~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Απριλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 :
~

Άγιος Βασίλειος ο ΜέγαςΔεν μπορεί οποισδήποτε να αποκτήσει τη τέλεια αγάπη, παρά μόνο εκείνος που απέβαλε τον παλιό εαυτό του.
ΛΟΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ : .- Η απλότητα έχει σχέση με την ταπείνωση αλλά και με την υπερηφάνεια .-Όλα να τα αντιμετωπίζουμε με καλούς λογισμούς .-Ο ένας δεν πρέπει να παίρνει τη θέση του άλλου  αλλά να έρχεται στη θέση του άλλου .-Ο κόσμος είναι ένα τρελοκομείο ,όταν ο ένας παίρνει τη θέση του άλλου .- Στη ζωή μας συνεχώς μαθαίνουμε από τις πράξεις μας(τα έργα μας ),από τα λόγια μας . από τα σφάλματα μας, τόσο από τα δικά μας , όσον και από των άλλων .- Στη ζωή μας δεν πρέπει ποτέ μας να δεχόμαστε καμιά πίεση , ούτε καταπίεση , παρά μόνον την ατμοσφαιρική πίεση .-Πολύ σκεφτόμαστε , λιγότερο μιλάμε ,και  στο τέλος πράττουμε τα δέοντα .-  Βλέπε , άκου , σιώπα .- Στη ζωή μας υπάρχει το παρόν που μπορεί να μας καταπιέζει  κατά τρόπο  άτεγκτο, το παρελθόν και το μέλλον.-  Ο θεός από αγάπη επιτρέπει να εξοφλήσει κάποιος , ότι χρωστάει ,σ` αυτή τη ζωή .-Με καλούς λογισμούς να αν- τιμετωπίζουμε μια κατάσταση .- Όσο αδικείται κανείς σε τούτη τη ζωή , από τους ανθρώπους , τόσο αποταμιεύει στην άλλη ζωή .-Οι θλίψεις καθαίρουν και λαμπικάρουν τον άνθρωπο .- Ο άνθρωπος πρέπει να χαίρεται όταν τον αδικούν, διότι ο μεγαλοδύναμος πάντα τα βλέπει και τα καταγράφει , για να βγάλει τα τελικά του αποτελέσματα.-Όταν σας αδικούν αυτό να το δέχεσθε σαν μια μεγάλη ευλογία .-Ο θεός με τον άνθρωπο , κάνει τον άνθρωπο .-(Μοναχός Παϊσιος ο Αγιορείτης ) .-

VIDEO  : ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS video σε φωτογραφίσεις 2010-2016: https://youtu.be/MAsVB3z6oGg .- 
 Τα ιδανικά μας πρέπει να είναι: Αγάπη , Σεβασμός , Ταπείνωση, Υπακοή, Υπομονή, Κατανόηση, Αλληλεγκύη, Θάρρος, Συμπόνια, Αυτογνωσία, Υπευθυνότητα, Θρησκευτικότητα , Εργατικότητα, Αλληλοβοήθεια, Ελπίδα, Πνευματικότητα, Επιμονή, Καρτερικότητα, Αλήθεια , Κοινωνικότητα , Τιμιότητα, Αλληλοσυνεργασία, Αλληλοσεβασμός, Συμετοχικότητα, κ.τ.λ.….
 Άλμπουμ φωτογραφιών από επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιο Όρος το 2015¨: https://youtu.be/wkUyxf17Kik .-  
                                                                     
