~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Απριλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Απριλίου 2016 :
~

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ εμπιστοσύνη στον Θεό είναι μια συνεχής μυστική προσευχή που φέρνει αθόρυβα τις δυνάμεις του Θεού εκεί που χρειάζονται και την ώρα που χρειάζονται.


~ 19 Απριλίου
Οσιομαρτύρων Παφνουτίου (1) και Αγαθαγγέλου του εν Άθω (†1818). Μαρτύρων Διονυσίου, Θεοδώρου, Σωκράτους του εν Πέργη και των συν αυτοίς. Τρύφωνος πατριάρχου Κπόλεως, Γεωργίου επισκόπου Αντιοχείας της Πισιδίας του ομολογητού. Συμεών του «μονοχίτωνος και ανυπόδητου», ιδρυτού της ιεράς Μονής Φλαμουρίου, εν Πηλίω (1594), και Φίλιππης μητρός αγίου Θεοδώρου, του εκ Πέργης.
(1) Ο άγιος Παφνούτιος έζησε στα χρόνια του φοβερού διώκτη των χριστιανών του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Όταν εκείνος κήρυξε το διωγμό κατά των χριστιανών, ο έπαρχος Αρριανός ξεκίνησε για την έρημο της Αιγύπτου για να συλλάβει τον Παφνούτιο, ο οποίος ήταν ήδη περίφημος για την πνευματικότητα, το ήθος του και την εμμονή του στις χριστιανικές αξίες. Όμως ο άγιος παρουσιάσθηκε μόνος του μπροστά στον Αρριανό, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του επί τόπου. Από το μένος τους έσχισαν τις σάρκες του αγίου, ο οποίος αφού προσευχήθηκε θερμά εντελώς θαυματουργικά έκλεισαν όλες οι πληγές του με αποτέλεσμα να πιστεύσουν στο Χριστό οι δύο βασανιστές του. Έξαλλος ο Αρριανός διέταξε να αποκεφαλισθούν οι δύο επίορκοι στρατιώτες και έριξε τον Παφνούτιο στη φυλακή. Εκεί συνάντησε 40 προκρίτους τους οποίους μετά από κατήχηση κατάφερε να τους κάνει χριστιανούς. Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο Αρριανός διέταξε το θάνατο όλων, όμως θαυματουργικώς ο Παφνούτιος έγινε άφαντος από τα μάτια του τυράννου. Αργότερα παρουσιάσθηκε από μόνος του στον Αρριανό, ο οποίος διέταξε να τον κομματιάσουν αλλά όταν ο Αρριανός επισκέφθηκε τον τόπο του μαρτυρίου για να επιθεωρήσει το διαμελισμένο σώμα του αγίου, τα κομμάτια από θαύμα ενώθηκαν μεταξύ τους και είδε έκθαμβος τον Παφνούτιο ζωντανό μπροστά του. Το θαύμα αυτό του αγίου έγινε αφορμή να πιστεύσει στο Χριστό ένα ολόκληρο τάγμα στρατιωτών. Απελπισμένος ο Αρριανός και συγχρόνως φοβούμενος την θαυματουργική δράση του αγίου τον έστειλε στη Ρώμη, όπου ο άγιος υπέστη σταυρικό θάνατο κερδίζοντας έτσι την ουράνια δόξα. ~
Σήμερα 19/04/2016 εορτάζουν:
Άγιος Παφνούτιος ο Ιεροσολυμήτης, Ιερομάρτυρας, Άγιος Θεόδωρος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ Φιλίππα, Διόσκορος, Σωκράτης και Διονύσιος, Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης
 ~  Απολυτίκιο Αγ. Παφνουτίου - 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   : https://youtu.be/Q-XJ777zovc .-
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
-   Θυσίαν τὴν ἔνθεον, πιστῶς προσφέρων Θεῶ, ὡς θῦμα εὐπρόσδεκτον, προσανηνέχθης αὐτῶ, ἀθλήσεως ἄνθραξιν ὅθεν ὡς ἱερέα, καὶ στερρὸν Ἀθλοφόρον, ἔδειξε σὲ ὁ Κτίστης, χαρισμάτων ταμεῖον ἐξ ὧν καὶ ἠμὶν Παράσχου, ἱερομάρτυς Παφνούτιε.


Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου

Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, μαθητής του Α....
 
Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο

Σύναξη της Παναγίας της Υψενής στη Ρόδο
 
Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Ρόδω Αγίων
 
Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων

Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων
 
Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή

Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή
 
Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τη Ρόδο

Άγιος Μαλαχίας ο Νέος Οσιομάρτυρας από τ....
 
Άγιος Νικήτας ο Νισύριος

Άγιος Νικήτας ο Νισύριος
 
Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας
 
Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Κύριλλος Λούκαρις Πατριάρχης Κωνστ....
 
Άγιος Ευθύμιος Μητροπολίτης Ρόδου ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ευθύμιος
\
*** Κανένα ίχνος του 86χρονου στα Άνω Αρφαρά παρά τις έρευνες από την ΕΜΑΚ   
Άκαρπες παρέμειναν και χθες οι έρευνες, παρά τη συμμετοχή κλιμακίου της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και εκπαιδευμένων σκύλων, για τον εντοπισμό 86χρονου από τα Αρφαρά, ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο στα βουνά των Άνω Αρφαρών.
Στην περιοχή που γίνονται οι έρευνες, ο υπεύθυνος Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, Χρήστος Μωραγιάννης, εντόπισε την Κυριακή το αγροτικό αυτοκίνητο του αγνοουμένου, χωρίς όμως ίχνος από τον ίδιο.
Στις έρευνες συμμετέχουν και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αρκαδίας και εθελοντές.
  Από το Σάββατο
Ο 86χρονος έφυγε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου με το αγροτικό του αυτοκίνητο από σπίτι της κόρης του στο Πελεκητό Αρφαρών. Προορισμός του ήταν η περιοχή «Βρατέικα» στο Σταματινού Αρφαρών.  Ωστόσο, από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν έδωσε σημεία ζωής.
Ο υπεύθυνος Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, Χρήστος Μωραγιάννης, τυχαία εντόπισε την Κυριακή το αυτοκίνητο του 86χρονου στο βουνό, σε ένα αδιέξοδο σημείο, και ειδοποίησε τους συγγενείς του.
  Χωρίς αποτέλεσμα
Την Κυριακή αστυνομικοί και πυροσβέστες από το κλιμάκιο του Μελιγαλά, μαζί με θηροφύλακες και κυνηγούς από την Καλαμάτα και αρκετούς εθελοντές, ξεκίνησαν τις έρευνες στο βουνό, σε απόκρημνα σημεία, στέρνες και πηγάδια, αλλά μέχρι που νύχτωσε δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Χθες τα ξημερώματα οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι, ενώ από την Αθήνα έφτασε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένους σκύλους.
Οι έρευνες συνεχίσθηκαν και όλη την ημέρα, δυστυχώς χωρίς να εντοπισθεί κάποιο ίχνος του 86χρονου.
Να σημειωθεί πως διεξάγονται υπό την μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Καταξιωμένος θεσμός το Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς της Καλαμάτας  
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή  ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 2ο Φεστιβάλ
 Με μεγάλη επιτυχία και ικανοποίηση των διοργανωτών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς της Καλαμάτας. Ως «πατρίδα» του ελαιολάδου, όπως πολύ εύστοχα τόνισαν αρκετοί από τους συμμετάσχοντες και ομιλητές της διοργάνωσης, το Φεστιβάλ Καλαμάτας γίνεται πλέον θεσμός και γνωρίζει καταξίωση και πέρα από τα όρια της χώρας, βάζοντας παράλληλα γερά θεμέλια και για τις διοργανώσεις των επόμενων χρόνων.
  Η «αυλαία» του 2ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς έπεσε με την απονομή των βραβείων και των επαίνων του διαγωνισμού γευσιγνωσίας. Το διαγωνισμό κέρδισε το λάδι «Iliada», βιολογικό προϊόν, της καλαματιανής εταιρείας «Agrovim», που κρίθηκε καλύτερο από τα 25 συνολικά που πήραν μέρος.
Μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, εκ των εμπνευστών και βασικών διοργανωτών του Φεστιβάλ, Μιχάλης Αντωνόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του που και η φετινή διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. 
Ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον «ΕΛΓΟ» Δήμητρα και το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου, για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. 
Ο κ. Αντωνόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει ο διαγωνισμός των ελαιολάδων, καθώς οι ελληνικές εταιρείες δεν έχουν σχετική εμπειρία, ενώ τόνισε ότι όλα τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες. 
Σ’ αυτό το σημείο ευχαρίστησε την Έφη Χριστοπούλου, εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, και όλη την ομάδα της, για τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση και βαθμολογία των ελαιολάδων που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερο κύρος με την εμπειρία τους. 
Επίσης, σημείωσε την πολύ σημαντική συμμετοχή των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Τριχοπούλου και κ. Μαγιάτη, που βάζοντας και τις ευεργετικές ιδιότητες του «ελαιολάδου» στη Φαρμακευτική με τις έρευνές τους δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στο προϊόν. 
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος στάθηκε και στην πολυπληθή συμμετοχή αποστολής από το Δήμο Αγρινίου, τονίζοντας και την ανάγκη να πέσουν «γέφυρες» συνεργασίας σ’ όλη την Ελλάδα με τους φορείς που ασχολούνται με το ελαιόλαδο και την ελιά.  
Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να «αγκαλιαστεί» απ’ όλους τους φορείς το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς της Καλαμάτας, να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο όνομα, και πέρα από τα όρια της χώρας, ενώ υποσχέθηκε ότι το 3ο θα είναι ακόμα καλύτερο.
Εκτός από την «Iliada» της «Agrovim» που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό, το ασημένιο μετάλλιο μοιράστηκαν τρία ελαιόλαδα, καθώς συγκέντρωσαν την ίδια βαθμολογία: το «Μεσσηνιακό Κόντοπουλος Μ-Θ» από την Ανδρούσα, το «Ελαιώνιον» της «Agrovim» και το «Ματσολιά» του Σαράντου Δούζη από τη Λακωνία. 
Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε το ελαιόλαδο «Δωρικό» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας. 
Έπαινοι απονεμήθηκαν στο ελαιόλαδο της εταιρείας «ΚΑΣΕΛΛ» από τη Λακωνία, στο βιολογικό ελαιόλαδο του Νηλέα από τη Χώρα, στο ελαιόλαδο Μανέττα από την Καλαμάτα, στο ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας και στο ελαιόλαδο της εταιρείας Κωνσταντόπουλος - Συνεταιρισμός Ένωση Μεσσηνίας.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Κάτσαρης, εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» και συντονιστής της ομάδας που αξιολόγησε τα οργανοληπτικά στοιχεία των ελαιολάδων.
  Του Κώστα Γαζούλη

***  Καλαμάτα και Χανιά οι δύο νέοι ελληνικοί προορισμοί της British Airways

Με δυο νέα δρομολόγια σε Καλαμάτα και Χανιά αλλά και με περισσότερες πτήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, εγκαινιάζει το φετινό της καλοκαιρινό πρόγραμμα η British Airways. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ξεκινά τα νέα της δρομολόγια σε Καλαμάτα και Χανιά από τις 28 Απριλίου και ενισχύει περαιτέρω αυτά της Κέρκυρας και της Σαντορίνης. Συνολικά, η British Airways θα έχει πτήσεις σε εννιά ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας απευθείας το Λονδίνο με Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη, καθώς επίσης και με τη Θεσσαλονίκη. Στα Χανιά και την Καλαμάτα η εταιρεία θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, ενώ σε Κέρκυρα και Σαντορίνη οι πτήσεις θα αυξηθούν σε έξι και τέσσερις την εβδομάδα αντίστοιχα, ώστε να καλυφθεί ο αυξημένος όγκος επιβατών. Σε Κω, Ρόδο και Μύκονο θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, στο Ηράκλειο πέντε και στη Θεσσαλονίκη τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις προς όλους τους προορισμούς θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A319 και A320 από τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ. - 

