~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 ,
~

Βίντεο :
1~Από Κλειτορία στο Χιονοδρομικό Χελμού 28/01/2018:
2~ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ  ενημέρωση ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ  28/01/2018:
https://youtu.be/St_Y05yAHxM  .-
3~ Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων ενημέρωση ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ 28/01/2018: https://youtu.be/xRHxxi6AoYQ .-
4~Χιονοδρομικό Καλαβρύτων ανεβαίνοντας 28/01/2018:
https://youtu.be/dTKvtcAtaIc   .-


~ 29 Ιανουαρίου
Ανακομιδή λειψάνων Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του θεοφόρου. Ιερομαρτύρων Σιλουανού επισκόπου Εμέσης και Βαρσιμαίου επισκόπου Εδέσσης. Λουκά διακόνου, Μωκίου αναγνώστου.Μαρτύρων Αβίβου, Ιακώβου, Ιουλιανού, Παρηγορίου, Ρωμανού, Υπερεχίου και Φιλόθεου, των εν Σαμοσάτοις τελειωθέντων. Βεβαίας και Σαρβήλου, των αυταδέλφων. Νεομάρτυρος Δημητρίου (1), του εκ Χίου (†1802). Οσίων Ακεψιμά και Αφραάτου.
(1)Γεννήθηκε το 1780 στο χωριό Παλιόκαστρο της Χίου από ενάρετους γονείς, τον Αποστόλη και την Μαρουλού. Σε νεαρή ηλικία έφθασε στην Κωνσταντινούπολη και εργαζόταν κοντά στον αδελφό του Ζαννή, ο οποίος ήταν έμπορος. Όταν χωρίς την άδεια του αδελφού του αρραβωνιάστηκε κάποια νέα, ο Ζαννής τον έδιωξε από το κατάστημά του. Ευρισκόμενος σε μεγάλη φτώχεια θυμήθηκε ότι ο Σείχ- ουλ- Ιμαλήλ όφειλε στον αδελφό του κάποιο ποσό από αγορές υφασμάτων και πήγε στο σπίτι του για να το εισπράξει και να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Εκεί γνώρισε μία νεαρή μουσουλμάνα η οποία τον αγάπησε και του δήλωσε ότι για να τον παντρευτεί έπρεπε να αλλαξοπιστήσει. Ο Δημήτριος δέχθηκε την πρόταση και παρέμεινε στο σπίτι των τούρκων για δύο μήνες. Γρήγορα όμως δραπέτευσε και κρύφθηκε προσωρινά σε μία χριστιανική οικογένεια στην περιοχή του Σταυροδρομίου. Εκεί τον συνάντησε ο αδελφός του Ζαννής. Ο Δημήτριος εξομολογήθηκε στον πνευματικό του αδελφού του και συγχρόνως έστειλε επιστολή στον πατέρα του εξιστορώντας τα έως τότε γεγονότα της ζωής του αλλά και τον πόθο του να μαρτυρήσει για το Χριστό. Αφού κοινώνησε τα άχραντα μυστήρια παρουσιάσθηκε στον τούρκο διοικητή και με παρρησία ομολόγησε την πίστη του. Παρά το γεγονός ότι οι Χιώτες της Κωνσταντινούπολης συγκέντρωσαν χρήματα για την απελευθέρωσή του, ο Δημήτριος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Έτσι, μετά από φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέμεινε αγόγγυστα, αποκεφαλίστηκε στις 29 Ιανουαρίου 1802.
~

