~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018 .
~~ 7 Μαρτίου
Των εν Χερσώνι επισκοπευσάντων αγίων ιερομαρτύρων Αγαθοδώρου, Αιθέριου, Βασιλέως, Ελπιδίου, Ευγενίου, Ευφραίμ και Καπίτωνος († δ΄αι.). Οσίων Αρκαδίου και Νέστορος, επισκόπων Τριμυθούντος. Εφραίμ πατριάρχου Αντιοχείας. Παύλου απλού του ομολογητού (1) και Λαυρεντίου του εκ Μεγάρων, (2) κτίτορος της μονής «Φανερωμένης», εν Σαλαμίνι (†1707).
(1)O άγιος Παύλος εκλήθη απλός, διότι ήταν αγράμματος γεωργός αλλά συγχρόνως άκακος και με απλοϊκούς τρόπους. Η σύζυγός του ήταν ακριβώς το αντίθετο. Παρουσιαζόταν ως ευγενής και ειρωνευόταν τον όσιο, διότι ξόδευε τις ώρες του σε προσευχές και ψαλμούς. Έφθασε δε στο σημείο, να προδώσει τη συζυγική της πίστη. Όταν ο Παύλος βεβαιώθηκε για την απιστία της δεν οργίστηκε, αλλά την εγκατέλειψε και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναχικό βίο. Γι` αυτό πήγε στη έρημο κοντά στον Μέγα Αντώνιο. Εκεί κοντά στον διδάσκαλο της ερήμου, ανέπτυξε πλούσιες ασκητικές αρετές και αξιώθηκε του χαρίσματος να θαυματουργεί. Εκοιμήθη οσιακά σε βαθύτατο γήρας.
(2) O όσιος Λαυρέντιος, γεννήθηκε στα Μέγαρα από ευσεβείς γονείς, τον Δημήτριο και την Κυριακή. Το επάγγελμά του ήταν γεωργός και οικοδόμος. Παντρεύτηκε τη Βασίλω και απέκτησε δύο γιους τον Ιωάννη και τον Δημήτριο. Κάποιο βράδυ, είδε στον ύπνο του την Παναγία, η οποία του υπέδειξε να πάει στη Σαλαμίνα, όπου κατόπιν προσευχής, βρήκε τη σεπτή εικόνα της και πάνω στα ερείπια παλαιάς Μονής το 1682 οικοδόμησε νέα, τη γνωστή ως σήμερα Μονή της Φανερωμένης. Εκεί αργότερα εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Λαυρέντιος. Μοναχή έγινε και η σύζυγός του, η οποία μετονομάσθηκε σε Βασσιανή. Για τα πολλά του χαρίσματα και τη καθαρότητα της καρδιάς του αξιώθηκε από την Θεοτόκο να τελεί θαύματα. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 6 Μαρτίου 1707, η μνήμη του όμως τελείται στις 7 Μαρτίου.
~ ** Ιερώνυμος από Ιερά Σύνοδο για κτήμα Προμπονά: Μηνύματα προς Φανάρι με ειρηνική επίλυση
~ Τις αποφάσεις των δικαστηρίων θα περιμένει η Εκκλησία της Ελλάδος αναφορικά με τη δωρεά στο κτήμα Προμπονά και τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζει η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για το θέμα.
* Παράλληλα, τονίζεται πως επιθυμία της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι να λυθεί το ζήτημα ειρηνικά και μέσα στο πλαίσιο της κανονικότητος και της νομιμότητος.
Η ανακοίνωση αναφέρει της Συνόδου αναφέρει:
Συνήλθε σε Συνεδρία σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε με εκτενή και εμπεριστατωμένη Εισήγησή του την Διαρκή Ιερά Σύνοδο περί του θέματος του κτήματος Προμπονά και του εντός αυτού Ιερού Ναού. Κατά την Εισήγησή του, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος καταλλαγής κατά τον αποστολικό λόγο του Ουρανοβάμονος Παύλου: «όλες δε αυτές οι δωρεές πηγάζουν από τον Θεό, ο οποίος μας συμφιλίωσε με τον εαυτό του διά του Ιησού Χριστού και έδωσε σε εμάς τους Αποστόλους το τιμητικό έργο να υπηρετούμε αυτή τη συνδιαλλαγή» (Β’ Κορ. 5,18) και ότι με αυτό το πνεύμα της καταλλαγής και της συμφιλίωσης, της προσευχής και της προσοχής, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ανακύψαν θέμα.
~ Επηκολούθησε συζήτηση, κατά την οποία τοποθετήθηκαν όλοι οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι, στο αυτό πνεύμα της Εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου. Από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:
1. Κατά το παρόν διάστημα αναμένονται δύο αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών για το κύρος της δωρεάς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής και Αγίων Αναργύρων και του περιβάλλοντος χώρου από την Επιτροπή του Κληροδοτήματος Προμπονά. Παράλληλα βρίσκεται σε ισχύ έως σήμερα Απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε νόμιμη την Απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών περί σφραγίσεως του Ιερού Ναού, λόγω λειτουργίας του, άνευ της κανονικής αδείας του.
2. Για τη διερεύνηση των αντικανονικώς τελεσθέντων την 2αν Μαρτίου 2018, εντός της περιοχής δικαιοδοσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα επιληφθεί αρμοδίως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ως ο οικείος Ποιμενάρχης.
Η Ιερά Σύνοδος εύχεται το όλο θέμα να επιλυθεί ειρηνικώς και μέσα στο πλαίσιο της κανονικότητος και της νομιμότητος.