*** Η παραλιακή θα αναπτύξει την Καλαμάτα για 100 χρόνια"  
Διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της θέλουν οι επαγγελματίες 
  Ανδρέας Ζαγάκος: «Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε αισιόδοξοι»
Η ομοιόμορφη ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας, κυρίως της ανατολικής, είναι ζητούμενο πολλά χρόνια τώρα και επανέρχεται κάθε χρόνο με την έναρξη της νέας σαιζόν.
Αν και θα βοηθήσει πολύ τόσο την ίδια την πόλη, όσο και τη επιχειρηματικότητα της περιοχής, ωστόσο, πολύ λίγα βήματα προόδου έχουν γίνει, τα οποία αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.
Οι επαγγελματίες της περιοχής επιδιώκουν και επιθυμούν την οριστική λύση και, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας και συνιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού Ανδρέας Ζαγάκος, μιλώντας στο «Θάρρος», θα μπορούσε να προκηρυχθεί ένας διεθνής διαγωνισμός και η Καλαμάτα να εκμεταλλευτεί καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει άλλες παραλιακές πόλεις που έχουν τα χαρακτηριστικά της Καλαμάτας.
Μαθητικός τουρισμός: Διπλό όφελος
Με αφορμή την έναρξη πια της καλοκαιρινής περιόδου και με δεδομένα τα μεγάλα οικονομικά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν, λόγω κρίσης, πολίτες και καταστηματάρχες, ρωτήσαμε αρχικά τον κ. Ζαγάκο, πόσο αισιόδοξοι είναι για τη φετινή σεζόν:
«Είμαστε καταδικασμένοι, ως επαγγελματίες, να είμαστε αισιόδοξοι και ειδικά οι μικροί και μεσαίοι. Αν δεν είμαστε αισιόδοξοι, δε θα μπορέσουμε να κάνουμεκρατηθούμε. Όμως, η αισιοδοξία δε σταματάει τα προβλήματα, τα οποία είναι υπαρκτά. Η μικρή, πλέον, καταναλωτική δύναμη των πολιτών, ύστερα από τις περικοπές, πραγματικά έχουν επηρεάσει πάρα πολύ τη δουλειά. Βέβαια γεγονός είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Καλαμάτας «αντέχει». Θέλετε, η μεγάλη διαφήμιση που έχει γίνει ότι είμαστε ο νέος τουριστικός προορισμός, θέλετε οι σχολικές εκδρομές που έχουν φέρει «μπροστά» την τουριστική περίοδο, «κρατάμε».
Τις προηγούμενες ημέρες, έφταναν συνεχώς σχολικά πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και πρέπει να το κυνηγήσουμε πάρα πολύ και ως Δήμος και ως επιχειρηματίες και ως ξενοδόχοι. Οι μαθητές που έρχονται τώρα σχολική εκδρομή, βάσει μετρήσεων σε 3-5 χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό τους, θα επιστρέψει για τη μαθητική ανάμνηση. Παράλληλα, υπάρχει και το άμεσο κέρδος, ότι αυτά τα παιδιά γυρνώντας στις οικογένειές τους και μεταφέροντας πολύ καλές εντυπώσεις για την περιοχή μας, προτρέπουν τους γονείς τους πιθανά να μας επισκεφτούν.
Επίσης, ο αυτοκινητόδρομος, πια, είναι δεδομένο και βοηθάει πάρα πολύ. Η ελπίδα λοιπόν, είναι αυτή που μας συντηρεί πάρα πολύ, γιατί όλα τ’ άλλα στοιχεία (οικονομικά, φορολογία των επιχειρήσεων, η επικείμενη αύξηση κατά μια μονάδα του ΦΠΑ), δε συμφέρουν να επιχειρείς, αλλά δεν μπορεί να κάνεις κι αλλιώς».
Ανάπλαση παραλιακής ζώνης
Ωστόσο, πάντα παραμένει ζητούμενο, η ολοκληρωμένη ανάπλασης της παραλιακής ζώνης:
«Σε ότι αφορά τώρα την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης, πραγματικά εκεί με αποδοχή και της δημοτικής αρχής, αλλά και των παραγόντων της περιοχής, υστερούμε και υστερούμε χρόνια τώρα. Ενώ στις έρευνες που έκανε και το Kalamata 21, ο πρώτος χαρακτήρας που δίνεται στην πόλη είναι η θάλασσα, νομίζω ότι και εμείς ως πολίτες, αλλά και οι παράγοντες, δεν έχουμε δώσει το κατάλληλο βάρος στην παραλία της πόλης, όπου πρέπει να είναι το τοπόσημο της Καλαμάτας και ο άξονας ανάπτυξής της. Αυτό συμβαίνει κατά τη γνώμη μου, διότι θεωρούμε την παραλία δεδομένη. Ξέρουμε πως όσο και να την παραβλέψουμε,, όσο και να την παραμελήσουμε, όσο και την εκμεταλλευτούμε, είναι δεδομένη και θα είναι η «χρυσή αγελάδα» που 3-4 μήνες το καλοκαίρι θα την αρμέγουμε για να ζούμε τους υπόλοιπους. Δεν είναι έτσι.
Εδώ φέρνω και τις δικές μας ευθύνες, των επιχειρηματιών, που παρά πολλές φορές δε χρησιμοποιούμε σωστά τα δικαιώματά μας, είτε στον αιγιαλό, είτε στην παραλιακή ζώνη και εκεί χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνέπεια από την πλευρά μας και όσον αφορά στη νομοθεσία αλλά και τις ανάγκες μας.
Πρέπει , λοιπόν, να υπάρξει μια στρατηγική ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου, ως βασικού μετώπου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της πόλης, χωρίς να εξαιρείται το ιστορικό κέντρο, ούτε η κεντρική πλατεία, ούτε τα δημοτικά διαμερίσματα, ούτε οι όμορφες γειτονιές της πόλης. Αλλά ο επισκέπτης απορεί που δε βρίσκει το χειμώνα ζωή στην παραλία, ότι αυτό το εξαιρετικό κομμάτι της Καλαμάτας λειτουργεί μόνο δύο μήνες το καλοκαίρι.
Πρέπει, λοιπόν, να γίνουν προσπάθειες ανάδειξης. Στη θετική κατεύθυνση ήταν ο ηλεκτροφωτισμός του χιλιόμετρου, αισθητικά είναι πολύ ωραίο, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και στην από δω πλευρά του λιμανιού και του αιγιαλού, τα οποία πρέπει να λυθούν και να υπάρχει μια στρατηγική», τόνισε ο κ. Ζαγάκος.
Σύλλογος
Σε ό,τι δε αφορά τη δραστηριοποίηση του Συλλόγου σε αυτά τα ζητήματα, ο κ. Ζαγάκος είπε: «Ως Σύλλογος, όποτε έχει ζητηθεί η γνώμη μας και στην επιτροπή διαβούλευσης, αλλά και σε προσωπικές συναντήσεις με το δήμαρχο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, πάντα καταθέτουμε απόψεις και προτάσεις. Τελευταία μας συνάντηση ήταν με τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων που περνούν τη Ναυαρίνου για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Βέβαια, να θυμηθούμε μιας και εστιάζουμε, λόγω του καλοκαιριού, στους συναδέλφους της παραλιακής ζώνης, ότι όλοι είναι όμηροι ενός νομικού καθεστώτος χρήσης του αιγιαλού σε μια μόνιμη παρανομία. Τα πρόστιμα πέφτουν σωρηδόν. Δεν υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων αν δεν αναπτύξουν στον αιγιαλό τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες και δεν υπάρχει και τουριστική λειτουργία της πόλης.
