~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

   Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  :
~


Εκείνος που φανερώνει τα καλά του έργα και τα κάνει γνωστά στο κόσμο, μοιάζει με τον σποριά που ρίχνει τον σπόρο στην επιφάνεια της γης και έρχονται τα πτηνά του ουρανού και τον τρώνε. Ενώ εκείνος που κρύβει την άσκησή του, όπως βάζη ο σποριάς τον σπόρο μέσα στης γης τα αυλάκια, αυτός ακριβώς θα έχη άφθονη συγκομιδή (Πατερικόν).
Γεροντικόν

~ 19 Ιουνίου
Αποστόλου Ιούδα (Θαδδαίου ή Λεββαίου) εκ των 12 και Ιούδα Αποστόλου του θεαδέλφου. Ιερομάρτυρος Ασύγκριτου. Μάρτυρος Ζωσίμου († β΄αι.). Οσίων Παϊσίου του Μεγάλου (1) και Ζήνωνος.
(1) Ο όσιος Παΐσιος, γεννήθηκε το 300 στην Αίγυπτο και καταγόταν από πλούσιους και πολύ ευσεβείς γονείς. Ήταν δε ο μικρότερος από τα επτά αδέλφια του. Σε μικρή ηλικία, έμεινε ορφανός από πατέρα αλλά η ενάρετη και στοργική μητέρα του τον ανέθρεψε με τα διδάγματα του Ευαγγελίου. Όταν ενηλικιώθηκε, ο Παΐσιος πήγε στην έρημο κοντά στον περίφημο για την αρετή, την άσκηση και την σοφία του αββά Παμβώ. Με οδηγό τον έμπειρο και χαρισματικό αυτό πνευματικό, ο Παΐσιος αναχώρησε για το δυτικό μέρος της ερήμου, όπου πλήθος ανθρώπων συνέρεε καθημερινά για να ακούσουν τη συμβουλή του και λόγια πνευματικά και ψυχωφελή. Πολλοί κατόρθωσαν από τις παραινέσεις του να βρουν το δρόμο της σωτηρίας. Όταν έφθασε σε πολλή μεγάλη ηλικία, πολλοί αδελφοί του παρεκάλεσαν ν` αφήσει την έρημο και να κατεβεί στην κοντινότερη πόλη για να ωφεληθούν και άλλοι άνθρωποι από τούς αγίους και ψυχοσωτηρίους λόγους του. Ο όσιος συγκατένευσε και πήγε στην πόλη, δίδοντας την ευκαιρία σε πολλούς να γνωρίσουν το δρόμο της σωτηρίας. Εκοιμήθη ειρηνικά και τον έθαψαν στην έρημο όπου ασκήτευσε. Μετά από χρόνια ο ασκητής Ισίδωρος έκανε την ανακομιδή των σεπτών του και χαριτόβρυτων λειψάνων του και τα μετέφερε στην Πισιδία, και τα εναπόθεσε στο εκεί Μοναστήρι του.~ 
Σήμερα 19/06/2016 εορτάζουν:
Κυριακή της Πεντηκοστής, Άγιος Ιούδας ο Απόστολος, Όσιος Παΐσιος ο Μέγας και θεοφόρος
~ Άγιος Ιούδας ο Απόστολος Άγιος Ιώβ Μητροπολίτης Μόσχας Όσιος Παΐσιος ο Μέγας και θεοφόρος Κυριακή της Πεντηκοστής
Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της

Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
 
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
~ Ήχος πλ. δ'.
- Εὐλογητὸς εἶ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ πανσόφους, τοὺς ἁλιεῖς ἀναδείξας, καταπέμψας αὐτοῖς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, καὶ δι' αὐτῶν, τὴν οἰκουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι
~**   Απολυτίκιο Κυριακή της Πεντηκοστής   , https://youtu.be/GqgjEw8WmMw .-


Κυριακή της Πεντηκοστής, Άγιος Ιούδας ο Απόστολος, Όσιος Παΐσιος ο Μέγας και θεοφόρος

