~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,
~

~ 3 Ιανουαρίου
Προεόρτια των Φώτων. Προφήτου Μαλαχίου. Μαρτύρων Γόρδιου του κόμητος (1), του Οσίου Ακακίου, του εν τω Λάτρω. Οσίων Θωμαΐδος της Λεσβίας και Πέτρου του «σημειοφόρου».
(1) Γεννήθηκε στην Καισαρεία της Καππαδοκίας επί των ημερών του βασιλιά Λικινίου. Ήταν κόμης στην τάξη και επικεφαλής εκατό στρατιωτών. Επειδή δεν μπορούσε να ανεχθεί τις βλασφημίες κατά του Χριστού έφυγε από την πόλη και ζούσε με τα θηρία στο δάσος. Παρακινούμενος από την αγάπη του για το Χριστό επέστρεψε στην πόλη και εμφανίσθηκε στο κατάμεστο θέατρο την ώρα των αγώνων όπου και ομολόγησε την πίστη του σ’ Αυτόν. Από την ομολογία του πολλοί πίστεψαν στο Χριστό, ο άρχοντας, όμως, έξαλλος από οργή διέταξε τον αποκεφαλισμό του.
~ 3 Ιανουαρίου: Εορτή του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού
~ Τη μνήμη του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού τιμά σήμερα, 3 Ιανουαρίου, ημέρα η ί μας.
* Το μοναστήρι του στην Νέα Μάκρη πανηγυρίζει και πλήθος κόσμου θα το επισκεφθεί και πάλι, ο καθένας για προσωπικούς του λόγους. Ο Άγιος Εφραίμ γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 14 Σεπτεμβρίου του 1384μ.Χ. Ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας Μόρφη.
Οι γονείς του όταν βάπτισαν τον Άγιο του έδωσαν το όνομα Κωνσταντίνος. Σε μικρή ηλικία ο Άγιος Εφραίμ ορφάνεψε από πατέρα. Από εκείνη την στιγμή η μητέρα του ανέλαβε εξ ολοκλήρου την φροντίδα της οικογένειας.
Στην φροντίδα αυτή συμπεριέλαβε και την χριστιανική αγωγή των παιδιών της. Ο Άγιος από μικρός έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για τον Θεό και την Χριστιανική πίστη.
Όταν ο Άγιος Εφραίμ ήταν δεκατεσσάρων ετών, στην περιοχή των Τρικάλων γινόταν από τους Τούρκους, υπό τις διαταγές του Σουλτάνου Βαγιαζίτ του 1ου, επιχειρήσεις παιδομαζώματος. Το παιδομάζωμα ήταν το πρώτο στάδιο της δημιουργίας των Γενίτσαρων. Μάζευαν οι Τούρκοι μικρά Ελληνόπουλα, τα έστελναν στην Τουρκία όπου σε ειδικά στρατόπεδα τα μεγάλωναν γεμίζοντας την καρδιά τους αγάπη… για τον Αλλάχ και μίσος για τον Χριστό και την Ελλάδα. Αυτά τα Ελληνόπουλα γίνονταν οι φοβεροί Γενίτσαροι, που όπως λένε πολλές μαρτυρίες ήταν σκληρότεροι και από τους ίδιους τους Τούρκους.
Φοβούμενη η μητέρα του Αγίου ότι θα τον πάρουν και αυτόν οι Τούρκοι, τον συμβούλεψε να φύγει από το πατρικό του σπίτι και να κατευθυνθεί σε περιοχές της Ελλάδας που δεν ήταν ακόμα κάτω από τον Τουρκικό ζυγό. Όταν έφτανε σε μια τέτοια περιοχή, τον ορμήνεψε, να βρει ένα μοναστήρι και να εισαχθεί εκεί ως δόκιμος μοναχός, μιας και η μοναστική ζωή ήταν κάτι που επιθυμούσε και ο ίδιος. Τις συμβουλές αυτές ακολούθησε ο Άγιος Εφραίμ και μετά από πολλούς κόπους έφτασε στο όρος Αμώμων της Αττικής.
Είναι το όρος που, στις μέρες μας, στους πρόποδες του είναι χτισμένη η Νέα Μάκρη. Στο όρος είχαν μαζευτεί χριστιανοί ασκητές, και από αυτούςalt ονομάστηκε όρος Αμώμων, δηλαδή όρος των Καθαρών. Εκεί υπήρχε και το ανδρικό μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Σε αυτό το μοναστήρι κατάφυγε ο Άγιος Εφραίμ και έμεινε έως την ηλικία των 18 ετών ως δόκιμος μοναχός της μονής.
Στην ηλικία των δεκαοκτώ χρίστηκε μοναχός και έλαβε το όνομα Εφραίμ (όπως έχουμε αναφέρει μέχρι τότε ονομαζόταν Κωνσταντίνος). Μετά δε από λίγα χρόνια χειροτονήθηκε Ιερέας. Στο μοναστήρι περνούσε πολύ λίγο χρόνο. Συνήθως ήταν απομονωμένος σε μια σπηλιά στην περιοχή όπου και ασκήτευε.
Τα χρόνια περνούσαν και η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε υποδουλώσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Στην περιοχή της Αττικής δρούσαν Τουρκικά στρατεύματα υπό τις διαταγές του Εβρενόμπεη.
Μέρος αυτών των στρατευμάτων, το 1424, αναπτύχθηκε στην περιοχή του όρους Αμώμων και άρχισε να καταστρέφει, να λεηλατεί και να δολοφονεί, κάνοντας πράξη την συνήθη τακτική των Τουρκικών στρατευμάτων τον καιρό εκείνο. Έτσι έφτασαν και στο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και απαίτησαν να τους παραδοθούν οι θησαυροί του μοναστηριού. Το μοναστήρι όμως ήταν φτωχό και το μόνο που κατάφεραν να πάρουν οι Τούρκοι από εκεί ήταν οι ζωές όλων των μοναχών που σφαγιάστηκαν στην αυλή του μοναστηριού.
Ο Άγιος την ημέρα εκείνη δεν ήταν στο μοναστήρι. Όταν το επισκέφθηκε την επόμενη, βρήκε τα πτώματα των μοναχών στην αυλή και το μοναστήρι κατεστραμμένο. Αφού φρόντισε για την ταφή των μοναχών, αποσύρθηκε μόνιμα πλέον στην σπηλιά που ασκήτευε. Στο μοναστήρι κατέβαινε μόνο στις μεγάλες εορτές για να λειτουργήσει στην εκκλησία του.
Σε μια τέτοια εορτή, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1425 (ημέρα μνήμης της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού), ξαναεπισκέφθηκαν οι Τούρκοι την μονή. Συνέλαβαν τον Άγιο και άρχισαν να τον υποβάλουν σε φρικτά βασανιστήρια προσδοκώντας να τους αποκαλύψει τυχών μυστικές κρύπτες με θησαυρούς που δεν είχαν καταφέρει να ανακαλύψουν. Οκτώ ολόκληρους μήνες ο Άγιος υπέμενε τα φρικτά βασανιστήρια των Τούρκων έως τις 5 Μαΐου του 1426 κρεμασμένος ανάποδα καρφωμένος με καρφιά στον κορμό μιας μουριάς, παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο, σε ηλικία 42 ετών.
Στις μέρες μας στο μοναστήρι αυτό μένουν και υπηρετούν μοναχές. Το λείψανο του Αγίου Εφραίμ φυλάσσεται εκεί και καθημερινά εκατοντάδες πιστών το επισκέπτονται ζητώντας από τον Άγιο την ευλογία και την βοήθεια του. Ο Άγιος με την χάρη του Θεού έχει κάνει χιλιάδες θαύματα. Στον περίβολο της μονής, και προστατευμένη από κτίσμα που χτίστηκε γύρω της, υπάρχει η μουριά πάνω στην οποία ο Άγιος Εφραίμ άφησε την τελευταία του πνοή.
Η ηρεμία που επικρατεί στον χώρο είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λέξεις. Θα την νιώσετε κι εσείς όταν με την βοήθεια του Χριστού επισκεφθείτε τον Άγιο Εφραίμ στην μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Νέα Μάκρη Αττικής.
