~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016 :
~
Οσία ΣυγκλητικήΌπως ακριβώς ο θησαυρός όταν βγει στο φανερό, με τον καιρό λιγοστεύει και τελικά εξαφανίζεται, κατά τον ίδιο τρόπο και η αρετή, όταν γίνεται γνωστή και κοινοποιείται, χάνεται. Και όπως το κερί λυώνει, όταν πλησιάσει τη φωτιά, το ίδιο και η ψυχή διασκορπίζεται από τους επαίνους και χαλαρώνει.
~ 1 Ιουλίου
Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (1) (†284). Μεγαλομάρτυρος Κωνσταντίνου του Αλαμανού. Αγίων Απολλωνίας και Μαυρικίου. Οσίων Πέτρου πατρικίου, Βασιλείου ηγουμένου, του συστησαμένου την σεβασμία Μονή του «Βαθέος Ρύακος» και Λέοντος του «γυμνού».
(1) Οι άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Γαι για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό. Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τούς αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον του και ο αυτοκράτορας Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό. Εκείνοι όμως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να μεταστρέψουν τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα, όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους αγίους, μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του. Αμέσως τότε οι άγιοι την θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές. Αργότερα όμως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άγιοι φθονήθηκαν από τον ίδιο τον δάσκαλο που τους είχε μάθει την ιατρική επιστήμη, γιατί είχαν αποκτήσει μεγάλη δόξα και φήμη. Γι` αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε. ~
Σήμερα 01/07/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι
~  Ἦχος πλ. δ’.
~ Ἅγιοι Ἀνάργυροι καὶ θαυματουργοί, ἐπισκέψασθε τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε ἡμῖν.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού - 1 ΙΟΥΛΙΟΥ , https://youtu.be/gwkpV8M5zPA .-


~
*** Μάνη: Βαθιά υπόκλιση στο «πέτρινο στολίδι» από το “Lonely Planet” 
«Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις μέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις την ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της»…
Ο διεθνής ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet έδωσε στην Πελοπόννησο την 1η θέση. Μόλις βρήκαμε τον καλύτερο προορισμό για το 2016. Κάποιος πέρασε από τη Μάνη. Πέτρα, ήλιος και θάλασσα. Τρία στοιχεία που συνθέτουν ατμόσφαιρα μυστηριακή. Τόπος που σε καλεί να τον εξερευνήσεις. Δύσκολος και άγριος. Αν καταφέρεις να φτάσεις στην αλήθεια του, έχεις βρει το καταφύγιό σου. Μεσσηνιακή και Λακωνική Μάνη για τους ταξιδιώτες που δε θέλουν να αρκεστούν στην τυπική καλοκαιρινή εικόνα του αιγαιοπελαγίτικου σκηνικού και επιζητούν να ανακαλύψουν την άγονη ομορφιά ενός τόπου με ιστορία και εσωτερική δύναμη.
vathia.jpg
  Λίγη γεωγραφία
Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου που καλύπτει τη χερσόνησο του Ταϋγέτου. Γεωγραφικά η κυρίως Μάνη ή «Μέσα Μάνη», όπως ονομάζεται τοπικά, ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Η Μέσα Μάνη διακρίνεται με βάση την κατά μήκος κορυφογραμμή στην Ανατολική Μάνη ή Προσηλιακή Μάνη, που βλέπει προς το Λακωνικό Κόλπο και στη Δυτική Μάνη ή απόσκερη ή αποσκιερή Μάνη, που βλέπει στο Μεσσηνιακό Κόλπο.
Βορειότερα της Δυτικής Μάνης, δηλαδή από την περιοχή της Καρδαμύλης, βρίσκεται η Μεσσηνιακή Μάνη ή, όπως την αποκαλούν τοπικά, η Έξω Μάνη. Ο χωρισμός αυτός διακρίνεται και στα επίθετα των κατοίκων, όπου της μεν Λακωνικής Μάνης καταλήγουν σε -άκος και στη Μεσσηνιακή Μάνη σε -έας.
Δυτικά βρέχεται από το Μεσσηνιακό κόλπο και ανατολικά από το Λακωνικό κόλπο. Περιλαμβάνει τμήματα της Μεσσηνίας και Λακωνίας. Νότιο άκρο της είναι το Ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Βόρειο όριό της είναι στην πλευρά της Μεσσηνίας ο οικισμός Βέργα, στα νοτιοανατολικά προάστια της Καλαμάτας και στην πλευρά της Λακωνίας μερικά χιλιόμετρα νότια της Σπάρτης. Το Γύθειο αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Μάνης, που νοτιότερα αποτελείται, κυρίως, από μικρότερους διάσπαρτους οικισμούς.

