~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 ,
~

 
 
 ~ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΛΕ ..τώρα σε χρειάζεται  η ΕΛΛΑΔΑ !!μας..
 ~ Ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Σύνταγμα :
             https://youtu.be/uh2de6Yyb24   .-
Αρχιεπίσκοπος  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
~~** ΑΥΤΟΙ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .!!!!!!!  ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!
~1.- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
~2.-  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΣ

Σείεται η Ελλάδα! Μήνυμα από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ προκαλεί ΣΕΙΣΜΟ...  ~ Ανακοίνωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας εξέδωσε σήμερα η Ιερά μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιο Όρος.
Σας την παραθέτουμε, λέγοντας ένα μεγάλο εύγε στους πατέρες για την πατριωτική τους στάση. Το Άγιο Όρος πάντοτε είναι παρόν στους μεγάλους αγώνες του γένους:
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Το Άγιον Όρος είναι φυσικό και πνευματικό τμήμα της Μακεδονίας, και στις αρχές του 20ού αιώνα αγωνίσθηκε ενάντια στην θέληση μεγάλων δυνάμεων προκειμένου να παραμείνει μέρος της Ελληνικής  επικράτειας. Έχει λοιπόν λόγο να παρεμβαίνει σε πολιτικά δρώμενα που θίγουν όσα οι Έλληνες και οι πνευματικοί απόγονοι του Αλεξάνδρου Μακεδόνες κατόρθωσαν στην νεότερη ιστορία. Έτσι, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Πολιτείας με τα Σκόπια για την αναγνώριση ονομασίας τους, η Μονή μας προβαίνει στην διατύπωση των ακόλουθων θέσεων. Δεν κατανοούμε γιατί ένα όνομα που ιστορικά και πολιτιστικά ανήκει σε ένα έθνος και κράτος πρέπει να παραχωρηθεί σε ένα άλλο κράτος (ή μάλλον πολυεθνικό κρατίδιο), οι πολίτες του οποίου ουδεμία σχέση έχουν ιστορική, φυλετική ή πολιτιστική, με το όνομα αυτό.
Και είναι ευρύτατα γνωστό και πολλαπλώς επαληθευμένο ότι οι πληθυσμοί του κράτους των Σκοπίων δεν έχουν σχέση με αυτό που εκπροσωπεί ο όρος Μακεδονία και συνεπώς δεν μπορούν να διεκδικούν για την κρατική τους υπόσταση όνομα που να περιέχει την συγκεκριμένη λέξη.
Εκείνο που κατανοούμε με απλό αλλά καταρτισμένο νου είναι ότι η εσπευσμένη αυτή κίνηση αναγνώρισης γίνεται για λόγους πολιτικούς και οικονομικούς, οι οποίοι ούτε τιμούν ούτε συμφέρουν ούτε στοιχούν με τα δίκαια της Ελλάδας και των απανταχού Μακεδόνων.
Αντιθέτως, ενδεχόμενη Ελληνική αναγνώριση του ονόματος σε επικράτεια σλαβικών πληθυσμών θα χρησιμοποιηθεί για να αποθρασύνει την κολοσσιαία προπαγάνδα και να τροφοδοτήσει το αλυτρωτικό, ψευδομακεδονικό ιδεολόγημα των γειτονικών χωρών.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι και μια σύνθετη ονομασία βαπτίζει Μακεδόνες τους μη Μακεδόνες.
Καμιά σύνθετη ονομασία δεν καθιστά ουσιαστικά διακριτό το κράτος των Σκοπίων από την Μακεδονία. Και καμιά σύνθετη ονομασία δεν θα παραμείνει σύνθετη, αφού ούτως ή άλλως το όνομα Μακεδονία χρησιμοποιείται σήμερα για τα Σκόπια σε όλον τον κόσμο και το όνομα «Μακεδόνες» για τους πολίτες του.
Η επίσημη αναγνώριση θα ανοίξει την πόρτα σε ένα μεγάλο κίνδυνο: να διαγραφεί από τους Έλληνες η ταυτότητα του Μακεδόνος, από τον χάρτη της Ελλάδος η Μακεδονία, αλλά και ο ίδιος ο ελληνομακεδονικός πολιτισμός από τις σελίδες της Ελληνικής ιστορίας.
Αφού το όνομα θα έχει μετατεθεί, θα έχει δικαιολογημένα μεταφέρει μαζί του, ως τίτλος ιδιοκτησίας, όλα τα δικαιώματα.
Κανένα αντάλλαγμα δεν θα μπορεί να σταθεί μπροστά σ’ αυτή την απώλεια, και προσευχόμεθα να μη φανούμε άξιοι τέτοιας μοίρας.
Θεωρούμε, λοιπόν, κι εμείς, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να επιμείνει στην συμφωνημένη εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγό της.
Οι παραπάνω θέσεις δεν έχουν πρόθεση να θίξουν ούτε την αξιοπρέπεια ούτε την ιστορία του λαού των Σκοπίων, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Πρόθεση έχουν να προστατεύσουν τους λαούς (και τις εκκλησίες) από το να μετατραπούν σε όργανα για την εξυπηρέτηση πολιτικών ή, ακόμη χειρότερα, ξένων συμφερόντων, μέσα από ανώφελες συγχύσεις, κρίσεις και περιπέτειες στην ευρύτερη επικράτεια των Ορθοδόξων.
Αν οι πολίτες των Σκοπίων αγαπούν τόσο πολύ την παράδοση του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, μπορούν να μετέχουν της Ελληνικής παιδείας, και τότε όλοι πνευματικά θα είμαστε και Μακεδόνες και Έλληνες και θα χαιρόμαστε μια παγκόσμια κληρονομιά που αποτελεί το απόσταγμα των ανθρωπιστικών αξιών.
Πάνω απ’ όλα όμως αξιοπρέπειά μας είναι η κοινή ευλογία και η ευθύνη της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, που ενώνει τις φυλές, τα έθνη και τους πολιτισμούς στο όνομα και στο σώμα του Χριστού.
12 Ιανουαρίου 2018
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
~ 14 Ιανουαρίου
Απόδοσις εορτής των Θεοφανείων. Των εν Σινα και και Ραϊθώ οσιομαρτύρων Παύλου του εκ Παλαιών Πατρών, Αδάμ καί των συν αυτοίς 31 (1). Μάρτυρος Αγνής. Νεομάρτυρος Ιωάννου, του Χρυσοχόου (†1802). Οσίων των εν ασκήσει λαμψάντων Νείλου Σιναΐτου και Θεοδούλου του υιού αυτού. Σάββα (2) πρώτου αρχιεπισκόπου Σερβίας και Συμεώνος, των κτιτόρων της εν Άθω σεβασμιότατης Μονής του Χιλανδαρίου και Στεφάνου, του κτίσαντος την Μονήν του Χηνολάκκου.
(1)Ήταν ασκητές σε σπηλιές του όρους Σινά, ονομαστοί για το μοναστικό τους βίο. Κοντά τους κατοικούσαν και Σαρακηνοί, οι οποίοι όταν επί πατριαρχίας Πέτρου Αλεξανδρείας πέθανε ο αρχηγός τους, ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να σφάζουν και να σκοτώνουν τους αναχωρητές πατέρες, οι οποίοι επέδειξαν θαυμαστή καρτερία. Πέθαναν προσευχόμενοι και ευχαριστώντας το δίκαιο μισθαποδότη Θεό, ο οποίος τους αξίωσε να γίνουν μάρτυρές Του. Λίγες μέρες μετά την σφαγή των πατέρων του όρους Σινά, οι αλλόθρησκοι αποφάσισαν και το θάνατο των αναχωρητών που ασκούνταν στην έρημο της Ραϊθούς. Όταν ο ηγούμενος της μονής, Παύλος, διαισθάνθηκε τον κίνδυνο, συγκέντρωσε όλους τους αδελφούς στον καθολικό της μονής και προσπάθησε να τους ετοιμάσει με λόγια συγκινητικά και γενναιόφρονα για το επερχόμενο μαρτύριο. Την ώρα της προσευχής οι βάρβαροι μπήκαν στην εκκλησία και σκότωσαν και τους τριάντα τρεις πατέρες χαρίζοντάς τους το στέφανο του μαρτυρίου.
(2) Ήταν δευτερότοκος γιος του βασιλιά της Σερβίας Συμεών. Σε ηλικία 17 ετών εκάρη μοναχός στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Αργότερα έφθασε στο Άγιο Όρος και ο πατέρας του Συμεών μαζί με άλλους Σέρβους ιδιώτες οι οποίοι έκτισαν το σερβικό μοναστήρι του Χιλανδαρίου. Λόγω της αγίας βιωτής του και των πολλών χαρισμάτων εξελέγη πρώτος αρχιεπίσκοπος Σερβίας. Παρέδωσε το πνεύμα του θεάρεστα και ειρηνικά στο δίκαιο Θεό. 
~ Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2018
~ Κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Δ’ (4) 12-17-Ακούσας δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς ὅτι ᾿Ιωάννης παρεδόθη, ἀνεχώρησεν εἰς τὴν Γαλιλαίαν,
καὶ καταλιπὼν τὴν Ναζαρὲτ ἐλθὼν κατῴκησεν εἰς Καπερναοὺμ τὴν παραθαλασσίαν ἐν ὁρίοις Ζαβουλὼν καὶ Νεφθαλείμ,
ἵνα πληρωθῇ τὸ ρηθὲν διὰ ῾Ησαΐου τοῦ προφήτου λέγοντος·
γῆ Ζαβουλὼν καὶ γῆ Νεφθαλείμ, ὁδὸν θαλάσσης, πέραν τοῦ ᾿Ιορδάνου, Γαλιλαία τῶν ἐθνῶν,
ὁ λαὸς ὁ καθήμενος ἐν σκότει εἶδε φῶς μέγα καὶ τοῖς καθημένοις ἐν χώρᾳ καὶ σκιᾷ θανάτου φῶς ἀνέτειλεν αὐτοῖς.
᾿Απὸ τότε ἤρξατο ὁ ᾿Ιησοῦς κηρύσσειν καὶ λέγειν· μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.
* Νεοελληνική Απόδοση Η αρχή της διακονίας στη Γαλιλαία
Όταν άκουσε λοιπόν ο Ιησούς ότι ο Ιωάννης παραδόθηκε στη φυλακή, αναχώρησε για τη Γαλιλαία.
Και αφού εγκατέλειψε τη Ναζαρέτ, ήρθε και κατοίκησε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια, μέσα στα όρια της γης των φυλών Ζαβουλών και Νεφθαλίμ.
Για να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε μέσω του Ησαΐα του προφήτη, όταν έλεγε:
Γη του Ζαβουλών και γη του Νεφθαλίμ, η οδός δίπλα στη θάλασσα, πέρα από τον Ιορδάνη, η Γαλιλαία των εθνικών –
ο λαός που κάθεται στο σκοτάδι, είδε μεγάλο φως, και σ’ αυτούς που κάθονται σε χώρα και σε σκιά θανάτου φως ανάτειλε γι’ αυτούς.
Από τότε άρχισε ο Ιησούς να κηρύττει και να λέει: «Μετανοείτε. γιατί έχει πλησιάσει η βασιλεία των ουρανών».
~ Η Μάνα (Διαβάστε το όλοι)
 ~  αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
Σηκωνόταν κάθε πρωί και πριν κάνει οτιδήποτε άλλο κατευθυνόταν προς το προσκυνητάρι. Έκανε τον σταυρό της, αργά, ευλαβικά. Έπιανε με το δεξί της χέρι το μικρό ποτηράκι που χρησιμοποιούσε για καντήλι το έφερνε στο αριστερό της χέρι και ξανάκανε το σταυρό της.
*  Το άφηνε απαλά πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν εκεί δίπλα, άνοιγε μια μικρή μπιζουτιέρα που μέσα αντί για χρυσαφικά είχε θυμίαμα, καρβουνάκια, φυτιλάκια. Πρόσθετε λίγο λάδι, άλλαζε το φυτιλάκι, το άναβε ψέλνοντας το «Άξιον εστίν», το τοπετούσε και πάλι στο κέντρο του προσκυνηταριού.
Το παλιό φυτιλάκι με την χαρτοπετσέτα δεν τα πετούσε στα σκουπίδια, είχε μια ειδική σακούλα, όταν γέμιζε την έπαιρνε και την έκαιγε σε μια άκρη της αυλής του σπιτιού της.
Κάθε μέρα ο γιος της την πετύχαινε σε κάποιο σημείο αλλαγής του φυτιλιού. Αυτός πήγαινε πάντα βιαστικά στο μπάνιο, να πλυθεί, να ντυθεί να πάει στην δουλειά.
Ο πατέρας του τους είχε αφήσει εδώ και χρόνια, μάλλον καλύτερα που έφυγε μιας και η καημένη του η μάνα τράβηξε πολλά από τα μεθύσια και τις ασωτίες του.
Την παρατηρούσε κάθε μέρα, κάθε πρωί να ψέλνει, να θυμιάζει το σπίτι, να τον αποχαιρετά με το θυμιατό στο χέρι, να τον σταυρώνει καθώς αυτός απομακρυνόταν. Και πάλι την έβλεπε να ανοίγει απαλά τις κουρτίνες του παραθύρου και να τον παρατηρεί καθώς έμπαινε στο αμάξι. Μετά και αυτή ντυνόταν και πήγαινε στο ναό να ακούσει την ισχνή φωνή του ιερέα να ψέλνει τον όρθο της ημέρας. Μέσα στο ναό καθόταν όρθια κάτω από την αγιογραφία της Αγίας Αικατερίνης.
Εκεί στο στασίδι ακουμπούσε λίγο, έκλεινε τα μάτια της και έλεγε την ευχή. Μόλις τελείωνε ο όρθος περίμενε τον πάτερ να πάρει την ευχή του. Έβαζε μετάνοια, φιλούσε το χέρι του και έφευγε.
Το απόγευμα καθώς γυρνούσε κουρασμένος από την δουλειά την έβρισκε είτε να κρατά το συναξάρι είτε το προσευχητάρι. Του έβαζε να φάει, δεν τον ρωτούσε πολλά, μόνο αν ήταν καλά, μόνο αν ήθελε κάτι και μπορούσε να το κάνει. Καθόταν μαζί του και τον έβλεπε να τρώει. Τον έβλεπε και χόρταινε και η ίδια, χαιρόταν όταν έτρωγε όλο το φαγητό στο πιάτο, μα χαιρόταν περισσότερο εάν ζητούσε κι άλλο. Αν σήκωνε τα μάτια του έβλεπε πάντα το χαμόγελό της. Σιωπηλή, ήρεμη, παρόν. Τελείωνε το φαγητό του. Έκανε τον σταυρό της. Σηκωνόντουσαν από το τραπέζι. Πήγαινε στο σαλόνι, άνοιγε την τηλεόραση, έβλεπε είδήσεις ή αθλητικά, μπορεί να τον έπερνε ο ύπνος εκεί. Κατα το βραδάκι, σηκωνόταν ντυνόνταν και καθώς άνοιγε την πόρτα έλεγε «μάνα, θα βγώ…». Η φωνή της ακουγόνταν πίσω από την κλειστή πόρτα του δωματίου της, έκαμε να τον προλάβει μα τις περισσότερες φορές τον λόγο της τον προλάβαινε ο ήχος της εξώπορτας «…να προσέχεις παιδί μου…».
Έμενε στην κλειστή εξώπορτα, όρθια, μόνη, σιωπηλή. Μετά από λίγο γυρνούσε στο δωμάτιό της. Δίπλα στο μονό κρεβάτι της είχε ένα μικρό χαλάκι. Σήκωνε απαλά την φούστα της, τα γονατά της ακουμπούσαν χάμο. Το βλέμμα της έμενε καρφωμένο σε μια εικόνα της Παναγίας που είχε στο κομοδίνο της. Δεν άκουγες τίποτα να βγαίνει από το στόμα της, δεν άκουγες φωνή, μα αν ήσουν παρόν θα έβλεπες τα μάτια της να γεμίζουν δάκρυα, να χαρακώνουν τα μάγουλά της, να κυλάνε στο λαιμό της και να χάνονται στην αλυσίδα του σταυρού της. Οι ώρες περνούσαν, δύο, τρεις και τέσσερις ώρες. Στα γόνατα. Στο μικρό αυτό χαλάκι, στην μικρή αυτή κάμαρα.
~  Ποτέ της δεν έκανε κύρηγμα στο γιο της. Ποτέ της δεν τον ρωτούσε που πήγαινε, με ποιους ήταν, τί έκανε. Την ανησυχία της την έκανε προσευχή.
Το κλειδί στην πόρτα ακουγόταν. Ήταν ο γιος της. Γύρισε. Έκανε τον σταυρό της. Ακουμπούσε το μέτωπό της χάμο και έμενε εκεί μέχρι ο γιος της να μπει στο δωμάτιό του. Αφού έπεφτε για ύπνο, έκανε αυτή να σηκωθεί. Μα κάποιες φορές ήταν τόσο δύσκολο. Τόση ώρα στα γόνατα δεν αισθανόταν πλέον τα πόδια της. Προσπαθούσε στηριζόμενη στο κρεβάτι της. Κάποιες φορές ίσα ίσα που κατάφερνε να ακουμπήσει το σώμα της στο στρώμα, κάποιες άλλες φορές έμενε χάμο απλώνοντας τα πόδια της περιμένοντας να κυκλοφορήσει και πάλι το αίμα.
Την επόμενη μέρα, η πόρτα του δωματίου του άνοιγε. Καθώς πήγαινε στο μπάνιο την έβλεπε και πάλι να αλλάζει το φυτιλάκι. Και αυτό γινόταν χρόνια. Πάντα διακριτική. Είχανε μεταξύ τους μια συνδέουσα απόσταση, μία σχέση σεβασμού, κατανόησης, αλληλοπεριχώρησης.
Ο καιρός περνούσε. Γνώρισε μια κοπέλα όμορφη, καλοσυνάτη, απλή. Την αγαπούσε πολύ ο γιος της, και αυτή την αγάπησε πολύ. Την έφερε και στο σπίτι. Της είπανε ότι έχουν σκοπό να παντρευτούν. Η μάνα του σηκώθηκε έκανε στο σταυρό της, «να ναι ευλογημένο παιδιά μου», είπε, έπεσα στα γόνατα, έπιασε τα χέρια της κοπέλας και τα φίλησε. Τα φίλησε και τα γέμισε δάκρυα, δάκρυα χαράς.
Πέρασαν μερικές ημέρες. Το πρόγραμμα στο σπίτι δεν άλλαξε. Μέχρι εκείνο το πρωινό.
Ξύπνησε, βγήκε από το δωμάτιό του μα δεν είδε την μάνα του. Κοντοστάθηκε. Έμεινε ακίνητος μερικά δευτερόλεπτα. Τα μάτια του γέμισαν δάκρυα. Τα χείλη του ψέλλιζαν μια λέξη μα την επαναλάμβαναν αδύναμα, ψιθυριστά. Μα όσο πήγαινε η λέξη δυνάμωνε, μέχρι που η φωνή του έγινε κραυγή… «μάνα μου», έλεγε και ξανάλεγε, έτρεξε στη μικρή της κάμαρα. Άνοιξε την πόρτα. Την είδε γονατιστή πάνω στο μικρό χαλάκι. Ακίνητη, σιωπηλή, ήρεμη, χωρίς πνοή, με μάτια κλειστά, με το κομποσχοίνι στα χέρια της. Είχε γύρει και ακουμπούσε στο πλάι του κρεβατιού. Το μικρό πορτατίφ ήταν ακόμα αναμένο. Μπροστά της η εικονά της Παναγίας.
Γονάτισε δίπλα της. Σταμάτησε να φωνάζει. Σταμάτησε να κινείται κι αυτός. Και οι δυο πλέον ήταν γονατιστοί. Μάνα και γιος. Δίπλα δίπλα.
Μετά από μερικά λεπτά γύρισε, την είδε, της χάιδεψε τα μαλλιά, την πλησίασε και την ασπάστηκε στα μάτια της, σ’αυτά τα μάτια που ήταν ακόμα υγρά από τα δάκρυα της προσευχής της, της νήψης που βίωνε. Τα δικά του μάτια είχαν γίνει κόκκινα από την αλμύρα των δακρύων του. Η όψη του όμως ήταν ειρηνική, όπως της μάνας του.
Σηκώθηκε. Πήγε προς το προσκυνητάρι. Πήρε με το δεξί του χέρι το καντηλάκι. Άλλαξε το φυτιλάκι. Έκανε το σταυρό του.
Μετά ειδοποίησε τους συγγενείς… Το μεγαλύτερο κήρυγμα είναι η ζωή μας.
~   Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτή – Ο τάφος του Αγίου Παϊσίου (ΦΩΤΟ)

 
 ~  Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής.
~ Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής, είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο.
Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθη εν Κυρίω κι ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου.
Η Μονή δέχεται προσκυνητές κατά τις ώρες 10.00-13.00 και 15.00-18.00.
ΤΗΛ. 23960 41320 & 23960 41315.
*** ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ :

  
  
 


Θερμά συγχαρητήρια για όλους τους μετέχοντες στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικής πίττας , του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13-01-2018 , στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου , παρουσία πλήθους γονέων κηδαιμόνων , δασκάλων παππούδων και μαθητών . Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας Παππα-Μιχάλης Ε. Μπούρας και στο μικρόφωνο μίλησε και ο ιερέας Γραμματέας Συλλόγου Παπα-Στέλιος ...
Τα πρώτα βίντεο από γιορτή στο Αρφαρά 13-01-2018 :
Ο κλόουν στη γιορτή 13/01/2018:
 https://youtu.be/6YdVY9qMjSk .-
~  προετοιμασίες 13/01/2018 κοπή πίττας Σ Γ και Κ  Δημοτικού Αρφαρών: https://youtu.be/cTrTitibGy8 .-
 ~ Κοπή πίτας 13/01/2018 Σ Γ Κ Δημοτικού Αρφαρών:
https://youtu.be/_HmybGzy5F4 .-
~ ΑΡΦΑΡΑ 13/01/2018 γιορτή  :
https://youtu.be/h02xWi_9PEY .-
*** Δε θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο τα δικαστήρια 
Θα υπολειτουργήσουν και πιθανότατα δε θα λειτουργήσουν αύριο τα δικαστήρια και στην Καλαμάτα, λόγω της στάσης εργασίας, που είχε κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου.
Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και σε αυτή συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Παράλληλα, στάση εργασίας έχει προκηρύξει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ειδικότερα έχει  αποφασισθεί η αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων (πολιτικών και ποινικών) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση το οποίο πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη.
Οι δικαστές και οι Εισαγγελείς θα κάνουν στάση εργασίας αύριο από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί. Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, στη διαμαρτυρία της για το πολυνομοσχέδιο αναφέρεται στα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, στους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, στο υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις σχολείων, στην επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κ.ά.  Β.Β.

*** Έκλεψε κινητά τηλέφωνα και τα βρήκαν σπίτι της 
Με τη σύλληψη 13 ατόμων στη Μεσσηνία, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία υλοποιήθηκε σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε όλους τους νομούς σε 935 άτομα, εκ των οποίων τα 676 ήταν  Έλληνες και 259 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 680 οχήματα.
Από αυτά που ελέγχθηκαν προσήχθησαν συνολικά 154 άτομα, από τα οποία 95 ήταν Έλληνες και 59 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 88 άτομα.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 341 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  Μεσσηνία
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-          Ένας 48χρονος στην περιοχή Καλάμι Καλαμάτας, όπου σε έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 3,8 γραμμ. χασίς. Επίσης, στην ίδια περιοχή συνελήφθη και ένας 24χρονος Αλβανός με 3,6 γραμμ. χασίς.
-          Δύο Αλβανοί στην Κυπαρισσία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη ένας 44χρονος με 680 γραμμ. λαθραίου καπνού και ένας 43χρονος με άλλα 430 γραμμ. λαθραίου καπνού.
-          Τρεις Έλληνες , για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-          Ένας 43χρονος στην Καλαμάτα, για καταδικαστικό έγγραφο, καθώς σε   βάρος   του   εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με ποινή φυλάκισης 4 ετών, για υπόθεση ναρκωτικών.
-          Τρεις Έλληνες και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-          Δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  Εξιχνιάσεις
Επίσης, στα πλαίσια της επιχείρησης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι 88χρονης στις 20 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα. Οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα και αφού ερεύνησαν τους χώρους πήραν μια χρυσή αλυσίδα λαιμού και 2 χρυσά δαχτυλίδια. Έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι δύο αδέλφια από την Καλαμάτα, ηλικίας 28 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή από κατάστημα «Γερμανός» στην Καλαμάτα, η οποία έγινε την Πέμπτη. Στο κατάστημα μπήκε μια γυναίκα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε 2 κινητά τηλέφωνα και τράπηκε σε φυγή. Τα στοιχεία της ταυτοποιήθηκαν και αστυνομικοί αναζήτησαν την 37χρονη δράστιδα στο σπίτι της, η οποία όμως δεν ήταν εκεί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί στο σπίτι της βρήκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία επέστρεψαν στο κατάστημα. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Στην 4η γενιά κτηματογράφησης οι υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας
Η τέταρτη και τελευταία γενιά κτηματογράφησης είναι πλέον γεγονός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» και σε αυτή περιλαμβάνονται οι τελευταίες περιοχές για τη Μεσσηνία.
Μέσα στις γιορτές η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» προχώρησε στην υπογραφή των 27 από τις 32 συμβάσεις του έργου, με στόχο όχι μόνο να εκπληρωθεί η υποχρέωση που είχε αναληφθεί έναντι των θεσμών, αλλά και να γίνει εντός του 2017 η εκταμίευση των προκαταβολών από το ΕΣΠΑ, συνολικά 9,2 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή των συμβάσεων συνεπάγεται ότι σε οκτώ μήνες θα ξεκινήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας από τους πολίτες.
  Τμήματα της Μεσσηνίας
Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε στις 20-21 Δεκεμβρίου, με τους 15 αναδόχους (συμπράξεις γραφείων μελετών) να υπογράφουν τις 27 συμβάσεις κτηματογράφησης που ανέλαβαν. Εκτός έμειναν πέντε συμβάσεις, οι οποίες έχουν οδηγηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω προσφυγών των εταιρειών που τις διεκδίκησαν.
Την υπογραφή των συμβάσεων ακολούθησε ο νομικός έλεγχος από τις διαχειριστικές αρχές (καθώς το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ) και στις 27-28 Δεκεμβρίου έγινε η εκταμίευση όλων των προκαταβολών (αντιστοιχούν περίπου στο 20% του κόστους της πρώτης φάσης του έργου).
Οι συμβάσεις αυτές αφορούν όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας που δεν έχουν κτηματογραφηθεί ακόμα, ενώ από την Πελοπόννησο περιλαμβάνονται περιοχές και όλων των υπολοίπων νομών.
  Από φθινόπωρο δηλώσεις
Η τέταρτη γενιά κτηματογράφησης αφορά στην καταγραφή (και αντιστοίχιση με ψηφιακά υπόβαθρα) 16 εκατ. ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, που καλύπτουν το 65% της έκτασης της χώρας. Η κτηματογράφηση πρέπει να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο (για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του έργου) χρόνο, καθώς το κτηματολόγιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020. Η συλλογή των δηλώσεων από τους πολίτες θα ξεκινήσει σε οκτώ μήνες, δηλαδή γύρω στην περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει τρεις μήνες (συν τρεις για τους κατοίκους εξωτερικού). Θα ακολουθήσουν ο νομικός έλεγχος των τίτλων και η ανάρτηση των στοιχείων του κτηματολογικού πίνακα. Β.Β.

*** Και για τα Δημοτικά, αργία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών 
Άλλη μια ημέρα αργίας κερδίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από διάταξη που περιλαμβάνεται από το Υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Με βάση αυτή τη διάταξη η εορτή των Τριών Ιεραρχών μετατρέπεται και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε ημέρα αργίας, όπως ισχύει και για τη δευτεροβάθμια.
Πρακτικά σημαίνει ότι η 30ή Ιανουαρίου δεν θα είναι ημέρα εκκλησιασμού και εκδηλώσεων στα σχολεία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, αλλά ημέρα αργίας.  Β.Β. 

*** 900.000 οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις 
Τις 900.000 αγγίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και αγρότες, που έχουν έως 50.000 ευρώ χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και δυνητικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση με τις έως 120 δόσεις.
Από αυτούς, χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ έχουν περίπου 160.000 ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ στις περιπτώσεις που υπάρχει διακοπή δραστηριότητας, εφόσον πληρούνται οι υπόλοιπες προϋποθέσεις, από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι είναι δυνατή η επανέναρξη με τον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Τα στοιχεία των εν δυνάμει ωφελουμένων παρουσίασε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στο πλαίσιο των επίκαιρων ερωτήσεων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Ο κ. Κεγκέρογλου στην ερώτησή του αναφερόταν στις περιπτώσεις οφειλετών που δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση, όπως είναι όσοι δημιούργησαν οφειλές ως επαγγελματίες αλλά τώρα έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, όσοι δικαιούνται σύνταξη αλλά δεν μπορούν να την πάρουν γιατί οφείλουν ποσά μεγαλύτερα από τα όρια που θέτουν τα Ταμεία (4.000 ευρώ για τον τέως ΟΓΑ και 20.000 ευρώ για τον τέως ΟΑΕΕ). Παράλληλα, επισήμανε ότι μέσω της απόφασης δίνεται η ευκαιρία στις Αρχές να κρίνουν κατ’ εξαίρεση, με βάση δικές τους εσωτερικές διαδικασίες, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε ένα άτυπο σύστημα, το οποίο είναι ανοικτό σε πελατειακές σχέσεις.
Σχετικά με τη ρύθμιση για οφειλές 20.000 - 50.000 ευρώ, ζήτησε τη διόρθωση ως προς το κριτήριο ένταξης που έχει τεθεί και ορίζει, ότι η οφειλή προς έναν φορέα πρέπει να είναι έως το 85% των συνολικών οφειλών, ώστε να ενταχθούν και εκείνοι που οφείλουν μόνο σε ασφαλιστικό φορέα.
Απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι προϋποθέσεις για την ένταξη στη ρύθμιση είναι αντικειμενικές και δεν επιδέχονται καμία παρέμβαση από οποιονδήποτε θα ήθελε να ωφεληθεί χωρίς να το δικαιούται.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων που σημειωτέον θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 και αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τις 31/12/2016 θα ξεκινήσει τελικά στις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να προετοιμαστεί το σύστημα και να μην υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, 900.000 οφειλέτες, το 83% δηλαδή όλων των οφειλετών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, έχουν ποσό οφειλής μέχρι 50.000 ευρώ. Οσον αφορά τα χρέη από 20.000 μέχρι 50.000 ευρώ, αυτά αφορούν περίπου 160.000 οφειλέτες.
Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης εκτίμησε ότι οφειλέτες με χρέη άνω των 50.000 ευρώ είναι κυρίως εργοδότες που χρωστούν εισφορές των εργαζομένων και κατά κανόνα έχουν οφειλές και προς την εφορία και προς τις τράπεζες και κατά συνέπεια εντάσσονται στις διατάξεις του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων του υπουργείου Εργασίας, τόνισε, εντάσσονται και οι αγρότες, ενώ για την περίπτωση των επαγγελματιών που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους, είπε ότι μπορούν να την επανεκκινήσουν διότι έχουν το ίδιο ΑΦΜ. Βέβαια, για να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει, όπως και οι υπόλοιποι, να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση.

*** O Δήμος Καλαμάτας ως… τιμωρός 
Να πούμε ευτυχώς, που η κρίση συνεχίζοντας να κτυπά τις οικοδομικές εργασίες, για το 2018 μικρή χρήση κάδων συλλογής και απόρριψης οικοδομικών υλικών προβλέπεται.
Διότι αυξάνοντας το ενοίκιο του πεζοδρομίου ή του οδοστρώματος, ο Δήμος Καλαμάτας, τόσο υπέρογκα, για την τοποθέτηση ενός τέτοιου κάδου, μάλλον απαγορευτικός καθίσταται.
Τα 6 τ.μ. υπολογίζεται ότι καταλαμβάνει ένας τέτοιος κάδος, Χ20 ευρώ/ τ.μ./ την εβδομάδα (!) = 120 ευρώ.
Για 2 εβδομάδες το 2017 ο Δήμος Καλαμάτας χρέωνε 30,60 ευρώ.
Το αντίστοιχο ποσό φέτος φθάνει στα 240  (!!!) ευρώ.
Ο Δήμος  μάλλον ως τιμωρός εμφανίζεται για όποιον «τολμά» οικοδομικές εργασίες!!!    Ω. 

