~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Απριλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016 :

VIDEO :
Χοροστατούντος  Μητροπολιτών Σπάρτης και Πατρών παρακολουθήσαμε με Ι. Προσκύνημα στον
Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Καστροπολιτείας ΜΥΣΤΡΑ Παρασκευή  8/4/2016 Δ΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας   :   https://youtu.be/3eIQdPYDYKc .-


Όταν εξομολογήται ο άνθρωπος, καθαρίζεται η ψυχή του και γίνεται ως αδάμαντας φωτεινός... Χωρίς την εξομολόγησιν, μετάνοιαν δεν λογίζεται. και χωρίς την μετάνοιαν άνθρωπος δεν σώζεται...
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
Σήμερα  Δ΄ Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο  !
~ Η ειρήνη είναι η μητέρα όλων των αγαθών και η προϋπόθεση κάθε χαράς .- Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
~ Πολλούς δρόμους μας έδωσε ο Θεός για να πετύχουμε την σωτηρία μας , αρκεί μόνον να μη γινόμαστε αδιάφοροι .- Αγ. Ιωάν. ο Χρυσόστομος .-
~ προσκυνούμεν Πατέρα , Υιόν και Άγιον Πνεύμα ,. φρονούντες ότι οι μεν ιδιότητες είναι χωριστές , η δε Θεότης μία
.- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-
~ Η ομορφιά και η τάξη της φύσης μας διδάσκουν , ότι υπάρχει Θεός και ότι αυτός δημιούργησε και κυβερνά τα σύμπαντα
.- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-
~*"Περὶ θλίψεων «Πρέπει νὰ γνωρίζεις ὅτι μέσα στὶς θλίψεις καὶ τὰ παθήματα, στὴν ὑπομονὴ καὶ στὴ πίστη, εἶναι κρυμμένες οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ, ὅπως ἐπίσης καὶ δόξα καὶ ἀπόκτηση τῶν οὐρανίων ἀγαθῶν. Γιατί καὶ τὸ σιτάρι, ποὺ σπέρνεται στὴ γῆ, εἶναι ἀνάγκη πρῶτα νὰ δοθεῖ στὴ σήψη καὶ στὴν ἀτιμία, φαινομενικά, καὶ ἔτσι νὰ ἀπολαύσομε τὴν ὀμορφιὰ καὶ τὸν πολλαπλάσιο καρπό του. Ἂν ὅμως δὲν περνοῦσε ἀπὸ τὴ σήψη ἐκείνη καὶ τὴ φαινομενικὴ ἀτιμία, δὲν θὰ ἔβγαζε καρπό. Αὐτὸ λέει καὶ ὁ Ἀπόστολος: «Πρέπει νὰ περάσουμε πολλὲς θλίψεις γιὰ νὰ μποῦμε στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ». Καὶ ὁ Κύριος λέει: «Μὲ τὴν ὑπομονή σας, θὰ σώσετε τὶς ψυχές σας», καί: «στὸν κόσμο θὰ ἔχετε θλίψεις». ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ"
~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."
~ ΄Όπως τα σύννεφα κρύβουν τον ήλιο , έτσι και οι πονηρές σκέψεις σκοτίζουν και καταστρέφουν τον νού .- Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης .
~ Προσοχή ! Η παραμικρή εκτροπή από την αλήθεια ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού της ασέβειας
.- Άγιος Γρηγόριος Νύσσης .-
~ Μακάριο δεν είναι να γνωρίζεις κάτι περί Θεού , αλλά το να έχεις μέσα σου τον Θεό .-
Άγιος Γρηγόριος Νύσσης .-
~ Η πονηρή γνώμη είναι σκοτάδι , ακόμη και χωρίς να γίνει σωματική αμαρτία .!
Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος .-

~ 8 Απριλίου
Αποστόλων (Ο΄) Αγάβου, Ασύγκριτου επισκόπου Υρκανίας, Ερμού επισκόπου Δαλματίας, Φλέγοντος επισκόπου Μαραθώνος. Κελεστίνου (1), πάπα Ρώμης(†432). Μάρτυρος Παυσίλυπου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του Κουλικά (†1564)] και Ιωάννου του ναυκλήρου, του εν Κω (†1669).
(1) Ο άγιος Κελεστίνος γεννήθηκε στη Ρώμη και ο πατέρας του ονομαζόταν Πρίσκος. Από νεαρή ηλικία, ως διάκονος, διακρίθηκε για τη ευσέβειά του την μόρφωσή του και τον θερμό ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Για τις αρετές του αυτές μετά το θάνατο του πάπα Βονιφάτιου το 422 ανήλθε στο θρόνο. Πρώτο του μέλημα ήταν η παρέμβαση του στη Αφρική, τη Γαλατία και την Κολοβρία για την εφαρμογή των Ι. Κανόνων στην εκλογή των επισκόπων. Παροιμιώδης ήταν η πολεμική του εναντίον των αιρέσεων. Εργάσθηκε για την αναίρεση των κακοδοξιών του Πελαγιανισμού στη Μεγ. Βρετανία, ενώ συγχρόνως η ιεραποστολική του προσπάθεια στην Ιρλανδία στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Απέστειλε επίσης αντιπροσωπεία στη συγκληθείσα Γ΄Οικουμενική σύνοδο, η οποία καταδίκασε τη πλάνη του Νεστόριου.
~
~

Σήμερα 08/04/2016 εορτάζουν:

Δ' Χαιρετισμοί, Άγιοι Άγαβος, Ρούφος, Φλέγων και Ασύγκριτος από τους 70 Αποστόλους, Όσιος Κελεστίνος Πάπας Ρώμης
~
Αγίες Πέντε Κόρες από την Λέσβο

Αγίες Πέντε Κόρες από την Λέσβο
 
Άγιος Παναγιώτης που μαρτύρησε στην Ιερουσαλήμ

Άγιος Παναγιώτης που μαρτύρησε στην Ιερο....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιώβ Μητροπολίτη Μόσχας

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιώβ Μ....
 
Άγιος Αβδιησούς

Άγιος Αβδιησούς
 
Αγία Υπομονή

Αγία Υπομονή
 
Άγιος Ζήνων

Άγιος Ζήνων
 
Άγιος Γεώργιος από την Έφεσο

Άγιος Γεώργιος από την Έφεσο
 
Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς

Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς
 
Άγιοι Θεοδώρα και Δίδυμος

Άγιοι Θεοδώρα και Δίδυμος
 
Άγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ, Ουϊκτωρίνος, Παππίος, Σεραπίων και  Νικηφόρος

Άγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ, Ουϊκτ....
~  Ἦχος α’. Χορὸς Ἀγγελικός.
Ἐξάριθμος χορός, τῶν σοφῶν Ἀποστόλων, ὑμνείσθω ἱερῶς, μελωδίαις ᾀσμάτων, Ἐρμᾶς καὶ Ἀσύγκριτος, Ἠρωδίων καὶ Ἄγαβος, σὺν τῷ Φλέγωντι, καὶ τῷ θεόφρονι Ρούφω, τὴν Τριάδα γάρ, διηνεκῶς δυσωπούσιν, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~Απολυτίκιο Αγ. Αγάβου, Ρούφου, Φλέγων και Ασύγκριτος από τους 70 Αποστόλους - 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   :     https://youtu.be/oLZimsUO_Ig  .-

***  Θετική απόφαση από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας γλιτώνει υπερχρεωμένο από οφειλή 100.000 ευρώ   
Δύο θετικές αποφάσεις εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για ισάριθμα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Στην πρώτη περίπτωση, νεαρό ζευγάρι με περιορισμένα εισοδήματα θα γλιτώσει σημαντικό μέρος της οφειλής του, ενώ ένας 59χρονος θα απαλλαγεί οφειλής που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.
  Νεαρό ζευγάρι
Η πρώτη απόφαση αφορά 44χρονο, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και το 2011 απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Έμεινε άνεργος για 2,5 χρόνια και από το 2013 εργάζεται σε άλλη εταιρεία, με μισθό 680 ευρώ, όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων η εργοδότρια εταιρεία δεν τον πληρώνει κανονικά. Η σύζυγός του εργάζεται με μερική απασχόληση και μισθό 450 ευρώ το μήνα.
Ο 44χρονος δε διαθέτει δικό του σπίτι και μισθώνει για την οικογένειά του αντί 330 ευρώ.
Ο ίδιος κατέχει τα 3/8 από ένα αγροτεμάχιο 3,5 στρεμμάτων, ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι.
Οι οφειλές του προέρχονται από ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 19.060,36 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δαπάνες διαβίωσης του ζευγαριού και των δύο ανήλικων παιδιών τους ανέρχονται σε 1.400 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί.
Γι’ αυτό το Ειρηνοδικείο αναγνωρίζει μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής της οφειλής του. Ρυθμίζει το χρέος του και επιβάλλει για τα επόμενα 5 χρόνια να καταβάλλει 40 ευρώ μηνιαίως. Με την ολοκλήρωση της ρύθμισης, ο 44χρονος θα έχει καταβάλει συνολικά 2.400 ευρώ, ενώ το δικαστήριο τον απαλλάσσει από το υπόλοιπο της οφειλής.
  Απαλλαγή άνω των 100.000 ευρώ
Η δεύτερη απόφαση αφορά 59χρονο δημόσιο υπάλληλο με μισθό 1.300 ευρώ το μήνα. Για τη διατροφή του παιδιού του, καθώς είναι διαζευγμένος, καταβάλλει 300 ευρώ. Μισθώνει διαμέρισμα ως κύρια κατοικία, για την οποία καταβάλλει 350 ευρώ. Κατέχει ένα διαμέρισμα 91 τ.μ. στην Αθήνα με αντικειμενική αξία 54.600 ευρώ, το οποίο το έχει μισθωμένο 300 ευρώ.
Οι συνολικές οφειλές του σε τράπεζες ανέρχονται σε 155.269,13 ευρώ και προέρχονται από 6 πιστωτικές κάρτες με συνολική οφειλή 29.966,31 ευρώ, ένα στεγαστικό δάνειο 110.454,14 ευρώ και ένα καταναλωτικό δάνειο 14.848,68 ευρώ. Για το στεγαστικό δάνειο υπάρχει υποθήκη του διαμερίσματος στην Αθήνα.
Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις στο μισθό του, ενώ λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και της διατροφής που δίνει για το παιδί, του αναγνωρίζει δαπάνες διαβίωσης 1.310 ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας τον εντάσσει στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ορίζει για τους επόμενους 36 μήνες (3 χρόνια) να καταβάλλει μηνιαίως 290 ευρώ. Με την ολοκλήρωση αυτής της ρύθμισης θα έχει καταβάλει 10.440 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνωρίζει το διαμέρισμα στην Αθήνα ως δυνητική κύρια κατοικία του 59χρονου και την εντάσσει σε καθεστώς προστασίας. Για τη διάσωσή του ορίζει ότι μετά τα 3 χρόνια θα αρχίσει να καταβάλλει 242,66 ευρώ το μήνα.
Με την ολοκλήρωση και των δύο ρυθμίσεων θα έχει καταβάλει το ποσό των 54.120 ευρώ και θα απαλλαγεί από το ποσό των 101.149,13 ευρώ, που θα είναι το υπόλοιπο της οφειλής του.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** «Πλήρης απογοήτευση» η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ  

