~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου 2016

   Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016 :
~


Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΝα προσέχετε και να μην παραμελείτε το μυστήριο της εξομολογήσεως! Με την εξομολόγηση αλλάζει τελείως ο άνθρωπος. Είναι καλύτερα να έχετε ένα πνευματικό, γιατί ο πνευματικός είναι σαν τον γιατρό. Πρέπει να ξέρει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του ασθενή για να δίνει κάθε φορά το ανάλογο φάρμακο.
8 Αυγούστου
Αιμιλιανού επισκόπου Κυζίκου (†813-820), του ομολογητού και Μύρωνος επισκόπου Κνωσσού, του θαυματουργού (†350). Μαρτύρων Ελευθερίου και Λεωνίδου, Στυρακίου και Ερμολάου. Νεομαρτύρων Τριαντάφυλλου, του από Ζαγοράς (†1680) και Αναστασίου (Βουλγάρου), του εν Θεσ/νίκη (†1794). Θεοδοσίου του νέου, ηγουμένου εν τοις Οροβοίς και Γρηγορίου ζωγράφου, του Ρώσου. ~
Στις 08/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου, Άγιος Μύρων, Άγιος Τριαντάφυλλος από τη Ζαγορά

~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~ Τῆς τοῦ Λόγου εἰκόνος διαγράψας τὴν ἔλλαμψιν, Αἰμιλιανὲ Ἱεράρχα διὰ βίου ὀρθότητας, τὴν ἔνσωμον Εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ, ἐδίδαξας τιμάσθαι εὐσεβῶς, διὰ τοῦτο ὡς ποιμένα καὶ ἀθλητήν, τιμῶμεν σε κραυγάζοντες, δόξα τῷ παρασχόντι σοι Ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ δωρουμένῳ διὰ σοῦ, πάσι τὴν ἄφεσιν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αιμιλιανού - 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/pA0A_0VEfkk .-


~
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχη....
 
Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του

Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητ....
 
Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός
Όσιος Ποίμην ο εν τω σπηλαίω ο Πολύπαθης Άγιος Μίκαλλος Άγιος Δονάτος Επίσκοπος Ευροίας Ηπείρου Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός Όσιος ΩρΆγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του, Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός, Όσιος Νικάνωρ ο θαυματουργός
~
***   Ο καιρός αλλάζει: Πτώση θερμοκρασίας και μπόρες 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια φτάνοντας τα 4 και τοπικά στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ
Ο καιρός αλλάζει: Πτώση θερμοκρασίας και μπόρες
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές μπόρες αναμένουμε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, με πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ τις θερμές ώρες τις ημέρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στις ορεινές κυρίως περιοχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 18 έως 35 στη βόρεια Ελλάδα, 21 έως 33 και τοπικά 34 στη δυτική Ελλάδα, 21 έως 34 στο βόρειο Αιγαίο και από 19 έως 32 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια φτάνοντας τα 4 και τοπικά στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ.-

***  ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ 8  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

  • 2003 : Πεθαίνει ο Αντώνης Σαμαράκης, συγγραφέας. ("Ζητείται Ελπίς", "Λάθος")
  • 1841 : Ρήξη Όθωνα-Μαυροκορδάτου από την άρνηση των ανακτόρων να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
  • 1906 : Γεννιέται στα Χανιά ο ηθοποιός Αλέξης Μινωτής
  • 1909 : Ο Νικόλαος Ζορμπάς εκλέγεται αρχηγός του "Στρατιωτικού Συνδέσμου", τα μέλη του οποίου οργάνωσαν την εξέγερση στο Γουδί
  • 1973 : Πεθαίνει, σε ηλικία 70 ετών, ο Νίκος Ζαχαριάδης, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μια από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας
  • 2004 : Πεθαίνει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ηθοποιός
*** Απάντηση για τη συνοικιακή κομποστοποίηση 
 "Εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, σας διαβιβάζω την εξής απάντηση σε ρεπορτάζ, που δημοσιεύθηκε στο «Θάρρος» την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, με τίτλο 'Συνοικιακή κομποστοποίηση – Καταρρέει το δίκτυο στην Καλαμάτα από αδιαφορία':
'Μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Rethink ΚΟΙΝΣΕΠ έχει συναφθεί στο παρελθόν σύμβαση, η οποία εκτελέσθηκε επιτυχώς, για τη δημιουργία δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε (με την υπ’ αριθμ. 9/2016 Απόφασή του) την εκ νέου σύναψη προγραμματικής σύμβασης, για την εξακολούθηση της λειτουργίας του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης. Η απόφασή αυτή, όμως, δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Εξετάσθηκε εναλλακτική λύση, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Η Rethink ΚΟΙΝΣΕΠ έχει κληθεί να υπογράψει σύμβαση, για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι η συνοικιακή κομποστοποίηση αποτελεί διαδικασία χρήσιμη για την πόλη και επωφελή για το περιβάλλον. Μια ποσότητα απορριμμάτων, που θα όδευε προς επεξεργασία μέσω της διαδικασίας διαχείρισης απορριμμάτων, παραμένει στα κηπάρια, γίνεται φυτόχωμα που τα εμπλουτίζει, ενώ υπάρχει και η διάσταση της περιβαλλοντικής φροντίδας, καθώς και της εκπαίδευσης – συνειδητοποίησης των πολιτών.
Ο Δήμος Καλαμάτας κάνει ό,τι μπορεί για την επανεκκίνηση αυτής της επωφελούς διαδικασίας".
Σ.Σ. Για το θέμα της εγκατάλειψης των κομποστοποιητών, όμως, δεν διαπιστώσαμε κάποια αναφορά… Α.Π.

*** Για τις χορηγίες… 
Να γράψουμε κι ένα θετικό σχόλιο πρώτα για τους χορηγούς και μετά για τη διοίκηση της "Φάρις", την ομάδα του Καλαμάτα 21 και σε όποιον άλλο θεωρεί ότι το αξίζει για το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκε το ποσό των χορηγιών για την υποψηφιότητα της πόλης, ως ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021. Βέβαια, το ερώτημα είναι, τι θα τα κάνουμε τόσα χρήματα, αφού για τον εκτελεστικό διευθυντή, Έκτορα Τσατσούλη, το χρίσμα έχει ήδη δοθεί… Α.Π.

***  Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες χρωστούν στην Εφορία
Κάθε μέρα επιβάλλονταν κατά μέσο όρο 500 κατασχέσεις στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016!
  Την πρωτοφανή υπερχρέωση που έχουν υποστεί εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις εξαιτίας της υπερφορολόγησης την οποία προκάλεσε η εφαρμογή των Μνημονίων αλλά και την ραγδαία αύξηση του αριθμού των κατασχέσεων που επιβάλλονται σε βάρος χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου τους τελευταίους μήνες αποκαλύπτουν στοιχεία-σοκ που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
 Από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι ένας στους δύο φορολογούμενους έχει απλήρωτα χρέη στην Εφορία κι ότι συνολικά πάνω από 4.000.000 φορολογούμενοι οφείλουν στο Δημόσιο ένα ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό ΑΕΠ της χώρας!
Την ίδια ώρα, οι φορολογικές αρχές ανεβάζουν ταχύτατα τους ρυθμούς με τους οποίους επιβάλλουν κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις εισπράξεις των οφειλών.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ.Δ.Ε., τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που έχουν φορτωθεί με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονταν σε 4.003.372 στο τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ενώ το συνολικό ποσό που οφείλουν έφθασε τα 89,832 δισ. ευρώ, χωρίς σ' αυτό να υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Τελωνεία.
Ο αριθμός των οφειλετών μπορεί να μειώθηκε κατά 301.781 ή κατά 7% στο πρώτο εξάμηνο του 2016, όμως την ίδια περίοδο δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους 6,8 δισ. ευρώ!
 Ουσιαστικά, το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα Μνημόνια κατέστρεψαν οικονομικά τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά και μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Είναι προφανές ότι τα αλλεπάλληλα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβλήθηκαν την περίοδο 2010-2015 και στο πρώτο εξάμηνο του 2016, με την εφαρμογή των Μνημονίων, οδήγησαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα στην υπερχρέωση και σε αδυναμία να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα και με παλαιότερα στοιχεία της ΓΓΔΕ, από τα 89,832 δισ. ευρώ του συνολικού ποσού των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, τα 55,181 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 61,4%, είναι χρέη που δημιουργήθηκαν την χρονική περίοδο από την 1η-1-2011 έως την 30η-6-2016!
  Έκρηξη κατασχέσεων
 Ταυτόχρονα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή οι κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών του Δημοσίου, αυξήθηκαν από 695.074 σε 755.806. Δηλαδή, μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2016 επιβλήθηκαν 60.732 νέες κατασχέσεις!
Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται πλέον οι κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου έχει φθάσει πλέον περίπου τις 500 ανά εργάσιμη μέρα! Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ειδικά τους τελευταίους μήνες, περισσότερες από 1.200 ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων φεύγουν κάθε ημέρα από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενώ δεκάδες ακίνητα οφειλετών βγαίνουν στο «σφυρί».
Η εκτέλεση κατασχέσεων από την αρχή του έτους έφτασε στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον μήνα Ιούνιο εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών με εντολές των εφοριών. Οι κατασχέσεις λογαριασμών στρέφονται στο σύνολο των οφειλετών, χωρίς να γίνεται διάκριση σε «μικρούς» και «μεγάλους» από την στιγμή που οι υποθέσεις αφορούν μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη. Πάντως, από το σύνολο των 4.003.372 οφειλετών του Δημοσίου, μόνο σε 1.492.088 είναι δυνατό να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Κι από αυτούς οι υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβάλουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 755.606, δηλαδή στο 50,65%! Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία της Γ.Γ.Δ.Ε. μέχρι το τέλος Ιουνίου: - Τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους έφθασαν στα 6,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 5,956 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι. Μόνο τον Ιούνιο προστέθηκαν στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών 1,223 δισ. ευρώ από τα οποία τα 903 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.
 Από τα νέα χρέη ύψους 6,807 δισ. ευρώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω ρυθμίσεων και μπαράζ κατασχέσεων έχει καταφέρει να εισπράξει 881 εκατ. ευρώ.
Από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα των 83 δισ. ευρώ οι εισπράξεις από τις αρχές του έτους ανέρχονται σε 1,477 δισ. ευρώ με τον ετήσιο στόχο να ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ. Έλεγχοι -Ποινικές διώξεις Από τα στοιχεία της Γ.Γ.Δ.Ε. προκύπτει επίσης ότι 1.536 φορολογούμενοι, που εντοπίστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους να οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 2,28 δισ. ευρώ στο Δημόσιο κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
 Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για πάνω από 4 μήνες από την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

*** Στην ΤΕΜΕΣ και τον τουρκικό όμιλο Dogus το Hilton Αθηνών!
Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους
 Την Κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία -και τη D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ,-θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus -επέλεξε η Αlpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».
Ειδικότερα, η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτρια του Hilton βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank έλαβε σχετική ενημέρωση από τη Τράπεζα  ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής εταιρείας. Σε συνέχεια της σχετικής αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας.
To Ηilton, που συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει συνολική δυναμικότητα 506 δωματίων, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία του ξενοδοχείου έγιναν το 1957. Αρχικός ανάδοχος του έργου ήταν ο όμιλος Πεζά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο, και γι’ αυτό χρειάστηκε να το συνεχίσει η Ιονική Τράπεζα. Το 1960 η κυριότητα των μετοχών της Ξενοδοχειακής Εταιρείας Πεζά περιήλθε στη θυγατρική της τράπεζας, την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, και ο σκελετός της οικοδομής ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1961.
Τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963 με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου. Άλλωστε, η αλυσίδα Hilton αποτελούσε την πρώτη μεγάλη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων που ερχόταν στη χώρα μας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό. Τη μονάδα εγκαινίασε προσωπικά ο ιδρυτής της αλυσίδας Κόνραντ Xίλτον. Για την ανέγερση της μονάδας δαπανήθηκε τότε το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων. Την αρχιτεκτονική ομάδα που δημιούργησε το ξενοδοχείο αποτελούσαν οι Μανώλης Βουρέκας, Προκόπης Βασιλειάδης και Σπύρος Στάικος, ενώ υπεύθυνος αρχιτέκτων ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης. Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003, λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων αποτέλεσε την επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα με την ανακαίνιση προστέθηκαν στο ξενοδοχείο μια πτέρυγα 84 δωματίων, αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακοί χώροι και ένα κέντρο ευεξίας, περίπου, 1.200 τ.μ. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 16 χιλ. τ.μ., ενώ υφίσταται υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή.
Ο όμιλος ΤΕΜΕΣ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη την Costa Navarino στη Μεσσηνία. Η τελική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει πέντε ζώνες τουριστικών θέρετρων με πολυτελή ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις τουλάχιστον τεσσάρων γηπέδων γκολφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική επένδυση για την πλήρη ανάπτυξη του συγκροτήματος θα φθάσει σε 1,2 δισ. ευρώ. Eως σήμερα έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες νέες επενδύσεις της εταιρείας θα ξεπεράσουν τα 240 εκατ. ευρώ. Στην Costa Navarino λειτουργούν, μεταξύ άλλων, 2 ξενοδοχεία και 2 γήπεδα γκολφ, ενώ στα άμεσα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η κατασκευή 2 ξενοδοχείων και 2 γκολφ. Στο τουριστικό συγκρότημα εργάζονται 1.200 άτομα, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη ο αριθμός των υπαλλήλων του θα φθάσουν τις 3.000. Σημειώνεται ότι η Costa Navarino αποτέλεσε όραμα του ιδρυτή της καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Από το 2014 συμμετοχή στον όμιλο εταιρειών Costa Navarino έχει και ο όμιλος Οlayan ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος με κάθε έναν από τους τρεις μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος βρίσκεται στο τιμόνι των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino. Ο όμιλος Οlayan έχει επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια συμμετέχοντας στρατηγικά σε ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους. Μεταξύ άλλων, αναπτύσσει δραστηριότητα στον χώρο του τουρισμού, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ενέργειας και της ψυχαγωγίας. Στην περυσινή οικονομική χρήση το ενοποιημένο σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων έφθασε τα 10,1 δισ. δολ. τα ενοποιημένα έσοδα τα 5 δισ. δολ. και τα λειτουργικά κέρδη τα 147 εκατ. δολ. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από τον τομέα των μαρίνων και συνεχίζει στον χώρο των ξενοδοχείων. Ειδικότερα, συμμετέχει στη μαρίνα του Φλοίσβου μέσω της D-Marine Investments Holding B.V με ποσοστό 32,2%.
 Oι άλλοι μέτοχοι στη μαρίνα είναι η Lamda Development με 32,2%, το ελληνικό Δημόσιο με 22,8% και η Zerlan με 12,8%. Επίσης, κατέχει ποσοστό 90% στην εταιρεία KG Med Marinas, η οποία ελέγχει τις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και το 75% της Μαρίνας Ζέας (το υπόλοιπο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο). Το 10% της KG Med Marinas ανήκει στο όμιλο Κυριακούλη. Επίσης, η D-Marine Investments Holding B.V έχει μειοψηφική συμμετοχή στην Jermyn Street Real Estate Fund IV, η οποία το φθινόπωρο αναμένεται να αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ, καθώς επίκειται η ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ. H D-Marine Investments Holding B.V, που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του τουρκικού ομίλου στην Ευρώπη, αναπτύσσει επίσης δραστηριότητα στην Ιταλία και στην Ισπανία.  Πηγή: Protothema.gr

***  Οι πέντε ανατροπές στη καθημερινότητα με το νόμο της κάρτας
Τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα
Οι πέντε ανατροπές στη καθημερινότητα με το νόμο της κάρτας
Αφορολόγητο μόνο με κάρτες ή ηλεκτρονικό χρήμα, έξτρα φόρος 22% σε όσους δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με κάρτες, συλλογή αποδείξεων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους και για όσους εξαιρεθούν από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες αλλά και καθιέρωση ενός ειδικού τραπεζικού επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα προστατεύεται σε ποσοστό 80% από κατασχέσεις είναι ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπουν τα 15 άρθρα του νομοσχεδίου.
Το Έθνος της Κυριακής φέρνει στο «φως» τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου.
1) Αφορολόγητο μόνο με «πλαστικό χρήμα»
Η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος το οποίο δικαιούνται μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες θα εξασφαλίζεται μόνο με δαπάνες για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με πιστωτικές ή χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες ή με τη χρήση άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής (π.χ. τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού κλπ).
Οι πληρωμές που θα πρέπει να γίνονται μέσω πλαστικού ή ηλεκτρονικού χρήματος θα υπολογίζονται ως ποσοστό επί του εισοδήματος.
Τέσσερις κλίμακες
Όσο μεγαλύτερο το εισόδημα, τόσο υψηλότερο και το ποσοστό πληρωμών που θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι πληρώθηκαν με κάρτες ή τραπεζική συναλλαγή.
Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 λοιπόν:
Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με πλαστικό χρήμα θα είναι10%
Για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%
Για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%
Για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάντη με πλαστικό χρήμα θα είναι30%
Μείωση ελάχιστης δαπάνης κατά 30%
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι εξαιρετικά για το φορολογικό έτος 2016, δηλαδή για τα φετινά εισοδήματα, το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης μειώνεται κατά 30%. Έτσι, για εισόδημα έως 10.000 ευρώ οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν αποδείξεις με πλαστικό χρήμα ίσες με το 7% του εισοδήματός τους, για ετήσιο εισόδημα από 10.001 έωs 20.000 ευρώ απαιτούνται δαπάνες ίσες με το 10,5% του εισοδήματος, για ετήσιο εισόδημα από 20.001 έωs 40.000 ευρώ θα πρέπει οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα να ανέρχονται στο 14% του εισοδήματος και για ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ οι αποδείξεις θα πρέπει να ανέρχονται στο 21% του εισοδήματος.
Ωστόσο, λόγω της νέας αναβολής που πήρε η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή είναι πολύ πιθανόν το μέτρο να μην ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα και για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου να μη ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει ή θα συγκεντρώσουν μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα αν αυτές αφορούν συναλλαγές που έχουν γίνει με μετρητά ή πλαστικό χρήμα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, «δεν είναι δυνατόν να ζητήσουμε από τους φορολογουμένους να συγκεντρώσουν αποδείξεις με πλαστικό χρήμα, τη στιγμή που ως σήμερα δεν γνώριζαν αν θα μετράνε οι αποδείξεις με μετρητά ή μόνο με πλαστικό χρήμα».
2) Πέναλτι φόρου 22% για λιγότερες αποδείξεις
Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων με πλαστικό χρήμα, τότε ο φόρος προσαυξάνεται κατά τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του δηλωθέντοs ποσού αποδείξεων, η οποία πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22%.
Δηλαδή ο συντελεστής 22% θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενοs. Για παράδειγμα, ένας μισθωτός χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να έχει δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα τουλάχιστον το ποσό των 6.000 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος έχει αποδείξεις με κάρτες το ποσό των 4.000 ευρώ τότε οι 2.000 ευρώ πού τον λείπουν θα θεωρηθούν εισόδημα και θα φορολογηθούν με συντελεστή 22%.
Έτσι ο μισθωτός, πέρα από τον φόρο 5.600 ευρώ που αναλογεί στο εισόδημά του, θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 440 ευρώ (2.000 Χ 22%) και συνολικά θα πληρώσει στην Εφορία 6.040 ευρώ.
3) Ακατάσχετο το 80% στις εισπράξεις επιχειρήσεων
Η διάταξη αυτή του νομοσχεδίου παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους θεσμούς. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για όλους τους επιτηδευματίες, όσον αφορά τις παλαιές τους ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στον οποίο θα περνούσαν όλα τα έσοδα από συναλλαγές που γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος.
Οι δανειστές αντέδρασαν και «μπλόκαραν» τη διάταξη καθώς θεωρούν τη ρύθμιση χαριστική. Η διαπραγμάτευση τώρα εστιάζεται στην καθιέρωση ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος δεν θα προστατεύεται στο σύνολό του από κατασχέσεις για οφειλές αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο ενδεχομένως θα φθάσει το 80%.
Το ποσοστό του λογαριασμού που δεν θα κατάσχεται θα χρησιμοποιείται από τον επιχειρηματία ή επαγγελματία αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίαs της επιχείρησής του δηλαδή για την πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσία κ.λπ. Η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να κατάσχουν το υπόλοιπο ποσοστό 20% των χρημάτων που θα βρίσκονται στον λογαριασμό.
Έτσι με τη ρύθμιση αυτή, όπως αναφέρει κυβερνητικός παράγοντας και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες λειτουργίας τους και το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να εισπράττει μέρος των οφειλών του. Στην περίπτωση αυτή, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα περνάνε τις εισπράξεις τους που έχουν γίνει με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.
4) Ειδικό καθεστώς για υπερήλικους και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών
Στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου ορίζεται ότι η προσκόμιση αποδείξεων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος ισχύει και για τους φορολογουμένους που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης των δαπανών με τη χρήση μέσω πληρωμής με κάρτα ή άλλον ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.
Από την υποχρέωση συναλλαγών με πλαστικό χρήμα εξετάζεται να εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι ηλικίας 75 ετών και άνω και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών. Οι φορολογούμενοι αυτοί μπορεί να γλιτώσουν από το πλαστικό χρήμα αλλά όχι και από τη συλλογή αποδείξεων, τις οποίες θα πρέπει να εμφανίσουν στην Εφορία για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου. Από την υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων εξαιρούνται οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών, και οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικά καταστήματα καθώς και οι φυλακισμένοι.
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι εξαιρούμενεs δαπάνες, οι κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης των δαπανών με πληρωμή με κάρτα ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο πληρωμήs και τα επιπλέον κίνητρα για τουs φορολογουμένους που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά ελάχιστης δαπάνης.
5) Υποχρεωτικό POS σε όλες τις συναλλαγές
Σταδιακά όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν συσκευές POS για να μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα. Συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν εντός ορισμένης προθεσμίας και ανά κατηγορίες, που θα προκύπτουν από τους κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα.
Όσοι δεν συμμορφωθούν θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις και πρόστιμα. Με αποφάσεις των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών ορίζονται:
- Οι υπόχρεοι συμμόρφωσης βάσει των κύριων ΚΑΔ
- Η προθεσμία συμμόρφωσης αυτών
- Οι διαδικασίες και τα δεδομένα παρακολούθησης και αναφορών όσον αφορά στη συμμόρφωση και στις συναλλαγές
- Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση παραβίασης της ανωτέρω υποχρέωσης
- Η επέκταση της υποχρέωσης και σε άλλα μέσα πληρωμών

*** Τεράστιο πλήθος στη "Συγκέντρωση για τη Δημοκρατία" στην Τουρκία
Πάνω από ένα εκατομμύριο Τούρκοι εκτιμάται ότι συμμετέχουν στην εκδήλωση που οργάνωσε το κόμμα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
~Τεράστιο πλήθος στη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη συγκέντρωση, αποκορύφωμα της οργανωμένης από την τουρκική ηγεσία λαϊκής κινητοποίησης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, η οποία ξεκίνησε στην συνοικία Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, του προπυργίου του Ερντογάν, παρουσία του συνόλου σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανεμίζουν κόκκινες τουρκικές σημαίες. Κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει κάνει εκτιμήσεις για τη συμμετοχή, όμως Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έχουν γίνει προετοιμασίες για την υποδοχή 3 εκατομμυρίων διαδηλωτών. Στις προετοιμασίες περιλαμβάνεται η διάθεση 2,5 εκατομμυρίων τουρκικών σημαιών, 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών νερού, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία και φέρι μπόουτ, είναι δωρεάν για να ενθαρρύνουν την προσέλευση.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε απόν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, ο οποίος έφθασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Εμινέ και υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.
Η «συγκέντρωση για τη δημοκρατία και του μάρτυρες» είναι «υπεράνω κομμάτων», ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Απαγορεύονται οι κομματικές σημαίες, αλλά και τα κομματικά συνθήματα, αν και υπάρχουν πολλά πορτρέτα του Ερντογάν, αλλά και μία αφίσα στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας ως Ράμπο περιστοιχισμένος από τα πρωτοπαλίκαρά του.
~ Η συγκέντρωση μεταδόθηκε  ζωντανά σε γιγαντοοθόνες σε ολόκληρη την Τουρκία. Μία τέτοια οθόνη έχει στηθεί και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου ζει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στη συγκέντρωση, εκτός της ηγεσίας του φιλοκουρδικού HDP που, αν και καταδίκασε την απόπειρα του πραξικοπήματος, αποκλείσθηκε διότι κατά τον Ερντογάν υποστηρίζει το PKK.
"Αν ο λαός θέλει τη θανατική ποινή..."
Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και πάλι απόψε την επαναφορά της θανατικής ποινής, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Ερντογάν μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».
Καταφέρθηκε εξάλλου και πάλι κατά της Γερμανίας που δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί με video link στους υποστηρικτές του που διαδήλωναν στην Κολωνία την περασμένη Κυριακή, ενώ αντίθετα το Βερολίνο επέτρεψε σε κούρδους ακτιβιστές να μιλήσουν μέσω video link.
«Πού είναι η δημοκρατία; Αφήστε τους να τρέφουν τους τρομοκράτες και αυτοί θα επιστρέψουν και θα τους χτυπήσουν», είπε ο Ερντογάν.
"Νέα πόρτα για συμβιβασμό"
Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία άνοιξε μία «νέα πόρτα για συμβιβασμό» στην πολιτική, δήλωσε ενώπιον του γιγάντιου πλήθους στη συγκέντρωση του Γενίκαπι ο πρόεδρος του CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι η πολιτική πρέπει να μείνει μακριά από τα τζαμιά, τις δικαστικές αίθουσες και τα στρατόπεδα.
«Υπάρχει μία νέα Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου. «Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω την άνοδο της Τουρκίας», δήλωσε από την πλευρά κατά την ομιλία του ο ηγέτης το Εθνικιστικού Κόμματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Η 15η Ιουλίου αποτελεί ορόσημο για την Τουρκία», πρόσθεσε επαινώντας την σθεναρή στάση των Τούρκων πολιτών κατά των πραξικοπηματιών.

***   ΥΓΕΙΑΆγνωστη ασθένεια που μοιάζει με ιλαρά έχει σκοτώσει ήδη 38 ανθρώπους  Εκδηλώθηκε σε απομακρυσμένα χωριά της βορειοδυτικής Μιανμάρ, σύμφωνα με επίσημη αναφορά η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Άγνωστη ασθένεια που μοιάζει με ιλαρά έχει σκοτώσει ήδη 38 ανθρώπους
Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν πεθάνει από μια άγνωστη ασθένεια σε απομακρυσμένα χωριά της βορειοδυτικής Μιανμάρ, σύμφωνα με επίσημη αναφορά η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι ο πυρετός, ο βήχας, ο πονοκέφαλος, οι πόνοι στο στομάχι, αλλά και τα εξανθήματα, ενώ καταγράφηκαν θάνατοι σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.
Δείγματα αίματος που εξετάστηκαν από Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην πρωτεύουσα, Ρανγκούν, έδειξαν ότι τρεις ασθενείς διαγνώστηκαν με ιλαρά, που θεωρείται ότι έχει προσλάβει επιδημικές διαστάσεις στην περιοχή που έχουν καταγραφεί οι θάνατοι.

***  Άγρια επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή  Οργισμένος ο πρώην πρωθυπουργός
Άγρια επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή
Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Κώστας Καραμανλής φέρεται ικανοποιημένος από την απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπεμφθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης αναφορικά με την υπόθεση του «διογκωμένου ελλείμματος» του 2009, που είχε ως αποτέλεσμα να μπει η Ελλάδα στον χορό των μνημονίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο Κώστας Καραμανλής δεν προχώρησε σε κάποια δημόσια τοποθέτηση, ωστόσο είπε σε συνομιλητή του πως «ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο φως. Στο τέλος όλα βγαίνουν όλα στο φως».
Η πλευρά των καραμανλικών θεωρεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου, δηλαδή να παραπεμφθεί ο Ανδρέας Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, αποτελεί δικαίωση για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, διάστημα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ζητεί την σύσταση εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο πρώτο μνημόνιο.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται ότι «παραποίηση των στατιστικών στοιχείων γινόταν συστηματικά μέχρι το Σεπτέμβρη του 2009 από τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, πολύ πριν από την ίδρυση της ανεξάρτητης ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα τη δανειακή κρίση του 2010, την παρ' ολίγον χρεοκοπία και την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλότητα στη χώρα. Να συνεχίσουν να υπάρχουν φάρμακα, καύσιμα, τροφές, μισθοί και συντάξεις».
Όπως αναφέρεται: «Σήμερα, μαθαίνουμε από την εφημερίδα Real, ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής, "μίλησε" περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων υποστηρίζοντας ανεδαφικές συνωμοσιολογίες που αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις ευθύνες του.
Ως πηγή «άρρητων ρημάτων» – μπορεί κανείς να την εντάξει σε όποια ιστορική περίοδο θέλει, από την εποχή των Ελευσινίων μυστηρίων μέχρι και αυτή του Αποστόλου Παύλου, ζητά από κάποιους να "μεταφέρουν" τα λόγια του.
Υπάρχει όμως, μια διαφορά. Ο κ. Καραμανλής, είναι πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ. Ούτε σε Ελευσίνια μυστήρια συμμετείχε, ούτε συνομιλητής του Θεού υπήρξε, από όσο μπορούν να γνωρίζουν όλοι. Ας θέλουν κάποιοι να τον βλέπουν σαν Θεό, για να κάνουν τις δουλειές τους».
«Σήμερα, ρωτάμε τα απαραίτητα, μόνο με επιχειρήματα που προκύπτουν από δηλώσεις, αναμφισβήτητα στοιχεία ή κείμενα άλλων. Εκτός μιας ερώτησης, αυτονόητη, για προφανείς λόγους:
Ας πει ο κ. Καραμανλής, ποιος ευθύνεται για την αύξηση του χρέους από 180 δις στα 300 δις Ευρώ, κατά την πενταετή διακυβέρνηση 2004-2009; Είναι προϊόν παραποίησης στοιχείων αυτή η αύξηση του χρέους ή αποκλειστικά ανερμάτιστων πολιτικών, με τις προσλήψεις Παυλόπουλου και τις αχαρτογράφητες δαπάνες, όπως για παράδειγμα, στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου;
Όταν και αν εμφανιστεί ο κ. Καραμανλής, θα πούμε και τι έλεγε στις συναντήσεις που είχε στις αρχές του 2009, με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και γιατί όταν εξήγγειλε το πακέτο μέτρων στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009, λίγο πριν από την εσπευσμένη αναχώρησή του από την πρωθυπουργία, αυτά στο σύνολό τους, δεν ξεπερνούσαν το 1% του ΑΕΠ, όταν ο εκτροχιασμός του ξεπερνούσε το 15%, ενώ θα είχαν εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου χρόνου, δηλαδή το 2010.
Αυτά προσώρας.
ΥΓ. Στον αστερισμό της αριστεροδεξιάς συντηρητικής συναγωγής, προστέθηκαν δύο ακόμη, ο και Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο γνωστός χαμαιλέων, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που και αυτός άρχισε τα «άρρητα ρήματα» – πριν άλλα έλεγε, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ως στέλεχος σε τράπεζα.
Επομένως, ανακεφαλαιώνοντας επί του παρόντος,
Καραμανλής, Παυλόπουλος, Καμμένος, Τσίπρας, Παππάς, Λιβάνης, Στυλιανίδης, Κοτζιάς, Ρουμελιώτης.
Με κάποιους ακόμη, που για την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί, θα ολοκληρωθεί και το κάδρο της πολιτικής συναλλαγής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

***

***  Αθλητική ενημέρωση :

*** ΜΠΕΣΙΚΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-0  .- ^  
~ Φιλική ήττα από την Μπεσίκτας για τον βελτιωμένο Ολυμπιακό   `
~Τραγικό λάθος του Βούρου στο γκολ της τουρκικής ομάδας
Φιλική ήττα από την Μπεσίκτας για τον βελτιωμένο Ολυμπιακό
Ένα είναι σίγουρο: Δεν ξέρουμε και πάλι αν θα περνούσε, ο Ολυμπιακός, ωστόσο, ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, με τα κέφια που έδειξαν οι νεαροί, αλλά και οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές του κόντρα στην Μπεσίκτας, θα είχε περισσότερες πιθανότητες απέναντι στην Μπερ Σεβά…
Στο τελευταίο τους φιλικό πριν την πρώτη «μάχη» με την Αρούκα και στο πρώτο τους ματς μετά το «τσουνάμι» αλλαγών που έφερε ο οδυνηρός αποκλεισμός από το Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» που χρησιμοποίησε ο Βίκτορ Σάντσεθ άφησαν υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, τη στιγμή που το παρόν φαίνεται αβέβαιο και προβληματικό.
Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 1-0 από την πρωταθλήτρια Τουρκίας στην ολοκαίνουρια και πανέμορφη ''Vodafone Arena'' της Κωνσταντινούπολης, αλλά ήταν σαφώς βελτιωμένοι. Εξαιρετικός ο Μανθάτης, με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου στο πρώτο 45λεπτο, σούπερ ο Ρέτσος στην άμυνα, καλός ο Βούρος, αν και έκανε τραγικό λάθος στο γκολ των «αετών», ενώ θετικοί ήταν και οι Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης.
 
~   Ρίο 2016: Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στην πρώτη μέρα
Επιτυχίες από Πετρούνια, κωπηλασία και εθνική πόλο, δεν τα κατάφερε ο Μάρας
*** Η Άννα Κορακάκη χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο!
Η Ελληνίδα αθλήτρια γράφει ιστορία αφού κατακτά το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο αγώνισμα της σκοποβολής μετά το 1908.
Η 20χρονη Κορακάκη, προκρίθηκε ως τρίτη στον τελικό και είχε απίστευτη σταθερότητα σε όλες τις βολές της, γεγονός που της χάρισε το πρώτο της μετάλλιο στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Στον τελικό η Κορακάκη βρέθηκε ακόμα και δεύτερη ολοκληρώνοντας το πρώτο σετ βολών με σύνολο 29.9. Η Ελληνίδα αθλήτρια στο δεύτερο σετ είχε 29.8 παραμένοντας μέσα στη πρώτη τριάδα. Στις μονές βολές η 20χρονη είχε διαδοχικά 19.3-19.0-19.1-21.0-20.2-19.4 και με σύνολο 177.7 πήρε την τρίτη θέση.
Αμέσως μετά την επιτυχία της η νεαρή αθλήτρια έτρεξε στον πατέρα και προπονητή της Τάσο.
Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Κίνα και την Τσανγκ η οποία έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ ασημένια ήταν η Ρωσίδα Βαταράσκινα! Πηγή: sdna.gr ***  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Διαβάστε ποιες είναι οι ελληνικές συμμετοχές της δεύτερης ημέρας στο Ρίο (7/8)

Αναλυτικά οι 8 του τελικού στους κρίκους:
Γιανγκ Λιού (Κίνα) 15.900
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.833
Χάο Γιού (Κίνα) 15.800
Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.633
Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.533
Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15.533*
Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 15.366
Γιούρι Φαν Χέλντερ (Ολλανδία) 15.333
Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 15.308
Στα ημιτελικά οι Νικολαΐδου και Ασουμανάκη  
Τα αποτελέσματα στην κούρσα:
Ιβ ΜακΦάρλν, Ζόι Στέβενσον (Νέα Ζηλανδία) 7:14.31
Σάλι Κέχο, Τζένεβιβ Χόρτον (Αυστραλία) 7:17.34
Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη (Ελλάδα) 7:20.64
Κριστίνα Φλεϊσνέροβα, Λένκα Ανόσοβα (Τσεχία) 7:35.85
Στα ημιτελικά η τετράκωπος ελαφρών βαρών
 Το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί πάλι την Τρίτη (9/8) είτε στις 16.50 είτε στις 17.00.
1. Δανία (Γιάκομπ Μπάρσο, Λαρς Βίτσερτ, Κάρσπερ Γιόργκεσεν, Μόρτεν Γιόργκεσεν) 5:58.21
2. Μεγάλη Βρετανία (Κρις Μπάρτλεϊ, Μαρκ Άλντρεντ, Γόνο Κλέγκ, Πίτερ Τσάμπερς) 6:01.27
3. Ελλάδα (Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής) 6:05.27
Εκτός τελικού ο Βλάσης Μάρας       
~* Στον προκριματικό της ενόργανης ανδρών, ο υπερπρωταθλητής του αγωνίσματος περιορίστηκε στους 14,200 βαθμούς, αφού παρουσίασε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,80, αλλά δέχθηκε πολλές μειώσεις στην εκτέλεσή του (βαθμός εκτέλεσης 7,400). Έτσι, κατέλαβε τελικά την 38η θέση στο συγκεκριμένο όργανο
Αναλυτικά η 8αδα του τελικού στο μονόζυγο:
1. Φάμπιαν Χάμπουχεν (Γερμανία)   15.533
2. Νάιλ Γουίλσον (Μ.Βρετανία)       15.500      
3. Έπκε Ζόντερλαντ (Ολλανδία)       15.366
4. Ντάνιελ Λέιβα (ΗΠΑ)              15.333
5. Φρανσίσκο Μπαρέτο Τζ.(Βραζιλία)  15.266
6. Σάμουελ Μίκουλακ (ΗΠΑ)           15.133
7. Όλεγκ Βερνιάεβ (Ουκρανία)        15.133
8. Μανρίκε Λαρντουέτ (Κούβα)        15.116
Ελληνικές ψυχάρες με ανατροπή νίκησαν 8-7 την Ιαπωνία      
Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου
Σερβία - Ουγγαρία 13-13
Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7
Βραζιλία - Αυστραλία
Εκτός ημιτελικών Ντουντουνάκη και Βουρνά  {100μ. πεταλούδα}
Η Ντουντουνάκη κατετάγη στην τέταρτη προκριματική σειρά με 58.27, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με το οποίο βελτίωσε το 58.31 που είχε πετύχει η Κριστέλ Βουρνά στις 28/7/12, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Πάντως, η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή για να πλασαριστεί η Ντουντουνάκη μεταξύ των 16 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, αφού κατετάγη 18η στον προκριματικό. Από την πλευρά της, η Βουρνά κατέλαβε την 7η θέση στην 6η προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 58.89 και κατετάγη 23η.   
~* Στα 400μ ελεύθερο, ο Δημήτρης Δημητρίου πήρε την 6η θέση στην 3η προκριματική σειρά με χρόνο 3:54.98 και έμεινε εκτός τελικού, αφού περνούσαν μόνο οι πρώτοι οκτώ και κατετάγη 41ος.
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο από τον Πίτι
***  Ο απολογισμός των Ελλήνων στην πρώτη ημέρα
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ελληνικών συμμετοχών της πρώτης ημέρας:
Ποδηλασία
Ποδηλασία Δρόμου - Αγώνας σε δημόσιο δρόμο (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Ταμουρίδης
Παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του (κάταγμα κλείδας) ο Γιάννης Ταμουρίδης είχε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στον αγώνα σε δημόσιο δρόμο όπου με χρόνο 6:30.05 τερμάτισε στην 51η θέση σε σύνολο 144 ποδηλατών.
Ενόργανη Γυμναστική
Προκριματικά (Α)
Ελληνικές συμμετοχές: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας
Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 15.833 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων και προκρίθηκε στον τελικό θέλοντας να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας λόγω ενός λάθος πήρε μόλις 14.200 βαθμούς και έμεινε εκτός συνέχειας στο μονόζυγο.
Κωπηλασία
Προκριματικά: Διπλό σκιφ (Γ)
Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη
 Η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά τερματίζοντας στην τρίτη θέση της κούρσας τους με χρόνο 7:20.64. Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ξεκίνησαν από την 1η διαδρομή της 3ης προκριματικής σειράς και εξασφάλισαν άμεσα την πρόκριση, χωρίς να χρειαστούν επαναληπτικό αγώνα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τη 2η Αυστραλία και την 1η Νέα Ζηλανδία
Προκριματικά: Τετράκωπος ελαφρών βαρών (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Στέφανος Ντούσκος - Γιάννης Πέτρου - Σπύρος Γιάνναρος - Παναγιώτης Μαγδανής
Η τετράκωπος ελαφρών βαρών προκρίθηκε στα ημιτελικά αφού κατέλαβε την τρίτη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 6:05.27. Μπροστά της τερμάτισαν τα πληρώματα από τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία.
Πόλο
Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7
Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αν και βρέθηκε να χάνει με 7-4 από τους Ιάπωνες με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.
Ελλάδα - Ιαπωνία 8-7
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 0-4, 4-0
Ελλάδα: Βλαχόπουλος 3, Χρ. Αφρουδάκης 1, Φουντούλης 1, Ποντικέας 1, Κολόμβος 1, Μυλωνάκης 1
Ιαπωνία: Αράι 2, Τακέι 2, Οκάουα 2, Γιασούντα 1
Κολύμβηση

Προκριματικά: 100μ πεταλούδα (Γ)

Ελληνικές συμμετοχές: Άννα Ντουντουνάκη, Κριστέλ Βουρνά
Η Ντουντουνάκη κατετάγη 7η στην τέταρτη προκριματική σειρά με 58.27, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με το οποίο βελτίωσε το 58.31 που είχε πετύχει η Κριστέλ Βουρνά στις 28/7/12, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Πάντως, η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή για να πλασαριστεί η Ντουντουνάκη μεταξύ των 16 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, αφού κατετάγη 18η στον προκριματικό. Από την πλευρά της, η Βουρνά κατέλαβε την 7η θέση στην 6η προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 58.89 και κατετάγη 23η.
Προκριματικά: 400μ ελεύθερο (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Δημήτρης Δημητρίου
Ο Δημήτρης Δημήτρίου πήρε την 6η θέση στην 3η προκριματική σειρά με χρόνο 3:54.98 και έμεινε εκτός τελικού, αφού περνούσαν μόνο οι πρώτοι οκτώ και κατετάγη 41ος.
Προκριματικά: 100μ πρόσθιο (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Παναγιώτης Σαμιλίδης
Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης κολύμπησε στην ίδια σειρά στην οποία ο Πίτι έκανε Παγκόσμιο ρεκόρ και ήταν έβδομος με χρόνο 1:00.35. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε συνολικά τον 19ο χρόνο και έμεινε εκτός συνέχειας.
~  Σταμάτησε στα προημιτελικά η Κορδολαίμη 
{-Στην πρεμιέρα της, η 23χρονη Ελληνίδα αντιμετώπισε τη Σουηδέζα Brenda Njuki, την οποία πέρασε άκοπα, αφού μετά από 5 games - κι ενώ η Ελένη ήταν μπροστά με 3-2 στο 2ο σετ - η Njuki εγκατέλειψε. Στον 2ο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Σουηδέζας Fanny Ostlund, Νο. 7 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1.
-Στα προημιτελικά, η Κορδολαίμη αντιμετώπισε την Ουκρανή Kateryna Sliusar και μετά από ένα κλειστό παιχνίδι γνώρισε την ήττα με 7-6 (4), 6-4. } .-
~ Το πάλεψε ο Κοκκινάκης { Μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης, ο Gastao Elias έκαμψε την αντίσταση του Θανάση Κοκκινάκη με 7-6 (4), 7-6 (3). } .-
~ Στον τελικό ο Κύργιος { Μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, ο Νικ Κύργιος κέρδισε τον Yoshihito Nishioka με 6-3, 3-6, 6-3, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του BB&T Atlanta Open, στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών.} .-

***  Ρίο 2016: Επέστρεψε με το 19ο χρυσό ο θρύλος Μάικλ Φελπς  Με την ομάδα 4x100 ελεύθερο των ΗΠΑ
Ρίο 2016: Επέστρεψε με το 19ο χρυσό ο θρύλος Μάικλ Φελπς
Επέστρεψε στην κορυφή η ομάδα 4x100 ελεύθερο των ΗΠΑ. Ο Μάικλ Φελπς έπεσε δεύτερος στην πισίνα και ουσιαστικά «έφτιαξε» απόσταση από τους άλλους διεκδικητές της πρωτιάς. Νέιθαν Άντριαν, Κέιλεμπ Ντρέσελ και Ράιαν Χελντ τερμάτισαν σε 3:09.92 και κατέκτησαν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Φυσικά, ο πρώτος εξ' αυτών τράβηξε τα βλέμματα πάνω του. Ο κορυφαίος Αμερικανός κολυμβητής στην ιστορία (συμμετέχει για πέμπτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός) πανηγύρισε το 19ο χρυσό και 23ο συνολικά μετάλλιο στην καριέρα του.
Στη δεύτερη θέση έμειναν οι Γάλλοι -ήταν χρυσοί Ολυμπιονίκες το 2012- με χρόνο 3:10.53, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Αυστραλία με 3:11.37.

***  Αποβάλλονται από τους Παραολυμπιακούς όλοι οι Ρώσοι αθλητές     
Ευθείς βολές κατά της ρωσικής κυβέρνησης από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή
Αποβάλλονται από τους Παραολυμπιακούς όλοι οι Ρώσοι αθλητές
Την απαγόρευση συμμετοχής όλων των Ρώσων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα ακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ανακοίνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, επικαλούμενη την “ευρεία κουλτούρα ντόπινγκ” που έχει “μολύνει” τον ρωσικό αθλητισμό, κατά την ίδια.
Η Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να αποβάλει τη Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή από τους αγώνες του Ρίο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους Ρώσους αθλητές που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, καθώς, όπως αναφέρει, είναι και οι ίδιοι θύματα ενός “διαλυμένου συστήματος” πίσω από το οποίο βρίσκεται η ρωσική κυβέρνηση.
Ήδη ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού δήλωσε στο πρακτορείο Tass ότι η Μόσχα θα καταθέσει έφεση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της απόφασης.

~  *** ΒΙΝΤΕΟ :
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΧΑΠΟΕΛ Μπέρ Σεβά   0-0  27/07/2016:
https://youtu.be/8YeZ_iFcrFs  .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΑΠΟΕΛ  Μπέρ Σεβά    Α΄ημίχρ  0-0  27/07/2016:
https://youtu.be/xrM9Q7YTofk .-
~ ΣΕΝΤ  ΕΤΙΕΝ-ΑΕΚ  0-0 28/07/2016: https://youtu.be/utsWZr5Io4Y .- .-
***  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30  και  31  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/30-31-2016.html  .-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/  .- 
~
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .- 

~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 

~
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
 
 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4866 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3032 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3045  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 943   βίντεο   .-
 *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