~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018 .
~
 
 
 ~ 20 Φεβρουαρίου
Αγάθωνος (1) πάπα Ρώμης, Λέοντος (2) επισκόπου Κατάνης, του θαυματουργού († 780). Σαδώκ ιερομάρτυρος επισκόπου και των συν αυτώ 128 μαρτύρων των εν Περσία. Μαρτύρων Διδύμου και Ποταμίου, Ευτροπίου και Νεμεσίου του Κυπρίου. Οσίων Κινδέου επισκόπου Πισιδίας, Ανιανού, Βησσαρίωνος του Θαυματουργού και Πλωτίνου.
(1) O άγιος Αγάθων καταγόταν από το Παλέρμο και από μικρή ηλικία ποτίστηκε με τα νάματα της ευσέβειας. Υπήρξε ο 79ος πάπας της Ρώμης. Πάπας έγινε το 678 και έλαβε ενεργό μέρος στην ΣΤ` Οικουμενική Σύνοδο αποστέλλοντας τρεις αντιπροσώπους. Η Σύνοδος αυτή, συνήλθε το έτος 680 στη Κωνσταντινούπολη για να καταδικάσει την αίρεση των Μονοφυσιτών. Οι δε αποφάσεις της, στηρίχθηκαν και στη θέρμη που αντιμετώπισε το θέμα ο πάπας Αγάθων, ο οποίος αναθεμάτισε όλους όσους στο παρελθόν έδειξαν μονοφυσιτικό φρόνημα, μεταξύ αυτών και τον προκάτοχό του πάπα Ονούφριο τον Α`. Εκοιμήθη οσιακά το 682.
(2) O όσιος Λέων καταγόταν από τη Ραβέννα της Ιταλίας, από γονείς που συνδύαζαν κατά τον καλύτερο τρόπο ευλάβεια και ευγένεια. Έκανε λαμπρές σπουδές και αφοσιώθηκε στη διακονία του Ευαγγελίου. Οι μεγάλες του αρετές τον ανέδειξαν σε επίσκοπο Κατάνης στη Σικελία. Ως επίσκοπος δαπάνησε όλες του τις δυνάμεις, διδάσκοντας και φροντίζοντας για την ανάπαυση των πτωχών και αναξιοπαθούντων. Αξιώθηκε του χαρίσματος να θαυματουργεί. Εκοιμήθη ειρηνικά και το σεπτό λείψανό του ενταφιάσθηκε στον ναό της Αγίας Λουκίας.
~
~ ΒΙΝΤΕΟ :
~Μαιευτήριο  ΕΛΕΝΑ  18/02/2018 Σταματάκος 2 :
~ Τα εγκονάκια μας στο κρεβάτι θείου ΒΛΑΣΗ Αρφαρά 12/02/2018: https://youtu.be/QpxYC_sXWS0  .-
~Τα εγκονάκια μας στο κρεβάτι της γιαγιάς παπού  12/02/2018:

~
 
*** Καταργούνται τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων και έρχονται τα 23 ΣΥΠΟ- Λίστα 
Αλλάζουν όλα στον στρατό με την κατάργηση των γνωστών κέντρων εκπαίδευσης και τη δημιουργία των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών όπου θα παρουσιάζονται πλέον οι φαντάροι.
Τα ΣΥΠΟ δημιουργούνται σε 23 περιοχές και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την επόμενη ΕΣΣΟ του Μαρτίου.
Ουσιαστικά πρόκειται για μονάδες υποδοχής που βρίσκονται στις περιοχές όπου και θα υπηρετήσουν τη θητεία του οι στρατεύσιμοι.
Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν ως 3 ημέρες για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και για να παραλάβουν ιματισμό και στη συνέχεια θα προωθούνται στις μονάδες για την εκπαίδευσή τους σε όπλα και ειδικότητα και το υπόλοιπο της θητείας τους.
Τα 23 ΣΥΠΟ ανά την Ελλάδα
 Στρατόπεδο ΕΠΧΟΥ ΘΩΜΑ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ Δρυμός Θεσσαλονίκης
 Στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ Θήβα Βοιωτίας
 Στρατόπεδο ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ.ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ Πετροχώρι Ξάνθης
 Στρατόπεδο ΛΓΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Κομοτηνή
 Στρατόπεδο ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΛΙΩΝΙΔΗ Σουφλί
 Στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ Αλεξ/πολη, Καβυσός Έβρου
 Στρατόπεδο ΣΧΗ ΙΩΑΝΟΝΟΥ ΘΕΙΔΩΡΑΚΗ Λαγός Διδυμοτείχου
 Στρατόπεδο ΛΓΟΥ ΕΜΜ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Ρέθυμνο
 Στρατόπεδο ΛΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΕΛΟΥΜΠΑΣΗ Άνω Καλαμώνας, Ρόδος
 Στρατόπεδο ΑΝΘΛΓΟΥ ΧΑΡΑΛ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Αφάντoυ, Ρόδος
 Στρατόπεδο ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ Ηραίο, Σάμος
 Στρατόπεδο ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΑ’ Λινοτόπι, Κως
 Στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΗΛΑ Λιβαδοχώρι, Λήμνος
 Στρατόπεδο ΛΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Χίος
 Στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΚΡΗ Μυτιλήνη
 Στρατόπεδο ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Λάρισα
 Στρατόπεδο ΙΛΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΛΕΙΣΑΡΗ Σέρρες
 Στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ Ιωάννινα
 Στρατόπεδο ΛΓΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Γρεβενά
 Στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΚΟΥ Νέα Σάντα, Κιλκίς
 Στρατόπεδο ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ Λιτόχωρο Πιερίας
 Στρατόπεδο ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΣΧΗ ΚΩΝ. ΤΣΑΚΑΛΟΥ Λαμία
 Στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ (2) Θήβα
tovima.gr

*** Για τους…κολλημένους με το κινητό 
Πόσες φορές έχετε πάει να περάσει ένα κόκκινο φανάρι επειδή είστε απορροφημένοι στο κινητό σας; Στο μέλλον, δεν θα χρειάζεται να αφήνετε τα μάτια σας από την οθόνη του κινητού για να περάσετε το δρόμο.
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν όλα, καθώς έναν πραγματικά περίεργο τρόπο ανακάλυψε μία πόλη στην Ολλανδία για κρατήσει ασφαλείς τους «απρόσεχτους» πολίτες της.
Ο ολλανδικός δήμος Bodegraven-Reeuwijk δοκιμάζει ένα νέο σύστημα φωτεινών σηματοδοτών που ενσωματώνει μια λεπτή λωρίδα LED στο πεζοδρόμιο πριν από πολυάσχολους δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι εκείνοι που έχουν καρφωμένο το βλέμμα στη οθόνη του κινητού τους ενώ περπατούν δύσκολα δεν θα προσέξουν την ένδειξη.
Το έργο, που ονομάζεται «+ Light Line», υλοποιείται από την ολλανδική εταιρεία HIG Traffic Systems και η λειτουργία του δεν διαφέρει από τα συμβατικά φανάρια. Αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το πότε είναι ασφαλές να διασχίσει κανείς τον δρόμο (κόκκινο και πράσινο) και αναβοσβήνουν λίγο πριν την μεταβολή χρώματος του σηματοδότη. Α.Π.

*** Εκδικάσθηκε η αγωγή του αγρότη για τις ζημιές από τις πλημμύρες του 2016 
Εκδικάσθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αγωγή αγρότη και κτηνοτρόφου από την Εύα, που είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου του Παναγιώτη Γιαννόπουλου για τις ζημιές που υπέστη το Σεπτέμβριο του 2016 από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Η αγωγή στρέφεται κατά των Υπουργών Οικονομικών και Γεωργικής Ανάπτυξης, της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεσσήνης και του ΕΛΓΑ, για  την απώλεια του εισοδήματός του.
Κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, όλες οι πλευρές ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους και η απόφαση του δικαστηρίου, αναμένεται να εκδοθεί εντός του επόμενου διμήνου.
  Αποζημίωση
Στην αγωγή του ο αγρότης – κτηνοτρόφος επισημαίνει ότι οι καταστροφικές και ζημιογόνες σε βάρος της γεωργική τους εκμετάλλευσης συνέπειες, δεν οφείλονταν στην ένταση και τη διάρκεια της βροχόπτωσης, αλλά στις παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, να λάβουν τα στοιχειώδη μέτρα.
Στο υπόμνημα δε που κατέθεσε ο δικηγόρος του αγρότη Παναγιώτης Γιαννόπουλος, επισημαίνει ότι από τις πλημύρες υπέστη ζημία ύψους 40.620 ευρώ και αποθετική ζημία ύψους 62.800 ευρώ, με αποτέλεσμα να πληγεί η δυνατότητα του να περιμένει εισόδημα από την αγροτική εκμετάλλευση για την επόμενη πενταετία.
Επιπροσθέτως, υποβάλλεται σε σειρά εξόδων για την επαναδημιουργία εξαρχής της αγροτικής εκμετάλλευσης, επωμιζόμενος δυσβάστακτες δαπάνες και χωρίς να διαθέτει τη δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των σχετικών δαπανών, ενώ δεν υπάρχει πιθανότητα τραπεζικού του δανεισμού, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ζητά, λοιπόν, να καταδικασθούν οι υπαίτιοι στο προσωρινό ποσό των 34.473,33 ευρώ, που είναι απαραίτητο, προκειμένου να προβεί στην ανόρθωση της αγροτικής του εκμετάλλευσης.
  Κλειστό το φράγμα
Από τους ισχυρισμούς που ανέπτυξαν οι κατηγορούμενες πλευρές, όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι οι ΟΤΑ προέβησαν στον καθαρισμό του χειμάρρου «Λιγίδι» ή «Ευάνδρου», αφού ο Δήμος Μεσσήνης το μόνον που προσκόμισε ήταν πιστώσεις ποσών για τον καθαρισμό και συμβάσεις με εργολάβους, οι οποίες δεν αφορούν τον συγκεκριμένο χείμαρρο και δεν προκύπτει από πουθενά ούτε ότι εκτελέστηκαν εργασίες, ούτε ότι το φυσικό αντικείμενο ήταν ο καθαρισμός το εν λόγω χειμάρρου.
Σε ό,τι αφορά το φράγμα του Παμίσου, η πλευρά του αγρότη επιμένει ότι αυτό ήταν κλειστό, καθώς αν ήταν ανοιχτό δεν θα παρατηρούνταν τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης προσκομίσθηκε δημοσίευμα των ημερών εκείνων, όπου ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άριος, βεβαιώνει ότι η μία από τις πόρτες του φράγματος ήταν κατεβασμένη και οι άλλες τρεις ήταν κλειστές το πρωί της πλημμύρας, επισημαίνοντας ακόμη ότι υπήρχε πλήρης διακοπή ρεύματος και δεν λειτουργούσαν οι γεννήτριες του φράγματος. Ο ίδιος μάλιστα βεβαιώνει ότι επικοινώνησε επανειλημμένα πλην ανεπιτυχώς με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ ζητώντας του να σηκώσει το φράγμα καθ’ ότι είχε «πνιγεί ο τόπος». Επίσης, από κανένα, στοιχείο δεν προκύπτει ότι στο φράγμα τοποθετήθηκαν γεννήτριες για να λειτουργήσει.
Τέλος, από την πλευρά του αγρότη επισημαίνεται ότι τμήμα της εκμετάλλευσης του, είναι παρόχθιο του Παμίσου και βρίσκεται σε χαμηλότερη υψομετρική θέση από την κοίτη του ποταμού με αποτέλεσμα αυτό να πλημμυρίσει, καθώς οι αρμόδιοι δεν είχαν προβεί σε ενέργειες θωράκισης των όχθεων του ποταμού Παμίσου προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά οι παρόχθιες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Έβγαλαν όπλα και ξεκίνησαν τους πυροβολισμούς στην Ασπροπουλιά
Το νόμο στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν 4 άτομα το πρωί του Σαββάτου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας άρχισε να διαπληκτίζεται με 3 ρομά, όμως μετά τους έντονους διαπληκτισμούς βγήκαν και οι καραμπίνες.
Έτσι οι δύο πλευρές ξεκίνησαν τους πυροβολισμούς, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος πυροβολισμός με το συμβάν να λήγει με την παρέμβαση της Αστυνομίας.
Τελικός απολογισμός ήταν και στα 4 άτομα να φορεθούν χειροπέδες και να τα καταλήξουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

*** Ανοίγουν οι πύλες του ΟΣΔΕ στις 22 Φεβρουαρίου 
Το ΟΣΔΕ ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη 22/02, για να υποδεχτεί μέχρι τις 15 Μαΐου περίπου 650.000 αιτήσεις δικαιούχων. Πρόκειται για ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, με χρήση τεχνολογιών αιχμής, με πολύπλοκο νομικό υπόβαθρο και σε ένα αυστηρό περιβάλλον παρακολούθησης και ελέγχου από την ΕΕ. Πάνω από 300 ΚΥΔ θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη εργασία περισσότερων των 4.000 χειριστών ταυτόχρονα, για τη συλλογή του συνόλου των αιτήσεων.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έγκαιρα και με αίσθηση ευθύνης, σε συνεργασία με τον Φορέα Συντονισμού και το σύνολο των 300 ΚΥΔ, θα συνδράμει στην προετοιμασία των φορέων υποδοχής, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιτυχή μετάβαση στο νέο καθεστώς δικαιωμάτων.
Η τεχνογνωσία και η επάρκεια των υπολογιστικών υποδομών επιτρέπουν τη συλλογή των αιτήσεων ΟΣΔΕ σε κάθε απομακρυσμένο χωριό της χώρας με τη χρήση μίας απλής γραμμής ίντερνετ και ενός υπολογιστή, μειώνοντας δραματικά το απαιτούμενο κόστος εξοπλισμού των φορέων υποβολής. Αυτή ακριβώς η χρήση των νέων τεχνολογιών αφενός επέτρεψε το άνοιγμα του ανταγωνισμού σε περισσότερους και με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες φορείς, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και τις προϋποθέσεις μείωσης του κόστους υποβολής για τους παραγωγούς.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τη σημαντική αναβάθμιση του ΟΣΔΕ στη χώρα μας και αυτό αντανακλάται στα ποσοστά των πληρωμών των παραγωγών, αλλά και σε αυτά των καταλογισμών και προστίμων από την ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση,ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Φορέας Συντονισμού και το σύνολο των ΚΥΔ είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν αυτόν τον στόχο χωρίς αστερίσκους, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα με όλους αυτούς που αντιλαμβάνονται τη σημασία και το εύρος του έργου.

*** Η "Πυλιακή Γη" παρουσίασε τις καινοτομίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 
Η «αιμορραγία» νέων ανθρώπων από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι ένα καίριο πλήγμα. Όμως παρά τις προκαταλήψεις για τους «τεμπέληδες του Νότου», έχει αποδειχθεί ότι οι λαοί αυτοί και εργάζονται και μπορούν να πετύχουν εκπληκτικά αποτελέσματα.
Έτσι, το προηγούμενο διάστημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου παρουσιάστηκαν πετυχημένα παραδείγματα νέων επιχειρηματιών και λαμπρών μυαλών από την Ελλάδα, που με τις καινοτομίες τους μέσα σε πολύ δύσκολο οικονομικό πλαίσιο έδειξαν πως η Ελλάδα μπορεί.
 «Πίσω από την ιδέα της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης βρίσκονται δυο βασικές σκέψεις. Πρώτον ότι η αιμορραγία εγκεφάλων αποτελεί στρατηγικό πλήγμα για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Η δεύτερη είναι ότι οι ίδιες χώρες δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια επιθέσεις του τύπου ότι ‘είναι τεμπέληδες και ότι χαλάνε τα λεφτά τους στις γυναίκες και τα ποτά’. Με αυτή την εκδήλωση εδώ, λοιπόν, θέλαμε να δείξουμε τι λαμπρά μυαλά υπάρχουν σε αυτές τις χώρες», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, πριν ξεκινήσει να παρουσιάζει τα ελληνικά παραδείγματα.
Στην εκδήλωση παρουσίασε την δουλειά της και τις ιδέες της, μεταξύ άλλων και η μεσσηνιακή εταιρεία  Πυλιακή Γη. Η Ιωάννα Μπαλαφούτη ανέφερε πως η εταιρεία αναπτύχθηκε μέσα στην κρίση δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα, έχοντας πάντα κατά νου ότι «θέλαμε να μείνουμε στην Ελλάδα γιατί δεν θέλαμε να πετάξουμε όσα είχαμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά να αναδείξουμε τα καλώς κείμενα της χώρας και της περιοχής μας, το Ναυαρίνο».
 Η ίδια διέκρινε πως οι νέοι «δεν φεύγουν γιατί δεν υπάρχουν μόνο δουλειές, αλλά και επειδή έχει χαθεί η συνεκτικότητα της κοινωνίας, η αίσθηση της ασφάλειας, η αίσθηση του ανήκειν».
H ελληνική γη ως απάντηση στο Brain Drain
Η ελληνική γη είναι υπεύθυνη για την παραγωγή πληθώρας φρούτων, λαχανικών και μυρωδικών, απαραίτητων για τη μεσογειακή διατροφή, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να υιοθετούν ανά τον κόσμο. Η χώρα μας, εξυπηρετώντας την τεράστια ζήτηση σε αγαθά από διαφορετικές χώρες και ηπείρους, στρέφεται εκ νέου στην παραγωγή, και διάφορες βιοτεχνίες ανά την επικράτεια εκμεταλλεύονται αυτή τη στροφή για τη μεταποίηση πρωτογενών προϊόντων σε προϊόντα delicatessen.
Αυτό έκανε και η Ιωάννα Μπαλαφούτη, όταν ίδρυσε την «Πυλιακή Γη» το 2009, εγκαταλείποντας οριστικά μια έτοιμη καριέρα στον χώρο της επικοινωνίας. Η «Πυλιακή Γη» εμπορεύεται gourmet προϊόντα delicatessen, όπως γλυκό του κουταλιού με ελιές Καλαμών και κρασί, αποδεικνύοντας ότι μια ελληνική επιχείρηση με βάση τα τρόφιμα μπορεί να διαπρέψει εκτός συνόρων και μάλιστα με πρωτοποριακά προϊόντα, που δεν αναπαράγουν τα γαστρονομικά κλισέ του τόπου μας.
Προσκεκλημένη στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, η Ιωάννα Μπαλαφούτη μίλησε στην εκδήλωση «Brain Drain vs Brain Gain» και παρουσίασε το δικό της παράδειγμα, μαζί με άλλους επιτυχημένους νέους επιχειρηματίες της Ελλάδας που τολμά και καινοτομεί.  Το Τvxs.gr μίλησε μαζί της για την ίδρυση της «Πυλιακής Γης», την προσέγγιση της εταιρίας και την απόφασή της να παλέψει για αυτή στην Ελλάδα της κρίσης.
-Πώς πήρατε την απόφαση να ανοίξετε την Πυλιακή Γη;
-Το 2009 ασχολούμουν με τα νέα μέσα και τις τεχνολογίες, αλλά ήμουν ήδη 12 χρόνια στο χώρο και είχα ήδη βαρεθεί, ήθελα κάτι το πιο δημιουργικό. Είχα την ευκαιρία να είμαι εκεί και να παρακολουθήσω την ίδρυση του Costa Navarino, της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής. Στον τόπο δεν υπήρχαν μικροί παραγωγοί ώστε να καλύψουν τη ζήτηση που υπήρχε για τα τοπικά προϊόντα και εμείς είχαμε ήδη την τεχνογνωσία της μητέρας μου, λόγω της καταγωγής της από την Άνδρο. Οπότε πήρα όλο το έργο πάνω μου, καθώς το θεωρούσα πολύ δημιουργικό και πολύ «νόστιμο», μιας που μιλάγαμε για γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες!
-Πέρα από τη μεταποίηση των πρώτων υλών στα προϊόντα τα οποία εμπορεύεστε, είναι γνωστό ότι ασχολείστε και με την ίδια την παραγωγή τους, καταγράφοντας από το ιστορικό ενός δέντρου, μέχρι και αναπτύσσοντας το πρόγραμμα «υιοθέτησε μια ελιά». Μιλήστε μας για την ολιστική σας προσέγγιση και για τον τρόπο που επηρεάζει τα προϊόντα σας.
-Επειδή μεταποιούμε τα προϊόντα που παράγουμε, δηλαδή τις πρώτες ύλες, θέλουμε να έχουμε πλήρη έλεγχο της ποιότητας. Δεν χρησιμοποιούμε λάδι, παρά μόνο για την προσωπική χρήση της οικογένειας και για κάποιες από τις συνταγές μας, όπως τα κουλουράκια. Παρασκευάζουμε όμως για γλυκό του κουταλιού με ελιές Καλαμών και το λικέρ μας από ελιά πρόκειται να βγει μέσα στο έτος, οπότε θέλουμε απόλυτο έλεγχο της ποιότητας. Άρα καλλιεργώντας τα δέντρα με σύγχρονες τεχνικές, χωρίς περίεργα λιπάσματα, έχουμε τον έλεγχο του τελικού προϊόντος.
-Γιατί να επιλέξει κανείς τα προϊόντα της Πυλιακής Γης, αλλά και γενικά τα Ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών;
-Τα προϊόντα της εταιρίας μας βασίζονται στη χειροποίητη παραγωγή, που σημαίνει ότι έχουμε απόλυτο έλεγχο της πρώτης ύλης. Όλα περνάνε μέσα από τα χέρια μας και όχι μέσα από μηχανήματα όπου μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα με μια χαλασμένη φράουλα για παράδειγμα ή ένα φυλλαράκι. Επίσης οι μικρές παραγωγές έχουν ελεγχόμενη ποιότητα. Κατ' επέκταση το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παραγωγούς.
-Ποια ήταν τα βήματα που ακολουθήσατε για να «ανοιχτείτε» στο εξωτερικό;
-Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να φτιάξουμε σωστές ετικέτες σε δύο γλώσσες. Τα ελληνικά, τη μητρική μας, και στα αγγλικά, για να μπορούν να καταλαβαίνουν οι ξένοι αγοραστές τα συστατικά των προϊόντων μας και να είμαστε σωστοί απέναντι στη νομοθεσία της ευρωπαϊκής ένωσης. Μετά συμμετείχαμε σε διάφορες εκθέσεις και από εκεί άρχισε να δημιουργείται μια λίστα προμηθευτών από το εξωτερικό. Η τρίτη κίνηση που κάναμε ήταν το άνοιγμα στις πωλήσεις μέσω ίντερνετ, αναζητούσαμε δηλαδή σημεία στο εξωτερικό. Πλέον οι αγοραστές μας βρίσκουν και μόνοι τους.