***  Παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου η αποχή των δικηγόρων
Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή, καθόρισε και ειδίκευσε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016, (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους δηλαδή, την 16η Σεπτεμβρίου 2016) ως εξής:
AdTech Ad1) Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.
2) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής), καθώς επίσης σε όλες τις δίκες του ΚΕΔΕ, όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) είναι ανακόπτων (στον πρώτο βαθμό), ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν ο δημόσιος φορέας έχει ασκήσει ένδικο μέσο.
3) Ποινικές δίκες: αποχή μόνο από φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: α) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α' βαθμό και επταετία σε β' βαθμό, και β) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.
4) Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : α) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, β) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , γ) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά.
5) Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (ο ίδιος) ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Κατ' εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει επιτύχει υπέρ αυτού προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτού αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά).
6) Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.
Η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για να εξετάσει την πορεία της κατάστασης.  newsbomb.gr

*** Ανεστάλη η πενθήμερη απεργία στα αεροδρόμια
Αναστέλλει την πενθήμερη απεργία που είχε προκηρύξει από τη ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή  η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).
Προηγήθηκε συνάντηση της ΟΣΥΠΑ με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «ο υπουργός, τηρώντας τα εδώ και ένα έτος συμφωνηθέντα με την ΟΣΥΠΑ, παρέδωσε Σχέδιο Οργανογράμματος για διαβούλευση, το οποίο κινείται στα πλαίσια των κοινά αποδεκτών αρχών και φιλοσοφίας. Επίσης ο κ. υπουργός επανεπιβεβαίωσε ότι συμπαρατάσσεται με εμάς στον κοινό στόχο να παραμείνουν τα 25 περιφερειακά αεροδρόμια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προς όφελος της εθνικής Οικονομίας, της γεωπολιτικής στρατηγικής της χώρας και της κοινωνικής πολιτικής του κράτους».
Η ΟΣΥΠΑ δηλώνει ότι «στον κοινό αυτό αγώνα» έχει ως συμμάχους της και τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, όπως τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aegean Airlines Ευτύχη Βασιλάκη.
Από κοινού θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τον κ. Σπίρτζη, «προκειμένου να συμφωνηθεί η κοινή γραμμή και οι ενέργειες που θα επιφέρουν εργασιακή ειρήνη για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ελληνικού τουρισμού».
tanea.gr

*** Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, το χάσαμε…         

Για πολλοστή φορά την τελευταία τριετία, επανέρχεται το θέμα κατάργησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Η αναδιάρθρωση που τελικά φαίνεται να προχωράει και να ολοκληρώνεται στις αρχές του φθινοπώρου, αδιάκριτα καταργεί όλα τα Τμήματα Ναρκωτικών ανά την Ελλάδα, χωρίς κριτήρια, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να ληφθούν υπόψη ιδιαιτερότητες περιοχών.
Και μπορεί πράγματι να μην υπάρχει αναγκαιότητα λειτουργίας τους ως ανεξάρτητα τμήματα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αν και το θέμα των ναρκωτικών στην εποχή μας εξακολουθεί να αυξάνεται με επικίνδυνους ρυθμούς, υπάρχουν περιοχές όμως όπως η Μεσσηνία, που η συνέχιση λειτουργίας του θα έπρεπε να είναι μονόδρομος.  Ακλόνητο επιχείρημα η δράση του Τμήματος Δίωξης Καλαμάτας και οι επιτυχίες που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια.
Παρά όμως την σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει η εν λόγω υπηρεσία, μέχρι σήμερα δεν έχει «ανοίξει μύτη» στη Μεσσηνία για το θέμα αυτό. Καμία αντίδραση από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς ή κοινωνικούς φορείς. Καμία εναντίωση. Μόνο λόγια για το τεράστιο πρόβλημα  των ναρκωτικών που πλήττει τη νεολαία μας. Από πράξεις, μηδέν. Η μόνη αντίδραση προέρχεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, η οποία υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της υπηρεσίας και ζητάει, σε περίπτωση που τελικά δεν αλλάξει ο προγραμματισμός και απορροφηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, να συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη ομάδα με δικό της αποκλειστικά προσωπικό.
«Ένας κούκος όμως δεν φέρνει την Άνοιξη» και αν δεν υπάρξουν τώρα ισχυρές αντιδράσεις, από το σύνολο των φορέων της Μεσσηνίας, που θα ανατρέψουν έναν τέτοιο σχεδιασμό, απλώς σε λίγο καιρό θα λέμε ότι κάποτε είχαμε Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στην Καλαμάτα, που έκανε σημαντική δουλειά και κάποιοι «κακοί» το κατήργησαν. Και θα ρίξουμε τις ευθύνες αποκλειστικά στους «κακούς», ξεπλένοντας τη συνείδησή μας από κάθε δική μας ευθύνη.
 της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σημεία του ορίζοντα…    

