~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018 .~

~

~ Ξεκινά σήμερα το τριήμερο διεθνές συνέδριο για το Δράμα και τη Ρητορεία 
Τριήμερο διεθνές συνέδριο διοργανώνουν το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Μάρτυρες και Μαρτυρία: Πληροφορίες και Αποφάσεις στο Δράμα και τη Ρητορεία – Από την Αρχαιότητα έως το Βυζάντιο», σε συνεργασία με το Κέντρο Ρητορείας και Ρητορικής (COR – Royal Holloway Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), το Eotvos Jozsef College, Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης (Ουγγαρία) και το Κέντρο Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο).
Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα Τρίτη, 27 Μαρτίου, στις 4.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ οι ομιλίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 29 του μήνα, στις 9.00 το βράδυ.

~ Φυσικό αέριο στην Καλαμάτα μέχρι το 2021 
Το αίτημα του Δήμου για επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου και στην Καλαμάτα χρονολογείται από το 2009. Μάλιστα, σε μια ημερίδα που είχε διοργανώσει το "Μανιατάκειο Ίδρυμα" το 2013, ο τότε υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου είχε αναφέρει ότι το φυσικό αέριο θα έλθει στην Καλαμάτα «πάρα πολύ σύντομα», ενώ είχε γνωστοποιήσει ότι ο αγωγός θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγαλόπολη μέσα στο 2014. Βέβαια, τα χρόνια πέρασαν, αλλά φυσικό αέριο μέχρι σήμερα στην Καλαμάτα δεν έχουμε δει.
Σύμφωνα, όμως, με ρεπορτάζ του Χάρη Φλουδόπουλου στην ιστοσελίδα capital.gr, επενδύσεις επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε 43 πόλεις και νησιά ανά την Ελλάδα περιλαμβάνει το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου 2017 – 2021, που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδος, την περίοδο 2017-2021 προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύων και στην Καλαμάτα, με δίκτυο μήκους 10 χιλιόμετρων και πρόβλεψη για 2.603 συνδέσεις
Στις 6 πόλεις, συνολικά, της Πελοποννήσου προβλέπεται να συνδεθούν 160 οικιακοί και 60 εμπορικοί νέοι τελικοί πελάτες, με κατανάλωση 1600 MWh για τους οικιακούς και 3600 MWh για τους εμπορικούς.
Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος εγκατάστασης ανέρχεται σε 9.870.244 ευρώ.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

~ Ζήτησε να συζητηθεί το θέμα παρακολούθησης του γραφείου της Ελένης Αλειφέρη η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» 
Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», δια μέσου του επικεφαλής της Νίκου Πατσαρίνου, έθεσε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως πρώτο θέμα προ ημερήσιας διάταξης το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και αφορά στην παρακολούθηση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη.
Η παράταξη κατέθεσε συγκεκριμένο ψήφισμα και ζήτησε την ευρεία συζήτηση του θέματος στο κατεξοχήν αρμόδιο όργανο, επιμένοντας στη σοβαρότητά του. Θέση της παράταξης είναι ότι το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και να καταδικάσει ομόφωνα αυτές τις πρακτικές.
Μετά την τοποθέτηση του περιφερειάρχη, ο οποίος πρότεινε το θέμα να μη συζητηθεί με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική και η διοικητική έρευνα, ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας συμφώνησαν με την πρόταση Πατσαρίνου, ενώ η πλειοψηφία ψήφισε αρνητικά με συνέπεια να μη συζητηθεί το θέμα.
Αναλυτικά το ψήφισμα της «Πελοπόννησος Πρώτα»:                                                
  Τρίπολη 26/3/2018
Ψήφισμα
Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αποκάλυψης: κλιμάκιο της Ασφάλειας Καλαμάτας, συνοδεία εισαγγελέα, πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κας Ελένης Αλειφέρη, από την οποία πιστοποιήθηκε η ύπαρξη υλικού παρακολούθησης, κατά το κοινώς ονομαζόμενο “κοριός”.
Πρόκειται για ένα πρωτάκουστο, απαράδεκτο φαινόμενο, που αμαυρώνει όχι μόνο το τοπίο της αυτοδιοίκησης, αλλά και της πολιτικής γενικότερα.
Ως περιφερειακοί σύμβουλοι καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κατάφωρη, παράνομη και ανήθικη παραβίαση του θεσμού της Περιφέρειας στη Μεσσηνία. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές, μαφιόζικες τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και λαβώνουν τόσο την κοινωνία μας.
Βεβαιώνουμε τους πολίτες της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, οι οποίοι παρακολουθούν έκπληκτοι και με αμηχανία τα τεκταινόμενα, ότι ζητάμε να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποκαλυφθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν.
Αυτήν την ώρα όλοι κρινόμαστε! Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από πολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες να υπερασπιστούμε ομόφωνα, χωρίς αστερίσκους και περιστροφές, την τραυματισμένη αξιοπιστία του αυτοδιοικητικού θεσμού της Περιφέρειας, και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταστρατηγήθηκαν με τόσο ανήθικο και ανέντιμο τρόπο.
Η κοινωνία βοά και περιμένει απαντήσεις. Στην ίδια κατεύθυνση με το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την περαιτέρω εδραίωση της ελευθερίας της έκφρασης, της διαφάνειας και της Δημοκρατίας.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
της παράταξης
Βουδούρη Ντίνα
Γαβρήλος Γιώργος
Γκανάς Παναγιώτης
Καρλαύτη Στέλλα
Μενούνος Περικλής
Πατσαρίνος Νίκος

~ Όταν ο χορός δίνει φωνή…στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες 
Σπουδαία συνεργασία της Δημοτικής Σχολής Χορού με το ΚΕΦΙΑΠ
Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία της Δημοτικής Σχολής Χορού με το ΚΕΦΙΑΠ, το πρόγραμμα της οποίας θα παρακολουθούν 27 άτομα με αναπηρία μαζί με τους συνοδούς τους.
Το όλο Project έχει τον τίτλο “Dancing my way” και υπεύθυνη είναι η κα Σοφία Δρούμπαλη, η οποία μπήκε στο χώρο του χορού μέσα από τη Σχολή του Δήμου Καλαμάτας και συνέχισε τις σπουδές της κάνοντας μεταπτυχιακό στην Αγγλία για την ψυχοκινητική θεραπεία. Από τότε διδάσκει θεραπευτικό χορό και ως ψυχοκινητική θεραπεύτρια σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
Χθες, λοιπόν, έγινε η παρουσίαση του εγχειρήματος, που θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ μέσα από ένα βίντεο- ντοκιμαντέρ θα γίνει γνωστή στο κοινό όλη αυτή η προσπάθεια.
Εκ μέρους της «Φάρις» η πρόεδρος Αναστασία Μπελογιάννη ανέφερε ότι η συνεργασία με το ΚΕΦΙΑΠ «κρατά» πολλά χρόνια, αλλά αυτή η διασύνδεση με τη Σχολή Χορού γίνεται για 3η χρονιά.
Από την πλευρά του ΚΕΦΙΑΠ η διοικητικά υπεύθυνη, Ιωάννα Καραμήτρη, μίλησε για τη διαχρονική συνεργασία του Κέντρου με τη «Φάρις», αλλά και το Δήμο Καλαμάτας γενικότερα.
Όπως είπε, από κάθε Σχολή της κοινωφελούς επιχείρησης παρέχονται στο Κέντρο κατάλληλοι εκπαιδευτές και μέσα από προγράμματα υποστηρίζουν το έργο του ΚΕΦΙΑΠ.
Η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, Χριστίνα Μακρίδη, δήλωσε ευτυχής που για τρίτη χρονιά το Κέντρο συμμετέχει στις δράσεις του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, κάτι που, όπως είπε, όχι μόνο συνδέει, αλλά και εντάσσει την αναπηρία μέσα σε ένα μεγάλο θεσμό του πολιτισμού.
Μιλώντας για το συγκεκριμένο project, ανέφερε ότι ετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό και αποτελεί μια καινοτόμα δράση για την πόλη, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στα οφέλη της χοροθεραπείας, που είναι θεραπευτικά για ανθρώπους που στερούνται της λεκτικής επικοινωνίας.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού, Θωμαΐς Σταμούλη, ευχαρίστησε με τη σειρά της τη «Φάρις» και το δήμαρχο Καλαμάτας που βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτό το project.
Ένα πρόγραμμα που, όπως είπε, έχει ως στόχο τη διείσδυση του χορού σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπως αυτή των ΑμεΑ.
Τέλος, η κα Σοφία Δρούμπαλη ξεκίνησε ευχαριστώντας τους ανθρώπους της «Φάρις» και το δήμαρχο Καλαμάτας, καθώς στήριξαν ένα πολύ καινοτόμο project, που έχει ως στόχο να αναδείξει πώς ο χορός μπορεί να γίνει η φωνή των ατόμων με αναπηρία.
Μιλώντας για την ιδέα, ανέφερε ότι αυτή ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από την κα Κατερίνα Κασιούμη, που αφουγκράστηκε την ανάγκη των ΑμεΑ στην Καλαμάτα να έρθουν σε επαφή με το χορό.
Τότε η κα Κασιούμη επικοινώνησε με την κα Σοφία Δρούμπαλη, ζητώντας της να βοηθήσει για τη δημιουργία κάτι εξειδικευμένου, και κάπως έτσι ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια, ενώ πέρυσι στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού πραγματοποιήθηκε ένα άκρως επιτυχημένο σεμινάριο.
Η κα Δρούμπαλη θέλησε να ευχαριστήσει και τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Λίντα Καπετανέα, καθώς και την κα Σταμούλη, καθώς όταν έλαβαν την επίσημη πρόταση για το “Dancing my way”, την υποστήριξαν και είδαν την αξία αλλά και το μήνυμα που θέλει να περάσει.
Κλείνοντας ανέφερε ότι η κίνηση είναι ο πρωταρχικός τρόπος επικοινωνίας κάθε ατόμου και είναι αυτός που μας επιτρέπει να εξελιχθούμε σε όλα τα επίπεδα.
Όμως, για άτομα που βιώνουν διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως αυτισμό ή νοητική στέρηση, δηλαδή η κίνηση είναι το μοναδικό ή το βασικότερο στοιχείο στην επικοινωνία τους, ο χορός αποτελεί τη φωνή τους, αν τους γίνει γνωστός. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

~ Θετικό αντίκτυπο 
Θετικό… θόρυβο φαίνεται να προκάλεσε το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του "Θ" για τη δημιουργία της κίνησης πολιτών με τίτλο "ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030", κρίνοντας και από τις αντιδράσεις συνομιλητών μας χθες και προχθές. Μάλιστα, σε μια συζήτηση που είχαμε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ακόμα κι αυτός φάνηκε θερμός απέναντι στην παραπάνω προσπάθεια.
"Μακάρι οι νέοι να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης και του Δήμου. Η πολιτική χρειάζεται τη φρέσκια ματιά τους.
Άλλωστε, η ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση, ο διάλογος κάνουν πάντα καλό και φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα για τους δημότες», μας τόνισε.
Βέβαια… πολλοί τρέξαμε να τους «βαφτίσουμε» ως νέα δημοτική ομάδα, υποψήφια για τις εκλογές του 2019, αλλά, όπως μας διαβεβαίωσαν τα μέλη της, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.
Τώρα, αν κάποιος από αυτούς δεχτεί να συμμετάσχει σε κάποιο δημοτικό σχήμα, αυτό δεν αποκλείεται…   Α.Π. 

~ Τα φανάρια στον περιμετρικό 
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται με τα φανάρια στη διασταύρωση του περιμετρικού με την οδό Λακωνικής. Πέντε μέρες δουλεύουν, δέκα ημέρες είναι χαλασμένα. Πάνω που είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα έφτιαξαν, πάλι από προχθές είναι σβηστά.
Τουλάχιστον φτιάχτηκε ο δημοτικός φωτισμός στο τελευταίο κομμάτι του περιμετρικού και έπαψε να είναι στο σκοτάδι.  Β.Β. 

~ Λοταρία αποδείξεων σήμερα: 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς 
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα φορολοταρία που θα διεξαχθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σήμερα, Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα. Αφορά τις δαπάνες του Φεβρουάριου που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Όπως σε κάθε φορολοταρία έτσι και σε αυτή 1.000 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ.
Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.
Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Αναλυτικότερα:
~ Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.
Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στη διεύθυνση www.aade.gr και από εκεί στις «Δημόσιες Κληρώσεις» για τους λαχνούς που αντιστοιχούν στις συναλλαγές τους αλλά και να δουν εάν είναι ανάμεσα στους 1.000 τυχερούς.
Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό των τυχερών στο TAXIS, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των χρημάτων είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet - «Ο λογαριασμός μου» - Δήλωση Λογαριασμού - ΙΒΑΝ.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός του τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού. in.gr

~ «Ψαλίδι» στις αγροτικές επιδοτήσεις 
Ευθεία απειλή για τις άμεσες ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής συνιστά η προοπτική μείωσης του κοινοτικού προϋπολογισμού έως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και της ανακατανομής των πόρων υπέρ των πολιτικών της άμυνας, ασφάλειας και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων, που συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως σημειώνει η Ευγενία Τζώρτζη στην "Καθημερινή", η συζήτηση όσον αφορά στο ύψος του κοινοτικού προϋπολογισμού για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 - 2027 κορυφώνεται εν όψει της 2ας Μαΐου, οπότε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει την πρότασή της για τον προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας.
Με το μεταναστευτικό ζήτημα να έχει αλλάξει την ατζέντα των προτεραιοτήτων στο εσωτερικό της Ένωσης, αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η αύξηση των πόρων για την ενίσχυση της ασφάλειας. Με δεδομένο, επίσης, ότι κανένα κράτος-μέλος δεν είναι διατεθειμένο να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αυξάνοντας τη συνεισφορά του στον προϋπολογισμό του, μοιραία η συζήτηση επικεντρώνεται στους τομείς από τους οποίους θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πόροι.
Η αποχώρηση της Βρετανίας, η συνεισφορά της οποίας άθροιζε στον κοινοτικό προϋπολογισμό περί τα 100 δισ. ευρώ, αφήνει μια σημαντική τρύπα στον κοινοτικό προϋπολογισμό στο σύνολο της επταετίας και δημιουργεί τις συνθήκες για σημαντικές περικοπές στον τομέα της αγροτικής πολιτικής και λιγότερο της πολιτικής συνοχής. Πρόκειται για τους δύο τομείς από τους οποίους η Ελλάδα αντλεί τον κύριο όγκο των κοινοτικών κονδυλίων και τα οποία για την περίοδο 2014 - 2020 ανέρχονται σε περίπου 37 δισ. ευρώ.
Η ΚΑΠ, που είναι η βασική υποψήφια για περικοπή, αποτελεί τον εύκολο στόχο, αφού παραδοσιακά είναι στο επίκεντρο της κριτικής για την αποτελεσματικότητα των πόρων που απορροφά.
Έτσι τα σενάρια και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η μείωση των κονδυλίων που προορίζονται για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που απορροφά περί τα 408 δισ. ευρώ, θα κυμανθεί μεταξύ 60 έως και 120 δισ. ευρώ για το σύνολο της περιόδου, επηρεάζοντας ευθέως χώρες όπως η Ελλάδα, που αντλεί περί τα 19 δισ. ευρώ μέσω της ΚΑΠ.
Η πολιτική συνοχής δεν εξαιρείται από το κάδρο των πιθανών περικοπών και –σύμφωνα με τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή– η μείωση μπορεί να είναι μηδενική ή να κυμανθεί μεταξύ 90 έως και 124 δισ. ευρώ σε σύνολο 370 δισ. ευρώ, που είναι τα κονδύλια για τη συνοχή στην Ε.Ε.
Αν και η περικοπή που πιθανολογείται είναι σημαντική, η περίπτωση της Ελλάδας φαίνεται ότι διασώζεται, αφού η πρόταση για μείωση των κονδυλίων που προορίζονται για συνοχή, επηρεάζει κατά κύριο λόγο τις αναπτυγμένες περιφέρειες της Ευρώπης, από τις οποίες η Ελλάδα σταθερά εξαιρείται τα τελευταία χρόνια, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, που έχει συρρικνώνει το ΑΕΠ της.
Στις προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, η ελληνική πλευρά μέσω της πρότασης που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, υπεραμύνεται της ανάγκης να διατηρηθούν τα κονδύλια για την ΚΑΠ τόσο για την περιφερειακή ανάπτυξη της υπαίθρου όσο και για τη διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών μέσω των άμεσων ενισχύσεων, ενώ τάσσεται κατά της επανεθνικοποίησης της αγροτικής πολιτικής που επανέρχεται ως βασική απειλή κάθε φορά που συζητείται ο κοινοτικός προϋπολογισμός.
Στον τομέα της συνοχής, τα κονδύλια της οποίας κατανέμονται με βάση το επίπεδο του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κάθε χώρας, προτείνει τη διεύρυνση των κριτηρίων, έτσι ώστε, εκτός από το ΑΕΠ, που καθορίζει σε ποσοστό 95% το σχετικό δείκτη, να ληφθούν υπόψη και πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως το επίπεδο της ανεργίας και τα γεωγραφικά κριτήρια (ορεινές και νησιωτικές περιοχές), τα οποία μεταβάλλουν το επίπεδο των αναγκών των απομακρυσμένων περιοχών.

~ Οι τσιγγάνοι πρωταγωνιστές στο πάνελ της μικροεγκληματικότητας στη Μεσσηνία 
  Σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς που έχουν μειωθεί πολύ
 Η μικροεγκληματικότητα είναι αυτή που φαίνεται ότι κυριαρχεί στη Μεσσηνία, καθώς τα στοιχεία των τελευταίων ετών παρουσιάζουν σημαντικότατη μείωση της βαριάς εγκληματικότητας (ένοπλες ληστείες, εγκλήματα κατά της ζωής, κ.λπ.). Μάλιστα η μικροεγκληματικότητα εστιάζεται σε κλοπές και διαρρήξεις στην ύπαιθρο, έναντι των αστικών κέντρων.
Άλλο ένα πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο για τη μικροεγκληματικότητα και κυρίως σε ό,τι αφορά τις κλοπές και τις διαρρήξεις που βασανίζουν την καθημερινότητα του μέσου πολίτη, είναι ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι αλλοδαποί δράστες, ενώ φαίνεται μια εκτόξευση της συμμετοχής των τσιγγάνων σε τέτοια αδικήματα.
Τόσο, από το καθημερινό αστυνομικό δελτίο, όσο και από τις υποθέσεις που φτάνουν στην αίθουσα του Εφετείου Καλαμάτας, η συμμετοχή τσιγγάνων σε κακουργηματικές πράξεις, έχουν αυξητική τάση.
  Στοιχεία
Τα βασικά αδικήματα που οδηγούν τσιγγάνους στα κρατητήρια και τις αίθουσες των δικαστηρίων είναι κλοπές και διαρρήξεις και ακολούθως το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών και οι απάτες.
Είναι χαρακτηριστικές οι τελευταίες συνεδριάσεις στο Εφετείο Καλαμάτας. Στις 15 Φεβρουαρίου, στο έκθεμα του Μονομελούς Εφετείου συμπεριλαμβάνονταν 25 υποθέσεις. Από αυτές οι 8 αφορούσαν τσιγγάνους και οι 8 ήταν για κλοπές. Συνολικά σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν κατηγορούμενοι 20 τσιγγάνοι.
Στις 20 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου, το έκθεμα περιελάμβανε 22 υποθέσεις. Από αυτές οι 4 αφορούσαν τσιγγάνους με συνολικά 11 κατηγορούμενους τσιγγάνους.
Η συνεδρίαση του Μονομελούς Εφετείου στις 15 Μαρτίου, ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές καθώς,  ένας και μόνο τσιγγάνος ήταν κατηγορούμενος σε 5 διαφορετικές υποθέσεις κλοπών. Από τις 28 συνολικά υποθέσεις που περιελάμβανε το έκθεμα, οι 8 αφορούσαν τσιγγάνους και συνολικά οι κατηγορούμενοι τσιγγάνοι ήταν 19.
Τέλος, στη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου στις 20 Μαρτίου στις 20 υποθέσεις, οι 6 αφορούσαν τσιγγάνους με ισάριθμους κατηγορούμενους.
Σε όλες τις παραπάνω συνεδριάσεις, η συμμετοχή κατηγορούμενων αλλοδαπών για μικροεγκληματικότητα είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.
Επίσης, τα στοιχεία και από το αστυνομικό, αλλά και από το δικαστικό ρεπορτάζ, δείχνουν ότι οι δράστες πλέον αποφεύγουν τις πόλεις και τα αστικά τους κέντρα και η δράση τους επικεντρώνεται στα χωριά.
  Να ενημερώνουν την Αστυνομία παροτρύνει τους πολίτες ο Αστυνομικός Διευθυντής
 Τη συνεργασία των πολιτών , ώστε να μπορούν οι αστυνομικές υπηρεσίες να σχεδιάζουν τη δράση τους σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να αποτρέπουν τη δράση κακοποιών, ζητά μιλώντας στο «Θ», ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας.
Σύμφωνα με   στοιχεία που μας παρουσίασε, το 2017 καταγράφηκε μια πτωτική τάση στις κλοπές και τις διαρρήξεις, σύμφωνα πάντα με τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί από τους πολίτες. Το 2016 καταγράφηκαν 1.110 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ το 2017 καταγράφηκαν 840 και από αυτές εξιχνιάσθηκαν 389 περιπτώσεις.
  Μικροεγκληματικότητα
Για το 2017 ως πιο σοβαρά περιστατικά κρίθηκαν  η υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων με 3 δράστες, υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με 30 δράστες και ο σχηματισμός 9 ποινικών δικογραφιών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών με συλλήψεις 17 δραστών. Την ίδια χρονιά εξαρθρώθηκαν 15 εγκληματικές οργανώσεις, ομάδες  και συμμορίες έναντι 11 το 2016.
«Υπάρχει αποτελεσματικότητα στα συνεργεία ελέγχων που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.  Για παράδειγμα η αύξηση των τροχονομικών ελέγχων δείχνει σημαντικά αποτελέσματα, όπως στους ανήλικους παραβάτες για δίπλωμα οδήγησης όπου το 2015 βεβαιώθηκαν 346 παραβάσεις, το 2016 είχαμε 376 και το 2017 αυξήθηκαν οι βεβαιώσεις σε 393. Και στις κλοπές και διαρρήξεις τα στατιστικά στοιχεία του  2018 δείχνουν βελτίωση. Αυτούς τους πρώτους μήνες του 2018 καταγράφηκαν 121 περιπτώσεις, όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαμε 250 πέρυσι», τόνισε ο κ. Πούπουζας.
Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή, η βαριά εγκληματικότητα που είχε καταγραφεί τα παλαιότερα χρόνια, έχει μειωθεί έως εξαλειφθεί πλέον, ωστόσο αναγνωρίζει ότι υπάρχει μικροεγκληματικότητα.
«Ως διευθυντής, πέραν των ενεργειών που κάνει καθημερινά η Διεύθυνση, θα παρότρυνα τον κόσμο να βοηθήσει την αστυνομία σ’ αυτό τον τομέα. Εάν βλέπει κάτι ύποπτο στο χωράφι ή στο σπίτι του, να τηλεφωνεί στην αστυνομία και να μας ενημερώνει. Έτσι μόνο και ο ίδιος θα προστατευτεί και εμείς θα μπορούμε να σχεδιάσουμε ανάλογα με τις ανάγκες που διαμορφώνονται. Ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι έτσι βοηθάει τον εαυτό του. Το 100 δεν καταγράφει τηλεφωνήματα. Όποιος θέλει την ανωνυμία του, μπορεί να τη διατηρήσει. Με την συμμετοχή του πολίτη, θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αστυνόμευση. Παροτρύνω τον κόσμο ακόμα και τηλεφωνικά να καταγγέλλει το γεγονός για να έχουμε πλήρη γνώση. Αν δεν παίρνουν έστω ένα τηλέφωνο ή δεν τον καταγγέλλουν γραπτώς, πως θα γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή. Μπορεί τώρα να γίνουν δύο κλοπές σ’ ένα χωριό. Αν δεν καταγγελθούν, πώς θα το γνωρίζουμε ; Έχει αξία να γίνεται η καταγγελία, γιατί αν γνωρίζουμε ότι έχουμε πρόβλημα στο α΄ χωριό, θα σχεδιάσουμε γι’ αυτή την περιοχή. Πολλές υποθέσεις έχουν εξελιχθεί από ένα και μόνο τηλεφώνημα», συμπλήρωσε και κατέληξε:
«Η Μεσσηνία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σε σχέση με τ’ όσα είχαν καταγραφεί την περίοδο 2010 -2012, τώρα είναι μια ήσυχη περίοδος. Μικροεγκληματικότητα υπάρχει. Δεν μπορείς όμως να προβλέψεις αυτόν που περνά  τυχαία από μια περιοχή και «μπαίνει» σε  τρία σπίτια. Γι’ αυτό ζητάμε τη συνεργασία του κόσμου. Δυστυχώς, κοινωνία χωρίς έγκλημα δεν υπάρχει».   Της Βίκυς Βετουλάκη 

~ Έξαλλος ο Λαβρόφ με την ΕΕ: Οι ΗΠΑ σας εκβιάζουν

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η κατάσταση με την απομάκρυνση Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η Ουάσινγκτον στην Ευρώπη.
«Όταν ζητάτε από τους διπλωμάτες να αποχωρήσουν από μία χώρα, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι αυτό είναι αποτέλεσμα κολοσσιαίας πίεσης, κολοσσιαίου εκβιασμού, ο οποίος δυστυχώς είναι πλέον το κύριο όργανο της Ουάσινγκτον στη διεθνής αρένα », δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
~ Προηγουμένως, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στη μαζική απέλαση διπλωματών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

~ Ένα βήμα πριν τον νέο Ψυχρό Πόλεμο! Δύση και Ρωσία στα μαχαίρια

~ «Τη σημαντικότερη απέλαση Ρώσων κατασκόπων στην ιστορία», χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, μέτρο που λαμβάνει η Δύση για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα στη Βρετανία.
Τουλάχιστον 116 Ρώσοι διπλωμάτες απελαύνονται από 23 χώρες, εκ των οποίων οι 16 ανήκουν στην Ε.Ε. και σήμερα, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα απελάσει δύο Ρώσους.
Η Νέα Ζηλανδία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να απελάσει Ρώσους κατασκόπους, όμως δεν έχει εντοπίσει κανέναν στο έδαφός της. «Πραγματοποιήσαμε ελέγχους στη Νέα Ζηλανδία. Δεν υπάρχουν εδώ μη δηλωμένοι πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών. Αν υπήρχαν, θα τους απελαύναμε», δήλωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντεν.
~ Από την πλευρά της η Αυστρία δεν πρόκειται να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, όπως ανακοίνωσαν ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κάριν Κνάισλ. «Η Αυστρία είναι μια ουδέτερη χώρα η οποία θεωρεί ότι χτίζει γέφυρες μεταξύ ανατολής και δύσης», τόνισαν στην κοινή τους ανακοίνωση, ενώ πρόσθεσαν ότι επιθυμούν «να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία».
Υπενθυμίζουμε ότι Ουάσινγκτον αποφάσισε να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες και κλείνει το ρωσικό προξενείο στο Σιάτλ καθώς βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη αμερικανική βάση υποβρυχίων.
Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών σε αριθμούς:

EKTAKTO! Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

~ O εισαγγελέας της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.
Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, ο εισαγγελέας αποφάσισε να μείνουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία.
~ Ο χρόνος της προφυλάκισης παραμένει αδιευκρίνιστος.

ΒΟΜΒΕΣ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!Οι ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ και διόρισαν εραστές, ερωμένες, φίλους και συγγενείς

~ Καβγάς μεταξύ του Προέδρου και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου και του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πέτης Πέρκα ξέσπασε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι όταν ο επικεφαλής του κόμματος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διορίζει στο Δημόσιο συγγενείς και φίλους υπουργών και κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
~ Κ. Βελόπουλος στον Γ. Αυτιά: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,σας καταγγέλλω για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...   : https://youtu.be/r2q4qec5h8k  .-
~ «Ο Τσακαλώτος λέει ψέματα συνεχώς, είναι προσβλητικοί με τη νοημοσύνη μας, είναι και ψεύτες, ποιοι μιλάνε για πελατειακό δημόσιο; Ποιοι το λένε αυτό; Που διόρισαν εραστές, ερωμένες, φίλους, συγγενείς, που διόρισαν όλο τον κόσμο…» είπε ο κ. Βελόπουλος.
«Να είστε ευγενής» παρότρυνε τον Κυριάκο Βελόπουλο η Πέτη Πέρκα.
«Εγώ ήμουν βουλευτής πεντέμιση χρόνια, ούτε ένα συγγενή μου δεν διόρισα. Συγγενείς και φίλους διορίζετε. Καρανίκα έχετε σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού, πλάκα μου κάνετε τώρα; Καρανίκα;» συνέχισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
~ «Οι συνεργάτες μας επιτρέπεται να δουλεύουνε; Δεν υπάρχει πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ, τελεία.
Οι συνεργάτες μας είναι το πελατειακό κράτος; Καταλαβαίνετε κύριε Βελόπουλε ή κάνετε το χαζό;» αντέτεινε η κυρία Πέρκα, τέως γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.
«Χαζή είστε και φαίνεστε!» της απάντησε ο κ. Βελόπουλος.
«Διορισμοί στο Δημόσιο είναι αυτοί που γίνονται εκτός ΑΣΕΠ» συνέχισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Λυπάμαι για την ανάρμοστη συμπεριφορά σας απέναντι στην κυρία Πέρκα» σχολίασε ο Κώστας Κατσίκης, βουλευτής των ΑΝΕΛ, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο.
Στη συνέχεια ο Κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στους ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ κατηγορώντας τους για προδοσία βάση του ορισμού της λέξης.
Φυσικά η εμφάνιση του Κ. Βελόπουλου έπαιξε πρώτη είδηση παντού. Χαρακτηριστικό το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


~

~ Αθλητική ενημέρωση :

~ Δεκτοί οι όροι Βασιλειάδη
Το Σαββατοκύριακο επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Super League
~ Την απόφαση να κάνει δεκτούς τους όρους του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Super League, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το τριήμερο 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου να διεξαχθεί η αναβληθείσα 26η αγωνιστική, και όχι η 27η που προβλεπόταν στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.
Παράλληλα, εντός Μεγάλης Εβδομάδας θα διεξαχθεί η εκκρεμής αναμέτρηση της 25ης ημέρας, μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης, που είχε αναβληθεί στις 12 Μαρτίου, μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει την προηγούμενη ημέρα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα, όπου ο πρόεδρος των γηπεδούχων εισήλθε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο.      
in.gr

~ Δεύτερο τεστ εντός τεσσάρων ημερών 
Η Εθνική κόντρα στην Αίγυπτο επί ελβετικού εδάφους
~Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την τελευταία φιλική αναμέτρηση με την Ελβετία στο ΟΑΚΑ
~ Την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου αντιμετωπίζει απόψε (27/3, 21:00) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ανδρών, σε φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί σε ελβετικό έδαφος, και συγκεκριμένα στο "Letzigrund Stadion" της Ζυρίχης. 
Η αναμέτρηση είναι η δεύτερη σε τέσσερις ημέρες για τη «γαλανόλευκη» ομάδα, καθώς είχε προηγηθεί, την περασμένη Παρασκευή, η ήττα (0-1) στο ΟΑΚΑ από την Ελβετία. Ο Μίχαελ Σκίμπε θα έχει στη διάθεσή του όλους τους διεθνείς. Επομένως, πρόκειται για μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιους ποδοσφαιριστές, καθώς σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσουν οι μάχες στο νεοσύστατο Nations League.
«Θα είναι ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας. Η Αίγυπτος είναι μια από τις καλύτερες αφρικανικές ομάδες και θα είναι δύσκολος αντίπαλος για εμάς. Ελπίζω, όμως, να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα μας» σχολίασε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, ενόψει της αναμέτρησης με τους Αφρικανούς.
«Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να δούμε κάποιους νέους παίκτες. Από αυτούς περιμένω να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Όλοι οι διεθνείς έρχονται στην Εθνική για να δείξουν ότι είναι ικανοί να βρίσκονται εδώ. Μπροστά μας έχουμε το Nations League και είναι απαραίτητο για τους ποδοσφαιριστές να αποδεικνύουν στο γήπεδο τις δυνατότητές τους» συμπλήρωσε ο γερμανός τεχνικός.
Αναφορικά με τα πλάνα του Σκίμπε ως προς την αρχική ενδεκάδα, είναι βέβαιο ότι αυτή θα έχει αρκετές αλλαγές. Ο Καρέλης θα είναι βασικός αυτήν τη φορά, ενώ, εκτός του επιθετικού της Γκενκ, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν, επίσης, οι Ταχτσίδης, Κουρμπέλης, Μπακάκης, Σταφυλίδης και Τζαβέλλας.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τι αναφέρει το βούλευμα 
Οριστική απαλλαγή Μαρινάκη για «Εγκληματική» και σύσταση συμμορίας από τον Αρειο Πάγο
~Οριστικά και αμετάκλητα και με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η απαλλαγή για τον επιχειρηματία και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρεία της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μαρία Γαλάνη απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα απαλλακτικά σκέλη του βουλεύματος που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
Συγκεκριμένα με βούλευμά του το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστήριου:
~ Απορρίπτει ομόφωνα την αναιρεση που στρέφεται κατα της απαλλαγής απο το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.
  • Απορρίπτει κατα πλειοψηφία (2-1) την αναιρεση της απαλλαγής απο το αδικήμα της εγκληματικής οράνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της συστασης και συμμορίας
  • Απορρίπτει επισης την αναιρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της απατης σε βαθμό καυργήματος (επίσης κατα πλειοψηφία 2-1).
Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νομου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελεσματος αγωνος) και συνακόλουθα για την αξιοποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.
Συνεπώς, ο φάκελος θα επιστρέψει στο Συμβούλιο εφετών τα μέλη του οποίου θα κρίνουν αν στοιχειοθετούνται και τα δύο τελευταία αδικήματα που απέμειναν σε σχέση με την υπόθεση που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη.
«Ταφόπλακα στη δίωξη»
 «Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στη δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα», αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος.
«Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις» προσθέτει.
in.gr

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 
Αλλαγές σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα
~  Αλλαγές στη διεξαγωγή του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία
~ Αλλαγές στη διεξαγωγή του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, οι οποίες θα ισχύσουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Όπως έγινε γνωστό από την UEFA, οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν και τέταρτη αλλαγή στα νοκ άουτ παιχνίδια αν το ματς πηγαίνει στην παράταση. Αυτό σημαίνει πως ο προπονητής μιας ομάδας θα μπορεί να κάνει και τέταρτη αλλαγή αλλά μόνο στην παράταση.
Μια δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τους τελικούς των δύο διοργανώσεων, καθώς ανακοινώθηκε πως στην αποστολή θα βρίσκονται 23 παίκτες και όχι 18 όπως ισχύει σήμερα. Επίσης οι ομάδες θα μπορούν μετά την φάση των ομίλων να προσθέσουν τρεις παίκτες στην ευρωπαϊκή τους λίστα, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός.
Αλλαγές όμως θα υπάρξουν και στις ώρες έναρξης των αγώνων καθώς τα ματς θα ξεκινούν στις 22:00 και όχι στις 21:45 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Πάντως σε κάθε αγωνιστική δύο ματς της Τρίτης και δύο της Τετάρτης θα ξεκινούν στις 19:55, με εξαίρεση τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.
Σε ό,τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, τα παιχνίδια θα ξεκινούν στις 19:55 και στις 22:00 μέχρι και τη φάση των 16. Οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα ξεκινούν στις 22:00.  in.gr 

~

~ Η φημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-16-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_17.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-  
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Τρίτη  20 Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  21 Μαρτίου 2018
  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη  22  Μαρτίου 2018
:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
: Παρασκευή Ε΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία μας  !!   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/news.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 24  Μαρτίου  2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_24.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .- 
 **

***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6255   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.108   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-        

~ *** Τα  σημερινά μας βίντεο :
~R CHANNEL ΑΜΘ-ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 25: https://youtu.be/pa8hcpCi6hM .-
~   Κ. Βελόπουλος: "Πλήρωνα στον Καρατζαφέρη 20.000 ευρώ για να έχω δική μου εκπομπή...": https://youtu.be/PYslZ96uctw .-
~ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  2018 : 
https://youtu.be/8HZHkjAbbwo  .-
~Ποινική δίωξη για 88χρονο  2018 :
https://youtu.be/YyxezPhZxfY  .-
~88χρονος στο εδώλιο 2018:
 https://youtu.be/P2kDiTlV3Xc  .-
~Κατέβασαν την Ελληνική σημαία  ντροπή 2018:
https://youtu.be/vH0rgUaJ4Y0  .-
~Αλλαγή φύλλου από τα 8 ετών ; ντροπή  2018:
https://youtu.be/YyoMAE5GFS0  .-
~* Σκόπια και Κοτζιάς 2018:
https://youtu.be/03-zEWl7aMw  .-
~* Τα ελληνικά νησιά είναι όλα Αεροπλανοφόρα 2018: https://youtu.be/CIixM6c0f9E  .-
~* Η εμπλοκή στην Καβύλη Ορεστιάδα 2/3/2018:
https://youtu.be/QzTnsQYSRXU .-
~* IMIA 12 Φεβρουαρίου 2018 Εμβολισμό Ελλ σκάφους στα Ίμια: https://youtu.be/Vb4D5K7Vh5k  .-
~*  Σκοπιανοί καίνε Ελληνικές σημαίες 2018:
https://youtu.be/4CGTA6byLYA .-
~*Έλεγχος Τουρκικών προϊόντων 2018:
https://youtu.be/JT50bNAB-rc  .-