Έγινε, λοιπόν, μια σύσκεψη για να περνάει ο εργαζόμενος να σερβίρει σ' ένα παράνομο χώρο. Ενώ δηλαδή αναγνωρίζουμε την ανάγκη να περάσει το δρόμο, δεν αναγνωρίζουμε την ανάγκη να είναι νόμιμη, αυτή η κατάσταση απέναντι του δρόμου, με το μίνιμουμ των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης των πολιτών. Το να αφήσουμε το χώρο μόνο με άμμο, χωρίς καμία ελαφριά υποδομή, μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πελάτης και είναι αθέμιτος ανταγωνισμός με τις χιλιάδες παραλίες της Ελλάδας, οι οποίες δεν ακολουθούν αυτή την τακτική. Είναι, τελικά, πάγια τακτική του ελληνικού κράτους να έχει τους πολίτες και τους επαγγελματίες όμηρους με διάφορα κόλπα για να μπορεί πιθανόν – τα παλαιότερα χρόνια περισσότερα, τα τωρινά λιγότερο- να εξυπηρετεί μικροκομματικά ρουσφετάκια.
Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που κάνουν άσχημη χρήση του γιαλού και γι’ αυτούς υπάρχουν τα κατασταλτικά μέτρα, τα οποία, όμως, ούτε αυτά εφαρμόζονται μέσα σε ένα πλαίσιο γενικής ομηρίας των επαγγελματιών. Τα οποία μέτρα, μάλιστα, μη εφαρμοζόμενα, ενισχύουν και το αθέμιτο ανταγωνισμό. Ένας συνάδελφος που ακολουθεί το γράμμα του νόμου, είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι σ' έναν συνάδελφο που δεν ακολουθεί το νόμο, πληρώνει τα πιθανά πρόστιμα αλλά δεν έχει καμία άλλη επίπτωση.
Για να κλείσουμε, ωστόσο, το θέμα με το Σύλλογο, από την αρχή της ίδρυσής του είχαμε πει ότι θα έχει να κάνει περισσότερο με την προβολή και προώθηση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας και της προβολής του τουριστικού προϊόντος της Καλαμάτας και λιγότερο με τα στενά συνδικαλιστικά ή μικροσυντεχνιακά συμφέροντα.
Αρκετοί συνάδελφοι νόμισαν, ότι θα υπάρξει ένας φορέας, ο οποίος, τις οποιεσδήποτε μικροπαραβάσεις μας, θα μπορέσει να τις διαχειρισθεί μέσα από μια διαδικασία με το Δήμο, την Αστυνομία, ή την Κτηματική. Αυτοί οι φορείς εκφράζουν το νόμο και δεν διαπραγματεύονται με κανένα πολίτη και παράγοντα, την εφαρμογή του. Ο δικός μας σκοπός, ως Σύλλογος, είναι να αξιοποιηθεί η επαγγελματική δραστηριότητα με την καλύτερη ωφέλεια για τον επιχειρηματία, τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους και κατ΄ επέκταση και την πόλη».
Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός
Ποια όμως είναι η πρόταση του Συλλόγου για ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά την ανάπλαση:
«Μακάρι να βρεθεί αύριο μια αρχιτεκτονική μελέτη που να λέει πως θα διαμορφωθεί η παραλία της Καλαμάτας, πως θα είναι η χρήση του αιγιαλού, πως θα λειτουργεί η Ναυαρίνου. Εμείς, οι επαγγελματίες, δε θέλουμε να μας χαϊδεύουν τα αυτιά. Η κουβέντα αυτή πρέπει ν' αρχίσει με πρώτο το συμφέρον της πόλης, μετά το συμφέρον των μόνιμων κατοίκων της παραλίας και μετά το συμφέρον και η λειτουργία των επιχειρήσεων. Αυτή πρέπει να είναι η ιεράρχηση. Ο επαγγελματίας σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Η πόλη θα είναι εδώ και βάση των δικαιωμάτων της πόλης και των κατοίκων, πρέπει να αξιοποιηθεί η παραλία.
Ακούστηκε πρόσφατα ότι ένα μεγάλο μέρος προγράμματος του Δήμου θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Παρά ταύτα αποσπασματικά στην περιοχή της Ανάστασης έγινε μια μικρή ανάπλαση, η οποία δεν ξέρω αν προέρχεται από ένα παλαιότερο σχέδιο. Εντάχθηκε εκεί, ξεκομμένα, χωρίς να κρίνω το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Μακάρι όλο αυτό να έχει μια λογική ένταξης σε μια μεγαλύτερη ανάπλαση. Το αποσπασματικό έργο που έγινε με την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα είναι πάρα πολύ σοβαρό και βοήθησε. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει μια σωστή κουβέντα – όχι Μάιο μήνα βέβαια – να προκηρυχτεί ένας διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, όπως η σκέψη παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση «Φαντάσου την πόλη». Να αντιγράψουμε καλές πρακτικές παραθαλάσσιων πόλεων του εξωτερικού. Πρόσφατα είδαμε την ανάπλαση της παραλίας του Τελ Αβίβ, ξέρουμε την ανάπλαση της παραλίας της Βαρκελώνης. Μπορεί να μην είμαστε μέγεθος τέτοιων πόλεων, αλλά έχουμε περίπου το γεωγραφικό σχήμα αυτών των πόλεων. Γιατί να μην αντιγράψουμε δύο σωστές πρακτικές;
Και βέβαια να έχουμε τη δυνατότητα και ως πόλη και ως πολίτες να αποδεχτούμε κάποια πράγματα. Επειδή ποτέ δεν θα είμαστε όλοι 100% ικανοποιημένοι, πρέπει να βάλουμε όλοι λίγο πίσω το μικροσυμφέρον μας και να αποδεχθούμε ότι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης θα είναι ο μοχλός ανάπτυξης της πόλης για τα επόμενα 100 χρόνια. Για τέτοια ανάπλαση μιλάω, δεν αναφέρομαι στο να τοποθετηθούν κάποιοι κυβόλιθοι, κάποια φωτιστικά, κάποια παγκάκια. Όλα αυτά είναι χρήσιμα, αλλά άμα είναι αποσπασματικά δίνουν μια αίσθηση προχειρότητας και δημόσιου έργου της δεκαετίας του 1970», κατέληξε ο κ. Ζαγάκος. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Π. Τατούλης: «Αδιανόητη η απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας»    
Μετά την ανακοίνωση της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας από την οποία απουσιάζουν περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εμφανίστηκε αντίθετος, προβαίνοντας στην εξής δήλωση:
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα του πελοποννησιακού πολιτισμού, “γέννημα” του οποίου συνιστούν, ανεξάρτητα από την οικουμενική διάσταση των αξιών και των αγώνων τους.
Θεωρώ τουλάχιστον “άστοχη” την κατάρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής, που επελέγη από την Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς απουσιάζουν σημαντικές και ιστορικά συμβολικές περιοχές της Πελοποννήσου, παρά τις επανειλημμένες προσωπικές μου παρεμβάσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στο δρομολόγιο της Ολυμπιακής Φλόγας.
Οφείλω να υπενθυμίσω ότι το 2004, από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, μερίμνησα ώστε η Ολυμπιακή Φλόγα να διατρέξει “ενιαία” απ’ άκρου εις άκρου την Πελοπόννησο, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν καμία διοικητική ή άλλη διαίρεση.
Η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο πολιτισμικό, ιστορικό και οικονομικό χώρο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο εμβληματικό γεγονός της. Είναι αδιανόητη η όποια προσπάθεια να τεμαχιστεί, εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες ή μικροπολιτικές ματαιοδοξίες».   