Η εκκλησία μας έχει αφιερώσει στην μνήμη του Αγίου Εφραίμ δύο ημέρες του έτους. Την 5η Μαΐου όπου τιμούμε το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου και την 3η Ιανουαρίου όπου τιμούμε την ανεύρεση των ιερών λειψάνων του. Τα ιερά λείψανα του Αγίου Εφραίμ βρέθηκαν με Θεία Παρέμβαση το 1950, 524 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του.
Ένα απο τα παλαιότερα μοναστήρια της Αττικής είναι αυτό στο Όρος των Αμωμών (τοποθεσία γνωστή σήμερα ως Νέα Μάκρη). Πολλοί μοναχοί και ιερείς έμειναν εκεί και προσευχήθηκαν στον Κύριο.
Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν μεγάλες και βάρβαρες σφαγές όπου ξεκληρίστηκε το μοναστήρι, ένα απο τα θύματα ήταν και ο Άγιος μας. Το 1945 η Μοναχή τότε Μακαρία πήγε στα ερείπια της αρχαίας μονής του Ευαγγελισμού άλλοτε ονομαζόμενης ως Σταυροπηγιακής, του Όρους Αμωμών, στις βορειανατολικές υπωρείες του Πεντελικού. Απο θεία παρόρμηση, διαμόρφωσε ένα κελάκι εκεί και άρχιζε να καθαρίζει τα ερείπια του παλαιού Ναού για να τον ανακατασκευάσει. Εκεί πολλές φορές διαλογιζόταν ότι σε εκείνα τα χώματα είχαν ζήσει κατά την πάροδο των αιώνων Άγιοι Μοναχοί και προσευχόταν να ” γνωρίσει ή να της φανερωθεί κάποιος απο αυτούς”.
Μια φωνή στην αρχή σιγανή αλλά με τον καιρό δυνατότερη στην ψυχή της, της έλεγε ” Σκάψε και θα βρείς αυτό που επιθυμείς” και θαυμαστώς της είχε φανερωθεί ένα σημείο στο προαύλιο του Μοναστηριού. Έτσι στις 3 Ιανουαρίου 1950 έχοντας έναν εργάτη για άλλες εργασίες στο μοναστήρι τον έβαλε να σκάψει στο σημείο όπου την υποδείκνυε η ψυχή της.
Ο εργάτης ήταν αρνητικός ήθελε να σκάψει οπουδήποτε αλλού παρά σε αυτό το σημείο, τελικά μετά απο τις εκκλήσεις και τις προσευχές, ο εργάτης πείστηκε και ξεκίνησε να σκάβει. Το σημείο εκεί είχε ένα μισογκρεμισμένο τζάκι, τοίχο κ.α πράγματα που έδειχναν ότι εκεί κάποτε υπήρχε κελί κάποιου μοναχού. Φτάνοντας το 1,70 ύψος σκάψιμο βρέθηκε το πρώτο εύρημα.. Ένα κεφάλι.. και όλος ο τόπος απόκτησε μια ευωδιά.. ( ήταν 3/1/1950 ώρα 9 το πρωί) σιγά σιγά και με προσοχή ή Ηγουμένη Μακαρία έβγαλε όλο το σκήνωμα και το τοποθέτησε σε μία θυρίδα που ήταν πάνω απο τον τάφο.
Μονή Οσίου Εφραίμ
Ήταν φανερό ότι πρόκειτο για κληρικό γιατί το ράσο του είχε παραμείνει άθικτο. Το βράδυ, διαβάζοντας τον εσπερινό η Ηγουμένη άκουσε βήματα.. ο ήχος ερχόταν απο τον τάφο.. μετά απο τον περίβολο και έφτασε ως την πόρτα της εκκλησίας. Εκεί πρωτοαντίκρυσε τον Άγιο, ψηλός με μάτια μικρά στρογγυλά, με μακριά μαύρα γένια που έφταναν στον λαιμό, ντυμένος με την μοναχική αμφίεση. Στο ένα χέρι είχε μία φλόγα και με το άλλο ευλογούσε. Ο Άγιος ζήτησε να τον βγάλουν απο αυτή την θυρίδα που το είχαν. Την επόμενη κι όλας μέρα η Ηγουμένη καθάρισε τα οστά και τα τοποθέτησε σε μια θυρίδα στο Ιερό του Ναού. Το ίδιο βράδυ φανερώθηκε στον ύπνο της ο Άγιος και την ευχαρίστησε και της φανέρωσε και το όνομα του ” ΕΦΡΑΙΜ “.
Απολυτίκιο:
Ηχος α΄. Της ερήμου πολίτης.
Εν όρει των Αμώμων ώσπερ ήλιος έλαμψας, και μαρτυρικώς, θεοφόρε, προς θεόν εξεδήμησας, βαρβάρων υποστάς επιδρομάς, Εφραίμ Μεγαλομάρτυς του Χριστού, δια τούτο αναβλύζεις χάριν αεί, τοις ευλαβώς βοώσι σοι, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου, πάσιν ιάματα.
Απολυτίκιο του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού : https://youtu.be/uokpCIn52U4 .-
~ Άγιος Παΐσιος: Ο Μέγας Βασίλειος εάν ζούσε στην εποχή μας θα έπιανε ξανά την σπηλιά και το κομποσχοίνι
~…Οι περισσότεροι Πνευματικοί της εποχής μας είναι καλογερομάχοι και ποικιλοτρόπως βάλλουν κατά του Μοναχισμού και μάλιστα χρησιμοποιούν και Μεγάλους Βασιλείους με Βασιλειάδες και κοινωνική δράση κ.λ.π.
* Δεν θέλω να αναφέρω την ζωή του Μεγάλου Βασιλείου, πριν αρχίση τις Βασιλειάδες, αλλά απλώς να πω τον λογισμό μου, τι θα έκανε ο Μέγας Βασίλειος, εάν ζούσε στην εποχή μας. Έχω την γνώμη ότι θα έπιανε ξανά την σπηλιά και το κομποσχοίνι, βλέποντας την φλόγα της αγάπης (από τις Βασιλειάδες και άλλων Αγίων Πατέρων) να έχη απλώσει παντού, όχι μόνο στους πιστούς αλλά ακόμη και στους απίστους, οι οποίοι όλοι μαζί αποτελούν την Κοινωνική Πρόνοια, που περιθάλπει ακόμη και μέλη των Πνευματικών Φιλανθρωπικών Συλλόγων (με χαρτί μόνον απορίας). Με λίλα λόγια, η Κοινωνική Πρόνοια καθημερινώς φωνάζει: «Άγιοι Πατέρες της εποχής μας, αφήστε την φιλανθρωπία σ΄ εμάς τους λαικούς, που δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο, και εσείς κοιτάξτε να ασχοληθήτε με κάτι το πνευματικώτερο».
Δυστυχώς όμως, όχι μόνον αυτό δεν κάνουν μερικοί Κληρικοί, διότι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά το κακό είναι που εμποδίζουν και αυτούς που το καταλαβαίνουν και θέλουν να δοθούν ολόκληροι στον Χριστό και αισθάνονται έντονα την κλίση της αναχωρήσεως.
~  Δεν φτάνουν δηλαδή τα όσα ακούει ένας αρχάριος Μοναχός από τους λαικούς, ακούει και ένα σωρό από τους Κληρικούς, οι οποίοι έχουν ακόμη και την παράλογη απαίτηση από τους Μοναχούς να αφήσουν την έρημο και να έλθουν στον κόσμο, να ασχοληθούν με την κοινωνική δράση της φιλανθρωπίας. Καλό είναι να αναφέρω και μερικά από τα στεφάνια που τους πλέκουν: «τεμπέληδες, ατομιστές, άνανδρους, κ.λ.π.», επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους ήρωες, που αγωνίζονται μέσα στην αμαρτωλή κοινωνία, και τους Μοναχούς δειλούς, που φεύγουν, για να σώσουν μόνον την ψυχή τους.
Απορώ πως δεν καταλαβαίνουν την μεγάλη αποστολή του Μοναχού!!! Ο Μοναχός φεύγει μακριά από τον κόσμο, όχι γιατί μισεί τον κόσμο, αλλά επειδή αγαπάει τον κόσμο και κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα τον βοηθήση περισσότερο διά της προσευχής του σε πράγματα που δεν γίνονται ανθρωπίνως παρά μόνο με θεική επέμβαση. Έτσι σώζει ο Θεός τον κόσμο. Ο Μοναχός δεν λέει ποτέ: «να σώσω τον κόσμο», αλλά προσεύχεται για την σωτηρία του κόσμου, παράλληλα με την δική του. Όταν ο καλός Θεός ακούση την προσευχή του και βοηθήση τον κόσμο, πάλι δεν λέει «έσωσα έγω κόσμο», αλλά «ο Θεός».

*** Σατανιστική τελετή πίσω από διπλή αυτοκτονία στην Κεφαλονιά(;)
~  Το ενδεχόμενο οι αυτοκτονίες των δυο τουριστών, ενός Γερμανού και μιας Βουλγάρας που βρέθηκαν νεκροί στις 31 Δεκεμβρίου στην Κεφαλονιά, να είναι αποτέλεσμα σατανιστικών τελετών εξετάζουν οι Αρχές.
* Αυτό το πρώτο συμπέρασμα βγήκε από το ότι στον χώρο και δίπλα στα πτώματα (30-35 ετών αμφότεροι) βρέθηκαν πεντάλφες και μενταγιόν με σατανιστικά σύμβολα.
Η γυναίκα βρέθηκε στο σαλόνι του διαμερίσματος που είχε ενοικιαστεί μέσω διαδικτύου. Έφερε τραύματα και χαρακιές στα χέρια, ενώ δίπλα της βρέθηκε και μια φαλτσέτα. Ο άνδρας, Γερμανικής υπηκοότητας, βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος στην μπανιέρα του σπιτιού, έχοντας καρφώσει ένα μαχαίρι στην καρδιά του, ενώ είχε κόψει επίσης τις φλέβες του.
Η ιατροδικαστής Πατρών κα Αγγελική Τσιόλα, βρέθηκε στην Κεφαλονιά και με τα έως τώρα ευρήματα από την εξέταση των δύο σορών, αναφέρει στο Inkefalonia.gr τα εξής: «Ο άντρας βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού, ενώ η κοπέλα στον καναπέ στο σαλόνι. Από τα πρώτα ευρήματα βλέπουμε ότι υπάρχουν στοιχεία ταυτόχρονου αυτοτραυματισμού με μαχαίρι και φαλτσέτα και στους δύο. Ο θάνατός τους, προσδιορίζεται κατά προσέγγιση πριν από 36 ώρες, δηλαδή τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.
Στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης της πόρτας, ούτε ίχνη πάλης. Έχουν και οι δύο τραύματα στα χέρια και φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να αυτοτραυματίζονται ταυτόχρονα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ εγκληματικής ενέργειας» ήταν τα λόγια της κας Τσιόλα. Οι σοροί των δύο άτυχων Γερμανών θα σταλούν αύριο στην Πάτρα, για τις τοξικολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν περισσότερο φως στην περίεργη αυτή υπόθεση.
Ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα της κοπέλας, ενώ υπάρχουν κάποια στοιχεία για την ταυτότητα του άνδρα , τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί αν είναι τα πραγματικά. Τους δύο Γερμανούς, εντόπισε χθες η ιδιοκτήτρια της βίλας, η οποία πήγε να ανοίξει το σπίτι για να το καθαρίσει, θεωρώντας πως το ζευγάρι, είχε ολοκληρώσει την παραμονή του στην βίλα και είχε αποχωρήσει. Η κράτηση του δωματίου είχε γίνει μέσω internet.

*** Κάθε μέρα ζούμε ένα Θαύμα, αλλά δεν το δίνουμε σημασία!
~ Κάποια γυναίκα βγήκε από το σπαραλιασμένο αυτοκίνητό της και φώναζε:
«Θαύμα! Θαύμα!» Είμαι ζωντανή!
* Πήρε να αγκαλιάζει όποιον έβρισκε μπροστά της και να ευχαριστεί συνεχώς.
«Θαύμα!» έλεγε και ξανάλεγε…
Αλήθεια πόσοι από μας, θεωρούμε ως θαύμα, αν δούμε κάποιον να θεραπεύεται με μια προσευχή, να γλυτώνει από βέβαιο θάνατο, να ανασταίνεται… Αλλά ξεχνάμε πως ίσως το μεγαλύτερο θαύμα από όλα είναι να είσαι ζωντανός, να περπατάς πάνω στη γη! Να μπορείς να χαίρεσαι τον γαλάζιο ουρανό, τη φύση, τους φίλους σου…
Να μπορείς να κλαις, να γελάς, να σκέφτεσαι, να ονειρεύεσαι… Θαύμα είναι εκείνα τα καταπληκτικά παιδικά μάτια που λάμπουν από αθωότητα, θαύμα είναι το ξημέρωμα, το δειλινό, το άρωμα της βροχούλας, το άρωμα των ανοιξιάτικων λουλουδιών!
Κάθε μέρα ζούμε ένα θαύμα αλλά δεν του δίνουμε σημασία!
~ Ο Θεός μας έδωσε μια ζωή γεμάτη από θαύματα!
Αξίζει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο κάθε μέρα, να αναλογιζόμαστε τα θαύματα που υπάρχουν γύρω μας και να δοξάζουμε γι’ αυτά τον Δωροδότη Δημιουργό και Κύριο μας!!!

*** Ο Χριστιανός καλείται να ζήσει την ζωή!

~  «Μην ακούς τους άλλους, εσύ προσπάθησε να ζήσεις την ζωή», είπα σε ένα νεαρό παιδί το οποίο με κοίταξε γεμάτο έκπληξη. «Πάτερ, αυτό που μου προτείνεται δεν είναι και πολύ πνευματικό…» μου είπε. «Γιατί το λες αυτό»;απάντησα. Ο νέος με κοίταξε με απορία και μου είπε: «Όταν λέτε να ζήσω την ζωή, είναι σαν να μου λέτε να την γλεντήσω. Αυτό δεν εννοείται»;
*  Η παρεξήγηση λύθηκε αργότερα όταν του εξήγησα τί εννοούσα. Το δυστύχημα είναι ότι έπρεπε να εξηγήσω αυτό που είπα διότι είχε παρεξηγηθεί αλλά συνάμα διαπίστωνα ότι αυτή η έκφραση «ζήσε την ζωή» παραπέμπει αμέσως σε μια πρόταση ζωής γεμάτη αμαρτία και πνευματική κατάπτωση.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, διότι νομίζω όλοι μας παρεξηγούμε την παραπάνω φράση που χρησιμοποίησα…
Πρωτίστως θα πρέπει να καταλάβουμε τί είναι η ζωή και τί εννοούμε εμείς οι χριστιανοί όταν λέμε ότι πρέπει να την ζήσουμε.
Δυστυχώς ο χριστιανικός κόσμος σιωπηρά παραδέχεται με την στάση του απέναντι στο «ζήσε την ζωή» ότι ο χριστιανός δεν πρέπει να «ζει την ζωή»! Και όμως ο χριστιανός καλείται να Ζήσει την ζωή ώστε να βρει την Ζωή.
Όπως εξήγησα και στον νεαρό με τον οποίο συζήτησα με αφορμή αυτή την παρεξήγηση, ο χριστιανός είναι ο άνθρωπος ο οποίος αντιλαμβάνεται την ζωή ως δώρο, ως την δυνατότητα που του έδωσε ο Θεός ώστε όχι απλά να ζήσει κάποια χρόνια επίγειας ευτυχίας αλλά να φτάσει στην θέωση. Καλείται λοιπόν ο χριστιανός να ζήσει την ζωή, δηλαδή να ζήσει κάθε στιγμή του επιγείου του βίου με ενθουσιασμό όχι για την αμαρτία και την ικανοποίηση των παθών του, αλλά με τον ενθουσιασμό που του προσφέρει το «κατ’εικόνα και καθ’ομοίωση».
Βεβαίως όταν ο άνθρωπος αποξενωθεί από τον Θεό νομίζει ότι για να «ζήσει την ζωή» θα πρέπει να απολαύσει κάθε αισθητή ηδονή που μπορεί να του προσφέρει ο φθαρτός κόσμος και όχι να βιώνει κάθε στιγμή της ζωής του σαν δώρο από τον Θεό ο οποίος τον καλεί να ζήσει με την προοπτική της αιωνιότητος.
Είναι λοιπόν λυπηρό να θεωρούμε ότι η χριστιανική ζωή είναι μια ζωή νεκρή, μονότονη, γκρίζα. Το αντίθετο θα έλεγα. Η χριστιανική ζωή είναι η πιο «ζωντανή ζωή», γιατί; Διότι πηγάζει και αντλεί δύναμη από την Ζωή που είναι ο Χριστός.
~  Χριστιανική ζωή δεν σημαίνει κατήφεια, σοβαροφάνεια, καθωσπρεπισμός, μάτια αυστηρά, βλέμματα κατσουφιασμένα, «πρέπει» και «όχι». Χριστιανική ζωή σημαίνει ελευθερία, χαρά, ενθουσιασμός, πραότητα, ταπείνωση, συγχώρεση, αγάπη…σημαίνει «ΝΑΙ» στην Ζωή, σημαίνει «ΝΑΙ» στην αιώνια ζωή.
Ο χριστιανός Ζει την ζωή για να βρει την Ζωή διαμέσου της χριστιανικής άσκησης η οποία δεν καλλιεργεί την μιζέρια αλλά την πνευματική σπιρτάδα που ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει. Εάν γίνεται κάτι διαφορετικό (διαμέσου της χριστιανικής ασκήσεως) ο χριστιανός θα πρέπει να εξετάσει τα κίνητρα της άσκησής του τα οποία μάλλον έχουν εγκλωβιστεί στο «γράμμα του νόμου».
Ο χριστιανός θα πρέπει να μην είναι παθητικός θεατής της ζωής του. Και αυτό δυστυχώς γίνεται συχνά. Πότε; Όταν ο άνθρωπος δουλώνεται στα πάθη. Γίνεται μ’αυτόν τον τρόπο μαριονέτα των αδυναμιών του, με αποτέλεσμα να ζει όχι για την επίτευξη του σκοπού ύπαρξής του, που είναι η κατά Χάριν θέωση, αλλά για να ικανοποιεί τις ακόρεστες επιθυμίες του. Αυτός ο άνθρωπος δεν ζει την ζωή. Υπάρχει απλά για να υπακούει στον κόσμο της πτώσης και της φθοράς. Αυτός ο άνθρωπος κινείται μέσα στο κενό που προκαλεί η οδύνη που ακολουθεί κάθε αισθητή ηδονή παρατηρώντας την ζωή του να περνά και να κατευθύνεεται όχι στην Ζωή αλλά στον θάνατο.
Ο χριστιανός θα πρέπει να «γλεντά», εάν είναι εφικτό, κάθε ημέρα, πίνοντας και τρώγοντας Σώμα και Αίμα Χριστού, συμμετέχοντας στο πνευματικό πανηγύρι της Θείας Λειτουργίας, θωπεύοντας το Άκτιστο και μετέχοντας στην Χάρη.
Η χριστιανική ζωή είναι το πρότυπο ζωής, είναι η ζωή διαμέσου της Ζωής και γι΄αυτό ο χριστιανός καλείται να Ζήσει την ζωή δηλαδή να ζει εν Χριστώ, να ζει δηλαδή δια του Χριστού και για τον Χριστό ώστε να γίνει από αυτήν την ζωή αιώνιος μέτοχος της Ζωής.
αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος

***   TI IΣΧΥΕΙ με τις ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!Ποιες οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ...

~ Το πρώτο... κρας τεστ με το τέλος της δωρεάν πλαστικής σακούλας έγινε! Οι καταναλωτές βρίσκονται και επίσημα μπροστά σε ένα νέο καθεστώς.
 Φούρνοι και σούπερ μάρκετ που δίνουν πλαστικές σακούλες στους πελάτες τους, θα πρέπει από σήμερα (Τρίτη 2/1/2018) να τις χρεώνουν 0,03 ευρώ+ΦΠΑ=0,04 ευρώ και από 1/1/2019 να τις χρεώνουν 0,07 ευρώ+ΦΠΑ=0,09 ευρώ. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις πρέπει να αναγράφουν σε εμφανές σημείο ότι οι λεπτές πλαστικές σακούλες υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος (εξαιρούνται περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο) και να διαθέτουν σε εμφανές σημείο προς τον καταναλωτή πλαστικές σακούλες μεταφοράς ή άλλες τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη «τα τρία σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες που επιβλήθηκε από 1/1/18 είναι τα παρακάτω τρία τεχνικά χαρακτηριστικά και εξαιρέσεις:
 - Στις πλαστικές σακούλες με πάχος μέχρι 50 μm (μικρόμετρα), χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος
 - Πλαστικές σακούλες με πάχος από 50 μm έως 70 μm δεν επιβαρύνονται με περιβαλλοντικό τέλος, αλλά είναι υποχρεωτική η τιμολόγηση τους στον πελάτη
 Εξαιρέσεις:
- Για πολύ λεπτές σακούλες, μικρότερες των 15 μικρόμετρων δεν χρεώνεται περιβαλλοντικό τέλος μόνο στην περίπτωση που απαιτούνται για λόγους υγιεινής ή παρέχονται ως πρωτογενής συσκευασία χύμα (χύδην) τροφίμων. Εξαιρούνται οι βιοαποδομήσιμες / λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες μεταφοράς. Εξαιρούνται από το τέλος οι σακούλες που διατίθενται από περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο.
 - Το περιβαλλοντικό τέλος φαίνεται να βάζει τέλος στη δωρεάν διάθεση της πλαστικής σακούλας και προφανώς και στην εκτεταμένη χρήση της. Το ερώτημα είναι γιατί σε ένα περιβαλλοντικό τέλος πρέπει πάντα να υπάρχουν εξαιρέσεις εάν δεν είναι οικολογικές. Το θετικό είναι ότι πολλές ελληνικές βιοτεχνίες έχουν ήδη προσαρμοστεί στη παραγωγή ανακυκλώσιμης σακούλας και δεν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας, ενώ ενδέχεται να μειώσουν τις εισαγωγές από τρίτες χώρες».
 - Το ποσό που θα εισπραχθεί από τις σακούλες ονομάζεται περιβαλλοντικό τέλος και θα αποδίδεται στο Δημόσιο κάθε τρίμηνο (π.χ. για το Α’ Τρίμηνο 2018 θα αποδοθεί έως 30/4/2018).
 - Όσοι χρησιμοποιούν Ταμειακές θα πρέπει να φτιάξουν ένα ξεχωριστό τμήμα όπου θα χτυπάνε 4 λεπτά (0,04€) την κάθε σακούλα
 - Όσοι χρησιμοποιούν Υπολογιστές θα πρέπει να φτιάξουν ένα ξεχωριστό είδος (Σακούλα ή Περιβαλλοντικό Τέλος) και θα το χρεώνουν σε κάθε συναλλαγή 4 λεπτά (0,04€)  newsbomb

*** ΑΠΟΨΕΙΣ  και ΘΕΣΕΙΣ που λέγοντε και δεν ακούγοντε μέσα από Βίντεο :
~ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ  2018:
~ Βελόπουλος και Βαλκάνια 2017- 18 :
 ~ Ρωσία Σερβία 2018 ΠΟΥΤΙΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:
 ~ Σερβία Ελλάδα  Ρωσία Βελόπουλος 2018:
~Σερβία και Ρωσία το 2017- 18 :
~Σερβία Πούτιν Ρωσία 2017-2018 :
~Βελόπουλος Κυρ.  ενημέρωση 2017 -18 :
~* Κυπριακή ΑΟΖ 2017 :
~* Νταϊσεπμούργκ  2017 :
~* Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι 2017 :

*** Η "Ηλέκτωρ" του Λ. Μπόμπολα… μπαίνει στη Μαραθόλακκα 
Παρά τα προβλήματα (έλλειψη άδειας και μελέτης  περιβαλλοντικών επιπτώσεων) που αντιμετωπίζει ο νέος χώρος που δημιουργήθηκε στη Μαραθόλακκα προκειμένου να "αποθηκευτούν" 10.000 δέματα, ο όρος της εταιρείας "Ηλέκτωρ" ικανοποιήθηκε στο έπακρο κι έτσι ξεκινά μια νέα - ελπίζουμε καλύτερη- εποχή στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, ύστερα από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπεγράφη συμφωνητικό, από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλέκτωρ ΑΕ, Λεωνίδα Μπόμπολα, για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας μέχρι την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης από την ΤΕΡΝΑ.
Εν τω μεταξύ, συνεδρίασε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, το οποίο: α) ψήφισε τον Σταύρο Αργειτάκο, δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Σπάρτης, ως νέο πρόεδρό του και β) υιοθέτησε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη διαχείριση απορριμμάτων, η οποία στηρίζεται στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σημειώνεται ότι τα επιπλέον θετικά στοιχεία, τα οποία προέκυψαν ύστερα από τη συνεννόηση της κυβέρνησης με τον ανάδοχο του διαγωνισμού, θα συμπεριληφθούν σε χωριστό συμφωνητικό μεταξύ κυβέρνησης και αναδόχου. Την παραπάνω απόφαση του ΦΟΔΣΑ είχε ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ύστερα από την εξέλιξη αυτή και με την προϋπόθεση της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδόχου αναμένεται να υπογραφεί περί τις 20 Ιανουαρίου 2018. Με τον τρόπο αυτό το σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων μπαίνει σε ευθεία υλοποίησης.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, με δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προαναφερθείσα εξέλιξη, που επιλύει οριστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία του κ. Μπόμπολα έγινε χωρίς να επιτευχθεί η πολυπόθητη έκπτωση, όπως υποσχόταν στο πρόσφατο παρελθόν ο δήμαρχος Καλαμάτας,  δεδομένου ότι ο Δήμος έχει και δικά του μηχανήματα στη Μαραθόλακκα.
Στο χθεσινό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής δε γίνεται καμία αναφορά στο θέμα της μείωσης της τιμής, η οποία φτάνει στα 59,1 ευρώ περίπου τον τόνο.  Α.Π.

*** Τα πρώτα μωρά της Μεσσηνίας 
Την πρώτη μέρα του χρόνου γεννήθηκαν τα πρώτα μωρά της Μεσσηνίας για το 2018.
Η αρχή έγινε με ένα αγοράκι στη 1.00 μετά το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Πρόκειται για το τρίτο παιδί της οικογένειας, η οποία έχει ήδη δύο κορίτσια.
Όσο για το κοριτσάκι, γεννήθηκε στο «Λητώ» στις 18.45 και είναι το πρώτο της οικογένειας. Να σας ζήσουν!  Π.Μπ.

*** Έτρεξαν, έπαιξαν και χάρηκαν ως Αγιοβασίληδες στα Φιλιατρά
Έτρεξαν, έπαιξαν και χάρηκαν γλυκά, μικροί και μεγαλύτεροι, στον πρωτοχρονιάτικο αγώνα Αγιοβασίληδων το απόγευμα του Σαββάτου, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών! Ένας αγώνας όμορφος και ξεχωριστός, χωρίς νικητές και χαμένους, δίχως πρώτους και δεύτερους, αλλά με νικητές όλα τα παιδιά των Φιλιατρών που συμμετείχαν!
Την όμορφη πρωτοβουλία διοργάνωσης της ξεχωριστής εκδήλωσης είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Φιλιατρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας! Μια εκδήλωση που έδωσε ξεχωριστό εορταστικό τόνο στην πόλη και σκόρπισε χαμόγελα χαράς και ενθουσιασμού σε κατοίκους κι επισκέπτες.
Μικροί και μεγάλοι, με κόκκινα σκουφάκια, έκαναν μια ωραία βόλτα μαζί με τον Αγιοβασίλη και μετά, στην πλατεία, έπαιξαν! Πήραν δώρα που μοίρασε ο Άγιος Βασίλης, χρωματιστά μπαλόνια και, κυρίως, απόλαυσαν μπισκότα με σοκολάτα από το μικρό σιντριβάνι σοκολάτας, αποχαιρετώντας γλυκά το 2017!
Παρά τον άστατο καιρό, δεκάδες παιδιά και οι γονείς τους, καθώς και μεγαλύτεροι κάτοικοι της πόλης, συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση – γιορτή! Μεταξύ άλλων, ευχές στους διοργανωτές και τα παιδιά, καθώς και στους Φιλιατρινούς και τους επισκέπτες της πόλης που ήταν στην πλατεία, έδωσε ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Τελετή κατάδυσης Τιμίου Σταυρού στη Μεσσήνη 
Το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, εορτή των Θεοφανέιων, θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου στη Μεσσήνη. Για το σκοπό αυτό προσκαλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αρχές της πόλης, οι Οργανώσεις και τα Σωματεία με τα λάβαρά τους, καθώς και οι κάτοικοι, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 11.00 το πρωί, να συγκεντρωθούν στο χώρο της συμβολής των οδών Δημάρχου Στ. Τσούση & Καρατζά.
Η πομπή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα φθάσει στον ποταμό Πάμισο από την οδό Δημάρχου Σταύρου Τσούση.
Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων, θα απευθύνουν ευχές και χαιρετισμό ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Μελισσουργός και ο δήμαρχος Γεώργιος Τσώνης.
Η πομπή θα επιστρέψει και θα διαλυθεί στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησε.

*** Την Καλαμάτα πρόβαλε ο ΣΚΑΪ 
Την Καλαμάτα και την εορταστική της ατμόσφαιρα πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μέσα από την εκπομπή «Σήμερα» με το Δημήτρη Οικονόμου. Λίγο πριν τις 9.30 το πρωί χθες, η συντοπίτισσά μας ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Λήδα Χριστοπούλου, συνδέθηκε με το στούντιο της εκπομπής από την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Τη σύνδεση άνοιξε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, παιανίζοντας τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.
Στη συνέχεια, το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρουσίασε τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Καλαμάτας και τις γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής μας: σφέλα και ταλαγάνι, ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ, ξερά σύκα, κρασί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λαλάγγια, παστό και λουκάνικο με πορτοκάλι, μαζί με ρίγανη από τον Ταΰγετο.
Ο Δ. Οικονόμου ζήτησε από τη Λ. Χριστοπούλου «να σταλούν πακέτο» οι λιχουδιές στην Αθήνα, στο ΣΚΑΪ, κι αυτή απάντησε πως πρόκειται για διαδικασία πολύ εύκολη μέσω του αυτοκινητόδρομου, ενώ ο παρουσιαστής θυμήθηκε τις... στροφές του Αχλαδόκαμπου, σε σύγκριση με το νέο δρόμο, που είναι «αέρας» όπως είπε η ρεπόρτερ.
Η εκπομπή έκλεισε με τις ευχές του Αϊ-Βασίλη, του Ξωτικού και της Νεράιδας, με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο, από την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος μίλησε για τη γιορτινή Καλαμάτα και σε εκπομπή της ΕΡΑ, χθες το πρωί. 

*** Νέα εποχή στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας- Ανέλαβε καθήκοντα ο Βαγγέλης Ξυγκώρος 
Τα νέα του καθήκοντα, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ανέλαβε από χθες ο Βαγγέλης Ξυγκώρος. Ειδικότερα, αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν 21 μέλη, 12 από το συνδυασμό του νέου προέδρου και 9 από το συνδυασμό του Γιώργου Γκούμα. Συγκεκριμένα:
Πλειοψηφία: Ξυγκώρος, Κάτσιος, Στούπας, Καπερώνης,Κουτέλας, Κυριακόπουλος, Μαρκόπουλος, Κρανιώτης, Σώτηρας, Ζαγάκος, Γκραίκης
Μειοψηφία: Γκούμας, Τριγκιλίδας, Παπαδοπούλου, Κοτταρίδη, Πουλημένος, Κουκούτσης, Καλογερόπουλος, Βλαχονικολός, Μουτεβελής.
Ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έχει ένα απόλυτα ξεκαθαρισμένο πλάνο στο μυαλό του, τη διάθεση να «σπάσει αβγά» εκεί που πρέπει, αλλά και το μεράκι να δει το Επιμελητήριο «να παίρνει» τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που του ανήκουν στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Μεσσηνίας.
Από τις δηλώσεις του πριν από τις εκλογές φάνηκε ότι γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό το «πώς» η Μεσσηνία θα περάσει σε μιαν άλλη φάση ανάπτυξης. Υπό έναν, όμως, όρο: όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στο παραπάνω εγχείρημα «να προχωρήσουμε μαζί… γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα». Αυτό είναι το πιστεύω του κι αυτό καταθέτει και ο συνδυασμός του ως λύση στο δύσκολο- όντως- πρόβλημα.
Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος έχει ξεκαθαρίσει έγκαιρα ότι είναι αναγκαίο για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να υπάρξει ένα απόλυτα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με τη συνέργεια όλου του επιχειρηματικού κόσμου και την απόλυτη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και τη συνδρομή της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να βοηθήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Μικρές αυξήσεις στα διόδια στον αυτοκινητόδρομο του «ΜΟΡΕΑ»
Περισσότερο ακριβό γίνεται το ταξίδι από και προς την Αθήνα, με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, καθώς από την άλλη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, αυξάνονται οι τιμές ορισμένων διοδίων, στο πλαίσιο της τιμαριθμικής προσαρμογής που προβλέπει η σχετική σύμβαση.
Ο Μορέας, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι αυτή η αναπροσαρμογή έρχεται έπειτα από τέσσερα συνεχή έτη μειώσεων, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνεχείς αυξήσεις στο κόστος του ταξιδιού και χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι το Νοέμβρη του 2016 τα διόδια της Καλαμάτας αυξήθηκαν από το 1,40 ευρώ στο 1,90 ευρώ (ακολούθησε λίγο μετά μείωση 5 λεπτών), την ίδια περίοδο μπήκαν πλευρικά διόδια στη Θουρία, τον Μάιο του 2016 είχαμε και πάλι αυξήσεις λόγω της αύξησης του ΦΠΑ κ.λπ.
Ειδικότερα, για τις νέες αυξήσεις από τον Μορέα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη” (νόμος 3559/2007, όπως διαμορφώθηκε και ισχύει), από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου  προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 (ώρα 00:00 της 8/1/2018), οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του Έργου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2018.
Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και ύστερα από τέσσερα συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων. Α.Π.

***  20.000.000 ευρώ για σύνδεση Ηλείας - Μεσσηνίας με απόφαση του Αλ. Χαρίτση 
Σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 49.080.000 ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ. Μεταξύ άλλων, εντάχθηκε η οδική σύνδεση Πύργου-Καλού Νερού (θα χρηματοδοτηθεί από ΕΣΠΑ), συνολικού μήκους 52 χλμ., που είχε εξαιρεθεί από το τμήμα της Ολυμπίας Οδού.
Το έργο εντάχθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Αλέξη Χαρίτση και τη θετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε.
Πλέον, η Μεσσηνία περιμένει τις εξελίξεις που αφορούν στο έργο Τσακώνα – Καλό Νερό, τη σύνδεση δηλαδή της Ολυμπίας Οδού με την Εθνική Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου.
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών, εξελίξεις για το συγκεκριμένο έργο αναμένονται εντός του 2018, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το κρίσιμο διάστημα είναι αυτό του πρώτου τετραμήνου του έτους.

***  ANAΤΡΟΠΗ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΗΝΤΙΑ! Ιδρυτές μεγάλου ομίλου ετοιμάζονται για… οριστική αναχώρηση...

~  Εξελίξεις σε εκδοτικό όμιλο: Οι φήμες για ασθένεια τους ενός και το παζάρι του έτερου ιδρυτή για ανάληψη επιτελικής θέσης σε άλλο εκδοτικό όμιλο
Σε τροχιά αναταράξεων έχει εισέλθει σύμφωνα με πληροφορίες όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που επί αρκετά έτη είχε.... την πρωτοκαθεδρία στον Κυριακάτικο Τύπο, ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο αλλά και πρόσφατη είσοδο στο χώρο του ραδιοφώνου.
Αιτία είναι το γεγονός πως ένας εκ των δύο ιδρυτών του φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας γεγονός που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τον έχει οδηγήσει στο να απομακρυνθεί εδώ και αρκετούς μήνες από την διαχείριση των Μέσων Ενημέρωσης του ομίλου αλλά και ταυτόχρονα σπανίως να έρχεται στην Ελλάδα καθώς διαμένει μόνιμα στην Ελβετία.
Βεβαίως άλλοι ισχυρίζονται πως οι πληροφορίες περί ζητήματος υγείας να μην έχουν ουσιαστική βάση.....
Ανεξάρτητα αυτού πάντως ο βάρος της διαχείρισης στο διάστημα αυτό έχει πέσει στον έτερο ιδρυτή ο οποίος είναι στενός φίλος του πρώτου που βρίσκεται στο εξωτερικό και έχουν μακρά κοινή πορεία σε εκδοτικές προσπάθειες.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ασθένεια του συνιδρυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εδώ και αρκετό διάστημα έχουν και δύο απωλέσει το μετοχικό έλεγχο του εκδοτικού ομίλου προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο εναπομείνας στη διαχείριση της εκδοτικής επιχείρησης συζητά με άλλο μεγάλο όμιλο Μέσων Ενημέρωσης προκειμένου να αναλάβει επιτελική θέση και ουσιαστικά να αποχωρήσει οριστικά από την εταιρία που ίδρυσε.
Με δεδομένο μάλιστα ότι η σχέση με τον ιδιοκτήτη των Ομίλου των ΜΜΕ είναι καλή επί μακρόν δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχει οριστική κατάληξη.
Η αποχώρηση του ιδρυτή από την εκδοτική επιχείρηση που κυριαρχεί στον Κυριακάτικο τύπο είναι προφανές ότι οδηγεί σε αλλαγή των δεδομένων καθώς μετά από πολλά έτη θα υπάρξει αλλαγή management και πιθανόν φιλοσοφίας.
Βεβαίως και οι δύο μέτοχοι του μεγάλου ομίλου στον Κυριακάτικο Τύπο έχουν παρελθόν από εκδοτική προσπάθεια όπου εν μια νυκτί μεταβίβασαν το πλειοψηφικό ποσοστό που κατείχαν σε εβδομαδιαίο οικονομικό έντυπο σε εταιρία συμφερόντων ενός μακαρίτη πλέον μεγιστάνα της φούσκας στις μετοχές της Κλωστοϋφαντουργίας, διατήρησαν το management για μικρό διάστημα και στη συνέχεια αποχώρησαν με συνέπεια το έντυπο να καταρρεύσει τελικά και ο μεγιστάνας να χάσει ποσό της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.  Νίκος Καρούτζος   www.bankingnews.gr

***  'ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ' ο ΝΤΡΑΓΚΙ! Ποιος είναι ο διάδοχος...

~ Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εισέρχεται σε διετή περίοδο αλλαγών στα πρόσωπα που στελεχώνουν τα κορυφαία όργανα, περίοδο που πρόκειται να κορυφωθεί με την επιλογή του διαδόχου του προέδρου, Μάριο Ντράγκι.
 Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, μέχρι το τέλος του 2019, λήγει η θητεία των πέντε από τους επτά ανώτερους αξιωματούχους της Τράπεζας. Η πολιτική, το φύλο, αλλά και οι ικανότητες θα καθορίσουν την επιλογή των υποψηφίων.
 Η ίδια η ΕΚΤ ελάχιστο ρόλο θα διαδραματίσει, αφού η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών θα είναι το αποφασιστικό στοιχείο. Πρώτη κίνηση θα είναι η επιλογή νέου αντιπροέδρου που θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο Βίτορ Κονστάσιο.
 Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ως διάδοχος του Ντράγκι προαλείφεται ο Γενς Βάιντμαν, ωστόσο η επιλογή ενός Γερμανού εμπεριέχει κινδύνους αφού οι αγορές θα φοβηθούν απότομη έξοδο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
 Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι, ανεξαρτήτως προσώπων, ο πραγματισμός και τα οικονομικά στοιχεία θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίζουν την πολιτική της ΕΚΤ.  newsbomb

*** Οι «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» και ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα μιλήσουν για ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ...

~  Στην εκπομπή "Αταίριαστοι" θα εμφανιστεί το μεσημέρι της Πέμπτης, 4/1/2018, ο Κ .Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, θα σχολιάσει την τρέχουσα επικαιρότητα και θα αναφερθεί σε θέματα που πρέπει κάθε Έλληνας να γνωρίζει, σε μια συζήτηση εφ'όλης της ύλης.
Συντονιστείτε στο κανάλι ΣΚΑΙ, την Πέμπτη 4/1.

*** BOMBA για το ΧΡΕΟΣ! «Σπάει» σε 3 χρονικές ζώνες χωρίς αποπληρωμή ΔΝΤ το 2018...

~ Χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι πλήρωσαν κατά τη διάρκεια του 2017 σημαντικού ύψους ποσά καταναλωτικών δαπανών μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος.
 Οι δαπάνες του αυτές είναι πολύ πιθανό να μη «μετρήσουν» τελικά για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 8.636 έως 9.545 ευρώ, με συνέπεια να εμφανιστούν ότι δεν έχουν καλύψει τα ποσά ηλεκτρονικών πληρωμών που απαιτούνται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να δικαιούνται ολόκληρο το ισχύον κατά περίπτωση αφορολόγητο όριο.
 Έτσι απειλούνται νε χρεωθούν με φόρο 22% επί των ποσών που θα εμφανίζονται ότι άφησαν ακάλυπτα.
 Ορισμένα έξοδα που έχουν εξοφλήσει μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες μέσω e-banking κατά τη διάρκεια του 2017 δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να συνυπολογιστούν στο σύνολο των δαπανών που θα ληφθούν υπόψη για την κάλυψη των αφορολόγητων ορίων τους.
 Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν αν μια μεταφορά ποσού σε λογαριασμό μέσω e-banking είναι δαπάνη που καλύπτει το αφορολόγητο ή αν πρόκειται απλώς για προσωπική συναλλαγή μεταξύ δύο φορολογουμένων.
 Η αδυναμία διάκρισης των ποσών που μεταφέρονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν ακόμη δηλώσει στην ΑΑΔΕ τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς, δηλαδή τους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν αποκλειστικά για να υποδέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους.
 Από τη στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις θα δηλώσουν τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς θα καταστεί δυνατό στις τράπεζες να εντοπίζουν τις καταναλωτικές δαπάνες που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι μέσω e-banking και ναα τις συνυπολογίζουν κι αυτές στο σύνολο των δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για την κατοχύρωση των αφορολόγητων ορίων.
 Μέχρι όμως να συμβεί αυτό όσοι φορολογούμενοι πραγματοποίησαν το 2017 μέσω e-banking σημαντικού ύψους πληρωμές δαπανών δεν θα είναι στο σύνολό τους καλυμμένοι… Πηγή: enikonomia.gr

*** ΑΠΟΚΟΣΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ στη ΣΙΒΗΡΙΑ! Τι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...

~ Άνθρωποι, απολιθώματα, ζώα αλλά και παγωμένα βακτήρια έρχονται στην επιφάνεια σταδιακά τα τελευταία χρόνια από το λιώσιμο των πάγων της Σιβηρίας. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα πιο ενδεικτικά.
 Ο "μονόκερως της Σιβηρίας" που εκτιμάται ότι εξαφανίστηκε πριν από 350.000 χρόνια, ζούσε και πριν από 29.000 χρόνια σύμφωνα με την ανάλυση ενός κρανίου που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιφέρεια της πόλης Παβλοντάρ του Καζακστάν.
Στην πραγματικότητα, ο αποκαλούμενος "μονόκερως", δεν είχε σχέση με το μυθικό πλάσμα. Ο Elasmotherium sibiricum όπως καλείται επιστημονικά, έμοιαζε περισσότερο με τον σημερινό ρινόκερω ή με τα τριχωτά μαμούθ. Είχε ύψος 2 μέτρα και μήκος κοντά στα 4,5, ενώ ζύγιζε περίπου τέσσερις τόνους.
 Elasmotherium - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λονδίνου:

 Επίσης στον ποταμό Yuribey στα Ουράλια Όρη βρέθηκε το πιο καλά σωζόμενο μαμούθ που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, το οποίο χρονολογείται στα 42.000 χρόνια πριν. Το μαμούθ εντοπίστηκε το 2007.
 Μαμούθ - φωτογραφία Sputnik:
 
Το παρακάτω ον εντοπίστηκε στα ορυχεία Udachnaya κοντά στην πόλη Udachny στη Δημοκρατία των Σαχά στο Διαμέρισμα της Άπω Ανατολής. Εικάζεται ότι είναι πρόγονος της Ζιμπελίνας ή κάποιος προϊστορικός συγγενής του σημερινού κουναβιού. Χρονολογείται στα 252 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Από την περιοχή Γιακουτία στο Διαμέρισμα της Άπω Ανατολής (φωτογραφία ysia.ru):

 Το λιώσιμο πάγων στη Σιβηρία έφερε στο φως μουμοποιημένα θαλάσσια λεοντάρια, επίσης στη Δημοκρατία των Σαχά. Χρονολογούνται στα 780.000 χρόνια πριν.
Φωτογραφία από την Ακαδημία Επιστημών της περιοχής της Γιακουτίας:

 Τέλος, ο παρακάτω σκελετός βρέθηκε στο Υψίπεδο Ουκόκ και χρονολογείται στα 2.500 χρόνια πριν. Ο σκελετός ονομάζεται η "πριγκίπισσα του Ουκόκ" και βρέθηκε μαζί με οστά αλόγων και μικρή ποσότητα κάνναβης.
Ακόμη ένα εύρημα από τη Σιβηρία:

Σημειώνεται πως η τήξη του μόνιμου στρώματος πάγου της Σιβηρίας (πρόκειται για έδαφος το οποίο παραμένει παγωμένο καθ’όλη τη διάρκεια του έτους) μπορεί να εκλύσει περισσότερους από 1.000 γιγατόνους διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου στην ατμόσφαιρα, κάνοντας το ήδη σημαντικό υπάρχον πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη να «θεριέψει».
Η ανάλυση ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σχετικά με μια ιδιαιτέρως θερμή περίοδο για τον πλανήτη πριν από 400.000 χρόνια έδειξε ότι αύξηση κατά μόλις 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τις θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα στη Γη είναι αρκετή ώστε να προκαλέσει σημαντική τήξη του μόνιμου στρώματος πάγου πολύ πιο βόρεια σε σύγκριση με το σημερινό νότιο όριό του.
 Ο κρατήρας Batagaika που φαίνεται στην φωτογραφία ήρθε στην επιφάνεια μετά το λιώσιμο πάγων. Έχει μήκος σχεδόν 1 χιλιόμετρο και 86 μέτρα βάθος:

Οι ντόπιοι αποκαλούν τον κρατήρα, "πύλη της κολάσεως". Εκτιμάται ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αυξήσουν την θερμοκρασία, που ευθύνεται για το λιώσιμο του παγωμένου υπεδάφους. Αυτό με τη σειρά του θα προκαλέσει την μεγέθυνση του κρατήρα, απελευθερώνοντας περισσότερο διοξειδίο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
 Αυτή τη στιγμή οι θερμοκρασίες είναι 0,6-0,7 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο μεγαλύτερος φόβος των επιστημόνων είναι να επανέλθουν ασθένειες που έχουν εξαφανιστεί.
 Για παράδειγμα, στη δεκαετία του 1890 υπήρξε μια μεγάλη επιδημία ευλογιάς στη Σιβηρία. Μία πόλη έχασε έως και το 40% του πληθυσμού της. Οι νεκροί θάφτηκαν κάτω από το ανώτερο στρώμα του πάγου στις όχθες του ποταμού Κολιμά.
 Εκατόν είκοσι χρόνια αργότερα, τα πλημμυρικά νερά του ποταμού έχουν αρχίσει να διαβρώνουν τον πάγο, διαδικασία που επιταχύνεται σε συνδυασμό με την τήξη, αναφέρει το BBC. Και ορισμένα από αυτά τα βακτήρια μπορούν να "επανέλθουν" στη ζωή με αποτελέσματα που δεν μπορεί για την ώρα, να προβλέψει κανείς.
News247


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** «Έφυγε» από τη ζωή ο Ευγένιος Γκέραρντ 

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο που θρηνεί την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος έγινε... συνώνυμο με την ομάδα του ΟΦΗ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 77 ετών. Ο Γκέραρντ ήρθε στην χώρα μας το 1985 για... χατήρι του ΟΦΗ, και έμεινε στο πάγκο του μέχρι το 2000, κέρδιζοντας έτσι το τίτλο του μακροβιότερου ξένου προπονητή σε ελληνικό σύλλογο. Στην διάρκεια της θητείας του στην κρητική ομάδα, ο Γκέραρντ οδήγησε τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή, ενώ το 1993 οι Κρήτες προκρίθηκαν στους «16» του κυπέλλου κυπελλούχων, αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Το 2000 εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ, ενώ το 2001 κάθησε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, ενώ ο τελευταίος «σταθμός» στην προπονητική καριέρα του ήταν η Παναχαϊκή, για δύο μήνες το 2010. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ο Γενάρης για τον Παναθηναϊκό είναι... φωτιά! ANAΛΥΣΗ ΦΩΤΙΑ...

~ Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με δύο μέτριες εμφανίσεις το 2017, αλλά σαφώς ικανοποιημένος με την κατάκτηση του τίτλου και έχοντας παράλληλα μια καλή πορεία στην Euroleague που τον βρίσκει στην τετράδα και με πλεονέκτημα έδρας.
 Ασφαλώς, κουβαλάει και την αποτυχία να έχει χάσει ήδη έναν τίτλο με τον αποκλεισμό σοκ από την ΑΕΚ, ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα μετά την αρχική γκρίνια, φέτος, βρήκε το δρόμο της με καλή εικόνα στην Ευρώπη κυρίως.
 Βέβαια, το κακό αποτέλεσμα στη Βαλένθια των 10 συνεχόμενων ηττών(!) και το δραματικό πέρασμα από τη Ρόδο στην τελευταία μέρα του έτους έφεραν προβληματισμό
 ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ
Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι τυχερός καθώς γύρισε ο Καλάθης. Γυρίζει και ο Παππάς μετά από ένα ελαφρύ διάστρεμμα και έτσι στην ουσία θα μπει πλήρης στο νέο έτος που τον περιμένει ένα "βαρύ" πρόγραμμα σε Euroleague και Ελλάδα.
 Στην  Ευρώπη οι "πράσινοι" έχουν ένα μήνα που θα κρίνει πολλά ως προς την παραμονή τους στην τετράδα.
 Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μπαίνουν στα δύσκολα. Υποδέχονται την Πέμπτη (4/1) την ουραγό, αλλά πάντα επικίνδυνη και σχετικά ανανεωμένη με την αλλαγή προπονητή Εφές. Στη συνέχεια την προβληματική και φέτος, όμως, ικανή για τα πάντα Μπαρτσελόνα που είδαμε πως πέρασε και έτσι από τη Μόσχα και τη Χίμκι.
 Στη συνέχεια ο ΠΑΟ πάει στην Πόλη για το πολύ δύσκολο μαυς με την Φενέρ και... καπάκι στην διπλή αγωνιστική μέσα στην εβδομάδα (17 και 19/1)  υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ! Και πριν τους αγώνες αυτούς παίζει τυπικά εκτός έδρας με την ΑΕΚ(14/1)!
 Συνεπώς σ' ένα εξαήμερο κοντράρεται με ΑΕΚ, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ! Και σε αυτά τα παιχνίδια, ειδικά, στην Euroleague θα πρέπει τουλάχιστον να έχει 2/3 εντός για να μην μείνει πίσω. Συνεπώς, δεν έχει δικαίωμα γκέλας με Εφές και Μπαρτσελόνα.
 Τα δύσκολα, βέβαια, συνεχίζονται καθώς στις 25/1 υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη Ζαλγκίρις και στις 29/1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έπειτα την Μπάμπεργκ!
 Μιλάμε για ένα μήνα... φωτιά που θα κρίνει πολλά για τη μάχη του πλεονεκτήματος στην Ευρώπη, αλλά και την πρωτιά στην Ελλάδα και το πλεονέκτημα έδρας για εδώ ενόψει των τελικών, καθώς τα ματς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό μέσα στον Γενάρη θα το κρίνουν και αυτό.
 ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΝΤΕΡ
Αρκετός κόσμος επιμένει και όχι άδικα ότι ο ΠΑΟ θέλει σέντερ. Υπάρχει μια φήμη για τον Μπουρούση, αλλά δύσκολα θα προλάβει να έρθει από την Κίνα για να δηλωθεί στην Euroleague στην καταληκτική ημερομηνία της 24ης αγωνιστικής.
 Άλλωστε, το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν υπάρξει ένας τραυματισμός πχ μέσα στον Γενάρη του Γκιστ. Ο Αμερικανός έγινε όπως είχαμε προϊδεάσει από το καλοκαίρι βασικός σέντερ σε ένα στιλ Μπατίστ, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν είναι πιτσιρικάς.
 Ότι βγάζει πολύ ενέργεια και κάποια στιγμή θα κουραστεί και δεν υπολογίζουμε καν τραυματισμό αν πάθει κάτι σε μια επίπονη σεζόν. Ακόμα και 15 μέρες να μείνει χωρίς τον Γκιστ ο ΠΑΟ θα έχει πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να ανεβάσει τον Σίνγκλετον στη θέση κι έτσι θα έχει θέμα στο 4αρι που παίζει βασικά πλέον ο τελευταίος και δεν διαθέτει αξιόλογα μπακ απ.
 Ο Βουγιούκας στο σέντερ είναι φιλότιμος δεν μπορεί όμως πάνω από 10' στο σύγχρονο μπάσκετ και ο Όγκαστ ακόμα δεν έχει καταλάβει που πάιζει. Ο Παναθηναϊκός θέλει σέντερ για ασφάλεια και όχι μόνο. Προς το παρόν δεν κάνει κάποια κίνηση και έτσι θα πορευθεί με το άγχος τραυματισμού ή κούρασης του Γκιστ!  Σωτήρης Γεωργίου για το contra

***  'ΤΑ ΠΗΡΕ' ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ! Ποιος ήρθε ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με την οργή του...

~ Λευκή επιταγή δεν δίνει σε κανέναν... Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο λόγος και το πόστο της τεχνικής ηγεσίας στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής προπονητή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το αφεντικό της πειραϊκής ΠΑΕ θα προσφέρει «γη και ύδωρ» σε όποιον δεχτεί να καθίσει τώρα στην «ηλεκτρική καρέκλα» του ερυθρόλευκου πάγκου. Ούτε ακόμα κι αν έχει πάρει το «χρίσμα» από τον Ερνέστο Βαλβέρδε...
 Όπως προκύπτει από την Ισπανία και ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται και από πηγές πολύ κοντά στον Οσκαρ Γκαρσία, το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις του 44χρονου προπονητή με τον Ολυμπιακό επήλθε λόγω μεγάλης διαφοράς στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου.
 Προφανώς και η πλευρά του πρώην προπονητή της Σεντ Ετιέν δεν είχε μελετήσει καθόλου καλά το ιστορικό των συμφωνιών του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη με τους προηγούμενους προπονητές του συλλόγου, γι' αυτό και μάλλον θεώρησε λογικό να αιτηθεί σύμβασης για 2,5 χρόνια (έως και το καλοκαίρι του 2020).
 Ωστόσο, η πλευρά του Ολυμπιακού δεν δέχτηκε να συζητήσουν καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μια και είναι τελείως «κόντρα» στη συνήθη πρακτική των ερυθρολεύκων στα συμβόλαια των προπονητών.
 Θυμίζουμε ότι ο προερχόμενος από εξαιρετική σεζόν με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάρκο Σίλβα, είχε υπογράψει για 1+1 έτη, ότι ο «πολύς» σε όλα του, Μίτσελ, είχε έρθει αρχικά στον Ολυμπιακό με συμφωνία για 1,5 χρόνο, ότι ακόμα και ο σούπερ επιτυχημένος Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε μονοετή συμβόλαια στον Ολυμπιακό, ενώ μικρής χρονικής διάρκειας με οψιόν επέκτασης ήταν και το συμβόλαιο του Βίτορ Περέιρα.
 Επίσης, για 1+1 χρόνια είχε υπογράψει ο Μπεσνίκ Χάσι, παράμετρος που ίσχυε και για τον Πάουλο Μπέντο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες (αν και οι Πορτογάλοι ανέφεραν με σιγουριά ότι ήταν «κλειστό» 2ετές).
  Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η διάρκεια του συμβολαίου καθώς και τα υψηλά μπόνους, που αφαιρούσαν χρήματα από τις πάγιες αποδοχές, υπήρξαν αιτίες «ναυαγίου» πολλών διαπραγματεύσεων με προπονητές το περασμένο καλοκαίρι και κυρίως με τον φαινομενικά «κλεισμένο», Ρεμί Γκαρντ. Γενικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι δεν υπογράφει πάνω σε λευκό χαρτί τις συμφωνίες του με τους προπονητές και θέλει όλα να γίνονται απολύτως με τους δικούς του όρους.
 Η πλευρά του Οσκαρ Γκαρσία μάλλον δεν το αντιλήφθηκε νωρίς αυτό και έτσι, επήλθε το τέλος των διαπραγματεύσεων μαζί του...   sportdog

*** Οι αθλητικές μεταδόσεις
17:00 ΕΡΤ 1 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Α1 Βόλεϊ Ανδρών


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 23 και 24  Δεκεμβρίου 2017 :Μια  αθλητική επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/23-24-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-27-2017.html .-
~* 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : Δ ΄ ΜΕΡΟΣ  .. .. Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017  :  Πελοποννησιακό και Aρφαραίϊκο λαϊκό γλωσσάρι  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html .-
~***  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 28  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το ..2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-28-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-30-2017.html .-
~* 

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  : ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~*

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5950   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3806   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3805  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 581   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~


 
~