*** Πρωτοφανείς εικόνες στην Ελλάδα! Η θάλασσα βγήκε στη στεριά… 
~ «Σαρωτικός» θα είναι και σήμερα (14.01.2018) ο καιρός στην χώρα, με πολλές περιοχές να «πνίγονται» στο χιόνι και άλλες από την πολλή βροχή.
Σε πολλές ορεινές περιοχές το χιόνι αναμένεται να σκεπάσει τα πάντα προκαλώντας τεράστια προβλήματα, ενώ δεν θα είναι λίγα τα μέρη ανά την επικράτεια που θα «βουλιάξουν» από τη πολλή βροχή.
Ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα, με πολλούς παραγωγούς να «κλαίνε» τις καλλιέργειές τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και αποθήκες προκλήθηκαν σε περιοχές του δήμου Τεμπών από την υπερχείλιση του ρέματος Συκουριώτη αλλά και άλλων ρεμάτων.
Συγκεκριμένα, οι πλημμύρες σημειώθηκαν στο δημοτικό διαμέρισα Καλοχωρίου, όπου στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Περιφέρειας και του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, τα ρέματα στις περιοχές Κάτω Αιγάνη αλλά και στα παράλια του δήμου Τεμπών κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας ζημιές σε αγροτικά κτήματα.
Πολλές ήταν οι πλημμύρες και στα παράλια του δήμου Αγιάς και κυρίως στα «γνωστά» σημεία της Βελίκας, στη θέση «Πλατάνια».
Δείτε τις εικόνες που αντίκρισαν το μεσημέρι, στο λιμάνι του Αγιοκάμπου:
newsit.gr

*** BOMBA Καμμένου:  Ή δημοψήφισμα ή ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ
 
~ Με άρθρο-παρέμβαση στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, ο Πάνος Καμμένος προτείνει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για την ονομασία των Σκοπίων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» και  επισημαίνει ότι «συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».
Ο υπουργός Άμυνας, ωστόσο, δεν διευκρινίζει αν θα πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα.
Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα. Αν ο κος Καμμένος βλέπει αδιέξοδο και δεν συμφωνεί με την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα για το συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί ρίχνει την ευθύνη στον ελληνικό λαό και δεν παραιτείται;

*** AKOYΡΑΣΤΟΣ ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 'ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ' το ΣΥΣΤΗΜΑ! Τη Δευτέρα στον Κ. Θωμαίδη ...  
~ Ακούραστος ο Κ . Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών, όχι μόνο μέσα από ομιλίες αλλά και μέσα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.


Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί στον Κ. Θωμαίδη και την εκπομπή ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ, στον κανάλι Σκαί στις 12 το βράδυ.
Μην χάσετε τις μεγάλες αποκαλύψεις που έρχονται.
 
*** Δείτε τις ΜΑΪΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! Είναι φοβεροί οι τύποι...
 
~ Μια πολύ περίεργη δημοσκόπηση έγινε σήμερα από το Πρώτο Θέμα και την εταιρία MARC.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που ξεπερνάει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες (10.1% συγκεκριμένα).
Μόνο που εάν κανείς αθροίσει το αποτέλεσμα των ποσοστών των κομμάτων που εμφανίζονται το συνολικό ποσοστό φτάνει στο 78,3%.
Αλήθεια, τι συνέβη στο υπόλοιπο 21,7%; Είναι στα διάφορα; Είναι στους αναποφάσιστους; Ή μήπως υπάρχουν και μέσα σε αυτό και κόμματα τα οποία οι εταιρίες δεν θέλουν να εμφανίσουν;
Δείτε και μόνοι σας τα ποσοστά όπως τα έδειξε το Πρώτο Θέμα, κάντε την πρόσθεση, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…
 ΝΔ – 29%
ΣΥΡΙΖΑ – 18,9%
Κίνημα Αλλαγής – 9,1%
Χρυσή Αυγή – 6,7%
ΚΚΕ – 6,4%
Ένωση Κεντρώων – 2,6%
ΑΝΕΛ – 2,4%
Λαϊκή Ενότητα – 1,8%
Πλεύση Ελευθερίας – 1,4%

***  ΒΟΜΒΑ: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ τον Κ. Βελόπουλο! Δίνουμε ΑΟΖ στα Σκόπια... (ΒΙΝΤΕΟ)
 
~  Μπορεί χθες, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο, να ειρωνεύτηκαν ορισμένοι την αποκάλυψη του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, περί την αποκτήσεως ΑΟΖ και ναυτικού από τα Σκόπια μέσω ενός εγκλήματος που πάει να κάνει η Ελλάδα μέσω του ΥΠΕΚΑ, όμως φαίνεται ότι οι σημερινοί κυβερνώντες έλεγαν παρόμοια πράγματα στο παρελθόν.
Δείτε την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ αλλά και τος σχετικό ΒΙΝΤΕΟ του Κ. Βελόπουλου ΕΔΩ
Συγκεκριμένα, ο σημερινός υφυπουργός εξωτερικών Τέρενς Κουίκ τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε καταθέσει ερώτηση στην Ελληνική Βουλή όπου εξέφραζε τον φόβο ότι «Τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα αποκτήσουν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο, με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ, σε καιρούς που συγκυβερνούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».
Φυσικά τώρα που κυβερνάει ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει πάρει πίσω την απόφαση αυτή. Διαβάστε την επίκαιρη ερώτηση όπως την είχε καταθέσει ο ίδιος:
 ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΘΕΜΑ : ΑΟΖ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
 κ. κ. Υπουργοί,
Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω το εξής άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη:
«Τα Σκόπια και η Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο χάρις στο ΥΠΕΚΑ
Tου Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Mε τη διαπλάτυνση του Αξιού και του Έβρου για τη μεταφορά LNG από και προς το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευασθεί και τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου, θα αλλάξει η χρήση των ποταμών και από εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθούν σε πλωτές οδούς (στενούς κόλπους) στα πρότυπα της Παραγουάης (Λατινική Αμερική).
Αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή στον αλιευτικό χωροταξικό χώρο στη περιοχή και παράλληλα θα επιτρέπει σε FYROM και Βουλγαρία να δημιουργήσουν ακόμη και Πολεμικό Ναυτικό που θα δρα στο Αιγαίο. Αυτό στη πραγματικότητα δημιουργεί χωρικά ύδατα  των χωρών αυτών μέσα στην Ελλάδα κατά μήκος των ποταμών, που θα πρέπει κανείς να τους βλέπει σαν τεχνητούς κόλπου, διαθέτοντας πηγές ζωής σε άλλες χώρες, που θα αναπτύξουν πλέον και αλιεία στο Βόρειο Αιγαίο στερώντας τους Έλληνες αλιείς από εισοδήματα, που τόσο τα έχουν ανάγκη.
Σας υπενθυμίζω ότι η διαπλάτυνση του Αξιού είναι ιδέα του καθεστώτος Σαμαρά και αφορά μια ιδέα του ΥΠΕΚΑ, με την οποία ήδη συμφώνησε η Βουλγαρία. Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να αναπτυχθεί η συγκέντρωση και παραγωγή LNG σε όλη την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ένα εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου έχει σχεδιαστεί να γίνει σε πλατφόρμα στο Βόρειο Αιγαίο. Πλοία LNG Ελλήνων εφοπλιστών θα μεταφέρουν το εμπόρευμά τους προς Βορρά μέσω του Αξιού, που θα διαπλατυνθεί. Τα υπόλοιπα σας τα εξήγησα προηγουμένως.
Σημειώστε, ότι η Παραγουάη έχει πολεμικό ναυτικό, παρότι είναι περίκλειστο κράτος όπως η FYROM. “Παραγουάη” στη γλώσσα γκουαρανί σημαίνει “ποτάμι που ανήκει στη θάλασσα”.
Yπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: Ποιοί είναι πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές…»
 Και σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:
Πόσο τεκμηριωμένες είναι οι πολύ σοβαρές θέσεις που διατυπώνει ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης στο συγκεκριμένο άρθρο του;
Αποδέχεστε ναι ή όχι τις σοβαρές καταγγελίες του και πώς τεκμηριώνετε ΕΣΕΙΣ την όποια θέση παίρνετε στο ναι ή το όχι;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

 
 
  *** Το πρόγραμμα  της Super League έχει ως εξής:
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018 
=====================

 Ξάνθη-Πλατανιάς   3-2  , (2-0) .- ^
Τα  γκολ :  5΄Χέντρισεκ , 27΄Μπαξεβανίδης , 78΄ Χέντρισεκ  , 80΄ Σικουλού ,  88΄ A. Πετρόπουλος .-^
Κάρτες :  Λισγάρας  , Μπαξεβανίδης .-^
 Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος  1-1 ,(1-0) .- ^
Τα  γκολ : 37΄Μπαρτολίνι , 78 ΄ Κόβιτς ,
Κάρτες : Αλμπάνης , Σιώπης , Παπάζογλου , Βλάχος , Μπανανά  , Ναδάλες , Κυργιάς , Παπαγιωργίου ,  κόκκινη : Παπαγεωργίου .- ^
  Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός   3-2 ,(2-0) .- {Διεκόπη στο 15΄λόγο χιόνι -καιρού-λιμνοθάλασσα} .- Κυριακή 14-01-2018 επανάληψη αγώνα ..
Τα  γκολ : 21΄Φραντσίσκο , 36 ΄Γιουσούφ ,50 ΄ Πετρόπουλος , 76΄ Λούντ , 90+4΄ Βιγιαφάνες .-
Κάρτες : Ομπιόρα , Μητρόπουλος , Ινσουά , Φρανσίσκο ,

Κυριακή 14 Ιανουαρίου  2018
=====================

  Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3 ,(0-1) .- ^
Τα  γκολ : 23΄Μάτος ,57΄ Ντιάλμα  , 78΄ Πέλκας , .-^
Κάρτες :  -
  Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛάρισα  3-1 ,(1-0) .- ^
Τα  γκολ :  11΄Μανιάς , 53΄ Νάσλίδης , 72΄Μανιάς , 84΄ Κυριακόπουλος .-
Κάρτες : Κρίσμαν ,
 Ατρόμητος-Παναιτωλικός  0-1  ,(0-0) .-^
Τα  γκολ : 48΄Ρόσα ,  .-
Κάρτες : Ρισβάνης , Βασιλακάκης ,Τσοκάνης , Μόραρ , Μπουσουλαντζικ , Ροντρίγκες .- ^
  ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα  3-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 13΄Λιβάγια , 47΄ Γαρουφαλιάς , 53΄ Αραούχο , 89΄ Αραούχο
Κάρτες : Μπουκουβάλας , Σκόνδρας ,   κόκκινη : Σκόνδρας
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου  2018
=====================

19:30 Ολυμπιακός-Λαμία

***  Β΄ Εθνική  Football League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 13-01-2018 :
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ -ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ  1-1  .- ^
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΟΦΗ  0-2  .- ^
Κυριακή  14-01-2018  : για την 11η αγωνιστική
ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας   1-0 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ 1963 - ΑΕ. ΣΠΑΡΤΗΣ    2-1 .- ^
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΒΕΡΟΙΑ    1-1 .- ^
ΑΕ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ    0-1 .-
 ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ   1-0 .- ^
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  3-0  α. α. -^
ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισας -ΑΡΙΣ Θεσσαλονίκης   0-2  .- ^

*** Για  Γ΄ Εθνική  3rd League
Τετάρτη  10-01-2018  : 
~ Διαγόρας Αγίας Παρασκευής - Ερμής Κιβερίου  3-2  .- ^
Σάββατο  13-01-2018 : 4ος  όμιλος , 15η αγωνιστική
~ Βόλος ΝΠΣ - Ρήγας Φεραίος    2-0  .- ^
~ Ιωνικός Νίκαιας - Προοδευτική   0-0 .- ^ 6ος  όμιλος 15η αγωνιστική .
Κυριακή 14-01-2018 :
~ Ερμιονίδα ΑΕ.- Αιολικός    1-1 .- ^
~ Ζάκυνθος-Λεωνίδιο   5-0 .-^  (5ος όμιλος)
~ ΑΕ. Λευκίμης-Ν. Αμφίλοχος   3-2 .-^  (3ος όμιλος , 15η αγωνιστική)
~** 5ος  όμιλος -  12η αγωνιστική :
Κυριακή 14-01-2018 :
~Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέϊκων   2-0 .- ^
~Πανηλειακός- ΑΕ. Αστέρας Βλαχιώτη  1-1 .- ^
~ Αχαϊκή - Καλαμάτα    0-0 .- ^
~ Παλληξουριακός -Αστέρας Αμαλιάδας  0-4 .-^
~ ΠΑΟ Βάρδας - Τσικλητήρας Πύλου    1-0 .- ^
1ος  όμιλος : για τη 12η αγτωνιστική
Νέστος Χρισούπολης-ΑΕ. Διδιμοτοίχου  1-0 .-^
Αετός Ορφανού- Μ.Αλέξανδρος Καρπερής  4-2 .-^
Απόλλων Παραλιμνίου -Δόξα Ν. Σιδιροχωρίου  2-1  .- ^
Δόξα Προσκυνητών-Ορφέας Πούμα Ξάνθης  1-2 .- ^ 
Μ. Αλέξανδρο Ξηροποτάμου-ΑΣ Ελπίς Σκουτάρεως  1-0 .-^
Άρις Αβάτου-Α.Ο. Καβάλα   1-1 .- ^
2ος  όμιλος : για την 18η αγωνιστική
Ηρακλής 1908-Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα  4-0 .- ^
Πιερικός-Νάουσα  2-2 .- ^
ΑΕ. Αλεξάνδρειας - ΑΕ. Καρίτσας  0-1 .-^
Λαγκαδάς- Αγροτικός Αστέρας  1-2 .- ^
Καμπανιακός -Αλμωπός Αριδέας  0-0 .- ^
Κιλκισιακός - ΑΟ. Καρδίας  0-2 .- ^
Εδεσσαϊκός -Άρις Παλαιοχωρίου  0-1 .- ^
3ος  Όμιλος  : στην 15η αγωνιστική
Μακεδονικός Φούφας -Σκουφάς Κομποτίου  2-1  .- ^
Δόξα Κρανούλας -Ερμής Αμυνταίου  0-1 .-^
Πανλευκάδιος- Αστέρας Παραποτάμου   0-1.-^
ΑΕΠ Καραγιαννίων-Εθνικός Φιλλιππιάδας   0-0 .-^
Θεσπρωτός -Τηλικράτης 2014  1-2 .-^
4ος όμιλος :
Νίκη Βόλου - ΑΟ Σελάνον   1-0  .- ^
Οπούντιος Μαρτίνου- Αλμυρός  3-2 .-^
ΑΟ. Θήβας -ΑΟ Αχιλλέας Φαρσάλων   1-0 .- ^
Αστέρας Ιτέας- Αμβρυσσέας Διστόμου 2-0 .-^
Διγενής Νεοχωρίου -Ολυμπιακός Βόλου 1937  1-1 .- ^
6ος  Όμιλος :
ΑΟ. Λουτράκι-Πέλοπας Κιάτου  3-2 .- ^
ΑΟ. Ζευγολατιού-Εθνικός Πειραιώς   0-3 .-^
Ιάλυσσος- ΑΠΟ Κερατσίνι  1-0 .-^
Ρόδος -Ένωση Πανασπροπυργιακου   3-0 .- ^
7ος  ΌΜΙΛΟΣ:
Ερμής Κιβερίου-Πανθυραϊκος 0-0 .- ^
Τρίγλια Ραφήνας-Ταμυναϊκός Αλιβερίου  2-1 .- ^
ΑΟ. Χαλκίς- Παναργιακός  1-2 .-^
Διαγόρας Αγίας Παρασκευής- Άχτιτος Σπάτων   0-1 .-^
8ος  Όμιλος :
ΑΕ. Κηφισιά-Παλαιοχώρα   0-2  .-^
ΟΦ. Ιεράπετρας- Ηρόδοτος   1-1 .-^
Φωστήρας- Αιγάλεω  1-2 .- ^
ΑΕ Μυλοποτάμου-Άγιος Ιερόθεος  2-2  .- ^
Ατσαλένιος-Ερμής Ζονιανών   0-0  .- ^

*** Για  την U2O της Super League   17η αγωνιστική
Σάββατο 13-01-2018 :
Ατρόμητος Αθηνών-Παναιτωλικός  1-3 .- ^
Κυριακή 14-01-2018 :
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος   1-3 .- ^
Αστέρας Τρίπολης -ΑΕΛ Λάρισας     2-2 .- ^
ΑΟΚ Κέρκυρα- ΠΑΟΚ Θεσσαλ.   0-3 .- ^
Λεβαδειακός -Παναθηναϊκός  2-2 .- ^
Ολυμπιακός Π. -Λαμία 1964    2-1 .- ^
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα    1-1 .- ^
16-01-2018:
Ξάνθη-Ατρόμητος Α.    (για 9η αγωνιστική )

*** ΤΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στην ΕΠΣ Μεσσηνίας
~ Σάββατο 13-01-2018 :
Α΄  ΤΟΠΙΚΟ  :
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  0-5 .-
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 4-3 .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  0-0  .- ^
Α1 ΄ ΤΟΠΙΚΟ :
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  0-2 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  0-1 .- ^
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  3-1 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  :
1ος  Όμιλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ  Κοπανακίου  2-2  .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ- ΑΠΣ ΑΡΙΣ  3-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας -ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ 0-5  .- ^
2ος   Όμιλος
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  5-0  .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -ΑΠΣ  ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα  2-1 .- ^
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  :
ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  0-0 .- ^

***  Στο  γυναικείο ποδόσφαιρο SUPER LEAGUE  9η αγων. :
Σάββατο  13-01-2018 :
Φαίδων Άργους - Ελπίδες Καρδίτσας 94    1-5 .- ^
Κυριακή 14-01-2018 :
Οδυσσέας Γλυφάδας -Ατρόμητος Α.   0-0 .- ^
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ   0-6 .-^
Μεσσολόγγι -Λάρισσα  1-2 .-^
Άρις Θεσσαλ. - Τρίκαλα 2011    0-0 .- ^
Βόλος 2004-Αμαζώνες Δράμας   0-8 .- ^

***Οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών είναι:

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 92-74 ,(58-46).- ^
Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης-Ζαχαρής (Σιμητόπουλος)
 Τα  δεκάλεπτα : 22-31 ,36-15 , 16-16  , 18-12  .- ^
 Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα   78-60 ,(37-22) .- ^
 Πουρσανίδης Γ.-Διαμαντής-Ξενικάκης (Ξάνθος)
Τα  δεκάλεπτα : 18-16,19-6 , 17-17 , 24-21 .-^
 Κόροιβος Αμαλιάδας -Κύμη  59-73  ,(32-46) .- ^
 Σώμος-Σταματόπουλος-Θεονάς (Θεοδωρόπουλος)
Τα  δεκάλεπτα : 13-24 , 19-22 , 14-14 , 13-13  .- ^
    Λαύριο-Προμηθέας Πατρών 101-87 ,( 48-43) .- ^
Πηλοϊδης-Πουρσανίδης Κ.-Δεσλής (Μουζάκης Στ.)
Τα  δεκάλεπτα : 18-25 , 30-18 , 24-16 ,29-28 .- ^

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου  2018
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

  Ρέθυμνο-Άρης  80-73 ,(40-35) .-^
 Σχινάς-Ανδρικόπουλος-Καλδίρης (Μπορμπαντωνάκης)
Τα δεκάλεπτα17-18, 23-17 ,13-20, 27-18 .- ^
  ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 74-94 ,(39-49) .- ^
 Αναστόπουλος Π.-Μάνος-Τζαφλέρης (Άκελ)
Τα δεκάλεπτα : 23-32 , 16-17 , 15-2320-22  .- ^
ΣΕΦ 19:00 Ολυμπιακός-ΓΣΛ Φάρος   100-69  .-^
 Αναστόπουλος Α.-Διμπινούδης-Κάρδαρης (Μπεσκάκη)
Τα δεκάλεπτα : 31-19 , 28-13 , 22-19 , 19-18 .- ^

*** Για το γυναικείο μπάσκετ Α1  στην 11η αγωνιστική
Κυριακή 14-01-2018 :
ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός 82-74 .-^
Ολυμπιακός Βόλου- ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας  64-85 .-^
Εσπερίδες Καλλιθέας- ΑΟ. Δάφνης Αγίου Δημητρίου 80-63 .-^
Ολυμπιακός Πειραιώς- Παναθλητικός Συκεών 97-52 .-^
Νίκη Λευκάδας-Παναθηναϊκός  74-43  .- ^
Φάρος Κερατσινίου- Πανιώνιος   58-52  .- ^


*** Για διπλό στην Κάτω Αχαγιά, παρά τα προβλήματα, η Καλαμάτα- Στη Βάρδα για θετικό αποτέλεσμα ο Τσικλητήρας 
Η αποχώρηση πρωτοκλασάτων παικτών μπορεί να έχει αποδυναμώσει αγωνιστικά την Καλαμάτα, όμως ακόμα κι έτσι η τοπική μας ομάδα έχει τις δυνατότητες να πάρει το 3ποντο στην Κάτω Αχαγιά. Ο αγώνας με την Αχαϊκή θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και είναι για την 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, ανοίγοντας τον β’ γύρο.
Η Μαύρη Θύελλα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μετά την παραίτηση του Σταύρου Παπαδόπουλου και πριν την ανάληψη της ηγεσίας από τους Αγαθοκλή Χριστόπουλο-Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, που θα σφραγιστεί με την επικείμενη Γενική Συνέλευση (20/1 ή 27/1 σε περίπτωση μη απαρτίας).
Το νέο διοικητικό σχήμα έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι η Καλαμάτα θα παραμείνει σε πρωταγωνιστική τροχιά –κάτι που σημαίνει ότι η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου η ομάδα να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή (ουσιαστικά κοντά στην Αμαλιάδα και τουλάχιστον μαζί με τον Πανηλειακό, αφού οι εξελίξεις στον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη φαίνονται δραματικές).
Η Καλαμάτα θα παραταχθεί σήμερα για πρώτη φορά με δίδυμο στον πάγκο τους Έλβιο Μάνα-Τάκη Δρούγα και ως νέο πρόσωπο τον νεαρό Αυστραλό Ντενικόλο (ήταν στην ομάδα, αλλά τώρα εκδόθηκε το δελτίο του). Αντίθετα, παρελθόν αποτελούν οι Τσεμπερίδης, Τσατσόπουλος, Ορ. Νικολόπουλος, και ουσιαστικά οι Κουρέλλας, Γουερέ, Βασιλόπουλος, ενώ εκτός αποστολής έχει μείνει ο Τσουλάκος.
  Στη Βάρδα για θετικό αποτέλεσμα ο Τσικλητήρας
Χωρίς τους τιμωρημένος Κόκκαλη και Πήλιο, καθώς και τον Μούσα Γκάι που αποτελεί παρελθόν -ακολουθώντας τον δρόμο των Οντβόνγκ, Μπροκάκη, Ακασού- ο Τσικλητήρας θα ταξιδέψει στην Βάρδα, επιδιώκοντας να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Με καλή ψυχολογία και νέο πρόσωπο τον τερματοφύλακα Χατζηδάκη η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη έχει πίστη για την εξασφάλιση ενός ακόμη θετικού αποτελέσματος που θα την κρατήσει πάνω από τη ζώνη παραμονής του 5ου Ομίλου.
Τέλος, προχθές το βράδυ ο Τσικλητήρας έκοψε την πίτα του, παρουσία του Δημάρχου Πύλου Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, ενώ τυχερός ήταν ο Χατζηδάκης που πήρε ως δώρο ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια.
Το σημερινό πρόγραμμα (12η αγωνιστική)
Ώρα έναρξης 3 μ.μ.
ΠΑΟ Βάρδας-Τσικλητήρας Πύλου
Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέικων  2-0
Παλληξουριακός-Αστέρας Αμαλιάδας
Ζάκυνθος-Λεωνίδιο
Αχαϊκή-Καλαμάτα
Πανηλειακός-Αστέρας Βλαχιώτη