*** Στα χαρακώματα Φανάρι- Εκκλησία Ελλάδος- Έκτακτη Σύνοδος αύριο
~ του Γιώργου Θεοχάρη
ΦΑΝΑΡΙ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η  κόντρα Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας Ελλάδος. Οι ψυχρές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου επιδεινώθηκαν δραματικά από τη διεκδίκηση ενός Ιερού Ναού. Εκτάκτως λοιπόν θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που θα ασχοληθεί με το θέμα της διαμάχης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το Ναό που βρίσκεται στο Κτήμα Προμπονά.
* Ο Ναός έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Φαναρίου μετά από σχετικές νομικές πράξεις, κάτι που όμως προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος που απάντησε με αγωγή.
Το ζήτημα επανήλθε, αφού την Παρασκευή τελέστηκε η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών από τον Επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρος, Hγούμενος της Μονής Βλατάδων. «Θα διεκδίκησουμε αυτό που μας ανήκει στην ελληνική Δικαιοσύνη, τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση», διαμηνύει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τις διαθέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται αποφασισμένος τη φορά αυτή.
Οπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:
«Συνέρχεται την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως».
~ «Δεν σχολιάζουμε αυθαίρετες ενέργειες», απαντά μέσα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου. Το Φανάρι είναι από την πλευρά του έτοιμο να απαντήσει ενώποιον της Δικαιοσύνης, καθώς θεωρεί πως όλα έγιναν νόμιμα και αντικρούουν την άποψη περί εισπήδησης στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η αγωγή της Αρχιεπισκοπής κατατέθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2017 και στρέφεται κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά.
Σύμφωνα με την αγωγή, ο Αρχιεπίσκοπος ισχυρίζεται ότι με τη δωρεά που έγινε από την επιτροπή του κληροδοτήματος Προμπονά επιχείρηθηκε να αποσπαστεί ο Ναός του Αγίου Γεωργίου από τη νόμιμη και κανονική πνευματική δικαιοδοσία που είναι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η επιτροπή του κληροδοτήματος Προμπονά υποστηρίζει πως είχε υπήρξε επαφή με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και κάλεσαν τον κ.Ιερώνυμο να αποδεχθεί τη δωρεά, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε κι ακολούθησε συνάντηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που την αποδέχτηκε με συμβολαιογραφική πράξη.

*** Ολοταχώς οι διαδικασίες για ανάθεση αντιδιαβρωτικής μελέτης 2,5 χλμ. από Μ. Μαντίνεια – Αλμυρό 
Δεν μπορούν να ληφθούν προσωρινά μέτρα! 
  Η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες σύνταξης αντιδιαβρωτικής μελέτης στην ακτογραμμή Μικρής Μαντίνειας – Αλμυρού, έχει ξεκινήσει σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.
Δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, πρόκειται για γεωλογικό πρόβλημα που οι ιδιαιτερότητές του δεν επιτρέπουν τη λήψη προσωρινών μέτρων μέχρι την οριστική επίλυση. Οι δε οριστικές λύσεις τέτοιων θεμάτων είναι χρονοβόρες και ιδιαίτερα κοστοβόρες. Κατά συνέπεια, η τύχη της περιοχής και των κατοικιών που βρίσκονται εκεί εναποτίθεται σε αστάθμητους παράγοντες.
  Επικίνδυνη κατακρήμνιση
Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, η κατακρήμνιση που σημειώθηκε ξαφνικά στις 22 Φεβρουαρίου έχει ήδη χαρακτηριστεί επικίνδυνη και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα επέμβασης με αντιδιαβρωτικά έργα στη συγκεκριμένη ακτογραμμή.
Μάλιστα, από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιήσει οι τεχνικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πλέον επιρρεπές για καθιζήσεις τμήμα είναι το μέτωπο της κρημνώδους ακτογραμμής από τη Μικρά Μαντίνεια έως τον Αλμυρό.
«Η εκτίμησή μας από την αρχή ήταν πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Κι αυτό διαφαίνεται απ’ όλες τις προσεγγίσεις. Και η Περιφέρεια το αντιμετωπίζει ως ένα πολύ σοβαρό θέμα. Παρακολουθούμε όλη την πορεία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας σε υψηλό επίπεδο, διευθυντών και προϊσταμένων, με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας, υπό τις οδηγίες του περιφερειάρχη, συνεργάζονται για το θέμα αυτό», τόνισε η κα Αλειφέρη.
  Για 2,5 χλμ.
Οι αιτίες ενεργοποίησης του φαινομένου έχουν εστιασθεί στην υψηλή υδροφορία που λόγω συνεχών βροχοπτώσεων διέρχεται υπόγεια από το βουνό και μειώνει την εσωτερική τριβή των πετρωμάτων, στον έντονο άνεμο και κυματισμό που επικρατεί στην περιοχή, αλλά και στη σύσταση του υπεδάφους, η οποία δε χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί άλλος ένας αστάθμητος παράγοντας, που είναι η σεισμικότητα της περιοχής, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον επηρεασμό του φαινομένου από σεισμούς 3,5 R και πάνω.
Η Περιφέρεια κατευθύνεται προς την ανάθεση σύνταξης της μελέτης στο επικινδυνότερο τμήμα της ακτογραμμής, που είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***Αίτημα για επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ σε Βέργα και Μ. Μαντίνεια 
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραπέμπει ο Δήμος Καλαμάτας σχετικά με το αίτημα της επέκτασης των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ προς τις περιοχές της Βέργας και της Μ. Μαντίνειας. Αυτό προκύπτει από συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας με αντιπροσωπεία του Αστικού ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, απασχόλησε η διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, για την οποία ο Δήμος σημειώνει ότι «θα πρέπει να κατατεθεί εισήγηση προς την Περιφέρεια, που είναι αρμόδια».
Σημειώνεται ότι σε άλλη συνάντηση που είχε ο κ. Νίκας με εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Μικρής Μαντίνειας «Ξένιος Ζευς», όπου, επίσης, συζητήθηκε η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια, δήλωσε ότι «αρμόδια είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος δεν έχει καμία αντίρρηση για την επέκταση».
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αστικού ΚΤΕΛ τέθηκαν θέματα, όπως η ανανέωση των οχημάτων, η άμεση τοποθέτηση επιπλέον ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης του κοινού για την ώρα άφιξης του λεωφορείου και η ενίσχυση των γραμμών εντός της πόλης και ιδίως της γραμμής 4 Κορδίας – Πανεπιστήμιο.

