~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

   Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  :
 
Περί Εκκλησίας
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΟσοι κατηγοροῦν τήν Ἐκκλησία γιά τά λάθη τῶν ἐκπροσώπων της, μέ σκοπό δῆθεν νά βοηθήσουν γιά τήν διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος. Αὐτοί δέν ἀγαποῦν τήν Ἐκκλησία. Οὔτε, βέβαια τόν Χριστό. Τότε ἀγαπᾶμε τήν Ἐκκλησία, ὅταν μέ τήν προσευχή μας ἀγκαλιάζουμε κάθε μέλος της καί κάνομε ὅ,τι κάνει ὁ Χριστός. Θυσιαζόμαστε, ἀγρυπνοῦμε, κάνομε τό πᾶν, ὅπως ἐκεῖνος, ὁ ὁποῖος «τίς λοιδορίες δέν τίς ἀνταπέδιδε, καί ὅταν ἔπασχε δέν ἀπειλοῦσε» (Α΄ Πετρ. 2,23).


Απόδοση εορτής κοιμήσεως Θεοτόκου

Σύναξη της Παναγίας στη Γραβά της Πάτμου  Μετακομιδή του Ιερού λειψάνου του Οσίου Κασσιανού Σύναξη της Παναγίας του Χάρου Άγιος Λούππος, Άγιοι Ειρηναίος και Πόθεινος Ιερομάρτυρας, επίσκοποι Λουγδούνου, Απόδοση εορτής κοιμήσεως Θεοτόκου
~   24 Αυγούστου
Ιερομαρτύρων Ευτυχούς († β΄αι.) και Κοσμά εθναποστόλου, του Αιτωλού (1) (†1779). Μαρτύρων Γεωργίου, οσίου του Λιμνιώτου και Τατίωνος. Ανακομιδή ιερού λειψάνου του Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω (1624).
(1) Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, γεννήθηκε στο Μονοδένδρι της Αιτωλοακαρνανίας, από γονείς ευσεβείς που του έμαθαν τα πάντα γύρω από τον Χριστιανισμό. Σε ηλικία 20 χρονών πήγε στο Άγιο Όρος για να σπουδάσει στο σχολείο της Μονής Βατοπεδίου. Στην συνέχεια πήγε στη Μονή του Φιλοθέου, όπου εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε και ιερέας. Ο Κοσμάς όμως, δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ήθελε να διδάξει όλους τούς σκλαβωμένους Έλληνες για τον Χριστό. Θεωρούσε όμως τον εαυτό του αδύνατο για να το κάνει. Με Θεία όμως φώτιση πήγε στην Κωνσταντινούπολη και συνάντησε τον αδελφό του, Χρύσανθο, ο οποίος ήταν δάσκαλος. Αυτός τον βοήθησε στην ρητορική, ώστε να μπορεί να διδάξει. Στην συνέχεια, αφού πήρε την άδεια του Πατριάρχη, γύρισε στην Ελλάδα και κυριολεκτικά την όργωσε από άκρη σε άκρη. Απ` όπου πέρναγε πλήθος πιστών «ραγιάδων», τον άκουγε με πολλή προσοχή. Είναι χαρακτηριστικό αυτό πού είπε κάποτε στην ομιλία του σ` ένα χωριό : « Ήρθα στο χωριό σας να σας κηρύξω τον λόγο του Θεού. Δίκαιο λοιπόν είναι να με πληρώσετε για τον κόπο μου. Όχι όμως με χρήματα, γιατί τι να τα κάνω; Η πληρωμή μου είναι να βάλετε τα λόγια του Θεού στην καρδιά σας για να κερδίσετε την αιώνια ζωή». Απ` όπου πέρασε εκτός από τις διδασκαλίες πού έκανε, έκτιζε σχολεία, βοηθούσε τους απόρους και γενικώς έκανε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Τελικά, επειδή εφωνούσε πύρινους λόγους κατά των τούρκων κατακτητών, συνελήφθη και απαγχονίστηκε το 1779. ~
Στις 24/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ευτυχής Ιερομάρτυρας μαθητής του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Ζακυνθινού
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείας πίστεως, διδασκαλία, κατεκόσμησας, τὴν Ἐκκλησία, ζηλωτὴς τῶν Ἀποστόλων γενόμενος καὶ κατασπείρας τὰ θεία διδάγματα, μαρτυρικῶς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Κοσμᾶ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμιν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Κοσμα του Αιτωλού, ισαποστόλου και ιερομάρτυρος - 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/x-l7ahy4vqs  .-

~ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ : https://youtu.be/fsr7BVG_d5k  .-
~
Σύναξη της Παναγίας της Εννιαμερίτισας Σύναξη της Παναγίας της Φλαμπουριανής Άγιοι Ειρηναίος και Πόθεινος Ιερομάρτυρας, επίσκοποι Λουγδούνου Όσιος Καλλίνικος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Σύναξη της Παναγιάς του Μαλίκη
Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου, στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Η Εκκλησία του Χριστού, για να τιμήσει τον αγώνα και την προσφορά του, τον ονόμασε Ισαπόστολο.
Ο Άγιος Κοσμάς γεννήθηκε στο χωριό Ταξιάρχης της επαρχίας Αποκούρου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Μεγάλο Δένδρο Ναυπακτίας, το 1714 μ.Χ., από γονείς ευσεβείς, που τον ανέθρεψαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Είκοσι χρονών μετέβη στο Άγιο Όρος, για να σπουδάσει στο εκεί νεοσύστατο σχολείο του Βατοπεδίου. Ο Ο Άγιος Κοσμάς, ονομαζόταν αρχικά Κωνσταντίνος και μετά την αποφοίτηση του, πήγε στη Μονή Φιλόθεου, όπου έγινε μοναχός (1759 μ.Χ.) και κατόπιν Ιερομόναχος και έλαβε το όνομα Κοσμάς.
Ο Άγιος γνωρίζοντας ότι το Έθνος κινδύνευε, δεν ησύχαζε και φλεγόταν νύχτα-μέρα από τον πόθο να βγει και να διδάξει στους σκλαβωμένους Έλληνες τα Άγια Γράμματα. Όμως, θεωρούσε τον εαυτό του ταπεινό και αδύνατο να επωμισθεί τέτοιο φορτίο. Με θεία αποκάλυψη, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε τον αδελφό του Χρύσανθο, που ήταν δάσκαλος. Αυτός του έκανε μερικά μαθήματα ρητορικής, που θα βοηθούσαν τον Κοσμά στο κήρυγμα. Έπειτα, αφού πήρε την άδεια του Πατριάρχη Σεραφείμ, όργωσε στην κυριολεξία την Ελλάδα, διδάσκοντας στους «ραγιάδες» το λόγο του Θεού.
Έτσι, ο Άγιος Κοσμάς, αρχικά κήρυξε στην Κωνσταντινούπολη και στην συνέχεια μετέβη στην Αιτωλοακαρνανία. Με νέα άδεια περιήλθε τα Δωδεκάνησα και το Άγιο Όρος. Ακολούθως περιόδευσε στην Θεσσαλονίκη, Βέροια, σε ολόκληρη την Μακεδονία, έφθασε στην Χειμάρα, επέστρεψε στην Νότιο Ήπειρο και από εκεί κατέληξε στη Λευκάδα και την Κεφαλληνία. Πήγε ακόμη στη Ζάκυνθο, Κέρκυρα και ξανά στην Βόρειο Ήπειρο.
Απ' οπού περνούσε, έκτιζε σχολεία, εκκλησίες, και πλήθος λαού συνέρεε και «ρουφούσε» το «νέκταρ» της αγίας διδασκαλίας του.
Τελικά, ο φθόνος των Εβραίων, σε συνεργασία με τους Τούρκους, είχε σαν αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του Αγίου στο Κολικόντασι, στα χώματα της Βορείου Ηπείρου το 1779 μ.Χ. Το λείψανο του το έριξαν στα νερά του πόταμου Άψου. Παρά την πέτρα που του είχαν δέσει στον λαιμό, το λείψανο επέπλεε. Βρέθηκε από τον ιερέα Μάρκο κι ενταφιάσθηκε στη μονή της Θεοτόκου Αρδονίτσας Β. Ηπείρου, όπου και ανευρέθη.
Η κανονική πράξη της αναγνωρίσεως του ως αγίου έγινε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 20 Απριλίου 1961 μ.Χ. Ακολουθία και βίο του έγραψαν ο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο Σαπφείριος Χριστοδουλίδης, ο Θωμάς Πασχίδης και ο μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης. Πολλοί νεώτεροι συγγραφείς ασχολήθηκαν με τον βίο και το έργο του μεγάλoυ αγίου. Πλήθος εικόνων, χαλκογραφιών, ζωγραφιών και σχεδίων φανερώνουν την τιμή και την ευγνωμοσύνη του Γένους για τον λαμπρό αστέρα του Αγίου Όρους.
Τα λόγια του ήταν προφητικά, γεμάτα θεία χάρη και απλότητα. Κάποτε είπε στους κατοίκους κάποιου χωριού: «Ήρθα στο χωριό σας και σας κήρυξα. Δίκαιο είναι λοιπόν να με πληρώσετε για τον κόπο μου. Με χρήματα μήπως; Τι να τα κάνω; Η πληρωμή η δική μου είναι να βάλετε τα λόγια του Θεού στην καρδιά σας, για να κερδίσετε την αιώνια ζωή».
Εικόνα με στιγμιότητα από την ζωή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού - Μέγα Δένδρο Αιτωλοακαρνανίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Γεώργιος Μαμάτσιος (www.mamatsios.gr)

~**Ματαιώνεται η συναυλία του Γιάννη Πάριου στην Αρχαία Μεσσήνη
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια εταιρία κάνει γνωστό ότι σήμερα Τετάρτη δε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Πάριου, στο Αρχαίο Στάδιο Μεσσήνης λόγω των άσχημων  καιρικών συνθηκών
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε πως η προγραμματισμένη συναυλία του Γιάννη Πάριου, στο Αρχαίο Στάδιο Μεσσήνης, η οποία είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 στις 21:30, ματαιώνεται οριστικά λόγω των άσχημων  καιρικών συνθηκών, που θα επικρατήσουν στην περιοχή.
Η εξαργύρωση των προπωλημένων εισιτηρίων, θα γίνεται αποκλειστικά από τα σημεία που είχαν προμηθευτεί, με χρονικό όριο την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 14:00.
*Οι επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες του Γιάννη Πάριου θα διεξαχθούν κανονικά:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Φεστιβάλ Ολύμπου -  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Φεστιβάλ Κασσάνδρας – ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη

*** Άστατος ο καιρός  σήμερα στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 24/8/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.7 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** ΑΤ Φιλιατρών ώρα Μηδέν. Τώρα είναι η μεγάλη ώρα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  για τα Φιλιατρά.....
  Σήμερα Τετάρτη  24 /08 /2016  , θα είναι η μεγάλη ώρα για εμάς, την πόλη, την ασφάλεια μας.
Η ώρα που θα διεκδικήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Το δικαίωμα στην ασφάλεια!
Η "αριστερή" συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΝΕΛ κλείνει .......
 το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών ξεφτιλίζοντας τους αστυνομικούς που εργάζονται εδώ λέγοντας ότι φυλάνε ντουβάρια. (Τάδε έφη Πέτρος Κωνσταντινέας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας)
ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ?
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΜΑΣ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και η Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
οργανώνουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Αυγούστου και ΩΡΑ 8 μ.μ.
Συλλαλητήριο στην πλατεία Φιλιατρών
για την παραμονή και ενίσχυση του Α.Τ. Φιλιατρών.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ


*** Ανίδραση Λαμπρόπουλου για το κλείσιμο των Ασυνομικών τμημάτων.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είδε το φως της δημοσιότητας , η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει για το Νομό μας την κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων , χωρίς να έχει μελετήσει σε βάθος και να έχει ακούσει τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν .
Είναι μεγάλο λάθος να κλείνουν Τμήματα και να διώχνουν την .........
Αστυνομία από μεγάλες πόλεις όπως των Φιλιατρών , με πολλούς μετανάστες , από τουριστικά κέντρα και να καταργούν ακόμα και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών που έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες .
Εύχομαι και πιστεύω να το ξαναδούν , γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με το βασικότερο αγαθό του πολίτη που είναι να αισθάνεται και να ζει ασφαλής .
~*  Ανάστατα τα Φιλιατρά από το μεθοδευόμενο κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος. [ Video ]
ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 Έντονη ανησυχία και αγανάκτηση επικρατεί στα Φιλιατρά Αιτία τα σχέδια του υπουργείου ΠΡΟ ΠΟ για αναδιάρθρωση των 1αστυνομικών τμημάτων της Μεσσηνίας.
Αυτά είναι τα κυρίαρχα .....
συναισθήματα που επικρατούν στους αιρετούς, στους πολίτες και τους φορείς των Φιλιατρών για την μεθοδευμένη απώλεια του Αστυνομικού τμήματος της πόλης για να ενισχυθεί η .... Κυπαρισσία.
Για το θέμα επισκέφθηκε πρίν τρείς μέρες τα Φιλιατρά το Μεσσηνιακό κανάλι Μεσόγειος όπου φορείς και αυτοδιοικητικοί μίλησαν για το θέμα και τόνισαν με κάθε τρόπο ότι είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο του ΑΤ της πόλης.
~* ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΚΙ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑTΑΓΜΑ
Καμία δομή σε Φιλιατρά και Κοπανάκι
 Το σχέδιο του Π.Δ. (Προεδρικού Διατάγματος) με το οποίο επέρχονται μεταβολές στην οργανωτική δομή των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας, αναρτήθηκε στο σάιτ των αστυνομικών της ένωσης Κυκλάδων σήμερα το μεσημέρι.
Όσον αφορά τη Μεσσηνία και τις υπηρεσίες που υπάγονται διοικητικά σε ........
αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 50 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, αναφέρονται τα εξής:
Άρθρο 50
Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

 Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας,
β. Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας,
γ. Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Πύλου – Νέστορος,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης,
η. Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και
ι. Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.
Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων θ΄ και ι΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Γαργαλιάνων του δήμου Τριφυλίας και η δημοτική ενότητα Κορώνης του δήμου Πύλου – Νέστορος, αντίστοιχα.
Διαβάστε όλο το σχέδιο του Π.Δ. πατώντας εδώ.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω οι δομές που θα παραμείνουν στην περιοχή της Τριφυλίας είναι το Α.Τ. Τριφυλίας (με έδρα την Κυπαρισσία) και το Α.Τ. Γαργαλιάνων, ενώ τα αστυνομικά τμήματα που καταργούνται (Φιλιατρών και Κοπανακίου) συγχωνεύονται με το Α.Τ. Τριφυλίας.
*** Μετά τι γίνεται; H εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο εγκλωβίζει και εφησυχάζει επικίνδυνα τους νέους!!!
 Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος
  MSc Ηθ. Φιλοσοφίας – Μαθηματικός 
Έφθασε η ώρα που θα ανακοινωθούν οι βάσεις των Πανεπιστημιακών τμημάτων και οι υποψήφιοι θα μάθουν αν και που περνούν. Το ερώτημα που γεννάτε είναι αν το άγχος τελειώνει εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι το άγχος τελείωσε και ότι  σκοπός ήταν ο υποψήφιος να περάσει σε μια Σχολή. Εκτιμώ ότι στις πιο πολλές περιπτώσεις το άγχος το επαγγελματικό ξεκινά με την εισαγωγή σε μια Σχολή. Σε πολλές περιπτώσεις ο χρόνος έχει δείξει ότι τυχεροί είναι αυτοί που δεν πέρασαν σε μια Σχολή και άνοιξαν τα φτερά τους για επαγγελματική αποκατάσταση αλλού. Σε πολλές περιπτώσεις η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο εγκλωβίζει και εφησυχάζει επικίνδυνα τους νέους.
         Αφού η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο δεν διασφαλίζει την επαγγελματική αποκατάσταση καλό είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο που να μην θυσιάζεται στο βωμό της προετοιμασίας και μόνο του μαθητή για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Να δημιουργηθεί ένα σχολείο που θα αναδεικνύει τις δεξιότητες του μαθητή και που δεν θα εξαντλεί οικονομικά την οικογένεια πουλώντας το παραμύθι της «δωρεάν παιδείας». Να δημιουργηθεί ένα σχολικό περιβάλλον που δεν θα εξαντλεί τον μαθητή και που θα είναι ευχάριστο γι’ αυτόν. Αυτό το σχολείο πρέπει να παρακολουθεί από κοντά τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά παράλληλα να στηρίζεται στα ιδεώδη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας.
      Έχουν χορτάσει τα αυτιά μας να ακούν περί εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας. Στη χώρα μας, επιχειρείται κάθε φορά να αλλάξει η εκπαίδευση αλλάζοντας συνήθως το σύστημα πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή το πολύ – πολύ αλλάζοντας βιβλία και αναλυτικά προγράμματα. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να αντιληφθεί δύο πράγματα. Πρώτον ότι «για να αλλάξεις την εκπαίδευση, πρέπει να αλλάξεις τον εκπαιδευτικό» και δεύτερον ότι οι Πανεπιστημιακές σχολές πρέπει να επαναπροσδιοριστούν σε σχέση με την αγορά εργασίας. Πολλά πανεπιστημιακά τμήματα πρέπει να καταργηθούν και να δημιουργηθούν άλλα πιο χρήσιμα και ως προς την νέα τεχνολογική εποχή αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις επαγγελματικές ανάγκες της χώρας μας.  Ένα πράγμα δεν έχουμε  αντιληφτεί  ότι η χώρα μας δεν πάσχει από πτυχιούχους. Ο αριθμός αυτών που εισάγονται κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια είναι τεράστιος μπροστά στις ανάγκες της αγοράς. Έτσι καταντούν τα ΑΕΙ και κατά κύριο λόγο τα ΑΤΕΙ να βγάζουν στην αγορά εργασίας άνεργους πτυχιούχους. Εδώ χρήσιμο είναι να αναφέρουμε τον κακό επαγγελματικό προσανατολισμό και τον κακό προγραμματισμό που αφορά το τι πτυχιούχους χρειάζεται η αγορά εργασίας. Η χώρα μας και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να έχει προσανατολίσει τις σπουδές της νεολαίας προς ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης. Γιατί μη γελιόμαστε όλοι γνωρίζουμε τη γεωγραφία της χώρας μας και που θα έπρεπε να έχει στραφεί η ανάπτυξη.
       Τόσα χρόνια οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεχόμενες πιέσεις εφάρμοζαν πολιτική μίσθωσης γκαρσονιέρας, δημιουργούσαν καινούργια Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ με μια στρεβλή εξακτίνωση σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Έτσι φθάσαμε σήμερα να έχει γεμίσει η Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αυτό δημιούργησε εφησυχασμό και ικανοποίηση στην ελληνική οικογένεια ότι τα παιδιά της σπουδάζουν. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αποφοιτά κάθε χρόνο απ’ τα Πανεπιστήμια τεράστιος αριθμός πτυχιούχων μη μπορώντας η αγορά να απορροφήσει αυτόν τον αριθμό. Η επιδείνωση της ανεργίας των πτυχιούχων φάνηκε έντονα στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας με αποτέλεσμα στρατιές πτυχιούχων να καταφεύγουν στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση.
        Τα ψεύτικα «ναι» της πολιτικής πρέπει να τελειώσουν. Ο πολίτης πρέπει να πεισθεί ότι υπάρχει και το όχι. Πρέπει με ορθολογισμό να επαναπροσδιορισθούν πολλά στην χώρα μας. Ο σχεδιασμός να γίνει λαμβάνοντας υπόψη του προτεραιότητες. Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης αποτέλεσε προτεραιότητα στην κοροϊδία. Η χώρα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν επιστημονικά, προσανατολίζοντας τις σπουδές προς τα εκεί. Η τουριστική βιομηχανία, η θάλασσα, η οικολογική γεωργία, ο πολιτισμός, το κλίμα και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον έπρεπε να έχουν αποτελέσει την πλατφόρμα όπου επιχειρηματικά και μορφωτικά θα ακουμπούσαν οι σπουδές της σύγχρονης Ελλάδας.   Giannis Linardos

*** Σύκο: Το ιδανικό καλοκαιρινό φρούτο!
Το σύκο αποτελεί το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού –και όχι άδικα- για πολλούς λόγους!
Τα σύκα είναι πλούσια τόσο σε γεύση, με πλούσια υφή και εξαιρετικό άρωμα, όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν πηγή βιταμινών, όπως Α, Β1 και Β2 και μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο κ.ά. Μπορείτε να τα καταναλώσετε σκέτα, αλλά και να τα προσθέσετε στο επιδόρπιο ή τη σαλάτα σας για να της δώσετε έξτρα γεύση, αποκομίζοντας ταυτόχρονα όλα τα οφέλη.
Ας μάθουμε μερικά από αυτά:
Ρίχνουν την αρτηριακή πίεση
Τα σύκα αποτελούν πλούσιες πληγές καλίου, το οποίο βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Μελέτες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο κάλιο έχουν χαμηλότερη πίεση σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 

3 σύκα την ημέρα, τη δυσκοιλιότητα κάνουν πέρα

Εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα
Λόγω της δράσης τους σαν ήπια καθαρτικά, τα σύκα μπορούν να δώσουν τη λύση σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας και θέλουν να δοκιμάσουν μια φυσική μέθοδο βοήθειας. Η καθημερινή κατανάλωση 3 σύκων, βοηθάει στην ανακούφιση του προβλήματος.

Έχουν βοηθητικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους
Η θερινή αυτή απόλαυση είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες δρουν ως αρωγός σε μια ισορροπημένη διατροφή και μας βοηθούν στην επίτευξη του επιθυμητού βάρους. Ο λόγος είναι ότι επιβραδύνουν την πέψη και καθυστερούν την αποβολή των τροφών από το στομάχι μας, διατηρώντας για περισσότερη ώρα το αίσθημα του κορεσμού.
Προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις
Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση του λαχταριστού αυτού φρούτου, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίωνστο αίμα και κατ’ επέκταση να αποτρέψει μακροπρόθεσμα την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα τριγλυκερίδια είναι η κύρια μορφή λίπους που κυκλοφορεί στο αίμα και όσο πιο αυξημένα είναι τα επίπεδά τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και καρδιακών παθήσεων.

Ακόμη και τα φύλλα της συκιάς κάνουν καλό στην υγεία

Παρουσιάζουν αντιδιαβητική δράση
Τα φύλλα της συκιάς, σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται πως έχουν αντιδιαβητική δράση και μπορούν να μειώσουν την ποσότητα ινσουλίνης που λαμβάνουν οι διαβητικοί μέσω ενέσεων. Πώς μπορείτε να καταναλώσετε τα φύλλα συκιάς; Βράστε τα και πιείτε τα σαν τσάι ή προσθέστε το εκχύλισμά τους στο πρωινό σας γεύμα.

Πώς μπορείτε να τα απολαύσετε;
  • Αναμείξτε τα αποξηραμένα σύκα με μέλι και καρύδια.
  • Προσθέστε τα στα σπιτικά σας κέικ και μάφιν στην αποξηραμένη τους μορφή ή ακόμη και στη βρώμη ή τα δημητριακά του πρωινού σας
  • Όταν είναι φρέσκα μπορείτε να τα δοκιμάσετε στη σαλάτα σας
  • Προσθέστε τα σε διάφορα επιδόρπια ή στη φρουτοσαλάτα σας
  • Φτιάξτε μαρμελάδα σύκο με ζάχαρη και χυμό λεμονιού ή ακόμη και γλυκό του κουταλιού σύκο
Προσοχή στην κατανάλωση!
Παρά τα οφέλη τους, αν το παρακάνετε με τα σύκα, υπάρχει πιθανότητα διάρροιας, ενώ θα πρέπει να τα αποφεύγετε αν έχετε πρόβλημα στα νεφρά ή την χοληδόχο κύστη.  dia-trofis

*** ΠΕΘΑΝΕ ΧΘΕΣ ο  ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης

Πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 80 ετών ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το βράδυ της Δευτέρας η υγεία του γνωστού επιδεινώθηκε, ενώ είχε νοσηλευτεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», εξαιτίας σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και καρδιακής ανεπάρκειας.
Ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, είχε εμπνεύσει ολόκληρο σλόγκαν, το διάσημο: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».

*** Ξεμπλοκάρει η μεταφορά του συντελεστή δόμησης
ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ
 Τα τελευταία χρόνια βασική φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, με κατά καιρούς δηλώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα, ήταν ότι θα άφηνε ορισμένους από τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης με βάση τα σχέδια του 1905 και του 1987 να… γίνουν τσιμέντο, οχυρωμένη πίσω από την πραγματικότητα που λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες.
Σύμμαχό της έχει και τους δεκάδες ιδιοκτήτες, που υποστηρίζουν ότι «με την πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά στο Δήμο Καλαμάτας έχουμε καταστεί όμηροι, αφού η λύση του προβλήματος εξαρτάται από την οικονομική του κατάσταση, η οποία για δεκαετίες τώρα είναι κακή.
Είναι ωραίο να δεσμεύουμε χώρους για να φτιάξουμε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Όμως, μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει και να τις κατασκευάζουμε, αποζημιώνοντας έτσι και όσους έχουν δεσμευμένα οικόπεδα. Διαφορετικά, με όσα γίνονται κοροϊδεύουν τον κόσμο».
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως δήλωσαν στο «Θάρρος», το πρόβλημα αυτό φαίνεται να λύνεται με τη δημιουργία ζωνών συντελεστή δόμησης, νόμος που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση τις αμέσως επόμενες ημέρες και ο οποίος, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τα ρημαγμένα διατηρητέα κτήρια της Καλαμάτας. Αυτό θα γίνει με την ενεργοποίηση της Τράπεζας Γης, που θα αποτελεί ένα διαχειριστή δικαιωμάτων δόμησης. Μάλιστα, όπως μας ξεκαθάρισαν, ενώ ο Νόμος θα ενεργοποιούνταν πιλοτικά σε περιοχές της Αττικής, θα πάρει τελικά ολιστική ισχύ και θα αφορά στην επικράτεια της χώρας.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω του νέου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ξεμπλοκάρεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης με τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής, σε μια προσπάθεια να εναρμονιστούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σημειώνεται ότι η μεταφορά συντελεστή δόμησης έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού για να εφαρμοστεί πρέπει προηγουμένως να οριστούν ζώνες μεταφοράς συντελεστή, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει και επιχειρείται -εκ νέου- τώρα.
Παράλληλα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος στοχεύουν στην αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτηρίων του Δημοσίου για τη δημιουργία «κοινωνικής κατοικίας», προκειμένου από τη μια να δοθεί στέγη σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες - στα πρότυπα των εργατικών κατοικιών - και από την άλλη να περιοριστεί η αυθαίρετη δόμηση.
Επιπλέον, μετά την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτηρίου που θα τεθεί σε εφαρμογή με το νόμο για τα αυθαίρετα και ο οποίος αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες, και οι Δήμοι θα αποκτήσουν τη δική τους πολεοδομική ταυτότητα.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Την ενεργοποίηση της Τράπεζας Γης – θα αποτελεί ένα διαχειριστή δικαιωμάτων δόμησης – επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Προς την κατεύθυνση αυτή, από το υπουργείο – μέσω του νέου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων – ξεμπλοκάρουν τη μεταφορά συντελεστή δόμησης με τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής, σε μια προσπάθεια να εναρμονιστούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σημειώνεται ότι η μεταφορά συντελεστή δόμησης έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού για να εφαρμοστεί πρέπει να οριστούν ζώνες μεταφοράς συντελεστή, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει και επιχειρείται – εκ νέου – τώρα.
Παράλληλα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος στοχεύουν στην αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτηρίων του Δημοσίου για τη δημιουργία “κοινωνικής κατοικίας”, προκειμένου από τη μια να δοθεί στέγη σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες – στα πρότυπα των εργατικών κατοικιών – και από την άλλη να περιοριστεί η αυθαίρετη δόμηση.
  Πώς θα δημιουργηθεί
το απόθεμα γης
Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι με την Τράπεζα Γης να δημιουργηθεί ένα απόθεμα γης μέσω του οποίου να μπορούν να αποζημιώνονται ιδιοκτήτες των οποίων, για παράδειγμα, τα οικόπεδα ρυμοτομούνται για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.
Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, μέχρι σήμερα η αποζημίωση αυτών των ιδιοκτητών είναι χρηματική. Επειδή όμως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, στόχος του νέου μέτρου είναι να δίνεται σε αυτούς τους ιδιοκτήτες συντελεστής δόμησης, προκειμένου να χτίζουν στις ζώνες υποδοχής Συντελεστή.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο σχεδιασμός προβλέπει να αποζημιώνονται με τον ίδιο τρόπο και ιδιοκτήτες εκτάσεων σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς – σε ιδιωτικές δασικές εκτάσεις – που έχασαν το δικαίωμα δόμησης. Αυτό θα γίνεται επειδή όταν είχαν αγοράσει γη προβλεπόταν το χτίσιμο σε αυτές τις εκτάσεις.
Επίσης, μέσω της Τράπεζας Γης θα αποζημιώνονται και οι ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων. Αυτοί, επειδή δεν μπορούν να χτίζουν στις περιοχές που είναι τα διατηρητέα, θα μπορούν να το κάνουν στις Ζώνες Υποδοχής.
  Τι είναι οι Ζώνες Υποδοχής
του Συντελεστή Δόμησης
Οι Ζώνες Υποδοχής θα ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα. Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα οριστούν οι λεγόμενες Ζώνες Αυξημένης Επιβάρυνσης.
Ο σχεδιασμός προβλέπει οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με πολύ υψηλές πολεοδομικές παραβάσεις, που με το ισχύον καθεστώς τακτοποιούνται προσωρινά (για 30 χρόνια) και βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές, να αγοράζουν τη διαφορά του συντελεστή δόμησης προκειμένου να νομιμοποιούνται.
Για τις εντός σχεδίου πολύ μεγάλες παραβάσεις, ο σχεδιασμός προβλέπει κατ’ αρχήν δράσεις αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς που θα γίνει μέσω του πολεοδομικού σχεδιασμού. Εδώ το πλάνο δράσης – περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και τη συμμετοχή του Πράσινου Ταμείου – δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει, όπως λένε στο ΥΠΕΚΑ, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι μελέτες για τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΖΥΣ) θα εκπονούνται σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, περιλαμβάνει τη συγκέντρωση των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων σε επίπεδο Δήμου, την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, τη διάγνωση των προβλημάτων κ.λπ. Στο δεύτερο στάδιο θα γίνεται η επεξεργασία και η αιτιολόγηση των εναλλακτικών προτάσεων.
Στη συνέχεια, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που προβλέπονται προκειμένου να καθοριστεί μια περιοχή ως Ζώνη Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης, θα ακολουθεί έλεγχος επάρκειας από την αναμενόμενη πληθυσμιακή αύξηση που θα επιφέρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης, αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανεπάρκειας εγκεκριμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων είναι δυνατόν να προταθεί ο περιορισμός της έκτασης της ΖΥΣ, είτε περιορισμός της σε περιοχές κυρίως μεικτών χρήσεων (γενική κατοικία, πολεοδομικό κέντρο), βιομηχανικές, βιοτεχνικές περιοχές που δημιουργούν λιγότερες ανάγκες σε κοινωφελείς χώρους.
Ακόμη, προκειμένου να μπει φραγμός στην αυθαίρετη δόμηση σχεδιάζεται η σύνδεση των τιμολογίων για οικοδομικά υλικά (δηλαδή τα δελτία αποστολής) με τον αριθμό της οικοδομικής άδειας.
Παράλληλα, προωθείται η δημιουργία Παρατηρητηρίου Δομημένου Χώρου μέσω του οποίου θα παρακολουθείται όλη η δόμηση (υπάρχουσα και νέα).
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίζουν ότι ο έλεγχος της δόμησης δεν μπορεί να γίνεται μόνο  μέσω των Πολεοδομιών – οι οποίες, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τη στελέχωσή τους-, γι’ αυτό σχεδιάζουν το Παρατηρητήριο Δομημένου Χώρου, προκειμένου να λειτουργεί ως «δεύτερο μάτι».
Την ίδια ώρα προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πολεοδομικής πλατφόρμας για κάθε Δήμο. Εδώ θα μπαίνουν τα σχέδια πόλης, οι πράξεις εφαρμογής κ.ά. Όλα τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες σε πραγματικό χρόνο (real time).
Έτσι, όπως λένε από το υπουργείο, ο επενδυτής θα γνωρίζει την πολεοδομική ταυτότητα της περιοχής στην οποία θέλει να επενδύσει και ο πολίτης θα ξέρει πού να αναζητήσει ευθύνες σε περίπτωση που ένας σχεδιασμός (για παράδειγμα πολεοδομικός) πέσει έξω.
Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά την Ηλεκτρονική Ταυτότητα των Κτηρίων, τα κτήρια θα πρέπει να καταγραφούν ηλεκτρονικά μέσα στην επόμενη δεκαετία. Για τα αυθαίρετα, το χρονικό διάστημα είναι τα πέντε χρόνια. Χωρίς την Ηλεκτρονική Ταυτότητα το ακίνητο δε θα μπορεί να πωληθεί ή να μεταβιβαστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε, όταν κάποιος ιδιοκτήτης προβαίνει σε μια μεταβίβαση, να κάνει και την Ταυτότητα Κτηρίων. Για το λόγο αυτό υπάρχει η εισήγηση να υπάρξει σύνδεση με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ.
  Ανοιχτή πληγή τα εγκαταλειμμένα κτήρια
Τα εγκαταλειμμένα κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, αποτελούν σήμερα μια μεγάλη πληγή για τις πόλεις και ο φάκελος για την αξιοποίησή τους – με σκοπό την επανάχρηση και επανακατοίκησή τους – ανοίγει και κλείνει τα τελευταία χρόνια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί η οποιαδήποτε πρόοδος.
Μάλιστα, μεταξύ των εγκαταλειμμένων κτηρίων είναι και πολλά διατηρητέα. Εκτιμάται ότι σε όλη την Ελλάδα ο αριθμός των διατηρητέων ξεπερνά τις 10.000. Στην πλειονότητά τους έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, αφού πλέον η συντήρηση και ανακατασκευή τους είναι απαγορευτικές για τους περισσότερες ιδιοκτήτες.
Σε ό,τι αφορά τα εγκαταλειμμένα κτήρια, εκτός από το κίνητρο για την αξιοποίηση του συντελεστή δόμησης μέσω της Τράπεζας Γης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το θέμα και με φορολογικές ελαφρύνσεις και δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Την κατηγοριοποίηση των εγκαταλειμμένων (σε δημόσια, ιδιωτικά, διατηρητέα και αγνώστου ιδιοκτήτη)
-Το αντάλλαγμα που πρέπει να λάβουν οι ιδιοκτήτες (και κατά περίπτωση οι μισθωτές) για τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους επί του ακινήτου, όταν αυτό αξιοποιείται από το Δήμο
-Τα ποσά των φοροαπαλλαγών και την κλίμακα μοριοδότησης για την ένταξη των εγκαταλειμμένων στον αναπτυξιακό νόμο, ιδίως των διατηρητέων, και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Εισόδημα Αλληλεγγύης 
Καθημερινή εξακολουθεί να είναι η προσέλευση κόσμου στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και τη Διεύθυνση Πρόνοιας για την κατάθεση αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Βέβαια, οι «ουρές» πλέον δεν είναι τόσο μεγάλες, αλλά αναμονή υπάρχει για κάμποση ώρα.  Β.Β. 

*** Ένας διαφορετικός Αϊνστάιν στην παραλία της Καλαμάτας… 
Ένας επιβλητικός παπαγάλος κυκλοφορεί συχνά στην παραλία της Καλαμάτας. Είναι, μάλιστα, τόσο εκπαιδευμένος, που δε χρειάζεται καν να είναι δεμένος, αφού στέκεται πιστά στον ώμο του ιδιοκτήτη του, ενώ όταν αυτός καθίσει κάπου, ο Αϊνστάιν παίζει με ό,τι βρει γύρω του.
Όπως μάθαμε, ο Αϊνστάιν είναι μόλις 25 χρόνων, δηλαδή δεν είναι καν στα μισά του μέσου όρου ζωής του είδους του.  Π.Μπ.

*** Να δούμε τι θα κάνουμε… 
Καλή βδομάδα και να μαζευόμαστε σιγά σιγά! Τελείωσαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και «γυμνασμένοι» επιστρέφουμε. Έχει να το λέει κάποιος φίλος πόσο πολύ κουράστηκε σωματικά από το γεμάτο αγώνες καλοκαίρι. Είδε το Euro, όπου έφτασε να «παίζει» δύο αγώνες την ημέρα. Ήρθαν μετά και οι Ολυμπιακοί, περνούσε από το ένα άθλημα στο άλλο, ξεθεώθηκε.
Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι και κάπως ανακουφιστική. Πόσες φορές δεν το έχουμε πει αυτό. Αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας, με δόσεις, με αγορά σχολικών, με αναζήτηση δουλειάς (όσοι δεν έχουν, κι είναι δυστυχώς πολλοί, μα πάρα πολλοί). Αντιμέτωποι με τα προγνωστικά για σκληρό φθινόπωρο και χειμώνα, με τα εργασιακά που καραδοκούν.
Δεν είναι, δεν ήταν και ποτέ δε θα είναι εύκολη η ζωή. Κι εμείς ζούμε τις στιγμές της πλάι στις δικές μας. Άντε, να μαζευόμαστε να δούμε τι θα κάνουμε...  Α.Π. 

*** Πολύ πετυχημένη Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη 
Πολύ επιτυχημένη ήταν για πολλοστή φορά η Γιορτή Αγκινάρας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Οι γυναίκες της Μικρομάνης, με τη μαγειρική μαεστρία τους, ανέδειξαν το κατεξοχήν προϊόν της περιοχής τους, παρασκευάζοντας εδέσματα με διάφορους τρόπους: αγκινάρες τηγανιτές με σκορδαλιά φτιαγμένη από πατάτα και αγκινάρα, αγκινάρες με κιμά και μπεσαμέλ (σαν το μουσακά), αγκινάρες παπουτσάκια και αγκινάρες με λουκάνικα, ντομάτα, πιπεριές και αυγά, που - όπως ήταν φυσικό - έγιναν ανάρπαστες.
Μαγειρεύθηκαν περί τα 10.000 κεφάλια αγκινάρας, που οι καλλιεργητές της Μικρομάνης είχαν κρατήσει από την περίοδο της σοδειάς (φέτος τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουνίου).
Η Γιορτή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Μικρομάνης και όσοι παρευρέθησαν, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική από ορχήστρα.

*** Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Δεσύλλα
Αίσιο τέλος είχε η πυρκαγιά στο Δεσύλλα αφού οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και να τη σβήσουν.

Μια ακόμη δύσκολή ημέρα είναι η σημερινή για τους πυροσβέστες της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες φωτιά έχει ξεσπάσει στο χωρίο Δεσύλλα.  Το ανησυχητικό είναι ότι  το μέτωπο είναι μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

 ***   Σήμερα Τετάρτη 24/08  η ανακοίνωση των βάσεων για ΑΕΙ - ΤΕΙ
Τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθώς  σήμερα , Τετάρτη, πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής. Έτσι, από τις 11 το πρωί, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους και να αναρτηθούν επίσης αύριο, Τετάρτη.
Επιπλέον, στην ίδια πλατφόρμα του υπουργείου, από τις 11 το πρωί, θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ) και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ, μη ελληνικής καταγωγής.
Εξάλλου, νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, με θέμα τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στα ύψη θα κινηθούν οι βάσεις σε ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να ξεπερνά τις 19.000 μόρια, ενώ πολύ κοντά θα κινηθεί και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Αντίθετα, πτώση ακόμη και 2.000 μορίων και άνω αναμένεται σε βάσεις (περιφερειακών κυρίως) ΤΕΙ.
Ωστόσο, θα υπάρξουν σχολές με άνοδο βάσης, κυρίως αυτές που βρίσκονται στις μέτριες βαθμολογικές κλίμακες (12-15), όπου φέτος υπήρξε «υπερσυγκέντρωση» βαθμολογιών.  Newsroom ΔΟΛ

*** Μέρκελ σε ΕΕ: Πάρτε περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα    Εύσημα για το προσφυγικό από την γερμανίδα Καγκελάριο - "Απαραίτητη η συμφωνία με την Τουρκία"
Μέρκελ σε ΕΕ: Πάρτε περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα
Την δυσαρέσκειά της για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναφερόμενη στην περιορισμένη ανταπόκριση κάποιων κρατών - μελών. Επαίνεσε, ωστόσο, την Ελλάδα για τη μεγάλη συνεισφορά της στην υποδοχή μεγάλου αριθμού προσφύγων.
"Στην Ελλάδα, από την φάση του κλεισίματος των συνόρων της χώρας με την ΠΓΔΜ μέχρι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Τουρκία, έφτασαν περίπου 45.000 πρόσφυγες. Αυτό - σε σχέση με τον πληθυσμό- ισοδυναμεί με το να έφταναν στην Γερμανία μέσα σε λίγες εβδομάδες 360.000 πρόσφυγες και δείχνει πόσο έχει συνεισφέρει η Ελλάδα" τόνισε η καγκελάριος.
Η Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Passauer Neue Presse» έσπευσε να υπερασπιστεί την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία -  για την περαιτέρω εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της οποίας η Ε.Ε. εργάζεται εντατικά, όπως είπε - επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι και στο θέμα του ασύλου η ΕΕ δεν βρίσκεται εκεί που θα επιθυμούσε.
"Το γεγονός ότι έως σήμερα έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα στην ΕΕ μόλις 3000 πρόσφυγες,  δείχνει ότι τα κράτη-μέλη δεν κάνουν καθόλου αυτό που θα περίμενε κανείς από αυτά".
Σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει κατ' ιδίαν συζητήσεις με τη γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα (16 Σεπτεμβρίου), με το τρίπτυχο «Προσφυγικό - δεύτερη αξιολόγηση - χρέος» στην κυβερνητική ατζέντα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ωστόσο, το μεγάλο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ αναμένεται να γίνει τρεις ημέρες αργότερα στη Νέα Υόρκη, όπου οριστικοποιήθηκε η κοινή παρουσία τους και η συμπροεδρία τους σε ειδική διάσκεψη που οργανώνει ο ΟΗΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

***  Μαξίμου: Η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη 
Η δίκαιη ανάπτυξη και ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον Αλ. Τσίπρα
Μαξίμου: Η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη
Με κεντρική θέση τη δίκαιη ανάπτυξη θα διαμορφωθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, ενώ τόσο αυτή (η δίκαιη ανάπτυξη) όσο και εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020.
Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.
Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.
Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά τη στρατηγική για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.
Σημειώνεται ότι η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

***  Μουζάλας: 180.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα χωρίς τη συμφωνία με Τουρκία
Μουζάλας: 180.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα χωρίς τη συμφωνία με Τουρκία
~ Με τη φράση "το χάος πήρε μορφή" περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαταγραφής των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «διαχειρίσιμη τώρα που υπάρχει σαφής εικόνα», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου συμμετείχαν ακόμα η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ και ο Δημήτρης Παγίδας, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).
 ενώ πρόσθεσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς και θα δοθεί δικαίωμα εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνέντευξη τύπου τόνισε ότι "εάν δεν είχαμε τη συμφωνία με την Τουρκία θα είχαμε 130 έως 180.000 πρόσφυγες παραπάνω".
Ο κ. Λεκλέρκ χαρακτήρισε ταχύτατη τη διαδικασία και επισήμανε πως, με βάση την εμπειρία του σε παρόμοιες διαδικασίες σε άλλα μέρη του πλανήτη, αποτελεί «παγκόσμιο ρεκόρ».
54.000 οι καταγεγραμμένοι 
Το σύνολο των καταγεγραμμένων προσφύγων και μεταναστών προσδιορίζεται σε 54.000 στην Ελλάδα. Από τις 6 Ιουνίου ως τις 30 Ιουλίου, ανέφερε ο κ. Μουζάλας, προκατεγράφησαν συνολικά 27.592 πρόσφυγες και μετανάστες. Σημείωσε πως 5.800 άνθρωποι ήδη είχαν προκαταγραφεί νωρίτερα μέσω skype και 500 ακόμη σε διάφορες δομές, ενώ 7.751 άτομα είναι έτοιμα για μεταγκατάσταση σε άλλες χώρες. Πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα εθελούσιου επαναπατρισμού και 11.000 άτομα παραμένουν στα νησιά, για τους οποίους το υπουργείο ετοιμάζει σχέδιο μεταφοράς τους στην υπόλοιπη χώρα, δήλωσε ο κ. Μουζάλας.
4.000 έως 6.000 άτομα εκτός καταγραφής
Η εκτίμηση του υπουργείου είναι πως 4.000 με 6.000 άνθρωποι δεν έχουν καταγραφεί και αυτό οφείλεται, εξήγησε ο κ. Μουζάλας στο ότι είναι ένας πληθυσμός σε κίνηση. «Αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο. Ένα ποσοστό διαχύθηκε στις ήδη υπάρχουσες κοινότητες μεταναστών, κυρίως από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ένα άλλο αρνήθηκε την προκαταγραφή, ευελπιστώντας στο άνοιγμα των συνόρων, κάποιοι άλλοι έτυχε να λείπουν κατά τη διάρκεια της καταγραφής, άλλοι διαμένουν σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας ανθρώπινου λάθους».
Οι 27.592 προκατεγραφέντες θα πάρουν τα πρώτα ραντεβού για την πλήρη καταγραφή τους τις επόμενες δυο εβδομάδες, είπε η κ. Σταυροπούλου, ενώ υπολογίζεται πως σε ένα με ενάμιση χρόνο θα γίνει γνωστό ποιοι θα πάρουν άσυλο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε πως το 2016 κατεγράφησαν 264% περισσότερα αιτήματα, χωρίς τα στοιχεία της προκαταγραφής, σε σχέση με το 2015.
 Τα στοιχεία της προκαταγραφής
 Από τους 27.592 προκατεγραφέντες, το 57% είναι άνδρες και το 43% γυναίκες. Το 54% είναι Σύροι, το 27% Αφγανοί και το 13% Ιρακινοί το 47% μιλάει Αραβικά, το 22% Κιρμαντζί, το 15% Νταρί, το 11% Φαρσί και το υπόλοιπο άλλες γλώσσες. Τα ασυνόδευτα παιδιά που εντοπίστηκαν ανέρχονται σε 1.225, ενώ από το σύνολο των 27.592 το 46% είναι παιδιά.
 Δικαίωμα στην υγεία, παιδεία, εργασία
 Με την κάρτα που θα λάβουν οι καταγεγραμμένοι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία και με κάποιες φόρμουλες που επεξεργάζεται το υπουργείο θα τους δοθεί και άδεια εργασίας, γιατί με την υπάρχουσα νομοθεσία το δικαίωμα στη δουλειά δεν καλύπτεται, υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.
 Η διαδικασία προκαταγραφής χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εργάστηκαν 260 άτομα και για τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν συνεργάστηκε η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
 Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της μετεγκατάστασης, εξαιτίας της άρνησης κάποιων κρατών, και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν από κοινού με του υπουργούς Εξωτερικών και προστασίας του Πολίτη με επισκέψεις σε άλλα κράτη στο άμεσο μέλλον, για την αντιμετώπιση του θέματος και, μεταξύ άλλων, την πρόταση για Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Επιστροφών.
 Επιπλέον, προανήγγειλε το κλείσιμο κάποιων δομών φιλοξενίας ή σε άλλους τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτές, λόγω της σταδιακής εγκατάστασης προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία από την 'Ύπατη Αρμοστεία.
Συγκεκριμένα τους επόμενους δυο μήνες και οι υπόλοιποι, από τους 11.000 που είναι ο στόχος, θα έχουν μεταφερθεί στις παραπάνω δομές, γεγονός που σημαίνει έντεκα με δεκαπέντε λιγότερα καμπ, τόνισε ο κ. Μουζάλας. Εξάλλου, ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως θα υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις στους χώρους διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, καθώς, όπως παραδέχτηκε, «κάποιες δομές είναι κάκιστες, και θα δουλέψουμε για πιο αξιοπρεπείς συνθήκες».

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Παράταση για πρόεδρο στη Σούπερ Λιγκ, εκλογές την άλλη Τετάρτη  
Αποφάσισαν στο Δ.ΣΠαράταση για πρόεδρο στη Σούπερ Λιγκ, εκλογές την άλλη Τετάρτη
~ Η πρόταση διεξαγωγής ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στη Σούπερ Λιγκ δεν έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια του Δ.Σ, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς πρόεδρο με τους εκπροσώπους των ομάδων να συμφωνούν για ψηφοφορία την επόμενη Τετάρτη (31/8). Προσωρινή διοικούσα επιτροπή από Δάρα, Σπανό και Κωστούλα.
Η εκλογή νέου προέδρου δεν ήταν στα θέματα του Δ.Σ της Τρίτης που είχαν ανακοινωθεί, όμως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία για το αν θα υπάρξουν εκλογές στη Σούπερ Λίγκα, αφού δεν ήθελαν να περάσει η συνεδρίαση και ο Δάρας να συνεχίσει στη θέση του Στράτου, ο οποίος έχει παραιτηθεί.
Αυτή έγινε, όμως επικράτησε η πλευρά που έλεγε για αναβολή της ψηφοφορίας. Υπέρ της πρότασης των τριών τάχθηκαν οι Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Βέροια και Παναιτωλικός, ενώ οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Λάρισα, Ατρόμητος, Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης τάχθηκαν κατά, με την ΕΠΟ να είναι και εκείνη υπέρ της αναβολής.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δυσφορία από πλευράς Παναθηναϊκού, ο οποίος αρχικά αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε. 
Στη συνέχεια ορίστηκε προσωρινή διοίκηση, που θα αποτελείται από τους Δάρα, Σπανό και Κωστούλα, οι οποίοι θα τρέχουν τις υποθέσεις μέχρι την επόμενη Τετάρτη, όπου θα υπάρξει ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.
Όσα ειπώθηκαν μετά το Δ.Σ:
Χρήστος Δάρας: «Ευχαριστούμε τα μέλη για την ομόφωνη απόφαση για σύσταση τριμελούς επιτροπής, που αποτελείται από εμένα, τον κ. Σπανό και τον κ. Κωστούλα. Θα συζητήσουμε όλα τα επείγοντα θέματα της Σούπερ Λίγκας και την άλλη Τετάρτη (31/8) θα γίνει εκλογή προέδρου. Ήταν μία απόφαση ομόφωνη και συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη. Εγώ είμαι αναπληρωτής πρόεδρος και θα μείνω αναπληρωτής προέδρου».
Γιώργος Σπανός: «Το ΔΣ διήρκεσε περίπου 2 ώρες και διαφωνίες και συμφωνίες. Υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση εκλογής του προέδρου στις 31 του μήνα. Πρέπει να βρούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα μία λύση σε κάποια θέματα με τον κ. Κοντονή και τη Nova. Μας δόθηκε ένα έγγραφο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ομάδα να καταθέσει τις απόψεις της. »Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα, εδώ είμαστε για να βρούμε μια λύση να προχωρήσουμε μονιασμένοι και με ενότητα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο σημείο μηδέν. Πρέπει να διατηρήσουμε τις διαφωνίες έξω από το ποδόσφαιρο γιατί αυτό που μας ενώνει το ποδόσφαιρο. Οι εγωισμοί, οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να σταματήσουν και να βρεθεί μία λύση».
Χρήστος Πανόπουλος: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Υπήρχαν κάποια θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων και το αν θα αναδείξουμε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας αυτή τη στιγμή. Κανένα άλλο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν συζητήθηκε, παρά μόνο αυτό. Δεν θα κρυφτώ. Υπήρχαν διάφορες συζητήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε, για το αν ψηφίσουμε ή όχι πρόεδρο. Μετά από αυτό, συζητήσαμε όλοι μαζί και συμφωνήσαμε η εκλογή προέδρου να πάει για την επόμενη Τετάρτη στις 2.30. Μέχρι τότε, δημιουργήθηκε μια τριμερής επιτροπής, για όποια θέματα προκύψουν. Αυτή θα αποτελείται από τον Χρήστο Δάρα, τον Φώτη Κωστούλα και τον Γιώργο Σπανό». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Τα οκτώ αναπάντεχα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο     
Από πόκεμον μέχρι πράσινη πισίναΤα οκτώ αναπάντεχα των Ολυμπιακών Αγώνων του ΡίοΤο ζευγάρι που κατέχει δέκα χρυσά μετάλλια
 ~  Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία

Ιστορίες επιτυχίας, συγκίνησης και ανατροπών βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα αφότου «γράφτηκε» ο επίλογος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016. Εικόνες που άφησαν το  αποτύπωμά τους στη Διοργάνωση «περνούν» για άλλη μια φορά μπροστά από χιλιάδες χρήστες πριν αποτελέσουν ανάμνηση του παρελθόντος.
Η μεγάλη ανατροπή Με μια εντυπωσιακή «βουτιά» στη γραμμή του τερματισμού στέρησε την πρωτιά από την αμερικανίδα Άλισον Φίλιξ και ανέτρεψε τα δεδομένα του τελικού στα 400μ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η αθλήτρια στίβου από τις Μπαχάμες, Σόνε Μίλερ, «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από την Φίλιξ με μια απρόσμενη όχι όμως παράνομη κίνηση, αφού με το σώμα της πέρασε από τη γραμμή του τερματισμού και όχι απλά με το χέρι της.  
Ισχυρίστηκε οτι η πτώση δεν ήταν προσχεδιασμένη μιλώντας για «μπλακ άουτ». Αναμενόμενη χαρακτήρισε αυτή της τη δήλωση ο σχολιαστής του BBC και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στα 400μ, Μάικλ Τζόνσον.
Ο θυμωμένος μποξέρ
 Διέρρηξε τα ιμάτιά του μετά τον αποκλεισμό του στον προημιτελικό των 56 κιλών. Ο ιρλανδός πυγμάχος Μάικλ Κόνλαν εκτόξευσε πυρά τόσο κατά των κριτών, θεωρώντας ότι αδικήθηκε, όσο και κατά του ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μετά την ήττα από τον αντίπαλό του, Βλάντιμιρ Νίκιτιν, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στους κριτές, και με ανάρτησή του στο Twitter έστρεψε τα βέλη του ενάντια στον Πούτιν γράφοντας: «Τι έγινε Βλαντ, πόσο σε χρέωσαν, αδελφέ;»

Η φωνή διαμαρτυρίας ακούστηκε και στην τηλεόραση, αφού δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον θυμό του καθώς μιλούσε για διαφθορά και σκάνδαλα στον χώρο της ερασιτεχνικής πυγμαχίας.
Η Διεθνής Ομοσπονδία της Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας αντέδρασε, με τη σειρά της, υπερασπιζόμενη την θέση της, η ταχεία όμως απομάκρυνση κριτών άνοιξε ευρύ πεδίο προβληματισμών.
Να σημειωθεί ότι ο Κόνλαν είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Ντόχα το 2015.
Η πράσινη πισίνα  Ένα από τα πολλά θέματα που σχολιάστηκαν έντονα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το πράσινο χρώμα της πισίνας στο άθλημα των καταδύσεων.

Πολλοί, ανάμεσα τους και οι αθλητές, αναρωτήθηκαν εάν τα νερά ήταν κατάλληλα για να μπορέσουν να βουτήξουν. Οι διοργανωτές, ωστόσο, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι το νερό είναι απολύτως κατάλληλο.
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο ότι «οι δεξαμενές νερού ξέμειναν από μερικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία επεξεργασίας του», με αποτέλεσμα να προκληθεί: «άνοδος του pH του νερού που ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια και έτσι να προκαλέσει αποχρωματισμό».
Τα τρίδυμα Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν οι θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο όταν οι τρίδυμες αδερφές από την Εσθονία, Λέιλα, Λίινα και Λίλι Λούικ, με σύνθημά τους το «Trio to Rio»,
πήραν μέρος στο αγώνισμα του Μαραθωνίου δυσκολεύοντας τους σχολιαστές να τις ξεχωρίσουν.

Η Λιλι κατέλαβε την 97η θέση αφήνοντας πίσω τις δύο αδερφές της, Λέιλα, που βρέθηκε στην 114η θέση και Λίινα που δεν κατάφερε να τερματίσει. Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αξιοπρεπή την προσπάθεια των 30χρονων αθλητριών, που μόλις έξι χρόνια ασχολούνται εντατικά με τον στίβο.
Ο αξιοθαύμαστος Μο

 Στιγμές αγωνίας, αλλά και ικανοποίησης έζησαν οι υποστηρικτές του βρετανού δρομέα, Μοχάμεντ Φάρα, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Έπεσε στη διάρκεια της κούρσας των 10.000 μέτρων, κατάφερε όμως να συνεχίσει απτόητος εντυπωσιάζοντας με τη δύναμη που επέδειξε. Αφότου διαπίστωσε ότι δεν έφερε σοβαρό τραυματισμό και παίρνοντας ενέργεια από την σκέψη της οικογενείας του, αγωνίστηκε χωρίς φόβο.

Η περίπτωση Φάρα ανασύρει μνήμες από τη διαδρομή του πρώην αθλητή στίβου Λάσε Βίρεν που στους Ολυμπιακούς του Μοναχου, το 1972, κατέκτησε την πρωτιά στα 10.000 μέτρα ανδρών, μετά από πτώση στα μέσα του αγώνα.
Η υπέροχη Σιμόν
Έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε ατoμικό αγώνισμα κολύμβησης. Η 20χρονη Σιμόν Μάνιουελ πήρε μέρος στον τελικό στα 100μ ελεύθερο, όπου μοιράστηκε την πρώτη θέση με την 16χρονη Καναδή Πένι Ολέκσιακ.

«Το χρυσό μετάλλιο δεν ήταν μόνο για μένα. Ήταν για τους ανθρώπους που ήρθαν πριν από μένα και με ενέπνευσαν να μείνω στο άθλημα. Για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν. Ελπίζω να είμαι μια έμπνευση για τους άλλους να βγουν εκεί έξω και να δοκιμάσουν να κολυμπήσουν. Ίσως να είναι πολύ καλό αυτό», δήλωσε μετά τη νίκη της, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διάκρισης εν μέσω κοινωνικής αναταραχής και συγκρούσεων στις ΗΠΑ ανάμεσα σε  αστυνομικούς και μαύρους.
Η πονεμένη ιστορία με τα...πόκεμονΈπεσε το ηθικό του 27χρονου ιάπωνα γυμναστή Κοχέι Ουτσιμούρα όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας του τον ενημέρωσε πως έχει χρεωθεί 4.400 ευρώ επειδή χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Pokemon Go.

Η Βραζιλία δεν είναι μέσα στις χώρες που χρησιμοποιούν επίσημα την εφαρμογή και η χρέωση στο κινητό τηλέφωνο του Ουτσιμούρα έγινε μέσω Ιαπωνίας.
Ο Ολυμπιονίκης προέβη, ωστόσο, σε έξυπνη διαπραγμάτευση με την εταιρεία τηλεφωνίας γλιτώνοντας το μεγάλο ποσό πληρωμής.
Το χρυσό ζευγάρι 
Το επιτυχημένο ζευγάρι ποδηλατών, Τζέισον Κένι και Λόρα Τροτ, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει συνολικά δεκα χρυσά μετάλλια. Δεν μπόρεσαν να κρύψούν τη συγκίνησή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και με ένα δημόσιο φιλί συγκέντρωσαν τα βλέμματα.
Η ολυμπιονίκης Λόρα Τροτ έκλαιγε από χαρά όταν ο σύντροφός της Τζέισον Κένι κέρδισε το έκτο του χρυσό μετάλλιο, λίγη ώρα αφότου η ίδια είχε κατακτήσει το τέταρτο χρυσό της μετάλλιο.
Ελισάβετ Σταμοπούλου  Newsroom ΔΟΛ

*** Εντυπωσιακή Καλαμάτα στο φιλικό με τη Δόξα Μεγαλόπολης (φωτογραφίες)
 
 ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ 2-1, ΜΕ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
 ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ «ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ»
 Με γκολ του Βασίλη Μπεγέτη στο α’ ημίχρονο (35’, από πάσα του Καλαντζή) και του νεαρού Δημήτρη Μπάρκα στο β’ μέρος (62’, μετά από ασίστ Πουλάκου) η Καλαμάτα επικράτησε με 2-1 στο προχθεσινό φιλικό με τη Δόξα Μεγαλόπολης, η οποία μείωσε στο τελευταίο 5λεπτο με τον Κούβαλη. Πέναλτι έχασε στην εκπνοή του πρώτου 45λέπτου ο Χρήστος Καλαντζής, το οποίο απέκρουσε ο Μακρυωνίτης, ενώ είχε υποδειχθεί σε χέρι του Αντώνακα μετά από κεφαλιά του Σαραντόπουλου. Μαζί με μια σειρά από καλές ευκαιρίες, κυρίως στο α’ μέρος, που δεν αξιοποίησαν οι Καλαντζής, Τσουλάκος, Τζανετέας, Σαραντόπουλος, Πουλάκος η Καλαμάτα θα μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ.
Η τρίτη νίκη σε ισάριθμα τεστ που έχει δώσει μέχρι τώρα η τοπική μας ομάδα, συνδυάστηκε με πολύ καλή εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις θετικές προσδοκίες που είχαν διαφανεί και από τα προηγούμενα (με Ολυμπιακό και Αναγέννηση). Ένας λόγος παραπάνω που οι Αρκάδες θα αγωνίζονται μια κατηγορία πιο ψηλά, στη Γ’ Εθνική, όμως το συγκρότημα που προπονούν οι Μάνα-Χατζηαγγελής ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας ικανοποιημένους και τους περίπου 300 φιλάθλους που βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στις κερκίδες του γηπέδου του Μεσσηνιακού.
Πέρα από την καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές, στα θετικά είναι και το γεγονός ότι η αρχική 11άδα παρατάχθηκε διαφοροποιημένη σε σχέση με το φιλικό που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν με την Αναγέννηση. Κάτι που ήρθε να δικαιώσει και τις δηλώσεις του κ. Μάνα, ο οποίος είχε τονίσει ότι όλοι οι παίκτες είναι σε θέση να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα διαθέτει και «βάθος» επιλογών.
Πιο συγκεκριμένα νέα πρόσωπα ήταν κάτω από τα δοκάρια ο Γιώργος Κυριακόπουλος (ξεκίνησε αντί του Τάσου Κωνσταντακόπουλου), στην άμυνα ο Βασίλης Κουρέας αντί του Άγγελου Μπαστακού και στη μεσαία γραμμή οι Άγγελος Σαραντόπουλος και Ηλίας Κουντάνης αντί των Ηλία Μερκούρη, Σωτήρη Κουκούτση. Προφυλάχθηκε πάλι ο Γιάννης Καλογερόπουλος και ο τραυματίας Διονύσης Γεωργιόπουλος.
Διαιτητές: Γιώργος Μπλάνας (Γκούμας-Γιαννέτσος).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Κουρέας, Τζανετέας, Μπεγέτης, Κουντάνης, Σαραντόπουλος, Βασιλόπουλος, Καλαντζής, Τσουλάκος (Κωνσταντακόπουλος, Μπαστακός, Κορομηλάς, Κουκούτσης, Κουρούπης, Μπάρκας, Μερκούρης, Νικολόπουλος, Πουλάκος).
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Αντώνακας, Καρέλης, Γιαννόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Δρόσος, Κατσαρός, Νάνος, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος, Παναγιωτίδης (Θ. Ασημακόπουλος Ορ. Πέπα, Κούβαλης, Κ. Ασημακόπουλος, Μανιός, Ρούτσης, Γ. και Ο. Πέπα, Αλεξανδρής).
  Προπόνηση στο Στάδιο σήμερα
 Η προετοιμασία της Καλαμάτας συνεχίστηκε κανονικά χθες το απόγευμα, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί πρωινή στο Στάδιο της Παραλίας.
Την Τετάρτη θα ακολουθήσει ένα ακόμη φιλικό τεστ, με αντίπαλο την ομάδα Κ 17 του Αστέρα Τρίπολης (στις 6 μ.μ. στο γήπεδο του ΜΓΣ).
Και φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας, την προσεχή Κυριακή στις 6 μ.μ. στο γήπεδο των Γαργαλιάνων, κόντρα στον ισχυρό Τέλο Άγρα, για το κύπελλο Μεσσηνίας (1ος αγώνας της β’ φάσης).

***  Ρίο 2016: Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημαιοφόρος στους Παραολυμπιακούς     Οικονομολόγος στο επάγγελμα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια ΒC3 μπότσια στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό BC3 στο Πεκίνο το 2008
Ρίο 2016: Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης σημαιοφόρος στους Παραολυμπιακούς
Έτοιμος να ζήσει μια μοναδική στιγμή στην αθλητική καριέρα του είναι ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, μετά την επιλογή του από την Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (7-18 Σεπτεμβρίου).
Οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο Πολυχρονίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια ΒC3 μπότσια (μαζί με τους Νίκο Πανανό και Μαρία Ελένη Κορδαλή) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό BC3 στο Πεκίνο το 2008. Πλέον στοχεύει στο τρίτο σερί Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, το οποίο, όπως εξομολογήθηκε στο Πρακτορείο Sport, θα ήθελε να είναι... διπλό, δηλαδή τόσο στα ζευγάρια όσο και στο ατομικό.
«Είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής. Να κρατάει τη σημαία της πατρίδας του και να οδηγεί στο στάδιο την υπόλοιπη ελληνική αποστολή. Ταυτόχρονα δείχνει και την αναγνώριση της προσπάθειας και των θυσιών που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα θα είναι μια εμπειρία ζωής και φαντάζομαι ότι τα αισθήματα που θα νιώσω κρατώντας την ελληνική σημαία, θα είναι απερίγραπτα» δήλωσε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς και πολλών θυσιών μάζεψε τους απαιτούμενους βαθμούς, προκειμένου να δώσει το «παρών» και στο Ρίο.
«Ήταν μια τετραετία πολλών θυσιών και σκληρού ανταγωνισμού απέναντι σε αθλητές που ήθελαν ακριβώς ό,τι κι εγώ. Να βρεθούν στο Ρίο. Προκρίθηκαν οι οκτώ καλύτερες χώρες του κόσμου, μέσα στις οποίες ήμασταν κι εμείς. Ένας μοναδικός άθλος, εάν αναλογιστεί κανείς ότι πήραμε την πρόκριση μεταξύ 40 χωρών. Ήταν μια τετραετία εξαιρετικά επίπονη, αλλά με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Κερδίσαμε τέσσερα διεθνή μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά, σε ατομικό και ζευγάρια. Η πορεία που είχαμε, μας κάνει πολύ αισιόδοξους. Δουλέψαμε σκληρά όσο ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον τα 16 χρόνια που ασχολούμαι με το μπότσια. Και τώρα ήρθε η ώρα να εκπληρώσω το στόχο μου. Έναν δύσκολο στόχο, που όμως ξέρω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Να βρεθώ στο βάθρο των νικητών τόσο στα ζευγάρια όσο και στο ατομικό BC3. Να σηκώσω την ελληνική σημαία στην κορυφή δύο φορές» τόνισε ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Πόσο μεγάλη όμως είναι η ευθύνη να οδηγεί την ελληνική ομάδα στην τελετή έναρξης; «Τεράστια. Όλα τα φώτα πέφτουν πάνω σου και πρέπει να αποδείξεις ότι δεν επιλέχθηκες τυχαία για τη θέση αυτή. Ότι ήσουν ο κορυφαίος και ότι παραμένεις στην κορυφή. Αυτός είναι ο στόχος μου. Η κορυφή και τίποτα λιγότερο».
Το ταξίδι στο Λονδίνο έγινε με χρήματα της... τελευταίας στιγμής, όμως στο Ρίο οι χορηγοί, με πρώτο και καλύτερο τον ΟΠΑΠ, λειτούργησαν θετικά στην ψυχολογία των αθλητών, ώστε να διεκδικήσουν με μεγαλύτερη άνεση την πρόκριση. «Θεωρώ ότι το χορηγικό πρόγραμμα της Παραολυμπιακής Επιτροπής ήταν άψογο και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας. Από τον μεγαλύτερο μέχρι και και τον μικρότερο. Πλέον δεν υπάρχει απαραίτητη στήριξη από την Πολιτεία και η ιδιωτική πρωτοβουλία αποτελεί το "οξυγόνο" μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία αυτήν την τετραετία, να πάμε στις διοργανώσεις που απαιτούνταν για να συγκεντρώσουμε βαθμούς απαραίτητους για την παρουσία μας στο Ρίο, με το βλέμμα πάντα στο Ρίο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με τη στήριξη των χορηγών μας καταφέραμε να πάρουμε σημαντικές διακρίσεις και προκρίσεις για την Βραζιλία. Στέλνουμε μια μεγάλη ομάδα, μια δυνατή ομάδα στην Βραζιλία, που στοχεύει σε συγκομιδή μεταλλίων μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε στο Λονδίνο. Πρόκειται για έναν ρεαλιστικό στόχο, που με τη βοήθεια του Θεού και της τύχης θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε».
Τι γίνεται όμως με την επόμενη ημέρα από το Ρίο; «Από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να μας στηρίξει στον βαθμό που θα θέλαμε, θα πρέπει να στηριχθούμε και πάλι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή τους χορηγούς μας. Με τη βοήθειά τους είμαι πεπεισμένος πως δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Με σταθερά βήματα και χωρίς υπερβολές θα λειτουργήσουμε όπως κι αυτήν την τετραετία. Τους θέλουμε δίπλα μας, στο πλευρό μας, ώστε να μας βοηθήσουν στο σημαντικότερο κομμάτι, αυτό της ψυχολογίας. Γιατί με καλή ψυχολογία μπορεί να κάνεις θαύματα, σε όλα τα επίπεδα. Και η καλή ψυχολογία στον αθλητισμό είναι το Α και το Ω».

***  

~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~  31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 :    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-14-15-20-2016.html .-   
~   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20  και  21  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/20-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .- 

~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22  Αυγούστου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-22-2016.html .- 
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4928 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί