~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2 Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :
                            ~  Φωτογραφίες  ΚΑΛΑΜΑΤΑ ....Παραλία  Καλαμάτας  09/06/2016   :
«Μάθε στην καρδιά σου να εφαρμόζη αυτά που διδάσκει η γλώσσα σου» (Αβ. Ποιμήν).Γεροντικόν

~

***  Οι βάσεις πέφτουν, αλλά οι Ιατρικές κρατούν γερά 
Σκληρός θα είναι εφέτος ο ανταγωνισμός στις Ιατρικές, Οδοντιατρικές Σχολές, αλλά και γενικά στα παραϊατρικά επαγγέλματα, σε μια χρονιά με πτωτικές τις τάσεις των βάσεων και εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα. Έτσι είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει εφέτος να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία με φόντο ένα καινούργιο εξεταστικό τοπίο, καθώς όλα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, τα επιστημονικά πεδία έχουν διαφοροποιηθεί, τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι μόνο τέσσερα και η προφορική βαθμολογία απουσιάζει.
  Προς το τέλος
του μήνα οι βαθμοί
Οι απολυτήριες εξετάσεις έχουν ξεκινήσει ήδη στα σχολεία της χώρας, ενώ οι βαθμολογίες των εφετινών εξεταζομένων στις πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του τελευταίου δεκαημέρου του μήνα.
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας αναφέρουν ότι στα Μαθηματικά κάτω από τη βάση έχει γράψει περίπου το 60% των υποψηφίων, ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα περίπου το 70% των γραπτών κινείται στη βαθμολογική περιοχή από 10 ως 15, με τα άριστα γραπτά ελάχιστα.
  Οι «τάσεις» των βαθμών
Στις Ανθρωπιστικές Σπουδές ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων που επελέγησαν εφέτος είναι στο ίδιο επίπεδο με τα αντίστοιχα περυσινά, αναμένεται όμως πτώση των βάσεων στις Νομικές Σχολές, που μπορεί να φτάσει και τα 400 μόρια στην επαρχία.
Τα θέματα σε Αρχαία και Λατινικά ήταν στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά. Στις μεσαίες σχολές του πεδίου η κίνηση των μορίων θα είναι γενικά στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Στις περιζήτητες Πολυτεχνικές Σχολές και στα Οικονομικά Τμήματα, επίσης, αναμένεται πτώση των βάσεων. Μπορεί σε κάποια τμήματα η πτώση αυτή να φτάσει και τα 900 μόρια. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των υποψηφίων για τις Οικονομικές Σχολές είναι εφέτος μικρότερος από τον αντίστοιχο περυσινό.
Στις Θετικές Σπουδές και στην Πληροφορική, στα μεσαία και χαμηλού ενδιαφέροντος τμήματα αναμένεται να καταγραφεί εντυπωσιακή πτώση των βάσεων, που θα φτάσει ως και τα 1.500 μόρια στην επαρχία. Σε κάποια τμήματα, δε, υποψήφιοι μπορεί να εισαχθούν στα προγράμματά τους και μόλις με 10.000 μόρια.
Στις Σπουδές Υγείας ο ανταγωνισμός εφέτος θα είναι μεγάλος, καθώς εκεί συγκεντρώνονται για άλλη μία χρονιά οι αριστούχοι, οι οποίοι άλλωστε διαγωνίστηκαν εφέτος σε λιγότερα μαθήματα. Οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα τμήματα των αστικών κέντρων θα είναι έτσι και εφέτος πολύ υψηλές.
Τα Παιδαγωγικά Τμήματα εφέτος έχουν μείνει στο 4ο επιστημονικό πεδίο και αυτό, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο εργασιακό τοπίο, αποτελεί μια επιλογή που δεν είναι πλέον ελκυστική στα μάτια των υποψηφίων. Η πρόσβαση σε αυτό το πεδίο εξασφαλίζεται με την επιλογή πέμπτου μαθήματος, των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους των άλλων προσανατολισμών, και αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν εντυπωσιακή... κάθοδο. Κατ' επέκταση, στο πεδίο αυτό αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που μπορεί να ξεπεράσει τα 3.500 μόρια. Πάντως, το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο έχει επιλέξει μικρό ποσοστό των υποψηφίων.
  Χωρίς σύγκριση
Το βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία των βάσεων του 2015 και του 2016, καθώς ολόκληρο το εξεταστικό τοπίο έχει αλλάξει. Νέα δεδομένα έχουν έτσι δημιουργηθεί εφέτος με νέο αλγόριθμο υπολογισμού των μορίων, αλλά και πιθανή διαφοροποίηση στις προτιμήσεις των υποψηφίων.

*** Ασφαλιστικά μέτρα προτίθεται να καταθέσει η οικογένεια για την προστασία της 12χρονης…
Κατά του 55χρονου καταδικασθέντος για ασέλγεια
 Σε ασφαλιστικά μέτρα προτίθεται να προχωρήσει η οικογένεια της 12χρονης κατά του 55χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που καταδικάστηκε από το  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου σε 19 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια και κατάχρηση ανηλίκου αλλά αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να προστατέψει με κάθε τρόπο το παιδί και να μην υπάρξει καμία επαφή.
Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Ράλλης, ήταν μεγάλη έκπληξη και για τον ίδιο, από την εμπειρία του στα ποινικά δικαστήρια, να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, σε μια τόσο μεγάλη ποινή και σε τέτοια αδικήματα.
Αναλυτικά, ο κ. Ράλλης δήλωσε στο «Θάρρος»: «Ήταν έκπληξη το ανασταλτικό αποτέλεσμα της εφέσεως του κατηγορουμένου, γιατί έχει να κάνει με το ίδιο το αδίκημα, το οποίο είναι εντελώς απαξιωτικό, αλλά και την ίδια την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία δεν πρόσθεσε τίποτα και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η πολύ βαριά ποινή.
Κατά τη γνώμη μας, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του την ίδια την προσωπικότητα της ανήλικης, η οποία περίπου 1,5 χρόνο μετά την πράξη, ενδεχομένως να τον δει κάπου ή να διαβάσει στο διαδίκτυο ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ελεύθερος. Και λογικά σε ένα 13χρονο δεν μπορείς να εξηγήσεις εύκολα πώς ένας άνθρωπος που έκανε αυτά τα αδικήματα, αυτά τα οποία την σημάδεψαν, θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, με μειοψηφία που υπαγόρευσαν οι τρεις από τους ενόρκους, είναι πολύ δύσκολο να πεισθεί κάποιος ότι η απόφαση αυτή ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα.
Σε εμένα τουλάχιστον δεν είχε ξανασυμβεί, σε ποινή 19 ετών κάθειρξης να υπάρχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Η Πολιτική Αγωγή δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει σε αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου και γι’ αυτό υπάρχει σκέψη και πρόθεση να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα, ούτως ώστε να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο ή συνάντηση ή επαφή του παιδιού με το καταδικασθέντα. Πραγματικά ήταν μια μεγάλη έκπληξη, αυτή η απόφαση».

*** ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ  στην Παραλία της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  : Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η Ανάληψη του Σωτήρος στην Καλαμάτα. Κέντρο των εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο ήταν ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως στη Δυτική Παραλία, όπου, μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία, στο λιμάνι της Καλαμάτας και στους γύρω δρόμους της παραλίας .-
                                          Φωτογραφίες του σήμερα ..................

                                          Φωτογραφίες  του  χθές  ............


***  Ανησυχία παρά τις διαβεβαιώσεις Τατούλη, των ιδιοκτητών γης στο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού
 
…για τις προσβάσεις στις περιουσίες τους
 Πολλά νέα «επεισόδια» φαίνεται πως θα δούμε στο έργο του πολύπαθου δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού εξαιτίας μελετητικών παραλείψεων και αστοχιών, αφού έτσι όπως έγινε, δεν υπάρχουν προσβάσεις σε κτήματα και ιδιοκτησίες, γεγονός που από μόνο του εγείρει πολλά ερωτηματικά και προκαλεί σοβαρά προβλήματα και μεγάλες αντιδράσεις!
Χθες, στη νέα γέφυρα του δρόμου που ενώνει τη Μαραθόπολη με τους Γαργαλιάνους, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνεργάτες του, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Τριφυλίας και στελέχη της Δ.Α. Τριφυλίας, για να δουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρόεδρο και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, καθώς και ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι πλέον δεν έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες και περιουσίες τους!
Ο κ. Τατούλης δεν ανέλαβε, παρά την επιμονή αγροτών και ιδιοκτητών γης, καμία ρητή δέσμευση, ωστόσο ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να βρει τρόπους επίλυσης και αυτών των προβλημάτων, θυμίζοντας και τονίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε υποχρεώσεις, στρεβλώσεις, λάθη του παρελθόντος, αλλά κατάφερε να φέρει σε πέρας το έργο, το οποίο φτάνει σε πλήρη ολοκλήρωση το προσεχές διάστημα. Θύμισε, επίσης, ότι αυτό το έργο εξαιτίας του παρελθόντος του έχει στοιχίσει και συνολικά θα στοιχίσει τρεις, τέσσερις και πέντε φορές πάνω από τον αρχικό του προϋπολογισμό!
Τον κ. Τατούλη περίμεναν και «υποδέχτηκαν» στη γέφυρα του δρόμου Μαραθόπολη – Γαργαλιάνοι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, με μέλη του συλλόγου και ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι και του εξέφρασαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται.
Ο κ. Σινάνης αναφέρθηκε στην έντονη ανησυχία που υπάρχει στην περιοχή, ενώ τόνισε πως μέχρι και σήμερα κανένας δεν τους έχει πει επίσημα, παρότι εγγράφως ζητούν ενημέρωση, τι δρόμος θα είναι, αν θα είναι κλειστός ή ανοιχτός και πώς θα πηγαίνουν στις ιδιοκτησίες τους, αφού παράδρομοι και προσβάσεις δεν υπάρχουν στην εργολαβία ολοκλήρωσης.
Άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι τι θα γίνει με τα όμβρια ύδατα, τα οποία, όπως είπε ο κ. Σινάνης, παροχετεύονται σε χωράφια χωρίς να υπάρχει δίκτυο απορροής τους. «Το δρόμο, εμείς τον θεωρούμε με ατέλειες και έχουμε παράκληση, θέλουμε δέσμευση, ότι πριν ολοκληρωθεί θα εξασφαλιστούν η ασφάλεια των διερχομένων, οι διαβάσεις, είτε με παράδρομους είτε αλλιώς, είναι τεχνικό το θέμα, η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες. Επίσης, να λυθούν όλα τα προβλήματα σ’ αυτό το διάστημα», τόνισε ο κ. Σινάνης, ενημερώνοντας τον περιφερειάρχη.
Κανένας από τους ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την πρόσβαση και όπου υπάρξει πρόβλημα, θα διευθετηθεί, επισήμανε ο προϊστάμενος της ΔΤΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργος Κωστόγιαννης.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Τατούλης, αφού σημείωσε πως ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανού έμοιαζε πάρα πολύ με το γεφύρι της Άρτας, τόνισε ότι είναι έργο πνοής για την περιοχή, στο οποίο η Περιφερειακή Αρχή επένδυσε! «Όταν την πρώτη φορά το είχα ανακοινώσει εδώ, κανένας δεν πίστευε ότι θα τελείωνε! Σήμερα, λοιπόν, μαζί με τους συνεργάτες μου, χαίρομαι γιατί η προσπάθεια που κάναμε, με εξαιρετική επικουρία της Δημοτικής Αρχής και του κ. δημάρχου, βρίσκεται πλέον στο τέλος υλοποίησης! Γι’ αυτό το έργο η Περιφερειακή Αρχή έχει πληρώσει πάνω από 20 εκ. ευρώ στις απαλλοτριώσεις, μετά τη γνωστή υπόθεση των ελληνικών δικαστηρίων. Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες στις προσφυγές και τις διεκδικήσεις…
[…] Ήρθαμε εδώ για να δούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, για να δούμε πώς οι αγρότες δε θα εμποδίζονται και θα διευκολύνονται. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία. Οι υπηρεσίες μας, σε τεχνική συνεργασία μαζί με την ανάδοχο εταιρεία, αλλά και με τον τοπογράφο του Αγροτικού Συλλόγου, θα προχωρήσουν στη διεκπεραίωση και τη διευθέτηση όλων των πραγμάτων. Αυτός ο δρόμος θα είναι κόσμημα για την Π.Ε. Μεσσηνίας και τη μεταφορά του τουριστικού προϊόντος, κόμβος για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας…».
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και η περιφερειακή σύμβουλος, Αντωνία Μπούζα.
Από την πλευρά του, ο κ. Σινάνης σημείωσε ότι το έργο είναι σαν το γιοφύρι της Άρτας και πως ο δρόμος είναι για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά μέχρι στιγμής δεν το βλέπουν. Αντίθετα, βλέπουν ότι «είναι για να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση».
«Με ενέργειες του Αγροτικού Συλλόγου ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Να δούμε τι είναι αυτός ο δρόμος και ποιους μπορεί να εξυπηρετήσει. Δεν είχε ενημερωθεί ο κόσμος. Τώρα μαθαίνουμε αν ο δρόμος είναι κλειστός ή ανοιχτός. Τώρα μαθαίνουμε αν υπάρχουν προσβάσεις για να πηγαίνει ο κόσμος να παίρνει την παραγωγή του. Εκείνο που ζητάμε, ως Α.Σ. Γαργαλιάνων, κι ο κόσμος όλος της περιοχής, είναι η δέσμευση των αρμοδίων. Είτε λέγεται Περιφέρεια είτε λέγεται εταιρεία κατασκευαστική, να δεσμευτούν ότι με το τελείωμα του δρόμου θα εξυπηρετηθούν κι όλες οι προσβάσεις, είτε είναι παράδρομοι είτε είναι διαβάσεις.
[…] Προσωπικά εμένα δε με καθησύχασε τίποτα, γιατί σ’ ένα μήνα τελειώνει ο δρόμος. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά. Δεν υπάρχουν προσβάσεις, όπως μπορείτε να δείτε…», απάντησε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σινάνης.

***  «Λίφτινγκ» στο Ανάκτορο του Νέστορος (φωτογραφίες)
 
Εγκαίνια του αναβαθμισμένου αρχαιολογικού χώρου στον Άνω Εγκλιανό 
 Ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό, το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ανάκτορο της ηπειρωτικής Ελλάδας, πρόκειται να εγκαινιαστεί την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 12.00 μ.
Το Ανάκτορο συμβάλλει αποφασιστικά στη γνώση μας για τις αρχιτεκτονικές δομές των ανακτορικών κέντρων της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1680-1060 π.Χ.). Εξάλλου, ο πλούτος των κινητών ευρημάτων καθώς και τα σπαράγματα των τοιχογραφιών ανέδειξαν την απαράμιλλη μυκηναϊκή τέχνη, την υψηλή εξειδίκευση των καλλιτεχνών αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Ανακτόρου.
Ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος διαθέτει νέες υποδομές περιήγησης με αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας και εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες κοινού. Το νέο στέγαστρο προστασίας κατασκευασμένο από δομικό χάλυβα, με τη γεωμετρία τόξου κύκλου και φερόμενο από 16 μόνο υποστυλώματα διαμοιρασμένα στις δύο μακρές πλευρές του, καλύπτει ενιαία το κεντρικό ανακτορικό μνημείο σε έκταση 3.185 τετραγωνικά μέτρα, προστατεύοντάς το με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Αναρτώμενοι από το στέγαστρο διάδρομοι προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία περιήγησης.
Τα εγκαίνια του Ανάκτορος θα γίνουν από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ενώ την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Europe in my Region 2016 "Open EU Project Days", ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και τις πρωτοβουλίες της E.E.-DG Regio.
Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου.
Τα έργα: «Κατασκευή Νέου Στεγάστρου Προστασίας του Ανακτόρου του Νέστορος», προϋπολογισμού 2.068.400 ευρώ και «Προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013», με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό Μεσσηνίας. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και του πανεπιστήμιου του Cincinnati για την πραγματοποίηση του έργου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
***  Η… λιμνοθάλασσα της Κρήτης 
Μια καλοκαιρινή μπόρα μετέτρεψε τη διασταύρωση των οδών Κρήτης και Φαρών σε λιμνοθάλασσα. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, φυσικά, αφού αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει έντονα.
Υπάρχει καμία σκέψη και βούληση από το Δήμο να γίνει κάτι ή είναι της άποψης ότι «δεν τρέχει και τίποτα»;   Χ.Ε. 

***   Επίκεντρο η παραλία της Καλαμάτας στον εορτασμό της «Αναλήψεως» ...τηρώντας το έθιμο της «γουρνοπούλας» (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
 
Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η Ανάληψη του Σωτήρος στην Καλαμάτα. Κέντρο των εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο ήταν ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως στη Δυτική Παραλία, όπου, μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία, στο λιμάνι της Καλαμάτας και στους γύρω δρόμους της παραλίας. Το παρών έδωσαν τοπικοί παράγοντες, και πλήθος πιστών
Την ημέρα της Αναλήψεως, οι Καλαματιανοί έχουν τις γνωστές παραδόσεις, τις οποίες τηρούν, με την κατανάλωση γουρνοπούλας, το ομαδικό γλέντι σε γειτονιές και την απόλαυση της θάλασσας.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 

***  Π. Νίκας για Τουριστικό Ταϋγέτου: Ένα κέντρο που θα βοηθήσει τα χωριά της Αλαγονίας
Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να χαιρετίσει την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο.
Πριν, όμως, ξεκινήσει αυτή, έκανε δηλώσεις για θέματα της επικαιρότητας.
  Τουριστικό
«Είναι πολύ σημαντικό θέμα η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Καλαμάτας, και αξιοποίηση με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες. Σήμερα δόθηκε το Τουριστικό, ένα κτήριο απαξιωμένο και εγκαταλελειμμένο, ηλικίας άνω των 50 ετών. Η προσδοκία ή, καλύτερα, η βεβαιότητά μας είναι η καφετέρια να λειτουργήσει στις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους κατασκηνωτές. Υπόσχεση του επενδυτή, γιατί κάνει μια επένδυση άνω των 500.000 ευρώ, όπως λέει το συμφωνητικό, είναι να κάνει ένα κέντρο, το οποίο, όχι μόνο να εξυπηρετεί Καλαματιανούς και Σπαρτιάτες, αλλά κυρίως να βοηθήσει τα χωριά της Αλαγονίας. Μετά την εγκατάλειψη του δρόμου, αφού έχουμε πλέον τον αυτοκινητόδρομο, τα χωριά αυτά θα έχουν σοβαρότερο πρόβλημα.
Επενδύσεις αυτού του χαρακτήρα και η επαναλειτουργία του Τουριστικού θα βοηθήσει τη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό είναι βέβαιο.
Η σύμβαση έχει διάρκεια 50 χρόνων και μηνιαίο μίσθωμα 2.000 ευρώ, με υποχρέωση να κάνει επένδυση ύψους μισού εκατομμυρίου».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** «H σχέση του ρεμπέτικου με τα blues και τον Χατζιδάκι» στη «Μπουκαδούρα» 
«H σχέση του ρεμπέτικου με τα blues και τον Χατζιδάκι» είναι η θεματική της εκδήλωσης που οργανώνει το στέκι πολιτισμού «Μπουκαδούρα» (Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας) για το ρεμπέτικο τραγούδι την προσεχή Κυριακή, 12 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ.
Θα μιλήσουν οι Θοδωρής Γαλανόπουλος, δημοσιογράφος
και Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος.
Μετά τις ολιγόλεπτες ομιλίες θα προβληθεί το ημίωρο ντοκιμαντέρ «Λαχανάδες» του Γιώργου Ζέρβα, που αναφέρεται στο τραγούδι «Κάτω στα λεμονάδικα» του Βαγγέλη Παπάζογλου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό
Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, οι δύο αυτοί μουσικοί θησαυροί παρουσιάζουν ομοιότητες. Δημιουργήθηκαν από φτωχούς, αμόρφωτους και παράνομους. Από τραγούδια της ντροπής έγιναν εθνικές μουσικές. Ταξίδεψαν σ' όλο τον κόσμο και έγιναν παγκόσμια. Ξεκίνησαν σε λιμάνια: Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Σύρος, Πειραιάς, Νέα Ορλεάνη. Το ρεμπέτικο βασίστηκε στη δημοτική μουσική, τη βυζαντινή παράδοση, τα αστικά-λαϊκά τραγούδια. Τα μπλουζ βασίστηκαν στην αφρικανική δημοτική μουσική, στα εκκλησιαστικά spirituals και gospel. Τα πρώτα δημιουργήματα αποτελούνταν από αδέσποτους στίχους, χωρίς να έχουν εννοιολογική σχέση μεταξύ τους. Η θεματολογία τους αφορά στη ζωή της μαγκιάς απ’ τη μια και των μαύρων δούλων απ’ την άλλη.
Και τα δύο είδη ασχολήθηκαν και με κοινωνικά θέματα. Κάτι άλλο κοινό είναι η γλώσσα, η αργκό.
Στις 31 Ιανουαρίου 1949 ο Μάνος Χατζιδάκις έδωσε διάλεξη για το ρεμπέτικο στο «Θέατρο Τέχνης» του Καρόλου Κουν. Εκείνη την περίοδο οι διανοούμενοι το περιφρονούσαν. Ο νεαρός τότε Μάνος τόλμησε ν' αναδείξει το ρεμπέτικο - μέσω της διάλεξης - ως θεμέλιο λίθο της σύγχρονης ελληνικής λαϊκής μουσικής. Παρουσίασε τον Μάρκο Βαβακάρη και τη Σωτηρία Μπέλλου, οι οποίοι τραγούδησαν μπροστά στο έκπληκτο κοινό. Η διάλεξη προκάλεσε αντιδράσεις.

*** 


***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** «Κλειδώνει» για 22 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της Καλαμάτας 
Παρά το σκεπτικισμό που δημιούργησε σε κάποιους η καθυστέρηση στον ορισμό της ακριβούς ημερομηνίας για τη Γενική Συνέλευση της Καλαμάτας ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Ράλλης επικαλείται τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη –ίσως και σήμερα κιόλας.
Η Τετάρτη 22 Ιουνίου, μετά και το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος έχει προκριθεί ως ιδανική ημερομηνία και σε επικοινωνία με την πλευρά του Σταύρου Παπαδόπουλου και εκτός απροόπτου, θα είναι η ημέρα που θα κληθούν οι φίλοι της Μαύρης Θύελλας να αναδείξουν την επόμενη διοίκηση της ομάδας. Θα είναι μια ιστορική καμπή για τους «μελανόλευκους», καθώς η επιστροφή του κ. Παπαδόπουλου στην ηγεσία, αφήνει υποσχέσεις για νέες επιτυχίες και φυσικά άμεση επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες.
Η επόμενη μέρα της Καλαμάτας ήδη προετοιμάζεται, με τον Δημήτρη Τσάκωνα, ο οποίος αναμένεται ν’ αναλάβει γενικός αρχηγός να υλοποιεί το σχεδιασμό, έχοντας ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος επαφών με ποδοσφαιριστές και συνεργάτες.
Τέλος, εργασίες έγιναν και στο γήπεδο του Μεσσηνιακού που θα αποτελέσει την έδρα της Καλαμάτας τη νέα αγωνιστική χρονιά, με την επανασπορά του χλοοτάπητα και μικροεργασίες και καθαρισμούς.

*** Το υδάτινο στοιχείο «πρωταγωνιστής» του φετινού «Navarino Challenge»! 
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, SUP, BABY SWIMMING, AQUA AEROBIC, ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΣΕ ΠΥΛΟ ΚΑΙ COSTA NAVARINO!
Η Μεσσηνία θα μπορούσε να είναι …νησί, καθώς την αγκαλιάζουν, η θάλασσα του Ιονίου απ' τη μια και ο Μεσσηνιακός Κόλπος απ’ την άλλη, ενώ διαθέτει 140χλμ. ακτών.
Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge» αναδεικνύοντας το μοναδικό φυσικό κάλλος των περιοχών στις οποίες πραγματοποιείται, θέτει ως άτυπο φετινό «πρωταγωνιστή» του το υδάτινο στοιχείο!
Μοναδικές κολυμβητικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν -καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου (9-11/9) του «Navarino Challenge»- στην Costa Navarino και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του The Westin Resort Costa Navarino.
Με τη συνδρομή της Swim Academy, του ομοσπονδιακού τεχνικού της κολύμβησης και προπονητή με αμέτρητες Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκου Γέμελου και του Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτη, θα παρουσιαστεί φέτος για πρώτη φορά η δραστηριότητα του baby swimming (για βρέφη από 3 μηνών και παιδιά έως και 3 ετών). Στα χέρια των γονιών του, το μωρό έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο, εξοικειώνεται μαζί του και δέχεται όλη την ηρεμιστική του επίδραση υπό τις οδηγίες του εξειδικευμένου προσωπικού του Swim Academy.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν όμως την ευκαιρία να συμμετέχουν για πρώτη φορά και στο πρόγραμμα του aqua aerobic. Η πιο δημοφιλής αεροβική άσκηση έρχεται στο «Navarino Challenge» για να βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, να διατηρήσετε σε φόρμα το σώμα σας και να τονώσετε το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα.
Το «Navarino Challenge» προσφέρει στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, συναρπαστικές ώρες απόλαυσης κάτω από το ζεστό μεσσηνιακό ήλιο. Σύμφωνα με τις αξίες της Costa Navarino για αειφόρο ανάπτυξη και με τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος, όλα τα θαλάσσια σπορ είναι μη μηχανοκίνητα και ένα ευρύ φάσμα τους είναι διαθέσιμο για να απολαύσετε το ήπιο κλίμα της Μεσσηνίας όλες τις εποχές με ασφάλεια πάνω από όλα!
Αρωγός φυσικά και στην φετινή προσπάθεια και ασφάλεια της διοργάνωσης είναι η Allianz Ελλάδος, η οποία είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα της υγείας και στηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το «Navarino Challenge», ενισχύοντας το μήνυμα της προστασίας της υγείας και της υιοθέτησης ενός υγιεινότερου τρόπου διαβίωσης μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Αρχές και αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτές της διοργάνωσης.
Εκτός από την Costa Navarino, θαλάσσιες δραστηριότητες θα φιλοξενήσει και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, η ονομασία του οποίου προέρχεται από τον βασιλιά της αρχαίας Πύλου και μυθικό ήρωα Νέστορα, τον σοφότερο από τους αρχηγούς του Τρωικού Πολέμου, όπως έχει καταγραφεί κατά τα Ομηρικά χρόνια.
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, οι φίλοι της θάλασσας, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς ανταγωνισμό, στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου καλύπτοντας την ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που έχει σχεδιάσει ο Νίκος Γέμελος.
Οι αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιψάσουν για ακόμα μια χρονιά με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.
Την ίδια μέρα (Σάββατο 10/9), τα φώτα θα στραφούν επίσης, στον αγώνα Stand Up Paddling by BIC® Sport!
Για πρώτη φορά, το «Navarino Challenge» θα παρουσιάσει στο λιμάνι της Πύλου ένα καινοτόμο άθλημα όπως το Stand Up Paddling (SUP), που έγινε γρήγορα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα άθλημα εύκολο και ιδανικό να το απολαύσει κάποιος σε μια περιοχή που περιβάλλεται από μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Οι διασκεδαστικές διαδρομές για τους αρχάριους ή μη, αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να βιώσουν την ηρεμία του Ιονίου Πελάγους. Την υποστήριξη του έχει αναλάβει ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η εταιρεία BIC® η οποία έχει παρουσία στο χώρο των θαλασσίων σπορ με την BIC® Sport από το 1979. Δημιουργήθηκε από τον Baron Bich, έναν άνθρωπο παθιασμένο με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στην κατασκευή σανίδων Windsurf, SUP, Surf και kayak, διατηρώντας την αξιοπιστία, την απλότητα, την εφευρετικότητα και το οικονομικά προσιτό προφίλ. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την αξιοπιστία των σανίδων SUP BIC®.
Για πρώτη φορά οι λάτρεις της θάλασσας, θα ανακαλύψουν τα υποβρύχια μυστικά στο νησί των πειρατών, την Πρώτη, με την βοήθεια των Aqua Divers Club και Scuba Hellas.
Οι πιο μυημένοι στην δραστηριότητα των υποβρύχιων καταδύσεων θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν την υποβρύχια ζωή, στα καταγάλανα νερά της Μεσσηνίας και να ακολουθήσουν τα βήματα του διάσημου πειρατή Κατούλα στο νησί, αναζητώντας το χαμένο του θησαυρό στα νερά του Ιονίου πελάγους. Αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις του The Westin Resort Costa Navarino οι αρχάριοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τις καταδύσεις, ενώ ειδικές προνομιακές τιμές θα ισχύουν για όλους όσοι ακολουθήσουν την δραστηριότητα αυτή.
Η ημέρα θάλασσας του Σαββάτου, θα ολοκληρωθεί με ένα αγώνα επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ» με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ) και του Explore Messinia.
Το «Navarino Challenge» πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2016, με περισσότερες από 18 δραστηριότητες!
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του τρεξίματος, της κολύμβησης και του SUP:
http://activemedia.com.gr/product/navarino-challenge/

***  Ολυμπιάδα Καλαμάτας: Πλούσια δράση σε Ναύπλιο, Τρίκαλα, Τρίπολη, Πιερράκεια και Παπαφλέσσεια 
ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΙΣ 12/6 ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 Οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας της Ολυμπιάδας ολοκλήρωσαν μια σειρά αγώνων με απόλυτη επιτυχία όπως τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, τα Πιερράκεια, τα Παπαφλέσσεια και το Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη, όπου στόχος ήταν αγωνιστικές εμπειρίες και η επίτευξη όσο των δυνατών περισσότερων ορίων για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Αναλυτικότερα τον καλαματιανό σύλλογο εκπροσώπησαν:
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων/Παγκορασίδων στο Ναύπλιο 2-3/7:
Διαμαντοπούλου Μαρία Χριστίνα 150μ με χρονο (20.32) και σκυταλοδρομία 4χ300
Φιλιπποπούλου Σταματική 150μ(20.08) και σκυταλοδρομία 4χ300μ
Κωνσταντοπούλου Ξένια σκυταλοδρομία 4χ300μ
Μπαρλα Βασιλική σφύρα (35.61)και σφαίρα (10.88)
Μαράντου Σοφία σκυταλοδρομία 4χ300μ
Μαλαπάνης Παναγιώτης σφαιροβολία (12.46)
Καργάκου Αθηνά άλμα εις ύψος.(1.43)
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στα Τρίκαλα 25-26/6.
Σβώλος Χρήστος ακόντιο (50.90)και Άλμα εις Ύψος.(1.78)
Στα Πιερράκεια Λακωνίας
Φιλιπποπούλου Σταματική 1η 150μ
Διαμαντοπούλου Μαρία 2η 80μ
και 2η 100μ
Σβώλος Χρίστος 1ος Ακοντιο Π
και 3ος 100μ
Μαλαπάνης Παναγιωτης 1ος Σφαίρα και 1ος Ακόντιο ΠΠ
Μαράντου Σοφία 4η Μήκος και 7η 80μ
Στα Παπαφλέσσεια:
Φιλιπποπούλου Σταματική 2η 80μ (10.61)
Διαμαντοπούλου Μαρία 4η 80μ 10.84και 1η 150μ 20.37
Σβώλος Χρίστος 1ος Ακόντιο (50.90)
Κωσταντοπούλου Ξένια 5η 150 μ(22.04)
Στο φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη
 Μπάρλα Βασιλική 5η Σφύρα (35.61)
Μαλαπάνης Παναγίωτης 6ος σφαίρα 11.91 και 6ος ακόντιο (35.21)
Κράνιας Ανδρέας 8ος ακόντιο (31.18)
Μπάρλας Σταύρος 2ος 50μ μινι
 Φινάλε για τις ακαδημίες στην Τρίπολη
 Οι ακαδημίες της Ολυμπιάδας θα κλείσουν τη χρονιά με μια εκτός έδρας …εξόρμηση που φέτος θα είναι στην Τρίπολη στις 12 Ιουνίου σε μια αθλητική γιορτή όπου θα συμμετάσχουν επίσης ο ΓΣΑ Τρίπολης, ο ΑΟ Μεγαλόπολης και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου.
Οι προπονήσεις της ακαδημίας (προνήπια-Στ’ Δημοτικού) θα ολοκληρωθούν στις 15/6.
Το ΔΣ ευχαριστεί τους προπονητές Γιώτα Τσιάλα, Βάσω Θάνου και Μαίρη Βυθούλκα, καθώς και τον Γιάννη Γρίβα για την βοήθεια του.

***  Προσωρινή διοίκηση στον ΑΟΚ για την αποφυγή διάλυσης της ιστορικής ομάδας… 
Σε οριακό σημείο έχει περιέλθει η ιστορική ομάδα της Κυπαρισσίας και, πλέον, όλοι ελπίζουν και προσπαθούν, η προσωρινή Διοίκηση που εξελέγη την Κυριακή το βράδυ να καταφέρει να κινητοποιήσει το φίλαθλο κοινό και ανθρώπους με κύρος και δυνατότητες να ασχοληθούν ενεργά με τη Διοίκηση της ομάδας ώστε να συγκροτηθεί ένα νέο και ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο με κοινωνική αποδοχή, ευρύτατο σεβασμό και οικονομική ευχέρεια. Την Κυριακή το βράδυ, σε αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, πραγματοποιήθηκε η Γ’ Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας για την εκλογή νέας Διοίκησης της ιστορικής ομάδας της Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε η τραγικότητα της κατάστασης. Δυστυχώς, παρά τη γόνιμη συζήτηση, η οποία ωστόσο διεξήχθη σε δραματικούς τόνους λόγω του διοικητικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την ανάληψη της Διοίκησης. Ως εκ τούτου, τα μέλη της Γενικής Συνέλευση μετά από μακρά συζήτηση και αφού εξέτασαν κάθε ενδεχόμενο, προ οδυνηρών εξελίξεων, εξέλεξαν προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο μεταβατικού χαρακτήρα το οποίο απαρτίζεται από τους: Γεώργιο Αλεξόπουλο, Γεώργιο Φωτεινό, Νικόλαο Μπούκαλη, Νικόλαο Παπά, Περικλή Γεωργακόπουλο, Κυριάκο Πανόπουλο και Κώστα Θεοδωρακόπουλο. Η προσωρινή Διοίκηση μετά από ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, συγκροτήθηκε σε Σώμα με πρόεδρο τον Νικόλαο Παπά, Γραμματέα τον Κυριάκο Πανόπουλο και Ταμία τον Νικόλαο Μπούκαλη. Η προσωρινή Διοίκηση υλοποιώντας τη βούληση και απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης θα συγκαλέσει τρεις Γενικές Συνελεύσεις, με την Α’ Γ.Σ. την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 9μμ σε αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, την Β’ την Κυριακή 19 Ιουνίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο και την Γ’ την Κυριακή 26 Ιουνίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο προκειμένου να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Κ. Παράλληλα, η προσωρινή Διοίκηση απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε κάθε Κυπαρίσσιο και κάθε άνθρωπο γενικότερα που αγαπά την ομάδα, να τη στηρίξει εμπράκτως μετέχοντας ενεργά στη Διοίκηση του Α.Ο.Κ. κρατώντας ζωντανή την ποδοσφαιρική και αθλητική ιστορία της πόλης. Σημειώνεται πως, η απελθούσα διοίκηση παρέδωσε την ομάδα χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες και δίχως καμία οφειλή, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε ενδιαφερόμενος να προσφέρει και συνεισφέρει στη νέα Διοίκηση έχει μπροστά του ένα καθαρό και υγιές οικονομικό περιβάλλον να κινηθεί και να σχεδιάσει και ξεδιπλώσει το πλάνο του για οριοθέτηση των στόχων της ομάδας!