7 Απριλίου
Μαρτύρων Καλλιοπίου (1), Ακυλίνας, Ρουφίνου διακόνου (†304) και των συν αυτοίς εν Σινώπη Διακοσίων. Οσίου Γεωργίου, μητροπολίτου Μυτιλήνης του «σημειοφόρου» (θ΄ αι.).
(1) Ο άγιος Καλλιόπιος καταγόταν από την Πέργη της Παμφυλίας και έζησε στο χρόνια του μεγάλου διώκτου της Ορθοδοξίας Διοκλητιανού. Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα, η ενάρετη όμως μητέρα του Θεόκλεια τον μεγάλωσε και τον γαλούχησε με τα αθάνατα ρήματα της χριστιανικής πίστης. Έτσι στην περίοδο των διωγμών ο νεαρός Καλλιόπιος όχι μόνο δε φοβήθηκε αλλά αντιθέτως εμψύχωνε και παρηγορούσε τούς ολιγόψυχους. Όταν έφθασε στην περιοχή ο έπαρχος Μάξιμος και άρχισε να βασανίζει και να σκοτώνει πολλούς χριστιανούς ο Καλλιόπιος χωρίς κανένα δισταγμό αλλά με την τόλμη και παρρησία που τον διέκριναν παρουσιάσθηκε αυτοβούλως στον έπαρχο να τον προειδοποιήσει ότι θα λογοδοτήσει στο Θεό για τα εγκλήματά τα οποία διαπράττει εναντίον πιστών ανθρώπων. Έξαλλος ο έπαρχος διέταξε να τον συλλάβουν, να τον βασανίσουν και να τον κλείσουν στη φυλακή. Όταν μετά από λίγες ημέρες τον οδήγησαν και πάλι μπροστά στον έπαρχο και ο Καλλιόπιος παρά τις κακουχίες και τα βασανιστήρια ομολόγησε με θάρρος την πίστη του, ο έπαρχος διέταξε την θανάτωσή του. Μαρτύρησε με σταυρικό θάνατο κατά σύμπτωση την Μεγάλη Παρασκευή και έλαβε κατ` αυτό το τρόπο το αμαράντινο στεφάνι του μαρτυρίου. ~ 
VIDEO :
ΠΗΔΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ πηγές : https://youtu.be/bEjIFJXAcWQ .-  Πήδημα Μεσσηνίας!: https://youtu.be/u7Syfh86aGQ .-
Pidima springs/Πηγές Πηδήματος Aerial Shooting : https://youtu.be/45SZQZOmvSs  
AGIOS FLOROS - MESSINIA - GREECE- Άγιος Φλώρος Μεσσηνία : https://youtu.be/UFwUuPXk95s .-                                                                                     ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ: https://youtu.be/HWx6nTCo1hE .-
Στο μάτι... του Αγίου Φλώρου Μεσσηνίας : https://youtu.be/JWpVhifYAhY .-
AΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ 2009: https://youtu.be/ARfRkUSqJ04 .-
ΑΡΦΑΡΑ- ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 3- 5-2015 ΕΥΚΛΗΣ : https://youtu.be/gXEXl38C8aM .-
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.. : https://youtu.be/hcwxSv0KOTY .-
Σήμερα 07/04/2016 εορτάζουν:
Άγιος Καλλιόπιος, Όσιος Γεώργιος επίσκοπος Μυτιλήνης, Άγιος Ρουφίνος ο Διάκονος, Αγία Ακυλίνα

Αγίες Πέντε Κόρες από την Λέσβο

Αγίες Πέντε Κόρες από την Λέσβο
 
Άγιος Παναγιώτης που μαρτύρησε στην Ιερουσαλήμ

Άγιος Παναγιώτης που μαρτύρησε στην Ιερο....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιώβ Μητροπολίτη Μόσχας

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιώβ Μ....
 
Άγιος Αβδιησούς

Άγιος Αβδιησούς
 
Αγία Υπομονή

Αγία Υπομονή
 
Άγιος Ζήνων

Άγιος Ζήνων
 
Άγιος Γεώργιος από την Έφεσο

Άγιος Γεώργιος από την Έφεσο
 
Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς

Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς
 
Άγιοι Θεοδώρα και Δίδυμος

Άγιοι Θεοδώρα και Δίδυμος
 
Άγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ, Ουϊκτωρίνος, Παππίος, Σεραπίων και  Νικηφόρος

Άγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ, Ουϊκτ....
 

*** «Φουντώνει» η ονοματολογία για τον επόμενο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας  
Λίγες ημέρες μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή τοπικών οργανώσεων και συνέδρων για το επικείμενο συνέδριο στα τέλη του μήνα στη Νέα Δημοκρατία, το ενδιαφέρον πλέον συγκεντρώνει η ανάδειξη του νέου προέδρου που θα αντικαταστήσει τον Περικλή Μαντά στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μεσσηνία.
Το εκλεκτορικό σώμα πλέον έχει διαμορφωθεί, ύστερα και από τις εκλογές της Κυριακής, και όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι «μετρούν» τη δυναμική τους πριν ανακοινώσουν και επίσημα την υποψηφιότητά τους.
Όπως γράφαμε και στο φύλλο της Τρίτης, σχεδόν «σίγουρος» θεωρείται ο Παναγιώτης Σκιαδόπουλος, διευθυντής στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο Παναγιώτης Τζαβάρας, διευθυντής του ΚΕΚ Μεσσηνίας.
Χθες ήρθε να προστεθεί και το όνομα του Νίκου Αλεξανδρόπουλου, γεωπόνου και πρώην διευθύνοντος συμβούλου στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, στους υποψηφίους για προέδρους της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
Καταλυτική ημερομηνία για τις υποψηφιότητες είναι η επόμενη Πέμπτη, 14 Απριλίου, και έως τότε… το διάστημα είναι μεγάλο και τίποτα δεν πρέπει να αποκλείσουμε.
Οι διεργασίες των κομματικών στελεχών είναι στο «φουλ» και η προσδοκία να βρεθεί ένας «ενωτικός» υποψήφιος δε συγκεντρώνει, αυτή την ώρα, πολλές πιθανότητες. Του Κώστα Γαζούλη 

