~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ......
~Παν αγαθόν εκ Θεού έχει την αρχήν. Δεν γίνεται αγαθός λογισμός μη ων εκ Θεού, μηδέ πονηρός μη ων εκ του Διαβόλου. Ό,τι καλόν λοιπόν διανοηθής, ειπής, διαπράξης, όλα είναι της δωρεάς του Θεού. «Παν δώρημα τέλειον άνωθεν έστι καταβαίνον». Όλα είναι της δωρεάς του Θεού. εδικόν μας δεν έχομεν τίποτε.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)


 

~ 14 Ιουλίου
Ακύλα του αποστόλου (Ο΄), επισκόπου Λευκάδος, Ιλαρίου και Ιούστου (†η ΄αι.). Ηρακλείου και Πέτρου του νέου. Οσίων Ιωσήφ αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του ομολογητού, Ονησίμου του θαυματουργού (1), Πέτρου επισκόπου Κρήτης και Νικόδημου του Αγιορείτου, του σοφωτάτου της Εκκλησίας διδασκάλου (†1809).
(1) Ο άγιος Ονήσιμος, γεννήθηκε στην πόλη Καρόνη της Καισαρείας. Ανατράφηκε από μικρός από ευσεβείς γονείς, με τον λόγο του Ευαγγελίου, που αργότερα προσπάθησε και ο ίδιος να μεταδώσει στον υπόλοιπο κόσμο. Στην συνέχεια, μεγαλύτερος, πια φθάνοντας στην Έφεσο και συναναστρεφόμενος με μοναχούς ασπάστηκε την ασκητική ζωή. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κηρύττει στις πόλεις για τον Χριστό και να δίνει συμβουλές προσελκύοντας πολύ ευσεβή κόσμο γύρω του. Στην συνέχεια λόγω των διωγμών του Διοκλητιανού, η μοναχική αδελφότητα διαλύθηκε κι έτσι ο Ονήσιμος επέστρεψε στην πατρίδα του. Οι γονείς του, που στο μεταξύ είχαν χάσει το φως τους χάρηκαν πολύ. Ο Ονήσιμος προσευχήθηκε μαζί με τους γονείς του με μεγάλη πίστη προς το Θεό, ο οποίος εισακούγοντας τους έκανε το μεγάλο θαύμα, και οι γονείς του βρήκαν το φως τους. Τα τελευταία του χρόνια, τα πέρασε σε μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος στην περιοχή της Μαγνησίας. Μέχρι τον θάνατό του, από βαθειά γηρατειά δεν σταμάτησε να δοξολογεί τον Θεό.~
Σήμερα 14/07/2017 εορτάζουν:
Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ο σοφός διδάσκαλος της εκκλησίας, Άγιοι Ακύλας, Παύλος, Ηρωδίων οι Απόστολοι και Άγιος Σωσίων, πρώτος Επίσκοπος Λευκάδος, Άγιος Ιούστος
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~   Σοφίας χάριτι, Πάτερ κοσμούμενος, σάλπιξ θεόφθογγος, ὤφθης τοῦ Πνεύματος, καὶ ἀρετῶν ὑφηγητής, Νικόδημε θεηγόρε, πάσι γὰρ παρέθηκας, σωτηρίας διδάγματα, βίου καθαρότητας, διεκφαίνων τὴν ἔλλαμψιν, τῷ πλούτῳ τῶν ἐνθέων σου λόγων, δι' ὧν ὡς φῶς τῷ κόσμῳ ἔλαμψας.
~  Απολυτίκιο Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου - 14 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/zN0SIhzxIOw  .-

~
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
***  Θανατηφόρο ατύχημα στους Χράνους 
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του απόψε το βράδυ στην περιοχή των Χράνων.
Περισσότερη ενημέρωση σε λίγο

***  Νέα ρύθμιση οφειλών αλά καρτ προς τα ταμεία 
Σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το ύψος της οφειλής τους, θα χωρισθούν οι οφειλέτες των ταμείων, οι οποίοι θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους έως και σε 120 δόσεις.
Η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα στις 3 Αυγούστου, ημέρα που θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η νέα ρύθμιση θα είναι αλά καρτ, ανάλογα με το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη, το οποίο θα «σχεδιάζεται» βάσει του διαθέσιμου μηνιαίου εισοδήματος του.
Όμως, προσοχή! Δικαίωμα να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2016 θα έχουν μόνο όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή όσοι καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές.
Ειδικότερα:
-όσοι έχουν χρέη έως 3000 ευρώ θα μπορέσουν να τα ρυθμίσουν έως και σε 36 δόσεις
-όσοι έχουν χρέη από 3.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 120 δόσεις
-όσοι οφείλουν από 20.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ θα έλθουν σε ειδική συμφωνία με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και θα καθοριστούν οι δόσεις ανάλογα με το οικονομικό τους προφίλ αλλά με απλή διαδικασία, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο.
Σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να συνάπτει συμφωνίες εξυγίανσης ως κύριος πιστωτής (ήτοι με ποσοστό άνω του 60%) με οφειλέτη, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός α) έχει βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ και β) δεν οφείλει προς ιδιώτες (τραπεζικά ιδρύματα, προμηθευτές, εργαζόμενους κ.λπ.).
Όσοι, τέλος, οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία και στις τράπεζες, θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ειδικότερα, ως προς τις οφειλές τους στα Ταμεία εξετάζεται η δυνατότητα παρουσίασης εγγυήσεων με παράλληλη δυνατότητα ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων ώστε να μειωθεί η οφειλή.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που πήρε χθες ΦΕΚ, δε θα ρυθμίζονται οφειλές άνω των 300.000 ευρώ, καθώς το υπουργείο πιστεύει ότι δεν πρέπει να διευκολύνονται οι κατά επάγγελμα μπαταχτσήδες που έχουν συσσωρεύσει οφειλές εδώ και δεκαετίες.
  Δύο διαδικασίες
Όπως εξήγησε, προχθές, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στο «Πρακτορείο FM», για τους οφειλέτες προβλέπονται δύο διαδικασίες.
«Η μία είναι εκείνη - τόνισε- στην οποία εμπλέκονται και άλλοι φορείς, στους οποίους οφείλουν οι συμπολίτες μας -τράπεζες, φορολογική Αρχή, ιδιώτες, και η άλλη διαδικασία είναι αυτή που αφορά οφειλές αποκλειστικά στην κοινωνική ασφάλιση, που θα ρυθμιστεί με την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε. Για τη δεύτερη διαδικασία, που αφορά αποκλειστικά στην κοινωνική ασφάλιση, είναι μία απλή διαδικασία, για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ σε 36 δόσεις και για ποσά πάνω από 3.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ, μέχρι 120 δόσεις».
Για τον καθορισμό των δόσεων ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι «δεν είναι ζήτημα επιλογής του ασφαλισμένου, είναι θέμα του προφίλ του οφειλέτη, ώστε να έχει μία βιώσιμη λύση με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες».
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται με βάση τη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων εσόδων και των μηνιαίων εξόδων του οφειλέτη, προκειμένου να διατηρήσει ένα επίπεδο διαβίωσης.
Στην υπουργική απόφαση θα προβλέπονται και εκπτώσεις στις προσαυξήσεις. Συγκεκριμένα:
-Με εφάπαξ καταβολή της οφειλής θα γίνεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων
-Με εξόφληση του χρέους σε 60 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 75%
-Με εξόφληση της οφειλής σε 120 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35%.
Τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν στο τέλος του 2016 τα 31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22,4 δισ. μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2017 είχαν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.
Σχετικά με την προαναγγελθείσα πρωτοβουλία, που αφορά στην προστασία των συνταξιούχων από κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε: «Είναι μία διαδικασία που προετοιμάζουμε, έχω δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ και στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε συνεννόηση με το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ, για να ρυθμιστεί αυτό το θέμα. Αυτό που είχα υποσχεθεί το επεξεργαζόμαστε για εφαρμογή πάρα πολύ άμεση».
Όπως εξήγησε, η ρύθμιση που προωθείται θα εξασφαλίζει «να μην υπάρχει κατάσχεση σε λογαριασμούς για συντάξεις, όταν δίνονται αυτές αναδρομικά αθροιστικά και να μην κόβεται το ποσό σαν να είναι μία, αλλά να κόβεται πολλαπλασιαστικά, να προστατεύεται δηλαδή αθροιστικά κάθε σύνταξη μέσα στο βάθος του χρόνου, όταν καταβάλλεται αναδρομικά».