***  Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες για τις ομάδες της Μεσσηνίας 
Έπαιξε (και έχασε) τάι μπρέικ και στη Σάμο η Καλαμάτα ’80!
Στον ενθουσιασμό των γηπεδούχων που είχαν ένα γεμάτο με φιλάθλους γήπεδο στο πλευρό τους παραδόθηκε η Καλαμάτα ’80. Αν και ανώτερη ποιοτικά η τοπική μας ομάδα ηττήθηκε χθες βράδυ στο Καρλόβασι από τον Κέρκη Μαραθοκάμπου, τηρώντας πάντως την …παράδοση του τάι μπρέικ, καθώς ήταν το 6ο της ματς, σε σύνολο 9 στο πρωτάθλημα της Α2 Βόλεϊ των ανδρών που κρίθηκε στο 5ο σετ! Η ομάδα των Δημητρακόπουλου-Κουλιέρη προηγήθηκε δυο φορές στα σετ, ενώ έχασε εύκολα στο φινάλε. Αναλυτικότερα: 23-25, 25-19, 25-27, 26-24, 15-6.
Η καλαματιανή αποστολή αποτελούμενη από τους Μανιατέα, Ντάκουρη, Εξαρχέα, Σπύρο και Άρι Χανδρινό, Αγγέλη, Μαδούρα, Σαμουήλ και Μπουσούνη είχε αναχωρήσει την Παρασκευή για την Αθήνα, απ’ όπου «πέταξε» χθες το πρωί για Σάμο, ενώ θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής σήμερα, κάνοντας και δεύτερη διανυκτέρευση, αυτή τη φορά στο νησί.
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ο Απόλλωνας στην Πάτρα, ο Ακρίτας με το Άργος
Με πλήρη σύνθεση και μόνο στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της Β’ Εθνικής βόλεϊ των γυναικών ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 7 μ.μ. στην Πάτρα την Παναχαϊκή.
Για την ίδια διοργάνωση ο Ακρίτας θα υποδεχθεί στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον ΓΣ Άργους.
  Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ντέρμπι στη Νέα Ερυθραία για Μεσσηνιακό
Δύσκολη αποστολή στη Νέα Ερυθραία έχει σήμερα στις 6 μ.μ. ο Μεσσηνιακός, όπου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ των γυναικών θα αντιμετωπίσει τις Αμαζόνες. Πρόκειται για ένα δυνατό ντέρμπι καθώς οι Αθηναίες βρίσκονται στην 2η θέση του Α’ Ομίλου και το τοπικό μας συγκρότημα ακολουθεί στην 3η.
 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με στόχο το 4x4 ο Εθνικός Καλαμάτας υποδέχεται τη Νίκη Τραγανού
Τον δεύτερο αγώνα στην έδρα της και τέταρτο συνολικά για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα δώσει σήμερα στις 3.30 μ.μ. στο γήπεδο του Ασπροχώματος η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Εθνικού Καλαμάτας. Κόντρα στην Νίκη Τραγανού από την Ηλεία το τοπικό μας συγκρότημα έχει στόχο τη διεύρυνση του απόλυτου σερί και τη διατήρηση στην κορυφή του 5ου Ομίλου.
    A’  TΟΠΙΚΗ
Kρίσιμα ματς σε Φιλιατρά, «Β. Μαλαφέκας», Μελιγαλά, «Γ. Λουκαρέας», «Π. Γεωργανάς»
Πέντε κρίσιμα ματς περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, η Εράνη Φιλιατρών «κοντράρεται» με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων στο τριφυλιακό ντέρμπι, ο ΑΣ Ανδρούσας  φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο Εθνικός Μελιγαλά «συγκρούεται» με τον δεύτερο της κατάταξης, Πανθουριακό, η Ομόνοια αντιμετωπίζει τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ενώ ο ΑΟ Σπερχογείας υποδέχεται τον ΑΟ Κυπαρισσίας.
     ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ. – Τ. ΑΓΡΑΣ  0-0 .- ^
Να συνεχίζει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θέλει στο τριφυλιακό ντέρμπι με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων η Εράνη Φιλιατρών, βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Ο προπονητής Κώστας Λυμπερόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χαράλαμπο Μπακούρο (τραυματίας). Από την Φιλιατρινή ομάδα αποχώρησε ο επιθετικός Ανδρέας Χρονόπουλος (μετακόμισε  στο γειτονικό ΑΟ Κυπαρισσίας).
Στους «ερυθρόλευκους» των Γαργαλιάνων τώρα ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ζόμπολος, αναμένεται να δώσουν χρόνο συμμετοχής και στους νεοαποκτηθέντες Ευάγγελο Τσαρούχα (προέρχεται από τον Τοξότη Βόλου) και Δημήτρη Παπαθεοδώρου (αγωνιζόταν στην Κ-20 του Λεβαδειακού). Ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.
     ΑΝΔΡΟΥΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ 2-0 .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας ο ΑΣ Ανδρούσας, παραμένοντας έτσι στην πρώτη τετράδα. Ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής θα έχει μία ακόμη λύση για τη γραμμή κρούσης μετά την επιστροφή του Φάνη Βλαχόπουλου.
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
   ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ. – ΘΟΥΡΙΑ  0-1  .-^
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα  φιλοξενεί τον φιλόδοξο Πανθουριακό ο Εθνικός Μελιγαλά. Ο προπονητής – παίκτης Ηλίας Μουρούσιας και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα. Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Θουρίας, για να μην απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κορυφή. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Κουρεντζής, δεν αποκλείεται να δώσουν  χρόνο συμμετοχής στον νεοαποκτηθέντα πορτιέρο Γιώργο Κυριακόπουλο (αγωνιζόταν στον Κεραυνό Καλαμάτας).
Από τον Πανθουρι9ακό αποχώρησε ο έμπειρος τερματοφύλακας, Πάρης Καλλιντέρης.
   ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-0 .-^
Ενισχυμένη με τον έμπειρο αμυντικό Δημήτρη Πολυμενέα (εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί) υποδέχεται τον φορμαρισμένο ΑΟ Διαβολιτσίου η Ομόνοια. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης (θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος των «νερρατζούρι» του Διαβολιτσίου, στην τεχνική ηγεσία  την οποία ήταν για πολλά χρόνια και οι συνεργάτες του Μιχάλης Παυλάκης, Παναγιώτης Παπατζίκης δεν θα έχουν τον ενεαρό επιθετικό Νίκο Δημητρίου (είναι εκτός πλάνων λ΄γοω πειθαρχικού παραπτώματος).
Η Καλαματιανή ομάδα θέλει νίκη με καλή εμφάνιση, ανεβαίνοντας  έτσι ακόμη περισσότερο στην κατάταξη.
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα θα προσπαθήσει ο ΑΟ Διαβολιτσίου. Ο προπονητής Κώστας  Παλαμάρας έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα μεσοαμυντικό Δημήτρη Πιτσιλή (προέρχεται από τον ΑΟ Φαραί).
   ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ    -
 Νίκη με καλή εμφάνιση  θέλει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας  ο ΑΟ Σπερχογείας, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος αναμένεται να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους.
Δεύτερο σερί εκτός έδρας  ματς (προηγήθηκε εκείνο κόντρα στον ΑΟ Φαραί) για την τριφυλιακή ομάδα, με τον τεχνικό Τάκη Παναγόπουλο να μη μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Άκη Λαμπρόπουλου (τραυματίας).
Ενδέχεται πάντως να κάνει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός Ανδρέας Χρονόπουλος (προέρχεται από την Εράνη Φιλιατρών).
Ο ΑΟ Κυπαρισσίας θέλει βαθμό ή βαθμούς, βελτιώνοντας τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής  με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη  Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 0-0 .-
 Μπλάνας (Τσοπανάκης-Κομπιλίρης).
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας  - Ολυμπιακός Καλαμάτας 2-0 .-^
  Καρβούνης (Ι. Γιαννέτσος-Τσίρμπας).
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά:
Εθνικός Μελιγαλά – Πανθουριακός  0-1 .-
 Αλεξέας (Ταβουλαρέας-Γιαννακλής).
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – ΑΟ Διαβολιτσίου  0-0 .-
 Πλακογιάννης (Μπασιλάρης-Γαλακούτης).
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Κυπαρισσίας 3-3 .-
 Σκόρδος (Νιάρχος-Βρυώνης).
     A1 KATHΓΟΡΙΑ
Η ΑΕ Μάνης δοκιμάζεται στους Γαργαλιάνους
Η ΑΕ Μάνης που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται σήμερα με την ΑΕ Γαργαλιάνων εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου).
Ακόμη, ο δεύτερος της κατάταξης Ολυμπιακός Ανάληψης φιλοξενεί τον Ακρίτα Κορώνης, η ΑΕ Αβίας αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Χανδριναϊκό, ενώ ο ΑΟ Μεθώνης «συγκρούεται» με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου.
     ΑΝΑΛΗΨΗ – ΚΟΡΩΝΗ  2-1 .-^
Ενισχυμένος με τους Θεόδωρο Αβιζιώτη και Βασίλη Γεωργακλή  (εξέτισαν την ποινή τους) φιλοξενεί τον Ακρίτα Κορώνης ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Ο τεχνικός Δημήτρης Αναστασόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση.
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα της Κορώνης. Ο τεχνικός Νίκος Σταμάτης και ο συνεργάτης του Δημήτρης Κουτσουμπός, αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
    ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  4-1 .-^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Χανδριναϊκό η ΑΕ Αβίας, παραμένοντας έτσι κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής της ομάδας του Κάμπου, Διονύσης Πουλής, έχει πλέον μία ακόμη λύση για τον «άσο» μετά την απόκτηση του Στέλιου Κουτίβα (προέρχεται από τον ΑΟ Φαραί).
Χωρίς τον Γιώργο Καρούμπα (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί ο Χανδριναϊκός. Ο τεχνικός Πέτρος Χιώτης και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική τους πορεία.
   ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΑΕ ΜΑΝΗΣ  0-4 .-^
Moνόδρομος είναι η νίκη για την ΑΕ Γαργαλιάνων στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Μάνης, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Δημήτρης Λίτσας θα έχει στη διάθεσή του και το Νίκο Μπακάκη (εξέτισε την ποινή του). Καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ της τριφυλιακής ομάδας οι Γρηγόρης Αναστασόπουλος, Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων), Αργύρης Δημόπουλος (Παπαφλέσσας Χώρας), ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Σώκαλης.
Στην ΑΕ Μάνης τώρα, ο προπονητής  Παναγιώτης Πολίμος, ο τεχνικό διευθυντής Ηλίας Λουκαρέας και οι ποδοσφαιριστές τους, θέλουν επιστροφή στις επιτυχίες  (μετά το «Χ» στο Δώριο και τις εντός έδρας ήττες από τον Χανδριναϊκό και τον Παπαφλέσσα Χώρας), για ν’ αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Νοκ άουτ είναι ο Βασίλης Καμπανάρος (τιμωρημένος).
Από την ΑΕ Μάνης αποχώρησε ο νεαρός αμυντικός Νίκος Βαλσαμάκης (πήγε στον Ατρόμητο Πλατέος).
   ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ    3-0 .-^
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πεταλιδίου ο ΑΟ Μεθώνης, με τον προπονητή – παίκτη Βασίλη Κοσυφολόγο και τους ποδοσφαιριστές  του να «καίγονται» για νίκη. Από την ομάδα της Μεθώνης αποχώρησε ο έμπειρος αμυντικός Πέτρος Μπούρδος (πήγε στον ΑΟ Ασπροχώματος).
Χωρίς τους Σταύρο  Γιαννόπουλο και Γιώργο Παναγόπουλο (τιμωρημένοι) θ’ αγωνιστεί ο Απόλλων Πεταλιδίου. Ο προπονητής Βασίλης Μπλέτσας προβληματίζεται πάντως για τη συμμετοχή ορισμένων  ποδοσφαιριστών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων . Όπως και να έχει η ομάδα του Πεταλιδίου θα κυνηγήσει βαθμό ή βαθμούς. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός Ιορδάνης Κοστόφ, δόθηκε δανεικός για 6 μήνες στη γειτονική ΑΕ Λογγάς.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 14ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ακρίτας Κορώνης 2-1 .-
  Κασκάνης (Παλλαδινός-Τζιαμουράνης).
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Χανδριναϊκός  4-1 .-
 Ρέκκας (Τσουκάλη-Παναγιωτόπουλος).
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΕ Μάνης  0-4 .-
 Κουτσαναστάσης (Κ. Αντωνόπουλος-Τζεμαλάι).
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Απόλλων Πεταλιδίου  3-0 .-
 Ζαρακοβίτης (Ρηγόπουλος-Βανικιώτης).
    Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Η Θύελλα Χαρακοπιού υποδέχεται τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας
Η Θύελλα Χαρακοπιού, που οδηγεί την κούρσα στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, υποδέχεται σήμερα τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής (φινάλε του α΄ γύρου).
Για τον ίδιο όμιλο, ο ΑΣ Φυτειάς «κοντράρεται» με τον Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας συγκρούεται με τον ΑΟ Πατίστα.
Στον 1ο όμιλο τώρα, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας υποδέχεται  τον Κεραυνό Καλαμάτας, η ΑΕΚ Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον Αστέρα Αρφαρών, ενώ ο Πανευαϊκός περιμένει το Μεσσηνιακό.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
1ος Όμιλος
Αστέρας Βαλύρας  -ΠΑΟ Καλού Νερού 0-5 .- ^
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – Μεσσηνιακός  -
Ώρα 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών  -
  Βρυώνης (Παπαϊωάννου-Σαπουτζής).
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Κεραυνός Καλαμάτας 1-0.-^
 Τσουλάκος (Σταύρου-Σκαρπέτης)
   2ος Όμιλος
ΑΕ. Λογγά -Πράσινα Πουλιά  5-0 .-^
Δόξα Καλαμάτας -Δήμος Παπαφλέσσας  2-1 .-^
Ώρα 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΑΟ Πατίστα   3-1 .-
 Τσουλάκος (Ε. Τσαούση-Γ. Μιχαλόπουλος).
Ώρα 3 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – Πανιώνιος   1-7 .-^
 Σακκάς (Παπαιωάννου-Τσαούση)
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας  4-0 .-^
Σταυρόπουλος (Ρουμελιώτης-Σγουμπόπουλος).
Ρεπό: Νέος Άρις, Δαναός, ΠΑΟ Καλλιθέας.
     Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Με τρία ματς «κλείνει» η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ερμή Καλαμάτας, ο Ίκαρος Καλαμάτας συγκρούεται με τον ΑΟ Λεΐκων, ενώ ο Εθνικός Καλαμάτας φιλοξενεί αύριο τη Θύελλα Μερόπης.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής, με τους διαιτητές  και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΠΑΟΚ – Ερμής Καλαμάτας
Ι. Γιαννέτσος (Μαλαπάνης-Βασιλοπούλου).
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων
Νιάρχος (Μαλαπάνη-Αγγελή).
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Εθνικός Καλαμάτας – Θύελλα Μερόπης
Γιαννακλής (Σκαρπέτης-Μιχαλόπουλος).
Ρεπό: Θύελλα Παραλίας.
      Λευκή ισοπαλία στο Ασπρόχωμα
Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς μεταξύ του ΑΟ Ασπροχώματος και του ΑΟ Φαραί που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος και περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής. Οι δύο ομάδες πήραν από ένα πολύτιμο βαθμό και διατηρήθηκαν έτσι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο αγώνας ήταν δυνατός με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 75΄ ο Γιάννης Παχής πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του β΄ βοηθού διαιτητή Δημήτρη Σταυρόπουλου. Μια απόφαση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από πλευράς πάγκου και ποδοσφαιριστών της Καλαματιανής ομάδας.
Τον αγώνα σφύριξε ο Γιώργος Μπλάνας, ενώ α΄ βοηθός ήταν η Σοφία Αθανασοπούλου.
ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ (Ίλια Λούτα): Γ. Σακκάς, Ανδρ. Χρονόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Τζ. Λούτα, Ευστ. Χρονόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μπεκιάρης (76΄ Κουραμπάς), Μπούρδος, Μουράτι (59΄ Χριστόπουλος), Κουκούτσης, Ι. Σακκάς (50΄ Γυφτέας).
ΑΟ ΦΑΡΑΙ (Μιχάλης Φασουλής): Μάρης, Διαμαντής, Κωνσταντακόπουλος, Δουρούμης, Κατσιμαγκλής, Σκιάς, Σεριάτος (27΄ λ. Τρ. Κωνσταντόπουλος), Παχής, Μανιατέας (90΄ Πολίτης), Σταματελόπουλος (59΄ Στ. Μπούνας), Πανταζής
  Σκορ και θέαμα στο «Γ. Λουκαρέας»
Πλούσιο θέαμα πρόσφερε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας και της Αναγέννησης Παραλίας, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».
Οι μαυρόασπροι επικράτησαν με 4-3, παραμένοντας έτσι στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ Τοπικής.
Η Αναγέννηση Παραλίας με τον Σπύρο Τσίκινη στον πάγκο της και αρκετά καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ της, έδειξε βελτιωμένη, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Σίγουρα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή στην Α΄ κατηγορία. Ο αγώνας εκτός από τα επτά γκολ είχε δοκάρι και πολλές ακόμη φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το άσχημο όμως είναι ότι τον παρακολούθησαν λιγότεροι από 30 φίλαθλοι.
Η Αναγέννηση Παραλίας προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Δημήτρη Σκαφιδά (5΄ με κεφαλιά). Ο Απόλλων Καλαμάτας αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Ηλία Λαγωνικάκο (9΄, 28΄ με κεφαλιές) που σημείωσε δύο γκολ έκανε την ανατροπή (2-1). Στο Β΄ ημίχρονο ο Απόλλων Καλαμάτας ξεκίνησε δυνατά και με γκολ του Βαγγέλη Αλεξόπουλου (55΄ με πλασέ) προηγήθηκε 3-1, δείχνοντας ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα για να φθάσει στη νίκη. Ο Αλκίνοος Μιχαλόπουλος (68΄ με σουτ) ανέβασε το δίχτυ του σκορ σε 4-1. Η «Μπάρτσα» όμως  αντέδρασε και μείωσε σε 4-3, χάρις σε γκολ του νεοεισελθόντα Γιάννη Νικολακόπουλου (84΄ και 87 με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχά). Ένα αγγλικό σκορ σε ματς που αποτέλεσε διαφήμιση του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Δοκάρι για τον Απόλλωνα Καλαμάτας είχε ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος (62΄ σε κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Έλβις Γκελγκέργια). Ντεμπούτο με την Αναγέννηση Παραλίας έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Κώστας Βασιλόπουλος, Δημήτρης Κουτίβας, Δημήτρης Σώκαλης, Βασίλης και Χαράλαμπος Κοντοθανάσης, Σταύρος Χαρίτος.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γιάννη Κουτσαναστάση. Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Κων/νος Αντωνόπουλος και Κων/νος Βοσνάκης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Θανάσης Τσούκλερης): Μπαχράμης, Κακαλής (46΄ λ. τρ. Πανταζής), Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Μανωλόπουλος, Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Σπύρος Τσίκινης): Βασιλόπουλος, Μάλαμας (69΄ Νικολακόπουλος), Σκαφιδάς, Κουτίβας, Σώκαλης, Β. Κοντοθανάσης, Στ. Χαρίτος (63΄ Μαθιόπουλος), Χ. Κοντοθανάσης, Μαραβέλας, Σταματόπουλος, Καρμπαλιώτης (52΄ Δούβας).
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιώργος Κατσαφάδος, ενώ γιατρός ο Νικόλαος Λεβεντόπουλος.
       TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α΄, Α1, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΤΟΠΙΚΗΣ
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 14ης Αγωνιστικής  της Α1 κατηγορίας, της 13ης αγωνιστικής  της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Μιλτιάδης – Πάμισος Μεσ. 0-5
Απόλλων Καλ. – Αναγέννηση Παρ. 4-3
Ασπρόχωμα – ΑΟ Φαραί 0-0
  Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δώριο – Αίαντας Καλ. 0-2
Χώρα – Ηρακλής Καλ. 0-1
ΑΟ Φυτειάς – Αστέρας Μ. ……..
   Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πλατύ – Κοπανάκι 2-2
Άμφεια – ΑΠΣ Άρις Καλ. 3-0
Βαλύρα – Καλό Νερό 0-5
ΑΕ Λογγάς – Πράσινα Π. 5-0
Δόξα Καλ.- Βλαχόπουλο 2-1
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Νέστορας Π. – Ακαδημία  Πάμισος 0-0
Λύτρωση στο 88΄
Σημαντική νίκη για την Δόξα Καλαμάτας, καθώς επικράτησε 2-1 του Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β΄ Τοπικής. Με τη νίκη της αυτή η Καλαματιανή ομάδα διατήρησε έτσι την επαφή της με την κορυφή. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Βλαχόπουλου έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη τίτλου. Τα γκολ της Δόξας Καλαμάτας σημείωσαν οι Θεόδωρος Δρακουλάκος (11΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ηλία Γεωργίκου) και Ευάγγελος Μουρδουκούτας (88΄ με σουτ). Για τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Κώστας Λυμπερόπουλος (72΄ με σουτ).
Δοκάρι για την Καλαματιανή ομάδα είχε ο Ηλίας Γεωργίκος (4΄ σε σουτ).
Το ματς σφύριξε ο Ηλίας Νικολόπουλος, που είχε βοηθούς τους Στέφανο Παλλαδινό και Νίκο Τσίρμπα.
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μιχάλης Βούλγαρης): Ευστ. Γιαννακόπουλος, Κ. Γιαννακόπουλος, Δημητρίου, Καννάς, Μητσέας, Αντωνούρης, Δρακουλάκος, Γαϊτάνης, Μουρδουκούτας, Γεωργουλέας, Γεωργίκος.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Αλέκος Λυκοτραφίτης): Βέργης, Διον. Πουλόπουλος, Γιάνναρης, Χ. Πουλόπουλος, Μαθιόπουλος, Σωτηρόπουλος, Ψώνης, Κ. Λυμπερόπουλος, Λάζαρης, Σικαλιάς, Κωστόπουλος.
Σημαντικό διπλό 
Θετικά ξεκίνησε τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας ο Αίαντας Καλαμάτας, καθώς επικράτησε 2-0 του Δωριέα Δωρίου χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου. Ένα σημαντικό διπλό για την Καλαματιανή ομάδα, που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη (αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Αίαντας Καλαμάτας είχε επικρατήσει και στο ματς του α΄ γύρου με 3-1).
Από την άλλη πλευρά ο Δωριέας Δωρίου μετά την ήττα του έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου στην Α΄ Τοπική.
Τα γκολ σημείωσαν οι Νέστορας Μπάκας (35΄ με σουτ) και Γιάννης Στραβάκος (55΄ με σουτ).
Διαιτητής ήταν ο Μάριος Καρβούνης, ενώ βοηθοί η Αναστασία Τσουκάλη και ο Γιάννης Γιαννέτσος.
ΔΩΡΙΕΑΣ ΔΩΡΙΟΥ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Δήμας, Γεωργιόπουλος, Μέμα, Πετράκος, Πολίτης, Ζέππος, Κόμαν, Μπόρα, Βεσέλης, Γκιάτα, Γκογκοάσα (60΄ Γκρίτζαλης).
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γιάννης Σακελλαρόπουλος, Θεόδωρος Σακκάς): Γιακουμής, Καλογερόπουλος, Ακριστινέι, Παπαθεοδωρίδης, Κολοκάθης, Ζαφείρης, Κωστέας, Ζαχαριάς, Στραβάκος, Διονυσόπουλος, Μπάκας.
     Με γκολ του Κατσαρού 
Με γκολ του Γιάννη Κατσαρού (74΄ με σουτ) ο Ηρακλής Καλαμάτας νίκησε με 1-0 τον Παπαφλέσσα στην Χώρα. Ένα σημαντικό «διπλό» για τους «κυανόλευκους» οι οποίοι πλησίασαν στην προνομιούχο 3άδα της Α1 Κατηγορίας. Ο Παπαφλέσσας Χώρας (προερχόταν από σημαντικό «διπλό» κόντρα στην πρωτοπόρο ΑΕ Μάνης) με την εντός έδρας ήττα έχασε σημαντικό έδαφος στη «μάχη» της ανόδου.
Το ματς «σφύριξε» ο Δημήτρης Πλακογιάννης που είχε βοηθούς τους Χάρτη Τσοπανάκη και Έκτορα Παναγιωτόπουλο.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ (Λάκης Σπάλλας): Μίτζηρας, Σκουφάκης, Επ. Καγιάς, Κυριακόπουλος, Θ. Τσόπελας, Παπαγεωργίου, Δ. Κανελλόπουλος (59΄ Τσέρτος), Αν. Τσόπελας, Μπάρκας (75΄ Κωνσταντόπουλος), Γκεβόρι, Δημόπουλος.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Άρης Γαλανόπουλος): Κουκούτσης, Μπρακούλιας, Λύρας, Ζαφειρόπουλος, Β. Κωνσταντόπουλος, Μάρης (69΄ Μουρούφας), Βλαχάκης, Κατσαρός (88΄ Αβτζί), Παπαδέας, Ψωρομύτης (79΄ Μπακλαβάς, 89΄ λ.τρ. Αδαμόπουλος).
     Με σόου Μπίσα, Λαθύρη αναδείχθηκε «πρωταθλητής χειμώνα» 
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Θανάση Μπίσα και Βαγγέλη Λαθύρη που πέτυχαν από τρία (21΄, 45΄ και 71΄) και δύο (64΄ και 70΄) γκολ αντίστοιχα, ο Πάμισος Μεσσήνης επικράτησε με 5-0 του ουραγού Μιλτιάδη, χθες στον Πύργο Τριφυλίας.
Με τη νίκη τους αυτή οι «πράσινοι» της Μεσσήνης κατέκτησαν τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Ο τεχνικός του Παμίσου Μεσσήνης Αλέξης Μαντζούνης έκανε εκτεταμένο ροτέισον μιας και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Όσον αφορά τώρα στο Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας που παραμένει στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα με μόλις ένα βαθμό, το έργο του για την αποφυγή του υποβιβασμού δείχνει πολύ δύσκολο. Πρέπει, δε, να επισημάνουμε ότι στο χθεσινό ματς παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες και δεν έκανε καμία αλλαγή.
Εύκολο έργο είχε ο Στάθης Ζαρακοβίτης. Βοηθοί ήταν οι Ευάγγελος Μπασιλάρης και Δημήτρης Ταβουλαρέας.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (Τάκης Κάππος): Δημητρακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Φωτόπουλος, Λακριντής, Διαμαντόπουλος, Αυρηλιώνης, Καραμπότσος, Α. Αλεξόπουλος, Γ. Κάππος, Παυλόγιαννης, Κανελλόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Αλέξης Μαντζούνης, Ευτύχης Τασιόπουλος): Δ. Αλεξόπουλος, Σταματελόπουλος, Βέλλης (66΄ Αριστομενόπουλος), Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (83΄ Καραγιάννης), Μωράκης, Καραπετιάν, Μπογκντάνι (60΄ Χαρλέπας), Λαθύρης, Παπαδόπουλος (60΄ Βλάχος), Μπίσα.
         Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Στη Νέα Ιωνία η Καλαμάτα ‘80
Χωρίς διάθεση παραίτησης η Καλαμάτα ’80 συνεχίζει σήμερα το ταξίδι της στη Γ’ Εθνική μπάσκετ των ανδρών. Η 12η αγωνιστική θα τη βρει στη Νέα Ιωνία, όπου κόντρα στην ομώνυμη τοπική ομάδα θα επιδιώξει να ξεπεράσει τον εαυτό της, να ελαχιστοποιήσει τα λάθη της και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος, προκειμένου να διατηρήσει ουσιαστικές ελπίδες παραμονής.
Ο προπονητής Αλέξης Κορογώνας δεν υπολογίζει στα πλάνα του τους Κατσαρέα, Αρβανίτη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κοντόπουλου, Χατζή και Μέντη.
Στο πρόγραμμα του Νοτίου Ομίλου περιλαμβάνονται ακόμη και οι εξής συναντήσεις (όλες, όπως και το ματς του ΑΟΚ ’80, με σταθερή ώρα έναρξη τις 5 μ.μ.): ΕΑ Πατρών-Οίακας Ναυπλίου, Κεραυνός Αιγίου-Γλαύκος, Απόλλων Σμύρνης-Αγία Παρασκευή, Αχαγιά ‘82-Ακράτα, Ολυμπιάδα Άσσου-Έσπερος και Ένωση Ιλίου-ΚΑΟ Μελισσίων.
       MΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 
Καλαμάτα 80 – ΑΟ Θουρίας για τον Α΄  Όμιλο
Η Καλαμάτα 80 αντιμετωπίζει σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, τον ΑΟ Θουρίας, για την 9η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ  κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Διαιτητής έχει οριστεί ο Γεώργιος Ξηρόκωστας.
        ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ
Δύο αγώνες για τη β΄ φάση
Δύο αγώνες διεξάγονται σήμερα για τη β΄ φάση του πρωταθλήματος μπάσκετ παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα B.C. – ΑΑΕ Ο Αίαντας 1: Κων. Μπακετέας, Χρ. Θωμόπουλος
5.00 μ.μ.
ΔΣ Μεγαλόπολης
Πελασγός Μεγαλόπολης – Καλαμάτα 80: Γ. Δούβρης, Γ. Ξηρόκωστας.
      Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τρία ματς για την 6η αγωνιστική
Τρία ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Β΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που είναι τα εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
ΔΓ Πύλου
ΝΟ Πύλου – Αναγέννηση Παραλίας: Παν. Καρδαράς, Αθ. Μητσέας
6.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
Εράνη Φιλιατρών – Δαϊκλής Καλαμάτας: Παν. Καρδαράς, Αθ. Μητσέας
8.00 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
ΑΠΣ Λύκοι Σπάρτης – ΑΓΟΝ Γυθείου: Κων. Μπακετέας, Δημ. Πουλουπάτης. 
 
***
 
~ ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5964   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3815   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3811  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 610   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-