Παρά την επταετία κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία, οι ανισότητες εντός Ευρωζώνης όχι μόνο παραμένουν, αλλά διευρύνονται, καθώς οι χώρες του Νότου «καίγονται», ενώ τα κράτη του Βορρά, και κυρίως η Γερμανία, συνεχίζουν να πλουτίζουν.
Ενώ το χάσμα μεταξύ βορειότερων χωρών, όπως η Ολλανδία, και νοτιότερων κρατών, όπως η Πορτογαλία, ανέκαθεν αποτελούσε στοιχείο της Ευρωζώνης, η έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Flossbach von Storch δείχνει ότι διευρύνεται ακόμα περισσότερο.
Από την άλλη, το σωτήριο έτος 2016 οι πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου φαίνεται να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και αντιμετωπίζουν με όλο και περισσότερη καχυποψία την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κι όμως, στην αρχή είχαν πιστέψει πως ήταν γι' αυτούς μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Με περισσότερα και καλύτερα νοσοκομεία. Με περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια. Έτσι τους είχαν δείξει την Ευρωπαϊκή Ένωση: ως συνώνυμη του κοινωνικού κράτους.
Σήμερα, οι λαοί των περιφερειακών ευρωπαϊκών χωρών ανακαλύπτουν ότι άλλη Ευρώπη τούς έδειξαν και σε άλλη τους έβαλαν. H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανοίγει σε αυτές τις χώρες περισσότερες και καλύτερες δουλειές, περισσότερα και καλύτερα νοσοκομεία, περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια. Μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κλείνει και αυτά που υπάρχουν.
Στην αρχή είχαν πιστέψει πως για όλα έφταιγε ο δημόσιος τομέας της οικονομίας. Και όσοι δεν εργάζονταν σε αυτόν, έμειναν απλοί θεατές της κατεδάφισής του από τις κυβερνήσεις τους. Παρατηρούσαν με τρόμο να καταστρέφονται καθημερινά οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ζώντας στην πλάνη πως το δικό τους κεφάλι θα γλίτωνε από το αμείλικτο δρεπάνι του Θεριστή. Χιλιάδες άνθρωποι έχαναν από τη μια μέρα στην άλλη τις συντάξεις τους, τους μισθούς τους, πετάγονταν στον δρόμο, θύματα κυβερνήσεων δουλικών και μέσων ενημέρωσης υποτακτικών που είχαν αναλάβει να «πουλήσουν» τη λιτότητα ως κάτι αναπόφευκτο, περίπου όπως ένα φυσικό φαινόμενο. Ώσπου ήρθε και η σειρά των θεατών. Και τότε μόνο κατάλαβαν ότι, στα μάτια των σφαγέων, κανείς δεν ήταν αθώος. Τότε μόνο αναρωτήθηκαν γιατί άραγε να μην πληρώνουν ποτέ οι ένοχοι παρά μονάχα οι αθώοι, γιατί άραγε να πληρώνουν πάντα οι πολλοί που έχουν τα λίγα και όχι οι λίγοι που έχουν τα πολλά.
Στην αρχή είχαν πιστέψει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γινόταν μια πραγματική πολιτική και οικονομική ένωση. Πως θα έβαζε σε μια τάξη και τις δικές τους χώρες. Πως θα τσάκωνε τους πλουτοκράτες που φυγάδευαν τα πλούτη τους σε φορολογικούς παραδείσους. Πως θα έβαζε τα δυο πόδια των μεγαλοτραπεζιτών σε ένα παπούτσι. Πως θα γέμιζε τις «τρύπες» των φτωχότερων ευρωπαϊκών χωρών με τα πλεονάσματα των πλουσιότερων. Ώσπου άρχισαν να πέφτουν βροχή τα μέτρα λιτότητας, σαν να ήταν αυτός ακριβώς ο κυριότερος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να διατηρήσουν οι πλουσιότερες χώρες της τα πλεονάσματα και οι φτωχότερες τα ελλείμματα, με δυο λόγια, να γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Σήμερα πια δεν πιστεύουν τίποτα. Γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ο παράδεισος που είχαν ονειρευτεί. Η κόλαση θα τους παραμονεύει. Η κόλαση τριγυρίζει πάντα. Το σχήμα της είναι κυκλικό και είναι απ’ τη φύση της ατελείωτη, αφόρητη και επαναληπτική.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!Οι ΗΠΑ μας εμπλέκουν άσχημα! Δύο αεροπλανοφόρα στο Αιγαίο...

