~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News , Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

 Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News,
Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας Πέμπτη  29 Σεπτεμβρίου  2016 :
***  Κατάληψη και στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας

Στο χορό… των καταλήψεων μπήκε χθες και το 3ο Λύκειο Καλαμάτας, ενώ συνέχισαν να είναι κλειστά το 6ο Λύκειο και το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.
Κανονικά άρχισαν τα μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο και στο 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

***  Αμβρόσιος κατά Φίλη: Σε κάναμε με τα κρεμμυδάκια
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σήκωσε το γάντι και με νέες αναρτήσεις του επιτέθηκε ξανά στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Σε σίριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Μετά τις αρχικές βολές Αμβρόσιου και την απάντηση Φίλη από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Μητροπολίτης συνέχισε τις επιθέσεις του και με ειρωνικό ύφος σχολίασε την ομιλία του Υπουργού Παιδείας.
Σε ανοιχτή επιστολή του με τίτλο "Προς τον Υπουργό της α-Παιδείας κ.Φίλην" χαρακτηρίζει τον κ.Φίλη αμόρφωτο και υπογραμμίζει πως δέχτηκε ένα ηχηρό χαστούκι από την τοπική κοινωνία.
Αναλυτικά η επιστολή Αμβρόσιου:
"Αγαπητέ μοι κ. Υπουργέ,
Θερμότατα Σας ευχαριστώ, διότι χθές το βράδυ 28 Σεπτεμβρίου ε.έ., κατά την ομιλίαν Σας στη Βουλή των Ελλήνων, ασχοληθήκατε πολύ μαζί μου! Μεγάλη η τιμή στο ταπεινό πρόσωπό μου! Πρέπει, λοιπόν, να Σας απαντήσω.
Εκ προοιμίου Σας διευκρινίζω, ότι οσάκις κάποιος Μητροπολίτης ομιλεί ή γράφει, ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, οι οποίοι αποτελούν τό «Ποίμνιό» του, το «Χριστεπώνυμο Πλήρωμα» της Εκκλησίας στην περιοχη της δικαιοδοσίας του.
Απόδειξις; Το ομόφωνο Ψήφισμα του συνόλου των Πολιτιστικών Συλλόγων των Καλαβρύτων, δια του οποίου, απαντώντες στα ανιστόρητα λόγια Σας περί της Κατοχής και των θυσιών του ιερού Κληρου,  Σας έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι.
Κτυπήσαμε, λοιπόν, τις καμπάνες του Αιγίου, προσκαλώντας τους πιστούς μας να μας συμπαρασταθούν, προσυπογράφοντας τις ενέργειές μας! Και ανταποκρίθησαν πλήρως!
Στην ομιλία Σας διαβάζω τα εξής:
α) Ο κ. Φίλης στην δευτερολογία του...είπε ότι «ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε φυλλάδιο στην Επαρχία του με φωτογραφία μου. Με αποκαλεί φίδι και έχει ένα γνωμικό - δεν ξέρω που το βρήκε- ότι όλοι οι χοντροί είναι βλάκες. Τόσο προσβλητική επίθεση».
Σας απαντώ:
Σας ευχαριστώ και συγχρόνως Σας συγχαίρω, διότι χωρίς καμμιά πίεση ομολογείτε, ότι έχετε ελλειπή παιδεία και μόρφωση. Το γνωμικό, το οποίον επικαλέσθηκα, είναι πασίγνωστο! «Παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόα» έγραψα.
1. Τίνος είναι;
Του αρχαίου Σοφού Κλαύδιου του Γαληνού. Ήταν ο δεύτερος μεγάλος και σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της Αρχαιότητος μετά τον Ιπποκράτη. Έδρασε  κατά τόν 2ο μ.Χ. αιώνα.
2. Τί σημαίνει;
 Στη Νεοελληνική: Η παχιά κοιλιά δεν γεννά έξυπνο μυαλό.
Εναλλακτικά: Το παχύ στομάχι δεν παράγει δημιουργική σκέψη.
Και πιο ευπρεπισμένο: Η παχιά κοιλία δεν δημιουργεί λογική σκέψη.
3. Σχόλια
Αγνοείτε στοιχειώδη πράγματα από την σοφία των αρχαίων Ελλήνων!
Δεν γνωρίζετε να διαβάζετε και να ερμηνεύετε το αρχαίο κείμενο!  Εδώ δεν γίνεται λόγος για τους παχείς ανθρώπους. Δεν γίνεται λόγος για το παχύ σώμα, αλλά γιά την χοντρή κοιλιά, δηλ. για τους καλοφαγάδες, τους καλοπερασάκηδες κλπ. Ναί, το γνωμικό αυτό δεν αναφέρεται στους υπέρβαρους ανθρώπους, αλλά στις χοντρές κοιλίτσες! Η παχειά κοιλιά, λέγει, δεν γεννάει έξυπνο μυαλό! Άρα η επίθεσή μου ΔΕΝ αφορούσε τη σωματική διάπλαση του ανθρώπου, δηλ. τους υπέρβαρους, όπως ισχυρισθήκατε, αλλά εκείνους που έχουν μεγάλη κοιλίτσα! Επομένως τα λόγια μου αναφέρονταν στο μυαλό Σας καί όχι στο σώμα Σας. Και «ο νοών, νοείτω»! Το γνωμικό «παχεία γαστήρ..» δηλ. έχει σχέση με την εγκράτεια, με την νηστεία κλπ. και αναφέρεται στην  πνευματική διάσταση της υπάρξεώς μας.
Για να το αντιληφθείτε, στο τέλος Σας παραθέτω μια  σχετική ομιλία του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου ακριβώς με τον ίδιο τίτλο, δηλ. «παχεία γαστήρ λεπτόν ου τίκτει νόον».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Έπειτα από τα παραπάνω τα λόγια που είπατε στη Βουλή αποδεικνύουν, ότι παρανοείτε, παραποιείτε και παρερμηνεύετε τα γεγονότα!
Στη συνέχεια της ομιλίας Σας στη Βουλή διαβάζω και τα εξής:
β) «Ο Αμβρόσιος χτύπησε τις καμπάνες στις Εκκλησίες, ενέργεια που σηματοδοτεί προαναγγελία θανάτου».
Σας απαντώ:
Κτυπήσαμε πένθιμα τις καμπάνες των Ναών μας για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις των πιστών! Επομένως και εδώ κάνετε λάθος! Οι καμπάνες των Εκκλησιών κτυπούν συνήθως πένθιμα για να αναγγείλουν τον επισυμβάντα θάνατο κάποιου σπουδαίου ανθρώπου! Καί βέβαια όχι για να προαναγγείλουν ένα θάνατο!
Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ, μη ευτελίζεσθε άλλο! Μη μας απογοητεύετε πιό πολύ! Δεν υπάρχει προαναγγελία  θανάτου! Μόνον ο Θεός γνωρίζει πότε θα πεθάνουμε, κανείς άλλος!
Τέλος στην ομιλία Σας είπατε ακόμη και τα εξής:
 γ) «....Αλλά μπορεί κάποιος από τους λεβέντες, όπως αποκάλεσε ο Αμβρόσιος αυτούς της Χρυσής Αυγής......»
Σας απαντώ:
Αλήθεια, τι ωραίος που είσθε! Τι γραφικός! Τι .....χαριτωμένος! Ενθυμείσθε τι είπα για την Χρυσή Αυγή! Αλλά λησμονείτε, ότι αμέσως μετά την εκλογική Σας νίκη, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό είπα ακριβώς αυτά  τα λόγια: «Γειά σου Λεβέντη Πρωθυ-πουργέ κ . Τσίπρα»!
 Άνθρωπος είμαι, λάθη κάνω! Αλλά δεν διαστρέφω τα γεγονότα, δεν καταγγέλλω και δεν κατηγορώ αβασάνιστα ενώπιον της Βουλής πρόσωπα, τα οποία ασκούν κάποιο δημόσιο λειτούργημα! Ή και έναν Ιεράρχη, ο οποίος επί σαράντα τόσα χρόνια αναλίσκεται για το γενικό καλό! Αν καί Υπουργός, είσθε, λοιπόν, ένας ευτελής άνθρωπος! Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω!"
Νωρίτερα σε πιο σκληρό ύφος ο Μητροπολίτης είχε επιτεθεί ξανά στον Υπουργό χαρακτηρίζοντάς τον "ταλαίπωρο" και τον προέτρεπε αν έχει φιλότιμο να εξαφανισθεί από προσώπου γης!
Η καυστική ανάρτησή του:
"Ηχηρό χαστούκι στον Υπουργό της α-Παιδείας κ. Φίλη έδωσαν και οι Καλαβρυτινοί διά των εκπροσώπων των Πολιτιστικών κλπ. Συλλόγων τους, καθώς επίσης και ο τοπικός Τύπος. Με απλά λόγια τον εκόλλησαν στον τοίχο για τις ανιστόρητες θέσεις του όσον αφορά το ρόλο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Κατοχής. Έπειτα από το διάβημα αυτό των Καλαβρυτινών, αν είχε φιλότιμο ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, θα πήγαινε να κρυφθή κάπου και να εξαφανισθή πλέον από προσώπου της γης! Από τη θέση αυτή και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε από βάθους ψυχής, όλους αυτούς τους διακεκριμένους Καλαβρυτινούς, οι οποίοι προέβησαν εις το διάβημα αυτό.
Κύριε Φίλη, δεχθήτε, παρακαλώ, τα συλλυπητήριά μου! Οι Καλαβρυτινοί «σας έκαμαν με τα κρεμμυδάκια»! Περαστικά σας!"  Πηγή: news247.gr 

*** Στον “Πλάτανο” ο λυράρης Μιχάλης Ζωγραφίδης (βίντεο)
~ Ο γνωστός λυράρης Μιχάλης Ζωγραφίδης βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο στέκι "Πλάτανος" στο Παλιό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, όπου απόλαυσε παραδοσιακές γεύσεις και τοπικούς μεζέδες.
Ο ίδιος μάλιστα χάρισε ξεχωριστές μουσικές στιγμές για την παρέα του, αλλά και για όλους τους θαμώνες του μαγαζιού.
Video : Ο λυράρης Μιχάλης Ζωγραφίδης στον "Πλάτανο" στην Καλαμάτα ,
https://youtu.be/W6_mEDtkcMU  .-

*** Οι "Ilias and the Notorious Troupe" σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
~ Μία μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση θα γίνει για το "Χαμόγελο του παιδιού" και τους "Γιατρούς χωρίς σύνορα" το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα "Banquet". Σε αυτή θα τραγουδήσει και το μουσικό σχήμα του Καλαματιανού Ηλία Ζέρβα - Λευτάκη "Ilias and the Notorious Troupe". Σκοπός του φεστιβάλ είναι η οικονομική ενίσχυση του έργου του "Χαμόγελου" και, για πρώτη χρονιά, του έργου των "Γιατρών χωρίς σύνορα".
Σ’ αυτό το ταξίδι στη χρυσή εποχή του χορού συμμετέχουν 7 από τα δημοφιλέστερα ελληνικά swing μουσικά σχήματα: Γιώργης Χριστοδούλου, Sugahspank! and "Τhe Swing Shoes", "Diminuita Le Petit Big Band", "Vanila Swing", Xenia Gargali and "Plastelini MusikLab", "Trio Tapi". Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο καταξιωμένος πιανίστας Αρης Γραικούσης.
Η έναρξη της προσέλευσης είναι στις 7.30 μ.μ., η τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

*** Το σπάνιο "μαύρο φεγγάρι" και οι προφητείες που το συνοδεύουν...  
 ~ Το τέλος του κόσμου είναι πιο κοντά από ποτέ, σύμφωνα με προφητείες που επικαλούνται το σπάνιο φαινόμενο του "μαύρου φεγγαριού"...
Ίσως να χρειαστεί να ακυρώσετε τα σχέδια για το Σαββατοκύριακο, καθώς το σπάνιο "μαύρο φεγγάρι" μπορεί να σημάνει το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με προφητείες.
Έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά, με θεωρίες που βασίζονται σε αρχαίους πολιτισμούς, όπως των Μάγια ή και σε αρχαίες προφητείες που θέλουν σπάνια φυσικά φαινόμενα να σημαίνουν και το τέλος της ανθρωπότητας.
Αυτή τη φορά η Αποκάλυψη έρχεται μαζί με το "μαύρο φεγγάρι" της Παρασκευής, ενός φαινομένου που έχει συνδεθεί με σχετικές προφητείες.
Στο άκουσμα της νέας, επικείμενης "καταστροφής" του κόσμου το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά και οι χρήστες διατυπώνουν τις δικές τους ιδέες για το τέλος, που θα έρθει σε περίπου 24 ώρες.
Και ενώ ο πανικός έχει κυριεύσει του επιρρεπείς σε τέτοιου είδους θεωρίες, που ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την οργή του Θεού, οι επιστήμονες δεν ανησυχούν ιδιαίτερα, αλλά αναμένουν με ενδιαφέρον το σπάνιο φαινόμενο.
Για να βάλουν τέλος στα σενάρια καταστροφολογίας οι επιστήμονες απ' όλο τον διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και το Σάββατο θα είναι μια κανονική μέρα, χωρίς καμία καταστροφή.
Η εξήγηση του φαινομένου
Το σπάνιο φαινόμενο του "μαύρου φεγγαριού" έχει να κάνει με την κίνηση της Γης και του δορυφόρου της, δηλαδή της Σελήνης, την οποίας η φωτεινή πλευρά θα είναι από την άλλη πλευρά, και έτσι αυτό που θα δούμε εμείς από τη Γη θα είναι μία σκιά.
Συγκεκριμένα, η σελήνη βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και έτσι η φωτεινή πλευρά του Φεγγαριού "κοιτάει" προς τα έξω.
"Μαύρο Φεγγάρι" ονομάζεται το δεύτερο νέο φεγγάρι μέσα σε ένα μήνα, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται περίπου κάθε 32 μήνες.
Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του μαύρου φεγγαριού έγινε το Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με το AccuWeather.
Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, το φαινόμενο δεν έχει να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, ωστόσο οι συνωμοσιολόγοι έχουν διαφορετική άποψη. Μάλιστα, πολλοί απ' αυτός συνδέουν το φαινόμενο μ' εκείνο που έκανε την εμφάνισή τους στις αρχές του μήνα, το "δαχτυλίδι της φωτιάς" και κάνουν λόγο για κακό οιωνό για την ανθρωπότητα.
Πηγή: news247.gr

*** Επαγγελματίες της Κορώνης ζητούν συνάντηση με Καφαντάρη 
 
Την παντελή αδιαφορία του Δήμου Πύλου - Νέστορος για τα αιτήματά τους καταγγέλλουν από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Κορώνης.
Οπως επισημαίνουν μάλιστα, αρχικά είχαν προφορικά ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη ή με κάποιον αντιδήμαρχο “για τα φλέγοντα θέματα, που απασχολούν τους επαγγελματίες της Κορώνης” χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια απέστειλαν εγγράφως ανάλογο αίτημα για συνάντηση, πρώτα στις 8 Απριλίου και έπειτα στις 15 Μαΐου, τα οποία πρωτοκολλήθηκαν, αλλά ξανά δεν έλαβαν κάποια απάντηση. Παρά το γεγονός ότι πέρασε πλέον η θερινή περίοδος, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Κορώνης εξακολουθεί να ζητάει και δημοσίως συνάντηση με τη δημοτική αρχή Πύλου - Νέστορος, καθώς τα προβλήματά τους, όπως λένε, παραμένουν.

