~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Ιουλίου  2016 :
~

Η μετάνοια χωρίς ελεημοσύνη είναι νεκρή και χωρίς φτερά.Λοιπόν ακούσατέ μου του ταπεινού και ελαχίστου. Ανοίξατε τους οφθαλμούς της ψυχής σας να ιδήτε τι υπάρχει πέραν από αυτήν την ζωήν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~ 27 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού (†305). Των εν Θράκη 153 αγίων μαρτύρων. Νεομάρτυρος Χριστοδούλου του εν Θεσ/νίκη (†1777). Οσίων Ανθούσης της ομολογητρίας και Μανουήλ. ~
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός - 1810 μ.Χ. - μοναχός Θεοδόσιος Pώσος - Σκήτη του Aγίου Παντελεήμονος, Άγιον Όρος - Δεξιά και αριστερά του Αγίου υπάρχουν τέσσερις σκηνές του βίου του: α) ο άγιος παρρησιάζεται εις τον Bασιλέα, β) ο άγιος ιατρεύει τον τυφλόν, γ) η αποτομή του αγίου, δ) ο άγιος ανασταίνη τον νεκρόν. Στην κάτω ζώνη απεικονίζεται η εξαρτημένη από τη Mονή Kουτλουμουσίου Σκήτη του αγίου, με το Kυριακό, το καμπαναριό, τον κοιμητηριακό ναό και τις Kαλύβες της Σκήτης. Kάτω αριστερά, στην αυλή του Kαθολικού και πλάι στο ελαιοτριβείο της Σκήτης, παριστάνεται τελετή αγιασμού. Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός και Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός - Δια χειρός Χ. Βλαστού Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός - 16ος και 18ος αι. μ.Χ. - Πρωτάτο, Άγιον Όρος Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Σήμερα 27/07/2016 εορτάζουν:

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός, Οσία Ανθούσα η ομολογήτρια
~ Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.gr)
Βιογραφία
Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια (βλέπε 30 Μαρτίου). Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο (βλέπε 26 Ιουλίου) που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.
Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.
Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε. Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του.
Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα. Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο. Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’.
Ἀθλοφόρε Ἅγιε, καὶ ἰαματικὲ Παντελεῆμον, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.
Κοντάκιον
Ἦχος πλ. α’.
Μιμητὴς ὑπάρχων τοῦ ἐλεήμονος, καὶ ἰαμάτων τὴν χάριν παρ᾽αὐτοῦ κομισάμενος, ἀθλοφόρε καὶ Μάρτυς Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, ταῖς εὐχαῖς σου τὰς ψυχικὰς ἡμῶν νόσους θεράπευσον, ἀπελαύνων τοῦ ἀεί, πολεμίου τὰ σκάνδαλα, ἐκ τῶν βοώντων ἀπαύστως· Σῶσον ἡμᾶς Κύριε.
Άγιος Χριστόδουλος ο εκ Kασσάνδρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη  Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός
~ Ἦχος γ’.
Ἀθλοφόρε Ἅγιε, καὶ ἰαματικὲ Παντελεῆμον, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.
~**  Απολυτίκιο Αγ. Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού - 27 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/RxM9O-ererA  .-***  "Μαραθώνια" συνεδρίαση με εντάσεις και χωρίς απόφαση για τους πρόσφυγες, στη Μεσσήνη (βίντεο & φωτογραφίες)
 
 
 