*** Πλούσιο το πρόγραμμα του Μαρτίου στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας 
Η άνοιξη είναι γεγονός και, αφού στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας «φορέσαμε το Μάρτη μας στο χέρι, ετοιμάσαμε ένα Μάρτιο που σας υπόσχεται πολλά! Στοχεύσαμε το μήνα αυτό τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για ουσιαστικά ζητήματα της κοινωνίας μας όσο και στη διάθεση ομάδων και οργανισμών του τόπου μας να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό με πολλή ενέργεια και πρωτοτυπία».
Κάθε Τετάρτη, λοιπόν, στις 8.00 το βράδυ:
  7/3: Ο Ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας ως υπηρεσία πρώτης γραμμής για τη γυναίκα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8/03, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας έρχεται για να μας κατατοπίσει σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική, εργασιακή και νομική συμβουλευτική υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας.
  14/3: Puppet Myth: Μύθος ή Πραγματικότητα;
Πρόκειται για μία καλλιτεχνική ομάδα από την Καλαμάτα, κάπως «περίεργη», η οποία αποφάσισε να αποτυπώσει την σκοτεινή όψη όσων μας περιβάλλουν, οπτικοποιώντας μέσω φωτογράφισης πατροπαράδοτους μύθους ή ιστορίες μυστηρίου που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Όλα ξεκίνησαν από μία σοφίτα, ένα πλαστικό πόδι κούκλας, ένα παλιό μπαούλο κι ένα ημερολόγιο με κλειδαριά...
  21/3: Γνωριμία με τη Νοηματική Γλώσσα
Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, έχοντας πολλούς οπαδούς που φανατικά αναζητούν να τη γνωρίσουν έρχεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο ώστε να σας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσετε το πώς ξεκίνησε, πώς χρησιμοποιείται και τι διαφορετικό έχει από τη Νοηματική Γλώσσα που χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες.
  28/3: Κοιν.Σ.Επ Ρέκτης, Πλατφόρμα Πολιτισμού
Ο «Ρέκτης» είναι μια πλατφόρμα πολιτισμού με δέσμη δράσεων στις τέχνες, το περιβάλλον, την οικολογία και την εκπαίδευση, αποτελούμενος από μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύει ότι μόνο μέσα από τη δράση μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που θέλουμε γύρω μας.
Ρέκτης σημαίνει να είσαι δημιουργικά δραστήριος κι ενεργητικός. Σημαίνει να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και να δημιουργείς συνεχώς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

*** Έκλεψε κινητό τηλέφωνο από τα δικαστήρια 
Ένα κινητό τηλέφωνο από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας έκλεψε ένας 57χρονος, όμως δεν υπολόγισε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που τον κατέγραφε. Χθες το πρωί, λοιπόν, βρέθηκε στα δικαστήρια και στο χώρο που βρίσκονται τα γραφεία του Διοικητικού Πρωτοδικείου έκλεψε το κινητό τηλέφωνο μια γυναίκας που εργάζεται στο τομέα της καθαριότητας του κτηρίου, πάνω από ένα ράφι.
Οι κινήσεις του, όμως, καταγράφηκαν από το σύστημα παρακολούθησης του κτηρίου και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τον εντόπισαν στο Αριοχώρι, όπου τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.  Β.Β.

*** Για βιωματικό μάθημα ... ξύλου καταγγέλλει εκπαιδευτικός από σχολεία της Μεσσηνίας τον Γαβρόγλου 
Βιωματικό μάθημα ... ξύλου προσέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στους καθηγητές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο παιδείας. Τότε, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο υπουργείο. «Έμαθα από πρώτο χέρι (αστυνομικού που κρατούσε ρόπαλο και μπουκάλα με χημικά), πώς όσα προσπαθούσα να διδάξω με τα λόγια και κυρίως με τις πράξεις μου όλα μου τα παιδιά είναι λάθος: αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ευγενή άμιλλα, συνεργασία, ανθρωπιά, υπομονή και επιμονή για το δίκαιο, όλα λάθος» λέει ο Βασίλης Μιχαλόπουλος σε άκρως σκωπτικό τόνο, σε δημοσίευσή του προς τον υπουργό Παιδείας στο facebook.
Η δημοσίευση είναι η ακόλουθη:
πηγή: δημοσίευση σε ομάδα στο facebook 5-3-2018: «Καθηγητές δάσκαλοι χωρίς αξιοπρέπεια»
Προς τον αξιότιμο υπουργό Παιδείας,
Κύριε υπουργέ, ονομάζομαι Μιχαλόπουλος Βασίλης και υπηρετώ ως αναπληρωτής δάσκαλος Πληροφορικής σε σχολεία της Μεσσηνίας. Γράφω το παρόν για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό σας, για το αξέχαστο, βιωματικό μάθημα που δωρεάν προσφέρατε σε εμένα και άλλους συναδέλφους μου την Παρασκευή το μεσημέρι της 2ας Μαρτίου του 2018.
Έμαθα από πρώτο χέρι (αστυνομικού που κρατούσε ρόπαλο και μπουκάλα με χημικά), πώς όσα προσπαθούσα να διδάξω με τα λόγια και κυρίως με τις πράξεις μου όλα μου τα παιδιά είναι λάθος: αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ευγενή άμιλλα, συνεργασία, ανθρωπιά, υπομονή και επιμονή για το δίκαιο, όλα λάθος.
Ήρθαμε έξω από την πόρτα του κοινού μας σπιτιού κύριε υπουργέ για να επικοινωνήσουμε και εσείς μας υποδεχθήκατε με κλειστή πόρτα. Φωνάξαμε τα αιτήματά μας, όμως εσείς μας ρίξατε χημικά (για αυτά προφανώς υπάρχουν μεγάλα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό).
Μας κάψατε τα πνευμόνια, τα μάτια όμως δεν δάκρυσαν από τα χημικά, αλλά την συνείδηση της πικρής αλήθειας. Σταθήκαμε εκεί, παρά τους πόνους, παρά τους εμετούς κι εσείς κύριε υπουργέ μας στείλατε τα παιδιά με τα πράσινα, που ακάλυπτα είχαν μόνο τα μάτια, ίσως για να διακρίνουμε καθαρά το μίσος τους, το μίσος σας απέναντί μας.
Μου ρίξατε χημικά στο πρόσωπο κύριε υπουργέ, ίσως για να μην βλέπετε το πρόσωπό μου και όταν έπεσα στα γόνατα φτύνοντας το δηλητήριο, όταν γύρισα το κεφάλι μου κύριε υπουργέ, μου ρίξατε με όλο το μίσος, όλη την δύναμη το ρόπαλο στο κεφάλι κύριε υπουργέ. Και μου το ανοίξατε.
Τώρα ήξερα, έμαθα καθώς έτρεχε το αίμα, κατάλαβα τη θέση μου, την αξία μου, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου και το ειδικό βάρος της παιδείας που θέλετε να μεταλαμπαδεύω. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ.
Με εκτίμηση,
ο πιο κακός ο μαθητής

