στο μπάσκετ :
Εντός έδρας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Πρόγραμμα και αποτελέσματα:
Τετάρτη, 17/2/2016
Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ 74-56
Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας 99-56
Κηφισιά - Καβάλα 83-79
Πέμπτη 18/2/2016
Κ.Γ. ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 16:00 Ρέθυμνο - Λαύριο
ΣΕΦ 17:30 Ολυμπιακός - Τρίκαλα
Κ.Γ. ΑΠΟΛΛΩΝΑ 19:00 Απόλλων Πατρών - ΑΕΚ
ΟΑΚΑ 19:00 Παναθηναϊκός - Αρκαδικός

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League έχει ως εξής, με ώρα έναρξης στις 21:45:
Βήμα πρόκρισης η Ρεάλ, «διπλό» για τη Βόλφσμπουργκ
ΤΡΙΤΗ 16/02/2016
Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 2-1
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-0
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/02/2016
Γάνδη - Βόλφσμπουργκ 2-3
Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν τα ματς:
ΤΡΙΤΗ
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
ΤΕΤΑΡΤΗ
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
 * Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
Πέμπτη 18/02/2016 17:30 OTE Sport 4
Ολυμπιακός - Τρίκαλα
Basket League
 19:00 NOVASPORTS 2
Παναθηναϊκός - Αρκαδικός
Basket League
 19:00 NOVASPORTS 1
Απόλλων Πατρών - ΑΕΚ
Basket League
 20:00 OTE Sport 4
Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο
Ισπανικό Κύπελλο Μπάσκετ
20:00 OTE Sport 8
Μίντιλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Europa League
 20:00 OTE Sport 7
Βιγιαρεάλ - Νάπολι
Europa League
 20:00 OTE Sport 5
Φιορεντίνα - Τότεναμ
Europa League
 20:00 OTE Sport 3
Ντόρτμουντ - Πόρτο
Europa League
 20:00 OTE Sport 2
Άντερλεχτ - Ολυμπιακός
Europa League
 22:05 OTE Sport 7
Σαχτάρ - Σάλκε
Europa League
 22:05 OTE Sport 8
Γαλατάσαραϊ - Λάτσιο
Europa League
 22:05 OTE Sport 5
Μαρσέιγ - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Europa League
 22:05 OTE Sport 3
Άουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ
Europa League
 22:05 OTE Sport 4
Βαλένθια - Γκραν Κανάρια
Ισπανικό Κύπελλο Μπάσκετ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-09-2016.html .-           
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-10-2016.html .- 
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/10-2016.html .-    
Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Φεβρουαρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-11-2016.html .-          
~   Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 12  Φεβρουαρίου  2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-12-2016.html .-
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 13  και  14 Φεβρουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/13-14-2016.html .-    
~  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  13 Φεβρουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-13-2016.html  .-   
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS    στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  14  Φεβρουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-14-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16  Φεβρουαρίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-16-2016.html .-
~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις
    Τρίτη  16 Φεβρουαρίου 2016 :
10ο κεφάλαιο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/16-2016.html .-                                                    

~ Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  17 Φεβρουαρίου 2016  :   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-18-2016.html .-

~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,
  
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4481 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.092  βίντεο   .-