***  Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι  
Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Σε δηλώσεις της χθες η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της που άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς δεν ακολούθησαν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία, ωστόσο κάλεσε υπαλλήλους και πολίτες να συμμετέχουν, όπως και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί μπροστά από το Διοικητήριο της Καλαμάτας.
  Δε συμμετέχουν
Κατά την κα Λέκκα, θα ήταν καλύτερα να συμμετέχουν και άλλοι φορείς και εργαζόμενοι στη σημερινή απεργία: «Δυστυχώς, αυτό δε συνέβη αυτή τη φορά και χάσαμε τη μεγάλη δυναμική του εργατικού κινήματος που αναπτύχθηκε με την απεργία στις 7 Φεβρουαρίου. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, να έρθουν σήμερα στη συγκέντρωση να μας συμπαρασταθούν και να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί. Πολλές φορές κατηγορούν το συνδικαλιστικό κίνημα ότι δε δραστηριοποιείται, αλλά και η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Έχουμε κάνει συγκεντρώσεις, ακόμα και απογευματινές ώρες, και δωρεάν μεταφορά για συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Ο κόσμος έχει μια εικόνα ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, αλλά δεν είναι έτσι. Μια μεγάλη συμμετοχή σε μια απεργία, σε μια διαμαρτυρία, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή».
  Εκτός συμβουλίων και επιτροπών
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων και των Ομοσπονδιών. Αποφασίσθηκε, δε, η συνέχιση της απεργίας – αποχής όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή, 8 Απριλίου, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Αγιογδύτες έκλεβαν εκκλησίες σε Μεσσηνία-Αρκαδία 
Μετά τα περίπτερα ήρθαν και οι εκκλησίες
 Μετά τα περίπτερα ήρθαν και οι εκκλησίες, αφού ο ανήλικος 15χρονος που την προηγούμενη εβδομάδα είχε συλληφθεί για τις δεκάδες κλοπές σε περίπτερα σε Μεσσηνία και Αρκαδία, αποκαλύφθηκε προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ότι συμμετείχε και σε άλλες κλοπές, αυτή τη φορά σε εκκλησίες και στους δύο νομούς.
Μάλιστα, συνελήφθη κι ένας 43χρονος, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τις κλοπές στα περίπτερα.
Το αν αυτές οι δύο σπείρες ήταν μία ή απλώς είχαν κοινά μέλη δεν είναι ακόμα γνωστό. Πάντως, η μία είχε ρημάξει τα περίπτερα και αυτή που εξαρθρώθηκε χθες τις εκκλησίες, αλλά και τα νεκροταφεία.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Μαρτίου για τις 15 κλοπές στα περίπτερα είχαν συλληφθεί δύο Έλληνες και δύο Βούλγαροι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, μετά τη διαφωνία εισαγγελέα (που ήθελε την προφυλακισή τους) και ανακρίτριας (που πρότεινε επιβολή όρων).
Στη δικογραφία αυτή περιλαμβάνονται ο ανήλικος και ο 43χρονος που συνελήφθησαν χθες.
Να σημειωθεί ότι και τις δύο φορές ο ανήλικος είχε αφεθεί ελεύθερος, όπως ορίζει ο νόμος.
Νέα σπείρα
Στη νέα υπόθεση που εξιχνιάστηκε, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη σπείρα είχε διαπράξει 16 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια, αυτοκίνητα, καταστήματα και ιερούς ναούς στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.
Το απόγευμα της Δευτέρας στη Μεσσήνη συνελήφθησαν ένας 39χρονος και ο 43χρονος, που ήταν γνωστός στους αστυνομικούς από την υπόθεση με τα περίπτερα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τον ανήλικο και άγνωστους συνεργούς τους.
Όπως εξακρίβωσε η Ασφάλεια, ο 39χρονος, ο 43χρονος και ο ανήλικος μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Προέκυψε ότι κατά το διάστημα από αρχές του Φεβρουαρίου έως και τις 30 Μαρτίου είχαν διαπράξει δύο κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε ιερούς ναούς, τρεις κλοπές σε σπίτια, δύο κλοπές σε καταστήματα και πέντε κλοπές σε οχήματα, στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Όπου έβλεπαν σταυρό…
Ειδικότερα, είχαν διαρρήξει σπίτι στο Σουληνάρι, αποπειράθηκαν να κλέψουν τα παγκάρια στις εκκλησίες Ευαγγελιστρίας στο Λυκότραφο Μεσσήνης και Μεταμορφώσεως στη Μεσσήνη, έκλεψαν το παγκάρι στην εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μπούκα Μεσσήνης και αποπειράθηκαν να κλέψουν την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην ίδια περιοχή. Διέρρηξαν δε την εκκλησία Υπαπαντή του Σωτήρος στην Άνθεια.
Από 5 υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Μεσσήνης που ήταν σταθμευμένα σε περιφραγμένο χώρο αφαίρεσαν καύσιμα αξίας 400-600 ευρώ. Επίσης, στη Μεσσήνη διέρρηξαν δύο σπίτια, καθώς και δύο καταστήματα με ψιλικά. Από το ένα αφαίρεσαν προϊόντα καπνού και 70 ευρώ και από το δεύτερο προϊόντα καπνού, 3 ποτά και 50 ευρώ.
Τέλος, είχαν διαρρήξει την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Συνολικά, από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καύσιμα, τσιγάρα-είδη καπνού κ.ά., των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Σε έρευνα στο σπίτι του 43χρονου, στη Μεσσήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την παραχάραξη του αριθμού πλαισίου οχημάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Προσπάθησε να κλέψει πάνες και τρόφιμα  
Βρεφικές πάνες και τρόφιμα προσπάθησε να αφαιρέσει από το Lidl στη Νέα Είσοδο μια νεαρή τσιγγάνα, όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη.
Η 20χρονη την Τρίτη το απόγευμα αφαίρεσε από τα ράφια του καταστήματος τρόφιμα και πάνες αξίας 128 ευρώ.  Όταν πήγε να φύγει, όμως, έγινε αντιληπτή από την υπεύθυνη του καταστήματος και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν την 20χρονη και τα πράγματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος.