Η 120 ΠΕΑ ετοιμάζεται για την φιλοξενία 500 προσφύγων στην περιοχή
 «Ρωγμές» στην παράταξη πλειοψηφίας ανάγκασαν το Δήμαρχο Μεσσήνης να αποσύρει στο «παρά 5» την απόφαση του για τη «Μακαρία»
Σε μια «μαραθώνια» συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα συζητήθηκε το θέμα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή «Μακαρία» του Δήμου  Μεσσήνης.  Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ενημέρωσε το Σώμα για την αλληλογραφία που είχε για το συγκεκριμένο θέμα από τις 16 Μαρτίου μέχρι και πρόσφατα, τόσο με το υπουργείο Εσωτερικών όσο και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εξήγησε, δε, ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα, το Προσφυγικό, εμπλέκονται και ανεξάρτητοι φορείς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία, ενώ, όπως έκανε γνωστό, βρισκόταν στο παρά ένα η παραχώρηση του χώρου ιδιοκτησίας της κας Κωνσταντινέα στις παλιές κατασκηνώσεις της Βελίκας, για τις οποίες μάλιστα η 120 ΠΕΑ είχε πει ότι θα μπορούσαν να είναι έτοιμες σε δύο μέρες.
Επίσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Βουδούρη, γραμματέα διαχείρισης του προσφυγικού,  του ζητήθηκε αν μπορεί να παραχωρήσει το χώρο του αεροδρομίου της Τριόδου. Έτσι, αποφάσισε να προτείνει χώρο της «Μακαρίας», ώστε ο Δήμος να έχει ενεργό ρόλο σε υπόθεση που τον αφορά και να μην αφήσει ανεξέλεγκτες ανεξάρτητες αρχές.
Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας με τον κ. Βίτσα, υφυπουργό ΥΠΕΘΑ, του έγινε γνωστό ότι στο χώρο της Μακαρίας θα φιλοξενηθούν οικογένειες ίδιας εθνικότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δημάρχου, η φιλοξενία των προσφύγων στην περιοχή θα είναι προσωρινή, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι τον Οκτώβριο δεν μπορεί να μείνει άνθρωπος στο βάλτο. Επίσης τόνισε, ότι δεν περιμένει περισσότερους από 180 με 200 πρόσφυγες, αν κι αυτό δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Οι πλευρές της αντιπολίτευσης ζήτησαν να παγώσει η διαδικασία έως ότου η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τι θα γίνει σ’ όλη την περιφέρεια και τη Μεσσηνία, ζητώντας η Μεσσήνη να αναλάβει το βάρος της περιοχής που της αναλογεί και όχι να επωμιστεί ολόκληρο το βάρος.
Αντιθέτως πολίτες της Μεσσήνης καθώς και ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της «Μακαρίας» που έδωσαν το παρών στην συνεδρίαση ζήτησαν από το Σώμα να πάρει απόφαση που δεν θα δέχεται πρόσφυγες στη Μεσσήνη. Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν και μικρές εντάσεις με πολίτες που παρακολουθούσαν το συμβούλιο, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
  Τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού προηγήθηκε διακοπή στη συνεδρίαση για περισσότερη από μισή ώρα, ο Δήμαρχος απέσυρε την πρόταση του για την «Μακαρία» καθώς υπήρχαν αντιδράσεις και στην παράταξη της πλειοψηφίας και η πρόταση πιθανώς τελικά να μη περνούσε… Στο σημείο αυτό ακολούθησε ένταση μεταξύ του Γιώργου Τσώνη με τον πρόεδρο του Σώματος , σχετικά με τη διαδικασία…
 Σε δηλώσεις του στη συνέχεια  ο Δήμαρχος Μεσσήνης, τόνισε ότι ο ίδιος έχει ήσυχη τη συνείδηση του, και ότι το βράδυ θα κοιμηθεί ήρεμος. Έκανε γνωστό ότι σήμερα νωρίς το πρωί θα ενημερώσει τον Υφυπουργό ΥΠΕΘΑ κ. Βίτσα γι’ αυτή την εξέλιξη και για το γεγονός ότι ο Δήμος Μεσσήνης δεν μπορεί να παραχωρήσει τελικά το οικόπεδο στη «Μακαρία».  Πρόσθεσε δε, ότι απέσυρε την πρόταση του γιατί σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιθυμούσε να μετατραπεί σε "ζούγκλα" το δημοτικό συμβούλιο. και όχι γιατί φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, καθώς ποτέ του δεν σκέφτεται σαν πολιτικός. Ωστόσο άφησε αιχμές τόσο για συμβούλους της παράταξης του, ενώ χαρακτήρισε «ανίκανη» την  αντιπολίτευση καθώς δεν είχε καμία πρόταση. Επίσης, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αντίδρασεις, και το Υπουργείο θα πάρει τις αποφάσεις για το χώρο φιλοξενίας των προσφύγων.  Τέλος σχετικά με την κόντρα που είχε εκ νέου με τον πρόεδρο του Σώματος Χρήστο Χριστόπουλο, είπε ότι σήμερα θα δει αν τήρησε τη διαδικασία σωστά, και αν δε το έκανε θα υπάρχει πρόβλημα..
  Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» και της Βίκυς Βετουλάκη που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο, η 120 ΠΕΑ ετοιμάζεται για τη φιλοξενία, άμεσα, 500 προσφύγων… που μένει να δούμε που θα πάνε τελικά ύστερα από την χθεσινοβραδυνή εξέλιξη.
  *Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη «μαραθώνια» συνεδρίαση της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στο αυριανό φύλλο του Θάρρους   \ Του Κώστα Γαζούλη    Video:
 Βίντεο :  Ένταση για τη φιλοξενία προσφύγων στη Μεσσήνη , https://youtu.be/G2Nlo_RjLdg .-
Βίντεο 2 ,: Τσώνης πρόσφυγες Μεσσήνη  , https://youtu.be/HhicBk07OjM  .-
  
*** Πρωταθλήτρια η Κυπαρισσία σε πτωχεύσεις στην Πελοπόννησο 
«Μόνο όποιος πιστεύει στα θαύματα μπορεί να ευελπιστεί ότι η κατάσταση, ειδικότερα στην τοπική οικονομία, αλλά και γενικότερα στην ελληνική, θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα». Αυτός είναι ο… μονόλογος που ακούμε από την πλειοψηφία των επιχειρηματιών της Καλαμάτας, απαντώντας στην ερώτησή μας για το πώς βλέπουν το άμεσο μέλλον. Και φυσικά, πίσω απ' όλα αυτά τα νούμερα και τις προβλέψεις κρύβεται και η ανθρώπινη διάσταση του φαινομένου με τους άνεργους.
Από την άλλη πλευρά, σε έρευνα της εφημερίδας "Καθημερινή", την προηγούμενη Κυριακή, φαίνεται ότι ο αριθμός των εταιρειών και ατομικών επιχειρήσεων που υπέβαλαν (και έγιναν δεκτές) στα δύο Πρωτοδικεία της Μεσσηνίας αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
Ειδικότερα, στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας έχουν καταγραφεί δύο (2) αιτήσεις και στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας έντεκα (11). Βέβαια, για τα πληθυσμιακά δεδομένα της τριφυλιακής πόλης ο αριθμός δεν είναι μικρός. Μάλιστα κατέχει την πρώτη θέση σε πτωχεύσεις στην Πελοπόννησο.
Το γεγονός ότι οι αποφάσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, έτσι όπως καταφθάνουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν είναι πολλές, έχει και άλλη εξήγηση. Όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, δεκάδες εταιρείες που έβαλαν λουκέτο τα έξι χρόνια της κρίσης, δεν πρόλαβαν καν να μπουν σε δικαστική προστασία ή να το επιχειρήσουν.
Γενικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει αυτή τη στιγμή το υπουργείο, προκύπτει ότι συνολικά στην περίοδο 2012-2015, 1.940 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για το άρθρο 99 και μπήκαν στη νομική προστασία που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Οι περισσότερες από αυτές έγιναν στα μεγάλα Πρωτοδικεία της χώρας και, κυρίως, σε αυτό των Αθηνών, που δέχεται και το μεγαλύτερο όγκο των αιτήσεων. Συγκεκριμένα, από το Πρωτοδικείο Αθηνών έγιναν δεκτές 1.040 αιτήσεις, κυρίως μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων.
Η έλλειψη υποδομών, προσωπικού και γενικά μέσων, καθιστά την καταγραφή όλων των στατιστικών δεδομένων από τα 63 Πρωτοδικεία όλης της χώρας αρκετά προβληματική, επισημαίνουν δικαστικές πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Πάντως, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει, ως το τέλος του 2015, 224 αποφάσεις υπαγωγής εταιρειών στο άρθρο 99, ενώ ο Πειραιάς για την ίδια χρονική περίοδο (2012-2015) είχε εκδώσει 48 αποφάσεις και το Πρωτοδικείο Πατρών 59.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Η θάλασσα στην Καλαμάτα είναι να την… πιεις στο ποτήρι
 