***   Τα Χανιά λύρα και μαντινάδες και η Καλαμάτα μπατσάτα…
Όπως είχαμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες, το βράδυ του Σαββάτου η εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά έκανε πρεμιέρα. Μία δε από τις συνδέσεις που θα έκανε, ήταν και αυτή με την Καλαμάτα.
Πραγματικά, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στον πεζόδρομο της Αμφείας και περίμενε τη στιγμή που όλη η Ελλάδα θα έβλεπε την Καλαμάτα να χορεύει μπατσάτα.
Όλα έγιναν με τη σωστή σειρά, όμως μία λεπτομέρεια σχολιάστηκε από πολύ κόσμο, κυρίως στο διαδίκτυο… Πριν από εμάς είχε γίνει σύνδεση με τα Χανιά. Εκεί, Κρητικοί με τις παραδοσιακές στολές και τις λύρες τους είπαν μαντινάδες και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
Στη συνέχεια βγήκε η Καλαμάτα και χόρεψε μπατσάτα…  Π.Μπ. 

***  Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη 

  Στην κυκλοφορία παραδόθηκε χθες ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη, ο οποίος αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Εγκαινιάζοντας το νέο αυτοκινητόδρομο, ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αφού- μεταξύ άλλων- ανέφερε πως είναι ο πρώτος που παραδίδεται σε κυκλοφορία με εν λειτουργία Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε και στα υπόλοιπα έργα». Σημειώνεται ότι στο τμήμα αυτό τα διόδια θα είναι ελεύθερα έως την Κυριακή του Θωμά. Για το δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «αυτός και οι υπόλοιποι δρόμοι που κλείνουν το οδικό δακτυλίδι της Πελοποννήσου, ήταν μέσα στη διαπραγμάτευση του Μορέα. Οι μελέτες αυτές θα παραδοθούν πολύ σύντομα και μετά το Πάτρα - Πύργος, ο προγραμματισμός είναι να συνεχιστεί ο δρόμος προς τα κάτω, και να αξιοποιήσουμε τις μελέτες που θα είναι πλέον ώριμες, από το καινούργιο ΕΣΠΑ το πιθανότερο». - 

*** Νέο παιδιατρικό ιατρείο στα επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας 

Ολοκληρώθηκε χθες μία ακόμη ουσιαστική παρέμβαση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του λειτουργικού του ανασχεδιασμού. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ευρύχωρου παιδιατρικού ιατρείου σε χώρο ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα ιατρεία του ΤΕΠ και προσαρμοσμένο αρχιτεκτονικά και αισθητικά στην παιδική ηλικία. Με τη λήξη, δε, των εργασιών στο νέο παιδιατρικό ιατρείο, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε: «Σήμερα λύνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που έρχεται από πολύ παλιά στο νοσοκομείο μας. Χρόνια τώρα ήμασταν υποχρεωμένοι να εξετάζουμε τις παιδικές ηλικίες προσερχόμενες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στον ίδιο και ενιαίο χώρο που βρίσκονται και τα άλλα ιατρεία, χειρουργικό και παθολογικό. Εικόνα που επηρέαζε αρνητικά την ψυχολογία και τη διάθεση των παιδιών. Η δημιουργία του νέου σύγχρονου και ξεχωριστού χωροταξικά παιδιατρικού ιατρείου έρχεται βασικά να εξυπηρετήσει αυτό το σκοπό. Την εξέταση των παιδικών ηλικιών σε ένα χώρο άνετο, αξιοπρεπή και κατάλληλα διαμορφωμένο για τις παιδικές ηλικίες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου για τη συμβολή τους, όπως επίσης και το συμπατριώτη μας Κωνσταντίνο Λούζη, Skitsofrenis, για την εθελοντική του προσφορά στη δημιουργία αυτής της όμορφης από καλλιτεχνικής και αισθητικής πλευράς εικόνας». - 

***  Κάποια δεν έφτασαν ποτέ... 

  Κάποιοι άνθρωποι με σωσίβια, με μεγάλες δυσκολίες και πολλούς κινδύνους, κατάφεραν την Κυριακή να φτάσουν στην ακτή. Κάποια άλλα, όμως, σωσίβια, σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις των διασωθέντων, δε θα φτάσουν ποτέ στη στεριά, τουλάχιστον όχι έχοντας εκπληρώσει το ρόλο τους. Οι 41 μετανάστες που φιλοξενούνται από την Κυριακή στην Καλαμάτα μιλούν για συμπατριώτες τους που χάθηκαν στη θάλασσα, όταν το αρχικό πλοίο που τους μετέφερε από τη Βόρεια Αφρική ανατράπηκε και βυθίστηκε. Κανείς δεν ξέρει, και ίσως να μη μάθουμε ποτέ, πόσοι χάθηκαν και ποιοι. Β.Β. -  dpuf

*** Συλλήψεις 4 ατόμων για ναρκωτικά στην Καλαμάτα

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Το απόγευμα του Σαββάτου, στην οδό Αρτέμιδος, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν 47χρονο Αρμένιο, διότι στην κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν 5 ναρκωτικά δισκία. Το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών τρεις 24χρονοι, γιατί κατείχαν από κοινού ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι χασίς, το οποίο κατασχέθηκε.Β.Β. - 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :


1/ ~* "ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ" με Σ.  Γεωργούντζος 18/04/2016  BEST- TV : https://youtu.be/N5Cxm_Zbpxw .-

2/  ~*  Σωτήρης'"  Όλα στη Φόρα "' 18/04 2016 Best-tv  Kalamata: https://youtu.be/AzXtJoQDE-s  .- 

3.- ~*ΟΛΑ στη ΦΟΡΑ με Σ  Γεωργούντζο 18/04/2016 στον Best-TV : https://youtu.be/F-4mC1Im8bg .-
4~* The Sotiris Georgoyntzos 18/4/2016 ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ: https://youtu.be/gJeOQStbBBo .-
5~*ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ  ΣΠΑΡΤΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 7-0  17,18/04/2016: https://youtu.be/qJHdV2n6_Zw .-
~*Γρ. Αρναούτογλου-Σωτ.  Γεωργούντζος  13/04/2016 ANT1:  https://youtu.be/EoWX_1wqEuc .-

Η Λαμποράλ «σκούπισε» τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και πάει Βερολίνο
***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ   75-84 .- ^
(3ος αγώνας ) .-
Τα  δεκάλεπτα : 17-20 , (37-42) , 55-56 , 75-84 .- ^
Video :
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΠΟΡΑ ΚΟΥΤΣΑ  75-84 19/04/2016: https://youtu.be/8JdDs_DxMk0
~ ΠΑΟ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ 75-84   γ΄ περίοδος  55-56  19/04/2016: https://youtu.be/8PLD51sRmeU

***   Παραιτήθηκε η διοίκηση Ράλλη 
Η παρακάτω ανακοίνωση ήταν η μοναδική αντίδραση που θα μπορούσε να έχει η διοίκηση του Γιώργου Ράλλη μετά και το προχθεσινό ματς που σφράγισε μαθηματικά και με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τον υποβιβασμό της Μαύρης Θύελλας στο τοπικό πρωτάθλημα έπειτα από 35 χρόνια:
«Μετά από την τραγική φετινή πορεία και την τελευταία ταπεινωτική εμφάνιση της ομάδας, η Διοίκηση αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της, παραιτείται των καθηκόντων της, παραμένει όμως υποχρεωτικώς μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Ως ελάχιστη αυτοκριτική και αισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης μας, ζητάμε συγγνώμη από αυτούς που αγαπούν την ομάδα και ζουν όπως και εμείς το δράμα του υποβιβασμού.
Γονατίσαμε αλλά θα σηκωθούμε πάλι, ενώ, άμεσα θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις σε Διοικητικό επίπεδο με Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες».

 ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 7-0
Ένα αμάξι χτύπησε το νεκρό… 