~ Το Αιγαίο έχει πάρει φωτιά και τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν προκλητικά.
Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού , ήταν να δώσει τη θέση του, μετά από οκτώ μήνες παραμονής του στην Μεσόγειο, στο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.  Τελικά όμως το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman κατέπλευσε στην βάση της Σούδας ενώ το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower δέσμευσε περιοχή του Μυρτώου πελάγους για ασκήσεις.
Για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε δύο αμερικάνικα αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα.
Επισήμως όλα συμβαίνουν λόγω της συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία, με την Ουάσιγκτον να επιθυμεί εξισορρόπηση  των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας και παράλληλα επιθυμεί να επισπεύσει την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Η συγκέντρωση πολεμικών σκαφών στην Ελλάδα γίνεται όλο και μεγαλύτερη και σαφώς πιο επικίνδυνη….Βίντεο : USS Dwight D. Eisenhower transits through into the Mediterranean Sea. : https://youtu.be/DKMvkk4D7YE  .-

***  Πανευρωπαϊκός ΤΡΟΜΟΣ! Άσκηση ΑΝΑΚΟΝΤΑ! Δείτε τι ετοιμάζουν...

~ «Οι πρόσφατες κινήσεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάφλεξη της κατάστασης στην ανατολική Ευρώπη».
Αυτήν την  τρομαγμένη προειδοποίηση δίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος στην άσκηση «Anakonda-16», η οποία αφορά  υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία.
Τονίζει ιδιαίτερα  την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου.
«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊνμάιερ  και ζητά  διάλογο και συνεργασία με την Ρωσία.
 «Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος. Θα ήταν μοιραίο αν τώρα περιορίζαμε την προσοχή μας στον στρατό και αναζητούσαμε λύσεις αποκλειστικά μέσω της πολιτικής της αποτροπής».
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο «να ανανεώσει τις συνομιλίες για τα οφέλη του αφοπλισμού και του ελέγχου των όπλων για την ασφάλεια στην Ευρώπη».
 Ενόψει ωστόσο της Συνόδου της Συμμαχίας, ο γενικός γραμματέας της, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει ήδη δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να «ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική Ευρώπη με πέντε τάγματα μάχης», ως απάντηση προς τον ενδεχόμενο ρωσικό επεκτατισμό.
Η Ευρώπη αρχίζει να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για ενδεχόμενη σύρραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας καθώς βλέπει ότι η ένταση κλιμακώνεται καθημερινά. Ελπίζουμε ότι η άσκηση αυτή θα παραμείνει ένα σενάριο  φαντασίας...