***  Παράδειγμα προς αποφυγήν η οδός Σταδίου…   
Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες φωτισμού και καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας δε δείχνουν αδιαφορία για την κατάσταση στην οδό Σταδίου, λόγω της κριτικής (αν και καλόπιστης) του «Θάρρους» προς τη Δημοτική Αρχή.
Το λέμε αυτό, διότι τις τελευταίες μέρες, φεύγοντας από την εφημερίδα, το σκοτάδι σκεπάζει την οδό, αφού δε λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός. Και όχι μόνο αυτό. Για μέρες η περιοχή ήταν γεμάτη με πεταμένα ρούχα και σκουπίδια. Ας βρει άλλον τρόπο να μας… τιμωρήσει ο δήμαρχος! Ξέρει αυτός… Α.Π.   

***  Ζητά νέα ΚΥΑ για τη χρήση παραλιών και αιγιαλού η ΚΕΔΕ

 -  Συγκεκριμένες προτάσεις για την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) σχετικά με τη χρήση αιγιαλού και παραλιών και με την οποία θα θεραπεύονται οι πλημμέλειες που διαπιστώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και οδήγησαν στην ακύρωση των προγενέστερων ΚΥΑ, κατέθεσε χθες η ΚΕΔΕ. Ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να καταρτιστεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκφράζει την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση σύμφωνα με την πρόταση που καταθέτει, «οι Δήμοι δε θα αποδεχθούν ρύθμιση που θα τους αποβάλλει από μια αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα και από το έτος 2002 είχε παραχωρηθεί σε αυτούς και που απέβλεπε, αφενός, στην εύρυθμη λειτουργία των παραλιών και την προστασία του περιβάλλοντος και, αφετέρου, στην είσπραξη εσόδων αναγκαίων για τους Δήμους, έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος της καθαριότητας των παραλιών, αλλά και να διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών και την ηλεκτροδότηση των χώρων όπου απαιτείται». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Έρχεται το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο κατά της ...κοπάνας

Θα ειδοποιεί αυτόματα τους γονείς Τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών μελετούν τη λύση ενός αυτοποιημένου συστήματος που θα καταγράφει ηλεκτρονικά τις απουσίες των μαθητών από το σχολείο. Μάλιστα, αυτό θα προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους μαθητές που κάνουν κοπάνες, αφού το «ηλεκτρονικό» απουσιολόγιο θα ειδοποιεί αυτόματα τους γονείς. Στόχος είναι να μπει τέλος στη διαδικασία που ακολουθείται σήμερα στα δημόσια σχολεία της χώρας, καθώς είναι χρονοβόρα και απορροφά πολλές ώρες από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το νέο σύστημα θα καταγράφει ηλεκτρονικά τις απουσίες των μαθητών, θα υπολογίζει τις υπερβάσεις ορίων και θα παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονέων, οποιαδήποτε στιγμή και όσο συχνά επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με την εκπαιδευτική μονάδα. Για το θέμα προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού χθες με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών», είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι το νέο σύστημα «θα βοηθά αφενός τους γονείς να έχουν μια άμεση πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών τους, αφετέρου τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους που είναι το διδακτικό».Πηγή: iefimerida.gr - 