Όσο οδυνηρή κι αν είναι η ήττα της Καλαμάτας στη Σπάρτη με το ευρύ 7-0 για την 24η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και η 17η Απριλίου 2016 ν’ αποτελεί ένα αγκάθι στην βαριά ιστορική της βίβλο, η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με ένα νεκρό πτώμα που το χτυπάει αυτοκίνητο… Μπορεί να μην διανοούμασταν να το φανταστούμε και να μη θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά η έκταση του σκορ είναι εύκολα εξηγήσιμη, καθώς μια αδύναμη ανερμάτιστη, ακέφαλη και διαλυμένη ψυχολογικά ομάδα τέθηκε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του 3ου Ομίλου, η οποία ακόμα δεν έχει «καθαρίσει» μαθηματικά με το στόχο της ανόδου.
Όπως είναι φανερό δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για το αγωνιστικό μέρος, που σήμανε και τον μαθηματικό υποβιβασμό της Μαύρης Θύελλας στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Για την ιστορία και μόνο το σκορ διαμορφώθηκε ως εξής:
Στο 5’ μια σέντρα του Κοιλιάρα κατέληξε στα δίχτυα της Καλαμάτας μετά από ασυνεννοησία Σταυράκη-Μπαντούνα και αφού η μπάλα κάπου κόντραρε. Στο 45’ ο Βιγιαφάνε κέρδισε πέναλτι από τον Καταρτζή, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αναστασάκος. Ο Σιώπης με διαγώνιο σουτ στο 52’ και 3-0. Στο 63’ ο Καλαματιανός Κώστας Ηλιόπουλος απλώς …διεκπεραίωσε από κοντά το …συστημένο του Αναστασάκου (χωρίς φυσικά να πανηγυρίσει). Το 5-0 από τον Κοιλιάρα με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή στο 67’ και στο 83’ ο Δημολιό με κοντινό σουτ το 6-0 και ο επίλογος στο 88’ ο Κρεββατάς με κεφαλιά.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Πανάγου, Γκαλίτσιος, Μπιταξής, Κοιλιάρας, Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος, Βιγιαφάνε (59’ Δημολιός), Ηλιόπουλος (69' Σπηλιωτόπουλος), Αναστασάκος (65' Κρεββατάς).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Κεμάλι, Κανταρτζής (70' Ρήγας), Μπαντούνας, Λιόλιος, Τσιμικλής, Γκίνο, Κολημήτρας (26’ λ.τρ. Μανουσάκης), Καλαντζής, Τορεζάνι, Όττα (52' Ραχίμ).

  Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΌΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Σπάρτη-Καλαμάτα  7-0
Παναργειακός-Λεβάντε ΑΟ  7-0
Λουτράκι ΠΑΟ-ΑΟ Χαλκίς  2-1
Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψαχνών     3-0 χ.α.
Αιολικός-Κανάρης Χίου  6-0
Παμβουπρασιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας    3-1
Ερμιονίδας ΑΕ-Παναρκαδικός     1-2

Η βαθμολογία
1          Σπάρτη                             41-15                 55
2          Παναργειακός                    44-22                 49
3          Παναρκαδικός                    35-16                 45
4          Αιολικός                            48-22                 44
5          Λουτράκι ΠΑΟ                   34-20                 41
6          Παμβουπρασιακός              36-23                 41
7          ΑΟ Χαλκίς                         29-15                 36
8          Ερμιονίδας ΑΕ                   32-24                 35
9          Δόξα Ν. Μανωλάδας           28-28                 34
10         Καλαμάτα                          24-30                 28
11         Βύζας Μεγάρων                 22-44                 27
12         Λεβάντε ΑΟ                       18-56                 14
13         Κανάρης Χίου                    14-47                 13
14         Ηρακλής Ψαχνών              7-50                   4

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής
(24/04/2016 17:00)
Ηρακλής Ψαχνών-Κανάρης Χίου 0-3 χ.α.
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Βύζας Μεγάρων
Παναρκαδικός-Αιολικός
Καλαμάτα-Βάρδα
Λεβάντε ΑΟ-Ερμιονίδας ΑΕ
Λουτράκι ΠΑΟ-Σπάρτη
ΑΟ Χαλκίς-Παναργειακός

***  Στην Α1 πόλο ανδρών ,  για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι-οφ της Α1 πόλο ανδρών
Πρώτο βήμα για τελικό η Βουλιαγμένη, 12-10 τον Παναθηναϊκό
  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  12-10 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 4-4, 3-1
Τα γκολ:
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ:
Καπότσης 4, Χρ.Αφρουδάκης 3, Παπαδόγκωνας 2, Βουλγαράκης, Κοπελιάδης, Ελμισιάν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρούντζος 6, Πρίμορατς, Δερμιτζάκης, Κόνγουεϊ, Γ.Αφρουδάκης.

  ~*** Αποτελέσματα 30ης αγων. 17-04-2016 ΒΑΘΜΟΛΟΛΊΑ: https://youtu.be/HbtLXPfTMtA .-

***  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)
1. Ολυμπιακός 85
---------------------------
2. ΑΕΚ 57
3. Παναθηναϊκός 55
4. ΠΑΟΚ 45
5. Πανιώνιος 44
---------------------------
6. ΠΑΣ Γιάννινα 42
7. Ατρόμητος 42
8. Αστέρας Τρίπολης 41
9. Πλατανιάς 39
10. Λεβαδειακός 37
10. Παναιτωλικός 35
12. Ηρακλής 35
13. Ξάνθη 33
14. Βέροια 27
---------------------------
15. Πανθρακικός 17
16. Καλλονή 16
 * Από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

***  Αυτά είναι τα σενάρια για τη βαθμολογία των play-off!
 ~  Ύστερα και από την μη αναμενόμενη ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό, έρχονται τα πάνω-κάτω στα play-off, καθώς πλέον υπάρχουν τέσσερα σενάρια για την ειδική βαθμολογία. Τα σενάρια αυτά θα εξαρτηθούν από το αν τελικά θα καταφέρει ο Πανιώνιος να πάρει την πολυπόθητη αδειοδότηση για συμμετοχή στα play-off και από το αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της από την έφεση που κατέθεσε. Ας δούμε αναλυτικά τα σενάρια αυτά.
1)Αν ο Πανιώνιος πάρει την αδειοδότηση, δίχως να πάρει η ΑΕΚ τους 3 βαθμούς:
Βαθμολογία:
ΠΑΟ 2
ΑΕΚ 2
ΠΑΟΚ 0
Πανιώνιος 0
2)Αν δεν πάρει την αδειοδότηση ο Πανιώνιος (ΠΑΣ Γιάννινα στη θέση του), δίχως να πάρει η ΑΕΚ τους 3 βαθμούς:
Βαθμολογία:
ΠΑΟ 3
ΑΕΚ 2
ΠΑΟΚ 1
ΠΑΣ Γιάννινα 0
 3)Αν ο Πανιώνιος πάρει την αδειοδότηση και η ΑΕΚ πάρει τους 3 βαθμούς:
Βαθμολογία:
ΑΕΚ 3
ΠΑΟ 2
ΠΑΟΚ 0
Πανιώνιος 0
4)Αν δεν πάρει την αδειοδότηση ο Πανιώνιος (ΠΑΣ Γιάννινα στη θέση του) και η ΑΕΚ πάρει τους 3 βαθμούς:
ΑΕΚ 3
ΠΑΟ 3
ΠΑΟΚ 1
ΠΑΣ Γιάννινα 0