Διαψεύδει τα αποτελέσματα μετρήσεων που έγιναν πρόσφατα από το ΠΑΚΟΕ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Ιωάννης Καμβυσίδης, στη διάρκειαν της οποίας ανακοίνωσαν τα επίσημα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία της ΔΕΥΑΚ, αλλά και του ανεξάρτητου διαπιστευμένου εργαστηρίου, που χαρακτηρίζουν όλες τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία των δημοτών και των επισκεπτών και αυτοί μπορούν να αισθάνονται τυχεροί, όταν απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις πανέμορφες παραλίες της Καλαμάτας.
Τέλος, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται θα συνεχίσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται.
Το ίδιο κατηγορηματικός για την ποιότητα των νερών στις παραλίες της Καλαμάτας ήταν και ο κ. Καμβυσίδης. Όπως τόνισε, οι εξετάσεις που γίνονται από ειδικούς της επιχείρησης, από ανεξάρτητο  διαπιστευμένο εργαστήριο, αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχουν δείξει κανένα πρόβλημα.
Σχολιάζοντας, μάλιστα, την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ για δήθεν προβληματικά νερά κολύμβησης στο Δήμο Καλαμάτας, τόνισε ότι από τις συζητήσεις του με ειδικούς επιστήμονες προέκυψε ότι η δειγματοληψία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πρέπει να γίνεται υπό ειδικές συνθήκες.
Μάλιστα, η σημαντική απόκλιση στα αποτελέσματα μπορεί να δικαιολογηθεί, αφού εξέχοντα ρόλο παίζουν και οι συνθήκες υπό τις οποίες διατηρούνται τα δείγματα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμβυσίδης ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με την υγεία των δημοτών και των επισκεπτών και γι' αυτό προχωρά σε εξαντλητικές δειγματοληψίες από τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΠΑΚΟΕ, οι μετρήσεις που έγιναν από εξειδικευμένους επιστήμονες της οικολογικής οργάνωσης σε παραλίες της Μεσσηνίας έδειξαν να υπάρχουν προβλήματα σε τρία σημεία στην παραλία της Καλαμάτας και σε ένα στο Δήμο Μεσσήνης. Αντίθετα, δεν προέκυψαν προβλήματα στις μετρήσεις για την ποιότητα του πόσιμου νερού.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ιωάννα Παρασκευοπούλου: Η χορεύτρια από τη σχολή της ΔΕΠΑΚ που μαγεύει τις σκηνές όλου του κόσμου
Για όσους ασχολούνται με το χορό, η Ιωάννα Παρασκευοπούλου θεωρείται από τις πιο αναγνωρίσιμες και καλές χορεύτριες της Ελλάδας και όχι μόνο.
Η ιστορία της θυμίζει σενάριο παλιάς ελληνικής ταινίας… Αφού ξεκίνησε ως ταξιθέτρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, στη συνέχεια χόρεψε σε αυτό τρεις φορές και ειδικότερα με το Era poVera/Oμάδα Αερίτες/Πατρίσια Απέργη, 18ο, με το Mothers /Ίρις Καραγιάν/ 19ο, ενώ φέτος με το Me on Top /Άρτεμις Λαμπίρη.
Μιλήσαμε μαζί της και μας είπε για την καριέρα της μέχρι σήμερα, αλλά και πώς βλέπει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, μέσα στο οποίο ουσιαστικά μεγάλωσε:
  - Ξεκίνησες από τη Σχολή της ΔΕΠΑΚ. Πότε έγινε το μεγάλο βήμα;
Ξεκίνησα όταν ήμουν έξι χρόνων στη σχολή της ΔΕΠΑΚ στην Καλαμάτα. Συνδέθηκα πολύ με τους ανθρώπους που δίδασκαν τότε στη σχολή και μέσα απ’ αυτούς αγάπησα το χορό. Ήμουν τυχερή, γιατί εκείνα τα χρόνια υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου. Δεν πήρα κάποια απόφαση. Έγινε κάπως φυσικά, καθώς τον συνέχιζα. Μόλις έφυγα για Αθήνα και πέρασα στην Κρατική Σχολή Χορού, έγινε πια συνειδητό ότι αυτό θα έκανα.
  -Αποφάσισες να αφήσεις τη Νομική για να ασχοληθείς με το χορό. Μίλησέ μας για αυτή σου την αγάπη, τι είναι για σένα;
Η Νομική δε με απασχόλησε ποτέ. Δεν υπήρξε καν δίλημμα. Ο χορός είναι το επάγγελμά μου, ευτυχώς. Ως μορφή τέχνης είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς επικοινωνεί μέσω του σώματος. Λόγω της αφαιρετικής της υφής αποκτά ευρύτητα ως προς τα νοήματα και ελευθερία στο να προσκληθεί ο θεατής να διαβάσει ένα έργο όπως εκείνος θελήσει. Ο ενδιάμεσος αυτός χώρος ανάμεσα στο δημιουργό και στο θεατή έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
  -Η ζωή σου εδώ και 22 χρόνια κάθε καλοκαίρι περιέχει το Φεστιβάλ Χορού. Μίλησέ μας για αυτό γενικά.
Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ. Το ότι πριν από 22 χρόνια δημιουργήθηκε ένα διεθνές φεστιβάλ αποκλειστικά χορού σε μια επαρχιακή πόλη μοιάζει για τα ελληνικά δεδομένα με ουτοπικό σενάριο, αλλά συνέβη και κατάφερε να εδραιωθεί. Το σημαντικό είναι ότι έφερε τον κόσμο σε επαφή με το χορευτικό κόσμο. Απέκτησε κοινό που το ακολουθεί χρόνια και έρχεται στην πόλη της Καλαμάτας. Μύησε ντόπιο κοινό στην τέχνη του χορού. Έδωσε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους και στο κοινό να δει παραστάσεις από το εξωτερικό. Εύχομαι να υπερβαίνει κάθε χρόνο τις δυσκολίες, όχι μόνο για να επιβιώνει, αλλά και για να μπορεί να αντιστέκεται στη στασιμότητα, να γίνει ακόμα πιο ευρύ, να διαμορφώνει συνθήκες για να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες και θεατές.
  -Είχες δουλέψει σε αυτό ως εθελόντρια. Πώς ήταν, όταν από τα καθίσματα του Κάστρου βρέθηκες πάνω στη σκηνή;
Για την ακρίβεια είχα δουλέψει ως ταξιθέτρια και ως βοηθός στην παραγωγή, υποδοχή των ομάδων κ.λπ. Από μικρή παρακολουθώ το φεστιβάλ και πάντα χαιρόμουν και απολάμβανα το διάστημα που διεξαγόταν στην πόλη. Για όποιον ντόπιο το έχει παρακολουθήσει και το ακολουθεί τις μέρες που αυτό τρέχει, η πόλη αλλάζει ευχάριστα. Απόλαυσα με την ίδια ευχαρίστηση και εκείνα τα φεστιβάλ που δούλευα ως ταξιθέτρια και βοηθός, γιατί είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ τις παραστάσεις και να γνωρίζω κόσμο, και εκείνα στα οποία συμμετείχα στη σκηνή, γιατί χόρεψα στον τόπο που μεγάλωσα.
  -Έχεις χορέψει και στο εξωτερικό. Πόσο διαδεδομένο είναι το φεστιβάλ της Καλαμάτας εκεί;
Είναι ένα αρκετά διαδεδομένο και αναγνωρισμένο φεστιβάλ. Πολλοί χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους. Στα συν, πέραν του ότι βρίσκεται σε μια όμορφη πόλη και αποτέλεσε με τον καιρό σημείο συνάντησης χορευτών και χορογράφων από παντού, ήταν η χρησιμοποίηση του Κάστρου. Αυτού του υπέροχου χώρου, όπου έχεις την πολυτέλεια να βλέπεις παράσταση και από πίσω πανοραμική θέα της πόλης, πράγμα που άφηνε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους έρχονταν και πράγμα που, δυστυχώς, δε συμβαίνει, μιας και το Κάστρο δεν χρησιμοποιείται πια.
  -Τι πρέπει να διαθέτει ένας χορευτής για να φτάσει στο δικό σου επίπεδο; Μπορεί ο χορός να προσφέρει τα χρήματα σε κάποιον για να ζήσει;
Δεν είναι ένα επάγγελμα με το οποίο κάποιος που θα ασχοληθεί θα έχει οικονομικές ευκολίες. Είναι δύσκολο, γιατί η σωματική κόπωση είναι μεγάλη και οι χρηματικές απολαβές αναντίστοιχες στις περισσότερες περιπτώσεις. Χρειάζεται πολύ τρέξιμο από διδασκαλία σε διδασκαλία και από πρόβα σε πρόβα για να ζήσει ένας χορευτής. Χρειάζεται θέληση, κόπο, δουλειά και με κάποιον τρόπο εμμονή.
  -Είσαι στη σκηνή αρκετά χρόνια. Αρχικά βλέπεις το χρόνο να μετρά αντίστροφα για εσένα ως χορεύτρια; Και μετά; Έχεις σκεφτεί να διδάξεις χορό; Μπορεί να σε δούμε κάποια στιγμή και στη σχολή από την οποία ξεκίνησες;
Δίδαξα στη σχολή της ΔΕΠΑΚ περίπου έξι χρόνια, αμέσως μόλις τέλειωσα την Κρατική. Στην Αθήνα διδάσκω χορό, αλλά όσο μπορώ να στέκομαι όρθια, να αντέχω και να προκύπτουν πράγματα, προτιμώ να χορεύω. Αυτό μου αρέσει να κάνω. Έπειτα θα δείξει.
  -Πώς βλέπεις το πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ με μια πρώτη ανάγνωση; Όταν παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα, δημοσιογράφοι του χώρου το θεώρησαν αρκετά υποβιβασμένο και όχι τόσο διεθνές. Η γνώμη σου;
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ φέτος, μιας και άλλαξε η καλλιτεχνική διεύθυνση. Στη θέση της Βίκυς Μαραγκοπούλου ήρθε η Κατερίνα Κασσιούμη. Είναι δύσκολη υπόθεση να παίρνεις στα χέρια σου το έργο κάποιου και να το εξελίσσεις. Απ’ την άλλη, είναι εύκολο να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε. Το τι μορφή θα πάρει το φεστιβάλ από εδώ και εμπρός, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Δε γνωρίζω τι χρόνοι υπήρξαν για τον προγραμματισμό, ούτε τις διαθεσιμότητες των ομάδων. Το ότι παρουσιάζονται, κυρίως, ελληνικές ομάδες είναι μια φετινή πρόταση, η οποία έγινε για κάποιον λόγο. Όπως και να ’χει, δίνεται η ευκαιρία σε ελληνικές ομάδες και νέους δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους και να τους γνωρίσει το κοινό.
  -Βίκυ Μαραγκοπούλου, ένα σχόλιο για τη ίδια και τη σχέση της με το Φεστιβάλ.
Οραματίστηκε και κατάφερε να εδραιώσει ένα σημαντικό θεσμό στην πόλη της Καλαμάτας, υπερβαίνοντας κάθε χρόνο πολλές δυσκολίες. Το κυριότερο, πέραν του ότι υπάρχει το φεστιβάλ αυτό, είναι ότι το στήριξε σε βάθος χρόνου, το εξέλιξε και μπόρεσε με την υποστήριξη ανθρώπων που δούλεψαν γι’ αυτό, να το μεγαλώσει σαν παιδί.
   -Τι έχεις να ευχηθείς στην Κατερίνα Κασιούμη;
Της εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία στη συνέχεια.
  -Πες μας για την παράσταση που είδαμε στην Καλαμάτα
Πρόκειται για την παράσταση Me on Top/ Άρτεμις Λαμπίρη. Παρουσιάστηκε την περασμένη χρονιά στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Θέμα της οι σχέσεις εξουσίας μεταξύ πέντε προσώπων και των παράλληλων και αλληλοσυνδεόμενων ιστοριών τους.
  -Τα σχέδιά σου για του χρόνου;
Έρχονται ωραία πράγματα, για τα οποία χαίρομαι πολύ.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Ρυθμίσεις για την ασφαλή εκτέλεση του Περιμετρικού 
Με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από 25 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:
1. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις από οδό Αναπαύσεως έως οδό Λακωνικής λόγω εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Γ.Ε. 30Ν. Η κυκλοφορία πάσης φύσεως οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
2. Αμφίδρομη κυκλοφορία επί ενός εκ των δύο ανεξάρτητων κλάδων της Βασ. Γεωργίου από οδό Αγάπης έως την οδό Αναπαύσεως. Ταυτόχρονα θα επιβληθεί πλήρης αποκλεισμός του ετέρου κλάδου της Βασ. Γεωργίου, προκειμένου να εκτελεσθούν οι προβλεπόμενες εργασίες.
  Ο κόμβος στην οδό Σπάρτης
Μετά την επιτυχημένη διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτες και την επίλυση του προβλήματος άρτιας κατασκευής κυκλοτερή κόμβου στην οδό Αθηνών, όπου κατασκευάζεται η πρώτη είσοδος και έξοδος προς Καλαμάτα, χθες πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση για τον κόμβο της οδού Σπάρτης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ιδιοκτήτες, υπηρεσιακοί παράγοντες και μηχανικός, εκπρόσωπος του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και στόχος ήταν η επίλυση ανάλογων προβλημάτων με τους ιδιοκτήτες στον κόμβο της Σπάρτης.
Η συνάντηση υπήρξε επιτυχής και ο δήμαρχος Καλαμάτας εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς την οικογένεια Σκλήκα για την κατανόηση και τη συνδρομή της.

