~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 20-11-2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 20-11-2016  :
~Προσκύνημα εκδηλώσεων Παναγίας Έλωνας στο Λεωνίδιο Κυριακή 20-11-2016  :
~ Φωτογραφίες από επίσκεψη στη Ι.Μ. Έλωνας Λεωνιδίου
Ανεβαίνοντας για Ι.Μ. Έλωνας

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΝα προσεύχεσαι χωρίς αγωνία, ήρεμα, με εμπιστοσύνη στην αγάπη και στην Πρόνοια του Θεού. Μην κουρασθείς να προσεύχεσαι.
Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στον Κοσμά
Κατεβαίνοντας τα σκαλιά για Μονή Έλωνα  Λεωνιδίου(Κυνουρίοας)  Αρκαδίας
20 Νοεμβρίου
Προεόρτια των Εισοδείων της Θεοτόκου. Οσίων Γρηγορίου του Δεκαπολίτου (†816), Πρόκλου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†447). Των εν Περσία ξίφει τελειωθέντων Μαρτύρων Ισαακίου, Ιωάννου, Ιωσήφ, Νιρσά καιΣαβωρίου, των επισκόπων. Παπία και Ισαακίου των πρεσβυτέρων και Ωνάμ του ασκητού. Γεϊθαζέτ του ευνούχου. Θέκλας και των συν αυτή γυναικών Αννης, Αστής, Βαουθά, Δινάχ, Μαλάχ, Μαλοχίας, Μαμάς, Νάνης και Τέντους. Δασίου. Των αυταδέλφων αγίων Μαρτύρων Ευσταθίου διακόνου, Θεσπέσιου και Ανατολίου. Σωζομένου, επισκόπου Καρπασίας του θαυματουργού. Θεοκτίστου ομολογητού του πατρικίου. ~
Στις 20/11/2016 εορτάζουν:
Προεόρτια Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου, Όσιος Γρηγόριος ο Δεκαπολίτης, Άγιος Πρόκλος αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Λυχνία ὡς δίπυρσος τῶν θεϊκῶν δωρεῶν, ἀκτῖσι τῆς χάριτος φωταγωγοῦσιν ἡμᾶς πατέρες οἱ ἔνθεοι, Πρόκλος τοῦ Βυζαντίου, ὁ σοφὸς ποιμενάρχης, Γρηγόριος ὁ θεόφρων, Δεκαπόλεως γόνος· διὸ μετὰ προθυμίας τούτοις προσέλθωμεν.
~* Απολυτίκιο Άγ. Πρόκλου και Γρηγορίου - 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/Vh-dLzZtLzs  .-

~
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
 
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
~ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΡΦΑΡΩΝ :
Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη επίγεια ζωή ο Ηλίας Βασ.  Λαγογιάννης (κοντάλος) .- Ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει , και θερμά συλλυπητήρια για τους οικείους του  .-

*** Ο Τραμπ και το ΣΧΕΔΙΟ του για την ΕΛΛΑΔΑ...

~  Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγει πρόεδρος των ΗΠΑ αφήνοντας άφωνους και εκτεθειμένους τους ευρωπαίους ηγέτες, που μιλούσαν απαξιωτικά για τον νέο πλανητάρχη, ειδικά η "σιδηρά" κυρία, Άνγκελα Μέρκελ. Το σχέδιο του Τραμπ είναι να "διώξει" τη Μέρκελ από τη θέση της, αφού δεν κατάφερε να σώσει την Ευρώπη από την κρίση.
Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει λόγο και για το χρέος της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας
"Θα σταθώ μακριά από αυτό το θέμα. Δεν θα ανακατευτώ. Μην ξεχνάτε ότι το Ευρώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Ένωσαν τις Ευρωπαϊκές χώρες για να νικήσουν τις ΗΠΑ. Τώρα η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή. Θα αφήσω την Γερμανία να χειριστεί το θέμα. Αν δεν λύσει το θέμα η Γερμανία ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να το λύσει ο Πούτιν".
Μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος δεν επιθυμεί να παρέμβει στο ζήτημα του χρέους, δεν είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα.
Ο Τραμπ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την Deutsche Bank και το υπέρογκο πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει στις ΗΠΑ. Μια κατάρρευση της εν λόγω τράπεζες θα οδηγήσει σε ένα ντόμινο καταστροφής της ευρωζώνης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να δώσει τελεσίγραφο στη Μέρκελ. Ή λύνει το ζήτημα βιωσιμότητας της τράπεζας με αντάλλαγμα την ελάφρυνση του χρέους ή έρχεται το τέλος.
Διπλό όφελος για τον Τραμπ, αφού και δεν θα κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία με την κατάρρευση της τράπεζας, αλλά έχει με το μέρος του και την Ελλάδα.