*** Μια νέα δυνατότητα στο Facebook από σήμερα 

 To Facebook ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία ζωντανών μεταδόσεων, Live Video, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, ενώ την επίσημη πρώτη της νέας υπηρεσίας έκανε - ποιος άλλος; - ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ. Με το Live Video κάθε χρήστης μπορεί να κάνει ζωντανές μεταδόσεις απευθείας από τη συσκευή του (iOS ή Android) απλά πατώντας το ειδικό εικονίδιο που βρίσκεται πλέον στην εφαρμογή του Facebook και στη συνέχεια το μόνο που έχουν να κάνει είναι απλά να βάλει μία μικρή περιγραφή και αυτό ήταν! Η μετάδοση ξεκίνησε και πλέον όλοι οι φίλοι του καθώς και όλοι οι χρήστες του Facebook (αν έχει επιλέξει η εκπομπή να είναι διαθέσιμη σε όλους) μπορούν να τη δουν και να τη μοιραστούν με τους φίλους τους. news.gr - 

***   Η Μόνικα Λεβίνσκι στην Καλαμάτα;      
Τα τελευταία 4 χρόνια το TEDxKalamata έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Κάθε χρόνο βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, ήδη ετοιμάζεται δυναμικά και το φετινό συνέδριο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο…
Μια φωτογραφία του ενός εκ των ιδρυτών του TEDxKalamata, Παναγιώτη Καραμπίνη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με τη Μόνικα Λεβίνσκι, σε συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, «φούντωσε» φήμες για πιθανή παρουσία της (γνωστή από τη «σκανδαλώδη» σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον) στην Καλαμάτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο… Μαθαίνουμε, δε, ότι μπορεί ακόμα κάτι να μην είναι σίγουρο, αλλά συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Όπως και να έχει, με ή χωρίς τη Μόνικα Λεβίνσκι, το TEDxKalamata του 2016 αναμένεται, για ακόμα μια φορά, να ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα.  Κ. Γαζ.   

***  Υπογραφή συμφωνητικών για τη στέγαση αστέγων στην Καλαμάτα 

Τα πρώτα έξι συμφωνητικά για την εφαρμογή του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, ως εγγυητής για λογαριασμό των ωφελουμένων. Οι συμβάσεις μισθώσεως έχουν ισχύ μέχρι 31/12/2016, με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη χρόνο, σε περίπτωση που παραταθεί το πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Στέγαση και Επανένταξη», ο Δήμος Καλαμάτας μισθώνει ακίνητα, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των ωφελουμένων του εν λόγω προγράμματος. Τα ακίνητα που μισθώνονται, πρέπει να βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καλαμάτας, να διαθέτουν βασικές υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και είναι τα ακόλουθα: Γκαρσονιέρες δεκαοκτώ (18), δυάρια ένα (1) και τριάρια ένα (1). Η ενοικίαση διαμερισμάτων στην ίδια πολυκατοικία ή στο ίδιο συγκρότημα επιτρέπεται σε ποσοστό μέχρι 10% του συνόλου των ωφελουμένων. Τα μισθωτήρια συμβόλαια υπογράφονται από τους ωφελούμενους με εγγυητή το Δήμο Καλαμάτας (καταβολή μισθώματος από το Δήμο). Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, το μίσθωμα για κάθε διαμέρισμα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσόν των 180 ευρώ για τις γκαρσονιέρες, των 240 ευρώ για τα δυάρια και των 280 ευρώ για τα τριάρια μηνιαίως. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν τα ακίνητά τους στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος να επικοινωνήσουν σχετικά με το Δήμο Καλαμάτας –Διεύθυνση Πρόνοιας στα τηλέφωνα 27213 61834 & 61858 ή να μεταβούν στα γραφεία 363 & 370 (ισόγειο Διοικητηρίου). - 

*** Μαχητικό αεροσκάφος (;) αναστάτωσε τη Μεσσηνία!
Ένας δυνατός θόρυβος, που έμοιαζε με έκρηξη αναστάτωσε την Καλαμάτα αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Μεσσηνίας, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Αρκετοί ήταν αυτοί που τηλεφώνησαν τόσο στην Αστυνομική διεύθυνση όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Από τις 4 Απριλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας "Ηνίοχος 2016" και το επικρατέστερο σενάριο, όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, είναι ότι ο θόρυβος που αναστάτωσε ολόκληρη την  περιοχή, να οφείλεται σε μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου. 