 ***  Χάθηκε η άνοδος για τον Απόλλωνα με ήττα στη Ριζούπολη
Στη Football League  ... Ενική στο ποδόσφαιρο ,
Χάθηκε η άνοδος για τον Απόλλωνα με ήττα στη Ριζούπολη
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:
Απόλλων Σμύρνης - Αγρ. Αστέρας 0-2
Κέρκυρα - Λάρισα 16/4  0-0 .-^
Ζάκυνθος - Πανελευσινιακός  2-0 .-^
Τρίκαλα - Αχαρναϊκός  1-0 .- ^
Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή  0-1 .- ^
Πανσερραϊκός - Χανιά 18/4
Αναγέννηση Καρδίτσας - Λαμία 18/4
Ολυμπιακός Βόλου - Κισσαμικός 0-3 (α.α.)
Εργοτέλης - Καλλιθέα 0-3 (α.α.)

*** Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  αγων. της Κυριακής 17/04/2016  :
Η επόμενη αγωνιστική(17/04/2016, 16:30)
Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψ. 3-0 χ.α.
Αιολικός-Κανάρης Χίου   6-0 .- ^
Παμβουπρασιακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας 3-1 .- ^
Ερμιονίδας ΑΕ-Παναρκαδικός  1-2 .- ^
Σπάρτη-Καλαμάτα   7-0 .- ^
Παναργειακός-Λεβάντε ΑΟ  7-0 .- ^
Λουτράκι ΠΑΟ-ΑΟ Χαλκίς  2-1 .- ^

***   Ο Μελισσανίδης... σούταρε τον Πογιέτ από την ΑΕΚ μια ώρα αρχύτερα 
«Οι πλούσιοι δεν αντέχουν όχι»
Ο Μελισσανίδης... σούταρε τον Πογιέτ από την ΑΕΚ μια ώρα αρχύτερα~
~ Ούτε μέρα προθεσμία δεν έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Γκουστάβο Πογέτ, καθώς από σήμερα κιόλας η διοίκηση προχώρησε στη λύση της συνεργασίας της με τον Ουρουγουανό τεχνικό!
Οι εξελίξεις στην ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες είναι ραγδαίες και όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο Γκουστάβο Πογέτ όχι μόνο δεν θα παραμείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της περιόδου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε το απόγευμα μέσα στη δήλωση αποχώρηης που έκανε, αλλά θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν από την Ένωση και δεν θα κοουτσάρει την ομάδα ούτε στον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά από εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη, βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τους Περιστεριώτες κι ενημέρωσε τον Ουρουγουανό τεχνικό για την άμεση λύση της συνεργασίας τους. Από τα όσα έχουν διαρρεύσει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ζήτησε από τον Στέλιο Μανωλά να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει.
Και η απάντηση του Ουρουγουανού
 Είναι χαρακτηριστικό πως αφότου πληροφορήθηκε την άμεση απόλυσή του, ο Ουρουγουανός κάλεσε τους παίκτες του στο λόμπι του ξενοδοχείου και στην ομιλία που τους έκανε άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της διοίκησης.
Πρώτα τους ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και τους ευχήθηκε υγεία, ενώ στη συνέχεια τους είπε χαρακτηριστικά:
«Σε κάποιους πλούσιους και δυνατούς ανθρώπους, όταν λες όχι δεν το αντέχουν. Φανταστείτε πως είπαν και με ανακοίνωση μάλιστα πως όποια απόφαση κι αν ληφθεί, αυτό θα γίνει μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Κι όμως. Μέσα σε 1,5 ώρα μας διώχνει. Δείτε πόσο χάλια είναι».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Περίπατος» του ΠΑΟΚ στη Σύρο και... άλμα για πρωτάθλημα  Νίκησε 3-0 σετ τον Φοίνικα
«Περίπατος» του ΠΑΟΚ στη Σύρο και... άλμα για πρωτάθλημα
~ Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης
Τα σετ: 0-3 (22-25, 23-25, 14-25)
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Φέργκιουσον 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Πάρις 3 (1/2 επ, 2 μπλοκ), Ντόκιτς 13 (11/32 επ, 2 άσσοι), Λάππας 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ, 41% υπ - 19% άριστες), Ανδρεάδης 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος 6 (6/13 επ, 45% υπ - 18% άριστες) / Ζήσης (λ, 20% υπ - 20% άριστες), Ηλίας, Μάρκου, Μουρούτης 1 (μπλοκ), Κάλντγουελ 3 (3/6 επ, 44% υπ - 33% άριστες).
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 9 (6/13 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 36% υπ - 36% άριστες), Κουρνέτας 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ), Σεπέδα 20 (17/32 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Λι 7 (4/5 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 5 (2/4 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 11 (9/14 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 19% άριστες) / Γκαράς (λ, 22% υπ - 0% άριστες), Ντίνας, Τερζής.
~  Ο προπονητής του Φοίνικα, Ντούσκο Νίκολιτς, δήλωσε: «Δώσαμε ένα σετ από λάθη σε αγώνα με 3-0. Με έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ αυτό είναι αρκετό για να χάσεις. Εύχομαι και ελπίζω στον δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη να παίξουμε καλύτερα ώστε να επαναλάβουμε τη νίκη που πετύχαμε στον Β΄γύρο του πρωταθλήματος».
***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 

~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09  Απριλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-09-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/09-10-2016.html  .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-10-2016.html.-
 ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Απριλίου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-12-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  15ο μέρος Τρίτη 12  Απριλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/04/15-12-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13 Απριλίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-13-2016.html .-     
Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-14-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-15-2016.html      
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-16-2016.html .-    
  ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και  17 Απριλίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/16-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στ5ο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-5-17-2016.html .-                                                                                                                                  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Απριλίου 2016:    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-18-2016.html  .-                         
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/rfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                              
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-19-2016.html .- 
~

~***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4629 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2923 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2950  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 492   βίντεο   .-  
 
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-