***  Μεγάλη απώλεια! "Έφυγε" ο Κωστής Στεφανόπουλος...

~ Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18 , στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας.
Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως». Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.
Το βιογραφικό του Κωστή Στεφανόπουλου
O Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Αυγούστου 1926 και ήταν γιος του δικηγόρου Δημητρίου Στεφανόπουλου ο οποίος χρημάτισε κατ' επανάληψη βουλευτής Αχαϊας και υπουργός.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 άσκησε ενεργό δικηγορία μέχρι το 1974, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
Το 1964, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαϊας με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, ύστερα από τρεις ανεπιτυχείς συμμετοχές στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Το 1974, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Το Δεκέμβριο του 1981, διεκδίκησε την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας. Στη σχετική ψηφοφορία πήρε 32 ψήφους, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα εξέλεξε πρόεδρο τον Ευάγγελο Αβέρωφ.
Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι το 1985.
Το Σεπτέμβριο του 1984, ήταν για δεύτερη φορά υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πήρε 41 ψήφους χάνοντας την προεδρεία από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Το 1985, αποχώρησε από τη ΝΔ και στις 6 Σεπτεμβρίου ίδρυσε τη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ) μαζί με εννέα νεοδημοκράτες βουλευτές που προσχώρησαν στο νέο κόμμα.
Τον Απρίλιο του 1991, με πρότασή του στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΑΝΑ που προέκυψε από το 2ο Συνέδριο του κόμματος το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών ανήλθε σε 25%, το υψηλότερο για τη συγκεκριμένη περίοδο σε ανώτατο κομματικό όργανο.
Τρεις μέρες μετά την αποτυχία της ΔΗΑΝΑ στις ευρωεκλογές της 12ης Ιουνίου 1994, στις οποίες προσέγγισε αλλά δεν εξασφάλισε το 3%, ώστε να εκλέξει ευρωβουλευτή, ανακοίνωσε τη διάλυσή της και την αποχώρησή του από την πολιτική.
Στις 8 Μαρτίου 1995, με την υποστήριξη 11 βουλευτών της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ), η οποία τον είχε προτείνει για το ανώτατο αξίωμα και 170 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη, στην τρίτη ψηφοφορία, πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στις 8 Φεβρουαρίου του 2000, επανεξελέγη από τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 269 ψήφους (161 από το ΠΑΣΟΚ, 101 από τη ΝΔ και 7 από ανεξάρτητους βουλευτές).
Με την εκλογή του αυτή, -η επίσημη ορκωμοσία ετελέσθη στις 11 Μαρτίου-, έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υποστηρίχθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα και συγκέντρωσε τόσο μεγάλη πλειοψηφία, καθώς και ο πρώτος πρόεδρος που εξελέγη για δύο συνεχείς θητείες.
Το Νοέμβριο του 2000, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και το Φεβρουάριο του 2005, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Ύπατα Αξιώματα: Πρόεδρος Δημοκρατίας από 08/03/1995 έως 09/03/2000 και από 11/03/2000 έως 12/03/2005.
Κυβερνητικά Αξιώματα: Υφυπουργός Εμπορίου (ΚΕΕ) από 26/07/1974 έως 09/10/1974 , υπουργός Εσωτερικών από 21/11/1974 έως 10/09/1976, υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών από 10/09/1976 έως 28/11/1977, υπουργός Προεδρίας από 28/11/1977 έως 10/05/1980, υπουργός Προεδρίας από 10/05/1980 έως 17/09/1981 και υπουργός Προεδρίας από 17/09/1981 έως 21/10/1981
Έτυχε διαφόρων τιμητικών διακρίσεων και των ανωτάτων παρασήμων ξένων κρατών και είναι Επίτιμος δημότης πολλών Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας μας.  ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

*** ΝΤΡΟΠΗ! Ξέγραψαν τη Χίο...

~ "Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύριο να αδειάσει η Χίος. Πρέπει οι κάτοικοι να συνηθίσουν για να ένα διάστημα να συμβιώνουν με έναν αριθμό μεταναστών που θα μείνει στο νησί", υπογράμμισε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

 Ο κ. Μπαλάφας, επίσης, πρόσθεσε ότι στο νησί θα κατασκευαστεί ένας καταυλισμός στον οποίον θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες και ότι "τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στο νησί".
Βίντεο : balafas
(Εναλλακτικά ΕΔΩ)
Η Χίος υποφέρει και η κυβέρνηση συνιστά υπομονή.
Μόνο που ακόμα και αν οι Έλληνες κάνουν υπομονή-που ήδη έχουν αντέξει πολλά στον τόπο τους, οι πρόσφυγες δεν κάνουν.
Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να λάβει άμεσα μέτρα.

 ***  Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ το ΔΗΛΩΣΕ!  «Ελληνική λύση μέσω γεωργίας»...

~

Σε συνάντηση γνωριμίας με τους κεντρικούς πυρήνες του κόμματος και συντονισμό δράσης προχώρησε, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θεσσαλία, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος με την ιδιότητα του προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση».
Μετά την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, βρέθηκε χθες το απόγευμα σε καφετέρια της Λάρισας, όπου τον υποδέχτηκε ο γνωστός Τυρναβίτης αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Νασίκας, με την ιδιότητα του κεντρικού στελέχους του κόμματος στη Θεσσαλία.
Σε δηλώσεις του στην «ΕτΔ» ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε καταρχήν στη δομή του κόμματος «Ελληνική Λύση» και τι αυτό πρεσβεύει: Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα. Είναι ότι δεν παράγουμε. Το δικό μας πρόγραμμα, έτοιμο να εφαρμοστεί αύριο κιόλας, συνολικά 270 σελίδων είναι βασισμένο στην πρωτογενή παραγωγή και στην αγροτοβιομηχανία και τη σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχέθηκαν αλλά δεν τα έπραξαν οι προηγούμενοι. Το κόμμα μας ανήκει στην Ελλάδα. Αν οι άλλοι αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει ακρονεοφιλελεύθερη πολιτική, αν οι άλλοι πιστεύουν ότι μέσω ναζιστικών συμβόλων θα λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας κάνουν λάθος. Οι ιδεολογίες είναι δημιουργήματα ανθρώπων, άρα πεπερασμένες έννοιες. Εμείς μιλάμε για πρωτογενή παραγωγή, για ορθοδοξία, Ελληνισμό, Αρχαία Ελλάδα. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που προέρχεται από την Περιφέρεια. Είμαστε επαρχιώτες και καμαρώνουμε. Εμείς θα δείξουμε στην Αθήνα πώς θα ρθει η ανάπτυξη και όχι η πρωτεύουσα σε μας».
Εν συνεχεία ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στη σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας τα εξής: Κανέναν δεν έπεισε ο γαλάζιος ανασχηματισμός του Κυρ. Μητσοτάκη. Είχαν 577 μήνες υπουργική θητεία αυτοί που τοποθέτησε ως σκιώδεις υπουργοί, θα χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια για να μάθουν να γίνουν υπουργοί. Το ότι μύρισαν καπνό δεν σημαίνει ότι έγιναν και καπνέμποροι. Υπόσχεται ο κ.Μητσοτάκης νοικοκύρεμα της χώρας. Ας πληρώσει πρώτα τα χρέη της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας των Χανίων» και μετά να μιλήσει σε αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.
Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος αναχώρησε για την Ελασσόνα, όπου θα συναντούσε φίλους της «Ελληνικής Λύσης».
Γ. Ρούστας  ΠΗΓΗ eleftheria.gr

*** ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ 'ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ'! Ιδεοληψία και Υποκρισία χωρίς λογική...

~ Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα. Το φάντασμα της αριστερής ιδεοληψίας και της έλλειψης κοινής λογικής.
Οι παλαιότεροι θα θυμάστε τον πόλεμο που είχε εξαγγείλει (και κέρδισε εν τέλει) η Αριστερά κατά της σχολικής ποδιάς-στολής. Θα θυμάστε ότι την παρουσίαζαν ως ένδειξη αναχρονισμού και δεξιάς καταπίεσης. Η πολιτεία τελικά συμφώνησε και αφαίρεσε την υποχρέωση των παιδιών να φορούν στολή.
Σήμερα όμως οι ίδιοι αυτοί αριστεροί υπερασπίζονται με πάθος το δικαίωμα των μουσουλμάνων να φορούν μαντίλα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως η μαντίλα είναι ένδειξη της καταπίεσης (και βίας) που ασκούν οι άντρες μουσουλμάνοι στις γυναίκες τους.
Προς τι η διαφορετική προσέγγιση; Προς τι η έλλειψη κοινής λογικής σε πράγματα που ίδιοι πιστεύουν (ή μήπως ‘πιστεύουν’;).
Ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν για να μπορέσουμε ως κοινωνία να συζητήσουμε τι επιθυμούμε για το μέλλον.

***  ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ οι Ε.Δ! Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων...

~
Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.
Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. ΠΗΓΗ: sansimera.gr

*** Στο Λεωνίδιον
Στο Γεράκι Λακωνίας
 Στο Λεωνίδιον Κυνουρίας

*** Μέσα από τα δικά μας βίντεο της μέρας  :
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ  :
1~Μετόχι Λεωνίδιο Έλωνας  Μ  εσπερινός 20/11/2016:
~Μ Εσπερινός Παναγία Έλωνας στο  μετόχι Λεωνίδιο 20/11/2016 : https://youtu.be/Hl43RKNDARk .-
~* Ακολουθία Μ. Εσπερινου  στο μετόχη Λεωνιδίου Παναγίας Έλωνας 20/11/2016: https://youtu.be/jXoBgpJrgyY .-
~ΓΕΡΑΚΙ Λακωνίας ενημέρωση διαδρομή 20/11/2016:
5~Ι. Μονή ΕΛΩΝΑΣ  Αρκαδίας ενημέρωση  20/11/2016:
 https://youtu.be/wK-xu7Xqzcs  .-
~Κοσμάς Κυνουρίας  ενημέρωση  20/11/2016:
https://youtu.be/0uG5PrWI1hc .-
~ ΛΕΩΝΙΔΙΟ  πηγαίνοντας  ενημέρωση  20/11/2016:
 https://youtu.be/-yG6ZesrRiA  .-
~ Ι. Ε. Παναγίας Έλωνας μεταφορά τελετή εικόνας στο μετόχι Λεωνιδίου 20/11/2016: https://youtu.be/bShCITS5qh4 .-
~Κοσμάς  φαγητό σε ταβέρνα  20/11/2016:
 https://youtu.be/B1y-c3gCQVI  .,-
10~Λεωνίδιο  από Έλωνα  20/11/2016 :
 https://youtu.be/58veMrjOCdY .-
~*Μονή  Έλωνας  διαδρομή πηγαίνοντας 20/11/2016:  
https://youtu.be/iQmoOcPYssM .-
~* ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ Λακωνίας  διαδρομή 20/11/2016:
~*ΓΕΡΑΚΙ  Λακωνίας  μπαίνοντας  διαδρομή  20/11/2016  :
~*Διαδρομή πρός Γεράκι  Λακωνίας  20/11/2016:
https://youtu.be/t5fXuo4cUOM .-
15~*ΚΕΦΑΛΑ Λακωνίας  διαδρομή 20./11/2016:
 https://youtu.be/TQw_lnL92Do .-
~*Τσακώνα  διαδρομή Ε Ο  Κ Τρ Κο Αθ  20/11/2016:

***  Σύντομα κι άλλα τουριστικά δρομολόγια με τρένο ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης από την Καλαμάτα 
Τουριστικές θα χαρακτηρίζονται οι σιδηροδρομικές γραμμές που θα επαναλειτουργήσουν, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από επιβάτες. Αυτό διευκρίνισε χθες ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, σε σχετική ερώτηση του «Θ». Δεν παρέλειψε δε, για ακόμα μια φορά, «να καρφώσει» την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και τις προηγούμενες.
  Σύντομα
Ο κ. Σπίρτζης τόνισε αρχικά ότι όλα τα τμήματα του σιδηρόδρομου που ήταν μετρικά αφαιρέθηκαν από το ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, από την προηγούμενη κυβέρνηση, κι αυτό, όπως υπογράμμισε, είχε τη δική του σκοπιμότητα. «Είναι ένα ακόμα θαύμα της κυβέρνησης Σαμαρά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η νομοθεσία άλλαξε, το δίκτυο σιγά σιγά θα συντηρηθεί και, σε συνεργασία της ΕΡΓΟΣΕ για τη συντήρηση, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τοπικών φορέων, θα μπουν μικρές τουριστικές γραμμές για να εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες. Ήδη στην Πελοπόννησο μια γραμμή που είχε σταματήσει, ξεκίνησε και πάλι. Πρόκειται για τον “Οδοντωτό” στα Καλάβρυτα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και άλλα τουριστικά δρομολόγια στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. Προφανώς, θα τα χρησιμοποιούν και επιβάτες, αλλά η ονομασία τους είναι τουριστικά» πρόσθεσε.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πρόστιμο 50.000 για... σκιώδη τουριστική φιλοξενία 
Κάποτε για να νοικιάσεις τουριστικό κατάλυμα χρειαζόταν άδεια ΕΟΤ και υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην τουριστική αγορά με τις εκμισθώσεις καταλυμάτων για τουριστική χρήση που γίνονταν στη «ζούλα». Πρόσφατα, από το 2015, η "παρα-αγορά" τουριστικής κατοικίας (εκμίσθωση μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες ή κατά μόνας) νομιμοποιήθηκε (όπως εξηγούμε παρακάτω), αλλά σήμερα είναι καθ’ οδόν νομοσχέδιο, που αναμενόταν και το οποίο θα ρυθμίσει το «λίγο χύμα» καθεστώς «κάθε σπίτι και τουριστικό κατάλυμα».
  ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η σκιώδης φιλοξενία αποτελεί έκφανση της οικονομίας διαμοιρασμού και αφορά δραστηριότητες ευκαιριακής εκμίσθωσης ακινήτων. Η σύνδεση εκμισθωτή – μισθωτή γίνεται, κυρίως, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία διευκολύνει τη συναλλαγή και αμείβεται για τη «μεσιτεία» της. Το μέγεθος της οικονομίας διαμοιρασμού στον ελληνικό τουριστικό κλάδο εκτιμάται στα 1,40 δισ. ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η εμπειρία από τη λειτουργία της σκιώδους φιλοξενίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποδεικνύει ότι υφίσταται έντονη υποκατάσταση νόμιμων καταλυμάτων από άτυπα. Ορισμένες μελέτες εκτιμούν το βαθμό υποκατάστασης στο 70%.
Η υποκατάσταση αυτή οδηγεί σε απώλειες θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και συμβάλλει στην αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Ειδικά ως προς τα διαφυγόντα δημόσια έσοδα, η μη φορολόγηση του εισοδήματος της σκιώδους δραστηριότητας προκαλεί απώλεια φορολογικών εσόδων περί των 250 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση. Με δεδομένη την αλματώδη αύξηση της οικονομίας του διαμοιρασμού, τα μεγέθη αυτά αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.
Επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είναι η σύλληψη και φορολόγηση του διαφυγόντος εισοδήματος και ταυτόχρονα η προστασία του υγιούς ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σκιώδους φιλοξενίας, προβλέπεται:
•Η δημιουργία μητρώου καταλυμάτων που εκμισθώνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμα και σύνδεσης κάθε καταλύματος με τον αντίστοιχο ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου)
•Η συμφωνία με επιμέρους ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την παροχή πληροφοριών στην φορολογική διοίκηση ως προς τα εκμισθωμένα ακίνητα
•Η διενέργεια ελέγχων από μεικτά κλιμάκια (υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) για την εξασφάλιση συμμόρφωσης ως προς το δημιουργούμενο μητρώο.
•Η επιβολή διοικητικών και φορολογικών προστίμων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.
Παράλληλα, έχει προχωρήσει νομοθετική πρωτοβουλία από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για τη συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της σκιώδους φιλοξενίας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.
Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου διαμορφώνεται το κανονιστικό πλαίσιο για την οικονομία του διαμοιρασμού ακινήτων, με σκοπό την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και έλεγχο των περιπτώσεων ευκαιριακής και βραχυπρόθεσμης εκμίσθωσης ακινήτων. Επιπρόσθετα, επιχειρείται η αντιμετώπιση διαπιστωμένων φαινομένων παραοικονομίας.
Συγκεκριμένα, όλοι όσοι επιθυμούν να μισθώσουν βραχυπρόθεσμα το ακίνητό τους οφείλουν να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, οι οποίες στοχεύουν στην προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού και στη διασφάλιση ενός ελαχίστου επιπέδου ποιότητας των προς εκμίσθωση ακινήτων.
Τα βασικά σημεία του-υπό διαπραγμάτευση- νομοσχεδίου είναι:
•Ο υποψήφιος εκμισθωτής πρέπει να είναι φυσικό πρόσωπο και να εγγραφεί σε ειδικό μητρώο της ΓΓΔΕ, το οποίο θα αποτελεί την ταυτότητα του προς εκμίσθωση ακινήτου και θα συνοδεύει κάθε συναλλαγή. Η μη συμμόρφωση επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ
•Τίθεται όριο στον αριθμό των εκμισθούμενων ακινήτων ανά εκμεταλλευτή και στην ετήσια διάρκεια της μίσθωσης
•Επιβάλλεται φόρος βραχυχρόνιας μίσθωσης ίσος με το 5% επί της αξίας της διανυκτέρευσης, ο οποίος θα αποδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο από οποιονδήποτε λειτουργεί ως ενδιάμεσος (κυρίως τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες)
•Οι εκμεταλλευτές των ακινήτων μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού αποκτούν εισόδημα από ακίνητα και όχι από επιχειρηματική εκμετάλλευση. Έτσι η πλειοψηφία των εκμισθωτών που διαθέτουν ένα ή δύο ακίνητα τα οποία εκμισθώνουν και αποκτούν εισόδημα έως και 12.000 ευρώ /έτος, φορολογούνται με το χαμηλό φορολογικό συντελεστή 15%. Αντίθετα, όσοι υποκρύπτονται πίσω από την οικονομία του διαμοιρασμού και λειτουργούν σκιώδη ξενοδοχειακά καταλύματα αποκτώντας υψηλά εισοδήματα, χωρίς, μέχρι σήμερα, να αποδίδουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, επιβαρύνονται με φορολογικούς συντελεστές 35% και 45% επί των ακαθάριστων κερδών τους, γεγονός που λειτουργεί ως αντικίνητρο.
  ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Μπορεί κάποιος να νοικιάζει, ακόμα και για μια ημέρα, ένα σπίτι που διαθέτει ως ενοικιαζόμενο (τουριστικό) δωμάτιο - διαμέρισμα, χωρίς να έχει προβλήματα με τον ΕΟΤ και κάθε άλλη δημόσια αρχή. Δεν ισχύει ακόμα ότι για να νοικιάσεις ως τουριστικό κατάλυμα ένα ακίνητο, για μία ή και περισσότερες ημέρες, πρέπει προηγουμένως να εξασφαλίσεις άδεια ενοικιαζόμενου δωματίου - διαμερίσματος από τον ΕΟΤ.
Δηλαδή, ισχύει σήμερα το ... κάθε σπίτι και... τουριστικό κατάλυμα.
Αναλυτικότερα, όσον αφορά στο ισχύον καθεστώς:
Από 01/11/2015 μπορεί να νοικιαστεί δωμάτιο ή διαμέρισμα ως ενοικιαζόμενο (τουριστικό) κατάλυμα, χωρίς Σήμα ΕΟΤ, αρκεί απλά να πληροί τις σχετικές προδιαγραφές.
Βέβαια, ποιος ελέγχει εάν τηρούνται οι σχετικές προδιαγραφές (ΕΕΔΔ - Επιπλωμένων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων κατά ΕΟΤ), όταν δεν υπάρχει η υποχρέωση τήρησης καμίας σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης (το κάνεις, δηλαδή, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν), δεν έχει ποτέ διευκρινιστεί. Προφανώς, όπως λογικά συμπεραίνεται, ο έλεγχος μπορεί να είναι μεταγενέστερος ή και δειγματοληπτικός, εάν και όποτε αποφασιστεί από την αρμόδια (;) διοικητική Αρχή.
Τι πρέπει, λοιπόν, να πράξει ο καθένας που επιθυμεί μια τέτοια βραχυχρόνια (ακόμα και για μια ημέρα) μίσθωση;
1. Να πάρει ο ίδιος με ευθύνη του «άδεια από τη σημαία» ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις ΕΟΤ.
2. Να προσέξει (ως εκμισθωτής) να μην παρέχει υπηρεσίες οποιασδήποτε μορφής (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη, κ.τ.λ.), γιατί τότε από απλή βραχυχρόνια αστική μίσθωση που φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητα (με συντελεστή 15%) θα χαρακτηριστεί επιχειρηματική δραστηριότητα και θα φορολογηθεί ως τέτοια με συντελεστή 29% (και προκαταβολή 100%).
3. Να διαθέτει ενεργειακό πιστοποιητικό (υποχρεωτικό από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο). 4. Τέλος, πρέπει κάθε φορά (ακόμα και κάθε ημέρα) να καταθέτει ηλεκτρονικά (μέσω του συστήματος gsis.gr) το σχετικό μισθωτήριο.
Τα παραπάνω ακριβώς ισχύουν και για την περίπτωση των (τουριστικών) επιπλωμένων επαύλεων και κατοικιών.
Δυνάμει της διάταξης της παραγράφου 4, υποπαραγράφου Α.3, Άρθρου 2, Νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ 94Α/2015, σελ. 935) καταργήθηκε από 01/11/2015 η προβλεπόμενη στη διάταξη της παραγράφου 7 άρθρου  2 Ν. 2160/1993 και παραγράφου 1 άρθρου 2 Ν. 4276/2014 απαίτηση βάσει της οποίας «ακίνητο που εκμισθώνεται για προσωρινή διαμονή του μισθωτή για χρονικό διάστημα μικρότερο των τριάντα (30) ημερών θεωρείται τουριστικό κατάλυμα».
  2.   Και... «ΚΤΕΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ»,
αλλιώς «τσουχτερά» πρόστιμα
 Έλεγχος τήρησης μακροχρόνιων υποχρεώσεων επιχειρήσεων των οποίων επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί στους επενδυτικούς / αναπτυξιακούς νόμους, προβλέπεται από το ΦΕΚ - ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ - Αρ. Φύλλου 3653/31-12-2014 (Απόφαση 76008). Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι επενδυτές υποχρεούνται να αποστείλουν γραπτά (στην αρμόδια αρχή) αλλά και ηλεκτρονικά αίτηση και φάκελο τεκμηρίωσης στο «ηλεκτρονικό ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου», αλλιώς απειλούνται με «τσουχτερά» πρόστιμα, που ανέρχονται σε 5% της επιχορήγησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 1 της Απόφασης υπ' αριθμ. 76008 οι επιχειρήσεις των οποίων επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων 3908/11, 3299/04, 2601/98 και 1892/92 οφείλουν μέχρι την παρέλευση πενταετίας από την ολοκλήρωση και έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης, ή τριετίας σε περίπτωση επενδυτικών σχεδίων μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΜΜΕ), να υποβάλουν στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η τήρηση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στις διατάξεις των ανωτέρω νόμων, καθώς και της εγκριτικής απόφασης.
  ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ
 Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από τους επενδυτές / μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει προγράμματα ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 (προηγούμενο ΕΣΠΑ), πολλά από τα οποία μέχρι και σήμερα (κατά παράταση) βρίσκονται στο στάδιο του τελικού ελέγχου - πιστοποίησης και πληρωμής της επιδότησης.
Οι μακροχρόνιες υποχρεώσεις εκτείνονται σε 3ετία ή 2ετία (αναλόγως της υποχρέωσης) από την ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ).
  Συγκεκριμένα (οι κυριότερες υποχρεώσεις):
1. Ο δικαιούχος της ενίσχυσης δεσμεύεται να λειτουργεί εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας, που υπαγορεύονται από το πρόγραμμα από το οποίο έχει χορηγηθεί η ενίσχυση και να μη μεταβάλλει τη χρήση της ενισχυόμενης επένδυσης, τουλάχιστον για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών μετά την ολοκλήρωσή της. Για τον έλεγχο αυτής της υποχρέωσης ο δικαιούχος αποστέλλει ετήσια φορολογικά έντυπα για όσο χρόνο απαιτείται. Σε αντίθετη περίπτωση, υποχρεούται σε ολική ή μερική επιστροφή της καταβληθείσας δημόσιας επιχορήγησης.
2. Απαγορεύεται η μεταβίβαση παγίων περιουσιακών στοιχείων της επένδυσης που έχουν επιχορηγηθεί, εκτός αν αυτά τα στοιχεία έχουν αντικατασταθεί από άλλα τουλάχιστον ισοδύναμου αποτελέσματος. Η απαγόρευση αυτή ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση της τριετίας (3ετίας) από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της επένδυσης. Για τον έλεγχο αυτής της υποχρέωσης, ο δικαιούχος αποστέλλει Υπεύθυνη Δήλωση, που αναφέρει τη διατήρηση των επιχορηγουμένων παγίων ή την αντικατάστασή τους από άλλα τουλάχιστον ισοδύναμου αποτελέσματος. Σε αντίθετη περίπτωση, ο επενδυτής υποχρεούται σε ολική ή μερική επιστροφή της καταβληθείσας δημόσιας επιχορήγησης.
3. Απαγορεύεται η εκμίσθωση πάγιων περιουσιακών στοιχείων της επένδυσης μέχρι τη συμπλήρωση της τριετίας (3ετίας) από την ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης ολοκλήρωσης της επένδυσης, εκτός της περίπτωσης κατά την οποία εκμισθώνεται το σύνολο της επιχειρηματικής μονάδας. Η υποχρέωση ελέγχεται με Υπεύθυνη Δήλωση. Σε περίπτωση εκμίσθωσης του συνόλου της επιχειρηματικής μονάδας, ο μισθωτής δεσμεύεται στην τήρηση των όρων της παρούσας απόφασης που τον αφορούν και ιδιαίτερα στη λειτουργία και μη μεταβολή της χρήσης της ενισχυόμενης επένδυσης και τη διατήρηση των νέων θέσεων απασχόλησης, για το προβλεπόμενο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Η εν λόγω δέσμευση πρέπει να περιλαμβάνεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.
4. Η διατήρηση της απασχόλησης σε ΕΜΕ (υφιστάμενες και νέες θέσεις εργασίας) από τους δικαιούχους των ενισχύσεων είναι υποχρεωτική για χρονικό διάστημα έως και δύο (2) ετών από την ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ).
5. Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων του δικαιούχου της ενίσχυσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προκήρυξη και στη σύμβαση / απόφαση υπαγωγής, ο επενδυτής υποχρεούται σε μερική ή ολική επιστροφή των ποσών της δημόσιας επιχορήγησης. Είναι, επίσης, δυνατή η λύση της σύμβασης μονομερώς, έπειτα από αίτημα του δικαιούχου της ενίσχυσης που υποβάλλεται αρμοδίως. Στην περίπτωση αυτή, η καταβληθείσα δημόσια επιχορήγηση καθίσταται αμέσως απαιτητή στο σύνολό της.
6. Η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών της δημόσιας επιχορήγησης από τον επενδυτή σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται εντόκως από την ημερομηνία καταβολής τους.
  Του Παναγιώτη Ξεροβάσιλα
Οικονομικό Σύμβουλος - Νομικός

***

  Αθλητική ενημέρωση :


*** Στο  Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο Σ/Κ  19 και 20 - 11 -  2016  :
 *** Για το Κύπελλο ΕΠΣ Μεσσηνίας :
 Τετάρτη 16-11-2016 , 1ος αγώνας :
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-Π.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑ   1-1 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^

*** Α  Τοπικό ΕΠΣ Μεσσηνίας , 9η αγωνιστική :
Σάββατο 19-11-2016 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας-ΠΑΜΙΣΣΟΣ Μεσσήνης   1-1 .- ^
Κυριακή 20 Νοεμβρίου  2016:
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  1-1 .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Αναγέννηση Παραλίας   2-3 .- ^
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Φαραί   0-1 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΟ Διαβολιτσίου  0-0 .- ^
Πανθουριακός – ΑΕ Αβίας  3-0 .- ^
ΑΣ Ανδρούσας – Απόλλων Καλαμάτας  0-0 .- ^
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Κυπαρισσίας  2-1.- ^

*** Α1  Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 8η αγωνιστική :
Σάββατο 19-11-2016 :
Α.Ο .ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  1-1 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΩΓΕΙΑΣ-Α[ΠΛΛΩΝ Πεταλιδίου  2-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ   0-2 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας  1-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.  0-0 .- ^
Κυριακή 20 Νοεμβρίου  2016 :
Ακρίτας Κορώνης – Νέος Άρις   5-2.- ^
Ομόνοια – Ηρακλής Καλαμάτας  0-1 .- ^

*** Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣΜ 7η  αγωνιστική  1ος όμιλος :
Σάββατο 19-11-2016 :
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου  0-5 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας   1-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας -Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης   2-1 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ   2-0 .- ^
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 :
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΕΚ Καλαμάτας  4-1 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας   0-1 .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – Πανιώνιος  0-4 .- ^
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων.

*** Β΄ Κατηγορία τοπικό ΕΠΣ Μεσσηνίας 2ος όμιλος :
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑ-Ακαδημία ΠΑΜΙΣΟΣ  5-1 ( 5η αγων. Τετάρτη 16/11/2016)
Σάββατο 19-11-2016 , 6η αγωνιστική :
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού-ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  0-0 .- ^
Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   1-0 .- ^
Α.Ε.ΛΟΓΓΑΣ-Α.ΟΦΥΤΕΙΑΣ   1-1 .- ^
Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα  3-1 .- ^
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ-Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ   3-0 .- ^

*** ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ Γ΄ κατηγορία :
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΝΕΣΤΩΡ Πύλου 6-1 (Δευτέρα 14/11/2016 5η αγων.)
Σάββατο 19/11/2016: 6η αγωνιστική
Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ-ΑΠΣ ΑΡΙΣ  1-1 .- ^
ΝΕΣΤΩΡ Πύλου-ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας   2-2 .- ^
Κυριακή 20 Νοεμβρίου  2016:
Θύελλα Παραλίας – ΑΟ Νέδουσα  0-2 .- ^
ΑΟ Βέργας – ΑΟ Λεΐκων  1-3 .- ^
  Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 :
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας:
Ρεπό: Θησέας Καλαμάτας.
 ~** Με την 5η αγωνιστική στους τέσσερις πρώτους ομίλους και με την 4η αγωνιστική στον 5ο όμιλο θα συνεχιστεί σήμερα Σάββατο το παιδικό πρωτάθλημα.:
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 1ος ΟΜΙΛΟΣ
5η αγωνιστική
Δόξα - Πράσινα Πουλιά
 Καλαμάτα - Ολυμπιακός Καλ. 
 Αίας - Δαναός   5-1 .- ^
  2ος ΟΜΙΛΟΣ
5η αγωνιστική
Μεσσηνιακός - Φαραί 
 ΑΕ Μάνης - Ηρακλής Καλ. 
  3ος ΟΜΙΛΟΣ
5η αγωνιστική
Ασπρόχωμα - Σπερχογεία  0-1 .- ^
 Ανδρούσα - Εθνικός   1-2 .- ^
 Αρφαρά - Μικρομάνη
  4ος ΟΜΙΛΟΣ
5η αγωνιστική
Τσικλητήρας Πύλου  - Κορώνη   4-3 .- ^
 Πεταλίδι - Χανδριναϊκός
 5ος ΟΜΙΛΟΣ
4η αγωνιστική
Μιλτιάδης - Τέλλος Άγρας
 Κυπαρισσία - Εράνη 

***  Σε αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Τρίτωσε το καλό για την Κύμη, 73-62 το Ρέθυμνο
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου
Απόλλων Π.-Κόροιβος 92-66
Κολοσσός-Δόξα Λευκάδας 77-60
ΑΕΚ-Προμηθέας Π. 76-60
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 84-73
Κύμη-Ρέθυμνο 73-62

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές
ΚΓ Λαυρίου 17.00 Λαύριο-Ολυμπιακός Μαγκλογιάννης-Τσαρούχα-Μπίκας (Καρούσης)

Αλεξάνδρειο 19.00 Άρης-Παναθηναϊκός Αναστόπουλος Π.-Καρακατσούνης-Δεσλής (Σιμητόπουλος)
***  Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε η Καλαμάτα τον Μιλτιάδη! (φωτογραφίες)
Πρώτη Δημοσίευση: 20/11/2016 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/11/2016 19:04
Πολύ σκληρός για να …πεθάνει αποδείχθηκε ο Μιλτιάδης, ο οποίος μπορεί να δέχθηκε 5 γκολ την περασμένη εβδομάδα στη Μεσσήνη, αλλά σήμερα κατόρθωσε να υπενθυμίσει στην Καλαμάτα ότι ο δρόμος προς τον τίτλο της Α’ Τοπικής έχει πολύ δρόμο ακόμα.
Οι δύο πρωτοπόροι συναντήθηκαν το απόγευμα στο γήπεδο του Κορδία (σε εκείνο του Μεσσηνιακού έχει γίνει σπορά του χλοοτάπητα) με τους Τριφύλιους να στηρίζονται στη σφιχτή άμυνα και στις αντεπιθέσεις, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 κι ενώ κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι τις καθυστερήσεις!
Το σκορ είχε ανοίξει στο 51’ ο Βέλης, ενώ ο Καλαντζής διέσωσε τουλάχιστον τον έναν βαθμό ελάχιστα πριν την εκπνοή  -ένα αποτέλεσμα που σε επίπεδο εντυπώσεων προκαλεί προβληματισμό, αλλά επί της ουσίας είναι θετικό για τη Μαύρη Θύελλα, καθώς διατηρήθηκε η διαφορά των 3 βαθμών.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής ξεχωρίζουν το 2πλό του Φαραί μέσα στα Φιλιατρά και η νίκη του Άγρα στο τριφυλιακό ντέρμπι κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας.
Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-1
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 1-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-3
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 0-1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 0-0
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 3-0
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2-1
H βαθμολογία
1. Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 23 19-5
2. Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 20 15-10
3. Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 19 20-6
4. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 19 15-8
5. ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 17 22-11
6. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 15 11-8
7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 12 9-11
10. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 11 9-10
8. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 10 13-12
9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 10 12-15
11. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 9 8-13
12. Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 9 7-12
13. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 7 11-21
14. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 6 8-18
15. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  6 6-15
16. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 5 9-19
Η επόμενη αγωνιστική
26-27/11
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html .- 
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html  .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016 :  
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-15-2016.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-16-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA ΝWES 2  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-wes-2-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-17-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-18-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 19-Νοεμβρίου-2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-19-2016.html .-
~   Προσκύνημα εκδηλώσεων Παναγίας Έλωνας στο Λεωνίδιο Κυριακή 20-11-2016:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/20-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 20-11-2016    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-20-11-2016.html : .-
~

 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5063 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3217   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3192 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.461  βίντεο   .-  
~
 
  ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-