***  Στα ύψη ο υδράργυρος σήμερα στην Καλαμάτα 

   Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Πέμπτη 7/4/2016 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αργά το βράδυ, προς το τέλος της ημέρας, υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ. Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Α άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ανατολικό άνεμο. Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασποψιχάλες.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Με την Πόπη Μαλαπάνη συνεχίζεται η «Άνοιξη των Πλήκτρων» 

 Με την Πόπη Μαλαπάνη, μια αριστούχο απόφοιτο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με σημαντικές σπουδές στη Γερμανία και πλούσια καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, συνεχίζεται η «Άνοιξη των Πλήκτρων» την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Το πρόγραμμα της συναυλίας εκτείνεται από το Μπαρόκ ως τη σύγχρονη δημιουργία και αποτελείται από 5 σονάτες του D.Scarlatti, τις Παραλλαγές σε ένα θέμα του Robert Schumann, του J. Brahms, τα Escenas Romanticas του E. Granados και ένα από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού αιώνα, το έργο A little Suite for Christmas, A.D. 1979 του πρωτοποριακού Αμερικανού συνθέτη G. Cramb. - 

*** Δύο καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας βράβευσε το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ

 
Εξαιρετική τιμή και σπουδαία αναγνώριση αποτελεί για δύο καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, τη Δέσποινα Θεοδοσάκη και τον Γιώργο Τσάλτα, η βράβευσή τους από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY! Το paidikamas.gr έγραψε συγκεκριμένα: Δύο καθηγητές από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας πήραν το βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» που απονέμεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία. Πρόκειται για τους καθηγητές Δέσποινα Θεοδοσάκη και Γεώργιο Τσάλτα. Το βραβείο αθλοθέτησαν οι εκδόσεις Ψυχογιός και αντιστοιχεί σε βιβλία αξίας 300 ευρώ. Το βραβείο απονεμήθηκε μεταξύ άλλων βραβείων που απονέμει κάθε χρόνο ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται για το παιδικό βιβλίο, στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Άντερσεν. Φέτος στη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, χαιρετισμό απηύθυναν, εκτός από εκπροσώπους φορέων του βιβλίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο σύμβουλος και επικεφαλής του Μορφωτικού Τμήματος της Βραζιλίας, Φλάβιο Γκόλντμαν, μια και από τη Βραζιλία ήρθε το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Την ίδια μέρα κηρύχθηκε η έναρξη της μεγάλης καμπάνιας της ΕΝΕΛΒΙ για την Ελληνική Ημέρα Βιβλίου με σύνθημα «Διαβάζω και Αλλάζω», στην οποία το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας μαζί με την Εταιρεία Συγγραφέων. Κάθε χρόνο το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει στις 2 Απριλίου τα ετήσια βραβεία του σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους για βιβλία έκδοσης της προηγούμενης χρονιάς. - 

***   Από 13 έως 20 Απριλίου το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» στην Αρχαία Μεσσήνη    
Η έγκριση της εκδήλωσης και η ψήφιση της πίστωσης για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ρώτησε τη Δημοτική Αρχή, γιατί φέτος συμμετέχουν σχολεία μόνο από την Αγγλία, ενώ παλαιότερα είχαν έρθει μέχρι και από την Κίνα. Επίσης, γιατί το Φεστιβάλ δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μην επωμιστεί ο Δήμος Μεσσήνης όλο το κόστος του εγχειρήματος.
Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο, τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος όσο και η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Παναγοπούλου, τόνισαν ότι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια για χρηματοδότηση, αλλά λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος και καθώς τα προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν κλείσει, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Ο κ. Γεωργακόπουλος υποσχέθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει τα πάντα ώστε του χρόνου το Φεστιβάλ να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-20 και το μπάτζετ να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι είναι φέτος.
Επίσης, όσον αφορά στα σχολεία, επισήμανε ότι ήταν σε επικοινωνία και με σχολεία από την Ιταλία, αλλά λόγω του προγράμματός τους, τελικά, δεν κατέστη δυνατή η παρουσία τους στην Αρχαία Μεσσήνη.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος κλείνοντας τη συζήτηση τόνισε ότι είναι θετικό που συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, κακό όμως που οι δημότες θα αναλάβουν το κόστος, καθώς έπρεπε η Δημοτική Αρχή να έχει ψαχτεί περισσότερο.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Τετάρτη 13 Απριλίου: 9.30 π.μ. τελετή έναρξης: Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης και Σύλλογος «Η χαρά του παιδιού». 10.15 π.μ. Royal Academy of Dramatic Art "Women of Troy  Euripides" (Τρωάδες) στα Αγγλικά.
Πέμπτη 14 Απριλίου: 9.30 π.μ. 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας "Νεφέλες" Αριστοφάνη. 11 π.μ. 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής "Ηλέκτρα" Σοφοκλή.
Παρασκευή 15 Απριλίου: 9.30 π.μ. University College London
 "Menander`s Dyskolos" (Δύσκολος Μενάνδρου) στα Αγγλικά. 11 π.μ.
Γυμνάσιο και Λύκειο Πεταλιδίου "Τρωάδες" Ευριπίδη.
Σάββατο 16 Απριλίου: 10 π.μ. Γυμνάσιο και Λύκειο Μολάων "Πλούτος" Αριστοφάνη.
Κυριακή 17 Απριλίου: 10 π.μ. Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας "Κύκλωψ" Ευριπίδη. 11 30 π.μ. Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ζίτσας Ιωαννίνων "Ελένη" Ευριπίδη.
Δευτέρα 18 Απριλίου: 9.30 π.μ. Γυμνάσιο και Λύκειο Αντιμάχειας Κω
"Ορνιθες" Αριστοφάνη. 11 π.μ. Λύκειο Βροντάδου Χίου "Τρωάδες" Ευριπίδη.
Τρίτη 19 Απριλίου: 9.30 π.μ. 7ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Κέρκυρας "Ευμενίδες" Αισχύλου. 11 π.μ. 11ο Λύκειο Περιστερίου "Βάτραχοι" Αριστοφάνη.
Τετάρτη 20 Απριλίου: 9.30 π.μ. Λύκειο Μεσσήνης "Νεφέλες Αριστοφάνη. 11 π.μ. 18ο Γυμνάσιο Αθήνας "Ιφιγένεια η εν Ταύροις" Ευριπίδη. 12.40 τελετή λήξης: Σύλλογος «Η χαρά του παιδιού».

***

***  Αθλητική ενημέρωση :
Έβγαλε τουρκικό διαβατήριο ο Αντώνης Φώτσης
*** Για  τα προημιτελικά του Champions League  :

ΤΡΙΤΗ 05-04-2016
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)  1-0 .- ^
Το  γκόλ : στο 2ο λεπτό ο Βιδάλ
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ
Κίτρινες: Ριμπερί, Μπερνάτ - Ζόνας (χάνει τη ρεβάνς), Λίντελοφ
 ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουϊ Βιτόρια): Έντερσον, Αλμέιντα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Φέισα, Ρενάτο, Πίτσι (90+1΄ Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (83΄ Σάλβιο), Μήτρογλου (70΄ Ραούλ Χιμένες)
ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ (60΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλκάνταρα, Βιδάλ, Μίλερ (85΄ Γκέτσε), Ντάγκλας Κόστα (70΄ Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι   

VIDEO : ~*ΜΠΑΓΕΡΝ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ  Α΄ ημίχρ  1-0  5/4/2016: https://youtu.be/grBKh9Ssmrc .-
 

Σουάρες και... διαιτητής «δάγκωσαν» την Ατλέτικο, προβάδισμα η Μπάγερν Μονάχου
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)  2-1 .- ^
Τα  γκόλ  : Φερνάντο Τόρες ο οποίος πάνω στην κίνηση έγραψε το 0-1,  αποβολή του Φερνάντο Τόρες στο 35' , στο 63΄ και στο 74΄ ο Σουάρες .-Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μπουσκέτς, Σουάρες, Μασεράνο - Φερνάντο Τόρες, Κόκε, Γκριζμάν, Ομπλακ, Φερνάντες, Ερνάντεθ
Κόκκινη: Φερνάντο Τόρες (35΄-δεύτερη κίτρινη)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (80΄ Σέρχι Ρομπέρτο) Ράκιτιτς (63΄ Ραφίνια), Ινιέστα (83΄ Αρντά Τουράν), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Ερνάντεθ, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ (90΄ Κορέα), Καράσκο (53΄ Φερνάντες), Γκριεζμάν (76΄ Παρτέι), Τόρες.
  VIDEO :
~* ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ   Α΄ ημίχρ   0-1 5/4/2016: https://youtu.be/h_kDZWUPO70 .-
~* Μπαρτσελόνα- Ατλέτικο αποβολή ποδοσφ Ατλετ  5/4/2016: https://youtu.be/V-rX2OmZEUU .-
~*ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  2-1  γκολ ισοφ   5/4/2016: https://youtu.be/TYS0pLd00bU .-
~*ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  2-1   2ο  γκόλ 5/4/2016: https://youtu.be/HWogYHczHt0 .-
 
ΤΕΤΑΡΤΗ  06-04-2016
Ισόπαλες Παρί και Σίτι, η Βόλφσμπουργκ σόκαρε τη Ρεάλ
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)  2-2 .- ^

