~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :
~
ΒΙΝΤΕΟ : Διαβαίνοντας του Μπελογιανέϊκο γεφύρι προς Πήδημα  από Αρφαρά με το Ι.Χ. την επομένη των καταστροφών από την κατεγίδα του καιρού με βροχή που ξεπέρασε τα 130 χιλιοστά σε διάρκεια 6-8 ώρων .-
~* Πλημμύρες καταστροφές "Μπελογιανέϊκο/χαλίκι" (Αρφαρά-Πήδημα) ταβέρνα Μένη Σακκάς " Βασίλης" 08/09/2016 : https://youtu.be/AOfxL0LzAKU .- 
  ~* Μπελογιανέϊκο καταστροφή πλημμύρες ελαιώνας Η. N. Σκούλικα 08/09/2016: https://youtu.be/kW5J7xPVnWY .-
~*Αρφαρά Πήδημα πλημμύρες 08/09/2016 Ε.Ο  παράδρομος :
https://youtu.be/n3QzQYiKcqc  .-  
                     Φωτογραφίες από πλημμύρες , καταστροφές - Ζημιές στο Πήδημα Αρφαρών 
                                                                   την άλλη μέρα  8/9/2016


 ~** Μεσσηνία  πλημμύρες 07/09/2016  Ε.Ο  και Πάμισος Άγιος Φλώρος :   https://youtu.be/Ea54sIrnIgQ .- \

Σήμερα Πέμπτη 08/09/2016 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο Εθνικός Δρόμος Καλαμάτα-Τρίπολη-Αθήνα στην περιοχή πλημύρας , στον βάλτο του Αγίου Φλώρου Αρφαρών , από την κοινοπραξία "Μορέα"...    
~ Κακοκαιρία καταιγίδα στη Μεσσηνία  07/09/2016:
 https://youtu.be/0swGDEbthrk .-
~  Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Μεσσηνία  07/09/2016:
 https://youtu.be/eQKe_M3KduA .-


~**Ακραία  καιρικά  ο Νέος Εθνικός  δρόμος στις πηγές του Παμίσου 07 09 2016 :  https://youtu.be/nUdaQ0FvAV0 .-
~**  Κακοκαιρία στη Μεσσηνία Πάμισος Άγιος Φλώρος 07/09/2016  : https://youtu.be/E5uBxX_IKWs  .-

Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος απολογείται υπέρ του αδικούμενου, ευρίσκει τον Θεό υπερμαχούντα δι' αυτόν. Όποιος βοηθά τον πλησίον αυτού, λαμβάνει την βοήθειαν του Θεού.
8 Σεπτεμβρίου
Γενέσιον της Θεοτόκου(1). Μαρτύρων Αρτεμιδώρου, Ρουφιανού, Ρούφου και Σεβήρου. Νεομάρτυρος Αθανασίου (2) του εν Θεσσαλονίκη (†1774). Οσίου Σωφρονίου(3), επισκόπου εν Ιβηρία.
(1)Η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας. Οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα προσεύχονταν καθημερινά με δάκρυα στα μάτια να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους και έκανε πραγματικότητα το αίτημά τους: τους αξίωσε να φέρουν στον κόσμο την Υπεραγία Θεοτόκο τη γυναίκα που έμελλε να γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου.
(2)Ο Άγιος Αθανάσιος ο Νεομάρτυρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε στην Κουλιακιά της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του ήταν χριστιανοί και φρόντισαν για τη εν Χριστώ παιδεία του γιου τους. Αφού φοίτησε σε ελληνικό σχολείο της Θεσσαλονίκης μετέβη στο Άγιον Όρος όπου σπούδασε στη σχολή Βατοπεδίου. Επέστρεψε στο χωριό του όπου δεχόταν πιέσεις να αρνηθεί το χριστιανισμό. Ο Αθανάσιος όμως έμεινε ακλόνητος στη χριστιανική πίστη και φυλακίστηκε. Ο μάρτυρας ομολόγησε τον Χριστό σαν αληθινό Θεό. Έτσι τον απαγχόνισαν στις 8 Σεπτεμβρίου 1774.
(3)Ο Άγιος Σωφρόνιος επίσκοπος Αχταλείας της Ιβηρίας, γεννήθηκε στον Πόντο από γονείς ευσεβείς και ενάρετους. Από νεαρή ηλικία έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα Θεία και ιδιαίτερα τη μοναχική ζωή. Το πρώτο όνομα του Σωφρονίου ήταν Συμεών. Στις Μονές διδάχτηκε τα ιερά γράμματα και τη μοναχική ζωή. Τότε εκάρη μοναχός με το όνομα Σωφρόνιος και κατόπιν χειροτονήθηκε ιερέας. Μετά ο ηγούμενος τον έστειλε στο μεταλλείο στην Ιβηρία σ` ένα χωριό με την ονομασία Δαλβέρ. Εκεί γνώρισε το σεβασμό των κατοίκων που τον χειροτόνησαν επίσκοπο. Η περιοχή δέχτηκε μία βαρβαρική επιδρομή κατά την διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν τα πάντα. Ο Σωφρόνιος πιάστηκε αιχμάλωτος και πουλήθηκε σε μία γυναίκα, η οποία τον απελευθέρωσε και τον έστειλε στην Τραπεζούντα. Άφησε την τελευταία του πνοή στο χωριό του. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε το 1824 στην Ιερά Μονή Βαζέλωνος. ~
Στις 08/09/2016 εορτάζουν:
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
~  Ἦχος δ’.
~ Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.
~*  Απολυτίκιο Γενέσεως της Θεοτόκου - 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/UX5CY-lkWKM .-

~
Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος

Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
 
Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημώ....
 