***  «Κλειδώνει» για 22 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της Καλαμάτας 

 Παρά το σκεπτικισμό που δημιούργησε σε κάποιους η καθυστέρηση στον ορισμό της ακριβούς ημερομηνίας για τη Γενική Συνέλευση της Καλαμάτας ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Ράλλης επικαλείται τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη –ίσως και σήμερα κιόλας.
Η Τετάρτη 22 Ιουνίου, μετά και το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος έχει προκριθεί ως ιδανική ημερομηνία και σε επικοινωνία με την πλευρά του Σταύρου Παπαδόπουλου και εκτός απροόπτου, θα είναι η ημέρα που θα κληθούν οι φίλοι της Μαύρης Θύελλας να αναδείξουν την επόμενη διοίκηση της ομάδας. Θα είναι μια ιστορική καμπή για τους «μελανόλευκους», καθώς η επιστροφή του κ. Παπαδόπουλου στην ηγεσία, αφήνει υποσχέσεις για νέες επιτυχίες και φυσικά άμεση επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες.
Η επόμενη μέρα της Καλαμάτας ήδη προετοιμάζεται, με τον Δημήτρη Τσάκωνα, ο οποίος αναμένεται ν’ αναλάβει γενικός αρχηγός να υλοποιεί το σχεδιασμό, έχοντας ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος επαφών με ποδοσφαιριστές και συνεργάτες.
Τέλος, εργασίες έγιναν και στο γήπεδο του Μεσσηνιακού που θα αποτελέσει την έδρα της Καλαμάτας τη νέα αγωνιστική χρονιά, με την επανασπορά του χλοοτάπητα και μικροεργασίες και καθαρισμούς.
***  Στριμώχτηκε γράφαμε το πρωί άγρια ο Γιώργος Ράλλης για την τέλεση πια της Γενικής Συνέλευσης της Μαύρης Θύελα και από τα 72 (!) ταμειακός εντάξει μέλη του ΠΣ Η Καλαμάτα, όμως σήμερα το πρωί έλαβε σχετικό τελεσίγραφο παρακαλώ και από τον ίδιο τον Σταύρο Παπαδόπουλο:
*
«Όρισε άμεσα την Γενική Συνέλευση της ομάδας αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά…» του διήνυσε με έντονο ύφος ο Καλαματιανός μεγαλοεπιχειρηματίας και έτσι ο πρόεδρος (;) ακόμη της Μαύρης Θύελλας προσανατολίζεται πλέον για την Τετάρτη (εργάσιμη ημέρα και γι  αυτό ίσως γίνει απόγευμα στη Νομαρχεία) 22 Ιουνίου.
Εκεί βέβαια θα προκύψει και το νέο Δ.Σ. της Καλαμάτας με πρόεδρο τον Σταύρο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Ράλλη φυσικά εκτός αυτού, όπως και εδώ σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως και αποκλειστικώς…

***  Ζήτησε να δει Παπαδόπουλο (!) ο Χριστόπουλος, «ΟΚ» «Κόλκα», Μπεγέτης, Αθανασό, κοντά σε Κυριακόπουλο, Σπ. Δασκαλάκη
 
Κόσμος πάει και έρχεται πλέον στη Μαύρη Θύελλα, παρότι ο Ράλλης ούτε χθες παρακαλώ εδεήθη να ορίσει επίσημα την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης – ακούγεται ξαναλέμε η 22η του Ιούνη, ημέρα… Τετάρτη - της ομάδας και σε επόμενο άρθρο μας να αναφερθούμε στον λόγο που το πράττει αυτό…
    Οι Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος συμφώνησαν και τυπικά χθες με την Καλαμάτα, το ίδιο και ο Αθανασόπουλος, ενώ πολύ κοντά είναι και οι Σπύρος Δασκαλάκης και ο πορτιέρο Κυριακόπουλος.
Αντίθετα κολλάει στο οικονομικό των Καλαντζή και Τσουλάκου, στάσιμο των αφών Καλογερόπουλου, ενώ σταντ μπάι πλέον είναι ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, «ΟΧΙ» είπε ο Καντούτσης, με τους «μελανόλευκους» - όπως γράψαμε και χθες – να κοιτούν τώρα και στο πάνω ράφι μεταγραφικά και στην προσθήκη από τώρα 2-3 εγνωσμένης αξίας παικτών, εκτός Μεσσηνίας, που θα σηκώνουν  το βάρος κυρίως τα μπαράζ ανόδου τον Μάιο…
Στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας της Καλαμάτας, η περίπτωση του Μάννα βάλετε πλέον ευθέως (!) εκ των έσω στη Μαύρη Θύελλα, ενώ πληροφορίες μας χθες το βράδυ ανέφεραν πως ζήτησε συνάντηση (!) με τον Σταύρο Παπαδόπουλο ο Γιάννης Χριστόπουλος, που όπως έχουμε γράψει και εδώ σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ενδιαφέρεται και αυτός να καθίσει στον πάγκο του ΠΣ Η Καλαμάτα, την περίπτωσή του όμως δεν την βλέπουν ζεστά στα Κατσέικα…

***

  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 /

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4800  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 784    βίντεο   .-

*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-             
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .-~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-  
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html . -  ~
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .-         
 ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-   
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-
~    
-----------------       
 

 

        
~ ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-  
~  Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
                      ΑΡΦΑΡΑ   Οι  φωτογραφίες  μας  .......... .. φωτογραφίσεις παρόν  και μέλλον. ... 


~