~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...
~


Ο δρόμος του Θεού είναι καθημερινός σταυρός. Κανένας με άνεση δεν ανέβηκε στον ουρανό.

~ 29 Ιουλίου
Μάρτυρος Θεοδότης (1) και των τέκνων αυτής Βενιαμίν και Βηρίου. Μαρτύρων Βασιλίσκου, Καλλινίκου του Κίλικος, Μάμαντος και Ιωάννου. Οσίων Κωνσταντίνου Γ` πατριάρχου Κων/πόλεως, του ευσεβούς βασιλέως Θεοδοσίου του «Μικρού» και Ιωάννου του στρατιώτου.
(1) Η αγία Θεοδότη καταγόταν από τη Νίκαια της Βιθυνίας. Από μικρή τηρούσε στην ζωή της με μεγάλη συνέπεια τις εντολές του Θεού κάτι το οποίο προσπαθούσε να περάσει και στα παιδιά της. Λόγω της χριστιανικής της πίστης συνελήφθη από τον άρχοντα Λευκάδιο, (ο οποίος την είχε ζητήσει σε γάμο , αλλά εκείνη του το είχε αρνηθεί) και αυτός την παρέδωσε στον άρχοντα της Βιθυνίας, Νικήτιο. Εκείνος, σκληρός και κακεντρεχής όπως ήταν, έριξε την Θεοδότη και τα τρία παιδιά της μέσα σε πυρακτωμένη κάμινο, όπου παρέδωσαν την ψυχή τους στον Θεό, για να λάβουν το στέφανο της αιωνίου ζωής. ~
Σήμερα 29/07/2017 εορτάζουν:
Άγιος Καλλίνικος, Άγιος Θεοδόσιος ο Νέος (ή Μικρός) ο Ευσεβής Βασιλιάς, Αγία Θεοδότη και τα τρία παιδιά της
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Κλῆσιν σύνδρομον, ἔχων τῷ βίῳ, νίκος καλλίστον, ἤρας ἐν ἄθλοις, καταλλήλως γεγονῶς ὁ προκέκλησαι, σὺ γὰρ καλῶς τὸν ἀγῶνα τελέσας σου, ὡς νικητὴς ἐδοξάσθης Καλλίνικε. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Καλλινίκου του Μάρτυρος - 29 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/8bsTTIyTHcY  .-


~
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
***  Επιστολή Μητσοτάκη προς Βούτση για τον «Ρουβίκωνα» «Πρωτοφανής ανοχή»
Επιστολή Μητσοτάκη προς Βούτση για τον «Ρουβίκωνα»
~  Eπιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «πριν δύο μέρες είδαμε να αμαυρώνεται η εστία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων», χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» την ανοχή που επέδειξαν οι δυνάμεις ασφαλείας απέναντι στους εισβολείς. 
Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει στον κ. Βούτση πως εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, έχει την αρμοδιότητα και τη νομική υποχρέωση να διασφαλίζει την τήρηση της τάξης σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου, αλλά και να μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής, στο όνομα της οποίας ασκεί αστυνομική εξουσία έχοντας τη φρουρά αποκλειστικά υπό τις εντολές του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει στον κ. Βούτση ότι είναι «θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου "Ρουβίκωνα", να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του κράτους» και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».
Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης θα απαντήσει, και δημοσίως και γραπτώς, στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ***  Πούτιν: Θέλω την Ελλάδα ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ όχι υπό διάλυση όπως οι δυτικοί

~ Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποδείξει ότι θέλει την Ελλάδα στο πλευρό του έμπρακτα.
Οι κυβερνήσεις, ακόμα και η «αριστερή», έχουν προτιμήσει να βάλουν τη χώρα μας στο άρμα της Δύσης, μόνο που σε αυτό το άρμα η Ελλάδα μας δεν είναι συνοδοιπόρος αλλά μάλλον την έχουν σαν τον Έκτορα όταν τον σκότωσε ο Αχιλλέας, την έχουν δέσει από πίσω και την τραβάνε με μανία κακομεταχειρίζοντας  την.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας ακόμα πιστεύει σε εμάς και σε μια αλλαγή στάσης, που καλό θα ήταν να μην αρχίσει να γίνει.
Και δεν πιστεύει μόνο τώρα, που η Ελλάδα έχει βυθιστεί όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση, που οι προκλήσεις με τους Τούρκους έχουν γιγαντωθεί και έχει να αντιμετωπίσει και το αλβανικό μέτωπο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πίστευε από παλιά.
Απόδειξη αποτελεί ένα άρθρο του περιοδικού Foreign Policy το 2015, το οποίο ανέφερε πώς ο Ρώσος πρόεδρος είχε ζητήσει από το Ρωσικό Ινστιτούτο Γεωστρατιωτικών- Πολιτικών μελετών να του βρει τρόπο και να αναπτύξει σενάρια για το πώς θα καταφέρει να φέρει την Ελλάδα κοντά στη Ρωσία και να αναπτυχθεί συμμαχία, καθώς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Πούτιν επισήμανε ότι θέλει μια Ελλάδα «ισχυρή» και όχι «διαλυμένη».

***  H Ρωσία γίνεται ΓΙΓΑΝΤΑΣ παρά τον πόλεμο εις βάρος του Πούτιν

~ Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία θα περίμενε κανείς να πλήξουν βαθύτατα τη χώρα. Όμως, όπως αναλύει σε μελέτη του το seekingalpha.com, η Ρωσία έχει καταφέρει να επιβιώσει, παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
«Εάν η Ρωσία καταφέρει να εξελιχθεί, θα αποτελέσει το κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την επόμενη δεκαετία, καταλήγοντας να γίνει η αγαπημένη του κεφαλαίου στις αναδυόμενες αγορές», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει πως η Ρωσία δεν επιθυμεί να αλλάξει το βασικό της οικονομικό μοντέλο (εμπόριο ενέργειας), αλλά τουλάχιστον έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα για τη μείωση των εξαρτήσεων από τις εισαγωγές τροφίμων. Επιπλέον, το εμπόριο σιταριού και όπλων είναι δύο αναπτυσσόμενοι τομείς εξαγωγών που η Ρωσία στοιχηματίζει για την ανάπτυξη της».
Επιπλέον, αναφορά γίνεται και στην Gazprom, την οποία αποκαλεί «ρωσικό διαμάντι». Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, η Gazprom έχει δυνατότητες ανάπτυξης του δυναμικού, σχετικά υγιή περιθώρια, ρευστότητα και πληθώρα επιλογών χρηματοδότησης. Επίσης, αν και συνθήκες της αγοράς είναι δυσμενείς εδώ και αρκετό καιρό, η τιμή των μετοχών της εταιρείας δεν έχει πληγεί και η Gazprom μπορεί να εξασφαλίσει στους επενδυτές μια καλή απόδοση.

***  Η ξεφτίλα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια φωτογραφία! Αντέχετε;..

~ Μια εικόνα χίλιες λέξεις ή, στην προκειμένη περίπτωση, πλήθος τροπολογιών.
Με μια φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο Παναγιώτης Καρκατσούλης από το Ποτάμι, φαίνεται πώς ανά 5-10 λεπτά κατατιθόταν άλλη μία τροπολογία.

Ο απόλυτος ευτελισμός της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας…

***  Tο «μάτι της Αττικής»! Που βρίσκεται και ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΥΒΕΙ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Mια περίεργη κατασκευή βρίσκεται στην κορυφή του Υμηττού στο ύψος της Βουλιαγμένης στην περιοχή Βάρης – Κορωπίου και κατά καιρούς έχει τροφοδοτήσει ευφάνταστα σενάρια συνωμοσιολογίας. Πρόκειται για μια κυκλική εγκατάσταση, υπερυψωμένη από το έδαφος, που έχει αποτελέσει αφορμή για να διατυπωθούν ακραίες υποθέσεις. Στο παρελθόν υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι επρόκειτο  για «μυστική βάση» που είναι κρυμμένη ακόμα και από τους δορυφόρους. Μάλιστα κατά καιρούς οι «ερευνητές» για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους, επικαλούνται το google earth και αναφέρουν ότι πάνω από τις «μυστικές» εγκαταστάσεις η διαδικτυακή εφαρμογή τοποθέτησε ένα τεχνητό σύννεφο για να συσκοτίσει το σημείο … Ο συνεργάτης μας updrones αποφάσισε να επισκεφθεί την δήθεν απαγορευμένη περιοχή και να «διαλύσει» το σύννεφο. Οι φωτογραφίες και το βίντεο αποτυπώνουν ότι θα θέλατε να δείτε από κοντά.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ραδιοφάρο γνωστό ως V.O.R. που βοηθάει τα αεροσκάφη να ακολουθούν την πορεία από το αεροδρόμιο αναχώρησης προς το αεροδρόμιο προορισμού. Η λέξη VOR στα ελληνικά μεταφράζεται ως Πανκατευθυντικός Αεροναυτιλιακός Ραδιοφάρος πολύ υψηλής συχνότητας. Υπάρχουν δύο ειδών VOR. Αυτά που έχουν ισχύ μεταξύ 150-200 Watt και βοηθούν το αεροσκάφος κατά τη διάδρομή του και τα «τερματικά» που έχουν μικρότερη ισχύ και χρησιμοποιούνται όταν το αεροσκάφος πλησιάζει στο αεροδρόμιο για να προσγειωθεί.Οι σταθμοί VOR που είναι υπεύθυνοι για τη διαδρομή του αεροσκάφους εγκαθίστανται συνήθως σε υψώματα και βουνά και εκπέμπουν στα αεροσκάφη κάποιες πληροφορίες σε ηλεκτρομαγνητική μορφή. Τα αεροσκάφη λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες ως ενδείξεις VOR, οι οποίες αφορούν τις μοίρες της πορείας του αεροσκάφους από το μαγνητικό Βορά, την απόσταση του αεροσκάφους από το VOR και την ταυτότητα του μηχανήματος που εκπέμπει ώστε ο πιλότος να γνωρίζει ότι λαμβάνει ενδείξεις από το σωστό ραδιοβοήθημα. Η ραδιοναυτιλιακή συσκευή του Υμηττού στήθηκε σε κοντινή απόσταση με το αεροδρόμιο του Ελευθερίου Βενιζέλου για να υπολογίζει  τη θέση του αεροσκάφους, την πορεία και τις αποστάσεις που διανύει. Δείτε βίντεο του updrones με το «Το μάτι της Αττικής» :
VIDEO : https://youtu.be/GM-ruN0TKeM ,..-

***  Eισβολή από Τούρκους! Φωτιά στο Αιγαίο...

~ Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε και σήμερα η Τουρκία όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών εισήλθε στο FIR Αθηνών. Συγκεκριμένα η γείτονος πραγματοποίησε σήμερα μπαράζ παραβιάσεων με τέσσερα μαχητικά F-16 και δύο CN-235.
Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητκών F-16, εισήλθε στις 15.34 στο FIR Αθηνών στην περιοχή Χίου - Σάμου. Στις 15.49 εκτέλεσε υπέρπτηση στη Λεβίθα σε ύψος 26.500 ποδών και στις 15.50 πέρασε πάνω από τα Μαύρα σε ύψος 26.000 ποδών. Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών βγήκε από το FIR Αθηνών στις 16.26 στην περιοχή Ανατολικά Ρόδου.
Επιπλέον τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης 43 παραβιάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας, 28 πραγματοποίησαν τα δύο CN-235 ενώ 15 τα τέσσερα μαχητικά F-16. Όλα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής.
Τα F-16 όμως επέλεξαν να μην κατευθυνθούν με το... καλό προς την έξοδο του ελληνικού FIR, έτσι η αναχαίτιση τους κατέληξε σε εμπλοκή με τα ελληνικά τζετ.B   onalert.gr

***  Το παραμύθι για τη σωτηρία της χώρας με διοικητικές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους...

~  Το παραμύθι για τη σωτηρία της χώρας με διοικητικές μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους
 Θεόδωρος Κατσανέβας
 Το κεντρικό επιχείρημα των υποστηρικτών της παραμονής μας στην ευρωζώνη είναι ότι, το πρόβλημα της χώρας θα λυθεί αν προχωρήσουμε σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις με την προώθηση του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, την κατάργηση επαγγελματικών προνομίων, μονοπωλίων και όποιων εργασιακών προνομίων έχουν παραμείνει, με την ορθολογική λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση του ευρύτερου κράτους.
Αναμφίβολα, ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης είναι αναγκαίος για την πρόοδο της χώρας. Όμως, ακόμα και με τις πλέον επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις για διοικητικό εκσυγχρονισμό, και πάλι δεν σώζεται η χώρα αν δεν λυθεί το πρόβλημα του χρέους και της ακραίας υφεσιακής πολιτικής με ένα υπερτιμημένο νόμισμα όπως είναι το ευρώ. Και σε τελευταία ανάλυση, αν δεν υπάρχει έλεγχος στην ασκούμενη νομισματική πολιτική προς όφελος της χώρας.
Έχει απόλυτα και αναμφισβήτητα τεκμηριωθεί από σοβαρές επιστημονικές  μελέτες  και ειδικότερα από τον ΟΟΣΑ ότι, οι όποιες μεγαλύτερες δυνατές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιτευχθούν όπως αυτές που αναφέρθηκαν ποιο πάνω, μπορούν να επιτύχουν ετήσια ανάπτυξη μόλις 1% του ΑΕΠ.
Με απλά λόγια, με δεδομένη την παραμονή μας μέσα στην ευρωζώνη, αν υποτίθεται ότι καταφέρουμε ως δια μαγείας να γίνουμε από την μια μέρα στην άλλη, κράτος τύπου Ελβετίας ή Σουηδίας, και πάλι το μόνο που θα πετύχουμε είναι ετήσια ανάπτυξη της τάξης  του 1% ετησίως !
Οι ενδιαφερόμενοι για να ψάξουν περισσότερο το θέμα και να πειστούν για του λόγου το αληθές, μπορεί να προσφύγουν στην ακόλουθη έκθεση του ΟΟΣΑ  : Buis,R., Duval,R.( 2011). Raising potential growth after the crisis : A quantitative assessment of the potential gains from structural reforms in the OECD area and beyond. OECD Economic Department. Working paper No 35), καθώς και στο πρόσφατο βιβλίο με επικεφαλής τον διαπρεπή  οικονομολόγο Dany Rodrik :  Rodrik D, McMillan Μ, Sepulveda C ed . Διαρθρωτική Αλλαγή. Θεμελιώδη Στοιχεία και Ανάπτυξη: Πλαίσιο και Μελέτες Περιπτώσεων .Washington, DC: Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Επισιτιστική Πολιτική. 2017. PDF
Έτσι για να τελειώνουμε με όσους φορείς και Πρέσπα προβάλουν την δήθεν προσωπική τους εξυπνάδα,ικανότητα, γενναιότητα, γοητεία  και καπατσοσύνη  ως το ελιξίριο για τη σωτηρία της χώρας. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα της μνημονιακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που ομνύουν στο ευρώ αλλά και στους πολλούς  «μαϊντανούς-σωτήρες» που δημιουργούν άπειρα προσωποπαγή κόμματα ή περιφέρονται στα ΜΜΕ με το ίδια κοινότοπα επιχειρήματα. Υποστηρίζουν ότι, μπορούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό όπου έχουν αποτύχει όλοι οι άλλοι και  αυτοπροβάλλονται ως σωτήρες-ασώματες κεφαλές, με σκοπό να χωθούν στο σύστημα και να πάρουν μερτικό από τις καρέκλες της δοτής εξουσίας που μοιράζει το Βερολίνο. Χορεύουν όλοι τους στον ίδιο ευρωραγιάδικο σκοπό. Είναι όλοι τους για γέλια και για κλάματα.
Αλλά και κάποιοι αφελείς ρομαντικοί που δημιουργούν ξεκομμένες αντιμνημονιακές πολιτικές κινήσεις, ομάδες και ομαδούλες, αλλά  χωρίς πρόθεση σύγκρουσης με την ευρωκατοχή, όχι μόνο δεν έχουν απολύτως καμιά τύχη αλλά σε τελευταία ανάλυση βοηθούν το καθεστώς. Λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης των αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι διοχετεύουν την ενέργειά τους σε στείρες κατευθύνσεις. Έτσι, η ευρωκατοχή και το δίδυμο αδελφάκι της το μνημόνιο της καταστροφής, κερδίζουν χρόνο. Και οδηγούν τη χώρα στον Καιάδα.

***  Έγγραφα ΦΩΤΙΑ! Αποκαλύπτεται η μεγάλη ληστεία

~ Στα έγγραφα που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, αποκαλύπτεται μια μεγάλη αλήθεια.
Όπως θα δείτε, όσοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας μας δέσμευαν ως εγγυήσεις το ελληνικό δημόσιο για δάνεια με κέρδος για τις τράπεζες που μπορούσε να αγγίξει το 2,5%.
Μάλιστα, έπαιρναν και προμήθεια της τάξεως 1% η οποία… εξαφανιζόταν.
Φυσικά, ο ελληνικός λαός πληρώνει τη «νύφη»…

*** Άνοιξε το δωρεάν «πάρκινγκ» στο λιμάνι 
Ξεκίνησε να λειτουργεί ο χώρος στάθμευσης οχημάτων στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καλαμάτας.
Το Τελωνείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Καλαμάτας και διέθεσε το χώρο μέχρι τις 28 Αυγούστου.
Οι πολίτες μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους δωρεάν, μεταξύ των ωρών 20.00 και 2.00 καθημερινά.
Το δε χώρο φυλάσσει ιδιωτική εταιρεία, που έχει αναλάβει τη φύλαξη του λιμένα.  Β.Β.

*** Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας… 
Κάτι από τη… δόξα του Λουδοβίκου XIV «έκλεψε» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Ξέρετε, ο βασιλιάς της Γαλλίας που έμεινε γνωστός από τη φράση  l' état, c'est moi (το κράτος είμαι εγώ).
  Κάτι ανάλογο, στη μικροκλίμακα του Δήμου Καλαμάτας, αναφώνησε και ο δήμαρχος, όταν τον ρώτησαν, για τη συμπεριφορά του προς την υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ, αλλά και την απόφασή του για τις άδειες των υπαλλήλων Ιούλιο και Αύγουστο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος.
  Ο δήμαρχος με ύφος Λουδοβίκου είπε ότι «έχω το δικαίωμα από το νόμο να τους μετακινώ (τους υπαλλήλους) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη», ενώ «έβαλε και χέρι» στους ερωτώντες, σχολιάζοντας: «Πώς υιοθετείτε κάτι το οποίο συνέβη στο γραφείο μου; Πώς το υιοθετείτε; Δηλαδή, εγώ λέω ψέματα; Δεν είμαι καθόλου φερέγγυος;».
  Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «δε δέχομαι προστάτες των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός από το Σωματείο» και πως ο «προστάτης τους, δηλαδή ο δήμαρχος», δε δέχεται ότι «υπάρχουν άβατα και για τον παρόντα δήμαρχο δεν υπάρχουν εργατοπατέρες. Ούτε προστάτες των εργαζομένων».
  Πριν από την… έκρηξη του δημάρχου είχαμε μια φραστική μονομαχία των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, Γιώργου Φάββα και Παναγιώτη Αλούπη, για θέματα που αφορούν στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την ερμηνεία του. Παρεμπιπτόντως, για χρόνια συζητούν για τον περίφημο κανονισμό, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.
  Επιστρέφοντας στο δήμαρχο να σημειώσουμε την παρατήρησή του ότι, όποιος ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή ή παρουσιάζει τις απόψεις άλλων συναδέλφων του για κοινά θέματα που απασχολούν τους Δήμους, είναι εναντίον των δημοτών. Κάποιοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων έπεσαν στην παγίδα του κ. Νίκα και άρχισαν όρκους πίστης στα συμφέροντα της Καλαμάτας και μόνο…

***  Διακοπή ρεύματος αύριο στο κέντρο της Καλαμάτας 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει αύριο Κυριακή, 30 Ιουλίου, από τις 8.0 έως τις 11.00 το πρωί, επί και εκατέρωθεν της πλατείας Όθωνος, όπως και στις οδούς Ιθώμης, Αμφείας, Ηφαίστου, Αιπύτου, 23ης Μαρτίου και Αρτέμιδος.

*** Δημοπράτηση έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης 
Τη δημοπράτηση των έργων «Βελτίωση – Συντήρηση 8ης Επαρχιακής Οδού - Μονή Κατσιμικάδας Δήμου Τριφυλίας», «Βελτίωση – Συντήρηση 9ης Εθνικής Οδού – Ράχες – Αρχαιολογικός Χώρος Περιστεριάς Δήμου Τριφυλίας», «Επένδυση πρανών επαρχιακού και εθνικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας για αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχώδων υλικών (Τμήμα 4η Επαρχιακή Οδός Θουρία – Πολιανή)», «Κατασκευή πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμού στην 82η Ε.Ο. (Τμήμα Ασπρόχωμα – Γέφυρα Άρι)» και «Διανομαριακός δρόμος 7η Επ. Ο. Νέδα – Λύκαιο Αρκαδίας», στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.  

***  Πρόταση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για προσωρινό κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Καλαμάτα 
Στο μείζον θέμα της δημιουργίας προσωρινού κέντρου υποδοχής μεταναστών στην Καλαμάτα αναφέρθηκε με παρέμβασή του, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος.
Όπως τόνισε, είναι απαράδεκτο που μέχρι σήμερα κυβέρνηση και αυτοδιοικητικοί θεσμοί δεν έχουν σκύψει σοβαρά πάνω στο πρόβλημα και δεν έχουν προχωρήσει σε μια μόνιμη λύση. Πρόσθεσε, δε, ότι η αναγκαιότητα της παραπάνω υποδομής είναι περισσότερο αναγκαία σήμερα, αφού κύματα προσφύγων θα «ξεβράζονται» όλο και πιο τακτικά από διάφορους δουλεμπόρους.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει το καλύτερο δυνατό από το δημοτικό προϋπολογισμό για τη φιλοξενία των μεταναστών. Ταυτόχρονα, όμως, εξέφρασε τη δυσκολία να αντιμετωπίσει τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αφίξεων μεταναστών, καθώς δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές.
«Το κράτος έχει λάβει δισεκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες», δήλωσε κατηγορηματικά και συμπλήρωσε: «Έχει άπειρες κρατικές εκτάσεις, ξενοδοχεία κλειστά που έχουν περάσει στις Τράπεζες. Δεν είναι δουλειά του Δήμου να τα κάνει αυτά (υποδομές). Ένα τέτοιο Κέντρο χρειάζεται στελέχωση».
Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε δημόσια τις Αρχές- Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα- για την καλή συνεργασία που έχουν στην αντιμετώπιση των αφίξεων των μεταναστών, δηλώνοντας πως είναι στη διάθεσή τους και πως οτιδήποτε ζητηθεί, ο Δήμος το παρέχει.
Ωστόσο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι μετανάστες είναι κρατούμενοι. Είμαστε στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε μας ζητηθεί. Δεν πρέπει, όμως, να κάνουμε υπέρβαση των ορίων της φιλοξενίας. Υπάρχουν και άλλες περιοχές… Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους, δε δεχτήκαμε να τους παραπετάξουμε». Α.Π.

***  Αντεγκλήσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας 
Ο απόηχος της «κόντρας» των δημάρχων Άργους- Μυκηνών Δ. Καμπόσου και Καλαμάτας Παν. Νίκα, για το κόστος της τοπικής διαχείρισης των απορριμμάτων στους δύο Δήμους, έφτασε μέχρι την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, σχολίασε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Μαραθόλακκα από το 2013 με μια ατελή -κατά γενική ομολογία- μέθοδο. Συγκεκριμένα, η διαχείριση αυτή αποδείχτηκε περιβαλλοντικά επιζήμια, αφού, ως γνωστόν, έχουν συσσωρευτεί 30.000 τόνοι υπολείμματος, αλλά και απροσδιόριστες ποσότητες συμμείκτων απορριμμάτων σε μια περιοχή που δεν έχει τα εχέγγυα καταλληλότητας, αφού ρυπαίνει τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του Δήμου Άργους - Μυκηνών διαπιστώνεται ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα είναι και οικονομικά ασύμφορη για τους δημότες της Καλαμάτας, όπως φαίνεται από τη σύγκριση της διαχείρισης των απορριμμάτων στις δύο πόλεις.
Από τις τιμές προκύπτει ότι σε μόλις 3 χρόνια ο Δήμος Καλαμάτας θα είχε εξοικονομήσει 2.520.000 ευρώ, με τα οποία θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης, το οποίο θα περιελάμβανε όλες τις κτηριακές υποδομές, αλλά και τα απαιτούμενα μηχανήματα.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν έγινε καμία επένδυση στον τομέα της κτηριακής υποδομής και των μηχανημάτων, έτσι ώστε ο Δήμος Καλαμάτας να διαχειρίζεται με μικρότερο κόστος τα απορρίμματα όπως ακριβώς δρομολόγησε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, ο οποίος φρόντισε και έλαβε χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών και εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.
Κατόπιν αυτών των δεδομένων ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να μην υπογράψει τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για τη διαχείριση των σκουπιδιών του, έτσι ώστε να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφερότερη τιμή για τους δημότες της Καλαμάτας.
Τέλος, αυτό που αποδείχτηκε περίτρανα από το διαγωνισμό του Δήμου Άργους-Μυκηνών είναι ότι η τοπική διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να εξασφαλίσει ποιοτική διαχείριση σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων».
Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε «ορισμένους» που υιοθετούν άκριτα διάφορες απόψεις, ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Καμπόσου "πομφόλυγες" και τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένας διαγωνισμός. Επανέλαβε τη θέση του για την κεντρική διαχείριση μέσω ΣΔΙΤ, ενώ είπε ότι ο διαγωνισμός του Δήμου Καλαμάτας ελέγχεται από Ελεγκτικό Συνέδριο και όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία νομιμότητας, μπορεί να προσφύγει εναντίον του.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Τροχαίο με τραυματισμό στη Νέα Είσοδο 
 
Λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, αυτοκίνητο ΙΧ διερχόμενο στην οδό Αρτέμιδος προς την Νέα Είσοδο, για άγνωστο λόγο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε περίφραξη επιχείρησης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός είχε χάσει τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να του προσφερθούν πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο, και ο οδηγός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

***  Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας 
Τη χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Ν.Μ. Καλαμάτας και Ν.Μ. Κυπαρισσίας) με 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Πηγή χρηματοδότησης αποτελεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 του υπουργείου Υγείας, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα υποβληθούν τα σχετικά τεχνικά δελτία.
Μεγάλο τμήμα του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αφορά στο χώρο των χειρουργείων της Ν.Μ. Καλαμάτας και παράλληλα η Ν.Μ. Κυπαρισσίας ενισχύεται με νέα συστήματα υπερηχοτομογραφίας.
Μέσα στον Αύγουστο δε, θα δημοσιευθεί ο σχετικός διαγωνισμός και στόχος της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι τέλη φθινοπώρου να έχει γίνει η παραλαβή του εξοπλισμού. Αναλυτικότερα τα είδη του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι τα εξής:
Σύστημα επεξεργασίας νερού. Σκιαλυτική λυχνία με δορυφόρο, τύπου LED. Τομογράφος οπτικής συνοχής – OCT. Μικροσκόπιο νευροχειρουργικό. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης. Σύστημα υπερ/γραφίας καρδ/κής χρήσης. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD (πλήρες). Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ, HD.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, που χρηματοδοτείται από την εκποίηση του Κληροδοτήματος Αριδά. Πρόκειται για την προμήθεια 7 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και 9 ηλεκτρικών πολυθρόνων αιμοκάθαρσης. Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η παραλαβή τους.
Επιπλέον, στο τελευταίο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκεται η προμήθεια του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων της Ν.Μ. Καλαμάτας. Πρόκειται για μία τολμηρή πρωτοβουλία της διοίκησης, από την οποία θα υπάρχει εξοικονόμηση σε ετήσια βάση του ποσού των 150.000 ευρώ. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας, αλλά και μία σειρά νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, παρακολουθούν το θέμα με ενδιαφέρον, προκειμένου, (εφόσον όλα κάνε καλά) να εισαχθεί αυτή η νέα διαδικασία διαχείρισης των μολυσματικών και σε άλλες υγειονομικές δομές.
Όσο αφορά στο θέμα της στελέχωσης, στην πρόσληψη επτά ακόμη επικουρικών ιατρών προχωρά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας, οι οποίοι και θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας. Πρόκειται για τους: Τσάλτα Δανάη, Παθολογίας. Σαλίχου Βασιλική, Παθολογίας. Φούντας Σπυρίδων, Χειρουργικής. Κωστούλας Κων/νος, Χειρουργικής. Ψυχογιοπούλου Σωτηρία, Παιδιατρικής. Νηφάκου Σωτηρία, Γυναικολογίας. Παπαγεωργίου Μενέλαος, Οφθαλμολογίας.
Σημειώνεται ότι στο αμέσως επόμενο δίμηνο οι δύο  Παθολογικές Κλινικές της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, πέρα των ανωτέρω δύο επικουρικών ιατρών, θα ενισχυθούν και με δύο μόνιμους παθολόγους.
Τέλος, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της νέας μονάδας χημειοθεραπείας. Όσον αφορά στον εξοπλισμό της, έχει ήδη προχωρήσει η παραγγελία, δωρεά της οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντόπουλου.

***  Κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων μαθητών 
Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αναμένεται να γίνουν γνωστές το πιθανότερο την εβδομάδα μεταξύ 21 και 25 Αυγούστου.
Μπορεί οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης να μην ήταν πολύ καλές, το αντίθετο μάλιστα, ωστόσο οι σχολές υψηλής ζήτησης στα Πολυτεχνεία κρατάνε τις βάσεις τους.
Το ίδιο ισχύει για τις Ιατρικές και Νομικές σχολές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυξάνονται και οι βάσεις στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στην περιφέρεια φαίνεται ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα -με βάση την εκτίμηση των βάσεων- εκτινάσσονται στα ύψη, ανεβαίνοντας ως και 1.500 μόρια.
Μικρότερη είναι η μεταβολή που αναμένεται στο τμήμα του ΕΚΠΑ, με τη βάση να ανεβαίνει κατά 630 μόρια.
Στα Ιωάννινα η Σχολή Νηπιαγωγών αναμένεται να εκτιναχθεί 1.200 μόρια και το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.
Όσον αφορά στις Οικονομικές Σχολές κεντρικών Ιδρυμάτων, αυτές αναμένεται να έχουν νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ με πτώση άνω των 600 μορίων.
Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ αναμένεται να πέσει πάνω από 700 μόρια.
Οι σχολές Πληροφορικής σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.
Όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων, οι Ιατρικές Σχολές αναμένεται να έχουν μικρή άνοδο μεταξύ 80 και 100 μορίων.
Στα Πολυτεχνεία, στην Αθήνα η Σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περί τις 250 μονάδες, ενώ η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα έχει πτώση λίγο πάνω από 100 μόρια.
Η πτώση στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο οι βάσεις δεν δείχνουν να μειώνονται πολύ. Οι Σχολές Ηλεκτρολόγων σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη αναμένεται να έχουν πτώση από 280 ως 350 μόρια.

***  Σε καλή πορεία η πολεοδόμηση του Ασπροχώματος 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την πολεοδόμηση του Ασπροχώματος, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των κατοίκων του Ασπροχώματος.
Συζητήθηκε το θέμα της επιβολής των εισφορών σε χρήμα και σε γη για την υλοποίηση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος και εξευρέθη κοινός τόπος μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας και κατοίκων.
Με την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, η πολεοδομική μελέτη επανεκκινείται κι όπως φαίνεται, με κοινή συμφωνία.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι του Ασπροχώματος θα προχωρήσουν σε αίτηση θεραπείας προς την Περιφέρεια προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα. Στο πρόβλημα που υπάρχει με το έλλειμμα γης είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες, οι οποίοι αντί να πληρώσουν την εισφορά σε χρήμα, θα δώσουν στο Δήμο κομμάτι του οικοπέδου τους, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι δημόσιοι χώροι.
Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, είχε δηλώσει με αφορμή τα προβλήματα που υπήρχαν, ότι: «Αδικεί το Ασπρόχωμα, τους κατοίκους του, αλλά και τον ίδιο το θεσμό της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, αν γίνει η πολεοδόμηση με το προεδρικό διάταγμα του ’85. Η πολεοδόμηση που εισηγείται η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, τουλάχιστον για λόγους ατολμίας, αν τελικά υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στην πράξη στη μη καλή πολεοδόμηση της περιοχής.
Το έλλειμμα γης 130 στρεμμάτων που θα δημιουργηθεί με το ΠΔ του ’85 θα έχει ως συνέπεια σε μεγάλο βαθμό να ακυρωθεί η πολεοδομική μελέτη δημιουργώντας υποβαθμισμένη χωριάτικη δόμηση τύπου “Φρανκενστάιν”, με χαοτική οικιστική κατάσταση ακολούθως.
Αν, τελικά, υιοθετηθεί η πολεοδόμηση με το ΠΔ του ’85, οι κάτοικοί της θα βλέπουν με την πάροδο του χρόνου τη συνεχή απαξίωση των κτισμάτων τους και των περιουσιών τους».  Α.Π.

*** Καλαματιανός στη σπείρα που έκλεβε πολυτελή οχήματα 
Ένας νεαρός Καλαματιανός συμμετείχε στη μεγάλη σπείρα που εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Αθήνα και η οποία έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα. Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εννέα ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ανάμεσά τους και ο 27χρονος (γεννηθείς στις 8-11-1990) Θεόδωρος Αλεξόπουλος του Δημητρίου που έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα.
Οι δράστες έκλεβαν κυρίως αυτοκίνητα μάρκας «Range Rover» και BMW σειράς «X», ιδιοκτησίας στην πλειοψηφία τους επωνύμων οικονομικών παραγόντων (εφοπλιστών, επιχειρηματιών κ.λπ.), που ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους ή σε ανοιχτά γκαράζ και πιλοτές.
Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σπείρας ήταν ότι τα μέλη της είχαν προμηθευτεί από το εξωτερικό τεχνικό εξοπλισμό (laptops), με ειδικό λογισμικό και προγράμματα, τον οποίο συνέδεαν με τον «εγκέφαλο» των αυτοκινήτων και εξουδετέρωναν τα συστήματα ασφαλείας.
Ο εξοπλισμός αυτός, σύμφωνα με την Αστυνομία, στοιχίζει περίπου 2.500 ευρώ και δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Το μόνο που μπορεί να τους καθυστερούσε ήταν η αφαίρεση των συστημάτων γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), σε όσα αυτοκίνητα είχαν από την κατασκευή τους. Γι' αυτό, όταν έκλεβαν ένα όχημα, το άφηναν για 3- 4 μέρες σε κάποιο σημείο, σκεπασμένο με κουκούλα. Αν ο ιδιοκτήτης δεν εμφανιζόταν, που σήμαινε ότι δεν υπήρχε GPS, το έπαιρναν και το μετέφεραν σε ένα από τα δύο γκαράζ που διέθεταν, στην περιοχή των Πατησίων.
Εκεί, οι μηχανικοί της σπείρας «χτυπούσαν» τους αριθμούς πλαισίου και τα αυτοκίνητα πωλούνταν με άλλα, πλαστά έγγραφα, ή τα διέλυαν και τα διέθεταν ως ανταλλακτικά.
Οι δράστες, εκτός των άλλων, εισήγαγαν αυτοκίνητα από το εξωτερικό, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφά τους.
Κάποια από τα αυτοκίνητα, μέσω δικτύου γνωριμιών, τα επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες, εισπράττοντας λύτρα.
Στα γκαράζ της σπείρας βρέθηκαν από την Αστυνομία 12 αυτοκίνητα κλεμμένα, 10 μοτοσικλέτες και ένα τζετ σκι. Όλα τα αυτοκίνητα ανήκαν σε άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, μεταξύ των οποίων και ένας εφοπλιστής, ενώ τα περισσότερα είχαν κλαπεί από τα νότια προάστια και δύο από την Κηφισιά.
Επίσης, κατασχέθηκε ο εξοπλισμός των δραστών, πινακίδες κυκλοφορίας, εργαλεία, κλειδιά και χρήματα, καθώς μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Νέα διαφωνία ανάμεσα σε Nova και σε ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά  Επόμενο ΔΣ στις 3 Αυγούστου
Νέα διαφωνία ανάμεσα σε Nova και σε ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά
~ Λευκός καπνός δεν βγήκε ούτε από το διοικητικό συμβούλιο της Super League την Παρασκευή, το τέταρτο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.
Μιας διοργάνωσης που, προς το παρόν, βρίσκεται στον αέρα, αφού η προκήρυξή της δεν έχει υπογραφεί και η συμφωνία με τη Nova για την τηλεοπτική κάλυψή της παραμένει έωλη.
Στις διαπραγματεύσεις τής συνδρομητικής πλατφόρμας με την ΕΡΤ για τον αγώνα που θα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση δεν υπήρξε συμφωνία, με αποτέλεσμα την αναβολή και του σημερινού Δ.Σ., το οποίο θα συνεχιστεί στις 3 Αυγούστου.
Σε περίπτωση που δεν μπει στην... εξίσωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων η ΕΡΤ, ο συνεταιρισμός δεν θα αποδεχθεί τη μείωση (18%) που προτείνει η Nova κι αυτό θα έχει ως συνέπεια να οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του νέου πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση:
«Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 θα συνεχιστούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου 2017 στα γραφεία της Super League, σε ώρες που θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών».Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
Γεμάτο ήταν και χθες το Πάρκο του ΟΣΕ από κόσμο που αποφάσισε να παρακολουθήσει το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας όπου άκουσε τους Koza Mostra / Φ.Α.Κ.Α. / Ροζ Αναπτήρες.
Ένα Φεστιβάλ που αποτελεί θεσμό για την πόλη, και έχει καταφέρει να κερδίσει μία αξιοσέβαστη θέση ανάμεσα στα νεανικά φεστιβάλ της Ευρώπης προσελκύοντας πολλούς καλλιτέχνες και κοινό, όχι μόνο από την Καλαμάτα, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή με το πρόγραμμα να έχε ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
19:30–20:30 – Προβολή ενότητας «E wide shut» από το Φεστιβάλ Video-Art Μηδέν
19:00-21:00 – Περιβαλλοντικά Εργαστήρια για παιδιά Re:Think
20:30–21:30 – Προβολή ενότητας «Οι Τέχνες του Δρόμου» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
19:00–21:00 – Παιδική γωνιά
19:00–21:00 – Παιχνίδια για παιδιά από την ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ
19:00–22:00 – Τοίχος αναρρίχησης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας
19:00–22:00 – Δράσεις ενημέρωσης για τη δημιουργική ανακύκλωση πλαστικών από την ομάδα RADIKALA
19:00–22:00 – «Ένα σπίτι και μια οικογένεια για κάθε αδέσποτο» από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας
19:00–22:00 – Τουρνουά Μπάσκετ
19:00–23:00 – Puppet Myth Installation
19:00–00:00 – Έκθεση Ζωγραφικής Στράτης Αρβίθης
19:00–00:00 – Bazaar – Έκθεση Χειροτεχνών
19:00–00:00 – Έκθεση Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
19:00–21:00 – Παιδική γωνιά
19:00–21:00 – Παιχνίδια για παιδιά από την ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ
19:00–22:00 – Τοίχος αναρρίχησης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας
19:00–22:00 – Δράσεις ενημέρωσης για τη δημιουργική ανακύκλωση πλαστικών από την ομάδα RADIKALA
19:00–22:00 – «Ένα σπίτι και μια οικογένεια για κάθε αδέσποτο» από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας
19:00–22:00 – Τουρνουά Μπάσκετ
19:00–23:00 – Puppet Myth Installation
19:00–00:00 – Έκθεση Ζωγραφικής Στράτης Αρβίθης
19:00–00:00 – Bazaar – Έκθεση Χειροτεχνών
19:00–00:00 – Έκθεση Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας
Video:Koza Mostra- alcohol is free - Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας , https://youtu.be/x9jQmlp0mQU  .
VIDEO  2 :Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας- Koza Mostra έναρξη , https://youtu.be/ZaBdM8BS_m8 .-

Video 3 : 10o Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας   , https://youtu.be/3zV0hTrx4o8  .-
Video 4 : Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας  ,
https://youtu.be/Q603rQWd5bk  .-

------------------------


***  Ήττα από τη Σερβία και εκτός βάθρου η Εθνική πόλο ανδρών Παγκόσμιο Βουδαπέστης
Ήττα από τη Σερβία και εκτός βάθρου η Εθνική πόλο ανδρών
~  Προσπάθησε για την υπέρβαση η εθνική πόλο των ανδρών στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, αλλά το πολύ κακό της ξεκίνημα την υποχρέωσε να κυνηγάει συνεχώς στο σκορ την πανίσχυρη Σερβία και τελικά να ηττηθεί με 11-8 και να καταλάβει την τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.
Οσο κι αν πάλεψαν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, το αρχικό 3-0 απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί. Η ελληνική ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας επιβεβαιώσει τη θέση της στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο, αλλά χωρίς μετάλλια στις αποσκευές της. Πολύ πιθανόν, δε, η ήττα αυτή να σηματοδοτήσει και το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου μετά το 2003 που η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να κατακτήσει κανένα μετάλλιο.
Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την εθνική, που βρέθηκε να χάνει 3-0 στο πρώτο δίλεπτο (!), με τους Σέρβους να πετυχαίνουν τρία πολύ εύκολα γκολ, δύο στην κόντρα κι ένα με τελείωμα του Ραντέλοβιτς που είχε «κόψει» στα 2μ. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ-άουτ και έβαλε τις φωνές στους παίκτες του και αυτό έφερε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς με δύο μακρινά σουτ του Φουντούλη η ελληνική ομάδα μείωσε σε 3-2.
Ακολούθησε όμως μία χαμένη επίθεση (λάθος πάσα) με παίκτη παραπάνω και οι «πλάβι» ανέκτησαν τον έλεγχο, σκόραραν ακόμη δύο εύκολα γκολ και ξέφυγαν 5-2, πριν μειώσει ο Βλαχόπουλος με γρήγορη εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω (5-3). Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι διεθνείς βελτιώθηκαν κάπως αμυντικά, κυρίως στον παίκτη λιγότερο, αλλά στην επίθεση δεν είχαν λύσεις και η διαφορά ανέβηκε στα τέσσερα γκολ (7-3).
Ο Γενηδουνιάς έδωσε μία «ανάσα» στον παραπάνω, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου η εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να πλησιάσει στο -2, αν και το σουτ του Δερβίση έγινε υπό πολύ καλές προϋποθέσεις.
Στο τρίτο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε δύο φορές να μειώσει στα δύο γκολ (8-6 και 9-7), όμως στην πρώτη περίπτωση ο Φιλίποβιτς απάντησε άμεσα, ενώ στη δεύτερη η εθνική έχασε επίθεση με παίκτη παραπάνω και ο Ραντέλοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα σκόραρε, ενώ με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Σερβία κέρδισε αποβολή, ο Πρλαϊνοβιτς αξιοποίησε την ευκαιρία και «καθάρισε» οριστικά το ματς.
Το τελικό 11-8 έδωσε στους απερχόμενους πρωταθλητές κόσμου την... παρηγοριά του χάλκινου μεταλλίου και άφησε την ελληνική ομάδα να αναρωτιέται αν τελικά η υπέρβαση ήταν εκτός των δυνατοτήτων της ή αν η ίδια δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στα δύο τελευταία ματς, και ιδιαίτερα στον ημιτελικό με την Ουγγαρία.
Να σημειωθεί ότι, με τα τρία γκολ που πέτυχε σήμερα, ο Γιάννης Φουντούλης έφτασε τα 23 στο τουρνουά και «καπάρωσε» τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.
Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-2, 3-3, 1-1
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μάντιτς (κόντρα), 0-2 Ραντέλοβιτς (φουνταριστός), 0-3 Ντ. Πιγέτλοβιτς (κόντρα), 1-3 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-3 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-4 Ντ. Πιγέτλοβιτς (π.π.), 2-5 Ούμποβιτς (φουνταριστός), 3-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 3-6 Αλεξιτς (π.π.), 3-7 Τσουκ (περιφέρεια), 4-7 Γενηδουνιάς (π.π.), 4-8 Ράσοβιτς (π.π.), 5-8 Φουντούλης (πέναλτι), 6-8 Δελακάς (π.π.), 6-9 Φιλίποβιτς (π.π.), 7-9 Ποντικέας (π.π.), 7-10 Ραντέλοβιτς (π.π.), 7-11 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 8-11 Βλαχόπουλος (περιφέρεια),
Η εθνική είχε 4/11 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 3 γκολ από την περιφέρεια. Η Σερβία είχε 6/12 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γιάκσιτς (1΄50΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Ραντέλοβιτς (5' 47'' πριν το τέλος του παιχνιδιού) και ο Δελακάς (4' 27'' πριν τη λήξη του αγώνα).
Διαιτητές: Ναούμοφ (Ρωσία), Μερσιέ (Γαλλία)
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 1, Δερβίσης, Φουντούλης 3, Καπότσης, Ποντικέας 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.
ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 1, Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς 2, Τσουκ 1, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Ούμποβιτς 1, Αλεξιτς 1, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς 1, Πρλαϊνοβιτς 1, Στ. Μίτροβιτς, Μπρ. Μίτροβιτς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  O Μήτογλου αφήνει το NCAA και φοράει τη φανέλα του ΠΑΟ
Τέλος το Ουέικ Φόρεστ
O Μήτογλου αφήνει το NCAA και φοράει τη φανέλα του ΠΑΟ
~ Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Μήτογλου, καθώς ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ έφτασε σε συμφωνία με το «τριφύλλι», προκειμένου να φορέσει την πράσινη φανέλα.
Έτσι, ο νεαρός άσος επιστρέφει στα πάτρια εδάφη ύστερα από τρία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα με το Ουέικ Φόρεστ.
Πλέον αναμένεται η ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός της απόκτησης του πρώην παίκτη του Άρη, ο οποίος μετέχει στην προετοιμασία της εθνικής ανδρών για το Ευρωμπάσκετ.  Newsroom ΔΟΛ


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
 ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
~

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~  ~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5759   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.067  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
~