Τα  γκόλ : Σκόρερ των γηπεδούχων οι Ιμπραϊμοβιτς (41΄), Ραμπιό (59΄), ενώ τα γκολ της Σίτι πέτυχαν οι Ντε Μπράιν (38΄), Φερναντίνιο (72΄).
VIDEO :
Ιμπραϊμοβιτς χάνει πέναλτι Α΄ημίχρ  ΠΣΖερμέν- Μάντσεστερ Σίτυ 1-1  6/4/2016: https://youtu.be/TNWz3KTeyf8 .-
ΠΣΖερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ  1-1  Α΄ ημίχρ  1ο γκόλ  6/4/2016 : https://youtu.be/Yta50sR2TyI .- https://youtu.be/o3btQ4Gf_rw .-
ΠΣΖερμέν  Μάντσεστερ Σίτυ Α  ημίχρ  1-1  γκόλ ισοφαρ   6/4/2016: https://youtu.be/NRR2rpqgAXQ .-
ΠΣΖερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ  2-2  2ο  γκόλ  6/4/2016 : https://youtu.be/vO9tTRcDNGk .-
ΠΣΖερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ  2-2  γκόλ  ισοφαρ  6/4/2016: https://youtu.be/eUWrg5nDcLQ .-
Διαιτητής: Μίοντραγκ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Νταβίντ Λουϊς και Ματουϊντί (χάνουν τη ρεβάνς) - Κλισί, Φερνάντο, Μανγκαλά, Χεσούς Νάβας
 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Οριέ (78΄ Φαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα, Ραμπιό (78΄ Λούκας), Ματουϊντί, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί, Φερναρντίνιο, Φερνάντο, Νάβας, Ντε Μπράιν (77΄ Ντελφ), Σίλβα (89΄ Μπονί), Αγουέρο (90+3΄ Κολάροφ).


Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  2-0 .- ^

Τα  γκόλ :  18΄ πεναλτι Ρικάρντο Ροντρίγκεζ , 26΄ Αρνολντ .-
VIDEO :

ΒΟΛΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΡΕΑΛ Α΄ημιχρ  2-0  1ο γκόλ  6/4/2016 : https://youtu.be/BiSPCcWd22E .-
Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ  Α΄  ημίχρ,  2-0  6/4/2016:
https://youtu.be/Kzm-1lGES1o .-

Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ  Α΄ ημιχρ  2-0  6/4/2016  : https://youtu.be/33taqt77YsU .-
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Λουϊς Γκουστάβο, Αρνολντ - Μπέιλ
 ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί, Λουίζ Γκουστάβο, Άρνολντ, Μπρούνο Ενρίκε (80΄ Τρας), Ντράξλερ (90+3΄ Σάφερ), Σέρλε.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς (64΄ Ισκο), Κρόος (85΄ Χάμες Ροντρίγκες), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (41΄ Χεσέ).
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 6 και 12 Απριλίου.


***  ΕΦΕΣ  ΠΙΛΣΕΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 91-86 .- ^ (14η αγωνιστική στο ΤΟΠ16 Ευρωλίγκα)
Τα  δεκάλεπτα : 17-23 , (43-52) , 61-66, 91-86 .-
VIDEO :
~ Εφές Πίλσεν-Παναθηναϊκός 91-86 7/4/2016 : https://youtu.be/NO01wL_2qLs .-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4611    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2880 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.366 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-


ΑΡΦΑΡΑ ΠΗΔΗΜΑ  Καλαμάτας 04-04-2016: https://youtu.be/BvkHC7V25MA .-
 Διαδρομή στο Αρφαρά Μεσσηνίας 2012: https://youtu.be/HsqO5aOS8uI .
ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 : https://youtu.be/-mket7X6y8s .-
~*Διαδρομή  βόλτα Αρφαρά -Πήδημα Κάστρο σε φωτογραφίες  2016:
https://youtu.be/gt4u1TDN9y8 .- 
 ΚΑΣΤΡΟ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ :  https://youtu.be/a30cR8UBGlM .-
Κάστρο Πηδήματος :     https://youtu.be/-zhVzWWkuk8                                                                  
 Αγία Παρασκευή στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/O9o4EnTn3A8 .- 
ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Άγιος Νικόλαος μνημόσυνο στο οτεοφυλάκιο: https://youtu.be/60_fh6_qLaA .-  Άγιος Νικόλαος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015 : https://youtu.be/O6HYzukV2nk .- 
Άγιος Αθανάσιος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/TQxS6OYWrc0 .-
Άνω Αρφαρά οικία Κ Ν Μπούρα Νταραχαναιϊκο 16-05-2015 : https://youtu.be/ndrO_P_Nc9Y .
 Ι Ν Αγίου Νικολάου στο Άνω Αρφαρά εντός 16/05/2015 P1020510: https://youtu.be/P4Vrwfmu_YU .- 
Θεια λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στο Άνω: https://youtu.be/fcz6spGKd5Y .-   
Άγιος Νικόλαος Α Αρφαρών Θ Λ 16 05 2015: https://youtu.be/btoIUHhc3cM .-
Ι. Ν. Παναγίας Γερόντισσας στ΄ Αρφαρά Παράκληση Τετάρτη 12/08/2015: https://youtu.be/IrcvdBH1O_E .- 
Παράκληση στην Παναγία μας Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι 13/08/2015: https://youtu.be/lHGvJ97L4RU .-
Παράκληση στους Αγίου Θεοδώρους Αρφαρών 13/08/2015: https://youtu.be/3cacvtIcUMA .-
Παράκληση στο Ι Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 2013 :
https://youtu.be/bTF8UaXFd8U .-
 ~