Από απόλυτη… αποτυχία στέφθηκε χθες στην Καλαμάτα η απεργία της ΑΔΕΔΥ, αφού ελάχιστοι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν, ενώ στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας η εικόνα ήταν απογοητευτική από θέμα συμμετοχής. Αν και κατά τις προηγούμενες φορές η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων Καλαμάτας ήταν καθολική και οι υπηρεσίες λειτουργούσαν μόνο με προσωπικό ασφαλείας, χθες δεν έλαβε μέρος στην απεργία σχεδόν κανένας υπάλληλος. Ούτε στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ήταν πολύ καλύτερη η εικόνα. Από τους 207 υπαλλήλους που υπηρετούν, χθες έκαναν απεργία οι 23, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,11%. Η συμμετοχή σε όλες τις περιπτώσεις ήταν μικρότερη της αναμενόμενης και σε αυτό πιθανότατα φταίει ότι δε συμμετείχαν άλλοι κλάδοι εργαζομένων, πλην των δημοσίων υπαλλήλων. Από την άλλη πάλι πλευρά, είναι αρκετά δύσκολο να χάνονται μεροκάματα τέτοιες εποχές για οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Β.Β. -

***  Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η εξουσία στόχος του πολιτικού λόγου  
Σκληρός με τον πολιτικό λόγο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε χθες ένα ακόμα ανοιχτό σεμινάριο για τον «Πολιτικό Λόγο».
Ομιλητής ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε ενώπιον μιας κατάμεστης αίθουσας στη σχέση Πολιτικού και Εκκλησιαστικού Λόγου.
Για ακόμα μια φορά ο μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος δε «μάσησε» τα λόγια του, αυτή τη φορά για τον πολιτικό λόγο που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπηρετεί την κατάκτηση της εξουσίας και έτσι αποκτά εύκολα δημαγωγικά και λαϊκίστικα χαρακτηριστικά.
Ξεκινώντας την ομιλία του μίλησε για τη δομή αλλά και το σκοπό του κάθε λόγου, συγκρίνοντάς τους δε στη δομή και στη σκοποθεσία, είπε πως μεταξύ τους υπάρχουν περισσότερες αποκλίσεις.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο εκκλησιαστικός λόγος δε δικαιολογεί εκπτώσεις ούτε εξυπηρετεί σκοπιμότητες, γι’ αυτό απαιτείται να είναι καθαρός και κρυστάλλινος.
Όμως, το σημείο αυτό που καθίσταται εμφανής η διαφοροποίηση και αποκαλύπτεται η σκοπιμότητα είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο το οποίο καλείται να εκφράσει ο κάθε ένας από αυτούς τους δύο λόγους, γι’ αυτό και χωρίς αυτή την προοπτική ο λόγος μπορεί να καταλήξει σε μια ανούσια πολυλογία ή και λαϊκισμό, κάτι που χαρακτηρίζει συχνότερα τον πολιτικό τρόπο έκφρασης.
Προσεγγίζοντας την παθολογία των δύο μορφών του λόγου, ο κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι ο πολιτικός λόγος συνήθως στηρίζεται σε μια λογική επιχειρηματολογία και στον πυρήνα του βρίσκεται ένα κεντρικό ιδεολόγημα, μια πεποίθηση πάνω στην οποία οικοδομούνται επιχειρήματα υποστήριξής του και κριτικής των θέσεων του αντιπάλου, γιατί χωρίς την ύπαρξη κάποιου αντιπάλου ο πολιτικός λόγος δεν έχει λόγο ύπαρξης και δεν μπορεί να αποκτήσει την όποια δυναμική του, αφού οριοθετεί έναν ιδεολογικό χώρο και διαμορφώνεται σε σχέση με κάποιον άλλο, ο οποίος αποτελεί το βασικό αντίπαλο δέος.
Είναι δεδομένο ότι ο πολιτικός λόγος υπηρετεί την κατάκτηση της εξουσίας και έτσι αποκτά εύκολα δημαγωγικά και λαϊκίστικα χαρακτηριστικά, θέτει διλήμματα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στοχεύει στον εκφοβισμό του κοινού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, είναι το «Θα πάνε χαμένες οι θυσίες» ή «Θα καταρρεύσει η κοινωνία». Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, πως αντί για επιχειρήματα χρησιμοποιεί συνθηματολογικές έννοιες, όπως οι λέξεις πατρίδα, εθνική ανεξαρτησία, λαός κ.λπ., δηλαδή έννοιες με εθνική βαρύτητα, που δεν επιτρέπουν στο ακροατήριο το λογικό έλεγχο, αλλά του επιβάλλονται σχεδόν υποσυνείδητα.
Αυτός ο πολιτικός λόγος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε προπαγάνδα, γι’ αυτό και συχνότατα χαρακτηρίζεται από πλεονασμούς.
Επίσης, συχνά χρησιμοποιεί σχήματα που δηλώνουν υπόσχεση, ειλικρίνεια, ηθική δέσμευση για άμεση ικανοποίηση επιθυμιών και αιτημάτων. Γενικότερα μπερδεύει λέξεις και έτσι πετυχαίνει μια σύγχυση για το περιεχόμενο του μηνύματός του και καταφέρνει να το κάνει αποδεκτό, παρά το αβαθές νόημά του.
Από την άλλη, ο εκκλησιαστικός λόγος έχει τη δύναμη να είναι αυταπόδεικτος, ενώ στην πυρήνα του βρίσκονται οι αδιαμφισβήτητες αρχές και στόχος είναι ο εξορθολογισμός του κάθε μηνύματος, στηρίζεται δε στην άνωθεν εξουσία με συχνή την επίκληση της σωτηρίας, κάτι που σε συγκεκριμένες συνθήκες όμως παρατηρείται και στον πολιτικό λόγο.
Ο εκκλησιαστικός λόγος είναι λόγος ήθους και αλήθειας, που σέβεται τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, τον αποδέχεται και μπορεί να θυσιαστεί και γι’ αυτόν.
Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Μεσσηνίας έδωσε παραδείγματα με λέξεις, όπως η ελευθερία ή το τέλος, που μεταφράζονται πολύ διαφορετικά ανάμεσα στους δύο λόγους.
Ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή του ομιλία, κατέληξε ότι οι δύο μορφές λόγων είναι όχι μόνο αντίθετες, αλλά και ασύμπτωτες ως προς τη στοχοθεσία και τη λειτουργικότητά τους.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ελαιόλαδο «μαϊμού» γέμισε τις λαϊκές και τα χωριά   
 