***  ΕΚΤΑΚΤΟ!  Έρχονται άλλοι 300.000 "πρόσφυγες"...

~ Ο επικεφαλής της FRONTEX, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα "Bild" ανακοίνωσε ότι άλλοι 300 χιλιάδες πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης.
"Μιλάμε για 10.000 ανθρώπους την εβδομάδα", τονίζει.
Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να διευρύνει την αποστολή "Sophia" της ΕΕ στις λιβυκές αρχές, καθώς πλέον αυτή είναι η διαδρομή που επιλέγουν οι διακινητές.
Είναι φανερό ότι έχει ανοίξει ο "ασκός του Αιόλου" και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό....

*** ΒΟΜΒΑ! Οι Ρώσοι ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ αμερικανικά αεροσκάφη...

~ Στην Κριμαία παίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, καθώς ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν αμερικανικά αεροσκάφη και έπειτα κατέλαβαν το σύστημα διοίκησης και ελέγχου, "κατέβασαν" ένα RQ-4 Global Hawk και το προσγείωσαν στην Συμπερούπολη.
Όπως αναφέρουν τα ρώσικα ΜΜΕ, τον λόγο τώρα έχουν τα όπλα, ενώ τα αμερικανικά μέσα σχολιάζουν ότι οι "ΗΠΑ μπορούν να αποτύχουν στην Κριμαία".
Δείτε απόσπασμα από ρωσική άσκηση που εκτελείται υπό τις διαταγές του Ρώσου ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σοιγκού, στην Κριμαία:
Βίντεο  : Морпехи в Крыму захватывают побережье: кадры от первого лица  , https://youtu.be/xtOcZnOJhuM  .-

***  «Άγρια κόντρα» Τσώνη – Χριστόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης
Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής  στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.  Λίγο πριν ολοκληρωθεί, το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, και ενώ οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι είχαν αρχίσει να αποχωρούν, ο δήμαρχος τους κάλεσε να επιστρέψουν και να κάτσουν στη θέση τους, ζητώντας παράλληλα το λόγο. Προς έκπληξη όλων…  επέπληξε τον πρόεδρο του Σώματος Χρίστο Χριστόπουλο, εγκαλώντας τον, ότι δεν ασκεί σωστά τα καθήκοντα του, και επιτρέπει να διεξάγονται συζητήσεις κάτω από ακατάλληλες συνθήκες… Του επισήμανε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να είναι πιο αυστηρός ακόμα και με τον ίδιο, όταν αυτός ξεφεύγει από τα όρια. Αιτία της ξαφνικής αυτής «επίθεσης» του δημάρχου, στάθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συζήτηση που προηγήθηκε και αφορούσε ζητήματα «διαφάνειας» για τον κανονισμό του πανηγυριού της Μεσσήνης, η οποία και ξέφυγε κάποιες στιγμές από τα όρια… Ο πρόεδρος του Σώματος ξαφνιάστηκε από την «επίθεση» του δημάρχου και αντέδρασε έντονα, σύμφωνα με τους παραβρισκόμενους, λέγοντας ότι δεν δέχεται αυτή την προσβολή, τονίζοντας ότι ο ίδιος, πάντα προσπαθεί για το καλύτερο , εφαρμόζοντας τον κανονισμό… Υπενθύμισε  δε, ότι το Σώμα του έκανε την τιμή να τον εκλέξει με μεγάλη πλειοψηφία και χτυπώντας ένα αντικείμενο που είχε μπροστά του σηκώθηκε για να αποχωρήσει… Το πλευρό του προέδρου πήρε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν φταίει ο πρόεδρος του Σώματος ,αν κάποιες φορές ξεφεύγουν από τα όρια, ο ίδιος ή ο κ. δήμαρχος… Τόνισε επίσης, ότι ο πρόεδρος πάντα προσπαθεί για να τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο Σώμα αλλά και για τον πλουραλισμό όλων των απόψεων… Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε, ότι ο πρόεδρος ,σαν δικηγόρος, θα ξέρει κάτι περισσότερο. Ωστόσο, παρατήρησε ότι η εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αλλάξει.  Του Κώστα Γαζούλη
  *Να σημειωθεί ότι το «Θάρρος» και σύμφωνα με πληροφορίες μας και άλλα τοπικά ΜΜΕ δεν είχαν λάβει πρόσκληση για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής.

