~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018 .
~
 
 ~** 7 Απριλίου: Μεγάλο Σάββατο – Η ταφή του Κυρίου
~ Μάτην φυλάττεις τον τάφον, κουστωδία. Ου γαρ καθέξει τύμβος αυτοζωΐαν.
*  Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης».
Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.
Απολυτίκιον
Ήχος β’.
Ο ευσχήμων Ιωσήφ, από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου Σώμα, σινδόνι καθαρά, ειλήσας και αρώμασιν, εν μνήματι καινώ κηδεύσας απέθετο.
~ Θεός Κύριος... Ο ευσχήμων Ιωσήφ... Ταις μυροφόροις γυναιξί... Θρ. Στανίτσας : https://youtu.be/y5BGwkqL4Z0  .- Κράτα το

~**  Πότε έγινε η Ανάσταση :
~ Του Σ.Ν.Σάκκου, ομοτ.καθηγ.Παν/μιου
Τα Ευαγγέλια δεν αναφέρουν πότε έγινε η ανάσταση του Χριστού.
Το μόνο που μας πληροφορούν είναι ότι το πρωί «της μίας σαββάτων», δηλαδή το πρωί της δίκης μας Κυριακής ημέρας, οι μυροφόρες βρήκαν κενό το μνήμα και οι άγγελοι τις απηύ­θυναν το μήνυμα ότι ο Χριστός ηγέρθη.
*  Σύμφωνα με τα δεδομένα της ευαγγελικής ιστορίας ο Χριστός πρέπει να αναστήθηκε το πρωί της Κυριακής, την 4η φυλακή της νύχτας, δηλαδή μεταξύ 3 και 6 η ώρα. Πράγματι, ο Κύριος πέθανε πάνω στο σταυρό στις 3 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής. Αφού έμεινε τρεις μέρες στον άδη, όπως λένε οι προφητείες, πρέπει η παραμονή του στο τάφο να πήρε και ώρες από την Κυριακή· οπότε έχουμε Παρασκευή, Σάββατο και μέρος της Κυριακής στον άδη με τους νεκρούς, και Κυριακή χαράματα η Ανάσταση.
Πριν ακόμη oι μυροφόρες φθάσουν στο μνήμα, ο Ιησούς Χριστός είχε αναστηθεί, ενώ οι ρωμαίοι στρατιώτες φύλαγαν έναν άδειο τάφο! Ο σεισμός, που έγινε αργότερα και αποκύλισε το λίθο του τάφου, δεν ήταν για να αναστηθεί ο Κύριος, αλλά για να διαπιστωθεί η Ανάσταση.
Η σωστότερη ώρα για να γιορτάζουμε την Ανάσταση είναι, λοιπόν, πρωί-πρωί την Κυριακή. Ο εορτασμός κατά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και ιστορικά δεν στέκεται αλλά και πρακτικά δεν εξυπηρετεί. Τη νυκτερινή αυτή ώρα τα πλήθη, οι αδιάφοροι και τυπικοί χριστιανοί, παίρνουν τη λαμπάδα τους και το κόκκινο αυγό και στέκονται από μια συνήθεια στο προαύλιο του ναού, μέχρι να ακουστεί το «Χριστός ανέστη».
~ Και μόλις αρχίσει ο Όρθρος και ακουστεί το «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού», σαν για να επιβεβαιώσουν την προφητεία, σηκώνονται και φεύγουν στο σπίτι τους. Τρέχουν να απολαύσουν τη μαγειρίτσα, περιφρονώντας το θείο τραπέζι με το μόσχο το σιτευτό. Αλλά και για τους πιστούς η ώρα αυτή είναι κόπος και ταλαιπωρία. Κουρασμένοι και νυσταγμένοι δεν μπορούν να απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή.
Για να ‘ναι λαμπρή η ήμερα του Πάσχα, όπως Λαμπρή την ονόμαζαν οι παλαιότεροι, πρωί-πρωί πρέπει να χτυπούν οι καμπάνες, όπως τα Χριστούγεννα. Καθώς μάλιστα ιδιαίτερα ευνοεί και η εποχή, μέσα στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα θα χαίρονται και θ’ απολαμβάνουν πραγματικά οι πιστοί στην αναστάσιμη ακολουθία τη Λαμπρή τους.