Επιτήδειοι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου, προσθέτουν... χρώμα και το πουλούν σαν ελαιόλαδο, κολλώντας στις συσκευασίες πινακίδες ότι πρόκειται για «έξτρα παρθένο». Τις προηγούμενες ημέρες η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 27χρονου στην Πέλλα, που είχε 80 δοχεία των πέντε λίτρων με ελαιόλαδο-μαϊμού, έχοντας σκοπό να τα πουλήσει στην αγορά.
Οι συσκευασίες των πέντε λίτρων με διάφορες πινακίδες που διαφημίζουν ότι το περιεχόμενο είναι εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και μάλιστα απόλυτα ελεγμένο, πλέον κυκλοφορούν παντού. Από πλανόδιους πωλητές στις γειτονιές των χωριών μέχρι και τις λαϊκές αγορές. Η τιμή των ελαιόλαδων-μαϊμού κινείται αρκετά χαμηλότερα από αυτήν των γνήσιων, δηλαδή κυμαίνεται μεταξύ 10 έως 15 ευρώ το πεντάλιτρο.
Οι διωκτικές Αρχές έχουν κατασχέσει αρκετές συσκευασίες στα χέρια πωλητών και κατά καιρούς αποκαλύπτεται η μέθοδος των λαθρεμπόρων. Κατηγορούνται ότι χρωματίζουν το ηλιέλαιο, που είναι φθηνό, και στη συνέχεια το πασάρουν στους καταναλωτές σαν ελαιόλαδο. Ορισμένοι έχουν αποδεχτεί πως αγοράζουν έτοιμο το λαθραίο λάδι, δηλαδή χρωματισμένο. Σε όσες περιπτώσεις έχουν αποκαλυφτεί, τα εργαστήρια του Χημείου επιβεβαίωσαν πως το ελαιόλαδο-μαϊμού αποτελεί πρόσμειξη άλλων ελαίων με χρώμα, προκειμένου να αποκτήσει την εμφάνιση του ελαιολάδου.
  Γεμάτο φορτηγάκι
Οι περισσότερες αστυνομικές επιχειρήσεις με τη σύλληψη επιτηδείων που πουλούν το ελαιόλαδο-μαϊμού έχουν γίνει στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Σε όλες τις περιπτώσεις οι πινακίδες που ήταν κολλημένες στις συσκευασίες, που είναι κυρίως πλαστικές των πέντε λίτρων, ήταν διαφορετικές, όμως πάντα διαφήμιζαν την «εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που εξιχνίασαν το μεσημέρι της Κυριακής οι αστυνομικοί της ασφάλειας Έδεσσας. Ακινητοποίησαν ένα φορτηγάκι στο χωριό Νέα Ζωή και στο εσωτερικό του βρήκαν 80 πεντάλιτρα με ελαιόλαδο-μαϊμού. Μάλιστα, η ποιότητά του ήταν χειρότερη από τα άλλα λαθραία που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς αυτό δεν είχε χρωματιστεί όπως τα υπόλοιπα. Στις πινακίδες των 80 συσκευασιών που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί έγραφε ότι ήταν «ελαιόλαδο Χαλκιδικής» και, μάλιστα, χαρακτηριζόταν ως «έξτρα παρθένο».
Ο 27χρονος που συνελήφθη και κατάγεται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ομολόγησε στους αστυνομικούς πως αγόρασε την κάθε συσκευασία έναντι 1,5 ευρώ, γνωρίζοντας πως πρόκειται για ηλιέλαιο που χρωμάτισε και το πουλούσε σαν γνήσιο ελαιόλαδο.
Οι αστυνομικοί αναζητούσαν μέχρι χθες αγοραστές του λαθραίου λαδιού, ενώ δείγμα από τις συσκευασίες που κατασχέθηκαν μέσα στο φορτηγάκι στάλθηκε πάλι στο Χημείο για εξέταση.
Ο 27χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Έδεσσας για απάτη και για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.