-Η περιοχή του Ναυρίνου είναι γνωστή για το ελαιόλαδό της και εσείς επιλέξατε να δουλέψετε και με διαφορετικές πρώτες ύλες. Θεωρείτε πως πήρατε ένα μεγάλο ρίσκο, ενώ θα μπορούσατε να δουλέψετε με πιο «σίγουρα» πράγματα;
Ασφαλώς. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα και μας πήρε τουλάχιστον τρία χρόνια να βάλουμε στην αγορά την ελιά Καλαμών σαν έδεσμα με σιρόπι κρασιού. Ήταν ένα καινοτόμο προϊόν για την εποχή του, το 2009, και έπρεπε να μιλήσουμε, να δειγματίσουμε και να κεράσουμε πολύ κόσμο για να καταφέρουμε να τους πείσουμε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο.
-Τα προϊόντα σας είναι ιδιαίτερα καινοτόμα και είναι αποτέλεσμα ενός ασυνήθιστου «παντρέματος» γεύσεων. Η ανταπόκριση στην ελληνική αγορά είναι ίδια με αυτή στο εξωτερικό που είναι εκ των πραγμάτων πιο ανοιχτό σε νέες γεύσεις;
Τώρα πια, στην Ελλάδα είμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Μέχρι πριν από μία πενταετία τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Οι Ευρωπαίοι λόγω της πολυπολιτισμικότητας έχουν καλύτερη εξοικείωση με διάφορες πρώτες ύλες. Εμείς στην Ελλάδα είμαστε λίγο πιο κλειστοί.
-Διατηρείτε παράλληλα με την εταιρία σας την ιστοσελίδα www.metomati.gr, όπου μοιράζεστε συνταγές, ανταλλάσσετε απόψεις πάνω στη γαστρονομία με το κοινό και γενικά μοιράζεστε τις εμπειρίες σας. Η άμεση επικοινωνία που επιτυγχάνεται με το αγοραστικό κοινό είναι για εσάς ένα βοηθητικό εργαλείο για την εξέλιξη και τη βελτίωση της δουλειάς σας;
Είναι γιατί έχουμε και καταλαβαίνουμε το χτυποκάρδι, τον παλμό των Ελλήνων. Ανεβάζουμε μια συνταγή που έχει κάτι περίεργο και ασυνήθιστο και έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για το αν αυτό αρέσει, αν έχει πέραση, αν έχει κάποιο ενδιαφέρον.
-Το ελληνικό κράτος θεωρείτε ότι βοηθάει πραγματικά τους νέους και μικρούς παραγωγούς στο άνοιγμα μιας επιχείρησης και κατ' επέκταση στη βελτίωση της δουλειάς τους; Αν όχι, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει και σε τι χρονικό ορίζοντα;
-Επειδή υπάρχουμε από το 2009, δηλαδή πριν από την οικονομική κρίση, έχουμε περάσει μια σειρά από προβλήματα γραφειοκρατικά. Ειδικά για εμάς που είμαστε πλέον στη δεκαετία, κάθε χρόνο έχουμε δει τη νομοθεσία να αλλάζει σε μεγάλο επίπεδο. Από το 2017 είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα και σε επίπεδο νομοθεσίας, αλλά και αδειών. Εμείς εκεί ταλαιπωρηθήκαμε πολύ, για παράδειγμα πριν από δέκα χρόνια δεν υπήρχε η νομοθεσία για τις οικοτεχνίες. Τώρα πια τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Υπάρχει βέβαια ακόμα γραφειοκρατία, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό.
-Σε δύσκολους καιρούς, αποφασίσατε να μείνετε στην Ελλάδα, ενώ είχατε την ευκαιρία να μεταφέρετε την έδρα σας στο εξωτερικό. Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά αυτή σας της απόφασης και ποιο είναι για εσάς το μυστικό για τον περιορισμό του Brain Drain;
-Η πρώτη μας σημαντική απόφαση ήταν ότι θέλαμε να είμαστε κοντά στη γη μας. Το να την πουλήσουμε και με τα λεφτά από αυτή να φύγουμε στο εξωτερικό ήταν ένα θέμα που δεν συζητήσαμε ποτέ. Το σημαντικό μας δέσιμο ήταν η γη και η πρώτη ύλη που μεταποιούμε. Σίγουρα η πώληση των προϊόντων μας θα ήταν πιο εύκολη αν ήμασταν στη Γενεύη (όπου και είχαμε πρόταση να μεταφερθούμε), που είναι εξοικειωμένη με τα ντελικατέσσεν προϊόντα, όμως εδώ έχουμε μια ταυτότητα κάνοντας εξαγωγές σαν ελληνική εταιρία. Αν πηγαίναμε έξω, ως τι θα ήμασταν εκεί; Κάτι άλλο που πιστεύουμε είναι ότι οι Έλληνες χρειάζονται έμπνευση και δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες για να το κάνουν αυτό. Υπάρχουν κάποιες καινούριες «παρέες» και αυτές θέλουμε να τις στηρίξουμε και να τις επεκτείνουμε στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολύ δημιουργικοί νέοι που ψάχνουν πράγματα να ασχοληθούν. Εμείς με αυτούς θα ασχοληθούμε, τους υπόλοιπους θα τους πετύχουμε και θα τους κερδίσουμε στο μέλλον.
  Μάθετε περισσότερα για την «Πυλιακή Γη» στο pyliakigi.gr
   Γιατί έμεινα στην Ελλάδα, τι κάνω και τι ελπίζω
Γράφει η Γιάννα Μπαλαφούτη
Η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για τη ΦΥΓΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ (BRAIN DRAIN) με έστειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών, να μιλήσω για τους λόγους που έμεινα στη χώρα μου.
Μέσω της ομιλίας του Στέλιου Κούλογλου παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα ανθρώπων από την Ελλάδα. Παραδείγματα που είτε είναι δημιουργικά μυαλά και έχουν κάνει εφευρέσεις είτε έχουν ξεκινήσει μικρές επιχειρήσεις μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και τα έχουν καταφέρει. Με τα προβλήματά τους, με τους δισταγμούς τους επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα και να δουλέψουν στη χώρα τους  για να βελτιώσουν και τη ζωή τους και την απασχόληση στην Ελλάδα και όλο το κοινωνικό περιβάλλον.
Αν και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ανοίγοντας την εκδήλωση για τη φυγή εγκεφάλων δήλωσε πως: «Η γενιά αυτή, μέχρι στιγμής, λόγω της πολυετούς λιτότητας, δεν έχει καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμά της στην ανάπτυξη της Ελλ. Οικονομίας», η οικογένειά μου και μερικοί ακόμα δυνατοί, μείναμε εδώ για να το αντιστρέψουμε.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΙΛΙΑ
Όταν μιλάτε για φυγή εγκεφάλων αισθανόμαστε λίγο αμήχανα εμείς που μείναμε. Μήπως είμαστε λίγο χαζοί; Λοιπόν όχι, δεν το πιστεύουμε αυτό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πριν δύο χρόνια σε κάλεσμα του κυρίου Κούλογλου ήρθαμε και παρουσιάσαμε την εταιρεία μας που λέγεται Πυλιακή γη. Μιλήσαμε για τις εξαγωγές, για τα δυνατά σημεία μας, για τα καινοτόμα προϊόντα που παράγουμε. Επιστρέφοντας όμως από τις Βρυξέλλες πάθαμε μία τεράστια ζημιά στο εργαστήριό μας, βέβαια δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή, αλλά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.
Τα βάλαμε κάτω τα πράγματα, βάλαμε κάτω τα δεδομένα και αντί να χάσουμε την ψυχραιμία μας κάναμε ένα μεγάλο RESTART. Είχαμε δύο επιλογές: ή να μεταναστεύσουμε και να μεταφέρουμε το μοντέλο της εργασίας μας στη Νέα Υόρκη ή στη Γενεύη όπως μας είχαν προτείνει ή να μείνουμε στην Ελλάδα. Επιλέξαμε το δεύτερο.
  Θα σας πούμε λοιπόν γιατί μείναμε
"Πυλιακή Γη": Η οικογενειακή επιχείρηση που κατακτά τον κόσμο

*** Κοινωνικό Τιμολόγιο: Πώς να κάνετε την αίτηση με 6 βήματα 
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) ρεύματος, με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση
 Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου:
Η κατηγορία ΚΟΤ Α, και
  • Η κατηγορία ΚΟΤ Β
  • Για την ένταξη στο ΚΟΤ Α, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο (για αυτούς που έχουν εγκριθεί προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ). Υπενθυμίζεται ότι η επικαιροποίηση της αίτησης του ΚΕΑ μπορεί να γίνει από το σπίτι ηλεκτρονικά.
    Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Σημειώνετε ότι λαμβάνονται υπόψη και τυχόν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εφόσον έχουν εκκαθαριστεί. Επίσης για τυχόν φιλοξενούμενα ενήλικα μέλη, απαιτείται συναίνεση που δίνεται ηλεκτρονικά όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα. 
Τα βήματα
Συνοπτικά τα βήματα της διαδικασίας υποβολής αίτησης για ΚΟΤ:
Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).
Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.
Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
 Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν είστε δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησης σας έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνετε τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων
μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.
Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί
[Υποβολή Αίτησης]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτηθήκατε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.   in.gr

*** Ζημιές στην παιδική χαρά 
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ζημιές στην Παιδική Χαρά, πίσω από την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, κοντά στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Αυτή τη φορά έχει καταστραφεί η ξύλινη πόρτα εισόδου και τμήματα της ξύλινης περίφραξης.
Επίσης, κάποιοι ξήλωσαν και τα ξύλινα προστατευτικά πάνελ από τα παιδικά παιχνίδια του χώρου. Από τη μια διαμαρτυρόμαστε για τις υποχρεώσεις του Δήμου και όταν φτιάχνει κάτι, κάποιοι φροντίζουν να το χαλάσουν.  Β.Β.

*** Για τους…κολλημένους με το κινητό 
Πόσες φορές έχετε πάει να περάσει ένα κόκκινο φανάρι επειδή είστε απορροφημένοι στο κινητό σας; Στο μέλλον, δεν θα χρειάζεται να αφήνετε τα μάτια σας από την οθόνη του κινητού για να περάσετε το δρόμο.
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν όλα, καθώς έναν πραγματικά περίεργο τρόπο ανακάλυψε μία πόλη στην Ολλανδία για κρατήσει ασφαλείς τους «απρόσεχτους» πολίτες της.
Ο ολλανδικός δήμος Bodegraven-Reeuwijk δοκιμάζει ένα νέο σύστημα φωτεινών σηματοδοτών που ενσωματώνει μια λεπτή λωρίδα LED στο πεζοδρόμιο πριν από πολυάσχολους δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι εκείνοι που έχουν καρφωμένο το βλέμμα στη οθόνη του κινητού τους ενώ περπατούν δύσκολα δεν θα προσέξουν την ένδειξη.
Το έργο, που ονομάζεται «+ Light Line», υλοποιείται από την ολλανδική εταιρεία HIG Traffic Systems και η λειτουργία του δεν διαφέρει από τα συμβατικά φανάρια. Αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το πότε είναι ασφαλές να διασχίσει κανείς τον δρόμο (κόκκινο και πράσινο) και αναβοσβήνουν λίγο πριν την μεταβολή χρώματος του σηματοδότη. Α.Π.

*** ΒΟΜΒΑ από Ζάεφ: «Είμαι Αλβανός κι όχι Μακεδόνας»…

Προχθές στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ζητήθηκε η γνώμη του για τις δηλώσεις Αλβανού πολιτικού ο οποίος υποστήριξε ότι η Σκοπιανή υπουργός Αμύνης Ραντμίλα Σεκερίνκσα κατάγεται από την Αλβανία και ότι θεωρείται Αλβανίδα Ορθόδοξη.
Ο Ζάεφ απαντώντας αποκάλυψε ότι κι αυτός έχει Αλβανική καταγωγή, κι ότι αυτό όμως δεν έχει σημασία και θα πρέπει να ξεχαστεί το παρελθόν.
Συγκεκριμένα είπε «Είναι αλήθεια ότι η γιαγά της Ραντμίλα ήταν Αλβανίδα Ορθόδοξη, αλλά είναι τόσο τρομερό αυτό; Και εγώ είμαι Ορθόδοξος αλβανικής καταγωγής, τόσο από τη γιαγιά μου όσο και από τον παππού μου που ήταν Ιλλυριοί στην Στρώμνιτσα, που αποδέχθηκαν την Ορθόδοξη πίστη.
~  Με την πάροδο του χρόνου, οι Σλάβοι, δια της βίας, κυρίως, μας αφομοιώσανε και μας επέβαλαν τη σλαβική γλώσσα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία. Σας προτρέπω να ξεχάσουμε όλα αυτά τα πράγματα τώρα που μέλημά μας είναι να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη κοινωνία για όλους».
Να θυμίσουμε ότι οι Ιλλυριοί σε μεγάλο βαθμό είναι ξαδέρφια των Ελλήνων. Οι Ιλλυριοί από τη στιγμή που εξισλαμίστηκαν δημιούργησαν το Αλβανικό έθνος (οι ορθόδοξοι ήταν Έλληνες, Αρβανίτες) και έγιναν από τους μεγαλύτερους ανθέλληνες (γενίτσαροι). Βέβαια η Αλβανία αποτελείται κυρίως από Τόσκηδες, οι οποίοι ήρθαν από τα βόρεια και συγκεκριμένα από τα Ουράλια. Με πληροφορίες από echedoros-a.gr

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Μπήκαν τα πρώτα Συριακά στρατεύματα στο Αφρίν! ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όλα… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Πριν από λίγα λεπτά τα Κουρδικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ανέφεραν πως μόλις τώρα ξεκίνησαν τα Συριακά Στρατεύματα να εισέρχονται στο Αφρίν, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον πόλεμο της περιοχής.
Όπως μεταδίδει το NRT τα Συριακά στρατεύματα κατευθύνονται στις περιοχές όπου οι Κούρδοι δέχονται επίθεση από τον εισβολέα Τουρκία.
Οι Τούρκοι χθες ανέφεραν ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει την επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς», ούτε ακόμη και ο Συριακός Στρατός.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και γενική σύρραξη στη Βόρεια Συρία.
~ «Εκατοντάδες μαχητές μπήκαν στην περιοχή του Αφρίν την Τρίτη το απόγευμα», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Ράμι Αμπντλ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
QalaatAlMudiq
. Pro-Assad Popular (Mobilization) Forces preparing to enter from Nubul-Zahraa area to support against forces. pic.twitter.com/szhvsoOkp7
      BBC Monitoring      


BREAKING: Pro-Syrian government forces have begun entering in northern Syria, state TV reports. pic.twitter.com/ya1XixC15o
UPDATE: Footage of troops in now airing on state TV. pic.twitter.com/zJfrjhIK68
   ***Ο Ζάεφ αποκαλύπτει τη ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ; Η Ελλάδα δεν έχει θέσει θέμα ταυτότητας των Σκοπίων…
O Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε μία αποκάλυψη που πέρασε στα ψιλά όλων των ΜΜΕ.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, ORF ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε πως το ζήτημα της ταυτότητας (ιθαγένεια) δεν έχει συζητηθεί καθόλου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.«Χαίρομαι που στα εφτά σημεία δεν γίνεται καμία αναφορά στην ταυτότητα. Είναι καλό, γιατί η ταυτότητα είναι ένα προσωπικό συναίσθημα. Αυτό το θέμα δεν λύνεται ούτε με ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ούτε με δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Τι σημαίνει όμως ταυτότητα;
Ταυτότητα είναι η γλώσσα και το έθνος.
Κατά συνέπεια, μήπως αυτό που λέει ο κος Ζάεφ είναι πως δεν συζητά η Ελλάδα ζητήματα γλώσσας και έθνους; Δώσαμε δηλαδή τα βασικότερα στοιχεία όλων.
Έτσι εξηγείται το ότι στην ίδια συνέντευξη ο σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.
«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο» είπε εκφράζοντας την προσδοκία να προχωρήσει η ένταξη της χώρας του στο σύμφωνο της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας.
«Έχουμε ανοικτή πρόσκληση από το ΝΑΤΟ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής μας το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα διευθετηθεί με την Ελλάδα το πρόβλημα» πρόσθεσε.

*** Κάνει και ΧΑΒΑΛΕ ο Κοτζιάς! Αποκάλεσε «Μια ωραία κυρία» τα Σκόπια… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ «Μια ωραία κυρία», με το όνομα Μακεδονία, στο οποίο θα προστεθεί «και το όνομα του ανδρός της», είναι για τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, η ΠΓΔΜ.
Οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά έγιναν στο πρακτορείο Reuters και αναπαράχθηκαν από το «Radio Slobodna Evropa», σε ρεπορτάζ στη σκοπιανή γλώσσα, και έπαιξαν στο παρακάτω βίντεο.
* Λέει ο Νίκος Κοτζιάς στο βίντεο (από το 1:30 και μετά): Името и светлото на крајот од тунелот  , https://youtu.be/wTyR--3N9bw .-
 «Σήμερα δεν πάμε να βαπτίσουμε αυτό το κράτος, σήμερα αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία, και μάλιστα για εκατόν σαράντα κράτη, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό.
Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος, είναι σαν μια ωραία κυρία που έρχεται στο γάμο και αναρωτιέται εάν στο επίθετό της θα προσθέσει και το επίθετο το ανδρός της».
iefimerida.gr

***  ΜΗΝΥΣΗ κατέθεσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά «ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ» στην υπόθεση Novartis
 
~ Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε το μεσημέρι της Τρίτης ο τέταρτος πολιτικός το όνομα του οποίου εμφανίζεται στην υπόθεση Novartis που υποβάλει μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter η μήνυσή του κατά των τριών «ψευδομαρτύρων», όπως τους χαρακτηρίζει, είναι για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.
~ Πριν από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μηνύσεις για την υπόθεση είχαν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία ανακοίνωσε την υποβολή μήνυσης:
https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/965911570126721024/photo/1
Προ ολίγου κατετέθη η μήνυσή μου κατά των τριών ψευδομαρτύρων
Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi
Προ ολίγου κατετέθη η μήνυσή μου κατά των τριών ψευδομαρτύρων

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Το πρόγραμμα στη φάση των «16» του Champions league:
Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2
Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1
Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5
------------------------------------
Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 20/02  1-1 .- ^
Μπάγερν - Μπεσίκτας 20/02     5-0 .-^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρόμα 21/02
Σεβίλη - Μάντσεστερ Γ. 21/02
 Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 6,7,13 και 14 Μαρτίου
***Αλλαγές μετά την ήττα  
Τέλος Φυντάνης, Μόρας, νέος τεχνικός ο Ντόστανιτς
Τέλος Φυντάνης, Μόρας, νέος τεχνικός ο Ντόστανιτς
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Θεσσαλών αποτελεί ο Ηλίας Φυντάνης.
 Αλλαγές στην ομάδα προκάλεσε η ήττα της ΑΕΛ (1-0) από τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Θεσσαλών αποτελεί ο Ηλίας Φυντάνης, ενώ νέος τεχνικός της ομάδας της Λάρισας είναι ο Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος έχει καθήσει στον πάγκο της στο παρελθόν στη σεζόν ανόδου της από τη Football League στην κατηγορία των «μεγάλων».
~Παρελθόν αποτελεί και ο Έλληνας αμυντικός, Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος αποχωρεί 20 ημέρες έπειτα από την ανακοίνωση απόκτησής του. Παράλληλα, λύθηκε και η συνεργασία με τον Βλάντιτσα Πέτροβιτς, ο οποίος προσλήφθηκε πριν από λίγες ημέρες ως βοηθός του Ηλία Φυντάνη. Νέος τεχνικός Κ20 αναλαμβάνει, όπως είχατε ενημερωθεί, ο Μαρσέλο Τροΐζι, ο οποίος υπήρξε παίκτης της ΑΕΛ στο παρελθόν, ενώ την τρέχουσα σεζόν καθοδήγησε την Καλλιθέα στη δεύτερη κατηγορία.
 
 ***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 

 ~*** 
 
 Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-  
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΔευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018 .- http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~** ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 

~**  H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της εφημερίδα μας ,
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/h-arfara-news-17-2018-17-1-307.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κ. Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου  2018 ,
~
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news_19.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018
; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-20-2018.html  .-
~**

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6098   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3898   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3896  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 892   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

Τα  σημερινά μας Βίντεο :
~*Π   Καμμένος 2018: :
https://youtu.be/gljushuJeJs .-
~*Καθηγητές Παντείου Ντροπή τους  2018:
https://youtu.be/556iLQq-ugo .-
~Απόηχος Μεγάλου συλλαλητηρίου 4/2/2018:
https://youtu.be/ZZC5HUCSxdc .-
 .~* Η   ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ του Συλλαλητηρίου 04/02/2018:
https://youtu.be/rh_nQid35wQ  .-
~*Μεγάλο πάρτι  φαρμάκου  2018~
https://youtu.be/e0nrHAUSM7w 
~*Αντωνόπουλος 2  ΣΥΡΙΖΑ :
https://youtu.be/OLGo2h62vw8  .-
~*Αντωνόπουλος ΣΥΡΙΖΑ:
https://youtu.be/lnunritoCtw .-
~*Απόηχος διαδηλωτές από την Ελλάδα  4/2/2018:
https://youtu.be/VfQixCVQDGs .-
~~~~~~~~~
~* Το  αερόστατο τσικνοπέμπτη  2018 Αρφαρά:
https://youtu.be/6QDNF2zeTB8 .-.-
*ARFARA  KALAMATAS 13/02/2018:
https://youtu.be/p5uyxQ3srOs .-
~*Ουράνιο τόξο στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ  13/02/2018:
 https://youtu.be/1mgbsuCCJbI .-
~*ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 13/02/2018:
https://youtu.be/jzG79MOqC9E  .-
~*ΚΑΛΑΜΑΤΑ βράδι 13/02/2018 κεντρική πλατεία:
 https://youtu.be/eGZdcFuelGk .-
~*Κομμωτήριο Γ.  ΜΠΛΕΚΟΥ Καλαμάτα 13/02/2018:
https://youtu.be/8DMQBXfll-E  .-
~* Καλαμάτα  κομμωτήριο Γιώργου Μπλέκου 13/02/2018:
https://youtu.be/sssIK9n1y74  .-
~* Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών 16/02/2018   -4-:https://youtu.be/4Li6C9onkas  .-
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών 16/02/2018   -5-: https://youtu.be/NOkw0hfOz9M  .-
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών 16/02/2018: https://youtu.be/zeGMfh0SDEc  .-
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών  -2-  16/02/2018:: https://youtu.be/KCNA_NyA01M  .=
~*Αποκριάτικος χορός Σ Γ και Κηδεμόνων Δημοτικού Αρφαρών   -3-  16/02/2018: https://youtu.be/O7gCdZjGu2M  .-
~