***  Εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών ομάδων
Δυο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, αντίστοιχα, κατάφερε να εξαρθρώσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, όπως τόνισε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, ότι στην υπόθεση που αφορά τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού, οι διαφυγόντες δασμοί υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 16 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και 4 τόνοι καπνού.
Παράλληλα, η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, είχε διαπράξει περισσότερες από 100 κλοπές και ληστείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.
«Με την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού, καταφέραμε ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, που στερούν το Δημόσιο από σημαντικές πηγές εσόδων για την ελληνική οικονομία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζαφείρης, ενώ επεσήμανε ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την εξάρθρωση αυτών των οργανώσεων, έγιναν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου έχει αναβαθμιστεί η παρουσία και η δράση των Υπηρεσιών της αστυνομίας.
«Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συλλάβαμε στον Ασπρόπυργο δύο Ρουμάνους, ηλικίας 39 και 36 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό, μεγάλο αριθμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων», τόνισε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις που αφορούν τον τελωνειακό κώδικα, τη νομοθεσία για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την φορολογία καπνού, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.
Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα είναι επίσης πέντε Έλληνες, ηλικίας 37, 47, 50, 56 ετών και 84 ετών, καθώς και ένα ακόμα άτομο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη σύσταση της συγκεκριμένης εταιρείας στον Ασπρόπυργο, τα δύο από τα μέλη που εμφανίζονταν στο ΔΣ, είχαν αποβιώσει χρόνια πριν.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης ξεκίνησε όταν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισε και έθεσε υπό διακριτική επιτήρηση την αποθήκη εταιρείας στον Ασπρόπυργο, ενώ την περασμένη Τρίτη βγήκαν από την αποθήκη οι δύο συλληφθέντες, οδηγώντας φορτηγό και ΙΧ αυτοκίνητο, που συνόδευε το πρώτο όχημα. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα παραπάνω οχήματα και σε έλεγχο που διενήργησαν στο φορτηγό, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 75.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, στους χώρους της αποθήκης, όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων και καπνού.
Ο χώρος παρακολουθείτο από δώδεκα κάμερες, ενώ εντοπίστηκε, επιμελώς απομονωμένο, υπόγειο, η πρόσβαση στο οποίο γινόταν μέσω κρυφού ανελκυστήρα. Στο υπόγειο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, καπνού και αντικείμενα συναφή με τη συσκευασία και τη μεταφορά τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ένας από τους κατηγορούμενους, ο 37χρονος, είχε προβεί στη σύσταση της εταιρείας με έδρα την Αθήνα, που λειτουργούσε ως βιτρίνα, για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικό χώρο - συσκευαστήριο την αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε όλους τους χώρους της αποθήκης αλλά και στα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 824.932 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 16.498.640 τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του υπουργείου Οικονομικών, 39 κιβώτια καπνού, βάρους περίπου 4 τόνων, φορτηγό και ΙΧ αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Όσον αφορά στην άλλη πολυμελή οργάνωση που εξαρθρώθηκε, διέπραττε συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τη Χαλκίδα και την Αυλίδα. Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τέσσερις ληστείες και εκατό κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, σε Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Βύρωνα, Παιανία, Αργυρούπολη, Ανάβυσσο, Παπάγου, Μαρκόπουλο, Παγκράτι, Γέρακα, Κολωνό, Ίλιον, Χαλκίδα και Αυλίδα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, ερευνάται και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, που έγινε το Νοέμβριο του 2015 από μέλη της οργάνωσης, στην περιοχή της Αυλίδας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το πρωί, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, επτά άτομα, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, ύστερα από έρευνες σε οικίες στα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ συγκατηγορούμενοί τους΄, για τα ίδια αδικήματα, είναι ακόμα έντεκα άτομα, ηλικίας 15 έως 49 ετών.
Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές. Μάλιστα, προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, εξωτερικά της οικίας παρέμενε πάντα συνεργός, που είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», ενώ άλλο μέλος τους χρησιμοποιούσε ασύρματο, συντονισμένο στην Άμεση Δράση. Στις περιπτώσεις εκείνες που γίνονταν αντιληπτοί, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία και να απειλήσουν με όπλα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM, κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  H ΕΕ ζητά από την Ελλάδα να εφαρμόσει κανόνες για την ψηφιακή αγορά
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Eλλάδα και ακόμη 18 κράτη-μέλη να εφαρμόσουν κανόνες για την ανάπτυξη περισσότερων ευρυζωνικών δικτύων.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή καλεί την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και το Ηνωμένο Βασίλειο να εφαρμόσουν μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης των λεγόμενων «υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών».
Τα μέτρα αυτά επιδιώκουν να αυξήσουν την κοινή χρήση και επαναχρησιμοποίηση της υπάρχουσας υλικής υποδομής σε διάφορους τομείς (ενέργεια, μεταφορές κ.λπ.) και υπολογίζεται ότι θα μειώσουν κατά 30 % το κόστος ανάπτυξης διαδικτύου υψηλής ταχύτητας.
Τα μέτρα για τη μείωση του κόστους υποστηρίζουν τους στρατηγικούς στόχους συνδεσιμότητας που πρότεινε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Έως το 2025, όλοι οι βασικοί κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες, όπως τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα, οι συγκοινωνιακοί κόμβοι, όλοι οι πάροχοι δημόσιων υπηρεσιών, όπως τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και οι επιχειρήσεις που βασίζονται στις ψηφιακές τεχνολογίες, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εξαιρετικά υψηλή -της τάξης των gigabit- συνδεσιμότητα (που θα επιτρέπει στους χρήστες να τηλεφορτώνουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω δεδομένα, με ταχύτητα 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο), όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, αγροτικά ή αστικά, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε συνδεσιμότητα, με ταχύτητα τηλεφόρτωσης τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε Gbps, και όλες οι αστικές περιοχές, καθώς και οι μεγάλοι οδικοί άξονες και οι σιδηρόδρομοι, θα πρέπει να έχουν συνεχή κάλυψη 5G -πέμπτη γενιά συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας. Ως ενδιάμεσος στόχος, η κάλυψη 5G θα πρέπει να είναι εμπορικά διαθέσιμη, τουλάχιστον σε μία μεγάλη πόλη σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, μέχρι το 2020.
Τα κράτη μέλη είχαν προθεσμία μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016 για τη μεταφορά της οδηγίας στην εθνική νομοθεσία. Η Επιτροπή αποστέλλει σήμερα τελική προειδοποίηση σε 19 κράτη μέλη που δεν έχουν ακόμα μεταφέρει την οδηγία και τα οποία έχουν δύο μήνες στη διάθεσή τους για να ευθυγραμμίσουν την εθνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ περί παράβασης, να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ και να προτείνει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  12 χρόνια για τη χασισοφυτεία στην Καλογερόραχη 
Σε κάθειρξη 12 χρόνων, όπως και πρωτόδικα, καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας υπότροπο κατηγορούμενο από την Καλογερόραχη για την καλλιέργεια 153 χασισόδεντρων ύψους από 0,40 έως 1,5 μέτρα. Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με τριετή αναστολή επέβαλε στον συγκατηγορούμενό του, συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό. Ο απόστρατος αστυνομικός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 χρόνων κατά πλειοψηφία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Ο απόστρατος και χθες καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η πρόεδρος Εφετών και μία δικαστής έκριναν ότι θα έπρεπε να αθωωθεί, και μειοψήφησαν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την κατάθεση του αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, η καλλιέργεια γινόταν μέσα σε λόγγο στη θέση Καμίνι της Καλογερόραχης. Σε πρώτο βαθμό κατηγορούμενος ήταν και ένας κτηνοτρόφος από την Ανδρούσα, ο οποίος είχε αθωωθεί ομόφωνα από το πρωτόδικο δικαστήριο.
Οσον αφορά δε την εμπλοκή του συνταξιούχου αστυνομικού, κανένα στοιχείο δεν προέκυψε κατά την προανάκριση. Πρώτη φορά ακούστηκε το όνομά του στη διάρκεια της ανάκρισης, όταν ο συγκατηγορούμενός του ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός έκανε την καλλιέργεια. Από τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου φάνηκε ότι ο απόστρατος έκανε 3 αναπάντητες κλήσεις στον κατηγορούμενο από την Καλογερόραχη.
 ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ
Χθες στο εδώλιο κάθισε μόνο ο υπότροπος κατηγορούμενος, αφού ο συνταξιούχος αστυνομικός αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας και εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του. Οπως και πρωτόδικα, έτσι και χθες, ο καταδικασθείς σε 12 χρόνια κάθειρξη αρνήθηκε στην απολογία του ότι είχε την παραμικρή σχέση με τη χασισοφυτεία, αλλά ονομάτισε ως καλλιεργητές τον συγκατηγορούμενό του και υποτιθέμενους συνεργούς του, ενώ για τον αθωωθέντα στον πρώτο βαθμό κτηνοτρόφο ισχυρίστηκε ότι ήξερε για την καλλιέργεια της φυτείας γιατί τον είχε ενημερώσει ο απόστρατος. Μάλιστα επικαλέστηκε πως ο ίδιος ο συνταξιούχος τού εκμυστηρεύτηκε ένα απόγευμα που είχε πάει στο χωριό ότι πήρε νερό από το ρολόι του για να ποτίσει μια καλλιέργεια με 105 δέντρα χασίς. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι μέσα στα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας ο συνταξιούχος αστυνομικός τού έταξε χρήματα για να αλλάξει την κατάθεσή του και να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες.
 Η ΦΥΤΕΙΑ
Ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είπε στην κατάθεσή του ότι κάποιος τηλεφώνησε ανώνυμα στην υπηρεσία του και είπε ότι ο υπότροπος κατηγορούμενος (σ.σ. είχε καταδικαστεί για χασισοκαλλιέργεια το 2002) καλλιεργεί φυτεία στη θέση "Καμίνι" του χωριού. Η φυτεία βρέθηκε μέσα σε ένα λόγγο που συνορεύει με το λιοστάσι του εν λόγω κατηγορουμένου, ενώ σε ευθεία από το σπίτι του απείχε μόλις 300 μέτρα, και σύμφωνα με τον μάρτυρα μπορούσε με κιάλια -τα οποία βρήκαν στο σπίτι- να εποπτεύει το τι γίνεται στο λόγγο.
Μέσα στη φυτεία υπήρχε μάλιστα και ξεχωριστός χώρος όπου είχαν συγκεντρωμένα διάφορα εργαλεία, λιπάσματα και καλλιεργητικό εξοπλισμό. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το κεντρικό λάστιχο που πήγαινε το νερό στη χασισοφυτεία και εκτεινόταν μέσα στο λόγγο, συνέχιζε μέσα σε μια γράνα και περνούσε από το λιοστάσι του υπότροπου κατηγορούμενου. Το λάστιχο κατέληγε κοντά στο ρολόι νερού του ίδιου κατηγορούμενου. Επιπλέον, στην έρευνα στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν και συνδετήρες Φ20, ίδιους -όπως είπε ο αστυνομικός- με αυτούς που διακλαδώνονταν τα λάστιχα για το πότισμα της χασισοκαλλιέργειας. Ο αστυνομικός είπε ακόμα ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου βρήκαν τα κιάλια που χρησιμοποιούσε για να παρακολουθεί τι γίνεται γύρω από το λόγγο κι ακόμη 1 γραμ. χασίς, 3,1 γραμ. τρίμματα χασίς μαζί με σπόρους, μια καραμπίνα και 32 φυσίγγια.  Ν.Κ.

*** Έκτακτο δημοσιονομικό έλεγχο στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής ζήτησε ο Ν. Τόσκας
Tην άμεση διενέργεια έκτακτου δημοσιονομικού ελέγχου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Τον έλεγχο θα διενεργήσει η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και αφορά σε εκκρεμείς οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς την υπηρεσία NSPA (NATO Support and Procurement Agency) για την τεχνική, πτητική και εφοδιαστική υποστήριξη εναερίων μέσων πυρόσβεσης, όσο και γενικότερα τη διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η διενέργεια ελέγχου κατέστη αναγκαία καθώς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ή επίλυσης διαφορών που αφορούν στην τιμολόγηση υπηρεσιών.
Οι εκκρεμείς προς διερεύνηση οφειλές -σύμφωνα με την υπηρεσία NSPA- αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 7,1 εκατ. ευρώ αφορούν στην τριετία 2012-2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ιατροδικαστής: "Ο τεμαχισμός της Άννυ έγινε εν ζωή"
«Αποκλείεται εξ ορισμού το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει…ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή» επανέλαβε κατά την δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, για τις συνθήκες δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015.
Ο μάρτυρας αναρωτήθηκε μάλιστα «ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό και ότι ο τεμαχισμός έγινε μετά τον θάνατο του» απαντώντας με τον τρόπο αυτό στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ που υποστηρίζει πως δεν σκότωσε το παιδί, αλλά το τεμάχισε.
«Πολλές φορές -είπε ο ιατροδικαστής- ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα. Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες που βρέθηκαν στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος …ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος, πίεση, ζωτικά στοιχεία...».
Η τοποθέτηση του κ. Καρακούκη αμφισβητήθηκε έντονα από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου πατέρα της 4χρονης, ο οποίος του είπε: «Σας εκθέτουν τα ευρήματα σας».
Στο δικαστήριο βρέθηκε για δεύτερη μέρα και ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛΑΣ, Στέφανος Λημναίος, προκειμένου να εξηγήσει τη σημασία των ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και πάλι στις κηλίδες αίματος της μικρής, οι οποίες ήταν διάσπαρτες σε πολλά σημεία του σπιτιού. Όπως ανέφερε ο κ. Λημναίος, από τη σάρωση του ειδικού μηχανήματος, το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA, ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Άννυ, προέκυψε, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, πως κηλίδες αίματος της 4χρονης εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία του χώρου. Αναφέρθηκε επίσης και σε υλικό σε σοβαντεπί, όπου καταγράφεται το βιολογικό προφίλ της Άννυ μαζί με του κατηγορούμενου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, αλλά και ενός αγνώστου προσώπου.
Ο μάρτυρας είπε πως το βιολογικό υλικό του αγνώστου εντοπίστηκε στο πάτωμα, σε σοβαντεπί, αλλά και σε μια πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα. Ο μάρτυρας εξήγησε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως τα συγκεκριμένα ευρήματα ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο και τόνισε πως για τα συγκεκριμένα «ορφανά δείγματα» υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης, στην περίπτωση που βρεθεί υλικό.
Η περιγραφή του χώρου από τον μάρτυρα, ως ενός διαμερίσματος που πριν καθαριστεί ήταν γεμάτο αίματα, προκάλεσε αίτημα από την πλευρά των παππούδων της 4χρονης, για να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από το χώρο του εγκλήματος, που ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ κατά τη συλλογή των στοιχείων.  Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νικολάι, ζήτησε να έρθει και να καταθέσει στο δικαστήριο η ειδική επιστήμονας που έκανε την συλλογή των στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος.  Η δίκη συνεχίζεται. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Τροχαίο με 2 τραυματίες στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα
Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Αθηνών 202 στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας.
Ηταν γύρω στις 10:40 το βράδυ, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτοκίνητο, που εκινείτο στο ρεύμα εξόδου με οδηγό έναν... 17χρονο τσιγγάνο ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί μετωπικά αρχικά με όχημα 76χρονου από την Καλαμάτα και στη στη συνέχεια με όχημα 34χρονου από τη Μεσσήνη. Από την πρώτη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν τόσο ο 17χρονος, όσο και ο 76χρονος, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τραύματα σε χέρι και πλευρά.

***  Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού

Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων της 2016 Ε' ΕΣΣΟ θα γίνει αύριο, στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού "Γιαννιτσά", στην Καλαμάτα.
Η τελετή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο στρατόπεδο "Παπαφλέσσα".


***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
***  Αυτοί είναι οι όμιλοι του Κυπέλλου
Δείτε ποίοι είναι οι όμιλοι που προέκυψαν σήμερα μετά την κλήρωση που έγινε για το Κύπελλο.              
~ Γνωστοί έγιναν σήμερα, μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, οι όμιλοι της αντίστοιχης φάσης του Κυπέλλου. Πρόκειται για τη πρώτη φάση του θεσμού που θα συμμετέχουν ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Σπάρτη της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καθώς και η επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ως προπονητής της Λάρισας.
~*  Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι όμιλοι... 
1ος όμιλος:
ΠΑΟΚ, Λάρισα, Τρίκαλα και Ελευσίνα ή Ζάκυνθος (ανάλογα με την επικύρωση της βαθμολογίας της Football League)
2ος όμιλος:
Ολυμπιακός, Πλατανιάς, Χανιά, Σπάρτη
3ος όμιλος
Παναθηναϊκός, Ηρακλής, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης
4ος όμιλος
ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Αγροτικός Αστέρας, Καλλονή
5ος όμιλος:
Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, Άρης, Αιγινιακός
6ος όμιλος:
ΑΕΚ, Κέρκυρα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία
7ος όμιλος:
Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Καλλιθέα. 
8ος όμιλος:
Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Κισσαμικός, Πανσερραϊκός
~*  Σε κάθε όμιλοι οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους μόνο μια φορά. Αυτές της Σούπερ Λίγκας θα έχουν έναν μόνο αγώνα εκτός έδρας σε αντίθεση με εκείνες της Football League που θα αγωνιστούν δύο φορές μπροστά στους οπαδούς τους. Οι αναμετρήσεις για την πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθούν από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 27 του ίδιου μήνα. Τα ματς της δεύτερης αγωνιστικής θα γίνουν στις 29 και 30 Νοεμβρίου και της τρίτης στις 13 Δεκεμβρίου.
~** Στην πρεμιέρα θα γίνουν οι παρακάτω αγώνες: 
1ος όμιλος:
ΠΑΟΚ - Λάρισα
Ελευσίνα ή Ζάκυνθος - Τρίκαλα
2ος όμιλος:
Ολυμπιακός - Πλατανιάς
Σπάρτη - Χανιά
3ος όμιλος:
Παναθηναϊκός - Ηρακλής
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ
4ος όμιλος:
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας
5ος όμιλος:
Αστέρας Τρ. - Βέροια
Αιγινιακός - Αρης
6ος όμιλος:
ΑΕΚ - Κέρκυρα
Λαμία - Αναγέννηση Καρδίτσας
7ος όμιλος:
Ατρόμητος - Παναιτωλικός
Πανθρακικός - Καλλιθέα
8ος όμιλος:
Πανιώνιος - Λεβαδειακός
Πανσερραϊκός - Κισσαμικός

***Εκτός έδρας «μάχες» για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, στο Καραϊσκάκη ο ΟΣΦΠ


~  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
 Φενέρμπαχτσε - Φέγενορντ  1-0 ^
Μάντσεστερ Γ. - Ζορία Λουχάνσκ  1-0 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Φέγενορντ (Ολλανδία) 1-0-0 1-0 3
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 0-1-0 1-1 1
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) 0-1-0 1-1 1
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 0-0-1 0-1 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Αστάνα - Γιούνγκ Μπόις 0-0
Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ  0-1 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0-0 1-0 3
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-0-0 2-1 3
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-1-1 0-1 1
Αστάνα (Καζακστάν) 0-1-1 1-2 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ
 Καμπάλα - Μάιντς  2-3 .- ^
Σεντ Ετιέν - Αντερλεχτ  1-1 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Άντερλεχτ (Βέλγιο) 1-0-0 3-1 3
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 0-1-0 1-1 1
Μάιντς (Γερμανία) 0-1-0 1-1 1
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 0-0-1 1-3 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Αλκμααρ  5-0 .-^
Ντάνταλκ - Μακάμπι Τελ Αβίβ  1-0 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ζενίτ Αγίας Πετρ.(Ρωσία) 1-0-0 4-3 3
Άλκμααρ (Ολλανδία) 0-1-0 1-1 1
Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 0-1-0 1-1 1
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 0-0-1 3-4 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Αούστρια Βιένης - Πλζεν  0-0 .- ^
Ρόμα - Άστρα Τζούρτιζου  4-0 .-^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 1-0-0 3-2 3
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 0-1-0 1-1 1
Ρόμα (Ιταλία) 0-1-0 1-1 1
Άστρα Τζούρτζιου (Ρουμανία) 0-0-1 2-3 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ραπίντ Βιένης  1-0 .- ^
Γκενκ - Σασουόλο  3-1 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Σασουόλο (Ιταλία) 1-0-0 3-0 3
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 1-0-0 3-2 3
Γκενκ (Βέλγιο) 0-0-1 2-3 0
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 0-0-1 0-3 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
 Αγιαξ - Σταντάρ Λιέγης 1-0
(28΄ Ντόλμπεργκ)
Θέλτα Βίγκο - Παναθηναϊκός 2-0
(84΄ Γκουϊντέτι, 89΄ Βας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Άγιαξ (Ολλανδία) 2-0-0 3-1 6
Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) 1-1-0 3-1 4
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 0-1-1 1-2 1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-0-2 1-4 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
 Γάνδη - Κονιασπόρ 2-0
(17΄ Σαϊέφ, 33΄ Νέτο)
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπράγκα 2-0
(5΄ Στεπανένκο, 56΄ Κοβαλένκο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-0-0 3-0 6
Γάνδη (Βέλγιο) 1-1-0 3-1 4
Μπράγκα (Πορτογαλία) 0-1-1 1-3 1
Κόνιασπορ (Τουρκία) 0-0-2 0-3 0

9ος ΟΜΙΛΟΣ
 Σάλκε - Σάλτσμπουργκ 3-1
(15΄ Γκορέτσκα, 47΄,58΄ Χεβέντες - 72΄ Σοριάνο)
Κράσνονταρ - Νις 5-2
(22΄ Σμολόφ, 33΄, 65΄πεν. Ζοαοζίνιο, 86΄,90+3΄ Αρι - 43΄ Μπαλοτέλι, 71΄ Σιπριέν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Κράσνονταρ (Ρωσία) 2-0-0 6-2 6
Σάλκε (Γερμανία) 2-0-0 4-1 6
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-0-2 1-4 0
Νις (Γαλλία) 0-0-2 2-6 0

10ος ΟΜΙΛΟΣ
 Φιορεντίνα - Καραμπάχ 5-1
(39΄,45+2΄ Μπαμπακάρ, 43΄ Κάλινιτς, 63΄, 78΄ Ζαράτε - 90+2΄ Ντλόβου)
Σλόβαν Λίμπερετς - ΠΑΟΚ 1-2
(1΄ Κομλιτσένκο - 10΄πεν.,82΄ Αθανασιάδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-1-0 5-1 4
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1-0 2-1 4
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-1-1 2-3 1
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-1-1 2-6 1

11ος ΟΜΙΛΟΣ
 Σπάρτα Πράγας - Ιντερ 3-1
(7΄,25΄ Κάντλετς, 76΄ Χόλεκ - 71΄ Παλάσιο)
Χαποέλ Μπερ Σεβά - Σαουθάμπτον 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Σαουθάμπτον (Αγγλία) 1-1-0 3-0 4
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 1-1-0 2-0 4
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 10-0-1 3-4 3
Ίντερ (Ιταλία) 0-0-1 0-2 0

12ος ΟΜΙΛΟΣ
 Ζυρίχη - Οσμανλισπόρ 2-1
(45΄ Σονμπάχλερ, 79΄ Καβούσεβιτς - 73΄ Μάχερ)
Στεάουα Βουκ. - Βιγιαρεάλ 1-1
(19΄ Μουνίρου - 9΄ Μπόρε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1-0 3-2 4
Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 1-0-1 3-2 3
Ζυρίχη (Ελβετία) 1-0-1 3-3 3
Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 0-1-1 1-3 1
 

*** Ο Σιδηρόπουλος στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, επιστροφή Παππά


Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Επιστροφή στους ορισμούς για τον ανεπιθύμητο Παππά, όπως και για τους Βοσκάκη, Μήτσιο και Λαμπρόπουλο.              
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε, όπως αναμενόταν, στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη». Ο διεθνής διαιτητής από το σύνδεσμο Δωδεκανήσων είχε διευθύνει και τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες το Μάιο. Φέτος είχε διαιτητεύσει στον αγώνα Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (0-3) για την τρίτη αγωνιστική. 
Από εκεί και πέρα, η… είδηση είναι η επιστροφή του ανεπιθύμητου από πολλές ομάδες Ανδρέα Παππά στους ορισμούς, καθώς είναι τέταρτος στο Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ίδια κατηγορία, των διαιτητών δηλαδή που δεν ήθελαν πολλές ομάδες, είναι και οι Βοσκάκης (τέταρτος στο Πλατανιάς-Παναιτωλικός), Μήτσιος (τέταρτος στο Ξάνθη-Ατρόμητος) και Λαμπρόπουλος (πρώτος στο Πλατανιάς-Παναιτωλικός), που επίσης ορίστηκαν! Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για επιλογές του επιδιαιτητή Κύρου Βασσάρα. 
Ο Καλογερόπουλος «σφυρίζει» Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης και ο Ευαγγέλου Βέροια-ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι ορισμοί: 
inner
Παναγόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Πέφτουν οι μάσκες για Βασάρα» «Ο κ. Βασάρας επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας ότι θα προκαλέσει κρίση στο ποδόσφαιρο. Οι μάσκες πέφτουν», ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος.
~ Οργή για τις επικίνδυνες επιλογές Βασάρα
Δυναμίτιδα στην πυριτιδαποθήκη της Σούπερ Λίγκας έβαλαν οι σημερινοί ορισμοί διαιτητών για την προσεχή αγωνιστική.
~ ΠΑΟΚ: «Ο Βασάρας υπηρετεί το ίδιο καθεστώς με Γκιρτζίκη»
Σφοδρή αντίδραση του ΠΑΟΚ για την επιστροφή του... ανεπιθύμητου Παππά -μετά από σχετική απόφαση του επιδιαιτητή Βασάρα- στους ορισμούς της προσεχούς αγωνιστικής.   «Βράζουν» στον ΠΑΟΚ με την επιστροφή του «ανεπιθύμητου» διαιτητή Ανδρέα Παππά που επανήλθε στους ορισμούς μετά από απόφαση του Κύρου Βασάρα, καθώς ορίστηκε τέταρτος στο Κέρκυρα-ΠΑΣ.              
~ Ειλημμένη η απόφαση στην αντιπολίτευση για απομάκρυνση Βασάρα Στην άμεση απομάκρυνση Βασάρα από το χώρο του ποδοσφαίρου θα προχωρήσει η αντιπολίτευση σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές της ΕΠΟ.    Οργή έχει προκαλέσει στις τάξεις της αντιπολίτευσης στην ΕΠΟ η επιλογή Βασάρα να επαναφέρει στους ορισμούς τους διαιτητές Παππά και Βοσκάκη που αποτελούν «κόκκινο πανί» για πολλές από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. 
Θεωρούν στην αντιπολίτευση ότι ο Κύρος Βασάρας με αυτές τις επιλογές αποδεικνύει όχι μόνο το ποιος είναι αλλά και το ποιος ήταν τα προηγούμενα χρόνια.         
~
  Αυτά ζητούσε ο Παναθηναϊκός με επιστολή του στην ΕΠΟ

Επιστολή με την οποία ζητούσε νομιμοποίηση του ισπανικού μοντέλου και ενημέρωση αρχιδιαιτητή-επιδιαιτητή για τις βαθμολογίες των ρέφερι έστειλε ο Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ,όπως δήλωσε ο Χρ.Παναγόπουλος.
~ Παναθηναϊκός: «Ο Βασάρας ανατινάζει με τους φίλους του από τον Πειραιά ό,τι συμφωνήθηκε»

 
 Με τον καιρό να αλλάζει άρδην και τον χειμώνα να μας “κλείνει το μάτι”, ολοένα και περισσότεροι από εμάς θα πέσουμε “θύματα” της γρίπης και του κρυολογήματος.
Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε:
Γρίπη
 Τι είναι η γρίπη;
Είναι μια ιογενής λοίμωξη που “βαραίνει” το κεφάλι και το στήθος σας. Συνήθως θα έχετε μια ρινική καταρροή ή συμφόρηση (μερικές φορές και τα δύο την ίδια ημέρα), υγρά μάτια, πονόλαιμο και, ίσως, βήχα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το σώμα σας θα πονά, θα είστε κουρασμένοι και θα αναπτύξετε πιθανώς αρκετά υψηλό πυρετό. Μπορεί να αισθανθείτε αυτά τα συμπτώματα πρώτα, προτού αναπτύξετε και αναπνευστικά συμπτώματα. Η γρίπη είναι πολύ πιο εξουθενωτική από ένα ένα βαρύ κρυολόγημα.
Πότε είναι η περίοδος της γρίπης;
Η εποχική γρίπη αρχίζει συνήθως το φθινόπωρο (αρχές Οκτωβρίου περίπου) και διαρκεί όλον το χειμώνα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό PLoS Pathogens έδειξε ότι οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται πιο εύκολα το χειμώνα, όταν ο αέρας είναι ψυχρός και ξηρός.
Για πόσο καιρό είναι μεταδοτική;
Η γρίπη είναι μεταδοτική
1 ημέρα ΠΡΙΝ και
5-7 ημέρες ΜΕΤΑ την έναρξή της
Τα μικρά παιδιά, οι άνθρωποι άνω των 65 ετών, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι άνθρωποι με ανίατη ασθένεια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από τη γρίπη. Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.
Κρυολόγημα
Τι είναι το κρυολόγημα;
Τα κρυολογήματα είναι επίσης ιοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι ιών που προκαλούν κρυολόγημα. Χτυπούν το αναπνευστικό σύστημα ακριβώς όπως η γρίπη, προκαλώντας ρινική καταρροή ή βουλωμένη μύτη, υγρά μάτια, πονόλαιμο και, μερικές φορές, βήχα. Υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξετε και πυρετό, αλλά θα είναι αρκετά χαμηλός και δεν θα εμπνέει ανησυχία. Σε αντίθεση με τη γρίπη, ένα κρυολόγημα εξελίσσεται σταδιακά και αργά. Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι “θα κρυολογήσουν” τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα.
Ποια περίοδος είναι η χειρότερη για το κρυολόγημα;
Τα κρυολογήματα τείνουν να είναι πιο συχνά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, επειδή τότε είναι που οι άνθρωποι βρίσκονται περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Ο ιός υπάρχει στα σταγονίδια του βήχα και του φτερνίσματος. Αυτά τα σταγονίδια εξαπλώνονται στον αέρα και κατακάθονται σε διάφορες επιφάνειες (πόμολο πόρτας, διακόπτες, τηλεχειριστήρια, πληκτρολόγια κλπ) που τις ακουμπάνε πολλά χέρια καθημερινά. Από εκεί μολύνουν πολλούς άλλους ανθρώπους που θα τα αγγίξουν και στη συνέχεια θα ακουμπήσουν το ίδιο τους το πρόσωπο.
Για πόσο καιρό είναι μεταδοτικό το κρυολόγημα;
 Τα κρυολογήματα είναι μεταδοτικά από
περίπου 1 εβδομάδα ΠΡΙΝ αρρωστήσετε και ΜΕΧΡΙ όλα τα συμπτώματά σας να έχουν υποχωρήσει, κάτι που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο εβδομάδες .-

*** 
Υπαίτια για την επιδείνωση των όγκων του παχέος εντέρου ενδέχεται να είναι κάποια μικρόβια του στόματος, που ονομάζονται φουσοβακτήρια.
Τα συγκεκριμένα βακτήρια χρησιμοποιούν το κυκλοφορικό σύστημα για να φτάσουν στους όγκους, μέσω μιας ειδικής πρωτεΐνης (sugar-binding protein), όπως έχει διαπιστώσει μια μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, που δημοσιεύθηκε στο Cell Host & Microbe.
«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με τους άνδρες να αντιμετωπίζουν ελαφρώς μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου (4,7%) έναντι των γυναικών (4,4%) κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ο βασικός λόγος είναι η εξαλλαγή ορισμένων πολυπόδων και συγκεκριμένα των αδενωματωδών, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους καλοήθεις -ως επί το πλείστον- υπερπλαστικούς & φλεγμονώδεις, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε καρκίνο. Εκτός από τους πολύποδες υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, μεταξύ αυτών η παχυσαρκία, συγκεκριμένα είδη διατροφής, το κάπνισμα, η βαριά κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη άσκησης.
Το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί το ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του παχέος εντέρου, εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας, των ενδοσκοπικών και χειρουργικών τεχνικών που επιτρέπουν τον έγκαιρο εντοπισμό και αφαίρεση των πολυπόδων.
Στη χώρα μας το ποσοστό θνησιμότητας είναι αρκετά χαμηλό. Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, ενώ το υψηλότερο ποσοστό του συνολικού αριθμού των θανάτων που αποδόθηκαν σε καρκίνο του παχέος εντέρου ήταν 4,0% στη Σλοβενία, στην Ελλάδα ήταν περίπου το μισό (2,2%)», σημειώνει ο γενικός χειρουργός και εξειδικευμένος στη χειρουργική ογκολογία και προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική Δρ. Εμμανουήλ Ζαχαράκης - Διευθυντής Χειρουργικής Ανωτέρου Πεπτικού, Κλινική ΙΑΣΩ General (Αθήνα) & Συνεργάτης Κλινικής ‘Άγιος Λουκάς’ (Θεσ/νίκη) - Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Imperial College London (www.zacharakis-surgery.gr).
Ο ρόλος των φυσοβακτηρίων
Τα φουσοβακτήρια ήταν γνωστό στους ερευνητές (από παλαιότερες μελέτες που είχαν διεξαχθεί από το Εργαστήριο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ) ότι είναι περισσότερα στον ανθρώπινο ορθοκολικό ιστό σε σύγκριση με τους γειτονικούς υγιείς ιστούς, καθώς και ότι προωθούν τον σχηματισμό όγκων στο παχύ έντερο και επιδεινώνουν τον ορθοκολικό καρκίνο σε ζώα.
Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν η πρώτη που έριξε φως στον τρόπο που μετακινούνται τα μικρόβια από το στόμα στο έντερο και στο πώς εντοπίζονται και πληθαίνουν σε όγκους του παχέος εντέρου. Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές του Χάρβαρντ και επιστήμονες από την Οδοντιατρική Σχολή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Hadassah στο Ισραήλ, τα ευρήματα δείχνουν ότι τα εν λόγω βακτήρια ταξιδεύουν μέσω του αίματος και χρησιμοποιούν μια ειδική πρωτεΐνη για να κολλήσουν σε αναπτυσσόμενους πολύποδες και όγκους του παχέος εντέρου, μέσω των οποίων πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια επιταχύνουν τη νόσο.
Σύμφωνα με την ερευνήτρια Wendy Garrett, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και του Κέντρου Καρκίνου Dana-Farber, η αποκάλυψη του μηχανισμού που τα οδηγεί στον όγκο, αλλά και η γνώση γιατί τα φουσοβακτήρια αφθονούν εκεί, θα μπορούσαν να καταδείξουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν καινοτόμες θεραπείες να παρεμποδίσουν αυτή τη διαδικασία, αξιοποιώντας τους ίδιους ή παρόμοιους μηχανισμούς.
Όπως επισήμανε ο έτερος συντάκτης της μελέτης Gilad Bachrach, της Οδοντιατρικής Σχολής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Hadassah, στα θετικά της μελέτης είναι ότι αυτή αφορούσε τόσο σε ανθρώπινα δείγματα όσο και σε μοντέλα ποντικών, ενώ στα αρνητικά ότι τα διαθέσιμα μοντέλα ποντικών για το ορθοκολικό αδενοκαρκίνωμα δεν αντανακλούν πλήρως την αργή ανάπτυξη της νόσου στους ανθρώπους.
Επίσης, στη μελέτη ανιχνεύθηκαν φουσοβακτήρια και σε καρκινικά δείγματα από το ήπαρ, όχι όμως και σε μη καρκινικά ηπατικά δείγματα.
Πρόγνωση και θεραπεία
«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα του σώματος, συχνότερα δε στο ήπαρ. Ο μεταστατικός ή σταδίου IV καρκίνος του παχέος εντέρου, όπως ονομάζεται, είναι πιθανό διαγνωστεί στις αρχικές εξετάσεις, οπότε και η θεραπευτική αντιμετώπιση δεν περιορίζεται μόνο στην κολεκτομή, αλλά και στην αφαίρεση του ηπατικού όγκου. Ο χρόνος επιβίωσης των συγκεκριμένων ασθενών εξαρτάται από πλήθος παραγόντων, ωστόσο όσοι έχουν χειρουργικά εξαιρέσιμη μεταστατική νόσο στο ήπαρ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας επιβίωσης. Παράλληλα με τη χειρουργική επέμβαση, ενδεχομένως να απαιτηθεί η υποβολή του ασθενή σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και άλλες εξειδικευμένες θεραπείες, η εξέλιξη των οποίων τα τελευταία 25 χρόνια έχουν οδηγήσει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Ευελπιστούμε η συγκεκριμένη μελέτη να αποτελέσει τη βάση για καινοτόμες θεραπείες που θα δώσουν την ευκαιρία στους ασθενείς να ζήσουν με καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής», καταλήγει ο Δρ. Ζαχαράκης.   stogiatro.gr

*** 
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η υπέρμετρη χρήση αλκοόλ, δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, διάφορα φάρμακα, ακόμη και διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και χρόνιες νόσοι των νεφρών, έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Τα τριγλυκερίδια ονομάζονται και ουδέτερα λίπη. Είναι οργανικές χημικές ενώσεις, και το μόριό τους αποτελείται από ένα μόριο γλυκερόλης, ενωμένο με τρία μόρια ανώτερων λιπαρών οξέων. Από αυτήν ακριβώς τη σύνθεση λαμβάνουν και το χαρακτηριστικό τους όνομα τριγλυκερίδια. Τα διάφορα τριγλυκερίδια μπορεί να είναι στερεά στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή είναι λίπη, είτε να είναι υγρά, οπότε και αποκαλούνται έλαια.
Τα τριγλυκερίδια αποτελούν τα λίπη του αίματος και συνιστούν σημαντικό βαρόμετρο μεταβολικής υγείας: οι υψηλές τιμές σχετίζονται με στεφανιαία νόσο, διαβήτη και λιπώδες ήπαρ. Σημειώνεται ότι, εκτός από τα τριγλυκερίδια, τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου αυξάνουν και οι υψηλές τιμές LDL-χοληστερόλης και οι χαμηλές τιμές HDL-χοληστερόλης.
Τα τριγλυκερίδια παράγονται τόσο από το φυτικό όσο και από το ζωικό οργανισμό, με τη μορφή των ελαίων και λιπών. Γι’ αυτό τα τριγλυκερίδια περιέχονται τόσο στη φυτική τροφή (κατά κύριο λόγο μέσα σε σπόρους και καρπούς), όσο και στην τροφή ζωικής προέλευσης (ζωικό λίπος, βούτυρο γάλακτος, συκώτι, αλλά και άλλα κρέατα και εντόσθια). Στον άνθρωπο, τα τριγλυκερίδια συντίθενται, κατά κύριο λόγο, μέσα στα ηπατικά κύτταρα (δηλαδή μέσα στο συκώτι), καθώς και μέσα στα λιποκύτταρα, δηλαδή μέσα στα κύτταρα του λιπώδη ιστού του σώματος.
H αναθεώρηση των «ιδανικών» τιμών των τριγλυκεριδίων και η μείωσή τους σε κάτω από 100 (από κάτω  150) mg/dl, υπογραμμίζει και πάλι την ανάγκη αναθεώρησης και των συνηθειών διατροφής και τρόπου διαβίωσης για τους υπερτριγλυκεριδικούς.
Οι συστάσεις της ΑΗΑ  (Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία) για τα «Τριγλυκερίδια και τις καρδιαγγειακές νόσους» είναι:
α) η μείωση των θεωρούμενων ως «optional» επιπέδων της τριγλυκεριδαιμίας σε μικρότερη των 100 mg/dl, αντί αυτών των κάτω των 150 mg/dl, τα οποία γίνονταν αποδεκτά μέχρι σήμερα
β) η μέτρηση των τριγλυκεριδίων σε κατάσταση «μη νηστείας», και
γ) η καθιέρωση της αξιολόγησης των τριγλυκεριδίων ως αρχικής εξέτασης, κατά την εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.
Η έκδοση αυτών των συστάσεων προέκυψε μετά από ανάλυση περισσότερων από 500 μεγάλων, διεθνών, μελετών της τελευταίας 30ετίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που συστάθηκε από την ΑΗΑ και τα εξειδικευμένα Συμβούλιά της (Councils).
Τα υψηλά τριγλυκερίδια του αίματος βοηθούν στην αναγνώριση ατόμων με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο που χρειάζονται ιατρική παρέμβαση. Τα τριγλυκερίδια προέρχονται από τις πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες (VLDL- very low density lipoprotein). Όπως οι αυξημένες LDL (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες) έτσι και ορισμένες από τις πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες προκαλούν ή επιτείνουν την αθηροσκληρυντική διαδικασία. Σαν αθηρογόνες χαρακτηρίζονται οι μικρές πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες που αντιστοιχούν σε τιμές τριγλυκεριδίων στο αίμα περίπου 200-500 mg/dl. Οταν τα τριγλυκερίδια του αίματος είναι πολύ υψηλά > 1000 mg/dl, τότε οι πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες, από τις οποίες προέρχονται, δεν προκαλούν αθηρωμάτωση αλλά ευθύνονται γιά παγκρεατίτιδες.
Σήμερα είναι γνωστό ότι επί υψηλών τριγλυκεριδίων, 200-500 mg/dl, ο στεφανιαίος κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο από την LDL, αλλά και από τις πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες. Το άθροισμα LDL χοληστερόλη + VLDL χοληστερόλη αποτελεί τη λεγόμενη non- HDL χοληστερόλη , η οποία πρέπει να μειωθεί στα επιθυμητά επίπεδα ώστε να μειωθεί ο στεφανιαίος κίνδυνος.

Οι μακροχρόνιες συνέπειες των αυξημένων τριγλυκεριδίων είναι η στεφανιαία νόσος (σε μικρότερο βαθμό όμως από όσο η αυξημένη χοληστερίνη) και η παγκρεατίτιδα (σοβαρή οξεία κατάσταση με δυνατό πόνο στην κοιλιά που χρειάζεται άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο) και παρατηρείται σε περιπτώσεις μεγάλης αύξησης των τριγλυκεριδίων στο αίμα (όταν είναι πάνω από 1.000 mg/dl).
Η αύξηση των τριγλυκεριδίων οφείλεται σε διαταραχή του μεταβολισμού του οργανισμού και σε αυξημένη πρόσληψη με το φαγητό. Άλλα αίτια που σχετίζονται με αυξημένες τιμές τριγλυκεριδίων είναι:
η γενετική προδιάθεση,
ο αρρύθμιστος διαβήτης,
η αύξηση του βάρους σώματος,
η απουσία φυσικής άσκησης,
η κατάχρηση αλκοόλ,
το κάπνισμα,
ο υποθυρεοειδισμός,
η κύηση,
κάποια αυτοάνοσα νοσήματα, όπως π.χ. ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος,
η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια,
το νεφρωσικό σύνδρομο (το σύνδρομο αυτό περιλαμβάνει μεγάλη απώλεια πρωτεΐνης στα ούρα, χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα, οίδημα και αυξημένη χοληστερόλη) και
κάποια φάρμακα (κορτιζόνη, οιστρογόνα, κυκλοσπορίνη, ταμοξιφαίνη, β-αδρενεργικοί αποκλειστές για την υπέρταση, όχι όμως η καρβεντιλόλη, τα θειαζιδικά διουρητικά κ.α.).
Θεραπεία
O πρώτιστος στόχος στη δυσλιπιδαιμία είναι η μείωση της LDL χοληστερίνης σας. Σε περίπτωση όμως που τα τριγλυκερίδια σας είναι πάνω από 500 mg/dl, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή φαρμακευτική αγωγή ειδικά για μείωση των τριγλυκεριδίων (ασχέτως της τιμής της LDL χοληστερίνης) προς αποφυγή του κινδύνου να πάθετε παγκρεατίτιδα. Θα πρέπει δηλαδή να πάρετε φιβράτη ή νικοτινικό οξύ παράλληλα φυσικά με δίαιτα χαμηλή σε λίπος (κάτω από το 15% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων να είναι από λίπος) και σωματική άσκηση.
Ακόμη και σε άτομα χωρίς υψηλές τιμές τριγλυκεριδίων, αν η διατροφή είναι πλούσια σε σάκχαρα, περιλαμβανομένων και αυτών που αποδίδονται από το αλκοόλ, θα επέλθει αργά ή γρήγορα αύξηση των τριγλυκεριδίων. Συνεπώς, πρέπει γενικά να επιδιώκεται, άσχετα από τις τιμές των τριγλυκεριδίων, η κατανάλωση σύμπλοκων, πλούσιων σε ίνες υδατανθράκων, όπως αυτοί των λαχανικών και των δημητριακών ολικής άλεσης, αντί για λήψη απλών σακχάρων. Στη διαμόρφωση χαμηλών τιμών τριγλυκεριδίων συμβάλλουν:
A) H απώλεια βάρους: Mείωση σωματικού βάρους κατά 5-10% επιφέρει μείωση των τριγλυκεριδίων κατά 20%. Η μείωση των τριγλυκεριδίων σχετίζεται άμεσα με το μέγεθος της απώλειας βάρους.
B) H ποιότητα των χρησιμοποιούμενων τροφίμων: ο υγιεινός τρόπος διατροφής περιλαμβάνει τον περιορισμό της πρόσληψης άλατος, των στερεών λιπαρών – όπως γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη σε λιπαρά, κρέας και μερικά τροπικά έλαια όπως λάδι καρύδας – πρόσθετων σακχάρων και επεξεργασμένων σπόρων-κόκκων ενώ παράλληλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε πιο θρεπτικά φαγητά και ποτά –λαχανικά, φρούτα, ίνες, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, θαλασσινά, άπαχα κρέατα και πουλερικά, φασολάκια, καρύδια και σπόρους.
Γ) Tο είδος των προσλαμβανομένων υδατανθράκων: Τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχάρων, ειδικά φρουκτόζης, αυξάνουν τα τριγλυκερίδια.
Δ) Tα κορεσμένα και trans λιπαρά αυξάνουν τα τριγλυκερίδια, σε αντίθεση με τα ακόρεστα λιπαρά, ειδικά τα ω-3 που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, τα οποία μειώνουν τα τριγλυκερίδια.
E) Tο αλκοόλ, σε μεγάλες ποσότητες, αυξάνει τα τριγλυκερίδια σε μερικά άτομα. Επί υπερτριγλυκεριδαιμίας συνιστάται αποχή από το αλκοόλ, σε συνδυασμό με περιορισμό της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών.
ΣT) H φυσική δραστηριότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Η επίδραση που ασκεί η φυσική άσκηση επί των τιμών των τριγλυκεριδίων ποικίλλει ανάλογα με τις αρχικές τιμές τριγλυκεριδίων, την ένταση της άσκησης, την κατανάλωση θερμίδων και την διάρκεια της άσκησης.
Διατροφή
Για να μειώσετε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων πρέπει να δώσετε έμφαση στη διατροφή σας και γενικότερα στον τρόπο ζωής σας.
1. Μειώστε το συνολικό λίπος και κυρίως το κορεσμένο που είναι ζωικής προέλευσης (π.χ. από τυριά, κρέατα και γλυκά).
2. Ελαττώστε την πρόσληψη των απλών υδατανθράκων (π.χ. ζάχαρη).
3. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.
4. Μην καταναλώνετε περισσότερο από 25-30% της συνολικής σας θερμιδικής πρόσληψης από λίπος και προτιμήστε το ελαιόλαδο και λιγότερα τα πολυακόρεστα λάδια (σπορέλαια κ.ά).
5. Καταναλώστε τρόφιμα με ω-3 λιπαρά οξέα (όπως παχιά ψάρια π.χ. σκουμπρί, σαρδέλα, σολομό, τσιπούρα, γαύρο, τσιπούρα).
6. Μαγειρέψτε πιο υγιεινά, με αποφυγή του τηγανίσματος και περισσότερο βράσιμο και ψήσιμο, αποφύγετε τις λιπαρές σάλτσες και κάντε δικές σας με βάση το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι.
7. Μειώστε την προσλαμβανόμενη χοληστερίνη από τροφές.
8. Μειώστε το κάπνισμα και αυξήστε τη σωματική άσκηση και την καθημερινή σας δραστηριότητα, μέσα από απλές έστω ασχολίες όπως το περπάτημα.
9. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών από λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, βρώμη, όσπρια και μειώστε την κατανάλωση απλών και ραφιναρισμένων υδατανθράκων όπως λευκό ψωμί και δημητριακά, αρτοσκευάσματα κ.ά.
10. Αυξήστε  την κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης, ξηρών καρπών
11.Αυξήστε  την  φυσική δραστηριότητα ( καθημερινό περπάτημα)
12. Αποκτήστε το ιδανικό σας βάρος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι μερικά σάκχαρα πιο επιβλαβή από άλλα
Εκτός από τον περιορισμό των πρόσθετων σακχάρων, οι πάσχοντες από υπερτριγλυκεριδαιμία πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση φρουκτόζης σε 50-100γρ την ημέρα, γιατί η φρουκτόζη αυξάνει τα τριγλυκερίδια. Η φρουκτόζη ή σάκχαρο των φρούτων, είναι μονοσακχαρίτης που βρίσκεται σε πολλά φαγητά και φρούτα. Πρόκειται για έναν από τους τρεις σημαντικούς διατροφικούς μονοσακχαρίτες, μαζί με τη γλυκόζη και τη γαλακτόζη. Αποτελεί δε μέρος της χημικής δομής της σουκρόζης ή αλλιώς της κοινής ζάχαρης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ
Η αιμοληψία για διερεύνηση των τιμών των τριγλυκεριδίων γίνεται παραδοσιακά μετά από νηστεία 12 ωρών. Τώρα, όμως, προτείνεται η μέτρηση των τριγλυκεριδίων σε συνθήκες «μη νηστείας» ως αρχικό τεστ. Παρ’ ότι, όμως, αναθεωρείται τώρα το όριο για τον χαρακτηρισμό των τριγλυκεριδίων ως «υψηλών» και μειώνεται από τα 150mg/dl σε μικρότερο από 100mg/dl.

***  
 Ενθαρρυντικά αποτελέσματα του riociguat σε ασθενείς με   Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας ERS 2016
Αθήνα, 28/9/2016: Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης RESPITE που παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας ERS 2016, το οποίο διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο. Στη μελέτη αυτή αξιολογήθηκε η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του riociguat σε ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση (ΠΑΥ), και  ανεπαρκή ανταπόκριση σε αναστολείς φωσφοδιεστεράσης 5 (PDE5i). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ασθενείς που άλλαξαν θεραπεία και έλαβαν  riociguat, επέδειξαν βελτίωση του δείκτη βάδισης 6 λεπτών (6 Minute Walk Distance - 6MWD), των επιπέδων ΝΤ-proBNP (ορώδης δείκτης καρδιακής ανεπάρκειας), καθώς και της Λειτουργικής Κατηγορίας κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), από τις αρχικές τιμές.
       Η ανάπτυξη και η εμπορική εκμετάλλευση του riociguat, αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Bayer και MSD, στο πεδίο της διέγερσης της διαλυτής γουανυλικής κυκλάσης.
Η μελέτη RESPITE
Η μελέτη RESPITE είναι μια προοπτική, ανοιχτή, μη ελεγχόμενη, πολυκεντρική, μονού σκέλους, πιλοτική μελέτη Φάσης ΙΙΙβ, διάρκειας 24 εβδομάδων με πειραματικά καταληκτικά σημεία. Συμμετείχαν σε αυτή 61 ασθενείς με ΠΑΥ και  ανεπαρκή απόκριση σε θεραπεία με PDE5i. Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν επιτρέπεται η συγχορήγηση του riociguat με PDE5i. Η ανεπαρκής απόκριση στη θεραπεία με PDE5i καθορίστηκε ως Λειτουργική Κατηγορία τάξης ΙΙΙ κατά ΠΟΥ παρά την αγωγή με PDE5i για τουλάχιστον 90 μέρες, δείκτη βάδισης 6 λεπτών 165-440 μέτρα και επίπεδα NT-proBNP <3L/min/m2. Η θεραπεία με PDE5i διεκόπη για 1 – 3 μέρες προ της έναρξης χορήγησης του Riociguat, το δοσολογικό σχήμα του οποίου αναπροσαρμόστηκε κατά τη διάρκεια των 8 πρώτων εβδομάδων (έως 2.5 mg, 3 φορές την ημέρα) και ακολούθησε φάση συντήρησης 16 εβδομάδων. Όλα τα καταληκτικά σημεία ήταν πειραματικά και περιλάμβαναν τον δείκτη 6MWD, τα επίπεδα NT-proBNP, την Λειτουργική Κατηγορία κατά ΠΟΥ και την ασφάλεια.
Τα αποτελέσματα συνοψίζονται ως εξής:
• Στην 24η εβδομάδα, οι ασθενείς που παρέμεναν στη θεραπεία με riociguat (84%), επέδειξαν μέση αύξηση του δείκτη 6MWD κατά 31 μέτρα (n=51).
• Στην 24η εβδομάδα, το 52% κατατασσόταν πλέον στην Λειτουργική Κατηγορία ΙΙ κατά ΠΟΥ, ενώ το 2% στην Κατηγορία Ι (n=52).
• Στην 24η εβδομάδα, η μέση τιμή των επιπέδων NT-proBNP μειώθηκε από την αρχική τιμή κατά 347 pg/mL (n=52).
• Είναι αξιοσημείωτο ότι στο 34% των συμμετεχόντων επιτεύχθηκε τουλάχιστον Λειτουργική Κατηγορία ΙΙ κατά Π.Ο.Υ. και βελτίωση στον δείκτη 6MWD κατά τουλάχιστον 30 μέτρα, χωρίς να επιδείξουν κλινική επιδείνωση στην 24η εβδομάδα.
• Έξι ασθενείς (10%) βίωσαν συμβάντα κλινικής επιδείνωσης, συμπεριλαμβανομένων δύο θανάτων. Κανένας από τους θανάτους όμως δεν σχετίζεται με την θεραπεία.
• Δέκα ασθενείς (16%) αποχώρησαν από τη μελέτη (4 λόγω παρενεργειών, 1 κατέληξε, 1 λόγω έλλειψης αποτελεσματικότητας, 3 οικειοθελώς και 1 κατόπιν σύστασης γιατρού).
• Οι συχνότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των ασθενών ήταν δυσπεψία, πονοκέφαλος, διάρροια, ζάλη, υπόταση, ρινοφαρυγγίτιδα, έμετος, περιφερικό οίδημα και ανεπάρκεια της δεξιάς κοιλίας.
Η Πνευμονική Υπέρταση
Η ΠΥ χαρακτηρίζεται από αυξημένη πίεση των αρτηριών που πηγαίνουν από το δεξιό μέρος της καρδιάς στους πνεύμονες. Τα τυπικά συμπτώματα της ΠΥ περιλαμβάνουν δύσπνοια κατά την έντονη δραστηριότητα, κόπωση, αδυναμία, πόνο στο στήθος και συγκοπή Η τρέχουσα κατηγοριοποίηση της ΠΥ περιλαμβάνει 5 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση ΠΑΥ (Ομάδα 1), η ΠΥ που οφείλεται σε αριστερή καρδιακή ανεπάρκεια (Ομάδα 2) και ΠΥ που οφείλεται σε πνευμονική νόσο (Ομάδα 3). Η ΠAΥ είναι μια σπάνια νόσος που υπολογίζεται ότι προσβάλλει παγκοσμίως από 15 έως 52 ανθρώπους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Προκαλείται από ανωμαλίες στα τοιχώματα των πνευμονικών αρτηριών που περιλαμβάνουν στένωση, φλεγμονή και ίνωση.
Σχετικά με την MSD
Εδώ και 125 χρόνια, η MSD αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στη φροντίδα υγείας με βασικό σκοπό να βοηθάει τον κόσμο να είναι καλά.  Η MSD ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περίπου 265 υπαλλήλους και έχει ως όραμα να  οδηγεί τις εξελίξεις για να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της  Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ.
Δέσμευση της MSD, είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών που διευρύνουν την κάλυψη ασθενών, προγραμμάτων και συνεργασιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.

*** Πλαστικά φυτά που ανθίζουν -Υλικό χρήσιμο και στην ιατρική [βίντεο]
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν πλαστικά φυτά που «ανθίζουν», χάρη στην ανάπτυξη ενός νέου υλικού που προγραμματίζεται εκ των προτέρων να αλλάξει σχήμα.
Στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί υλικά που μεταβάλλουν το σχήμα τους, όμως μόνο υπό την επίδραση κάποιου εξωτερικού ερεθίσματος, όπως του φωτός ή της θερμότητας.
Το νέο πολυμερές διαθέτει ενσωματωμένη την προγραμματισμένη ιδιότητα της αυτο-μεταμόρφωσης, με τον ίδιο τρόπο που ένας οργανισμός διαθέτει ένα εσωτερικό βιολογικό «ρολόι».
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθη 00004000 γητή Σεργκέι Σέϊκο του Πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", σύμφωνα με το ΒBC και το "New Scientist".
Εκτός από συνθετικά φυτά που πετάνε «λουλούδια», τέτοια υλικά θα μπορούσαν να βρουν διάφορες εφαρμογές, όπως για ιατρικά εμφτεύματα που αναπτύσσονται μέσα στο σώμα ή που μεταφέρουν φάρμακα στους ιστούς, στη βιομηχανία κ.α.
Το υλικό -μια γέλη από πολυμερές με δυναμικούς χημικούς δεσμούς- μπορεί να προγραμματισθεί κατά βούληση να αλλάζει σχήματα με διαφορετικό ρυθμό (π.χ. σε 20 δευτερόλεπτα, σε πέντε λεπτά ή σε τρεις ώρες), καθώς και σε διαφορετικά σχήματα.
 Βίντεο : Plastic flower blooms thanks to its own internal molecular clock , https://youtu.be/14WuHJuEXWY  .-

~
*** Όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα... Κάνει σίγουρα αυτά τα 10 πράγματα
Υπάρχουν οι έρευνες που μας προσανατολίζουν, μας ανοίγουν τα μάτια, μας αποσαφηνίζουν σημάδια, ενδείξεις, έτοιμη τροφή (μάλλον όχι για σκέψη), για όλα όσα μας απασχολούν και για τα μελλούμενα ( χρήσιμα εργαλεία).
Υπάρχει και η ζωή, το day to day, τα σημάδια , οι αποδείξεις που ανακαλύπτουμε μόνοι μας για ότι μας αφορά, επί τω προκειμένω αν ο άνθρωπος που είναι μαζί μας μας αγαπάει (πολύ). Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να ψάξουμε σε εγχειρίδια γιατί εκτός του ότι το νιώθεις, το καταλαβαίνεις , παρατηρείς και κάποιες συμπεριφορές ιδιαίτερες, αγαπησιάρικες, ασυνήθιστες για το ανδρικό φύλο. Και δεν αναφερόμαστε στην συχνότητα του σεξ, στη λίστα του κάμα σούτρα, στην τυπική συμπεριφορά που υιοθετούν όλοι οι άνδρες για να δείξουν ότι αγαπάνε μιά γυναίκα ( τι να κάνουν και αυτοί, ας όψονται οι έρευνες). Μιλάμε για μικρά ή μεγάλα καθημερινά πράγματα και συνήθειες που δεν χαρακτηρίζουν το ανδρικό φύλο...
1. Μεταμορφώνεται οικειοθελώς και με αυτοθυσία σε προσωπικό σου σάκο του μπόξ. Κάθεται σαν καλό παιδί και ακούει το ξέσπασμά σου, συμμετέχει εκεί που πρέπει, ίσα ίσα για να σε βοηθήσει να ξαλαφρώσεις και όταν τελειώνεις αλλάζει συζήτηση, δεν έγινε και τίποτα σοβαρό...
2. Δεν βλέπει αγώνες( κάποιες φορές), μεγάλη θυσία ειδικά αν παίζει η ομάδα του. Δεν χωρίζει το σπίτι σε ζώνες, δεν ξεχνάει ότι υπάρχεις, δεν κάνει κερκίδα...
3. Στον αντίποδα βλέπει με μεγάλη ευχαρίστηση ταινίες μαζί σου. Και δεν εννοούμε δράσης και περιπέτειας ( όχι ότι είναι κακές και αυτές) αλλά ρομαντικές ( στην καλύτερη περίπτωση) ή και Ταρκόφσκι ( σε πιο extreme καταστάσεις)...
4. Σε φροντίζει όταν είσαι άρρωστη, είναι δίπλα σου, δεν βγαίνει για τσιγάρα και γυρνάει μετά από ένα τρίωρο όταν θα σου έχει πέσει ο πυρετός. Προαιρετικά σου μαγειρεύει κιόλας αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες...
5. Σου στέκεται στα δύσκολα, είναι εκεί άσχετα αν μπορείς να το δείς ή όχι. Κάποια στιγμή όταν συνέλθεις το αναγνωρίζεις και μετράει πάρα πολύ υπέρ του...
6. Κάνει δουλειές του σπιτιού, όχι τίποτα σπουδαίο αλλά ακόμη και το κατέβασμα σκουπιδιών, το πλύσιμο πιάτων ( με επιτυχία ή όχι δεν έχει σημασία η πρόθεση μετράει) είναι μεγάλη υπόθεση ...
7. Είναι ευάλωτος απέναντι σου, δεν προσποιείται, είναι αληθινός , είναι ο εαυτός του, με τις ανασφάλειες, τους φόβους του, τα λάθη του, τα πάθη του...
8. Όταν βαριέσαι να πάς super market και πάει και σου αγοράζει και τα απόλυτα προσωπικά γυναικεία είδη, δεν είναι απλό, έχει και ένα image να προστατέψει...
9. Όταν δεν χάνει ευκαιρία και αφορμή να σε αγκαλιάζει, έτσι χωρίς αιτία και λόγο, αυθόρμητα , ζεστά και δοτικά...
10. Όταν κρατάει την τσάντα σου στον δρόμο και αντικρύζει άνετα και χαλαρά περίεργα βλέμματα...
Πηγή: bovary.gr

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2016  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

  ~ Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-08-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-.-  
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Σεπτεμβρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/10-11-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-09-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-10-2016.html .-
~
  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της εςνημέρωσης   Σάββατο  17  Σεπτεμβρίου  2016 : Επιστροφή από Ι. Προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 11  Σεπτεμβρίου  έως 17 /09 /2016 ..... Φωτογραφίες φωτογραφίσεις  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-17-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-18-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-19-2016.html  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
  ~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~ Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .- ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~Επίσκεψη προσκύνημα ΑΙΓΙΝΑ Κυριακή  25/09/2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/25092016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  26  Σεπτεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-26.html .- 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24  και 25 Σεπτεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/24-25-2016.html  .-  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-27-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News, Πέμπτη  29 Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας:  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
 ~

 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5012  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3123 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3108  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.243  βίντεο   .
~ ~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
  και