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο ....
 
Άγιοι Εύοδος και Ονησιφόρος οι Απόστολοι  Άγιος Σώζων ο Κύπριος Άγιος Ιωάννης ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Νοβογορδίας Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, Άγιος Σώζων, Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
«Ἀποκάλυψαν πρὸς Κύριον τὴν ὁδόν σου καὶ ἔλπισον ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ αὐτὸς ποιήσει» (Ψαλμός λστ' στ. 5). Φανέρωσε στον Κύριο με εμπιστοσύνη το δρόμο και της επιδιώξεις και της ανάγκες της ζωής σου και έλπισε σ' Αυτόν και Αυτός θα κάνει εκείνα που ζητάς και χρειάζεσαι. Μ' αυτή την εμπιστοσύνη και ελπίδα, ο Ιωακείμ και η Άννα ικέτευαν προσευχόμενοι το Θεό να της χαρίσει παιδί, να το έχουν γλυκεία παρηγοριά στα γεράματα της. Και την ελπίδα της ο Θεός έκανε πραγματικότητα. Της χάρισε την Παρθένο Μαριάμ, που ήταν ορισμένη να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου και να λάμψει σαν η πιο ευλογημένη μεταξύ των γυναικών. Ήταν εκείνη, από την οποία έμελλε να προέλθει Αυτός που θα συνέτριβε την κεφαλή του νοητού όφεως. Στην Παλαιά Διαθήκη δόθηκαν της προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μία είναι και η βάτος στο Σινά, την οποία ενώ είχαν περιζώσει φλόγες φωτιάς, αυτή δεν καιγόταν. Ήταν απεικόνιση της Παρθένου, που θα γεννούσε το Σωτήρα Χριστό και συγχρόνως θα διατηρούσε την παρθενία της. Έτσι, η Άννα και ο Ιωακείμ, που ήταν από το γένος του Δαβίδ, με την κραταιά ελπίδα που είχαν στο Θεό απέκτησαν απ' Αυτόν το επιθυμητό δώρο, που θα συντροφεύει τον κόσμο μέχρι συντέλειας αιώνων.
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου - Πηνελόπη Σχιζοδήμου© (www.poppe.gr) Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου - Φώτης Κόντογλου
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.

***   Τέσσερις νεκροί και μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία
 Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Τέσσερις άνθρωποι, οι τρεις στη Μεσσηνία κι ένας στη Λακωνία, έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία 60χρονη αγνοείται στον δρόμο Μηχανιώνας-Επανομής Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα όλες οι πληγείσες περιοχές. Ο κ. Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης συμμετείχαν σε σχετική ευρεία σύσκεψη στην Καλαμάτα.
Πλημμύρες και καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία, καθώς και στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, που ήδη ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα, μέσα από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη στη Λακωνία. Ο άτυχος 73χρονος παρασύρθηκε και πνίγηκε στα νερά, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του.
Το πρωί μίια 62χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που διέμενε σε ισόγειο οίκημα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας.
Νεκρός από παθολογικά αίτια βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 90χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα, όπως και μία 80χρονη που διέμενε σε υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας.
Σχετικά με την αγνοούμενη, οι Αρχές εντόπισαν με τα αλάρμ αναμένα το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγοε, κινούμενη στον δρόμο Νέας Μηχανιώνας-Επανομής Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται ότι η γυναίκα βγήκε από το όχημά της, χωρίς έκτοτε να έχει δώσει σημεία ζωής.
Συνολικά 400 πυροσβέστες και άντρες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ συγκρότησαν 110 συνεργεία, που με 90 οχήματα και τέσσερα ερπυστριοφόρα ανέλαβαν να αντλήσουν τα νερά στις πληγείσες ανά τη χώρα περιοχές. Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας διέσωσαν 24 άτομα στον Νομό Θεσσαλονίκης, 29 στη Λακωνία και 21 στη Μεσσηνία. 
Στην πόλη της Καλαμάτας, όπως και σε πολλά γύρω χωριά, σπίτια και αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν, με την Πυροσβεστική να δέχεται 350 κλήσεις για παροχή βοήθειας.
Λόγω της κακοκαιρίας και για λόγους ασφαλείας δεν εκτελούνται όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ έκλεισε μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης.
Σκηνικό καταστροφής παρατηρείται και στη Θουρία Μεσσηνίας (φωτογραφίες: http: tharrosnews.gr).Τέσσερις άνθρωποι, οι τρεις στη Μεσσηνία κι ένας στη Λακωνία, έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία 60χρονη αγνοείται στον δρόμο Μηχανιώνας-Επανομής Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα όλες οι πληγείσες περιοχές. Ο κ. Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης συμμετείχαν σε σχετική ευρεία σύσκεψη στην Καλαμάτα.
Πλημμύρες και καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία, καθώς και στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, που ήδη ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα, μέσα από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη στη Λακωνία. Ο άτυχος 73χρονος παρασύρθηκε και πνίγηκε στα νερά, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του.
Το πρωί μίια 62χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που διέμενε σε ισόγειο οίκημα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας.
Νεκρός από παθολογικά αίτια βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 90χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα, όπως και μία 80χρονη που διέμενε σε υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας.
Σχετικά με την αγνοούμενη, οι Αρχές εντόπισαν με τα αλάρμ αναμένα το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγοε, κινούμενη στον δρόμο Νέας Μηχανιώνας-Επανομής Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται ότι η γυναίκα βγήκε από το όχημά της, χωρίς έκτοτε να έχει δώσει σημεία ζωής.
Συνολικά 400 πυροσβέστες και άντρες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ συγκρότησαν 110 συνεργεία, που με 90 οχήματα και τέσσερα ερπυστριοφόρα ανέλαβαν να αντλήσουν τα νερά στις πληγείσες ανά τη χώρα περιοχές. Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας διέσωσαν 24 άτομα στον Νομό Θεσσαλονίκης, 29 στη Λακωνία και 21 στη Μεσσηνία. 
Στην πόλη της Καλαμάτας, όπως και σε πολλά γύρω χωριά, σπίτια και αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν, με την Πυροσβεστική να δέχεται 350 κλήσεις για παροχή βοήθειας.
Λόγω της κακοκαιρίας και για λόγους ασφαλείας δεν εκτελούνται όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ έκλεισε μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης.
Σκηνικό καταστροφής παρατηρείται και στη Θουρία Μεσσηνίας (φωτογραφίες: http: tharrosnews.gr).


Στη Στούπα Μεσσηνίας καταγράφονται επίσης μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, καθώς το ρέμα «Δράκος» κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης προς την παραλιακή περιοχή. Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα.


Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στο 222ο χλμ του ΝΑΑΤΚ στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Φλώρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης.
Η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί επίσης 0,5 και στο 3ο χλμ της Ε.Ο. Ασπροχώματος-Πύλου, στο 5ο χλμ Ασπροχώματος-Πύλου (είσοδος Μεσσήνης) στη γέφυρα Παμίσου.
Σε Μεσσηνία και Λακωνία για άντληση υδάτων επιχειρούν συνολικά 37 συνεργεία της Πυροσβεστικής, αποτελούμενα από 86 πυροσβέστες με 40 οχήματα, δύο ερπυστριοφόρα, δύο φορτηγά με 40 φορητές αντλίες, τέσσερις διασωστικές λέμβοι και δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.
Στην Καλαμάτα μετέβη και ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που από χθες το βράδυ είναι σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλιφέρη, Περικλή Μαντά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη θεομηνία που πλήττει την πόλη.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε ήδη ερώτηση με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άμεση στήριξη των πληγέντων, μέσω της παροχής κονδυλίων αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι και ιδιώτες. Επιπλέον, ρωτά την Επιτροπή για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας αποτρέποντας μελλοντικές καταστροφές.
Βίντεο από την Καλαμάτα από την Eleftheriaonline.gr:
«100 χιλιοστά για 6-12 ώρες»
Για ύφεση μέχρι το βράδυ στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Καλαμάτας κάνει λόγο μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ.
Υπογραμμίζει πάντως ότι θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα χαράματα της Πέμπτης.
Ο ίδιος τονίζει ότι έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες -υπολογίζεται πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες- και είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμένων περιοχών και παρεμβάσεων ή παραλείψεων του ανθρώπινου παράγοντα δημιούργησαν τα προβλήματα.
Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Λάλο «στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένας μέρος της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν τα φαινόμενα όλη μέρα με μικρή ύφεση το βράδυ».

Πλημμύρες στη ΛακωνίαΠροβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων.
Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη. Το μεσημέρι οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 25 άτομα από σούπερ μάρκετ στον Άγιο Γεώργιο, μεταξύ Σκάλας-Βλαχιώτη στη Λακωνία, όταν ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Ευρώτα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή.
Άλλο ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε ένα δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της Πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες. Συνολικά στη Λακωνία η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 125 περιστατικά.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κινδυνεύει το χωριό Έλος, κοντά στη Σκάλα, καθώς κατευθύνονται προς τα εκεί τα νερά του Ευρώτα. Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχει και ελικόπτερο του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), που μετέβη εκεί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά τα μεσάνυχτα στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων, ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης-Μονεμβασιάς. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος. Στα σημεία έσπευσαν συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:
1. Από το 19ο έως το 21,5 χιλιόμετρο της Ε. Ο. Τάραψας-Μονεμβασίας (Δ.Κ. Σκάλας), από την γέφυρα του ποταμού Ευρώτα μέχρι την Τ.Κ. Βλαχιώτη και παρακείμενων επαρχιακών και δημοτικών οδών.
2. Στο 13ο χιλιόμετρο της Επ. Ο. Σκάλας – Γερακίου (Τ.Κ. Βρονταμά).
3. Από το 1ο έως το 1,3 χιλιόμετρο της Επ. Ο. Απιδέας – Αγίου Δημητρίου Ζάρακος (Τ.Κ. Απιδέα).
4. Από το 1ο έως το 4ο χιλιόμετρο της Επ. Ο. Βλαχιώτη – Γούβες (Τ.Κ. Βλαχιώτη).
Θεσσαλονίκη: Βούλιαξε λεωφορείο του ΟΑΣΘΕπί ποδός όλη τη νύχτα ήταν, και παραμένει με 104 πυροσβέστες και 49 οχήματα, η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί 550 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και ισόγεια, στον δήμο Θερμαϊκού.
Σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να βοηθήσουν κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ φερτά υλικά, πέτρες και χώματα συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.
Kλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής-Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη, καθώς γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.
O δήμαρχος Θερμαϊκού ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως η εικόνα στο δήμο «είναι άσχημη και προβληματική. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν». Σύμφωνα με τον ίδιο, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια.
Υλικές ζημιές, ημιβυθίσεις και βυθίσεις μικρών παράκτιων σκαφών σημειώθηκαν σε λιμένες των βορειοανατολικών ακτών του Θερμαϊκού κόλπου, και συγκεκριμένα στους λιμένες Αγγελοχωρίου, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής.
Επίσης, υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε νεωλκείο της Νέας Μηχανιώνας, καθώς και σε ανελκυσμένα σε αυτό σκάφη. Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Δείτε φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την περιοχή Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης:H στιγμή που λεωφορείο του ΟΑΣΘ χάνεται στα νερά (seleo.gr)
Στην περιοχή Ρίζωμα Τρικάλων, πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από χείμαρο.
Τζιτζικώστας: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 Την κήρυξη του δήμου Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Το αίτημα έγινε από τον δήμο Θερμαϊκού προς την Πολιτική Προστασία και εμείς το μεταβιβάζουμε στην Αθήνα προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι αργά το μεσημέρι» δήλωσε ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.
Ο ίδιος τόνισε ότι από την έντονη βροχόπτωση επλήγη ιδιαίτερα ο δήμος Θερμαϊκού, ενώ υπήρξαν πλημμύρες και στην περιοχή της Χαλάστρας.
Βίντεο από τα προβλήματα σε Ηλεία-Δυτική Ελλάδα