*** 25 χρόνια κάθειρξης σε πακιστανο–αλβανική «σύμπραξη» που έκλεβε τουρίστες στη Μάνη
Τουριστικά καταλύματα και εξοχικές κατοικίες στη Μάνη, Δυτική και Ανατολική, είχαν βάλει στο μάτι δύο Αλβανοί και ένας Πακιστανός, οι οποίοι χθες καταδικάσθηκαν και σε δεύτερο βαθμό για διακεκριμένες κλοπές από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί και για σύσταση συμμορίας, κατηγορία που απορροφήθηκε εκ του νόμου από την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον έναν Πακιστανό και τον έναν Αλβανό σε 9 χρόνια φυλακής τον καθένα και τον άλλο Αλβανό σε 10 χρόνια. Χθες, το Πενταμελές επέβαλε στον 25χρονο Πακιστανό, ο οποίος παρουσιαζόταν ως Κύπριος, και στον 52χρονο Αλβανό κάθειρξη 8 ετών, ενώ στον 25χρονο Αλβανό κάθειρξη 8 ετών για τις κλοπές και φυλάκιση 1 έτους και 3.000 ευρώ, διότι ήταν παράνομα στη χώρα.
Τους καταλογίστηκαν συνολικά 18 κλοπές μέσα σε διάστημα 11 ημερών, οπότε έμπαιναν στα καταλύματα τουριστών και έκλεβαν οτιδήποτε αξίας.
Καταζητούμενος παραμένει ο θείος του 25χρονου Αλβανού, ο οποίος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο και, όπως δήλωσαν οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, ακόμα τον φοβούνται, διότι είναι πολύ άγριος.
Ο δε 52χρονος Αλβανός, αν και στο πρώτο δικαστήριο είχε αρνηθεί τα πάντα, χθες ομολόγησε.
  Ένα αυτοκίνητο
γεμάτο κλοπιμαία
Οι κλοπές συνέβησαν τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με αστυνομικό που τότε υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η υπόθεση τους είχε απασχολήσει πολύ, ενώ συνέχεια έστελναν κλιμάκια αστυνομικών στη Μάνη και ερευνούσαν μαζί με συναδέλφους τους από το Τμήμα Καρδαμύλης.
Οι κλοπές ήταν όλες σε μικρές ενοικιαζόμενες κατοικίες ή δωμάτια και οι δράστες έμπαιναν σκίζοντας τη σήτα από τα παράθυρα, όταν οι ένοικοι κοιμούνταν ή έλειπαν. Έκλεβαν από ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα έως κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.
Ξημερώματα στις 10 Αυγούστου αστυνομικός από την Καρδαμύλη τούς ενημέρωσε ότι ένα ύποπτο αυτοκίνητο με 4 άτομα έφυγε από τη Μάνη και κατευθύνεται προς Καλαμάτα. Όπως είπε ο αστυνομικός που κατέθεσε, περίμεναν το αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία της Αγίας Σιών και όταν το σταμάτησαν, ο συνοδηγός πετάχτηκε έξω και διέφυγε. Συνελήφθησαν, όμως, οι άλλοι τρεις, που αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων. Οδηγός ήταν ο Πακιστανός, ενώ ο αστυνομικός είπε ότι αυτός με το νεαρό Αλβανό ήταν συνεργάσιμοι, σε αντίθεση με τον 52χρονο Αλβανό.
Μέσα στο αμάξι οι αστυνομικοί βρήκαν πολλά κλοπιμαία, αρκετά εκ των οποίων, ακόμα και σήμερα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, δεν έχουν αναγνωρισθεί. Χαρακτηριστικά σχολίασε ότι για να τα φωτογραφίσουν τότε, χρειάσθηκαν να γεμίσουν δύο γραφεία. Αυτομάτως, μετά τη σύλληψή τους, οι κλοπές από την περιοχή σταμάτησαν, ενώ κλοπές είχαν καταγραφεί, όπως έμαθαν αργότερα οι αστυνομικοί, και στην Πάτρα, όπου έμενε με την κοπέλα του ο νεαρός Πακιστανός.
Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι στην Πάτρα, βρέθηκαν και εκεί κλοπιμαία.
  Τώρα ζητούν συγνώμη
Από τα θύματα δεν παραστάθηκε κάποιο για να καταθέσει, αν και κανένας δεν είχε δει τους δράστες, ούτε είχαν εντοπισθεί αποτυπώματα ή βιολογικό υλικό.
Στις απολογίες τους, ο 25χρονος Πακιστανός ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως στην Ελλάδα ήταν 12 χρόνια πριν τον συλλάβουν. Από μια κοπέλα, 15 μέρες πριν τους συλλάβουν, γνώρισε τον 25χρονο Αλβανό, που είχε άδεια από τη δουλειά του, ενώ γνώρισαν το θείο του Αλβανού, τον οποίο χαρακτήρισε με τη λέξη άγριο.
Αυτός, όπως ισχυρίσθηκε, δεν μπήκε σε κανένα σπίτι, αλλά τους μετέφερε όπου του έλεγαν, ενώ περίμενε στο αυτοκίνητο για να τους πάρει. Υπέδειξε δε, ότι μαζί τους ήταν και ο 52χρονος. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι τους είχε πάει σε 18 κλοπές, αλλά σε τρεις.
Ο 25χρονος Αλβανός χαρακτήρισε επίσης το θείο του άγριο, προσθέτοντας πως ακόμα τον φοβάται. Τόνισε πως τα πράγματα έγιναν όπως τα περιέγραψε ο Πακιστανός. Ο θείος του, είπε, ζήτησε να έρθουν στη Μάνη και όταν ήρθαν, τους πήραν μαζί και με τον 52χρονο έκαναν κλοπές. Παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη.
Ο 52χρονος Αλβανός στο προηγούμενο δικαστήριο είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και προσποιούνταν ότι  δε γνωρίζει τους δύο συγκατηγορούμενούς του. Αυτή τη φορά, όμως, άλλαξε στάση ελάχιστα, λέγοντας ότι αυτός ήταν στη Στούπα για δουλειά και πως οι δύο νεαροί τον πήραν μαζί τους μια φορά, ζητώντας «χίλια συγγνώμη» και λέγοντας ότι δεν το ξανακάνει.
Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους απορρίπτοντας την αναγνώριση κάθε ελαφρυντικού.
  Της Βίκυς Βετουλάκη     (φωτό αρχείου)

***Ανεξάρτητες εκδηλώσεις υποστήριξης του KALAMATA:21
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αυξανόμενη προσφορά για υποστήριξη από φορείς και επιχειρήσεις της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας, το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι ανοικτό προς κάθε οργανισμό ή φορέα που διοργανώνει εκδηλώσεις και επιθυμεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της πόλης της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.
Οποιοσδήποτε σύλλογος, φορέας αλλά και ιδιώτης ή επιχείρηση ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση υποστήριξης προς το KALAMATA:21, μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Υποψηφιότητας ώστε να λαμβάνει την αίτηση παροχής υποστήριξης.
Οι βασικοί όροι συνεργασίας είναι οι εξής:
-Η εκδήλωση να μην έχει πολιτικό χαρακτήρα
-H εκδήλωση να μην έχει θρησκευτικό χαρακτήρα
-Να μην υπάρχει οικονομικό αντίτιμο για την είσοδο σε αυτή
-Να μην είναι συγκέντρωση ρητορικής μίσους (no hate speech)
-Να μην υπάρχει προώθηση ή αγορά προϊόντων κατά την επικοινωνία της εκδήλωσης
-Να γίνεται ρητή αναφορά δήλωσης υποστήριξης στο KALAMATA:21 (όχι το αντίστροφο)
-Παράδοση υλικού επικοινωνίας μετά το πέρας της εκδήλωσης
-Τήρηση όρων χρήσης λογοτύπου του KALAMATA:21
Σημειώνεται ότι το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, σε περίπτωση πραγματοποίησης μίας ανάλογης συνεργασίας με τον ενδιαφερόμενο φορέα, παρέχει τα ακόλουθα:
-Προώθηση και επικοινωνία της εκδήλωσης μέσω των μέσων που έχει στη διάθεσή του
-Παρουσία των μελών του στην εκδήλωση
-Παραχώρηση υλικού και παρουσία κέντρου πληροφόρησης του KALAMATA:21 στο χώρο του διοργανωτή.
  Υλικό υποστήριξης σε επιχειρήσεις
Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 προσκαλεί τους επαγγελματίες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας να στηρίξουν έμπρακτα την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριοποίησής τους, μπορούν να παραλάβουν ή να τους αποσταλεί ενημερωτικό υλικό προς διανομή. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμο υλικό για προβολή εντός της επιχείρησης (αφίσα, banner, ειδικό σήμα).
Το ειδικό υλικό προβάλει την επιχείρηση ως «Culture Friendly Business». Για την παραλαβή του αρκεί μία εγγραφή στο πρόγραμμα «Culture Friendly Business», χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Χρυσάνθη Κεραμέως στο τηλέφωνο 27211 81030 ή/και στο email: info@kalamata21.eu.

*** Την Κυριακή η συναυλία Κοργιαλά στην Καλαμάτα 
Την προσεχή Κυριακή, 3 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, θα ξιεξαχθεί τελικά η αναβληθείσα συναυλία με τον Δημήτρη Κοργιαλά και τους JukeBox & Friends από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ.
Είσοδος ελεύθερη.
Στον ίδιο χώρο, πριν από την έναρξη της συναυλίας, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο με έντυπο υλικό, ο σκιτσογράφος Billy θα ζωγραφίσει μπλουζάκια με τη συμμετοχή του κοινού (καλλιτεχνικό δρώμενο) και οι φίλοι του σκακιού μπορούν να παίξουν στο υπαίθριο σκάκι που θα έχουν διαμορφώσει τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ.

*** Με άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά ο Ιούλιος στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 1/7/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

 *** «Κάνουν κουπί» από την Πάτρα μέχρι τα Κύθηρα για να χαρίσουν ζωή
Με στάσεις σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Πόρτο – Κάγιο, Ελαφόνησο 
 Πάτρα - Κύθηρα με καγιάκ. Δύο τολμηροί κωπηλάτες του South Evian Gulf team, οι Άγγελος Χριστοφίδης και Αποστόλης Κάτσινος, επιχειρούν για έκτη συνεχή χρονιά ένα ναυτικό εγχείρημα συνολικής απόστασης 270 ναυτικών μιλίων, με απόπλου την Κυριακή 3 Ιουλίου από την Πάτρα. Σκοπός της αποστολής τους είναι η διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή».
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Άγγελος Χριστοφίδης, «κάθε φορά που βγαίνουμε στην ανοιχτή θάλασσα δεν αρκεί να ξέρουμε πού πάμε, διαβάζοντας το χάρτη και την πυξίδα με βάση το σχέδιο πλεύσης που με προσοχή και λεπτομέρεια εκπονήσαμε. Πρέπει, πριν ακόμα πιάσουμε κουμπάσο και διπαράλληλο, να ξέρουμε και εκείνο το συνειδητό “γιατί” που στη ζωή μας ορίζει, ή θα έπρεπε να ορίζει, όλες τις πράξεις μας, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη».
Η εκκίνηση θα γίνει από την Πάτρα, καθώς αποτελεί την έδρα του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή», και συγκεκριμένα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών. Στη συνέχεια, η αποστολή θα επιχειρήσει τη διάσχιση της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου με στάσεις σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Πόρτο-Κάγιο, Ελαφόνησο και με τελικό κατάπλου στα Κύθηρα.
Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών.
Όπως επισημαίνει ο κ. Χριστοφίδης, «από την πρώτη μέρα που φτιάξαμε την ομάδα, το 2010, μέχρι και τώρα που ετοιμαζόμαστε για την 6η κατά σειρά μεγάλη αποστολή, ξέραμε τις βαθύτερες αιτίες, που εξακολουθούν να συνιστούν την πρωταρχική δύναμη, το καύσιμο, την ενέργειά μας. Η πρώτη είναι η επιδίωξη της ελευθερίας, ένα αγαθό -το πολυτιμότερο μαζί με την υγεία- απειλούμενο και δυσεύρετο σε αυτόν τον κόσμο της ακραίας πειθάρχησης, εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και ελέγχου. Στη θάλασσα γίνεσαι πάλι κύριος του εαυτού σου, υπακούοντας μόνο στους δικούς της νόμους και κανόνες. Η δεύτερη είναι απλώς το καθήκον μας, όπως απορρέει από την ίδια μας τη συνείδηση, να πορευθούμε σε έναν άλλον δρόμο αντίστασης: στο δρόμο της αλληλοβοήθειας. Να βάλουμε κι εμείς, ως ομάδα, ένα λιθαράκι στο χτίσιμο μίας νέας, ισχυρής, συλλογικής συνείδησης, ιεραρχώντας το συμφέρον της κοινότητας πάνω από αυτό του ατόμου. Καταπολεμώντας την αδιαφορία και την απάθεια».
Και συμπληρώνει: «Δε μας κουράζει το κουπί. Και αν η απέναντι στεριά μοιάζει ακόμα μακρινή και αθέατη, κάποτε θα τη φτάσουμε».
Η Ελλάδα σήμερα διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, με αποτέλεσμα συχνά ασθενείς με πιθανά ιάσιμες μορφές καρκίνου του αίματος (όπως λευχαιμία, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά) να χάνονται επειδή δε βρίσκουν συμβατό εθελοντή δότη.
Όπως τονίζουν οι δύο εθελοντές κωπηλάτες, «μπορούμε σήμερα κιόλας να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά, ανώδυνα και ακίνδυνα, και ίσως αύριο να είμαστε αυτοί που θα δώσουν ζωή σε κάποιον άνθρωπο που κινδυνεύει».
Η αποστολή τίθεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΗΕΡΑ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κάτια Παπαδοπούλου

***  Έγγραφο για υπηρεσίες που παρέχουν ιδιώτες στα νεκροταφεία από την Εφορία της Καλαμάτας

  
Με εντολή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας απέστειλε προς όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας, έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Στην υπηρεσία μας έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών - επώνυμες και ανώνυμες - στις οποίες καταγγέλλεται ότι πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοιμητήρια των Δήμων σας, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην εφορία, μη έκδοση αποδείξεων κ.λπ. Οι υπηρεσίες που καταγγέλλονται συνήθως είναι πλύσιμο τάφων, άναμμα καντηλιών, εκταφές κ.λπ.
Παρακαλείσθε να ελέγχετε αν εντός των χώρων αυτών δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται εκ του νόμου».

*** ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ! Ανατρέπει τα πάντα...

~ O πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, τόνισε ότι το Brexit αποτελεί «ευκαιρία» για την Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα έχουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ηπείρου.
Ως «Κλασική απεικόνιση του νόμου των αθέλητων συνεπειών», χαρακτήρισε ο Kissinger, το Brexit σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Συμβούλευσε επίσης τη Βρετανία να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Ε.Ε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της, εφόσον υπάρξουν σωστές διαπραγματεύσεις.
Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΕΕ δεν πρέπει να συμπεριφερθεί στην Βρετανία ως ένα δραπέτη από την φυλακή αλλά ως ένα πιθανό συμπατριώτη»…
Εξέχουσας σημασίας και άξιες αναφοράς είναι οι τοποθετήσεις του κ. Κίσινγκερ, σχετικά με την έξοδο της Αγγλίας από την Ε.Ε. και τις αλληλοεπιδράσεις, που θα επέλθουν.
«Η επίδραση της Βρετανικής ψήφου είναι τόσο βαθιά επειδή τα συναισθήματα που αντανακλά, δεν περιορίζονται στην Βρετανία ή στην Ευρώπη».
«Η πιο δημοφιλής αντίδραση στους θεσμούς της ΕΕ υπάρχει και στις μεγαλύτερες χώρες ειδικά την Γαλλία και την Ισπανία».
«Παρόλ’ αυτά προκαλώντας την έκφραση του συναισθήματος και αγνοώντας τις συνέπειες δημιουργείται ένα μονοπάτι μεγαλύτερης απογοήτευσης».
«Υπήρχε σφοδρή διαμάχη στην Βρετανία σε όλο το πολιτικό πλέγμα και το Brexit ήταν κάτι αναπάντεχο ακόμη και από τους περισσότερους υποστηρικτές».
«Πολλοί υποστηρικτές του Brexit αιφνιδιάστηκαν από την επιτυχία τους»…
«Όλα αυτά τα στοιχεία  έχουν ξεπεραστεί επειδή το Ευρωπαϊκό όραμα που δημιουργήθηκε επί δεκαετίες έχει αναπτυχθεί σε κάτι «σκληρωτικό». Οι εσωτερικές διαμάχες της ΕΕ έχουν αυξηθεί και επικεντρωθεί σε δομικές αντιπαραθέσεις. Στην διαδικασία, το όραμα που υποκινεί την θυσία έχει αποδυναμωθεί».
«Η ιστορική ψήφος δείχνει ότι οι ανησυχίες της Ευρώπης έχουν αυξηθεί μυωπικά στα χρόνια που έχουν περάσει από το Σχέδιο Μάρσαλ».
«Από τη μία, στο ένα επίπεδο υπήρχε απόρριψη των χειρότερων συνεπειών των ευρωπαϊκών διαχωρισμών, ειδικά τους τραυματικούς πολέμους που σκότωσαν δεκάδες εκατ. Ευρωπαίων στον 20 αι. Αλλά ήταν και μια επιβεβαίωση των αξιών πάνω στις οποίες η Ευρώπη έγινε μεγάλη» είπε.
«Σε πολύ μεγάλο βαθμό η Ευρώπη σήμερα έχει απορροφηθεί στην διαχείριση των δομικών προβλημάτων και δεν εργάζεται πάνω στους σκοπούς της. Από την παγκοσμιοποίηση της μετανάστευσης, η προθυμία θυσίας έχει αποδυναμωθεί. Αλλά το καλύτερο μέλλον δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς θυσίες προς το παρών. Μια κοινωνία απρόθυμη να αποδεχτεί αυτή την διαφορετικότητα πέφτει σε τέλμα και μέσα στις δεκαετίες απορροφά την ουσία».

*** ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ...

Βίντεο-σοκ, με ελληνικούς υπότιτλους δείχνει για ποιό λόγο η ευρωπαική ένωση είναι αυτή που είναι.
Το απόσπασμα που σας παραθέτουμε είναι από την ταινία 'Brexit the movie' και σε αυτό μιλούν για τους λόγους που πρέπει η Βρετανία, και άλλες φυσικά χώρες, να βγει από την Ε.Ε, μιλά για τη λεγόμενη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, με τις ατελείωτες παροχές και τα απίστευτα προνόμια.
Είναι ένα εξαιρετικά διδακτικό βίντεο που δεν επιτρέπεται κάποιο να μη δει. Μόνο η γνώση της πραγματικότητας οδηγεί σε σωστές επιλογές, είτε σε εκλογές είτε σε δημοψήφισμα.
Video : BREXIT THE MOVIE 01 HD με ελληνικούς υπότιτλους , https://youtu.be/QaJJi_XNqxE .-
{ Αυτό το φιλμ είναι ένα κάλεσμα και μια κραυγή.
Πρέπει να παλέψουμε για την ανεξαρτησία μας.
Για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και των νόμων υπό τους οποίους ζούμε
και για την ελευθερία να ορίζουμε το μέλλον μας.
Αυτή είναι η σπουδαιότερη ψήφος για τον καθένα μας στη ζωή του.
Στις εκλογές δεν έχει σημασία αν θα ψηφίσεις για τους συντηρητικούς
ή τους εργατικούς επειδή ξέρεις ότι σε 4 χρόνια μπορείς να αλλάξεις άποψη.
Αυτή τη φορά δεν μπορείς να αλλάξεις γνώμη. Αυτή τη φορά είναι για πάντα.
Σ' αυτό το φιλμ θα δούμε πως λειτουργεί η ΕΕ.
Είναι σαν παράδεισος για τον πολιτικό γραφειοκράτη γιατί είναι εξουσία χωρίς λογοδοσία.
Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι βέβαιο ότι η μεγάλη μάζα του λαού να μην μπορέσει να ελέγξει την κυβέρνηση ποτέ πια.
Η ΕΕ μετατρέπεται σε δικτατορία και αυτό δεν είναι υπερβολή.
Θα δούμε τι έκανε η ΕΕ στη Βρετανία. Η ΕΕ κατέστρεψε την βρετανική αλιεία.
Oi ευρωπαϊκές πολιτικές είναι η μεγαλύτερη απειλή στην ανταγωνιστικότητα μας.
Θα δούμε γιατί το "φρούριο-Ευρώπη" ήταν μια συμφορά για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Η ΕΕ απομονώνεται. Η ΕΕ έχει καταντήσει μια οικονομική τρέλα.
Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μείνουμε στην ΕΕ. Σε καμία περίπτωση.
Θα δούμε τα ρίσκα που δένουν το πεπρωμένο μας με μια ΕΕ που καταρρέει.
Ο εξτρεμισμός εκτρέφεται από την αντιδημοκρατική φύση της ΕΕ.
Το να ανήκουμε στην ΕΕ όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ασφάλεια αλλά σαν μέλη διατρέχουμε κινδύνους να οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν θέλουμε.
στο fb: https://www.facebook.com/georgopoulos... } .-

*** Έσκασε ΒΟΜΒΑ από Ρωσία για την Τουρκία!ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ...

 ~  «Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν κατέστησε σαφείς τους όρους που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των σχέσεών μας: να ζητηθεί συγνώμη, να υπάρξει τιμωρία για τους ενόχους και να δοθεί αποζημίωση. Το πρώτο έγινε, τώρα αναμένουμε να εκπληρωθεί το δεύτερο και το τρίτο» αίτημα»
Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
«Η Μόσχα θέλει εγγυήσεις από την Τουρκία για την ασφάλεια των ρώσων τουριστών, αλλά και αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού» πρόσθεσε. Τονίστηκε πως πρώτα θα δοθούν οι αποζημιώσεις και μετά θα υπάρξει ρωσοτουρκική προσέγγιση.
Φυσικά τονίστηκε πως θα υπάρξουν περαιτέρω επαφές μεταξύ των δύο χωρών.
Οι Ρώσοι δεν αστειεύονται. Ούτε φυσικά οι 'ανατολίτιτικες μαλαγανιές' του θα πιάσουν τόπο. Οι Ρώσοι θέλουν πράξεις. Θέλουν την πλήρη υποταγή της Τουρκίας.

*** ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ VOICENEWS! OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ...

~ Το voicenews πιστό στις αρχές του, σας παρουσιάζει τη νέα δημοσκόπηση που έγινε κατά παραγγελία του. Τα δείγματα της έρευνας είναι χαρακτηριστικά για το πως σκέπτονται οι Έλληνες την Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα.
Βλέπουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ευχαριστημένη με την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 66,4 % δηλώνει ανικανοποίητο από τη λειτουργία της και την επίδραση στη ζωή των Ελλήνων.

Μάλιστα στην ερώτηση για τον αν έχουμε ευνοηθεί από την ένταξη μας σε αυτή, σε ποσοστό (συνολικά) 52,3 % δηλώνουν πως δεν μας έχει ευνοήσει. Φυσικά έχουμε πρακτικά μοιρασμένες απόψεις στους πολίτες, αλλά θα έπρεπε η μεγάλη, αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία, να δηλώνει πως έχουμε οφέλη από την ένταξη, διαφορετικά ποιός ο λόγος ύπαρξής μας σε αυτήν.


Το ποσοστό αυτό του 52,3% μοιράζεται στο απόλυτο 36,1% που θεωρεί ότι 'δεν μας έχει ευνοήσει' και στο 16,2 % που θεωρεί 'ότι μάλλον δεν μας έχει ευνοήσει'.

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος με ερώτημα την 'παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση'. Κατά της παραμονής τάσσεται το 42,2%! Ένα μεγάλο ποσοστό, ειδικά αν συνυπολογιστεί πως τα 'μεθεόρτια' του Βrexit έχουν πανικοβάλλει τους Βρετανούς, ενώ οι Ισπανοί στις εκλογές τους έδειξαν να αισθάνονται φόβο για το μέλλον και στράφηκαν στη σιγουριά του Ραχόι. Παρόλα αυτά όμως ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι διατεθειμένο, να κάνει τη στροφή μακριά από την Ένωση, που δε βοηθά την Ελλάδα αλλά μόνο την πνίγει στη 'μέγγενη' της λιτότητας.


Στην ερώτηση για το πολιτικό μας σκηνικό και κατά πόσο μπορεί κάποια από τα υπάρχοντα κόμματα να μας βοηθήσει, είναι σαφές πως η πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται απογοήτευση. Το 52,5% θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας και το 14,3% πως 'μάλλον όχι' κανένα δε μπορεί.


Σύνολο 66,8 %. 7 στους 10, σχεδόν, θεωρούν ότι οι υπάρχοντες πολιτικοί φορείς είναι ανίκανοι να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Ένα ποσοστό που δείχνει την 'ένδεια' των πολιτικών μας ηγετών.


Τι πιστεύει όμως ο ελληνικός λαός για την προσέγγιση με τη Ρωσία, μέσω ενός πολιτικού φορέα που θα έχει τέτοια στόχευση; Το 40,4% πιστεύει πως 'υπάρχει χώρος' για ένα τέτοιο φορέα. Οι Έλληνες θέλουν αλλαγή. Ένα κόμμα με ξεκάθαρες απόψεις με στρατηγική για το μέλλον, που θα επιχειρήσει την φιλορωσική προσέγγιση με γνώμονα, και μόνο με αυτόν, το συμφέρον της Ελλάδας.

Βλέπουμε, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, πως οι Έλληνες δηλώνουν σιγά σιγά έτοιμοι για μία αλλαγή. Αλλαγή στόχευσης, σκόπευσης, αλλαγή στη ζωή μας.

***

***  Αθλητική ενημέρωση :


*** ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 
** * Πέμπτη 30-06-2016 :

 ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  κ.α. 1-1 , (1-1) παράταση : 1-1 Στα πέναλτι 3-5  .-^
Τα  γκόλ:   2΄  Λεβαντόφσκι , 33΄ Ρενάτο Σάντσες ,
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι, Κριχόβιακ, Μπλαστσικόφσκι, Γκροζίτσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι .-
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Ελισέου, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες, Αντριέν Σίλβα, Νάνι, Ρονάλντο .-
ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ  Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στους 4  .-  !!

** Παρασκευή 01-07-2016 : ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ
** Σαββάτο 02-07-2016ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ
** Κυριακή 03-07-2016 : ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ

***  «Κάνουν κουπί» από την Πάτρα μέχρι τα Κύθηρα για να χαρίσουν ζωή
Με στάσεις σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Πόρτο – Κάγιο, Ελαφόνησο 
 Πάτρα - Κύθηρα με καγιάκ. Δύο τολμηροί κωπηλάτες του South Evian Gulf team, οι Άγγελος Χριστοφίδης και Αποστόλης Κάτσινος, επιχειρούν για έκτη συνεχή χρονιά ένα ναυτικό εγχείρημα συνολικής απόστασης 270 ναυτικών μιλίων, με απόπλου την Κυριακή 3 Ιουλίου από την Πάτρα. Σκοπός της αποστολής τους είναι η διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή».
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Άγγελος Χριστοφίδης, «κάθε φορά που βγαίνουμε στην ανοιχτή θάλασσα δεν αρκεί να ξέρουμε πού πάμε, διαβάζοντας το χάρτη και την πυξίδα με βάση το σχέδιο πλεύσης που με προσοχή και λεπτομέρεια εκπονήσαμε. Πρέπει, πριν ακόμα πιάσουμε κουμπάσο και διπαράλληλο, να ξέρουμε και εκείνο το συνειδητό “γιατί” που στη ζωή μας ορίζει, ή θα έπρεπε να ορίζει, όλες τις πράξεις μας, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη».
Η εκκίνηση θα γίνει από την Πάτρα, καθώς αποτελεί την έδρα του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή», και συγκεκριμένα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών. Στη συνέχεια, η αποστολή θα επιχειρήσει τη διάσχιση της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου με στάσεις σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Πόρτο-Κάγιο, Ελαφόνησο και με τελικό κατάπλου στα Κύθηρα.
Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών.
Όπως επισημαίνει ο κ. Χριστοφίδης, «από την πρώτη μέρα που φτιάξαμε την ομάδα, το 2010, μέχρι και τώρα που ετοιμαζόμαστε για την 6η κατά σειρά μεγάλη αποστολή, ξέραμε τις βαθύτερες αιτίες, που εξακολουθούν να συνιστούν την πρωταρχική δύναμη, το καύσιμο, την ενέργειά μας. Η πρώτη είναι η επιδίωξη της ελευθερίας, ένα αγαθό -το πολυτιμότερο μαζί με την υγεία- απειλούμενο και δυσεύρετο σε αυτόν τον κόσμο της ακραίας πειθάρχησης, εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και ελέγχου. Στη θάλασσα γίνεσαι πάλι κύριος του εαυτού σου, υπακούοντας μόνο στους δικούς της νόμους και κανόνες. Η δεύτερη είναι απλώς το καθήκον μας, όπως απορρέει από την ίδια μας τη συνείδηση, να πορευθούμε σε έναν άλλον δρόμο αντίστασης: στο δρόμο της αλληλοβοήθειας. Να βάλουμε κι εμείς, ως ομάδα, ένα λιθαράκι στο χτίσιμο μίας νέας, ισχυρής, συλλογικής συνείδησης, ιεραρχώντας το συμφέρον της κοινότητας πάνω από αυτό του ατόμου. Καταπολεμώντας την αδιαφορία και την απάθεια».
Και συμπληρώνει: «Δε μας κουράζει το κουπί. Και αν η απέναντι στεριά μοιάζει ακόμα μακρινή και αθέατη, κάποτε θα τη φτάσουμε».
Η Ελλάδα σήμερα διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, με αποτέλεσμα συχνά ασθενείς με πιθανά ιάσιμες μορφές καρκίνου του αίματος (όπως λευχαιμία, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά) να χάνονται επειδή δε βρίσκουν συμβατό εθελοντή δότη.
Όπως τονίζουν οι δύο εθελοντές κωπηλάτες, «μπορούμε σήμερα κιόλας να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά, ανώδυνα και ακίνδυνα, και ίσως αύριο να είμαστε αυτοί που θα δώσουν ζωή σε κάποιον άνθρωπο που κινδυνεύει».
Η αποστολή τίθεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΗΕΡΑ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κάτια Παπαδοπούλου

*** Ο Βούτσας επιστρέφει στο Αρφαρά, αν… δεν πάει Πρωτοδικείο!  

Ο Τάκης Βούτσας θα είναι ο νέος προπονητής του Αστέρα Αρφαρών - αν βέβαια η ομάδα δεν πάει τελικά Πρωτοδικείο - όπως αποκαλύπτει (και εδώ) το Sportstonoto.gr
    Εφόσον λοιπόν  ο τοπικός Αστέρας καταφέρει να κάνει διοίκηση με την είσοδο σε αυτήν όπως έχουμε γράψει του Βασίλη Σακκά («Μένη»), ο πρώην προπονητής των «κυανολεύκων» επιστρέφει, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία περί αυτού:
«Δεν έχουμε κλείσει προπονητή. Δεν έχουμε ομάδα, δεν έχουμε ακόμη διοίκηση, ούτε παίκτες. Μακάρι να μείνουν οι παίκτες μας, να μείνει και ο Στάθης Βανικιώτης και να συνεχίσει ως έχει η ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον λυθεί το αδιέξοδο τότε θα δούμε τι θα κάνουμε…». Αυτά μας είπε, ερωτούμενος σχετικά, ο Γιάννης Δ. Σταθόπουλος, υπέρμαχος της προσπάθειας να βγει διοίκηση στον Αστέρα, μη θέλοντας να πάρε τώρα θέση πάνω σε αυτό.

***  Αστέρας Αρφαρών: Οι γηγενείς φεύγουν (!), πάει Πρωτοδικείο, ευχαριστεί-αποδεσμεύει Βανικιώτη…
Όπως γράφαμε και χθες, η παράξενη και ανεξήγητη εμμονή μερικών γηγενών, αλλά και άλλων παικτών (8 βασικοί στο σύνολο) στο Αρφαρά να εγκαταλείψουν, χωρίς λόγο την ομάδα μερικοί εξ αυτών του χωριού τους και να πάνε π.χ. στην… Σπερχογεία, φέρνει ξαφνικά τα πάνω – κάτω στον τοπικό Αστέρα.
    Αν λοιπόν ο Βασίλης Σακκάς («Μένης») δεν μπει στην διοίκηση, ή ο Γιώργος Χρ. Μπούρας ("Χατζής") τότε επί της ουσίας μένουν μόνοι τους οι Γιάννης Σταθόπουλος και βέβαια ο νυν πρόεδρος Γιάννης Πουλόπουλος να σηκώσουν το οικονομικό και οργανωτικό βάρος των «κυανολεύκων», οπότε ο σύλλογος οδεύει πια για το Πρωτοδικείο.
Έτσι, ο προσωρινός πρόεδρος του Αστέρα, αποφάσισε σήμερα το πρωί να ενημερώσει σχετικά τον Στάθη Βανικιώτη και να το αποδεσμεύσει από τον σύλλογο, ευχαριστώντας τον δημόσια για την μεγάλη του προσφορά (και) τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτόν:
«Δυστυχώς η επιμονή των οκτώ ποδοσφαιριστών του Αστερα να φύγουν (!!!) με ανάγκασαν να έρθω σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον θαυμάσιο φίλο μου, προπονητή της ομάδα μας ΚΥΡΙΟ Στάθη Βανικιώτη να του εξηγήσω την δραματική κατάσταση, ότι δυστυχώς η ομάδα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάει πρωτοδικείο. Και ότι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με οποία ομάδα θέλει. Θέλω να ευχαριστήσω εγώ τον θαυμάσιο αυτό προπονητή, μόνο καλά έχω να θυμάμαι από την παρουσία του στα δυο χρόνια στον Αστέρα!!!!!!», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο fb, ο πρόεδρος του Αστέρα Αρφαρών Γιάννης Πουλόπουλος.
~*  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Θέλω να κάνω γνωστό σε ολους τους φιλους του Αστέρα οτι το συμβούλιο που προέκυψε και συκρωτηθικε σε σωμα είναι προσωρινό!!!Ανέλαβα τη θέση του προέδρου,για μπορέσουμε να κάνουμε ενα συμβούλιο δυνατό,με την συμετοχή διαφόρων επαγγελματιών,του χωριόυμας και της γύρω περιοχης!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως δεν βρήκα ανταπόκριση!!!!Δεν το κρυβο οτι το μέλλον για τη ομάδα, είναι αβέβαιο!!Μετα την επιμονή. Δυστυχώς μερικών ποδοσφαιριστών, οκτώ ,παρακαλώ να φύγουν απο την ομάδα η ομάδα Μπενή σε μεγάλη περιπέτεια!!!!!!Εγώ σαν Γιάννης Πουλόπουλος δηλώνω οτι για το καλό της ομάδας μένω στην ομάδα σαν απλός στρατιώτης!!
~* ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ Δυστυχώς η επιμονή των οκτώ ποδοσφαιριστών του Αστερα να φυ γουν!!!με ανάγκασαν να έρθω σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον θαυμάσιο φιλο μου προπονητη της ομάδα μας ΚΥΡΙΟ!!!Στάθη Βανικιωτη να του εξηγεισωτην δραματική κατάσταση οτι δυστυχώς η ομάδα υπάρχει μεγαλος κίνδυνος να παει πρωτοδικείο. Και οτι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτή με οποία ομάδα θέλει.Θέλω να ευχαριστήσω εγώ τον θαυμάσιο αυτό προπονητη μονο καλά εχω να θυμάμαι απο την παρουσια του στα δυο χρόνια στον Αστέρα!!!!!! Πρόεδρος Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ , Γιάννης Γ.  Πουλόπουλος .- 
~*** Τα βροντάει ο Πουλόπουλος στο Αρφαρά, μπαίνει ο «Μένης», «ανταρσία» (!) κυκλοθυμικών…
Αδύναμος δηλώνει τώρα ο Γιάννης Πουλόπουλος να μείνει στη υπάρχουσα διοίκηση του Αστέρα Αρφαρών, ζητά ενισχύσεις και διεύρυνση του υπάρχοντος νεοσύστατου ΔΣ και ο Βασίλης Σακκάς («Μένης») μπαίνει στην διοίκηση του τοπικού Αστέρα.
   
Μαζί του, μαζί με τον επιτυχημένο πρώην πρόεδρο «Μένη» δηλαδή (ΦΩΤΟ πρώτος από αριστερά) λογικά θα εισέλθει και ο Ηλίας Καράγιαννης, μπορεί και ο Χρήστος Νιάρχος, ενώ 1-2 το πολύ ντόπιοι (μονίμως είπαμε κυκλοθυμικοί) παίκτες της ζητούν το δελτίο τους να φύγουν γιατί δεν συμπαθούν (!) λένε τους νέους διοικούντες.   
Από την άλλη, ο Χαραλαμπόπουλος φεύγει για την Γ’ Εθνική (παίζει και για την Διαιτησία), ο Γιαννακόπουλος σταματάει λόγω πια πολλαπλών επαγγελματικών υποχρεώσεων, Καρύδης, Καρατζούλιας  – Κατσαρέας πήγαν όπως έχουμε γράψει σε ΑΟΔ (οι δύο πρώτοι) και Παραλία αντίστοιχα, ο Τσιλίκος και ίσως και ο Γιαννακούντζος  (μεγάλωσαν και κουράστηκαν  πια) στο γειτονικό Πλατύ, Ο Γιώργος Μπούρας (Φούσκας) έχει το θέμα με το πόδι του, ο Μπαράι θέλει να μείνει στη Μικρομάνη, οπότε θα υπάρχει έντονο πρόβλημα.
Δελτίο πάντως από τους υπόλοιπους δεν θα πάρει... κανένας! 
Μάλιστα, μετά από όλες αυτές τις διαφαινόμενες εξελίξεις και το βαρύ κλίμα, ίσως αποχωρήσει από τον σύλλογο και ο Στάθης Βανικιώτης, τον οποίο – όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν – τον έχουν πλευρίσει όμορες ομάδες και τώρα αρχίζει και το σκέφτεται...
Η σχετική τώρα ανακοίνωση του Γιάννη Πουλόπουλου έχει ως εξής:
"ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Θέλω να κάνω γνωστό σε ολους τους φιλους του Αστέρα οτι το συμβούλιο που προέκυψε και συκρωτηθικε σε σωμα είναι προσωρινό!!!Ανέλαβα τη θέση του προέδρου,για μπορέσουμε να κάνουμε ενα συμβούλιο δυνατό,με την συμμετοχή διαφόρων επαγγελματιών,του χωριού μας και της γύρω περιοχης!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως δεν βρήκα ανταπόκριση!!!!Δεν το κρυβο οτι το μέλλον για τη ομάδα, είναι αβέβαιο!! Μετα την επιμονή. Δυστυχώς μερικών ποδοσφαιριστών, οκτώ ,παρακαλώ να φύγουν απο την ομάδα η ομάδα μπαίνει σε μεγάλη περιπέτεια!!!!!!Εγώ σαν Γιάννης Πουλόπουλος δηλώνω οτι για το καλό της ομάδας μένω στην ομάδα σαν απλός στρατιώτης!!". 

***  Άθληση και διασκέδαση για τα παιδιά με τον Γκιστ και τους φίλους του στην «Costa Navarino»…
Το 4ο Basketball Camp του Westin Resort Costa Navarino με την ονομασία «Gist & Friends» είναι γεγονός! Στο σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Navarino Dunes δεκάδες παιδιά των επισκεπτών του εκπληκτικού resort, αλλά και Ακαδημιών από ομάδες της ευρύτερης περιοχής, έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του μπάσκετ από τον James Gist.
Ο Αμερικανός superstar της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος, μαζί το προπονητικό τιμ των Θανάση Γιαπλέ (προπονητής της πρωταθλήτριας Κατάρ), Σταύρο Μυκονιάτη (ασίσταντ προπονητής στους Ρέθυμνο Creta Kings), Βασίλη Σούλη (πρώην διεθνής παίκτης και νυν προπονητής Ακαδημιών) και τον γυμναστή Βασίλη Μητσόπουλο, προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν στο «Gist & Friends» την εκπληκτική εμπειρία να προπονηθούν, να λάβουν σημαντικές συμβουλές, να λύσουν κάθε απορία και να συζητήσουν τα πάντα για το αγαπημένο τους άθλημα.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, μαζί σας, σε αυτό το φανταστικό resort που έχει υπέροχες εγκαταστάσεις και ανέσεις. Όσοι βρίσκεστε εδώ σας διαβεβαιώ ότι είστε πολύ τυχεροί. Κι εγώ στην ηλικία σας πήγαινα σε τέτοια καμπ και λάτρευα τη συμμετοχή. Δεν είναι μόνο ότι παίζεις μπάσκετ. Μαθαίνεις  διαφορετικά πράγματα και μπορείς να βελτιωθείς, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, κάνεις νέους φίλους και το πιο σημαντικό περνάς καλά. Διασκεδάζεις» είπε ο James Gist στα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο καμπ του «Westin Resort Costa Navarino», στα οποία τόνισε ακόμη: «Δεν θα σας κάνουμε μπασκετμπολίστες. Όμως θα σας κάνουμε να αγαπήσετε το άθλημα και να θέλετε να παίζετε μπάσκετ. Άλλωστε για γίνει κάποιος μπασκετμπολίστας πρέπει να το λατρεύει και να προπονείται σκληρά κάθε ημέρα. Αν δεν αγαπήσεις αυτό που κάνεις δεν μπορείς να το ακολουθήσεις. Αν κάποιος από εσάς γίνει επαγγελματίας πρέπει κάθε μέρα να προπονείται όπως θα προπονηθούμε εδώ. Όλοι νομίζουν πως μπορούν να ντριμπλάρουν, να δώσουν ασίστ ή να σουτάρουν, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να προπονείσαι σκληρά για να γίνεσαι καλύτερος. Βλέπετε τον Διαμαντίδη που παίρνει όλα τα μεγάλα σουτ ή δίνει τις καθοριστικές ασίστ; Νομίζετε ότι το κάνει τυχαία ή ότι δεν προπονείται; Όχι, το κάνει γιατί ακόμη και τώρα προπονείται καθημερινά, με όλη του την ένταση και την ενέργεια. Για αυτό ο Διαμαντίδης πέτυχε τόσα πολλά στην καριέρα του και έχει σημειώσει τόσα πολλά νικητήρια ή καθοριστικά καλάθια. Επειδή λατρεύει το μπάσκετ και η λατρεία του για αυτό τον κάνει να προπονείται στη μέγιστη ένταση  και συχνότητα»
Ο James Gist στην εναρκτήρια ομιλία του είπε ακόμη στα παιδιά που γεμάτα ενθουσιασμό συμμετέχουν στο basketball camp της Costa Navarino: «Μαζί θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε, γιατί το μπάσκετ είναι διασκέδαση πάνω από όλα. Θα μπορέσετε όμως στο διάλειμμα του προγράμματος, να απολαύσετε τις υπέροχες εγκαταστάσεις του resort, παίζοντας στις νεροτσουλήθρες ή στις πισίνες. Μέσα στην καθημερινότητα του επαγγελματία μπασκετμπολίστα, υπάρχει, γιατί είναι αναγκαία η χαλάρωση και η ξεκούραση. Είναι εξίσου σημαντικό και πρέπει να ξεκουράζεστε σωστά ώστε στην προπόνηση να δίνετε πάντα το 100% και μέσα από την καθημερινή προσπάθεια να ξεπερνάτε κάθε φορά τα όρια σας»!

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  : 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  : 
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-         
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 : 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-19-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 19 Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 2   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016_19.html .- 

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20-Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news.html  .-   
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη   21 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-21-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 3 Τρίτη 21/06/2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-3.html  .-                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  222  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-222-2016.html .-     

~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  24  Ιουνίου  2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-24-2016.html  .-     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-25-2016.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~  ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .-   
~

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-           
~

 ***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                      

  ***  1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2

 
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~