***  Ομαδικές βαπτίσεις παιδιών αύριο 
Ομαδική βάπτιση (150 παιδιών) από τον ιερέα Κωνσταντίνο Κολτσίδα θα γίνει αύριο Δευτέρα εορτή του Αγίου Πνεύματος, περίπου κατά τις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καρποφόρας. Τα παιδιά προέρχονται από διάφορες άπορες οικογένειες. Για το λόγο αυτό προσκαλούνται όλοι ως ανάδοχοι, ενώ να σημειωθεί πως τα έξοδα είναι της εκκλησίας.
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον ιερέα Κων/νο Κολτσίδα, τηλ. 6988568008.

*** Τροχαίο ατύχημα στη Φαρών (φωτογραφίες)
 
Ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στην οδό Φαρών στο ύψος της Σοφοκλέους.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου που διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας 

***


***  Αθλητική ενημέρωση  :
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: 3η αγωνιστική

25. 22:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ    , (0-1) .-

26. 22:00 ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ     , (0-0) .-

*** ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:Οι Βέλγοι σε τροχιά πρόκρισης με «τριάρα» στην Ιρλανδία
 22. 16:00 ΒΕΛΓΙΟ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ  3-0 ,  (0-0) .-
Τα  γκόλ : Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου (48΄, 70΄) κι ένα ο Βίτσελ (61΄)
Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Βερμέλεν - Χέντρικ
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57΄ Ναϊνγκολάν), Αζάρ, Ντε Μπρόιν, Καράσκο (64΄ Μέρτενς), Λουκάκου (82΄ Μπεντέκε)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Κλαρκ, Ο΄Σέι, Γουόρντ, Κόουλμαν, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62΄ ΜακΚλιν), Μπρέιντι, Χέντρικ, Χούλαχαν (71΄ ΜακΓκίντι), Λονγκ (79΄ Κιν)
 
   Livescore: Πορτογαλία - Αυστρία (22:00), «Χ» για Ουγγαρία και Ισλανδία
23. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ  1-1  .- ^
Τα  γκόλ  : 40΄ πεν. ο Γκίλφι Σίγκουρντσον , και ο Σάιβαρσον 88΄ με αυτογκόλ .-
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)Κίτρινες: Γκούντμουντσον, Σάιβαρσον, Φινμπόγκασον - Κλάινχαϊσλερ, Κίτρινη Συνθέσεις:ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ-Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίντουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον (65΄ Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (69΄ Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (84΄ Γκούντγιονσεν)ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιουχάζ (84΄ Ζάλαϊ), Κάντερ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (66΄ Νίκολιτς), Τζούτζακ, Πρίσκιν (66΄ Μπέντε).

Μοιραίος ο Ρονάλντο, γκέλα η Πορτογαλία, πρώτη η Ουγγαρία

24. 22:00 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ  0-0  , (0-0) .- ^ Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Κουαρέσμα, Πέπε - Χάρνικ, Φουκς, Χίντερεγκερ, Σεπφ
 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιειρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Κουαρέσμα (71΄ Ζοάο Μάριο), Αντρέ Γκόμες (83΄ Εντερ), Νάνι (89΄ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο
 ΑΥΣΤΡΙΑ (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Φουκς, Ίλσανκερ (87΄ Βίμερ), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα (65΄ Σεπφ), Χάρνικ, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85΄ Χίντερσεερ)

 ***ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ στο Euro 2016 της Γαλλίας των 24ρων ομάδων -κρατών: (15η  διοργάνωση )
~** Α΄ Όμιλος : Αλβανία, Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία
~** Β’ Όμιλος: Αγγλία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία
~** Γ ‘Ομιλος: Β. Ιρλανδία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία
~** Δ’ ‘Ομιλος: Ισπανία, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία ...
~** Ε’ ‘Ομιλος: Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία
~** Στ’ ‘Ομιλος: Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία


***  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
Euro 2016: Η Ιταλία... έκλεψε τη νίκη-πρόκριση στο 88' 
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-0  .- *
To  γκόλ :γκολ του Έντερ στο 88'  .-
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Ντε Ρόσι, Μπουφόν - Όλσον
 ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Ντε Ρόσι (74΄ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Καντρέβα, Φλορέντσι (85΄ Στουράρο), Έντερ, Πελέ (60΄ Τζάτζα)
ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Λίντελεφ, Γιόχανσον, Όλσον, Έκνταλ (79΄ Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79΄ Ντουρμάζ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουιντέτι (85΄ Μπεργκ)

Livescore: Τσεχία - Κροατία (0-2) και Ισπανία - Τουρκία (22:00)
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  2-2  .- *
Τα  γκόλ  : Ο Ιβάν Πέρισιτς στο 37' άνοιξε το σκορ, στο 59' ο Ιβάν Ράκιτιτς αύξησε το δείκτη του σκορ. Οι Τσέχοι δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν στο 76' με τον Σκόντα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι του Νέτσιντ διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.
 
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)Κίτρινες: Σίβοκ - Μπάντελ, Μπρόζοβιτς
ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπερσκί, Ροζίτσκι, Πλάσιλμ (86΄ Νέσιντ), Κρέιτσι, Σκάλακ (67΄ Σουράλ), Λάφατα (67΄ Σκόντα), Νταρίντα.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Κάσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (90΄+8 Βρσάλικο), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς (90΄+6 Σίλντενφελντ), Μόντριτς (62΄ Κόβατσιτς), Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς, Μπάντελ, Βίντα.

Ετσι... το σηκώνει η Ισπανία, η Τσεχία 2-2 την Κροατία στο 93'
21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ   3-0 , (2-0) .- *
Τα  γκόλ  :  Δύο γκολ για τους Ίβηρες πέτυχε ο Μοράτα (34΄, 48΄), ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Νολίτο (37΄).Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)Κίτρινες: Ράμος - Μπουράκ Γιλμάζ, Τουφάν
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουαφράν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα (81΄ Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (71΄ Κόκε), Σίλβα (64΄ Μπρούνο Σοριάνο), Μοράτα, Νολίτο.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Οζιακούπ (62΄ Σαχάν), Σελτσούκ Ινάν (70΄ Μάλι), Τουφάν, Τουράν, Μπουράκ Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου (46΄ Σαχίν).


***  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:


 


16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ    2-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκόλ  :   Ο Μπέιλ είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ στο 42 για τους Ουαλούς, αλλά οι χρυσές αλλαγές του Χότζον έδωσαν τη νίκη στους Αγγλους. Ο Βάρντι στο 56’ ισοφάρισε και ο Στάριτζ στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)
Κάρτες: Ντέιβις
 Αγγλία (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46’ Στάριτζ), Λαλάνα (73’ Ράσφορντ), Κέιν (46’ Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Αλί.
Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Χενισέι, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον-Κανού (72’ Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67’ Εντουαρντς).

17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-2 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : Με σκόρερ τον 36χρονο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ στο 49΄ και τον ΜακΓκιν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων,
Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)Κίτρινες: Σίντορτσουκ, Σελέζνιοφ - Γουόρντ, Ντάλας, Τζόνι Εβανς
 ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (76΄ Γκάρμας), Στεπανένκο, Κοβαλένκο (83΄ Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (71΄ Ζοζούλια).Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90+4΄ ΜακΝέρ), Νόργουντ, Γουόρντ (69΄ ΜακΓκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84΄ Ματζένις) .-

18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-0  .- ^
Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Κεντίρα, Οζίλ, Μποάτενγκ - Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Πέτσκο
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Έκτορ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Ντράξλερ (71΄ Γκόμεζ), Μίλερ, Μποάτενγκ, Κρόος, Γκέτσε (66΄ Σούρλε)
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Παζντάν, Γιέντριτσικ, Ματσίνσκι (76΄ Γιοντλόβιεκ), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (87΄ Πέτσκο), Γκλικ, Μπλτατζικόφσκι (80΄ Κάπουστκα) , Πίστσεκ .-