 Υ.Γ. Δεν έχω οργή μέσα μου για τον δολοφόνο που επιστρατεύσατε, αυτός και η οικογένειά του αξίζουν μόνο τον οίκτο μου, αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν, σ’ αυτούς που δεν μπορούν να αγαπήσουν.
Απαντήστε μου κύριε υπουργέ, η γυναίκα μου, τα δυο μικρά μου αστέρια, σε τί έφταιξαν που εσείς υπογράψατε το συμβόλαιο του θανάτου μου;
Πηγή: kathimerini.gr

*** Φόλες στην πλατεία της Κυπαρισσίας, κουτάβια στα σκουπίδια… 
Το απάνθρωπο πρόσωπό τους επιδεικνύουν ασυνείδητοι τις τελευταίες μέρες στην Κυπαρισσία απέναντι στα αδέσποτα, αλλά πιθανώς και δεσποζόμενα ζώα. Στην πλατεία της Κυπαρισσίας, πριν από λίγες μέρες, άγνωστος ή άγνωστοι έριξαν φόλες, ενώ χθες ασυνείδητος «πέταξε» νεογέννητα κουτάβια στα σκουπίδια.
Με ανάρτησή της στο facebook, χθες το μεσημέρι, η επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ. Δήμου Τριφυλίας, Ιωάννα Μαραβελή, κατακεραυνώνει τους εγκληματίες και ασυνείδητους κατοίκους, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τη στάση και συμπεριφορά του Δήμου Τριφυλίας και γενικότερα των Δήμων σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. «Τον πολιτισμό του έδειξε ένας συμπολίτης μας ο οποίος- τι πιο φυσιολογικό;;;- πέταξε τα νεογέννητα κουτάβια του - και άρα με μικρές πιθανότητες επιβίωσης- στα σκουπίδια... Μη σοκάρεστε... Δεν έχει διαφορά με το περιστατικό φόλας πριν λίγες μέρες στην πλατεία Κυπαρισσίας. Είναι το ίδιο εγκληματικό... Και μην σκεφτείτε "έλα μωρέ, σκυλιά είναι...". Αύριο αυτός ο άνθρωπος θα συμπεριφερθεί το ίδιο βάναυσα σε ένα συνάνθρωπό του... Γιατί ο άνθρωπος που είναι βίαιος με τα ζώα, είναι βίαιος γενικά... Μπράβο στα κορίτσια που για άλλη μια φορά δεν αδιαφόρησαν... Το πρόβλημα, όμως, είναι μεγάλο για να πέφτει στις πλάτες 5-10 ατόμων σε κάθε Δήμο... Και παραμένει ζητούμενο τι θα πράξουν οι Δήμοι πέρα από τις συζητήσεις στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ... Γιατί κουραστήκαμε...».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ασφαλτόστρωση στη Βασιλέως Κωνσταντίνου 
Συνεργείο εργολάβου του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών ΔΕ Καλαμάτας», θα πραγματοποιήσει απόξεση του παλιού ασφαλτοτάπητα και ασφαλτόστρωση στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, από Αριστοδήμου μέχρι Φαρών.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί, γι' αυτό και παρακαλούνται οι πολίτες να μη σταθμεύσουν στο τμήμα αυτό, το οποίο θα αποκλεισθεί από την κυκλοφορία για όσο διάστημα εργάζεται το συνεργείο. Αστικά λεωφορεία και οχήματα εκτάκτου ανάγκης εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Σε περίπτωση που οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν σήμερα, θα συνεχισθούν και αύριο.
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, θα ασφαλτοστρωθούν το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αρφαρών, η οδός Καζαντζάκη στα Λέικα και ο δρόμος προς Άγιο Νικήτα – παλιό χωριό στη Βέργα. Επισημαίνεται, τέλος, ότι σε διαδικασία δημοπράτησης από το Δήμο Καλαμάτας βρίσκεται έργο ασφαλτοστρώσεων ύψους 1 εκατ. ευρώ περίπου. 

*** Προκόπης Παυλόπουλος: «Θα υπερασπισθώ την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει» 
Εμμεση αλλά σαφή απάντηση στις προκλήσεις της Αγκυρας έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την ακριτική Νίσυρο.
Ο ύπατος πολιτειακός άρχοντας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που στρέφεται εναντίον του έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. «Πρωτίστως δε προς εκείνους οι οποίοι είτε επινοούν δήθεν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν είτε, τέλος, αμφισβητούν την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας επί των Δωδεκανήσων» είπε με έμφαση και πρόσθεσε:.
« Ειδικώς προς αυτούς, υπενθυμίζουμε και το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να τα θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει κατά το Διεθνές Δίκαιο λόγον επ’ αυτού, διότι δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων».
Κλείνοντας την ομιλία του κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νισύρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ένα ακόμη μήνυμα: «Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ αφενός την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα της Νισύρου και όλων των Δωδεκανήσων. Και, αφετέρου και σύμφωνα με όσα εξέθεσα, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει».
Η αντιφώνηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στη Νίσυρο
«Κύριε Δήμαρχε,
Σας ευχαριστώ θερμώς για την τιμή που μου περιποιείτε, ανακηρύσσοντάς με Επίτιμο Δημότη σας. Καθώς, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει σ’ ανάλογες περιστάσεις, η τιμή αυτή δεν αφορά το πρόσωπό μου αλλά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως έχω επίσης πλήρη επίγνωση του ότι η ανακήρυξή μου ως Επίτιμου Δημότη Νισύρου μου επιβάλλει, μεταξύ άλλων, και το αντίστοιχο χρέος τόσο της υπεράσπισης της Ιστορίας του Νησιού σας, όσο και της άντλησης από την Ιστορία αυτή των αντίστοιχων διδαγμάτων πρωτίστως για τα Εθνικά μας Θέματα, και ιδίως γι’ αυτά που αφορούν τις σχέσεις μας με την φίλη και γείτονα Τουρκία.
Ι. Οι αρχαίοι λαοί, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός, έχουν σπουδαία μυθολογία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υπέροχοι κοσμογονικοί μύθοι. Ένας τέτοιος μύθος αφορά την γένεση της Νισύρου. Η Νίσυρος γεννήθηκε με τον τρόπο που περιγράφεται στον μύθο της Γιγαντομαχίας. Η μητέρα των πάντων, Γη, έστρεψε τους θνητούς Γίγαντες κατά των αθανάτων θεών του Ολύμπου. Οι θεοί καταδίωξαν τους Γίγαντες, οι οποίοι υποχώρησαν έντρομοι. Ο θεός της θάλασσας, Ποσειδώνας, είχε αναλάβει, κατόπιν εντολής του Δία,  ν’ αφανίσει τον Γίγαντα Πολυβώτη, ο οποίος διέσχισε φοβισμένος το Αιγαίο προκειμένου να σωθεί. Ο Ποσειδώνας, όμως, τον πρόφθασε κοντά στην Κω. Με την τρίαινά του, απέσπασε ένα τμήμα από την Κω και το εκσφενδόνισε εναντίον του Πολυβώτη. Ο Ποσειδώνας πέτυχε τον Γίγαντα και τον καταπλάκωσε. Το κομμάτι αυτό της Κω έγινε η Νίσυρος.
ΙΙ. Όσο αφηγηματικώς υπέροχη και βαθύτατα διδακτική είναι, όμως, η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, αλλά τόσο ένδοξη και ηρωϊκή είναι η σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδος μας. Σήμερα, εορτάζουμε την εβδομηκοστή επέτειο μίας από τις σπουδαιότερες στιγμές της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους: Πρόκειται για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Μητέρα Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή, και τιμώντας εμπράκτως την σημερινή μεγάλη επέτειο, επιτρέψατέ μου να σας εκθέσω τα όσα συνάγονται, με βάση το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου, από τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα:
Α. Πρώτον, τα εν λόγω συμπεράσματα δεν αφορούν μόνο την υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Χώρας μας αλλά και την συνακόλουθη υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο και θεμελιώδες μέρος του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Κατά λογική ακολουθία, κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Β. Δεύτερον, τα ίδια συμπεράσματα απευθύνονται, θωρακισμένα με το αμάχητο τεκμήριο της συμφωνίας τους με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους, προς κάθε κατεύθυνση. Πρωτίστως δε προς εκείνους οι οποίοι είτε επινοούν δήθεν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν είτε, τέλος, αμφισβητούν την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας επί των Δωδεκανήσων. Ειδικώς προς αυτούς, υπενθυμίζουμε και το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να τα θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Επιπλέον, η Τουρκία δεν έχει κατά το Διεθνές Δίκαιο λόγον επ’ αυτού, διότι δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, όπως εκθέτω στην συνέχεια.
Γ. Συγκεκριμένα, το καθεστώς της τελικής παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (Απρίλιος του 1947) μεταξύ των Συμμάχων, νικητών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, και της Ιταλίας. Ιδιαίτερη σημασία, εντός αυτού του θεσμικού πλαισίου, έχουν οι διατάξεις του άρθρου 14 της ως άνω Συνθήκης, σύμφωνα με τις οποίες: «1. Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον ως και τας παρακειμένας νησίδας. 2. Αι ανωτέρω νήσοι θα αποστρατιωτικοποιηθώσι και θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημέναι». Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η διατύπωση της παραγράφου 1 του άρθρου 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων είναι τόσο σαφής, ώστε να μην αφήνει οιοδήποτε περιθώριο ως προς την ουσία και την έκταση της κυριαρχίας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των Δωδεκανήσων. Ειδικότερα:
1. Η κυριαρχία αυτή είναι «πλήρης», πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ουδέναν περιορισμό επιδέχεται κατά την άσκησή της. Το δε περιεχόμενο της «πλήρους» κυριαρχίας προσδιορίζεται, ως προς τα Δωδεκάνησα, με βάση τους κανόνες του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος περί κυριαρχίας, καθώς και με βάση τις περί κυριαρχίας των κρατών-μελών διατάξεις ιδίως του άρθρου 4 παρ. 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣυνθΕΕ), δοθέντος ότι η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οιαδήποτε αμφισβήτηση της ερμηνείας των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων συνιστά, αυτοθρόως, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
2. Η κυριαρχία της Ελλάδος, με την ως άνω έννοια, εκτείνεται όχι μόνον εφ’ όλων των νήσων που αναφέρονται ρητώς στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων αλλά, κατά την κατηγορηματική διατύπωση της κατά τ’ ανωτέρω παραγράφου, και επί των «παρακειμένων νησίδων» στο σύνολό τους. Επειδή δε οι διατάξεις αυτές ουδεμία διάκριση κάνουν εν προκειμένω, η διατύπωσή τους καταλαμβάνει τις κάθε είδους «παρακείμενες νησίδες», ανεξαρτήτως μεγέθους τους ή άλλου χαρακτηριστικού τους (π.χ. κατοικημένες ή μη). Υπό το πρίσμα αυτό είναι προφανές, όπως ήδη επισήμανα, πως και στην περιοχή της Δωδεκανήσου δεν είναι νοητές, από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, «γκρίζες ζώνες», αναφορικά με την έκταση και το περιεχόμενο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κυριαρχίας επ’ αυτής.
Με τις σκέψεις αυτές, και αφού σας ευχαριστήσω εκ νέου για την μεγάλη τιμή που μου επιδαψιλεύετε ανακηρύσσοντάς με Επίτιμο Δημότη σας, επιτρέψατέ μου να καταλήξω παρέχοντάς σας την ακόλουθη διαβεβαίωση: Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, και όχι μόνο, θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να υπερασπισθώ αφενός την μακραίωνη Ιστορία και την αναντίρρητη ελληνικότητα της Νισύρου και όλων των Δωδεκανήσων. Και, αφετέρου και σύμφωνα με όσα εξέθεσα, τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει».  Πηγή:  iefimerida.gr 

*** Χειροπέδες σε 688 άτομα το Φεβρουάριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Κάθε μήνα και περισσότερες
συλλήψεις
 Συνολικά 688 άτομα συνελήφθησαν το Φεβρουάριο που μας πέρασε από τις υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν 4 άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 15 για ληστεία, 98 για κλοπή και απόπειρες, 2 για απάτη, 56 για παράβαση Ν. περί ναρκωτικών, 16 για παράβαση Ν. περί όπλων, 2 για παράβαση Ν. περί αρχαιοτήτων, 3 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, 177 για παράβαση Ν. περί αλλοδαπών, 3 για πλαστογραφία, 2 για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, 4 για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, 7 για λαθρεμπόριο, 8 για ΓΟΚ, 134 για ΚΟΚ, 7 για ενδοοικογενειακή βία, 78 για καταδιωκτικά έγγραφα και 72 για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού κανονισμού κ.λπ.).
  Εξιχνιάσεις
Εξιχνιάσθηκαν: Μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, 8 υποθέσεις ληστείας, 152 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων και απόπειρες οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λπ., 2 υποθέσεις απάτης, 45 υποθέσεις για παράβαση του Ν. περί ναρκωτικών, 21 υποθέσεις για παράβαση του Ν. περί όπλων, 2 υποθέσεις πλαστογραφίας, 1 υπόθεση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, 1 υπόθεση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και 1 υπόθεση λαθρεμπορίου.
Εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Κορινθίας. Συνελήφθησαν εννέα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοκαΐνη, χρήματα και οχήματα.
  Κατασχέσεις
Τέλος, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατασχέθηκαν: Ηρωίνη 13,75 γραμμαρίων, κοκαΐνη 91,1 γραμμαρίων, χασίς 1.460,26 γραμμ., 59 ναρκωτικά χάπια, 30  δενδρύλλια κάνναβης, 25 τσιγαριλίκια κάνναβης, 3 πιστόλια - περίστροφα, 10 κυνηγετικά όπλα, 255 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 5  ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ., 3 πιστόλια τύπου REPLICA, κρότου, αερίου κ.λπ., 33 βεγγαλικά-κροτίδες-παιδικά αθύρματα κ.α., 6,565 ευρώ, 23  πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 3.571 γραμμ. λαθραίου καπνού, 293 συσκευασίες   λαθραίου καπνού, 3.147 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 1 τρίφτης κάνναβης, 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 4 ζυγαριές ακριβείας, 11 οχήματα, 8 κινητά τηλέφωνα, 1 συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και 2 φορητούς ασυρμάτους.
Τέλος, το Φεβρουάριο κλάπηκαν 59 οχήματα και βρέθηκαν 42.

*** Έρχεται! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ στον Α.Λιάτσο για τα ελληνοτουρκικά ο Κ. Βελόπουλος
~ Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Βελόπουλου δεν σταματούν ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εμφάνιση στον Κ. Θωμαίδη και την τηλεόραση του Σκάι.
* Την Τετάρτη στις 12 τα ξημερώματα (Τετάρτη προς Πέμπτη) ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου Κόντρα 24 στο Kontra Channel.
Επιπλέον, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος θα βρεθεί στο πάνελ των Αταίριαστων στον τηλεοπτικό δίαυλο ΣΚΑΪ στις 12 μ.μ. όπου θα κάνει αποκαλύψεις τόσο για τους δύο αξιωματικούς στον Έβρο όσο και για τα ευρύτερα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή…

***  Νέα ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Π. Παυλόπουλου στην ΕΠΙΘΕΣΗ του Τουρκικού Υπ.Εξ. εναντίον του
~ Με φόντο την προκλητική επίθεση στο πρόσωπό του από το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστειλε σαφέστατο μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων της Δωδεκανήσου. Ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που έγιναν στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.
Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, για αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Στην αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Νισύρου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, όσα συνάγονται από το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, για να τονίσει τα εξής: «Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
~  Τα συμπεράσματα αυτά απευθύνονται προς κάθε κατεύθυνση, «πρωτίστως δε προς εκείνους οι οποίοι είτε επινοούν δήθεν ‘γκρίζες ζώνες’ στο Αιγαίο, είτε διεκδικούν εδάφη που δεν τους ανήκουν είτε, τέλος, αμφισβητούν την πλήρη κυριαρχία της Ελλάδας επί των Δωδεκανήσων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας «κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προληπτικής νόμιμης άμυνας, να τα θωρακίζει αμυντικά εναντίον κάθε επιβουλής, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όταν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο».
Αναφερόμενος στην Συνθήκη των Παρισίων με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Η κυριαρχία αυτή είναι ‘πλήρης’, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ουδέναν περιορισμό επιδέχεται κατά την άσκησή της. Το δε περιεχόμενο της ‘πλήρους’ κυριαρχίας προσδιορίζεται, ως προς τα Δωδεκάνησα, με βάση τους κανόνες του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος περί κυριαρχίας, καθώς και με βάση τις περί κυριαρχίας των κρατών-μελών διατάξεις ιδίως του άρθρου 4 παρ. 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοθέντος ότι η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οιαδήποτε αμφισβήτηση της ερμηνείας των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων συνιστά, αυτοθρόως, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».
Επιπλέον, «η κυριαρχία της Ελλάδας εκτείνεται όχι μόνον εφ’ όλων των νήσων που αναφέρονται ρητώς στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων αλλά, κατά την κατηγορηματική διατύπωση της κατά τ’ ανωτέρω παραγράφου, και επί των ‘παρακειμένων νησίδων’ στο σύνολό τους» ανέφερε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «επειδή δε οι διατάξεις αυτές ουδεμία διάκριση κάνουν εν προκειμένω, η διατύπωσή τους καταλαμβάνει τις κάθε είδους ‘παρακείμενες νησίδες’, ανεξαρτήτως μεγέθους τους ή άλλου χαρακτηριστικού τους (π.χ. κατοικημένες ή μη). Υπό το πρίσμα αυτό είναι προφανές, όπως ήδη επισήμανα, πως και στην περιοχή της Δωδεκανήσου δεν είναι νοητές, από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, «γκρίζες ζώνες», αναφορικά με την έκταση και το περιεχόμενο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κυριαρχίας επ’ αυτής» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.   parapolitika.gr

***  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο 6ος ΣΤΟΛΟΣ στο «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» του ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Στην κυπριακή ΑΟΖ κατευθύνεται ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, για να μπει ως «ασπίδα» στο γεωτρύπανο της ExxonMobil, μετά τις επαναλαμβανόμενες προκλητικές ενέργειες και ρητορικές της Τουρκίας.
Ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της ExxonMobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων και η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της.
~  «Ας μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή συμβιβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος κι όχι σε περιοχή συγκρούσεων και αμφισβητήσεων. Μ’ αυτό το στόχο η Τ/Κ και η Ε/Κ πλευρά μπορούν να εκπονήσουν κοινή μελέτη εντός πλαισίου που θα χαράξουν η Τουρκία, η Ελλάδα και άλλες χώρες», τόνισε και εκτόξευσε νέες απειλές, λέγοντας:
«Αλλά αν υιοθετήσετε παράνομα μέσα στις προσπάθειες εξερεύνησης και παραβιάσετε κυριαρχικά δικαιώματα, φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες. Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να προβεί στα αναγκαία βήματα».
Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ισχυρίστηκε πως «προκλητικές δραστηριότητες» στην ανατολική Μεσόγειο θα λάβουν απάντηση.
Στην περιοχή αναμένεται να φτάσει το αεροπλανοφόρο «Iwo Jima» και πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS», αλλά και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».
~* The US Navy amphibious assault ship USS Iwo Jima (LHD 7) : https://youtu.be/YUWrSPGqZ_8 .-

*** Ραγδαίες εξελίξεις Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικούς στη Θράκη
~ Ισχυρό -αν και καθυστερημένο- μήνυμα στην Τουρκία φαίνεται πως θέλουν να στείλουν οι Αμερικανοί, αφού, εκτός από τις ενισχύσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ετοιμάζονται να στείλουν κλιμάκιο στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη.
*  Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το κλιμάκιο θα αποτελείται τόσο από στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όσο και του ΝΑΤΟ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές αντικείμενο της επίσκεψης και των συναντήσεων του.
Ωστόσο το δημοσίευμα του Evros-news.gr κάνει λόγο ακόμα και για συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στην περιοχή.
Η Αλεξανδρούπολη άλλωστε πιστεύουν οι Αμερικανοί, ότι εκτός από μεγάλη σημασία όσον αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς και το γεγονός ότι καθίσταται ενεργειακός κόμβος, είναι κομβικό γεωπολιτικό σημείο και για τον έλεγχο της περιοχής.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Ξανά στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

~ Στο Ευγενίδειο βρέθηκε και πάλι μέσα σε λίγους μήνες από την επέμβαση κοίλης στην οποία είχε υποβληθεί το καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος της επίσκεψης στο νοσοκομείο ήταν ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και τον ανάγκασε να κάνει εξέταση την ημέρα του ανασχηματισμού.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη, την ημέρα του ανασχηματισμού, καθώς φαίνεται ότι τον ταλαιπωρεί κάποιο πρόβλημα στη λεκάνη.
*  Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο πρωθυπουργός χρειάστηκε να πάει στο θεραπευτήριο καθώς υπήρχε υποψία πως υποφέρει από κάποιο οστικό οίδημα.
Καθώς μάλιστα το Ευγενίδειο δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την μαγνητική στο Αιγινήτειο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η εξέταση δεν έδειξε κάτι.
Φαίνεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός ταλαιπωρείται από πόνους στην περιοχή της λεκάνης και έτσι χρειάστηκε να γίνει αυτή η εξέταση. newsit

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

Στους «16» του Champions League
***Αναλυτικά οι ρεβάνς (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα)Παρί Σ.Ζ. - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2  (1-3)
Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 (5-0)
Βασιλική πρόκριση της Ρεάλ στο Παρίσι, «σβηστά» η Λίβερπουλ
Τότεναμ-Γιουβέντους 7/3 (2-2)
Μάντσεστερ Σίτι-Βασιλεία 7/3 (4-0)

Μάντσεστερ Γ.-Σεβίλη 13/3 (0-0)
Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 13/3 (1-2)

Μπεσίκτας-Μπάγερν 14/3 (0-5)
Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 14/3 (1-1)     
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

***  Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 (5-0)
 Διαιτητής: Φέλιξ Ζβάγερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Χέντερσον - Αντρέ
 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (62΄ Ινγκς), Γκόμες, Χέντερσον, Μορένο, Μανέ (74΄ Σαλάχ), Λαλάνα, Τσαν (80΄ Κλαβάν), Ματιπ
 ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Περέιρα, Αμπουμπακάρ (80΄ Πασιένσια), Τόρες, Κορόνα, Γουάρις (68΄ Περέιρα), Αντρέ (62΄ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Ρέγες, Φελίπε, Νταλοτ, Κόστα
***Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (1-3)
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κόκκινη: 66΄ Βεράτι (δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Βεράτι, Καβάνι - Κόβατσιτς, Ράμος
 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι): Αρεολά, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Μότα (59΄ Παστόρε), Καβάνι, Ντι Μαρία (76΄ Ντράξλερ), Γιούρι, Ραμπιό, Εμπαπέ (85΄ Ντιαρά), Άλβες
 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76΄ Μπέιλ), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο (82΄ Ίσκο), Κόβατσιτς (71΄ Κρόος)
~
Προβάδισμα πέντε πόντων για τον ΠΑΟΚ, 74-68 τη Κρασίγιακα
*** Στο Basketball Ch.League...
ΠΑΟΚ - ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ  74-68 .-^
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-37, 55-44, 74-68
Διαιτητές: Ζουράποβιτς (Βοσνία), Κιούλιν (Ρουμανία), Κάλικ (Πολωνία)
ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Πέτεγουεϊ 9 (1), Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι 10, Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας, Μαργαρίτης 9 (1), Ζάρας 2, Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 10 (1), Τζάκσον 13 (2), Γκος 13 (2), Τζόουνς 3 (1)
ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ουγκουρλού 10, Τουρέν 8, Ουότερς 10, Μπάνιτς 6, Γουντ 5, Κένεντι 16 (1), Τζόουνς 13 (1), Γκιουλασλάν.

***  Άγνωστο πότε επιστρέφει...
Βαρύ διάστρεμμα ο Παππάς, χάνει σίγουρα τη Ρεάλ
~Δυσάρεστα είναι τα νέα από το «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, καθώς το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος Παππάς, έδειξε ότι ο έμπειρος γκαρντ έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα, χωρίς να υπάρξει ακόμα εκτίμηση για το χρόνο της αποθεραπείας και της επιστροφής του στην αγωνιστική δράση.
Ο 28χρονος, ο οποίος κατά τη διάρκεια τη σημερινής προπόνησης γύρισε τον δεξιό του αστράγαλο και αποχώρησε, δεν θα ακολουθήσει την αποστολή του Παναθηναϊκού για Μαδρίτη, εκεί όπου οι «πράσινοι» θα δώσουν «μάχη» απέναντι στη Ρεάλ, για να ένα πολύτιμο «διπλό», που θα σημάνει και επιστροφή στην τετράδα και στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος της έδρας.
Ο Μάρκους Ντένμον, ο οποίος προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον Προμηθέα Πατρών (25π., 7/8τρ.), αναμένεται να καλύψει το κενό του Νίκου Παππά στη 12άδα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Υπενθυμίζεται ότι ο τραυματισμός του Νίκου Παππά έρχεται τη χειρότερη στιγμή για το «τριφύλλι», καθώς μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθεί ένα βεβαρυμμένο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού: Με Ρεάλ στη Μαδρίτη (8/3), με Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (11/3), με Κύμη στο ΟΑΚΑ (13/3), με Ουνικάχα στη Μάλαγα (16/3), με Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ (20/3) και με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (22/3).  in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , * 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Μαρτίου 2018
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-03-2018-3.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~**

~ ***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6122   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 971   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     

~
Τα  σημερινά μας βίντεο :
1.-Τα ελληνικά νησιά είναι όλα Αεροπλανοφόρα 2018:
https://youtu.be/CIixM6c0f9E   .-
2.-Η εμπλοκή στην Καβίλη Ορεστιάδα 2/3/2018:
https://youtu.be/QzTnsQYSRXU .-
3.-IMIA 12 Φεβρουαρίου 2018 Εμβολισμό Ελλ σκάφους στα Ίμια: https://youtu.be/Vb4D5K7Vh5k  .-
4.-Σκοπιανοί καίνε Ελληνικές σημαίες  2018:
https://youtu.be/4CGTA6byLYA  .-
5.-Έλεγχος  Τουρκικών προϊόντων  2018:
https://youtu.be/JT50bNAB-rc  .-
6.~**   Η ΕΛΛΑΣ  απούσα 2018 :
https://youtu.be/yL8zUKk70Z8 .-
7.~* Το  όνομά μας Μακεδονία 2018 :
https://youtu.be/7BR_JZWtGWg  .-
8.~* Ο Γιούνκερ τα Σκόπια =Μακεδονία  2018:
https://youtu.be/U2zrMzN5nAU  .-
9.~*Η Ντόρα για ψεύτη ΚΟΤΖΙΑ 2018:
https://youtu.be/0bxpi2hUE3s .-
10.~*  Ιδιοκτήτης Βουλκανιζατέρ Υποδιοικητής σε νοσοκμείο 2018: https://youtu.be/WW1u2IVhnrY .- 
11.~*ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΚΟΥΒΕΛΗΣ σχολιασμοί 2018:
https://youtu.be/TQ0UvH4pmNg .-
12.~*Κολλητός Πολάκη σε νοσοκομείο Υποδιευθυντής  2018:
https://youtu.be/G_wqrlZlql8- .-
13.~*Ξεχασαν τα παλιά για καρέκλες 2018:
https://youtu.be/vGVaSNxPLKQ .-
14.~*οι μουσουλμάνες γυναίκες 2018:  
https://youtu.be/_xyGuL4dDLw
15.~*Σκόπια και Κοτζιάς  2018:
https://youtu.be/03-zEWl7aMw .-
~~~~~~~~~~~~~~~~~

~*Τα εγκόνια παίζουν στο σπίτι του παπού Αρφαρά 06/03/2018: https://youtu.be/ho4mUdEYXdM .-
~*Στο σπίτι του παππού 06/03/2018 ΑΡΦΑΡΑ:
https://youtu.be/kN8jvVNlc50 .-
~*Ι Μ Παναγία Μαλεβής Αρκαδία 02/03/2018:
https://youtu.be/YXyaQol6Cj0 .-
~* Διαδρομή επιστροφή 2/3/2018 από Π. Μαλέβή:
https://youtu.be/BTJGefGf9Hs .-
~*Β΄ Χαιρετισμοί Μονή Μαλεβής Άγιο Πέτρο 02/03/2018:
https://youtu.be/iaNlYL-KX9c  .-
~*