~** Μεγάλη Εβδομάδα: Η προδοσία και τα πάθη
 ~  Η είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι μεγάλα, σπουδαία, κοσμοϊστορικά και κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!
Πώς βιώνεται ο λειτουργικός χρόνος τη Μεγάλη εβδομάδα;
Η Εκκλησία από την μεγάλη της φιλανθρωπία, για να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν περισσότεροι πιστοί να συμμετέχουν στις Ακολουθίες, επέτρεψε από την αρχή της Μ. Εβδομάδας, να ψάλλεται ο Όρθρος της επόμενης ημέρας. (π.χ. την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας. Την Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης. Την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης κ.ο.κ.).
Τι τελείται τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας;
Οι τέσσερις πρώτες ημέρες μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».
Μεγάλη Δευτέρα (Κυριακή Βαϊων βράδυ):
Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα:
α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή. Ο Ιωσήφ προεικονίζει με την περιπέτειά του (που πουλήθηκε σκλάβος στην Αίγυπτο) τον ίδιο τον Χριστό και το πάθος Του.
β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς (Ματθ. 21, 18-22) που ξέρανε ο Χριστός:
Η συκιά συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και γενικά την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα.
Συμβολίζει ακόμη και την ψυχή του κάθε ανθρώπου που παραμένει άκαρπη από αρετές.
Μεγάλη Τρίτη (Μεγάλη Δευτέρα βράδυ):
Την Μεγάλη Τρίτη θυμόμαστε και ζούμε δύο παραβολές:
α) Των δέκα παρθένων (Ματθ. 25,1-13) που μας διδάσκει να είμαστε γεμάτοι από πίστη και φιλανθρωπία καθώς και να είμαστε πάντοτε έτοιμοι, για να υποδεχθούμε τον Νυμφίο Χριστό, γιατί κανείς δεν γνωρίζει πότε θα «φύγει» απ΄αυτήν εδώ την ζωή.
β) Των Ταλάντων (Ματθ. 25,14-30), που μας διδάσκει να είμαστε εργατικοί και ότι πρέπει να καλλιεργούμε και να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα.
Μεγάλη Τετάρτη (Μεγάλη Τρίτη βράδυ):
Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (δοξαστικό) της Υμνογράφου Μοναχής Κασσιανής.
Μεγάλη Πέμπτη (Μεγάλη Τετάρτη βράδυ):
Την Μεγάλη Πέμπτη γιορτάζουμε 4 γεγονότα :
α) Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Κύριο, δείχνοντας για το ποια πρέπει να είναι η διακονία των πιστών στην Εκκλησία.
β) Τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
~ γ) Την Προσευχή του Κυρίου, στο Όρος των Ελαιών και
δ) την Προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή του Πάθους του Κυρίου.
Μεγάλη Παρασκευή (Μεγάλη Πέμπτη βράδυ):
Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την Κορύφωση του θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας. Δηλαδή:
α) Τα πτυσίματα
β) τα μαστιγώματα
γ) τις κοροϊδίες
δ) τους εξευτιλισμούς
ε) τα κτυπήματα
ς) το αγκάθινο στεφάνι και κυρίως την
ζ) Σταύρωση και
η) τον θάνατο του Χριστού μας.
Μεγάλο Σάββατο (Μεγάλη Παρασκευή πρωϊ και βράδυ):
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωϊ γιορτάζουμε:
α) την Ταφή Του Κυρίου και
β) την Κάθοδο Του στον Άδη, όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς.
Έτσι Μεγάλη Παρασκευή το πρωϊ (ημερολογιακά), τελούνται οι εξής ακολουθίες: Ακολουθία των Μεγάλες Ωρών και στις 12.00 το μεσημέρι της Αποκαθηλώσεως, δηλαδή την Ταφή Του Κυρίου από τον Ιωσήφ τον Αριμαθαίας και το Νικόδημο τον Φαρισαίο, μέλος του Μ. Συμβουλίου και κρυφό μαθητή του Κυρίου.
Την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ (ημερολογιακά) ψάλλονται τα Εγκώμια και έχουμε την περιφορά του Επιταφίου!
Κυριακή του Πάσχα (Μ. Σάββατο πρωϊ και νύχτα από τις 12.00 π.μ.):
Το Μεγάλο Σάββατο (ημερολογιακά) το πρωϊ, έχουμε την λεγόμενη «1η Ανάσταση», δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο!
(ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν και συγχέουν τα πράγματα και όταν ακούν για «1η Ανάσταση», νομίζουν ότι ήδη Αναστήθηκε ο Χριστός και σπεύδουν να πουν το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» και να καταλύσουν κρέας, αυγά κλπ., πρέπει να διευκρινήσουμε το εξής: ΜΙΑ είναι η Ανάσταση του Χριστού μας και γίνεται κανονικά στις 12 το βράδυ. Ούτε φυσικά και έχουμε δύο Αναστάσεις του Χριστού, που η μία γίνεται το πρωϊ και η άλλη το βράδυ. Άπαγε της βλασφημίας!).
Το Μεγάλο Σάββατο στις 12.00 τα μεσάνυκτα (δηλαδή ουσιαστικά την Κυριακή), έχουμε την ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, την ήττα του θανάτου και της φθοράς και την αφή του Αγίου Φωτός στον κόσμο από το Πανάγιο Τάφο.
Κυριακή του Πάσχα στις 11.00 π.μ. ή το απόγευμα, τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η νίκη του θανάτου και η εποχή της Καινούριας Διαθήκης, της χαράς και της Αναστάσιμης ελπίδας.
Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των Παθών και της Αναστάσεως για όλους εμάς τους Πίστους;
Οι πιστοί βιώνουμε τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση»! Ο Χριστός με την θέληση του (εκουσίως), έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς! Αυτό σημαίνει ότι δεν λυπούμαστε «μοιρολατρικά» για το Πάθος του, αλλά για τις δικές μας αμαρτίες και αφού μετανοιώνουμε ειλικρινώς μπορούμε την αντικειμενική σωτηρία που χάραξε ο Χριστός να την κάνουμε και υποκειμενική – προσωπική σωτηρία!

***  Οι ανατρεπτικές αξίες της Βασιλείας του Θεού
 ~ «Πολλοί δε έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι»
Πόσο Πάνσοφος Εκείνος που πρόφερε αυτά τα λόγια! Δεν είπε πως όλοι οι πρώτοι θα γίνουν τελευταίοι και όλοι οι τελευταίοι θα γίνουν πρώτοι, αλλά είπε πολλοί. Στο Ευαγγέλιο δεν υπάρχει ούτε ένα λάθος και πουθενά ούτε μία έστω υπερβολή.
*  Γιατί ο Κύριος έβαλε περιορισμό και δεν είπε «όλοι», αλλά «πολλοί»; Η εμπειρία μας διδάσκει ότι κάποιοι, απ’ αυτούς που τιμήθηκαν ως πρώτοι επί της γης, παρέμειναν πρώτοι στην τιμή κοντά στο Θεό. Υπήρξαν βασιλείς που ευαρέστησαν το Θεό στους θρόνους τους επί γης και υπήρξαν άνθρωποι χωρίς εξουσία οι οποίοι όμως παρόργισαν το Θεό με τη ζωή τους. Υπήρξαν πλούσιοι άνθρωποι, οι οποίοι σώθηκαν χάρις στην πίστη και τις ελεημοσύνες τους και υπήρξαν άποροι, που καταδικάστηκαν εξαιτίας της απιστίας και της κακίας τους. Υπήρξαν άνθρωποι πολυμαθείς, που διατήρησαν την πίστη τους κι έκαναν καλά έργα και υπήρξαν αμαθείς, οι οποίοι απέρριψαν τόσο την πίστη, όσο και τα καλά έργα. Υπήρξαν λοιπόν κάποιοι, που ήταν πρώτοι εδώ στη γη και παρέμειναν πρώτοι εκεί στον ουρανό και, αντιστοίχως, υπήρξαν κάποιοι, που ήταν τελευταίοι εδώ στη γη και παρέμειναν τελευταίοι και μετά θάνατον.
Αλίμονο όμως: πολλοί που ήταν πρώτοι εδώ, έγιναν εκεί τελευταίοι. Αλλά, ω! Η χαρά και η δικαιοσύνη του Θεού· πόσοι πολλοί, που ήταν τελευταίοι εδώ, έγιναν εκεί πρώτοι!
Ο Κύριος ούτε ξεχώρισε ούτε τίμησε περισσότερο μία τάξη ή ένα επάγγελμα περισσότερο απ’ τα άλλα, αλλά επιστράτευσε -και ακόμη σήμερα επιστρατεύει- μια στρατιά φωτός απ’ όλες τις τάξεις, τις εργασίες και τα επαγγέλματα. Τα κριτήρια, με τα οποία Εκείνος κρίνει τον άνθρωπο, δεν είναι ούτε το στέμμα, ούτε το δισάκι του φτωχού, αλλά η πίστη – η πίστη και τα καλά έργα.
Πάνσοφε Κύριε, μνήσθητι και ημών εν τη, Βασιλεία Σου.
«Ο φιλών πατέρα και μητέρα υπέρ εμέ ουκ εστί μου άξιος»
Όλο το Ευαγγέλιο μας διδάσκει ότι πρέπει ν’ αφήνουμε τα πράγματα μικρότερης αξίας για τα υψηλότερα, τα προσωρινά για τα αιώνια, τα λιγότερο καλά για τα καλύτερα, τα ευτελέστερα για τα πολυτιμότερα. Αν η ευαγγελία -η καλή είδηση του Ευαγγελίου- δεν υποσχόταν υψηλότερη άξια, ποιος θα άφηνε τα μικρότερης αξίας πράγματα; Αν το Ευαγγέλιο δεν αποκάλυπτε την υπεροχή των πολύτιμων αγαθών, ποιος θ’ άφηνε τα ευτελέστερα αγαθά; Ποιος θα άφηνε το μέλι και το γάλα, εάν δεν έβρισκε κάτι γλυκύτερο; Ποιος θ’ άφηνε πατέρα και μητέρα, αν δεν έβρισκε κάποιον ακόμη πιο στενό συγγενή; Ποιος θ’ άφηνε παιδιά και φίλους, αν δεν αναγνώριζε κάποιον πιο αγαπητό; Ποιος θα έδινε τη ζωή του εκουσίως στο μαρτύριο και στον θάνατο, εάν δεν αντιλαμβανόταν την αιώνια ζωή;
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι γλυκύτερος από το γάλα και το μέλι· είναι ο πιο στενός συγγενής μας, πάνω κι απ’ τον πατέρα και τη μητέρα μας· πιο αγαπητός σ’ εμάς απ’ ότι τα ίδια τα παιδιά και οι φίλοι μας· πιο πολύτιμος απ’ όλους τους ορατούς θησαυρούς· πιο ακριβός απ’ την ίδια τη ζωή μας, διότι Εκείνος δίνει την αιώνια ζωή. Συγκρινόμενο μαζί Του καθετί στον κόσμο είναι κατώτερο, ευτελέστερο, πικρό, αδύναμο, ασήμαντο και προσωρινό. Όποιος δέχεται Αυτόν είναι εύκολο να αφήσει τα πάντα, διότι λαμβάνει το καλύτερο, το άριστον, Αυτόν, ο οποίος είναι το άριστον.
Κύριε Ιησού, Συ που είσαι η Κιβωτός όλων των αιωνίων θησαυρών, βοήθησέ μας ν’ απαλλαγούμε απ’ όλα και ν’ ακολουθήσουμε Εσένα μόνο: το Καλό μας, τη Ζωή μας.
Πηγή: Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, «Ο πρόλογος της Αχρίδος»

***  O Tραμπ «πυροβολεί» χωρίς έλεος! Κυρώσεις ακόμα και στον Πούτιν
~ Νέες κυρώσεις στη Ρωσία που αφορούν σε «κακοήθη δραστηριότητα» για εικαζόμενες παρεμβάσεις στις εκλογές, επέβαλλε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Οι οικονομικές κυρώσεις «χτυπούν» 24 Ρώσους που βρίσκονται στο στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν και ανάμεσα στα ονόματα, είναι και αυτό του Κιρίλ Σαμαλόβ, γαμπρό του Ρώσου προέδρου καθώς παντρεύτηκε την κόρη του 2013.
*  «Η ρωσική κυβέρνηση δρα ώστε να έχουν δυσανάλογο όφελος οι ολιγάρχες και οι κυβερνητικές ελίτ» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.
Όπως αναφέρουν αμερικανοί αξιωματούχοι, από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο χρόνο, έχουν τιμωρηθεί 189 άτομα που σχετίζονται με τη Ρωσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται πιέσεις από το Κογκρέσσο για να απαντήσει αποφασιστικά στις ενέργειες της Ρωσίας στις ΗΠΑ.
«Κανένας δεν έχει υπάρξει πιο σκληρός από τη Ρωσία από μένα» είπε ο Τραμπ σε δήλωσή του αυτήν την εβδομάδα.

*** ANAΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!Αύξηση προσφύγων στην Ελλάδα, λόγω Τουρκίας;..
 ~ Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μπορεί αυτή η εξέλιξη να οφείλεται και στις ελληνικές αρχές
Απάντηση στο ερώτημα σε τι οφείλεται η αύξηση του αριθμού προσφύγων στην Ελλάδα επιχειρεί να δώσει η Frankfurter Rundschau.
«Τίθεται το ερώτημα εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάποια σχέση (σ.σ. με αυτή την αύξηση). Στην Αθήνα υπάρχει αυτή η ανησυχία. Πρόσφατα ο Ερντογάν απείλησε να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο άσκησης πιέσεων», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Ομως, στη συνέχεια το δημοσίευμα σημειώνει ότι μπορεί αυτή η εξέλιξη να οφείλεται και στις ελληνικές αρχές.
~ «Η συμφωνία για το προσφυγικό προβλέπει ότι η Τουρκία θα δέχεται πίσω όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Για κάθε έναν που επιστρέφει στην Τουρκία, η ΕΕ θα δέχεται ως αντάλλαγμα έναν Σύρο πρόσφυγα από την Τουρκία. Ωστόσο από τους περίπου 70.000 μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, οι αρχές έστειλαν πίσω μόλις 1.658. Συνεπώς το ρίσκο εκ νέου απέλασης προς την Τουρκία είναι μικρό για έναν πρόσφυγα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
~  Το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η επαναπροώθηση οφείλεται κυρίως στις χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου. Για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, δεν επιτρέπεται η απέλαση. Γι’ αυτό και τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά είναι γεμάτα. Στη Σάμο για παράδειγμα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.817 άνθρωποι σε ένα κέντρο που έχει προβλεφθεί για 648, σημειώνει το δημοσίευμα.
Με βάση τη συμφωνία για το προσφυγικό, οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν στα νησιά μέχρι να υπάρξει απόφαση για την αίτηση ασύλου τους. Προκειμένου όμως να αποσυμφοριστούν τα κέντρα οι ελληνικές αρχές μεταφέρουν στο μεταξύ όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ηπειρωτική χώρα – συνολικά μεταφέρθηκαν την προηγούμενη χρονιά 27.000, συνεχίζει η Frankfurter Rundschau
«Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει επίσης κίνητρο για κάποιον να τολμήσει το ταξίδι από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Διότι όποιος καταφέρει να φτάσει στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, μπορεί να ελπίζει ότι θα καταφέρει να φτάσει και στη δυτική Ευρώπη με τη βοήθεια διακινητών», καταλήγει.
Πηγή: Deutsche Welle

*** Με πιστόλι των NAVY SEALs κυκλοφορούσε ο Σ. Χίος! ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 χορηγήθηκε στον δημοσιογράφο νόμιμη άδεια οπλοφορίας από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ «για την ατομική του ασφάλεια», όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει το protothema.gr – «Το πιστόλι το έχω, γιατί έχω στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από την κυβέρνηση Σαμαρά και Τσίπρα» δηλώνει ο ίδιος
Άφαντος παραμένει, ακόμα και μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος και αφού είχε μεσολαβήσει το επεισόδιο με τον πυροβολισμό εναντίον δικαστικού επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», με αποτέλεσμα την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Η. Ζαγοραίου.
Ο κ. Ζαγοραίος έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και συγκεκριμένα να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απειλής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ παράλληλα στην Εισαγγελία αναφορά έκανε και ο δικαστικός επιμελητής σε βάρος του οποίου έγινε η επίθεση, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του.
Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε o Στέφανος Χίος παραδέχτηκε ότι οπλοφορεί, εξηγώντας ωστόσο ότι έχει στα χέρια του νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Ακόμη, απέφυγε να πει αν όντως πυροβόλησε εναντίον του δικαστικού επιμελητή για εκφοβισμό, όπως κατήγγειλε ο τελευταίος στην αστυνομία.
~  Πάντως, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό έγγραφο που εξασφάλισε το protothema.gr, ο δημοσιογράφος πράγματι διαθέτει νόμιμη άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και άδεια οπλοφορίας «για την ατομική του ασφάλεια», η οποία εκδόθηκε στην Αθήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 και φέρει την υπογραφή του υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη.
* Η άδεια αφορά σε πιστόλι SIG-SAUER MK25 NAVYSEALS των 9 mm, το οποίο θεωρείται το αγαπημένο όπλο των επίλεκτων κομάντο των αμερικάνικου ναυτικού, επειδή προσφέρει στον κάτοχό του ακρίβεια και αξιοπιστία και για περισσότερα από 20 χρόνια, θεωρείται το πιστόλι της επιλογής για την ελίτ των στρατιωτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επικοινωνήσαμε εκ νέου με τον Στέφανο Χίο για να τον ρωτήσουμε, γιατί έκρινε πως πρέπει να είναι κάτοχος όπλου κι εκείνος μας απάντησε: « Το πιστόλι το έχω γιατί έχω στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από την κυβέρνηση Σαμαρά και Τσίπρα και γιατί έχω φιλότιμο να μην ζητάω προς το παρόν φύλαξη από το κράτος που φυλάει τους τεμπέληδες και τους τζαμπατζήδες …»

Φρίξος Δρακοντίδης για το protothema

*** ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ‘ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ’ ΤΗ ΧΙΟ! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

~ Το βίντεο του χρήστη youtube Aigean Hawk δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαίνεται η φρεγάτα του Γερμανικού Ναυτικού Navy Bayern F217 (κλάσης 123 Brandenburg) να περιπολεί στο ελληνικό νησί.
Μάλιστα ο Aigean Hawk τονίζει πως στο 3,20-3,58 φαίνεται το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής KAAN29 TCSG107 να παρακολουθεί διακριτικά.
Το γερμανικό σκάφος είναι ενταγμένο στο Standing NATO Maritime Group 2.
~ * German Navy Type 123 frigate F217 FGS Bayern with SNMG2 southbound Chios Strait. : https://youtu.be/fjtRaCcg_DA  .-
~  Στο δεύτερο βίντεο επίσης του ιδίου χρήστη βλέπουμε ελληνικό σκάφος του λιμενικού RHIB HCG1004 να περιπολεί στη Χίο.
* Hellenic Coast Guard RHIB HCG1004 patrolling Chios Strait. : https://youtu.be/5Repukormjs  .-

*** Έγγραφα ΣΟΚ! ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ όταν δεν μπορούσαν ούτε ένα ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ να διαχειριστούν
 ~ Παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο που λέει ο λαός. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που μας έβαλε στο Μνημόνιο, το ίδιο ΠΑΣΟΚ που συνετέλεσε στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.
Οι ίδιοι κύριοι είναι αυτοί που υπέγραψαν δανειακή σύμβαση με τη Eurobank, αλλά από ότι φαίνεται δεν είδαν τι υπέγραφαν ή δεν καταλάβαιναν τι υπέγραφαν (κι αυτοί κυβερνούσαν τη χώρα).
Η αρμόδια επιτροπή οικονομικών θεμάτων της βουλής έχει δημοσιεύσει όλες τις δανειακές συμβάσεις των κομμάτων, μια εξ αυτών είναι και αυτή του ΠΑΣΟΚ με την τράπεζα EUROBANK ύψους 1.500.000 ευρώ και με ημερομηνία.17/12/2008.
Η εν λόγω δανειακή σύμβαση έχει παράνομους και καταχρηστικούς όρους οι οποίοι παραβιάζουν αποφάσεις της ίδιας της Τραπέζης της Ελλάδος. Συγκεκριμένα στη σύμβαση αναγράφεται στη σελ 3 άρθρο 5.3 πως εάν το κόμμα (δανειολήπτης) δεν αποπληρώσει εμπροθέσμως την απαίτηση της τράπεζας βαραίνει αυτό το ποσό με τόκο υπερημερίας ύψους 4%.
Ωστόσο η Πράξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος με αριθμό 2393/1996 ορίζει τον τόκο υπερημερίας στο 2,5%. Το ότι ο Διοικητής της ΤτΕ που υπέγραψε την Πράξη ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος… είναι μία ειρωνεία της ζωής.

 
 
 

 
 
 
  
 Εκ τότε θέλουμε να πιστεύουμε πως το εντόπισαν κι έκαναν αναθεώρηση των όρων…

*** Δεν πέφτει «καρφίτσα» για το Πάσχα στην Τριφυλία 
«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» λέει η λαϊκή ρήση η οποία με την παρατεταμένη οικονομική κρίση, βρίσκει πλήρη ανταπόκριση στη σημερινή πραγματικότητα. Οι άλλοτε «κοσμοπολίτικοι» τουριστικοί προορισμοί για το Πάσχα έχουν αντικατασταθεί, ελλείψει χρημάτων αλλά και ψυχολογικής κατάπτωσης, από την επιστροφή στις ρίζες, στο χωριό. Μια επιλογή, που για τους περισσότερους «Αθηναίους» μπορεί να είναι μονόδρομος, για άλλους όμως είναι συνειδητή απόφαση για χαλάρωση, διασκέδαση και ανάταση με γνωστούς και φίλους στα πάτρια εδάφη! Στην Τριφυλία, παρά τη γενικότερη στασιμότητα και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που αφήνουν καθημερινά τα σημάδια τους στην αγορά, η κίνηση των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας και, με βάση τις προκρατήσεις και κρατήσεις, σήμερα και αύριο, η πληρότητα θα αγγίζει το 100% ενώ παράλληλα εκφράζεται αισιοδοξία και για μετά το Πάσχα! Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Κώστα Αγγελόπουλου, «Η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες είναι ικανοποιητική καθώς αγγίζει το 100%, με τα γκρουπ να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς οι μεμονωμένοι επισκέπτες είναι πολύ λιγότεροι. Οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, γεγονός που συνδέεται περισσότερο με τη χειμερινή περίοδο παρά με την εαρινή, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή προορισμού των επισκεπτών. Αρχικά ήμασταν φοβισμένοι, καθώς πιστεύαμε πως λόγω των καιρικών συνθηκών ο κόσμος θα επιλέξει προορισμούς στο Βορρά, ωστόσο ο κόσμος επέλεξε να έλθει στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία που αποτελεί δυναμική αναδυόμενη τουριστική αγορά». Σημειώνεται ότι χθες στην Κυπαρισσία, διεξήχθη η Λαϊκή Αγορά – αντί του Σαββάτου λόγω Μεγάλου Σαββάτου – και από πολύ νωρίς το πρωί, ο κόσμος την είχε κατακλύσει για ψώνια, απ' όπου και οι φωτογραφίες, ενώ και στην αγορά της πόλης η κίνηση ήταν πολύ έντονη.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** 19χρονος συνελήφθη με πάνω από 2.100 για κροτίδες 
Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, όταν στο σπίτι 19χρονου, βρήκαν χιλιάδες κροτίδες, αλλά και εκρηκτικές ύλες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Σε βάρος του 19χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση των νομοθεσιών περί βεγγαλικών και κροτίδων και περί εκρηκτικών.
  Έρευνα
Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, μετά από πληροφορίες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 19χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: 2.110 κροτίδες, ποσότητα πυρίτιδας, συνολικού βάρους 30 γραμμαρίων, 3 πυροκροτητές, ποσότητα θειαφιού, συνολικού βάρους 90 γραμμαρίων και μια βραδύκαυστη θρυαλλίδα.
Ο 19χρονος χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
  Προστατέψτε τα παιδιά
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής:  * Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
*Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
*Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
* Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
* Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα.
*  Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
* Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** "Το "Μοιρολόι της Παναγιάς"… 
Το “Μοιρολόι” ή  “Θρήνο της Παναγίας”  παρουσίασε το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας στην προσπάθεια του να αναβιώσει τα έθιμα του τόπου, με τμήμα της χορωδίας του, μπροστά στον εσταυρωμένο, χθες το βράδυ, στο ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας σε 3 ρυθμούς: Μικράς Ασίας, Μυτιλήνης και Καλύμνου.
Συμπληρώνουμε ότι ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στον ιερό ναό της Ανάληψης όπου ο δραστήριος Σύλλογος Μικρασιατών, με τη χορωδία του, παρουσίασε με τη σειρά του το "Μοιρολόι της Παναγιάς". Α.Π. 

*** Κτηνωδία στην Καλαμάτα 
«Πανέμορφο περήφανο πλάσμα...Γεννήθηκε μόνο να αγαπά και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Όπως βλέπετε όμως κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη στην Καλαμάτα του έβαλαν κροτίδα στο στόμα. Ο θάνατος του μαρτυρικός». Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, που επιλήφθηκε και αυτού του περιστατικού.
Δεν είναι δυστυχώς μόνο οι φαντάροι που πέταξαν στην Κόνιτσα τον σκύλο στο γκρεμό.
Οι κακοποιήσεις ζώων είναι καθημερινό πρόβλημα παντού στην Ελλάδα και πρέπει να βρεθεί τρόπος επιτέλους να αλλάξει κάτι.
ΥΓ. Στον σκυλάκο που υπέφερε τα πάνδεινα έγινε τελικά ευθανασία, αφού η έκρηξη διέλυσε τα σαγόνια. Ευχαριστημένοι τώρα οι δράστες; Χρειάζονταν πρακτική εφαρμογή για να καταλάβουν τις συνέπειες;  Χ.Ε.   

*** Η Καλαμάτα στους κορυφαίους προορισμούς για το φετινό Πάσχα 
Θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση του Πάσχα, χωρίς ακόμα να έχουν πλήρη εικόνα, έχουν αρκετές περιοχές κυρίως στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, αλλά και την Κέρκυρα, σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού. Έτσι, παρόλο που φέτος το Πάσχα έπεσε αρκετά νωρίς και ενώ στο σύνολο οι εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας έκαναν λόγο για υποτονική κίνηση και λιγότερες κρατήσεις συγκριτικά με πέρυσι, προς το τέλος αυτής φαίνεται πως η έξοδος των εκδρομέων δεν θα είναι και τόσο μικρή.
Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την κίνηση ενόψει Πάσχα από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικά Καλαμάτα και Ναύπλιο αναμένεται να βουλιάξουν, αγγίζοντας πληρότητα σχεδόν 100%, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, που είναι υπεύθυνη και για θέματα τουρισμού.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ' τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα και περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η περίοδος του Πάσχα για να έχουμε πιο πλήρη εικόνα. Γενικά όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ σημαντική άνοδο. Ειδικά το 2017, για πρώτη φορά μετά το 2011, έχουμε αύξηση στον εσωτερικό τουρισμό», σημείωσε στο News 24/7.
Μεγάλο ρόλο σε αυτό, όπως εξήγησε, παίζει η σχετικά εύκολη προσβασιμότητα χάρη στο “σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο” αλλά και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου όπως συμπλήρωσε ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα charter.
Όμως, όπως ανέφερε, «είναι γενικά ενθαρρυντικά τα στοιχεία για πολλές περιοχές. Για Βόρεια και Νότια Κυνουρία, Άστρος, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά, Πόρτο Χέλι, αλλά για την Τρίπολη».
Αναφορικά με τις τιμές, επισήμανε ότι «είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι». «Γενικά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρχουν λογικές τιμές με υψηλές παροχές υπηρεσιών», συμπλήρωσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ανάλογη εκτίμηση υπήρξε και τις προηγούμενες ημέρες από το δήμο Καλαμάτας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, την οποίαν έχει από τα ξενοδοχεία της περιοχής, οι κρατήσεις για το Πάσχα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα οποία αγγίζουν το 100%.
Αυτό ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους, τις προηγούμενες ημέρες, η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, προσθέτοντας ότι το μεγάλο κύμα επισκεπτών αναμένεται να αφιχθεί στην Καλαμάτα και την περιοχή της από τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Η Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έκανε πολλές προωθητικές ενέργειες, με προβολή της πόλης και της περιοχής της από τον έντυπο Τύπο και από τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας. Α.Π.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
 
***  ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ FINAL FOUR! Ποια τα εμπόδια για ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
 ~  Με πλεονέκτημα έδρας και οι δύο ελληνικές ομάδες
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 106-86 της Μπάμπεργκ κι έτσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος και θα αντιμετωπίσει την έκτη Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ο τέταρτος Παναθηναϊκός θα διασταυρώσει με την πέμπτη «βασίλισσα».
* Ερυθρόλευκοι και πράσινοι θα έχουν, προφανώς, το πλεονέκτημα έδρας και θα προσπαθήσουν με τη δύναμη του κόσμου τους να κλείσουν θέση στο… μεγάλο ραντεβού του Final-4, που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 18-20 Μαΐου.
Οι αγώνες για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θα ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου και προσεχώς αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα με μέρες και ώρες όλων των αγώνων. Υπενθυμίζεται πως από την Μεγάλη Πέμπτη γνωρίζαμε τα άλλα δύο ζευγάρια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Χίμκι και Φενέρ-Μπασκόνια.
~ Τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1) -Χίμκι (8)
Φενέρμπαχτσε (2) -Μπασκόνια (7)
Ολυμπιακός (3) -Ζαλγκίρις Κάουνας (6)
Παναθηναϊκός (4) – Ρεάλ Μαδρίτης (5)
Πηγή: www.sport-fm.gr

***  Για την τελευταία 30η  αγωνιστική στην   Euroleague στο μπάσκετ :
Πέμπτη 05-04-2-108 :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  92-81 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-24 ,14-20 , 27-19 ,28-18 .-^
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΑΛΑΓΑ παραταση: 91-99 .-^ κ.α. :83-83.-
Τα  δεκάλεπτα : 14-22, 22-25 , 15-12, 32-24 , ΟΤ: 8-16 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑ Μιλάνα- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  παρ.  : 95-96 .-^ κ.α.:87-87.-
Τα  δεκάλεπτα : 27-18 , 28-24 , 14-19 , 18-26 , ΟΤ : 8-9 .-^
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  79-81 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-13 ,14-20 , 19-27 , 28-21 .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΚΙΜΚΙ Μόσχας  86-82 .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 31-18 , 23-27 , 18-21 , 14-16 .-^
Παρασκευή 06-04-2018 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ παραταση: 85-86 .-^ κ.α.: 80-80 .-
 Τα  δεκάλεπτα : 25-10, 18-21 , 16-25 ,21-24 , ΟΤ: 5-6 .-^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ -ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  87-84 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-18 , 28-21 , 9-18 ,26-27 .-!
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ 106-86 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 27-28 , 26-22 , 29-19 , 24-17 .- ^

*** Πρόγραμμα πλέϊ οφ  για το Βελιγράδι Euroleague στο μπάσκετ :
17-04-2018:
ΤΣΣΚΑ - ΚΙΜΚΙ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μ.
18-04-2018 :
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ
19-04-2018 :
ΣΤΣΣΚΑ Μ. ΚΙΜΚΙ Μ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μ.
20-04-2018 :
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ
24-04-2018 :
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ -ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
25-04-2018 :
ΚΙΜΚΙ Μ. - ΤΣΣΚΑ Μ.
ΡΕΑΛ Μ. -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** *** 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29-30/3/2018)


~ ** Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 :
 Κίμκι (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 64-73 ,(38-37).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-20 , 20-17 , 15-22 , 11-14  .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 83-107,(34-55).-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-23 , 15-32 , 33-26 , 16-26 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 78-83,(43-43).-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-28 , 20-15 , 21-17 , 14-23 ,- ^
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 83-72 ,(38-34).-^
Τα  δεκάλεπτα :22-18 , 16-16 , 18-19 , 27-19 .- ^
~**  Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 :
Μάλαγα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00  87-85 , (47-33) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-22 , 29-11 , 7-23 , 20-18 .- ^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 79-82 , (39-43) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-27 , 19-16 , 18-21 , 22-18  .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μ . (Ρωσία)  85-73 ,(48-42).-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-18 , 25-24 , 16-18 , 21-13 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Βαλένθια (Ισπανία) 75-56,( 40-31) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 23-13 , 17-18 , 17-16 , 18-9 .- ^

~ ** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  σε  29  αγώνες :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 23-6  ^
Φενερμπαχτσέ 21-8  ^
Ολυμπιακός 19-10  ^
Ρεάλ Μαδρίτης 18-11  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Παναθηναϊκός 18-11  ^
Μπασκόνια 16-13  ^
Κίμκι 16-13  ^
Ζαλγκίρις Κάουνας 17-12  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μακάμπι Τελ Αβιβ 13-16
Μάλαγα 12-17
Ερυθρός Αστέρας 11-18
Βαλένθια 11-18
------------------
Μπάμπεργκ 11-18
Αρμάνι Μιλάνο 10-19
Μπαρτσελόνα 10-19
Αναντολού Εφές 6-23
 ^ Έχουν προκριθεί στα πλέι οφ.

***   Η τελευταία αγωνιστική :
Αγωνιστική ημέρα: 30
05.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΕρυθρός Αστέρας
 
05.04. 20:15ΦενερμπαχτσέΟυνικάχα
 
05.04. 21:45ΜιλάνοΠαναθηναϊκός
 
05.04. 22:00ΜπαρτσελόναΚίμκι
 
05.04. 22:00ΜπασκόνιαΑναντολού Εφές
 
06.04. 19:00ΟλυμπιακόςΖαλγκίρις Κάουνας
 
06.04. 21:30ΒαλένθιαΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
06.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπάμπεργκ

*** ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
 ***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 Η εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ    78-61 ήττα   εκτός
24.- 02-03-2018 ,  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  87-85  ήττα  εντός
25.- 08-03-2018  ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  92-75 ήττα    εκτός
26.- 16-03-2018  , ΜΑΛΑΓΑ  70-99 νίκη εκτός
27.- 20-03-2018 , ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 91-71 νίκη  εντός
28.- 22-03-2018 . ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 75-76 νίκη εκτός
29.- 30-03-2018 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ  75-56   νίκη εντός
30.- 05-04-2018 , ΜΙΛΑΝΟ  95-96 παρ . νίκη  εκτός κ.α. 87-87 .-^
 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  παρ 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  80-79 νίκη  εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ  80-70 νίκη   εντός
24.- 02-03-2018 , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 87-85 νίκη εκτός
25.- 09-03-2018 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  87-79  νίκη εντός
26.- 15-03-2018 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  63-90  ήττα εντός
27.- 21-03-2018 , ΤΣΣΚΑ Μόσχας  89-81  ήττα εκτός
28.- 23-03-2018 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  89-82  νίκη  εντός
29.- 30-03-2018 , ΜΑΛΑΓΑ  87-85  ήττα  εκτός
30.- 06-04-2018 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  85-86 ήττα  εντός κ.α. 80-80 .-

~ ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~ **


***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6306   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.159   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-