***  Aποκαλυπτική έρευνα για τη Ρωσία! Τρίβουν τα μάτια τους

~ Η Ρωσία έρχεται δεύτερη- μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες- μεταξύ των κρατών της G20 όσον αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Κέντρου Ερευνών της Ρωσικής Δημόσιας Γνώμης (VCIOM), Τζούλια Μπασκάκοβα, επικαλούμενη τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας ειδικής μελέτης.
Η VCIOM και η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων της ομάδας Valdai εκτελούν από κοινού μια έρευνα έργο με τίτλο «Δείκτης ετοιμότητας για το μέλλον», μελετώντας την ανταγωνιστικότητα των χωρών της ομάδας G20 σε μια σειρά οικονομικών και πολιτικών κριτηρίων.
Τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα όσον αφορά τα κριτήρια ασφάλειας, κυριαρχίας, πολιτισμού και επικοινωνίας παρουσιάστηκαν σήμερα.
«Όσον αφορά τους δείκτες της στρατιωτικής δύναμης, η Ρωσία βρίσκεται στην δεύτερη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες», υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η Ρωσία κατέλαβε την 14η ή την 15η θέση μεταξύ των χωρών των G20 όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, αλλά κατέλαβε την 12η θέση στο κριτήριο της πολιτιστικής και επικοινωνιακής πολιτικής.
Η Baskakova επεσήμανε ότι οι εμπειρογνώμονες ανέλυσαν την ασφάλεια και την κυριαρχία των χωρών της ομάδας G20 με βάση αρκετά κριτήρια, όπως το στρατιωτικό δυναμικό, τον αριθμό αξιωματικών της αστυνομίας, τη λαϊκή εμπιστοσύνη στην αστυνομία, τις ποινικές στατιστικές, τα επίπεδα απειλής τρομοκρατίας και την υποκειμενική αξιολόγηση της προσωπικής ασφάλειας.

***  «Σφάζονται» στα πόδια της Ρωσίας! Κάλεσμα Μακρόν…

~ Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό ηγέτη Ντοναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αναγκαία η συνεργασία με τη Ρωσία.
«Είχα μια μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βερσαλλίες. Οι απόψεις μας δεν ταιριάζουν πάντα αλλά είναι σημαντικό να συνεργαστούμε, να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και να αναζητούμε λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του στο Αμβούργο, επισήμανε την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας, καθώς και την ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των χωρών.

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Όλη η ΕΥΡΩΠΗ κινδυνεύει

~ Η τρομοκρατική οργάνωση Daesh θα συνεχίσει να παρακινεί τους τρομοκράτες να σκοτώνονται στην Ευρώπη, ακόμη και όταν χάνει έδαφος στη Συρία και το Ιράκ, προειδοποίησε η ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Soufan Group, μέσω έκθεσης που έφερε στο φως της δημοσιότητας.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, ο αυξημένος ρυθμός των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειώσει τις εξωτερικές δυνατότητες της Daesh, ανέφερε η έκθεση.
«Η ικανότητα της οργάνωσης να σχεδιάζει και να εκτελεί εξωτερικές επιθέσεις δεν θα τελειώσει με την πτώση της Μοσούλης», υπογραμμίζει η Soufan Group. «Η απειλή αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται καθώς η Daesh θα συνεχίζει να προσελκύει τους οπαδούς της, ακόμα και όταν καταρρεύσει στην επικράτειά της», προειδοποιεί η έκθεση.

*** TΡΟΜΟΣ! Το νέο ΟΠΛΟ της Τουρκίας… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η κατασκευή της κομματιού της ατράκτου του πρώτου μαχητικού «stealth» F-35, που θα επανδρώσει την Πολεμική Αεροπορία της χώρας τον Μάιο του 2018.
~Βίντεο :  First Turkish F-35A Now Under Construction HD , https://youtu.be/E8eOp5pG1Yo  .-
~ Η Τουρκία έχει ήδη αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την κατασκευή και το κομμάτι που απεικονίζεται, θα παραδοθεί στην αμερικανική Northrop Grumman ώστε να συναρμολογηθεί με τα υπόλοιπα που κατασκευάζει η εταιρεία αλλά και άλλες βιομηχανίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

*** Στην Καλαμάτα σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης 
Ο Καλαματιανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, θα βρεθεί σήμερα στην Καλαμάτα, όπου-μεταξύ άλλων- θα έχει και σειρά επαφών με φορείς για παρεμβάσεις που βρίσκονται υπό εξέλιξη στην πόλη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης στις 12.45 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο χώρο που προτείνεται από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για ανέγερση κτιρίου φιλοξενίας συγγενών ασθενών και νηπιακού σταθμού.
Αμέσως μετά και ειδικότερα στις 13.45 θα επισκεφθεί το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ στις 15.00 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Κατά τη διάρκειά της ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα… παρελκόμενα για την ελληνική οικονομία της πρόσφατης συμφωνίας με τους θεσμούς, η οποία εξασφαλίζει άμεσα ένα σημαντικό ποσό για τη χώρα μας (8,5 δισ. ευρώ), το οποίο, εκτός από τις τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις, θα καλύψει και μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου δίνοντας σημαντική ανάσα στην αγορά.
Ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να αναφερθεί και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποκέντρωση της ανάπτυξης. Στρατηγική του υπουργείου είναι η στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, από τις οποίες άλλωστε θα προκύψει και η εξειδίκευση και προτεραιοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο.
Τέλος, θα παραβρεθεί στο άνοιγμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.  Α.Π.

*** Ξεκινά σήμερα η μεγάλη δίκη για την εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης και χασίς 
Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει, όπως έχει ορίσει το δικαστήριο, η μεγάλη δίκη με τους 20 κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν πολύ βαριές κατηγορίες, κυρίως για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε σημαντικές ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.
Η υπόθεση απασχόλησε την τοπική κοινωνία πέρυσι με 29 συλλήψεις, οι οποίες έγιναν με παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία.
  Ρόλοι
Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ένας 37χρονος από τον Ανεμόμυλο, στον οποίο αποδίδεται ότι διηύθυνε την οργάνωση, κατηύθυνε τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία.
Επίσης μεγάλος και πολύπλευρος ρόλος στην οργάνωση αποδίδεται σε 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα πέρυσι είχε διαφύγει με επεισοδιακό τρόπο από το μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής, εν μέσω πυροβολισμών και εμβολίζοντας περιπολικά.
Αμφότεροι κατηγορούνται ότι διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών για πάνω από ένα χρόνο.
  Διακίνηση
Ειδικότερα, ο  37χρονος στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι αγόρασε, πώλησε, μετέφερε και κατείχε ναρκωτικά σε 79 περιπτώσεις.
Οι ποσότητες που αναφέρονται ανά περίπτωση είναι από λίγα γραμμάρια χασίς έως αρκετά κιλά και σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης. Η δε συχνότητα των παράνομων πράξεων που του αποδίδονται είναι με διαφορά λίγων ημερών. Για παράδειγμα, στον 37χρονο αποδίδεται ότι στις 5 Αυγούστου 2015 από τη Μάνδρα Αττικής αγόρασε 6 κιλά χασίς αντί 17.200 ευρώ, στις 12 Αυγούστου σε σημείο του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τριπόλεως, 100 γραμμάρια κοκαΐνης αντί 5.500 ευρώ, στις 15 Αυγούστου άλλα 100 γραμμάρια κοκαΐνης αντί 5.500 ευρώ, στις 20 Αυγούστου άλλα 100 γραμμάρια κοκαΐνης κ.λπ.
Μάλιστα, για το συγκεκριμένο, όπως και για τους περισσότερους, οι κατηγορίες έχουν και την επιβαρυντική περίσταση ότι το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση ναρκωτικών ξεπερνά το ποσό των 75.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος.
Στον δε 33χρονο αποδίδονται 14 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Κατηγορούμενες είναι, επίσης, οι σύζυγοι του 37χρονου και του 33χρονου, ενώ συνολικά από τους 20 κατηγορουμένους οι τρεις είναι γυναίκες.
Να σημειωθεί ότι η αρχική δικογραφία περιλάμβανε πάνω από 550 άτομα, ενώ υπήρξε και συμπληρωματική με δεκάδες ακόμα ονόματα.
Οι χιλιάδες συνομιλίες των κατηγορουμένων που έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΓΑΔΑ έχουν καταχωρηθεί σε πάνω από 130 ψηφιακούς δίσκους, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Αναβλήθηκε η δίκη του υπαλλήλου Μεταφορών για ασέλγεια σε ανήλικη 
Αναβολή, τελικά, δόθηκε χθες στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του 56χρονου υπαλλήλου (συνταξιούχου πλέον) της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κατάχρηση και αποπλάνηση ανηλίκου και έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας είχε διακόψει για χθες, καθώς την προηγούμενη φορά είχε απορρίψει αίτημα του κατηγορουμένου για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης. Όμως, χθες, με την έναρξη της διαδικασίας ανακοινώθηκε τελικά η αναβολή για διαδικαστικούς λόγους, που αφορούσαν στη σύνθεση του δικαστηρίου και συγκεκριμένα τους ενόρκους.
  Νέα ημερομηνία
Νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης θα ορίσει με απόφασή του τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας.
Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, τον Ιούνιο του 2016, ο 56χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο, κατ’ εξακολούθηση.
Η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά έχει δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.
  Ασέλγεια
Σύμφωνα με το ιστορικό, οι περιπέτειες της 12χρονης ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσαν έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 56χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο σπίτι της.
Η μικρή, λόγω των στενών σχέσεων των δύο οικογενειών, δεν αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν, υπό το φόβο ότι δε θα γίνει πιστευτή. Όταν τα αποκάλυψε στη θεία της, σε συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας η 12χρονη κάλεσε τον 56χρονο στο σπίτι, όπου υποτίθεται πως θα ήταν μόνη της. Οι αστυνομικοί, κρυμμένοι, τον αιφνιδίασαν την κατάλληλη στιγμή, βρίσκοντας το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα. Μάλιστα, τότε αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ι. Λαμπρόπουλος: Από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο δεν περιμένουμε τίποτα για το νομό, παρά μόνο ψέματα 
Η ώρα του λαού έρχεται και η τιμωρία θα είναι σκληρή 
 Συμπληρώθηκαν δυόμισι χρόνια που στην κυβέρνηση της χώρας βρίσκονται οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, κατά τα οποία δεν προχώρησε το παραμικρό σε ό,τι αφορά τις υποδομές στο νομό μας.
Δυόμισι χρόνια και δεν τελείωσε ούτε μια μελέτη, δε δημοπρατήθηκε ούτε ένα μέτρο δρόμου σε όλη τη Μεσσηνία.
Συγκεκριμένα:
1. Για το δρόμο από την Καλαμάτα - Ριζόμυλο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη, δεν παρουσιάζεται καμία σοβαρή και πειστική πρόταση για την εκτέλεσή του.
Όπως είναι γνωστό, από το 2007, έπειτα από δική μου πρωτοβουλία, μαζί με τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών.
Δυόμισι χρόνια τώρα, εάν υπήρχε πολιτική βούληση, θα είχαν περατωθεί οι υπολειπόμενες μελέτες, που ήταν θέμα λίγων μηνών, και θα μπορούσαν να έχουν δημοπρατηθεί τα τμήματα από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο και από το Ριζόμυλο μέχρι το Σουληνάρι, που έχουν πλήρη μελετητική ωριμότητα, καθώς και το τμήμα από Πύλο μέχρι Μεθώνη.
Εάν ήθελαν, τώρα θα είχαν τελειώσει και τη μελέτη από το Σουληνάρι μέχρι την Πύλο.
Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχουν και λύσεις. Εάν και τώρα δε γίνει κάτι, τότε ο σημαντικότερος Οδικός Άξονας του νομού θα μείνει για πολλά χρόνια στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
2.        Για το δρόμο από την Τσακώνα μέχρι το Καλό Νερό, που είναι επίσης πολύ σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία και όλη τη Δυτική Ελλάδα, το 2014 υπήρχαν μελέτες Οδοποιίας και εγκεκριμένοι  – επικαιροποιημένοι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ υπολείπονταν οι υποστηρικτικές μελέτες (γέφυρες, σήμανση, υδραυλικά), που θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η κατασκευή του Τμήματος Τσακώνα-Καλό Νερό είχε διασφαλισθεί με το Νόμο 4219/2013, «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων», ύστερα από σκληρό προσωπικό αγώνα, σε συνεργασία με τους βουλευτές του Νομού Ηλείας.
Το Τσακώνα-Καλό Νερό θα είχε ξεκινήσει τώρα, καθώς είχε υποβληθεί Τεχνικό Δελτίο του έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβανόταν στον κατάλογο μεγάλων έργων, που θα εντάσσονταν στο Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, όπως και το Τμήμα Πάτρα-Πύργος.
Τα δύο έργα Τσακώνα- Καλό Νερό και Καλαμάτα-Μεθώνη θα μπορούσαν να κατασκευασθούν με Σύμβαση Παραχώρησης, όπως έγινε για όλα τα μεγάλα έργα που κατασκευάσθηκαν στη χώρα μας.
3.  Για το Τμήμα Καλό Νερό-Πύργος, με πρόφαση την καταστρεπτική προσφυγή κάποιου Συλλόγου από τη Ζαχάρω στο Συμβούλιο Επικρατείας, εγκατέλειψαν τα πάντα και δε μιλάνε πλέον ούτε για απλές παρεμβάσεις.
4.        Για το Τμήμα Πύργος-Πάτρα υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένο να δημοπρατηθεί στο τέλος Μαρτίου 2015.
Η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου ακύρωσε τη δημοπρασία και αποφάσισε να «σπάσει» το Πύργος –Πάτρα σε οκτώ τμήματα και οκτώ δημοπρατήσεις, προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς ο γνωστός φίλος τους εργολάβος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι, παρόλο που έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από τότε, έχουν γίνει μόνο οι έξι δημοπρατήσεις-από τις οποίες τις πέντε κέρδισε ο παραπάνω εργολάβος-, αλλά δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις.
Κανείς δε γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις, πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις, πότε και αν θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πότε θα αρχίσει-αν αρχίσει- να εκτελείται το έργο.
Σημειώνεται ότι, εάν είχε γίνει η δημοπράτηση τον Μάρτιο 2015, το έργο σήμερα θα τελείωνε και, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, με λιγότερα χρήματα.
Με ανακοίνωσή μου τότε (8-4-2015) είχα επισημάνει το τι επρόκειτο να ακολουθήσει, αλλά κανείς δε στήριξε…
Η ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα, όπως είχε προγραμματισθεί επί υπουργίας Γ. Σουφλιά, θα έδινε ανάπτυξη σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, θα έφερνε πολύ κοντά την Καλαμάτα με τα Γιάννενα και θα άνοιγε καινούργιες προοπτικές στη σύνδεση Ευρώπης-Πάτρας-Καλαμάτας-Κρήτης.
Η Μεσσηνία ευτύχησε να αποκτήσει με πολλούς αγώνες το δρόμο Τρίπολης-Καλαμάτας, που μας έφερε εκρηκτική ανάπτυξη-κυρίως στον Τουριστικό Τομέα.
Χρειαζόμαστε, όμως, την κατασκευή και βελτίωση των δρόμων Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης, Τσακώνας-Καλού Νερού, Ριζόμυλου-Κορώνης, Φιλιατρών-Γαργαλιάνων και του δρόμου της Μάνης.
Για την επιτυχία αυτών των στόχων πρέπει όλοι να στρατευθούμε.
Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να είμαι παρών παντού και πάντοτε για όλα τα έργα-μικρά και μεγάλα-όπως και μέχρι τώρα έχω πράξει.
Από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο δεν περιμένουμε πλέον τίποτα για το νομό, παρά μόνο ψέματα.
Αφήνουν το χρόνο να περνάει με συζητήσεις, θεωρίες και φρούδες ελπίδες.
Η ώρα του λαού έρχεται και η τιμωρία θα είναι σκληρή.
  Του Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου

***  Ο αντιδήμαρχος θυμόταν όσα… ξέχασε ο δήμαρχος 
Το γράφαμε και στο ρεπορτάζ του "Θάρρους" για την… αμνησία του πρώην δημάρχου Φίλιππου Μπάμη, στην κατάθεσή του για όσα έγιναν στο μνημόσυνο στο Μελιγαλά το 2013. Προς τιμήν του, όμως, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς θυμόταν.
Σύμφωνα, λοιπόν με ρεπορτάζ στην "Εφημερίδα των Συντακτών", «για τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς της Χ.Α. κατά τη διάρκεια μνημόσυνου για τα θύματα της Πηγάδας στον Μελιγαλά το 2013, περίοδο που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Οιχαλίας, κατέθεσε, κατά την 172η συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, ο Ηλίας Ντονάς.
Η κατάθεση του αντιδημάρχου έγινε μόλις πέντε μέρες μετά την κατάθεση του τότε δημάρχου Οιχαλίας, Φίλιππου Μπάμη, ο οποίος είχε προκαλέσει την έκπληξη του δικαστηρίου αφού δε θυμόταν τίποτα από εκείνα τα γεγονότα, “διαψεύδοντας” τόσο τις τηλεοπτικές κάμερες όσο και τον... εαυτό του, καθώς, όπως του είχε επισημανθεί από την Έδρα, τα είχε καταθέσει στις ανακρίτριες.
Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος, αν και αποκάλεσε τα επεισόδια “αναμπουμπούλα” και τις χυδαιότητες των βουλευτών της Χ.Α. “απρεπή συμπεριφορά”, επιβεβαίωσε ότι εκείνη τη μέρα κατέφτασαν στον Μελιγαλά περίπου 500-600 χρυσαυγίτες, “παραταγμένοι, με μαύρα ρούχα, όπως στον στρατό”, οι οποίοι αντέδρασαν όταν ο δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε ότι “εμείς εδώ στην περιοχή θέλουμε να ξεχάσουμε”.
Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, ο βουλευτής Παναγιώταρος φώναζε “Ρε καραγκιόζη, τι είναι αυτά που λες στον κόσμο” και πήρε το μικρόφωνο από το δήμαρχο, τον οποίο φυγάδευσε η Ασφάλεια.
Την ίδια ώρα “ο Κασιδιάρης έδινε πρόσταγμα να καταθέσει στεφάνι η Τοπική του Περάματος”»…   Α.Π. 

*** Καταδικάσθηκαν οι τσιγγάνες που επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο στη μαρίνα 
Ούτε η άρνηση ότι δεν το έκαναν ούτε η δήλωση ότι αποζημίωσαν το θύμα με πενταπλάσια χρήματα απ’ όσα του πήραν, γλίτωσαν τις δύο ξαδέλφες τσιγγανοπούλες οι οποίες τον Απρίλιο στην περιοχή της μαρίνας στην Καλαμάτα επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο, τον οποίο πέταξαν κάτω για να του πάρουν 300 ευρώ.
Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τις έκρινε ένοχες για ληστεία από κοινού και πρόκληση σωματικής βλάβης, καθώς ο 83χρονος έσπασε τον ώμο του πέφτοντας, ενώ επέβαλε ποινή καθείρξεως 7,5 ετών στην καθεμία. Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό και τους έδειξε το δρόμο για τις φυλακές, απορρίπτοντας το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε από την Έδρα του δικαστηρίου, αμφότερες ενέχονται σε άλλη δικογραφία, όπου ομάδα γυναικών Ρομά κατηγορούνται ότι επιτίθεντο ή εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, κάποιες φορές υποσχόμενες σεξουαλικές περιπτύξεις.
  Τις είδε
Αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε ότι στις 8 Απριλίου, μεσημεριανές ώρες, ειδοποιήθηκε ότι δύο τσιγγάνες λήστεψαν ηλικιωμένο στην οδό Θερμοπυλών. Ένα τέταρτο μετά, ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της επίθεσης, εντόπισε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε τσιγγάνοι. Ανάμεσά τους και οι δύο κατηγορούμενες, οι οποίες αναγνωρίσθηκαν στη συνέχεια τόσο από το θύμα όσο και από γειτόνισσα που είδε την επίθεση στον ηλικιωμένο.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι στις δύο τσιγγάνες δε βρέθηκαν χρήματα, ενώ η μία είχε ριγμένη πάνω της μια χαρακτηριστική ζακέτα.
Ακολούθως κατέθεσε η γειτόνισσα, η οποία εκείνη τη στιγμή έτυχε να βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού της και να δει όλο το περιστατικό. Όπως περιέγραψε, είδε τις δύο γυναίκες να στέκονται δίπλα στον ηλικιωμένο, μία από κάθε πλευρά, και να του μιλούν. Ο ίδιος τους φώναζε να φύγουν, λέγοντας ότι δεν έχει κάτι. Τότε είδε, όπως κατέθεσε, να προσπαθούν να του πάρουν κάτι και μπήκε στο σπίτι να τηλεφωνήσει την Αστυνομία. Άκουσε, όμως, τον ηλικιωμένο να φωνάζει και όταν κατέβηκε κάτω, τον είδε πεσμένο στο έδαφος, γεμάτο αίματα, αλλά οι γυναίκες έλειπαν.
Το δικαστήριο τη ρώτησε αν αναγνωρίζει τις δύο γυναίκες και με σιγουριά είπε ότι είναι οι κατηγορούμενες.
Επίσης, κατέθεσε επαγγελματίας, που βεβαίωσε ότι έγινε συνάντηση ώστε η οικογένεια των τσιγγάνων να αποζημιώσει το θύμα με 1.500 ευρώ.
  Αρνήθηκαν, αλλά αποζημίωσαν…
Στις απολογίες τους οι δύο τσιγγάνες αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με την επίθεση στον ηλικιωμένο, υποστηρίζοντας ότι προχώρησαν σε αποζημίωσή του για να «λήξει η ιστορία».
Η πρώτη υποστήριξε ότι είχε πάει στο λογιστή της που έχει γραφείο κοντά στην εφορία για να φτιάξει τη δήλωσή της, είχε καθίσει έξω και περίμενε την αδελφή της. Εκεί συνάντησε και την ξαδέλφη της και όταν έφυγαν, τους συνέλαβε η Αστυνομία.
Η ξαδέλφη της είπε επίσης ότι είχε πάει στο λογιστή και για να μη γυρίζει στη Μεσσήνη με το λεωφορείο, ζήτησε να την πάρουν μαζί οι συγγενείς της.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε ότι αυτές οι δύο έχουν πραγματοποιήσει την επίθεση στον ηλικιωμένο, ενώ αναφέρθηκε και στη δικογραφία που εκκρεμεί σε  βάρος τους για άλλα παρόμοια περιστατικά, τα οποία έχουν γίνει από το τέλος του 2016 έως τον Απρίλιο.
Το δικαστήριο δε δέχτηκε κανέναν από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και τις καταδίκασε.    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Mια μοναδική συναυλία με ιδιαίτερη εκτέλεση του «Άξιον Εστί» στην Αρχαία Μεσσήνη 
Mια μοναδική συναυλία, με ιδιαίτερη εκτέλεση του «Άξιον Εστί», θα δοθεί τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο χώρο του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και του Συλλόγου Απανταχού Νησιωτών «Πάμισος».
Την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη θα αποδώσουν η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Νικολέα και με τον Γιάννη Θωμόπουλο στα τραγούδια, τον ψάλτη Κώστα Σιάχο και 30μελή χορωδία.
Θα προλογίσει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

***  Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Αυλαία σήμερα με το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο - Μπαλέτο της Λoρραίνης 
Tην αυλαία του σηκώνει σήμερα, για 23η χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέτος θα υποδεχτεί οκτώ ξένες και τέσσερις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, ένα σεμινάριο, τέσσερα εργαστήρια, δύο masterclass και έξι ανοικτές παράλληλες διοργανώσεις, σε εικοσιτέσσερις εκδηλώσεις.
Ανοιχτό και φιλόξενο, προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ να σημειωθεί πως είναι αφιερωμένο στη μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού, Ζουζού Νικολούδη, που το στήριξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή της.
  ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Παρασκευή 14, 22:00  
  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ
 ΕΘΝΙΚΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΛOΡΑΙΝΝΗΣ
Διεύθυνση: PETTER JACOBSSON
   Rose-variation
MATHILDE MONNIER
   Opal Loop / Cloud Installation #72503
TRISHA BROWN
   Sounddance
MERCE CUNNINGHAM
  ROSE-VARIATION
Χορογραφία: Mathilde Monnier
Σκηνικά: Annie Tolleter
Φωτισμοί: Eric Wurtz
Κοστούμια Mathilde: Possoz
Βοηθός χορογράφου: Cedric Andrieux
Υπεύθυνος δοκιμών: Thomas Caley
Τη Σονάτα για πιάνο σε ρε ελάσσονα αρ. 17 του Μπετόβεν
ερμηνεύει ο Tanguy de Williencourt
Με 24 χορευτές
 Δημιουργήθηκε το 2001 για το Βασιλικό Μπαλέτο της Σουηδίας.
Αναδημιουργήθηκε το 2014 για το Μπαλέτο της Λορραίνης.
Πρώτη παρουσίαση: 22 Μαΐου 2014, Εθνική Όπερα της Λορραίνης.
  Το έργο Rose δημιουργήθηκε το 2001 για το Βασιλικό Μπαλέτο της Σουηδίας. Όλα είναι ντυμένα στα ροζ: η σκηνή, τα σκηνικά αντικείμενα, οι χορευτές. Η αναδημιουργία του, το Rose-variation, αποδομεί το λεξιλόγιο του κλασικού μπαλέτου, καθώς επανεξετάζει και παραλλάσσει τα γνωστά βήματα της κλασικής χορογραφίας, διαμορφώνοντας νέες κινήσεις. Τη δομή του έργου υποστηρίζει η μουσική, που παίζεται επί σκηνής σε ροζ πιάνο από έναν ντυμένο στα ροζ πιανίστα, σε άμεση επαφή με τους χορευτές. Η Σονάτα για πιάνο αρ. 17 του Μπετόβεν συνοδεύει την άψογη τεχνική των χορευτών και μοιράζεται μαζί τους το πνεύμα της μουσικής σύνθεσης. Το Rose ερευνά την ποιητικότητα του μπαλετικού λεξιλογίου, την οποία επαναπροσεγγίζουν οι χαρισματικοί σύγχρονοι χορευτές του Μπαλέτου της Λορραίνης.
  Mathilde Monnier
Η Ματίλντ Μοννιέ, εξέχουσα προσωπικότητα της γαλλικής και διεθνούς σκηνής, εκπλήσσει με κάθε νέο της έργο και ανανεώνει συνεχώς την τέχνη του χορού, από το 1994, που τέθηκε επικεφαλής του Χορογραφικού Κέντρου του Μονπελλιέ Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν. Το Νοέμβριο του 2013 έγινε γενική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Χορού (CND) του Παντέν.
  OPAL LOOP / CLOUD INSTALLATION #72503
Χορογραφία: Trisha Brown
Διδασκαλία χορογραφίας: Leah Morrison & Laurel Jenkins Tentindo
Οπτικό περιβάλλον: Fujiko Nakaya
Αναβίωση σκηνογραφίας: John Torres
Hχητικό περιβάλλον: ήχος νερού μέσα από ακροφύσια υψηλής πίεσης
Κοστούμια: Judith Shea
Φωτισμοί: Beverly Emmons
Υπεύθυνος δοκιμών: Thomas Caley
Με 4 χορευτές
 Πρεμιέρα: 10 Ιουνίου 1980, 55 Crosby Street – Νέα Υόρκη.
Πρώτη παρουσίαση από το Μπαλέτο της Λoρραίνης, 12 Νοεμβρίου 2015, στην Εθνική Όπερα της Λορραίνης.
  Στην εγκατάσταση Opal Loop / Cloud Installation #72503 (1980) η Τρίσα Μπράουν εκκινεί από την ιδέα μιας αέναης χορευτικής φράσης, η οποία μέσω της κίνησης looping επιστρέφει στο κέντρο του χώρου. Μια ρευστή αλληλουχία κινήσεων, που δύσκολα διακρίνεται μέσα στη διαρκώς μεταβαλλόμενη «γλυπτή ομίχλη» της Φουτζίκο Νακάγια, καθιστά το έργο ένα ποιητικό σχόλιο της Μπράουν πάνω στον εφήμερο χαρακτήρα της χορευτικής τέχνης.
  Susan Rosenberg
Υπότροφος της χορευτικής ομάδας Trisha Brown.
  Trisha Brown
Καλλιτεχνική διευθύντρια, ιδρύτρια της ομάδας χορού Τρίσα Μπράουν και χορογράφος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμπερντίν της Ουάσινγκτον. Αφού αποφοίτησε από το Ώκλαντ, μελέτησε χορό με την Άννα Χάλπριν και δίδαξε στο Κολέγιο Ρηντ του Πόρτλαντ. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη το 1961. Μέσα από τη χοροθεατρική κολεκτίβα Τζάντσον εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε εμβληματική μορφή του μεταμοντέρνου χορού, καθώς η διερευνητική της ματιά στην κίνηση ανίχνευε το διαφορετικό και αμφισβητούσε επικρατούσες αντιλήψεις περί παράστασης. Σε αυτό το «φυτώριο επαναστατικού χορού», η Μπράουν, μαζί με ομοϊδεάτες καλλιτέχνες, έσπρωξαν τη χορογραφία πέρα από τα όριά της, αλλάζοντας άρδην τη μορφή του σύγχρονου χορού.
  SOUNDDANCE
Χορογραφία: Merce Cunningham
Διδασκαλία χορογραφίας: Thomas Caley & Meg Harper
Μουσική: David Tudor, Untitled 1975/1994 (η πρωτότυπη μουσική του έργου ήταν το Toneburst του Ντέιβιντ Τιούντορ. Στην αναβίωση του έργου, το 1994, ο Τιούντορ ξαναδούλεψε τη μουσική και ονόμασε τη νέα παρτιτούρα Untitled 1975/1994)
Σκηνικά, Κοστούμια, Φωτισμοί: Mark Lancaster
Διδασκαλία χορογραφίας: Thomas Caley & Meg Harper
Mε 10 χορευτές
 Πρώτη παρουσίαση: 8 Μαρτίου 1975 Ντητρόιτ, Μίσιγκαν, από το θίασο Merce Cunningham Dance Company. Εντάχθηκε στο ρεπερτόριο της Εθνικής Όπερας της Λορραίνης στις 14 Μαρτίου 2014.
Merce Cunningham, Sounddance (1975) © Merce Cunningham Trust. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
 Στο Sounddance η σκηνή χωρίζεται (κατά πλάτος) στη μέση από τις πλούσιες πτυχώσεις ενός χρυσού παραπετάσματος, με την υπογραφή του Μαρκ Λάνκαστερ. Έτσι διασπασμένος (ή συμπυκνωμένος), ο χώρος αναδεικνύει την πυκνή και φρενήρη χορογραφία που μοιάζει με μικροσκοπικό χορευτικό σύμπαν, ιδωμένο σαν μέσα από μικροσκόπιο. Οι χορευτές μοιάζει να σπρώχνονται στη σκηνή από το παραπέτασμα, και στο τέλος βγαίνουν λες και το παραπέτασμα τους ρουφάει, λες και παρασύρονται από μια αεροδυναμική σήραγγα.
  Merce Cunningham
Γεννήθηκε στη Σεντράλια της Ουάσιγκτον στις 16 Απριλίου 1919. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του χορογράφησε πάνω από εκατόν πενήντα έργα και οκτακόσιες εκδηλώσεις. Παρέμεινε πειραματιστής και καινοτόμος, και από τους πρώτους που χρησιμοποίησε τις νέες τεχνολογίες στη χορογραφική τέχνη. Χορογραφούσε και δίδασκε σχεδόν μέχρι το θάνατό του, στις 26 Ιουλίου 2009. Πολυβραβευμένος, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους συγχρόνους του.
   Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο - Μπαλέτο της Λoρραίνης
Από τις σημαντικότερες χορευτικές ομάδες στην Ευρώπη. Παρουσιάζουν σύγχρονες δημιουργίες και ταυτόχρονα ένα ευρύ και πλούσιο ρεπερτόριο από όλο το φάσμα του σύγχρονου χορού, με έργα καταξιωμένων χορογράφων.
Το CCN λειτουργεί ως κέντρο τέχνης και πολυχώρος έρευνας, πειραματισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Είναι μια πλατφόρμα ανοικτή, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και να στεγάσει το όραμα νέων δημιουργών του σύγχρονου χορού.
Σε αυτές τις αναζητήσεις σημαντική είναι η παρουσία του Thomas Caley, χορογράφου και συντονιστή έρευνας.

***  65χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο στους Χράνους 
Ένας άνδρας ηλικίας 65 ετών σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στους Χράνους.
Ειδικότερα, λίγο πριν τις 10 έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και κατέλεξε σε όχθο.
Αποτέλεσμα της εκτροπής του οχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 65χρονου.

***  Στους Γαργαλιάνους ο επιστάτης της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για να «ξεβρομίσει» ο τόπος; 
Στους Γαργαλιάνους προτίθεται να μετακινήσει ο δήμαρχος Τριφυλίας (ατύπως, προφορικώς και ανυπογράφως) τον επιστάτη εργατοτεχνικού προσωπικού της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας και των Δ.Ε. Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης, για να «ξεβρομίσει» ο τόπος από το σκουπιδαριό, σύμφωνα με «διαρροές» της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας!
Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, είναι η πραγματικότητα στο Δήμο Τριφυλίας, σύμφωνα με κύκλους της Δημοτικής Αρχής, και η οποία αναδεικνύει την προβληματική και στρεβλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, ενώ φέρεται πως προκαλεί αντιδράσεις στην Κυπαρισσία.
Ποιοι φταίνε και σε ποιο βαθμό, πρέπει να ερευνηθεί και να πράξει αναλόγως η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, αλλά μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου να προτίθεται ο δήμαρχος να δώσει προφορική εντολή μετακίνησης στον επιστάτη μιας Δημοτικής Ενότητας (και ακόμα τριών Δ.Ε.) να εγκαταλείψει τη θέση και το χώρο ευθύνης που έχει για μια άλλη Δημοτική Ενότητα, στην οποία υπάρχει και επιστάτης και αναπληρωτής επιστάτης, όχι μόνο δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά πρωτάκουστο ή, ίσως, και ανήκουστο!
Κι όμως, όταν μόλις πριν από μία εβδομάδα γράψαμε στο «Θ» ότι συνεργείο υπαλλήλων, μηχανημάτων και οχημάτων της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, επί δύο μέρες, την προηγούμενη Δευτέρα και την προηγούμενη Τρίτη, «ξεβρόμιζαν» την παραλιακή οδό Μαραθόπολης – Τραγάνας, κάποιοι φέρεται να ενοχλήθηκαν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή που αναφέραμε, πως για δύο μέρες - ακόμη και πέραν του ωραρίου - εργαζόμενοι και μηχανήματα από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, μες στο λιοπύρι, έκαναν ό,τι δεν είχαν κάνει εδώ και καιρό εκείνοι που έπρεπε, δηλαδή να καθαρίσουν μια περιοχή κι ένα δρόμο της Τριφυλίας, που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Αφού ήδη το θέμα είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και η ντροπιαστική εικόνα της περιοχής είχε αναδειχθεί στα ΜΜΕ και τα social media, την προηγούμενη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας «καθάρισε», επιτέλους, το σκουπιδαριό στην επαρχιακή οδό από τη Μαραθόπολη έως την Τραγάνα με μετακίνηση - «επιστράτευση» υπαλλήλων, μηχανημάτων και οχημάτων από τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.
Δεν πέρασαν, ωστόσο, λίγα εικοσιτετράωρα και ο τόπος γέμισε ξανά σκουπίδια. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι απορριμματοφόρα δεν πέρασαν για αποκομιδή τόσο τακτικά όσο θα έπρεπε. Άλλοι λένε ότι κάποιες μέρες πέρασαν, αλλά δε μάζεψαν όλα τα σκουπίδια. Άλλοι, πάλι, λένε ότι και δεν πέρασαν τακτικά και κάτοικοι της περιοχής πάνε και αδειάζουν τα σκουπίδια τους ενώ βλέπουν ότι οι κάδοι είναι γεμάτοι.
Ό,τι κι αν συμβαίνει, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. Δεν είναι δυνατόν, όμως, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, που δεν είναι καινούργια ούτε ανέκυψε από το πουθενά, να μετακινείται ο επιστάτης και συνεργείο της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, επειδή εκείνοι που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους δεν την κάνουν ή επειδή επικρατεί ασυδοσία στον κόσμο, που πετάει όπου και όποτε να ’ναι τα σκουπίδια του.
Στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων υπάρχει επιστάτης, όπως και αναπληρωτής επιστάτης, που ορίστηκαν με απόφαση του κ. Κατσίβελα για να ασκούν τις αρμοδιότητές τους και να εκτελούν τα καθήκοντά τους σε συνεργασία με τον τοπικό αντιδήμαρχο.
Μήπως περνάει από το μυαλό των παραγόντων της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να μετακινηθούν υπάλληλοι και οχήματα και μηχανήματα από τις Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Φιλιατρών στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων για την καθαριότητα της περιοχής εκεί και να «πνιγούν» με τα σκουπίδια οι Δ.Ε. Κυπαρισσίας και Φιλιατρών; Αυτό αναρωτιούνται κάτοικοι και αυτοδιοικητικοί, σημειώνοντας ότι, ναι, ο Δήμος είναι ένας και ενιαίος, αλλά να είναι ένας και ενιαίος σε όλα και για όλους, κάτι που δε συμβαίνει με τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Αυτά, ως γνωστόν, δεν είναι ενιαία και οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι δημότες της Κυπαρισσίας πληρώνουν περισσότερα από κάθε άλλη Δημοτική Ενότητα Τριφυλίας, επί επτά συνεχόμενα χρόνια λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας. Αυτή, δε, η ανισοκατανομή συνιστά κατάφωρη αδικία και δεν είναι και καθ’ όλα σύννομη!   Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Το Gangnam Style δεν είναι πια το δημοφιλέστερο βίντεο του YouTube 
Τη θέση του ως το πιο δημοφιλές μουσικό βίντεο κλιπ στο YouTube έχασε πρόσφατα το τραγούδι Gangnam Style, το οποίο ερμηνεύει ο νοτιοκορεάτης μουσικός Psy. Το μουσικό κομμάτι βρισκόταν στην πρώτη θέση των βίντεο κλιπ με τις περισσότερες προβολές τα τελευταία πέντε χρόνια.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, το σουρεαλιστικό βίντεο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε χρόνο ρεκόρ, «σπάζοντας τον μετρητή του YouTube» και ξεπερνώντας τον μέγιστο δυνατό αριθμό προβολών (2.147.483.647). Το YouTube είχε αναγκαστεί να γράψει καινούριο κώδικα.
Το Gangnam Style, όμως, «έδωσε» τη θέση του σε ένα άλλο μουσικό βίντεο κλιπ, αυτό του Τσάρλι Πουθ και του Γουίζ Καλίφα με το «See You Again». Η μπαλάντα έχει αναπαραχθεί μέχρι στιγμής 2.895.373.709 φορές, ξεπερνώντας τις συνολικά 2.894.426.475 προβολές που έχει καταγράψει το τραγούδι του Psy.
Το τραγούδι του Πουθ γράφτηκε ειδικά για την κινηματογραφική ταινία «Μαχητές των Δρόμων 7» και το οποίο ακούγεται στους τίτλους τέλους, σε ένα ειδικό αφιέρωμα για τον ηθοποιό Πολ Γουόλκερ, ο οποίος πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα προτού ολοκληρωθεί η ταινία. Με τους αισθαντικούς στίχους και την απαλή μουσική, το «See YouAgain» (Θα σε δω ξανά) έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ποπ μουσικά κομμάτια σε κηδείες στη Μεγάλη Βρετανία.
Το βίντεο έφτασε τις ένα δισεκατομμύριο προβολές μέσα με μόλις 6 μήνες, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεπέρασε τις 2 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, η κυρίαρχη θέση του ως το μουσικό κομμάτι με τις περισσότερες προβολές πιθανόν δεν διαρκέσει πολύ αφού ένας άλλος υποψήφιος έχει έρθει να ταράξει τα νερά. Ο λόγος για τον καλλιτέχνη Λουίς Φόνσι και το κομμάτι Despacito, το οποίο έχει καταγράψει 2,5 δισεκατομμύρια προβολές σε διάστημα μόλις 6 μηνών.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC επικαλούμενο ανάλυση της εταιρείας Midia Research, κάθε προβολή ενός βίντεο κλιπ στο YouTube φέρνει στη μουσική βιομηχανία κέρδη 0,001 δολάρια. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, αυτό σημαίνει ότι το «See You Again» έχει παράγει μέχρι στιγμής, αποκλειστικά από το YouTube, κέρδη της τάξης των 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βίντεο : Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack , https://youtu.be/RgKAFK5djSk  .-

***  Αθλητική ενημέρωση

***  Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Η απόφαση για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς... 

~ Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ήρε την πρωτόδικη απόφαση για αποκλεισμό της έδρας του Ολυμπιακού σε τρεις αγώνες, η οποία αφορούσε στην υπόθεση του αγώνα με τον Πλατανιά. Κατά συνέπεια, οι πρωταθλητές θα δώσουν παρουσία των φιλάθλων τους τις αναμετρήσεις που αφορούσαν στην συγκεκριμένη ποινή.
Η σχετική απόφαση έχει ως εξής:
«Απόφαση 40/12-7-2017
Δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αρ. 212/2017 απόφασης του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση.
Κηρύσσει απαράδεκτη την από 16-05-2017 πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες».
 onsports.gr

*** Οι προσευχές στον Γιάννη, αλλά και αφορμή για ευαισθητοποίηση για τα τροχαία… 
 
Οι προσευχές όλης της αθλητικής, και όχι μόνο, Μεσσηνίας είναι στο πλευρό του Γιάννη Πετρόγιαννη.
Ο άτυχος 27χρονος ποδοσφαιριστής που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Πανθουριακό, αλλά και πολλών τοπικών ομάδων (Μεσσηνιακός, Εράνη, Φαραί κ.α.) τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα με το μηχανάκι του προχθές τα μεσάνυχτα στα Γιαννιτσάνικα και νοσηλεύεται στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.
Ειδικά ο αθλητισμός έχει σοκαριστεί επανειλημμένως με ανάλογα τροχαία με δίκυκλα κυρίως ή αυτοκίνητα, άλλοτε με ευτυχή και άλλοτε με τραγική κατάληξη.
Ας ελπίσουμε ότι η περίπτωση του Γιάννη ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αλλά μήπως αυτό το περιστατικό είναι μια καλή αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων με πρωτοβουλία κάποιου τοπικού αθλητικού φορέα; 

***

~~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 : ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html .-

~ * ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~ *   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 Παρασκευή07-06-2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει.. 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017  ~:Στο  αγιάζι της ενημέρωσης 
: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/news-23-2017.html .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 24  Ιουνίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-24-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Ιουνίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-25-2017.html .- 

~ ΜΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html .-
  ~Δευτέρα 26-06-2017:   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τρίτη 27-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τετάρτη 28-06-2017:Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Πέμπτη 29-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~ Παρασκευή 30-06-2017 :   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
-----------------------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5723   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.031  βίντεο   .-
  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 1.-~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  Stamatis
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            
3.- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
4.- https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
***
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .- Stamatios Skoulikas
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~