~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 :
~
Ο ταπεινός, μυρίας φοράς και αν πέση, πάλιν εγείρεται και νίκη η πτώσις λογίζεται. Ο δε υπερήφανος, ευθύς με την πτώσιν εις το αμάρτημα, πίπτει και στην απόγνωσιν. Και σκληρύνων δεν θέλει πλέον να εγερθή. Η απόγνωσις είναι θανάσιμος αμαρτία, και χαίρει εν αυτή υπέρ άπαντα ο διάβολος. Διαλύεται δε ευθύς με την εξαγόρευσιν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
*** Χειρόγραφη προφητεία Αγίου Παϊσίου για ηλεκτρονική ταυτότητα - κάρτα πολίτη και χάραγμα (Download)  : Κατεβάστε το χειρόγραφο του Αγίου Παϊσίου για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Κάρτα εξυπηρέτησης ασφαλείας κομπιούτερ την ονομάζει) και το ΧΑΡΑΓΜΑ από εδώ:
http://www.mediafire.com/view/sy602qy...
Ο άγιος έγγραψε το κείμενο το 1987. Την εποχή εκείνη έννοιες όπως ηλεκτρονική διακυβέρνηση ήταν εντελώς άγνωστες και αδιανόητες. Δεν υπήρχαν κινητά, ΑΤΜ κλπ, ενώ τα πρώτα PC έμπαιναν δειλά-δειλά στα σπίτια σε περιβάλλον DOS χρησιμοποιώντας κασέτες κασετοφώνου για μνήμη.
Για Ίντερνετ ούτε λόγος! Ακόμα και οι τράπεζες έγραφαν στα βιβλιάρια καταθέσεων με στυλό τα περιεχόμενο των λογαριασμών και την απόδοση των τόκων!!!
Υπήρχαν μόνο 2 τηλεοπτικά και λιγοστά ραδιοφωνικά κρατικά κανάλια.
Όλα τα παραπάνω δίνουν στην προφητεία βαρύνουσα σημασία.
Όταν, πνευματικά του παιδιά, προσφέρθηκαν να διορθώσουν τα ορθογραφικά του λάθη και να γράψουν το χειρόγραφο με γραφομηχανή, ο Άγιος αρνήθηκε και ζήτησε να κυκλοφορήσει το κείμενο ως χειρόγραφο, καθώς προείδε ότι θα γίνει προσπάθεια αλλοίωσης του περιεχομένου του...,
Βίντεο :  https://youtu.be/m5wqhpwGyFg  .-~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Λιμάνι  παραλία Τετάρτη 13/07/2016: https://youtu.be/erAqhVHYixA  .-

~ 13 Ιουλίου
Σύναξις τον αρχαγγέλου Γαβριήλ. Μάρτυρος Γολινδούχ (Μαρίας). Οσίου Στεφάνου του Σαβαίτου (†794). Οσίων και των εν Κύπρω εν ασκήσει λαμψάντων Ηλιοφώτου, Αμμωνίου, Αυξουθενίου, Ευτυχίου, Ευφημιανού, Παμμεγίστου, Παφνουτίου, Παμφροδίτου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου, Σωτηρίχου, Φωτίου και Χουλελαίου. Οσίας Σάρρας.
Σήμερα 13/07/2016 εορτάζουν:
Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, Όσιος Στέφανος ο Σαββαΐτης
~  Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ὡς θεῖον στεφάνωμα, τὴν ἀρετὴν ἐσχηκῶς, λαμπρῶς ἐστεφάνωσας, τὴν Ἐκκλησίαν Χριστοῦ, ἐν λόγοις καὶ πράξεσι, σὺ γὰρ ὡς ἱεράρχης, καὶ σοφὸς θεηγόρος, θείων ᾀσμάτων λύρα, Πάτερ Στέφανε ὤφθης, διὸ ταὶς σαὶς φαιδρότησιν, ἠμᾶς στεφάνωσαν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Στεφάνου του Σαββαΐτου - 13 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/6w_SpEimEdc .-Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος

Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος
 
Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί

Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί
 
***  Καλοκαιρινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες των 68 μπλόκων της Νίκαιας 
Σε μπαράζ κινητοποιήσεων στο διάστημα από 20 έως 30 Ιουλίου αποφάσισαν να προχωρήσουν στις κατά τόπους περιοχές τους οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των 68 μπλόκων της Νίκαιας στη Βέροια.
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), «αποφασίσαμε ένα δεκαήμερο δράσης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις στον ΕΛΓΑ, τα αυξημένα ασφάλιστρα του ΟΓΑ και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ».

*** Κατάστημα στην Καλαμάτα πουλούσε «μαϊμού» Adidas και Nike 
Παπούτσια «μαϊμού» Adidas και Nike πωλούσε στα δύο του καταστήματα στην Καλαμάτα ένας 69χρονος και έπειτα από έλεγχο συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ο 69χρονος συνελήφθη ως υπεύθυνος των καταστημάτων εμπορίας ειδών ένδυσης και υπόδησης, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και η 35χρονη ιδιοκτήτρια των καταστημάτων.
Στα δύο καταστήματα βρέθηκαν από τους αστυνομικούς 39 ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών που έφεραν εμπορικά σήματα επώνυμων εταιρειών, αλλά δεν ήταν γνήσια.
Χαρακτηριστικά, υπόδημα αξίας 11 ευρώ έφερε τιμή 70 ευρώ. Τα υποδήματα κατασχέθηκαν. 

***  22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Μερικές ώρες απέμειναν για να λάμψει ξανά ο χορός στην πόλη μας
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή στις 10.00 το βράδυ στο φυσικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από το Μέγαρο Χορού.
Για το φετινό φεστιβάλ μίλησαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, καθώς και η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Κατερίνα Κασιούμη.
Ο κ. Νίκας δεν έκρυψε τη χαρά του που, παρά τις δυσκολίες, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος, ενώ για ακόμα μια φορά ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και τον υφυπουργό Οικονομίας και υπεύθυνο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, για τη σημαντική χρηματοδότηση.
Παράλληλα, ευχαρίστησε την κα Κασιούμη που, ενώ είχε μόλις 4 μήνες στη διάθεσή της, έφερε σε πέρας το φετινό φεστιβάλ δουλεύοντας ακατάπαυστα.
Κλείνοντας ευχαρίστησε και τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, καθώς και τους ανθρώπους της «Φάρις».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, μίλησε για μια ιδιαίτερη χρονιά, αφού φέτος είχαμε αλλαγή της καλλιτεχνικής διευθυντρίας, λίγους μόνο μήνες πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, όμως πλέον είναι όλα έτοιμα.
Αναφερόμενος στα οικονομικά της φετινής διοργάνωσης, είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι  410.000 ευρώ, με τα 200.000 να είναι χρήματα του κράτους, ενώ υπάρχουν και κάποιες χορηγίες από την ΤΕΜΕΣ. Το υπόλοιπο ποσό το καλύπτει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει και το φετινό σπουδαίο γεγονός στο χώρο του χορού και ενημέρωσε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση, οπότε καλό θα είναι οι θεατές να προμηθεύονται τα εισιτήρια νωρίτερα, ενώ κρατήσεις μπορούν να κάνουν και μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ.
Τέλος, η κα Κασιούμη δήλωσε ότι το φεστιβάλ παρά τις δυσκολίες παραμένει όρθιο, αλλαγμένο, με νέα διάθεση και στόχο να γίνει πιο φιλικό στο θεατή. Επίσης, αναφέρθηκε στη φετινή διάρκεια, που θα είναι 10 ημέρες, δηλαδή περισσότερες από πέρυσι, ενώ κάλεσε κι αυτή με τη σειρά της τον κόσμο να παρακολουθήσει το σημαντικό για την πόλη αυτό γεγονός.  Π.Μπ.

***   Αιγύπτιος δημοσιογράφος και τρεις Σύροι κατηγορούνται για μεταφορά 146 μεταναστών 
Σήμερα θα αποφασίσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για την τύχη ενός Αιγύπτιου δημοσιογράφου και 3 Σύρων οι οποίοι κατηγορούνται πως αποτελούσαν το πλήρωμα ξύλινου σκάφους που εντοπίσθηκε ακυβέρνητο, χωρίς καύσιμα, πέρυσι το Μάιο και το οποίο μετέφερε 146 λαθρομετανάστες.
Ανάμεσά τους γυναίκες, ηλικιωμένοι και 44 παιδιά και τρία βρέφη (το ένα μόλις 23 ημερών) είχαν ξεκινήσει το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή από την Τουρκία, με προορισμό την Ιταλία και εξέπεμψαν SOS κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο.
Έπειτα από παρέμβαση του Θαλάμου Επιχειρήσεων του υπουργείου, ιταλικό πλοίο ρυμουλκό πήρε τους 150 επιβάτες και ρυμούλκησε το σκάφος στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Ο λιμενικός που κατέθεσε είπε ότι το σκάφος δεν είχε σωστικά μέσα για όλους τους επιβαίνοντες και οι συνθήκες ήταν άθλιες. Όταν τους έβγαλαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, δύο Σύροι αναγνώρισαν τους τέσσερις κατηγορούμενους ως αυτούς που είχαν τον έλεγχο του πλοίου. Επίσης, όπως κατέθεσε, το πλοίο δεν είχε όνομα και έγγραφα.
  Μέσα από ποτάμι
Οι δύο Σύροι στις καταθέσεις τους είπαν ότι ξεκίνησαν από τη Μυρσίνα της Τουρκίας με λεωφορεία και τους μετέφεραν σε ένα μεγάλο ποτάμι, όπου επιβιβάσθηκαν στο ξύλινο σκάφος. Όταν είδαν ότι το σκάφος είναι μικρό για τόσο μεγάλο ταξίδι, αντέδρασαν, αλλά τους είπαν ότι μόλις βγουν στα ανοιχτά θα επιβιβασθούν σε μεγαλύτερο. Στη συνέχεια τους έβαλαν στα αμπάρια και τους έβγαλαν 12 ώρες μετά. Τους είπαν ότι το μεγάλο πλοίο είχε φύγει και θα συνέχιζαν με το μικρό, όμως έμειναν από καύσιμα και οι επιλογές τους ήταν είτε να τους αποβιβάσουν στην Ελλάδα είτε να πληρώσουν κι άλλα χρήματα για να τους φέρουν καύσιμα από την Λιβύη.
Τότε, όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους, επικοινώνησαν με μια δημοσιογράφο στην Ιταλία, συριακής καταγωγής, και αυτή ενημέρωσε τις Αρχές.
Ο ένας είχε καταβάλει για τον εαυτό του και τις δύο κόρες του 8.000 δολάρια και ο δεύτερος για τον ίδιο, τη γυναίκα του, τα δύο του παιδιά και τον ανηψιό του, 13.000 δολάρια.
  Απολογίες
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος Αιγύπτιος, αν και οι υπόλοιποι τον κατονομάζουν ως καπετάνιο, αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε δημοσιογράφος. Υποστήριξε ότι ξεκίνησε με το πλοίο από την Κύπρο με προορισμό την Ιταλία με 5 άτομα, αλλά στην Τουρκία επιβιβάσθηκαν άλλοι 145.
Σε ερωτήσεις που δέχτηκε, έδωσε ένα αραβικό όνομα, λέγοντας ότι είναι ο πλοιοκτήτης και υποστήριξε πως το καράβι ήταν νόμιμο και με έγγραφα.
Τέλος, δήλωσε πως δε γνωρίζει γιατί τον αποκαλούν όλοι «καπετάνιο» και υπέδειξε ως πλοίαρχο τον τέταρτο κατηγορούμενο.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 28 ετών, με σοβαρά προβλήματα όρασης, τόνισε πως ήταν κι αυτός ένας από τους μεταφερόμενους που ήθελε να έρθει στην Ευρώπη για μεταμόσχευση κερατοειδούς. Ήταν στο αμπάρι μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες και ανέβηκε, όπως όλοι, όταν έμειναν από καύσιμα.
Του καταλογίζουν ότι πέταξε το δορυφορικό τηλέφωνο στη θάλασσα και ο ίδιος εξήγησε πως, όπως και άλλοι, το χρησιμοποίησε για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, ενώ το πέταξε γιατί είχε τελειώσει η μπαταρία και δε δούλευε.
Ισχυρίσθηκε, δε, ότι πλήρωσε 4.000 δολάρια για να μεταφερθεί στην Ιταλία και πως δεν ξέρει ποιος κυβερνούσε στο πλοίο, ούτε γνωρίζει κάποιον από τους συγκατηγορουμένους του.
Ο νεαρότερος κατηγορούμενος, 19 ετών, είπε στην απολογία του ότι έφυγε από τη Συρία για να μην καταταγεί στο στρατό και εμπλακεί στον εμφύλιο. Μάλιστα, 6 μήνες πριν δούλεψε στην Τουρκία, συγκέντρωσε κάποια χρήματα, του έστειλε και η οικογένειά του τα υπόλοιπα και έτσι πλήρωσε τα ναύλα στους δουλέμπορους. Είπε ακόμη ότι πράγματι βοηθούσε συνανθρώπους τους κατά το ταξίδι, αλλά ανθρώπινα και όχι ως πλήρωμα, ενώ ανέφερε ότι ο τέταρτος κατηγορούμενος οδηγούσε το πλοίο. Για τον 28χρονο είπε ότι ήταν μαζί τους στο αμπάρι.
Ο τελευταίος κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του πως ήθελε να έρθει στην Ευρώπη για να δουλέψει και επειδή δεν είχε λεφτά για τα ναύλα, του είπαν ότι θα κάνει δουλειές κατά το ταξίδι. Του ανέθεσαν, όπως είπε, να φυλάει τη μηχανή για να μην πηγαίνουν τα παιδιά για λόγους ασφαλείας. Ισχυρίσθηκε ότι ο Αιγύπτιος κατηγορούμενος έδινε τις εντολές σε όλους, ενώ υπήρχε κι άλλος ένας, ο οποίος όμως εγκατέλειψε το πλοίο.
Ωστόσο, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της πρότεινε την καταδίκη και των τεσσάρων, εντάσσοντάς τους μάλιστα σε εγκληματική οργάνωση που δρα για την παράνομη  μεταφορά μεταναστών.
Τόνισε, δε, πως από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο Αιγύπτιος ήταν ο κυβερνήτης του πλοίου, ενώ για το 19χρονο πρότεινε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Τίμησαν την ηρωική θυσία του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα στους Γαργαλιάνους 
Την ηρωική θυσία του Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχου Σαράντου Αγαπηνού - είναι ευρύτερα γνωστός με το πολεμικό του ψευδώνυμο Τέλλος Άγρας -, που μαζί με τον Αντώνη Μίγγα δολοφονήθηκαν δι’ απαγχονισμού από κομιτατζήδες Βούλγαρους στις 7 Ιουνίου 1907, τίμησαν στους Γαργαλιάνους.
Για τα 109 χρόνια από τη θυσία, το βράδυ του Σαββάτου, έγινε λαμπαδηφορία και άναμμα βωμού, ενώ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί υπό τους ήχους χάλκινων κρουστών του Πολιτιστικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας – Μίγκας».
Το απόγευμα της Κυριακής, μπροστά από το Άγαλμα του Τέλλου Άγρα, στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη στο Πάρκο των Γαργαλιάνων, όπου ήταν παραταγμένοι η Φιλαρμονική Γαργαλιάνων, μαθητές σχολείων της πόλης με τις σημαίες, χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και επίσημοι, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η Φιλαρμονική Γαργαλιάνων ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο, με τις σημαίες σχολείων να κυματίζουν.
Στη συνέχεια έγινε παρέλαση της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων και οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία με καλωσόρισμα του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, Γιάννη Κατσούλα και χαιρετισμούς των δημάρχων Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, και Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Θανάσης Χρήστου.
Το κλείσιμο των εκδηλώσεων έγινε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ, του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, που παρουσίασαν ένα δρώμενο αφιερωμένο στον τρύγο!
Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος κ.ά.
Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι στην κεντρική επετειακή εκδήλωση δε συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων ούτε και στρατιωτικό άγημα, ενώ το χορευτικό από την Καρυδιά παρουσίασε χορούς το προηγούμενο βράδυ και όχι το βράδυ της κεντρικής εκδήλωσης. Μάλιστα, το Σάββατο το βράδυ, λόγω υποχρεώσεων, δε συμμετείχε στις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Έδεσσας. Επιπρόσθετα, σχολιάστηκε το χορευτικό δρώμενο που παρουσίασαν οι Σύλλογοι το βράδυ της Κυριακής, στην κεντρική εκδήλωση, με θέμα τον τρύγο. Ξένισε καθώς επρόκειτο για εκδήλωση τιμής και μνήμης και είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί και ομιλίες για τον Τέλλο Άγρα και το Μακεδονικό Αγώνα και όχι για κάποιο πολιτιστικό ή αγροτικό θέμα!

*** Τη… «Δευτέρα Παρουσία» αιτήσεις για υπερχρεωμένα 
Δικάσιμες για τις νέες θα ορίζονται το 2020!
    «Παύση» αιτήσεων υπερχρεωμένων στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας 
 Αν και με τη λήξη της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων αναμενόταν έκρηξη κατάθεσης αιτήσεων στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εντούτοις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής πολύ λίγες. Μόλις 26 από την αρχή του χρόνου, όταν πέρυσι μέχρι τον Απρίλιο είχαν κατατεθεί 152, ενώ το 2015 έκλεισε με κατάθεση συνολικά 488 αιτήσεων.
Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η αλλαγή του νόμου, καθώς πλέον απαιτείται συγκέντρωση και κατάθεση περισσότερων δικαιολογητικών, ενώ σημαντικές είναι και οι αλλαγές για την πρώτη κατοικία, καθώς πλέον δε θα υπολογίζεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου αλλά η εμπορική.
Παρά ταύτα, η συγκέντρωση αιτήσεων τα προηγούμενα χρόνια και η μη εκδίκαση των υποθέσεων λόγω της αποχής των δικηγόρων έχει καθυστερήσει σημαντικά τη συζήτησή τους. Πλέον συμπληρώνονται και οι δικάσιμες για το Δεκέμβριο του 2019 και από την επόμενη εβδομάδα δικάσιμες για τις νέες αιτήσεις υπερχρεωμένων θα ορίζονται το 2020!
  Με εκτιμητές
Τα νέα δεδομένα του νόμου «Κατσέλη» υποχρεώνουν τους πολίτες η κατάθεση των αιτήσεων για ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών να γίνεται μόνο από δικηγόρο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που μπορούσε και μόνος του ο πολίτης να καταθέσει αίτηση. Εκτός από την κατάθεση, υποχρεωτική είναι η παράσταση δικηγόρου και κατά τη συζήτηση της αίτησης για ένταξη στα υπερχρεωμένα.
Επίσης, έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια σε ό,τι αφορά την κύρια κατοικία. Για τη διάσωσή της, μέχρι το τέλος του 2015 τα δικαστήρια όριζαν την ικανοποίηση των τραπεζών στο 80% της αντικειμενικής αξίας. Τώρα, ο νόμος λέει ότι θα ορίζονται εκτιμητές, και από τους δανειστές και από τον ιδιοκτήτη, και σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία, θα διορίζει εκτιμητή του ακινήτου και το δικαστήριο.
Άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση περισσότερα είδη οφειλών. Πλέον περιλαμβάνονται όλες οι οφειλές σε ιδιώτες, τράπεζες, καθώς και προς το Δημόσιο, τις εφορίες, του Δήμους, τις Περιφέρειες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίες δεν έχουν προκύψει το τελευταίο έτος από την κατάθεση της αίτησης και δεν αφορούν υποχρέωση διατροφής συζύγου ή παιδιού.
Για να συμπεριλάβει ο πολίτης στην αίτησή του και οφειλές προς το Δημόσιο, πρέπει να έχει έστω και μία οφειλή σε τράπεζες. Αν πάλι έχει ενταχθεί σε ρύθμιση των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να τις συμπεριλάβει στην αίτηση για τα υπερχρεωμένα θα πρέπει να παραιτηθεί της ρύθμισης.
  Περισσότερα δικαιολογητικά
Από την αρχή του 2016 αυξήθηκαν και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέτει ο οφειλέτης μαζί με την αίτηση.
Άλλο ένα θετικό των αλλαγών είναι ότι για χρέη που δεν ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ, το εισόδημα του οφειλέτη είναι μηδενικό, δεν υπάρχει κινητή και ακίνητη περιουσία, ούτε καταθέσεις, γίνεται ταχεία διευθέτηση, με αίτηση του πολίτη για πλήρη απαλλαγή από τις οφειλές.  Το δικαστήριο θα χορηγεί προσωρινή απαλλαγή από τα χρέη του για 18 μήνες. Μετά την παρέλευση των 18 μηνών, και εφόσον δεν έχει μεταβληθεί η περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση, θα απαλλάσσεται οριστικά των χρεών του.  Της Βίκυς Βετουλάκη

 *** Καλοκαιρινές εκπτώσεις και… επίσημα
Ξεκίνησαν και επίσημα χθες οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού και θα ολοκληρωθούν στην Καλαμάτα στις 27 Αυγούστου με τη Λευκή Νύχτα.
Μεγάλη ήταν η κίνηση την πρώτη μέρα από τις πρωινές ώρες στα καταστήματα της πόλης, καθώς οι εκπτώσεις είναι αρκετά μεγάλες και σε τοπικά και σε καταστήματα αλυσίδων. Τα δε ποσοστά με το πέρασμα των ημερών θα αυξηθούν περισσότερο, λόγω και του 10ημέρου εκπτώσεων που προηγήθηκε.
Καλό θα ήταν, βέβαια, οι καταναλωτές να κάνουν μία έρευνα αγοράς, όπως επίσης να προσέχουν τις τιμές των προϊόντων που αγοράζουν σε σχέση με εκείνες προ των εκπτώσεων.
Β.Β.

*** «Ορφανή» και ξεραμένη μίνι χασισοφυτεία στην Ανθούσα
Πέντε φυτά κάνναβης καλλιεργούσαν άγνωστοι σε περιοχή της Ανθούσας του Δήμου Οιχαλίας, τα οποία εκριζώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Έπειτα από πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία σε καλαμιώνα κοντά στο ρέμα «Βάγια», ωστόσο οι καλλιεργητές φαίνεται πως την είχαν εγκαταλείψει, διότι τα φυτά είχαν ξεραθεί. Αυτά ήταν φυτεμένα στο έδαφος και είχαν ύψος από 0,5 έως 1,7 μέτρα περίπου.
Η δε αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

***  Από τα δικά μας βίντεο :
~ Σταματάκος Δεσποινούλα βλέπουν ΠΕΠΑ το γουρουνάκι   08/07/2016 : https://youtu.be/h1BcNluIah8 .-
~Η Δεσποινούλα χορεύει  09/07/2016 :
~ Στο  Νοσοκομείο  Καλαμάτας  10/07/2016: https://youtu.be/peZlXmyOENk.-
~Στο  νοσοκομείο  2  Καλαμάτας  10/07/2016: https://youtu.be/FO4yEirnOgg .-
~ Μαγνητική τομογραφία 2016: https://youtu.be/TrqecirOhls  .-
~ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΛΟΙ 10/07/2016: https://youtu.be/65RWpibxhsY  .- 
~ΚΑΛΑΜΑΤΑ Λιμάνι  παραλία  13/07/2016: https://youtu.be/erAqhVHYixA  .-
~ Μαγνητική Τομογραφία Θωρακικής μοίρας σπονδυλικής Στήλης σε γυναίκα  65  ετών , 06/07/2016: https://youtu.be/99XfIUAtb4E .- 

{Από πτώση σκάλας  ύψους 2 μέτρα  με συμπίεση  σε θωρακικούς σπονδύλους από   το  2005  .- } (Παρατηρείται σφηνοειδής παραμόρφωση του Θ12 χωρίς σπονδυλική στένωση και με μικρές οπίσθιες κεντρικές προβολές του Θ2-Θ3 και Θ3-Θ4  των μεσοσπονδυλίων δίσκων χωρίς πιεστικά ή στενωτικά φαινόμενα .- Δεν ελέγχονται  άλλα παθολογικά ευρήματα από την μελέτη των απεικονιζομένων μεσοσπονδυλίων διαστημάτων .- Ο  μυελός των απεικονιζομένων οστών κ.φ. .- Δεν ελέγχονται  εστίες παθολογικής έντασης σήματος στο απεικονιζόμενο τμήμα του νωτιαίου μυελού .- Παρασπονδυλικός χώρος ελεύθερος .- Οι  Ακτινολόγοι  γιατροί  Μ.Ι  , / Μ.Σ. , / Τ.Γ. , / )
~  Γάτες  μάννα και παιδί της ;ωρα φαγητού ,..τρώνε  13/07/2016: https://youtu.be/bPkOTdRNuUI  .-
 

 *** Αθλητική  ενημέρωσης  :

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Το Δ.Σ του συλλόγου θα κάνει έκτακτο συμβούλιο στης 12/7\2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 9 μ.μ στο Νιαρχαίϊκο , ... με θέμα  .   τις από δεσμεύσεις ποδοσφαιριστών. Καλεί ολους τους ποδοσφαιριστές να παρευρεθούν υποχρεωτικά!!!!!!
Η είσοδος των φιλάθλων είναι ελευθερη!!!¡!!

*** Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπουρούση ο Παναθηναϊκός   Με διετές συμβόλαιο 
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Γιάννης Μπουρούσης, καθώς ο διεθνής σέντερ συμφώνησε με το «τριφύλλι», προκειμένου να φορέσει την πράσινη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο 33χρονος άσος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Ισπανία με τη Λαμποράλ Κούτσα, την οποία βοήθησε σημαντικά να φτάσει στο φάιναλ φορ της Euroleague, αποκλείοντας μάλιστα στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό.
Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση για τα δύο επόμενα χρόνια.
Ο Γιάννης Μπουρούσης γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1983, στην Καρδίτσα έχει ύψος 2,15μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ' Κατηγορία), ενώ στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε από το 2002 ως το 2006. Με την Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2005-06 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα Μπαρτσελόνα.
Το καλοκαίρι του 2006 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2011 κατακτώντας δύο κύπελλα.
Τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στην ιταλική Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου και παρέμεινε από το  2013 ως το 2015. Με την ισπανική ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 και Πρωταθλητής Ισπανίας την ίδια χρονιά. Το 2014 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ στο παλμαρέ του έχει και δύο Σούπερ Καπ.
Το καλοκαίρι του 2015 «μετακόμισε» στη Λαμποράλ Κούτσα με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φτάνοντας μέχρι το Final Four του Βερολίνου, ενώ βγήκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα.
Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων, με την οποία κατέκτησε το 2002 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ρωσίας. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 της Σερβίας και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 της Πολωνία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Μπουρούσης: «Είπα... τέλος πάω στον Παναθηναϊκό»    Πρώτες δηλώσεις...

Πρώτη του επιλογή από τη στιγμή που θα έμενε Ευρώπη και δεν θα έκανε το βήμα στο ΝΒΑ ήταν ο Παναθηναϊκός, όπως εξήγησε ο Γιάννης Μπουρούσης στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης των «πρασίνων».
«Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μου έδειξε ότι με θέλει στην ομάδα και του υποσχέθηκα πως αν αποφασίσω να μείνω στην Ευρώπη αυτό θα γίνει μόνο για τον Παναθηναϊκό και για εκείνον προσωπικά. Και αυτό έγινε, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε ο διεθνής σέντερ.
Εν συνεχεία, ο Μπουρούσης αποκάλυψε τη συνάντησή του με τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο και το ρόλο που έπαιξε ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ώστε να πάρει την οριστική απόφαση, ώστε να φορέσει τα «πράσινα»: «Στο τελευταίο μας ραντεβού ήταν “παρών” και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος. Όταν μου μίλησε και εκείνος είπα: “τέλος, πάω στον Παναθηναϊκό”. Είναι ο πιο ιστορικός παράγοντας στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος τον οποίο όλοι σέβονται και αποτέλεσαν μεγάλη τιμή για εμένα τα λόγια του. Νιώθω τόσο μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση γι’ αυτόν τον άνθρωπο που δεν μπορούσα να μην τον ακούσω».
Όσο για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Παναθηναϊκό προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του, σημείωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η πιο επιτυχημένη της τελευταίας εικοσαετίας. Ήθελα πάρα πολύ να γίνω μέρος αυτής της σπουδαίας ιστορίας και είναι μεγάλη τιμή για μένα να φορέσω αυτή τη φανέλα. Παλαιότερα έφτασα κοντά, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί».
Κλείνοντας, απέφυγε τις μεγάλες υποσχέσεις, λέγοντας πως: «Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Έχω μεγάλο κίνητρο να πετύχω στον Παναθηναϊκό και θα κάνω τα πάντα για να τον βοηθήσω να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του νέου προπονητή μου, Αργύρη Πεδουλάκη. Υγεία να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Αργεντινός άσος ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύ κοντά      ,   Μένει στο λιμάνι ο Καμπιάσο!


    Τα ερυθρόλευκα θα φορά και τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός άσος ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύ κοντά.
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Εστεμπάν Καμπιάσο", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Εστεμπάν Καμπιάσο μίλησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:
«Είμαι ευτυχισμένος που παραμένω στην οικογένεια του Ολυμπιακού και θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι μπροστά στους μοναδικούς, θρυλικούς φιλάθλους μας», τόνισε ο Αργεντινός.
Στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού δεν διευκρινίζεται το χρονικό διάστημα της συνεργασίας. Ωστόσο, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν υπεγράφη συμβόλαιο ενός έτους μέχρι το τέλος της νέας σεζόν.
 
*** Παίκτης του ΠΑΟΚ (και) ο Κάνιας 
Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Χοσέ Κάνιας, με την ΠΑΕ του Δικεφάλου να ανακοινώνει την απόκτησή του.
Όπως είχε μεταδώσει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, ο παίκτης είχε εξασφαλίσει την ελευθερία του από την Εσπανιόλ και το μόνο που απέμενε, ήταν η υπογραφή των συμβολαίων, εξέλιξη που σημειώθηκε πριν από λίγο, με τη συμφωνία να παίρνει επίσημη μορφή.
Ο Ισπανός χαφ υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: 
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας από την Εσπανιόλ. Ο Ισπανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο για τα επόμενα τρία χρόνια.
11.07.2016 Γεννήθηκε στην Ανδαλουσία στις 27 Μαΐου του 1987, στην πόλη Χερέθ Ντε Λα Φροντέρα στο Κάντιθ και έμαθε το σπορ στα Τμήματα Υποδομής της Ρεαλ Μπέτις. Αφού πέρασε από όλα τα κλιμάκια της Ακαδημίας, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 3 Μαΐου του 2009 σε μία εντός έδρας ήττα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά μπήκε σαν κανονικό μέλος στην πρώτη ομάδα των Βερδιμπλάνκος το 2010, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Segunda Division.
Ο Κάνιας είχε 16 συμμετοχές και συνέβαλε στην επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της Μπέτις, πραγματοποιώντας γεμάτες χρονιές. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις τον καθιέρωσαν ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Primera Division, με τις σειρήνες από την Αγγλία να μην αργούν να εμφανιστούν.
Τον Απρίλιο του 2013 αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Ανδαλουσιάνους και συμφώνησε με την Σουόνσι με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Premier League.
Προσαρμόστηκε άμεσα στα δεδομένα του Νησιού και φόρεσε την φανέλα των Ουαλών 35 φορές μέσα στην σεζόν, μετά το φινάλε της σεζόν όμως έλυσε το συμβόλαιο του για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν τον ΠΑΟΚ, η Εσπανιόλ.
Έμεινε δύο χρονιές στην Βαρκελώνη συμπληρώνοντας 48 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

***  Στην τελική ευθεία η μεταγραφή του     
Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Γουακάσο
 Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Γουακάσο
Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Μουμπάρακ Γουακάσο για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπως μετέδωσε ο Διονύσης Δεσύλλας στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο Γκανέζος μέσος που έμεινε ελεύθερος τη Ρουμπίν Καζάν είχε ενημερώσει τον Αντρέα Στραματσόνι πως τακτοποίησε το θέμα με το διαβατήριό του, και σήμερα το πρωί έκανε πράξη την υπόσχεσή του.
Ο Αφρικανός χαφ ήρθε στη χώρα μας με πτήση από την Κωνσταντινούπολη και μετέβη απευθείας στο metropolitan για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά, ο παίκτης θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι».
Το μεσημέρι αναμένεται στην Ελλάδα και ο μάνατζέρ του, ώστε να τελειώσουν οι συζητήσεις των δύο πλευρών και να πέσουν οι υπογραφές.

***  Φιλικό ,  ΑΕΚ -ΒΙΓΚΡΙ  1-0  /- ^ Στην Πολωνία...
Φιλική νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί της Βίγκρι
Φιλική νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί της Βίγκρι
~  Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Βίγκρι σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Πολωνία, όπου η Ένωση πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν στην δημιουργία φάσεων.
Η ΑΕΚ, που στο 72΄ είχε δοκάρι σε σουτ του Γιόχανσον, κατάφερε να πάρει την νίκη με κεφαλιά του Βασιλαντωνόπουλου στο 88΄ μετά από κόρνερ του Μπαρμπόσα.
Στο 90΄ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους αλλά ο Τσοχ απέκρουσε το πέναλτι του Πέκχαρτ.
Βίγκρι: Τσοχ, Μπαρτόφσκι, Βιχτόφσκι, Γιαρζεμπόφσκι, Κουάμε, Αουγκουστίνιακ, Γκάσκα, Ραντέτσκι, Κάζντιορ, Κόζακ, Ανταμεκ.
ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια): Βούρας (46΄ Ντούνης), Μπακάκης (61΄ Γκάλο), Ζόριτς, Σβάρνα (Τσιγκρίνσκι), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (46’ Γιόχανσον), Σιμόες (52΄ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (61΄ Ανάκογλου), Αραβίδης (46΄ Πέκχαρτ), Μπακασέτας (73΄ Βασιλαντωνόπουλος), Βάργκας (46΄ Μπαρμπόσα).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Λευκή ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ματς στην Ουαλία
Στα προκριματικά του Champions League
Λευκή ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ματς στην Ουαλία
~ Ισόπαλος χωρίς τέρματα ήρθε ο ΑΠΟΕΛ με την Νιου Σεντς στο πρώτο παιχνίδι του Β' προκριματικού γύρου του Champions League.
Οι Κύπριοι δεν παρουσιάστηκαν έτοιμοι και φαίνεται ότι δυσκολεύτηκαν στον πλαστικό χλοοτάπητα που υπήρχε στο γήπεδο τον Ουαλών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ελάχιστες φάσεις.
Στην μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία το σουτ του Εφραίμ στο 50’ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την άλλη βδομάδα, όπου ο ΑΠΟΕΛ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να περάσει στην επόμενη φάση.
Νιου Σεντς: Χάρισον, Μάριοτ, Μπέικερ, Ράουτλετζ, Μπρόμπελ(72' Γουίλιαμς), Μούγιαν, Ρολινσον, Κίσλεβιτς, Κίγκλι, Έντουαρτς (36΄ Σέρτζεντ), Πράις
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Μιλάνοφ, Βινίσιους(71' Ορλάντι), Μοράις, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ(82' Αλωνεύτης), Βάντερ, Σωτηρίου
~*   Συνοπτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων:
Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
 ΤΡΙΤΗ

 Ζρινίτσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 1-1
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-Άλασκερτ (Αρμενία) 2-0
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Ντούντελανζ (Λουξεμβούργο) 2-0
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)-Σέριφ (Μολδαβία) 3-2
Βαλέτα (Μάλτα)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-2
Νιού Σεντς (Ουαλία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 0-0
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-SJK Σεϊναγιόκι (Φινλανδία) 2-0
Λίνκολν (Γιβραλτάρ)-Σέλτικ (Σκωτία) 1-0
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Λιέπαγια (Λιθουανία) 1-0
Βαρντάρ (ΠΓΔΜ)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-2
ΤΕΤΑΡΤΗ

 Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Τρέντσιν (Σλοβακία)
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία)-Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)-Αστάνα (Καζακστάν)
 * Σκεντέρμπεου (Αλβανία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Νόρκεπινγκ (Σουηδία)
Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)
Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)-Κοπεγχάγη (Δανία)
 * Η Σκεντέρμπεου τελεί εν αναμονή της απόφασης του CAS, καθώς τελεί υπό αποκλεισμό ενός έτους από την UEFA, για συμμετοχή σε χειραγωγημένους αγώνες.
 *Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 19/20 Ιουλίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 *** Περίπατος της εθνικής νέων γυναικών επί της Ολλανδίας με 100-80   Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...
Περίπατος της εθνικής νέων γυναικών επί της Ολλανδίας με 100-80
~ H Εθνική Νέων Γυναικών σημείωσε την πρώτη της νίκη, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Mατοσίνιος της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε την Ολλανδία με 100-80.
Με αυτή την νίκη η Εθνική προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης (ως 2η του Γ' ομίλου), όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (13/7, 16:00) τον 3ο του Δ' ομίλου.
Φανταστική εμφάνιση από την Χριστινάκη που σημείωσε 35 πόντους με άξια συμπαραστάτρια την Παυλοπούλου που άγγιξε το νταμπλ με 9 πόντους και 10 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 28-22, 44-45, 61-69, 80-100
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κουιγτ 12 (1), Κορνέλιους 9(3), Καντεμπέν 3(1), Ντεν Χεεντεν 5, Βος 4, Φοκε 17(5), Νοϊμπα 12(1), Βαν Κλέεφ 9(3), Ντε Ρααλ, Βαν Βλιμεν 3(1), Χοφ 6, Στέγκινκ.
ΕΛΛΑΔΑ: Γεροστεργίου 12 (2), Σταμάτη 7(1), Παυλοπούλου 21(1 τρ, 10 ασιστ, 9 ριμπ.), Χριστινάκη 35(3), Θεοδώρου, Ντάνου, Νίξινα 5, Φασούλα 14 (9 ριμπ.), Καραμπάτσα 6, Λούκα.
Newsroom ΔΟΛ

*** Χωρίς Λέτο και Τελάντερ στο φιλικό με τη «Φενέρ»    Την Τετάρτη το βράδυ
Χωρίς Λέτο και Τελάντερ στο φιλικό με τη «Φενέρ»
~ Οι Σεμπάστιαν Λέτο και Ράσμους Τελάντερ δεν θα μπουν το πρωί (08:20) της Τετάρτης στο αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Φενέρμπαχτσε.
Οι δύο ποδοσφαιριστές συνέχισαν και σήμερα το απόγευμα με ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι συμπαίκτες τους έκαναν τακτική και παιχνίδι στο μισό γήπεδο.
Μετά την προπόνηση ο Αντρέα Στραματσόνι ανακοίνωσε τα ονόματα των 21 ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και είναι οι: Στιλ, Βλαχοδήμος Ο., Μέστο, Μαρινάκης, Ρέις, Μολέδο, Ιβανόφ, Ευαγγέλου, Χουλτ, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Στάικος, Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος Π., Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Σε  φιλικά  προετοιμασίας :

 
 
 ~ ΣΤΕΑΟΥΑ Βουκουρεστίου -ΠΑΟΚ  4-3  .-  ^
Τα  γκόλ  :3΄ Κουλούρης  , 28΄ αυτογκόλ Πιντίλι  , 32΄ Ροντρίγκες , 37΄ Στάντσιου , 38΄Τουντόριε , 45΄   Τουντόριε .-
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:
Βελλίδης (46’ Γλύκος) – Κίτσιου (46’ Μάτος), Μαλεζάς (60’ Χατζηισαΐας), Κρέσπο (60’ Τζαβέλλας), Γιαννούλης (46’ Λέοβατς) – Χαρίσης (71’ Σάκχοφ), Τζιόλης (60’ Τσίμιροτ) – Ροντρίγκες (71’ Μυστακίδης), Πέλκας (60’ Περέιρα), Ζάιρο (46’ Κάμπος)- Κουλούρης (60’ Αθανασιάδης)


 

~ Φενερμπαχτσέ  -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    2-1  .-^
Τα  γκόλ  : 3΄ Εμενίκε   , 23΄  Μπέργκ , 54΄ Εμενίκε , .-
Φενέρμπαχτσε: Φαμπιάνο, Νοϊστάντερ, Κιάερ, Χακάν, Οζάν, Σενέρ, Χασάν Αλί, Αατίφ, Σαλίχ, Φερναντάο, Εμενίκε
 ~ Ιμπάρμπο, Ιβάνοφ, Χουλτ και Λεντέσμα οι νέοι του Παναθηναϊκού που ξεκινούν βασικοί (για τον Λεντέσμα εκκρεμεί η υπογραφή του, κάτι που θα γίνει με την επιστροφή του συλλόγου στην Ελλάδα).
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μέστο(Ρέις), Χουλτ(Νάνο), Μολέδο, Ιβάνοφ, Κουτρουμπής(Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Λουντ(Μπουμάλ), Ιμπάρμπο( Βλαχοδήμος), Μπεργκ, Λεντέσμα(Κλωναρίδης)  .-
~ Η παράταξη του Παναθηναϊκού στο Σουκρού Σαράτσογλου: 3 (Μολέδο-Ιβάνοφ-Κουτρουμπής) - 4 (Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Μολέδο) - 2 (Ιμπάρμπο-Λουντ με τον πρώτο δεξιά και τον Φινλανδό αριστερά) - 1 (Μπεργκ).

~ ΒΕΣΤΕΡΛΟ Βελγίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2-3  .- ^
Τα  γκόλ :  39΄ Πουλίδο   ,  62΄  Ανδρούτσος , 65΄ Ιντέγε , 82΄Γκαμβουλά , 90΄ Ντε Κέλαρ ,
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Σεμπά, Πουλίδο.
Στον πάγκο: Λεάλι, Χουτεσιώτης, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Σιόβας, Ντε Λα Μπέγια, Βούρος, Τσιμίκας, Πάρντο, Ιντέγε, Καμπιάσο. .
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά τις αλλαγές με διάταξη 4-2-3-1: Χουτεσιώτης- Βούρος, Μιλιβόγεβιτς, Ντε λα Μπέγια, Τσιμίκας- Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Πάρντο- Ιντέγε
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά τις αλλαγές με διάταξη 4-2-3-1: Χουτεσιώτης- Βούρος, Μιλιβόγεβιτς, Ντε λα Μπέγια, Τσιμίκας- Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Πάρντο- Ιντέγε
Βέστερλο (Μπομπ Πίτερς): Φαν Λάνχεντονκ, Άπαου, Σχούερμανς, Ντάεμς, Μουστόε, Χίλαντ, Χέιμανς, Χένκενς, Μόλενμπεργκς, Ντε Κέουλαρ, Μανιάς.

*** Κι άλλη πράσινη «βόμβα»: Πάει ΚΑΙ για Κλαβέρ!
Κινήσεις που ισχυροποιούν αφάνταστα το ρόστερ του κάνει ο Παναθηναϊκός. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση κινείται ΚΑΙ για την απόκτηση του Βίκτορ Κλαβέρ, με τον οποίο είναι κοντά σε συμφωνία. 
Ο Ισπανός φόργουορντ μπορεί να καλύψει τις θέσεις «3» και «4», ενώ βοηθά και το γεγονός ότι είναι κοινοτικός, μιας και οι θέσεις των ξένων έχουν καλυφθεί.
Ο 28χρονος άσος (2,08μ.), που κατέκτησε με την Ισπανία το Ευρωμπάσκετ και θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προέρχεται από μία καταπληκτική σεζόν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν έχοντας 10,1 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 26,7 λεπτά κατά μέσο όρο. 
~ Εφόσον αποκτηθεί ΚΑΙ αυτός, τότε ο Παναθηναϊκός θα φτάσει τις τέσσερις προσθήκες παικτών από ομάδες Final Four (Τζέιμς, Σίνγκλετον, Μπουρούσης, Κλαβέρ). 
Φημολογείται πως ο Παναθηναϊκός κοιτάζει και την περίπτωση του Οκάρο Γουάιτ, ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν θέσεις ξένων είναι πιο δύσκολο να προχωρήσει κάτι. Τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ θέλει και ο Ολυμπιακός.

 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .- ~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .-  ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 

 
  ~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