*** Παρουσιάσθηκε ως σωματοφύλακας πρωθυπουργού, αλλά καταδικάσθηκε για απόπειρα ληστείας
Ένοχος για απόπειρα ληστείας σε ταχυδρόμο της Μεσσηνίας κρίθηκε χθες ένας Αλβανός, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι πρωταθλητής του καράτε και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ έχει εργασθεί ως σωματοφύλακας για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.
Το «εισιτήριο» που τον οδήγησε πίσω στη φυλακή ήταν ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι ληστές και το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν δικό του. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, υποστηρίζοντας ότι το είχε χάσει.
  Δε βρήκαν τα χρήματα
Όπως εξήγησε και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, έχασε το κινητό του τον Αύγουστο του 2009, η απόπειρα ληστείας έγινε το Σεπτέμβριο, ενώ αυτός μέχρι και το Νοέμβριο εργαζόταν κανονικά στην Ελλάδα και μετά αναχώρησε για την Αλβανία. Το δε κινητό, όπως είπε, ήταν ανώνυμο, τότε δε δηλώνονταν και δεν έκανε καμία ενέργεια όταν το έχασε.
Η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή του πρώην Δήμου Αριστομένη. Δύο ληστές, φορώντας κουκούλες, είχαν στήσει καρτέρι στον ταχυδρόμο, ο οποίος εκείνη την ημέρα, όπως έκανε μια φορά κάθε μήνα, είχε πάρει χρήματα από την τράπεζα και πήγαινε στα χωριά για να τα δώσει στους δικαιούχους.
Οι ληστές τού έκλεισαν το δρόμο και τον απείλησαν με καραμπίνα. Μάλιστα, τον γρονθοκόπησαν, έψαξαν στο αυτοκίνητο, αλλά δε βρήκαν τα λεφτά, τα οποία είχε βάλει στο πορτμπαγκάζ. Τότε έφυγαν, και αργότερα οι αστυνομικοί βρήκαν εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, το οποίο όπως αποδείχτηκε είχε κλαπεί από την Αθήνα. Μέσα βρήκαν και το κινητό τηλέφωνο που ενοχοποίησε τον κατηγορούμενο.
  Αρνήθηκε
Ο Αλβανός συνελήφθη στα Τρίκαλα, όταν προσπάθησε να φτιάξει έγγραφα για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Στην απολογία του χθες αρνήθηκε την εμπλοκή του, λέγοντας ότι δούλευε και δεν είχε ανάγκη χρημάτων για να ληστέψει, ενώ ποτέ ξανά δεν έχει έρθει στη Μεσσηνία.
Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε 5 χρόνια κάθειρξης, αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης και όρισε εγγύηση 1.000 ευρώ, ώστε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος για την Τουρκία (video)
«Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, θα διαμελισθεί».               Προβλέψεις ότι η Τουρκία θα αφανιστεί είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια ο γέροντας Παΐσιος. Στις προβλέψεις του είχε αναφέρει ότι η Τουρκία θα διαμελιστεί και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Ακολουθούν επακριβώς τα λόγια του:
«Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε: "Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.
Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός."
Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. "Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα", είπε. Φεύγοντας από το κελί του, μας είπε πάλι:
"Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη», είχε πει. Τα αποσπάσματα είναι είναι από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297.
Είχε πει ακόμη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών, β’ έκδοση, ότι: «Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι».
Βίντεο : ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! , https://youtu.be/xsJYLaMv8mc  .- {Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη! Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές "Μαρτυρίες Προσκυνητών" στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο "ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994", Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία! Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε! Αιγαίο-Εξαμίλια-Τουρκία-Κωνσταντινούπολη- Πόλεμοι- Αγια-Σοφιά! Δείτε το μέλλον, σήμερα!}.-
~