***  Η Σπάρτη στο πλευρό της Καλαμάτας για το 2021

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας μετέβη προχθές το βράδυ στη Σπάρτη, όπου παρέστη στη συνεδρίαση του εκεί Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, Έκτορα Τσατσούλη. Προς το δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, αλλά και προς τους πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, έγινε παρουσίαση της προσπάθειας της Καλαμάτας να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και των στόχων αυτής της πρωτοβουλίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας και πολλά μέλη του μίλησαν με ενθουσιασμό, εκφράζοντας τη στήριξή τους. Μάλιστα, από το Δήμο Σπάρτης θα αποσταλεί εκπρόσωπος, που θα συνδράμει την προσπάθεια της Καλαμάτας. Επίσης, οι Σπαρτιάτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για πραγματοποίηση στη Σπάρτη εκδηλώσεων στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε θερμά για την έκφραση υποστήριξης και τόνισε τη βούληση του Δήμου Καλαμάτας για εξακτίνωση εκδηλώσεων, ώστε να ωφεληθεί όλη η νότια Πελοπόννησος, σε περίπτωση επιλογής της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Α.Π. - 

*** «Ψάχνετε για δουλειά; Ελάτε σ’ εμάς! Ελάτε για ένα… interview»    
Έως τις 24 Απριλίου, κάθε Τετάρτη στις 20.00, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ θα μας περιμένει το Interview.
Μια συνέντευξη για δουλειά… Τέσσερις υποψήφιοι… Και μία φωνή… Εξευτελιστικές ερωτήσεις και εξωφρενικές δοκιμασίες που οδηγούν στον παραλογισμό. Επόμενοι υποψήφιοι… οι θεατές;
Μια μαύρη κωμωδία, ακτινογραφία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, που θίγει με γλυκόπικρο τρόπο τα κακώς κείμενα της εποχής και παρουσιάζει τραγελαφικά τον αντίκτυπο της οικονομικής-κοινωνικής-πολιτικής κρίσης στη συμπεριφορά του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από μια κωμικοτραγική και απρόβλεπτη διαδικασία, που έχει όμως και στοιχεία από… πάρτυ!
Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζεται από την ομάδα των δημιουργών του στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, έχοντας αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και διακρίσεις, ενώ έχει ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Στην Καλαμάτα το ανέβασμά του αναλαμβάνει ο επαγγελματικός θίασος της Κοιν.Σ.Επ. “πράματα & θάματα”.
  Κείμενο: Ομάδα «Εμείς»
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πασσάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Κατσιμίχας
Σκηνογραφική-ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πασσάς
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πασσάς- Γιάννης Κατσιμίχας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Πασσάς- Κώστας Μπούνας
Ηχογραφημένο μήνυμα-οδηγίες: Γιώτα Μηλίτση
Παραγωγή: Κοιν.Σ.Επ. «πράματα & θάματα»
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας
-Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές άνω των 15 ετών
-Εισιτήριο: 10 ευρώ/ανέργων, φοιτητικό: 7 ευρώ,
προπώληση: 7 ευρώ (Πνευματικό Κέντρο)
-Πληροφορίες: 6937 487 697, 6944 847 849,
27210 82616.
 
***  ΕΣΠΑ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις 

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 7/4/2016 έως και 20/5/2016. Το πρόγραμμα θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και είναι οι εξής: Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ), Υλικά/Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία. Μπορούν να συμμετέχουν υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις: Υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και τηρούν βιβλία Β΄ και Γ' κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31/12/2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις ή νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31/12/2015. Επιδοτούνται με ποσό από 15.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 11.02.2016, ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης. - 

***  Στην Καλαμάτα ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και διαλόγου, εν όψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, την προσεχή Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Rex στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης, παρουσία του αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη. Νωρίτερα, στις 10.00, ο κ. Αυγενάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. - 

***  Π. Τατούλης: «Δε θα επιτρέψουμε λάθη της κυβέρνησης να τα πληρώσουν οι αγρότες»   
«Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι αγρότες το “λάθος” της τότε κυβέρνησης και τις παραλείψεις του ΕΛΓΑ» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών της Αρκαδίας στην έδρα της Περιφέρειας χθες.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει πολιτικά και νομικά τους αγρότες της Περιφέρειάς μας που καλούνται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που νομίμως έλαβαν μετά τις βεβαιωμένες καταστροφές που υπέστησαν» ανακοίνωσε επίσης ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «με την απόφαση επιστροφής των αποζημιώσεων πλήττεται ο πρωτογενής τομέας της Πελοποννήσου, ο σημαντικότερος πυλώνας της περιφερειακής μας οικονομίας».
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ άμεσα θα πρέπει να εξαιρέσουν τους αγρότες της Αρκαδίας από την υποχρέωση επιστροφής αποζημιώσεων που νομίμως έλαβαν, μέσα από την απόλυτη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας για τις καταστροφές που υπέστησαν το 2008, συμπλήρωσε και τόνισε ότι «τα λάθη της κυβέρνησης δε θα επιτρέψουμε να τα πληρώσουν οι αγρότες».
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι σωστή, αλλά δεν αφορά σε καμία περίπτωση στους αγρότες. «Αφορά στη λάθος απόφαση του τότε υπουργού, η οποία είχε ως στόχο την πολιτική και κομματική εκμετάλλευση του προβλήματος. Μόνο εγώ αντέδρασα τότε, συγκρουόμενος με τον πολιτικό φορέα που συμμετείχα τότε, χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό κόστος και γι’ αυτό και δεν το ψήφισα».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού σημείωσε την απαρέγκλιτη συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας για ισονομία, τόνισε ότι «δε θα διστάσουμε να κινηθούμε ακόμα και ενάντια στην ελληνική Πολιτεία, προκειμένου να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον της περιφερειακής μας οικονομίας και των αγροτών μας».  
~
ARFARA-MESSHNIAS φωτογραφίσεις 2010-2016: https://youtu.be/MAsVB3z6oGg .- 
Αρφαρά Καλαμάτας φωτογραφίες  2013-2016 : https://youtu.be/ZbAx9lTtJU8 .- 
 Άλμπουμ φωτογραφιών από επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιο Όρος το 2015¨: https://youtu.be/wkUyxf17Kik .- 
Προφήτης Ηλίας Αρφαρών το ΑΡΦΑΡΑ 27/08/2015 :    https://youtu.be/qxp4bTI3G_o .- 
~
*** Cosco: Παρουσία Τσίπρα πέφτουν υπογραφές για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ  
Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί, στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO ShippingCorporation.
Το παρών από την πλευρά της κινεζικής εταιρείας θα δώσει ο νέος ισχυρός άνδρας πρόεδρος του ΔΣ της ChinaCoscoShippingCorporationLimited, XuLirong, γεγονός που καταδεικνύει και τη σημασία που αποδίδεται από το Πεκίνο στη συμφωνία που φιλοδοξεί να αναδείξει τον Πειραιά σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο και πύλη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιονατολικής Ευρώπης.
Από ελληνικής πλευράς η συμφωνία θα υπογραφεί από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ θα ακολουθήσει ειδική τελετή στο Ζάππειο, στην οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα δώσει το παρών ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην παραχώρηση.
Θυμίζουμε ότι η συμφωνία για την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2011 με τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε την άνοιξη του 2014. Τον Ιανουάριο η Cosco ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής, με τη συνολική αξία της συμφωνίας να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσφορά των 368,5 εκατ. ευρώ για τις μετοχές του ΟΛΠ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), συνολικού αναμενόμενου ύψους 410 εκατ. ευρώ.  Στο ποσό περιλαμβάνονται επίσης τα αναμενόμενα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2052. Θυμίζουμε ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, αρχικά θα καταβληθούν 280,5 εκατ. ευρώ και θα αποκτηθεί το 51% του ΟΛΠ, ενώ σε 5 χρόνια, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι του συμφώνου μετόχων (SPA), συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών επενδύσεων, η Coscoθα καταβάλει επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό φτάνοντας στο 67% .
Παρά την ολοκλήρωση της συμφωνίας υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιες κρίσιμες εκκρεμότητες όπως για παράδειγμα οι εκκρεμότητες με τη μετεξέλιξη της ρυθμιστικής αρχής λιμένων σε πλήρως ανεξάρτητη αρχή,  ενώ συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των εργαζομένων με την ΟΜΥΛΕ να έχει προκηρύξει απεργία για σήμερα.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μπορεί να αποφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό καθαρά δημοσιονομικά έσοδα 511 εκατ. ευρώ ενώ οι επιπλέον επενδύσεις υπολογίζονται στα 867 εκατ. ευρώ.  Εφόσον υλοποιηθεί σειρά συγκεκριμένων δυνητικών δράσεων το  επιπλέον ετήσιο προϊόν εντός της ελληνικής οικονομίας κυμαίνεται σύμφωνα με το ΙΟΒΕ  από €17 εκατ. το 2016 ως και €2,6 δισεκ. το 2025. Επίσης το Ινστιτούτο εκτιμά ότι η παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ στην Coscoμπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της χώρας ως ασφαλής επενδυτικός προορισμός  στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές.
Τέλος να σημειωθεί ότι μεταξύ των επενδύσεων που προβλέπεται να υλοποιήσει η Cosco περιλαμβάνονται έργα υποδομής και αποκατάστασης του προβλήτα 1, ανάπτυξη της κρουαζιέρας καθώς και έργα  ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του ΟΛΠ.   (Πηγή: capital.gr)
 
***  Αθλητική  ενημέρωση :
Η Λαμποράλ Κούτσα στον δρόμο του Παναθηναϊκού
 ***  ΕΦΕΣ  ΠΙΛΣΕΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 91-86 .- ^ (14η αγωνιστική στο ΤΟΠ16 Ευρωλίγκα)
Τα  δεκάλεπτα : 17-23 , (43-52) , 61-66, 91-86 .-
VIDEO :
~ Εφές Πίλσεν-Παναθηναϊκός 91-86 7/4/2016 : https://youtu.be/NO01wL_2qLs .-
~ ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΠΑΟ 91-86  07/04/2016: https://youtu.be/vUXkIa1RRkk .-
 Εφές Αναντολού (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Τάιους 10, Μπαλμπάι, Μπράουν 11 (1), Οσμάν 12 (1), Μπατούκ 7 (1), Σάριτς 15 (2), Κορκμάζ 3, Γκρέιντζερ, Ερτέλ 9, Ντίμπλερ 13 (3), Ντάνστον 11.
Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 14 (2), Καλάθης 14 (2), Κούζμιτς 1, Γουίλιαμς 14, Χάντερ 2.
~ Την Λαμποράλ Κούτσα με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, καθώς οι «πράσινοι» έχασαν από την Εφές Αναντολού στην Πόλη με 91-86 και η ισπανική ομάδα ηττήθηκε (89-69) στην Βαυαρία από την Μπάμπεργκ μένοντας στη δεύτερη θέση του γκρουπ.
~ Οι πρώτοι δύο αγώνες θα λάβουν χώρα στη Βιτόρια, (11-13/4) ή (12-14/4) και στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ για τα υπόλοιπα παιχνίδια.

*** ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ -ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ   89-69  .- ^

***  Στις ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του EuroCup, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Στον τελικό του EuroCup προκρίθηκε η Στρασμπούρ
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Τρέντο (Ιταλία) - Στρασμπούρ (Γαλλία) 78-86 (74-68)
* Προκρίθηκε η Στρασμπούρ

Γκραν Κανάρια (Ισπανία) - Γαλατασαράι (Tουρκία) 22:30 (75-89)
*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

***  Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
H Μπαρτσελόνα άφησε εκτός Ευρωλίγκα τον Ολυμπιακό
Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

5ος Όμιλος

Πέμπτη, 7 Απριλίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 91-86

Παρασκευή, 8 Απριλίου
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 83-62
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) 87-86
Μάλαγα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 71-67

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016
  Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 83-62
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) 87-86
Μάλαγα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 71-67
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 11-3 25
Λοκομοτίβ Κούμπαν 9-5 23
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 9-5 23
Ερυθρός Αστέρας 7-7 21
--------------------------------- Προκρίθηκαν στα πλέι οφ
Αναντολού Εφές 7-7 20
Νταρουσάφακα 5-9 19
Μάλαγα 4-10 18
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-10 18
6ος Όμιλος

Πέμπτη, 7 Απριλίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 59-66
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 89-69
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία) 83-70
 Παρασκευή, 8 Απριλίου Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 96-99
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-4 24
Λαμποράλ Κούτσα 9-5 23
Μπαρτσελόνα 8-6 22
Ρεάλ Μαδρίτης 7-7 21
------------------------Προκρίθηκαν στα πλέι οφ
Κίμκι 7-7 21
Μπάμπεργκ 7-7 21
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-8 20
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-12 16

~*  Τα ζευγάρια στα πλέι οφ:
Φενερμπαχτσέ - Ρεάλ Μαδρίτης
Λοκομοτίβ Κουμπάν - Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας
Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός
*Πρώτες αναφέρονται οι ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα έδρας

Όσο για τις διασταυρώσεις στο Final Four:

Φενερμπαχτσέ ή Ρεάλ Μαδρίτης - Λαμποράλ Κούτσα ή Παναθηναϊκός
Λοκομοτίβ Κουμπάν ή Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Ερυθρός Αστέρας

Άνετο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Καυτανζόγλειο
***  ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-2 .- ^ {  25η  αγων.  εξ  αναβολής }
Τα  γκόλ : Ο Ντουρμάζ στο 12΄ και ο Ιντέγε στο 44΄ ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών.
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Ρομπέρτο
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Στάμου (78΄ Καραγκούνης), Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Βέλλιος, Ρομάνο (80΄ Λεοζίνιο), Πασάς (62΄ Περόνε).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ (70΄ Ερνάνι), Ντουρμάζ (77΄ Πάρντο), Ιντέγε, Φορτούνης, Ζντίελαρ (58΄ Κασάμι).

***  Ημιτελικά Volleyleague :
«Μπρέικ» ΠΑΟΚ στου Ρέντη, το 1-0 και η Κηφισιά με τον Φοίνικα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ  1-3  σετ .-
Τα σετ: 1-3 (19-25, 25-20, 24-26, 20-25) σε 112΄
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 7 (4/7 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 18 (16/35 επ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 9 (7/22 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 44% άριστες), Όγκουρτσακ 14 (13/24 επ, 1 μπλοκ, 43% υπ - 43% άριστες), Σπίνου 9 (5/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 56% υπ - 41% άριστες), Γκούζντα (λ), Στιβαχτής, Τσουκ, Παπαδόπουλος, Σφενδυλάκης 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ).
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 16 (14/23 επ, 2 άσσοι, 37% υπ - 30% άριστες), Κουρνέτας 1 (άσσος), Σεπέδα 23 (22/40 επ, 1 άσσος), Τακουρίδης 8 (4/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Λι 14 (9/12 επ, 5 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 7 (6/16 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ - 42% άριστες) / Γκαράς (λ, 61% υπ - 44% άριστες), Ντίνας, Σμαραγδής, Εφραιμίδης.

*** ΚΗΦΙΣΙΑ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ  3-2 σετ .-
Τα σετ: 3-2 (25-22, 20-25, 25-19, 23-25, 15-12)
ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 1 (άσσος), Χριστοφιδέλης 1 (1/2 επ), Μπίσετ 12 (8/13 επ, 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 13 (8/14 επ, 5 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 18 (16/31 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 63% υπ -54% άριστες), Γιοβάνοβιτς 26 (24/46 επ, 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 47% υπ -33% άριστες), Κάπελλας, Κόβαλτσουκ 7 (5/13 επ, 1 μπλοκ, 58% υπ -33% άριστες).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης 6 (3/8επ, 3 μπλοκ), Φέργκιουσον 12 (10/15 επ, 2 μπλοκ), Πάρις 8 (4/5 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κάλντγουελ 17 (16/34 επ, 1 μπλοκ, 63% υπ -50% άριστες), Ντόκιτς 16 (14/41 επ, 2 άσσοι), Παπαδόπουλος 15 (15/24 επ, 55% υπ -41% άριστες) / Ζήσης (λ, 64% υπ -36% άριστες), Ηλίας, Λάππας 1 (1/2 επ), Ανδρεάδης 2 (1/4 επ, 1 μπλοκ).

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  07 Απριλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-07-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  08  Απριλίου  2016   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-08-2016.html .- 
~
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4611    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2880 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.366 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

*** 
ΑΡΦΑΡΑ ΠΗΔΗΜΑ  Καλαμάτας 04-04-2016: https://youtu.be/BvkHC7V25MA .-
 Διαδρομή στο Αρφαρά Μεσσηνίας 2012: https://youtu.be/HsqO5aOS8uI .
ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 : https://youtu.be/-mket7X6y8s .-
~*Διαδρομή  βόλτα Αρφαρά -Πήδημα Κάστρο σε φωτογραφίες  2016:
https://youtu.be/gt4u1TDN9y8 .- 
 ΚΑΣΤΡΟ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ :  https://youtu.be/a30cR8UBGlM .-
Κάστρο Πηδήματος :     https://youtu.be/-zhVzWWkuk8                                                                  
 Αγία Παρασκευή στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/O9o4EnTn3A8 .- 
ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Άγιος Νικόλαος μνημόσυνο στο οτεοφυλάκιο: https://youtu.be/60_fh6_qLaA .-  Άγιος Νικόλαος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015 : https://youtu.be/O6HYzukV2nk .- 
Άγιος Αθανάσιος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/TQxS6OYWrc0 .-
Άνω Αρφαρά οικία Κ Ν Μπούρα Νταραχαναιϊκο 16-05-2015 : https://youtu.be/ndrO_P_Nc9Y .
 Ι Ν Αγίου Νικολάου στο Άνω Αρφαρά εντός 16/05/2015 P1020510: https://youtu.be/P4Vrwfmu_YU .- 
Θεια λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Νικολάου στο Άνω: https://youtu.be/fcz6spGKd5Y .-   
Άγιος Νικόλαος Α Αρφαρών Θ Λ 16 05 2015: https://youtu.be/btoIUHhc3cM .-
Ι. Ν. Παναγίας Γερόντισσας στ΄ Αρφαρά Παράκληση Τετάρτη 12/08/2015: https://youtu.be/IrcvdBH1O_E .- 
Παράκληση στην Παναγία μας Αρφαρά Άγιοι Θεόδωροι 13/08/2015: https://youtu.be/lHGvJ97L4RU .-
Παράκληση στους Αγίου Θεοδώρους Αρφαρών 13/08/2015: https://youtu.be/3cacvtIcUMA .-
Παράκληση στο Ι Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 2013 :
https://youtu.be/bTF8UaXFd8U .-
~