***   ~  EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 : 
Το  2004  όταν η ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ EURO  στην ΙΣΠΑΝΙΑ (12η διοργάνωση) :
 Οι  αγώνες της εθνικής Ελλάδας και τα αποτελέσματα  :
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ  : Η Ελλάδα στον Α΄  ΌΜΙΛΟ ,
12/06/2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα  1-2 .-
 (Τα γκόλ : 7΄ Γ. Καραγκούνης 51΄ πεν. Αγγ. Μπασινάς  και 93΄ Ρονάλντο }.-
16/06/2004 : Ελλάδα-Ισπανία  1-1  .-
(Τα γκόλ  : 28΄Μοριέντες , 66΄Αγγ. Χαριστέας ).-
20/06/2004 : Ρωσία-Ελλάδα  2-1 .- ^
(Τα γκόλ : 2΄ Κιριτσένκο , 17΄ Μπουλίκιν και 43΄ Βρύζας ).-
Στους νοκ άουτ αγώνες Β΄φάση :
25-06-2004 : Γαλλία-Ελλάδα  0-1 (με γκόλ 65΄Άγγελου Χαριστέα ) .-
01-07-2016 : Ελλάδα -Τσεχία   στην παράταση 1-0 .-- ( με γκόλ 106΄ με  Δέλλα ) .-
ΤΕΛΙΚΟΣ , 04-07-2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1  (με γκόλ 57΄ Άγγ. Χαριστέας ) .-

  ***  ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ (πήραν) EURO από το 1964 που άρχισαν οι αγώνες των Ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο :
Το 1964 : ΙΣΠΑΝΙΑ
1968 : ΙΤΑΛΙΑ
1972 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1976 : ΤΣΕΧΟΣΛΑΒΑΚΙΑ...
1980 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ

1984 : ΓΑΛΛΙΑ
 1988 : ΟΛΛΑΝΔΙΑ
1992 : ΔΑΝΙΑ
1996 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ 200 : ΓΑΛΛΙΑ

2004 : ΕΛΛΑΔΑ
2008 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2012 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2016 : ; ??


*** Για  το Κόπα Αμέρικα  , copa america 2016  χθές ή  σήμερα  ξημερώνοντας :
Προημιτελικά  :
 ~* ώρα 02.00 π.μ. 17/06/2016 : ΗΠΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ   2-1 .- ^
~ώρα 15.00  17/06/2016  :  ΠΕΡΟΥ -ΚΟΛΟΜΒΙΑ  2-4 .- ^
Κυριακή 19/06/2016 :
~*  ώρα 02.00 19/06/2016 : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
~* ώρα 05.00 π.μ. 19/06/2016 : ΜΕΞΙΚΟ-ΧΙΛΗ
*** Α΄ Όμιλος
3 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κολομβία 0-2
4 Ιουνίου: Κόστα Ρίκα - Παραγουάη 0-0
7 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα 4-0, Κολομβία - Παραγουάη 2-1
11 Ιουνίου: ΗΠΑ - Παραγουάη 1-0, Κολομβία - Κόστα Ρίκα 2-3
*** Β΄ Όμιλος
4 Ιουνίου: Αϊτή - Περού 0-1, Βραζιλία - Εκουαδόρ 0-0
8 Ιουνίου: Βραζιλία - Αϊτή 7-1, Εκουαδόρ - Περού 2-2
12 Ιουνίου: Εκουαδόρ - Αϊτή 4-0, Βραζιλία - Περού 0-1
*** Γ΄ Όμιλος
5 Ιουνίου: Τζαμάικα - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Ουρουγουάη 3-1
9 Ιουνίου: Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Τζαμάικα 2-0
13 Ιουνίου: Μεξικό - Βενεζουέλα 1-1, Ουρουγουάη - Τζαμάικα 3-0
Δ΄ Όμιλος
6 Ιουνίου: Παναμάς - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Χιλή 2-1
10 Ιουνίου: Χιλή - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Παναμάς 5-0
 14 Ιουνίου: Χιλή - Παναμάς 4-2 , Αργεντινή - Βολιβία  3-0 .-

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-        
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .- ~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .- ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-19-2016.html  .- 
~  

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~