SaveNewsroom ΔΟΛ

***  Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου   Με αφορμή δημοσίευμα στο ΔιαδίκτυοΕισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου Ο Αλέξανδρος Βέλιος
~  Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Βέλιου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση του ενδεχόμενου να βοήθησε κάποιος τον δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλλιου, στο οποίο γίνεται αναφορά σε γιατρό, ο οποίος αρχικά είχε υποσχεθεί στον εκλιπόντα να τον βοηθήσει με ειδική ένεση για την ευθανασία που επιθυμούσε.
Στο κείμενο σημειώνεται πως αν και ο 63χρονος δημοσιογράφος εισήχθη σε νοσοκομείο για τη διαδικασία της ευθανασίας, τελικά ο γιατρός δεν υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει. Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται πως ο Αλέξανδρος Βέλιος, μετά από το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, μιλούσε για «μη υποβοηθούμενη ευθανασία» και εξασφάλισε από κάπου την επίμαχη ένεση την οποία, όμως, πιθανόν δεν χρησιμοποίησε.  Newsroom ΔΟΛ
*** Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε η Μεσσηνία 
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας νωρίς το απόγευμα αποφάσισε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Οιχαλίας, του Δήμου Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης και των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης και Χιλιοχωρίων του Δήμου Πύλου Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 06 και 07-09-2016.

*** Μεγάλη σύσκεψη στο διοικητήριο- Έφθασαν στην Καλαμάτα Χαρίτσης, Σπίρτζης και Τόσκας 
Σύσκεψη για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες σε όλη τη Μεσσηνία προσπαθούν να βρουν φορείς του Νομού στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτεάς στο Διοικητήριο της Καλαμάτας.
Στη σύσκεψη μετέχουν ο Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, Βουλευτές και Δήμαρχοι του Νομού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφεριάρχες, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και του Στρατού.
Ακόμα με ελικόπτερο έφθασαν οι Υπουργοί  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας
Video: Σύσκεψη στην Καλαμάτα  , https://youtu.be/Z7XdvxlOGXs .-

*** Από πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση η διακοπή νερού στην Καλαμάτα 
Εδώ και ώρες, σχεδόν όλη η πόλη της Καλαμάτας έχει μείνει χωρίς νερό, η βλάβη σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει προκληθεί από βλάβη της ΔΕΗ στο Πήδημα.
Αποτέλεσμα της βλάβης ήταν το νερό που έφθανε στην πόλη να είναι ελάχιστο και σε συνδυασμό με τους πολίτες που επιχειρούν να επαναφέρουν τα υπάρχοντά τους από τη λάσπη, να υπάρξει γενικό πρόβλημα.
Εδώ και λίγη ώρα το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης λύθηκε και σταδιακά το νερό θα επιστρέψει στις βρύσες μας.

*** Οι σπουδαστές εγκαταλείπουν την Εστία του ΤΕΙ 
Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ οι 60 σπουδαστές που κατοικούν στην Εστία του ΤΕΙ Πελοποννήσου συγκέντρωσαν τα πράγματά τους και αποχώρησαν από το κτήριο.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από έλεγχο που έγινε στο κτήριο και πλέον δεν έχει ηλεκτροδότηση ενώ υπάρχουν σε πολλά σημεία λάσπες.
Οι σπουδαστές απόψε θα μείνουν σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, ενώ από αύριο οι υπεύθυνοι του ΤΕΙ θα αναζητήσουν άλλη λύση.

*** Τεράστια προβλήματα και στο Δήμο Μεσσήνης από τη φονική κακοκαιρία (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
Πραγματικό «Νησί» θυμίζει από τα ξημερώματα η πόλη της Μεσσήνης, καθώς η υπερχείλιση του ποταμού Παμίσου έχει αποκόψει την πόλη από την Καλαμάτα. Τεράστια είναι τα προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο του Δήμου όσο και σε καταστροφές στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Επίσης, σημαντικό πρόβλημα αντιμετώπισε και η Αρχαία Μεσσήνη, όπου τεράστιοι όγκοι βράχων είχαν κόψει στα δυο το χωριό. Από τα ξημερώματα απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από περιοχές της Βελίκας, ενώ στα εργοστάσια γύρω του Παμίσου, η Ελληνική ομάδα διάσωσης με τη συνδρομή της πυροσβεστικής απεγκλώβισε δυο  ανθρώπους.
  Δείτε περισσότερα σε όσα μας δήλωσε ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Ξαρχάκος
Video: Ξαρχάκος ,  https://youtu.be/QTzGmQiapw0  .-

 *** Δήμος Καλαμάτας: Η θολότητα στο νερό δε συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας σχετικά με τη θολότητα του νερού αλλά και την ομαλή αποκατάσταση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Λόγω της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων, αλλά και της μη λειτουργίας των αντλιών του Πηδήματος εξαιτίας διακοπής ρεύματος, παρουσιάζεται θολότητα στο νερό, αλλά αυτό δε συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία. Αναμένεται μέχρι αύριο, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, να υπάρξει απόλυτη αποκατάσταση της ομαλότητας σε όλο το δίκτυο ύδρευσης.

*** Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στις πληγείσες περιοχές της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο) 
Κινητοποίησε τους ευρωβουλευτές, που ήδη έκαναν παρέμβαση στην κομισιόν 
 IMG_1272.jpg

 
 
 
Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από χθες, ενώ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλιφέρη, Περικλή Μαντά και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη θεομηνία που πλήττει την πόλη.
Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο τελευταίος κατέθεσε ήδη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άμεση στήριξη των πληγέντων, μέσω της παροχής κονδυλίων αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι και ιδιώτες. Επιπλέον, ερωτά για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, αποτρέποντας μελλοντικές καταστροφές.

IMG_1309.jpg
  Επίσκεψη

Λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Καλαμάτας, στα πέριξ της οδού Αθηνών. Εκεί συνομίλησε με δεκάδες ανθρώπους που καταστράφηκαν οι οικίες τους, και διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» τις τεράστιες ζημιές που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία.
Για περίπου 2 ώρες περπάτησε από την οδό Αθηνών ως την Αγία Σωτήρα και το Φραγκοπήγαδο. Παράπονο της πλειονότητας των κατοίκων, ιδίως στην περιοχή της Αγ. Σωτήρας, ήταν ότι κανείς αρμόδιος δεν εμφανίστηκε μέχρι αργά το βράδυ…
Σε σύντομη δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Περπάτησα σπίτι σπίτι από την οδό Αθηνών ως το Φραγκοπήγαδο και, δυστυχώς, διαπίστωσα ότι δεν είναι 3 σπίτια που έχουν πληγεί, αλλά 103… Μιλάμε για πραγματικές ανθρώπινες τραγωδίες… Μέσα σε 3 ώρες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι το βιος τους. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην ξανασυμβεί μια τέτοια καταστροφή…
Το πρώτο πράγμα είναι πως οι Δήμοι οφείλουν να κατασκευάσουν αγωγούς ομβρίων υδάτων. Το δεύτερο το οποίο πρέπει να γίνει είναι να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες… Από το πρωί κινητοποίησα τους ευρωβουλευτές που ήδη έκαναν παρέμβαση στην Κομισιόν… Οι άνθρωποι εδώ δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους ότι θα ξαναχτίσουν το μαγαζάκι τους και το σπίτι τους… Οι Μεσσήνιοι και ειδικά οι Καλαματιανοί έχουμε περάσει πολλά και ακόμα δυσκολότερα… Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη καταστροφή».
IMG_1314.jpg
Να σημειωθεί ότι αναμένεται στη Μεσσηνία αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με τους Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, Λευτέρη Αυγενάκη, Άννα Μισελ Ασημακοπούλου και Γιώργο Κασαπίδη, οι οποίοι μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθούν πληγείσες περιοχές σ’ όλο το νομό…
Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά βρίσκονταν ο πολιτευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νατάσσα Κυριακοπούλου.
  Του Κώστα Γαζούλη
Video: Δηλώσεις Σαμαρά , https://youtu.be/78KW5mLExec  .-
 
 *** Εξασθενεί η κακοκαιρία στην Καλαμάτα - Η  σημερινή  πρόγνωση 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 8/9/2016 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ,  ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ισχυροί ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Μεσσηνίας
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Μεσσηνίας
~  Στο σκοτάδι είναι πιθανόν να περάσουν τη νύχτα οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε αυτές είναι κάποιες μεμονωμένες γειτονιές της Καλαμάτας, που προς το παρόν δεν μπορούν να προσδιοριστούν, καθώς επίσης χωριά στη γραμμή Μάνεση - Πολύλοφος - Βασιλάδα, αλλά και οικισμοί στην περιοχή των Ανω Αρφαρών. Οπως είπε μιλώντας στην "Ε" ο τομεάρχης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στη Μεσσηνία Γιώργος Καράμπελας αυτό θα συμβεί κυρίως γιατί δεν κατέστη δυνατόν τα συνεργεία να προσεγγίσουν αρκετά σημεία βλαβών λόγω των υδάτων. Θέλησε να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για την βοήθεια, που παρείχε στην υπηρεσία του και τόνισε, ότι εάν δεν υπάρξουν κατά τη διάρκεια της νύχτας ακραία καιρικά φαινόμενα τότε από το πρωί θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιοχές με πιθανή συνδρομή συνεργείων και από γειτονικούς νομούς.

***  Βιβλική καταστροφή στο Πήδημα (φωτογραφίες)
Βιβλική καταστροφή στο Πήδημα (φωτογραφίες)
~Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο κατακλυσμός στο Πήδημα.
Τα νερά της βροχής μετέφεραν πέτρες και χώματα, κάτω από τα οποία θάφτηκαν αυτοκίνητα.

*** Βρυξέλλες: Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν κλείσει τα 15 προαπαιτούμενα
Ανέφικτο να υλοποιηθούν και οι 15 δράσεις πριν τις 15 του μήνα, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν καθυστερήσουν ως τις 30/9, τονίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος
Βρυξέλλες: Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν κλείσει τα 15 προαπαιτούμενα
Την πεποίθηση ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δύο ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν στο Eurogroup από τον Έλληνα ομόλογό τους για το «πού βρισκόμαστε» όσον αφορά στην εκπλήρωση των 15 προαπαιτουμένων, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενέργεια, η υπηρεσία εσόδων και η διοίκηση των ελληνικών τραπεζών.
O ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι τα 15 προαπαιτούμενα δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν αυτό επιτευχθεί στο τέλος του μήνα, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία πίεση ρευστότητας για την Ελλάδα.
Ο κοινοτικός αξιωματούχος επεσήμανε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η διαθεσιμότητα των 2,8 δισ. ευρώ λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.
Σχετικά με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι δεν έχει καταστεί ακόμα λειτουργικό, καθώς εκκρεμεί ο διορισμός των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου. Σημείωσε ότι υπήρξαν ορισμένες «εκπλήξεις» όσον αφορά αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ζακ Λε Παπ είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που έχουν προτείνει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου.
Για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, τόνισε ότι δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup, αλλά υπογράμμισε ότι είναι πιθανό πως κάποιος εκ των υπουργών θα φέρει το θέμα προς συζήτηση.
Όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες για να ξεκινήσουν τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις. Επεσήμανε, δε, ότι η δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνει δύσκολα θέματα, όπως είναι το θέμα της αγοράς εργασίας, αλλά, όπως πρόσθεσε, υπάρχει η φιλοδοξία να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου.

***  Τσίπρας ενόψει ΔΕΘ: Επιστρέφουμε σε δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη
Το Μαξίμου έχει τονίζει - γενικά - πως στο Βελλίδειο θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη
Τσίπρας ενόψει ΔΕΘ: Επιστρέφουμε σε δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη
«Η επιδίωξή μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μία ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις». Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του που φιλοξενεί το «Πρακτορείο», που κυκλοφορεί αύριο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την 81η ΔΕΘ.
Τονίζει δε ότι «έχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης».
Ο πρωθυπουργός στο άρθρο του καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε έναν γόνιμο διάλογο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή».
Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ για την κατάρτιση της ατζέντας και των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Ίδρυμα, τα οποία το Μαξίμου κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. 

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Παραιτείται ο Μαρινάκης... ~ Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξετάζει την περίπτωση να παραιτηθεί από την προεδρία της ομάδας ώστε να τη σώσει από μια ενδεχόμενη τιμωρία.
Αιτία είναι η εμπλοκή του στη υπόθεση  της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια, για την οποία είναι κατηγορούμενος και απειλείται με προφυλάκιση, αφού έχει παραβεί τον όρο που απαγόρευε να ασχολείται με τον Ολυμπιακό.
Όπως αναφέρουν τα δημοσίευμα, όλα θα κριθούν από το βούλευμα του συμβουλίου των εφετών, ώστε να μπορεί το νομικό τμήμα της ΠΑΕ να αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, μέσα στα οποία θα συζητηθεί και η αποχώρηση του προέδρου.

***  Κορακάκη, Παπαχρήστου, πανιά και κουπιά στον Παυλόπουλο    Συνάντηση στο Προεδρικό ΜέγαροΚορακάκη, Παπαχρήστου, πανιά και κουπιά στον Παυλόπουλο
~ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Αννα Κορακάκη, η οποία συνοδευόταν από τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο ιστιοπλόος Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατετάγη 5ος στα RS:X, η Βούλα Παπαχρήστου (8η στο τριπλούν) και οι Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου, μέλη της τετρακώπου ελαφρών βαρών, που κατετάγησαν στην 6η θέση.
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας, Χρόνης Βλασταρίδης, και ο ομοσπονδιακός προπονητής ιστιοπλοϊας, Γιώργος Καραγιώργος.
Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΣκΟΕ) και αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Παύλος Κανελλάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», καθώς είχε προγραμματισμένο ταξίδι.
«Εκφράζετε την αριστεία. Είστε ζωντανό παράδειγμα και αποτελείτε σύμβολο της αριστείας. Οταν σας λέω ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, θέλω να ξέρετε ότι είναι αλήθεια» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Ολυμπιονίκες. Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές ζήτησαν την αρωγή της Πολιτείας, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Παυλόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στις ειλημμένες υποχρεώσεις του και τον περιορισμένο χρόνο, εξηγώντας πως «σημασία δεν έχει το πότε βρισκόμαστε, αλλά το ότι βρισκόμαστε».
Συνεχίζοντας τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ολυμπιονίκες για τρεις λόγους: Για αυτό που πετύχατε, για αυτό που καταφέρατε στην ουσία και για αυτό που εκπροσωπείτε. Αναλύοντας το τρίπτυχο υπογράμμισε απευθυνόμενος στους Έλληνες Ολυμπιονίκες:
«Είστε σύμβολο. Γεμίσατε υπερηφάνεια και ελπίδα στον τόπο. Είναι αλήθεια πως ξεχνάμε ότι ένας αθλητής, όταν σβήσουν τα φώτα, έχει μπροστά του μια ζωή. Και έχει καταθέσει χρόνο και κόπο στον αθλητισμό, όταν ένας άλλος νέος ήταν συγκεντρωμένος στα μαθήματα και τις σπουδές του. Η Πολιτεία δεν μπορεί να αγνοήσει τους κόπους και το χρόνο που διέθεσε ένας αθλητής. Συνεχίστε... μην το βάζετε κάτω».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνομίλησε για περισσότερη από μισή ώρα με τους Ολυμπιονίκες και τους προπονητές τους, ανταλλάσσοντας απόψεις για όσα θέματα τους απασχολούν.
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, έκανε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα γραφειοκρατίας. Αυτά αν μπορούσαμε να λύσουμε!». Από την πλευρά του, ο Ισίδωρος Κούβελος είπε απευθυνόμενος στον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο: «Να επενδύσουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».
Η Άννα Κορακάκη δήλωσε: «Και εγώ και οι υπόλοιποι αθλητές που δεν είχαμε παραβρεθεί στην πρώτη συνάντηση συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ηταν τιμητικό για όλους μας που βρεθήκαμε σήμερα εδώ.
Εχω να πω μόνο ότι συμφωνώ με τη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο ότι η Πολιτεία οφείλει να κάνει όσα υπόσχεται να κάνει και είναι αναγκαίο να κάνει τόσο για όλους όσοι ασχολούμαστε σε επίπεδο αθλητισμού και πρωταθλητισμού στη χώρα ήδη, αλλά κυρίως για όσα παιδιά θέλουν να στραφούν τώρα στον αθλητισμό.
Νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Φυσικά, όπως δήλωσα και χθες, στο μέτρο των περιορισμένων δυνατοτήτων της Πολιτείας. Οσα μπορεί να κάνει να τα κάνει. Ολοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε απόλυτα τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Θεωρώ ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξεις... ελπίζω τουλάχιστον και θα δείξει το μέλλον».
Κλήθηκε εν συνεχεία να αποκαλύψει κάποια από τα θέματα που συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απάντησε: «Μιλήσαμε γενικότερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο τα δικά μου προβλήματα. Το θέμα των υποδομών αφορά σχεδόν όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα. Ηταν γενικότερη και ευρύτερη η συζήτηση όσον αφορά στις υποδομές.
Τώρα σκέφτομαι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα βρίσκομαι εκεί 4-10 Οκτωβρίου». Ρωτήθηκε αν αναφέρθηκαν στη μικρή... παρεξήγηση, όταν δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την υποδοχή του πρώτου γκρουπ των Ολυμπιονικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Όχι, όχι. Δεν ειπώθηκε κάτι. Δεν θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο. Ό,τι έγινε έγινε. Δεν έχει νόημα. Σήμερα είμαστε εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό.
Μακάρι να ήταν και άλλοι αθλητές γιατί χθες βρεθήκαμε περισσότεροι στον πρωθυπουργό» απάντησε η «χρυσή» στο πιστόλι 25μ. στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αναφορικά στα όσα έχει δηλώσει μέχρι στιγμής η Αννα Κορακάκη υπογράμμισε: «Δεν έχω μετανιώσει, γιατί δεν προσέβαλα κανέναν και γιατί ήμουν ευθύς και ειλικρινής.
Δεν παραποίησα κάποια κατάσταση. Ό,τι είπα ήταν αλήθεια... οπότε δεν μετανιώνω για κάτι». Σχετικά με τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, χθες, η Αννα Κορακάκη τόνισε:
«Είχαμε χθες το πρωί μία συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, στο Υπουργείο και, όπως είπα και πριν, μιλήσαμε γενικότερα για τα προβλήματα στον αθλητισμό. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα και ειδικότερα ό,τι αφορά το χώρο της σκοποβολής».
Αναφορικά στο αν έχει προπονηθεί ξανά μετά το Ρίο, η Αννα Κορακάκη είπε: «Μέχρι τώρα δεν έχω προπονηθεί. Επιχείρησα να κάνω μία προπόνηση στις αρχές του μήνα, όταν ήμουν στη Δράμα. Ο χώρος δεν μου το επέτρεψε... είναι γνωστό σε όλους.
Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα λυθεί. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μέχρι τώρα. Επιστρέφω μετά από τρεις ημέρες από την Αθήνα στη Δράμα». Κλείνοντας σχολίασε για το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (4-10/10):
«Αν σκεφτώ τα μετάλλια ενόψει Παγκοσμίου, αυτό θα μου προσθέσει βάρος και έμμεση πίεση, οπότε αυτό δεν θα το επιτρέψω να γίνει, γιατί δεν θα με βοηθήσει. Θεωρώ ότι δεν εχω να αποδείξω κάτι. Ό,τι στόχευα να κάνω μέχρι τώρα, θεωρώ ότι το έκανα και με το παραπάνω. Το ότι έχω πάρει δύο Ολυμπιακά μετάλλια δεν σημαίνει ότι σε κάθε αγώνα στο εξωτερικό θα φέρνω μετάλλια».
Η 8η στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Βούλα Παπαχρήστου, δήλωσε από την πλευρά της: «Και εγώ και όλοι οι αθλητές αισθανθήκαμε ιδιαίτερη τιμή, μας μίλησε πολύ ωραία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ έθιξε πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως της επαναφοράς των προνομίων.
Για τους Ολυμπιονίκες αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό θέμα η επαγγελματική μας αποκατάσταση, μετά τον αθλητισμό. Είμαι σίγουρη ότι και ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας το σκέφτονται πολύ σοβαρά και κάνουν τις ανάλογες ενέργειες για να επανέλθουν τα προνόμια.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτή τη συνάντηση σήμερα. Ηταν εποικοδομητική και μακάρι να ξανασυμβεί στο μέλλον, ακόμη και σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά. Είναι πολύ ωραίο να βρισκόμαστε με τους ανθρώπους που διοικούν τη χώρα και να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αναβλήθηκαν οριστικά οι εκλογές στην ΕΠΟ 
Ατελείωτο σίριαλ
Αναβλήθηκαν οριστικά οι εκλογές στην ΕΠΟ

~ Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ, που ήταν προγραμματισμένες για την 1η Οκτωβρίου στα Χανιά. Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις της Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλίας, Σάμου και Γρεβενών ζήτησαν, μέσω προσφυγής, την αναβολή των εκλογών της ομοσπονδίας, όπως και έγινε.
Ο ορισμός των εκλογών σε νέα ημερομηνία, με πιθανότερη την 25η Οκτωβρίου σημαίνει ότι μέχρι τότε, στο πόστο του επιδιαιτητή θα παραμείνει ο Κύρος Βασσάρας και θα παραμείνουν ίδιοι και οι πίνακες διαιτησίας.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
Προσφυγή-αίτηση των: 1.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 2.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, 3.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, 4.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, 5.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ, 6.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, κατά 1) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, 2) της από 25/08/2016 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, της από 30/08/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 πρόσκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη προς τις Ενώσεις-Μέλη της Ε.Π.Ο., καθώς και του από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 ενημερωτικού σημειώματος προς όλες τις Ενώσεις-μέλη της Ε.Π.Ο. και 3) Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή απόφασης της Ε.Π.Ο. που συνδέεται με τις παραπάνω πράξεις και αποφάσεις της.
Απόφαση: Δικάζει αντιμωλία των διαδίκων. Δέχεται την κρινόμενη προσφυγή. Διαπιστώνει την ακυρότητα αυτών και: Κηρύσσει άκυρες: α) την από 25/8/2016 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, την 1.10.2016 στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου Προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, β) την από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ.24937/2016 πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη στις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ και γ) το από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ, λόγω μη εκλογής των αρμοδίων καταστατικών οργάνων για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας (Εκλογική Επιτροπή).»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Οι διαιτητές της πρεμιέρας  , ..Χωρίς... ανεπιθύμητους:
Ορίστηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στην πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λιγκ. Να σημειωθεί ότι αναμεσά τους δεν περιλαμβάνονται όσοι είναι «ανεπιθύμητοι» από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ούτε ως βοηθοί, ούτε ως τέταρτοι.
10/9 16:00 Κέρκυρα – Πλατανιάς: Παπαδόπουλος (Μερκενίδης, Καραγκιζόπουλος)
10/0 18:15 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης: Παπαπέτρου (Αλεξέας, Ζησιμόπουλος)
10/9 20:30 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός: Σιδηρόπουλος (Ευθυμιάδης, Κωσταράς)

11/9 16:00 ΑΕΚ – Ξάνθη: Κομίνης (Καλφόγλου, Τάτσης)
11/9 18:15 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Κιοτζένης (Σίπκας, Δίπλαρης)
11/9 18:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος: Βάτσιος (Καραϊσαρίδης, Κοντίζας)
11/9 20:30 Ολυμπιακός – Βέροια: Δελφάκης (Κασσαβέτης, Δόσης)

12/9 19:30 ΑΕΛ – Ηρακλής: Ευαγγέλου (Μεσσήνης, Λάμπρου)

*** Το ελληνικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών 
Στην πρεμιέρα του ΡίοΤο ελληνικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών                          Το νέο πρόγραμμα της 1ης ημέρας, εφόσον δεν υπάρξουν νέες τροποποινήσεις (!) έχει ως εξής:ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ16:41 100 ελεύθερο γυναικών S4 σειρές - ΡΙΖΑΟΓΛΟΥ ΣΕΜΙΧΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
17:43 200μ. ελεύθερο γυανικών S5 σειρές - ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
00:44 100 ελεύθερο γυναικών S4 τελικός
01:59 200μ. ελεύθερο γυναικών S5 τελικός

ΣΤΙΒΟΣ
16:05 Σφαίρα ανδρών F32 τελικός - ΓΟΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ,ΖΗΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
23:42100μ ανδρών Τ44 σειρές - ΣΕΪΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
00:08 Μήκος Γυναικών Τ47 τελικός - ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
17:57 Ατομική καταδίωξη ανδρών προκριματικοί - ΜΠΑΡΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ -ΤΡΟΥΛΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
23:38 Ατομική καταδίωξη ανδρών τελικός

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

~
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3081 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.081        βίντεο   .-  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