*** Στην τελική ευθεία για τις υπογραφές η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου 
Ακούγεται ολίγον τι ως ανέκδοτο, με τόσα που ακούμε και διαβάζουμε, αλλά, ορισμένοι επιμένουν ότι το θέμα έχει πάρει οριστικά το δρόμο του, παρά τα διάφορα εμπόδια που υπάρχουν, υπαρκτά ή κατά φαντασία.
Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.com, "φως διαφαίνεται στο πλέον μακρύτερο τούνελ των ΣΔΙΤ, το οποίο δεν είναι άλλο από το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές της Περιφέρειας, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η οριστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αφορά την έγκριση της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ, που θα δώσει το πολυπόθητο «πράσινο φως» για το επόμενο -και τελικό στάδιο- πριν την υπογραφή της σύμβασης, από την ανάδοχο εταιρεία, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό, ο ανάδοχος θα έχει στην διάθεσή του χρονικό περιθώριο ενός μήνα για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, κλείνοντας έτσι μια μακρά περίοδο αντιπαραθέσεων και αλλεπάλληλων καθυστερήσεων.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος θα έχει επί 10μηνο το δικαίωμα και της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία, προς το παρόν, δεν είναι εναρμονισμένη σε περιφερειακό επίπεδο, απόρροια των εντάσεων και των διαφορετικών γραμμών, που στο μεταξύ είχαν υιοθετήσει κάποιοι Δήμοι, όσο το θέμα της ΣΔΙΤ βρισκόταν σε τέλμα.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό 158 εκατ. ευρώ και δυναμικότητα επεξεργασίας 200.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως, ήδη από την περασμένη Άνοιξη, έτυχε της δεδηλωμένης υποστήριξης της κυβέρνησης, δια στόματος του Υπουργού Επικρατείας, κου Φλαμπουράρη και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων των οποίων στόχευση ήταν η δυναμική επανεκκίνηση των διαδικασιών που θα οδηγούσαν στην υλοποίηση ενός έργου, του οποίου η καθυστέρηση παρέτεινε λειτουργικά και περιβαλλοντικά προβλήματα στην Πελοπόννησο.
Τα ενθαρρυντικά βήματα συνεχίστηκαν και μετά το καλοκαίρι του 2017, όταν στις 19 Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε από το ΠΕ.ΣΥ. η προγραμματική σύμβαση με τον ΦΟΔΣΑ, η οποία επί της ουσίας διευθετούσε τιμολογιακά ζητήματα σχετικά με το έργο, βήμα το οποίο, είχε θεωρηθεί «προάγγελος» των τελικών υπογραφών σε σύντομο, μάλιστα, χρονικό διάστημα.
Τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκε και η επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (με 66 εκατ. ευρώ) επιλύοντας και τις τελευταίες εκκρεμμότητες όσον αφορά τη χρηματοδότησή του.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 3 μονάδων επεξεργασίας (με ΧΥΤΥ) στις τοποθεσίες Παλιοχούνη Αρκαδίας (Δήμος Τρίπολης), Σκάλα Λακωνίας (Δήμος Ευρώτα) και Καλλιρόη Μεσσηνίας (Δήμος Οιχαλίας) και 2 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε Νέα Κίο (Αργολίδα) και Σπαθοβούνι (Κορινθία) με την επιφύλαξη δημιουργίας περισσότερων σταθμών μελλοντικά, προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων".  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** ΕΦΚΑ: Παράταση – ανάσα για 650.000 οφειλέτες 
Στους 650.000 ανέρχονται περίπου οι οφειλέτες αγρότες, μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι, οι οποίοι επωφελούνται από τη νέα παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου, που έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ για την καταβολή εισφορών, που εκκρεμούν από το 2016.
Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες με τον τρόπο αυτό μετατρέπονται αυτόματα σε εν δυνάμει ασφαλισμένους που θα μπορούν να ελέγξουν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, που ξεκινάει τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα…
Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Φορέα επέλεξε τον δρόμο της δεύτερης κατά σειρά παράτασης, έτσι ώστε να μην μπλέξει σε ενδεχόμενες προσφυγές που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οφειλέτες, οι οποίοι έως χθες υποχρεώνονταν να αποπληρώσουν το χρέος τους έως την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου. Είναι προφανές ότι αυτή η «δεξαμενή» οφειλετών βρισκόταν σε δυσμενέστερη θέση έναντι των υπολοίπων που για χρέη έως 50.000 ευρώ προς τα Ταμεία, θα μπορούν από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά να αποπληρώσουν την οφειλή τους σε έως 120 ισόποσες δόσεις.
Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία οφειλής στους ανωτέρω ασφαλισμένους, η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον… ΕΦΚΑ. Η έναρξη λειτουργίας του, την 1.1.17, ισοδυναμούσε με αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού εισφορών. Έτσι, όλες αυτές οι περιπτώσεις επαγγελματιών, δεν μπορούσαν να καταβάλλουν εισφορές μιας και δεν μπορούσαν αυτές να υπολογιστούν. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση των αγροτών, οι οποίοι σύμφωνα με τις ασφαλιστικές κατηγορίες που ίσχυαν έως 31.12.2016 για το β’ εξάμηνο του ’16 έπρεπε να καταβάλλουν από 535 έως 1.155 ευρώ έκαστος…

***  Το Αστικό ΚΤΕΛ… 
Ένα επεισόδιο, αργά χθες το μεσημέρι, στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ, απέναντι από τον πεζόδρομο της Αριστομένους, μας δίνει την αφορμή για ορισμένους προβληματισμούς.
Ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού ήταν παρκαρισμένο στο χώρο της στάσης. Παράνομα βέβαια. Ειπώθηκαν κάποιες κουβέντες μεταξύ των δύο οδηγών, αλλά αυτές του επαγγελματία του Αστικού ΚΤΕΛ ήταν αντιαισθητικές, χωρίς αιδώ απέναντι στον κόσμο που είχε μέσα.
Όσο δίκιο κι αν είχε το έχασε με τη συμπεριφορά του. Κι όχι μόνο αυτό. Θα πρέπει όλοι τους να μάθουν ότι από τη στιγμή που κρατάνε την τύχη ανθρώπων στα χέρια τους ούτε θα πρέπει να καπνίζουν, ούτε θα πρέπει να μιλούν να μιλούν στο κινητό, ούτε ούτε. Διαφορετικά ας κάνουν μια άλλη δουλειά. Ο οδηγός του Αστικού ΚΤΕΛ πρέπει να είναι υπόδειγμα επαγγελματία και συμπεριφοράς… Α.Π.