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ΑΓΙΑΞ-ΠΑΟΚ  1-1 , (0-1) .- ^
Διαιτητής: Χ. Εστράδα (Ισπανία)
Κίτρινες: Φέλτμαν/Αθανασιάδης, Γλύκος
ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιρχίφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77’ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88’ Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (58’ Γιούνες).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69’ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (83’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90’ Κουλούρης).
 ΤΑ ΓΚΟΛ : 27' ΜΥΘΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ 1-0 Ο ΠΑΟΚ! 
58' Γκολ για τον Άγιαξ με μακρινό σουτ του Ντόλμπεργκ
Άγιαξ: Σίλενσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Φιργκίβερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ, Κλάασεν, Ελ Γκάζι, Ντόλμπεργκ και Κασιέρα.
Στον πάγκο: Μπουρ, Σινγκράβεν, Γιουνιές, Βέστερμαν, Τσέρνι, Σόνε, Ζίφκοβιτς.
ΠΑΟΚ: Γλύκος - Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς - Τσίμιροτ, Χαρίσης, Σάκχοφ - Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης
Στον πάγκο: Μπρκιτς, Τζιόλης, Μαλεζάς, Κουλούρης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Κίτσιου
\  ΑΛΛΑΓΕΣ :
ο Αθανασιάδης, μέσα ο Κουλούρης
Ελ Γκάσι, μέσα ο Τσέρνι
Μέσα ο Μυστακίδης, εκτός ο Ροντρίγκες
Εκτός ο Χαρίσης, μέσα ο Τζιόλης
Εκτός ο Βαν ντε Μπέεκ, μέσα ο Σένε
Ο Γιούνες στη θέση του Κασιέρα

*** Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Άγιαξ (Ολλανδία) - ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-0
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 2-2
Παρτιζάνι (Αλβανία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-1
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-0
Ροστόφ (Ρωσία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 2-0
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/07/2016 :Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Αστάνα (Καζακστάν) - Σέλτικ (Σκοτία)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) - Κοπεγχάγη (Δανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Μονακό (Γαλλία)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στραματσόνι: «Ως τελικούς να αντιμετωπίσουμε τα ματς με την ΑΪΚ»\  Είπε στη συνέντευξη ΤύπουΣτραματσόνι: «Ως τελικούς να αντιμετωπίσουμε τα ματς με την ΑΪΚ»
~ Στη σημασία που έχουν για τον Παναθηναϊκό τα παιχνίδια με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, μετά την περσινή αποτυχημένη προσπάθεια της ομάδας να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, στάθηκε περισσότερο ο Αντρέα Στραματσόνι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
«Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν για μας τα ματς αυτά. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά γι' αυτά και είμαστε πανέτοιμοι» τόνισε αρχικά ο προπονητής του «τριφυλλιού» και συνέχισε: « Δουλέψαμε το τελευταίο διάστημα με το σκεπτικό πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως το αρμόζει η ιστορία του συλλόγου. Υπήρξε μεγάλη πίεση, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η σωστή νοοτροπία. Σε τέτοια ματς οφείλεις να είσαι έτοιμος, να σέβεσαι τον αντίπαλό σου και να μπαίνεις στο γήπεδο ανάλογα με το όνομα που κουβαλάς, ως Παναθηναϊκός. Οι παίκτες μου μπορεί να έχουν βαρεθεί όλα αυτά περί νοοτροπίας, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό και μας έλειψε πέρυσι».
Για τους αγώνες του 3ου προκριματικού: «Θα δούμε στα παιχνίδια με την ΑΪΚ αρχικά εάν όντως υπάρχει αυτή η σωστή νοοτροπία. Θα δούμε πως θα ανταποκριθούμε. Δεν με νοιάζει αν ο αντίπαλος είναι η ΑΪΚ ή η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτά τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε ως τελικούς».
Για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού: «Την σεβόμαστε. Η ΑΪΚ έχει παίξει τα μισά παιχνίδια στο πρωτάθλημά της, σε αντίθεση με εμάς που είμαστε ακόμη στην αρχή. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι, γιατί οι αντίπαλοι είναι πιο έτοιμοι. Έχουμε δουλέψει σε δύο συστήματα και αυτά θα χρησιμοποιούμε. Θα παίξουμε με τον τρόπο μας, με επιθετικότητα και τον ίδιο τρόπο όπως στα φιλικά προετοιμασίας».
Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει: «Θέλω ο κάθε παίκτης που έχω στη διάθεσή μου, να είναι σε θέση ετοιμότητας και να παλέψει για την φανέλα. Κανείς τους δεν γνωρίζει το σύστημα και την 11άδα, γιατί θέλω να τους διατηρήσω σε εγρήγορση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ολυμπιακός - Χαποέλ Μπερ Σεβά 0-0 , (0-0) .-^
 Champions League - 3ος προκριματικός

~ Ολυμπιακός- Χάποελ Μπερ Σεβά  0-0  ,(0-0) .-
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Σεμπά, Ιντέγε
Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπαχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Μιγκέλ Βίτορ, Νουακαέμε, Μπαρντά, Νταβιτζάντα, Μπράουν, Τάχα, Μέλικσον, Σοάρες, Όγκου
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Μανουέλ Ντε Σόουζα.
Αλλαγές :
39' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό Ο Ντα Κόστα περνάει στην θέση του Σιόβα.
Στη θέση του Ντουρμάζ πέρασε ο Τσόρι.
64΄ Ο Μπουχαλάκης αντί του Μανιάτη.
68' Αλλαγή για την Χάποελ. Ο Σαχάρ στη θέση του Μπαρντά
76' Αλλαγή για την Χάποελ. Στη θέση του Μέλικσον πέρασε ο Ράντι
Κάρτες :
26' Κίτρινη κάρτα στον Όγκου
49' Κίτρινη κάρτα στον Μποτία
53' Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας
 55' Κίτρινη κάρτα στον Βίτορ, που έχασε τον Ιντέγε
68' Κίτρινη κάρτα στον Μπίτον για σκληρό φάουλ στον Τσόρι
47' Κίτρινη κάρτα στον Μπρουν για μαρκάρισμα στον Φορτούνη.

~*** Αύριο Πέμπτη 28/07/2016 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΙΚ  Στοκχόλμης
πρώτο αγώνα του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League απέναντι στην ΑΪΚ, την Πέμπτη στη Λεωφόρο. 
 Η πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Μπεργκ. 
Αναλυτικά η 20μελής αποστολή: Στιλ, Κοτσόλης, Ξενόπουλος, Μέστο, Χουλτ, Νάνο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο, Γουακάσο, Μπεργκ, Μπουμάλ, Ρέις, Κλωναρίδης.

Σεντ Ετιέν  - ΑΕΚ 
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως σε τέτοια παιχνίδια δεν μετράει η εμπειρία αλλά κυρίως η θέληση και η προσπάθεια, κάτι που είναι σίγουρος πως θα βγάλουν οι κιτρινόμαυροι στον αγωνιστικό χώρο του «Ζοφρουά Γκισάρ».ΑΛΚΜΑΡ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . - ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-

~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-19-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-19-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-20-2016.html .- 
~   ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  7ο  κεφάλαιο-μέρος Παρασκευή 21 Ιουλίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/21-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  23 και  24 Ιουλίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/23-24-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFAR News Σάββατο-κύριακο 23 και 24 Ιουλίου  2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfar-news-23-24-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 25 Ιουλίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  26 Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Ιουλίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-27-2016.html .-
~
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4860 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3021 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2026  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 917   βίντεο   .-
*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 


  Ακολουθούν Βίντεο Ομορφιές ΕΛΛΆΔΑΣ :
1~  ΧΑΝΙ ΤΕΡΟΒΟΥ φαγητό 22-07-2016:
https://youtu.be/4zdbl8MRl3o .-
~Χάνι Τέροβου Αφοί Κίτσου  Φαγητό 22-07-2016 :
 https://youtu.be/llZ2bUvVRe0 .-
~Χάνι Τερόβου  Λούρος  διαδρομή 22-07-2016:
https://youtu.be/5FDVogcT0GI  .-
~ Λούρο ποταμό Κοιλάδα Τερόβου 22-07-2016  διαδρομή  2:
5~ ΚΕΡΥΡΑ 3ήμερη εκδρομή22, 23  και 24-07-2016 με Δαβίλλα Τουρς:: https://youtu.be/G7PHAWpMrQc  .-
~ ΚΕΡΚΥΡΑ μπαίνοντας στο λιμάνι  22-07-2016: :
https://youtu.be/pNU-Skr6VjY .-.....
~ Κέρκυρα από το πλοίο  φτάνοντας από Ηγουμενίτσα 22-07-2016: 
~ Κέρκυρα από πλοίο φτάνοντας  22-07-2016:
 https://youtu.be/bDHFZC9RWVQ .-
~ ΚΕΡΚΥΡΑ  φτάνοντας από πλοίο 22-07-2016:
 https://youtu.be/0iqUEWp0gpE .-
10~ Ηγουμενίτσα στο λιμάνι  22-07-2016  για Κέρκυρα:
~ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ από πλοίο για Κέρκυρα  22 07 2016: h
ttps://youtu.be/2z53hPBBXsg  .-
~ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  μπαίνοντας από Γιάννενα  διαδρομή 22/07/2016 : https://youtu.be/DsrCuOfETNs .-
~ Ηγουμενίτσα  από πλοίο  διαδρομή προς Κέρκυρα  22/07/2016 :
~ Γέφυρα   Τρικούπη Ρίο Αντίρριο διαδρομή 22/07/2016:
15~ Κέρκυρα  22/07/2016  απογείωση αεροπλάνου :
 https://youtu.be/ehtBNf8UG9c ,-*
~ ΚΕΡΚΥΡΑ 22/ 07/2016   εκδηλώσεις  πλατεία :
https://youtu.be/VXrmvWSG7cU .-
~Κέρκυρα 22/07/2016 διαδρομή τροχαίο :
https://youtu.be/e2e6XkdNauY .-
~Κέρκυρα προσγείωση στο αεροδρόμιο  22/07/2016~:
https://youtu.be/ak1dLbUivoM .- *
~Κέρκυρα στο λιμάνι  22/07/2016 :
https://youtu.be/qSgLtZEQ5Mw .-
20 ~Ανέκδοτα  24/07/2016  εκδρομή Κέρκυρας:
 https://youtu.be/3WK66w_X9nc .-
~Ανέκδοτα  24/07/2016  εκδρομής:
https://youtu.be/w1rOh518uKk .-
~Εκδρομή 24/07/2016  ανέκδοτα από Κωνσταντίνα:
https://youtu.be/qAX-n1qjmdE .-
~εκδρομή ανέκδοτο 24/07/2016 :
 https://youtu.be/2LDF12r7Ftg .-
~ Εκδρομή τραγούδι  Κων  Ανδριανόπουλος  24/07/2016:
 https://youtu.be/h2IVAT-FV-o .-
25~ Κέρκυρα αεροδρόμιο απογείωση 23/07/2016 :
https://youtu.be/t8-DkhQSqAE .- *
~ Κέρκυρα αεροδρόμειο απογείωση αεροπλάνου 1 23-07-2026:
~Κέρκυρα  PIPILAS εστιατόριο Γ. Ταιρης  23/07/2016:
 https://youtu.be/-klBp8wmGYw .-
 ~Κέρκυρα  διαδρομή ενημέρωση ξεναγός 23/07/2016:
 https://youtu.be/gfxV5Jlx15o .-
~ Κέρκυρα 2 ενημέρωση διαδρομή ξεναγός 23/07/2016 :
~Εκδρομή τραγούδι Αντώνης  Καλογερόπουλος 24/07/2016:
30 ~ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΑ  ενημέρωση ξεναγός 23/07/2016:
https://youtu.be/WmfTz8qRAH4 .-
~ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΣΙΒΟΤΑ  διαδρομή  24/07/2016 :
https://youtu.be/Tc5pGdwH7Y4 .-    
~Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας  23/07/2016 :
https://youtu.be/kXbTm6HXfKI .-
~Κέρκυρα αφήγηση ξεναγός 23/07/2016 διαδρομές :
 https://youtu.be/AajhQWw7ScQ .-
~ ΑΝΕΚΔΟΤΑ διαδρομές Ελλάδα 24/07/2016:
 https://youtu.be/1TR9rNjscEA .-
35~ ΚΕΡΚΥΡΑ  διαδρομές αφήγηση ξεναγού 23/07/2016:
36~ Ιωάννινα  διαδρομή 2  24/07/2016:
https://youtu.be/aNokhfLZ5IQ .-
~ Ιωάννινα διαδρομή 24/07/2016:
https://youtu.be/BfOFXscan5Y .-
~ ΙΩΑΝΝΙΝΑ διαδρομή 24/07/2016:
 https://youtu.be/h4R3Pue29GE .-
~ ΚΕΡΚΥΡΑ από Αχίλλειο  24/07/2016:
 https://youtu.be/9avkPvRU-Ss
40~ Κέρκυρα επιστροφή 24/07/2016 διασκέδαση πούλμαν:
~ Κέρκυρα πούλμαν διασκέδαση επιστροφή 24/07/2016:
 ~ Μουσείο Βρέλλη  ενημέρωση  24/07/2016:
 https://youtu.be/P9ENb9QMVww .-
~Ξενοδοχείο Royal  Κέρκυρα Προσγείωση 24/07/2016:
 https://youtu.be/e8oqs1p38L0    .-
~Παραμυθιά  24/07/2016  διαδρομές:
https://youtu.be/yIDQe03l2_I  .-
 
45~ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ διαδρομή 24/07/2016:
~Σίβοτα διαδρομή πηγαίνοντας 24/07/2016:
~Κέρκυρα , Κουν κουατ   ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ    προβολή βίντεο  23/07/2016: https://youtu.be/E0NFZwf_rdA .-
~ΣΙΒΟΤΑ  Ηγουμενίτσας 24/07/2016 :
 https://youtu.be/IjFXU98m-u0 .-
~Κέρκυρα περιοχή κανόνι αφήνοντας ξενοδοχείο  24/07/2016:
https://youtu.be/4CM9Eqw1v9U .-
50~ ΚΕΡΚΥΡΑ Κούμ Κουάτ  εργαστήριο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ 23/07/2016: https://youtu.be/c2IY2G8fEEw .-
~Κέρκυρα 23/07/2016  τραγούδι  με Χρ  Δαβίλλα: :
 https://youtu.be/PBSARtBA9hg .-
~ Κέρκυρα PIPILAS  φαγητό Παστιτσάδα , Σουφρίτο και Μπουρδέτο  23/07/2016  τηλ  26515 54141: https://youtu.be/Aj0F3N9vgP0 .-
~ΚΕΡΚΥΡΑ από πλοίο γραμμής  24/07/2016:
 https://youtu.be/fYCHPoDcA3Q .-
~Κέρκυρα από πλοίο φεύγοντας 24/07/2016 :
55~ΚΕΡΚΥΡΑ διαδρομές ενημέρωση  23/07/2016:
https://youtu.be/Twdx8Ecn_lE .-
~Κέρκυρα ξενοδοχείο Ρουαγιάλ  διαμονής 24/07/2016 :
 https://youtu.be/h8-oWGg88ok
~ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ  φεύγοντας  23/07/2016:
 https://youtu.be/ZZJOdtgEkz0
~Παλαιοκαστρίτσα ανεβαίνοντας στη μονή  23/07/2016:
 https://youtu.be/6qECuhx5Pi4
~ ΠΡΕΒΕΖΑ  ανέκδοτο Χ. Α. Δαβίλλα 24/07/2016:
https://youtu.be/YPy-miD2ofE
60~Μεσολόγγι Αντίρριο  διαδρομή με ανέκδοτα  24/07/2016:
~Εκδρομή και ανέκδοτο  24/07/2016:
 https://youtu.be/AK6yTvzBpG4
62~Εκδρομές Ελλάδα  ανέκδοτα  24/07/2016:
https://youtu.be/mr-6DLPtHUo
~
*** ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ –ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ στην ΚΕΡΚΥΡΑ 23, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
1~ Κέρκυρα  22/07/2016  απογείωση αεροπλάνου :
 https://youtu.be/ehtBNf8UG9c ,-*
~Κέρκυρα προσγείωση στο αεροδρόμιο  22/07/2016~:
https://youtu.be/ak1dLbUivoM .- *
~ Κέρκυρα αεροδρόμιο απογείωση 23/07/2016 :
https://youtu.be/t8-DkhQSqAE  .- *
4~~ Κέρκυρα αεροδρόμειο απογείωση αεροπλάνου 1 23-07-2026:
 https://youtu.be/MHIyKeDVJaQ  .-*
1~Απογείωση αεροδρόμειο Κέρκυρας 24/07/2016 :
https://youtu.be/-Y3_zAtObr8 .- *
~ Απογείωση αεροπλάνου από Κέρκυρα 23/07/2016:
 https://youtu.be/cx4JLWdQNwY .- *
~Απογείωση αεροπλάνου στην Κέρκυρα 23/07/2016:
 https://youtu.be/Sl8sIgHKZmI .- *
~Απογείωση αεροπλάνου Κέρκυρα 23/07/2016:
 https://youtu.be/4wSJsGfQzEQ .- *
5~Προσγείωση αεροπλάνου 24/07/2016 Κέρκυρα :
 https://youtu.be/wcmo4027O1w .- *
~Προσγείωση αεροπλάνου Κέρκυρα 23/07/2016 :
 https://youtu.be/wJubLhwBlcU  .- *
~ Προσγείωση αεροπλάνου Κέρκυρα 23/07/2016:
 https://youtu.be/_q7SV7Nl5PE .- *
~Προσγείωση αεροπλάνου στην Κέρκυρα 23/07/2016:
 https://youtu.be/yU-hZaGOnDU  .- *
~Προσγείωση Κέρκυρα αεροπλάνο  23/07/2016:
https://youtu.be/Ayp48ksvECU .- *
10~Προσγείωση στην Κέρκυρα 22/07/2016 :
 https://youtu.be/i5tIgpRnDSU .- *
 ~* ~Κέρκυρα 23/07/2016  αεροδρόμειο βράδυ: