~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 .
~~

*** Παρέμβαση Π. Νίκα: «Το στρατόπεδο Παπαφλέσσα να παραχωρηθεί για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ» 
Έγινε χθες η απονομή πτυχίων σε στρατιώτες της 2018 Α΄ ΕΣΣΟ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων (ΣΠΕΝ) και αναγνωρίσθηκε η ένταξή τους ως μαχητών στο Στρατό Ξηράς.
Πρόκειται για 143 αποφοιτήσαντες, προερχόμενους από διάφορα Όπλα και Σώματα του Ελληνικού Στρατού και η σχετική τελετή διεξήχθη στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας.
Στο πλαίσιό της, από το διατελέσαντα διοικητή του 9ου ΣΠ, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο ηρώον του 9ου Συντάγματος Πεζικού, όπου είναι αναγεγραμμένα δεκάδες ονόματα νέων Μεσσηνίων οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα κατά τους Εθνικούς Αγώνες 1912-13 και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  Δήλωση του δημάρχου
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Π. Νίκας τόνισε ότι πάντοτε αισθάνεται συγκίνηση όταν μετέχει σε εκδηλώσεις στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού. Επισήμανε δε ότι έχει την ελπίδα - κάτι που ανέφερε και στον τότε αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα – να παραμείνει στρατιωτικός ο συγκεκριμένος χώρος και να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, όπως π.χ. η ενδεχόμενη αύξηση της θητείας, που πρέπει να ληφθεί υπόψη και να εξετασθεί στο μέλλον η πιθανότητα επαναλειτουργίας του 9ου Συντάγματος Πεζικού.
Πέραν αυτού, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αποτελέσει το στρατόπεδο Παπαφλέσσα και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ένα χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ, η οποία - κατά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης - θα αναβαθμισθεί σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, τόνισε ότι στις εγκαταστάσεις αυτές μπορούν να διαμένουν οι ίκαροι και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και οι ξένοι αξιωματικοί που θα στελεχώσουν το διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης, δεδομένου μάλιστα ότι η Καλαμάτα έχει έλλειψη σε κατοικίες.
Οπωσδήποτε, η θέση του Δήμου είναι το στρατόπεδο αυτό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και να μη διατεθεί για να γίνει ξενοδοχείο ή χώρος φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Κλείνοντας, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι «έχει μέλλον το οριστικό κλείσιμο του στρατοπέδου» και πάντοτε υπάρχει η ελπίδα.

***  Πρόβα νυφικού σε «τάνγκο» εποχής 
Το εμβληματικό μυθιστόρημα της Ντόρας Γιαννακοπούλου «Πρόβα νυφικού», σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά, επέλεξε να ανεβάσει φέτος η φιλόδοξη και πρωτοποριακή ομάδα της «Θεατρικής Διαδρομής». Η πρόκληση ήταν μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1993 έγινε ένα από τα μεγαλύτερα best-sellers, αλλά και η σειρά που προβλήθηκε δυο χρόνια μετά -σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη- απέκτησε φανατικό κοινό και άφησε εποχή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Το 2014 έγινε επίσης διασκευή για το Θέατρο και ανέβηκε επιτυχώς στην κυκλική σκηνή του «Ρεξ» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζόπουλου.
Η δράση του έργου τοποθετείται στην ελληνική επαρχία με φόντο τη δικτατορία Μεταξά, παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ήρωες του έργου παρασυρόμενοι από το πάθος τους για ζωή, εθελοτυφλούν για τα δεινά που έρχονται. Μετά τον αρραβώνα της Αγγελικής με τον Απόστολο όλοι αποχωρούν χαρούμενοι, εκτός από εκείνη. Έχει μόλις λάβει ένα ανώνυμο γράμμα που γκρεμίζει την ευτυχία της. Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι ο μέλλοντας σύζυγός της την απατά; Η «Πρόβα νυφικού» έτσι κι αλλιώς θα γίνει για να μην υποψιαστούν οι συγγενείς και για να μη πληγωθεί και η μητέρα… Για να ξεφύγει, όμως, απ’ το μαρτύριο της αμφιβολίας της, μέσω του θείου της στρέφεται στον οικογενειακό φίλο, αστυνόμο Πέτρο Μανιά, και του ζητά να μάθει την αλήθεια. Η σιωπή του αστυνόμου εξαιτίας του έρωτα που νιώθει για την Αγγελική, θα εξαφανίσει τα άσχημα προαισθήματά της και θα την οδηγήσει στον εσφαλμένο γάμο της με τον Απόστολο.
Ο πόλεμος που ξεσπάει απότομα σαρώνει τα πάντα. Το έπος και η κατάρρευση του Αλβανικού Μετώπου, η Κατοχή, ο πόθος για τη λευτεριά και η Αντίσταση ενώ επηρεάζουν τους πάντες, δεν αγγίζουν διόλου τον Απόστολο! Η συμπεριφορά του μαυραγορίτη-γυναικά ξεπερνάει κάθε όριο και τα ένοχα μυστικά που έρχονται αναπόφευκτα στο φως, θα οδηγήσουν στη σύγκρουση.
Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη και προσεγμένη παράσταση, από αυτές που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η «Θεατρική Διαδρομή», με δυνατές ερμηνείες και ευρηματική σκηνοθετική προσαρμογή.
Ο Κώστας Χαλκιάς ενσωματώνει στη σκηνή ένα ντουέτο αφηγητών (μια ηλικιωμένη κυρία που αφηγείται στην εγγονή της) που βάζει άμεσα το θεατή στο κλίμα των ταχέως εναλλασσόμενων σκηνών, καθώς και το σουρεαλιστικό ρόλο της Ευανθούλας. Τον κομβικό ρόλο της λιγνής αυτής περιφερόμενης κοπελιάς «ξωτικό», που ενώ όλοι θεωρούν «πέραν του κόσμου τούτου», εντούτοις γνωρίζει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι δείχνουν οι λιγοστές της κουβέντες, ερμηνεύει καταπληκτικά η Έλενα Χριστοπούλου. Άμεσα μεταδοτικός είναι στο θεατή ο θλιμμένος ερωτισμός της Αγγελικής Κανδηλιώτη, που ενσαρκώνει άψογα το ρόλο της Αγγελικής Δελλή.
Ο Γιώργος Ιατρόπουλος προσδίδει τον απαραίτητο συνδυασμό ανηθικότητας και γοητείας στο ρόλο του φιλήδονου και παραδόπιστου καθάρματος, του Απόστολου, ενώ ιδιαίτερα δοτική με εντυπωσιακές εκφραστικές κορυφώσεις η Ελένη Γιαννούλη στο ρόλο της ερωμένης αυτού, Όλγας Δελλή.
Ο Ηλίας Παρθένιος άρτιος και πιστικός στο ρόλο του ιατρού θείου Οδυσσέα, ενώ ο Γιάννης Φωτεινόπουλος είναι δεινός, στιβαρός αλλά και συναισθηματικός, όπως ακριβώς απαιτεί ο ρόλος του αστυνόμου Μανιά. Και γενικά από την ομογενοποιημένη ομάδα της «Θεατρικής Διαδρομής», κανένας ηθοποιός δεν υστερεί στην παράσταση.
Τα επιλεγμένα σκηνικά και κοστούμια και ιδιαιτέρως η μουσική, αποδίδουν εξαιρετικά την αίσθηση της εποχής στην οποία εξελίσσεται η πλοκή. «Ατού», όμως, της παράστασης αποτελεί αυτή ακριβώς η μόνιμη μουσική υπόκρουση του «Τάνγκο», όταν οπτικοποιείται αισθητικά με το χορό των πρωταγωνιστών. Ένας χορός, που παρότι «θέλει δύο», είναι ουσιαστικά ενδοστρεφής και ενδοσκοπικός και εκφράζει την ερωτική επιθυμία, τη νοσταλγία του χορευτή, τον απραγματοποίητό του έρωτα. Η δε απαιτητική, όσον αφορά στην ποιότητα του cast, σκηνοθετική τεχνοτροπία της «γεμάτης» (full stage), ομαδικής σκηνής (είτε πρόκειται για το γλέντι αρραβώνων, είτε για το κάλεσμα στο Μέτωπο, είτε για την τελευταία σκηνή των «δεμένων» ματιών), έρχεται σε αντίθεση με το “άδειο”, το ανεκπλήρωτο των ματαιόδοξων σχεδίων του κάθε ήρωα ξεχωριστά αλλά και εν γένει της ίδιας της ανθρώπινης φύσης. Ο άνθρωπος όμως παρά τα πάθη, τα λάθη και τις αδυναμίες του, παραμένει η αιώνια, η μοναδική «σταθερά».
Όταν στο τέλος έρχεται στον ύπνο της Τασίας η μορφή της Ευανθούλας, εκείνης της χαμένης «ανθρώπινης μαγείας» που αναζητείται, θα ειπωθεί και η παρηγορητική φράση κλειδί: «Ξεχνιούνται; Δεν ξεχνιούνται οι άνθρωποι»!
Μην ξεχάσετε ότι η υπέροχη παράσταση της «Θεατρικής Διαδρομής» θα παίζεται μέχρι και την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και αξίζει όλοι να την παρακολουθήσετε!

***  Ξεκίνησε το 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
Θα διαρκέσεις έως αύριο 
 Ξεκίνησε χθες στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, ενώ θα διαρκέσει έως αύριο.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει: 1. Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών. 2. Συνέδριο. 3. Σεμινάρια που αφορούν στην γευσιγνωσία ελαιολάδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, που απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους. 4. Το διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδου Kalamata Olive Oil Awards 2018, υπό την εποπτεία αναγνωρισμένου πάνελ. 5. Ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και οι λοιποί Δήμοι της Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), ο Σύλλογος Γεωπόνων Μεσσηνίας, τυποποιητικές μονάδες επιτραπέζιων ελιών και ελαιολάδου, καθώς και μεγάλοι εκθέτες ελαιουργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης για σήμερα και αύριο είναι: 9.30 – 21.00 και 10.00 – 18.00.
Από τη χθεσινή, πρώτη, ημέρα ιδιαίτερη σημασία είχαν οι παρεμβάσεις του Κωνσταντίνου Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας που μίλησε με θέμα «Οργανοληπτική αξιολόγηση της επιτραπέζιας ελιάς» και του Ιωάννη Κυριακόπουλου, που ανέπτυξε τα θέματα που έχουν προκύψει με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.
Στη σημερινή μέρα ξεχωρίζουν οι εξής εισηγήσεις:
9.30: Νουτσιούδης Παύλος, τυποποιητής – εξαγωγέας: «Προοπτικές εξαγωγών ελιών και ελαιολάδου στη γερμανική αγορά»
10.00: Δρ. Γεώργιος Ντούτσιας, πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ: Ο γνωστός άγνωστος κλάδος της αγροτικής μας οικονομίας - Γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας
10.30: Ντανάκας Παναγιώτης, διευθυντής Α.Σ. Μολάων Πακίων: «Ιχνηλασιμότητα στο ελαιόλαδο»
10.50: Βασιλόπουλος Θεόδωρος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ): «Η συμβολή των νέων αγροτών στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας του ελληνικού ελαιολάδου».
11.30: Παρασκευόπουλος Αντώνης, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας: «Xylella: νέα δεδομένα».
11.50: Ζακυνθινός Γεώργιος, καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας, πρόεδρος τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων: «Η ποικιλία Κοθρέικη, μια παρεξηγημένη ποικιλία με υψηλή διαιτητική αξία τόσο ως επιτραπέζια ελιά όσο και σαν ελαιοποιήσιμη».
12.10: Μαγιάτης Προκόπης, καθηγητής τμ. Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών: «Νεότερα κλινικά και πειραματικά δεδομένα για τον ευεργετικό ρόλο του υψηλού φαινολικού ελαιολάδου στην υγεία».
12.45: Στρογγυλό τραπέζι «Η πορεία της ελαιοκαλλιέργειας στο Ν. Μεσσηνίας, προβλήματα και προοπτικές»: Συμμετέχουν: Κυριακόπουλος Ιωάννης, διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Παρασκευόπουλος Αντώνης, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Κόκκινος Γεώργιος, Πρόεδρος Ο.Π. Νηλέας, Γυφτέας Δημήτριος, AGROVIM S.A.
20.00: Ψαράκης Αντώνης, προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου «Χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ στον πρωτογενή τομέα».  φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Πλατεία Ελευθερίας φυλακισμένη από σκουπίδια
Πηγμένες στα σκουπίδια είναι, μεταξύ άλλων, οι πλατείες Ελευθερίας και Φραγκόλιμνας, γεγονός που επιβεβαιώνει το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κηρυγμένος σε έκτακτη ανάγκη Δήμος της Καλαμάτας από τα απορρίμματα. Αντρικά εσώρουχα, σπασμένα μάρμαρα, κόπρανα σκύλων…
Πλατεία Ελευθερίας…
Ένα από τα πιο κοντινά πάρκα στο κέντρο της Καλαμάτας είναι αυτό στην πλατεία Ελευθερίας.
Μια βόλτα, όμως, στο σημείο μόνο την ελευθερία του από τα σκουπίδια και τα χορτάρια δε δείχνει!

Μέχρι και αντρικά εσώρουχα μπορεί να βρει κάποιος εκεί, ενώ τα κάθε λογής σκουπίδια και χορτάρια «έχουν πνίξει» την περιοχή.
Σίγουρα για τα απορρίμματα ευθύνη έχουμε όλοι, καθώς, όταν βλέπεις ένα καλαθάκι γεμάτο, δεν είναι σωστό να πετάς κι άλλα σκουπίδια σε αυτό, ωστόσο το ζήτημα είναι από πότε ο Δήμος έχει να αδειάσει αυτά τα καλαθάκια.

Πάντως, καλό θα είναι να γίνει μια παρέμβαση στο σημείο, αφού η εικόνα είναι, τουλάχιστον, απαράδεκτη.
Σκουπιδαριό και στην πλατεία Φραγκόλιμνας
Αφού, λοιπόν, κάναμε την αρχή με τις πλατείες, μεταφερθήκαμε μετά στην πλατεία Φραγκόλιμνας, όπου επίσης, δυστυχώς, η εικόνα είναι απογοητευτική.

Σπασμένα μάρμαρα, κολώνες φωτισμού που δεν έχουν καν φωτιστικά, σκουπίδια (παντού όμως) και κόπρανα σκύλων συνθέτουν το σκηνικό μιας- κατά τα άλλα- ιστορικής πλατείας.

Εκεί, λοιπόν, υπάρχει πλάκα που αναγράφει ότι έγιναν οι δοκιμαστικοί αγώνες για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, ενώ πιο δίπλα μνημείο πεσόντων.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι και στις δύο πλατείες υπάρχει παιδική χαρά.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση.
  Υ.Γ.: Θα μεταφέρουμε απλά κάτι που σχολιάζουν σε τέτοια άρθρα πολλοί αναγνώστες: πλατεία δεν είναι μόνο η κεντρική!

*** Μαραθόπολη: Press container ανακύκλωσης τη μία μέρα, «χύμα» σκουπιδαριό τις επόμενες… 
Ένα θλιβερό παράδοξο συμβαίνει στην Τοπική Κοινότητα Μαραθόπολης: από τη μία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου, τοποθετείται press container ανακύκλωσης, ώστε να εμπεδωθεί από όλους η αναγκαιότητά της, και από την άλλη, μόλις τρεις μέρες μετά, ο τόπος είναι γεμάτος σκουπίδια.
Αυτό αναδεικνύεται μέσα από σχετική δημοσίευση που έκανε στο facebook ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει σωτηρία... Όχι ανακύκλωση, δε μας σώζει τίποτα δυστυχώς».
Η συγκεκριμένη, δε, δημοσίευση προκάλεσε πολλά σχόλια κατοίκων της Μαραθόπολης και της περιοχής, στα οποία, επίσης, αποτυπώνεται ευδιάκριτα η απογοήτευση και η οργή τους. Οι ίδιοι που σχολιάζουν, μάλιστα, αφήνουν αιχμές ότι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προκαλούν συμπατριώτες τους από την περιοχή και, προφανέστατα, τα σκουπίδια στη Μαραθόπολη δε μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές, αλλά εκεί κάτοικοι τα σωρώνουν έξω από κάδους ή τα πετάνε «χύμα» σε σημεία που δεν υπάρχουν καθόλου κάδοι.
Ως φαίνεται, υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα στη Μαραθόπολη και αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη, πιθανόν, κάποιων επιπλέον κάδων, με την όχι και τόσο συχνή – όπως θα έπρεπε – αποκομιδή τους από απορριμματοφόρο του Δήμου, αλλά, δυστυχώς, και με τη στάση και συμπεριφορά κάποιων εκ των κατοίκων.
Το όλο θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε συνεδριάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Μάλιστα, σε συνεδρίαση την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, προ ημερήσιας διάταξης, είχε μιλήσει για προκλητική, προσβλητική και ντροπιαστική εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της Τριφυλίας, καθώς ήταν γεμάτο με σκουπίδια.
«Το πρώτο θέμα της καθημερινότητας είναι η καθαριότητα. Έκανα μια βόλτα προχτές σ’ όλη την παραλιακή. Από την Τραγάνα σχεδόν μέχρι το Καλό Νερό. Δυστυχώς, η κατάσταση ήτανε άθλια…», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Τσίγγανος, ειδικά για την περιοχή της Δ.Σ. Γαργαλιάνων και το παραλιακό μέτωπο, όπου και εντοπιζόταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, είχε επισημάνει επί λέξει: «Στους Γαργαλιάνους, υπάρχει ένα ειδικό θέμα. Αλλά δεν είναι μόνο του Δήμου θέμα. Υπάρχει μία νοοτροπία εκεί, που παλεύουμε ώστε να ανατραπεί. Ειδικά για την περιοχή των Γαργαλιάνων…».
Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Τσίγγανου είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων, θεσμικών εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και αυτοδιοικητικών της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, καθώς θεωρήθηκε προσβλητική, ενώ είχε σχολιαστεί έντονα και καυστικά στο διαδίκτυο.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, στην περιοχή της Δ.Ε. Γαργαλιάνων και δη στην τουριστική Μαραθόπολη, υπάρχει πρόβλημα με το σκουπιδαριό. Είναι κρίμα, πάντως, ο δραστήριος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης εδώ και ένα χρόνο να έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης, να ενημερώνει με φυλλάδια, ενημερωτικό υλικό και προφορικά τους κατοίκους και επαγγελματίες για τη σημασία και την αξία της, να μοιράζει τσάντες και την Παρασκευή 9 Μαρτίου να τοποθετεί press container ανακύκλωσης με πρόγραμμα, και να υπάρχει «χύμα» σκουπιδαριό.
Το αισιόδοξο είναι, όπως αναφέρουν στη Μαραθόπολη, ότι ήδη το press container ανακύκλωσης γεμίζει με ανακυκλώσιμα υλικά που πηγαίνουν κάτοικοι και η όλη προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση εντείνεται, ώστε να καταστεί συνείδηση κατοίκων και επαγγελματιών.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Κάθειρξη 6 ετών σε Ελληνοκύπριο για εικονικά τιμολόγια και μη απόδοση ΦΠΑ 
Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας Ελληνοκύπριος, που πλέον κατοικεί μόνιμα στη Λιθουανία, για έκδοση εικονικών τιμολογίων και μη απόδοση ΦΠΑ, τα οποία αφορούσαν στην πώληση ηλιέλαιου από εταιρεία του στην Καλαμάτα σε εταιρεία συμφερόντων του στην Λιθουανία.
Αν και ήταν προφυλακισμένος για την υπόθεση, το δικαστήριο χθες με την απόφασή του έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του με τον όρο καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.
  Εικονικά τιμολόγια
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το 2004 προχώρησε σε έναρξη ατομικής επιχείρησης με έδρα την Καλαμάτα και αντικείμενο εργασιών έπιπλα και εξοπλισμό. Το 2005, όμως, διέκοψε τη λειτουργία της και, μάλιστα, έγινε έξωση από τα γραφεία που είχαν νοικιασθεί για 7 μήνες, καθώς δεν είχαν καταβληθεί τα ενοίκια.
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι από τις 12 Ιουνίου του 2012 έως τις 29 Νοεμβρίου του 2012 εξέδωσε από αυτή την εταιρεία εννέα εικονικά τιμολόγια αξίας περίπου 1.479.000 ευρώ για πώληση ηλιέλαιου σε λιθουανική εταιρεία συμφερόντων του (είχε τη θέση του σιευθύνοντος συμβούλου). Τα εννέα εικονικά τιμολόγια, μαζί με ένα πιστωτικό, τα έστειλαν οι λιθουανικές Αρχές στις αντίστοιχες στην Ελλάδα, για να ερευνηθούν ότι είναι εντάξει και έτσι αποκαλύφθηκε ότι είναι εικονικά, όπως κατέθεσε υπάλληλος της εφορίας που συμμετείχε στον έλεγχο.
  Για τη μεσιτεία
Επίσης, ο κατηγορούμενος δεν είχε καταθέσει φορολογικές δηλώσεις, ενώ δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 128.667,07 ευρώ. Κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης το δικαστήριο αποφάσισε την απορρόφηση της κατηγορίας για την έκδοση των εικονικών τιμολογίων, από αυτή της μη απόδοσης ΦΠΑ, για την οποία και κρίθηκε ένοχος.
Στην απολογία του ο ίδιος είπε ότι η ποσότητα του ηλιέλαιου που φαίνεται στα τιμολόγια πληρώθηκε μέσω τραπέζης και εξήγησε ότι έκοψε αυτά τα τιμολόγια, ώστε ο πελάτης που θα τα αγόραζε να μη γνωρίζει ποιος είναι ο αρχικός προμηθευτής και χάσει ως εταιρεία τη μεσιτεία. Το ηλιέλαιο, όπως είπε και ο συνήγορός του Γ. Ράλλης, αγοράσθηκε από προμηθευτή στη Λιθουανία και η αγορά της ποσότητας είναι πραγματική.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ύποπτες περιπτώσεις που "μυρίζουν" εκμετάλλευση προγράμματος θέτει η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ υπόψιν του Γ.Γ. του Υπουργείου 
Mε επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Αντώνογλου,  ο Πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλος Σατολιάς θέτει το θέμα της αξιολόγησης των νέων Προγραμμάτων Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.) για την Περίοδο 04/2018 - 03/2021 και γνωστοποιεί  ύποπτες περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης διερεύνησης.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
 "Κύριε Γενικέ,
Ως έκφραση 18 συνεταιρισμών μελών μας, που έχουν ήδη υποβάλλει  προγράμματα εργασίας αφού πρώτα αναγνωρίστηκαν ως Ο.Ε.Φ. σύμφωνα με το ανωτέρω πλαίσιο, ζητούμε την ενεργοοποίησή σας ως καθ’ ύλη αρμόδιος και Πρόεδρος της ΚΕΟΕΦ π̟ροκειμένου να εφαρμοστούν στο ακέραιο, τόσο το νομικό πλαίσιο όσο και τα κριτήρια στις Υ̟πουργικές Αποφάσεις προκειμένου να υπάρξει αντικειμενική και διάφανη αξιολόγηση από την καθ’ ύλη αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η πληροφόρηση μας έως σήμερα είναι ελλειμματική και συγκεχυμένη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες απορίες και ερωτήματα όσον αφορά τη διαχείριση και αξιολόγηση των ανωτέρω  προγραμμάτων (νέων Προγραμμάτων Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων).
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ̟ πληροφορίες που έχουν τεθεί υυπόψιν μας και σύμφωνα με δημοσιεύματα:
1. Αναγνωρίστηκαν 27 οργανώσεις ελαιουργικών φορέων στο νομό Ηρακλείου, Εξ όσων γνωρίζουμε οι 13 από αυτές δεν είναι καν στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων. Εκτιμούμε ότι έως 15/03 θα  πρέπει με υποογραφή σας να αποταχθούν. (Καν. 611/2014, ̟αρ. 4, άρθ. 7).
2. Η ένταξη συνεταιρισμών στο Μητρώο εκ των υστέρων και περαν της 31/01/2018 θα πρέπει να θεωρηθεί νόμιμη μεν, αλλά χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στα  προγράμματα Ο.Ε.Φ. (Ν. 4384, ε̟ιστολή Γ.Γ. υ̟’ αριθ. 337/121335, ε̟ιστολή με αρ. ̟ρωτ: 2790/132787 της διεύθυνσης οικονομικών ελέγχων, επιθεώρησης και συνεργατισμού).
3. Υπάρχει αλληλογραφία με όλες τις οργανώσεις (!!!) για την ηλεκτρονική υποβολή, διάφορες συμμπληρώσεις εγγράφων και με αποκορύφωμα την τουλάχιστον ≪παράξενη≫  επέκταση  των εγγυητικών συμμετοχής σε καλής εκτέλεσης, χωρίς να υπάρχει έργο (!!!) γεγονός  που ευνοεί μόνο μία τράάπεζα και μάλιστα σε ασφυκτικούς χρόνους.
Κύριε Γενικέ, Σας γνωρίζουμε πως σε ότι μας αφορά είμαστε  αποφασισμένοι να  παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοσθούν στο ακέραιο οι αποφάσεις του Υπουργείου. Είμαστε βέβαιοι ότι μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία και πως σε αυτό τον αγώνα θα σας έχουμε συμπαραστάτη, ως καθ’ ύλη αρμόδιο.
Είμαστε  πάντα στη διάθεσή σας, έτοιμοι να υιοθετήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια  σας που βασίζεται στις αρχές της εντιμότητας, της διαφάνειας και τήρησης των νόμων, στοιχεία ̟ που χαρακτηρίζουν την έως σήμερα  πορεία σας και που θεωρούμε δεδομένο ότι και σε αυτή την ̟περίπτωση θα πράξετε ό,τι είναι αναγκαίο υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα και την  υψηλού αισθήματος ευθύνης διαδρομή σας" dete.gr

*** Στην οδό Ξενοφώντος για «ΓΛΥΚΑΝΑΛΥΣΗ» …. 
Στην οδό Ξενοφώντος για «ΓΛΥΚΑΝΑΛΥΣΗ» …. Εκεί αναμένεται να κάνουμε τις βόλτες μας τις επόμενες ημέρες….
Μιας και Κάτι νέο, κάτι γλυκό περιμένουμε να ανοίξει  στην πόλη μας.
Το βλέπουμε καθημερινά να ετοιμάζεται  και από το Λογότυπο του, μας παραπέμπει σε concept ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ.
Σύντομα θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες.

*** Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τέσσερις πρώτοι για τις λαθρανασκαφές 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τέσσερις πρώτοι συλληφθέντες για την υπόθεση λαθρανασκαφών που εξάρθρωσε τις προηγούμενες ημέρες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Χθες το πρωί απολογήθηκαν στον ανακριτή ο κατηγορούμενος 59χρονος ως αρχηγός, ο 53χρονος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και οι δύο Αλβανοί.
Μετά τις απολογίες τους αποφασίσθηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο 59χρονος ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του δύο φορές το μήνα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ. Ο 53χρονος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και οι δύο Αλβανοί με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μια φορά το μήνα.
Σήμερα θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν ο 45χρονος ελαιοτριβέας από τους Αρμενιούς Κυπαρισσίας, ο 59χρονος από τα Βαρβάσαινα Ηλείας, ο 56χρονος από τα Λεχαινά Ηλείας και ο 64χρονος ελεύθερος επαγγελματίας που κατοικεί στην Καλαμάτα και κατηγορείται ως υπαρχηγός. Ο ένατος συλληφθείς, ένας 45χρονος από την Αθήνα, θα απολογηθεί σε ανακριτή στην Αθήνα. Β.Β.

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για  την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο  17 Μαρτίου 2018  :
ΛΑΥΡΙΟ -ΚΟΡΟΙΒΟΣ  Αμαλιάδας 80-69 .-^
Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑ ΦΑΡΟΣ -ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  81-76 .-^
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πάτρας - ΤΡΙΚΑΛΑ 88-71 .-^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΤΕΘΥΜΝΟ  80-72 .-^

*** Για την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ :
Σάββατο 17 03-2018 :
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  62-77 .- ^
Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΕ. ΛΑΡΙΣΣΑ  10-1-90 .-^
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ -Γ.Σ ΕΡΜΗΣ Αγιάς  90-83 .-^
ΔΟΞΑ Λευκάδας - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ  84-79 .-^
ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς - ΧΟΛΑΡΓΟΣ  79-75 .-^
ΨΥΧΙΚΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  61-58 .-^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  94-66 .- ^

*** Για την Α1 στο γυναικείο Μπάσκετ :
Σάββατο 17-03-2018 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ 49-82 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  95-56 .- ^

***Για την Football League
 Σάββατο 17-03-2018 :
ΚΑΛΛΙΘΕΑ -ΟΦΗ  1-3 .-^

*** Για την   U20 Super League
 Σάββατο 17-03-2018 :
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΑΜΙΑ 1964  2-2 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ   0-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΠΛΤΑΝΙΑΣ  2-2 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α - ΠΑΟΚ Θ.   0-2 .-^
ΑΕΚ Α. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-1 .- ^
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . 0-1 .-^
Σάββατο
Παναχαϊκή -Σπάρτη  U19  .   3-0 .- ^

*** Για το Βόλεϊ Α1  Ανδρών :
Σάββατο 17-03-2018 :
Παναχαϊκή -Ολυμπιακός Π . 0-3  σέτ .- ^

*** Για την Α1  στο Βόλεϊ  γυναικών :
Σάββατο 17-03-2018 :
Ηρακλής Κηφισιάς -ΑΟΦ Πορφύρας  0-3 σετ α.α. .- ^
ΑΟΝ Παναξιακός - ΑΣΠ Κόρινθος  3-0 σετ .- ^
Α.Ο. Θήβας - Ηλιούπολη Γ.Σ.  3-0 σετ .-^
Άρης Θεσσαλονίκης - Μακεδονικός 3-0 σετ .- ^

*** Για το Χάντμπολ  στην Ελλάδα :
Σάββατο 17-03-2018 :
ΑΣΕ Δούκας - Διομήδης Άργους  28-21 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΕΚ Αθηνών  26-21 .- ^
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών - Φίλιππος Βέροιας 21-28 .- ^
Πανελλήνιος - ΓΑΣ Καματερού 18-28 .- ^
Ξάνθη - Γ.Σ. Δράμας 86  28-28 .- ^

*** Για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ,  Σάββατο 17-03-2018 :
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  4-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2 .- ^
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -ΑΝΔΡΟΥΣΑ 4-0 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 2-1 .- ^
Α1  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Σάββατο 17-03-2018 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης 1-2 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΕ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  2-0 .- ^
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1ος  Όμιλος  Σάββατο :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου -ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  2-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  2-1 .- ^
 Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος  όμιλος Σάββατο :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας - ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  0-2 .- ^(΄Δευτέρα )
Σάββατο :
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ  3-1 .- ^
ΑΣ. ΔΑΝΑΟΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ  1-1 .- ^
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  Σάββατο 17-03-2018 :
ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης -ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πάμισος Μεσσήνης 1-0 .- ^

***  Τρίτη 13-03-2018:
ΑΡΜΑΝΙ  ΜΙΛΑΝΟ -ΡΕΑΛ Μ 77-88  (36-49) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 17-25 , 19-24 , 18-19 , 23-20 .- ^

***  Για  το  Ευρωμπάσκετ σήμερα 15/03/2018 :
~ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  106-90  , (50-48) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-23 , 27-25 , 29-19 , 27-23 .-^
~ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  88-79 , (44-41) .-
Τα  δεκάλεπτα :22-22 , 22-19  ,25-14 ,19-24 .-
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  63-90 , (38-40) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-22 ,21-18 , 14-23 , 11-27 .- ^
~ ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΚΙΜΚΙ   91-94 , (39-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-21 , 20-23  , 27-21 , 25-29 .- ^
~ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  84-64 ,(43-33) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 27-19 , 16-14 , 24-12 , 17-19   .- ^
Αύριο Παρασκευή 16-03-2018 :
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΤΣΣΚΑ Μ.  79-81 ,(40-44).-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-25 ,17-19, 18-10 , 21-27 .-^
~ ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-90 ,(44-32) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-18 , 20-14 , 16-26 , 19-32 .-^

~** * ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21-5  *
Ολυμπιακός 18-8    *
Φενέρμπαχτσε 18-8   *
Ρεάλ Μαδρίτης 16-10  *
~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζαλγκίρις Κάουνας 15-11  *
Παναθηναϊκός 15-11  *
Κίμκι 15-11   *
Μακάμπι Τελ Αβιβ 13-13  *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μπασκόνια 13-13    *
Μάλαγα 10-16         *
Ερυθρός Αστέρας 11-15 *
Βαλένθια 9-17   *
Μπάμπεργκ    10-16 *
Αρμάνι Μιλάνο 9-17  *
Μπαρτσελόνα       9-17  *
Αναντολού Εφές 6-20  *

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
***

~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , *  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018  με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_53.html .-
 ~** ~*Ημερήσια εκδρομή - διαδρομή , από  Μελιγαλά για Εσπερινό στους Αγίους Τεσσαράκοντα (Ι. Μονή) την Πέμπτη 08-03-2018
Παρασκευή   09-03-2018 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_9.html .-
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Μαρτίου 2018  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  13 Μαρτίου  2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_14.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-16-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_17.html .-  
~**
 
***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6191   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.040   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-