*** Τα 38.000 κυβικά λυματολάσπης και ο χάνδακας Μουτελάκης 
Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ήταν η περίπτωση του χάνδακα Μουτελάκη, ο οποίος και έρχεται για ακόμα μια φορά στην επικαιρότητα λόγω της φανερής μόλυνσης.
Το θέμα έφερε στα προ ημερησίας διάταξης ο Μανώλης Μάκαρης, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος χάνδακας εφάπτεται στην περιοχή που ο Δήμος έχει εναποθέσει λυματολάσπη, ενώ κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δε δίνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται στο σημείο. Όπως είπε, δε, έχει πληροφορίες από αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ότι στο Δήμο θα επιβληθεί πρόστιμο εξαιτίας ρύπανσης που είχε εντοπιστεί το καλοκαίρι, ενώ κάλεσε τους υπευθύνους του να βρουν λύση.
Για το ίδιο ζήτημα μίλησε και ο κ. Παναγιώτης Αλούπης, ο οποίος σχολίασε ότι το φαινόμενο είναι χρόνιο και απλά το θυμόμαστε μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα, λέγοντας μάλιστα ότι κάποιος κρύβει την αλήθεια, ενώ έθεσε το ερώτημα πού πηγαίνει η λυματολάσπη. Επίσης, ζήτησε τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών που κάνουν τους ελέγχους.
Απαντώντας για το σοβαρό αυτό ζήτημα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, είπε ότι από την πρώτη στιγμή πάρθηκαν δείγματα, ενώ γίνονται και μετρήσεις στα βυτιοφόρα που αδειάζουν στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας. Μάλιστα, σε πέντε από αυτά δεν επιτράπηκε η είσοδος, ενώ υπήρξε και ενημέρωση στις διωκτικές Αρχές.
Ακόμα, όπως υποστήριξε, έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια να δοθούν στο Δήμο οι αδειοδοτήσεις που δόθηκαν σε κάποιες επιχειρήσεις, προκειμένου να ελεγχθεί αν αυτές έχουν πάρει τα κατάλληλα περιβαλλοντικά μέτρα.
Ο κ. Νίκας με τη σειρά του παρατήρησε ότι χρόνια προβλήματα σαν αυτό δε λύνονται με ακρότητες. Μιλώντας για τη λυματολάσπη, είπε ότι είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα και από την πλευρά του έχει κάνει πολλές προσπάθειες. Μάλιστα, υπάρχουν έτοιμες μελέτες που έχουν σταλεί στο ΕΠΕΡΑ για την οριστική λύση του προβλήματος, αφού είναι έξω από τις δυνατότητες του Δήμου Καλαμάτας.
Όσο για το πρόστιμο που είπε ο κ. Μάκαρης, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ηγεσία, από την οποία θα έπρεπε να λέγονται αυτά τα θέματα, και θα ψάξει ο ίδιος να μάθει πώς διέρρευσε κάτι τέτοιο. Π.Μπ.

***   Δ.Σ. Τριφυλίας: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» 
Κάλεσμα Ανδρινόπουλου στο συλλαλητήριο Αθήνας, αιχμές από τη Ρ.Α.ΚΙ.
«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» τονίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας από την πλειοψηφία του Σώματος, ενώ εκτός ημερήσιας διάταξης κατατέθηκε και σχετικό ψήφισμα προς έκδοση. Καίτοι ευαίσθητο και πολυσύνθετο εθνικό θέμα το Σκοπιανό, καθώς και ο αλυτρωτισμός του γειτονικού μορφώματος-κρατιδίου, στο Σώμα ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και θέσεις, που έχουν ως αφετηρία τις διαφορετικές προσεγγίσεις από τις ιδεολογικές αρχές και πολιτικές πεποιθήσεις καθενός εκ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από τη μείζονα μειοψηφία, ο επικεφαλής της, Στάθης Ανδρινόπουλος, έθεσε σχετικό προ ημερήσιας διάταξης θέμα για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και αυτό που πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα, καλώντας τους Τριφύλιους να συμμετάσχουν. Όπως ανέφερε, έχοντας ο ίδιος υπηρετήσει σε αυτή την περιοχή για πολλά χρόνια, η ενέργεια αυτή (σ.σ. συλλαλητήριο) βοηθάει τα ελληνικά συμφέροντα και την πολιτική ηγεσία της χωρας, όποια και αν είναι αυτή, και συνεχάρη τους 500.000 απλούς πολίτες που έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο, καταγγέλλοντας την κρατική τηλεόραση η οποία δεν αφιέρωσε το χρόνο που έπρεπε για να καλύψει τηλεοπτικά το γεγονός.
Τόνισε δε, ότι «ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα κίνημα δεν πληρώνω την ΕΡΤ» και επισήμανε ότι ως Τριφύλιος πολίτης, ενός τόπου που έβγαλε μακεδονομάχους όπως ο Τέλος Άγρας, να σκεφτόμαστε τη Μακεδονία, όχι μόνο στις γιορτές, αλλά διαρκώς, καλώντας τους Τριφύλιους πολίτες να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι η παράταξή του θα συμμετέχει σε κάθε κίνηση για λεωφορεία κ.τ.λ.
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, συμφώνησε με όσα ανέφερε ο κ. Ανδρινόπουλος λέγοντας πως υπάρχει μια Μακεδονία και αυτή είναι μοναδική, καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σεβασμό αυτή τη συνείδηση που έχει ο ελληνικός λαός.
Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίβελας, «υποστηρίζουμε μια αλήθεια η οποία ξεπερνά τα 3.000 χρόνια, και την κάνουμε και ψήφισμα, και συμμετέχουμε κι όπου κρίνεται και επιλέγεται».
Αιχμηρή ήταν η επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Ιωάννα Μαραβελή, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε λύσει τα του Δήμου, πηγαίνει γκανιάν ο Δήμος […] και θέλετε να αναμειχθούμε με την εξωτερική πολιτική; Δεν είμαστε ικανοί να κλείσουμε τις λακκούβες στην Τριφυλία, […] ούτε να πάρουμε χρηματοδοτήσεις, και ερχόμαστε να πάρουμε αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική;», προσθέτοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνο να αναμειγνύεται το Δ.Σ. στην εξωτερική πολιτική και, μάλιστα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να δείχνει ενδιαφέρον και για εθνικά θέματα, καθώς είναι και πολιτικό Σώμα και έχει το δικαίωμα να τοποθετείται σε οποιοδήποτε ζήτημα.
Για το Σκοπιανό, εκτός ημερήσιας διάταξης, κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Ψήφισμα το οποίο δεν αναγνώστηκε στο Σώμα και το οποίο, ωστόσο, προχθές το μεσημέρι απεστάλη στα ΜΜΕ από το Δήμο Τριφυλίας. 

*** Εγκληματική δράση με φόλες σκορπίζει θλίψη και αναστάτωση στην Τριφυλία 
Δεν έχει σταματημό η εγκληματική δράση με φόλες στην Τριφυλία που σκορπίζει θλίψη και αναστάτωση στους κατοίκους και θάνατο σε αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα. Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν τουλάχιστον πέντε τραγικά συμβάντα όπου διαπιστώθηκε ότι πέντε σκυλάκια έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης αγνώστων που έριξαν φόλες δολοφονώντας τα. Η τραγική κατάσταση με τις φόλες σ’ ολόκληρο το δήμο Τριφυλίας, λαμβάνει, δυστυχώς, ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το πρόβλημα, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί, είναι πολύ έντονο και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν από την εγκληματική δράση σε βάρος των σκύλων, αδέσποτων αλλά και, σε κάποιες περιπτώσεις, δεσποζόμενων. Επίσης, ο φόβος τους μεγαλώνει επειδή πάντα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος και ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει σε επαφή με τα δηλητήρια κάποιο μικρό παιδάκι που παίζει και τότε θα κινδυνεύσει σοβαρά και η ίδια η υγεία του παιδιού. Οι κάτοικοι της Τριφυλίας έχουν περιέλθει σε απόγνωση και ιδίως οι φιλόζωοι και όσοι έχουν οικόσιτα σκυλιά νυχθημερόν φοβούνται για το επόμενο κρούσμα και θύμα και κάνουν λόγο για εγκληματική δράση, ενώ πολλές φορές έχουν καταφύγει στις Αστυνομικές Αρχές όπου έχουν δώσει καταθέσεις και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες. Οι φιλόζωοι της περιοχής, μόνοι τους προσπαθούν να βοηθούν τα αδέσποτα και με δικές τους δαπάνες τούς παρέχουν τροφή, εμβόλια, στειρώσεις και περίθαλψη. Μετά τα τελευταία κρούσματα, τις προηγούμενες μέρες, όπου τέσσερα αδέσποτα σκυλιά δολοφονήθηκαν στον Καρτελά Κυπαρισσίας και ένα στους Γαργαλιάνους, η θλίψη τους είναι απερίγραπτη και καθημερινά αγωνιούν και φοβούνται από την εγκληματική δράση με φόλες. Φιλόζωοι της περιοχής με εκκλήσεις τους στα social media αλλά και με διαρκείς επαφές με κατοίκους, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο. Πραγματικά σοκαριστικές, όσο και «σκληρές» είναι οι εικόνες που έχουν αναρτήσει στο facebook από άτυχα ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο από μαζικές δηλητηριάσεις με φόλες. Σημειώνεται πως, η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικά αξιόποινη πράξη, αποτελεί αυτόφωτο αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα. Η πράξη, δε, αυτή καθεαυτή, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες ενδέχεται να έχει μοιραία αποτελέσματα. Απέναντι στην ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση με φόλες, οφείλουν όλοι, δημοτική Αρχή Τριφυλίας, σύλλογοι, φορείς, κρατικές Αρχές και υπηρεσίες και τοπική κοινωνία, να συνεργαστούν στενά ώστε να βρουν τρόπο και λύση αντιμετώπισης, συνολικά και συνδυαστικά, με πρωτοβουλίες και δράσεις που, εκτός από την καθημερινή μέριμνα και φροντίδα για τα αδέσποτα, να εκπέμπουν και μηνύματα στην κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι άλλωστε είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα εγκαταλείποντας τα ζώα στο έλεος...
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Ένα μοναδικό εφόδιο γνώσης για τον κόσμο του προϊόντος 
Το ελαιόλαδο αποτελεί για τη χώρα μας έναν τεράστιο πλούτο, οικονομικό, κοινωνικό-πολιτικό, πολιτιστικό , διατροφικό, οικολογικό. Πρόκειται για ένα προϊόν που είναι συνδεδεμένο, ίσως όσο κανένα άλλο, με την Ελλάδα, το οποίο, ωστόσο, βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
  Ένα αναγκαίο εργαλείο
Το κενό γνώσης που υπήρχε μέχρι πρότινος στο χώρο έρχεται να καλύψει το βιβλίο «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο».  Πρόκειται για μια μοναδική, στο είδος της, εκδοτική πρωτοβουλία, η οποία υλοποιήθηκε με δημιουργό τον κ. Βασίλη Ζαμπούνη της "Άξιον Εκδοτική" και την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
Πρόκειται για μια εφ’ όλης της ύλης προσέγγιση του ελαιολάδου, ξεκινώντας από ιστορικά στοιχεία και φτάνοντας μέχρι τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, ενώ μεγάλη σημασία και έμφαση δίνονται στον τομέα της καλλιέργειας και των ορθών γεωργικών πρακτικών.
Στις 700 έγχρωμες σελίδες, οι 37 καταξιωμένοι επιστήμονες που υπογράφουν τα κεφάλαιά του, καταθέτουν με εκλαϊκευμένο τρόπο τις γνώσεις τους γύρω από ολόκληρη την «αγροδιατροφική αλυσίδα» του ελαιολάδου. Από την καλλιέργεια, την παραγωγή, την τυποποίηση, μέχρι τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τις πολιτικές γύρω από αυτό.
Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τις πάνω από 220 φωτογραφίες του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και φωτογραφίες του καταξιωμένου φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή,  αναδεικνύονται οι πολύπλευρες πτυχές του «υγρού χρυσού» της πατρίδας μας.
Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» αυτό αποτελεί μια επιστημονική καινοτομία, αφού έχει ως σκοπό της να εφοδιάσει με τις κατάλληλες γνώσεις τον φοιτητή, τον γεωπόνο, τον νέο, ακόμη και τον έμπειρο ελαιοκαλλιεργητή. Για αυτό πρόκειται για μια έκδοση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του ελαιολάδου: στους καλούς επαγγελματίες, ανεξάρτητα σε ποιον κρίκο της αγροδιατροφικής αλυσίδας βρίσκονται, σε εκείνους που ποτέ δεν επαναπαύονται, αλλά διαρκώς πασχίζουν να βελτιώνονται.
Απευθύνεται στους "εραστές" του προϊόντος (πολύ συχνά χομπίστες, ετεροεπαγγελματίες) που όμως θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα, έστω και αν η παραγωγή τους είναι λίγοι τόνοι ή, ακόμα, και λίγες εκατοντάδες κιλά, αλλά και στη γενιά των νέων επιχειρηματιών με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα και σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο προϊόν.
  Βήμα διαλόγου για το μέλλον της ελιάς
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, οι συγγραφείς που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν για την συγγραφή της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο», έχοντας συνείδηση πόσο σημαντική είναι η ευρύτερη δυνατή διεπιστημονική συνεργασία προς όφελος της ελαιοκομίας της χώρας μας, αποφάσισαν πριν λίγες ημέρες να κάνουν ένα δεύτερο βήμα. Έτσι, πάρθηκε η πρωτοβουλία να ιδρυθεί η «Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας».
Την αρχική ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 29 καταξιωμένοι επιστήμονες  και το εγχείρημα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοικτό φόρουμ συζήτησης για την προστασία, ανάπτυξη, προώθηση του ελαιοκομικού τομέα, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις.
 Στην "Εταιρεία" αυτή συμμετέχουν οι συγγραφείς που συνέβαλαν στη δημιουργία της "Εγκυκλοπαίδειας", δεν αποτελεί όμως κλειστή ομάδα, αφού μετά την ίδρυσή της είναι ανοιχτή και καλεί να ενταχθούν σε αυτή όσοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν επαγγελματική / ακαδημαϊκή δραστηριότητα που σχετίζεται με τον ελαιοκομικό τομέα το επιθυμούν.
   Βασικές κατευθύνσεις αποτελούν:
 -Η διεπιστημονική συνεργασία όλων των ειδικοτήτων που συνδέονται με την ελιά και το ελαιόλαδο.
-Η ώσμωση μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και όσων εργάζονται στους χώρους παραγωγής των επιχειρήσεων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των φορέων της Πολιτείας.
-Η οργάνωση της Εταιρείας με δημοκρατία, με διαφάνεια, καθώς και επιστημονική αριστεία.
-Η επίγνωση ότι ο ελαιοκομικός τομέας – και ειδικά το ελαιόλαδο- βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην Ελλάδα, άρα θα πρέπει η αναζήτηση της καινοτομίας να πατάει στο στέρεο έδαφος της πραγματικότητας και των ιστορικών καταβολών της.
Ειδικότερα, η Διακήρυξη Ίδρυσης έχει ως εξής: "Εμείς που συνυπογράφουμε τη διακήρυξη αυτή, συναντηθήκαμε και συνεργαστήκαμε για την συγγραφή της 'Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο'. Έχοντας συνείδηση πόσο σημαντική είναι η ευρύτερη δυνατή διεπιστημονική συνεργασία προς όφελος της ελαιοκομίας της χώρας μας, αποφασίζουμε να κάνουμε ένα δεύτερο βήμα και για αυτό  παίρνουμε την πρωτοβουλία να προτείνουμε την ίδρυση της 'Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας'" (Εταιρεία).
  Α’. Σκοποί
Βασικός σκοπός της Εταιρείας είναι η διεπιστημονική συνεργασία με τη δημιουργία ενός ανοικτού φόρουμ συζήτησης για την προστασία, ανάπτυξη, προώθηση του ελαιοκομικού τομέα, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από προκλήσεις.
Ειδικότερα υπογραμμίζουμε τη χρησιμότητα της ώσμωσης μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου, των επιχειρήσεων του ελαιοκομικού κλάδου και των ελαιοπαραγωγών για την καλλιέργεια συνεργειών μεταξύ αυτών.
  Β’. Πόροι 
Έχοντας υπόψη ότι ο ελαιοκομικός τομέας έχει στο παρελθόν απολαύσει πλουσιοπάροχων χρηματοδοτήσεων, η Εταιρεία υπογραμμίζει εξ’ αρχής τη σημασία της διαφάνειας, της εγκράτειας, της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των πόρων που θα διαχειριστεί προς όφελος των ελαιοκομικών προϊόντων.
  Γ’. Μέλη
Σε πρώτη φάση, ως μέλη μετέχουν δικαιωματικά όσοι / όσες εκ των συγγραφέων της Εγκυκλοπαίδειας Ελαιολάδου επιθυμούν. Σε επόμενη φάση, μπορούν να ενταχθούν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν επαγγελματική / ακαδημαϊκή δραστηριότητα που σχετίζεται με τον ελαιοκομικό τομέα. Η Εταιρεία είναι απολύτως ουδέτερη απέναντι σε θρησκευτικές, πολιτικές/κομματικές, φυλετικές διαφορές. Στην Εταιρεία μπορούν να γίνουν δεκτά μέλη άλλων χωρών. Ωστόσο, η έδρα θα είναι η Ελλάδα (Αθήνα) και η κύρια γλώσσα τα Ελληνικά.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** 52χρονος από τη Μεσσήνη βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του 
Χθες το βράδυ εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, ένας 52χρονος από άνδρες του Α.Τ. Μεσσήνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας που έμενε μόνος του, αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο και έχασε τη ζωή του. 

*** "Προσθαφαιρέσεις" στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά»
 Κάθε φορά που βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα δημοσίευμα με τους πιθανούς υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, στις επερχόμενες εκλογές, προσθέτονται καινούργια ονόματα, ενώ, αφαιρούνται κάποια άλλα.
Η εφημερίδα "Παραπολιτικά", η οποία φαίνεται να έχει "στενούς" δεσμούς" με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε χθεσινό της δημοσίευμα, δημοσιεύει την γαλάζια 7άδα των υποψηφίων βουλευτών που θα δώσουν τη μάχη για την επικράτηση του κόμματος στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υποψήφιοι για τις εκλογές του 2019 ή αν αυτές εξαγγελθούν νωρίτερα, είναι οι εξής: Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Χρήστος Παναγόπουλος, Πιπίνα Κουμάντου, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Πέτρος Μπαλαούρας. Το αν επαληθευτεί ή όχι μένει να το δούμε… Α.Π.

***
~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Δευτέρα  29 - 01 -2018 , Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  68-61 , (30-32) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 11-20 , 19-12 , 20-16 , 18-13 .- ^

 ~** Οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής:

Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-0
(45`+3, 75` Τουράμ)

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 0-0
 ΑΕΚ-Λαμία 2-0
(40΄ Χριστοδουλόπουλος, 63΄ Λιβάγια)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1
(87΄ πέν. Πρίγιοβιτς)

Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-1
(57΄ Ντε Λούκας, 63΄ Φασίδης / 30΄ Γιουσούφ)

Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-0
(Ντάουντα 61΄)

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(90΄+1 Τζημόπουλος)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1
(21' Ιγκλέσιας - 39' πέν. Ανσαριφάρντ)

 ~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγ.)
1. ΠΑΟΚ 43
2. Ολυμπιακός 42
3. ΑΕΚ 41
4. Ατρόμητος 37
5. Πανιώνιος 27
. Ξάνθη 27
. Αστέρας Τρίπολης 27
8. Παναθηναϊκός 23
 9. ΑΕΛ 21
. Λεβαδειακός 21
11. Παναιτωλικός 19
. Λαμία 19
13. ΠΑΣ Γιάννινα 22
14. Απόλλων Σμύρνης 14
. Κέρκυρα 14
16. Πλατανιάς 9
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

*** Πρότυπο και υπερηφάνεια για τα αδέλφια Χανδρινού της Εθνικής Βόλεϊ Παίδων και της Καλαμάτας ‘80 
Ο Σπύρος και ο Άρης Χανδρινός πέρασαν τις πιο απαιτητικές, αλλά και τις πιο ευτυχισμένες γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς της ζωής τους, έχοντας το σπάνιο προνόμιο να συμμετάσχουν μαζί στις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας Βόλεϊ Παίδων που εξασφάλισε μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (θα διεξαχθούν σε Σλοβακία-Τσεχία 7-15 Απριλίου). Πρόκειται αναμφισβήτητα για μεγάλη επιτυχία και δικαίωση τόσο των ίδιων, όσο για τον σύλλογό τους, την Καλαμάτα ’80 (με προπονητές διαδοχικά τους Αντώνη Κάτσο, Χρήστο Διακουμέα, Παναγιώτη Μητρόπουλο, Χρήστο Δημητρακόπουλο, Γιώργο Κουλιέρη), όσο και της οικογένειάς τους, ενώ οι διακρίσεις τους κάνουν υπερήφανους όλους τους Μεσσήνιους.Ο ευτυχής πατέρας Πάνος Χανδρινός (αθλητής του βόλεϊ και ο ίδιος αρχικά και εδώ και πολλά χρόνια διαιτητής Α’ Εθνικής κατηγορίας) εξηγεί ότι τα παιδιά έδειξαν από μικρά την αγάπη τους για το βόλεϊ, «κυνηγώντας» τις προπονήσεις, ενώ με σωστή καθοδήγηση και από τους προπονητές τους εξελίχθηκαν αγωνιστικά, αλλά εξίσου και ως καλοί χαρακτήρες –στοιχείο πάνω στο οποίο εστίασαν και ως γονείς, μαζί με τη μαμά Όλγα Βλαχούλη, η οποία είναι σημειωτρια σε τοπικούς αγώνες βόλεϊ. (Στη φωτό οι δυο τους με την κόρη τους Μαρία στο ματς με την Πορτογαλία, στο κλειστό του Ρέντη). Η στήριξη ήταν φυσικά αμέριστη, ενώ η ευχή του κ. Χανδρινού είναι να έχουν υγεία και «να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν για όσο το αγαπούν».
Όνειρα εθνικής ανδρών και κορυφαίου βόλεϊ για Σπύρο και Άρη
Το «Θ» έχει την ξεχωριστή τιμή να φιλοξενεί τα αδέλφια Χανδρινού στις σελίδες του, σε μια διπλή συνέντευξη με 12 ερωτήσεις -πάνω απ’ όλα ως υγιές πρότυπο για τα παιδιά της ηλικίας τους που κάνουν όνειρα πρωταθλητισμού ή ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους… Ο λόγος στον 16χρονο λίμπερο Άρη Χανδρινό (έχει γεν. 20/11/2002) και στον νεαρό ακραίο Σπύρο Χανδρινό που θα κλείσει τα 17 στις 24 Φλεβάρη…
1. Περιμένατε την πρόκριση; Και τελικά πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή η εθνική;
Σπύρος:
Την πρόκριση αυτή δεν μπορώ να πω ότι την περιμέναμε αλλά ούτε και ότι δεν την περιμέναμε. Ήμασταν σίγουροι όμως ότι θα πάμε καλά γιατί προπονηθήκαμε σκληρά και τελικά οι κόποι μας επιβραβεύτηκαν. Η εθνική αυτή πιστεύω μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και όχι μονό επειδή απαρτίζεται από καλούς παίκτες, αλλά επειδή είμαστε πρώτα οικογένεια και μετά ομάδα.
Άρης: Εγώ προσωπικά δεν το περίμενα διότι δεν είχα ξαναδεί από κοντά πώς είναι οι τακτικές και τα παιχνίδια στο εξωτερικό, αλλά ήμουν αρκετά αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά. Αυτή η εθνική με την θέληση κάθε αθλητή μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά και το πιστεύω.
2. Ποιες ήταν οι κορυφαίες προσωπικές στιγμές από τα προκριματικά;
Σπύρος: Εννοείται πως ήταν οι νίκες που κάναμε αφού δίναμε όλο μας το «είναι» για να πετύχουμε τον στόχο μας.
Άρης: Δε νομίζω να υπάρχουν κορυφαίες στιγμές. Όταν φοράς το εθνόσημο στο στήθος και παίζεις για ένα ολόκληρο έθνος, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη στιγμή…
3. Ποια ήταν τα πιο δύσκολα κομμάτια από την αρχή της προετοιμασίας, την επιλογή της 12άδας και τελικά τους αγώνες;
Σπύρος: Τα πιο δύσκολα κομμάτια ήταν οι διπλές προπονήσεις που στην αρχή μας είχαν κουράσει λίγο αλλά μετά τις συνηθίσαμε και όλα ήταν εντάξει.
Άρης: Η προετοιμασία κύλισε θετικά για εμένα και δεν υπήρχαν σημαντικές δυσκολίες ούτε στα προκριματικά.
4. Τι ιδιαιτερότητες και ξεχωριστές σκέψεις υπάρχουν στο να έχεις τον αδελφό σου δίπλα σου, στην ίδια εθνική ομάδα;
Σπύρος: Προσωπικά νιώθω ευλογημένος που έχω τον αδερφό μου ως συμπαίκτη στην εθνική ομάδα διότι είναι ο μόνος που θα μου εξηγήσει ας πούμε πώς πήγα σε μια προπόνηση και θα είναι ειλικρινής μαζί μου.
Άρης: Το να έχεις τον αδερφό σου διπλά σου είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το εκφράσω. Ο Σπύρος μου μίλησε, μου είπε κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχω και με βοήθησε αρκετά σε όλο το κομμάτι.
5. Τι είναι αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις από την πλειοψηφία των αθλητών της ηλικίας σου και να φτάσεις σε κορυφαίο επίπεδο;
Σπύρος:
Όπως και για όλα τα παιδιά της ηλικίας μου έτσι και για μένα το μεγαλύτερο όνειρο να γίνουμε μέλη της εθνικής μας ομάδας. Η σκληρή προπόνηση είναι αυτή που θα μας κάνει όλους καλύτερους αλλά όλα κερδίζονται αν το θέλεις πραγματικά.
Άρης: Αυτό που με έκανε να ξεχωρίσω ήταν η θέληση, η πιστή, το σθένος και να κάνω περήφανη την οικογένεια μου και την πόλη μου
6. Και πώς κατάφερε η οικογένεια Χανδρινού να έχει διπλή επιτυχία;
Σπύρος: Ο Άρης είναι ένα παιδί με πάθος για ό,τι κάνει και αν του μπει κάτι στο μυαλό δεν βγαίνει μέχρι να πραγματοποιηθεί. Έτσι και με την Εθνική ομάδα , ήθελε τόσο πολύ να πάρει μια θέση σε αυτήν την ομάδα που με τη βοήθεια μου ως πιο “παλιός” και έπειτα από σκληρή προπόνηση κατάφερε να διεκδικήσει τη θέση.
Άρης: Η οικογένεια Χανδρινού έτυχε και είχε δυο παιδιά στην εθνική. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να κρατηθούμε.
7. Αλήθεια, πώς βιώνουν η οικογένεια και οι φίλοι σας τις διακρίσεις σας;
Σπύρος: Η οικογένεια μου όπως ήταν πριν έτσι είναι και τώρα. Με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και αφού κατάφερα και πέτυχα το στόχο μου ένιωσαν πολύ περήφανοι. Το ίδιο και οι φίλοι μου, χαίρονται πολύ για μένα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στη σχέση μας. Είμαστε φυσιολογικά, όπως και πριν.
Άρης: Η οικογένειά όμως, το αντιμετωπίζει όπως κάθε οικογένεια που τα παιδιά της φτάσανε εκεί που είχαν σαν στόχο. Συγκίνηση και απέραντη χαρά. Οι φίλοι με αγκάλιασαν μου είπαν συγχαρητήρια και οι περισσότεροι δάσκαλοι μας είπαν ότι είναι πολύ περήφανοι.
8. Οι μέχρι τώρα επιτυχίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι και λειτουργείς;
Σπύρος:
Ναι, αρκετά. Πιστεύω μετά από αυτές τις εμπειρίες ο εγκέφαλος ωριμάζει και αρχίζεις και σκέφτεσαι πιο σοβαρά και ορθά.
Άρης: Σίγουρα ο τρόπος που σκέφτομαι έχει αλλάξει, διότι έχω δει περισσότερα πράγματα και έχω περισσότερες απόψεις για αυτά.
9. Η συνύπαρξη στην Καλαμάτα ’80 με τον Φροίξο Κωτσάκη, ο οποίος είχε νωρίτερα κληθεί στην εθνική ομάδα έπαιξε τον ρόλο προτύπου για εσένα; Αισθάνεσαι αντίστοιχα ότι κι εσύ αποτελείς οδηγό για άλλα μικρότερα παιδιά;
Σπύρος:
Προσωπικά δεν είχα και ούτε έχω κάποιο πρότυπο, αλλά έπαιξε σημαντικό ρολό στην βελτίωση μου όσον αφορά το παικτικό κομμάτι και τον ευχαριστώ για αυτό.
Άρης: Όχι ιδιαιτέρα. Προφανώς μου άρεσε η εξέλιξη του αλλά δεν τον είχα σαν πρότυπο, γιατί είμαι άλλος χαρακτήρας. Αισθάνομαι ότι με θέληση και με τις κατάλληλες ενέργειες κάθε παιδί μπορεί να φτάσει εκεί όπου αξίζει.
10. Υπάρχει «μυστικό» στη δουλειά που γίνεται στην Καλαμάτα ’80; Τι εμπόδια υπάρχουν στην ανάδειξη νέων αθλητών στην περιοχή μας;
Σπύρος:
Το μεγάλο μας μυστικό είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό προπονητή που ασχολείται με όλους και ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά και τον ευχαριστώ βαθύτατα που με βοήθησε και αυτός να φτάσω μέχρι εδώ!
Άρης: Όχι δεν υπάρχει κανένα “μυστικό” στην προπόνηση, αλλά η Καλαμάτα ‘80 μας έχει δώσει τις κατάλληλες ευκαιρίες και εφόδια. Βασικό είναι ότι μου αρέσει αυτό που κάνω, γιατί αν δεν μου άρεσε δεν θα έφτανα μέχρι εδώ.
11. Συνδυάζονται σχολείο και πρωταθλητισμός;
Σπύρος: Όλα συνδυάζονται, αρκεί να υπάρχει σωστό πρόγραμμα και θέληση -πράγμα που προσπαθώ να επιδιώκω.
Άρης: Όπως δείξαμε το σχολείο μπορεί να συνδυαστεί με τον πρωταθλητισμό αρκεί μονό να υπάρχει πρόγραμμα.
12. Ποια είναι τα σχέδια και τα όνειρά σου για το μέλλον;
Σπύρος
: Σχεδία έχω πολλά, όπως για παράδειγμα να περάσω στη σχολή που θέλω και να βρω μια ομάδα και να συνεχίζω να παίζω παράλληλα με τις σπουδές μου. Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι να παίξω με την Εθνική Ομάδα Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Άρης: Για το μέλλον το όνειρό μου είναι να συμμετάσχω στην εθνική ομάδα των ανδρών αλλά και να παίξω στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Γενικά να παίξω σε κορυφαίο επίπεδο.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχουν όλα τους τα όνειρα!
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι ο Πάμισος και +4 από την Θουρία (φωτογραφίες) 
 
Το ντέρμπι κορυφής της Α’ Τοπικής στη Μεσσήνη κυριάρχησε χθες στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, με τον Πάμισο όμως να καταλύει αυτό τον χαρακτηρισμό επικρατώντας του Πανθουριακού με 4-2. Οι «Νησιώτες» που βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 στο ημίχρονο και 4-0 στο 80’ αποσπάστηκαν 4 βαθμούς στην κορυφή, αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου. Το σκορ άνοιξε στο 10λεπτο ο Μπαστακός, ο Λαθύρης στο 34’ διπλασίασε τα τέρματα για τους «πράσινους». Στις αρχές του β’ μέρους ο Τσουλάκος –άρτι αποκτηθείς από την Καλαμάτα- έβαλε τη «σφραγίδα» του με ένα τρίτο γκολ, ενώ στο 80’ ο Μπίσα έδωσε θριαμβευτικές διαστάσεις στην επικράτηση της ομάδας του Αλέξη Μαντζούνη.
Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Αργυρόπουλου προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν υπήρχε πια χρόνος, με τον Βυζά πάντως να μετριάζει τις εντυπώσεις, μειώνοντας στο τελικό 4-2 με γκολ στο 82’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής
Πάμισος-Πανθουριακός 4-2
Εράνη-Διαβολίτσι 0-1
Ομόνοια-Σπερχογεία 2-1
Ανδρούσα-Φαραί 4-0
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Τέλος Αγρας 0-2
Μιλτιάδης-Αναγέννηση 1-1
Ασπρόχωμα-Απόλλων Καλαμάτας 1-5

Η βαθμολογία
1. Πάμισος 41
2. Πανθουριακός 37
3. Διαβολίτσι 34
4. Απόλλων 32
5. Ανδρούσα 32
6. Τέλος Άγρας 29
7. Εθνικός Μελιγαλά 26
8. Κυπαρισσία 25
9. Εράνη 23
10. Ομόνοια 20
11. Σπερχογεία 16
12. Φαραί 16
13. Ασπρόχωμα 13
14. Ολυμπιακός 7
15. Αναγέννηση 5
16. Μιλτιάδης 2

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 3/2
Αναγέννηση-Πάμισος
Σπερχογεία-Ανδρούσα
Ασπρόχωμα-Μελιγαλάς
Φαραί-Εράνη
Κυριακή 4/2
Τέλος Άγρας-Πανθουριακός
Διαβολίτσι-Ολυμπιακός
Κυπαρισσία-Μιλτιάδης
Απόλλων-Ομόνοια***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-17-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018
:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-19-2018.html .-  
~** Βρίσκομαι στην σοβαρή απόφαση σκέψεις τέλη Φεβρουαρίου 2018 να σταματήσω όλες μου τις αναρτήσεις σε όλα τα ιστολόγιά μου ?; STAMOS 01 ARFARA 2018 ....
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-20-2018.html  .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή  21  Ιανουαρίου  2018
:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-21-2018.html .- 

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 23 Ιανουαρίου  2018
   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-23-2018.html  .-
~**  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 24  Ιανουαρίου 2018
 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-24-2018-24-1.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Πέμπτη 25  Ιανουαρίου 2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-25-2018-24-01-2018-140.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-26-2018-26-1.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
:   http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-27-2018.html .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή 28  Ιανουαρίου 2018
: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-28-2018-2011-2011.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-29-2018-29.html .-
~**

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5979   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3836   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3834  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 669   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-